Farmos kumppanisi puhtauden maailmassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Farmos kumppanisi puhtauden maailmassa"

Transkriptio

1 Farmos kumppanisi puhtauden maailmassa Farmos on kotimainen, kansainvälisesti toimiva suurkuluttajille suunnattujen puhdistus-, desinfiointija teollisuuskemikaalien valmistaja. Palvelemme asiakkaitamme kaikilla elintarviketeollisuuden aloilla. Ymmärrämme puhtauden tuottamisen laajemmin kuin pelkkänä tuotteiden valmistamisena. Palvelemme asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti, perehdymme ongelmiin ja tarjoamme asiakaskohtaista teknistä palvelua. Toimintamme ydin on henkilöstömme monipuolinen asiantuntemus, joka on vahvistunut tuotekehityksemme ja avoimen asiakasyhteistyön pohjalta. Farmos Oy perustettiin jo vuonna 1953 Turussa, ja se on osa johtavaa teknokemian alan yritystä, Lumene Groupia. Korkean laadun merkkinä ovat meille myönnetyt ISO 9001 ja ISO sertifikaatit. Käynnistimme helmikuussa 2004 tehtaan Pietarin alueella, Sertolovossa. Pystymme nyt palvelemaan paremmin myös Venäjän markkinoilla toimivia asiakkaitamme. Huippuunsa kehitetyt tuotteemme sekä vuosikymmenten mittainen kokemuksemme ovat kaikkien ulottuvilla. Puhtaus on meille iso asia. Lumene Group liittyi vuonna 1994 Responsible Care Vastuu huomisesta -ohjelmaan, joka on kansainvälisen kemianteollisuuden omaehtoinen ympäristö-, terveys- ja turvallisuusohjelma. Farmos on sitoutunut noudattamaan toiminnassaan ICC:n elinkeinoelämän peruskirjaa kestävän kehityksen aikaansaamiseksi. Lisäksi koko toiminta on sertifioitu ISO laatujärjestelmän sekä ISO ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

2 Puhtaus elintarviketeollisuudessa RUTIINIT Puhdistus on elintarviketeollisuudessa toistuva toimenpide, joka tulee tehdä tehokkaasti, turvallisesti ja ergonomisesti. Nämä vaatimukset täyttyvät huolellisen suunnittelun ja toteutuksen sekä käyttäjäystävällisten tuotteidemme avulla. LAATU Hygienia ja puhtaus tai niiden puute näkyvät suoraan lopputuloksessa. Laadukkaat, tarkoitukseen sopivat pesuaineemme ja välineemme takaavat osaltaan keskeytymättömän tuotannon sekä lopputuotteen korkean laadun. SÄILYVYYS Puhtaus vaikuttaa olennaisesti mikrobien määrään. Mitä hygienisempää tuotteen valmistus on, sitä pidempi säilymisaika saavutetaan ja karsitaan samalla tuotannon turhia kustannuksia. Kustannusten minimointi on yksi teknisen asiakaspalvelumme avainalueista. TEHOKKUUS Paras lopputulos saadaan aikaan huolellisella suunnittelulla sekä kyseisen tilan tai laitteen puhdistukseen valmistetuilla tuotteilla. Tarjoamme asiakkaillemme räätälöidyn kokonaisratkaisun, jonka suunnittelusta ja toimivuudesta vastaa tekninen asiakaspalvelumme. LIHAN- JALOSTUS MEIJERI- TEOLLISUUS PANIMO- TEOLLISUUS LEIPOMO- TEOLLISUUS Räätälöimme hygieniaratkaisut kaikille elintarviketeollisuuden toimialoille.

3 Lihanjalostus Lihateollisuudessa käsiteltävät raaka-aineet ovat kontaminaatioherkkiä ja tarjoavat hyvän kasvualustan monille haitallisille mikrobeille. Tehokkaat pesu- ja desinfiointiaineet luovat edellytykset puhtaiden ja turvallisten lihajalosteiden tuotantoon.

4 ESIMERKKEJÄ PUHTAUDEN HAASTEISTA LÄHTÖTILANNE: Asiakkaan kannalta merkittävää on tuotteen käyttöliuoksen hinta. Esimerkkitapauksessa käytettiin pitoisuudeltaan 1,5 % pesuainetta lihajalostamon laatikonpesuun. RATKAISU: Jalostamon pesuaineeksi vaihdettiin Farmoksen F 23 L-P ja pitoisuudeksi säädettiin 0,25 %. Puhdasta tuli kuusi kertaa pienemmällä pitoisuudella ja pesuainetta riitti saman verran pidempään. Lisäksi pesuainekustannuksissa säästettiin 70 %. LÄHTÖTILANNE: Lihajalostamossa oli päätetty, ettei uusia makkarakeppejä oteta kustannussyistä vielä käyttöön. RATKAISU: Käytössä olevien makkarakeppien puhdistukseen valittiin pesuaineeksi Farmoksen F 22 Hohta. Uusi pesuaine puhdisti makkarakepit tehokkaammin kuin ennen ja niiden käyttöikä pidentyi huomattavasti. FARMOKSEN RATKAISUT TUOTANTO- TILAT UUNIT MUOVILAATI- KOIDEN PESU PAKKAUS- KONEET F 15 Triosan Vahvasti emäksinen vaahtopesuaine, joka sisältää pesevät, desinfioivat ja vaahtoa muodostavat ainesosat. Poistaa eläinrasvan ja valkuaislian. Ohjeannostus 2 4 %. F 37 Toro Vahvasti emäksinen vaahtopesuaine savustusuunien pesuun. Soveltuu myös erittäin rasvaisen ja pinttyneen lian poistoon. Ohjeannostus 3 10 %. F 23 L-P Vahvasti emäksinen pesuneste kuljetuslaatikoiden pesuun. Poistaa tehokkaasti mustetta. Koneelliseen tai käsinpesuun. Ohjeannostus 0,2 1,0 %. F 201 Tisko Monikäyttöinen, heikosti emäksinen jauhepuhdistusaine, joka poistaa kiinnittyneen ja rasvaisen lian kaikilta vettä sietäviltä pinnoilta. Ohjeannostus ml/10 l vettä. TUOTTEITA LIHANJALOSTUKSEN ERITYISTARPEISIIN Tuotantotilojen vaahtopesu: Klooriton F 14 Farmosept Desinfioiva pesuaine, joka toimii laajalla alueella. Sisältää vaativan mikrobiologisen tason omaavan desinfiointiaineen. Edullinen F 34 Erlik DVS Desinfioiva pintapesuaine, jonka tensidit emulgoivat tehokkaasti eläinrasvaa. Herkille pinnoille F 25 Vape Emäksinen vaahtopesuaine laitteistojen ja pintojen pesuun. Broiler- ja einestuotantoon F 16 Prosan Vahvasti emäksinen, desinfioiva vaahtopesuaine. Alumiinipintojen pesu: F 20 Alusept Vahvasti emäksinen, desinfioiva pesuaine mm. kuljetuslaatikoiden, koneenosien ja mollavaunujen koneelliseen pesuun. F 22 Hohta Jauhemainen pesuaine koneellisiin erikoispesuihin sekä vaikean ja pinttyneen lian poistooon liotus- ja käsinpesussa. Erityisesti makkarakeppien pesuun.

5 Meijeriteollisuus Meijerien tuotevirrat kulkevat putkien ja säiliöiden kautta, jolloin pintojen puhtaudella on suuri merkitys. Pesujen on tapahduttava nopeasti ja luotettavasti, sillä pitkissä putkistoissa pesujen lopputulos ei aina ole havaittavissa puhtausnäytteilläkään.

6 ESIMERKKI PUHTAUDEN HAASTEESTA LÄHTÖTILANNE: Meijerissä käytettiin raakaa lipeää putkistolinjojen ja säiliöiden pesuun. Se aiheutti ongelmia pastöörien puhtaudessa. Mikrobit olivat lisääntyneet ja tuhonneet mm. jogurttien hapatteita, mikä taas oli pilannut valmistuseriä. Pastööri oli purettu monta kertaa ja osia oli pesty sekä desinfioitu käsin. Ongelma oli siitä huolimatta jatkunut. RATKAISU: Meijerillä päätettiin lisätä lipeän joukkoon Farmoksen lipeän lisäainetta, F 45 Addixia, jolloin lopputuote vastasi seospesuainetta. Pastöörin osia ei tarvinnut enää pestä käsin eikä ainutkaan valmistuserä mennyt pilalle, sillä seospesuaine pääsi vaikuttamaan paremmin pastöörin jokaiseen osaan. FARMOKSEN RATKAISUT CIP-PESUT LAATIKONPESU RATAVOITELU PAKKAUSOSASTO F 47 Tarmo Vähänvaahtoava, vahvasti emäksinen pesuneste putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen kiertopesuun. Emulgoi tehokkaasti rasva- ja valkuaislikaa. Pinttyneen ja vaikean lian poistoon. Ohjeannostus 0,4 2,0 %. F 23 L-P Vahvasti emäksinen pesuneste kuljetuslaatikoiden pesuun. Poistaa tehokkaasti mustetta. Koneelliseen tai käsinpesuun. Ohjeannostus 0,2 1,0 %. F 67 Silcon Hapan, matalavaahtoinen ja silikonipohjainen ratavoiteluaine, joka sopii muovisten, teräksisten ja teflonpäällysteisten kuljetusratojen automaattiseen voiteluun. Ohjeannostus 0,2 0,5 %. F 25 Vape Emäksinen vaahtopesuaine laitteistojen ja pintojen pesuun. Pystyy koostumuksensa ansiosta vaikuttamaan hankaliinkin kohteisiin, kuten kalteviin pintoihin. Ohjeannostus 2 4 %. TUOTTEITA MEIJERITEOLLISUUDEN ERITYISTARPEISIIN CIP-pesu: Saostumat ja F 40 Loro Vahvasti hapan kiertopesuaine putkistojen, säiliöiden kivettymät ja laitteistojen kiertopesuun. Sokeripohjainen lika F 51 Cippe Vahvasti emäksinen kiertopesuaine. Monivaihehaihturit F 42 Nora Vahvasti emäksinen kiertopesuaine voimakasta emästä vaativiin kohteisiin. Lipeän lisäaine F 45 Addix Tehostaa lipeän pesuominaisuuksia. Vähentää happopesujen tarvetta sekä lipeän kulutusta. Typpihapon F 35 Lomax Tehostaa typpihapon vaikutusta. lisäaine Irrottaa tehokkaasti saostumia ja liuottaa ne veteen. Kuivaratavoitelu F 65 Slidy Silikonipohjainen ratavoiteluaine. Putkistojen F 268 Airol S Peretikkahappopohjainen desinfiointiaine kylmädesinfiointiin. desinfiointi Nopeavaikutteinen, vaahtoamaton tuote laajalle käyttöalueelle. Desinfioiva pintapesu F 14 Farmosept Klooriton, desinfioiva vaahtopesuaine toimii laajalla alueella. Sisältää vaativan mikrobiologisen tason omaavan desinfiointiaineen.

7 Panimoteollisuus Panimoteollisuus luo omat haasteensa pesuaineiden toimivuudelle, sillä pesut tapahtuvat usein kylmillä liuoksilla. Oikeilla pesu- ja ratavoiteluainevalinnoilla varmistetaan pullotuksen sujuvuus ja koko tuotannon keskeytymätön toiminta.

8 ESIMERKKI PUHTAUDEN HAASTEESTA LÄHTÖTILANNE: Panimon ongelmana olivat pullot, joiden etiketit eivät irronneet kokonaan pullonpesukoneessa. Huonosti puhdistuneet pullot aiheuttivat tarkastuslaitteiden hälytyksiä ja pysäyttivät koko linjan. Linjan manuaalinen uudelleenkäynnistäminen aiheutti lisätöitä, ja panimo kärsi jatkuvista tuotantokatkoksista. RATKAISU: Pullonpesuaineeksi valittiin Farmoksen F 72 Pulpe. Uusi pesuaine vaikutti etiketin liimaan, jolloin ne irtosivat kokonaisina. Etiketit eivät enää hajonneet pesuaineliuoksen sekaan, vaan kulkeutuivat ulos pullonpesukoneesta. FARMOKSEN RATKAISUT CIP-PESU KEG-PESU PULLONPESU RATAVOITELU F 47 Tarmo Vähänvaahtoava, vahvasti emäksinen pesuneste putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen kiertopesuun. Emulgoi tehokkaasti rasva- ja valkuaislikaa. Pinttyneen ja vaikean lian poistoon. Ohjeannostus 0,4 2,0 %. F 70 Hero Vahvasti hapan pesuaine putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen pesuun. Soveltuu myös teräs-, kupari-, alumiini- ja tinattujen pintojen pesuun. Ohjeannostus 1 3 %. F 72 Pulpe Lipeän lisäaine pullojen pesuun. Tehostaa lipeän pesuominaisuuksia ja irrottaa etiketit kokonaisina. Kuluttaa pulloa mahdollisimman vähän. Ehkäisee saostumia. Ohjeannostus PETpulloille 0,1 0,4 % ja lasipulloille 0,1 0,3 % natriumhydroksidiliuoksen määrästä. F 66 Farmolube Tehokas, matalavaahtoinen voiteluaine muovisten ja teräksisten kuljetusratojen automaattiseen voiteluun. Soveltuu lasi- ja muovipulloille. Ohjeannostus 0,1 0,3 %. TUOTTEITA PANIMOTEOLLISUUDEN ERITYISTARPEISIIN CIP-pesu/ F 40 Loro Vahvasti hapan kiertopesuaine putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen saostumat kiertopesuun. Poistaa laitteistoihin muodostuneet kivettymät. F 268 Airol S Peretikkahappopohjainen desinfiointiaine kylmädesinfiointiin. Nopea- vaikutteinen, vaahtoamaton ja laajan käyttöalueen omaava tuote. Loppudesinfiointi Kivettymän- F 75 Karix Pullonpesukoneen huuhtelun lisäaine, joka jo pienellä annostuksella esto ehkäisee saostumien muodostumista huuhteluvyöhykkeissä. Vaahdonesto F 74 Low Estää liiallisen vaahtoamisen pullojen pesussa. Käytetään yhdessä F 72 Pulpen kanssa.

9 Leipomoteollisuus Leipomoiden pintapesuissa pyritään käyttämään mahdollisimman vähän vettä. Tuotantolinjojen korkea hygieniataso varmistetaan tehokkaalla desinfioinnilla, joka pitää haitalliset mikrobit kurissa.

10 ESIMERKKI PUHTAUDEN HAASTEESTA LÄHTÖTILANNE: Leipomon automaattisessa tuotantolinjassa havaittiin mikrobeja pesuista ja desinfioinneista huolimatta. Tuotteita toimitettiin tukkuihin, joissa niiden pilaantuminen alkoi jo vuorokauden kuluttua. Leipomo joutui vetämään tuotteita takaisin ja menetti samalla myyntituloja ja asiakkaita. RATKAISU: Leipomossa otettiin käyttöön Farmoksen tuotteet: pesuaineeksi valittiin D1 Desichlor, sumutusdesinfiointiin F 268 Airol S ja irto-osien upotusdesinfiointiin F 262 Ipasept. Linjalle tehtiin peruspuhdistus ja terveystarkastaja valvoi tuotantoa sekä pesuja näytteitä ottaen. Mikrobikasvusto saatiin kuriin ja ongelma hävisi. FARMOKSEN RATKAISUT MUOVI- LAATIKONPESU PATA- PESU YLEIS- SIIVOUS CIP- PESU F 23 L-P Vahvasti emäksinen pesuneste kuljetuslaatikoiden pesuun. Poistaa tehokkaasti mustetta. Koneelliseen tai käsinpesuun. Ohjeannostus 0,2 1,0 %. F 20 Alusept Vahvasti emäksinen ja desinfioiva pesuneste mm. kuljetuslaatikoiden ja mollavaunujen koneelliseen pesuun. Sopii myös alumiinipinnoille. Ohjeannostus 0,2 1,0 %. F 201 Tisko Monikäyttöinen, heikosti emäksinen jauhepuhdistusaine, joka poistaa kiinnittyneen ja rasvaisen lian kaikilta vettä sietäviltä pinnoilta. Ohjeannostus ml/10 l vettä. F 47 Tarmo Vähänvaahtoava, vahvasti emäksinen pesuneste putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen kiertopesuun. Emulgoi tehokkaasti rasva- ja valkuaislikaa. Pinttyneen ja vaikean lian poistoon. Ohjeannostus 0,4 2,0 %. TUOTTEITA LEIPOMOTEOLLISUUDEN ERITYISTARPEISIIN Muovilaati- F 26 Boxan Vahvasti emäksinen, desinfioiva pesuneste koneelliseen- tai käsinpesuun. koiden pesu Soveltuu erityisesti koneisiin, joiden pesulämpötila on alle 50 C. Patapesu MD1 Alu Klooriton alumiiniastioiden konetiskiaine. Yleissiivous A1 Sanitop Hapan saniteettipuhdistusaine poistaa ja ehkäisee saostumia. D1 Desichlor Heikosti emäksinen, klooripitoinen ja desinfioiva yleispuhdistusaine. Munamassa- F 42 Nora Vahvasti emäksinen kiertopesuaine, joka soveltuu voimakasta emästä putkiston vaativiin kohteisiin. CIP-pesu F 40 Loro Vahvasti hapan kiertopesuaine putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen kiertopesuun. Poistaa laitteistoihin muodostuneet kivettymät. Munkin- F 37 Toro Vahvasti emäksinen vaahtopesuaine, joka soveltuu erittäin rasvaisen paistolaite ja pinttyneen lian poistoon. Ei herkille materiaaleille.

11 Desinfiointi Kaikilla elintarviketeollisuuden aloilla tarvitaan desinfiointia. Vaikka monessa pesuaineessa on desinfioiva komponentti mukana, se ei varmista riittävän hygieenistä lopputulosta, sillä pesuvaiheessa lika heikentää merkittävästi desinfektioaineen tehoa. Siksi erillisen desinfioinnin merkitystä ei voi vähätellä. Säännöllisellä desinfioinnilla varmistetaan tuotantovälineiden ja -tilojen korkea hygieniataso sekä elintarvikkeen pitkä säilyvyysaika. FARMOKSEN RATKAISUT LATTIAKAIVOT F 209 Capo-Tab Klooripohjainen desinfiointiaine, joka liukenee nopeasti veteen. Yhdestä puristeesta tulee 8 litraa valmista desinfiointiliuosta. Tabletti asetetaan sellaisenaan lattiakaivoon. TYÖPÖYDÄT F 261 Kloriitti-Forte Klooripohjainen desinfiointiaine pintojen ja laitteiden päivittäiseen desinfiointiin. Nopeavaikutteinen, soveltuu useimmille pinnoille. PUTKISTOT F 268 Airol S Peretikkahappopohjainen ja nopeavaikutteinen desinfiointiaine putkistojen, tankkien, laitteistojen ja pintojen kylmädesinfiointiin. Myös pyykin viimeistelyyn ja desinfiointiin. LIOTUS F 262 Ipasept Kvattipohjainen desinfiointiaine, joka tappaa bakteereja, hiivoja ja homeita sekä estää niiden kasvua. Pesun jälkeinen desinfiointi: Alkoholipohjaisten IPA 300:n ja ETA 700:n lisäksi voidaan käyttää F 268 Airol S -tuotetta. Edellä mainittujen desinfiointiaineiden etuna on, että IPA 300 ja ETA 700 haihtuvat pinnalta ja F 268 Airol S hajoaa vedeksi, hiilidioksidiksi ja hapeksi. Lattiakaivot: Desinfiointiin soveltuvat myös F 207 Capo -jauhe sekä F 261 Kloriitti-Forte. Kulkuväylien desinfiointi: F 210 Hygisept jalkinealtaisiin ja F 17 Sendes vaahdotuslaitteisiin. Tuotantotilojen ilman desinfiointi: Tilan sumutus F 262 Ipasept -liuoksella tai savutus F 270 Fumisporella.

12 Henkilöhygienia Elintarviketeollisuudessa henkilöhygienialla on erityisen suuri merkitys. Ilman hyvää käsihygieniaa putoaa pohja myös muulta hygienialta. Hyvä käsihygienia ehkäisee infektioiden syntymistä ja leviämistä sitä tehokkaammin, mitä paremmassa kunnossa kädet ovat. Käsihygienia ja siihen liittyvä ihon terveys ovat myös henkilökohtaisesti tärkeitä asioita, sillä ammattitaudeista jopa viidennes on ihottumia. Elintarviketuotannossa työskentelevät tarvitsevat korkean hygieniatason luomiseksi käyttöönsä toimivia tuotteita, jotka sekä puhdistavat että hoitavat. Farmoksen Erisan sarja on suunniteltu vastaamaan juuri näihin tarpeisiin. FARMOKSEN RATKAISUT KÄSIEN JA VARTALON PESU Erisan Nonsid: Väritön ja tuoksuton pesuneste, joka on tehokas, mutta samalla hellävarainen. Sisältää ihon kuivumista ehkäisevää glyserolia. Riittoisa ja taloudellinen, mikrobiologisesti tutkittu tuote. KÄSIEN JA IHON DESINFIOINTI Erisan Etasept: Käyttövalmis, desinfioiva käsihuuhde tuhoaa tehokkaasti mm. bakteereja, homeita, hiivoja ja viruksia. Desinfioivana aineena etanoli. Sisältää ihon kuivumista ehkäisevää glyserolia. KÄSIEN SUOJAUS JA HOITO Erisan Protective: Levittyy erinomaisesti ja jättää iholle ohuen, suojaavan kerroksen antaen ihon silti hengittää. Ehkäisee suojavoiteena mekaanista rasitusta. Hajusteeton ja väriaineeton. IHONHOITO Erisan Cream: Emulsiovoide erityisesti kuivalle ja rasittuneelle iholle. Kosteuttaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoa. Hajuton ja mikrobiologisesti tutkittu.

Kokonaisvaltaiset elintarvikehygienian ratkaisut

Kokonaisvaltaiset elintarvikehygienian ratkaisut Kokonaisvaltaiset elintarvikehygienian ratkaisut Puhtaus elintarviketeollisuudessa Ratkaisuja korkeaa hygieaniatasoa vaativiin kohteisiin Oikeilla kemikaalivalinnoilla voidaan parantaa prosessien tehokkuutta,

Lisätiedot

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Puhtaus on viesti ammattitaidosta Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan Korkeatasoisten elintarvikkeiden lähtökohtia ovat turvallisuus, puhtaus

Lisätiedot

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Puhtaus on viesti ammattitaidosta Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan Korkeatasoisten elintarvikkeiden lähtökohtia ovat turvallisuus, puhtaus

Lisätiedot

Oikeat tuotevalinnat puhtauteen.

Oikeat tuotevalinnat puhtauteen. Tuotantotilat Astia- ja pintahygienia F 201 Tisko Käsi-Tisko Maatalouden koneellinen pesu F 205 Virkku+ F 206 Torkku F 211 Glycocip F 200 Kope F1 Farm F 204 Jama F 215 Neste-Kope Eläinsuoja- ja eläinhygienia

Lisätiedot

Puhtaus on viesti ammattitaidosta. Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan

Puhtaus on viesti ammattitaidosta. Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan Puhtaus on viesti ammattitaidosta Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan Laatu alkaa puhtaudesta Suomalaisten korkeatasoisten elintarvikkeiden lähtökohtia ovat turvallisuus, puhtaus ja maukkaus

Lisätiedot

Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön

Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön Parasta käsihygieniaa Ammatilliseen käyttöön Kädet ovat tärkeimmät työvälineesi! Teetpä melkein mitä tahansa työtä, työskentelet käsilläsi. Kätesi siistivät, valmistavat ja tarjoilevat ruokaa, korjaavat,

Lisätiedot

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KÄSIHYGIENIA www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on johtava yksityinen pohjoismainen teollisuuskemikaalien

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

Emäksinen, klooripitoinen ja silikaattia sisältävä pesuneste elintarviketeollisuuden laitteistojen ja pintojen pesuun

Emäksinen, klooripitoinen ja silikaattia sisältävä pesuneste elintarviketeollisuuden laitteistojen ja pintojen pesuun P3-ansep ALU Emäksinen, klooripitoinen ja silikaattia sisältävä pesuneste elintarviketeollisuuden laitteistojen ja pintojen pesuun KUVAUS soveltuu erityisesti alumiinipinnoille erinomaiset pesevät ominaisuudet

Lisätiedot

Puhdas lopputulos. Tuotteet ja ratkaisut pesuloille

Puhdas lopputulos. Tuotteet ja ratkaisut pesuloille Puhdas lopputulos Tuotteet ja ratkaisut pesuloille Parasta suomalaista puhtautta Pesuloiden asiakkaat ostavat puhtautta. Ammattilaisten pesularatkaisujen tulee olla tehokkaita, taloudellisia ja turvallisia

Lisätiedot

UUSI! Ihonhoito ja hygienia kannattaa... Kädet ovat tärkein työkalu. Pidetään niistä siis hyvää huolta!

UUSI! Ihonhoito ja hygienia kannattaa... Kädet ovat tärkein työkalu. Pidetään niistä siis hyvää huolta! UUSI! Ihonhoito ja hygienia kannattaa... Kädet ovat tärkein työkalu. Pidetään niistä siis hyvää huolta! Kädet joutuvat päivittäin tekemisiin monien rasittavien tekijöiden kanssa. Esim. ärsyttävät aineet,

Lisätiedot

Pesut pienpanimossa. Petri Tikkaoja Let s live.

Pesut pienpanimossa. Petri Tikkaoja Let s live. Pesut pienpanimossa Petri Tikkaoja 8.5.2018 Let s live. HAMK pienpanimohanke Ohjelmassa mm: Turvallinen käyttö ja yleistä pesukemiasta Pintojen pesu Pesu- ja desinfiointiaineet Turvallisuusriskejä: Suojainten

Lisätiedot

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet

Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Laatu alkaa puhtaudesta maatilan hygieniatuotteet Puhtaus on viesti ammattitaidosta Kokonaisvaltaiset ratkaisut maatalouden hygieniaan Korkeatasoisten elintarvikkeiden lähtökohtia ovat turvallisuus, puhtaus

Lisätiedot

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta

Lisätiedot

Siivouskäytännöt - tekniikat ja menetelmät

Siivouskäytännöt - tekniikat ja menetelmät Siivouskäytännöt - tekniikat ja menetelmät Uimahallit, kylpylät ja kosteat tilat Sisältö Siivoushenkilöstön ammattitaitovaatimukset Henkilökohtainen hygienia Aseptiikka Siivouksen ajankohta Siivousmenetelmät,

Lisätiedot

Kunnon välineillä siivous sujuu

Kunnon välineillä siivous sujuu Kunnon välineillä siivous sujuu Siivoaminen on tärkeää näkymätöntä työtä, jonka ansiosta pinnat pysyvät hyvinä, viihtyvyys lisääntyy, eivätkä mikrobit pääse lisääntymään. Jotta siivoustyö sujuisi mahdollisimman

Lisätiedot

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T

P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T P E S U - J A P U H D I S T U S A I N E E T Puhelin (03) 780 2363 465 019 ML Maalarinliuotin SIVU 2 l PESU- JA PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen

Lisätiedot

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T

KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T K U L J E T U S K A L U S T O N P U H D I S T U S A I N E E T KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KULJETUSKALUSTON PUHDISTUSAINEET www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta

Lisätiedot

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A

K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A K Ä S I H Y G I E N I a K Ä S I H Y G I E N I A Puhelin (03) 780 2363 SIVU 2 l KÄSIHYGIENIA www.solmaster.fi Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on yksi Pohjoismaiden johtavista teollisuuskemikaalien

Lisätiedot

ERIKOISTUOTTEET KEITTIÖIHIN

ERIKOISTUOTTEET KEITTIÖIHIN ERIKOISTUOTTEET KEITTIÖIHIN HENKILÖHYGIENIA ALOE SILK IHOVOIDE Pehmentävä ja kosteuttava ihovoide koko keholle. Aloe Vera-kasvin uutetta, jojobaöljyä ja E-vitamiinia sisältävä voide parantaa pikku haavat

Lisätiedot

Puhdasta laatua KiiltoClean teollisuudessa

Puhdasta laatua KiiltoClean teollisuudessa Puhdasta laatua KiiltoClean teollisuudessa Puhdasta laatua KiiltoClean teollisuudessa Oikeilla kemikaalivalinnoilla voidaan parantaa prosessien tehokkuutta, lopputuotteen laatua sekä käyttäjien ja materiaalien

Lisätiedot

GROJET E r i k o i s t u o t t e e t A m m a t t i k ä y t t ö ö n Tuulahdus Suomalaista Puhtautta TUOTEKUVASTO

GROJET E r i k o i s t u o t t e e t A m m a t t i k ä y t t ö ö n Tuulahdus Suomalaista Puhtautta TUOTEKUVASTO GROJET E r i k o i s t u o t t e e t A m m a t t i k ä y t t ö ö n Tuulahdus Suomalaista Puhtautta TUOTEKUVASTO Sisällysluettelo Yritysesittely sivu 3 Desinfiointiaineet sivu 4 Lattiapintojen puhdistusaineet

Lisätiedot

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit

siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit siivous- ja puhdistuskemikaalit 2009 2 Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on Pohjoismaiden johtava teollisuuskemikaalien ja pinnotteiden valmistaja. Solmaster -tuotteet

Lisätiedot

Hoivakodin hygieniaratkaisut

Hoivakodin hygieniaratkaisut Hoivakodin hygieniaratkaisut Henkilöhygienia Tuote Tuote Pakkaus käsien pesu erisan soap Miellyttävästi vaahtoava ja hajusteeton, myös usein toistuvaan pesuun. 63002 63003 80383 80379 6 x 500 ml pullo

Lisätiedot

KEMIKAALIT SIIVOUSAINEET

KEMIKAALIT SIIVOUSAINEET Toimitilojen eri pintojen säännölliseen puhdistukseen ja hoitoon. Vahvat tiivisteet lattioiden, ikkunoiden, märkätilojen yms. puhdistukseen. Ikaroksella on täydellinen ja korkealuokkainen sarja puhdistusaineta

Lisätiedot

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Hygienia ja puhtaus Hygienia on aikuisen ja lasten henkilökohtaista hygieniaa sekä työympäristön-, lelujen ja elintarvikkeiden puhtautta. Hygienian tehostaminen päivähoidossa

Lisätiedot

Maija-Liisa Välimäki Eeva-Liisa Laakso. Ruokaa hygieenisesti

Maija-Liisa Välimäki Eeva-Liisa Laakso. Ruokaa hygieenisesti Maija-Liisa Välimäki Eeva-Liisa Laakso Ruokaa hygieenisesti o p e t u s h a l l i t u s Sisältö Käyttäjälle... 6 Näin käytät kirjaa... 7 Hygienian perusteita... 8 Mitä on hygieniaosaaminen?... 10 Säilytä

Lisätiedot

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön

Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön Ammattitason tuotteet vaativaan käyttöön snmix.fi OSIENPESU AUTOT JA KULJETUS TEOLLISUUS Palvelua parhaissa merkeissä S&N Osakeyhtiö on satavuotisen historian omaava teknisen tukkukaupan monialayhtiö.

Lisätiedot

Aktiiviklooria sisältävä nestemäinen, emäksinen vaahtopesu- ja desinfiointiaine elintarviketeollisuudelle

Aktiiviklooria sisältävä nestemäinen, emäksinen vaahtopesu- ja desinfiointiaine elintarviketeollisuudelle P3-topax 66 Aktiiviklooria sisältävä nestemäinen, emäksinen vaahtopesu- ja desinfiointiaine elintarviketeollisuudelle Ominaisuudet poistaa tehokkaasti rasva- ja proteiinilikaa tuhoaa tehokkaasti bakteereja

Lisätiedot

1. Yleispuhdistusaine

1. Yleispuhdistusaine Liite 1. 1/16 Tarjoaja ja puh.nro: Valkeakoski ja Akaa / pesu- ja puhdistusaineet, henkilöhygieniatuotteet, siivousvälineet, suojakäsineet, jätesäkit, konetiski- ja huuhtelukirkasteaineet Mikäli kaikkia

Lisätiedot

Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö/mr 23.1.2014

Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö/mr 23.1.2014 Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö/mr 23.1.2014 TAIPUISIEN TÄHYSTIMIEN PUHDISTUS JA DESINFEKTIO Taipuisien tähystimien puhdistus tulee aloittaa välittömästi käytön jälkeen. Työntekijän suojavaatetuksena

Lisätiedot

Vainio Lifestyle. Turpeen salaisuus. Personoidut liikelahjat. Esittely 2

Vainio Lifestyle. Turpeen salaisuus. Personoidut liikelahjat. Esittely 2 Tuotekuvasto 2011 Esittely 2 Vainio Lifestyle Haluamme tarjota tuotteita joiden raaka-aineet ovat korkealuokkaisia ja ympäristöystävällisiä. Vainio Lifestyle pakkausten ulkoasussa korostuu tuotteiden puhtaus,

Lisätiedot

MCF HYGIENIAPAKETTI. Bakteerit, hiivat. Homeet, levät, sienet

MCF HYGIENIAPAKETTI. Bakteerit, hiivat. Homeet, levät, sienet Bakteerit, hiivat Homeet, levät, sienet Mitä Hygieniapaketti on ja miten se toimii? MCF Hygieniapaketti on käsittely- ja tuotekokonaisuus, jonka avulla hyvän hygienian ylläpito on taloudellista ja tehokasta!

Lisätiedot

Virusriskin vähentäminen elintarviketuotannossa

Virusriskin vähentäminen elintarviketuotannossa Virusriskin vähentäminen elintarviketuotannossa Satu Salo, VTT Expert Services Oy Marjaana Rättö, Irina Tsitko ja Hanna Miettinen, VTT 2 Viruskontaminaation riskinhallintakeinojen kehittäminen ja arvioiminen

Lisätiedot

Pesuaineiden käytöstä panimoissa. Kimmo Nurmi

Pesuaineiden käytöstä panimoissa. Kimmo Nurmi Pesuaineiden käytöstä panimoissa Kimmo Nurmi 13.3.2018 Olemme osa KIILTO FAMILY KONSERNIA KIILTO FAMILY KONSERNI KIILTO FAMILY OY Konsernin emoyhtiö KIILTO OY Kiinnitys ja rakenneratkaisut rakentamiseen

Lisätiedot

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön!

PESUAINEET. Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! PESUAINEET Tehokkaat esikäsittely- ja ylläpitopuhdistusaineet sisä- ja ulkokäyttöön! TIKKURILAN PESUAINEET PERUSTEELLISEEN PUHDISTUKSEEN Oikealla esikäsittelypesulla varmistat maalaus systeemin toimivuuden

Lisätiedot

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet

50 vuotta. Käsien puhdistusja hoitotuotteet 50 vuotta Käsien puhdistusja hoitotuotteet KÄSIHYGIENIA Dreumex on yksi johtavista käsihygieniatuotteiden ja ratkaisujen valmistajista Euroopassa. Tuotteista löytyy juuri oikea ratkaisu likaisille käsille.

Lisätiedot

Siivous ja desinfektio. Laitoshuoltopäällikkö Tanja Salomaa 16.11.2009

Siivous ja desinfektio. Laitoshuoltopäällikkö Tanja Salomaa 16.11.2009 Siivous ja desinfektio Laitoshuoltopäällikkö Tanja Salomaa 16.11.2009 Sairaalasiivous siivouksen tavoitteena on luoda edellytykset tilan varsinaiselle toiminnalle huomioiden: hygieenisyys viihtyisyys edustettavuus

Lisätiedot

Solmaster siivous- ja puhdistuskemikaalit. S i i v o u s - j a p u h d i s t u s k e m i k a a l i t

Solmaster siivous- ja puhdistuskemikaalit. S i i v o u s - j a p u h d i s t u s k e m i k a a l i t S i i v o u s - j a p u h d i s t u s k e m i k a a l i t Solmaster siivous- ja puhdistuskemikaalit Kestävän kehityksen puolesta Solmaster Oy on Pohjoismaiden johtava teollisuuskemikaalien ja pinnoitteiden

Lisätiedot

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste

Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste P3-topax 56 Elintarviketeollisuuden hapan vaahtopesuneste OMINAISUUDET Erinomainen poistamaan mineraalisaostumia Poistaa hyvin rasvaa ja proteiinia Erittäin tehokas matalissa konsentraateissa Parannellut

Lisätiedot

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona

Uudista hyväkuntoiset pinnat. julkisivut terassit kalusteet aidat puu metalli rappaus betoni muovi sisällä tai ulkona PESUAINEET Piha-aidalla kukkii home, terassi näyttää kulahtaneelta ja peltikatollekin pitäisi tehdä jotain. Armas aurinko paljastaa puhdistamista, pesua ja huoltoa kaipaavat pinnat. Huolellisella pesulla

Lisätiedot

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet).

Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine kaikille vanteille (ml. kevytmetallivanteet). KEMIKAALIT AUTONHOITO AUTONHOITOAINEET Ajoneuvojen pesuun, vahaukseen, kiillotukseen ja pintojen hoitoon Kaikentyyppisten ajoneuvojen pesuun ja pintojen hoitoon. Ikaclean Vannepesu Happopohjainen puhdistusaine

Lisätiedot

DERMALOG IHONHOITO. DERMALOG huolehtii ihosta ja ympäristöstä. Se on puhdasta DERMALOGiikka

DERMALOG IHONHOITO. DERMALOG huolehtii ihosta ja ympäristöstä. Se on puhdasta DERMALOGiikka DERMALOG IHONHOITO Se on puhdasta DERMALOGiikka DERMALOG huolehtii ihosta ja ympäristöstä DERMALOG HOPEASARJA MUISTATHAN ETTÄ IHO KAIPAA SÄÄNNÖLLISTÄ HOITOA PÄIVITTÄIN YMPÄRI VUODEN. FACE CREAM TIESITHÄN...

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 09.09.2014 Oulu Päivi Aalto Esityksen sisältö Taudinaiheuttajat ja tartuntariskit

Lisätiedot

KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET

KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET KÄDET AK PRO käsihuuhde GEELIMÄINEN DESINFIOIVA JA KOSTEUTTAVA KÄSIHUUHDE Tehokkaaseen, nopeaan ja turvalliseen käsien desinfiointiin mm. terveydenhuollossa

Lisätiedot

HENKILÖHYGIENIA / PESUAINEET Kattava valikoima eri henkilöhygienian tarpeisiin

HENKILÖHYGIENIA / PESUAINEET Kattava valikoima eri henkilöhygienian tarpeisiin HENKILÖHYGIENIA / PESUAINEET Kattava valikoima eri henkilöhygienian tarpeisiin Adermo on Ikaroksen oma tuotemerkki, jonka alta löydät laadukkaat ja kustannustehokkaat henkilöhygienian tuotteet. Tuotteet

Lisätiedot

kemiallisesti puhdas vesi : tislattua vettä käytetään mm. höyrysilitysraudoissa (saostumien ehkäisy)

kemiallisesti puhdas vesi : tislattua vettä käytetään mm. höyrysilitysraudoissa (saostumien ehkäisy) Pesukemian perusteet Veden pesuominaisuudet 1. kostuttaa 2. liuottaa (dipoli) 3. laimentaa 4. liikkuva vesi tekee mekaanista työtä 5. kuljettaa kemiallisesti puhdas vesi : tislattua vettä käytetään mm.

Lisätiedot

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus

Kärcher RS. Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Yhdistelmäkoneiden uusi ulottuvuus Kärcher RS Nostaa käyttäjän aitiopaikalle Tehokkaat, ammattikäyttöön suunnatut puhdistusratkaisut ovat Kärcherin ominta aluetta. Uudet RS-sarjan yhdistelmäkoneet

Lisätiedot

TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA - SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT

TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA - SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA - SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT Tehokkuutta suoraan luonnosta SURE on kasvipohjainen, 100% biohajoava * tuotesarja, jossa ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden tehokkuus yhdistyy

Lisätiedot

Hygieniahoitaja Jaana Sinkkonen, Tays

Hygieniahoitaja Jaana Sinkkonen, Tays 9.5.2018 Hygieniahoitaja Jaana Sinkkonen, Tays } Ihon desinfektioaineet 1.1.2018-31.12.2019 } Käsihuuhteet ja pintadesinfektioaineet 1.4.2018-31.3.2020, lisäksi mahdollisuus käyttää kaksi optiovuotta 1

Lisätiedot

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI

VÄLINEHUOLTAJAN AMMATTITUTKINTO TUTKINTOSUORITUKSEN ARVIOINTI PAKOLLISET OSAT: 2 PUHDISTAMINEN JA DESINFEKTIO NÄYTTÖYMPÄRISTÖ/ YMPÄRISTÖT Aseptisesti työskenteleminen noudattaa hyviä sairaalahygieniatapoja sekä aseptista työjärjestystä edeten puhtaasta likaiseen

Lisätiedot

Oy Ecolab Ab Käyttöturvallisuustiedotteen saatavuus: - Linkki internet-sivulle (www.ecolab.fi > maatalous> maidonkäsittelylaitteistojen pesuaineet)

Oy Ecolab Ab Käyttöturvallisuustiedotteen saatavuus: - Linkki internet-sivulle (www.ecolab.fi > maatalous> maidonkäsittelylaitteistojen pesuaineet) MTT Maitokoneet/M. Mäki Maidonkäsittelylaitteiden pesu- ja desinfiointiaineet 23.3.2010 Tuotteet ovat listassa pesuainevalmistajien ja/tai markkinoijien antaman kirjallisen luvan perusteella. Tuotteiden

Lisätiedot

Trimeta CD. Tuotekuvaus: Ominaisuudet. Hapan yksivaiheinen puhdistus- ja desinfiointiaine lähinnä juoma- ja panimoteollisuudelle

Trimeta CD. Tuotekuvaus: Ominaisuudet. Hapan yksivaiheinen puhdistus- ja desinfiointiaine lähinnä juoma- ja panimoteollisuudelle Trimeta CD Tuotekuvaus: Hapan yksivaiheinen puhdistus- ja desinfiointiaine lähinnä juoma- ja panimoteollisuudelle Ominaisuudet mikrobiologinen teho tyypillisiä panimojen mikroorganismeja vastaan erittäin

Lisätiedot

Ulkokylpyaltaan. vesitasapainon ylläpito

Ulkokylpyaltaan. vesitasapainon ylläpito Ulkokylpyaltaan vesitasapainon ylläpito 2017 Activ SPA -tuotesarja on kehitetty erityisesti ulkokylpyaltaan vesihuoltoon Ulkokylpyallas vaatii laadukasta puhdistusta ja huoltoa, ja siksi niiden puhdistukseen

Lisätiedot

Vetyperoksidi/peretikkahappopohjainen desinfiointineste elintarviketeollisuuden putkistojen, tankkien ja laitteistojen desinfiointiin

Vetyperoksidi/peretikkahappopohjainen desinfiointineste elintarviketeollisuuden putkistojen, tankkien ja laitteistojen desinfiointiin P3-oxonia active Vetyperoksidi/peretikkahappopohjainen desinfiointineste elintarviketeollisuuden putkistojen, tankkien ja laitteistojen desinfiointiin KUVAUS Tehoaa laajakirjoisesti mikrobeihin Toimii

Lisätiedot

Nestemäinen, emäksinen ei-hapettava puhdistus- ja desinfiointiaine vaahtopesuun juoma- ja elintarviketeollisuudessa

Nestemäinen, emäksinen ei-hapettava puhdistus- ja desinfiointiaine vaahtopesuun juoma- ja elintarviketeollisuudessa P3-topax 960 Nestemäinen, emäksinen ei-hapettava puhdistus- ja desinfiointiaine vaahtopesuun juoma- ja elintarviketeollisuudessa Ominaisuudet vaahto helpottaa visuaalista kontrollia tehoaa hyvin bakteereja

Lisätiedot

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus M12001 Purell käsidesi 60 ml Käsidesi joka mahtuu vaikka taskuun.

sdasd Ensihoito - terveys - turvallisuus M12001 Purell käsidesi 60 ml Käsidesi joka mahtuu vaikka taskuun. M12001 Purell käsidesi 60 Käsidesi joka mahtuu vaikka taskuun. PW15768673 ProWipes desinfektiopyyhe, alkoholiton, 300mm x 200mm, 25kpl/pkt Alkoholiton desinfektiopyyhe non-invasiivisille välineille ja

Lisätiedot

Puhdasta ympäristön ehdoilla. Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti.

Puhdasta ympäristön ehdoilla. Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti. Puhdasta ympäristön ehdoilla Soledo Green -erikoispuhdistusaineet ratkaisevat rakennusjäämien puhdistushaasteet ympäristöystävällisesti. Betonijäämistä eroon ilman happoja Me Soledolla valmistamme, kehitämme

Lisätiedot

8.4 Autonhoitotuotteet

8.4 Autonhoitotuotteet 8. KEMIKAALIT 8.4 Autonhoitotuotteet 392 tilaukset@ikaros.fi KEMIKAALIT ULKOISEEN AUTONHUOLTOON KAIKENTYYPPISTEN AJONEUVOJEN PUHDISTUKSEEN Tehokkaat aineet ajoneuvojen pesuun, niin korin kuin hytin sekä

Lisätiedot

Kevät 2013 www.suurisiivousopas.fi

Kevät 2013 www.suurisiivousopas.fi Kevät 2013 www.suurisiivousopas.fi Kiilto Clean Club Puhdasta, raikasta pyykkiä! Osta riittoisa säästökoko, saat Erisan huuhteluainetivisteen 1L kaupan päälle! Zeoliititon pesuaine säästää konetta ja pyykkiä

Lisätiedot

Ainutlaatuinen hapan yksivaihepesuaine panimoteollisuuden kiertopesuihin

Ainutlaatuinen hapan yksivaihepesuaine panimoteollisuuden kiertopesuihin Trimeta PLUS KUVAUS: VAHVUUKSIA Ainutlaatuinen hapan yksivaihepesuaine panimoteollisuuden kiertopesuihin Puhdistaa tehokkaasti Soveltuu erinomaisesti olutkiven poistoon Hyvä huuhtoutuvuus Soveltuu ruostumattomalle

Lisätiedot

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care

Lisähoitoa. Dansac-tarvikkeet. Dedicated to Stoma Care Lisähoitoa Dedicated to Stoma Care Johdanto Sisältö Me Dansacilla olemme omistautuneet kehittämään ainutlaatuisia avannepusseja ja ihonsuojalevyjä, joiden avulla autamme parantamaan avannepotilaiden elämänlaatua.

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI. Hyvinvoiva lapsi. Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa

ROVANIEMEN KAUPUNKI. Hyvinvoiva lapsi. Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa ROVANIEMEN KAUPUNKI Hyvinvoiva lapsi Hygienia ja infektioiden torjunta perhepäivähoidossa Varhaiskasvatuspalvelut 2015 Työryhmä: Ahlsved Matias, tartuntataudeista vastaava hoitaja, Rovaniemen kaupunki

Lisätiedot

21,- Moderni klassikko! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka. Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi!

21,- Moderni klassikko! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka. Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi! Helmikuu 2016 Tarjoukset voimassa 29.2.2016 saakka Moderni klassikko! Somthin Else on nyt entistäkin hellävaraisempi ja tehokkaampi! Somthin Else on entistäkin hellävaraisempaa (ph 5,2) niin käyttäjälle

Lisätiedot

AMERICOL KÄSIENPESUAINE, PUNAINEN

AMERICOL KÄSIENPESUAINE, PUNAINEN AMERICOL KÄSIENPESUAINE, PUNAINEN Käsienpesuhyytelö keskiraskaalle lialle kuten öljy, rasva, bitumi, kumi jne. Sopii erinomaisesti korjaamoille, metalliteollisuudelle, tietyömaille yms. Käsienpesutahna,

Lisätiedot

Puhtaamman ilman puolesta. Ilmanpuhdistus Desinfiointi Hajunpoisto Itsepuhdistuvuus

Puhtaamman ilman puolesta. Ilmanpuhdistus Desinfiointi Hajunpoisto Itsepuhdistuvuus Puhtaamman ilman puolesta Ilmanpuhdistus Desinfiointi Hajunpoisto Itsepuhdistuvuus Titaanidioksidi Titaanidioksidi (TiO 2 ) on laajasti käytetty kemikaali, jota käytetään yleisesti valkoisena väripigmenttinä

Lisätiedot

Valitse luotettava valmistusja lisäainetoimittaja

Valitse luotettava valmistusja lisäainetoimittaja Valmistus- ja lisäaine Uhka / Vaara Kansallinen hyvä toimintatapa Allergeenit, kuten pähkinät, kananmunat, viljat Maitojauhe Kaakaojauhe Väriaineet Aromiaineet Allergeenien esiintyminen voi olla kohtalokasta

Lisätiedot

ALLERGIA- JA JOUTSENMERKITTY IHONHOITOSARJA

ALLERGIA- JA JOUTSENMERKITTY IHONHOITOSARJA perusvoidetta valittaessa tulee ottaa huomioon: Eri perusvoiteiden tärkein erottava tekijä on voiteiden rasvapitoisuus. Sopiva voide valitaan ihotyypin mukaan. Ihotyypit voidaan luokitella neljään ryhmään:

Lisätiedot

OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA

OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA OPAS ASEPTIIKASTA DOULATOIMINNASSA 1 SISÄLLYSLUETTELO ASEPTIIKKA 3 VAROTOIMET 3 VALMISTAUTUMINEN DOULAUKSEEN 4 SAAPUMINEN SAIRAALAAN 4 KÄSIENPESU 5 SUOJAKÄSINEET 5 KÄSIENPESUOHJE 6 KÄSIDESINFEKTIO 7 SYNNYTYSSALISSA

Lisätiedot

KiiltoClean kosteissa tiloissa

KiiltoClean kosteissa tiloissa KiiltoClean kosteissa tiloissa KiiltoClean kosteissa tiloissa Kosteiden tilojen kuten pesu-, kylpyhuoneet, saunat, pukuhuoneet ja wc-tilat käyttötarkoitus edellyttää tiloilta korkeaa hygieniaa. Tiloissa

Lisätiedot

TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT

TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT TEHOKKUUTTA SUORAAN LUONNOSTA SE KERTOO, ETTÄ VÄLITÄT Tehokkuutta suoraan luonnosta SURE on kasvipohjainen, 100% biohajoava* tuotesarja, jossa ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden tehokkuus yhdistyy

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason muutokset

Lisätiedot

Välinehuollon pesuaineet. KiiltoClean Oy, tuotepäällikkö Päivi Godden Jyväskylä

Välinehuollon pesuaineet. KiiltoClean Oy, tuotepäällikkö Päivi Godden Jyväskylä Välinehuollon pesuaineet KiiltoClean Oy, tuotepäällikkö Päivi Godden 16.3. 2017 Jyväskylä Hyvinvointia puhtaudesta Puhtaus saa aikaan hyvinvointia ihmisissä, ympäristössä ja taloudessa. Autamme asiakkaitamme

Lisätiedot

GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO

GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO GROJET A u t o n h o i t o t u o t t e e t Kehitetty ja testattu Erityisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin TUOTEKUVASTO Sisällysluettelo Yritysesittely sivu 3 Harjattomien ja harjakoneiden Pesuaineet

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä

Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Hygieniavaatimukset kauneushoitoloissa ja ihon läpäisevissä toimenpiteissä Ympäristöterveydenhuollon alueelliset koulutuspäivät 7. 8.10.2014 Tampere Päivi Aalto Ohjeen sisältö Vuosien 2015 2019 tesu-valvontaohjelman

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 ja 2018 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason

Lisätiedot

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite

Pesutilojen siivous. Siivouksen tavoite Pesutilojen siivous Hygieniailtapäivä laitoshuoltajille 2017 ja 2018 Hygieniahoitaja Rauni Ikonen Siivouksen tavoite Saavuttaa tarkoituksenmukainen puhtaus Palauttaa toiminnasta aiheutuneet puhtaustason

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO. Töhrynpoistajat - Varjonpoistoaineet - Töhrysuojat

TUOTEKUVASTO. Töhrynpoistajat - Varjonpoistoaineet - Töhrysuojat TUOTEKUVASTO Töhrynpoistajat - Varjonpoistoaineet - Töhrysuojat MEISTÄ MPE INTERNATIONAL on ruotsalainen yritys, jolla on yli 20 vuoden kokemus saneeraus-, puhdistus- ja suojaustuotteiden myynnistä. Varmistaaksemme,

Lisätiedot

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE varainhankintaa medelanskaffning Tue toimintaamme ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE Yhteisen päämäärän hyväksi

Lisätiedot

* vastaanottotarkastuksen parametrit. Materiaalikestävyys: Suositeltujen lämpötila- ja pitoisuusrajojen puitteissa Trimeta NOD soveltuu käytettäväksi:

* vastaanottotarkastuksen parametrit. Materiaalikestävyys: Suositeltujen lämpötila- ja pitoisuusrajojen puitteissa Trimeta NOD soveltuu käytettäväksi: Trimeta NOD Kuvaus: Hapan, ei-hapettava desinfiointiaine juoma-, panimo- ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Ominaisuudet: erittäin hyvä teho erityisesti juomateollisuudessa esiintyviä mikrobeja vastaan.

Lisätiedot

PROBIOOTIT KODINHOIDOSSA SYVENTÄVÄÄ TIETOA

PROBIOOTIT KODINHOIDOSSA SYVENTÄVÄÄ TIETOA PROBIOOTIT KODINHOIDOSSA SYVENTÄVÄÄ TIETOA MITÄ OVAT MIKRO-ORGANISMIT? Mikro-organismi tai mikrobi on organismi, joka on niin pieni, ettei sitä näe paljaalla silmällä. Vain siinä tapauksessa, kun niitä

Lisätiedot

JOUTSENMERKITTY IHONHOITOSARJA

JOUTSENMERKITTY IHONHOITOSARJA Dermalog perusvoidetta valittaessa tulee ottaa huomioon: Eri perusvoiteiden tärkein erottava tekijä on voiteiden rasvapitoisuus. Sopiva voide valitaan ihotyypin mukaan. Ihotyypit voidaan luokitella neljään

Lisätiedot

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS

Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS Siivousalan PEREHDYTTÄMISOPAS SIIVOUSVÄLINEET 1. siivousvaunu 2. sanko (siivoussanko) 3. jätesäkki 4. kuivain - Voit kuivata ikkunat, peilit ja lattiat. 5. lattiamoppi ja pyyhe 6. ikkunanpesin - Voit pestä

Lisätiedot

VÄLINEHUOLTO H Y G I E N I A J A A S E P T I I K K A C O P Y R I G H T M A R I A K A H I L A M P I

VÄLINEHUOLTO H Y G I E N I A J A A S E P T I I K K A C O P Y R I G H T M A R I A K A H I L A M P I VÄLINEHUOLTO H Y G I E N I A J A A S E P T I I K K A C O P Y R I G H T M A R I A K A H I L A M P I IHMINEN INFEKTIOIDEN LEVITTÄJÄNÄ Taudinaiheuttaja siirtyy ihmisestä toiseen eri tavoin. Tartunnan lähteenä

Lisätiedot

Bayer Garden 2011 UU U T U U T U U D U E D T E

Bayer Garden 2011 UU U T U U T U U D U E D T E Bayer Garden 2011 UUTUUDET Uutuuksia 2011: Trim-nurmikon voikukkahävite Trim-tiiviste ja -käyttövalmis spray Rikkakasvien torjuntaan nurmikoilta 500 ml tiivistettä riittää 250 m²:lle 1 litra sprayta riittää

Lisätiedot

K 2 CAR & HOME K 2 CAR & HOME, 1.673-225.0, 2015-11-11

K 2 CAR & HOME K 2 CAR & HOME, 1.673-225.0, 2015-11-11 K 2 CAR & HOME Kompakti ja näppärä painepesuri on erittäin monipuolisesti varusteltu. vakiona on 4 m paineletku suihkuputki ja rotojet suutin. Autosetti sisältää pesuharjan ja 0,3 l vaahtosuuttimen sekä

Lisätiedot

Puhdasta laatua Teollisuuden osien pesu

Puhdasta laatua Teollisuuden osien pesu Puhdasta laatua Teollisuuden osien pesu KiiltoClean teollisuudessa Puhdasta laatua - KiiltoCleanin lisäarvo teollisuusasiakkaille Oikeilla kemikaalivalinnoilla voidaan parantaa prosessien tehokkuutta,

Lisätiedot

GREEN yleispesuaine tehokas, riittoisa ja monikäyttöinen

GREEN yleispesuaine tehokas, riittoisa ja monikäyttöinen Asiakastilat Lähes kaikki pinnat!!! Tehokas, monikäyttöinen! 5: stä litrasta tiivistettä n. 4000 litraa pesuainetta ylläpitopesuun. Pinttyneempi lika n. 2500 3000 litraa valmista. GREEN yleispesuaine tehokas,

Lisätiedot

Innovatiivinen, hapan yksivaihepesuun ja desinfiointiin soveltuva tuote panimo- ja juomateollisuudelle.

Innovatiivinen, hapan yksivaihepesuun ja desinfiointiin soveltuva tuote panimo- ja juomateollisuudelle. P3-trimeta DUO Food & Beverage KUVAUS OMINAISUUDET Innovatiivinen, hapan yksivaihepesuun ja desinfiointiin soveltuva tuote panimo- ja juomateollisuudelle. Hyvä mikrobiologinen teho erityisesti panimoympäristössä

Lisätiedot

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

HOITO-OHJE. Orient Occident vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi HOITO-OHJE Orient Occident vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Lattiamateriaali on hyvin hoidettu silloin, kun... 3 Käyttöönottopuhdistus... 3 Suojaus...

Lisätiedot

Berner Pro Telineet ja annostelijat

Berner Pro Telineet ja annostelijat Berner Pro Telineet ja annostelijat SENSOMATIC-automaattiannostelija Sensomatic on tehokas käsihuuhteen ja pesunesteen annosteluun soveltuva automaattiannostelija, joka on saatavilla kahdella eri annostuksella.

Lisätiedot

HENKILÖHYGIENIA 110-8720 110-D7004 150-107 110-110

HENKILÖHYGIENIA 110-8720 110-D7004 150-107 110-110 SIIVOUSTUOTTEET HENKILÖHYGIENIA ALOE SILK IHOVOIDE Pehmentävä ja kosteuttava ihovoide koko keholle. Aloe Vera -uutetta ja E-vitamiinia sisältävä voide estää ihoa kuivumasta. Hoitaa kuivaa ihoa. Imeytyy

Lisätiedot

SIIVOUSTUOTTEET. Peili- ja ikkunaliina Ultimate. Keittiöliina Ruutukainen. 5tähden talousliina. 1402005, koko 40x40 cm

SIIVOUSTUOTTEET. Peili- ja ikkunaliina Ultimate. Keittiöliina Ruutukainen. 5tähden talousliina. 1402005, koko 40x40 cm Peili- ja ikkunaliina Ultimate 1402005, koko 40x40 cm Ikkunan ja peilin pesu vaatii erikoisliinan, jotta lopputulos olisi kirkas ja raidaton. Ultimate peili- ja ikkunaliinalla on loistavat ominaisuudet

Lisätiedot

Pesu- ja puhdistusaineiden tarjouspyyntöliite

Pesu- ja puhdistusaineiden tarjouspyyntöliite 37 LIITTEET Liite 1. Teknokemian yhdistys ry:n malli pesu- ja puhdistusaineiden tarjouspyyntöliitteeksi. (Teknokemian yhdistys ry.) 1/7 Pesu- ja puhdistusaineiden tarjouspyyntöliite Tätä tarjouspyyntöliitettä

Lisätiedot

Käsien puhdistusja hoitotuotteet

Käsien puhdistusja hoitotuotteet Käsien puhdistusja hoitotuotteet Dreumex on yksi johtavista käsihygieniatuotteiden ja ratkaisujen valmistajista Euroopassa. Tuotteista löytyy juuri oikea ratkaisu likaisille käsille. Tuotteet täydentävät

Lisätiedot

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET

PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Hengitysliitto ry 7.5.2014 PESU-JA PUHDISTUSAINEET; JÄTESÄKIT JA ROSKAPUSSIT SEKÄ MUUT SIIVOUSTARVIKKEET Tarjouspyyntöä koskevat lisätietopyynnöt ja niihin annetut vastaukset. HUOM. Hankinnasta julkaistaan

Lisätiedot

PUHTAANAPIDON HAASTEET. Uimahallit, kylpylät ja kosteat tilat 17.11.2015 TAMPERE TUULA SUONTAMO OY. Tutkittua puhtautta

PUHTAANAPIDON HAASTEET. Uimahallit, kylpylät ja kosteat tilat 17.11.2015 TAMPERE TUULA SUONTAMO OY. Tutkittua puhtautta PUHTAANAPIDON HAASTEET Uimahallit, kylpylät ja kosteat tilat 17.11.2015 TAMPERE TUULA SUONTAMO OY Tutkittua puhtautta Koulutus Konsultointi Puhtausmittaukset Puhtausalan kehittämisprojektit www.suontamo.fi

Lisätiedot

Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta. (H1N1-virus)

Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta. (H1N1-virus) Suojaa työpaikkasi sikainfluenssalta (H1N1-virus) Sikainfluenssa on hengitysteiden sairaus, jota tavataan usein sioilla. Aiheuttajana on A-tyypin influenssavirus. On erittäin harvinaista, että ihminen

Lisätiedot

High-Tech sairaalafoorumin seminaari 14.9.2012 omavalvonta ja uudet hygieniaratkaisut

High-Tech sairaalafoorumin seminaari 14.9.2012 omavalvonta ja uudet hygieniaratkaisut High-Tech sairaalafoorumin seminaari 14.9.2012 omavalvonta ja uudet hygieniaratkaisut Hygienian omavalvontajärjestelmän toteuttaminen elintarviketeollisuudessa ELT Marjatta Rahkio, Maitohygienialiitto

Lisätiedot

PUHDISTUSOHJELMA JA PUHTAUDEN TARKKAILUOHJELMA HYGIENIALAIN MUKAISESSA LAITOKSESSA

PUHDISTUSOHJELMA JA PUHTAUDEN TARKKAILUOHJELMA HYGIENIALAIN MUKAISESSA LAITOKSESSA sivu 1/8 PUHDISTUSOHJELMA JA PUHTAUDEN TARKKAILUOHJELMA HYGIENIALAIN MUKAISESSA LAITOKSESSA OHJE Dnro 662/32/03 Hyvä perusohje tilojen jaotteluun niiden hygieniariskien perusteella, lisäksi paljon perustietoa

Lisätiedot