Museovuosi 2011 Pääosissa ympäristötietoisuus ja suomalainen sarjakuva

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Museovuosi 2011 Pääosissa ympäristötietoisuus ja suomalainen sarjakuva"

Transkriptio

1 Museovuosi 2011 Pääosissa ympäristötietoisuus ja suomalainen sarjakuva Suomen museoliiton ylläpitämästä näyttelykalenterista osoitteessa löytyy yli 700 tulevaa museoiden näyttelyä ja tapahtumaa. Tähän koosteeseen on kerätty kiinnostavimmat teemat ja tapahtumat museovuodesta Suurnäyttelyissä esiintyvät Joan Miró (EMMA) ja Carl Larsson (Turun taidemuseo). Luonto ja ympäristö herättävät runsaasti keskustelua viime vuotiseen tapaan. Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotista taivalta juhlitaan useassa museossa. Retrospektiivinäyttelyissä on esillä muun muassa Juhani Linnovaaran ja Kaj Franckin tuotantoa. Uusitut tai laajennetut perusnäyttelyt avautuvat Pohjois-Karjalan museossa, Lustossa ja Fiskarsin museossa. Yhteistuotannoista mittavin on Afrikkaa nykytaiteen silmin esittelevä Ars 11, jossa mukana Kiasman lisäksi ovat muun muassa Oulun, Kouvolan ja Kajaanin taidemuseot sekä K.H.Renlundin museo Kokkolasta. Lisätietoja näyttelyt järjestävistä museoista. ***** Kooste muodostuu seuraavista osa-alueista: Suurnäyttelyt Teema: Luonto ja ympäristö Teema: Sarjakuvan juhlaa Retrospektiivinäyttelyitä Uusittuja perusnäyttelyitä Tuontinäyttelyitä ja yhteistuotantoja Kokoelmat kertovat Merkkivuosia Huomaa myös nämä näyttelyt Tapahtuu museoissa Suurnäyttelyt Joan Miró , EMMA Espoon modernin taiteen museo Katalonialaisen Joan Mirón ( ) näyttely keskittyy veistoksiin, joiden rinnalla nähdään veistosten muotokieleen linkittyviä maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa. Miró oli yksi 1900-luvun valovoimaisimmista ja tuotteliaimmista taiteilijoista maanmiehensä Picasson rinnalla. Carl Larsson Unelmia harmoniasta , Turun taidemuseo Varsinais-Suomen aluetaidemuseo Ruotsalaisen taiteen mestarin Carl Larssonin ( ) rakastettu kuvamaailma saapuu viimeistelemään juhlavuoden Syksyn suurnäyttely koostuu Larssonin keskeisestä tuotannosta. Näyttely on osa Turku säätiön virallista kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

2 Teema: Luonto ja ympäristö Metsä , Serlachius-museo Gösta, Mänttä-Vilppula Teokset pohtivat eri tavoin ihmisen suhdetta metsään: kansallismaisemaa, elämää metsän ja asutuksen rajalla sekä metsää satujen, myyttien ja rahan lähteenä. Nykytaiteen ja vanhan maalaustaiteen vuoropuhelu tuo esille taiteilijoiden ja kaikkien suomalaisten luontosuhteessa tapahtuneen muutoksen. Sademetsän lapset , Kuopion luonnontieteellinen museo Sademetsien laajat hakkuut uhkaavat lukuisten lajien olemassaoloa ja vaikuttavat myös maailmanlaajuisesti kiihdyttämällä ilmastonmuutosta. Pieni ympäristökasvatusjärjestö Guaruma Keski-Amerikan Hondurasissa on kehittänyt uusia tapoja hyödyntää rikasta sademetsäluontoa. Paikallisia lapsia ja nuoria opetetaan välittämään tietoa luonnosta valokuvauksen keinoin. Näistä kuvista koottiin tämä näyttely, joka on nyt ensimmäistä kertaa esillä Euroopassa. Eco-Art , Porin taidemuseo Eco-Art -näyttely on katsaus kansainväliseen maa-, ympäristö- ja ekotaiteeseen, niiden historiaan ja nykytilaan. Näyttely esittelee tunnettuja maa-, ympäristö- ja ekotaiteen pioneerien toteuttamia projekteja, sekä ekologisia projekteja toteuttavia kantaaottavia taiteilijoita. Yhteistyössä Royal Botanical Gardens (Kanada), Galerie Lelong (USA), Electronic Arts Intermix (USA). Andy Goldsworthy , Porin taidemuseo Maailmankuulu ympäristötaiteilija Andy Goldsworthy vierailee ensi kerran Suomessa. Hän toteuttaa Porin taidemuseoon ison seinämäteoksen. Teoksen materiaalina hän käyttää osmankäämejä, jotka on kerätty kaupungin ympäristöstä. Waters Vesiä Amanzi , Kuopion taidemuseo Suomalais-eteläafrikkalainen näyttely. Vesi yhdistää ja erottaa ihmisiä. Näyttely kokoaa kuuden jo aiemmassa tuotannossaan vesiteemaa käsitelleen taiteilijan yhteisen projektin äärelle. Taiteilijoiden lähtökohtana on myös etelän ja pohjoisen kohtaaminen. Vesi , Wäinö Aaltosen museo, Turku Suomalaista, virolaista ja ruotsalaista nykytaidetta esittelevän näyttelyn teemana on vesi. Pääpaino on valokuvauksen ja videotekniikan keinoin toteutetuilla teoksilla, ja keskeiseksi teemaksi nousee veden hahmottaminen ihmisen aistien kautta. Marianne Kaustinen,Tupsukkaita ja siilikkäitä, grafiikkaa , Luontokokoelma Kieppi, Kokkola Kiepissä Armas Järvelän perhoskokoelmassa on teemana vuonna 2011 kiitäjät ja kehrääjät. Marianne Kaustinen tuo grafiikassaan esille niiden öistä elämää. Luontokokoelma Kiepissä sijaitsevassa Armas Järvelän perhoskokoelmassa lajeja on esillä 106. Kokoelma on arvokas tieteellisen tutkimuksen aineistona ja luontotietouden välittäjänä, näin se toimii osana luonnonsuojelua. Halikonlahti Green Art -trilogia: osa III , Salon taidemuseo Veturitalli

3 Halikonlahti Green Art -trilogian viimeisen osan teemana on ravinto maankäytöstä ravintoketjuihin ja jätteisiin. Metso suojelee metsäsi , Luontotalo Arkki, Pori Luontovalokuvaajat Hannu Siitonen, Benjam Pöntinen & Bo-Göran Lillandt tutustuttavat metsän harvinaisiin lajeihin, kuten kuukkeliin ja liito-oravaan sekä hämähäkkiin ja siperiankärhöön. Maisemoitu ympäristö , Suomen rakennustaiteen museo Nykypäivän maisema-arkkitehtien tavoitteena on kestävä ja ympäristöystävällinen kehitys niin kaupungeissa kuin takamaillakin. Näyttelyn 26 kohdetta tuovat esiin innovatiivisia vastauksia tulevaisuuden asettamiin haasteisiin. Tuottajat: Dansk Arkitektur Center DAC ja Norsk Form; yhteistyössä Ruotsin arkkitehtuurimuseo, Suomen rakennustaiteen museo ja Reykjavikin Pohjolan talo. Teema: Sarjakuvan juhlaa Sarjakuvaa Taidetta! , Taidekeskus Kasarmi, Tuusulan taidemuseo Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi avautuu tammikuussa 2011 sarjakuvaaiheinen näyttely Taidekeskus Kasarmissa. Näyttelyssä esitellään suomalaisia nykysarjakuvantekijöitä sekä sarjakuvan liikkumista maalaustaiteen puolelle. Telttaretki Suomalaista nykysarjakuvaa , Salon taidemuseo Veturitalli Näyttely esittelee uutta suomalaista nykysarjakuvaa tämän hetken mielenkiintoisimpien sarjakuvan tekijöiden tuotannon kautta. Mukana näyttelyssä ovat Matti Hagelberg, Bo Haglund, Jyrki Heikkinen, Reijo Kärkkäinen, Jarno Latva-Nikkola, Jyrki Nissinen, Aapo Rapi, Kati Rapia, Anna Sailamaa, Katja Tukiainen, Marko Turunen ja Amanda Vähämäki. Hahmoterapiaa suomalaisen sarjakuvan merkkihahmoja , Postimuseo Juhlavuoden kunniaksi ilmestyy pienoispostimerkkiarkki syyskuun 2011 alussa. Näyttely esittelee suomalaisen sarjakuvan merkkihahmoja. Suomalainen sarjakuva 100 vuotta , Designmuseo Suomalaisen sarjakuvan historia on värikäs ja monipuolinen. Designmuseon näyttely johdattaa katsojan elämykselliselle matkalle sarjakuvan maailmaan. Mukana sarjakuvan sankareista ovat Tohtori Itikainen, Muumit, Viivi ja Wagner ja monet muut. Retrospektiivinäyttelyitä Otto Mäkilä Punainen levoton kipinä , Turun taidemuseo Varsinais-Suomen aluetaidemuseo Laajassa Otto Mäkilän ( ) tuotantoa esittelevässä näyttelyssä ovat esillä kaikki Mäkilän ikoniset teokset mutta myös teoksia, joita ei ole vuosikymmeniin esitelty yleisölle.

4 Tor Arne , EMMA Espoon modernin taiteen museo Lukuisia gallerianäyttelyitä pitäneen Tor Arnen (s.1934) töitä nähdään nyt ensimmäistä kertaa taidemuseonäyttelyssä. Arne kuuluu Vapaan taidekoulun kasvatteihin, jotka tekivät värimaalausta tunnetuksi Suomessa. Anitra Lucander , EMMA Espoon modernin taiteen museo Anitra Lucanderin yli sadan teoksen retrospektiivi kuuluu EMMAn klassikkosarjaan, jossa esitellään suomalaisen modernismin suuria nimiä. Linnovaara Matkan varrelta , Didrichsenin taide- ja kulttuurimuseo Taidemaalari Juhani Linnovaaran näyttely. Mukana teoksia varhaisesta tuotannosta nykypäivään. Juhani Linnovaara on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taidemaalareita. Hänen maalauksissaan yhdistyvät usein surrealismi ja vastustamaton huumori. Didrichsenin taidemuseo esittelee myös taiteilijan uusimpia teoksia. Im Memoriam , Sinebrychoffin taidemuseo Valokuvaaja Carl-Gustaf Hagström (s. 1940) on tehnyt pitkän kansainvälisen uran valokuvaajana. Hän aloitti uransa freelancer-kuvaajana 1960-luvun alussa tehden reportaasikuvauksia Euroopassa, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Hagströmin monipuoliseen tuotantoon kuuluu henkilökuvien lisäksi muoti- ja arkkitehtuurikuvia sekä dokumenttifilmejä, kirjankuvituksia, julisteita ja ainutlaatuinen kokoelma kirjankansia. Kaj Franck 100 vuotta , Designmuseo Vuonna 2011 tulee kuluneeksi 100 vuotta professori Kaj Franckin ( ) syntymästä. Designmuseo järjestää kesä syyskuussa 2011 Franckin elämäntyötä esittelevän näyttelyn ja julkaisee sen yhteydessä verkkonäyttelyn ja kirjan, joka esittelee kattavasti Franckin tuotannon ja tutkii hänen merkitystään Suomen muotoilun historiassa. Sinikka Kurkinen , Kouvolan taidemuseo Sodanjälkeisessä Suomessa uransa aloittaneena naistaiteilijana Sinikka Kurkinen on toiminut tärkeänä tienraivaajana, tinkimättä linjastaan vaikeissakaan olosuhteissa. Näyttely käsittää retrospektiivisen otoksen imatralaisen taiteilijan verrattoman laajasta tuotannosta. Uusittuja perusnäyttelyitä Pohjois-Karjalan museo Matkalla Karjalassa, Joulukuu 2020 Uudistunut Pohjois-Karjalan museo ja Carelicum avataan yleisölle tammikuussa Uusi perusnäyttely luotsaa museokävijän matkalle Karjalan kunnaille, vierailulle karjalaisen kansan pirtteihin ja kartanoihin, pohtimaan evakkojen taivalta ja tutustumaan laulumaiden musiikkiin. Näyttelyn monipuolinen aineisto: esineet, kuvat, kartat, filmit ja musiikki tarjoavat kävijälle monisärmäisen kuvan Karjala-nimisen alueen menneisyydestä. Lisäksi näyttely tarjoaa katsauksen Joensuun kaupunkiin kuinka vaatimaton markkinapaikka on yli sadassa vuodessa kasvanut maakuntansa keskuskaupungiksi.

5 Lusto Suomen Metsämuseo, Punkaharju Suomalaisten metsät, Huhtikuussa 2011 avattava uusi perusnäyttelyn osa "Suomalaisten metsät" tuo esille suomalaisten erilaisia metsäsuhteita, -arvoja ja -käsityksiä. Teemoina näyttelyssä näkyvät mm. kansanperinteen metsäsuhde, metsän antimet ja metsien virkistyskäyttö. Fiskarsin museo Ylä-ruukki, Uudessa pysyvässä näyttelyssä esitellään Konepajan, Valimon, Valssilaitoksen ja Aurapajan toimintaa sekä mm. raudansulatusta Fiskarsissa sijainneessa masuuniissa. Näyttelyssä esillä myös isoja teollisesineitä, joita ei museossa aikaisemmin ole ollut mahdollista asettaa näytteille. Näyttely avoinna kesäaikaan. Tuontinäyttelyitä ja yhteistuotantoja WEARTCÁDIZ Nykytaidetta Espanjasta , Riihimäen taidemuseo Esillä on 11 cádizilaisen taiteilijan tai taiteilijaryhmän teoksia: valokuvia, maalauksia, installaatioita ja videoteoksia. Näyttelyn taustalla on Suomen Madridin-instituutin ja Cádizin kaupungin välinen kulttuurivaihtosopimus, jonka puitteissa on järjestetty erilaisia kulttuuritapahtumia sekä Suomessa että Espanjassa. Kulttuurivaihdon suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen. Portræt nu! Pohjoismainen nykymuotokuva , Mikkelin kaupungin museot, Mikkelin taidemuseo Etelä-Savon aluetaidemuseo Tanskalaisen Fredriksborgin kansallismuseon kokoama näyttely, jonka lähtökohtana on museon laaja muotokuvakokoelma. Näyttelyssä on mukana lähes 100 teosta pohjoismaisilta taiteilijoilta: maalauksia, piirustuksia, valokuvia, veistoksia, videoita ja tilataidetta. Mikkeliin näyttely saapuu Islannista ja jatkaa vielä kiertuettaan Suomesta Norjaan. ARS , Kouvolan taidemuseo Kouvolan taidemuseo sai kutsun lähteä mukaan toteuttamaan ARS11-nykytaiteen näyttelyä yhdessä Kiasman kanssa. Mukana yhteistyössä ovat VB Valokuvakeskus (Kuopio), Pohjoinen valokuvakeskus (Rovaniemi), Jyväskylän taidemuseo, Oulun kaupungin taidemuseo, Kuntsin taidemuseo (Vaasa), Aboa Vetus & Ars Nova (Turku), Kajaanin taidemuseo, Hämeenlinnan taidemuseo, Kouvolan taidemuseo, K.H. Renlundin museo Kokkolasta ja Hallwylska Museet, Tukholmasta ja Ålands konstmuseum. Kouvolan taidemuseo keskittyy Itä-Afrikkaan, missä Nairobin nouseva taide-elämä on tarkastelun keskiössä. ARS11 "Täällä Afrikka" , K.H.Renlundin museo Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo, Roosin talo Afrikkalaista nykytaidetta yhteistyössä Kiasman kanssa. ARS 11 Kajaanissa , Kajaanin taidemuseo Kajaanin taidemuseo suunnittelee ja toteuttaa yhden Nykytaiteen museo Kiasman ARS 11-kokonaisuuteen liittyvistä satelliittinäyttelyistä. Kuvataiteilija Anne Siirtola toteuttaa Kajaanin näyttelyä varten videoteoksen, jossa mm. Sudanista, Kongosta ja Somaliasta tulevat uudet kajaanilaiset laulavat Nälkämaan laulua ja lisäävät siihen omat säkeistönsä ja rytminsä.

6 Afrikan tähdet Yhteistyössä Kiasman ARS 11-näyttelyn kanssa , Oulun taidemuseo Oulun ja Hämeenlinnan taidemuseoiden sekä Pohjoinen valokuvakeskus ry:n yhteistyönä koottu kokonaisuus kertoo afrikkalaisesta taiteesta julkisen rajapinnoilla ja niiden ulkopuolella. Fantasy Design in Community , Designmuseo Fantasy Design in Community on Designmuseon johtama ja EU:n kulttuuriohjelmaan kuuluva neljän maan muotoilukasvatushanke, jossa lapset ja nuoret ratkovat oman elinympäristönsä haasteita yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Designmuseon partnereina hankkeessa ovat Design Museum Gent (Belgia), University College Sealand (Tanska) ja Museo Nacional de Artes Decorativas (Espanja). Taiteen Vuoksi , Etelä-Karjalan taidemuseo Kaakkois-Suomen aluetaidemuseo , Mikkelin kaupungin museot, Mikkelin taidemuseo Etelä-Savon aluetaidemuseo Etelä-Karjalan taidemuseon, Mikkelin taidemuseon ja Kuopion taidemuseon yhdessä tuottama näyttely, joka esittelee Vuoksen vesistöalueeseen keskittyvää taidetta. Veden ohella virtaa myös aika, mukana on taideteoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tiet Ruijhaan , Lapin maakuntamuseo Pohjois-Suomen asukkaat hakeutuivat sankoin joukoin Jäämeren ehtymättömien kala-apajien ääreen jo 1700-luvun alkupuolella. Norjan rannikko aina Tromssasta Kirkkoniemeen oli heille paremman elämän lähde, kalalla rikkauksia suoltava Eldorado, jota kutsuttiin Ruijaksi. Näyttely on tuotettu Ruijan kveenimuseon, Lapin maakuntamuseon ja Norrbottenin museon yhteistyönä. Muinaiset rannat / Forntida stränder , Satakunnan museo, Pori Näyttely esittelee Satakunnan ja Länsi-Norlannin arkeologisia kohteita. Yhteistyössä Murbergetin museon kanssa. Ilja Repin ja hänen kuuluisat oppilaansa , Merikeskus Vellamo, Kotka Ilja Repin ( ) on suomalaisille rakas taiteilija. Taiteellisen uransa ohella Repin teki mittavan elämäntyön opettajana Pietarin taideakatemiassa. Repin-näyttely on Venäläisen museon sekä Merikeskus Vellamossa toimivien Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon yhteisnäyttely. Kokoelmat kertovat Göstan helmet , Serlachius-museo Gösta, Mänttä-Vilppula Näyttelyssä tutustutaan Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman tunnetuimpiin klassikkoteoksiin. Pääosassa ovat kotimaisen taiteen kultakauden mestarit, kuten Gallen-Kallela ja Schjerfbeck, joiden rinnalla nähdään poimintoja vanhan eurooppalaisen maalaustaiteen kokoelmasta. Talven valoa kokoelmasta , Järvenpään taidemuseo Kokoelmaripustus tunnelmoi talvisissa maisemissa ja valon hämyssä. Näyttely kertoo talvimaalauksen alkuvaiheista Suomessa ja talven asettamista haasteista ulkoilmamaalauksesta innostuneille taiteilijoille. Talven pimeys on vaikeuttanut myös ateljeessa maalaamista.

7 Luokkataistelua ja fantasiaa, Oman kokoelman 70-luku , Kouvolan taidemuseo 1970-luku jakoi niin yhteiskuntaa kuin taiteilijoita eri leireihin. Politiikka tuli taiteeseen, taide nähtiin välineenä vaikuttaa yhteiskunnan epäkohtiin. Neuvostoliiton vaikutusvallan alla taiteilijat tutustuivat myös sosialistiseen realismiin, vaikkakaan se ei saanut Suomessa koskaan vankkaa jalansijaa tyylinä. Taide kuitenkin "esitti" taas jotain ymmärrettävää työläisiä, siivoojia, arkiesineitä. Osa taiteilijoista vetäytyi poleemisesta esittävyydestä toiseen todellisuuteen, fantasiaan ja ylitodellisuuteen, jopa surrealismiin. Taidemuseon kokoelmanäyttely tuo esille nämä molemmat vastakkaiset ääripäät. Musta tuntuu , Joensuun taidemuseo Kokoelmanäyttely johdattelee taidemaalari Oscar Parviaisen ( ) tuotannon mystisiin puoliin. Parviainen matkusteli paljon Afrikassa ja Välimeren maissa, erityisesti Espanjassa, niinpä aiheetkin löytyivät pitkälti niiltä alueilta. Teosten joukossa on eksoottisia, elämäniloisia tanssiaiheita, mutta vastapainona myös synkkiä kuolemaa kuvaavia teemoja Intohimona keräily , KAMU Espoon kaupunginmuseo Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck, Aukusti Uotila Suomen kultakauden taidetta, hieno asekokoelma, harvinaista 1700-luvun suomalaista hopeaa, Meissenin ja Sèvresin posliinia sekä muita keräilijän aarteita. Lauri ja Lasse Reitzin säätiön museon kokoelmat esillä KAMUssa. Puun jalostusta , Kajaanin taidemuseo Puuveistoksia ja puupiirroksia Kajaanin taidemuseon kokoelmasta. Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. Martti Aiha, Kari Cavén, Ina Colliander, Outi Kirves, Matti Koskela, Pauno Pohjolainen ja Kain Tapper. Merkkivuosia Yölinjalla , Mobilia Yölinjalla-näyttelystä löytyy mm. Petsamon liikenteessä käytettyjä rekka-autoja. Yölinjalla-näyttely on Logistiikkayritysten Liiton 60-vuotis- ja Mobilia säätiön 25-vuotisjuhlanäyttely. Porin taidemuseo 30 vuotta Porin taidemuseo juhlistaa 30-vuotispäiväänsä eri tavoin vuoden 2011 aikana.saksalainen Konsortium-taiteilijaryhmä on suunnitellut juhlavuoden T-paidat. Naisten t-paidan teksti on painettu englanniksi: "Study the old but create the new". Pop Museoon , Pohjois-Karjalan museo Tarjolla pohjoiskarjalaisen populaarimusiikin hittejä ja huippuja Katri Helenasta Stellaan ja Ukkosmaineeseen populaarimusiikin ihailijoita ja harrastajia unohtamatta. Näyttely juhlistaa osaltaan Joensuun Popmuusikoiden ja Ilosaarirockin 40-vuotista taivalta. Väriniekat! Paul Osipow ja Antti Vuori , Järvenpään taidemuseo Kaupungin 60-vuotisjuhlan hengessä on taidemuseolla koko vuoden esillä nykyisten tai entisten järvenpääläisten taiteilijoiden teoksia. Väriniekat!-näyttely esittelee kaksi entistä järvenpääläistä ja Järvenpään taiteilijatalon perustajajäsentä Paul Osipowin ja Antti Vuoren.

8 Murrosikä Suomen Taidegraafikoiden 80-vuotisjuhlanäyttely , Salon taidemuseo Veturitalli Suomen Taidegraafikoiden 80-vuotisjuhlanäyttely tutustuttaa katsojan tämän päivän taidegrafiikkaan ja sen moni-ilmeiseen rajankäyntiin maalaustaiteen, valokuvauksen, installaatioiden tai veistotaiteen lähimaastossa. Terweisiä Kiinasta ja Afrikasta! , Kumbukumbu Suomen Lähetysseuran museo Museo täyttää 80 vuotta, ja ensimmäisestä lähetysnäyttelystä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Museon merkkivuoden näyttely on osittain rekonstruktio vuoden 1911 näyttelystä ja kertoo siitä, miten se avarsi tavallisen suomalaisen maailmankuvaa. Täyttä kaasua Pyynikillä Hämeen moottorikerhon matkassa 80 v , Tampereen museot, Museokeskus Vapriikki Helsingin kaupunginmuseo 100 vuotta Helsingin kaupunginmuseo täyttää vuonna 2011 sata vuotta. Juhlavuoden uutuusnäyttelyissä nostetaan esiin muitakin tasavuosia. Maaliskuussa avataan Sederholmin talossa Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlanäyttely, ja toukokuun lopulla muistetaan huvi- ja kilpapurjehduksen 150-vuotisia vaiheita Helsingissä. Åsa Hellman, Anna-Maria Osipow, Johanna Sarparanta ja Riitta Talonpoika , Salon taidemuseo Veturitalli Yhteisnäyttelyssä neljä keramiikkataiteilijaa, joilla kullakin oma työskentelytapansa ja kädenjälkensä. Näyttely juhlistaa Teollisuustaiteen Liitto Ornamon 100-vuotisjuhlavuotta. Kultaa! , Lapin maakuntamuseo Kulta kimaltaa ja kiehtoo. Se herättää intohimoja, se saa valtaansa ja on vallan väline. Kultaa! -näyttely lähestyy tätä kiehtovaa alkuainetta eri näkökulmista. Kultaa! on Geologian tutkimuskeskuksen 125-vuotisjuhlanäyttely, ja se toteutetaan yhteistyössä GTK:n, Lapin maakuntamuseon, Kultamuseon ja Agnico-Eaglen Kittilän-kaivoksen kanssa. AVOIN 140 Taideteollinen korkeakoulu vuodesta , Designmuseo Designmuseossa avautuva näyttely on korkeakoulun 140-vuotisjuhlanäyttely. Se kertoo taideteollisen alan korkeimman opetuksen kehittymisestä nykyisen korkeakoulun edeltäjien suojissa aina 1800-luvun lopulta lähtien, mutta siten, että pääpaino on lähimenneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuuden haasteissa. Marimekkoelämää 60 vuotta väriä, raitaa ja muotoja , Designmuseo Marimekko on jo lähes 60 vuoden ajan värittänyt suomalaisten elämää raikkaalla ja ennakkoluulottomalla suunnittelullaan. Designmuseon juhlavuotta kunnioittava näyttely Marimekkoelämää kertaa Marimekon historiaa 60 vuoden ajalta, aina sen perustamisesta 1951 lähtien. Sanoin, kuvin, elein Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt ja Maggie Gripenberg , Järvenpään taidemuseo Näyttely valottaa teatteri-, kuva- ja tanssitaiteen pioneerien välistä yhteistyötä Ahon 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

9 Ooppera , Postimuseo Näyttely esittelee Suomen kansallisoopperan 100-vuotista historiaa tekstein, kuvin ja esinein. Mukaan tulee esityksissä käytettyjä upeita pukuja. Rautalampi 450 vuotta Emäpitäjästä EU-aikaan , Rautalammin museo Näyttely kertoo rautalampilaisten menneisyydestä ihmisten ja tapahtumien kautta historiallisessa perspektiivissä. Huomaa myös nämä näyttelyt Ars Fennican taiteilijoita , Hämeenlinnan taidemuseo Mittava nykytaiteen katsaus esittelee Ars Fennica -palkittujen ja palkinnon saajaksi ehdolla olleiden taiteilijoiden teoksia. Pekka Kauhanen: Hurtta, poika ja lumiukko , Helsingin taidehalli Taidehalli täyttyy kauhasmaisilla maailmoilla: leikkimielisellä asenteella ja poikamaisella uteliaisuudella. Kauhasen teokset ovat oivaltavia ja varsin velmuilevia mitä muuta voi sanoa, kun näyttelyssä Espoon taidepoliisin "veljpuol" kohtaa "Lumukon"! James päällä joka säällä. Mattisen Teollisuus Oy Heinolassa ja lukujen ajankuva , Heinolan kaupunginmuseo Svengaava 1960-luku, rock, nuorisokulttuuri ja Jamekset! Heinolan kaikki museokohteet puetaan farkkuun ja ajan henkeen kesällä Kaupunginmuseossa keskitytään tehtaan ja tuotemerkin historiaan. Luokaamme uusi maailma! Agitaatioposliinia Pietarin Eremitaasista , Tampereen museot, Museokeskus Vapriikki Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale Lahden kaupunginmuseo,taidemuseo/julistemuseo Julistemuseon järjestämä Lahden 18. kansainvälinen julistebiennale tuo graafisen muotoilun tuoreimmat huiput esille Lahden taidemuseoon. Mikkelin 9. kuvitustriennale Fantasia ja tarina , Mikkelin kaupungin museot, Mikkelin taidemuseo Etelä-Savon aluetaidemuseo Mikkelin taidemuseo ja Grafia ry järjestävät Mikkelin kuvitustriennalen nyt yhdeksättä kertaa. Mikkelin yhdeksännen kuvitustriennalen teemana on fantasia ja tarina. Näyttelyssä tuodaan laajaalaisesti esiin vuosina julkaistua fiktiokuvitusta. Together , Raision museo Harkko NYT2011 Naantalin ja Raision nykytaiteen kesä. Turku 2011 kulttuuripääkaupunki, toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeen kanssa.

10 Isän kuvat , Joensuun taidemuseo Hannu Väisänen sai vuonna 2007 Taiteen valtionpalkinnon ja Finlandia-palkinnon omaelämäkerrallisella teoksellaan Toiset kengät. Aikaisemmin hän on saanut vuonna 1997 Ars Fennican ja vuonna 1993 Pro Finlandia-mitalin. Hannu Väisänen on kirjoittanut uusimmista teoksistaan: Mitä tapahtuu matkan varrella on melkein aina paljon tärkeämpää, kuin matkan määränpää. Sama pätee maalaamiseen. Valmiin kankaan edessä kunkin pitäisi muistaa vain tien reunassa sijaitsevan ojan tarjoamat houkutukset. Näyttely tuotetaan yhteistyössä Lapinlahden taidemuseon kanssa. Tapahtuu museoissa Museosta virtaa varttuneille , Satakunnan Museossa, Luontotalo Arkissa, Rosenlew-museossa sekä Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa järjestetään monipuolista ohjelmaa senioreille. Museo antaa virtaa varttuneille osana valtakunnallista Avara museo -hanketta. Live Herring '11 Saa osallistua! , Saarijärven museo Mediataiteeseen keskittyvä ja sitä mahdollisimman laajasti esiin tuova näyttely- ja tapahtumakokonaisuus. Näyttelyn aikana järjestetään erillistapahtumia kuten performansseja ja työpajoja. Tavoitteena on viedä mediataidetta myös suurempien asutuskeskusten ulkopuolelle paikkoihin, joissa sitä ei juurikaan näe! Kemin Sarjakuvakeskus, Kemin sarjakuvapäivät 30 vuotta , Kemin taidemuseo Luvassa on sekä aikamatkoja vuosien taakse että kiehtovia kurkistuksia sarjakuvan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Kolme päivää sarjakuvan juhlaa, kolmelta vuosikymmeneltä! Hellcat and the Heavenly Creatures , Joensuun taidemuseo Petra Innasen aiheet liikkuvat rockluolien hikisistä tunnelmista buduaarien hämyyn. Näyttelyn yhteydessä järjestetään burleskitapahtumia ja Dr. Sketchy's Anti-Art School klubi-iltoja. Petra Innanen itse esiintyy burleskitapahtumissa nimellä Bettie Blackheart.

Ryhmä. Pistemäärä yht. Mittariarvo. Museo

Ryhmä. Pistemäärä yht. Mittariarvo. Museo t Alaraja: % Min: 38.87 3.7 4.4 67 99 Tuloksellisuus Yläraja: 9 % Max: 8 8 8.66 3859 4 kulmakerroin.5..5 8 4 Max. pistemäärä: 6 M - M Omien tulojen M Kävijät / M3 n M Kävijämäärä max: ammatillinen osuus

Lisätiedot

Aboa Vetus & Ars Nova - museo* On Aineen taidemuseo On Alvar Aalto-museo* On

Aboa Vetus & Ars Nova - museo* On Aineen taidemuseo On Alvar Aalto-museo* On Aboa Vetus & Ars Nova - museo* On 37 9 214 715 Aineen taidemuseo On 37 6 140 696 Alvar Aalto-museo* On 37 14 334 001 Amos Andersons konstmuseum* Ei 37 15 381 013 Designmuseo* Ei 47 21 677 585 Didrichsenin

Lisätiedot

4. Museoiden kokoelmatoiminta 2017

4. Museoiden kokoelmatoiminta 2017 4. MUSEOIDEN KOKOELMATOIMINTA 2017 4.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 4.1.2 Yhteenveto: Muut valtionosuuden piirissä olevat museot 4.2 Muut

Lisätiedot

4. Museoiden kokoelmatoiminta 2016

4. Museoiden kokoelmatoiminta 2016 4. MUSEOIDEN KOKOELMATOIMINTA 2016 4.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 4.1.2 Yhteenveto: Muut valtionosuuden piirissä olevat museot 4.2 Muut

Lisätiedot

3. Museoiden yleisöpalvelut 2016

3. Museoiden yleisöpalvelut 2016 3. MUSEOIDEN YLEISÖPALVELUT 2016 3.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 3.1.2 Yhteenveto: Muut valtionosuuden piirissä olevat museot 3.2 Muut päätoimisesti

Lisätiedot

3. Museoiden yleisöpalvelut 2017

3. Museoiden yleisöpalvelut 2017 3. MUSEOIDEN YLEISÖPALVELUT 2017 3.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 3.1.2 Yhteenveto: Muut valtionosuuden piirissä olevat museot 3.2 Muut päätoimisesti

Lisätiedot

Museovuosi 2006. Tervetuloa Museovuosi 2006 -tiedotustilaisuuteen!

Museovuosi 2006. Tervetuloa Museovuosi 2006 -tiedotustilaisuuteen! Museovuosi 2006 Tervetuloa Museovuosi 2006 -tiedotustilaisuuteen! Museovuosi 2006 -luettelo sisältää: Taidemuseoiden näyttelyt Kulttuurihistoriallisten, luonnontieteellisten ja erikoismuseoiden näyttelyt

Lisätiedot

2. Museoiden talous 2017

2. Museoiden talous 2017 2. MUSEOIDEN TALOUS 2017 2.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 2.1.2 Yhteenveto: valtionosuuden piirissä olevat museot 2.2 päätoimisesti hoidetut

Lisätiedot

2. Museoiden talous 2016

2. Museoiden talous 2016 2. MUSEOIDEN TALOUS 2016 2.1.1 Yhteenveto: Maakuntamuseot, aluetaidemuseot ja valtakunnalliset erikoismuseot (vos + 10%) 2.1.2 Yhteenveto: valtionosuuden piirissä olevat museot 2.2 päätoimisesti hoidetut

Lisätiedot

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU

19 % 1,2. Museokäyntien ennätysvuosi % museokäynneistä oli maksettuja käyntejä. TILASTOKORTTI 2/2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Museokäyntien ennätysvuosi 2016 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Vuonna 2016 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tehtiin kaikkien aikojen käyntiennätys. Museokäyntejä tilastoitiin kaikissa museokohteissa yhteensä

Lisätiedot

1950 Kaarina Sillankorvantie 23a

1950 Kaarina Sillankorvantie 23a ANU TUOMI ANU VAISTO 1950 Kaarina Sillankorvantie 23a taidemaalari 21380 Aura www.anutuomi.fi 0449064950 Taidemaalariliiton jäsen Arte ry:n kunniajäsen Arten gallerioiden Joe s ja Titanik perustajajäsen

Lisätiedot

Museokäynnit jatkoivat kasvuaan vuonna ,3 TILASTOKORTTI 2/2017 MUSEOKÄYNTIEN KASVU. Ilmaiskäynnit

Museokäynnit jatkoivat kasvuaan vuonna ,3 TILASTOKORTTI 2/2017 MUSEOKÄYNTIEN KASVU. Ilmaiskäynnit TILASTOKORTTI 2/2017 Museokäynnit jatkoivat kasvuaan vuonna 2017 MUSEOKÄYNTIEN KASVU Vuonna 2017 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tehtiin jälleen kaikkien aikojen käyntiennätys. Museokäyntejä

Lisätiedot

Museokäynnit vuonna 2018

Museokäynnit vuonna 2018 Museokäynnit vuonna 2018 Museoiden suosio jatkuu Vuonna 2018 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tilastoitiin yhteensä 7 127 513 museokäyntiä (n = 316), mikä on suurin piirtein saman verran kuin

Lisätiedot

HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. :

HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. : HANNU ARTINAHO s.1946 TEOKSIA KOKOELMISSA MM. : EDUSKUNNAN KOKOELMAT AINEEN SÄÄTIÖ SANOMALEHTI KALEVA RAUMAN SEUDUN OSUUSPANKKI RAUMAN KAUPUNKI PORIN KAUPUNKI CEDERCREUTZIN MUSEO, HARJAVALTA TURUN KAUPUNKI

Lisätiedot

Museokäynnit vuonna 2018

Museokäynnit vuonna 2018 Sivu 1 / 6 Museokäynnit Museoiden suosio jatkuu Vuonna 2018 Suomen ammatillisesti hoidetuissa museoissa tilastoitiin yhteensä 7127513 museokäyntiä (n = 316), mikä on suurin piirtein saman verran kuin edellisenä

Lisätiedot

MUSEO ALV- VOS VOS velv. % 2008 (HTV) Aboa Vetus & Ars Nova - museot* On 37 10. Aineen taidemuseo On 37 6. Alvar Aalto-museo* On 37 14

MUSEO ALV- VOS VOS velv. % 2008 (HTV) Aboa Vetus & Ars Nova - museot* On 37 10. Aineen taidemuseo On 37 6. Alvar Aalto-museo* On 37 14 HENKILÖTYÖVUOSIPÄÄTÖKSET 2008: MUSEOT MUSEO ALV- VOS VOS velv. % 2008 (HTV) Aboa Vetus & Ars Nova - museot* On 37 10 Aineen taidemuseo On 37 6 Alvar Aalto-museo* On 37 14 Amos Andersons konstmuseum* Ei

Lisätiedot

Museokortti museot.fi

Museokortti museot.fi Museokortti museot.fi 1 Where to go next? 2 1 Aboa Vetus & Ars Nova -museo Turku 2 Ahola Järvenpää 3 Aineen taidemuseo Tornio 4 Ainola Järvenpää 5 Alikartano Mäntsälä 6 Amos Andersonin taidemuseo Helsinki

Lisätiedot

SUNNUNTAINA 18.03.2012 TAIDEMUSEORETKI HELSINKIIN

SUNNUNTAINA 18.03.2012 TAIDEMUSEORETKI HELSINKIIN s.1 SUNNUNTAINA 18.03.2012 TAIDEMUSEORETKI HELSINKIIN Henkisyys taiteessa Helene Schjerfbeck juhlanäyttely, Gyllenberg taidemuseo Outi Heiskanen Alkumeri, Didrichsenin museo Sunnuntaina 18.03.2012 klo

Lisätiedot

Alueelliset vastuumuseot 2020

Alueelliset vastuumuseot 2020 Alueelliset vastuumuseot 2020 Nelimarkka-museo Porvoon museo HAM Helsingin taidemuseo Helsingin kaupunginmuseo Hämeenlinnan kaupunginmuseo Hämeenlinnan taidemuseo Joensuun museot Jyväskylän museot Kainuun

Lisätiedot

HANNU RIIKONEN syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari

HANNU RIIKONEN syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari HANNU RIIKONEN syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari YKSITYISNÄYTTELYT 2011 Forssan museon Aulagalleria, Forssa Heinolan taidemuseo 2009 Galleria Katariina,

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA

OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA OPETUSMINISTERIÖN TIETOYHTEISKUNTA-OHJELMA Valtionavustukset museoiden tietoyhteiskuntahankkeisiin Opetusministeriö on myöntänyt museoille tietoyhteiskuntarahaa vuonna 2001 yhteensä 4 590 000 mk, josta

Lisätiedot

Saimaan ammattikorkeakoulu, Ylempi amk tutkinto, kuvataiteilija

Saimaan ammattikorkeakoulu, Ylempi amk tutkinto, kuvataiteilija LEILA TANSKANEN CV Ylä-kolintie 14 as 2 83960 Koli leila.tanskanen@gmail.com www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi TAIDEOPINNOT Saimaan ammattikorkeakoulu, Ylempi amk tutkinto, kuvataiteilija 2009-2011 Kuvataiteilijan

Lisätiedot

Museovuosi 2007. Luettelon voi ladata pdf-tiedostona osoitteesta www.museoliitto.fi/tiedotus/nayttelytiedotus

Museovuosi 2007. Luettelon voi ladata pdf-tiedostona osoitteesta www.museoliitto.fi/tiedotus/nayttelytiedotus Museovuosi 2007 Tervetuloa Museovuosi 2007 - tiedotustilaisuuteen! Museovuosi 2007 -luettelo sisältää: - Taidemuseoiden näyttelyt - Kulttuurihistorialliset, luonnontieteelliset ja erikoismuseoiden näyttelyt

Lisätiedot

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011

PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 KOULU, ESIKOULU JA ERITYISOPPILAAT PAJATIEDOTE KEVÄT 2011 Kevään teemana on piirtäminen, jota tutkitaan monelta kantilta pääasiassa sarjakuvan ja pilapiirroksen maailmoissa. Marraskuussa 2011 suomalainen

Lisätiedot

Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita

Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita Hiljaisia vaikuttajia ja suuria ajattelijoita Kahdentoista1800- ja 1900-luvun taitteessa eläneen ja vaikuttaneen suomalaisen naistaiteilijan ja heidän tuotantonsa esittelyä Helmi Biese 9.8.1867 18.10.1933

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan museo

Pohjois-Karjalan museo Venäjäteemoja 2014 Pohjois-Karjalan museo Karjala-sarja kevät ja kesä 2014 Pohjois-Karjalan museo partnerina kahdessa Karelian ENPI CBC hankkeessa, sitä kautta 2 valokuvanäyttelyä: Destination Karelia

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

Taidekoulutus. Yksityisnäyttelyitä: CURRICULUM VITAE. Nimi: Anja Levoranta. s.1938, Noormarkku

Taidekoulutus. Yksityisnäyttelyitä: CURRICULUM VITAE. Nimi: Anja Levoranta. s.1938, Noormarkku CURRICULUM VITAE Nimi: Anja Levoranta s.1938, Noormarkku Taidekoulutus Kurssimuotoisia opintoja mm. Vapaassa taidekoulussa, Oriveden opistossa, Kuusamon kansanopistossa ja Helsingin Taiteilijaseuran kursseilla.

Lisätiedot

Teema ja strategiset alueet. Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomi nyt. Suomen 100 vuotta. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät

Teema ja strategiset alueet. Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomi nyt. Suomen 100 vuotta. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät UUSIMAA Teema ja strategiset alueet Yhdessä 2017 Suomen 100 vuotta Suomi nyt Suomi tulevaisuudessa Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät 2 Monimuotoinen kokonaisuus 3 Hae mukaan Ehdotus juhlavuoden ohjelmaksi.

Lisätiedot

ANSIOLUETTELO. Kuvanveistäjä Erkki Kannosto 4. 9.1945 Tampere Asuu ja työskentelee Helsingissä ja Tervakoskella 040-5892825

ANSIOLUETTELO. Kuvanveistäjä Erkki Kannosto 4. 9.1945 Tampere Asuu ja työskentelee Helsingissä ja Tervakoskella 040-5892825 ANSIOLUETTELO Kuvanveistäjä Erkki Kannosto 4. 9.1945 Tampere Asuu ja työskentelee Helsingissä ja Tervakoskella 040-5892825 TAIDEOPINNOT Suomen taideakatemiankoulu 1966 1970 VALTION TAITEILIJA APURAHAT

Lisätiedot

KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013

KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013 KUVATAITEILIJA- SENIORI KUVATAITEILIJASENIORIT RY:N TIEDOTE JOULUKUU 2013 Näyttely Kaapelin Puristamossa 2012 pj. Pentti Saksala Yhdistyksemme yli 40-vuotisen taipaleen jatkumisen edellytys o n o s a l

Lisätiedot

Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomen 100 vuotta. Suomi nyt. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät

Yhdessä 2017. Suomi tulevaisuudessa. Suomen 100 vuotta. Suomi nyt. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät Yhdessä 2017 Suomen 100 vuotta Suomi nyt Suomi tulevaisuudessa Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät 2 Alhaalta ylöspäin Ehdotus juhlavuoden ohjelmaksi. Sisältö, tekijät ja budjetti. Avoin haku verkossa:

Lisätiedot

CVs.1962, Mustasaari JÄSENYYDET

CVs.1962, Mustasaari JÄSENYYDET CVs.1962, Mustasaari JÄSENYYDET Taidemaalariliitto, Varsinainen jäsen Botnia Taiteilijaseura 2005 Suomen Taidegraafikot, Varsinainen jäsen 2005 Kuvasto 2005 Pohjalainen Taiteilijaliitto 2004 Vaasan Taiteilijaseura

Lisätiedot

Kaupunkiseutujen rooli kunta- ja maakuntauudistuksessa. Konsernijohtaja Juha Metsälä

Kaupunkiseutujen rooli kunta- ja maakuntauudistuksessa. Konsernijohtaja Juha Metsälä Kaupunkiseutujen rooli kunta- ja maakuntauudistuksessa Konsernijohtaja Juha Metsälä 4.11.2016 Suomen väestö ikääntyy, yli 65-vuotiaat suurin ikäryhmä vuodesta 2032 eteenpäin Pohjola Rakennus Oy, konserninjohtaja

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

JOHANNA SUONPÄÄ, CV s. 24.3.1969 Helsinki

JOHANNA SUONPÄÄ, CV s. 24.3.1969 Helsinki JOHANNA SUONPÄÄ, CV s. 24.3.1969 Taideopinnot 1997-2001 Taiteen maisteri, Tekstiilitaiteen laitos, Taideteollinen Korkeakoulu 1998-1999 Erasmus stipendiaattina, Kuvataideakatemia Krakova, Puola 1994-1997

Lisätiedot

koulutus: YO-69, Taideteollinen oppilaitos -69--70, Suomen Taideakatemian koulu -70--73

koulutus: YO-69, Taideteollinen oppilaitos -69--70, Suomen Taideakatemian koulu -70--73 cv Jukka Nopsanen, taidemaalari, s.1950 Helsinki os. Saarnakuja 10, 03400 Vihti p. 0405491045 e-mail jukka.nopsanen@kolumbus.fi kotisivut http://www.jukkanopsanen.fi koulutus: YO-69, Taideteollinen oppilaitos

Lisätiedot

CV Hanna Vahvaselkä (1973)

CV Hanna Vahvaselkä (1973) CV Hanna Vahvaselkä (1973) Päämajankatu 22A as 2 50100 Mikkeli 050 5670803 hanna@vahvaselka.fi www.vahvaselka.fi Taideopinnot: 1994-99 Kuvataideakatemia, kuvanveisto 1999 Kuvataiteen maisterin tutkinto

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Huhtikuu 2017 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Pohjanmaan ELY-keskus Koko yritysliikevaihdon trendit Vuosi 2010=100 115,0 110,0 105,0 100,0 95,0 90,0 85,0 Q1

Lisätiedot

Osoite: Kallentie Järvelä TAIDEOPINNOT:

Osoite: Kallentie Järvelä TAIDEOPINNOT: 1 SATU LOUKKOLA s. 1957 Joensuussa Osoite: Kallentie 2 16600 Järvelä TAIDEOPINNOT: Kuvataiteen erikoistumisopinnot 2010-2011 Kuvanveiston erikoistumisopinnot 2006-2007 Lahden taideinstituutti 1979-83,

Lisätiedot

Opinnot. Jäsenyydet. Yksityisnäyttelyt. TARJA UNKARI - Curriculum Vitae

Opinnot. Jäsenyydet. Yksityisnäyttelyt. TARJA UNKARI - Curriculum Vitae TARJA UNKARI - Curriculum Vitae Opinnot Kuvataiteilija, Suomen Taideakatemian koulu 1964-1968, kuvataiteen loppututkinto 1963-64 Helsingin yliopiston piirustuslaitos 1964-68 Suomen Taideakatemian koulu

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Ehdotus museopoliittiseksi ohjelmaksi / Förslaget till museipolitiskt program

Lausuntopyyntö Ehdotus museopoliittiseksi ohjelmaksi / Förslaget till museipolitiskt program Lausuntopyyntö OKM/32/040/2015 24.03.2017 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM022:00/2015 Ehdotus museopoliittiseksi ohjelmaksi / Förslaget till museipolitiskt program Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää

Lisätiedot

Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa

Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa Lusto - metsäkulttuuria kansallismaisemassa Suomen metsämuseo ja -tietokeskus Lusto avattiin kansallismaisemaan Punkaharjulle 1.6.1994 Toimintaa säätelevät museolaki ja asetus kulttuuri- ja luonnonperintöä

Lisätiedot

MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE. Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia. e-mail. mauri.keinanen@hotmail.

MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE. Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia. e-mail. mauri.keinanen@hotmail. MAURI OLAVI KEINÄNEN, CURRICULUM VITAE Kuvataiteilija ja maisteri (TM). Mauri Olavi Keinänen / Wikipedia e-mail. mauri.keinanen@hotmail.com Puh. 044-3299678 OPINNOT - Lahden Taideinstituutti, ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Pekka Hepoluhta taidemaalari Yksityisnäyttelyt:

Pekka Hepoluhta taidemaalari Yksityisnäyttelyt: Pekka Hepoluhta taidemaalari Yksityisnäyttelyt: 2008 Galleria Uusitalo, Helsinki 2007 Galleria Aarni, Espoo (yhd.h I Raution kanssa) 2006 Observations, Galleria Aquatinte, Strasbourg, Ranska 2005 Galleria

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen Kuntien yritysilmasto 2012 Helsinki 20.9.2012 Asiantuntija Jari Huovinen EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä

Lisätiedot

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005?

Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Miten meni Suomen matkailussa vuonna 2005? Mitkä olivat vetovoimaisimmat alueet, paikkakunnat, suosituimmat kohteet, väkirikkaimmat tapahtumat? Entäpä flopit? Heikki Artman Art-Travel Oy Matkailun kehitys

Lisätiedot

2015 Saimaan Ammattikorkeakoulu, kuvataide, -Master of Culture and Arts, YAMK

2015 Saimaan Ammattikorkeakoulu, kuvataide, -Master of Culture and Arts, YAMK Leena Illukka Helsinki s.1962 Porvoo leenaillukka@hotmail.com http://www.finnishdesigners.fi http://leenaillukka.com http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi http://helsingintaiteilijaseura.fi KOULUTUS 2015

Lisätiedot

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta.

Poikilo-museot koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan taidemuseosta ja kaupunginmuseosta, Kouta-galleriasta ja Poikilo-galleriasta. Kouvolan taidemuseo aloitti toimintansa 1.8.1987 Kouvola-talon toisen osan valmistuttua. Taidemuseo keskittyy moderniin ja uuteen suomalaiseen taiteeseen. koostuvat Kouvola-talossa sijaitsevista Kouvolan

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle

Etkot & Jatkot. Ateneumin taidebattle Etkot & Jatkot Ateneumin taidebattle Sisällys 1. Tervetuloa Ateneumiin! 2. Ateneumin taidebattle Etkot 3. Kun tulette Ateneumiin 4. Museoetiketti Jatkot 5. Ateneum pähkinänkuoressa 1. Tervetuloa Ateneumiin!

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 6.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Varsinaissuomalaisen kuvataidekulttuurin tukeminen ja sen tunnettuuden lisääminen 2. Varsinais-Suomi on kuvataiteilijoiden näkökulmasta houkutteleva

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä Etkot & Jatkot Rembrandtin siivellä Sisällys 1. Tervetuloa Sinebrychoffin taidemuseoon! 2. Taidetestaajat Sinebrychoffin taidemuseossa 3. Etkot & Jatkot 4. Sinebrychoffin taidemuseo pähkinänkuoressa 5.

Lisätiedot

Pooli 6 Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi*

Pooli 6 Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi* Koulutus, taide, korkeakulttuuri ja hyvinvointi* Poolissa mukana 16 toimijaa: Aaltoyliopisto Aboa Vetus & Ars Nova Designmuseo Helsingin yliopisto Hiekan taidemuseo Jyväskylän taidemuseo Jyväskylän yliopisto

Lisätiedot

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015

Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Ajankohtaiset Kokoelmapoistohankkeet 23.9.2015 Emilia Västi, hankekoordinaattori Kokoelmapoistojen hyvät käytännöt -hanke (2014-2015) Kokoelmapoistojen yhteiset käytännöt -hanke (2015 2016) 1 Pikakysely

Lisätiedot

Taideakatemia/täydennyskoulutus,

Taideakatemia/täydennyskoulutus, CURRICULUM VITAE Anastasia HELMI Maria LEPPÄKOSKI GSM 0400 444499 helmi2.leppakoski@gmail.com www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2555 Syntymäpaikka: Impilahti OPINNOT Taideakatemia/täydennyskoulutus,

Lisätiedot

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet

Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Maakuntien ja seutukuntien suhdanteet Lokakuu 2016 Tilastokeskuksen aineistoja Meeri Koski Koko yritysliikevaihdon trendit Q1/15-Q1/16 Vuosi 2010=100 115 110 105 100 95 90 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1 Q2

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Jyväskylän seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Jyväskylän seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä

Etkot & Jatkot. Rembrandtin siivellä Etkot & Jatkot Rembrandtin siivellä Sisällys 1. Tervetuloa Sinebrychoffin taidemuseoon! 2. Taidetestaajat Sinebrychoffin taidemuseossa Etkot & Jatkot 3. Sinebrychoffin taidemuseo pähkinänkuoressa 4. Seuraa

Lisätiedot

Pekka Hepoluhta taidemaalari. Näyttelyt

Pekka Hepoluhta taidemaalari. Näyttelyt Pekka Hepoluhta taidemaalari Näyttelyt 2012 Galleria AMA, Helsinki tulossa elokuussa 2011-12 Tuttuus, Vantaan Taidemuseo 2011 Still und doch leben dig, Galerie Classico, Berlin 2011 Roma - Varese, Galleria

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja

Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin maahanmuuttotilastoja Meri-Lapin MAKO-verkosto Tornio 16.5.2017 Anne-Mari Suopajärvi/Lapin ELY-keskus kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista

Lisätiedot

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA

YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA YHTEENVETO TAIDEMUSEOIDEN ARKISTOISTA Valokuvan muisti -kyselyyn vastasi 18 taidemuseota. Aluetaidemuseot on erotettu omaksi ryhmäkseen ja niistä on erillinen yhteenveto. Taidemuseot Aboa Vetus & Ars Nova

Lisätiedot

Kauniaisissa parhaat kuntapalvelut

Kauniaisissa parhaat kuntapalvelut Kauniaisissa parhaat kuntapalvelut Julkaisuvapaa maanantaina 10.12.2012 klo. 06.00 Kuntarating 2012 Suomen kuntien asukastyytyväisyystutkimus Kansainvälinen ja riippumaton EPSI Rating tutkii johdonmukaisesti

Lisätiedot

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan

Puoluekokous äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Puoluekokous 16.-17.6.2018 - äänivaltaiset edustajat Alla mainittujen lisäksi jokainen piirijärjestö saa yhden edustajan Yhdistys Järjestökokonaisuus Edustajia Arabian-Käpylän-Viikin Vihreät Helsinki 6

Lisätiedot

Paikan henki. Kylämaiseman kulttuurinen ulottuvuus. Kylämaisemat kuntoon! Saaarijärvi 23.10.2009

Paikan henki. Kylämaiseman kulttuurinen ulottuvuus. Kylämaisemat kuntoon! Saaarijärvi 23.10.2009 Paikan henki Kylämaiseman kulttuurinen ulottuvuus Kylämaisemat kuntoon! Saaarijärvi 23.10.2009 Heli Rintahaka, Kulttuuriteemaryhmä / opetusministeriö Miten paikallisuus, paikan henki, koetaan? Paikka on

Lisätiedot

SISÄLTÖ. www.museoliitto.fi. www.museot.fi

SISÄLTÖ. www.museoliitto.fi. www.museot.fi MUSEOVUOSI 2011 SISÄLTÖ Kulttuurihistoriallisten, luonnontieteellisten ja erikoismuseoiden näyttelyt... 2 Museoiden taidenäyttelyt... 20 Tapahtumat museoissa... 36 Tuontinäyttelyt... 41 Näyttelytiedot

Lisätiedot

CV - TIEDOT HANNU RIIKONEN. syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari YKSITYISNÄYTTELYT

CV - TIEDOT HANNU RIIKONEN. syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari YKSITYISNÄYTTELYT CV - TIEDOT HANNU RIIKONEN syntynyt 1945 Korpilahdella, työskentelee Tampereella kuvanveistäjä, taidemaalari YKSITYISNÄYTTELYT 2015 Galleria G12, Helsinki Seinäjoen taidehalli 2014 Keski-Suomen museo,

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Oulun seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Oulun seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

Verkostoitumalla uusia tuotteita. Case: Serlachius-museot

Verkostoitumalla uusia tuotteita. Case: Serlachius-museot Verkostoitumalla uusia tuotteita Case: Serlachius-museot Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring, 31.8.2011 Serlachius-museot Mäntän Serlachius-museot koostuvat kahdesta museosta: Gösta

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja. Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Lapin ELY-keskus 8.5.2017 kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2016 alueittain sekä kunnat, joissa yli 1 000 ulkomaan kansalaista Maakunta väestöstä Ahvenanmaa 10,6 Uusimaa 8,0

Lisätiedot

2008 La Regina Di Quadri, Modica, Italia

2008 La Regina Di Quadri, Modica, Italia Pekka Hepoluhta s. 1957, asuu ja työskentelee Espoossa Opinnot Taideteollisen korkeakoulun koulutuskeskus 1979-1981 Vapaa Taidekoulu 1978-1982 Näyttelyt 2012 Galleria Ama, Helsinki 2011-12 Tuttuus, Vantaan

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2010. Y-tunnus: 2199820-1. Puh: +358 9 1733 6653 tai +358 40 527 5535. www.kiasmafoundation.fi

TOIMINTAKERTOMUS 2010. Y-tunnus: 2199820-1. Puh: +358 9 1733 6653 tai +358 40 527 5535. www.kiasmafoundation.fi TOIMINTAKERTOMUS 2010 NYKYTAITEEN MUSEO KIASMAN TUKISÄÄTIÖ UNDERSTÖDSSTIFTELSEN FÖR MUSEET FÖR NUTIDSKONST KIASMA KIASMA MUSEUM OF CONTEMPORARY ART FOUNDATION TOIMINTAKERTOMUS 2010 Y-tunnus: 2199820-1

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Taidetta Turun taidemuseossa

Taidetta Turun taidemuseossa Taidetta Turun taidemuseossa Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta,

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lahden seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lahden seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Kirje Lausuntopyynnön määräajan jatkaminen / Förlängring av tidsfristen för begäran om utlåtande

Kirje Lausuntopyynnön määräajan jatkaminen / Förlängring av tidsfristen för begäran om utlåtande Kirje OKM/32/040/2015 21.04.2017 Jakelussa mainituille Viite Asia Ehdotus museopoliittiseksi ohjelmaksi OKM022:00/2015 Lausuntopyynnön määräajan jatkaminen / Förlängring av tidsfristen för begäran om utlåtande

Lisätiedot

. FIDEM 2002,Pariisi,Ranska ( Kansainvälisen mitalitaiteen liiton joka toinen vuosi järjestämä kansainvälinen mitalinäyttely )

. FIDEM 2002,Pariisi,Ranska ( Kansainvälisen mitalitaiteen liiton joka toinen vuosi järjestämä kansainvälinen mitalinäyttely ) Ansioluettelo - CV Tapio Kettunen, kuvanveistäjä Synt. 06.10.1963,Tuusniemi Kilpalantie 15 37470 Vesilahti p.040 515 28 73 t.kettunen@hotmail.com www.sunpoint.net/~k1963 Intagram: tapio_kettunen_ Opinnot.

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Vaasan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Vaasan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536

International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 2016 International Baccalaureate = kansainvälinen ylioppilastutkinto Opetus- ja tutkintokieli englanti Opetussuunnitelma sama kaikkialla maailmassa 4536 koulua 150 maassa (yli1 235 000 opp.) Opinnot kestävät

Lisätiedot

CURRICULUM VITAE 08.01.2016

CURRICULUM VITAE 08.01.2016 CURRICULUM VITAE 08.01.2016 Jalo Porkkala Syntynyt 12.09.1950 Ilmajoella KOULUTUS Ylioppilas 1969 Lahden Taideteollinen Oppilaitos: Valokuvaaja 1979 TÄYDENNYSKOULUTUS Taideteollinen Korkeakoulu, Koulutuskeskus:

Lisätiedot

Ahvenanmaan merenkulkumuseo Maarianhamina Osin Albert Edelfeltin ateljeemuseo Porvoo Täysin Amos Andersonin taidemuseo Helsinki Osin InvaWC

Ahvenanmaan merenkulkumuseo Maarianhamina Osin Albert Edelfeltin ateljeemuseo Porvoo Täysin Amos Andersonin taidemuseo Helsinki Osin InvaWC Esteettömien museoiden luettelo on koottu Suomen museoliiton sivuilta osoitteesta www.museo Museo Paikkakunta Esteet tömyys Aboa Vetus & Ars Nova Turku museo Osin InvaWC Ahvenanmaan merenkulkumuseo Maarianhamina

Lisätiedot

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus

Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lapin maahanmuuttotilastoja Anne-Mari Suopajärvi Lapin ELY-keskus Lappi kodiksi maahanmuutto- ja kotouttamistyön ajankohtaisseminaari Rovaniemi 5.10.2016 Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä 31.12.2015

Lisätiedot

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Sirkku Hiltunen 29.10.2009

Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet. Sirkku Hiltunen 29.10.2009 Aluetiedon lähteitä - Aluekatsaukset, AlueOnline ja SeutuNet Sirkku Hiltunen 29.10.2009 Aluekatsaukset Pohjois-Suomen katsaus (Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi) Itä-Suomen katsaus (Etelä-Savo,

Lisätiedot

Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien.

Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien. Tarja Kyllijoki (Helander) Välitie 10 27500 Kauttua 0505896605 tarjakyllijoki@gmail.com Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien. Taidegrafiikka on haastava, moniulotteinen sekä

Lisätiedot

JUKKA LEHTINEN Säkkijärventie 10 C ESPOO

JUKKA LEHTINEN Säkkijärventie 10 C ESPOO JUKKA LEHTINEN Säkkijärventie 10 C 02140 ESPOO 0400-468980 studio.jukka@saunalahti.fi www.jukkalehtinen.com www.flickr.com/photos/idlevalley CV studio: STUDIO JUKKA LEHTINEN Tallberginkatu 1 C 100 00180

Lisätiedot

Miten väestöennuste toteutettiin?

Miten väestöennuste toteutettiin? Miten väestöennuste toteutettiin? Väestöennusteen laatiminen perustui kolmeen eri väestökehityksen osatekijään: 1) luonnollinen väestönlisäykseen (syntyvyys ja kuolleisuus, 2) kuntien väliseen nettomuuttoon

Lisätiedot

Katsaus Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. valmisteluihin. Suomi 100 -sihteeristö Tammikuu 2016

Katsaus Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. valmisteluihin. Suomi 100 -sihteeristö Tammikuu 2016 Katsaus Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden valmisteluihin Suomi 100 -sihteeristö Tammikuu 2016 Teema ja strategiset alueet Yhdessä 2017 Suomen 100 vuotta Suomi nyt Suomi tulevaisuudessa Kaikki

Lisätiedot

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016

PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 PORVOON MUSEON OPETUSPALVELUT 2016 TERVETULOA KONKKARONKKAAN! Porvoon museon työpajatoiminta keväällä 2016 Holmin talon alakerrassa avautui maaliskuussa 2014 kokeellinen työpajatila - KONKKARONKKA. Uusissa

Lisätiedot

NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995

NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995 NELIMARKKA-MUSEO perustettu 1964 kunnallistettu 1981 Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo 1995 Kansainvälisyys kuuluu merkittävänä osana taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891 1977) taidekäsitykseen Museon

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Lappeenrannan seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Lappeenrannan seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun

Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun Ideoita ja tehtäviä Museovierailuun 1 / 13 2015 Etelä-Karjalan taidemuseo Sisällys 3 Johdanto tehtävät: 4 Museo ilmiönä 1 5 Museo ilmiönä 2 6 Henkilökohtainen taidekokemus 1 7 Henkilökohtainen taidekokemus

Lisätiedot

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta

Kuntien yritysilmasto 2012. Helsingin seutukunta Kuntien yritysilmasto 2012 Helsingin seutukunta EK:n kuntien yritysilmastotutkimus Mitataan yrittäjien ja yritysten näkökulmasta kunnan toimintakykyä, yrittäjyyden esiintyvyyttä ja yrittäjyysaktiivisuutta

Lisätiedot

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 TAUSTAA 2 3 VALTAKUNNALLINEN VALMISTELU Juhlavuoden valtakunnallinen valmistelutyö käynnistyi syksyllä 2014. Keväällä 2015 alueinfot maakuntien liittojen

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP?

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP? Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu - Missä mennään TYP? Työllisyysseminaari, Kuntamarkkinat 9.9.2015 Erityisasiantuntija Tommi Eskonen Työllistymistä edistävällä monialainen yhteispalvelu

Lisätiedot

TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI

TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI TOKALUOKKALAISTEN TAIDERETKI 2019 ENNAKKOMATERIAALI 1. Helsingin kaupunginorkesterin konsertti ke 21.8. Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa kuullaan Sergei Prokofjevin teos Pekka ja susi, joka kertoo

Lisätiedot

Kilpailutetut julkiset hankinnat 2015 Keski-Pohjanmaa. Hankinta-asiamies Jorma Saariketo

Kilpailutetut julkiset hankinnat 2015 Keski-Pohjanmaa. Hankinta-asiamies Jorma Saariketo Kilpailutetut julkiset hankinnat 2015 Keski-Pohjanmaa Hankinta-asiamies Jorma Saariketo Kilpailutetut hankinnat 2015 koko maa Ajanmukaiset menettelytavat ja välineet lisäävät mahdollisuuksia ja edistävät

Lisätiedot

2018 MATKAKISAN KÄYNTIKORTTI 1 SATAKUNTA HARJAVALLAN RAUTATIEASEMA (51)

2018 MATKAKISAN KÄYNTIKORTTI 1 SATAKUNTA HARJAVALLAN RAUTATIEASEMA (51) 2018 MATKAKISAN KÄYNTIKORTTI 1 SATAKUNTA HARJAVALLAN RAUTATIEASEMA (51) Päivämäärä milloin kohteella käyty: Tietoja kohteesta: Harjavallan rautatieasema, Asema-aukio 3 Harjavalta. Asema sijaitsee rataosalla

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 13.2.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Aluetaidemuseon asiantuntijaroolin ja alueellisen yhteistyöverkoston vahvistaminen 2. Kiertonäyttelytoiminnan sekä verkkonäyttelyiden kehittäminen

Lisätiedot