TANSSITIEDOTE helmikuu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TANSSITIEDOTE helmikuu 2012 15.2.2012"

Transkriptio

1 TANSSITIEDOTE helmikuu Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista. Tanssitiedote ilmestyy kuukausittain kuun puolivälissä. Tiedotteeseen voivat toimittaa asianmukaista materiaalia myös piirijärjestöt ja paikalliset yhdistykset. Tiedotteeseen tarkoitetut materiaalit tulee lähettää joka kuun 10. päivään mennessä. Materiaalien toimitus samoin kuin tieto listalle liittymisestä tai pois jäämisestä Hannu Nipulille (hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi) SISÄLTÖ YLEISTÄ Ohjaajakyselyn Pitopassien voittaja on selvillä Nuorisoseuraliikkeen historiateos Tanssigaala Kultaiset askeleet TANSSIN OSAAMISKESKUS Tulevat koulutukset VALTAKUNNALLISET JA KANSAINVÄLISET TAPAHTUMAT Tanssipidot 2012 Tampere Lasten kansantanssiryhmien luokittelut 2012 Nordlek 2012 KOULUTUSPAKETTEJA, DVD Vuosiohjelmistot kansantanssiryhmille Piilometsän tansseja -aineisto Uusi Tanhuvakka ja sävelmistö VALTAKUNNALLISET KOULUTUKSET Tanssipidot 2012 yhteisohjelmien koulutus MAAKUNNISSA TAPAHTUU Etelä-Häme Mallusjoen Kansantanssijoiden tanssikonsertti Kalevan Nuorten luokittelu yhdessä Uudenmaan kanssa Keski-Pohjanmaa Tempoa Tenaviin koulutus Pohjois-Karjala Tanssimyräkkä -tanssikatselmus Joensuussa Karjalainen tanssiperinne (1 op) -kurssi Kontiolahdella Motora tanssii! Pohjois-Pohjanmaa Piilometsän tansseja ja perinneleikkejä Saimaa Piilometsän tansseja kurssi MUUT HARRASTUSALAN TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET Leikin aika - laululeikkikurssi

2 Nordring 2012, Färsaaret AVUSTUKSET Kts. SEKALAISET MUUT ASIAT Koreografiakilpailu Saksassa Esityskalenteri Festivaalikutsuja kansantanssiryhmille YHTEYSTIEDOT YLEISTÄ Ohjaajakyselyn Pitopassien voittaja on selvillä! Kalevan Nuorten Liiton ja Suomen Nuorisoseurojen Liiton tanssitoimikunnan teettämään ohjaajakyselyyn saatiin mukavasti vastauksia. Vastanneiden yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin Tanssipitojen pitopassien voittaja. Kahden Pitopassin voittajaksi tuli Sirpa Mehtonen. Onnittelut voittajalle ja kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Lähtekää tutkimusmatkalle Nuorisoseuraliikkeenhistoriaan Kansalaisfoorumi myöntää historiakerhoille korotettua opintokerhotukea 5 / tunti Nuorisoseuraliikkeen historia vuodesta 1881 vuoteen 2006 on nyt kirjoissa ja kansissa. Jaakko Nummisen viisiosainen Yhteisön voima -teossarja kuvaa monipuolisesti nuorisoseurojen yli satavuotista taivalta. Kirjat tarjoavat innostavan polun kansanliikkeen voiman lähteille. Perustakaa nuorisoseuraanne opintokerho ja lähtekää jännittävälle tutkimusmatkalle. Räätälöikää reitti kerhon omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tutustumiskohteita voivat olla esimerkiksi oman seuran jalanjälkien seuraaminen, ryhmää kiinnostaviin merkkihenkilöihin ja heidän ajatuksiinsa tutustuminen, oman harrastusalan kehityskaaren piirtäminen tai sen pohdiskeleminen miten nuorisoseuraliike on rakentanut suomalaista yhteiskuntaa. Kokoontumalla 62 opintokerhotuntia ajaksi (esim. 3 x 45 minuuttia viikossa), historiakerho saa katettua koko viisiosaisen teossarjan kustannukset lähetyskuluineen. Lisätietoa Yhteisön voima -teossarjasta nuorisoseurat.fi/yhteisonvoima Lisätietoa opintokerhon perustamisesta kansalaisfoorumi.fi/opintokerhon-perustaminen-ja-toiminta.html tai p Tanssigaala Kultaiset Askeleet Päijät-Hämeen Tanssialan Tuki ry:n järjesti kolmatta kertaa tanssigaalan Kultaiset askeleet. Gaalassa jaettiin loistavan illallisen ja mahtavien tanssiesitysten lomassa tunnustuspalkintoja päijäthämäläisille tanssintoimijoille. Gaala pidettiin Sibeliustalon Puusepänsalissa Lahdessa Illan isäntänä toimi Marco Bjurström.

3 Palkintoja jaettiin seuraavasti; Nuori Tanssin lahjakkuus; Saku-Petteri Tonteri. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta useita merkittäviä ansioita SM ja MM-tasoilla kantritanssin saralla. Tanssin toimija-palkinnon sai Venla Vuorio. Venla on urbaaneihin tanssilajeihin erikoistunut tanssija, tanssiopettaja ja koreografi. Tanssiteko-palkinto myönnettiin Hot Club-liikuntakoululle, Hot Club -liikuntakoulu palkittiin vuonna 2011 ensimmäistä kertaa jaetulla Dance Award palkinnolla showtanssin esitaistelijana Suomessa. Palkinnon myönsi suomalainen disco-, street- ja showtanssin yhdistys (FDO) Tanssin elämäntyö 2011 myönnettiin Hannu Nipulille. Palkinnon kriteerinä oli pitkä elämäntyö tanssin hyväksi. Henkilölle tanssi on elämäntapa, jota hän tekee suurella sydämellä. Hannu on tehnyt pitkän uran tanssijana ja koreografina kansantanssin saralla. Hänen ansiolista on pitkä ja vaiheikas. TANSSIN OSAAMISKESKUS Tanssitalo-ohjaajien täydennyskoulutus Uusia ideoita, askeleita ja kuvioita Tanssitalo-ohjaajakoulutuksen suorittaneille tai pitkään tanssin ohjaajana toimineille. Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli Kouluttajana Petri Kauppinen Hinta: 55 Ilmoittautuminen 30.3 mennessä Ilmoittautuminen ja lisätiedot: / puh: Koreografia-akatemia Kansantanssin ammattilaisten ja harrastajaohjaajien yhteinen koulutustapahtuma. Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli Akatemian johtajana Matti Paloniemi Hinta: 55 Ilmoittautuminen mennessä Ilmoittautuminen ja lisätiedot: / puh: Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2012 Koulutus toteutetaan yhteisenä kaikkien kansantanssia harrastavien liittojen kanssa. Koulutuksenjaksot ovat seuraavat: I jakso Kansantanssin opettamisen perusteet 1op II jakso Kansantanssin tekniikka ja musiikki 1op III jakso Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto 1op Paikka: Hinta: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli 55, jos koulutukseen osallistuu vähintään 20 henkeä 70, jos koulutukseen osallistuu alle 20 henkeä Kouluttajat: Susanna Kivinen ja Heidi Palmu Ilmoittautuminen mennessä Ilmoittautuminen ja lisätiedot: hannu.nipuli@nuorisoseurat.fi / puh:

4 DÄÄNS -leiri Syksyn kotimainen päätavoite vuotiaille kansantanssijoille, jotka saavat tanssia leirillä ammattiopettajien johdolla mm Petri Kauppinen. Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli Hinta: 50 Ilmoittautuminen mennessä Ilmoittautuminen ja lisätiedot: / puh: Tanssitalo-ohjaajakoulutus Tanssitalo on tapa opettaa ja oppia paritansseja. Se on sosiaalista, iloista, innostavaa, luovaa ja kannustavaa. Haluatko tanssitalo-ohjaajaksi? Tule mukaan! Paikka: Suomen Nuoriso-opisto, Mikkeli Pääkouluttajana Petri Kauppinen Koulutuspäivät: Hinta: 1000 Ilmoittautuminen 14.9 mennessä Ilmoittautuminen ja lisätiedot: / puh: Kysy lisää: HANNU NIPULI Toiminnanjohtaja gsm , hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi PÄIVI SEMERI Toiminnanohjaaja gsm , paivi.semeri(at)kalevannuoret.fi TEIJA NIKKARI Palvelutuottaja gsm , teija.nikkari(at)nuorisoseurat.fi VALTAKUNNALLISET TAPAHTUMAT TANSSIPIDOT 2012 TAMPERE - VELISINFONIAN KEULAKUVAT VALITTU Folkloren talvitapahtumassa Folklandialla valittiin tammikuussa Tanssipitojen pääteoksen Velisinfonian keulakuviksi virolainen Kalev ja suomalainen Kalevi. He antavat tanssiteokselle kasvot ja haluavat omalta osaltaan herättää keskustelua Tanssipitojen pääteemoista eli miehestä, kulttuurista ja perinteestä. Viron Kalev on 24 -vuotias puunjalostusteknologiaan kouluttautunut Ants Kari. Ants työskentelee palomiehenä ja asuu Kose n kylässä, noin 40 km Tallinnasta. Hänen perheeseensä kuuluu vaimon lisäksi yhdeksän kuukauden ikäinen poika.

5 Suomen Kalevi on espoolainen, juuri 30 vuotta täyttänyt Eero Hietanen. Oulun seudun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi valmistunut Hietanen jatkaa nyt maanmittaustieteiden opintojaan Aalto Yliopistossa. Iltaisin hän työskentelee myös kortinjakajana pokeripöytien ääressä. Suomalaisvirolainen kansantanssi- ja musiikkitapahtuma Tanssipidot 2012 järjestetään Tampereella Tapahtumaan odotetaan 5000 tanssijaa, soittajaa ja laulajaa. Suomen ja Viron lisäksi esiintyjiä tulee Tšekistä, Unkarista ja Venäjältä. Kaukaisin kansainvälinen vieras saapuu Intian Mumbaista. Yleisölle tarjotaan konsertteja, tanssitupia ja klubeja ympäri kaupunkia. Esiintymässä ovat kotimaiset ja kansainväliset kansantanssin ja -musiikin huippuryhmät. TÄSSÄ HAASTE TOSIMIEHILLE! Tanssipitojen teema on mies ja hänen suhteensa juuriin, kulttuuriin ja tanssiin. Pääjuhlassa on kaksi tanssikohtausta miehille. Virolaiskoreografi Maido Saaren Kandali, jossa tanssivat yhdessä miehet sekä 8 12-vuotiaat pojat. Toisena tanssina on väkevä Petri Kauppisen koreografia Saunaloitsu. Jos osaat polkkaa, pystyt tähän, ja jos et vielä osaa, on aika opetella. Ota haaste vastaan ja osallistu miesten tanssikohtauksiin. Tanssiin osallistut yksittäisenä henkilönä. Haasteen vastaanottaneet ovat sanansa veroisia miehiä eli osallistuvat harjoituksiin sekä esitykseen Tampereella kesäkuuta Haasteeseen vastaavat laittavat oman nimensä, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa osoitteeseen: jussi.kaijankangas@sottiisi.net Anna tämä haaste eteenpäin! Ilmianna kuomasi tai tuttavamies. Kun olet ottanut haasteen vastaan, haasta kaverisikin mukaan ja ilmoita hänen tietonsa osoitteeseen: jussi.kaijankangas@sottiisi.net Tanssipidot ottaa miehestä mittaa! TSUUMI JA HEHKUMO YHDISTÄVÄT VOIMANSA TANSSIPIDOISSA Tanssiteatteri Tsuumi ja kansanmusiikkiyhtye Hehkumo yhdistävät voimansa Tanssipitojen avajaisillan konsertissa torstaina Tampere Areenalla. Konsertin dynamiikka vaihtelee vapaasti liikkuvan ja laulavan ryhmän joukkokohtauksista aina intensiivisiin sooloihin asti. Konsertissa päästetään valloilleen kaikki se taito, kokemus ja lavakarisma, joka tällä joukolla on, niin yhdessä kuin yksittäisinä sooloartisteinakin. Tunnelmista ja rakkaudesta juurevalla soundilla soittava Hehkumo on kansanmusiikkiyhtye, jonka musiikissaan on yhtä aikaa läsnä rikas suomalainen perinne ja nykyaika. Se on myös tanssitaiteen ammattilaisista koostuva Tsuumin perusta. Kansantanssia, nykytanssia ja teatteria yhdistävällä tanssiteatterilla on aina mukana ajatus uudesta ja elävästä kokeilusta. Tanssipitojen pääsyliput ovat myynnissä Lippupalvelussa TANSSIPITOJEN VELISINFONIAN HARJOITUKSET ALKAVAT TORSTAINA Velisinfonia on suomalaisten ja virolaisten kansantanssijoiden kesän päätavoite ja virolaiset kokoontuvat harjoittelemaan omia osioitaan jo keskiviikkona Tallinnaan. Suomalaiset tanssijat kokoontuvat Tampereelle harjoittelemaan Velisinfonian kohtauksia torstaina 14.6 alkaen klo 10 Pyynikin urheilukentällä. Tavoitteena on saada kaikki valmiiksi lauantai-iltapäivän kenraaliharjoitukseen mennessä, joten kaikkien läsnäolo harjoitusten alusta lähtien on tärkeää. Alle kouluikäisten ohjelmaan osallistuvien harjoitukset alkavat lauantaiaamuna ja heille ja heidän huoltajilleen on varattu oma pitopaketti lauantaista sunnuntaihin.

6 VELISINFONIAAN ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautumisen yhteydessä Tanssipidot tapahtumaan keräämme myös tiedon Velisinfoniaan tansseihin ilmoittautumisesta. Tanssien ikäsuosituksista ja kohtauksien muista huomioista olemme koonneet listan, joka löytyy tiedotteen liitteistä. Kannattaa lukea se ennen ilmoittautumista! VARAA PITOPAKETTISI MENNESSÄ Pitopassit sekä majoitus- ja ruokailupaketit voi varata osoitteessa tai Pispalan Sottiisin toimistosta. PITOPASSI: 65, alle kouluikäiset 30 Kaikkien tanssijoiden ja soittajien henkilökohtainen tapahtumapassi, joka sisältää vapaan pääsyn Tanssipitojen tilaisuuksiin sekä etuja mm. Särkänniemen elämyspuistoon. MAJOITUS- JA RUOKAILUPAKETIT Hinnat euroa/ henkilö, vain Pitopassin varanneille. Koulumajoituspaketti 60 Majoitus koululuokassa torstaista sunnuntaihin, ruokailut ja aamiaiset festivaaliravintolassa tai piknik-lounaina. Alle kouluikäiset 35 (lauantai-sunnuntai) Majoitus koululuokassa lauantaista sunnuntaihin, ruokailut ja aamiaiset festivaaliravintolassa tai piknik-lounaina. Omppupaketti 4hh 95, 2hh 150 Majoitus Omenahotellissa torstaista sunnuntaihin, ruokailut ja aamiaiset festivaaliruokalassa tai piknik-lounaina. Hotellipaketti 2hh 190 Majoitus ja aamiaiset Cumulus-hotellissa torstaista sunnuntaihin, ruokailut festivaaliruokalassa tai piknik-lounaina. 15 tilattua pitopakettia oikeuttaa yhteen ilmaiseen vetäjäpakettiin. Pitopassit tilanneille ryhmille kansantanssiryhmien luokitteluun osallistuminen on ilmainen, muille 230. Pitopassit sekä majoitus- ja ruokailupaketit voi varata osoitteessa tai Pispalan Sottiisin toimistosta. Tanssipidot 2012 Tampere Pispalan Sottiisi PL 69, Tampere puh. (03) info@sottiisi.net,

7 Lasten kansantanssiryhmien luokittelut Kalevan Nuorten Liitto järjestää lasten kansantanssiryhmien luokittelut vuonna huhtikuuta Rovaniemellä ja kesäkuuta Tampereella Tanssipitojen yhteydessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on Ilmoittaudu heti! Kts. lisätiedot osoitteesta NORDLEK2012 Norjassa NORDLEK 2012-tapahtuman suomenkieliset kotisivut Elektroninen ilmoittautuminen NORDLEK 2012 NORDLEK 2012 tapahtumaan ilmoittautuminen tehdään tapahtuman omilla verkkosivuilla missä voit etukäteen varata niin konserttilippusi, yöpymisesi kuin ruokailusikin. Varausta on mahdollisuus myös muuttaa jälkikäteen. OHJELMISTOT NORDLEK2012 ohjelmistot sisältyvä Suomen Nuorisoseurojen liiton ohjelmistopakettiin vuodelle 2012 ja ovat osana Tanssipidot 2012 Tampere tapahtuman ohjelmistoa. Paketti sisältää tanssiohjeet, nuotit, CD:n ja DVD:n. VASTUUHENKILÖT Suomenkielisten pääohjaaja Heidi Palmu, p Pääpelimanni Jari Komulainen, p Esiintyvien ryhmien tulee ilmoittaa keskusjärjestöönsä parien/soittajien lukumäärä. Lisätiedot: Katarina Westerholm, p VOIT KYSYÄ NORDLEKISTA: Aimo Hentiseltä puh KOULUTSPAKETTEJA, DVD Vuosiohjelmistot kansantanssiryhmille Vuoden 2012 yhteisohjelmapaketteja voi tilata Suomen Nuorisoseurojen Liitosta. Vuosiohjelmapaketit sisältävät Tanssipidot 2012 Tampere tapahtuman ja NORDLEKIN tanssiohjeet, nuotit, CD:n ja DVD:n. Hinnat: Vuosiohjelmien tanssien ohjeet ja nuotit 22,00 Vuosiohjelmien CD 25,00 Vuosiohjelmien DVD 30,00 Koko vuosiohjelmapaketti (ohjeet, nuotit, CD ja DVD) 72,00 Hintoihin lisätään postikulut. Paketit toimitetaan alkaen. Lisätietoja ja tilaukset: p. (09) , info(at)nuorisoseurat.fi

8 Piilometsän tansseja aineisto Alle kouluikäisten ja aikuinen lapsiryhmien käyttöön on valmistunut uusia leikkejä ja tansseja sisältävä aineisto, joka pohjautuu Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO:n julkaisemaan Piilometsän säveliä -levyyn. Aineiston ovat tuottaneet Kalevan Nuorten Liitto ja Sivistysliitto Kansalaisfoorumi. Hinnat: Ohjekirja ja CD Ohjekirja Lisätietoja ja tilaukset: p. (09) , info(at)nuorisoseurat.fi Uusi Tanhuvakka ja sävelmistö ovat valmistumassa Kysy lisää: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät / Kansantanssinuorten Liitto Döbelninkatu 5 B 21, Helsinki / VALTAKUNNALLISET KOULUTUKSET TANSSIPIDOT 2012 TAMPERE YHTEISOHJELMISTOJEN KOULUTUS Tiedossa olevat koulutukset: Aikuisten ohjelmisto, Tampere (SKY ja KTNL) TANSSIPITOTANSSIEN YHTEISHARJOITUS Karjalainen Nuorisoliitto järjestää Tanssipitojen avoimet yhteisharjoitukset sunnuntaina klo Turengin alakoululla (Koulutie 2). Harjoitukset ovat osa liiton Kevätpäivien ohjelmaa ja sinne ovat tervetulleita kaikki ryhmät ja ohjaajat kaikista järjestöistä. Ohjaajina Rami Meling ja Pia Pyykkinen. Mikäli sää sallii, tanssitaan ulkona, muuten koulun liikuntahallissa. Yhteisharjoituksessa käydään läpi seuraavat kokonaisuudet: II b) Silta: Puikkoristikko eli Tikkuristi, Kassariku ja polka 8-12v tanssijat, tyttö- ja sekaparit III Kielikylpy: VII a) Tanssiin kutsu: VII c) Loppukohtaus: Hytölän jenkka, Raatikko, Kerenski, Nuuskapolkka, Ingliska 13-16v tanssijat, tyttö- ja sekaparit Tulikettu, Soihtutanssi, Loimulintu Alle kouluikäiset ja leikki-ikäiset Polska, Kolonntants Kaikki Kaikkia ryhmiä pyydetään olemaan paikalla koko ajan, jotta kentälle saadaan tarpeeksi väkeä ja harjoituksiin suuren kenttäkokonaisuuden tuntua. Pienimmille on järjestetty työpajatoimintaa siksi ajaksi kun eivät ole tanssimassa. Pajoista peritään pieni materiaalimaksu. Karjalaisen Nuorisoliiton jäsenseuroille osallistuminen yhteisharjoitukseen on maksuton. Hinnat muilta: 10 /hlö, 40 /ryhmä

9 6 lounas 6 Kevätpäivien pääjuhla yli 12 -vuotiaat 5 Kevätpäivien pääjuhla vuotiaat Lisätietoja Kevätpäivistä löytyy täältä: Ennakkoilmoittautuminen harjoituksiin Hilkka Toivonen-Alastalo p hilu@karjalainennuorisoliitto.fi MAAKUNNISSA TAPAHTUU Etelä-Häme Mallusjoen Kansantanssijat Kansantanssikonsertti Jokivarren Koulu Käkeläntie 24 Orimattila klo Liput: Aikuiset 10 Lapset/Eläkeläiset 5 Väliajalla kahvia ja pullaa Arpajaiset KALEVAN NUORTEN TANSSILUOKITTELU Tapahtuma on yhteinen Uudenmaan kanssa: Kutsumme alueemme kaikkia tanssiryhmiä luokittelutapahtumaan, joka pidetään Tapahtumapaikkana on Hollolan lukio, Koulurinteentie 7, Hollola (Salpakangas). Luokittelumaksu on 90 /ryhmä. Ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella osoitteeseen Etelä-Hämeen Kalevan Nuoret, Rautatienkatu 3, sisäpiha, Lahti tai sähköpostilla hannu.nipuli@nuorisoseurat.fi Ilmoittautuminen Su mennessä. Lisätietoja antaa Hannu Nipuli puh Ilmoittautuneille ryhmille/ohjaajille lähetetään tarkempi tiedote tapahtumasta. TERVETULOA MUKAAN! Keski-Pohjanmaa Ohjaajakoulutus Ylivieskassa Tempoa Tenaviin musiikkiliikuntatoiminta on Kalevan Nuorten Liiton rekisteröimä toimintamuoto pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Toiminnan tavoitteena on lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen lisääminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin. Ryhmiä on ympäri Suomen. Katso lisää osoitteesta Seuraava Tempoa Tenaviin ohjaajakoulutus järjestetään Ylivieskassa. Koulutus alkaa perjantaina 18 aikaan ja jatkuu sunnuntai iltapäivään. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aine allergiat. Kouluttajana toimii Elina Weckström. Ilmoittautuminen mennessä. Koulutuksen hinta: 140,00 + majoitus Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Jari Miettunen, keski-pohjanmaa@nuorisoseurat.fi /puh

10 Kurssin järjestää Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura yhteistyössä Kalevan Nuorten Liiton ja Sivistysliitto Kansalaisfoorumin kanssa. Pohjois-Karjala TANSSIMYRÄKKÄ -tanssikatselmus Joensuussa Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri järjestää Joensuussa eri tanssilajit yhteen kokoavan tanssikatselmuksen. Katselmukseen on ilmoittautunut yhteensä 46 esitystä, joissa tanssijoita on yhteensä vajaa 300. Tervetuloa seuraamaan yleisölle avoimia ja ilmaisia katselmuksia viikonlopun aikana! Tarkemmat aikataulut ja lisätietoja tapahtumasta löydät kotisivuiltamme: Sunnuntaina klo järjestetään TANSSIMYRÄKÄN päätöstapahtuma, johon raadit ovat valinneet esityksiä kaikista katselmuksista. Luvassa on myös huikea yllätysnumero! Tule sinäkin kokemaan tanssin riemu! Liput 10/5 Lisätietoja: Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry:n toiminnanjohtaja Henna Liiri / ) Karjalainen tanssiperinne (1 op) Kontiolahdella Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry järjestää kansantanssiohjaajakoulutuksen opetussuunnitelman mukaisen valinnaisen perusopintojen jakson Karjalainen tanssiperinne (1 op) Kontiolahdella Kurssisisältö Sisältö Karjalan kannas ja luovutettu alue: kalevalainen laulutanssi, solatanssit, katrillit (esim. ristikontrat ja kasareikat), paritanssit, kansanomaiset salonkitanssit ja piirileikit Inkeri; katrillit, kansanomaiset salonkitanssit, röntyskät ja laulutanssit. Itä-Karjala: tanssitekniikka ja karakteri (maanitukset, päristelyt), improvisaatio, paritanssit, katrillit ja kruugat. Tavoite Ohjaajaopiskelija tuntee jotakin/joitakin karjalaisen tanssiperinteen osa-alueita. Hän syventää omaa tanssillista ja didaktista osaamistaan. Kurssipaikka Lehmon nuorisoseurantalo Seurapiha osoite Kylmäojantie 2, LEHMO. Kouluttajat Kouluttajina kurssilla ovat Nikolai Vahterov sekä tanssinopettaja Tiina Mensonen (AMK). Nikolai Vahterov Nikolai "Kolja" Vahterov on monille pohjoiskarjalaisille kansantanssijoille tuttu mies. Hän toimii tanssinopettajan Petroskoissa ja voidaan sanoa, että Kolja on yksi kuuluisan Viola Malmin "opetuslapsista". Kolja on monet kerrat vieraillut Joensuussa opettamassa Nuorisoseura Motoran ryhmiä ja ollut omalta osaltaan luomassa Motoran omintakeista tyyliä koreografioillaan ja liikekielellään. Kolja on opettajana mitä mainioin. Nyt on erinomainen ja harvinainen tilaisuus päästä oppimaan karjalaista tanssia oikean ammattilaisen kanssa! Tiina Mensonen Toiseksi kurssin opettajaksi saimme iloksemme myös alueen kansantanssitoimintaan vaikuttaneen Tiina Mensosen. Tiina opiskeli Oulun seudun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi suuntautumisvaihtoehtonaan kansantanssi, tuli suorittamaan harjoitteluaan Pohjois-Karjalaan ja jäi sille tielle. Tiina opetti usean vuoden ajan Nuorisoseura Motoran tanssiryhmiä, mutta on nyt opintovapaalla. Myös Tiinan opetukseen pääsemiseen on nyt harvinainen tilaisuus!

11 Ennakkotehtävä Koska kurssin kokonaissisältö on 1 opintopiste eli 27 tuntia ja kurssiviikonlopun aikana opetusta on vain 20 tuntia suorittaa jokainen kurssilainen itsenäisen ennakkotehtävän, jolla suorittaa puuttuvat 7 tuntia. Ohjeet ennakkotehtävään toimitetaan sähköpostilla ilmoittautuneille. Kurssimaksut Kurssimaksu 100,00 Kurssimaksu sisältää 20 x 45 min lähiopetusta kurssiviikonlopun aikana sekä kahvitarjoilun tauolla. Ruokailupaketti 15,00 Ruokailupaketti sisältää kolme lämmintä ruokaa kurssin aikana (la lounas ja päivällinen, su lounas) Majoituspaketti 30,00 Majoituspaketti sisältää koulumajoituksen Lehmon alakoululla aivan kurssipaikan vieressä luokkahuoneessa. Lisäksi majoituspakettiin kuuluu aamupalatarjoilu! Majoitus on mahdollista saada pe-su. Omat makuupussit + alustat mukaan!! Voit valita siis vain pelkän kurssin tai liittää siihen joko toisen tai molemmat oheispaketeista. Ilmoittautuminen Kurssi-ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen henna.liiri(a)nuorisoseurat.fi seuraavin tiedoin: - Nimi, syntymäaika, osoite, sähköposti ja puhelin - Valitse paketit: Kurssimaksu / Ruokailupaketti / Majoituspaketti - Erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat Kurssin ilmoittautumisaikaa on jatkettu saakka! Kurssi toteutuu, mikäli määräaikaan mennessä ilmoittautuneita on vähintään kymmenen. Lisätietoja Kurssista vastaa Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry:n toiminnanjohtaja Henna Liiri henna.liiri(a)nuorisoseurat.fi / MOTORA TANSSII sunnuntaina klo 14 ja klo 17 Carelia-salissa Joensuussa (Yliopistonkatu 2) Konserteissa nähdään monipuolinen läpileikkaus Motoran kansantanssiohjelmistosta: karjalaista taituruutta, uusia koreografioita ja ripaus perinteistäkin tanssia. Vauhtia ja väriä konserttiin tuovat unkarilaiset tanssit. Konserteissa esiintyvät Motoran ryhmät alle kouluikäisistä aikuisiin. Hyvän tunnelman ja tanssiaskelten tarkkuuden takaa Motoran oma Rälläkkä-yhtye, jonka johtajana on Kultainen Harmonikka kilpailun voittaja Marko Kotilainen. Motoran ryhmät osallistuvat aktiivisesti valtakunnallisiin kansantanssitapahtumiin ja ovat saavuttaneet menestystä luokitteluissa ja katselmuksissa. Sähäkät saavutti keväällä 2011 mestaruussarjatason Nuorisoseurojen Liiton luokittelussa. Vuonna 2008 Motora valittiin Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtyeeksi. Tervetuloa nauttimaan tanssin riemusta ja taidokkaista kuvioista! Liput yksittäin: 15 e (aikuiset), 10 e (opiskelijat ja koululaiset) ja 5 e (lapset 3-6v) sekä alle 3-vuotiaat sylissä ilmaiseksi. Ryhmille ennakkovaraajan etuna aikuisten liput hintaan 12 e / kpl. Ryhmän koko on vähintään 10 henkilöä. Lisäksi ryhmillä on mahdollisuus lunastaa etukäteen kahviliput väliajalle. Kahvi / tee ja kahvileipä maksavat yhteensä 3 e.

12 Ennakkovaraajan etu on voimassa saakka. Yksittäisiä lippuja voi ostaa lähtien Karjalan Musiikista (Torikatu 30, Joensuu). Lisätiedot ja ryhmien lippuvaraukset: Satu Karhapää-Puhakka Pohjois-Pohjanmaa Piilometsän tansseja ja perinneleikkejä pienten lasten ohjaajille ja varhaiskasvattajille Piilometsän tansseja materiaali on tarkoitettu alle kouluikäisten lasten harrastusryhmien ohjaajille, varhaiskasvattajille ja muuten lasten kanssa toimiville aikuisille. Kurssilla tutustutaan tanssien ja leikkien suomalaiseen metsään lapsen silmin, työkaluina toimivat oma keho ja mielikuvitus. Piilometsässä puikkelehditaan pajukossa, uidaan metsälammessa ja retkeillään karhujen kanssa. Perinneleikkiosiossa tutustutaan suomalaiseen lastenperinteeseen, jolla voi rikastuttaa lasten tanssi- ja musiikkiliikuntatunteja pienen lapsen kokonaisvaltainen kehitys huomioiden. Tuttujen laulujen opetteluun ei mene aikaa, mutta varioimme leikkejä siten, että niistä riittää materiaalia eri ikäisten (alle kouluikäisten) lasten ryhmissä käytettäväksi. Kouluttajat: Tanssinopettajaopiskelija Anna-Kristiina Oja (Piilometsän tansseja) Kansantanssiohjaajat Heli Honkalampi ja Kirsi Raetsaari (perinneleikit) Aika: Lauantai klo Paikka: Haapalehdon päiväkodin liikuntasali, Manttaalitie 6, Oulu Hinta: 30 e / Ns Vilikkaan jäsenille 20 e Sisältää: opetuksen (5 tuntia) ja kahvin Mukaan: mukavat sisäliikuntavaatteet ja tossut Tiedustelut ja ilmoittautumiset: nuorisoseuravilikas@gmail.com Kurssilla voi halutessaan lunastaa Piilometsän tansseja kirjan (15,-) sekä Musiikki- ja kulttuurikeskus VERSOn julkaiseman Piilometsän säveliä CD:n (20,-). Kirjasta löytyvät kaikki kurssilla opeteltavat Piilometsän tanssit sekä aikuinen-lapsi ryhmissä käytettävät versiot niihin. Lue lisää: > Vilikas kouluttaa Koulutuksen järjestää oululainen Nuorisoseura Vilikas ry yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa. Saimaa Piilometsän tansseja -kurssi Aika: la klo Paikka: Lappeenrannan seurakuntakeskuksen sali, Koulukatu 10 Kouluttaja: Jutta Wrangen Hinta: Nuorisoseurojen jäsenet 50e, muut 60 e, sis. opetuksen ja Piilometsän tansseja - ohjekirjan ja CD-levyn. Hinnat: Ilman materiaalipakettia 30 / 40 e

13 Ilmoittautuminen mennessä puh / Tuija-Liisa Leino tai MUUT HARRASTUSALAN TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET LEIKIN AIKA laululeikkikurssi sunnuntaina klo Karjalatalon Yläsalissa (Käpylänkuja 1, Helsinki). Kouluttajana Käpylän musiikkiopiston apulaisrehtori, MuM Maija Karhinen-Ilo. Kurssilla leikitään perinteisiä laululeikkejä: kalevalaisia ketjulauluja, piirileikkejä, taputusleikkejä, loruja ja helppoja tansseja. Kurssi on suunnattu varhaiskasvattajille, ohjaajille, opettajille sekä aikuisille, jotka haluavat muistella vanhoja ja oppia uusia leikkejä. Osallistujat saavat ohjeet kaikkiin kurssilla leikittyihin leikkeihin. Kurssimaksu Karjalaisen Nuorisoliiton jäseniltä 35 euroa, muilta 45 euroa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 5.3. mennessä: puh tai Nordring 2012, Färsaaret vuotiaille tanssijoille ja muusikoille tarkoitettu pohjoismainen leiri järjestetään tänä vuonna Färsaarilla pääsiäisen aikaan. Leirin tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja luoda uusia suhteita yli kansallisten rajojen sekä kannustaa osallistujia jatkamaan aktiivista toimintaa kansantanssin ja kansanmusiikin saralla sekä pohjoismaisella tasolla että omassa maassaan. Osallistujia tulee jokaisesta pohjoismaasta sekä itsehallintoalueelta. Suomesta haetaan yhteensä 6 tanssijaa ja muusikkoa osallistumaan leirille. Järjestäjät vastaavat osallistumiskuluista mutta matkat tulee lähtijöiden kustantaa itse. Ilmoittautuminen viimeistään Lisätietoja ja yhteydenotot: Teija Nikkari, toimisto (at) folkloresuomifinland.fi Nordring , Färsaaret vuotiaille tanssijoille ja muusikoille tarkoitettu pohjoismainen leiri järjestetään tänä vuonna Färsaarilla pääsiäisen aikaan. Leirin tarkoituksena on antaa nuorille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja luoda uusia suhteita yli kansallisten rajojen sekä kannustaa osallistujia jatkamaan aktiivista toimintaa kansantanssin ja kansanmusiikin saralla sekä pohjoismaisella tasolla että omassa maassaan. Osallistujia tulee jokaisesta pohjoismaasta sekä itsehallintoalueelta. Suomesta haetaan yhteensä 6 tanssijaa ja muusikkoa osallistumaan leirille. Järjestäjät vastaavat osallistumiskuluista mutta matkat tulee lähtijöiden kustantaa itse. Ilmoittautuminen viimeistään Lisätietoja ja yhteydenotot: Teija Nikkari, toimisto (at) folkloresuomifinland.fi AVUSTUKSET Käy tutustumassa sivustoon Sivistysliitto Kansalaisfoorumin tuottama kansalaisyhteiskunta.fi -sivusto palvelee erilaisia yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoita monipuolisesti. Uudistetuilta sivuilta löytyy mm. kattava hakemisto erilaisista rahoituslähteistä, säätiöistä ministeriöihin. Kannattaa tutustua!

14 SEKALAISET MUUT ASIAT Tiedoksenne haku kansainväliseen koreografikilpailuun Saksan Hannoverissa Yst. Elina Tanssin Tiedotuskeskuksesta 26th International Competition for Choreographers Hanover 2012 on June 23rd and 24th, 2012 Since 26 years the Ballet Society Hanover organize the International Competition for Choreographers Hanover. Within the last years the competition estimated as an important event in the national and international dance scene. These are the competition guidelines: The competition is open for choreographers as well as for dancers with professional education. There is no limit regarding the stylistic direction. Performances will not only be rated for the imaginative use of space and time, but also for the way the ideas are realized and transferred to the dancers. The competition is limited to choreographers aging 35 years or younger. The length of performances should have a range between 5 and 15 minutes. A solo-ballet may not be interpreted by the choreographer him/herself. The choice of subject and music is optional. The choreographic work must be submitted on a DVD. A prejury will select a maximum of 20 the submitted works, which will enter the contest. The artistic director of the jury is Ed Wubbe, director of the Scapino Ballett. Prize: The money that can be won for the first 3 endowed prizes amounts EUR. The audience prize amounts EUR. Furthermore there is a critics prize of EUR and the Scapino Production Prize. New production prize: Since 2005 Ed Wubbe, director of the Scapino Ballet Rotterdam awarded the Scapino production prize. This year we can presentate a second production prize John Neumeier founded the Bundesjugenballett. In 2012 this young company awarded the Bundesjugendballett production prize Esityskalenteri Tanssin Tiedotuskeskuksen verkkopalvelulla on kuukausittain tuhansia käyttäjiä. Muistattehan omalta osaltanne ylläpitää danceinfo.fi:n esityskalenteria! Esityskalenterin ylläpitoon pääsee osoitteessa Päivitystunnuksen voi pyytää sähköpostitse minulta (elina.manninen@danceinfo.fi) tai tiedottaja Minna Luukolta (minna.luukko@danceinfo.fi) Esityskalenterin teknistä toteutusta on syksyn aikana viilattu. Otamme mieluusti edelleen (ja jatkuvasti) vastaan palautetta kalenteritietojen ylläpidon toiminnasta. Muistin virkistykseksi vielä: Esityskalenteri on tarkoitettu a) kaikille Suomessa nähtäville tanssiesityksille ja b) suomalaisten tanssiryhmien ja koreografien esityksille, tapahtuivatpa ne sitten Suomessa tai ulkomailla. Kalenteriin ei syötetä harrastajatanssikoulujen esityksiä. Kalenteria päivittävät tanssin tekijät ja/tai teosten tuottajat (esityspaikat, festivaalit) itse. Kalenteriin syötetyt tiedot tulevat heti näkyviin ilman tiedotuskeskuksen toimiston ennakkotarkistusta. Terveisin Aleksanterin teatterista, Elina/Tanssin Tiedotuskeskus

15 Festivaalikutsuja kansantanssiryhmille Kansantanssiryhmien festivaalikutsuja päivitetään jatkuvasti osoitteessa Käy katsomassa. Halutessasi pyydä lisätietoja kutsuista Folklore Suomi Finlandin toimistolta. Lisätietoja: Teija Nikkari YHTEYSTIEDOT Tanssitiedotteen sisällöstä vastaavat: Nipuli Hannu, , hannu.nipuli(at)nuorisoseurat.fi Kokkonen Anu, , anu.kokkonen(at)kalevannuoret.fi

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012

TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 TANSSITIEDOTE huhtikuu 2012 16.4.2012 Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan

Lisätiedot

TANSSITIEDOTE 15.2.2013

TANSSITIEDOTE 15.2.2013 TANSSITIEDOTE 15.2.2013 Liittojen sähköinen tanssitiedote välittää alan harrastajille ja ohjaajille ajankohtaista tietoa järjestön tapahtumista ja koulutuksesta sekä muista harrastusalaan liittyvistä asioista.

Lisätiedot

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016

SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 SEURATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Kesä on tullut, pääskyset ovat jälleen täällä! Suuret kiitokset kaikille ohjaajille menneestä kerhokaudesta. Olette tehneet arvokasta ja tärkeää työtä!! Kesä tuo tulleessaan

Lisätiedot

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU!

HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! HERKKUMEILI 1 / 2012 Uusi Vuosi ja uudet kujeet eli tässä virallinen, vuoden ensimmäinen HERKKU! Herkun sisältö: 1 Ajankohtaista Toimintatietojen 2011 sekä toimihenkilö- ja ohjaajatietojen palauttaminen

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN

OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN Sisällysluettelo 1. Taustaa... 2 2. Koulutuksen tavoitteet... 2 3. Koulutuksen kohderyhmä... 2 4. Opiskelu ja oppimisympäristöt... 2 5. Koulutuksen sisältö

Lisätiedot

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TANSSITIEDOTE 16.9.2013 SISÄLTÖ TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Kansantanssin ohjaajakoulutuksen perusopinnot vuonna 2013 2014... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TAPAHTUMATUOTTAMISEN OSAAMISKESKUS... 2 Tanssimaniaa

Lisätiedot

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE SOTTIISIMOVES 2014 ILMOITTAUTUMISOHJEET Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettilinkin kautta. http://ilmoittautuminen.sottiisi.net/ilmoittaudu/index Olemme koonneet tähän ohjeistusta ilmoittautumiseen liittyen.

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TANSSITIEDOTE 15.11.2013 SISÄLTÖ TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TAPAHTUMATUOTTAMISEN OSAAMISKESKUS... 2 Folklandia keinuttaa uuteen folk-vuoteen... 2 SottiisiMoves 11. 15.6.2014 Tampereella...

Lisätiedot

Pilates Mestarien käsissä

Pilates Mestarien käsissä CASTREN & SNELLMAN KEHONAHALLINNAN Yhteistyössä METHOD TALVEN PUTKISTO TIETO- JA TAITOPÄIVÄT INSTITUUTTI 2014 Tarjoaa Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka näytetuntitapahtuman Marja Putkiston

Lisätiedot

HERKKUMEILI 19.2.2014

HERKKUMEILI 19.2.2014 HERKKUMEILI 19.2.2014 Myyntiaikaa on vielä runsaasti jäljellä, sillä arpajaiset päättyvät 31.3.2014 mennessä! Eiköhän kannata tehdä seuralle/ryhmälle rahaa!!! TEKEMISEN RIEMUA ARPAJAISET Nyt on mahdollisuus

Lisätiedot

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa

Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Tekemisen riemua Teatterimetakka-tapahtumassa Syyskausi 2014 alkaa olla lopuillaan, on aika kiittää kaikkia seuratoimijoita kuluneesta vuodesta! Olemme saaneet seurata sykähdyttäviä esityksiä erilaisilla

Lisätiedot

10:00-11:30 Luento 1 Marcia Plevin: The transformative container in the varied settings we work in esityskielenä englanti

10:00-11:30 Luento 1 Marcia Plevin: The transformative container in the varied settings we work in esityskielenä englanti SUOMEN TANSSITERAPIAYHDISTYS RY:N 10-VUOTISJUHLASEMINAARI Kehollisuus, suhteessa olo ja muutos 28.-29.8.2010 Lahden Kansanopistossa Harjukatu 46, Lahti * tanssi-liiketerapian (TLT) erityisanti * hyvinvoinnin

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Kevään 2019 info kello KankU Voimistelujaosto

Kevään 2019 info kello KankU Voimistelujaosto Kevään 2019 info 12.4.2019 kello 18.00 KankU Voimistelujaosto NTV-kisat Isokyrössä la 13.4 Akron kisat Tampereella: La 27.4 1 lk(akrostara) Su 28.4. 3 lk Tutor-tapaaminen ti 23.4 Nuoret ohjaajat Aiheena

Lisätiedot

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä

Valtakunnalliset Viestimiespäivät Vekaranjärvellä KYMEN VIESTIKILTA RY KUTSU 1(5) Kouvola 04.06.2017 Valtakunnalliset Viestimiespäivät 12. 13.08. 2017 Vekaranjärvellä Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi viettämään kanssamme Valtakunnallisia

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN

OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN OPETUSSUUNNITELMA KANSANTANSSIN OHJAAJAKOULUTUKSEEN Sisällysluettelo 1. Taustaa...2 2. Koulutuksen tavoitteet...2 3. Koulutuksen kohderyhmä...2 4. Opiskelu ja oppimisympäristöt...2 5. Koulutuksen sisältö

Lisätiedot

HERKKUMEILI 14.12.2011

HERKKUMEILI 14.12.2011 HERKKUMEILI 14.12.2011 Oikein rauhaisa Joulun aikaa Teille kaikille! Tässä vuoden 2011 viimeinen Herkkumeili, jossa perinteiseen tapaan sekalainen kattaus asioita tiedoksenne. Touhutaan taas yhdessä ensi

Lisätiedot

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2

TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TANSSITIEDOTE 16.12.2013 SISÄLTÖ TANSSIN OSAAMISKESKUS... 2 Tapahtumakalenteri... 2 TAPAHTUMATUOTTAMISEN OSAAMISKESKUS... 2 Folklandia musiikin ja tanssin ilotulitus 10. 11.1.2014... 2 Mukaan tanssin suurtapahtumaan...

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JYTYN TASKUKALENTERI 2016 - TILAUSOHJEET Vuoden 2016 kalenterissa tulee olemaan laadukas, kuten on ollut aikaisemminkin. AIKATAULUT ja MUUTA HUOMIOITAVAA Aikataulut ovat tänä vuonna

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pyynikin koulupolku Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1.

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Sitova ilmoittautumiskaavake...

Sitova ilmoittautumiskaavake... Sitova ilmoittautumiskaavake... Palautettava järjestäjälle Osallistumismaksut ja osallistujapassit Yhteisön nimi: Yhteyshenkilö (nimi, puhelinnumero ja sähköposti): Osallistumismaksu tapahtumaan on 10

Lisätiedot

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere

50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere 50-vuotisjuhla 22. 23.5.2012 Hakametsän jäähalli, Tampere Ohjelmaryhmien vetäjät tutustumassa esiintymisareenaan! Tapahtumatiedote 2/2012 20.3.2012 Sisältö: 1. Tapahtumarannekkeiden ja ruokailujen tilaamisella

Lisätiedot

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B

KERHOT TIISTAI: MAANANTAI: KOKKIKERHO luokkalaisille tiistaisin klo Temppeliaukion kirkon kerhotilat, Temppelikatu 16 B Töölön seurakunta KERHOT MAANANTAI: KOKKIKERHO 1.-4. luokkalaisille maanantaisin klo. 16.00-17.30 Töölön kirkko, Topeliuksenkatu 4 Kerhossa opetellaan leipomaan ja kokkailemaan erilaisia herkkuja. Kerhomaksu

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013

16.1.2012 JÄRJESTÖN AJANKOHTAISET ASIAT. Edustajien valitseminen KN-liiton valtuustoon vuosiksi 2012-2013 16.1.2012 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUU 2012 Liittojen sähköinen kuukausitiedote välittää piirijärjestöjen toimi- ja luottamushenkilöille tietoa järjestön ajankohtaisista asioista, tapahtumista, koulutuksista

Lisätiedot

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA

SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA SUOMI OPEN 2016 PYÖRÄTUOLITANSSITAPAHTUMA 2016 IPC WDS SUOMI OPEN, SUOMI OPEN 2016 EI-IPC, PYÖRÄTUOLITANSSIN SUOMENMESTARUUSKILPAILUT Lohja, Finland 30. huhtikuuta 1. toukokuuta, 2016 Suomen pyörätuolitanssiliitto

Lisätiedot

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu

Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu Kultainen kompassi cup Finaaliviikonloppu 14.-15.9.2019 Tampere Tavoitteet Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13 14-vuotiaille. Vuoden 2019 finaali suunnistetaan Tampereella sunnuntaina

Lisätiedot

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy

Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy Seurakirje 3/2014 Kesätapahtumat kaiken kansan tietoisuuteen Nuorisoseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa kesän tapahtumistaan Nuorisoseurat lehden kesänumerossa, joka ilmestyy 22.5.2014. Nuorisoseurat.fi

Lisätiedot

ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1

ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1 ROLLOT 2014 KOTKASSA ROLLO-INFO 1 ROLLO-UINNIT 13. - 15.6.2014 ROLLO-LEIRI 13. - 18.6.2014 SEURATIEDOTE TOIMITETAAN SEURAN ROLLO-YHTEYSHENKILÖLLE Sivu 1 / 7 ROLLO-LEIRIN YHTEYSTIEDOT ja ROLLO-KISOJEN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset

Klo 15.30 KARLIN SUKUSEURA RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SUKUKOKOUS Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat Sääntömuutokset KARLIN SUKUSEURA RY KUTSU SUKUJUHLAAN JA SUKUKOKOUKSEEN 16.6.2013 Karlin sukuseura ry:n sukuneuvostolla on ilo kutsua Sinut perheineen yhdistyksen sääntöjen edellyttämään varsinaiseen sukukokoukseen 16.6.2013.

Lisätiedot

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 itämainen tanssi Itämaista tanssia, kuntotanssia ja kuntoliikuntaa sekä discorientaltanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille lapsille,

Lisätiedot

Jäsentiedote 3 / 2011

Jäsentiedote 3 / 2011 Jäsentiedote 3 / 2011 Terveiset Tanssikkaasta! Lämmin kesä alkaa kääntyä jälleen syksyksi. Haluammekin kiittää kaikkia Tango & Tanssilavaan osallistuneita! Tapahtumaan osallistui huikeat yli 100 tanssijaa,

Lisätiedot

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna.

Tunnelmallista Joulun aikaa ja Onnea tulevalle vuodelle toivottavat Tuija-Liisa ja Minna. Vuosi on kääntynyt kohti loppuaan, on aika rauhoittua viettämään joulua. Takana on jälleen tapahtumarikas vuosi, kiitos siitä kaikille teille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa nuorisoseuratoimintaa

Lisätiedot

PIENI HERKKUMEILI 2.4.2014 Huhtikuun alun iloksi!

PIENI HERKKUMEILI 2.4.2014 Huhtikuun alun iloksi! PIENI HERKKUMEILI 2.4.2014 Huhtikuun alun iloksi! Iso Kiitos kaikille, jotka osallistuitte TEKEMISEN RIEMUA ARPAJAISIIN!! Hei kansantanssin ohjaajat, apuohjaajat ja muut tanssitoimijat! Kutsun Sinut viettämään

Lisätiedot

CCI-sanomat 5 19.8.2014

CCI-sanomat 5 19.8.2014 Kyösti Meriläinen Aihe: VL: CCI-sanomat 4 / 28.7.2013 CCI-sanomat 5 19.8.2014 CCI-sanomat uudistuu Turun tuomiokirkon poika- ja koulutuskuoro Turun konservatorion poikakuoromuskari CCI-sanomissa tiedotetaan

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Pyynikin koulupolku Wivi Lönn - Pispala lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu

Lisätiedot

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää.

Yhteistä keskustelua moderoi kulttuurivaikuttaja, Nuori Kulttuuri -säätiön toiminnanjohtaja Panu Mäenpää. Seurakirje 5/2014 Suomen Nuorisoseurat ry tiedottaa: Harrastajateatteriväen tapaaminen torstaina 21.8. Lämpimästi tervetuloa harrastajateatteriväen tapaamiseen Seinäjoen Harrastajateatterikesän aattona

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi I 24. 25.8.2013 Nurmes KNoppi II 21. 22.9.2013 Kuopio KNoppi III 12. 13.10.2013 Joensuu KNOPPI-OHJAAJAKOULUTUS (4) Itä-Suomi syksy 2013 Ajankohta KNoppi I 24. 25.8.2013

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa

MUSIIKKI. Lämmittely. Sanastoa Lämmittely Millaista musiikkia vanhassa kotimaassasi kuunnellaan paljon? Nimeä lempiartistisi ja kerro, millaista hänen musiikkinsa on. Missä tilanteessa vanhassa kotimaassasi kuunnellaan musiikkia (kotona,

Lisätiedot

Kokouksessa julkistetaan Etelä-Hämeen vuoden nuorisoseura ja vuoden Hermani/Hermanska.

Kokouksessa julkistetaan Etelä-Hämeen vuoden nuorisoseura ja vuoden Hermani/Hermanska. KOKOUSKUTSU Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry:n ja Etelä-Hämeen Kalevan Nuoret ry:n sääntömääräiset kevätkokoukset pidetään torstaina 22.3.2012 klo 18.00 keskusseuran kokoustilassa, Rautatienkatu 3 (sisäpiha,

Lisätiedot

Seuraavat talvikoulutuspäivät pidetään. Lappeenrannassa 11. 13.2.2011. Ilmoittautuminen osoitteessa: www.maol.fi/lappeenranta

Seuraavat talvikoulutuspäivät pidetään. Lappeenrannassa 11. 13.2.2011. Ilmoittautuminen osoitteessa: www.maol.fi/lappeenranta Seuraavat talvikoulutuspäivät pidetään Lappeenrannassa 11. 13.2.2011. Ilmoittauduthan koulutuspäiville; tiedossa mielenkiintoisia luentoja ja työpajoja. Ilmoittautuminen osoitteessa: www.maol.fi/lappeenranta

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU

BARENTS JUDO VIIKKO ROVANIEMI KUTSU BARENTS JUDO VIIKKO 13.10. - 17.10.2018 ROVANIEMI KUTSU 13.10. lauantai Samurai Cup 14.10. sunnuntai Barents Judo Cup 15.10. 17.10. Leiriharjoitukset SAMURAI CUP III U15 U18 U21 13.10.2018 ROVANIEMI Järjestäjä:

Lisätiedot

Henkiset kilpailut / Cultural competitions

Henkiset kilpailut / Cultural competitions Ilmoittautuminen Australasian Suomalaisten Liiton (ASL) Suomi-Päivien kilpailuihin Registration for Australasian Federation of Finnish Societies and Clubs (AFFSC) Finnish Festival competitions (Huom. tekstaa

Lisätiedot

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU

LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU LIIKESARJOJEN KUOPIO OPEN 2015 KILPAILUKUTSU KUOPIO OPEN POOMSAE 2015 SPORT & SPA HOTEL VESILEPPIS, LEPPÄVIRTA 24.10.2015 JÄRJESTÄJÄ: KUOPION TAEKWONDO RY LIIKESARJAKILPAILU KUOPIO 2015 Kuopion Taekwondo

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 4/2015 Syystervehdys kaikille jäsenillemme! Syyskauden startin myötä olemme saaneet seuraamme jälleen paljon uusia jäseniä.

Lisätiedot

22.3.2016. Leirikutsu

22.3.2016. Leirikutsu 22.3.2016 Leirikutsu Lapin ja Pohjois-Suomen pelastusliittojen palokuntanuorten In the Middle of Nowhere leiri järjestetään Sallassa koulukeskuksen alueella 3.-9.7.2016. Leirin järjestävät SPEK Lapin ja

Lisätiedot

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy Kausitiedote Seuraava kausitiedote ilmestyy 1.12.2017 Ilmoitukset tiedotteeseen 31.11.2017 mennessä osoitteeseen: kari.rissanen@huittinen.fi tai http://www.huittinen.fi/matkailu/huittisissa_tapahtuu/ilmoita_kausitiedotteessa

Lisätiedot

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko Perjantai 13.03.2009 Ympäristöystävällinen autotekniikka koulutuspäivä: Koulutuskeskus Salpaus Auditorio, Vipusenkatu 5 A, 15230 Lahti Kurssin hinta SATL:n jäsenille 150 euroa ja muille 180 euroa (alv

Lisätiedot

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011

Organisaation uudistaminen 2011-2012. Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Organisaation uudistaminen 2011-2012 Keskusseurojen ja KN-piirien kevätkokoukset 2011 Nykyinen organisaatio Palvelut ja osaaminen Piirijärjestö esim. Keski-Suomen Nuorisoseurain Liitto ry Nuorisoseura

Lisätiedot

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella 5.-7.6. Liverpool Jalkapallokoulu Valkeakoski 5.6.-7.6.2015 Liverpool Football Club järjestää lukuisia jalkapallokouluja ympäri mailman koulujen loma aikoina. Valmentajina

Lisätiedot

Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin. Pori International Swimming Classic

Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin. Pori International Swimming Classic Porin Uimaseura kutsuu seurasi ensimmäisiin PISC -kisoihin Pori International Swimming Classic 25.-26.5.2019 Porin uimaseura kutsuu liittosi tai seurasi ensimmäiseen Pori International Swimming Classic

Lisätiedot

Tämän lisäksi ohjaaja täyttää ryhmäilmoittautumislomakkeen, joka lähetetään Mona Skovsgaardille osoitteeseen ms@dgi.dk sekä omalle järjestölle.

Tämän lisäksi ohjaaja täyttää ryhmäilmoittautumislomakkeen, joka lähetetään Mona Skovsgaardille osoitteeseen ms@dgi.dk sekä omalle järjestölle. BARNLEK-TIEDOTE 18.1.2011 Lasten pohjoismainen kansantanssi- kansanmusiikkitapahtuma BARNLEK 2011 järjestetään 13. 17.7. Tanskan Skivessä. BARNLEK järjestetään kolmen vuoden välein eri pohjoismaissa. Suomalaiset

Lisätiedot

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA Jakelussa mainituille Miten huomioida oppimisvaikeudet oppikirjatyöskentelyssä? Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään kolmeen samansisältöiseen koulutukseen tiistaina 22.3.2011 klo

Lisätiedot

TERVETULOA! Taivalkosken Nuorisoseuran kansantanssiryhmä Flikat ylpeänä esittää. ~Lippuvaraukset~ ~KONSERTIT~ ~LIPUT~

TERVETULOA! Taivalkosken Nuorisoseuran kansantanssiryhmä Flikat ylpeänä esittää. ~Lippuvaraukset~ ~KONSERTIT~ ~LIPUT~ Taivalkosken Nuorisoseuran kansantanssiryhmä Flikat ylpeänä esittää ~LIPUT~ Aikuiset 12 Lapset 8 Alle 3v. ilmaiseksi ~ Flikat 15v. Juhlakonsertti ~ ~KONSERTIT~ PÖLKKY-teatterilla maanantaina 29.6.2015

Lisätiedot

NÄÄSHALLI CUP

NÄÄSHALLI CUP NÄÄSHALLI CUP 1.12.2018 TAEKWON-DO -KILPAILUT TAMPEREELLA Tampereen Taekwon-Do seura ry järjestää jälleen Nääshalli Cup -kilpailut. Kilpailut käydään lauantaina 1.12.2018 Nääshallin Budo 7 -salissa. Kilpailusarjoja

Lisätiedot

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland

Turun Kansantanssin Ystävät ry. Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry Turku - Finland Turun Kansantanssin Ystävät ry perustettiin vuonna 1970 päämääränään suomalaisen kansantanssin ja kansanperinteen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen. Kansantanssin

Lisätiedot

Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc)

Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc) Tampere 2019 Para Dance Sport International Competition (IPC) & Suomi Open 2019 Wheelchair Dance Competition (non-ipc) Tällä lomakkeella tilataan pääsyliput, majoitus, kuljetukset ja ateriat Tampere 2019

Lisätiedot

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!!

Olettehan valinneet seurallenne henkilön, joka hoitaa rekisterin päivittämisen!! Aurinkoista pakkaspäivää! Vuosi käynnistettiin entiseen tapaan Folklandiaristeilyllä. Myös Tanssin riemua-työpajat on saatu käyntiin, tammikuussa vuorossa on Ruokolahti. Toimistomme sai työntekijätäydennystä

Lisätiedot

Pienten lasten kerho Tiukuset

Pienten lasten kerho Tiukuset Pienten lasten kerho Tiukuset Kerhotoiminnan varhaiskasvatussuunnitelma 2014 2015 Oi, kaikki tiukuset helähtäkää, maailman aikuiset herättäkää! On lapsilla ikävä leikkimään, he kaipaavat syliä hyvää. (Inkeri

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry +',-'%"!"!#!$!%!$!&!!!!'!&!(!)!*!&!*!" Jäsentiedote 5/2013 Syysterveisiä Hyvä jäsenemme, tässä on vuoden 2013 viides jäsentiedote. Jäsentiedotteesta saat paljon tärkeää tietoa

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman:

RIKKA ENSI-ILTA. Marjaterttu Willman: Vantaan Tanssiopiston jäsenkirje kevät 2016 10.3.2016/ toim. Tiina Jalkanen RIKKA ENSI-ILTA Marjaterttu Willman: Koreografiset työtapani pohjautuvat voimakkaasti liikkeeseen. Pyrin liikkeen kautta käsittelemään

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15)

III Luokan riihitys. Aika: Lauantai 25.4.2015 klo 10:00 (arvioitu päättymisaika klo 15) III Luokan riihitys III luokan loppututkinnon riihitys on valoisan aikaan tehtävä partiotaitokilpailun kaltainen päiväretki. Reitti on noin 7 km pitkä. Reitin varrella on lähdön ja maalin lisäksi 6 miehitettyä

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO

OPETTAJAN MM- KISAVIHKO OPETTAJAN MM- KISAVIHKO 2013 TYTTÖJEN ALLE 18-VUOTIAIDEN JÄÄKIEKON MM-KISAT Vierumäki ja Heinola 29.12.2012-5.1.2013 Sytytä tähti Light up a Star! Sisällys TYTTÖJEN MM-KISAT... 2 OPETTAJAN MM-KISAVIHKO...

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Vuoreksen koulu. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Vuoreksen koulu lv. 2017-2018 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 4.9. - 8.12.2017 ja keväällä 8.1. - 11.5.2018. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V

VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V VETURI vie vertaisohjauksen uusiin maisemiin! VETURI V Vertaistuutoritapaaminen Kurussa 7.-8.4.2006 VETURI V Vertaistuutoritapaaminen sivu 2/6 VETURI V on viides -hankkeen * Vertaistuutorointi-työrenkaan

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄ Pyynikin koulupolku Wivi Lönn - Pispala lv. 2019-2020 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 9.9. - 13.12.2019 ja keväällä 13.1. - 8.5.2020. Koulu

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA

KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDET LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Lasse Heiskanen Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry KUNNAN YHTEISTYÖMAHDOLLISUUDENT LIIKUNNAN LISÄÄMISEKSI KERHOTOIMINNASSA Perusasteen

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden Suurkilpailut XXIX

Lisätiedot

Hyvät Castrén-suvun jäsenet

Hyvät Castrén-suvun jäsenet Huhtikuussa 2015 Hyvät Castrén-suvun jäsenet ON KULUNUT viisi vuotta kun olimme koolla Helsingissä. Kuluvan kauden aikana julkaistiin ajantasainen sukukalenteri Castrén-suku 2012 ja aloitettiin uuden kirjan

Lisätiedot

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS

KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS KESÄN RETRIITTI 2014 JOOGA & CHI KUNG LIIKE, SYDÄN JA LÄSNÄOLO ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 26.6.-29.6.2014 LAADUKKAASTA OHJELMASTA LÖYDÄT eli muutama hyvä syy

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella

AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1. Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella KUUKAUSITIEDOTE 9 2013 16.9.2013 SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 1 Etsimme Suomen parasta nuorisoseuraa... 1 Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston kokous 23.11.2013 Tampereella... 1 Henkilövalinnat valtuuston

Lisätiedot