KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KYLÄN ASEMAKAAVA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KYLÄN ASEMAKAAVA"

Transkriptio

1 KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KYLÄN ASEMAKAAVA Kaavoittajan vastine kaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin Kaavaluonnoksen nähtävilläolo LAUSUNTO VASTINE 1. Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ( , yhteinen lausunto kaikkiin asemakaavoihin) a) Täydennettävä kaavan suhdetta valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin sekä arvioitava Täydennetään kaavaselostusta. kaavan vaikutukset valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden näkökulmasta. b) Varmistauduttava voimassa olevan ja muutettavana olevan yleiskaavan riittävästä ja ajanta- maankäyttöä ja on näin voimassaolevan OYK:n vas- Asemakaavan luonnos vastasi OYK luonnoksen 1. saisesta ohjausvaikutuksesta. tainen. Huomioitava voimassa olevan yleiskaavan ohjausvaikutus ja perusteltava siitä poikkeava asemakaavaratkaisu. c) Asemakaavaluonnoksessa annettu rakennuskielto sellaisenaan koskee myös asemakaavan mukaista rakentamista kiellon mittaisena aikana. Onko mielekästä antaa rakennuskieltoa, joka tulee voimaan asemakaavan voimaan tulon jälkeen. Kaavaselostuksessa tulee arvioida kaivoksesta aiheutuvia haittoja asuntola- ja palvelurakennuksille ja antaa tarkempia kaavamääräyksiä edellä mainittujen korttelialueiden käytöstä ja käyttömahdollisuuksista, jotta voidaan varmistua asemakaavan sisältövaatimusten täyttymisestä. Rakennuskiellon tavoitteena oli se, että uuden kaavan mukainen alueen muuttaminen kaivostoiminnan asuntola- ja palvelualueeksi voi tapahtua vasta kun kunta arvioi, että kaikki edellytykset täyttyvät. Haitat arvioidaan, jos kaavoitus jatkuu. 2. Fingrid ( , yhteinen lausunto osayleiskaavaan ja kaikkiin asemakaavoihin) Ei huomautettavaa. 3. Lapin liitto ( , yhteinen lausunto kaikkiin asemakaavoihin) Maakuntakaavan ohjausvaikutus toteutuu samanaikaisesti laadittavan Hannukaisen kaivos- Ei muutettavaa. alueen osayleiskaavan kautta. Asemakaavojen kaavaselostuksissa on riittävällä tavalla tuotu esille Tunturi-Lapin maakuntakaava ja kaava-alueita koskevat suunnittelumääräykset. 4. Liikennevirasto ( , yhteinen lausunto kaikkiin asemakaavoihin) a) Ei huomautettavaa asemakaavaluonnoksista. Liikenneviraston käsityksen mukaan asemakaavat tarjoavat tarvittavat edellytykset ja raamit alueen tarkempaan jatkosuunnitteluun.

2 5. Metsähallitus ( , yhteinen lausunto osayleiskaavaan ja asemakaavoihin) a) Kaavoituksessa on huomioitava mahdollisuudet, joiden avulla kaivostoiminnan vaikutukset matkailuun ja kansallispuistoon voidaan minimoida. Kaavassa tulee huomioida keinot, joilla voidaan minimoida ja estää melun ja pölyn suuntautuminen Ylläksen alueen suuntaan niin, että matkailu ja luonnossa virkistäytyminen ovat edelleen alueen vetovoimatekijöitä Käsitellään erityisesti Hannukaisen kaivosalueen osayleiskaavan yhteydessä. Todetaan keskeisimmät vaikutukset myös asemakaavan vaikutusten arvioinnissa. 6. Metsäntutkimuslaitos (yhteinen lausunto kaikkiin asemakaavoihin) Ei huomautettavaa 7. Muonion kunta ( , yhteinen lausunto osayleiskaavaan ja kaikkiin asemakaavoihin) Ei huomautettavaa 8. Museovirasto Kaava-alueella on kaksi muinaisjäännöskohdetta. Ne sijaitsevat EK-EV aluevarauksella, jossa niiden suojelu ei ole varsinaisen rakentamisen uhkaama. Rakennetun kulttuuriympäristön suojelun osalta Museovirastolla ei ole huomautettavaa asemakaavasta. Jos kaavoitus jatkuu, tulee muinaisjäännösten paikka tarkemmin määritellä. 9. Pellon kunta ( , yhteinen lausunto osayleiskaavasta ja asemakaavoista) Ei huomautettavaa. 10. Rovaniemen kaupunki ( , yhteinen lausunto OYK ja asemakaavat) Valmisteluvaiheen aineiston perusteella kaivoshankkeella ei ole sellaisia vaikutuksia Rova- Ei muutettavaa niemen kaupungin alueelle, että kaavaa tulisi tarkentaa tässä vaiheessa. 11. Kolarin kunnan rakennuslautakunta ( ) Hannukaisen kylän asemakaava tulee laajentaa Laajennusta harkitaan, jos kaavoitus jatkuu. koskemaan myös Hannukaisen ranta-asemakaavan ulkopuolella olevia rakennettuja kiinteistöjä. 12. Kolarin kunnan tekninen lautakunta ( ) Kunnalle ei saa syntyä asemakaava-alueesta tai Kunnan ja kaivosyhtiön tulee tehdä sopimus yhdyskuntatekniikan rakentamisesta ja kunnossapidosta. siitä johtuvista muista seikoista minkäänlaisia rakentamis-, kehittämis-, tai ylläpitovelvoitteita tai kustannuksia. 13. Torniolaakson sähkö Oy ( , yhteinen lausunto kaikkiin asemakaavoihin) Alueella on Tornionlaakson Sähkön jakeluverkosto. Yhtiö haluaa varata alueelle 5 puisto- Paikat varataan, jos kaavoitus jatkuu. muuntajan sijoituspaikat..

3 14. Ylläksen matkailuyhdistys ry (sama asemakaavoihin) a) YVA:n jälkeiset mittaustulokset saattavat osan Kaivossuunnitelma on tarkentunut kaavaprosessin YVA-lausunnon sisällöstä arveluttavaan valoon. aikana. Selvityksiä ja mallinnuksia on päivitetty suunnitelmien mukaan. b) Northland Mines Oy:n taloustilanne on epä- Hannukainen Mining Oy jatkaa kaivoshankkeen selvä. c) Luontomatkailulla voidaan nähdä muuta matkailua vahvempi yhteys paikalliseen talouteen ja kulttuuriin. valmistelua. Vaikutusten arviointia matkailuun ja virkistykseen on täydennetty osayleiskaavan kaavaselostuksessa. d) Kaavoitus tulisi keskeyttää, jolloin olisi mahdollisuus tutkia perusteellisesti kaivostoiminnasta matkailulle mahdollisesti aiheutuvia haittoja. Kaivoksen tarpeellisuutta Kolarin kunnalle tulee arvioida kriittisesti. Ympäristövaikutukset tulee tutkia uusien tutkimustulosten valossa. 15. Äkäslompolon kyläyhdistys a) Hannukaisen kaivoksen kaavoitus tulisi keskeyttää koska vaikutuksia matkailuun, porotalouteen ja asukkaiden elämään ei ole riittävällä tavalla selvitetty. b) Vaikutus Hannukaisen ja Kuerjoen ranta-asemakaavojen toteutumiseen on merkittävä. Hannukaisen kaivosalue on jo oikeusvaikutteisessa maakuntakaavassa EK alueena. Hannukaisen kylän asemakaavoitus voidaan keskeyttää, koska kaivossuunnitelma on muuttunut niin, että kylän aluetta voidaan käyttää rantakaavan mukaisesti Vaikutusten arviointia on täydennetty erityisesti samanaikaisesti vireillä olevassa osayleiskaavaprosessissa. Kaivossuunnitelmaa on muutettu niin, että kylän aluetta voidaan käyttää rantakaavan mukaisesti. Jos kylän asemakaavoitus keskeytetään, tulee kaivoksen toiminnot suunnitella ja toteuttaa niin, että niistä ei aiheudu ranta-asemakaavojen mukaiselle rakentamiselle kohtuutonta haittaa. Mallinnusten mukaan kaivostoiminta ei aiheuta ohjearvot ylittäviä tai terveydelle haitallisia vaikutuksia Hannukaisen kylän alueella eikä kauemmaksi.

