Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi"

Transkriptio

1 Lyhyt käyttöohje TANDBERG MXP -järjestelmät - Suomi Ohjelmistoversio F1 D Tämän asiakirjan jäljentäminen kokonaan tai osittain on kielletty ilman kirjallista lupaa, jonka antaja on:

2 Sisältö Yleiset käyttöohjeet... 3 Kaukosäädin... 3 Valikko... 5 Näytölle ilmestyvät symbolit... 6 Videopuhelut... 7 Soittaminen... 7 Puheluun vastaaminen... 7 Puhelun lopettaminen... 8 Puhelinmuistio Kameran liikuttaminen Esitys Kuvan asettelut... 12

3 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 3 Yleiset käyttöohjeet Kaukosäädin Järjestelmän ohjaukseen käytetään kaukosäädintä. Kaukosäädin toimii samaan tapaan kuin matkapuhelin, jossa on numero- ja soittonäppäimiä. Nuolinäppäimillä ja OK-näppäimellä voit selata valikkoa. Järjestelmän yleisimmät toiminnot ovat ohjattavissa kaukosäätimellä myös suoraan. 1. Mic Off kytkee mikrofonin toimintaan ja mykistää sen. 2. Nuolinäppäimiä käytetään valikon selaamiseen ja kameran liikutteluun valikon ollessa piilotettuna. 3. Vol +/- -näppäimellä säädellään järjestelmän äänenvoimakkuutta. 4. Layout-näppäimellä voi valita kuvan esitystavaksi koko näytön tai muita eri asetteluvaihtoehtoja. 5. Cancel palauttaa valikossa yhden askeleen taaksepäin. Cancel poistaa myös merkkejä syöttökentässä. 6. Puhelu aloitetaan painamalla vihreää Call-näppäintä. 7. Camera Presets -numeronäppäimillä voidaan määritellä ennalta tiettyjä kameran asetuksia. Numeronäppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan tallentaa nykyiset kameran asettelut kyseisen numeronäppäimen kohdalle. Tallennetut asettelut otetaan käyttöön puhelun aikana painamalla lyhyesti kyseistä numeronäppäintä. 8. Snapshot-näppäimellä videosta voidaan ottaa stillkuva. (Käytössä vain puhelun kestäessä.) 9. Presentation-näppäimellä valitaan ennalta määritelty esityslähde. 10. OK/Menu-näppäimellä saadaan näkyviin valikko ja valitaan valikosta haluttu vaihtoehto. 11. Zoom +/- -näppäimellä kameran ottamaa kuvaa voi lähentää ja loitontaa. 12. Selfview-näppäimellä saadaan näkyviin lähtevä videokuva. Näppäimen painaminen uudelleen poistaa lähtevän kuvan omalta näytöltä. 13. Videopuhelukumppaneiden yhteystiedot voi tallentaa järjestelmän puhelinmuistioon, joka helpottaa puhelujen soittamista.

4 TANDBERG Lyhyt käyttöohje Nykyinen puhelu lopetetaan painamalla punaista Lopeta Puhelu - näppäintä. Jos puhelu ei ole käynnissä, tämän näppäimen painaminen palauttaa järjestelmän valmiustilaan. 15. Numero-/kirjainnäppäimet toimivat samaan tapaan kuin matkapuhelimen näppäimistö. 16. Paina numeronäppäintä, kun haluat puhelun aikana valita alanumeroita tms. (etkä valita esitallennettuja kameran asetteluja).

5 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 5 Valikko Kun järjestelmä ei ole käytössä, se on valmiustilassa. Näytöt ovat pimeinä. Aktivoi järjestelmä liikuttamalla kaukosäädintä tai painamalla mitä tahansa sen näppäimistä. Kun järjestelmä kytkeytyy toimintaan, näytölle ilmestyy aloitusnäkymä. Aloitusnäkymässä on päävalikko ja sen taustalla oman pääkameran välittämä kuva (pääkamera on järjestelmässä oletuksena). Oikeassa yläkulmassa näkyvät yhteystietosi numeroina ja järjestelmänimesi. ISDN- ja IP-numerosi ovat tiedot, joita neuvottelukumppanisi tarvitsevat soittaakseen sinulle videopuhelun. Valikko on käyttöliittymä, jonka avulla voit ohjata järjestelmää. Päävalikosta voit valita seuraavat toiminnot: soita, valmiustila, puhelinmuistio, liikuta kameraa, esitys, monipistepalvelut ja ohjauspaneeli. Kun puhelu on käynnissä, puhelu lisätään vihreällä näpäimellä ( Lisää puhelu ) ja lopetetaan punaisella ( Lopeta Puhelu ) painikkeella. (Katso kuvat alla.) Päävalikko, kun puhelu ei ole kytkettynä, ja puhelun aikana. Valikko poistuu automaattisesti näytöltä 15 sekunnin kuluttua. Paina OK/Menu sen palauttamiseksi. Voit myös piilottaa valikon manuaalisesti painamalla päävalikossa Cancel (X). Jos järjestelmä ei vastaa: Varmista, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä (katso oheinen kuva). Varmista, että näytön virta on kytkettynä. Virran kytkeminen näyttöön tapahtuu tavallisesti painamalla näytön etuosassa olevaa virtanäppäintä (riippuu näytön mallista).

6 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 6 Näytölle ilmestyvät symbolit Järjestelmässä on useita kuvakkeita, jotka tarkoittavat erilaisia asetuksia: Äänenvoimakkuus pois Kuvake osoittaa, että kaiutin on mykistettynä. Paina Vol + saadaksesi äänen jälleen kuulumaan. Mikrofoni pois Kuvake osoittaa, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, jos huoneessa kuuluu ääntä puhelun aikana ja mikrofoni on pois käytöstä. Paina uudelleen Mic off -näppäintä mikrofonin ottamiseksi takaisin käyttöön. Huomaa, että monet puhelut kytkeytyvät automaattisesti niin, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, kun alat puhua. Muista kytkeä mikrofoni toimintaan ennen kokouksen alkua. Turvallinen kokous, AES Tämä kahden munalukon kuvake näkyy, kun AES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvallinen kokous, DES Yhden munalukon kuvake näkyy, kun DES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvaamaton kokous Avoimen munalukon symboli näkyy, kun salausta ollaan vasta valmistelemassa. Sen näkyessä puhelu ei ole turvallinen. Puheenvuoro Tämä symboli osoittaa, että kuvasi on koko näytössä monipistekokouksen aikana.

7 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 7 Videopuhelut Soittaminen Soittaminen tapahtuu valikon Aloita Puhelu -komennolla. Jos puhelu on jo käynnissä, valitse Lisää Puhelu soittaaksesi uudelle osallistujalle (mikäli järjestelmässäsi on monipistevalmius). Kaukosäätimen vihreällä näppäimellä on sama vaikutus kuin valikon vihreällä painikkeella. Voit näppäillä numeron manuaalisesti syöttökenttään tai valita kirjakuvakkeen poimiaksesi yhteystiedon puhelinmuistiosta. TANDBERG-järjestelmässä voi soittaa sekä video- että äänipuheluita. Videopuhelu soitetaan valitsemalla päävalikosta Aloita Video Puhelu -vaihtoehto. Äänipuhelua varten valitaan Aloita Ääni Puhelu. Puhelun Asetukset -asetuksilla voi määritellä puhelun laadun. Useimmissa tapauksissa puhelun asetukset voi jättää ennalleen. Jos TANDBERG-järjestelmässäsi on monipistevalmius, voit soittaa useammalle osallistujalle samanaikaisesti. Valitse päävalikosta Lisää Video Puhelu tai Lisää Ääni Puhelu ja näytölle ilmestyy useita numeronsyöttökenttiä. Puheluun vastaaminen Voit vastaanottaa puheluita koska tahansa, vaikka järjestelmä olisi valmiustilassa. Muista kuitenkin varmistaa, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä. Tulevaan puheluun vastaaminen: 1. Voit hyväksyä tulevan puhelun painamalla kaukosäätimen vihreää tai OK-näppäintä. 2. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä, kun haluat hylätä tulevan puhelun. 3. Jos et halua vastaanottaa puheluita, valitse Ei Saa Häiritä. Jos Ei Saa Häiritä on valittuna, järjestelmä hylkää tulevat puhelut automaattisesti.

8 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 8 Jos Automaattinen Vastaus on On-tilassa, tuleva puhelu kytkeytyy automaattisesti. Voit ottaa Automaattinen Vastaus -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Yleiset Asetukset -osion kautta. Puhelun lopettaminen Kaukosäädin toimii hyvin samaan tapaan kuin matkapuhelin. Valitse päävalikosta Lopeta Puhelu tai paina kaukosäätimen punaista näppäintä. Lopeta Puhelu -valikossa valitse uudelleen Lopeta Puhelu. Jos haluatkin jatkaa puhelua, paina Cancel (X). Puhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse valikosta Lopeta Puhelu. 2. Paina uudelleen kaukosäätimen punaista näppäintä tai OK-näppäintä vahvistaaksesi, että haluat lopettaa puhelun.

9 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 9 Monipistepuhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse päävalikosta Lopeta Puhelu. 2. Näytölle ilmestyy luettelo neuvottelun osallistujista, mikä mahdollistaa jokaisen puhelun lopettamisen erikseen. Valitse osallistuja ja paina OK tai punaista näppäintä. 3. Valitse Lopeta Kaikki Puhelut, jos haluat lopettaa neuvottelun kokonaan. Huomaa, että virran sulkeminen näytöstä/näytöistä ei katkaise puhelua. Puhelun lopettamiseksi on painettava punaista painiketta.

10 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 10 Puhelinmuistio Puhelinmuistioon ( Puhelinmuistio ) voi tallentaa jopa 200 yhteystietoa viimeksi valitut numerot mukaan lukien. Puhelinmuistion käyttö säästää aikaa ja voi vähentää vääristä numeroista tai virheellisistä soittoasetuksista johtuvien virhepuhelujen määrää. Yhteystiedot ovat aakkosjärjestyksessä. Puhelinmuistiota selataan nuoli- tai kirjainnäppäimillä, joilla etsitään alkukirjaimia (samaan tapaan kuin matkapuhelimessa). Paina nuoli vasemmalle painikkeen valitsemiseksi. Näet, että viimeksi valittu yhteystieto on merkittynä. Editoi ja Poista -näppäimet vaikuttavat merkittyyn yhteystietoon. Tallenna usein soitetut yhteystiedot puhelinmuistioon. Järjestelmästä viimeksi soitetut puhelut näkyvät puhelinmuistiossa valitsemalla Viimeksi Valitut Numerot. Jos numero ei ole vielä tallennettuna yhteystiedoksi, voit tallentaa sen. Paina Uusi, kun viimeksi soitettu puhelu on merkittynä, ja uudeksi yhteystiedoksi tallentuvat viimeksi soitetun puhelun tiedot. Valitse Monipistepuhelu tallentaaksesi yhteystietojen ryhmän, mikä nopeuttaa monipistepuhelun soittamista. Soittaminen käyttäen puhelinmuistiosta poimittua yhteystietoa: 1. Paina kaukosäätimen tai päävalikon puhelinmuistionäppäintä. 2. Poimi yhteystieto nuoli- tai kirjainnäppäimien avulla. 3. Paina OK yhteystiedon valitsemiseksi. Tämä johtaa soittovalikkoon, jossa voit muokata numeroa tai soittoasetuksia ennen numeroon soittamista. Voit myös painaa kaukosäätimen vihreää Call-näppäintä, jos haluat suoraan soittaa numeroon. Kameran liikuttaminen Kameran liikuttamiseen on monia eri tapoja: Valitse päävalikosta Liikuta Kameraa -toiminto. Käytä nuolinäppäimiä kiertääksesi tai kallistaaksesi kameraa. Paina OK, kun olet valmis. Kun valikko on piilotettuna, nuolinäppäimet ohjaavat kameraa. Piilota valikko painamalla Cancel (X) -näppäintä ja ohjaa kameraa nuolinäppäimillä. Käytä kameran esiasetuksia. Kameran ennalta määritellyt asettelut voi ottaa käyttöön numeronäppäintä painamalla (kun puhelu on käynnissä). Käytä Automaattinen Kamera ajo -toimintoa. (Katso TANDBERGin käyttäjän käsikirja.) Käytä TANDBERG-kamera-ajoa. (Katso erillinen ohje.)

11 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 11 Esitys Esitystoiminto (Presentation näppäin) mahdollistaa PC:ltä, asiakirjakamerasta, videonauhurista, ulkoisesta lähteestä ja VNC:ltä peräisin olevan aineiston esittämisen pääkameran kuvan lisäksi. Tämä on hyödyllistä kokouksissa, joissa haluat näyttää esimerkiksi PowerPoint-esityksen. Voit käyttää tietokoneen edellinen/seuraava sivu -toimintoa myös kaukosäätimen ylös/alas-nuolinäppäimillä. (Tämä on mahdollista vain käytettäessä VNC-lähdettä.) Kun puhelu ei ole käynnissä, voit käyttää esitystoimintoa esityksen järjestämiseen paikallisesti omassa kokoushuoneessanne oleville ihmisille. Esitystoiminnon käyttö puhelun aikana näyttää esityksen myös muille neuvottelukumppaneille. Nopein tapa käynnistää esitys on kaukosäätimen Presentation-näppäimen painaminen. Presentation-näppäin näyttää ennalta ohjelmoidun videolähteen, oletuksena on PC. Esityslähteen voi vaihtaa Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Esitys asetukset -osion avulla. Valitse päävalikosta Esitys, kun haluat valita videolähteen manuaalisesti. Esitys -valikosta löytyvät kaikki käytettävissä olevat videolähteet: pääkamera ( Pääkamera ), PC, asiakirjakamera ( Dokumentti kamera), videonauhuri (VCR), ulkoinen lähde (AUX) ja VNC. Esityksen näyttämiseksi kannettavalta tietokoneelta se on kytkettävä videojärjestelmään VGA-kaapelilla. Varmista, että kuva ohjautuu tietokoneeltasi VGA-porttiin. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on painettava tiettyä näppäinyhdistelmää kuvan siirtämiseksi. Huom.: Kuva näkyy järjestelmässä selvemmin, jos esityksesi on jo tietokoneellasi koko näytön suuruisena ennen tietokoneen kytkemistä videojärjestelmään. VGA-kaapeli

12 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 12 Kuvan asettelut Kaukosäätimen Layout-näppäimellä on kaksi toimintoa sen mukaan, mikä Kuvan Asettelu - asetus Järjestelmänvalvojan asetukset -valikossa on valittuna (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Yleiset Näytön Asetukset ). Sillä voi ottaa käyttöön joko kuva kuvassa (PIP) tai kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon. POP on suositeltava valinta, jos käytetään laajakuvanäyttöä. Kuva kuvassa Kuva kuvassa (PIP) -asetteluvaihtoehto mahdollistaa ylimääräisen kuvan näyttämisen pienemmässä koossa. Layout-näppäin tuo pikkukuvan näkyviin näytön kulmaan. Layoutnäppäimen painaminen uudelleen siirtää kuvaa kulmasta toiseen ja lopuksi piilottaa sen. Kuvan voi myös piilottaa heti pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvassa tulee aina näkyviin päänäytölle. Automaattinen PIP-toiminto on järjestelmässä oletuksena. Näin ollen voit tarvittaessa näyttää kuvan kuvassa automaattisesti (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Esitysasetukset ). Layout-toiminnon käyttö PIP:n yhteydessä: Paina kerran Layout-näppäintä ja kuva kuvassa tulee näkyviin. Painamalla Layout-näppäintä vielä kolme kertaa se siirtyy näytön kulmasta kulmaan. Neljäs painallus piilottaa pikkukuvan. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan piilottaa pikkukuvan heti mistä näytön kulmasta tahansa. Esimerkki kuvasta kuvassa.

13 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 13 Kuva kuvan ulkopuolella (laajakuvanäyttöjä varten) Kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon ollessa valittuna kaukosäätimen Layoutnäppäimen painallus tuo näkyviin kuva-asettelut, jotka on optimoitu laajakuvanäyttöä ajatellen. Näppäimen kertapainallus tuo näkyviin ylimääräisen kuvan pienemmässä koossa. Toinen painallus näyttää kuvat rinnakkain. Lisäpainallus palauttaa koko näytön suuruisen kuvan. Koko näytön voi palauttaa myös suoraan pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvan ulkopuolella -toimintoa suositellaan järjestelmiin, joissa käytetään laajakuvanäyttöjä. Layout-toiminnon käyttö POP:n yhteydessä: Paina Layout-näppäintä kerran siirtyäksesi 1+3-näyttöön. Näytöllä on suuri vastapuolen kuva ja pienempi kuva itsestäsi oikeassa yläkulmassa. Käytettäessä DuoVideota näytöllä näkyy suurena DuoVideo-kuva sekä pienet kuvat omasta ja vastapuolesta. Toinen Layout-näppäimen painallus näyttää kuvat rinnakkain (1+1). Oman ja vastapuolen kuvat näkyvät yhtä suurina. Layout-näppäimen kolmas painallus palauttaa normaalin koko näytön näkymän. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan palauttaa koko näytön näkymän missä tahansa vaiheessa. Esimerkki kuvasta kuvan ulkopuolella. Esimerkki rinnakkaisista kuvista

14 Esimerkki koko näytön näkymästä TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 14

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot

HS-8100 BLUETOOTH CAR KIT Tuotetiedot Tuotetiedot Hands free -laite Mikrofoni Lyhyt mikrofoni 1 12 V -liitin 2 Mikrofoniliitäntä 3 Linkkipainike 4 Toiminnon merkkivalo (sininen/punainen) 5 Soittopainike 6 Äänenvoimakkuuden lisääminen (+) Käyttö

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto

HDS Gen3 Pikaopas. Yleiskuvaus. Nro Näppäin Toiminto HDS Gen3 Pikaopas FI Yleiskuvaus 1 4 6 5 7 2 3 8 9 10 11 Nro Näppäin Toiminto 1 Kosketusnäyttö 2 Sivut-näppäin Aktivoi aloitussivun Kohdistin- Siirtää kohdistinta, siirtyy valikkokohteissa ja säätää arvoja

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat...

Ennen kuin aloitat... BeoCom 4 Opaskirja Ennen kuin aloitat... Tämän oppaan käyttö Tämän avulla näet, miltä ohjeissa mainittu painike tai tilannenäyttö näyttää. Puhelimen näppäimet... Ohjainpyörä Puhelut-luettelonäppäin, jonka

Lisätiedot

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö

A. Peruskäyttöohje Digilehtiö A. Peruskäyttöohje Digilehtiö 1 1. Aseta haluamasi paperi tai lehtiö alustan päälle. Kirjoita ja piirrä muistiinpanot digilehtiön kynällä, kun kirjoitat uudelle sivulle, käännä lehti syrjään, ja paina

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä.

Kipan AC huone on pääsääntöisesti auki ja opiskelijoiden vapaasti käytettävissä. AC-YHTEYDEN KÄYTTÖ AC on internet-selaimella käytettävä verkkokokousympäristö, jossa voidaan näyttää esityksiä, pitää luentoja, esittää videotallenteita ja kirjoittaa reaaliaikaisesti. AC:n käyttö ei vaadi

Lisätiedot

Käyttöohje CONDUCTOR

Käyttöohje CONDUCTOR CONDUCTOR TASO 1 W1 1 2 Oikeudet muutoksiin pidätetään. 20090514 www.swegon.fi Tietoa CONDUCTORista CONDUCTOR on säätöjärjestelmä huonelämpötilan ohjaukseen. Voit itse luoda miellyttävän sisäilmaston säätämällä

Lisätiedot

Mikä on Adobe Connect? Adobe Connectin käyttö. Toimiminen Presentterinä

Mikä on Adobe Connect? Adobe Connectin käyttö. Toimiminen Presentterinä Adobe Connect 8 1 Adobe Connect 8 1.1 Mikä on Adobe Connect? 4 1.2 Adobe Connectin käyttö 8 1.3 Toimiminen Presentterinä 12 Adobe Connect 8 Adobe Connect 8-3 Mikä on Adobe Connect? Adobe Connect on verkossa

Lisätiedot

Ohjeita kirjan tekemiseen

Ohjeita kirjan tekemiseen Suomen Sukututkimustoimisto on yhdessä Omakirjan kanssa tehnyt internetiin uuden Perhekirja-sivuston. Se löytyy osoitteesta: www.omakirja.fi -> Kirjat -> Perhekirja tai http://www.omakirja.fi/perhekirja?product=6

Lisätiedot

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 1 Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 TC 7.2 Käyttöohje 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.

Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri. Ongelmatilanteita verkkokokousympäristössä (BigBlueButton) Mediamaisteri Group PL 82 (Sumeliuksenkatu 18 B) FI-33101 TAMPERE www.mediamaisteri.com Mediamaisteri Group 2011 Ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa.

Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. Luokka näytön käyttäminen opetuksessa. - Kaikki alkaa totta kai kaukosäätimestä. - Source napista pääset valikkoon, mistä voit valita minkä lähteen otat käyttöön - Magic IWB S on piirto-ohjelma (valkotaulu)

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

HUAWEI 9000 - HD-videopääte V100R011. Käyttöopas. Julkaisu 03. Päiväys 2012-04-30 HUAWEI TECHNOLOGIES CO., LTD.

HUAWEI 9000 - HD-videopääte V100R011. Käyttöopas. Julkaisu 03. Päiväys 2012-04-30 HUAWEI TECHNOLOGIES CO., LTD. 7110020 HUAWEI 9000 - HD-videopääte V100R011 Julkaisu 03 Päiväys 2012-04-30 HUAWEI TECHNOLOGIES CO., LTD. Huawei Technologies Co., Ltd. tarjoaa asiakkailleen kattavan teknisen tuen ja monipuoliset palvelut.

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot

VHS -nauhojen digitointi tietokoneella

VHS -nauhojen digitointi tietokoneella VHS -nauhojen digitointi tietokoneella Finlux VCR 6257 videonauhuri 1. Avaa ohjelma MAGIX Video easy Rescue Your Videotapes -kuvakkeesta. 2. Ohjelman avauduttua valitse Luo uusi videoprojekti. Ohjelma

Lisätiedot

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä

D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä D.-soittimen LIITÄNTÄSOVITINKS-PD500 Ennen tämän sovittimen käyttöä Viimeisin päivitys: 1. maaliskuuta 006 1 Tuetut JVC:n autovastaanottimet Tämä sovitin tukee seuraavia JVC:n autovastanottimia* 1 : Vuonna

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Adobe Connect peruskäyttö

Adobe Connect peruskäyttö Adobe Connect peruskäyttö Anne Rongas, Niina Kesämaa, Kaisa Honkonen-Ratinen AVO-hanke - 2013 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Suomi Avointen verkostojen voimin Tämän diasarjan on tuottanut AVO-hanke,

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0

KÄYTTÖOPAS Plantronics VoYaGEr 510-UsB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 KÄYTTÖOPAS Plantronics VOYAGER 510-USB BLUETOOTH -kuulokejärjestelmä 0 0 0 TERVETULOA Tässä käyttöoppaassa on ohjeita Plantronics Voyager 510- ja USB Bluetooth -kuulokkeiden asetusten määrittämisestä ja

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com.

Tämä Parrot Minikit + käyttöohje on tehty helpottamaan laitteesi käyttöönottoa. Lisää tietoa laitteesta ja sen käytöstä löytyy www.parrot.com. Pikakäyttöohje Ennen aloittamista Tietoja käyttöohjeesta Vähentääksemme turhaa paperinkulutusta Parrot Minikit + käyttöohje julkaistaan painetun version sijaan verkossa. Löytät kaikkien valmistamiemme

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

Asennus ja käyttöopas

Asennus ja käyttöopas Asennus ja käyttöopas EKRUCBS Asennus ja käyttöopas Suomi Sisällysluettelo Sisällysluettelo Käyttäjälle 2 1 Painikkeet 2 2 Tilakuvakkeet 2 Asentajalle 3 3 Yleiskuvaus: Asentaminen ja määrittäminen 3 4

Lisätiedot

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä

AdobeConnect peruskäyttövinkkejä AdobeConnect peruskäyttövinkkejä Verkkotilaisuuden valmistelu ja kirjautuminen 1. Kytke kamera ja mikrofoni ennen tietokoneen käynnistystä a. Pöytäkoneessa laitteet kytketään aina TAKAPANEELIIN 2. Käynnistä

Lisätiedot

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa

Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa BeoRemote One Sisällys Siirry haluamaasi osioon napsauttamalla sen otsikkoa Päivittäinen käyttö BeoRemote Onen ja opaskirjan esittely, 3 BeoRemote Onen käyttö, 4 BeoRemote One -kaukosäätimen tarkemmat

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S KÄYTTÖOHJE Pro-Ject Tuner Box S Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-ULA-virittimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan mahdollisen äänenlaadun.

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Adobe Connect Pro pikaopas

Adobe Connect Pro pikaopas Adobe Connect Pro pikaopas Sisällys Kirjautuminen... 2 Perustoiminnot... 2 Audio Setup Wizard (Ääniasetukset)... 3 Adobe Flash Player Settings... 4 Attendee List (Osallistujat)... 4 Chat (Tekstikeskustelu)...

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

Käyttöpaneelin merkkivalot

Käyttöpaneelin merkkivalot tarkoittavat eri asioita niiden järjestyksen mukaan. Merkkivalot, jotka ovat pois päältä, päällä ja/tai vilkkuvat, osoittavat tulostimen eri tilanteita kuten tulostimen tilaa, tarvittavia käyttäjän toimia

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4. Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4. Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys 3 Beo4-kaukosäätimen käyttö, 4 Beo4-näppäimet yksityiskohtaisesti, 6 Beo4-näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukautus, 9 Beo4:n asetukset Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten

Lisätiedot

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje

Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Windows Liven elokuvatyo kalun ka ytto ohje Aloittaminen Hae video kansiosta, johon se on tallennettu painamalla Lisää videoita ja valokuvia painiketta. Kun video on tuotu elokuvatyökaluun sitä voi esikatsella

Lisätiedot

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE

STELLARIUM KÄYTTÖOHJE Järjestelmävaatimukset: Windows (XP, Vista, 7) DirectX 9.x ja uusin ServicePack tai MacOS X 10.3.x (tai suurempi), 3D-grafi ikkkortti ja OpenGL-tuki, min. 512 MB RAM, 1 GB vapaata levytilaa. ASENNUS Asennus

Lisätiedot

GO XSE Pikaopas. Etupaneeli. Järjestelmäasetukset-valintaikkuna. Nro Näppäin Toiminto

GO XSE Pikaopas. Etupaneeli. Järjestelmäasetukset-valintaikkuna. Nro Näppäin Toiminto GO XSE Pikaopas FI Etupaneeli 1 Nro Näppäin Toiminto 1 Virta Jos painiketta painetaan kerran, näyttöön avautuu Järjestelmäasetukset-valintaikkuna. Käynnistä tai sammuta yksikkö painamalla tätä painiketta

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat. Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa.

Ennen kuin aloitat. Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. BeoCom 2 Opaskirja Ennen kuin aloitat Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. Kuuloketta voidaan käyttää myös muiden tukiasemien,

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C60-M KÄYTTÖOPAS TERVETULOA PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 4

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 4 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6

Sisällysluettelo. Moi Vastaajan käyttöohje 1/6 1/6 Sisällysluettelo 1 Vastaaja 3 1.1 Hyödyllistä tietoa vastaajasta 3 1.2 Vastaajan käyttöönotto 3 1.3 Vastaajan numero 3 1.4 Viestien kuuntelu 4 1.5 Vastaajan käyttö ulkomailla 4 1.6 Vastaajan tunnusluku

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla

Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Etäkokousohjeet HUS:n työntekijöille, joilla ei ole asennettuna Lynciä/Skypeä työasemalla Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n sisäisille työntekijöille, eli käytössäsi on HUS:n antamat tunnukset, joita käytetään

Lisätiedot

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi

Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi Picasa 3 -kuvankäsittelyopas, osa 1, valokuvien muokkaus tutuksi Valokuvien muokkaaminen Käynnistettyäsi Picasa-ohjelman, eteesi avautuu niin sanottu arkistonäkymä. Näet täältä olemassa olevia valokuvia.

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot