altek.fi.tot www 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "altek.fi.tot www 2008"

Transkriptio

1 2008

2 WP SUSPENSION Huippuiskunvaimentimia moottoriurheiluun jo 31 vuotta WP Suspension B.V. on valmistanut moottoripyörien iskunvaimentimia ja keuloja vuodesta 1977 lähtien. WP on kasvanut vuosien mittaan Euroopan suurimmaksi moottoripyörien jousituskomponenttien valmistajaksi. WP:n tehtaalla Hollannissa työskentelee 230 henkeä kehittäen ja valmistaen yhtä maailman parhaimmaksi arvostettua jousitustuotetta, WP:n iskunvaimentimia ja WP-keuloja. Parhaana todisteena korkeasta laadusta ja toimivista säädöistä on WP:n tuotteilla voitetut 156 maailman mestaruutta eri moottoriurheilulajeissa. TOTALTEK KY WP:n maahantuojana Suomessa vuodesta 1998 WP:n mönkijöiden vaimentimet sopivat suomalaiseen ajoon, koska ne kehitetään täällä Suomessa. WP on viime vuosina saavuttanut vankan aseman suomalaisten kelkkailun harrastajien keskuudessa. Vaimentimilla on menestytty hyvin eri kilpailumuodoissa ja WP:n endurovaimentimet ovat todettu erittäin toimivaksi reittikelkkailijan jousituspaketiksi. Olemme nyt tulossa myös ATV-vaimentimien markkinoille. Alku on vaatimaton, mutta teemme rajusti töitä ja tulemme kehittymään muutamassa vuodessa mönkijöiden vaimentimien huippumerkiksi. Totaltek Ky suunnittelee ja testaa kaikki uudet ATV-iskunvaimentimet. Hyvät suhteemme kelkkailun huippukuljettajiin tuovat ulottuvillemme joukon ammattinsa osaavia jousitus-spesialisteja, joiden avulla myös mönkijöiden vaimentimet saadaan kyllä toimimaan joka tilanteessa.

3 UUSI SUKUPOLVI ja 4614-sarjat korvaavat vanhat vaimenninmallit WP Suspension esittelee kaudelle 2008 uuden ATV-iskunvaimentimien malliston. Se rakentuu uuden sukupolven ja 4614-vaimentimista joissa on runsaasti ainutlaatuista huipputekniikkaa. Uuden polven ja 4614-sarjan vaimentimien viimeistely on huippuluokkaa ja jo ensi silmäyksellä huomaa, että kyseessä on Hi-tech tuote. Mielikuvalle on myös katetta, sillä vaimentimien materiaalit ovat peräisin lentokoneteollisuudesta. Vaurioille alttiit valurungot on korvattu 7075-alumiinista jyrsityillä billet -osilla ja teräsosissakin käytetään entistä lujempia seoksia. Erillisjousituksessa käytettyjen 40 mm vaimentimien sylinteriputket ovat Delox-pinnoitettua 7075-alumiinia ja crossimallien takavaimentimien 46 mm sylinteriputket on tehty mustapassivoidusta teräksestä. WP Suspension on standardisoinut uuden sukupolven tuotteita mahdollisimman pitkälle ja niinpä kaikki uuden sukupolven iskunvaimentimet voidaan valmistaa noin 500 erilaisesta osasta ennen tarvittujen runsaan 4000 osan sijaan. WP Suspension pystyy vastaamaan yhä nopeammin markkinoiden tarpeisiin ja vaimentimien varaosavaraston ylläpito on kauppiaalle entistä helpompaa. JATKUVA KEHITYS Säädöt testataan huippuvälineillä Mönkijöiden ajettavuus paranee tasaisesti vuodesta toiseen ja on todellinen haaste pysyä jousitusteknologian kehityksen kärjessä. Hankimme Totaltekille muutama vuosi sitten yhden Suomen parhaista iskunvaimennindynamometreistä. Sen avulla pystymme tutkimaan kelkan vakioiskunvaimentimen ominaisuuksia ja kehittämään WP:n vaimentimiin sopivia säätöjä sisätiloissa. Dynamometri on osoittautunut korvaamattomaksi välineeksi säätönuppien oikean toiminnan tutkimisessa ja sen avulla kehitystyö on nopeutunut olennaisesti entisiin pelkän kenttätestauksen päiviin verrattuna. Vaikka dynamometri on kehitystyön alkuvaiheessa oiva väline, pitää iskunvaimentimien säädöt viimeistellä aina mönkijällä ajamalla. Tässä vaativassa kenttätestausvaiheessa meitä on auttamassa lukuisa joukko alan aktiiviharrastajia ja eturivin kilpakuljettajia. Kun uusi vaimentimen säätö tai rakenne saadaan valmiiksi ja se korvaa ennen tuotannossa olleen vaimenninmallin, ilmestyy vaimentimen kannen tuotekoodin loppuun lisäkirjain tai jo ennestään siellä oleva kirjain muuttuu aakkosjärjestyksessä seuraavaksi. Totaltek Ky toimittaa jälleenmyyjilleen aina uusimmalla säädöllä olevia vaimentimia, jolloin asiakas voi olla varma parhaasta mahdollisesta suorituskyvystä. Jos painat keskivertokuljettajaa enemmän tai vähemmän, voimme säätää vaimennuksen, tai vaihtaa myös jousen painollesi sopivaksi.

4 KOKO 40 TAI 46 Kuormituksen mukaan kaksi eri kokoa Uuden sukupolven vaimentimia on kaksi eri sarjaa. Pienempi 4014-vaimennin soveltuu erillisjousituksen vaimentimeksi koska tarvittavat vaimennusvoimat ovat pieniä. Sen 40 mm männässä on 23% suurempi vaimennusvoimia tuottava pinta-ala kuin useimpien mönkijöiden vakiovaimentimien 36 mm männissä. Tämän ansiosta jousituksen toiminnasta voidaan tehdä laaja-alaisempi. Se on pehmeä pienissä pateissa, mutta ei pohjaa rajuissakaan iskuissa. Suurempi 4614-vaimennin on parhaimmillaan crossimönkijän ankarasti rasitettuna takavaimentimena. Sen 46 mm mäntä tuo jopa 63 % suuremman pinta-alan kuin normaali 36 mm vaimennin. SÄÄTÖNUPIT Vaimennuksen voi hienosäätää iskunvaimenninta purkamatta PURISTUSVAIMENNUS VETOVAIMENNUS Kaikissa uuden sukupolven ATV-vaimentimissa on kiinteä lisäsäiliö ja kaksi erillistä puristusnuppia. Hitaan liikkeen säätönupilla "L" säädetään mönkijän käyttäytymistä pienissä loivissa pateissa ja yleensäkin hitaasti ajettaessa. Nopean liikkeen nuppi "H" säätää männänvarren suurien nopeuksien vaimennusaluetta ja sen vaikutus on suurimmillaan ojan reunojen jyrkissä vastapateissa sekä tilanteissa, joissa ajetaan nopeasti. Olemme nähneet paljon vaivaa, että säätönupit vaikuttavat juuri siihen ominaisuuteen, mihin niiden tuleekin. Fysiikan lakeja emme kuitenkaan pysty kumoamaan ja siksi pari pientä neuvoa on paikallaan: Jos vaimennus on hyvä nopealla alueella, mutta haluat säätää hitaan liikkeen alueen vaimennusta 5 pykälää löysemmälle, pysyy nopean liikkeen vaimennus ennallaan kiristämällä vastaavasti 5 napsausta nopean puolen nuppia. Nopean liikkeen vaimennus on siis suhteessa näiden kahden nuppien asentojen yhteissummaan. Mönkijöiden vaimentimissa on myös vetovaimennuksen säätönuppi, joka vaikuttaa pääasiassa hitaan liikkeen vaimennukseen. WP:ssä puristusvaimennuksen nupit eivät vaikuta vetovaimennukseen ja vetovaimennuksen nuppi ei sotke puristusvaimennusta. Nupin jäykin asento "0" tarkoittaa täysin kiinni olevaa nuppia ja "1" yhden napsun avattua nuppia. Kaikissa säätönupeissa on vähintään 16 asentoa. (+) = Vaimennus jäykkenee (-) = Vaimennus pehmenee ESIJÄNNITYS Jousen esijännitys säädetään muttereista 4014-sarjan vaimentimien jousen esijännitys säädetään uudella säteittäisesti rei'itetyllä renkaalla. Jousen säätö aloitetaan avaamalla säätörenkaassa oleva lukitusruuvi. Seuraavaksi otetaan säätöavaimen lieriötappi esiin vetämällä varsi irti vaaleansinisestä kahvasta ja työntämällä se kuusiokoloavain edellä takaisin paikalleen. Avain työnnetään säätörenkaaseen ja esijännitys säädetään halutuksi rengasta kiertämällä. Renkaan yksi kierros vastaa 1 mm esijännityksen muutosta. Säädön lopuksi lukitusruuvi kiristetään kevyesti 5 Nm momenttiin sarjan vaimentimissa jousen esijännitys säädetään haka-avaimilla. Mutterin kierros muuttaa jousen esijännitystä 1,75 mm.

5 Sis. ALV 22% PDS II Kaksi mäntää tasoittaa patikkoa Kaksimäntäinen PDS II vaimennin yhdistää mukavuuden rauhallisessa ajossa ja riittävän vaimennuksen kovassa menossa. Crossimönkijöiden jousitus on jo vakiona yleensä hyvä kovaan ajoon, mutta pienessä patikossa se saisi toimia paljon pehmeämmin, jotta renkaan pito olisi optimaalinen ja ajo keveää. Näiden asioiden yhdistäminen hankaloittaa vaimentimen säätämistä melkoisesti. Kuinka tehdä pehmeä, mutta samalla kantava jousitus? WP:n uusi PDS-järjestelmä muuttaa vaimennuksen jäykemmäksi ennen jousituksen pohjaamista. Joustoliikkeen alussa öljy virtaa vaimentimen toisen männän ohitse ja vaimennus on miellyttävä. Lähellä pohjaamista toinen mäntä painuu pienemmän sylinterin sisään ja öljyn on nyt virrattava myös sen säätölevyjen kautta. Vaimennin muuttuu jäykemmäksi ja sen vaimennus riittää taltuttamaan isotkin patikot. PDS = Progressive Damping System KÄYTTÖKOHTEET Vaimenninmalli tarpeen mukaan Cross Soveltuvuuslistan "Cross"-merkintä tarkoittaa, että mönkijä sopii näillä vaimentimilla parhaiten crossiin. Vaimennukset ovat niin jämäkät, ettei cross-säätöisillä vaimentimilla jaksa ajaa koko päivää maastossa. Enduro "Enduro"-merkintä kertoo jousituksen olevan sopiva kisahenkiseen poluilla ajoon tai endurokilpailuihin. Nämä säädöt toimivat hyvin koluttaessa metsäautoteitä ja kovapohjaisia maastopätkiä. Supermoto "Supermoto"-merkityt soveltuvuudet kertovat matalasta jousituksesta asfaltille, jossa haetaan suuria kaarrenopeuksia ja vakaata käytöstä kovissa nopeuksissa. Street "Street"-merkintä viittaa jousitukseen, joka on kompromissi vakaasta käytöksestä asfaltilla ja kovapintaisilla hiekkateillä. Se on hieman vakiojousitusta matalampi mutta toimii myös helpossa maastoajossa. INTERNET Totaltekin nettisivulta löydät viimeisimmän tiedon Totaltekin koko tuotevalikoiman löydät netistä osoitteesta WP:n mönkijöiden soveltuvuuslistasta näet, mitkä uuden sukupolven iskunvaimentimet ovat jo tuotannossa. Tämän luettelon ilmestymisen jälkeen mallistoon lisätyt vaimenninmallit laitetaan sivuille sitä mukaa, kun niitä otetaan myyntiin. Nettisivuiltamme löydät myös WP:n kelkkaiskunvaimentimet sekä Totaltekin kovametalliohjarit soveltuvuustaulukkoineen. ATV- ja kelkkailutuotteiden lisäksi sivuillamme on moottoripyörien keulojen korvausjousisarjat, iskunvaimentimet ja ohjausiskunvaimentimet asennussarjoineen. Nettisivuilta löydät listat Totaltekin jälleenmyyjistä ja WP:n huoltopisteistä.

6 FILOSOFIAA Saat itsellesi sopivan jousituksen, kun tiedät miten säädöt vaikuttavat Aja aina mahdollisimman pehmeällä jousituksella. Monet kärkitason kilpakuljettajat käyttävät yllättävän pehmeitä iskunvaimentimia, koska ovat huomanneet saavuttavansa parempia kilpailutuloksia niiden avulla. Syynä on se yksinkertainen tosiasia, että vain harva meistä jaksaa ajaa "kivireellä" koko pitkän päivän vauhdin tippumatta. Samoin liukkaalla pinnalla maaston muotoja hyvin seuraava rengas antaa parhaan kiihdytyspidon ja mutkasta uloslähtövauhti vaikuttaa ratkaisevasti koko seuraavan suoran ajoon kuluvaan aikaan. Pehmeä jousitus ei salli kovaa ryskytystä vastapatteihin, mutta niihin voi aina ajaa vähän rauhallisemmin ja säästää kulutetun ajan taas seuraavalla suoralla. Mutarenkaiden vaihto vaikuttaa jousitukseen Monet 4-vetomökijöiden omistavat haluavat parantaa ajokkinsa etenemiskykyä vaihtamalla isot ja karkeakuvioiset renkaat mönkijäänsä. Ne ovat painavat ja rungoltaan vakiorenkaita jäykemmät. Jotta jousitus toimisi myös muuttuneessa tilanteessa on vaimennuksen kajottava. Yleensä auttaa nuppien pyörittäminen löysemälle ja jousien esijännityksen pienentäminen, mutta joskus tarvitaan myös vaimentimien pehmeämmäksi shimmausta ja löysempiä jousia. Vaimentimen liikenopeus riippuu enemmän ajonopeudesta kuin pattien koosta. Joskus on todella vaikeaa tietää, onko puristusvaimennuksen säätöä muutettava hitaan- vai nopean vaimennuksen osalta. Moni ajattelee, että "L"-nuppi vaikuttaa pienissä pateissa ja "H"-nuppi ojan penkoissa ja hyppyreissä. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Ajonopeudella on hyvin suuri vaikutus asiaan. Pienetkin nypytykset saattavat aiheuttaa jousitukseen todella nopeita liikkeitä, kun vauhtia on 100 km tunnissa. Toisaalta ammattimiehen rytmittäessä cossin pattisarjaa liikkuu iskunvaimentimen männänvarsi varsin rauhallisesti, vaikka mönkijä käy korkealla ilmassa. Kannattaa ajatella, ennen kuin kääntää nuppeja! Miten vaimentimen "L"- ja "H"-nupit toimivat? Puristusvaimennuksen säätimet vaikuttavat öljyvirtaan, joka syntyy männänvarren painuessa vaimentimen sisään. Ne kuristavat virtausta ja synnyttävät sen myötä puristusvaimennusta lisäävän paine-eron. Männänvarren liikkuessa hitaasti kaikki öljy ehtii mennä "L"-säätimen kartiomaisen säätöneulan ja sen ympärillä olevan suuttimen välistä. Nopean liikkeen säädin on tässä vaiheessa kokonaan pois pelistä. Liikenopeuden kasvaessa neulan yli vaikuttava paine-ero kasvaa ja nopean liikkeen vaimennuksen "H"-säätimen paineenrajoitusventtiili alkaa aueta. Nyt osa öljystä virtaa myös nopean liikkeen säätimen kautta. "H"-nupin avulla säädetään paineenrajoitusventtiilin jousen esijännitystä ja sen kautta venttiilin avautumispainetta. Männänvarren nopeuden vielä kasvaessa nopean liikkeen säätimessä oleva shimmipakka kuristaa öljyn virtausta ja paine kasvaa edelleen. Yllä olevan perusteella on helppo ymmärtää, että hitaan liikkeen "L"-nuppi vaikuttaa koko männänvarren nopeusalueella ja "H"-nupin avulla vaikutetaan vaimennukseen vain nopeiden liikkeiden alueella. Vetovaimennuksen säätönupin vaikutustapa. Osassa WP:n kelkkavaimentimista on edellisten lisäksi myös vetovaimennukseen vaikuttava nuppi. Sen avulla vaikutetaan männän shimmipakan ohi menevään pieneen öljyvirtaan, jonka merkitys jousituksen toiminnalle on suurimmillaan vaimentimen oietessa hitaasti.

7 Sis. ALV 22% VAIMENNINTYYPIT Kaksi vaimenninkokoa jousella tai ilman Tyyppisarakkeen tiedot: BA = Vetovaimennuksen säätö VP = Kiinteä lisäsäiliö CC = Letkulisäsäiliö EM = Vaimennin ilman lisäsäiliötä S = Kaksimäntäinen PDS II -vaimennin Moottoripyörän vaimentimiin perustuvat mallit: EMULSION = Vaimennin vetovaimennuksen säädöllä, ei lisäsäiliötä FUSION = 3-säätöinen vaimennin letkulisäsäiliöllä SPIN = 3-säätöinen vaimentimien kiinteällä lisäsäiliöllä Moottorikelkan vaimentimiin perustuvat mallit: BAEM = Vaimennin vetovaimennuksen säädöllä, ei lisäsäiliötä BACC = 3-säätöinen vaimennin letkulisäsäiliöllä BAVP = 3-säätöinen vaimentimien kiinteällä lisäsäiliöllä 4014 SPIN 4014 FUSION 40 mm takaiskunvaimennin jousella. - CNC-koneistettu 7075-alumiininen runko - 16 asentoinen hitaan puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen nopean puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen vetovaimennuksen säätönuppi - Jousi uudentyppisellä esijännityksen säätörenkaalla 40 mm iskunvaimennin jousella. - CNC-koneistettu 7075-alumiininen runko - 16 asentoinen hitaan puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen nopean puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen vetovaimennuksen säätönuppi - Jousi uudentyppisellä esijännityksen säätörenkaalla 40 mm iskunvaimennin jousella BACC 4014 BAVP 4014 BAEM - CNC-koneistettu 7075-alumiininen runko - Vaimentimessa on öljyn ja kaasun erottava välimäntä - 16 asentoinen vetovaimennuksen säätönuppi - Jousi uudentyppisellä esijännityksen säätörenkaalla 40 mm erillisjousituksen iskunvaimennin. - CNC-koneistettu 7075-alumiininen runko - 16 asentoinen hitaan puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen nopean puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen vetovaimennuksen säätönuppi - Jousi uudentyppisellä esijännityksen säätörenkaalla 46 mm crossimönkijän takaiskunvaimennin. - CNC-koneistettu 7075-alumiininen runko - 16 asentoinen hitaan puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen nopean puristusliikkeen säätönuppi - 16 asentoinen vetovaimennuksen säätönuppi - Jousi kahdella haka-avaimella säädettävällä mutterilla

8 SOVELTUVUUDET Laaja valikoima vaimentimia vaativille asiakkaille CAN-AM Etuvaimennin, pari Takavaimennin, pari Takavaimennin, kpl Malli Vuosi Käyttö Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Outlander 650 H.O. EFI 4x Enduro B BAVP B BAVP Outlander MAX 650 H.O. EFI 4x Enduro B BAVP B BAVP Outlander 800 H.O. EFI 4x Enduro B BAVP B BAVP Outlander MAX 800 H.O. EFI 4x Enduro B BAVP B BAVP Outlander 650 H.O. EFI 4x Street B BAEM B BAEM 990 Outlander MAX 650 H.O. EFI 4x Street B BAEM B BAEM 990 Outlander 800 H.O. EFI 4x Street B BAEM B BAEM 990 Outlander MAX 800 H.O. EFI 4x Street B BAEM B BAEM 990 Renegade 500 H.O. EFI 4x Enduro C BAVP C BAVP Renegade 800 H.O. EFI 4x Enduro C BAVP C BAVP DS Cross D BAVP D BACC S DS 450 X 2008 Cross D BAVP D BACC S DS 450, Epic 2008 Cross D BAVP D BACC S DS 450, Houser 2008 Cross D BAVP D BACC S HONDA Etuvaimennin, pari Takavaimennin, pari Takavaimennin, kpl Malli Vuosi Käyttö Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH TRX 400 EX Enduro T SPIN T FUSION 830 TRX 680 FA Rincon Enduro A BAVP A BAVP TRX 680 FA Rincon Enduro A BAEM A BAEM 990 POLARIS Etuvaimennin, pari Takavaimennin, pari Takavaimennin, kpl Malli Vuosi Käyttö Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Outlaw Enduro C BAVP C BAVP Outlaw Enduro C BAVP C BAVP Outlaw 525 IRS 2008 Enduro C BAVP C BAVP SUZUKI Etuvaimennin, pari Takavaimennin, pari Takavaimennin, kpl Malli Vuosi Käyttö Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH LT-A 450 KingQuad Enduro D SPIN D SPIN LT-A 700 KingQuad Enduro D SPIN D SPIN LT-R 450 QuadRacer Cross B BAVP B BACC S YAMAHA Etuvaimennin, pari Takavaimennin, pari Takavaimennin, kpl Malli Vuosi Käyttö Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Tuotenumero Tyyppi SOVH Grizzly 700 MudRacer Enduro C SPIN C SPIN Grizzly Enduro C BAVP C BAVP Raptor Enduro V SPIN V FUSION 830 YFZ 450, Goldspeed Cross Y BAVP Y BACC S YFZ 450, Goldspeed S-moto Y BAVP Y BACC S Keltainen pohjaväri = Tulossa kaudella 2008 Mittaamme vuosittain uusien mönkijämallien rakenteita ja kehitämme niihin sopivia iskunvaimentimia. Otamme uudet mallit tuotantoon heti, kun testikuljettajamme ovat saaneet työnsä valmiikisi ja säädöt kohdalleen.

9 Sis. ALV 22% OHJAUSVAIMENNIN Ohjausiskunvaimennin tasoittaa menoa WP:n 1508-sarjan ohjausiskunvaimennin tuo uutta rentoutta reittiajoon ja lisävauhtia radalle. Kuljettajan kädet ovat kovilla kivisessä maastossa ajettaessa, sillä renkaan osuessa kiveen välittyy käteen teräviä iskuja. Ohjausiskunvaimennin leikkaa nämä iskut pois tekemättä ohjauksesta kankeaa. Voit sen asentamisen jälkeen ajaa paljon rennommin ja keskittyä parhaan ajolinjan valintaan kivien väistelyn sijaan. WP:n ohjausiskunvaimentimessa on 32-asentoinen jäykkyyden säätönuppi, jolla ohjuksen saa jokaiseen tarpeeseen sopivaksi. Ohjausiskunvaimentimen mukana toimitetaan asennussarja, joka on aina mallikohtaisesti mönkijään sovitettu ja helppo itsekin asentaa. Olemme hinnoitelleet ohjausvaimenninsarjan kaikki kolme pääosaa myös erikseen niitä asiakkaita varten, jotka siirtävät vaimenninta mönkijämallista toiseen, tai haluavat asentaa vaimentimen sellaiseen mönkijään, johon meillä ei ole vielä valmista asennussarjaa. CAN-AM Täydellinen sarja Ohjausvaimennin Kiinnityspanta Asennussarja Malli Vuosi Tuotenumero SOVH Tuotenumero Iskunpituus SOVH Tuotenumero SOVH Tuotenumero SOVH Outlander 400 H.O Y0.02A A mm S A 185 Outlander MAX 400 H.O Y0.02A A mm S A 185 Outlander 500 H.O. EFI 4x C.01D A mm S D 185 Outlander MAX 500 H.O. EFI 4x C.01D A mm S D 185 Outlander 650 H.O. EFI 4x C.01A A mm S A 185 Outlander MAX 650 H.O. EFI 4x C.01A A mm S A 185 Outlander 800 H.O. EFI 4x B.01B A mm S B 185 Outlander MAX 800 H.O. EFI 4x B.01B A mm S B 185 Renegade 500 H.O. EFI 4x C.01D A mm S D 185 Renegade 800 H.O. EFI 4x C.01C A mm S C 185 DS D.05A A mm S A 185 POLARIS Täydellinen sarja Ohjausvaimennin Kiinnityspanta Asennussarja Malli Vuosi Tuotenumero SOVH Tuotenumero Iskunpituus SOVH Tuotenumero SOVH Tuotenumero SOVH Sportsman 800 EFI A.03A A mm S A 105 Outlaw B.04A A mm S A 135 Outlaw 450 MXR C.07A A mm S A 185 Outlaw C.07A A mm S A 185 Outlaw 525 IRS C.07A A mm S A 185 Outlaw 525 S C.07A A mm S A 185 SUZUKI Täydellinen sarja Ohjausvaimennin Kiinnityspanta Asennussarja Malli Vuosi Tuotenumero SOVH Tuotenumero Iskunpituus SOVH Tuotenumero SOVH Tuotenumero SOVH LT-R 450 QuadRacer B.8A A mm S A 185 YAMAHA Täydellinen sarja Ohjausvaimennin Kiinnityspanta Asennussarja Malli Vuosi Tuotenumero SOVH Tuotenumero Iskunpituus SOVH Tuotenumero SOVH Tuotenumero SOVH YFZ Y0.06A A mm S A 185

10 HUOLTOTIETOA Ammattitaitoinen huolto käyttää erikoistyökaluja ja oikeita aineita Pidämme yllä hyvin kattavaa varaosavarastoa, koska asiakas ei saa jäädä pulaan kolarin tai muun ongelman yllättäessä. Varastossamme on runsaasti alkuperäisiä WP Suspension erikoistyökaluja, joita myymme mielellämme valtuuttamillemme iskunvaimenninhuolloille. Pyydä erillinen työkaluhinnasto! Käytä näitä aineita huoltaessasi WP Suspensionin vaimentimia: WP T158 Turmogrease PP300 O-rengasrasva 100g WP T159 Bel-Ray Waterproof MC11 KGW-rasva 454g WP T511 Turmsilon GTI 300P 100 g valkea, stefaan Uuden sukupolven vaimentimia ei saa koskaan kiinnittää ruuvipenkkiin suoraan rungon silmästä. Käytä aina T1512-erikoistyökalua, jolla vaimennin tarttuu penkkiin kiinni runkokappaleesta. Näin sen pyörivän silmän lukitus ei rasitu turhaan tiivistepään avaamisen ja kiinnityksen aikana. SPIN -vaimentimiin on oma työkalu, jonka varaosanumero on Männänvarren mutteri ja mäntä kiinnitetään momenttiavaimella. WP 3612 männänvarren mutteri 30 Nm WP 4014 mäntä 25 Nm ja männänvarren ruuvi 12 Nm WP 4614 männänvarren mutteri 40 Nm WP 4681 männänvarren mutteri 40 Nm Käytä lisäsäiliön kannen kierteessä Loctite 542 tiivisteainetta, joka varmistaa, että typpikaasu ei pääse vuotamaan ulos vaimentimesta. Jos vaihdat männänvarren päähän silmän tai haarukan, kiinnitä se huolella paikalleen. Puhdista kierteet rasvanpoistoaineella ja liimaa osat toisiinsa Loctite 2701 kierrelukitteella. Vaimentimen välimännän paikka löytyy erillisestä huoltoarvotaulukoista. EM-vaimentimessa sen paikka mitataan sylinteriputken päästä välimännän ulkoreunaan. Tiivistepäätä asennettaessa männänvarsi on ulkoasenossa. VP-vaimentimessa välimännän paikka mitataan lisäsäiliön kannen kuopan pohjalta välimännän keskiosan pintaan. Välimäntä tulee oikeaan kohtaan, kun männänvarsi on ulkona tiivistepään paikalleen asennuksen aikana. Emulsiovaimentimen öljypinta mitataan ruuvipuristimeen kiinnitetyn sylinteriputken yläpäästä öljyn pintaan. WP Suspension toimittaa iskunvaimenninöljyä 5 ja 10 litran astioissa, mutta Totaltek pakkaa sitä myös 1 litran pulloihin. WP Iskunvaimenninöljy '03 1 ltr. 29,50 EUR WP S1 Iskunvaimenninöljy '03 5 ltr. 129,00 EUR WP S2 Iskunvaimenninöljy '03 10 ltr. 239,00 EUR

11 Sis. ALV 22% HUOLTO Totaltekin oman korjaamon työveloitukset Totaltekin WP-huolto toimii nyt ympäri vuoden. Huoltomme käytössä on aina viimeisin säätötieto ja uusimmat ideat. Vaimentimesi laittaa kuntoon myös lähin valtuutettu WPhuotopiste, jonka osoitteen löydät nettisivuiltamme. Huollamme WP-iskunvaimentimet alla olevilla hinnoin. Hintaan sisältyy vaimentimen perusteellinen purkaminen, osien pesu, tarkastus, vaimentimen kokoonpanotyö, paineistus, öljy ja typpikaasu. Jos tiedossamme on entistä parempia shimmityksiä, vaihdamme niitä vaimentimiin huollon yhteydessä kiinteällä hinnalla, joka sisältää työn ja jousta lukuun ottamatta kaikki tarvittavat muutososat. WP-huolto, yksi säätönuppi WP-huolto, kolme säätönuppia Säätöjen vaihto huollon yhteydessä 50,00 EUR 60,00 EUR 15,00 EUR WP:n kaikki uuden sukupolven jousitustuotteet on tehty tyhjiöpumpulla huollettavaksi. Sen avulla vaimentimen sisältä imetään ensin kaikki ilma ja sen mukana myös kosteus pois. Tämän jälkeen vaimennin täytetään paineistetulla öljyllä. Tyhjiöpumppaus ja paineistus toistetaan vielä kerran, jotta myös öljyyn liuennut ilma saadaan poistetuksi. Suurin osa WP Suspensionin mönkijöiden vaimentimista kootaan Totaltekin pienellä tuotantolinjalla ja ne täytetään tyhjiöpumpulla. Kehitämme koko ajan tuotantolaitteita ja valmistusmenetelmiä, jotta asiakkaamme saisivat jatkossa vieläkin parempia vaimentimia. Muistiinpanoja: TAKUU Takuukorjauksen saa tehdä vain Totaltekin oma korjaamo WP Suspension iskunvaimentimilla on kahden vuoden materiaalija valmistusviat kattava takuu. Sen voimassaolo edellyttää, että vaimennin on asennettu paikalleen sen mukana seuranneen asennusohjeen mukaisesti ja huollettu vähintään kerran vuodessa valtuutetussa WP Suspension huollossa. Takuukorjauksen voi tehdä vain Totaltek. Lähetä vaimentimen mukana kopio päivämäärällä varustetusta tuotteen ostokuitista. Kilpakäyttöön tarkoitetuilla tuotteilla tai kilpakäyttöön otetuilla muilla tuotteilla ei ole takuuta. Totaltek ei vastaa luettelon mahdollisesti sisältämien virheellisyyksien johdosta aiheutuvista vahingoista eikä virheellisestä asennuksesta tai väärästä käytöstä johtuvista vaurioista. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

12 POWERED BY TOTALTEK TOTALTEK Ky Nikkarinkuja ROVANIEMI FINLAND tel (0) fax (0)

www.totaltek.fi Henri Marttinen Pro Service Racing Team

www.totaltek.fi Henri Marttinen Pro Service Racing Team www.totaltek.fi Henri Marttinen Pro Service Racing Team 2010 WP SUSPENSION Huippuiskunvaimentimia moottoriurheiluun jo 32 vuotta WP Suspension on valmistanut moottoripyörien iskunvaimentimia ja keuloja

Lisätiedot

www.totaltek.fi RACING SUSPENSION Magnus Lindbäck Photo: Jari Lauri www.magnuslindback.com

www.totaltek.fi RACING SUSPENSION Magnus Lindbäck Photo: Jari Lauri www.magnuslindback.com www.totaltek.fi Photo: Jari Lauri Magnus Lindbäck www.magnuslindback.com RACING SUSPENSION 2014 01.08.2013 TOTALTEK KY Suomalaisen moottoriurheilun huipulla vuodesta 1988 Totaltek lopetti WP:n kelkkavaimentimien

Lisätiedot

Photo: Juha Välikangas. www.totaltek.fi RACING SUSPENSION

Photo: Juha Välikangas. www.totaltek.fi RACING SUSPENSION Photo: Juha Välikangas www.totaltek.fi RACING SUSPENSION 2016 01.08.2015 TOTALTEK KY Suomalaisen moottoriurheilun huipulla vuodesta 1988 Totaltekin iskunvaimentimilla urheilukelkasta tulee helppo ja nopea

Lisätiedot

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE 1. PAINUMA 2. ULOSVAIMENNUS 3. HIDAS SISÄÄNVAIMENNUS 4. NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 5. MITÄ ISKUNVAIMENNIN ON 6. HIDAS vs NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 1. PAINUMAN ASETTAMINEN

Lisätiedot

Jyri Keskiaho RACING SUSPENSION Lynx Photo: Juha Välikangas

Jyri Keskiaho RACING SUSPENSION Lynx Photo: Juha Välikangas Photo: Juha Välikangas www.totaltek.fi Jyri Keskiaho Lynx RACING SUSPENSION 2018 01.08.2017 TOTALTEK KY Suomalaisen moottoriurheilun huipulla vuodesta 1988 Totaltekin iskunvaimentimilla urheilukelkasta

Lisätiedot

RACING SUSPENSION Juha Välikangas Photo: Jyri Keskiaho Lynx Saariselkä Hillclimb Winner 2016

RACING SUSPENSION Juha Välikangas Photo: Jyri Keskiaho Lynx Saariselkä Hillclimb Winner 2016 www.totaltek.fi Photo: Jyri Keskiaho Saariselkä Hillclimb Winner 2016 Juha Välikangas Lynx RACING SUSPENSION 2017 01.08.2016 TOTALTEK KY Suomalaisen moottoriurheilun huipulla vuodesta 1988 Totaltekin iskunvaimentimilla

Lisätiedot

Alustansäätöohjeita aloittelijoille ja enemmänkin harrastaneille.

Alustansäätöohjeita aloittelijoille ja enemmänkin harrastaneille. Alustansäätöohjeita aloittelijoille ja enemmänkin harrastaneille. Tämän lyhyen tietopaketin on takoitus avata ajattelua ja tarkastella jousituksen toimintaa puuttumatta sen tarkemmin yksittäisen pyörän

Lisätiedot

kokoamiseen tarvittavat osat

kokoamiseen tarvittavat osat RAKENNUSOHJE Kaikki toisen takaiskunvaimentimen kokoamiseen tarvittavat osat 273 Lehden nro 64 mukana sait kaikki toisen takaiskunvaimentimen osat. Näillä osilla voit koota takaiskunvaimentimen ja saat

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä.

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271 Tyyppi 3271 Tyyppi 3271-5 Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä Tyyppi 3271-52 Kuva 1 Tyypin 3271 toimilaitteet Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI Painos: lokakuu 2004

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

HUOM Kuvassa oleva pyörä poikkeaa mallikohtaisesta varustelusta, katso mallikohtaiset tekniset tiedot.sxl sivu 3, SXC sivu 4,mallikohtaiset grafiikat

HUOM Kuvassa oleva pyörä poikkeaa mallikohtaisesta varustelusta, katso mallikohtaiset tekniset tiedot.sxl sivu 3, SXC sivu 4,mallikohtaiset grafiikat HUOM Kuvassa oleva pyörä poikkeaa mallikohtaisesta varustelusta, katso mallikohtaiset tekniset tiedot.sxl sivu 3, SXC sivu 4,mallikohtaiset grafiikat sivu 5. Pro Racer Uuden sukupolven Pitbike MI Trading/

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Tuote-esite 2016. Snowblower 120 ATV. SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti

Tuote-esite 2016. Snowblower 120 ATV. SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti Snowblower 120 ATV Tuote-esite 2016 SISÄLTÖ: Ominaisuudet Tekniset tiedot Lumilingon asennus mönkijään Toimituksen sisältö Huolto Myynti Ominaisuudet Penkat matalaksi! Rammy Snowblower 120 ATV on ketterä

Lisätiedot

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija:

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija: Sivu 1/10 SS/EN3 HUOLTO-OHJE Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin 1KG JAUHESAMMUTIN Sivu 2/10 MALLI HOUSEGARD FP1V1 SS/EN3 A: Yleistä. B: Tekniset tiedot. C: Täyttämisen toimenpiteet. D: Tarkistuksen toimenpiteet.

Lisätiedot

Auton korkeus/maavara

Auton korkeus/maavara Auton korkeus/maavara Hyvät lukijat, Jotkin saamamme kysymykset ovat viitanneet siihen, että Ferrari F2007 -pienoismallissa ei olisi riittävästi maavaraa. Tästä syystä olemme selvittäneet ohjeita ja tarkistaneet

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

Magswitchin h y ö d y t :

Magswitchin h y ö d y t : Muuttaa tapoja. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut yhtä helppoa kontrolloida erittäin tehokasta magneettia. Magswitch on kehittänyt erittäin tehokkaan magneettityökalun, joka yhtä nuppia vääntämällä on helppo

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Uusi Triumph Tiger 1200

Uusi Triumph Tiger 1200 Uusi Triumph Tiger 1200 Merkki: Triumph Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1215 ccm 21200 Kaikki Mallit: -Tiger 1200 XR 21 200 -Tiger 1200 XRX 23 150 -Tiger 1200 XCX 24 150 -Tiger 1200 XRT 25

Lisätiedot

Mekaniikan jatkokurssi Fys102

Mekaniikan jatkokurssi Fys102 Mekaniikan jatkokurssi Fys10 Kevät 010 Jukka Maalampi LUENTO 8 Vaimennettu värähtely Elävässä elämässä heilureiden ja muiden värähtelijöiden liike sammuu ennemmin tai myöhemmin. Vastusvoimien takia värähtelijän

Lisätiedot

Momenttiruuvitaltat. Asennustyössä vaaditaan päivä päivältä suurempaa tarkkuutta. Täyttääksemme ammattimiesten vaativat tarpeet tarjoamme uuden

Momenttiruuvitaltat. Asennustyössä vaaditaan päivä päivältä suurempaa tarkkuutta. Täyttääksemme ammattimiesten vaativat tarpeet tarjoamme uuden Momenttiruuvitaltat Asennustyössä vaaditaan päivä päivältä suurempaa tarkkuutta. Täyttääksemme ammattimiesten vaativat tarpeet tarjoamme uuden momenttiruuvitalttojen valikoiman. Näillä työkaluilla piirilevyjen

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

VÄISTÄMÄTTÄ PARAS PYLVÄSRATKAISU

VÄISTÄMÄTTÄ PARAS PYLVÄSRATKAISU 1 VÄISTÄMÄTTÄ PARAS PYLVÄSRATKAISU Ajathan silti varovasti. JRK Tekniikka on parantanut liikenneturvallisuutta kehittämällä markkinoiden edistyksellisemmän turvapylvästuotteen. Yrityksellä on käytännön

Lisätiedot

Jousituksen toiminnan arviointi

Jousituksen toiminnan arviointi Pääosassa JOUSITUS Viime vuosien yleisimpiä puheenaiheita kelkkapiireissä ovat olleet ajo-ominaisuudet ja jousituksen toiminta. Ilmeisesti moottoritehojen osalta ollaan tilanteessa riittävä ainakin suurempikuutioisten

Lisätiedot

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912

PASSION PROSYSTEM. Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI. Since 1912 PASSION IN CRANES PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä UUSI! ÄLYKKÄÄMPI JA TURVALLISEMPI Since 1912 PROSYSTEM Alumiininen piennosturijärjestelmä on maailman kehittynein työpajanosturi. Sen ainutlaatuiset

Lisätiedot

Otsikkoteksti. Golfkentät: Sadettimet, Ohjaimet, Venttiilit & Apuvarusteet

Otsikkoteksti. Golfkentät: Sadettimet, Ohjaimet, Venttiilit & Apuvarusteet Golfkentät: Sadettimet, Ohjaimet, Venttiilit & Apuvarusteet D50/55 Golf Sadetin Lyhyen ja keskipitkän matkan sadetin Ympäripyörivä tai säädettävä sektori Heittosäde 11-22 metriä Tuotto 41 125 litraa minuutissa

Lisätiedot

MIKSI? Alusta ja iskunvaimennus -mitä, miksi ja mitä sitten? M-PRO-RACING AST-SUOMI COPYRIGHT

MIKSI? Alusta ja iskunvaimennus -mitä, miksi ja mitä sitten? M-PRO-RACING AST-SUOMI COPYRIGHT MIKSI? Alusta ja iskunvaimennus -mitä, miksi ja mitä sitten? COPYRIGHT M-PRO-RACING AST-SUOMI ALUSTATIETOA Esipuhe Tässä jutussa käsittelemme ajoneuvon ajettavuusaihetta alustan ja ennenkaikkea iskunvaimennuksen

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen

McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen Harjoitus 1 McPherson-joustintuen huolto ja rakenteen tutkiminen Harjoituksen tarkoituksena on perehtyä McPherson-joustintuen rakenteeseen, huoltokohteisiin, sekä tutustua jousitöiden työturvallisuusnäkökohtiin.

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Luento 10. Virtaventtiilit Vastusventtiilit Virransäätöventtiilit Virranjakoventtiilit. BK60A0100 Hydraulitekniikka

Luento 10. Virtaventtiilit Vastusventtiilit Virransäätöventtiilit Virranjakoventtiilit. BK60A0100 Hydraulitekniikka Luento 10 Virtaventtiilit Vastusventtiilit Virransäätöventtiilit Virranjakoventtiilit BK60A0100 Hydraulitekniikka 1 Yleistä Toimilaitteen liikenopeus määräytyy sen syrjäytystilavuuden ja sille tuotavan

Lisätiedot

ATV. Vanteet ja renkaat. Talvituotteet. Vinssit

ATV. Vanteet ja renkaat. Talvituotteet. Vinssit Sähkö Rungon 196 Variattorihihnat ARCTIC CAT VM. OEM Tuotenro. 90 2X4 DVX 2013 3303-095 90-UA415 90 2X4 UTILITY 2013 3303-095 90-UA415 150 UTILTIY 2013 3304-987 90-UA463 300 2X4 UTILTY 2013 3303-782 90-UA460

Lisätiedot

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1.

Kuva 1 esittää tämän moottorin rakennepiirroksen ja ajoitusmerkkien sijainnit. NOKKA-AKSELI AUTOM. KIRISTIN. Kuva 1. Kireyden säätö Mitsubishi/Volvo 1.8 16V -bensiinimoottoreissa GATE-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : 5514XS/K015514XS MITSUBISHI / VOLVO Carisma, Pajero IQ, Pajero Pinin, Shogun Pinin,

Lisätiedot

Pavonin tiivisteiden vaihto

Pavonin tiivisteiden vaihto Pavonin tiivisteiden vaihto kuvitettu ohje Kuvat ja teksti: Teemu Pihlatie Taitto: Olli Orkoneva 2 Säästä rahaa ja vaihda Pavonin tiivisteet itse Teme @ www.ristretto.fi Vaikka netistä löytyykin englanniksi

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Kaikki näyttää hyvältä ja leppoisalta. Kunnes sää muuttuu ja pyry on totta. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi

Lisätiedot

LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET

LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET LV-SARJAN TÄRINÄNVAIMENTIMET LINING COMPONENTS OY LININGCOMPONENTS.FI AINUTLAATUINEN TÄRINÄNVAIMENNUS LV-sarja soveltuu monenlaisten koneiden ja laitteiden tärinänvaimennukseen. Erilaiset kiinnitys- ja

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Ohje nro Versio Osa nro 31330604 1.7 31414189, 31201481 Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Sivu 1 / 9 Erikoistyökalut T9513035 TPMS-TYÖKALU Työkalunumero: T9513035 Työkalun selostus: TPMS-TYÖKALU

Lisätiedot

Käyttöopas RECONNX-naulanpoistaja

Käyttöopas RECONNX-naulanpoistaja 1 Käyttöopas RECONNX-naulanpoistaja nail kicker V20e (U.S. Pat. 8,146,891 B2 ) 2 Tuo een kuvaus ja käy ötarkoitus Reconnx nail kicker -naulanpoistaja on paineilmatoiminen käsityökalu, joka on tarkoite

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Omni-Tract-hakasjärjestelmä

KÄYTTÖOHJE. Omni-Tract-hakasjärjestelmä KÄYTTÖOHJE Omni-Tract-hakasjärjestelmä JÄLLEENMYYJÄ Mediplast Fenno Oy Tähtäinkuja 9, 01530 Vantaa Asiakaspalvelu 09 276 360 mediplast.info@mediplast.com www.mediplast.com 1 SISÄLLYS Sisällys Sivu Tärkeää...

Lisätiedot

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön

People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön People. Passion. Performance. Hydrauliset RX-iskuvasarat kovaan käyttöön KULJETUSAJONEUVOON KIINNITETTÄVÄT VANKKATEKOISET HYDRAULISET LUOTETTAVAT CHICAGO PNEUMATIC -ISKUVASARAT ON RAKENNETTU KESTÄMÄÄN.

Lisätiedot

OFIX. Lukitusholkit. Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177. Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344

OFIX. Lukitusholkit. Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177. Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344 OFIX Lukitusholkit Pyymosantie 4, 01720 VANTAA puh. 09-2532 3100 fax 09-2532 3177 e-mail: konaflex@konaflex.fi Hermiankatu 6 G, 33720 TAMPERE puh. 09-2532 3190 fax 03-318 0344 Internet: www.konaflex.fi

Lisätiedot

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, HUOLTO- JA SÄÄTÖOHJEET

STANDARD PLUS -HUUVIEN ASENNUS-, HUOLTO- JA SÄÄTÖOHJEET STNDRD PLUS -HUUVIEN SENNUS-, HUOLTO- J SÄÄTÖOHJEET 4.14 limecon Lämmittäjänkatu 4, 00880 Helsinki Puhelin 020 198 6600, Fax 020 198 6609 1 YLEISTÄ Nämä asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet koskevat limeconin

Lisätiedot

Käyttöohjeet ja osaluettelo

Käyttöohjeet ja osaluettelo Käyttöohjeet ja osaluettelo KAPASITEETILTAAN 3 TONNIN HALLITUNKKI HUOMIO TÄMÄ TUNKKI ON TARKOITETTU VAIN NOSTAMISEEN. KÄYTÄ KUORMAN TUKEMISEEN AINA TURVATELINEITÄ ENNEN KORJAUSTEN TEKEMISTÄ. OMAN TURVALLISUUTESI

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Arki asettaa sohville ja lepotuoleille omat tiukat vaatimuksensa. Pyörivä ARVIKAlepotuoli on testattu huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että

Arki asettaa sohville ja lepotuoleille omat tiukat vaatimuksensa. Pyörivä ARVIKAlepotuoli on testattu huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ARVIKA Arki asettaa sohville ja lepotuoleille omat tiukat vaatimuksensa. Pyörivä ARVIKAlepotuoli on testattu huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että se täyttää tiukimmat sekä koti- että ammattikäytölle

Lisätiedot

Sylinterit. (Visidon arkisto 1986) No 3

Sylinterit. (Visidon arkisto 1986) No 3 Sylinterit (Visidon arkisto 1986) No 3 FLUID Finland 1-2003 Sylinterit Pääsääntöisesti sylintereitä on kahta perustyyppiä: yksitoimisia ja kaksitoimisia sylintereitä. Tavalliselle mattimeikäläiselle sylinteri

Lisätiedot

TYPPIKAASUJOUSET TUOTERYHMÄ 8300

TYPPIKAASUJOUSET TUOTERYHMÄ 8300 TYPPIKAASUJOUSET TUOTERYHMÄ 8300 TUOTEVALIKOIMA - Rungon halkaisija: 32-195 mm. - Alkuvoima: 150-12 000 dan. - Standardityöiskun pituus: 5-200 mm. - Erikoiskaasujouset tilauksesta. - Sarjat SC - ISO 11901-1

Lisätiedot

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE

Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Vaakahaarukkavaunun HAVA2000V KÄYTTÖOHJE Maahantuoja Haklift ABT Oy Asessorinkatu 3-7 20780 Kaarina Kiitos, että valitsit ABT Yellowline vaakahaarukkavaunun. Lue tämä käyttöopas ennen käyttöä. ABT Yellowline

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. ARILD-sarjan tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. ARILD-sarjan tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne ARILD Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. ARILD-sarjan tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukimmat kotikäytölle asetetut laatu- ja

Lisätiedot

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620

PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 KÄYTTÖ JA HUOLTO-OHJE PELTOJYRÄ JH 450, JH 620 Alkuperäiset ohjeet 01 / 2015 Sisällysluettelo 1. ESIPUHE... 1 1.1. Koneen käyttötarkoitus... 1 1.2. Tekniset tiedot... 1 1.3. Tyyppikilpi... 2 2. TURVALLISUUSOHJEET...

Lisätiedot

Lehden nro 86 mukana sait

Lehden nro 86 mukana sait RAKENNUSOHJE Kaikki jarru- ja kaasulaitteiston kokoamiseen tarvittavat osat 375 Lehden nro 86 mukana sait 13 uutta osaa mittakaavan 1:7 F2007-autoasi varten. Osat ovat välttämättömiä pienoismallin toiminnalle.

Lisätiedot

QUICK BEND MINOR BEND BIG BEND SUPER BEND PUTKENTAIVUTUSPIHDIT PUTKENTAIVUTUSTYÖKALUT VUODESTA 1951

QUICK BEND MINOR BEND BIG BEND SUPER BEND PUTKENTAIVUTUSPIHDIT PUTKENTAIVUTUSTYÖKALUT VUODESTA 1951 QUICK BEND MINOR BEND BIG BEND SUPER BEND PUTKENTAIVUTUSPIHDIT PUTKENTAIVUTUSTYÖKALUT VUODESTA 1951 QUICK BEND suomalaisen putkiasentajan perustyökalu jo useammassa sukupolvessa. Kotimainen Quick bend

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla

Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus. Best Grip Nastoilla Vanhan Trellikan korjaus nastoitus / testaus Best Grip Nastoilla Trellikan korjaus nastoitus Tästä kaikki alkoi, etupyörän Trellikasta kaikki reunimmaiset nastat on jääneet Sulvan Enska spooriin ja nyt

Lisätiedot

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com

KAASUJOUSET. Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com KAASUJOUSET vakio ja Varilift + päiden sovittimet Puh. +45 86720099 Faksi +45 86299786 www.jouset.com Sisällysluettelo Vakio Kaasujouset sivu 3 Männän 6mm Kierre M6 sivu 4 Männän 8mm Kierre M6 sivu 5 Männän

Lisätiedot

Nostopöytä 250 ja 500 kg

Nostopöytä 250 ja 500 kg Nostopöytä 250 ja 500 kg Käyttöohje Osaluettelo Nostopöytä 250 ja 500kg käyttö ja huolto ohje Ennen nostopöydän käyttöä lue tämä ohje huolellisesti läpi. 1. Varoitukset 1. Älä laita jalkaa tai kättä saksimekanismiin

Lisätiedot

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm -runko 25 tonnia Voidaan asentaa työpöydälle tai lisävarusteena saatavalle jalustalle. Työpöytä asennusta varten tarvitaan 1.4 m 2 vapaata tilaa, jalustan kanssa tarvitaan 4 m 2 lattiatilaa. voin -runko

Lisätiedot

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt Rungon perussäädöt 1. Aurauskulma 1. Auraus 2. Haritus Auraus ja haritus on kulma jolla etupyörien kulmat poikkeavat ajosuunnassa toisistaan. Auraus = pyörät on kääntynyt sisäänpäin. Haritus = pyörät sojottavat

Lisätiedot

living connect, Elektroninen Patteritermostaatti

living connect, Elektroninen Patteritermostaatti Käyttökohteet Link TM CC -säätimelle, joka synkronoi kaikki samassa huoneessa olevat patteritermostaatit. living connect sisältää tuuletustoiminnon, joka sulkee venttiilin jos huoneen lämpötila laskee

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon!

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tämä on kokoonpano ja säätöohje, jota noudattamalla saat potkulaudastasi parhaan käyttönautinnon turvallisesti. Ohjeessa neuvotaan havainnollisesti

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

S-käyrä. kanavan heittosiirtymä. lindab ilmastointi. Ød1 R 45. Sisäkkäispituus (SIKKI) L = Kanavan pituus. E (Pituudensiirtymä)

S-käyrä. kanavan heittosiirtymä. lindab ilmastointi. Ød1 R 45. Sisäkkäispituus (SIKKI) L = Kanavan pituus. E (Pituudensiirtymä) lindab ilmastointi Ød1 L = Kanavan pituus 45 R Sisäkkäispituus (SIKKI) Sisäkkäispituus (SIKKI) E (Pituudensiirtymä) R 45 Ød1 CC (Keskiönsiirtymä) S-käyrä kanavan heittosiirtymä Tuotealueet Kanavajärjestelmät

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN.

UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA. work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. UUSI PENSASLEIKKURIOHJELMA work. don t play. PENSAAT OJENNUKSEEN. PARASTA LAATUA PENSAILLE. Metabo-pensasleikkurit asettavat standardit. Näin tekee myös uusi mallistomme. Uudet pensasleikkurimme vakuuttavat

Lisätiedot

Kaasusuodatin. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa!

Kaasusuodatin. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Kaasusuodatin Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Kaasusuodatin Sisällysluettelo Käytetyt symbolit... 2 Käyttöohje Käyttötarkoitus... 3 Kyllästysasteen näyttö... 3 Suodatinpanoksen vaihto... 3 Jätehuolto...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Teo Lehtimäki Oy. Camoplast 2009

Teo Lehtimäki Oy. Camoplast 2009 Teo Lehtimäki Oy Camoplast 2009 Päivitetty 26.01.2009 Ohjeita mattoasioissa Telamatto 04-9930 ts. 9930 C 38 x 307 cm ja 38 mm harja; Cross Coyntry Tämä telamatto on normaali kumiseoksesta, ei ole pehmeä.

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

Briggs&Stratton, 2100 Pro Series, 420 cc, 10,0 kw 4-tahti OHV, kaasusäädin. RS (käsikäynnistys) + sähköstartti 230 V

Briggs&Stratton, 2100 Pro Series, 420 cc, 10,0 kw 4-tahti OHV, kaasusäädin. RS (käsikäynnistys) + sähköstartti 230 V 1581 PRO Vaativalle käyttäjälle, vaativiin olosuhteisiin kehitetty tehokas kaksivaihelinko. Puhdistaa lumen tehokkaasti ajoväylältäsi. Pureutuu läpi kovan ja jäisen lumivallin. Varustettu tehokkaalla kaksivaihemekanismilla.

Lisätiedot

Halkomakone 7 tn Käyttöohje

Halkomakone 7 tn Käyttöohje Halkomakone 7 tn Käyttöohje Lue kaikki ohjeet huolellisesti. Opi tuntemaan koneen käyttötarkoitus, rajoitukset ja mahdolliset vaarat ennen käyttämistä. Käytä työsylinterin käyttö vipua siten että vedät

Lisätiedot

Snowblower 120 ATV NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO TUOTE-ESITE 2013. Yhteystiedot: Rammy Oy Puh. 040 5574 999 www.rammy.fi

Snowblower 120 ATV NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO TUOTE-ESITE 2013. Yhteystiedot: Rammy Oy Puh. 040 5574 999 www.rammy.fi RAMMY Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään. TUOTE-ESITE 2013 NÄPPÄRÄ MÖNKIJÄN LUMILINKO Snowblower 120 ATV SISÄLTÖ: RAMMY Snowblower 120 ATV ominaisuudet Kauko-ohjain Tekniset tiedot Lumilinkopaketin sisältö

Lisätiedot

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN

Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN Onspot - Automatic Traction Control System OTA TALVI HALLINTAAN ÄLÄ YLLÄTY KOSKAAN! Hälytyskeskus antaa ilmoituksen, ja samalla sää heittäytyy hankalaksi. Tummat pilvet kasaantuvat taivaalle ja lumi alkaa

Lisätiedot

Teknosafe TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN

Teknosafe TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN TÄYDELLINEN SAMMUTUSJÄRJESTELMÄ TRUKKEIHIN OPTIMAALINEN OLOSUHDE TULIPALOLLE Trukit ovat kovassa päivittäisessä käytössä Jatkuva käyttö - lavalta lavalle Vähän aikaa huollolle Ei aikaa seisokeille 3 TULIPALON

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 KOHP95.doc KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com 2 1. YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Lisätiedot

Maastopyörän Asennusohjeet

Maastopyörän Asennusohjeet n Asennusohjeet n asennusohjeet I. Laatikon purkaminen 4 II. Etupyörän valmistelut 4 III. Etupyörän asennus 5 IV. Etupyörän kiinnitys haarukkaan 8 V. Ohjaustangon säätäminen 9 VI. Satulan asennus 9 VII.

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06-

Saab 9-3 CV M04-, 4D/5D M06- SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Sport-alusta Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 55

Lisätiedot

SCdefault. 9-5 Asennusohje

SCdefault. 9-5 Asennusohje SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Kuormanpitimet MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Sport-alusta MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

Oikea takarengas, vanne ja vaahtokumitäyte

Oikea takarengas, vanne ja vaahtokumitäyte RAKENNUSOHJE Oikea takarengas, vanne ja vaahtokumitäyte 311 Lehden nro 73 mukana sait kolme osaa, joita tarvitset mittakaavan 1:7 F2007-autosi neljännen pyörän kokoamiseen. Uudet osat ovat oikea takarengas

Lisätiedot

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN Saumauspistoolit, 2012/2013 Huippuluokan ladattavat työkalut ammattikäyttöön SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN UUSI 4,2 Ah 14,4 V / 4,2 Ah: ENNENNÄKEMÄTÖN AKKUKAPASITEETTI TUO TEHOA TOIMINTAAN TEHOA, KÄYTÄNNÖLLISYY

Lisätiedot

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa.

Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. Varoitus: Lue tämä käyttöohje huolella ja nouda siinä annettuja ohjeita. Pidä käyttöohje tallessa. RÄJÄYTYSKUVA OSALUETTELO KÄYTÄ TÄTÄ LUETTELOA APUNA ASENNUKSEN AIKANA. Osan numero Kuvaus Määrä/kpl 1

Lisätiedot

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna

Käyttöohje Kytkin - Henkilöautot Sivuttaisheiton tarkastuslaite Keskitystuurna Tuotenumero 4200 080 560 Sisällys 1. Esipuhe... 1 2. Toimituksen sisältö... 2 3.... 2 3.1 Sivuttaisheiton tarkastuslaitteen asennus... 3 3.2 Kytkinlevyn asennus... 4 3.3 Mittarin asennus ja säätäminen...

Lisätiedot

PRA - Mittaus- ja säätömoduuli PRA. Mittaus- ja säätömoduuli. Tuotemallit

PRA - Mittaus- ja säätömoduuli PRA. Mittaus- ja säätömoduuli. Tuotemallit PRA Mittaus- ja säätömoduuli Ilman tilavuusvirran mittaukseen ja säätöön tarkoitettu laite. Manuaalinen säätö ilman työkaluja Virtaussuuttimien käyttöön perustuva suuri mittaustarkkuus. Virtauksen säätökartion

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

SSM-2 KONEEN RAKENNE. havainnekuva koneen rakenteesta

SSM-2 KONEEN RAKENNE. havainnekuva koneen rakenteesta Lähde: http://sjh.sporttisaitti.com/ Luistimien teroittaminen on huoltajan tärkeimpiä tehtäviä ehkä tärkein. Jotta tehtävän pystyy hoitamaan ja suoriutumaan siihen liittyvistä monista vaiheista, tulee

Lisätiedot