Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lyhyt käyttöohje. TANDBERG MXP -järjestelmät. - Suomi"

Transkriptio

1 Lyhyt käyttöohje TANDBERG MXP -järjestelmät - Suomi Ohjelmistoversio F1 D Tämän asiakirjan jäljentäminen kokonaan tai osittain on kielletty ilman kirjallista lupaa, jonka antaja on:

2 Sisältö Yleiset käyttöohjeet... 3 Kaukosäädin... 3 Valikko... 5 Näytölle ilmestyvät symbolit... 6 Videopuhelut... 7 Soittaminen... 7 Puheluun vastaaminen... 7 Puhelun lopettaminen... 8 Puhelinmuistio Kameran liikuttaminen Esitys Kuvan asettelut... 12

3 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 3 Yleiset käyttöohjeet Kaukosäädin Järjestelmän ohjaukseen käytetään kaukosäädintä. Kaukosäädin toimii samaan tapaan kuin matkapuhelin, jossa on numero- ja soittonäppäimiä. Nuolinäppäimillä ja OK-näppäimellä voit selata valikkoa. Järjestelmän yleisimmät toiminnot ovat ohjattavissa kaukosäätimellä myös suoraan. 1. Mic Off kytkee mikrofonin toimintaan ja mykistää sen. 2. Nuolinäppäimiä käytetään valikon selaamiseen ja kameran liikutteluun valikon ollessa piilotettuna. 3. Vol +/- -näppäimellä säädellään järjestelmän äänenvoimakkuutta. 4. Layout-näppäimellä voi valita kuvan esitystavaksi koko näytön tai muita eri asetteluvaihtoehtoja. 5. Cancel palauttaa valikossa yhden askeleen taaksepäin. Cancel poistaa myös merkkejä syöttökentässä. 6. Puhelu aloitetaan painamalla vihreää Call-näppäintä. 7. Camera Presets -numeronäppäimillä voidaan määritellä ennalta tiettyjä kameran asetuksia. Numeronäppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan tallentaa nykyiset kameran asettelut kyseisen numeronäppäimen kohdalle. Tallennetut asettelut otetaan käyttöön puhelun aikana painamalla lyhyesti kyseistä numeronäppäintä. 8. Snapshot-näppäimellä videosta voidaan ottaa stillkuva. (Käytössä vain puhelun kestäessä.) 9. Presentation-näppäimellä valitaan ennalta määritelty esityslähde. 10. OK/Menu-näppäimellä saadaan näkyviin valikko ja valitaan valikosta haluttu vaihtoehto. 11. Zoom +/- -näppäimellä kameran ottamaa kuvaa voi lähentää ja loitontaa. 12. Selfview-näppäimellä saadaan näkyviin lähtevä videokuva. Näppäimen painaminen uudelleen poistaa lähtevän kuvan omalta näytöltä. 13. Videopuhelukumppaneiden yhteystiedot voi tallentaa järjestelmän puhelinmuistioon, joka helpottaa puhelujen soittamista.

4 TANDBERG Lyhyt käyttöohje Nykyinen puhelu lopetetaan painamalla punaista Lopeta Puhelu - näppäintä. Jos puhelu ei ole käynnissä, tämän näppäimen painaminen palauttaa järjestelmän valmiustilaan. 15. Numero-/kirjainnäppäimet toimivat samaan tapaan kuin matkapuhelimen näppäimistö. 16. Paina numeronäppäintä, kun haluat puhelun aikana valita alanumeroita tms. (etkä valita esitallennettuja kameran asetteluja).

5 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 5 Valikko Kun järjestelmä ei ole käytössä, se on valmiustilassa. Näytöt ovat pimeinä. Aktivoi järjestelmä liikuttamalla kaukosäädintä tai painamalla mitä tahansa sen näppäimistä. Kun järjestelmä kytkeytyy toimintaan, näytölle ilmestyy aloitusnäkymä. Aloitusnäkymässä on päävalikko ja sen taustalla oman pääkameran välittämä kuva (pääkamera on järjestelmässä oletuksena). Oikeassa yläkulmassa näkyvät yhteystietosi numeroina ja järjestelmänimesi. ISDN- ja IP-numerosi ovat tiedot, joita neuvottelukumppanisi tarvitsevat soittaakseen sinulle videopuhelun. Valikko on käyttöliittymä, jonka avulla voit ohjata järjestelmää. Päävalikosta voit valita seuraavat toiminnot: soita, valmiustila, puhelinmuistio, liikuta kameraa, esitys, monipistepalvelut ja ohjauspaneeli. Kun puhelu on käynnissä, puhelu lisätään vihreällä näpäimellä ( Lisää puhelu ) ja lopetetaan punaisella ( Lopeta Puhelu ) painikkeella. (Katso kuvat alla.) Päävalikko, kun puhelu ei ole kytkettynä, ja puhelun aikana. Valikko poistuu automaattisesti näytöltä 15 sekunnin kuluttua. Paina OK/Menu sen palauttamiseksi. Voit myös piilottaa valikon manuaalisesti painamalla päävalikossa Cancel (X). Jos järjestelmä ei vastaa: Varmista, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä (katso oheinen kuva). Varmista, että näytön virta on kytkettynä. Virran kytkeminen näyttöön tapahtuu tavallisesti painamalla näytön etuosassa olevaa virtanäppäintä (riippuu näytön mallista).

6 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 6 Näytölle ilmestyvät symbolit Järjestelmässä on useita kuvakkeita, jotka tarkoittavat erilaisia asetuksia: Äänenvoimakkuus pois Kuvake osoittaa, että kaiutin on mykistettynä. Paina Vol + saadaksesi äänen jälleen kuulumaan. Mikrofoni pois Kuvake osoittaa, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, jos huoneessa kuuluu ääntä puhelun aikana ja mikrofoni on pois käytöstä. Paina uudelleen Mic off -näppäintä mikrofonin ottamiseksi takaisin käyttöön. Huomaa, että monet puhelut kytkeytyvät automaattisesti niin, että mikrofoni ei ole käytössä. Kuvake alkaa vilkkua, kun alat puhua. Muista kytkeä mikrofoni toimintaan ennen kokouksen alkua. Turvallinen kokous, AES Tämä kahden munalukon kuvake näkyy, kun AES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvallinen kokous, DES Yhden munalukon kuvake näkyy, kun DES-salaus (turvallinen kokous) on käytössä. Turvaamaton kokous Avoimen munalukon symboli näkyy, kun salausta ollaan vasta valmistelemassa. Sen näkyessä puhelu ei ole turvallinen. Puheenvuoro Tämä symboli osoittaa, että kuvasi on koko näytössä monipistekokouksen aikana.

7 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 7 Videopuhelut Soittaminen Soittaminen tapahtuu valikon Aloita Puhelu -komennolla. Jos puhelu on jo käynnissä, valitse Lisää Puhelu soittaaksesi uudelle osallistujalle (mikäli järjestelmässäsi on monipistevalmius). Kaukosäätimen vihreällä näppäimellä on sama vaikutus kuin valikon vihreällä painikkeella. Voit näppäillä numeron manuaalisesti syöttökenttään tai valita kirjakuvakkeen poimiaksesi yhteystiedon puhelinmuistiosta. TANDBERG-järjestelmässä voi soittaa sekä video- että äänipuheluita. Videopuhelu soitetaan valitsemalla päävalikosta Aloita Video Puhelu -vaihtoehto. Äänipuhelua varten valitaan Aloita Ääni Puhelu. Puhelun Asetukset -asetuksilla voi määritellä puhelun laadun. Useimmissa tapauksissa puhelun asetukset voi jättää ennalleen. Jos TANDBERG-järjestelmässäsi on monipistevalmius, voit soittaa useammalle osallistujalle samanaikaisesti. Valitse päävalikosta Lisää Video Puhelu tai Lisää Ääni Puhelu ja näytölle ilmestyy useita numeronsyöttökenttiä. Puheluun vastaaminen Voit vastaanottaa puheluita koska tahansa, vaikka järjestelmä olisi valmiustilassa. Muista kuitenkin varmistaa, että järjestelmän virta on kytkettynä Codecin takapaneelissa olevalla On/Off-kytkimellä. Tulevaan puheluun vastaaminen: 1. Voit hyväksyä tulevan puhelun painamalla kaukosäätimen vihreää tai OK-näppäintä. 2. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä, kun haluat hylätä tulevan puhelun. 3. Jos et halua vastaanottaa puheluita, valitse Ei Saa Häiritä. Jos Ei Saa Häiritä on valittuna, järjestelmä hylkää tulevat puhelut automaattisesti.

8 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 8 Jos Automaattinen Vastaus on On-tilassa, tuleva puhelu kytkeytyy automaattisesti. Voit ottaa Automaattinen Vastaus -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Yleiset Asetukset -osion kautta. Puhelun lopettaminen Kaukosäädin toimii hyvin samaan tapaan kuin matkapuhelin. Valitse päävalikosta Lopeta Puhelu tai paina kaukosäätimen punaista näppäintä. Lopeta Puhelu -valikossa valitse uudelleen Lopeta Puhelu. Jos haluatkin jatkaa puhelua, paina Cancel (X). Puhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse valikosta Lopeta Puhelu. 2. Paina uudelleen kaukosäätimen punaista näppäintä tai OK-näppäintä vahvistaaksesi, että haluat lopettaa puhelun.

9 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 9 Monipistepuhelun lopettaminen: 1. Paina kaukosäätimen punaista näppäintä tai valitse päävalikosta Lopeta Puhelu. 2. Näytölle ilmestyy luettelo neuvottelun osallistujista, mikä mahdollistaa jokaisen puhelun lopettamisen erikseen. Valitse osallistuja ja paina OK tai punaista näppäintä. 3. Valitse Lopeta Kaikki Puhelut, jos haluat lopettaa neuvottelun kokonaan. Huomaa, että virran sulkeminen näytöstä/näytöistä ei katkaise puhelua. Puhelun lopettamiseksi on painettava punaista painiketta.

10 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 10 Puhelinmuistio Puhelinmuistioon ( Puhelinmuistio ) voi tallentaa jopa 200 yhteystietoa viimeksi valitut numerot mukaan lukien. Puhelinmuistion käyttö säästää aikaa ja voi vähentää vääristä numeroista tai virheellisistä soittoasetuksista johtuvien virhepuhelujen määrää. Yhteystiedot ovat aakkosjärjestyksessä. Puhelinmuistiota selataan nuoli- tai kirjainnäppäimillä, joilla etsitään alkukirjaimia (samaan tapaan kuin matkapuhelimessa). Paina nuoli vasemmalle painikkeen valitsemiseksi. Näet, että viimeksi valittu yhteystieto on merkittynä. Editoi ja Poista -näppäimet vaikuttavat merkittyyn yhteystietoon. Tallenna usein soitetut yhteystiedot puhelinmuistioon. Järjestelmästä viimeksi soitetut puhelut näkyvät puhelinmuistiossa valitsemalla Viimeksi Valitut Numerot. Jos numero ei ole vielä tallennettuna yhteystiedoksi, voit tallentaa sen. Paina Uusi, kun viimeksi soitettu puhelu on merkittynä, ja uudeksi yhteystiedoksi tallentuvat viimeksi soitetun puhelun tiedot. Valitse Monipistepuhelu tallentaaksesi yhteystietojen ryhmän, mikä nopeuttaa monipistepuhelun soittamista. Soittaminen käyttäen puhelinmuistiosta poimittua yhteystietoa: 1. Paina kaukosäätimen tai päävalikon puhelinmuistionäppäintä. 2. Poimi yhteystieto nuoli- tai kirjainnäppäimien avulla. 3. Paina OK yhteystiedon valitsemiseksi. Tämä johtaa soittovalikkoon, jossa voit muokata numeroa tai soittoasetuksia ennen numeroon soittamista. Voit myös painaa kaukosäätimen vihreää Call-näppäintä, jos haluat suoraan soittaa numeroon. Kameran liikuttaminen Kameran liikuttamiseen on monia eri tapoja: Valitse päävalikosta Liikuta Kameraa -toiminto. Käytä nuolinäppäimiä kiertääksesi tai kallistaaksesi kameraa. Paina OK, kun olet valmis. Kun valikko on piilotettuna, nuolinäppäimet ohjaavat kameraa. Piilota valikko painamalla Cancel (X) -näppäintä ja ohjaa kameraa nuolinäppäimillä. Käytä kameran esiasetuksia. Kameran ennalta määritellyt asettelut voi ottaa käyttöön numeronäppäintä painamalla (kun puhelu on käynnissä). Käytä Automaattinen Kamera ajo -toimintoa. (Katso TANDBERGin käyttäjän käsikirja.) Käytä TANDBERG-kamera-ajoa. (Katso erillinen ohje.)

11 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 11 Esitys Esitystoiminto (Presentation näppäin) mahdollistaa PC:ltä, asiakirjakamerasta, videonauhurista, ulkoisesta lähteestä ja VNC:ltä peräisin olevan aineiston esittämisen pääkameran kuvan lisäksi. Tämä on hyödyllistä kokouksissa, joissa haluat näyttää esimerkiksi PowerPoint-esityksen. Voit käyttää tietokoneen edellinen/seuraava sivu -toimintoa myös kaukosäätimen ylös/alas-nuolinäppäimillä. (Tämä on mahdollista vain käytettäessä VNC-lähdettä.) Kun puhelu ei ole käynnissä, voit käyttää esitystoimintoa esityksen järjestämiseen paikallisesti omassa kokoushuoneessanne oleville ihmisille. Esitystoiminnon käyttö puhelun aikana näyttää esityksen myös muille neuvottelukumppaneille. Nopein tapa käynnistää esitys on kaukosäätimen Presentation-näppäimen painaminen. Presentation-näppäin näyttää ennalta ohjelmoidun videolähteen, oletuksena on PC. Esityslähteen voi vaihtaa Järjestelmänvalvojan asetukset -valikon Esitys asetukset -osion avulla. Valitse päävalikosta Esitys, kun haluat valita videolähteen manuaalisesti. Esitys -valikosta löytyvät kaikki käytettävissä olevat videolähteet: pääkamera ( Pääkamera ), PC, asiakirjakamera ( Dokumentti kamera), videonauhuri (VCR), ulkoinen lähde (AUX) ja VNC. Esityksen näyttämiseksi kannettavalta tietokoneelta se on kytkettävä videojärjestelmään VGA-kaapelilla. Varmista, että kuva ohjautuu tietokoneeltasi VGA-porttiin. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa on painettava tiettyä näppäinyhdistelmää kuvan siirtämiseksi. Huom.: Kuva näkyy järjestelmässä selvemmin, jos esityksesi on jo tietokoneellasi koko näytön suuruisena ennen tietokoneen kytkemistä videojärjestelmään. VGA-kaapeli

12 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 12 Kuvan asettelut Kaukosäätimen Layout-näppäimellä on kaksi toimintoa sen mukaan, mikä Kuvan Asettelu - asetus Järjestelmänvalvojan asetukset -valikossa on valittuna (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Yleiset Näytön Asetukset ). Sillä voi ottaa käyttöön joko kuva kuvassa (PIP) tai kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon. POP on suositeltava valinta, jos käytetään laajakuvanäyttöä. Kuva kuvassa Kuva kuvassa (PIP) -asetteluvaihtoehto mahdollistaa ylimääräisen kuvan näyttämisen pienemmässä koossa. Layout-näppäin tuo pikkukuvan näkyviin näytön kulmaan. Layoutnäppäimen painaminen uudelleen siirtää kuvaa kulmasta toiseen ja lopuksi piilottaa sen. Kuvan voi myös piilottaa heti pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvassa tulee aina näkyviin päänäytölle. Automaattinen PIP-toiminto on järjestelmässä oletuksena. Näin ollen voit tarvittaessa näyttää kuvan kuvassa automaattisesti (katso päävalikko Ohjaus Paneeli Järjestelmänvalvojan asetukset Esitysasetukset ). Layout-toiminnon käyttö PIP:n yhteydessä: Paina kerran Layout-näppäintä ja kuva kuvassa tulee näkyviin. Painamalla Layout-näppäintä vielä kolme kertaa se siirtyy näytön kulmasta kulmaan. Neljäs painallus piilottaa pikkukuvan. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan piilottaa pikkukuvan heti mistä näytön kulmasta tahansa. Esimerkki kuvasta kuvassa.

13 TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 13 Kuva kuvan ulkopuolella (laajakuvanäyttöjä varten) Kuva kuvan ulkopuolella (POP) -toiminnon ollessa valittuna kaukosäätimen Layoutnäppäimen painallus tuo näkyviin kuva-asettelut, jotka on optimoitu laajakuvanäyttöä ajatellen. Näppäimen kertapainallus tuo näkyviin ylimääräisen kuvan pienemmässä koossa. Toinen painallus näyttää kuvat rinnakkain. Lisäpainallus palauttaa koko näytön suuruisen kuvan. Koko näytön voi palauttaa myös suoraan pitämällä Layout-näppäin alaspainettuna yhden sekunnin ajan. Kuva kuvan ulkopuolella -toimintoa suositellaan järjestelmiin, joissa käytetään laajakuvanäyttöjä. Layout-toiminnon käyttö POP:n yhteydessä: Paina Layout-näppäintä kerran siirtyäksesi 1+3-näyttöön. Näytöllä on suuri vastapuolen kuva ja pienempi kuva itsestäsi oikeassa yläkulmassa. Käytettäessä DuoVideota näytöllä näkyy suurena DuoVideo-kuva sekä pienet kuvat omasta ja vastapuolesta. Toinen Layout-näppäimen painallus näyttää kuvat rinnakkain (1+1). Oman ja vastapuolen kuvat näkyvät yhtä suurina. Layout-näppäimen kolmas painallus palauttaa normaalin koko näytön näkymän. Layout-näppäimen pitäminen alaspainettuna yhden sekunnin ajan palauttaa koko näytön näkymän missä tahansa vaiheessa. Esimerkki kuvasta kuvan ulkopuolella. Esimerkki rinnakkaisista kuvista

14 Esimerkki koko näytön näkymästä TANDBERG Lyhyt käyttöohje - 14

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 1 Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 TC 7.2 Käyttöohje Tuotettu: heinäkuu 2014 tuotteelle TC 7.2 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY Kaukosäätimen käyttö Tämä opas selvittää kaukosäätimen avulla ohjattavia toimintoja. Mukaan on otettu arkisessa käytössä tarvittavat ominaisuudet, koneen asetuksia muokkaavat toiminnot on jätetty käsittelemättä.

Lisätiedot

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI

Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas. 9234634 1. painos / FI Nokia 3230 -puhelimen käyttöopas 9234634 1. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-51 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä.

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla.

Teemme työtä myös kaupan ja jakelun kanssa, ja muodostamme yhteistyösuhteita kuluttajamarkkinoilla sekä ammattilaismarkkinoilla. Hyvä Forcen omistaja Onnittelemme Force-vastaanottimen valinnasta. Uusi Force-vastaanottimesi edustaa parhaimpia ja kehittyneimpiä ominaisuuksia, mitä uusi digitaalinen DVB-teknologia tarjoaa. Helposti

Lisätiedot

Nokia C5 00 -käyttöohje

Nokia C5 00 -käyttöohje Nokia C5 00 -käyttöohje 3.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 SIM-kortin ja akun asentaminen 7

Lisätiedot

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NEM-4 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on kopio WWW-osoitteessa

Lisätiedot

Käsikirja Konftel 250 SUOMI

Käsikirja Konftel 250 SUOMI Käsikirja Konftel 250 SUOMI OmniSound HD ylivoimainen äänenlaatu Patentoitu OmniSound -äänitekniikka takaa, että saat etäneuvotteluihin vaikuttavan ja kristallinkirkkaan äänen molempiin suuntiin, ns. full

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

Laajennettu käyttöopas

Laajennettu käyttöopas X2 Laajennettu käyttöopas Sisältö Aloittaminen...5 Puhelimessa oleva käyttöohje...5 Lisäohjeita...5 Kokoaminen...5 Puhelimen käynnistäminen ja sammuttaminen...6 Kohdistaminen...7 Puhelimeen tutustuminen...8

Lisätiedot

Käyttöohje. 9355025 3. painos

Käyttöohje. 9355025 3. painos Käyttöohje 9355025 3. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA CORPORATION ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NPL-2 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Nokia C6-00 -käyttöopas

Nokia C6-00 -käyttöopas Nokia C6-00 -käyttöopas 4.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Tietoja laitteestasi 5 Toimistosovellukset 6 Verkkopalvelut 6 Jaettu muisti 6 Magneetit ja magneettiset kentät 7 Ohjeiden etsiminen

Lisätiedot

Nokia E7-00 -käyttöohje

Nokia E7-00 -käyttöohje Nokia E7-00 -käyttöohje 3.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 6 Näppäimet ja osat 6 Muuta puhelun, kappaleen tai videon äänenvoimakkuutta 10 Lukitse näppäimet ja näyttö tai avaa

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas

Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas Nokia autosarja CK-200 Käyttö- ja asennusopas 2.0. painos / FI VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa, että tämä CK-200-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja direktiivin

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita.

Valmistaja varaa oikeuden vaihtaa tai muokata tässä ohjekirjassa olevia tietoja ilman etukäteisilmoitusta tai velvoitteita. Cat B25-puhelimen käyttöohje Kiitos Cat B25-matkapuhelimen hankinnasta Lyhyt johdanto Kiitos Cat B25 GSM-matkapuhelimen valitsemisesta. Löydät tietoja puhelimen loistavista ominaisuuksista tästä ohjekirjasta.

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV palveluiden käyttöohje Päivitetty 29.3.2009 1 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö... 4 2 Laitteiden asentaminen... 4 2.1 Pikaohje laitteiden asennukseen... 4 2.2 Digiboksin asentaminen... 5 2.2.1

Lisätiedot

Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten

Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten Puhelimen opas Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten Sisältää käyttöoikeussopimuksen ja takuun Pääkonttorin osoite Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD

Alcatel Mobile Reflexes. Alcatel OmniPCX Office ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD Alcatel Mobile Reflexes Alcatel OmniPCX Office OK ARCHITECTS OF AN INTERNET WORLD 2 KRZ Käyttöohje KRZ Kiitos, että valitsit Mobile 100- tai 200 Reflexes -puhelimen. Laite on suunniteltu mahdollisimman

Lisätiedot

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4

Käyttöopas HD PVR 5720-SX. HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 Käyttöopas HD PVR 5720-SX HD PVR -digiboksi MPEG2 / MPEG4 1 Sisällysluettelo 1. Aloittaminen kolmessa vaiheessa...3 1 Kytkennät... 5 2 Asennus... 6 3 Tallennuslaitteen käyttäminen... 6 2. Tuotteen kuvaus...7

Lisätiedot

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Ultra Slim Smart LED TV 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Sisällys 1 Uusi televisiosi 4 8 Satelliittikanavat

Lisätiedot

Enemmän viihdettä. Vähemmän virityskuvaa. Sonera Viihde -palvelun asennus- ja käyttöohje

Enemmän viihdettä. Vähemmän virityskuvaa. Sonera Viihde -palvelun asennus- ja käyttöohje Enemmän viihdettä. Vähemmän virityskuvaa. Sonera Viihde -palvelun asennus- ja käyttöohje 1. Tervetuloa Sonera Viihde -asiakkaaksi! Onnea, teit hyvän valinnan! Sonera Viihde tuo laajakaistan kautta täydellisen

Lisätiedot