SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013. Kaupunginvaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2013. Kaupunginvaltuusto 02.07.2013 1"

Transkriptio

1 Kaupunginvaltuusto Aika kello 18:00-02:20 Paikka Valtuustosali Läsnä Mikkonen Anna-Kristiina puheenjohtaja Kupiainen Aune I varapuheenjohtaja Rouvinen Juhani II varapuheenjohtaja Backman Anja jäsen Backman Jouni jäsen Bilund Juha jäsen Condit Stephen jäsen Hirvonen Teemu jäsen Härkönen Riitta jäsen Kettunen Leena jäsen Kokko Sampsa jäsen Koskela Jouni jäsen Kukkonen Juha jäsen Laamanen Raimo jäsen Laukkanen Aate jäsen Linnamurto Jarmo jäsen Loikkanen Tuomas jäsen Lundenius Matti jäsen Luukkanen Harri jäsen Matilainen Jouni jäsen Nousiainen Markku jäsen Nousiainen Pekka jäsen Otranen-Silvennoinen Anne jäsen Parkkinen Juha jäsen Parkkinen Matti-Pekka jäsen Piironen Eero jäsen Pullinen Kari jäsen poistui 186 käsittelyn aikana klo 01:25 Puputti Seija jäsen Puustinen Veikko jäsen Rakkolainen Erkki jäsen Rauhansalo Kauko jäsen Riikonen Teuvo V. jäsen Ronkanen Onni jäsen poistui 189 asian käsittelyn aikana klo Seppänen Ulla jäsen Silvennoinen Ari jäsen Sironen Olli jäsen Suomalainen Tuukka jäsen Tiainen Teemu jäsen Torikka Kirsi jäsen Turunen Kaj jäsen

2 Kaupunginvaltuusto Tuunainen Tommi jäsen Uimonen Anna-Liisa jäsen Vaarnamo Varpu jäsen Wuorinen Jarkko jäsen Laine Janne kaupunginjohtaja saapui 179 aikana klo 18:40 Petriläinen Arja palvelupäällikkö Stenberg Eija varajäsen Muukkonen Erkki varajäsen Suomalainen Ritva varajäsen Haverinen Urpo varajäsen Räisänen Anneli varajäsen Valjakka Markku varajäsen Kosonen Seppo varajäsen Kauppinen Tuija opetuspäällikkö Pesonen Saara perusturvajohtaja Kerman Juhani henkilöstöpäällikkö Tikkanen Kari tekninenjohtaja Poissa Helander Karoliina jäsen Juuti Pirkko jäsen Koikkalainen Jaro jäsen Linnamurto Erja jäsen Makkonen Aila jäsen Valkonen Esa jäsen Verho Kati jäsen Erämaa Antti kansliapäällikkö Rasimus Aki kaupunginlakimies Käsitellyt asiat: Allekirjoitukset: Anna-Kristiina Mikkonen puheenjohtaja Arja Petriläinen pöytäkirjanpitäjä Olemme tarkastaneet pöytäkirjan ja todenneet sen oikeaksi, Savonlinnassa Markku Nousiainen Anne Otranen -Silvennoinen Pöytäkirja on tarkastettu ja pidetty yleisesti nähtävänä siitä edeltäpäin ilmoitettuna virastoaikana

3 Kaupunginvaltuusto Arja Petriläinen palvelupäällikkö

4 Kaupunginvaltuusto Sisällysluettelo Pykälä Sivu 169 Valtuutettujen esteilmoitukset ja nimenhuuto Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Pöytäkirjantarkastus Asioiden käsittelyjärjestys Talousarviomuutos vuoden 2013 tileihin koskien Savonlinnan laite- ja väestösuojan ylimääräistä hoitovastiketta 175 Liittyminen PILETTI Oy:öön; talousarviomuutos Harjoitusjäähallin rakentaminen ja jäähallin yhtiöittäminen Moinsalmen koulu palveluverkkotarkastelussa lukien Kruunupuiston alueen asemakaava Asemakaavan muutos tontille , Kylpylaitoksentie 6 (Hotelli Casino) 180 Savonrannan rantayleiskaavan kaavamuutoshakemus kylässä Muhola, osalle tilaa Pyyranta ja kylässä Riikola, tilalle Säde Kerimäen kirkkorannan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksyminen koskevan päätöksen täydentäminen 182 Aiesopimus Savonlinnan seudun liikennejärjestelmän kehittämistoimenpiteiden toteutuksesta ja edistämisestä Savonlinnan seudun aluerakennemalli Savonlinnan kaupungin, Kerimäen ja Punkaharjun kuntien myöntämien takausten seurantaraportti 185 Riitta Härkösen ym. valtuustoaloite Savonlinnan liittymisestä Koirankakkaroskis.fi-kampanjaan 186 Kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaesitys Talousarviomuutokset Talousarvion vuodelle 2014 ja vuosien taloussuunnitelman kehys ja laadintaohjeet 189 Teemu Tiaisen ym. valtuustoaloite, Paikallinen järvikala Savonlinnan kaupungin ruokalistoille 190 Perussuomalaisten valtuustoaloite kaavoitettavien tonttien löytymiseksi Savonrannan kirkonkylän keskustan alueelta 191 Erkki Rakkolaisen ym. valtuustoaloite, Nälkälinnanmäelle asemakaava, jossa arvokas kirjastorakennus suojellaan 192 Anna-Kristiina Mikkosen ym. valtuustoaloite Savonlinnan opiskelija-asianneuvottelukunnan perustamisesta

5 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto Valtuutettujen esteilmoitukset ja nimenhuuto KV 169 Selostus: Valtuutettu Aila Makkonen on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Eija Stenberg. Valtuutettu Pirkko Juuti on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Erkki Muukkonen. Valtuutettu Karoliina Helander on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Ritva Suomalainen. Valtuutettu Esa Valkonen on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Urpo Haverinen. Valtuutettu Jaro Koikkalainen on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Anneli Räisänen. Valtuutettu Erja Linnamurto on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Markku Valjakka. Valtuutettu Kati Verho on ilmoittanut esteestä, joten tilalle on kutsuttu Seppo Kosonen.

6 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto Laillisuus ja päätösvaltaisuus KV 170 Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto on kutsuttu koolle kuntalain ja valtuuston työjärjestyksen mukaisesti ja kun kokouksessa on läsnä 51 valtuutettua tai valtuutetun varajäsentä, on kokous valtuutettujen lukumäärään nähden päätösvaltainen

7 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjantarkastajat KV 171 Selostus: Tarkastusvuorossa jäsenet Lundenius Matti ja Luukkanen Harri. Varalla Makkonen Aila ja Matilainen Jouni. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Markku Nousiainen ja Anne Otranen-Silvennoinen. Varalla Juha Parkkinen ja Matti-Pekka Parkkinen.

8 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjantarkastus KV 172 Selostus: Pöytäkirja tarkastetaan keskushallinnon kansliapalvelussa torstaina kello ja pidetään ylei sesti näh tä vä nä kes kushal linnon kansliapalvelussa torstaina klo Esitys hyväksyttiin.

9 Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto Asioiden käsittelyjärjestys KV 173 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 16 :n mukaan asiat esitellään valtuustolle puheenjohtajan määräämässä järjestyksessä, jollei valtuusto toisin päätä. Kaupunginvaltuusto päätti, että :t 174, 177 ja 178 kokouksen viimeisinä asioina eli :n 188 jälkeen.

10 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Talousarviomuutos vuoden 2013 tileihin koskien Savonlinnan laite- ja väestösuojan ylimääräistä hoitovastiketta 43/02/021/2013 TL 179 Selostus: Savonlinnan laite- ja väestösuoja on rakennettu Tilan hallinnosta sekä yllä- että kunnossapidosta vastaa omistajatahojen asetta ma hoitotoimikunta. Toiminta perustuu omistajatahojen vuonna 2003 allekirjoitettamaan käyttösopimukseen. Laite- ja väestösuo jan pinta-ala on m 2, josta yhteisten tilojen osuus on 2.038,5 m 2. Omistusosuudet jakaantuvat seuraavasti: - Savonlinnan kaupunki, suojatila 1 345,5 m 2 - Savonlinnan kaupunki, suojatila 2 792,5 m 2 - TeliaSonera Finland Oyj, laitetila m 2 - Senaatti-kiinteistöt, laitetila 4 144,5 m 2 - Savonlinnan Puhelin Oy, laitetila m 2 Laitesuojaan ei olla perustettu kiinteistöyhtiötä, joten tilaan koh distu vat kaikki menot peritään hoitovastikkeena ja investoinnit yli määräisenä vastikkeena. Kaupungin osuus menoista on pinta-alojen mukaan laskettuna 50,1 %. Laitesuojan kunnostussuunnitelman yhteydessä todettiin, että kiireellisinä töinä suojan jäädytyslaitteisto ja mu seon käy tös sä ole van tilan (suojati la 2) kostutus- ja kuiva tusjär jes telmä tulee uu sia. Suojan käyttö edellyttää toimivaa jäähdytysjärjestelmää. Museon ti las sa on merkittävä määrä museoesineistöä, jotka vaativat tasapai noista il man kosteutta. Tilan kuivatuksen ja kostutuksen kun toon saat tamisesta on työterveys huollon vaatimus. Lisäksi museon esi neis töä homeh tui kosteana ke säkautena. Muutostöiden kokonaishinnaksi tuli kilpailutukseen jälkeen noin euroa, alv 0 %, jos ta mu seon tilan osuus on noin euroa. Al kujaan suojan muut osakkaat eivät olleet halukkaita osal listumaan mu seon tilan kustannuksiin. Kuitenkin neuvottelujen jäl keen kau pun gin osuudeksi sovittiin 70 % ja muiden osakkaiden 30 %. Kau pungin ko ko naiskus tannuksiksi tuli euroa, alv 0 %, joka pe ri tään ylimää räi se nä vastikkeena tänä vuonna. Työt valmistuvat tou ko kuussa.

11 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Koska hanketta ei katsottu investoinniksi, maksetaan se käyttövarois ta. Tästä joh tuen tarvit tava määräraha jäi pois talousarviosta 2013, eikä sille ole osoittaa katetta. Valmistelu: toimitilapäällikkö Paula Kokkonen, Teknisen johtajan esitys: Tekninen lautakunta päättää merkitä Savonlinnan laite- ja väestösuojan korjaustöiden kustannusselvityksen tiedoksi ja esittää kaupunginhallitukselle talousarviomuutosta edellä mainituista töistä johtuvan yli mää räi sen hoi tovastik keen kustannukseltaan euroa maksamiseksi tulosalueelle 430, toimitilapalvelut, kustannus paikalle 4600, kiinteistöt yhteiset tehtävät tilille 4820, rakennusten ja huoneistojen vuokrat. Toimitilapalveluilla ei ole osoit taa ka tetta käyt tö va rois taan. Esitys hyväksyttiin. Tiedoksi: Toimenpiteet: Museo Kaupunginhallitus Toimitilapalvelut KH 267 Selostus: Väestösuojan korjaustyöt ovat meneillään ja valmistuvat toukokuun aikana, joten hanketta ei voi jättää toteuttamatta tai siirtää. Lähtökohta tulosalueen välttämättömien lisämäärärahatarpeiden osalta on, että ne on katettava ensisijaisesti kyseisen tulosalueen talousarviomäärärahoista, tai ellei se ole mahdollista, ko. toimialan sisällä muista määrärahoista. Toimitilapalveluilla ei teknisen lautakunnan esityksessä todetusti ole osoittaa katetta lisämäärärahalle. Tekniseltä johtajalta saadun tiedon mukaan myöskään koko teknisellä toimella ei kattamismahdollisuuksia ole. Muualtakaan kaupungin talousarviosta ei ainakaan tässä vaiheessa ole osoitettavissa katetta esitetylle euron lisämäärärahalle. Mikäli lisämääräraha myönnetään, on syytä edellyttää, että se ensisijaisesti katetaan teknisen toimialan sisältä. (Valmistelu: talous- ja strategiajohtaja Kari Rannanpiha, puh ).

12 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy teknisen lau ta kun nan esi tyk sen ja myön tää eu ron mää rä ra han ylimääräisen hoitovastikkeen maksamiseen. Toimenpiteet: Esitys hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto KV 174 Kaupunginhallituksen esitys: Kaupunginvaltuusto myöntää euron määrärahan talousarviomuutoksen Savonlinnan laite- ja väestösuojan ylimääräisen hoitovastikkeen maksamiseen tulosalueelle 430, toimitilapalvelut, kustannuspaikalle 4600, kiinteistöt yhteiset tehtävät tilille 4820, rakennusten ja huoneistojen vuokrat. Esitys hyväksyttiin.

13 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liittyminen PILETTI Oy:öön; talousarviomuutos 675/53/533/2012 TL 152 Selostus: EU:n palvelusopimusasetus (PSA) ja voimaan tullut joukko lii kennelaki muuttaa kaupunkiseutujen joukkoliikenteen järjes tämis ta paa. Siirtymäajan liiken nöin ti so pi muk set (it se kan natta va liikenne) päät ty vät pääosin Useat kaupunki seudut kilpailuttavat joukko lii ken ne pal ve lun sa PSA:n mu kai sesti ku ten Sa vonlinna, kun joukko lii ken nepalvelut on järjestettävä uuden lainsää dännön edel lyttämäl lä ta valla. Se edellyttää myös muutos tarpeita lip puja mak sujärjes tel mille. Nykyisen kal taiset seu tu-, työ mat ka- ja kau pun kili put ei vät ole enää käytettä vis sä siir tymäajan lii ken nöinti so pi mus ten pää tyttyä. Lii kenteenharjoitta jien tasa puo li nen ja syr ji mä tön koh te lu edellyttää lii ken nettä järjes tettäes sä ja kil pai lutet taessa, että mak su- ja in for maa tiojär jestel mät ovat yh täläi sin eh doin käytös sä kaikil le liikenteenharjoittajille. PILETTI valtakun nallinen lippu- ja mak sujärjestelmä PILETTI-järjestelmä on toimivaltaisten viranomaisten yhteinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmäpalvelu, joka mahdollistaa yhden maksukortin käytön valtakunnallisesti. PILETTI -järjestelmää tulee hallinnoimaan perustettava OSA KE YH- TIÖ OY (työnimi). Toimivaltaisen vi ranomaisen on pää tet tä vä perus tet ta van osa keyhtiön osakkuu desta. Perustamis vai heen jäl keen lii tyt täessä osakkeiden hinta voi olla kaksin- tai ne linkertai nen liittymis ajankohdasta riippuen. OSAKEYHTIÖ OY:n osakkuuspäätöksel lä ei päätetä PILET TI -järjestelmän käyttöönotosta eikä siten suoraan sitouduta sen käyttöön. Pää tös mah dolli ses ta käyt töön otos ta teh dään myö hem min, kun jär jes telmä al kaa valmistua. Kokonaan OSAKE YHTIÖ Oy:n ulkopuolelle jäävä toimivaltainen viranomainen ei voi käyttää PILETTI -järjestel mää. Tämä tarkoittaa sitä, että lip pu- ja maksujärjestelmäpalvelu on itse järjes tet tä vä

14 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto joukko lii ken nela kiin perustuvan joukkolii kenteen to teutta mi sek si. Vastuunjako PILETin ja alueellisten toimivaltaisten viranomaisten kesken: PILETTI - lippu- ja maksujärjestelmän hallinnointi- ja kehitysvastuu - lippu- ja alennusrekisterin ylläpito - keskitetty tekninen tuki paikallisille asiakaspalveluille - myyntiverkoston koordinointi ja valtakunnalliset sopimukset - clearing-toiminnan valvonta - korttien jakelu toimivaltaisille viranomaisille ja mahd. valta kun nalliset ja ke lu so pi muk set - järjestelmien ja laitteiden yhteishankinnat Alueelliset toimivaltaiset viranomaiset (mm. Savonlinnan kaupunki) - liikenteen suunnittelu - vyöhykerajojen määrittely - tuotevalikoiman määrittely lippurekisterin vaihtoehtojen puitteissa - hintojen määrittely - liikenteen seuranta ja kilpailutus - asiakaspalvelun järjestäminen (asiakaspalvelupiste, valtakunnallisten yhteistyösopimusten ulkopuolisten paikallisten myyntipisteiden järjestäminen) - korttien jakelu loppukäyttäjille - paikallisen myyntiverkoston kokoaminen - clearing-nettolaskujen maksut säännöllisin väliajoin (viranomaisten välinen rahaliikenne sekä viranomaisten ja liikennöitsijöiden väli nen ra haliikenne) - aikatauluinformaation jako (myös reittioppaiden ylläpito) Toimivaltaisen viranomaisen vastuulle tulevan asiakaspalvelun, korttien jakelun ja myyntiverkoston kokoaminen Vastuullisen tahon täytyy organisoida tehtävien suoritta mi nen velvoit tamalla se jonkun muun tahon tehtäväksi, ostopalvelu na tai teke mällä itse. Tehtävän suorittamisen varmistaminen ja val vonta kuu luu kuitenkin vastuulliselle taholle, eli Savonlinnan kau pungille. Savonlinnassa hoitaa Oy Matkahuolto Ab tällä hetkellä toimivaltaisen vi ran omaisen vas tuul le tu levat tehtävät. Kaupunki määritte lee lippu tuotteiden asiakashinnat ja mak saa kaupunki-, nuoriso- ja seutu lipputukea Mat ka huol lon las ku tuk sen mukaisesti. PI LETTI -jär jes-

15 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto tel män käyt töön ot to ei estä tä tä toi min tamallia maksua vas taan. Aikatauluinformaatio Kunta voi toteuttaa aikatauluinformaation alkuvai hees sa os to pal velu na joltakin IT -yhtiöltä tai muulta aikatau luinfor maa tion ja ko pal veluja tarjoavalta yhtiöltä. Lippujen myynnin kilpailuttaminen PILETTI -jär jes tel mää hal lin noi van OSA KE YH TIÖ Oy:n vas tuulla on luoda ja kil pai lut taa lip pu jen myyn nin val ta kun nallinen run ko verkko yh teis työs sä valta kun nal listen kioski- tai kaup paketju jen kanssa. OSAKEYHTIÖ OY kil pai lut taa myynti ket jujen so pimuk set ja tarjoaa ne toimivaltais ten vi ranomaisten käyttöön. Mahdollisten paikallisten lisämyyntipisteiden koh dal la toi mi val tai nen vi ran omai nen te kee kahden keski sen sopi muksen suo raan pai kalli sen toimi jan kanssa. Matkakorttien, asema- ja palvelupistelaitteiden sekä ajoneuvopää telaitteiden kustannukset OSAKEYHTIÖ OY hankkii matka kortit yh teis os tona ja myy ne omakustannushinnalla toimivaltaisille viran omai sille. Läh tö koh tai sesti se myös hankkii keskitetysti asia kas palvelu- ja myynti pis teiden luku- ja maksulaitteet toimivaltaisille vi ranomai sille. Ne voi daan vuokrata eteenpäin yhteistyökumppa neille. Ajo neuvo koh tai sista lait teista vastaavat liikennöitsijät. PILETTI- järjestelmän käyttö- ja ohjelmistokulut ja provisiot lipunmyynnistä PILETTI -järjestelmä ostetaan SaaS-palveluna (kuin oh jel mis toleasing) järjestelmän toimittajalta. Käyttö- ja oh jel misto kulut si sältyvät leasing-maksuun. Toimivaltaiset viran omaiset mak savat provisiot lipunmyynnistä myyjätahoille myyntipis teittäin. Pai kallisten myyntipisteiden kohdalla vastaamme it se myyntimää rien seuraamisesta ja paikalliselle toimijalle maksetta vien provi sioiden laskemisesta. Osakkuuden riskit Riskinä on, että Osakeyhtiö OY:n osakkaiksi eí liity riittävän suurta määrää toimivaltaisia viranomaisia. Riski on kuitenkin pieni, koska useimmat kunnalliset joukkoliikenteen (seutu) viranomaiskaupungit

16 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto ovat jo ilmaisseet aikomuksensa liittyä osakkaiksi. Lisäksi valtio lunastaa mahdollisten poisjäävien viranomaisten omistusosuuden merkintähintaa vastaavalla hinnalla. Toimivaltaiset viranomaiset ovat myös oikeutettuja luopumaan osakkeistaan merkintähintaa vastaan. Riskinä on myös tietojärjestelmien viivästyminen siten, että järjestelmää ei saada riittävässä laajuudessa käyttöön Huomioon on otettava, että vastaava riski liittyy myös toimivaltaisen viranomaisen mahdollisiin omiin järjestelmähankkeisiin. Osakkuuspäätös Osakeyhtiön pääoma on ,80 euroa, joka jakautuu osakkaille toimialueiden asukaslukujen suhteessa. Päätös osakkuudesta sekä valtuutus osakassopimuksen ja perus tamissopimuksen allekirjoittamiseksi tarvitaan ehdottomasti mennes sä, jotta PI- LET TI-tie to jär jestelmän toteutus voidaan suorittaa OSA KEYHTIÖ Oy:n nimissä kesästä 2013 alkaen. Osak kuus pää tök sel lä si tou dutaan mak sa maan kau pun gin osuus perus tamis pää omasta se kä noudat ta maan yhtiöjärjestyksen ja osa kas sopi muksen säännöksiä. Valtio on lupautu nut maksamaan kaikki PI LETTI-järjestelmään liittyvät investoinnit ja juok sevat kustannukset vuoden 2015 loppuun saakka. Vuodesta 2016 alkaen lippu- ja mak sujärjestelmän pe rusosan kus tan nuk set jaetaan järjestelmän käyt täjille kunkin käyttä jän (vi ran omai sen) vas tuulla oleviin joukkoliiken nevälineisiin tehty jen nou su jen määrän suhteessa. Käyttäjäkohtaiset kustannukset riippuvat kuitenkin siitä, kuinka monta viranomaista järjestelmän ottaa käyttöönsä sekä jär jestelmän lopullinen hinta. Huomioon otettavaa Kuluvan ke vään ai ka na toimivaltaisen viranomaisen on tehtävä liiken teen järjestämistapapäätökset siirtymä ajan lii ken nöin tiso pi muksil la ajettavien liikenteiden osalta ja kilpailutettava liikenteet viimeistään syk syyn 2013 men nessä. Kyse on Savonlinnan pai kal lis liikenteestä ja Poh jois-savon ELY:n sopimuksista mitkä siirtyi vät kaupungin vas tuulle kuntaliitoksien myötä. Päättyvät os to lii ken teet on syy tä tar kas tel la sa mal la kertaa ja järjestää liikennepalvelut mahdollisuuksien mukaan ko ko nai suu tena. Kil pai lu tet taessa on ol tava tie to käy tet tä väs tä lip pu- ja mak sujär jes tel mäs tä, kos ka lii ken nöit si jöi-

17 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto den on tie det tävä mi tä ra has tus lait teilta vaaditaan. Jos toimivaltaisen viranomaisen vastuulle tulevat tehtävät (mm. asiakaspalvelu) ai o taan tehdä kau pun gin oma na työ nä vaatii se toi men pi teiden aloittamista mm. henkilö resurssien ja asiakaspal ve lu pis teen jär jes tä mi sen osal ta. Asiakaspalvelun järjestäminen ostopal ve luna vaatii taas kilpailu tuksen järjestämistä. Aikatauluinformaation/reittioppaan tuot ta mi nen os to pal ve lu na jol takin IT-yh tiöl tä tai muulta aika tau lu infor maa tion ja ko pal ve luja tar joavalta yhtiöltä vaatii sekin kilpailutuksen järjestämistä hyvissä ajoin. Lip pu- ja maksu järjestelmän on siis oltava eh dot to masti toimin nassa , kun nykyiset lip pu tuotteet poistu vat käytös tä. OSAKEYHTIÖ OY:n ul ko puo lel le jää vä toi mi valtai nen víra nomai nen ei voi käyttää PI LETTI -järjestelmää. Vastuu yhtiön kus tannuksista, yhtiöjärjes tys, osakassopimus ja perustamissopimus ovat nähtävänä portaa lissa ja kokouksessa. Valmistelu: logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen, Teknisen johtajan esitys: Lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edel leen kaupunginvaltuustolle, että: a) kaupunki merkitsee sille osoitetun määrän osakkeita kpl, pe rus tettavasta osakeyhtiöstä merkintähin nalla 2.926,72 euroa (0,08 eu roa/osa ke) se kä hy väk syy perustettavan yhtiön yhtiö järjestyksen ja osakassopimuksen. b) valtuuttaa teknisen johtajan allekirjoittamaan kaupungin puoles ta yh tiön pe rus tamiseen tarvittavan perustamissopimuksen ja edellä maini tun yh tiön osakassopimuksen Liikenneviraston järjestämässä allekirjoittamistilaisuudessa sekä te ke mään tar vit ta via tekni siä muutoksia allekirjoitettaviin asiakirjoi hin. Käsittely: Logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen selosti asiaa kokouksessa. Esitys hyväksyttiin.

18 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Toimenpiteet: Kaupunginhallitus/kaupunginvaltuusto TL 202 Selostus: Kaupunginvaltuusto on päättänyt , että kaupunki merkitsee sille osoitetun määrän osakkeita kpl, perustettavasta PILETTI osakeyhtiöstä merkintähinnalla 2.926,72 euroa (0,08 eu roa/osake). Osakkeet hankitaan talousarvion investointiosan tulos alueelta 810 keskushallinto, investoinnit hankkeelta 8190 osakkeet ja osuudet. Vuoden 2013 talousarviossa ei ole va rau duttu osak kei den hankintaan. Kate osakkeiden hankintaan voidaan osoittaa tulos alueelta 400 hallintopalvelut, kustannuspaikalta 4040 joukkoliikenne tililtä 4420 matkustus- ja kuljetuspalvelut. Valmistelu: talouspäällikkö Hannele Härkönen, Teknisen johtajan esitys: Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle PILETTI Oy:n osakkeiden hankintaan tarvittavaa euron ta lous ar vio muu tos ta investointiosan tu losalueelle 810 keskushallinto, investoinnit hank keelle 8190 osak keet ja osuudet. Kate osoi tetaan tulosalueel ta 400 hal lin to palvelut, kustannuspaikal ta 4040 joukkoliikenne tililtä 4420 mat kustus- ja kuljetuspalvelut. Esitys hyväksyttiin. Toimenpiteet: Kaupunginhallitus KH 311 Selostus: (Valmistelu: talouspäällikkö Hannele Härkönen, puh ). Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Esitys hyväksyttiin.

19 Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto KV 175 Kaupunginhallituksen esitys: Kaupunginvaltuusto myöntää PILETTI Oy:n osakkeiden hankin taan tar vittavan 2930 euron talousarvio muutoksen inves tointiosan tulosalueelle 810 keskushallinto, investoinnit hankkeelle 8190 osak keet ja osuudet. Kate osoitetaan tulosalueelta 400 hallintopalvelut, kustannuspaikalta 4040 joukkoliikenne tililtä 4420 matkustus ja kuljetuspalvelut. Käsittely: Kaj Turunen esitti Perussuomalaisten valtuustoryhmän ponsiesityksenä Juhani Rou vi sen, Jarkko Wuo ri sen ja Kau ko Rau han salon kan nat ta ma na seu raa van pon nen: "Savonlinnan kaupunginvaltuusto edellyttää, että ennen kuin Savonlinna ottaa käyttöön Piletti-lippujärjestelmän, siitä päätetään erikseen valtuustossa, kun vuosittaiset käyttökustannukset ovat selkeästi tiedossa." Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen ja esitetyn pon nen yksimielisesti.

20 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Harjoitusjäähallin rakentaminen ja jäähallin yhtiöittäminen 755/48/485/2012 KH 89 Selostus: Talvisalon jäähallin jääaika ei riitä vastaamaan jääurheilua harrastavien seurojen jääaikatarpeeseen. Erityisesti junioreiden vuoroille kysyntää olisi huomattavasti enemmän kuin jääaikaa voidaan myydä. Esityslistaliitteenä A on Juniori-Sapko ry:n tekemä selvitys jää ai katar peista, li säksi hankkeen tarpeellisuutta on perusteltu esityslistaliitteenä B olevassa hankesuunnitelmassa. Hankesuunnitel man on tehnyt Ju niori-sapko ry:n jäähallityöryhmä. Hanke on tarkoitus toteuttaa siten, että perustetaan osakeyhtiö Savonlinnan jäähalli Oy, jossa osakkaina ovat Savonlinnan kaupunki, Sapko Oy ja Junio ri-sapko ry. Myös muille jääurheiluseuroille tar jotaan mahdollisuutta tulla pienomistajiksi 5000 euron sijoituksella. Jäähalliyhtiö hakee avustuksen harjoitushallin rakentamiseen. Hakemus jätetään perustet tavan yhtiön nimiin. Keskeiset periaatteet yhtiötä perustettaessa ovat seuraavat: - Savonlinnan kaupunki luovuttaa tasearvolla apporttina nykyisen kil pa hal lin Sa vonlinnan jäähalli Oy:lle, joka rakentaa harjoitusjäähallin ja yl läpi tää jäähalleja. - Kaupunki myöntää yhtiölle takauksen, jonka suuruus on enintään 2,5 miljoonaa euroa ja sitoutuu maksamaan perustettavalle yhtiölle avustusta tai yhtiövastiketta vuositasolla tämänhetkisten nettomeno jen ver ran (n euroa). - Jäähallin henkilökunta ei siirry perustettavaan yhtiöön vaan yhtiö ostaa tarvittavan työpanoksen kaupungilta. Tämä mahdollistaa työntekijöiden joustavan käytön eri liikuntapaikkojen hoidossa. - Harjoitusjäähallin rakentamista ei aloiteta ennen kuin OKM:n avus tuksesta on päätös.

21 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Lisäksi sovitaan, että jäähallien käyttövuorot arkisin klo 8-15 ovat kouluille (ml. normaali koulu) ja päiväkodeille ilmaisia. Jäähallihankkeen alustavat talouslaskelmat ovat esityslistaliitteenä C ja alus tava luon nos pohjakuvasta, josta sel viää ti lo jen asettelu on esityslistaliitteenä D. Ennen lopullista päätöksen teko asiasta valmistellaan riskianalyysi. (Valmistelu: talous johtaja Irmeli Haverinen, puh ) ja kaupunginlakimies Aki Rasimus, puh ) Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää, että jäähalliratkaisun selvitystyötä ja valmistelua jatketaan ja hyväksyy että avustusano mus voi daan jättää. Jatkotoimenpiteitä varten kaupunginhallitus päättää lähettää jää halli asian tek ni sen lau ta kun nan val misteltavaksi ja pyytää asiasta sivis tyslautakunnan lausunnon. Kaupunginhallitus tekee lopullisen ratkaisun ja esityksen kaupunginvaltuustolle, kun kaikki selvitykset on tehty ja lautakunnat ovat antaneet omat esityksensä. Kaupunginvaltuusto käsittelee asian Käsittely: Kehitysjohtaja Hannu Kurki, talousjohtaja Irmeli Haverinen, tekninen johtaja Kari Tikkanen ja sivistystoimenjohtaja Markku Kankkunen selostivat asiaa kokouksessa. Kaupunginjohtaja täydensi esitystään seuraavasti: Tekninen toimiala tekee selvityksen yhteistyössä sivis tys toi men kans sa hank keen toteuttamiseen sisältävistä ris keistä suh teessa talouslaskelmien tuloksiin ja toi min nan jär jes tä jien an ta miin käyttösitoumuksiin. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohta jan muutetun esityksen. Toimenpiteet: Tekninen lautakunta

22 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto TL 85 Sivistyslautakunta Selostus: Savonlinnan harjoitusjäähallia varten on tarkoitus perustaa osakeyhtiö Savonlinnan Jäähalli Oy. Tekninen toimiala on yhdessä sivistystoimen kanssa käynyt alustavat talouslaskelmat läpi. Laskelmissa on esitetty nykyisen kilpahallin ylläpitokulut ja uuden harjoitushallin investointi- ja ylläpitokulut. Investointikuluksi uudelle harjoitusjäähallille on esitetty 2,5 M ja sen suuruusluokka saatavissa olevien luonnospiirustusten mukaan on oikeantasoinen. Käyttötalousarviossa on esitetty nykyisen jäähallin ja uuden harjoitusjäähallin käyttökulut. Uuden harjoitusjäähallin käyttökululaskelmassa sähkön arvioitu kulutus on muista vertailukohteista saatuihin lukuihin verrattuna pienehkö, erotus on noin euroa vuodessa. Vertailussa nykyisen jäähallin kuluihin käyttökuluissa on kokonaiskuluissa yhteensä noin euron vuosittainen ero (erotus koostuu sähkö-, vesi- ja huoltokuluista) siten, että nykyiset käyttökulut ovat suuremmat kuin uudessa käyttötalouslaskelmassa, jossa on huomioitu vuosikorjauksia varten euroa. Vanhaan jäähalliin on tehty kuntoarvio, jossa on esitetty korjaustarpeita. Niiden arvioitu kustannus on noin euroa. Korjausvastuu siirtyisi uudelle yhtiölle. Laskelmien pohjalta on laadittu seuraavat vaihtoehdot: 0-vaihtoehto: Ei tehdä mitään, vaan jatketaan nykyhallilla. - Vaihtoehdon haitat ja hyödyt: Haitat/riskit: - Jääaika ei riitä kaikille harrastajille.

23 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vanhan jäähallin kuntoarvion mukaiset arviolta euron korjaustarpeet lähivuosina. Hyödyt: - Ylläpitokulut eivät kasva. Nykyinen organisaatio voi ylläpitää vanhan jäähallin nykyisellä laatu- ja toiminnantasolla. 1-vaihtoehto: Perustettava yhtiö rakentaa hallin. Vaihtoehdon riskit ja mahdollisuudet: - Yhtiön vastuulla on toiminnan, huoltojen ja korjausten hoitaminen. - Onko yhtiöllä riittävä rahoitusvalmius mm. yl lät tä ville kor jaus ku luille? - Yhtiö palkkaa tarvittavan organisaation tai ostaa kyseiset palvelut. Tilojen käyttäjien tulee sitoutua ylläpito- ja korjauskuluihin (rakennustekniikka, lvis) - Kohteessa tulee pitää vähintään kerran vuodessa kiinteistökatselmus, jossa todetaan, että huolto ja vuosikorjaukset on yhtiön puolelta tehty suunnitelmien mukaisesti. Mahdollisuudet: - Jääaika riittää kaikille harrastajille paremmin. - Kaupungin velka ei kasva. - Vanhan jäähallin kuntoarvion mukaiset arviolta euron korjaustarpeet kuuluvat uuden yhtiön vastattavaksi, mutta miten ko. rahoitus hoidetaan on yhtiön vastuulla. 2-vaihtoehto: Kaupunki rakentaa hallin. Vaihtoehdon riskit ja mahdollisuudet: - Kaupungin velka kasvaa. - Vanhan jäähallin kuntoarvion mukaiset arviolta euron korjaustarpeet lähivuosina.

24 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Mahdollisuudet: - Jääaika riittää kaikille harrastajille paremmin. - Nykyinen organisaatio voi ylläpitää vanhan ja uuden jäähallin toimintaa nykyisellä laatu- ja toiminnantasolla. Käyttötalouslaskelmissa on esitetty jääajan myyntihinnaksi 41 euroa/tunti. Ver tailutietona Vantaan kaupungin omistaman jäähalliyhtiön myynti hinnat jääajalle vaihtelevat euroa tunnissa. Alin hin ta on se, mil lä yh tiö myy jääaikaa paikallisille harrastajille. Hinta on al le tuo tan to kustan nus ten, kos ka Van taan kau punki tukee halliyhtiö tä kom pen soimalla paikallisten seurojen jääajan hintaa. Jääajan myyn ti muo dos taa käy tän nös sä yh tiön tai kau pun gin ainoan merkit tävän tulo läh teen, joilla jäähal lin kustan nuksia voi daan kat taa. Jos käyttökustannukset nousevat ar vioi dusta, on käyttä jien eli seu rojen mak set tava jää ajasta kor keampaa hintaa, koska osakas sopi muk sessa kaupun gin tuelle on asetettu katto. Seu rois sa mak saji na ovat jä se net ja ju nio rita solla las ten van hem mat. Yksi merkit tävis tä ris keis tä käyt tö kus tan nusten ko ho tessa esimerkiksi yllät tä vien re mont tien tai ra kennus- ja turvallisuus määräysten muut tumi sen vuoksi on har rasta jien mak sukyky tai maksu haluk kuus. Savonlin nan seudun syn tyvyys oli vii me vuonna alin vii teen vuoteen. Ikäluo kat ovat pienen tyneet vuosikymmenen ajan sivis tystoimen kerää män tilaston mukaan. Hal li-investointi teh dään yli kolmeksi kymmeneksi vuodek si, joten ikä luokkien kehitys tulee vai kuttamaan harrastajamääriin. Seudun asukkaiden keskian siot ovat alle valta kunnan keskiarvon ja työttö myys yli keskiarvon, mikä omalta osal taan vaikeuttaa pitkän aikavä lin taloudellista riski analyysiä. Kehitysjohtaja Hannu Kurki on kutsuttu selostamaan asiaa kokoukseen, jossa asiakirjat ovat nähtävänä. Valmistelu: kiinteistöjohtaja Jukka Oikari, tekninen johtaja Kari Tikka nen

25 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Teknisen johtajan esitys: Tekninen lautakunta päättää esittää jäähalli hankkeen valmistelun eteen päin viemistä sivistyslautakunnan käsittelyyn 1-vaihtoehdon pohjal ta. Käsittely: Jaro Koikkalainen poistui esteellisenä kokoushuoneesta, eikä ottanut osaa asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Kehitysjohtaja Hannu Kurjen ollessa estynyt saapumaan kokoukseen asiaa selosti Juniori Sapko ry:n hallituksen jäsen Petri Laukkanen. Tekninen johtaja esitti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Lautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi. Toimenpiteet: Vapaa-aikatoimi Tekninen johtaja Toimitilapalvelut VAPJ 5 Selostus: Sivistystoimiala tarkasteli yhteistyössä teknisen toimialan kanssa Jäähalli Oy:n talouslaskelmia. Uuden harjoitusjäähallin investointikulun todettiin olevan luonnospiirustusten mukaan oikeantasoinen. Käyttökululaskelmassa todettiin vertailukohteiden ja nykyisen jäähallin kulutietoihin perustuen olevan noin euron vuosittainen ero. Jäähalli Oy:n tuloslaskelma on esityslistaliiteenä C. Vapaa-aikalautakunta on kokouksessaan käsitellyt har-

26 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto joitusjäähallin rakentamista ja todennut käsittelyssään jääajan riittämättömyyden Savonlinnan kaupungin alueella. Juniori-Sapko ry te ki tuol loin sel vi tyk sen jää ai ka tar peista, joka osoittaa tuloslaskelmas sa pohja luku na käy te tyn 3600 tuntia kahta jäähallia kohti olevan realistinen. Ny kyi sen jäähal lin käyttö tunnit ovat n tuntia vuodessa. Vertailutietona Imatran kaupungin kahdessa jäähallissa käyttöä on yhteensä noin 5400 tun tia vuodessa. Kahden jään sijoittaminen saman katon alle lisää hallin käyttöä, sekä tuo merkittäviä synergiaetuja niin käyttäjille kuin hallin ylläpitoonkin. Talvisalon alueelle on lisäksi mahdollisuus keskittää tulevaisuudessa liikuntapalveluja ja kä ve ly mat kan päässä on usei ta kou luja ja n asu kas ta. Tuloslaskelmassa jääajan myyntihinnaksi esitetty 41 /tunti on juniorihinta. Arvion mukaan to dellisuudessa n. 20 % jääajasta tullaan myymään kuitenkin kal liim man myyntihinnan mukaan. Tuloslaskelmassa esitetty tuloarvio on näitä taustoja vastaan arvioituna varovainen. Lisäksi Junio ri-sapko ry:n hallitus on esityslistaliitteenä E olevan pöytäkirjaotteen mukaan sitoutoutunut siihen, että tulotavoite toteutuu. Esityslistaliitteenä F on perustettavan yhtiön yhtiöjärjestysluonnos ja liit tee nä G yhtiön osakassopimusluonnos. Valmistellussa osakassopimuksessa on var mis tet tu, että Savonlinnan kaupungin mak sama yhtiö vasti ke ei kas va verrattuna nykyisen jäähal lin nettappi oon. Osakassopimusluonnoksessa on li säksi kir jat tu, että koulujen ja päi vä ko tien jää vuorot ovat käyttäjille ilmaisia. Valmistelu: vapaa-aikasuunnittelija Simo Räty, Vapaa-aikasuunnitelijan esitys: Vapaa-aikajaosto päättää esittää sivistyslautakunnalle, että se esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle jäähallin yhtiöittämistä, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen hyväksymistä se kä har joi tus jää hal lin ra ken ta mis ta tek ni sen lau ta kunnan

27 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto pää tök sen vaih to eh don 1 mu kai sesti. Käsittely: Vapaa-aikajaoston jäsen Nina Kirmanen teki vapaa-aikasuunnittelijan esityksestä poikkaevan esityksen.nina Kirmanen esitti, että asiaa viedään eteenpäin tek ni sen lau ta kunnan pää tök sen vaih to eh don 0 mu kai sesti. Asiasta suoritettiin kädennostoäänestys. Vapaa-aikasuunnittelijan esityksen puolesta annettiin 4 ääntä ja Nina Kir masen esityksen puolesta 1 ääni. Esitys hyväksyttiin. Tiedoksi: Sivistyslautakunta SL 49 Selostus: Vapaa-aikajaosto on kokouksessaan :n 5 kohdalla käsitellyt harjoitusjäähallin rakentamista ja jäähallin yhtiöittämistä. Jaosto on 4 jaa ääntä vastaan 1 ei ääni hyväksynyt vapaa-aikasuun nit te li jan esityksen (Valmistelu: stj. Markku Kankkunen ) Sivistystoimenjohtajan esitys: Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edel leen kaupunginvaltuustolle jäähallin yhtiöittämistä, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen hyväksymistä sekä harjoitusjäähallin rakentamista teknisen lautakunnan päätök sen vaihtoehdon 1 mukaisesti. Käsittely: Sivistystoimenjohtajan poissa ollessa asian esitteli opetuspääl likkö.

28 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asiaa kokouksessa selostaa vapaa-aikasuunnittelija Simo Räty. Tekninen lautakunta on kokouksessaan :n 98 kohdalla käsitellyt asiaa seuraa vasti: "Savonlinnan harjoitusjäähallia varten on tarkoitus perustaa osakeyhtiö Savonlinnan Jäähalli Oy. Tarkistettu yhtiöjärjestys, osakassopimus ja Juniori-Sapko ry:n hallituksen pöytäkirjaote on liitetty asiakirjoihin por taaliin. Lisäksi portaalissa on Tanhuvaaran Urheiluopiston toimitus johtajan teknisen johtajan pyynnöstä antama lausunto "Muistio koskien Savonlinnan uuden harjoitusjäähallin rakentamista ja sen vaikutuksista ja esitykset yhteistoiminnasta liikuntapalvelui den tuottamisessa". Tekninen toimiala on yhdessä sivistystoimen kanssa käynyt alustavat talouslaskelmat läpi. Laskelmissa on esitetty nykyisen kilpahallin ylläpitokulut ja uuden harjoitushallin investointi- ja ylläpitokulut. Investointikuluksi uudelle harjoitusjäähallille on esitetty 2,5 M ja sen suuruusluokka saatavis sa olevien luonnospiirustusten mukaan on oikeantasoinen. Käyttö talousarviossa on esitetty nykyisen jäähallin ja uuden harjoitusjää hallin käyttökulut. Osakassopimuksessa osakasyhdistykset ovat sitoutuneet ostamaan jääaikaa tuntia. Lisäksi Juniori-Sapko on tehnyt päätöksen ostaa tuntia jääai kaa ja lisäksi tehnyt päätöksen sitoutua ostamaan tarvittaessa lisä tunteja sen määrän, jonka tulotavoitteen täyttymiseksi tarvitaan. Aikaisemman käsittelyn yhteydessä tehtyjen laskelmien pohjalta vaihtoehto yksi, jossa halli yhtiö rakentaa hallin ja vastaa sen arvioiduista riskeistä ja mahdolli suuksista, on vaihtoehto, jonka pohjalta hanketta voitaisiin esittää sivistyslautakunnalle eteenpäin vietäväksi: "1-vaihtoehto: Perustettava yhtiö rakentaa hallin. Vaihtoehdon riskit ja mahdollisuudet: - Yhtiön vastuulla on toiminnan, huoltojen ja korjausten hoitaminen.

29 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Onko yhtiöllä riittävä rahoitusvalmius mm. yllättäville korjauskuluille? - Yhtiö palkkaa tarvittavan organisaation tai ostaa kyseiset palvelut. Tilojen käyttäjien tulee sitoutua ylläpito- ja korjauskuluihin (rakennustekniikka, lvis) - Kohteessa tulee pitää vähintään kerran vuodessa kiinteistökatselmus, jossa todetaan, että huolto ja vuosikorjaukset on yhtiön puolelta tehty suunnitelmien mu kaisesti. - yhteisöjen sitoumukset jääajan ostosta ovat voimassa vain niin kauan kuin yhteisöt ovat olemassa. Yhteisöt eivät ole osoittaneet reaalivakuutta sitoumusten katteeksi. Tanhuvaaran urheiluopisto on arvioinut mahdollisen uuden jäähallin yritysvaikutukset omalta kannaltaan negatiivisiksi. Mahdollisuudet: - Jääaika riittää kaikille harrastajille paremmin. - Kaupungin velka ei kasva. - Vanhan jäähallin kuntoarvion mukaiset arviolta euron korjaustarpeet kuuluvat uu den yhtiön vastattavaksi, mutta miten ko. rahoitus hoidetaan on yh tiön vastuulla." Kaupungin kannalta riskittömimmät vaihtoehdot ovat pitäytyminen nykyisissä jäähallijärjes telyissä tai seurojen suorat yhteistyösopimukset Tanhuvaaran ur heiluopiston tai muun toimijan kanssa. Kaupungin liikuntapaikoista uimahalli, OKL-halli ja Kyrönniemen urheilukenttä ovat lähivuo sina korjauksen tarpeessa. Liikuntapaikkojen keskittäminen voisi tuoda synergiaetuja niin käyttäjille kuin omistajillekin. Jos liikunta paikkatarjonta aiotaan pitää kaupungissa saavutettavuudeltaan ja tarjonnaltaan nykytasolla se vaatii arviolta 10 milj. euron investoin nit. Kaupungin ja yksityisen sektorin yhteistyömahdollisuudet ovat yksi vaihtoehto liikuntamahdollisuuksien tarjoamisessa savonlinna laisille. Toinen jäähalli voi olla osa liikuntapaikkakokonaisuutta, mutta kokonaisvaltainen suunnitel ma kustannuslaskelmineen puuttuu esimerkiksi Talvisaloon kaavail lulta liikuntakeskukselta. Kaupungilla on vaara ajautua tilanteeseen, missä synergiaedut jäävät saavuttamatta, jos osia liikuntapaikkakokonaisuudesta ratkais-

30 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto taan yksi kerrallaan. Kaupungin mukanaolo eri liikuntapaikkarakentamisessa voidaan ratkaista esimerkiksi edullisuus- (avustukset, yksityinen raha tms.) tai kiireellisyysjärjestyksellä. Kaupungilla tulisi olla kuitenkin koko naisnäkemys ja ohjausvastuu kuntalaisten tasapuolisesta kohtelus ta eri harrastajaryhmien suhteen. Kaupungilla on lakisääteinen velvoite liikuntapaikkojen tarjoamiseen, mutta laki ei edellytä tietyntyyppisiä liikuntapaikkoja, vaan ratkaisut ovat kunnan harkitta vissa. Liikunnan kansanterveyttä ja syrjäytymistä ehkäisevää vaiku tusta ei kiistä kukaan. Nykyaikaisessa liikuntakulttuurissa suoritus paikalla on erityisesti nuorten keskuudessa suuri merkitys. Korkea tasoinen suorituspaikka lisää harrastajamääriä selvästi. Valmistelu: kiinteistöjohtaja Jukka Oikari, tekninen johtaja Kari Tikkanen Teknisen johtajan esitys: Tekninen lautakunta päättää esittää sivistyslautakunnalle harjoitusjäähallihankkeesta pidättäytymistä. Perusteena on kaupungin talouden kasvava alijäämä ja takaus- sekä käyttömenojen lisääntymisriski kestämättömälle tasolle. Tekninen toimiala on huolestunut myös nykyisten liikuntapaikkojen pikaisista investointitarpeista. Käsittely: Varajäsen Esko Mielikäinen esitti, että tekninen lautakunta yhtyy vapaa-aikajaoston :ssä 5 hyväksymään seuraavaan esitykseen: "Vapaa-aikajaosto päättää esittää sivistyslautakunnalle, että se esittää kaupunginhallituk selle ja edelleen kaupunginvaltuustolle jäähallin yhtiöittämistä, yh tiöjärjestyksen ja osakassopimuksen hyväksymistä sekä harjoitus jäähallin rakentamista teknisen lautakunnan päätöksen vaihtoehdon 1 mukaisesti." Puheenjohtaja totesi keskustelun asiasta päättyneeksi ja Mielikäisen esityksen kannatta mattomana rauenneeksi. Esitys hyväksyttiin.

31 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Toimenpiteet: Sivistyslautakunta Vapaa-aikatoimi Toimitilapalvelut" Käsittely: Opetuspäällikkö teki kokouksessa seuraavan muutetun esityksen: Sivistyslautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edel leen kaupunginvaltuustolle jäähallin yhtiöittämistä, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen hy väksymistä sekä harjoitusjäähallin rakentamista teknisen lautakun nan päätök sen selostusosan vaihtoehdon 1 mukaisesti. Varajäsen Marko Kantaneva esitti, jäsen Eero Piirosen kannattama na, et tä si vis tys lau ta kun ta hy väk syy sivistystoimenjohtajan muute tun esityksen. Jäsen Stephen Condit esitti, että kaupunginhallitukselle ja valtuustolle esitetään 0-vaihtoehdon hyväksymistä, siihen saakka kunnes Sa von lin nan kau pun gin stra te ginen yleiskaa va val mis tuu. Lautakunnan pu heen joh taja Anne Ot ra nen-silven noinen kan natti Con di tin esitys tä harjoi tusjää hallin ra ken tamisesta pidättäy ty mistä. Koska oli esitetty sivistystoimenjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli suoritettava äänestys. Kättennosto äänestyksessä sivistystoimenjohtajan esitys sai 6 jaaääntä (Kantaneva, Piironen, Laamanen, Nykänen, Hakulinen ja Turunen) ja Conditin esitys sai 5 ei-ääntä (Condit, Otranen-Silvennoinen, Kosonen, Mononen ja Paajanen). Puheenjohtaja totesi sivistystoimenjohtajan esityksen tulleen hyväksytyksi äänin 6-5.

32 Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Vapaa-aikajaosto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Jäsen Stephen Condit jätti päätökseen seuraavan kirjallisen eriävän mielipiteen: "Harjoitusjäähallin rakentaminen on todennäköisesti ensimmäinen hanke liikuntapuiston toteuttamiseksi. Sen vaikutukset Talvisalon luontoon ovat arvioimatta, mutta ne olisivat laajat ja mahdollisesti hyvinkin haitalliset. Näin ollen ennen kuin päätetään käynnistää liikuntapuistohanke harjoitusjäähallin rakentamisella, pitää odottaa strategisen yleiskaavan valmistumista niin, että tiedetään, miten kau punki aikoo kunnioittaa ja säilyttää Talvisalon luontoaluetta. Paras tapa kunnioittaa sitä olisi ennallistaa harjoitusjäähallille tarkoitetun alueen luonto, joka on tuhottu aikaisemmin epäonnistuneen hank keen ta kia." Eriävä mielipide on pöytäkirjaliite H. Lautakunnan puheenjohtaja Anne Otranen-Silvennoinen jätti päätök seen eriä vän mieli pi teen, jos sa hän suul li ses ti il moitti, et tä harjoitusjää halli hank keesta tulisi pi dät täytyä tek ni sen johtajan esi tyksen mukai sin perus tein. Jäsenet Katri Mononen, Eiju Paajanen ja varajäsen Marko Kosonen yhtyivät Anne Otranen-Silvennoisen eriävään mielipiteeseen. Toimenpiteet: Kaupunginhallitus KH 142 Selostus: Sivistyslautakunta on kokouksessaan :n 49 kohdalla päättänyt äänin 6-5 esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle jäähallin yhtiöittämistä, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen hyväksymistä sekä harjoitusjäähallin rakentamista teknisen lautakunnan päätöksen selostusosan vaihtoehdon 1 mukaisesti. (Valmistelu: sivistystoimenjohtajan poissa ollessa opetuspäällikkö Tuija Kauppinen puh , tekninen johtaja Kari Tikkanen puh , kaupunginlakimies Aki Rasimus puh , ta lous- ja stra te gia joh ta ja Kari Rannanpiha puh.

Keskeiset periaatteet yhtiötä perustettaessa ovat seuraavat:

Keskeiset periaatteet yhtiötä perustettaessa ovat seuraavat: Kaupunginhallitus 89 20.12.2012 Tekninen lautakunta 85 12.02.2013 Vapaa-aikajaosto 5 25.02.2013 Harjoitusjäähallin rakentaminen ja jäähallin yhtiöittäminen 755/48/485/2012 KH 89 Selostus: Talvisalon jäähallin

Lisätiedot

Keskeiset periaatteet yhtiötä perustettaessa ovat seuraavat:

Keskeiset periaatteet yhtiötä perustettaessa ovat seuraavat: Kaupunginhallitus 89 20.12.2012 Tekninen lautakunta 85 12.02.2013 Vapaa-aikajaosto 5 25.02.2013 Sivistyslautakunta 49 27.02.2013 Kaupunginhallitus 142 04.03.2013 Kaupunginhallitus 154 05.03.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

426/61.612/2013 TL 355

426/61.612/2013 TL 355 Tekninen lautakunta 355 10.11.2015 Kaupunginhallitus 543 23.11.2015 Tekninen lautakunta 374 25.11.2015 Kaupunginhallitus 581 07.12.2015 Kaupunginvaltuusto 134 14.12.2015 Tekninen lautakunta 62 15.03.2016

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017. Yhteistyötoimikunta sihteeri. Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry.

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017. Yhteistyötoimikunta sihteeri. Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. Yhteistyötoimikunta 23.10.2017 1 Aika 23.10.2017 kello 12:30-13:12 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN ry Puputti Seija Jokinen

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 363 04.12.2014 Kaupunginhallitus 584 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 124 15.12.2014 Kaupunginhallitus 596 16.12.

Tekninen lautakunta 363 04.12.2014 Kaupunginhallitus 584 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 124 15.12.2014 Kaupunginhallitus 596 16.12. Tekninen lautakunta 363 04.12.2014 Kaupunginhallitus 584 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 124 15.12.2014 Kaupunginhallitus 596 16.12.2014 Kiinteistöjen siirtäminen Savonlinnan Yritystilat Oy:lle 720/01/011/2014

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013

Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 Kunnanhallitus 143 20.05.2013 Kunnanhallitus 182 05.08.2013 OULUN AMMATTIKORKEAKOULUN OMISTUS 613/053/2013 KHALL 143 Valmistelu: hallintojohtaja Eeva Vanhanen, p. 050 356 6427 Oulun kaupunki, Oulun seudun

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3

Sisällysluettelo. 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24.10.2017 Sisällysluettelo Sivu 36 Talousarvion 2018 ja taloussuunnitelman 2018 2021 investoinnit 3 Naantalin kaupunki Pöytäkirja

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7

Sisällysluettelo. 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman investoinnit Kaupunginjohtajan tilannekatsaus 7 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 28.10.2015 Sisällysluettelo Sivu 67 Talousarvion 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2019 investoinnit 4 68 Kaupunginjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta 363 04.12.2014 Kaupunginhallitus 584 08.12.2014 Kaupunginvaltuusto 124 15.12.2014 Kiinteistöjen siirtäminen Savonlinnan Yritystilat Oy:lle 720/01/011/2014 TL 363 Kuntalain mukaisesti

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2015 1 Kunnanhallitus 05.10.2015 Kokousaika 05.10.2015 klo 17:30-17:41 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 187 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n omistusjärjestelyt ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy perustaminen

Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n omistusjärjestelyt ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy perustaminen Kaupunginhallitus 493 08.11.2011 Kaupunginvaltuusto 112 14.11.2011 Kaupunginhallitus 228 04.06.2012 Kaupunginvaltuusto 60 11.06.2012 Kaupunginhallitus 391 20.08.2014 Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n omistusjärjestelyt

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Keskon (Citymarket) asiakaspysäköintialuetta koskevan vuokrasopimuksen tarkistaminen

Keskon (Citymarket) asiakaspysäköintialuetta koskevan vuokrasopimuksen tarkistaminen Tekninen lautakunta 119 24.03.2015 Tekninen lautakunta 344 27.10.2015 Keskon (Citymarket) asiakaspysäköintialuetta koskevan vuokrasopimuksen tarkistaminen 202/62.621/2014 TL 119 Selostus: Savonlinnan kaupunki

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03. Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015 Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.034/2014 KH 454 Selostus: Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011 44 Kiinteistö Oy Hopunkallio

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta Sivistyslautakunta 19 28.03.2017 Kaupunginhallitus 102 18.04.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite 27.10.2016 harrastustakuusta 211/00.01.06/2016 SIVI 28.03.2017 19 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle Vapaa-aikalautakunta 15 27.01.2015 Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle 6.10.2014 30.4.2015 67/531/2014 KH 06.10.2014 211 Sydän-Satakunnan Urheiluhallit

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston 9.12.2013 kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano

Kaupunginvaltuuston 9.12.2013 kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano Kaupunginhallitus 659 19.12.2013 Kaupunginvaltuuston 9.12.2013 kokouksen päätösten laillisuus ja täytäntöönpano KH 659 Selostus: Kuntalain 56 :n mukaan, jos kaupunginhallitus katsoo, että valtuuston päätös

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta 27.10.2017 1 Aika 27.10.2017 kello 10:26-12:10 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN ry Puputti Seija Jokinen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017. Aluejohtokunta Punkaharju Punkaharjutalo, ent. kunnanhallituksen kokoushuone

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017. Aluejohtokunta Punkaharju Punkaharjutalo, ent. kunnanhallituksen kokoushuone Aluejohtokunta Punkaharju 18.05.2017 1 Aika 18.05.2017 kello 16:00-17:06 Paikka Punkaharjutalo, ent. kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Laukkanen Karoliina pj Otranen Pauli vpj Kosonen Anneli Laukkanen

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015

HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 Sosiaali- ja terveysltk 146 16.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 154 30.09.2014 Sosiaali- ja terveysltk 166 14.10.2014 HYVINVOINTIPALVELUJEN TULOSKORTIT JA TALOUSARVIO VUODELLE 2015 713/02.02.00/2014 SOSTE

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs.

Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 21 Tarkastuslautakunta 30.03.2016 Aika 30.03.2016 klo 16:00-19:00 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Kokousaika kello 14:00-14:30

Kokousaika kello 14:00-14:30 Siilinjärven kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Tielautakunta Kokousaika 14.06.2012 kello 14:00-14:30 Kokouspaikka Kunnnatalo, Kokoushuone 1 Asiat Otsikko Sivu 9 VUODEN 2012 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 3 10 KYLÄAVUSTUKSET

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 192 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 35 19.06.2017 Teknisen lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 192 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten kokoon pa

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistystoimenjohtaja Niku Tuomisto puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti "etunimi.sukunimi@karkkila.

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistystoimenjohtaja Niku Tuomisto puh.(09) 4258 3627 tai sähköposti etunimi.sukunimi@karkkila. Kaupunginhallitus 287 24.10.2011 Kaupunginhallitus 189 10.09.2012 Nyhkälän koulun hankesuunnitelman hyväksyminen 201/12.00.01/2011 Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2011 66 Sivistystoimenjohtajan ehdotus:

Lisätiedot

Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie Kittilä. Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston kevään 2017 alustavan

Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie Kittilä. Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston kevään 2017 alustavan KITTILÄN KUNTA Kokouskutsu 3/2016 1 Revontuli-Opiston jaosto Aika 28.11.2016 klo 17:00 Paikka Revontuli-Opisto, luokka nro 1 Valtatie 28 99100 Kittilä Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 12 Revontuli-Opiston

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot