Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi, Vuorikatu 6 B, Helsinki. Viitekehyksensä kokeneimpia asiantuntijoita Suomessa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi, Vuorikatu 6 B, Helsinki. Viitekehyksensä kokeneimpia asiantuntijoita Suomessa"

Transkriptio

1 PARIPSYKOTERAPIAN AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS 2017 Koulutuksessa paneudutaan erityisesti masennuksen hoitoon pariterapialla Koulutuksen viitekehys on integratiivinen Paikka Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi, Vuorikatu 6 B, Helsinki Aika Kouluttajat Kohderyhmä Opintopisteet Sisältö Viitekehyksensä kokeneimpia asiantuntijoita Suomessa 1-vuotinen koulutus koulutetuille perheterapeuteille. Koulutus antaa perhepsykoterapeuteille pätevyyden Kela-palveluntuottajaksi paripsykoterapiassa. Koulutukseen voidaan myös hyväksyä hakemuksesta henkilöitä, joilla on riittävästi muuta psykoterapiakoulutusta ja kokemusta työskentelystä parien kanssa. 30op. Koulutus koostuu kahdeksasta kaksipäiväisestä (Huom! VI seminaari yksipäiväinen) seminaarista (15 lähiopetuspäivästä). Seminaarien rakenne: 1. päivä teoriaa ja 2. päivä ryhmämuotoista työnohjausta Kuhunkin seminaariin liittyy ennakkotehtäviä ja ennakkolukemista. Koulutuksen päätteeksi kirjoitetaan päättötyöartikkeli. I SEMINAARI Parisuhteen ja paripsykoterapian prosesseista. Psykoanalyyttinen näkökulma parisuhteen dynamiikkaan. Psyk ESH. Psykoanalyyttinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeuttikouluttaja Pirjo Tuhkasaari Seminaarin oppimistavoitteena on antaa tietoa ja lisätä ymmärrystä psykoanalyyttisen paripsykoterapian taustalla olevasta ihmiskäsityksestä, teoreettisista suuntauksista, tiedostamattomasta, ihmisen elämänmittaisesta kasvusta ja kehityksestä, kolmiosuhteista, parisuhteen dynamiikasta ja prosessista, sisäistetystä parista, uskomuksista, tiedostamattomista fantasioista, seksuaalisuudesta, tiedostamattomasta kommunikaatiosta, couple state of mind -parimielentilasta, transferenssista- ja vastatransferenssista, psykoanalyyttisen paripsykoterapian menetelmästä, terapeutin roolista ja yhteistyöstä parin erilaisissa vaikeuksissa. Tavoitteena on terapeutin ja parin suhteiden vastavuoroisessa prosessissa oppia auttamaan pareja paripsykoterapian menetelmällä.

2 II SEMINAARI Kiintymyssuhdeteorian näkökulma parisuhteeseen TM, tunnekeskeinen ja psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti Anne Anttonen Seminaarin oppimistavoitteena on, että koulutusjakson jälkeen opiskelija ymmärtää kiintymyssuhdeteorian perusajatukset ja osaa soveltaa niitä aikuiseen rakkaussuhteeseen opiskelija ymmärtää parin reaktioita sekä parisuhteessa että pariterapiassa heijastumina puolisoiden kiintymyssuhdehistoriasta ja siellä opituista selviytymiskeinoista eli osaa katsoa parisuhteen ristiriitoja ja muuta oireilua (mm. masennusta) kiintymyssuhdelasien läpi. opiskelija tuntee tunnekeskeisen pariterapian perusajatukset opiskelija oppii hahmottamaan tunneyhteyden katkeamisen dynamiikkaa ja seurauksia parisuhteessa opiskelija osaa auttaa pareja palauttamaan toimivaa yhteyttä välilleen tunnekeskeisen pariterapian menetelmiä käyttäen. III SEMINAARI Tutkimukseen perustuva pariterapia Psykiatrian erikoislääkäri, perheterapeutti, paripsykoterapeutti Liisa Survo ja PsT, psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Malinen Seminaarin oppimistavoitteina on, että opiskelija oppii Tutkimukseen perustuvan pariterapian (John & Julie Gottman: Science Based Couple Therapy) perusteet ja saa tietoa integratiivisen ja puolistrukturoidun tutkimusjakson soveltamisesta paripsykoterapiatyössä. Tavoitteena on masennuksen ymmärtäminen suhdetasolla sekä työskentelyfokuksen säilyttäminen parin välisessä suhteessa. Opiskelija saa valmiudet käyttää stressiä vähentäviä ja suhdetta tukevia tekniikoita sekä masennuksen arviointimittareita. Hän oppii ymmärtämään ja tulkitsemaan terapeuttisen prosessin lopputulosta. VI SEMINAARI Eettinen avioero Psykoanalyyttinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeuttikouluttaja Pirjo Tuhkasaari ja PsT, psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Malinen Hyvä avioero on eettinen avioero. Tavoitteena erota tavalla, joka suojaa kaikkia asianosaisia. Eettisen eron periaatteita ovat: 1) Jokainen puoliso ansaitsee tietää, että hänen avioliittonsa on ollut huono, ennen kuin toinen lähtee liitosta 2) Moitteiden ja syytteiden välttäminen; 3) Asianmukaisen prosessin toteutumiseksi parhaiten toimivaa käytäntöä on osapuolten rehellisyys ja kunnioitus toinen toisiaan kohtaan 4) Jokainen jätetty ansaitsee jonkinlaisen selityksen. Avioero merkitsee epäonnistumisen kokemusta, josta voi seurata syyllisyyttä, jonka seurauksena eettisen eron periaatteet romuttuvat. Seminaarin oppimistavoitteena on syventää ymmärrystä avioerojen merkityksestä puolisoille ja lapsille. Miten vanhempien tulisi kertoa erosta eri-ikäisille ja miten paripsykoterapeutti voi olla avuksi eroauttamisessa.

3 V SEMINAARI Uuspari paripsykoterapiassa Psykoterapeutti, perheterapeutti (VET), Pekka Larkela ja PsT, psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Malinen Parisuhteen hoitaminen on helpompaa ydinperheessä kuin uusperheessä. Uusparisuhteet ovat vähemmän idealisoituja ja ne ovat myös kompleksisempia. Seminaarissa työstetään viiden askeleen suomalaista uuspariterapia -mallia (kehitetty alkuperäisestä 10 Step Couple Therapy -mallista). VI SEMINAARI Hengittävä parisuhde Kliinisesti erikoistunut sairaanhoitaja, perheterapeutti, paripsykoterapeutti, kouluttaja Rauni Nissinen. Seminaarin oppimistavoitteena on antaa tietoa ja lisätä ymmärrystä pariterapiaistunnoissa koetuista kehollisista reaktioista osana parin vuorovaikutusta mm. minkälaisia reaktioita herää, kun parin kiintymyssuhdepelot aktivoituvat ja "sisäisen lapsen" haavoittuvuudet tulevat esille, miten aktivoida rauhoittumisjärjestelmää ja turvaa vuorovaikutuksessa. Omakohtaisten harjoitusten kautta tutustutaan kehomielen kokemukseen, perusturvaan laskeutumisesta ja kannattelusta, kun "saa olla vaan". Lisäksi tutkitaan turvallista erillisyyden kokemusta mm. rajaharjoitusten avulla. VII SEMINAARI Masennuksen hoito pariterapialla - integratiivinen lähestymistapa (Englannissa kehitetyn menetelmän sovellus suomalaisille pareille) Psykoterapeutti (VET), perheterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti Pirjo Tuhkasaari ja PsT, psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Malinen Suomessa on kehitetty erilaisia depression hoitomalleja, mutta ei depression hoitoa pariterapialla. Depressio voi tarttua, sillä 54 %:lla depressiivisten puolisoiden puolisoilla on depressiivisiä oireita (Jones & Asen 2000). Depression taustalla voi olla parisuhdevaikeudet ja se aiheuttaa ongelmia niin yksilö- kuin suhdetasolla. Depressio on myös eniten työkyvyttömyyttä aiheuttava sairaus maailmanlaajuisesti ja aiheuttaa muita sairauksia mm. vaikuttaa fyysiseen terveyteen, vähentää eliniän odotusta, vaikuttaa perheeseen, työhön ja sosiaalisiin suhteisiin negatiivisesti. Depressio on kaikkein kuormittavin sairaus vuoteen 2020 mennessä (Word Health Org., 2012). Seminaarin oppimistavoitteena on oppia pitämään pariterapiassa fokus parin suhteessa: Yhteistyösuhteessa parin kanssa tutkitaan ja pyritään ymmärtämään, mikä funktio depressiolla on parisuhteessa. Hoitomalli tavoitteet ovat vähentää vahingollista vuorovaikutusta parin välillä, mahdollistaa tilaa molempien tarpeille ja suhteen toimivuuteen, rakentaa avoimuutta ja läheisyyttä, parantaa vuorovaikutusta ja muuttaa käsityksiä ja uskomuksia, jotka kuormittavat suhdetta ja puolisoita yksilöinä.

4 VIII SEMINAARI : Paripsykoterapia suhteessa muihin psykoterapiamuotoihin. Mitä paripsykoterapia edellyttää terapeutilta? Psykoanalyyttinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeuttikouluttaja Pirjo Tuhkasaari Koulutuspäivän oppimistavoitteena on antaa tietoa ja lisätä ymmärrystä terapiasuhteen ja erilaisten terapiasuhteiden merkityksestä. Avataan psykoterapeutin haitallisten/hyödyllisten reaktioiden tunnistamista sekä säätelyä terapiasuhteessa esim. kuinka työstää yhteistyövaikeuksia ja puhua terapiasuhteesta psykoterapiassa. Tavoitteena on hahmottaa paripsykoterapian sijoittuminen suhteessa muihin psykoterapiamuotoihin ja selkeyttää sitä, mitä paripsykoterapia edellyttää terapeutilta : Päättöseminaari, jossa käydään läpi koulutuksen aikana kirjoitetut artikkelit Psykoanalyyttinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti, psykoanalyyttinen paripsykoterapeuttikouluttaja Pirjo Tuhkasaari ja PsT, psykologi, pari- ja perhepsykoterapeutti Vuokko Malinen Koulutuspäivän aikana käsitellään päättötyöartikkelit. Arvioidaan koulutuksessa opitun sisäistämistä ja kunkin osallistujan pariterapeutin identiteetin kehittymistä. Hinta Ilmoittautumiset Hakeminen Koulutuksen johtajat (sis. alv 24 %), laskutetaan kahdessa erässä tai sopimuksen mukaan mennessä vuokko.malinen@komppi.net, ilmoittautuminen on sitova. Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi hakijan nimi, yhteystiedot (kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero), syntymävuosi sekä perheterapiakoulutuksen suoritusvuosi. Vuokko Malinen ja Pirjo Tuhkasaari Lisätiedot vuokko.malinen(at)komppi.net tai Oikeudet muutoksiin pidätetään. KOULUTTAJIEN ESITTELY Pirjo Tuhkasaari (psykoanalyyttinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti (VET), koulutuspsykoterapeutti ja psykoanalyyttinen paripsykoterapeuttikouluttaja) on maassamme psykoanalyyttisen perhe- ja paripsykoterapian pioneereja, joka on kouluttanut viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana lukuisissa koulutuksissa psykoanalyyttista paripsykoterapiaa. Hän on välittänyt suomalaisissa koulutuksissa Lontoon Tavistockin (TCCR) koulutuksissa saamaansa psykodynaamista ymmärrystä parien suhteiden dynamiikkaan ja sovellettaviin terapiamenetelmiin. Hän oli kesällä 2016 päättyneen Helsingin Psykoterapiayhdistys ry:n ja Therapeia-säätiön koulutuskeskuksen järjestämän 4-vuotisen psykoterapeuteille tarkoitetun erikoistumiskoulutuksen, psykoanalyyttisen paripsykoterapeuttikoulutuksen, johtaja. Pirjo Tuhkasaari kirjoittaa ja luennoi parisuhteen dynamiikasta psykoanalyyttisesta näkökulmasta ja on kiinnostunut erityisesti ylisukupolvisista yksilöiden ja parien elämään vaikuttavista kehityksellisistä dynamiikoista.

5 Anne Anttosella on 20 vuoden kokemus parien ja perheiden kanssa työskentelystä kirkon perheneuvonnassa. Perheneuvojan erikoistumiskoulutuksen lisäksi hän on kouluttautunut työnohjaajaksi ja integratiiviseksi paripsykoterapeutiksi (Väestöliitto). Tunnekeskeisessä pariterapiassa (Eft) hän on suorittanut kansainvälisen keskusorganisaation (ICEEFT) hyväksymän pätevyyden. Lisäksi hän on ollut mukana kehittämässä tunnekeskeiseen pariterapiaan perustuvaa parisuhdekurssia Suomessa ja siihen liittyvää ohjaajakoulutusta terapeuteille. Anne Anttonen on suorittanut 4 -vuotisen psykoanalyyttisen paripsykoterapian täydennyskoulutuksen (Therapeia-säätiö ja Helsingin Psykoterapiayhdistys). Anttonen toimii perheneuvonnan koulutuksen johtavana asiantuntijana. Pekka Larkela on psykoterapeutti, perheterapeutti (VET) ja uusperhekouluttaja, jolla on toiminut uusperheiden parissa 20-vuoden ajan. Hän on tuonut ja kehittänyt Suomeen uuden tavan ajatella ja kohdata uuspareja ja -perheitä. Rauni Nissinen on kliinisesti erikoistunut sairaanhoitaja, perheterapeutti, paripsykoterapeutti ja kouluttaja. Hän on kehittänyt integratiivisen paripsykoterapian pitkää tutkimusjaksoa. Lisäksi hän on käynyt hengityskouluohjaajakoulutuksen (2014) ja soveltanut hengityskoulun menetelmiä ja mielensisäisen hengityksen teoriaa perhe- ja paripsykoterapiaan, yksilöterapiaan ja hengitysryhmiin. Hän aloitti PsL, psykoterapeutti (VET) Minna Martinin kouluttajaparina Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena -koulutuksissa vuonna Liisa Survo on psykiatrian erikoislääkäri, perheterapeutti ja paripsykoterapeutti. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kliinisestä työstä yksilöiden, parien, perheiden ja verkostojen kanssa. Viime vuodet hän on toiminut yksityisenä ammatinharjoittajana, psykoterapeuttina, työnohjaajana sekä kouluttajana. Hänen viitekehyksensä on integratiivinen. Liisa on kehittänyt kollegoidensa kanssa paripsykoterapiatyön välineeksi 4-5 käyntikerran arviointimenetelmän, joka toimii myös terapeuttisena interventiona. Vuokko Malinen on psykologian tohtori, pari- ja perhepsykoterapeutti ja kouluttaja. Hänellä on pitkä kokemus sekä kliinisestä potilastyöstä että parisuhdeongelmien ennalta ehkäisevien mallien/interventioiden kehittämistyöstä. Vuokko Malinen on väitöstutkimuksessaan tutkinut Pekka Larkelan ja Kirsi Heikinheimon kanssa kehittämäänsä uusparien ja -perheiden ongelmia ennalta ehkäisevän mallin soveltuvuutta uuspareille ja lyhytintervention vaikuttavuutta ja vaikutusten pysyvyyttä. Hän on myös Suomessa uranuurtaja paripsykoterapian alalla mm. eripituisten koulutusten kehittämisessä ja niissä kouluttamisessa. Hän on kirjoittanut/toimittanut kuusi alan teosta sekä kansalaisten että ammattilaisten käyttöön. Tällä hetkellä hän tutkii kaksikulttuuristen parien menestys- ja stressitekijöitä. Hänen viitekehyksensä on integratiivinen.

KOULUTUKSEN VIITEKEHYS ON INTEGRATIIVINEN

KOULUTUKSEN VIITEKEHYS ON INTEGRATIIVINEN PARIPSYKOTERAPIAN AMMATILLINEN TÄYDENNYSKOULUTUS 2018 KOULUTUKSEN VIITEKEHYS ON INTEGRATIIVINEN Paikka: Psyykkisen hyvinvoinnin keskus Komppi, Vuorikatu 6 B, 00100 Helsinki Aika: 2018 Kouluttajat: Viitekehyksensä

Lisätiedot

Lataa Integratiivinen paripsykoterapia. Lataa

Lataa Integratiivinen paripsykoterapia. Lataa Lataa Integratiivinen paripsykoterapia Lataa ISBN: 9789526634036 Sivumäärä: 251 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.91 Mb Kirjan lähestymistapa paripsykoterapiaan on integratiivinen, erilaisia viitekehyksiä,

Lisätiedot

Helsingin Psykoterapiayhdistys ry Helsingfors Psykoterapiförening rf

Helsingin Psykoterapiayhdistys ry Helsingfors Psykoterapiförening rf Helsingin Psykoterapiayhdistys ry Helsingfors Psykoterapiförening rf KOULUTUSKALENTERI KEVÄT 2015 Helsingin Psykoterapiayhdistys pidättää oikeuden muutoksiin. Tarkemmat ohjelmat, osallistumismaksut ja

Lisätiedot

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN PARI- JA PERHETERAPEUTEILLE sekä PERHEIDEN KANSSA TYÖSKENTELEVILLE SOTE-AMMATTILAISILLE

Lisätiedot

Tahdolla ja taidolla parisuhdeongelmia ennalta ehkäisevä ohjelma

Tahdolla ja taidolla parisuhdeongelmia ennalta ehkäisevä ohjelma 1 Tahdolla ja taidolla parisuhdeongelmia ennalta ehkäisevä ohjelma Ohjaajakoulutus Kohtaatko parisuhdeasioita työssäsi? Tiesitkö, että parisuhdetaitoja voi opiskella? Haluatko kouluttautua parisuhdeohjelman

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA SUHTEESSA OY SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN

TURUN YLIOPISTOLLINEN KESKUSSAIRAALA SUHTEESSA OY SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN Tieto vakavasta, etenevästä tai parantumattomasta sairaudesta, mullistaa sairastuneen ja hänen läheisensä

Lisätiedot

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää yhteistyössä Psykoterapiakeskus Vian kanssa

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää yhteistyössä Psykoterapiakeskus Vian kanssa Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää yhteistyössä Psykoterapiakeskus Vian kanssa KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN PARI- JA PERHETERAPEUTEILLE SEKÄ PERHETYÖTÄ TEKEVILLE

Lisätiedot

Perheneuvonnan erityiskoulutus (60 op)

Perheneuvonnan erityiskoulutus (60 op) 1 (6) Koulutuskuvaus 2019 Perheneuvonnan erityiskoulutus 13.8.2018 Perheneuvonnan erityiskoulutus (60 op) Perheneuvonnan erityiskoulutus (60 op) syventää perheneuvonnan perusosaamista, vahvistaa erityisosaamista

Lisätiedot

PERHE- JA PARITERAPIAN KOULUTTAJAKOULUTUS VOIMAVARAKESKEINEN SUUNTAUS , ESPOO

PERHE- JA PARITERAPIAN KOULUTTAJAKOULUTUS VOIMAVARAKESKEINEN SUUNTAUS , ESPOO PERHE- JA PARITERAPIAN KOULUTTAJAKOULUTUS VOIMAVARAKESKEINEN SUUNTAUS 2020-2022, ESPOO PERHE- JA PARITERAPIAN KOULUTTAJAKOULUTUS - VOIMAVARAKESKEINEN SUUNTAUS 2020-2022, ESPOO Koulutuksen järjestäjä: Dialogic

Lisätiedot

AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Turussa v. 2015 2018

AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Turussa v. 2015 2018 1 AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Turussa v. 2015 2018 HAKEMINEN HAKUAIKA: 15.08.2014 15.10.2014 Koulutukseen haetaan lomakkeella, joka tulee hakuajan alkaessa 15.8.2014 psykologian

Lisätiedot

AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Imatralla v. 2016 2020

AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Imatralla v. 2016 2020 1 AIKUISTEN KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 75 op Imatralla v. 2016 2020 HAKEMINEN HAKUAIKA: 7.9.2015 9.10.2015 Koulutukseen haetaan lomakkeella, joka tulee hakuajan alkaessa 7.9.2015 psykologian

Lisätiedot

VAKAVASTI SAIRASTUNEEN

VAKAVASTI SAIRASTUNEEN KYMENLAAKSON KESÄYLIOPISTO KOUVOLANKATU 24 45100 KOUVOLA 041-5181181 VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN TÄYDENNYSKOULUTUS 2017 VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKEMINEN Tieto

Lisätiedot

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy Koulutuksen tavoitteet Kognitiivisen työnohjaajakoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saa tiedolliset ja taidolliset valmiudet toimia yksilöiden, ryhmien ja työyhteisöjen työnohjaajana sekä työyhteisöjen

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 76 OP, 2013-2016 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta

Lisätiedot

VAKAVASTI SAIRASTUNEEN

VAKAVASTI SAIRASTUNEEN VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKI VAKAVASTI SAIRASTUNEEN PSYKOTERAPEUTTINEN TUKI Tieto vakavasta, etenevästä tai parantumattomasta sairaudesta, mullistaa sairastuneen ja hänen läheisensä elämän.

Lisätiedot

Ratkaisukeskeinen ja toiminnallinen työnohjaajakoulutus 60 op

Ratkaisukeskeinen ja toiminnallinen työnohjaajakoulutus 60 op Turun Ammattikorkeakoulu Ratkaisukeskeinen ja toiminnallinen työnohjaajakoulutus 60 op Ajankohta 22.05.2018-28.04.2020 Missä Turun AMK, Ruiskatu 8, Turku Hinta 4800 + alv 24% (yhteensä 5952 ). Koulutuksen

Lisätiedot

INTEGRATIIVISEN TYÖNOHJAUKSEN KOULUTUS

INTEGRATIIVISEN TYÖNOHJAUKSEN KOULUTUS INTEGRATIIVISEN TYÖNOHJAUKSEN KOULUTUS 2019-2021 Suomen Yhteisöakatemia Oy Saarijärventie 5 B 14 40200 Jyväskylä www.sya.fi INTEGRATIIVISEN TYÖNOHJAUKSEN KOULUTUS 2019-2021 Mitä on integratiivinen työnohjaus?

Lisätiedot

Psykoterapeuttikoulutus ja yliopistoyhteistyö

Psykoterapeuttikoulutus ja yliopistoyhteistyö Psykoterapeuttikoulutus ja yliopistoyhteistyö Jorma Piha EFPP Suomen kansallinen verkosto ry:n neuvottelupäivä Helsinki 8.2.2013 Konsortion toiminta Yliopistokohtaiset ratkaisut Asetuksen taustamuistio

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN PARI- JA PERHEPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 78 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN PARI- JA PERHEPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 78 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN PARI- JA PERHEPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 78 OP, 2017-2021 Psykologia Medicum Lääketieteellinen tiedekunta Psykiatria Clinicum Lääketieteellinen

Lisätiedot

Kirkon työnohjaajakoulutus. KIRKONπ KOULUTUS- KESKUS

Kirkon työnohjaajakoulutus. KIRKONπ KOULUTUS- KESKUS Kirkon työnohjaajakoulutus KIRKONπ KOULUTUS- KESKUS Kirkon työnohjaajakoulutus. Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön,

Lisätiedot

Therapeia-säätiön työnohjaajakoulutus psykoterapeuteille ja psykoanalyytikoille, 2,5 vuotta (60 op)

Therapeia-säätiön työnohjaajakoulutus psykoterapeuteille ja psykoanalyytikoille, 2,5 vuotta (60 op) Therapeia-säätiön työnohjaajakoulutus psykoterapeuteille ja psykoanalyytikoille, 2,5 vuotta (60 op) Työnohjaajakoulutuksen tavoitteet: Opiskelija saa tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset jatkuvan

Lisätiedot

Psykoterapian erikoispsykologikoulutus

Psykoterapian erikoispsykologikoulutus Psykoterapian erikoispsykologikoulutus Karl-Erik Wahlberg Jarl Wahlström Jyväskylän yliopisto Psykologia 2012 Turku 23.8.2012 Psykoterapian erikoispsykologikoulutus Psykoterapian erikoispsykologikoulutus

Lisätiedot

MUISTISAIRAAN PSYKOTERAPEUTTINEN HOITO JA HOIVA

MUISTISAIRAAN PSYKOTERAPEUTTINEN HOITO JA HOIVA MUISTISAIRAAN PSYKOTERAPEUTTINEN HOITO JA HOIVA SANNA AAVALUOMA PERHEPSYKOTERAPEUTTI VET, PARIPSYKOTERAPEUTTI ET, MUISTIASIANTUNTIJA, TIETOKIRJAILIJA MUISTISAIRAANHOITO 2015 TIETEIDEN TALO TULOSSA TÄNÄ

Lisätiedot

Lataa Terapeutin huoneessa. Lataa

Lataa Terapeutin huoneessa. Lataa Lataa Terapeutin huoneessa Lataa ISBN: 9789525519228 Sivumäärä: 400 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.45 Mb Joukko kokeneita psykoanalyyttisen koulutuksen saaneita ammattilaisia raottaa tässä kirjassa

Lisätiedot

Tarinainstituutin. -koulutus

Tarinainstituutin. -koulutus Tarinainstituutin -koulutus Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa, sovellusalueina työnohjaus, terapia, kasvatus, koulutus, taide, seurakuntatyö tai muu yhteisöllinen työ. TERVETULOA Tarinainstituuttiin!

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 76 OP, 2015-2019 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta

Lisätiedot

Lataa Mikä psykoterapiassa auttaa? Lataa

Lataa Mikä psykoterapiassa auttaa? Lataa Lataa Mikä psykoterapiassa auttaa? Lataa ISBN: 9789513761721 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 34.64 Mb Mikä psykoterapiassa auttaa? -teokseen on koottu psykoterapia-alan asiantuntijoiden ajantasainen

Lisätiedot

Luote Oy Kognitiivisen psykoterapian keskus KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE

Luote Oy Kognitiivisen psykoterapian keskus KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 82 OP, 2014-2018 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Psykiatria

Lisätiedot

Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiayhdistys ry:n koulutuskriteerit ennen 1.1.2012 alkaneissa koulutuksissa (20.06. 2012 muokattu versio)

Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiayhdistys ry:n koulutuskriteerit ennen 1.1.2012 alkaneissa koulutuksissa (20.06. 2012 muokattu versio) 1 Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiayhdistys ry:n koulutuskriteerit ennen 1.1.2012 alkaneissa koulutuksissa (20.06. 2012 muokattu versio) KOGNITIIVIS-ANALYYTTISEN PSYKOTERAPIAN KOULUTUS Kognitiivis-analyyttinen

Lisätiedot

LAPSI JA PERHE KRIISISSÄ

LAPSI JA PERHE KRIISISSÄ LAPSI JA PERHE KRIISISSÄ LASTENOHJAAJIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT 15.- 16.9.2011, Lahti Jouko Vesala (lähteinä Bent Falk, Pirjo Tuhkasaari, Jukka Mäkelä, Soili Poijula) Johdanto Lapsi/ nuori kehittyy vuorovaikutuksessa

Lisätiedot

RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004

RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004 RIITTA OJALAN HAASTATTELU 15.8.2004 Auli, Maj, Kaija ja Anne jututtivat Suomen Tanssiterapiayhdistyksen järjestämän tanssiterapeuttien jatkokoulutuksen jälkeen kouluttajaamme, keho- ja tanssiterapeutti

Lisätiedot

RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA

RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA Solution Focused Art -kuvataideterapian koulutusohjelma 60 op RATKAISUKESKEINEN TAIDETERAPIA Ratkaisukeskeinen taideterapiakoulutus on aikuiskoulutusta, joka on tarkoitettu terveys-, sosiaali-, kasvatus-,

Lisätiedot

ERITYISTASON RATKAISUKESKEINEN PSYKOTERAPIA

ERITYISTASON RATKAISUKESKEINEN PSYKOTERAPIA ERITYISTASON RATKAISUKESKEINEN PSYKOTERAPIA SEKSUAALISUUDEN SUUNTAUTUMINEN, 90 OP AIKA JA PAIKKA 22.10.2009 joulukuu 2012, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, Piippukatu 3 / Keskussairaalantie

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus 30op

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus 30op Turun Ammattikorkeakoulu Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus 30op Ajankohta 12.09.2019-15.05.2020 Päivämäärät ovat alustavia Missä Turun AMK, Joukahaisenkatu 3, Turku Hinta 1500 (alv 0%).

Lisätiedot

Työnohjaajalista. Suomen Seksologisen Seuran

Työnohjaajalista. Suomen Seksologisen Seuran Suomen Seksologisen Seuran lista Päivitetty - 11. huhtikuuta 2013 Huttunen Mari (Kuopio) 040 181 5775 mari.huttunen@wippies.fi (STOry) Sairaanhoitaja AMK Pari- ja seksuaaliterapeutti Perheterapeuttiopiskelija

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN LASTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PSYKOANALYYTTINEN LASTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKOANALYYTTINEN LASTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 80 OP, 2015-2018 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Psykiatria

Lisätiedot

PÄIHTEILLÄ OIREILEVA KOGNITIIVISESSA PSYKOTERAPIASSA

PÄIHTEILLÄ OIREILEVA KOGNITIIVISESSA PSYKOTERAPIASSA PÄIHTEILLÄ OIREILEVA KOGNITIIVISESSA PSYKOTERAPIASSA PÄIHDELÄÄKETIETEENPÄIVÄT PSYKOTERAPEUTTI KAISLA JOUTSELA KOGNITIIVINEN PSYKOTERAPIA Lyhyt- tai pitkäkestoista, muutamasta kerrasta useaan vuoteen. Tapaamiset

Lisätiedot

Tarinainstituutin. -koulutus

Tarinainstituutin. -koulutus Tarinainstituutin -koulutus Kuvaoriginaali: Linnunradan mittaaja, Juhani Tammenpää Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa sovellusalueina työnohjaus, terapia, kasvatus, koulutus, taide, seurakuntatyö

Lisätiedot

Perhe- ja nuorisoneuvolapalvelut

Perhe- ja nuorisoneuvolapalvelut Perheneuvolat ja nuorisoneuvola turvaavat lasten, nuorten ja perheiden hyvää psykososiaalista kehitystä ja tulevaisuutta yhteistyössä perheiden ja eri toimijoiden kanssa. Palvelut ovat luottamuksellisia,

Lisätiedot

Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen

Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen Sininen Kolmio Oy järjestää psyko-ja sosiodraamamenetelmien koulutusta vuonna 2013-14. Koulutuskokonaisuus käsittää 1. Perusvalmiudet psyko-

Lisätiedot

2. PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS

2. PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS HAKULOMAKE 1/6 Hakuaika päättyy 14.2.2014 klo Hakemus ja sen liitteet jätetään 4 kappaleena sen yliopiston psykologian oppiaineeseen, johon hakija ensisijaisesti pyrkii. Kuoreen merkintä Haku erikoispsykologin

Lisätiedot

KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN KOULUTTAJAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS

KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN KOULUTTAJAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS 1 KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN KOULUTTAJAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOULUTUKSEN YLEISESITTELY: Kognitiivis-analyyttinen kouluttajapsykoterapeuttikoulutus vastaa laajuudeltaan ja sisällöltään vähintään Valtakunnallisen

Lisätiedot

PARIPSYKOTERAPIA ja parisuhteen ikuinen arvoitus

PARIPSYKOTERAPIA ja parisuhteen ikuinen arvoitus Toimittajat Vuokko Malinen ja Paula Alkio PARIPSYKOTERAPIA ja parisuhteen ikuinen arvoitus 3 Kalevankatu 16 PL 849, 00101 Helsinki www.vaestoliitto.fi Kansi ja taitto: Otto Paakkanen Kustantaja: VL-Markkinointi

Lisätiedot

Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen vahvistaminen Neuvolapäivät 2017

Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen vahvistaminen Neuvolapäivät 2017 Vanhemmuuden ja parisuhteen tuen vahvistaminen Neuvolapäivät 2017 Jukka Mäkeä, lastenpsykiatri, lasten psykoterapeutti Erityisasiantuntija, Lapset, nuoret ja perheet yksikkö, THL Miksi Vanhemmuus on yhteiskunnan

Lisätiedot

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 3/2016

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 3/2016 Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 3/2016 Ohje sisältää seuraavia aihealueita: Mitä Kela voi korvata kuntoutuspsykoterapiana Mitä Kela ei korvaa kuntoutuspsykoterapiana

Lisätiedot

Miksi tämä valmennus? Valmennuspäivä on rakennettu, koska:

Miksi tämä valmennus? Valmennuspäivä on rakennettu, koska: Mitä ihmettä täällä tapahtuu? kiintymyssuhteet ja traumat työyhteisöissä Voimavarat, vakauttaminen ja selviytymiskeinot Työhyvinvointi ja työyhteisön toimivuus Valmennuspäivä 24.1.2019 klo 9.00 16.00 Clarion

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP, 2016 2019 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Psykiatria

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS AIKUISTEN RYHMÄANALYYTTINEN RYHMÄPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 70 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS AIKUISTEN RYHMÄANALYYTTINEN RYHMÄPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 70 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS AIKUISTEN RYHMÄANALYYTTINEN RYHMÄPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 70 OP, 2018-2021 Psykologia Medicum Lääketieteellinen tiedekunta Psykiatria Clinicum Lääketieteellinen

Lisätiedot

Juha Metelinen, VET-perheterapeutti Kuopion kaupunki, SIHTI-työryhmä Elli-Maija Laaksamo, VET-perheterapeutti Yksityinen ammatinharjoittaja

Juha Metelinen, VET-perheterapeutti Kuopion kaupunki, SIHTI-työryhmä Elli-Maija Laaksamo, VET-perheterapeutti Yksityinen ammatinharjoittaja Juha Metelinen, VET-perheterapeutti Kuopion kaupunki, SIHTI-työryhmä Elli-Maija Laaksamo, VET-perheterapeutti Yksityinen ammatinharjoittaja Väkivaltafoorumi 16.8.2012 Perheväkivallasta ja riskistä Tutkimusjakso

Lisätiedot

Lataa Ylisukupolvisuus - Pirjo Tuhkasaari. Lataa

Lataa Ylisukupolvisuus - Pirjo Tuhkasaari. Lataa Lataa Ylisukupolvisuus - Pirjo Tuhkasaari Lataa Kirjailija: Pirjo Tuhkasaari ISBN: 9789525519266 Sivumäärä: 79 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.63 Mb Tutkielmassa tarkastellaan ylisukupolvisuuden ja psyykkisen

Lisätiedot

Mikko Mikkonen Vastaava psykologi Psykiatrian ja päihdehuollon erityispalvelut Neuropsykiatrian konsultaatiotyöryhmä Helsingin sosiaali- ja

Mikko Mikkonen Vastaava psykologi Psykiatrian ja päihdehuollon erityispalvelut Neuropsykiatrian konsultaatiotyöryhmä Helsingin sosiaali- ja Mikko Mikkonen Vastaava psykologi Psykiatrian ja päihdehuollon erityispalvelut Neuropsykiatrian Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto Sisältö: Mitä se on? Mistä sitä saa? Mitä kuntoutetaan? Riippuu yksilöllisestä

Lisätiedot

Käyttäytymistieteiden laitos

Käyttäytymistieteiden laitos HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS AIKUISTEN PSYKOANALYYTTIKKO-PSYKOTERAPEUTTI SEKÄ PSYKOTERAPEUTTIKOULUTTAJAKOULUTUSOHJELMA 138 OP, 2016 2021 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

KOGNITIIVINEN YKSILÖPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 65 op Turussa v

KOGNITIIVINEN YKSILÖPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 65 op Turussa v 1 KOGNITIIVINEN YKSILÖPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS, 65 op Turussa v. 2018 2021 HAKEMINEN HAKUAIKA: 16.03.2018 23.04.2018 Koulutukseen haetaan lomakkeella, joka tulee hakuajan alkaessa 16.03.2018 Turun yliopiston

Lisätiedot

Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa.

Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa. Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa. ( Sovellusalueina mm. työnohjaus, kasvatus, koulutus, terapia, taide, seurakuntayö tai muu yhteisöllinen työ. ) TERVETULOA Tarinainstituuttiin! Tarinainstituutti

Lisätiedot

Toimiva lapsi ja perhe Lapset puheeksi ja Neuvonpito

Toimiva lapsi ja perhe Lapset puheeksi ja Neuvonpito Toimiva lapsi ja perhe Lapset puheeksi ja Neuvonpito Tausta, tavoitteet ja perusteet Portin Pirtti 1.11.2012 Anita Tervo miksi ollaan liikkeellä? vanhemman mielenterveys- tai päihdeongelma tunnetusti vaaratekijä

Lisätiedot

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2017

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2017 Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2017 Ohje sisältää seuraavia aihealueita: Mitä Kela voi korvata kuntoutuspsykoterapiana Mitä Kela ei korvaa kuntoutuspsykoterapiana

Lisätiedot

Lataa Voimistava läsnäolo - Kauko Haarakangas. Lataa

Lataa Voimistava läsnäolo - Kauko Haarakangas. Lataa Lataa Voimistava läsnäolo - Kauko Haarakangas Lataa Kirjailija: Kauko Haarakangas ISBN: 9789524515030 Sivumäärä: 252 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.92 Mb Ihmistä ei voi estää ajattelemasta, tuntemasta

Lisätiedot

Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen

Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen Luonto psykologin työssä Luonto on kumppani (työkaveri) ei pelkästään apuväline, lisuke tai hyödyke

Lisätiedot

TYÖNOHJAAJAKOULUTUS, VALMENTAVALLA TYÖOTTEELLA, NLP-VIITEKEHYKSESSÄ OP

TYÖNOHJAAJAKOULUTUS, VALMENTAVALLA TYÖOTTEELLA, NLP-VIITEKEHYKSESSÄ OP TYÖNOHJAAJAKOULUTUS, VALMENTAVALLA TYÖOTTEELLA, NLP-VIITEKEHYKSESSÄ 2018-2019 60 OP TYÖNOHJAAJA-KOULUTUS (5.) 2018-2019 KOUVOLASSA Porstua järjestää valmentavaan työotteeseen ja NLP viitekehykseen painottuvan

Lisätiedot

Työpaja. MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa. MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä

Työpaja. MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa. MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä Työpaja MDFT-terapeuttina sosiaali- ja terveyspalveluissa MDFT-terapian vaikuttavuus ja yhteistyön merkitys nuorten kanssa työskentelyssä Jenni Hovila Jyväskylän nuorisovastaanotto Outi Makkonen Eksote

Lisätiedot

miestyön osaamiskeskus

miestyön osaamiskeskus miestyön osaamiskeskus 1 Miestyön Osaamiskeskus on kehittämis- ja koulutustoimintaan erikoistunut yksikkö, joka tutkii ja kehittää miesten kanssa tehtävää työtä sekä vahvistaa eri toimijoiden osaamista

Lisätiedot

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistys ry. KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistys ry. KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 73 OP, 2015-2019 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta

Lisätiedot

Lanu-koulutus 5.9, 11.9,

Lanu-koulutus 5.9, 11.9, Lanu-koulutus 5.9, 11.9, 20.9.2018 EPSHP:N NUORISOPSYKIATRIAN POLIKLINIKAN PERHETYÖ TARJA ROSSI, PSYK.SH/PARI- JA PERHEPSYKOTERAPEUTTI Nuoren arviointijaksoon liittyvä perhetyö Sinkkosen ja Kallandin (

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA KOGNITIIVIS-INTEGRATIIVISEN PSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA KOGNITIIVIS-INTEGRATIIVISEN PSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS - INTEGRATIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUSOHJELMA 65 OP, 2015-2018 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen

Lisätiedot

PSYKOLOGI- PALVELUT. Varhaisen vuorovaikutuksen edistäminen

PSYKOLOGI- PALVELUT. Varhaisen vuorovaikutuksen edistäminen PSYKOLOGI- PALVELUT Varhaisen vuorovaikutuksen edistäminen Psykologipalveluiden vauvaperhetyö on suunnattu lastaan odottaville ja alle vuoden ikäisten lasten perheille. Se on yhtäaikaa ennaltaehkäisevää

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PERHEPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET. Koulutusohjelma pohjautuu integratiiviseen

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA PERHEPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE VALINTAPERUSTEET. Koulutusohjelma pohjautuu integratiiviseen HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS Perheterapian psykoterapeuttikoulutus 65op, 2013-2016 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Psykiatria Kliininen laitos

Lisätiedot

Lanu -koulutus 5.9, 11.9,

Lanu -koulutus 5.9, 11.9, Lanu -koulutus 5.9, 11.9, 20.9.2018 EPSHP:N NUORISOPSYKIATRIAN POLIKLINIKAN PERHETYÖ TARJA ROSSI, PSYK. SH/PARI- JA PERHEPSYKOTERAPEUTTI Nuoren hoitojaksoon liittyvä perhetyö Puhutaan vanhempien tuki-

Lisätiedot

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistys ry. KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapiayhdistys ry. KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 80 OP, 2013-2016 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta

Lisätiedot

F R I E N D S - sinut itsensä kanssa

F R I E N D S - sinut itsensä kanssa F R I E N D S - sinut itsensä kanssa Marianne Takala kehittämissuunnittelija, psykoterapeutti Iloa kouluun - koulutuspäiv ivä Seinäjoella 1.4.2011 Tavoitteena ja haasteena hyvä elämä Suomalainen koulu

Lisätiedot

Jokainen osaa - arjen asiantuntijuus kunniaan

Jokainen osaa - arjen asiantuntijuus kunniaan 1(4) yhteistä elämää Parisuhdepäivät 2011 Kaksipäiväiset vahvistavan parisuhdetyön koulutuspäivät kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöille sekä sosiaali- ja terveysalan yrittäjille toteutuvat

Lisätiedot

Psykoanalyysi ja psykoterapia - yhtäläisyydet ja erot. Psykoanalyyttinen kesäkoulu 2017 Leena Jaakkola psykiatrian erikoislääkäri psykoanalyytikko

Psykoanalyysi ja psykoterapia - yhtäläisyydet ja erot. Psykoanalyyttinen kesäkoulu 2017 Leena Jaakkola psykiatrian erikoislääkäri psykoanalyytikko Psykoanalyysi ja psykoterapia - yhtäläisyydet ja erot Psykoanalyyttinen kesäkoulu 2017 Leena Jaakkola psykiatrian erikoislääkäri psykoanalyytikko Esityksen sisältö Psykoterapian taustateoriat Psykoanalyysi

Lisätiedot

Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna. Kelan kuntoutuspsykoterapiat

Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna. Kelan kuntoutuspsykoterapiat Psykoanalyyttinen psykoterapia julkisella sektorilla tänään ja huomenna Kelan kuntoutuspsykoterapiat EFPP, Helsinki 26.9.2008 Asiantuntijalääkäri Kirsi Vainiemi Vajaakuntoisten ammatillinen kuntoutus,

Lisätiedot

1 Johdatus integratiiviseen lähestymistapaan 18. 2 Psykoterapian tulos ja siihen vaikuttavat tekijät 35 Jarl Wahlström

1 Johdatus integratiiviseen lähestymistapaan 18. 2 Psykoterapian tulos ja siihen vaikuttavat tekijät 35 Jarl Wahlström 5 Sisällys Esipuhe 12 Kirjoittajien esittely 15 1 Johdatus integratiiviseen lähestymistapaan 18 Paula Lahti-Nuuttila ja Sanna Eronen Mitä integratiivinen lähestymistapa tarkoittaa? 20 Integratiivisen lähestymistavan

Lisätiedot

Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus - Muusikkona sairaala- ja hoivaympäristöissä

Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus - Muusikkona sairaala- ja hoivaympäristöissä Turun Ammattikorkeakoulu Yhteisömuusikon erikoistumiskoulutus - Muusikkona sairaala- ja hoivaympäristöissä Ajankohta 13.09.2018-13.09.2019 Päivämäärät ovat alustavia Missä Taideakatemia, Linnankatu 54-60,

Lisätiedot

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019 Koulutuksellista toimintaa Kevät-kesä 2019 28.3.2019 2 Hyvän mielen talon järjestämät koulutukset ovat maksuttomia, ellei koulutuksen kohdalla toisin mainita. HYVINVOINTIA TUKEVAT KOULUTUKSET Mielenterveyden

Lisätiedot

KYKYVIISARI-keskeiset käsitteet. Mitä on työkyky? Mitä on toimintakyky? Mitä on sosiaalinen osallisuus? Työterveyslaitos SOLMU

KYKYVIISARI-keskeiset käsitteet. Mitä on työkyky? Mitä on toimintakyky? Mitä on sosiaalinen osallisuus? Työterveyslaitos SOLMU KYKYVIISARIkeskeiset käsitteet KYKYVIISARI-keskeiset käsitteet Mitä on työkyky? Mitä on toimintakyky? Mitä on sosiaalinen osallisuus? Työterveyslaitos SOLMU www.ttl.fi 2 Mitä työkyky on? Työkyky rakentuu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 1/2014 Terveys- ja päihdepalvelut Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 1/2014 Terveys- ja päihdepalvelut Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 1 Kaupungin hallintoelinten päätösten seuraaminen Päätös Psykiatria- ja päihdepalvelujen päällikkö päätti, että Sosiaali- ja terveysviraston n pöytäkirjat pidetään Helsingin

Lisätiedot

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2018

Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2018 Menettelyohjeita terapeuteille Kelan kuntoutuspsykoterapian toteuttamiseen liittyen 1/2018 Ohje sisältää seuraavia aihealueita: Yleistä kuntoutuspsykoterapiasta Mitä Kela voi korvata kuntoutuspsykoterapiana

Lisätiedot

Työnohjauksen erilaiset roolit Työnohjaajana kehittyminen ja oma hyvinvointi Työnohjauksen arviointi

Työnohjauksen erilaiset roolit Työnohjaajana kehittyminen ja oma hyvinvointi Työnohjauksen arviointi Ratkaisukeskeinen työnohjaaja (80op) 13.4.2011 31.12.2013 Ratkaisukeskeisyys on ammatillinen kehittämis- ja ongelmanratkontamenetelmä, jossa pääpaino on voimavaroissa, taidoissa, onnistumisissa, luovuudessa

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 70 OP, 2017-2020 Psykologia Medicum Lääketieteellinen tiedekunta Psykiatria Clinicum Lääketieteellinen

Lisätiedot

WPI MODUULIPOHJAINEN KOULUTUS

WPI MODUULIPOHJAINEN KOULUTUS WPI MDUULIPHJAINEN KULUTUS Rakenna oma koulutusohjelma ja aikataulu Koulutus on rakennettu siten, että sen voi joustavasti suorittaa jaksoissa itselle sopivassa aikataulussa. Yksilöllistä koulutusohjelmaa

Lisätiedot

UUSPERHEEN ERITYISKYSYMYKSET PERHETYÖSSÄ

UUSPERHEEN ERITYISKYSYMYKSET PERHETYÖSSÄ UUSPERHEEN ERITYISKYSYMYKSET PERHETYÖSSÄ Koskinen Minna KEHITYSTEHTÄVÄ TURUN UUSPERHENEUVOJAKOULUTUS 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 1 2. Uusperheen rakenne ja kehitysvaiheet 3-5 3. Vanhemmuus ja parisuhde

Lisätiedot

SUKUPUOLEN MONINAISUUS PERHEESSÄ JA LASTEN TARPEET. Maarit Huuska

SUKUPUOLEN MONINAISUUS PERHEESSÄ JA LASTEN TARPEET. Maarit Huuska SUKUPUOLEN MONINAISUUS PERHEESSÄ JA LASTEN TARPEET Maarit Huuska 1. LAPSET 2. VANHEMMAT SUKUPUOLEN MONINAISUUS ON Osa ihmisyyttä. Osa luontoa. Tunnettu kaikissa kulttuureissa. Kuuluu Suomen historiaan.

Lisätiedot

Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla. Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016

Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla. Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016 Kipupotilas psykiatrin vastaanotolla Ulla Saxén Ylilääkäri Satshp, yleissairaalapsykiatrian yksikkö 26.05.2016 ICD-10 tautiluokituksessa kipuoire esiintyy vain muutaman psykiatrisen diagnoosin kuvauksessa

Lisätiedot

UUSPERHENEUVOJAKOULUTUS. Ammatillinen lisäkoulutus monimuotoisia perheitä työssään kohtaaville sosiaali- terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille.

UUSPERHENEUVOJAKOULUTUS. Ammatillinen lisäkoulutus monimuotoisia perheitä työssään kohtaaville sosiaali- terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille. UUSPERHENEUVOJAKOULUTUS Ammatillinen lisäkoulutus monimuotoisia perheitä työssään kohtaaville sosiaali- terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille. KOULUTUKSEN TAVOITTEET lisätä työntekijöiden valmiuksia

Lisätiedot

HAKEMUSLOMAKE AVOTYÖN ARVIOINTI- JA VALMENNUSJAKSOLLE VASKOOLIIN JA KOIVUTARHAAN

HAKEMUSLOMAKE AVOTYÖN ARVIOINTI- JA VALMENNUSJAKSOLLE VASKOOLIIN JA KOIVUTARHAAN HAKEMUSLOMAKE AVOTYÖN ARVIOINTI- JA VALMENNUSJAKSOLLE VASKOOLIIN JA KOIVUTARHAAN Vastaanottaja täyttää: Hakija: Hakemus nro: / Saapunut: Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry 1 Hakeutumisohje:

Lisätiedot

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) 2 Voimavarat ja tukea elämään - mielenterveyskurssi 39456 (avo-internaatti) Alueet, joissa asuville kurssi on tarkoitettu: Länsi-Suomi Kurssin toteuttaa:

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOH- JELMA 79 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOH- JELMA 79 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOH- JELMA 79 OP, 2017-2020 Psykologia Medicum Lääketieteellinen tiedekunta Psykiatria Clinicum Lääketieteellinen

Lisätiedot

Sateenkaarinuori tai -lapsi perheessä. Terhi Väisänen Perhetyöntekijä, Perhe- ja paripsykoterapeutti

Sateenkaarinuori tai -lapsi perheessä. Terhi Väisänen Perhetyöntekijä, Perhe- ja paripsykoterapeutti Sateenkaarinuori tai -lapsi perheessä Terhi Väisänen Perhetyöntekijä, Perhe- ja paripsykoterapeutti Salaamisen taakka Moni nuori pelkää kertoa perheelleen kuulumisestaan seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön.

Lisätiedot

SUOMEN MORENOINSTITUUTTI

SUOMEN MORENOINSTITUUTTI - TÄYDENNYSKOULUTUS 2016-2017 Yleisesite SISÄLTÖ välittää perustietoja jungilaisesta psykologiasta, luo vuoropuhelua ja siltaa jungilaisen ja psykodraaman teorioiden ja käytännön välillä, rakentaa molemmista

Lisätiedot

TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018

TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018 TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen keho- ja liiketyöskentelyn perusteet, 30 op Jyväskylä, syyskuu 2017 kesäkuu 2018 TANSSI-LIIKETERAPIAN ERIKOISTUMISKOULUTUS 1 Psykoterapeuttisen

Lisätiedot

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen

Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015. kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Omaisnäkökulma psyykkiseen sairastamiseen 25.3.2015 kokemusasiantuntija Hilkka Marttinen omaisten tuki- ja neuvontatyöntekijä Johanna Puranen Jämsänkatu 2, Vallila FinFami Uusimaa ry Omaiset mielenterveyden

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA VALINTAPERUSTEET PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE KOULUTTAJAT

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJÄT TAUSTA VALINTAPERUSTEET PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIA JA KOULUTUKSEN TAVOITE KOULUTTAJAT HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS PSYKODYNAAMINEN NUORTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 79 OP, 2015-2018 Psykologia Käyttäytymistieteiden laitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Psykiatria

Lisätiedot

Lapsen vieraannuttaminen ilmiönä Lapsi erotilanteissa toteutuuko lapsen etu? 16.12.2014

Lapsen vieraannuttaminen ilmiönä Lapsi erotilanteissa toteutuuko lapsen etu? 16.12.2014 Lapsen vieraannuttaminen ilmiönä Lapsi erotilanteissa toteutuuko lapsen etu? 16.12.2014 Helinä Häkkänen-Nyholm, PsT, dosentti, psykoterapeutti Psykologi- ja lakiasiaintoimisto PsyJuridica Oy Lapsen vieraannuttaminen

Lisätiedot

ASIAKASHAKEMUS AVUSTAJAKOIRIEN ITSEKOULUTUSPROJEKTI

ASIAKASHAKEMUS AVUSTAJAKOIRIEN ITSEKOULUTUSPROJEKTI 1 Avustajakoiraa tarvitsevan henkilön nimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite Hakemuksen täyttöpäivämäärä Hakijan syntymävuosi Oletko käynyt Invalidiliitto ry:ssä avustajakoirahaastattelussa?

Lisätiedot

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa. Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.) Opintotyyppi Syventäviä opintoja Koulutusala Kuvataideala

Lisätiedot

Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op

Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op VALKOINEN TALO PARTNER GREEN DESIGN - PALVELUT Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op Lataa esite (pdf) Aika ja paikka 5.6. 6.6.2014 Jyväskylä Tule ja ihastu vihreään Koulutuksen tavoitteet ja lähtökohdat

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 63 OP,

HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 63 OP, HELSINGIN YLIOPISTO PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUS KOGNITIIVIS-ANALYYTTINEN AIKUISTEN YKSILÖPSYKOTERAPIAN KOULUTUSOHJELMA 63 OP, 2017-2020 Psykologia Medicum Lääketieteellinen tiedekunta Psykiatria Clinicum Lääketieteellinen

Lisätiedot

HYGIENIAHOITAJIEN TÄYDENNYSKOULUTUS

HYGIENIAHOITAJIEN TÄYDENNYSKOULUTUS HYGIENIAHOITAJIEN TÄYDENNYSKOULUTUS 16.5.2019 Marika Blomster TtM, Täydennyskoulutussuunnittelija Arcada Täydennyskoulutus tarjoaa Hygieniahoitajan Täydennyskoulutus 30 op Hygieniahoitajan erikoistumiskoulutus

Lisätiedot

EXPRESSIVE ARTS INSTITUTE INARTES

EXPRESSIVE ARTS INSTITUTE INARTES EXPRESSIVE ARTS INSTITUTE INARTES Taideterapeuttisen ryhmänohjaajan tutkinto 2019-2020 ekspressiivinen taideterapia viitekehyksenä Peruskoulutuksen suorittaneille. Terapeuttisen työn perusteet. Ohjaustoiminnan

Lisätiedot