PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Laatinut Marita Rundelin, Varkauden Kenttä-Veikot ry p Tarkistanut Väinö Kauhanen, Turvallisuuspäällikkö p Kari Kuvaja, Kilpailun johtaja p Tapahtuman nimi ja luonne Vastuullinen järjestäjä Osanottajamäärä, yleisö ja sivulliset Vakuutukset Ensiapu ja lääkäripäivystys sekä hätätoimintaohjeet Tiedotus, viestintä ja etukäteisohjeet Lupa- ja ilmoitusasiat Johtaminen, järjestyksenpito, vastuun- ja työnjako Suorituspaikat ja reitit Liikenteenohjaus ja pysäköinti Ohjeet osallistujille Kuulutukset ja juontajat Ohjelman sisältö Toimijoiden ja tuomarien osaaminen ja valmiudet Tarvittavat välineet, niiden tarkistus ja huolto Ennakoitavat vaaratilanteet ja niihin varautuminen Hygienia-asiat, ruokailu ja WC-tilat Tapahtuman seuranta, tilastointi ja arviointi Toiminta tapaturman tai onnettomuuden jälkeen... 4

2 1 1. Tapahtuman nimi ja luonne Yleisurheilun SM-kilpailut, T/P v., Varkaus. Tapahtuma on vuonna 1996 ja 1997 syntyneiden kansallinen mestaruuskilpailu yleisurheilussa. Tapahtumapaikka on Kisapuiston Keskuskenttä, Osmajoentie 32, Varkaus.. 2. Vastuullinen järjestäjä Tapahtuma on Suomen Urheiluliiton (SUL) alainen tapahtuma, jonka järjestelyoikeudet ja -vastuu on Varkauden Kenttä-Veikot ry:llä. 3. Osanottajamäärä, yleisö ja sivulliset Arvioidut henkilömäärät kolmepäiväisen tapahtuman aikana: 900 osanottajaa, 250 toimitsijaa/tuomaria, 2000 valmentajaa, huoltajaa tai katsojaa. Osallistujat pääasiallisesti hyväkuntoisia urheilijoita ja työikäisiä toimitsijoita. Osa katsojista voi olla myös iäkkäitä ihmisiä ja perheitä. 4. Vakuutukset SUL:n toimintavastuu- ja tapaturmavakuutus nro (IF). Seura on ottanut erillisen tilaisuudenjärjestäjän vastuuvakuutuksen nk. salmonellaehdolla nro (IF). Mahdollisessa työsuhteessa tai yritykseltä palveluja ostettaessa tulee ko. henkilöillä olla työnantajan lakisääteiset vakuutukset kunnossa. Urheilijoilla on yleisurheilulisenssiin sisältyvä vakuutus, joka on oltava maksettuna osallistuttaessa SUL:n alaiseen yleisurheilun harjoitus- ja kilpailutoimintaan. 5. Ensiapu ja lääkäripäivystys sekä hätätoimintaohjeet Hätänumero 112 Hätätoimintaohjeet onnettomuuksissa ja tapaturmissa (liite 1) ilmoitustaululla ja suorituspaikoilla. Ensiapu kentällä: SPR:n ryhmä, mahdollisesti myös lääkäri. Terveyskeskuspäivystys Savontie 55, puh. (017) Varkauden 24 tunnin perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan ensiapua ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat. Hoidon tarve ja paikka arvioidaan kiireellisyysluokitusta käyttäen. Ulkokuntalaisten hoito Kiireellinen hoito ja ensiapu annetaan kaikille. Yhteydenotto kiireellisissä asioissa puh. (017) Hammaslääkäripäivystys Arkisin ajanvaraus ma - pe klo puh. (017) Ensiapua annetaan klo välisenä aikana. Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä päivystys on Kuopiossa, ilmoittautuminen puhelimitse klo , puh. (017)

3 2 6. Tiedotus, viestintä ja etukäteisohjeet Huomioitavaa tapahtumaan osallistuville: - Kenttäalueella liikuttaessa on oltava erityisen varovainen. Vaaratilanteita voivat aiheuttaa esim. heittovälineiden huolimaton käsittely. - Kentälle pääsevät ainoastaan kilpailuvuorossa olevat urheilijat ja toimitsijat. Valmentajien, huoltajien ja katsojien paikka on katsomossa. Vain liivillä varustetut median edustajat saavat liikkua kilpailualueella erikseen määritellyin rajoituksin. - Yleisten liikennesääntöjen ja tapahtuma-alueen liikenteenohjaajien ohjeita on noudatettava. Kaikki toimitsijat ohjeistetaan turvallisuuden ja hätätoimintatilanteen osalta kisoja ennen pidettävässä tiedotustilaisuudessa, joka järjestetään ma klo 17 Keskuskentällä. Kriisitilanteessa lehdistölle ja muille ulkopuolisille tahoille turvallisuuteen liittyvistä asioista tai mahdollisista kriisiasioista tiedottaa tarvittaessa kilpailun johtaja Kari Kuvaja p Muut eivät saa antaa lausuntoja tilanteesta medialle. Kisa-alueen vastuutoimijoilla on radiopuhelinyhteys tiedottamista ja vaaratilanteessa ohjeiden antamista varten. 7. Lupa- ja ilmoitusasiat Hätäkeskukselle tehty ilmoitus tapahtumasta. Ilmoitus tapahtumasta tehty poliisille. Ilmoituksen liitteenä pelastusviranomaisen tarkistama turvallisuussuunnitelma ja vähintään 5 järjestysmiehen nimet ja sosiaaliturvatunnukset. Kaupungin luvat ja ilmoitukset: 21 päivää ennen tapahtumaa aluevaltauslupa haettu sähköisesti. Hakemukseen liitetty kartta tapahtuma-alueesta ja opastussuunnitelma (liite 5). Lupa Kuoppakankaan koulun yhteydessä olevilla pistokepaikoilla matkailuvaunujen ja autojen pysäköintikäyttöön saatu Hannu Tsuparilta. Paikat rajataan nauhoin tai kalkkiviivoin. Caravanajoneuvojen etäisyys toisistaan on oltava vähintään neljä metriä. Kirjallinen ilmoitus kunnan terveydensuojeluviranomaiselle tapahtumasta sekä omavalvontasuunnitelma alueella harjoitettavasta elintarviketoiminnasta ja muista hygieenisistä järjestelyistä tehty. Suomen Liikunta ja Urheilu ry (SLU), Teosto ry ja Gramex ry ovat tehneet sopimuksen musiikin esittämisestä järjestäytyneen liikunnan parissa. 8. Johtaminen, järjestyksenpito, vastuun- ja työnjako Kilpailunjohtaja vastaa kilpailun läpiviemiseen liittyvistä asioista. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja vastaa muusta tapahtumaan liittyvästä kuin kilpailuasioista. Järjestystä pitävät kenttäalueella järjestyspäällikön alaisuudessa järjestysmiehet, pysäköintipaikoilla ja väylillä liikenteenohjaajat ja lajinjohtajat kilpailupaikoilla. Kentällä on yövartiointi. Kilpailun vastuuhenkilöiden puhelinnumerot liitteenä (liite 2).

4 3 9. Suorituspaikat ja reitit Kentän kartta on liitteenä (liite 3). Liikenteenohjaajat ja toimitsijat opastavat tarvittaessa pelastushenkilökunnan mahdolliselle onnettomuuspaikalle. Pelastustiet pidetään auki liikenteelle koko tapahtuman ja sen valmistelujen ajan. Niille ei sallita edes lyhytaikaista pysäköintiä (liite 4). Liikkuminen suorituspaikoille ja niiltä pois tapahtuu lajijohtajan ohjaamana ennalta määriteltyjä reittejä pitkin. Urheilijat ja toimitsijat eivät liiku kentällä itsekseen. Suorituspaikoilla on hätätoimintaohjeet ja kylmäpusseja pikaista ensiapua varten. Suorituspaikoilla on myös juotavaa toimitsijoita varten. Suorituspaikkojen laitteiden johdot ym. sijoitetaan siten, etteivät ne aiheuta vaaratilanteita. Katsomorakennuksen alla sijaitsevien pukutilojen käytävien hätäpoistumistiet, niiden valojen toimivuus ja ensisammutusvälineiden sijoittelu ja toimivuus tarkistetaan. Alkusammutusvälineiden ja sammutuspeitteiden sijainti käy ilmi kenttäkartasta (liite 3). 10. Liikenteenohjaus ja pysäköinti Kisapaikalle saavutaan pääasiassa henkilöautoilla tai tilausajobusseilla. Liikenteenohjauksesta vastaa järjestyspäällikkö. Kilpailupaikalle ja P-alueille ohjataan tienvarsiopasteilla pääväyliltä opastussuunnitelman mukaisesti. Liikenteenohjaajilla ja järjestysmiehillä on keltaiset varoitusliivit ja järjestyksenvalvoja-. Liikenteenohjaajat näyttävät parkkipaikat. 11. Ohjeet osallistujille Turvallisuussuunnitelma julkaistaan SM-kisojen virallisilla nettisivuilla ja virallisella ilmoitustaululla. 12. Kuulutukset ja juontajat Turvallisuussuunnitelma toimitetaan kuulutusryhmälle ennen tapahtumaa. Myös kuuluttajat ohjeistetaan hätätoimintatilanteen varalta. 13. Ohjelman sisältö Kilpailuohjelma on Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusääntöjen mukainen kilpailuvaliokunnan hyväksymin muutoksin. Kilpailuaikataulu on nettisivuilla, käsiohjelmassa sekä kilpailupaikalla virallisella ilmoitustaululla. Aikataulun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen, jotta toisilleen vaaratilanteita aiheuttavat lajit eivät sattuisi samaan aikaan. Aikataulujen mahdollisesti venyessä esim. säätilan vuoksi, tehdään eritysjärjestelyjä turvallisuuden varmistamiseksi, mikäli kuitenkin joudutaan limittämään toisilleen vaarallisia lajeja. 14. Toimijoiden ja tuomarien osaaminen ja valmiudet Kaikki lajijohtajat ja varajohtajat ovat koulutettuja tuomareita. Kaikille toimitsijoille pidetään lyhyt turvallisuuskoulutus ennen tapahtumaa ja lajijohtajat ryhmiensä tapaamisissa kiinnittävät erityistä huomiota kunkin lajin mahdollisiin vaaratilanteisiin ja niiden ennaltaehkäisemiseen. 15. Tarvittavat välineet, niiden tarkistus ja huolto Tekninen johtaja vastaa välineiden ja kilpailupaikkojen kunnosta. Lajinjohtajat tarkastavat vielä välineiden kunnon suorituspaikoilla ja tarvittaessa myös kisan aikana. Kenttähenkilökunta vastaa kentän huollosta.

5 4 16. Ennakoitavat vaaratilanteet ja niihin varautuminen Ruokamyrkytys: tunnistetaan elintarvikkeiden käsittelyyn, säilytykseen ja kuljetukseen liittyvät riskitekijät ja varmistetaan näiden tekijöiden hallinta jokaiselta ruokahuollossa ja kioskitoiminnassa olevalta henkilöltä. Hygieniapassit kaikilla ruokapisteiden vastuuhenkilöillä joka vuorossa. Ruokahuollosta vastaava huolehtii hygieniasta riittävällä tiedottamisella. Talousveden otto vain hyväksytyistä vedenottopisteistä. Tulipalo: jauhesammuttimet ja/tai sammutuspeitteet käsillä ja huolellinen tulenkäsittely (grilli). Tarkistetaan ensisammutusvälineiden kunto. Tupakointi kenttäalueella on kielletty. Tupakointi on sallittua vain siihen erikseen varatulla tupakkapaikalla, joka sijaitsee kenttäalueen ulkopuolella. Tuhkaastian syttymiseen varustaudutaan lähellä sijaitsevalla sammuttimella tai sammutuspeitteellä (kioski). Heittovälineen osuminen kentällä olijaan: Turvaetäisyys heittohäkistä pidettävä ja heittoväline on oltava kaikilla tarkkailussa koko suorituksen ajan. Lajien ollessa samaan aikaan, riskialueella ylimääräiset valvojat pitämässä silmällä heittovälinettä ja varoittamassa tarvittaessa. Huoltajia tai valmentajia eikä muitakaan ylimääräisiä henkilöitä ei saa olla kentällä. SPR: n ensiapuryhmä kisapaikalla. 17. Hygienia-asiat, ruokailu ja WC-tilat Urheilukentällä kahvila kioskin vieressä ylätasanteella ja myyntipiste kentän päädyssä. Kisavieraiden ja urheilijoiden ruokailu tapahtuu Kuoppakankaan koululla. Toimitsijoiden ruokailu tapahtuu katsomon alla olevassa varustehallissa, joka suojataan asianmukaisesti pressuilla ja viiroilla. WC:t sijaitsevat huoltorakennuksessa ja kokoontumispaikan vieressä. Roska-astioita lisätään kisojen ajaksi Varkauden kaupungilta on yksi henkilö huolehtimassa alueen ja hygieniatilojen siisteydestä sekä hygieniavälineiden riittävyydestä. 18. Tapahtuman seuranta, tilastointi ja arviointi jatkuvasti (ennen kilpailuja, kilpailujen aikana sekä niiden jälkeen) lajinjohtajille kysely kisan jälkeen SPR:n raportti kisojen aikaisista hoitotoimenpiteistä järjestelytoimikunta arvioi kisojen turvallisuusjärjestelyjen onnistumista 19. Toiminta tapaturman tai onnettomuuden jälkeen Ruokamyrkytys: Ruokahuollosta vastaavan on, saatuaan tiedon käsitellyn elintarvikkeen aiheuttamasta ruokamyrkytyksestä tai epäillessään käsiteltävän elintarvikkeen voivan aiheuttaa ruokamyrkytyksen, ilmoitettava siitä välittömästi kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Ruokamyrkytyksen aiheuttajaksi epäilty elintarvike tai näyte siitä on säilytettävä niin, että se voidaan tutkia laboratoriossa ruokamyrkytyksen syyn selvittämiseksi. Terveydensuojeluviranomainen ilmoittaa siitä edelleen elintarvikevirastolle, kansanterveyslaitokselle ja eläinlääkintä- ja elintarvikelaitokselle. Muut: Toimitaan tämän turvallisuussuunnitelman antamien ohjeiden mukaisesti. Liitteet: 1 Hätätoimintaohje 2 Vastuuhenkilöiden puhelinnumerot 3 Kartta: kisa-alue ja sammuttimien sijoittelu 4 Pelastustie, pysäköinti ja liikenteenohjaajat 5 Opastus Varkauden kaupunkialueella

6 Liite 1 HÄTÄTOIMINTAOHJEET 112 Kisapuiston urheilukenttä: Osmajoentie 32, VARKAUS Hätätilanteessa soita Soita hätäpuhelu itse, jos voit. 2. Kerro, mitä on tapahtunut. 3. Kerro tarkka osoite ja kunta: Osmajoentie 32, VARKAUS 4. Vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin. 5. Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. 6. Lopeta puhelu vasta saatuasi siihen luvan. Opasta auttajat paikalle. Soita uudestaan, mikäli tilanne muuttuu. HUOM! Jos hätänumero on hetkellisesti ruuhkautunut - älä sulje puhelinta! Kuulet nauhoitteen, jossa kehotetaan odottamaan hetki linjalla. Hätäpuheluihin vastataan mahdollisimman nopeasti ja aina soittamisjärjestyksessä. Et tarvitse koskaan suuntanumeroa. Hätäpuhelu on maksuton. Sairauskohtaus tai tapaturma: HÄLYTÄ ENSIN APUA / 112 Ilmoita myös Ensiapupisteeseen p AUTA LOUKKAANTUNUTTA ALOITA TARVITTAVA ENSIAPU OPASTA APU PAIKALLE

7 Liite 2 Vastuuhenkilöiden puhelinnumerot ENSIAPU SPR Järjestysmiehet Väinö Kauhanen Kilpailun johtaja Kari Kuvaja Tekninen johtaja Heikki Ikäheimonen Tuomarineuvosto Jaana Kujala Järj. toimikunnan PJ Timo Kolari Kuuluttaja Aki Tuovinen Kuuluttaja Matti Kartila Kenttämestarit Kisakanslia Tuula Voutilainen Calling Marita Rundelin Lajinjohtaja (juoksut) Timo Eronen Start referee Heikki Karjalainen Lähettäjät Erkki Kaikkonen Lajinjohtaja (heitot) Harri Asikainen Lajinjohtaja (pituus/3-loikka) Tenho Pakarinen Lajinjohtaja (korkeus/seiväs) Markku Koponen Lajinjohtaja (korkeus/seiväs) Heikki Hakuli Tulospalvelu Mikko Ikäheimonen Välinetarkastus Pauli Makkonen Järjestysmiehet Väinö Kauhanen

8 Liite 3 Kartta kisa-alueesta Sammutusvälineiden sijoittelu kentällä

9 Liite 4 Pelastustie Pysäköinti ja liikenteenohjaajat

10 Opastus Varkauden kaupunkialueella Liite 5

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA SISÄLLYS 1 TAPAHTUMAN KUVAUS... 3 1.1. Tapahtuman nimi ja paikka... 3 1.2. Vastuullinen järjestäjä... 3 1.3. Osanottajamäärä, yleisö ja sivulliset... 3 1.4. Ohjelman

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Sisällys 1. Tapahtuman nimi ja luonne... 2 2. Vastuullinen järjestäjä... 2 3. Osanottajamäärä, yleisö ja sivulliset... 2 4. Vakuutukset... 2 5. Ensiapu ja lääkäripäivystys

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA SAUL:n yleisurheilun SM-kilpailut Iisalmi 5. 7.8.2016 Sisällys 1. Tapahtuman nimi ja luonne... 2 2. Vastuullinen järjestäjä... 2 3. Osanottajamäärä, yleisö ja sivulliset...

Lisätiedot

1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT

1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Avoimet AM-hiihtosuunnistuskilpailut Oulun piirin KLL:n suunnistusmestaruuskilpailut 16.9.2014 Oulurastit 16.9.2014 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen)

Lisätiedot

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN

PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 1 PIENEN YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA [NIMI] NORMAALIOLOJEN JA POIKKEUSOLOJEN ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (2004 8 ja 9 ) ja pelastustoimesta

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES 13.6.2013 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi 19. Forssa Games -suunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Lounais-Hämeen Rasti 1.3

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma

Turvallisuussuunnitelma Turvallisuussuunnitelma Vastuu tapahtuman turvallisuudesta on aina tapahtuman järjestäjällä. Laki määrittää useita asioita koskien tapahtuman järjestämisen turvallisuutta. - Kokoontumis- ja järjestyksenvalvonnanlaki

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. Iisu ry. pj. Markku Loukusa Pikkumökintie 8 91100 Ii p.0405430578

PELASTUSSUUNNITELMA. Iisu ry. pj. Markku Loukusa Pikkumökintie 8 91100 Ii p.0405430578 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Iisun ry:n kaksipäiväiset kansalliset suunnistuskilpailut 25. 26.7.2015 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Iisu ry. pj. Markku Loukusa Pikkumökintie

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015. Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2015 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma

Turvallisuussuunnitelma Turvallisuussuunnitelma Tapahtuman nimi ja luonne o Niksi `09 on partiotaitokilpailu 10 16 vuotiaille, oranssi ja vihreä sarja. o Tapahtuma on Toivakan Lepinkäiset ry järjestämä, Järvi-Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja

TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja TURVALLISUUSSUUNNITELMA ORIMATTILAN TÄHTIKISAT 2018 Veini Holopainen, Kilpailun johtaja Jarkko Kumpulainen, Tekninen johtaja 1. Tapahtuman kuvaus Orimattilan JYmy järjestää yleisurheilun tähtikisat Orimattilan

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-Keskimatka R2 Suunnistuskilpailu SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS...2 2. YLEISTIEDOT...2 3. HENKILÖSTÖ YHTEYSTIETOINEEN TAPAHTUMA-AIKANA 3 4. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT,

Lisätiedot

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto

Suunnistuksen kansallinen kilpailu, su, 22.5.2016. Keuruun Kisailijat ry / Suunnistusjaosto 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Keuruun Kisailijat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman (ks. kohta 2) suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kalevan Rastiviesti 4.7.2015 Avoin kansallinen viestisuunnistuskilpailu

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kalevan Rastiviesti 4.7.2015 Avoin kansallinen viestisuunnistuskilpailu 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kalevan Rastiviesti 4.7.2015 Avoin kansallinen viestisuunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan

Lisätiedot

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112.

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112. Pelastustiet ja pysäköinti Valvojat ohjeistetaan seuraamaan pysäköintiä niin, ettei pysäköinti estä pelastusajoneuvojen toimintaa ja niin että pelastustiet pidetään avoinna. Hallin edessä on selkeät parkkipaikat,

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TURVALLISUUSSUUNNITELMA 08.07.2014 TURVALLISUUSSUUNNITELMA Maastopyöräilyn SM -kisaviikonloppu 2014 Kilpailunjohtaja Olli Lehtoranta 1. Tapahtuman kuvaus Ounaksen Pyörä-Pojat järjestää 18. - 20.07.2014 maastopyöräilyn SM -kisaviikonlopun.

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA HÄMEEN AVOIN AM-SPRINTTI SUUNNISTUS

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA HÄMEEN AVOIN AM-SPRINTTI SUUNNISTUS PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA HÄMEEN AVOIN AM-SPRINTTI SUUNNISTUS 10.5.2014 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Hämeen avoin Am-Sprintti 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Lounais-Hämeen

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA KISAKESKUKSET

PELASTUSSUUNNITELMA KISAKESKUKSET PELASTUSSUUNNITELMA PELASTUSSUUNNITELMA KISAKESKUKSET YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT Tilaisuuden nimi: Fin 5 Suunnistusviikko 9. 14.7.2012 Tilaisuuden järjestäjä: Teuvan Rivakka, Suunta Jurva ja Närpes

Lisätiedot

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt ja varahenkilöt Mika Tervala Turvallisuusvastaava puh

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM METSÄTAITOKILPAILUT

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM METSÄTAITOKILPAILUT PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM METSÄTAITOKILPAILUT 9. 10.9.2016 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Metsätaitoilun kesämestaruuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Pirkanmaan

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi SM-R1 Viestisuunnistus

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi SM-R1 Viestisuunnistus 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi SM-R1 Viestisuunnistus 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite, ehkä myös GPkoordinaatit) Mäntsälän Urheilijat

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES 14.6.2018 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi 24. Forssa Games, avoin kansallinen iltasuunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Lounais-Hämeen

Lisätiedot

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES

PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA FORSSA GAMES 14.6.2017 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi 23. Forssa Games 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Lounais-Hämeen Rasti 1.3 Järjestämispaikka

Lisätiedot

LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA

LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA LAHTI-SUUNNISTUS 2015 PELASTUSSUUNNITELMA Pelastussuunnitelma 1 (8) 28.7.2015 Päijät-Hämeen pelastuslaitos yleisotilaisuudet@phpela.fi Saimaankatu 64 15140 LAHTI Pelastussuunnitelma Lahti-Suunnistus 2015

Lisätiedot

2. Vastuullinen järjestäjä Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Janakkalan Jana ry, Kiipulasäätiö, sekä Janakkalan kunta.

2. Vastuullinen järjestäjä Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Janakkalan Jana ry, Kiipulasäätiö, sekä Janakkalan kunta. Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma 1. Tapahtuman ja luonne KiipFIT 2010, 31.7.2010 Janakkala, Kiipula. Liikunta-, kuntoilu- ja hyvinvointitapahtuma kaikenikäisille. Tapahtuma koostuu viidestä osioista.

Lisätiedot

SM 14/15 Yleisurheilu Kaarlenkenttä, Vaasa, 17.-19.8.2012

SM 14/15 Yleisurheilu Kaarlenkenttä, Vaasa, 17.-19.8.2012 TURVALLISUUSSUUNNITELMA 12.8.2012 1(8) SM 14/15 Yleisurheilu Kaarlenkenttä, Vaasa, 17.-19.8.2012 1. TAPAHTUMAN ja toiminnan kuvaus... 2 2. Toiminnan turvallisuudesta vastuulliset... 2 3. Suorituspaikat

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2013 19.10.2013

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2013 19.10.2013 HALIKKO -VIESTI 2013 19.10.2013 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Halikko -viesti 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Angelniemen Ankkuri ry. Kilpailunjohtaja Jarmo Reiman

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012.

PELASTUSSUUNNITELMA. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi S-JKL 100 v. suunnistuskilpailut 5.8.2012. 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite) Suunta Jyväskylä

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2010

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2010 HALIKKO -VIESTI 2010 23.10.2010 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Halikko -viesti 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite, ehkä myös

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. 50. Vihdin Hiihdot 18.1.2014 Vihdin Nummelassa

Pelastussuunnitelma. 50. Vihdin Hiihdot 18.1.2014 Vihdin Nummelassa Pelastussuunnitelma 50. Vihdin Hiihdot 18.1.2014 Vihdin Nummelassa 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata Maakuntaviestin toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET SM viesti R2 2015 suunnistuskilpailu 20.9.2015, Kisko (Salo) Tilaisuuden nimi 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi SM viesti R2 2015 suunnistuskilpailu

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Keski-Uusimaa-rastit Keinukalliossa 21.5.2015 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Keravan Urheilijat ry; Metsolantie 4; 04200 KERAVA; keu@keravanurheilijat.fi;

Lisätiedot

Rasti-Lukko ry. Pelastussuunnitelma. 2.9 Tapahtuman erityispiirteet Ei erityispiirteitä

Rasti-Lukko ry. Pelastussuunnitelma. 2.9 Tapahtuman erityispiirteet Ei erityispiirteitä Rasti-Lukko ry Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän suunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa, sekä määrittää turvallisuuden vastuut velvoitteet

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT

PELASTUSSUUNNITELMA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT PELASTUSSUUNNITELMA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi AM-partiosuunnistus 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Mäntsälän Urheilijat, suunnistusjaosto Simo Sorsa 0400-461702

Lisätiedot

SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma

SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma E-P:n alueen oravanpolkukilpailu ja avoin kansallinen keskimatka Laihialla 26.7.2014 Sisältö 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS... 2 2. YLEISTIEDOT...

Lisätiedot

Vattenfall Seuracup 2015

Vattenfall Seuracup 2015 Vattenfall Seuracup 2015 Giga-sarjan finaali Varkaudessa 29.8.2015 Suomen Urheiluliitto on myöntänyt Vattenfall Seuracupin Giga-sarjan finaalin järjestämisoikeuden Varkauden Kenttä-Veikoille. Giga-sarjan

Lisätiedot

2.3. Tapahtumapaikka Lahdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie Kohderyhma/asiakaskunta Satakunnnan piirin hiihtajat ja heidan huoltajat

2.3. Tapahtumapaikka Lahdepellon urheilukeskus, Kodisjoentie Kohderyhma/asiakaskunta Satakunnnan piirin hiihtajat ja heidan huoltajat Rasti-Lukko ry Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Taman pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilokuntaa turvallisuusasioissa seka maarittaa

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma OK RASEBORG NÅIDM MUSTIOLLA 23.8.2014

Pelastussuunnitelma OK RASEBORG NÅIDM MUSTIOLLA 23.8.2014 Pelastussuunnitelma OK RASEBORG NÅIDM MUSTIOLLA 23.8.2014 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata suunnistuskisan toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa

Lisätiedot

TAPAHTUMAN PELASTUS-JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

TAPAHTUMAN PELASTUS-JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Etelä-Savon pelastuslaitos TAPAHTUMAN PELASTUS-JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA Järjestäjä: Anttolan Urheilijat ry Tilaisuus: Kaakon Suunnistus ry:n aluemestaruuskilpailut, pitkä matka ja viesti Tapahtuma-aika:

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2014

PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2014 PELASTUSSUUNNITELMA HALIKKO -VIESTI 2014 25.10.2014 PELASTUSSUUNNITELMA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Halikko -viesti 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Angelniemen Ankkuri

Lisätiedot

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA

Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry:n järjestämien ratsastuskilpailujen TURVALLISUUSASIAKIRJA Oulunsalon Ratsastajat ry 2019 Sisällys 1. Tapahtumien tiedot... 1 2. Tapahtumien järjestäjän tiedot... 1 3. Tapahtumapaikka...

Lisätiedot

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma

Ampumahiihtokilpailut. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015. Pelastussuunnitelma Ampumahiihtokilpailut Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa 17.-18.1.2015 Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata ampumahiihtokilpailujen toteuttamisesta

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. Noin 600 hetkeä. Ei alkoholitarjoilua.

PELASTUSSUUNNITELMA. Noin 600 hetkeä. Ei alkoholitarjoilua. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Suunnistus kilpailu Rastijahti 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite, ehkä myös GPSkoordinaatit)

Lisätiedot

SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma

SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma SUUNNISTUSKILPAILUN Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma Avoin E-P:n alueen erikoispitkä suunnistuskilpailu Laihian Rajavuoren maastossa 4.10.2015 Sisältö 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS... 2 2.

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Keski-Uusimaa-rastit Bastukärrin logistiikka-alueella 7.6.2018 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Keravan Urheilijat ry; Kauppakaari 11; 04200 KERAVA; keu@keravanurheilijat.fi;

Lisätiedot

Iisu ry. PELASTUSSUUNNITELMA. Pohjois-Pohjanmaan KLL -suunnistus Iin Illinsaaressa QR-koodi

Iisu ry.   PELASTUSSUUNNITELMA. Pohjois-Pohjanmaan KLL -suunnistus Iin Illinsaaressa QR-koodi Iisu ry Pohjois-Pohjanmaan KLL -suunnistus 2018 Iin Illinsaaressa 25.9.2018 PELASTUSSUUNNITELMA QR-koodi www.iisu.fi Sisällys 1. Yleisötilaisuuden yleistiedot... 3 2. Tilaisuuden onnettomuusriskitekijät

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. lähtövalmiina kilpailukeskuksessa moottorikelkka + peräreki ja kuljettaja. 2 Liikenneonnettomuus

Pelastussuunnitelma. lähtövalmiina kilpailukeskuksessa moottorikelkka + peräreki ja kuljettaja. 2 Liikenneonnettomuus Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa sekä määrittää turvallisuuden

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. Ankkurirastit 2015

PELASTUSSUUNNITELMA. Ankkurirastit 2015 Ankkurirastit 2015 18.4.2015 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Ankkurirastit 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Angelniemen Ankkuri ry. Kilpailunjohtaja Kimmo Virtanen p.

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SUOMEN CUP 8.-9.11.2014 VUOKATTI

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SUOMEN CUP 8.-9.11.2014 VUOKATTI TURVALLISUUSSUUNNITELMA SUOMEN CUP 8.-9.11.2014 VUOKATTI YLEINEN INFORMAATIO Vuokatissa järjestetään 7.-9.11.2014 Maastohiihto ry:n uuden kotimaisen kilpailujärjestelmään kuuluvan Suomen Cup kilpailusarjan

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP

TEKNINEN OPAS. Bioracer Evoc GP TEKNINEN OPAS Bioracer Evoc GP 13.5.2017 Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Kilpailun organisaatio 3.Ohjeita kilpailijoille 3.1. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut 3.2. Kilpailuluokat 3.3. Kilpailukanslia

Lisätiedot

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA

XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA XXXIV Seinäjoen Talvikisat 2.1.2016 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1 Yleistä Tämä pelastussuunnitelma perustuu Pelastuslain ja pelastusasetuksen vaatimuksiin laatia tällaisesta tapahtumasta Pelastussuunnitelma.

Lisätiedot

Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin.

Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin. Perustuu Pelastuslain (379/2011) ja asetuksen pelastustoimesta (407/2011) vaatimuksiin. 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Pesäpallo alueleiri Ylivieska/leiridisko 1.2 Tilaisuuden järjestäjä

Lisätiedot

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16

LAPIN PELASTUSLAITOS EMERGENCY SERVICE OF LAPLAND. YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin 379/2011 16 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kansallinen hiihtosuunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden

Lisätiedot

YLEINEN HÄTÄNUMERO ON 112

YLEINEN HÄTÄNUMERO ON 112 PELASTUSSUUNNITELMA,YLEISÖTILAISUUDET RÄDDNINGSPLAN, PUBLIKTILLSTÄLLNINGAR Tilaisuuden nimi Suunnistuksen SM -Esikisa ja Syöte -Suunnistus 11.-12.8.2018 YLEINEN HÄTÄNUMERO ON 112 Pelastuslaissa (379/2011)

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA

PELASTUSSUUNNITELMA 2. TILAISUUDEN ONNETTOMUUSRISKITEKIJÄT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY SEKÄ TOIMENPITEET ONNETTOMUUDEN SATTUESSA 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Keinukallion nuorten pariviestit 21.1.2018 1.2 Tilaisuuden järjestäjä Keravan Urheilijat ry: Kauppakaari 11, 04200 KERAVA; hiihto@keravanurheilijat.fi;

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry

Turvallisuussuunnitelma. Lauttasaaren Kisa-Siskot ry Turvallisuussuunnitelma Lauttasaaren Kisa-Siskot ry LAUTTASAAREN KISA-SISKOT RY TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2 (6) Sisällysluettelo 1 Turvallisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2 Yhdistyksen toiminnan kuvaus...

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET. Tilaisuuden nimi

PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET. Tilaisuuden nimi PELASTUSSUUNNITELMA, YLEISÖTILAISUUDET Tilaisuuden nimi Yleisurheilun 16-17 -vuotiaiden SM-kilpailut Kankaanpää Pelastuslaissa (379/2011) on vaatimus laatia pelastussuunnitelma yleisötilaisuuksiin ja muihin

Lisätiedot

Pellon Ponsi ry / suunnistusjaosto Jani Harju p. 0405862199, jani.harju(at)lappia.fi

Pellon Ponsi ry / suunnistusjaosto Jani Harju p. 0405862199, jani.harju(at)lappia.fi YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (379/2011 16 ) ja pelastusasetukseen (407/2011 3 ) 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Lapin Lumirastit

Lisätiedot

Haapaveden urheilijat Ry. Kansalliset hiihtokilpailut

Haapaveden urheilijat Ry. Kansalliset hiihtokilpailut KANSALLISET HIIHDOT KORKATISSA 30.12.2017 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Kansalliset hiihdot 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Haapaveden urheilijat Ry 1.3 Järjestämispaikka

Lisätiedot

37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA

37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA 37. KANSALLISET JA 27. ZEPPELIN-HIIHDOT 9.2.2019 KEMPELE TURVALLISUUSSUUNNITELMA Kempeleen Pyrintö ry. Kempeleen Kiri ry. 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen

Lisätiedot

OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE

OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE OHJEITA URHEILIJOILLE JA HUOLTAJILLE Kilpailuaikataulu... 2 Paikoitus... 2 Kisakanslia... 2 Huoltajakortti ja ohjelma... 2 Verryttelyalueet... 3 Kulunvalvonta ja oleskelu kentällä... 3 Kenttälajien suorituspaikat...

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma OK RASEBORG KEVÄTKISAT TENHOLASSA 12.4.2014

Pelastussuunnitelma OK RASEBORG KEVÄTKISAT TENHOLASSA 12.4.2014 Pelastussuunnitelma OK RASEBORG KEVÄTKISAT TENHOLASSA 12.4.2014 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata suunnistuskisan toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa

Lisätiedot

Pelastusviranomainen, jonka toiminta-alueella yleisötilaisuus järjestetään: KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOS

Pelastusviranomainen, jonka toiminta-alueella yleisötilaisuus järjestetään: KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOS Pelastusviranomainen, jonka toiminta-alueella yleisötilaisuus järjestetään: KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOS Uudenmaan alueen oravapolkukilpailu 30.8.2011 Erkylän majalla Hausjärvellä PELASTUSSUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti

MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti, N16 V sprintti, M18 V sprintti, N18 V sprintti Kilpailuohjeet KILPAILUOHJELMA PERJANTAI 3.8.2018 Kilparata auki koko päivän LAUANTAI 4.8.2018 (aikataulu on alustava) MYL V sprintti (SM), NYL V sprintti (SM), M14 V sprintti, N14 V sprintti, M16 V sprintti,

Lisätiedot

1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS

1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS 1. TURVALLISUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Rastivarsat ry:n järjestämän suunnistustapahtuman suunnistajien, katsojien sekä järjestelytehtävissä toimivien turvallisuus

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä)

Pelastussuunnitelma. Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä) Pelastussuunnitelma Suunnistuksen kansalliset kilpailut 16.-17.5.2015 (keskimatka ja pitkä) YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 (POLIISI, SAIRAANKULJETUKSET, TULIPALOT, PELASTUSTEHTÄVÄT) Päivystävä sairaala: OYS, Kajaanintie

Lisätiedot

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT

REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT REIKÄPELIN SM 2011 KISAJÄRJESTELYT SM-Reikäpelikisat 2011 ovat Suomen Golfliitto ry:n alaiset kilpailut, joiden käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Golfkiertue Oy (Finnish Golf Tour) sekä Viipurin Golf

Lisätiedot

Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma. Pellon Ponsi ry, suunnistusjaosto Veijo Ekonoja,

Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma. Pellon Ponsi ry, suunnistusjaosto Veijo Ekonoja, 2 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Tornionlaakson Rastipäivät 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen, myös sähköpostiosoite) 1.3 Järjestämispaikka (Paikan nimi ja osoite) Pellon

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/ )

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/ ) TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/2003 9 ) Järjestäjä: Kauhajoen Karhu r.y. Ampumahiihtojaosto Tilaisuus SM Ampumahiihtokisat Tapahtuma-aika 09--11.08.2019 Laatija / Yhteystiedot

Lisätiedot

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE

KAUHAJOKI AJOT KILPAILUOHJE KAUHAJOKI AJOT 15. - 16.7.2017 KILPAILUOHJE Päivitetty 12.7.2017 KAUHAJOKI TEMPO 15.7.2017 klo 11.00 Kilpailukeskus: Pukkilan ala-aste Hyypäntie 78, Kauhajoki HYYPÄNLAAKSO MAANTIE 16.7.2017 klo 10.00 Kilpailukeskus:

Lisätiedot

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA HUOLTAJILLE

OHJEITA KILPAILIJOILLE JA HUOLTAJILLE OHJEITA KILPAILIJOILLE JA HUOLTAJILLE Kilpailukanslia ja osanoton varmistus Kauhavalla kilpailukanslia ja osanotonvarmistuspiste sijaitsevat urheilukentän huoltorakennuksen kulmauksessa ja Lapualla Urheilutalon

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (379/2011 16 ) ja pelastusasetukseen (407/2011 3 ) 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Tornionlaakson

Lisätiedot

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA

MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA MASALAN YLIPAINEHALLIN TURVALLISUUS SUUNNITELMA Masalan ylipainehallin yhteystiedot Jalkapallohalli, kupla Rusthollintie 2, 02430 Masala Ylläpito ja huolto: Tilahallinnon päivystäjä 040-5140091 Kenttämestari

Lisätiedot

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-SUUNNISTUSKILPAILUT RYHMÄ 2 PITKÄ MATKA 8-9.9.2007. Kyrös-Rasti ry

TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-SUUNNISTUSKILPAILUT RYHMÄ 2 PITKÄ MATKA 8-9.9.2007. Kyrös-Rasti ry TURVALLISUUSSUUNNITELMA SM-SUUNNISTUSKILPAILUT RYHMÄ 2 PITKÄ MATKA 8-9.9.2007 Kyrös-Rasti ry SISÄLTÖ 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS... 3 2. YLEISTIEDOT... 3 3. TAPAHTUMAN HENKILÖSTÖ YHTEYSTIETOINEEN

Lisätiedot

Turvallisuussuunnitelma on toimitettu Päijät-Hämeen poliisilaitokselle sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle.

Turvallisuussuunnitelma on toimitettu Päijät-Hämeen poliisilaitokselle sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle. 1 HOLLOLA-RASTIEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Hollolan Urheilijat-46:n järjestämän suunnistustapahtuman suunnistajien,

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu Suunnistuskilpailu

PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu Suunnistuskilpailu PELASTUSSUUNNITELMA Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailu 14.5.2016 Suunnistuskilpailu 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Karkki-Rastin 30-vuotisjuhlakilpailut, kansallinen suunnistuskilpailu

Lisätiedot

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Autourheilun säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt Autokilpailujen kansalliset määräykset suomessa Nopeuskilpailujen säännöt Ko. lajin kilpailusäännöt (sarjasäännöt)

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS

Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Pelastussuunnitelma 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata hiihtokilpailujen toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa turvallisuusasioissa sekä määrittää turvallisuuden

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA

YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Yleisötilaisuuden pelastussuunnitelma 1 YLEISÖTILAISUUDEN PELASTUSSUUNNITELMA Suunnitteluvelvoite perustuu valtioneuvoston asetukseen pelastustoimesta (407/ 2011 3 ) ja pelastuslakiin (379/2011 16 ) Pelastuslaki

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA & KLL

PELASTUSSUUNNITELMA & KLL PELASTUSSUUNNITELMA Nuorten SM-viestit & KLL Mestaruushiihdot Vierumäki 11-12.3.2017 Tomi Silvonen Pelastussuunnitelma: Nuorten SM-viestihiihdot & KLL mestaruushiihdot 1. Yleisötilaisuuden yleistiedot

Lisätiedot

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu

SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu SUOMEN URHEILULIITTO 31.1.2014 Kilpailu STADION TASON KENTTÄVAATIMUKSET Kansainvälisten kilpailujen tason yleisurheilukenttä edellyttää seuraavaa vaatimustasoa: Yleistä Kaikkien suorituspaikkojen on täytettävä

Lisätiedot

SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA

SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA Järjestäjä: Kuusankosken Urheiluseura r.y. Tilaisuus Aluemestaruus suunnistuskilpailut, pitkä matka ja viesti Tapahtuma-aika 16.-17.8.2008 klo 10

Lisätiedot

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I

Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu KILPAILUVALIOKUNTA 18.11.2014. Aika 18.11.2014, klo 15.00. Valo-talo, Sali I Suomen Urheiluliitto PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kilpailu 18.11.2014 KILPAILUVALIOKUNTA Aika 18.11.2014, klo 15.00 Paikka Valo-talo, Sali I Läsnä Pasi Oksanen puheenjohtaja Harri Aalto Anne Fröberg Harri Heikkilä

Lisätiedot

SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA 25.3.2010

SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA 25.3.2010 SUUNNISTUSKILPAILUN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA 25.3.2010 Järjestäjä: Kuusankosken Urheiluseura r.y. Tilaisuus Kansallinen suunnistuskilpailut - KuUS rastit Tapahtuma-aika 15-16.5.2010 klo 10

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (Pelastuslaki 379/2011 16 )

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (Pelastuslaki 379/2011 16 ) TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (Pelastuslaki 379/2011 16 ) Järjestäjä: Suunnistusseura Pihkaniskat ry. Tilaisuus Uudenmaan alueen oravapolku suunnistuskilpailu (AOK) Tapahtuma-aika ti

Lisätiedot

Sivu 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS

Sivu 1 TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. TURVALLISUUSSUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän turvallisuussuunnitelman tavoitteena on taata Hollolan Urheilijat-46:n järjestämän suunnistustapahtuman suunnistajien, katsojien sekä

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3.

TEKNINEN OPAS. SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt. 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille. 3. TEKNINEN OPAS SM Cyclocross 2016 18.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Kilpailun toimihenkilöt 2. Ohjeita kilpailijoille ja huoltajille 3. Aikataulu 4. Kartat 15.10.2015 Kilpailun järjestäjä: Kilpailukeskus:

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/2003 9 )

TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/2003 9 ) TAPAHTUMAN TURVALLISUUS- JA PELASTUSSUUNNITELMA (asetus 787/2003 9 ) Järjestäjä: Suunnistusseura Pihkaniskat ry. Tilaisuus Suunnistavan Uudenmaan aluemestaruussprinttisuunnistus Tapahtuma-aika Tiistai

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA. FinnSpring

PELASTUSSUUNNITELMA. FinnSpring FinnSpring 26-27.4.2014 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi FinnSpring 2014 suunnistuskilpailu (henkilökohtainen ja viesti) 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen) Angelniemen Ankkuri

Lisätiedot

Yleistä Seuracupin Tera-Sarjan Finaali järjestetään Tapio Rautavaaran kentällä (Hinttalankatu Nokia ) la Kilpailut alkavat klo 10:55

Yleistä Seuracupin Tera-Sarjan Finaali järjestetään Tapio Rautavaaran kentällä (Hinttalankatu Nokia ) la Kilpailut alkavat klo 10:55 KILPAILUINFO Yleistä Seuracupin Tera-Sarjan Finaali järjestetään Tapio Rautavaaran kentällä (Hinttalankatu 6 37120 Nokia ) la 1.9.2018. Kilpailut alkavat klo 10:55 Kisakanslia Kisakanslia sijaitsee Tapio

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMALOMAKE. 1 (5) VERSIO 2011 toimitettava 14 vrk ennen tapahtumaa YHTEENVETO / LOMAKE YLEISÖTILAISUUKSIA VARTEN

PELASTUSSUUNNITELMALOMAKE. 1 (5) VERSIO 2011 toimitettava 14 vrk ennen tapahtumaa YHTEENVETO / LOMAKE YLEISÖTILAISUUKSIA VARTEN PELASTUSSUUNNITELMALOMAKE. 1 (5) 1. YLEISÖTILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Keski-Suomen maakuntasuunnistus, Muurame 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (yhteystietoineen) 1.3 Järjestämispaikka (paikan

Lisätiedot

Turvallisuus ja pelastussuunnitelma yleisötapahtumissa

Turvallisuus ja pelastussuunnitelma yleisötapahtumissa TURVALLISUUSOHJEISTUS KÄPYLÄN PALLO RY 2015 Ohjeistuksen pohjana Pelastuslaki ( 2004 ) Tuoteturvallisuuslaki ( kuluttajapalvelut ) Tapahtumapalveluiden turvallisuuden edistäminen Kokoontumislaki ( lupa

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA OK RASEBORGIN KEVÄTKILPAILU RAASEPORISSA

PELASTUSSUUNNITELMA OK RASEBORGIN KEVÄTKILPAILU RAASEPORISSA PELASTUSSUUNNITELMA OK RASEBORGIN KEVÄTKILPAILU RAASEPORISSA 21.5.2016 1. SUUNNITELMAN TARKOITUS Tämän pelastussuunnitelman tarkoitus on ohjata suunnistuskilpailun toteuttamisesta vastaavaa henkilökuntaa

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA

JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA JOUKKUEIDEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA TAPAHTUMAPAIKKA TUPLAJÄÄT OY, Tietäjäntie 2, 70900 Toivala sekä Kuopion kaupungin jäähallit Niiralassa ja Lippumäessä AIKA JÄÄKIEKKOKAUSI 2013-2014 TAPAHTUMA JÄRJESTÄJÄ

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat

KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat KILPAILUN SÄÄNNÖT Hyvinkää Karting 2.8.2014 Luokat Cadett Micro Raket Junior Raket KF6 Junior KF6 Versio 5, 8.7.2014 KILPAILUN SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Hyvinkää Karting Päivämäärä: 2.8.2014 Kansallinen

Lisätiedot

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI

Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Crosskart TUOMARISTON PUHEENJOHTAJAN RAPORTTI Lajipäällikkö: Timo Lampinen 00-8701 timo.lampinen@autourheilu.fi kilpailu: päivämäärä: järjestäjä(t): e-mail: paikkakunta: Crosskart Challenge Kemora 20.08

Lisätiedot

K Y L Ä T A P A H T U M I E N P E L A S T U S S U U N N I T E L M A

K Y L Ä T A P A H T U M I E N P E L A S T U S S U U N N I T E L M A K Y L Ä T A P A H T U M I E N P E L A S T U S S U U N N I T E L M A Suunnitteluvelvoite perustuu pelastuslakiin (486/03 8 ja 9 ) ja pelastusasetukseen (787/03 9 ja 10 ) www.kylatoiminnantuki.fi TAATUSTI

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT

PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT PELASTUSSUUNNITELMA KARKKIRASTIT 19.5.2018 Suunnistuskilpailu 1. TILAISUUDEN YLEISTIEDOT 1.1 Tilaisuuden nimi Karkkirastit, avoin kansallinen suunnistuskilpailu 1.2 Tilaisuuden järjestäjä (Yhteystietoineen)

Lisätiedot