4 MIELIPITEET (Lähes kaikki ovat antaneet mielipiteen samalla sekä osayleiskaavasta, että kylän asemakaavasta. Tähän koottu mielipiteet, jotka koskevat kylän asemakaavaa) 1. Hannukaisen kylän asukkaat, 12 allekirjoittanutta ( ) a) Turvarajaksi 500m tai louhoksen reuna 1000 m lähemmästä vakituisesta asunnosta. b) Rakennuskielto kylän alueella tarpeeton. Jos kaivoshanke tarvitsee kylän alueita, voi kylän siirtää. c) Ylläksentien siirto tarpeeton. Louhinta, turvarajat ja toiminnan ehdot tulee tehdä siten, ettei vaikutuksia tiehen. Ylläksentielle on jo korjaussuunnitelma. d) Asumisen ja yritystoiminnan kannalta nykyisen Hannukaisen kylän sijainti on erinomainen. e) Asuminen kaivoksen lähellä on mahdollista. Asukkailla kokemusta aiemmasta kaivostoiminnasta. Kaivostoiminta ja kylän olemassa olo nykymuodossaan on mahdollista. f) Sivukivialue lähellä tietä sijoitettu huonolle paikalle näkymien ja valumien kannalta. Louhoksen lähin reuna ulottuu n. 400 metrin etäisyydelle EV-alueella sijaitsevasta vakituisesta asunnosta. Tässä kohdassa louhinta tapahtuu jo lähes 20 metrin syvyydessä. Lisäksi on huomioitava se, että asunnon ja louhoksen välissä on rakennettu suojavalli. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. rakennuskieltoon. Kaivoksen suunnitelmia on tarkistettu eikä Ylläksentien siirto ole enää tarpeen. Ei muutettavaa. Kaavaselostuksessa on arvioitu vaikutukset asumiseen ja yritystoimintaan. Ei muutettavaa. Ks. edelliset vastineet. Tarkistetun kaavamerkinnän mukaan alue on sivukivien ja/tai pintamaiden läjitysalue (siv). Kaivossuunnitelman mukaan alueelle tullaan sijoittamaan pintamaita. Aluetta on siirretty kauemmaksi tiestä ja tien ja läjitysalueen väliin on osoitettu kaavassa suojavalli (suv). Pintamaiden läjitysalue ei tule näkymään tielle. Suojavallin näkymä- ja muut vaikutukset arvioitu kaavaselostuksessa. Valumavesien käsittely hoidetaan tarkemmassa suunnitelmassa. 2. Ilpo Hyvärinen ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID Asemakaavaan pitäisi lisätä 1 km suojavyöhyke, sillä voi olla merkitystä lunastustilanteessa. Jos asemakaavassa on osoitettu alue kaivostoimintaa varten, kiinteistön omistajalla on oikeus kaivostoimituksessa vaatia kaavaan merkityn alueen lunastamista kokonaisuudessaan. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. 1 km suojavyöhyke Äkäsjoen varren muut loma-asunnot on osoitettu osayleiskaavassa voimassa olevan rantayleiskaavan mukaisena.

5 3. Kaija ja Kauko Jestoi ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID 13572) Kiinteistön korvaaminen kaavan hyväksymisen jälkeekutuksia, että alueen käyttötarkoitusta olisi tar- Kylän alueelle ei arvioida kohdistuvan sellaisia vaipeen Äkäsjoen varren muut loma-asunnot on osoitettu osayleiskaavassa voimassa olevan rantayleiskaavan mukaisena. 4. Reino ja Tuula Lantto ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK) Vapaa-ajan asunto Hannukaisen ranta-asemakaavan alueella Äkäsjoen varrella. hyke Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. 1 km suojavyö- Kaivoksen haitallisien ja terveydelle vaarallisien vaikutuksien vähentämiseksi 1-2 km suojavyöhykkeen kutuksia, että alueen käyttötarkoitusta olisi tar- Kylän alueelle ei arvioida kohdistuvan sellaisia vai- perustaminen kaivoksen ympäristöön. Suojavyöhyke tulee kaavassa selkeästi määritellä ja osoittaa. peen osoittaa yleiskaavassa. Kylän aluetta ei asepeen muuttaa asemakaavalla tai aluetta olisi tar- Mikäli kaivoksen jatkotoiminnat pysäytettäisiin, tulee Hannukaisen nykyiset kaavat muuttaa asumidostu teta rakennuskieltoon, eikä kylän alueella muosen ja loma-asumisen asemakaavaksi. 5. Riku Salminen ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID 13603) Kiinteistö on myyty ranta-asemakaavalla vahvistettuna lomatonttina. Kaavan hyväksymiseen liittyen Kylän alueelle ei arvioida kohdistuvan sellaisia vai- Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. voisi olla lisäehto, esim. maanomistajien kanssa on kutuksia, muuttaa asemakaavalla tai aluetta olisi tar- päästävä oikeudenmukaiseen sopimukseen kiinteistön kaupasta ennen kaavan hyväksymistä. Kiinteistönomistajilla on oikeus saada korvaus arvottoteta rakennuskieltoon. peen osoittaa yleiskaavassa. Kylän aluetta ei asemaksi muuttuneista lomakiinteistöistä. Ranta-asemakaavojen alueilla käyttötarkoitukset Yksittäisen kansalaisen tulisi voida luottaa viranomaisen laatimaan ja vahvistamaan kaavaan. Mi- Äkäsjoen varren muut loma-asunnot on osoitettu pysyvät voimassa olevien kaavojen mukaisina. käli muutoksia tehdään jälkikäteen, tulisi aiheutuvat menetykset kompensoida täysimääräisesti jo mukaisena. osayleiskaavassa voimassa olevan rantayleiskaavan silloin kun asia on tapahtunut. 6. Virve ja Christian Egeland Jensen ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID 13605) Asemakaavaa ei tulisi vahvistaa ennen kuin kaivosyhtiö on tehnyt sopimuksen lunastuksesta rakenhyke Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. 1 km suojavyönusten- ja tontinomistajien kanssa ja Kolarin kunnan tavoitteet uusista vastaavista rakennuspaikutuksia, että alueen käyttötarkoitusta olisi tar- Kylän alueelle ei arvioida kohdistuvan sellaisia vaikoista on toteutunut. peen osoittaa yleiskaavassa. Kylän aluetta ei ase- 1 km suojavyöhyke tulee selkeästi määritellä kaavassateta Kaavaa ei tule vahvistaa siinä asetetun rakennuskiellon vuoksi, koska rakentamattomien tonttien omistajat joutuvat maksamaan kiinteistöveron, vaikka kaivostoiminta ei alkaisikaan.

6 7. Outi Mähönen ja Terho Liikamaa ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID13596) Ensisijainen haittojen (melu, pöly, tärinä ym.) vähentämistoimi on 1 km suojavyöhykkeen perustaminen louhosten ympärille. Suojavyöhyke, johon Hannukaisen kylän asemakaavaalue pääosin sisältyy, tulee selkeästi määritellä ja osoittaa kaavoilla. Suojavyöhykkeen sisällä olevien kiinteistöjen lunastusvaade tulee selkeästi tulla esille myös kaavaselostuksesta. Mikäli jostain syystä (Natura-arviointi, ympäristölupa) kaivostoiminnan suunnittelu pysäytetään tai kaivostoiminnan edellytykset poistuvat täysin, tulee Hannukaisen nykyinen ranta-asemakaava palauttaa asumiseen ja loma-asumiseen tarkoitetuksi asemakaava-alueeksi. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. 1 km suojavyöhyke Natura-arviointi on päättynyt. Samanaikaisesti kaavoituksen kanssa on laadittu hankkeen ympäristölupahakemusta. 8. Raimo Roininen ja Anja Aalto ( , samalla mielipiteellä Hannukaisen kylän asemakaava ja Hannukaisen OYK, ID 13597) a) Maanomistajille aiheutuva haitta tulee korvata. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. Kaivostoiminta ja asemakaava merkitsevät että alueen käyttötarkoitusta olisi tar- kohtuutonta toiminnan rajoittamista lomaasuntojen ja asuntojen maanomistajille. peen osoittaa yleiskaavassa. Kylän aluetta ei ase- Yleisten etujen turvaaminen vaatii erityistä tarkkaavaisuutta ja paneutumista virkamiehiltä teta rakennuskieltoon. Suunnitelman mukaan kaivos voidaan rakentaa niin, että siitä ei ja kunnan valtuustolta sekä kaivosyhtiöltä. aiheudu b) Miten osalliset pidetään ajan tasalla, ja miten osalliset voivat osallistua ja vaikuttaa kaavaprosessissa? c) Eikö kaavoittajan pitäisi varmistaa, että hanke, jota kaavoitus koskee, on myös taloudellisesti toteutettavissa? d) 1 km suojavyöhykkeen tulee selkeästi osoittaa kaivostoimintaan liittyvänä. Selostuksessa selkeästi kirjattava, miksi 1km suojavyöhyke on muodostettu. Kaava ei tule hyväksyä ennen kuin on yhteisymmärrys kiinteistöjen arvosta vapaaehtoisessa lunastuksessa ja kauppa on toteutunut. e) Kaavaselostuksessa kuvattu aikataulu ei ole realistinen. kohtuutonta haittaa maanomistajille. Osalliset voivat antaa palautetta kaavasta useassa vaiheessa (OAS, kaavaluonnos/-luonnokset, kaavaehdotus). Kaavan nähtävilläoloista tiedotetaan lehdissä, kunnan ilmoitustaululla ja internetsivuilla. Lisäksi on järjestetty ja järjestetään mm. yleisötilaisuuksia. Kaavoitus oli tauolla silloin kun kaivoshankkeella ei ollut tiedossa toteuttajaa. Uuden kaivosyhtiön myötä kaivoksen suunnittelua ja kaavoitusta on jatkettu. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. 1 km suojavyöhyke Kaavaselostuksessa kuvattu aikataulu on päivitetty. Selostukseen lisätty prosessikaavio, joka kuvaa kaivoshankkeeseen liittyviä eri lupavaiheita ja -menettelyitä.

7 f) Projektiin osallistuvien luovutusviranomaisten, mukaan lukien kaavojen myöntäjien tulisi vaatia, että kaivostoiminnan käynnistämiseen liittyy maiden lunastukset. 9. Ulla ja Jukka Reunanen ( , ID 13608, ID13610, ID13612) a) Maininta, että Ylläksen matkailualueen hiihtoja luontoreitit sijaitsevat kauempana, on vanhentunutta tietoa. Äkäslompolon ja hankealueen välisellä alueella virkistyskäyttö on kasvanut ja sen laajenemiseen tarvitaan lisää alueita. b) Kaivoshankkeesta ei ole informoitu silloin, kun loma-asuntotontteja on myyty. Ostajat ovat uskoneet Ylläksen alueen säilyvän virkistys- ja matkailukäytössä. Kaivosyhtiö tulee ottamaan haltuun alueita kaivoslain mukaisesti. Kaavaselostuksen lähtötietoja ja vaikutusten arviointia on päivitetty ja täydennetty. Osayleiskaavaluonnos ja kaivossuunnitelma on voimassa olevan Tunturi-Lapin maakuntakaavan mukainen (hyväksytty ympäristöministeriössä , vahvistettu korkeimmassa hallinto-oikeudessa ). Ylläksen alue säilyy virkistysja matkailukäytössä. Nykyiset Kaivosalueen valtaukset on tehty vuonna Hankkeessa on kuulemisia suoritettu ja niitä tullaan toteuttamaan useissa yhteyksissä sekä kaavojen että lupien käsittelyn yhteydessä. Kaivoshanke on suunniteltu niin, että kaivospiirin ulkopuolelle ei muodostu kohtuuttomia vaikutuksia, joita pitäisi korvata. c) Kaivoshankkeen valmistelussa on hyvin vähän kuultu alueelle omaisuuttaan sijoittaneita ihmisiä. Kaivoshanke aiheuttaa loma-asuntojen arvon, käyttöarvon ja jälleenmyyntiarvon alennuksen. d) Selvitettävä ovatko kunta ja kunnan päättäjät kaivoshanketta tukevilla päätöksillä velvollisia korvaamaan kaivoshankeen aiheuttamat haitat. e) Kaivosalue tuhoaa jokirantamaisemat. Äkäsjoen varrelle ei ole osoitettu kaivostoiminnan aluetta. 10. Ilari Rantanen ( , ID 13600) Mökki alueella EK-as/AP. Kuka määrittelee, milloin kaivostoiminnasta aiheutuneet vaikutukset ovat lieventyneet sille tasolle, ettei toiminnasta aiheudu kohtuutonta rasitusta alueen käytölle? Eikö olisi parempi lauseke tai ehto, jolla kaivosyhtiö velvoitetaan lunastamaan alue ennen kaivostoiminnan alkamista. Kunta voisi kaavalla vaikuttaa siihen, että kaivosyhtiö lunastaa mökin. Kaivossuunnitelmaa on tarkistettu. rakennuskieltoon, eikä kylän alueella muodostu tarvetta kiinteistöjen lunastukseen.

Ensimmäisen kaavaluonnoksen nähtävilläolo

Ensimmäisen kaavaluonnoksen nähtävilläolo KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSALUEEN OSAYLEISKAAVA Kaavoittajan vastine ensimmäisestä kaavaluonnoksesta saatuihin mielipiteisiin 5.4.2016 päivitetty 19.9.2016 Ensimmäisen kaavaluonnoksen nähtävilläolo

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSALUEEN OSAYLEISKAAVA

KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSALUEEN OSAYLEISKAAVA KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSALUEEN OSAYLEISKAAVA Kaavoittajan vastine ensimmäisestä kaavaluonnoksesta saatuihin mielipiteisiin 5.4.2016 päivitetty 19.9.2016, Ramboll: Tuuli Tolonen, Matti Kautto Ensimmäisen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSTEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA

KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSTEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA KOLARIN KUNTA HANNUKAISEN KAIVOSTEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA Kaavoittajan vastine kaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin Kunnanhallitus 20.2.2018 Kaavaluonnoksen nähtävillä olo 2. 31.12.2013. Samanaikaisesti

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA RAUTUVAARAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA

KOLARIN KUNTA RAUTUVAARAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA KOLARIN KUNTA RAUTUVAARAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA Kaavoittajan vastine kaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin Kunnanhallitus 20.2.2018 Kaavaluonnoksen nähtävillä olo 2. 31.12.2013. Samanaikaisesti

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Kolari Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 6 rakennuspaikat 1-6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Kolarin kunta - Seitap Oy

Kolari Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 6 rakennuspaikat 1-6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Kolarin kunta - Seitap Oy Seitap Oy 2018 1 Kolari Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 6 rakennuspaikat 1-6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.6.2018 Kolarin kunta - Seitap Oy 2018 Seitap Oy 2018 2 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

Kolari. 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 103 ja korttelin 135 rakennuspaikat 2 ja 3

Kolari. 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 103 ja korttelin 135 rakennuspaikat 2 ja 3 Seitap Oy 2019 1 Kolari 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 103 ja korttelin 135 rakennuspaikat 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.5.2019 Kolarin kunta Seitap Oy 2019

Lisätiedot

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Kortteli 5 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Kortteli 5 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Kortteli 5 rakennuspaikka 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 23.06.2014 Kolarin kunta -

Lisätiedot

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) KITTILÄN KUNTA, 2. KUNNANOSA, LEVI Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2(7) 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6

Suunnittelualue. Suunnittelun lähtökohdat. Suunnittelutilanne. SÄKYLÄN KUNTA , tark Sivu 1 / 6 SÄKYLÄN KUNTA Sivu 1 / 6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ristolan asemakaavan muutos Suunnittelualue Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 12 parantamiseksi

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy SALLATUNTURIN MATKAILUKESKUS POROPUISTO Sallan kunta SALLATUNTURIN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS (Tieliikennealue ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 13 RAKENNUSPAIKKA 2 JA M-ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.6.

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 13 RAKENNUSPAIKKA 2 JA M-ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.6. 0 LIITE 2 KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI: 13 RAKENNUSPAIKKA 2 JA M-ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.6.2018) KOLARIN KUNTA SEITAP OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio VISANNON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 1, 2 ja 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 21.2.2017 Seitap Oy 2017 Seitap Oy Osallistumis-

Lisätiedot

Kolari. Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455

Kolari. Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455 Seitap Oy 2018 1 Kolari Ylläsjärven asemakaavan muutos Kortteli: 455 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.02.2018 Kolarin kunta Seitap Oy 2018 Seitap Oy 2018 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

Äkäslompolon asemakaavan muutos, korttelit 45, 64, 65, 67, 68 ja 199 sekä M-aluetta

Äkäslompolon asemakaavan muutos, korttelit 45, 64, 65, 67, 68 ja 199 sekä M-aluetta KOLARIN KUNTA Äkäslompolon asemakaavan muutos, korttelit 45, 64, 65, 67, 68 ja 199 sekä M-aluetta FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 430-P35004 1 (8) Persson-Puurula Eva Sisällysluettelo 1... 1 2 Miksi kaavoitukseen

Lisätiedot

Kolari 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 2 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Kolari 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 2 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy 2018 1 Kolari 2. kunnanosa Äkäslompolon asemakaavan muutos Kortteli: 2 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 13.11.2018 Kolarin kunta - Seitap Oy 2018 Seitap Oy 2018 2

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 11.9.2017, tark. 4.6.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, LIESJÄRVI Kunta : TAMMELA Tilat : 834-421-10-6, 10-31, 10-54, 10-69, 10-84 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

Kunnan tavoitteet maankäytössä ja yhteensovittamisessa

Kunnan tavoitteet maankäytössä ja yhteensovittamisessa Kunnan tavoitteet maankäytössä ja yhteensovittamisessa 15.2.2017 Kuntastrategian linjaukset Maankäyttöstrategia KL 27.1.2017 - poimintoja - Yhteiskunnan edun mukaista olisi, että kaikki elinkeinot voisivat

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA

RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE VEHKAJÄRVI 1 RIIHINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 26.11.2007 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Riihiniemen ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne 635 Kylä: Vehkajärvi 461 Tila:

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA

JOUTSAN KUNTA RANTA OSAYLEISKAAVA JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.09.2016 Ote rantaosayleiskaavasta, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. Sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY

SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN KAAVASELOSTUS INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY 20.6.2017 KAAVASELOSTUS SUOLAJÄRVEN RANTAASEMAKAAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN INSINÖÖRITOIMISTO PAAVO PARVIAINEN OY Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Perustiedot 1.2

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Martinsaarentien LP alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Martinsaarentien LP alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KOLARI 2. KUNNANOSA ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS Martinsaarentien LP alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 31.10.2013 Seitap Oy 2013 Seitap

Lisätiedot

Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Inari MIELGNJARGAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 02.12.2013 Seitap Oy 2013-2014 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lammin päivät Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto

Lammin päivät Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto Lammin päivät 3.10.2018 Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto Kaivoslaki Maankäyttö- ja rakennuslaki Ympäristönsuojelulaki Vesilaki Luonnonsuojelulaki YVA-laki... poronhoitolaki, erämaalaki,

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

Pielisen rantaosayleiskaavan (Lieksa/ etelä) osittainen muutos (Ala-Rantala)

Pielisen rantaosayleiskaavan (Lieksa/ etelä) osittainen muutos (Ala-Rantala) LIEKSAN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen Tekninen virasto Pielisen rantaosayleiskaavan (Lieksa/ etelä) osittainen muutos (Ala-Rantala) Kaava-alueen sijainti Maankäyttö- ja rakennuslain 63 sekä -asetuksen

Lisätiedot

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016

POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 POSION KUNTA Toimintaympäristölautakunta KAAVOITUSKATSAUS VUODELTA 2016 YLEISTÄ KAAVAJÄRJESTELMÄSTÄ Kaavat jaetaan yleispiirteisiin ja yksityiskohtaisiin kaavoihin. Yleispiirteisiä kaavoja ovat maakunta-

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUHANGAN KUNTA METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN MUUTOS POLTTIMON LUONNONSUOJELUALUEEN PERUSTAMISPÄÄTÖKSEN MUKAISEKSI KAAVAN MUUTOS KOSKEE METSÄLÄN RANTA-ASEMAKAAVAA VASTAAMAAN YKSITYISEN MAAN SUOJELUTAVOITTEITA.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, Kuusikallio OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 2. osan muutos Kuorasjärvi, pohjoisosa, 10-405-23-89 Kuusikallio Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus

Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus JOUTSA SIIKANIEMI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.6.2017 SISÄLLYSLUETTELO Ote rantaosayleiskaavasta, kaava-alueen rajaus 1. Sijainti ja nykytilanne 2. Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella

Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella JOUTSA RIESKALANTIE RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITTELMA Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA

PÄLKÄNE HARHALA. KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNE HARHALA KUIKKO RN:o 8:46 KUIKON RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.6.2009 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Kuikon ranta-asemakaava Kunta: Pälkäne (635) Kylä: Harhala (402)

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; TARPOMA JA SIIHEN LIITTYVÄ RETKEILY-JA ULKOILUALUE ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila Kaavoitusinsinööri 7.3.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019

SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 SAVUKOSKEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2019 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä on kaavoituskatsaus 2 Kaavoitusviranomainen 2 Miten voit osallistua kaavoitukseen 2 2. Maankäytön suunnittelu ja kunnan tavoitteet 3

Lisätiedot

Savukoski Pykäläinen-Kuttusoja rantaosayleiskaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Savukoski Pykäläinen-Kuttusoja rantaosayleiskaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Savukoski Pykäläinen-Kuttusoja rantaosayleiskaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 26.05.2011 Seitap Oy 2011 Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 10 14, VL-aluetta sekä VR-1,VR-2 ja VR-3 aluetta. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 10 14, VL-aluetta sekä VR-1,VR-2 ja VR-3 aluetta. Kaavaluonnoksen selostus Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 10 14, VL-aluetta sekä VR-1,VR-2 ja VR-3 aluetta Kaavaluonnoksen selostus 26.03.2019 2019 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija:, Ainonkatu

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1. Kaavaluonnoksen selostus

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1. Kaavaluonnoksen selostus Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 Kaavaluonnoksen selostus 04.06.2018 Seitap Oy 2018 1. Perus- ja tunnistustiedot Kaavan laatija: Seitap Oy,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö. Lahti.fi A-2701 1 (6) A-2701 Asemakaavan muutos 25.4.2018 Hirsimetsäntie 5-7 (Kivistönmäki), Kiveriö Lahti.fi A-2701 2 (6) Asemakaavan muutos laaditaan Kiinteistö Oy Lahden Hirsimetsäntie 5 sekä JMK Investment

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi:

Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: Sandsundin teollisuusalueen asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599406201501 1. Innehåll SANDSUNDIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS... 1 1. SUUNNITTELUALUE...

Lisätiedot

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS

(Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Leivonmäki) Hiilen-, Valkea-, Riihi- ja Siikajärven ranta-asemakaavan osittainen muutos ja laajennus Riihijärvellä. RANTA-ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kaavaselostus koskee 4.11.2008 päivättyä kaavakarttaa. Ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kuvataan kaavatyön tavoitteet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KOLARI, 2. KUNNANOSA KOLARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS YLLÄSJOKISUUN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (10.12.

KOLARI, 2. KUNNANOSA KOLARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS YLLÄSJOKISUUN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (10.12. 0 KOLARI, 2. KUNNANOSA KOLARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS YLLÄSJOKISUUN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) (10.12.2011) KOLARIN KUNTA SEITAPA OY 2011-2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.10.2010 Seitap Oy 2010 Seitap

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014. viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2014 viistokuva: MOVA kuvaaja Jari Kokkonen Pyhäjärven kaupunginvaltuusto hyväksynyt..2014 KAAVOITUSKATSAUS 2014 1.5.2014 Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesti

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.3.2016 KURIKAN KAUPUNKI Pitkämön tekojärven tilan 7:391 ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan

Lisätiedot

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58)

Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) LIEKSAN KAUPUNKI Mähkön (6.) kaupunginosan korttelia nro 58 koskeva asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (osakortteli 58) Kuva 1. Kaavamuutoksen tarkastelualue Maankäyttö- ja rakennuslain 63 ja asetuksen

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot