Sisäministereiden lounaalla keskusteltiin sisäisistä siirroista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisäministereiden lounaalla keskusteltiin sisäisistä siirroista."

Transkriptio

1 1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM KVY Salo Krista(SM), Gras Jutta(UM), Sutter Sanna(UM), Pitkäniitty Matti(UM), Hämäläinen Mari(UM) Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto Brysselissä, SISÄASIAT Kokous Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto Kokous aloitettiin hiljaisella hetkellä Lontoon terrori-iskun uhrien muistoksi. Komissaari Avramopoulos korosti jäsenmaiden strategista yhteistyötä pehmeiden kohteiden suojaamisessa. PJ kiitti jäsenvaltioita hyvästä työstä CEAS-pakettia ja uudelleensijoittamista koskevassa säädösvalmistelussa ja esitteli asiaa koskevan edistymisraporttinsa, jossa kuvataan kunkin säädösehdotuksen käsittelyvaihe ja keskeiset ongelmakohdat. Pisimmälle on edetty EASO- ja Eurodac-asetusten käsittelyssä. Rajanylitystietojärjestelmiä koskevassa tilannekatsauksessa komissio pyysi ministereiltä tukea lainvalvontaviranomaisten pääsylle rajanylitystietojärjestelmään. Eurooppalaisen raja- ja merivartioston toimeenpanossa komissio muistutti tavoitteista ja Frontexin pääjohtaja nosti esiin viraston henkilöstötarpeet. Muuttoliikkeen ulkoista ulottuvuutta koskevassa asiakohdassa kuultiin PJmaan, komission, Euroopan ulkosuhdehallinnon sekä Frontexin ja Europolin näkemyksiä Vallettan prosessin ja Maltan julistuksen toimeenpanon tilanteesta. Jäsenmaiden puheenvuoroissa nousi esille Vallettan prosessin merkitys pitempikestoisena ja laaja-alaisena yhteistyökehyksenä. Palauttamisista ja takaisinotosta käytiin lähes täysi pöytäkierros. Puheenvuoroissa korostui tarve edistää sekä sisäistä että ulkoista ulottuvuutta ja saada aikaan nopeita tuloksia. Keskeisenä ongelmana esillä oli yhteistyön haasteet kolmansien maiden kanssa. Vapaaehtoista paluuta tuotiin esiin ensisijaisena, toimivana yhteistyömuotona. Ministerit keskustelevat Maltan puheenjohtajakaudella vielä uudemman kerran palautuksista. Työtä jatketaan myös teknisellä tasolla. Sisäministereiden lounaalla keskusteltiin sisäisistä siirroista.

2 2(9) A. MAANANTAI 27. MAALISKUUTA 2017 (klo 10.00) 1a Lontoon terrori-isku Kokouksen aluksi järjestettiin hiljainen hetki Lontoon terrori-iskun uhrien muistolle. Tämän kaltaiseen iskuun on varauduttu vuosia ja tilanteessa kaikki viranomaiset toimivat suunnitelmien mukaisesti. COM Avramopoulos nosti suurimmaksi uhaksi yksinäiset sudet ja kotoperäisen terrorismin. Pehmeitä kohteita ei voida suojata täydellisesti, mutta strategisella tasolla voidaan tehdä toimenpiteitä suojauksen parantamiseksi. Toimenpiteet kuuluvat kansalliseen kompetenssiin, mutta EU:n puitteissa voidaan vaihtaa parhaita käytänteitä, kehittää toimintatapoja ja käyttää rahoitusta infrastruktuurin kehittämiseen. SISÄASIAT 1. Esityslistan hyväksyminen Hyväksyttiin esityslista. Muut asiat -kohdassa komissio kertoo edellisenä iltana järjestetystä viisumivastavuoroisuustapaamisesta. Lainsäädäntökäsittelyt 2. Euroopan yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistus ja uudelleensijoittaminen a) Dublin: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön johonkin jäsenvaltioon jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelystä vastuussa olevan jäsenvaltion määrittämisperusteiden ja - menettelyjen vahvistamisesta (uudelleenlaadittu teksti) b) Vastaanotto-olosuhteet: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviksi kansainvälistä suojelua hakevien henkilöiden vastaanottoa jäsenvaltioissa koskevista vaatimuksista (uudelleenlaadittu teksti) c) Vaatimukset: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi vaatimuksista kolmansien maiden kansalaisten ja kansalaisuudettomien henkilöiden määrittelemiselle kansainvälistä suojelua saaviksi henkilöiksi, pakolaisten ja henkilöiden, jotka voivat saada toissijaista suojelua, yhdenmukaiselle asemalle ja myönnetyn suojelun sisällölle sekä pitkään oleskelleiden kolmansien maiden kansalaisten asemasta 25 päivänä marraskuuta 2003 annetun neuvoston direktiivin 2003/109/EY muuttamisesta d) Menettely: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi kansainvälistä suojelua unionissa koskevan yhteisen menettelyn luomisesta ja direktiivin 2013/32/EU kumoamisesta e) Eurodac-järjestelmä: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi Eurodacjärjestelmän perustamisesta sormenjälkien vertailua varten kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön johonkin jäsenvaltioon jättämän kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen käsittelystä vastuussa olevan jäsenvaltion määrittämisperusteiden ja - menettelyjen vahvistamisesta annetun asetuksen (EU) N:o 604/2013 tehokkaaksi soveltamiseksi, laittomasti oleskelevan kolmannen maan kansalaisen tai kansalaisuudettoman henkilön tunnistamiseksi sekä jäsenvaltioiden lainvalvontaviranomaisten ja Europolin esittämistä, Eurodac-tietoihin lainvalvontatarkoituksessa tehtäviä vertailuja koskevista pyynnöistä (uudelleenlaadittu)

3 f) Euroopan turvapaikka-asioiden tukivirasto (EASO): Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi Euroopan unionin turvapaikkavirastosta ja asetuksen (EU) N:o 439/2010 kumoamisesta 3(9) g) Uudelleensijoittamiskehys: Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi unionin uudelleensijoittamiskehyksen käyttöönotosta ja Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 516/2014 muuttamisesta 6851/17 ASILE 9 ASIM 19 CSC 55 EURODAC 7 ENFOPOL 95 RELEX 194 CODEC 298 PJ kiitti jäsenvaltioita hyvästä työstä vaikeassa asiakokonaisuudessa ja esitteli CEAS-pakettia ja uudelleensijoittamista koskevan edistymisraporttinsa, jossa kuvataan kunkin säädösehdotuksen käsittelyvaihe ja keskeiset ongelmakohdat. Pisimmälle on edetty EASO- ja Eurodac-ehdotuksissa, joissa saavutettiin joulukuussa neuvoston osittaiset yleisnäkemykset. EASO-asetusehdotusta koskevat trilogineuvottelut ovat vauhdissa, Eurodac-ehdotuksen osalta odotetaan EP:n neuvottelumandaatin hyväksyntää. Muiden säädösten valmistelu jatkuu neuvostossa ja etenemistä avainkysymyksissä pyritään helpottamaan temaattisilla keskusteluilla. KOM kiitti puheenjohtajaa edistyksestä ja totesi Eurooppa-neuvoston edellyttäneen tuloksia jo Maltan puheenjohtajakaudella. Tarvitaan kriisinkestävä järjestelmä, joka toimii myös odottamattomissa tilanteissa. Hakijoiden on päästävä suojelujärjestelmään nopeasti, mutta sääntöjen noudattamatta jättämisestä on oltava hakijoille seurauksia. KOM totesi tyytyväisyytensä EASO-asetusta koskevien neuvottelujen etenemiseen ja korosti monitorointimekanismin tärkeyttä. 3. Rajaturvallisuuteen liittyvät tietotekniset toimet a) EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmä (ETIAS): Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmän (ETIAS) perustamisesta b) Rajanylitystietojärjestelmä (EES) i) Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi rajanylitystietojärjestelmän (EES) perustamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden ulkorajat ylittävien kolmansien maiden kansalaisten maahantuloa, maastalähtöä ja pääsyn epäämistä koskevien tietojen rekisteröimiseksi ja edellytysten määrittämisestä pääsylle EES:n tietoihin lainvalvontatarkoituksissa sekä asetuksen (EY) N:o 767/2008 ja asetuksen (EU) N:o 1077/2011 muuttamisesta ii) Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi asetuksen (EU) N:o 2016/399 muuttamisesta rajanylitystietojärjestelmän käytön osalta 7064/17 FRONT 108 VISA 90 SIRIS 43 DAPIX 74 DATAPROTECT 33 CODEC 332 COMIX COR 1 Neuvosto otti tiedoksi sekakomitean käsittelyn. 4. Muut asiat Neuvosto otti tiedoksi sekakomitean käsittelyn.

4 Muut kuin lainsäädäntöasiat 4(9) 5. A-kohtien luettelon hyväksyminen 7493/17 PTS A 23 A-kohdat hyväksyttiin. 6. Muuttoliikepolitiikka: Täytäntöönpano (käsiteltiin sekakomiteassa) a) Ulkoiset näkökohdat i) Maltan julistus, 3. helmikuuta 2017 ii) Vallettan yhteinen toimintasuunnitelma: 8. ja 9. helmikuuta 2017 pidetyn johtavien virkamiesten kokouksen tulokset 7110/17 JAI 208 ASIM 24 RELEX 216 FRONT 109 COMIX 179 PJ totesi Vallettan SOM-kokouksen ( ) tarjonneen mahdollisuuden avoimeen keskusteluun ja kokemusten vaihtoon afrikkalaisten kumppanimaiden kanssa. Oli tarkasteltu yhteisen toimenpidesuunnitelman täytäntöönpanoa, jota viedään jatkossa eteenpäin tasapainoisemmin. On tärkeää edistää yhteistyötä rajavalvonnassa ja ihmissalakuljetuksen torjunnassa sekä laillisen maahanmuuton edistämisessä. Oli myös sovittu, että tarvitaan edistystä palautuksissa ja takaisinotossa. Sovittuja suosituksia viedään eteenpäin Rabatin ja Khartoumin prosesseissa. Seuraava SOM-kokous on v Etiopiassa. PJ totesi, että Maltan julistuksen toimeenpanosuunnitelma esiteltiin Coreperille ja työ on käynnissä. Sisäministereiden näkemykset ovat keskeisiä Maltan julistuksen täytäntöönpanon edistämiseksi, myös sisäministeriöissä on tärkeitä resursseja, joiden avulla voidaan kontribuoida julistuksen täytäntöönpanoon. Tausta-asiakirjaan on koottu asioita, joihin toivotaan jäsenmaiden kontribuutioita. Jäsenmaiden tukea tarvitaan myös mm. koulutukseen ja tiedon jakamiseen. UNHCR ja IOM ovat keskeisiä kumppaneita. KOM totesi tilanteen Välimerellä olevan huolestuttava. Yli henkilöä on saapunut tänä vuonna Italiaan, kasvua on 50 % viime vuoteen verrattuna. Lukumäärät on saatava pienenemään. Italia on ottanut tärkeän johtoroolin asiassa, ml. Rooman konferenssi Toimissa Libyan suhteen on kiirehdittävä. KOM rahoittaa rannikkovartioston koulutusta ja pian on annettava myös välineistöä. On keskeistä, että lähdöt saadaan estettyä ja varmistettava, ettei ihmisiä tuoda Italiaan. On myös vakautettava Libya, ml. maan eteläiset osat. IOM ja UNHCR auttavat olojen parantamisessa säilöönottokeskuksissa ja ottavat maihinnousupaikoissa vastaan ihmisiä. Rooman konferenssissa oli haettu Libyan hyväksyntää sille, että järjestöt pääsevät säilöön otettujen ihmisten luo. KOM tukee Libyaa Afrikan hätäapurahaston kautta (90 milj. ). Euroopan muuttoliikeyhteyshenkilöt (15) ovat asettuneet asemamaihinsa. Prioriteettimaita on viisi sekä EU:n ja Afganistanin välinen Joint Way Forward -asiakirja. EUH korosti yhteistyötä IOM:n ja UNHCR:n sekä muiden järjestöjen kanssa. Libyan rannikkovartioston kouluttaminen on keskeistä. EUBAM Libya toimii ja auttaa rikollisverkostojen tunnistamisessa ja hajottamisessa. Muuttoliikkeeseen liittyviä toimia tehdään IOM:n kanssa sekä tuetaan oikeus- ja lainvalvontaviranomaisia. Mahdollisuutta läsnäoloon Libyan eteläosassa tarkastellaan. Yhteistyö naapurimaiden kanssa on tärkeää. Vallettan suositukset ovat hyvät. Yhteisiä teemoja ovat 1) ihmissalakuljetuksen ja -kaupan estäminen, 2) Euroopan investointipankki (EIP) ja pitkän tähtäimen toimet, 3) laillisen maahanmuuton edistäminen osana pakettia, jota tarvitaan laittoman maahanmuuton vastaisessa työssä. Rabatin ja

5 Khartoumin prosessit ovat erittäin tärkeät. Belgia on nyt Rabatin pj, Italia ottaa pian johdon Khartoumin prosessissa. 5(9) Muutama jäsenmaa piti aiheesta puheenvuorot, joissa kaikissa korostettiin yhteistyötä Libyan naapurimaiden kanssa. Koulutusta pidettiin tärkeänä. Puheenvuoroissa nousi esille Vallettan prosessin merkitys pitempikestoisena ja laaja-alaisena yhteistyökehyksenä. Kaksi jäsenmaata mainitsi, että on tehtävä selväksi, ettei lipun ostaminen salakuljettajilta ole pääsylippu Eurooppaan. Italia kertoi Roomassa järjestetystä kokouksesta, johon osallistuivat joidenkin jäsenmaiden lisäksi KOM sekä Tunisia ja Libya. Taustalla on Italian ja Libyan solmima yhteisymmärryspöytäkirja ja Maltan julistus. Kokouksessa hyväksyttiin julistus, jonka perusteella työtä jatketaan erityisesti ihmissalakuljetuksen torjunnassa ja kauttakulkumaiden turvapaikkajärjestelmien kehittämisessä. Kontaktiryhmä kokoontuu säännöllisesti tarkastelemaan tilannetta. Libyan suhteen on toimittava nopeasti, jotta Libyan raja- ja merivartiosto saadaan toimintaan. Tietojenvaihtoa palaavista vierastaistelijoista kehitetään. On katsottava apua sen perusteella, mitä Libya pyytää. Keskeistä on myös saada paikallisen väestön tuki toimille. Europol piti tärkeänä saada parempi tilannekuva ihmissalakuljettajien toimista. Europol on riippuvainen jäsenmaiden tuesta. Ihmissalakuljetuskeskus (Migrant smuggling centre) on ollut toiminnassa vuoden. Malli on hyvä ja se toisinnetaan muualle. Kyse ei ole vain Libyan rannikkovartioston kehittämisestä vaan myös poliisista. Yhteistyötä on tehty EUH:n ja operaatio Sofian kanssa. Frontex lisää Libyan monitorointia yhdessä muiden virastojen kanssa. Yhteistyötä tehdään Sofiaoperaation ja EUBAM Libyan kanssa. Tarkastellaan, miten Libyan rannikkovartioston kanssa voitaisiin jakaa operationaalista tietoa. Afrikan maiden ja Frontexin tiedusteluyhteisöä (AFIC) sekä riskianalyysiä koskevaa verkostoa kehitetään. Turvallisuuteen kiinnitetään huomiota, ja sitä koskevaa tietoa jaetaan myös muille virastoille. PJ päätti keskustelun rohkaisten aktiiviseen rooliin sekä Vallettan että Maltan julistuksen täytäntöönpanossa. Tarvitaan läheistä yhteydenpitoa KOM:n, EUH:n ja jäsenmaiden välillä, jotta toimeenpanon johdonmukaisuus varmistetaan. b) Virastojen vahvistaminen ja sisäiset siirrot = Keskustelu Sisäministereiden lounaalla keskusteltiin sisäisistä siirroista. Sekä PJ että komissio vetosivat jäsenmaihin sisäisten siirtojen nopeuttamiseksi. Vaikka toimeenpanossa on vielä puutteita, niin tavoite voidaan saavuttaa syksyyn mennessä, jos kaikki tarjoavat lisää paikkoja. Lisäksi toivottiin asiantuntijaapua EASO:on ja Frontexiin. Komissaari Avramopoulos katsoi, ettei jäsenvaltioilla ole mitään verukkeita laistaa sisäisistä siirroista. Italiaan tulijat rekisteröidään, Kreikassa toimintaa on kehitetty ja luotu järjestelyt Europolin kanssa. Kreikassa odottaa tällä hetkellä sisäisten siirtoihin kelpuutettavaa turvapaikanhakijaa. Italiaan saapuu nykyään vähemmän kansainvälistä suojelua tarvitsevia, mutta sisäisesti siirrettävinä on eritrealaisia. Keskustelu kulki tuttuja ratoja. Valtaosa jäsenmaista lupasi jatkaa ja lisätä sisäisiä siirtoja tavoitteena täyttää sitoumuksensa syksyyn mennessä. Muutama jäsenmaa toisti kantojaan, miksi eivät aio osallistua sisäisiin siirtoihin. PJ huomautti, että kesäkuussa 2015 sovittu turvapaikanhakijan sisäinen siirto perustui vapaaehtoisuuteen eli siihen osallistumisessa ei pitäisi olla esteitä. Yhden jäsenmaan mukaan sisäiset siirrot eivät ratkaise muuttoliikkeen ongelmaa, mutta EU:n solidaarisuus on heikolla perustalla, jos päätöksiä ei toimeenpanna. Toinen jäsenmaa niin ikään katsoi, ettei kenelläkään

6 6(9) pitäisi olla mitään verukkeita kieltäytyä taakanjaosta. Jos joku ei suostu päätöksiä toimeenpanemaan, niin voi asioida EU:n tuomioistuimen kanssa. Uusiin pakolaiskriiseihin tulee varautua Dublinjärjestelmän uudistamisella, eikä vastuuta voida sysätä vain ulkorajamaille. Kaikkien tulee ottaa vastaan turvapaikanhakijoita ja varautumisen tulee olla automaattista, sillä kriisin aikana ei ole aikaa moniin ja pitkiin neuvonpitoihin. Muutama jäsenmaa toi esille kansalaisjärjestöjen toiminnan ongelmallisuuden, sillä pelastustoiminnalla yllytetään ihmisiä Välimeren ylityksiin. Huolta aiheuttaa myös Libyan eteläraja, sillä se voi toimia terroristien reittinä. 7. Palauttamispolitiikka: tuloksellisuuden lisääminen a) Komission suositus palauttamisten tuloksellisuuden lisäämisestä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/115/EY täytäntöönpanon yhteydessä b) Komission tiedonanto tehokkaammasta palauttamispolitiikasta Euroopan unionissa Uudistettu toimintasuunnitelma = Periaatekeskustelu 7112/17 MIGR 33 COMIX /17 MIGR 28 COMIX ADD /17 MIGR 29 COMIX 170 PJ muistutti Eurooppa-neuvoston linjanneen useasti, että palautuksia on tehostettava. Eurooppaan saapuu paljon ihmisiä, mutta palautettujen määrät ovat pieniä. Tarvitaan tehokas palautuspolitiikka. On kyse uskottavuudesta. Tuloksia on saatava aikaan nopeasti. KOM on antanut suositukset ja uudistetun toimenpidesuunnitelman. Tarvitaan myös kolmasmaayhteistyötä, mm. kumppanuuskehyksen puitteissa. PJ:n tausta-asiakirjassa on kyse sisäisestä ja ulkoisesta ulottuvuudesta. Tarkoituksena on antaa ohjeistusta, jotta palautuksissa saadaan aikaan tuloksia. KOM totesi, että suuri määrä turvapaikanhakijoita tulee saamaan kielteisen päätöksen. On oltava valmius palauttaa heidät. Vuoden 2015 toimenpidesuunnitelma on pantu pääosin täytäntöön ja kolmasmaayhteistyötä on parannettu. Palautusten onnistumisprosentti on silti edelleen huono. Ei ole kyse vain kolmasmaayhteistyöstä vaan on katsottava, mitä jäsenmaat itse voivat tehdä paremmin (mm. katoamisten estäminen). On edistettävä palautusten sisäistä ja ulkoista ulottuvuutta samaan aikaan. Toimia tarvitaan välittömästi. Paljon voidaan tehdä paluudirektiivin puitteissa. KOM nosti esiin seuraavat keskeiset seikat: 1) jäsenmaiden keskinäinen tietojenvaihto ja yhteistyö, ml. Frontexin rooli, sekä koordinaatio; 2) maastapoistamispäätösten tekeminen ja täytäntöönpano; on palautettava kolmansiin maihin, ei toiseen jäsenmaahan; 3) paluudirektiivi antaa jäsenmaille paljon harkintavaltaa ja on tarkasteltava kansallisia menettelyjä; 4) säilöönottoa on käytettävä, kun on pakenemisen vaara; 5) ulkoinen ulottuvuus: jos halutaan tuloksia, on työskenneltävä yhdessä ja käytettävä vipuvarsia; 6) kansallisella tasolla tarvitaan lainsäädäntömuutoksia, henkilöstöä, taloudellisia resursseja, ym. Palauttamisista ja takaisinotosta käytiin lähes täysi pöytäkierros. Puheenvuoroissa korostui tarve edistää sekä sisäistä että ulkoista ulottuvuutta ja saada aikaan nopeita tuloksia. Prioriteettina tulee olla laittoman maahantulon pysäyttäminen ja nopeat palautukset. Tehokkuutta täytyy parantaa ja on hyödynnettävä paremmin nykyisen viitekehyksen tarjoamaa joustavuutta, esim. turvallisten maiden luettelo, valituksilla ei lykkäävää vaikutusta, säilöönotto. Turvapaikkamenettelyjen väärinkäytöksiin puuttumista korostettiin. Keskeisenä ongelmana nousi esiin yhteistyön vaikeus kolmansien maiden kanssa. Tarvitaan EU:n yhteisiä toimia takaisinottosopimusten neuvottelemiseksi kolmansien maiden kanssa. Lisäksi EU:n on autettava kolmansia maita (kuten Libya), jotka panevat palautuksia toimeen. Vapaaehtoista paluuta tuotiin esiin ensisijaisena, toimivana yhteistyömuotona. Vapaaehtoisessa paluussa keskeistä on 1) tiedon antaminen varhaisessa vaiheessa vapaehtoisen paluun

7 7(9) mahdollisuudesta, 2) insentiivit (esim. taloudellinen apu palautettaville), 3) uudelleenkotoutumisen mahdollisuus. Yksi jäsenmaa toi esille, että palaajia Irakiin ja Afganistaniin on ollut enemmän, kun alettiin tukea taloudellisesti uuden elämän aloittamista kotimaassa. FI korosti tehokkaan palautuspolitiikan merkitystä. Vapaaehtoinen paluu on ensisijainen palautusmuoto. FI:sta on palannut vapaaehtoisesti tuhansia irakilaisia ja kevään mittaan palautettavien määrä moninkertaistuu. Kaikki osapuolet ovat olleet järjestelyyn tyytyväisiä. Vapaaehtoista paluuta on tuettava eri tavoin. Palautusten onnistuminen liittyy myös turvapaikkamenettelyyn. On oltava nopeat ja tehokkaat menettelyt. Tiedon on kuljettava viranomaisten välillä ja tarpeelliset tiedot on syötettävä aina rekisteriin. Yhteistyö kolmansien maiden kanssa on keskeistä. Suomella on omakohtaista kokemusta yhteistyöstä Afganistanin kanssa. Frontex kertoi v alusta palautusten määrän kasvaneen 300 % edellisvuoden vastaavaan aikaan nähden. On ollut 80 lentoa, 4000 palautettavaa. Pian katsotaan kaupallisia lentoja. Frontexin palauttamisyksikössä on vuoden loppuun mennessä 60 työntekijää. Fokuksessa ovat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ja turvapaikkajärjestelmää väärin käyttävät henkilöt. KOM totesi tarvittavan sisäistä ja ulkoista ulottuvuutta. Paluudirektiivi jättää paljon joustoa jäsenmaille. KOM tarkastelee täytäntöönpanoa ja päättää sen pohjalta uudistuksen tarpeesta. Säilöönotto on sensitiivinen asia. On estettävä pakenemiset. KOM on samaa mieltä siitä, että vapaaehtoinen paluu on prioriteetti. Se toimii kuitenkin vain jos ymmärretään, ettei ole oikeutta jäädä maahan. Tarvitaan kolmasmaayhteistyötä ja kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Työtä on jatkettava operationaalisella tasolla. PJ päätti keskustelun todeten, että palauttamispolitiikan tärkeys on vahvistettu puheenvuoroissa. Tarvitaan kielteisiä ja myönteisiä vipuvarsia. Jäsenmaiden on myös oltava valmiita niitä käyttämään. Neuvosto keskustelee palautuksista vielä Maltan kaudella ja työtä jatketaan teknisellä tasolla. Säilöönotto on tärkeä väline, mutta on tarkasteltava myös turvapaikkamenettelyä. 8. Eurooppalainen raja- ja merivartiosto: Täytäntöönpano Neuvosto otti tiedoksi sekakomitean käsittelyn. 9. Radikalisoitumisen torjunnan verkosto: Seuraavat toimenpiteet Neuvostoa informoitiin radikalisoitumisen torjunnan (RAN) verkoston nykytilasta ja mahdollisuudesta, että verkoston osaamiskeskuksesta kehitetään EU:n radikalisoitumisen torjunnan keskus. KOM/Avramopoulos toi esille, että RAN-osaamiskeskus (Centre of Excellence) on keskeinen radikalisaation vastaisen työn työkalu. Yksityinen sektori voidaan myös tuoda selkeämmin mukaan työhön. Tarvitaan lisää operatiivisuutta ja konkreettisia toimia. Tätä varten tarvitaan kattava lähestymistapa, jonka komissio esittelee jäsenmaille kesäkuussa Muut asiat a) EU:n internetfoorumi tapaaminen Yhdysvaltojen suurimpien internetyhtiöiden kanssa (joulukuu 2016): jatkotoimet = Puheenjohtajavaltion ja komission tiedotusasia 7478/17 CT 23 COSI 58 DAPIX 102 ENFOPOL 140 COPEN 82 CYBER 41 TELECOM 64 FREMP 33 JAI 262 PJ kertoi komission ja Yhdysvaltojen suurimpien internetyhtiöiden tapaamisesta. KOM/Avramopoulos korosti hyvää yhteistyösuhdetta internet-palveluntuottajien kanssa. Myös

8 salausten purkamiseen keskitetään jatkossa voimavaroja. KOM totesi, että salausten purkamisesta puhutaan ministerien kesken vielä seuraavana päivänä oikeusasioita käsiteltäessä. Seuraava ministeritason EU:n internetfoorumi pidetään b) Tietojen säilyttäminen = Puheenjohtajavaltion tiedotusasia PJ antoi lyhyen päivityksen meneillään olevasta, viimeaikaiseen EU:n tuomioistuimen oikeuskäytäntöön nojaavasta tietojen säilyttämiseen liittyvästä pohdinnasta. Olisi pyrittävä muodostamaan asiasta laaja kokonaiskuva, jossa otettaisiin huomioon niin lainvalvonnan tarpeet, oikeuskäytäntö kuin perusoikeudet. KOM/Avramopoulos totesi ymmärtävänsä kysymyksen tärkeyden lainvalvontaviranomaisille ja katsoi, että asiaa on arvioitava tarkasti ottaen huomioon Eurojustin ja Europolin jo tekemä työ sekä kansalliset lainsäädännöt ja EUTI:n ajattelu. Asiaan palataan kesäkuun neuvostossa, jossa päätetään seuraavista askelista. c) Muuttoliikkeen haasteisiin vastaamista käsitellyt konferenssi "Managing Migration Challenges Together", Wien 8. helmikuuta 2017 = Itävallan tiedotusasia 6277/17 ASIM 14 FRONT 62 ASILE 7 JAIEX 9 AT kertoi sisä- ja puolustusministerien kesken pidetystä konferenssista. Konferenssissa oli todettu tarve valmistella yhteinen toimintasuunnitelma, jonka pohjalta arvioitaisiin säännöllisesti Kaakkois- Euroopan tilannetta asiantuntijatasolla ja tarvittaessa reagoitaisiin nopeasti sekä siviili- että sotilastoimet tehokkaasti koordinoiden. 8(9) Neuvoston istunnon yhteydessä: SEKAKOMITEAN kokous (MAANANTAI 27. MAALISKUUTA 2017 klo 10.00) 1. Rajaturvallisuuteen liittyvät tietotekniset toimet a) EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmä (ETIAS): Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EU:n matkustustieto- ja -lupajärjestelmän (ETIAS) perustamisesta (ensimmäinen käsittely) b) Rajanylitystietojärjestelmä (EES) i) Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi rajanylitystietojärjestelmän (EES) perustamisesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden ulkorajat ylittävien kolmansien maiden kansalaisten maahantuloa, maastalähtöä ja pääsyn epäämistä koskevien tietojen rekisteröimiseksi ja edellytysten määrittämisestä pääsylle EES:n tietoihin lainvalvontatarkoituksissa sekä asetuksen (EY) N:o 767/2008 ja asetuksen (EU) N:o 1077/2011 muuttamisesta (ensimmäinen käsittely) ii) Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi asetuksen (EU) N:o 2016/399 muuttamisesta rajanylitystietojärjestelmän käytön osalta (ensimmäinen käsittely) = Tilanneselvitys 7064/17 FRONT 108 VISA 90 SIRIS 43 DAPIX 74 DATAPROTECT 33 CODEC 332 COMIX COR 1

9 9(9) Pj esitteli EES- ja ETIAS -järjestelmiä koskevan tilannekatsauksensa. Pj:n tavoitteena on neuvoston ETIAS-kannan muodostaminen kesäkuun loppuun mennessä. EES:ää koskevat trilogit aloitettiin viime viikolla ja EP:n kanssa on sovittu 4 poliittista trilogitapaamista sekä 7 työtapaamista ennen kesäkuun loppua. COM/Avramopoulos korosti lainvalvontaviranomaisten pääsyä EES:ään ja pyysi ministereiltä tukea asian edistämiseksi. Se on yksi järjestelmän kulmakivistä ja välttämätön sekä turvallisuuden ylläpitämiseksi että muuttoliikkeen hallitsemiseksi. 2. Eurooppalainen raja- ja merivartiosto: Täytäntöönpano = Tilannekatsaus COM/Avramopoulos korosti toimeenpanossa sitoutumista poliittisella tasolla asetettuihin tavoitteisiin. Frontexin pääjohtaja korosti henkilöstö- ja kalustotarpeita. Virasto on allekirjoittanut Euroopan meriturvallisuusviraston ja Euroopan kalastuksenvalvontaviraston kanssa yhteistoimintasopimukset, joiden pohjalta toteutetaan yhteisiä valvontaoperaatioita. Lisäksi virasto kehittää yhdysmiestoimintaa kolmansissa maissa ja työn alla on kolmasmaasopimukset sekä Serbian että FYROM:n kanssa. 3. Muut asiat a) Puheenjohtajavaltion tiedonanto käsiteltävinä olevista säädösehdotuksista EU-kansalaisten systemaattisia rekisteritarkastuksia koskeva Schengenin rajasäännöstön (SBC) muutos on julkaistu ja se astuu voimaan a) Viisumivastavuoroisuus U.S. kanssa KOM informoi sekakomiteaa komission ja 5 maan tapaamisesta, jossa keskusteltiin U.S. viisumivastavuoroisuudesta. Suomen edustajat Pysyvä edustaja Vierros-Villeneuve sekä muu virkamiesvaltuuskunta Asiakirjat Asiakohdittain Liitteet Viite Asiasanat Hoitaa Tiedoksi maahanmuutto, matkustusasiakirjat, muuttoliike, oikeus- ja sisäasiat, osa-neuvosto, rajavalvonta, terrorismi, turvapaikka, tietojärjestelmät LVM, OM, SM, UM, VM EUE, OKM, PE, PLM, STM, TEM, TPK, TRAFI, TULLI, VNK, VTV

12926/16 team/hkd/jk 1 GIP 1B

12926/16 team/hkd/jk 1 GIP 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. lokakuuta 2016 (OR. en) 12926/16 OJ CONS 48 JAI 804 COMIX 648 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3490. istunto (oikeus ja sisäasiat) Päivä: 13. ja

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. joulukuuta 2016 (OR. en) 15123/16 OJ CONS 66 JAI 1032 COMIX 796 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3508. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 8.

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. kesäkuuta 2017 (OR. en) 9814/17 OJ CONS 33 JAI 556 COMIX 405 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3546. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 8. ja

Lisätiedot

PUBLIC 7687/17 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. huhtikuuta 2017 (OR. en) 7687/17 LIMITE PV/CONS 16 JAI 283 COMIX 224

PUBLIC 7687/17 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. huhtikuuta 2017 (OR. en) 7687/17 LIMITE PV/CONS 16 JAI 283 COMIX 224 Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. huhtikuuta 2017 (OR. en) 7687/17 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE PUBLIC PV/CONS 16 JAI 283 COMIX 224 Euroopan unionin neuvoston 3528. istunto (oikeus-

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en) 13240/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE Euroopan unionin neuvoston 3490. istunto (oikeus- ja sisäasiat), Luxemburg, 13. ja

Lisätiedot

14545/15 team/vk/jk 1 DPG

14545/15 team/vk/jk 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. joulukuuta 2015 (OR. fr) 14545/15 OJ/CONS 70 JAI 917 COMIX 627 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3433. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 3. ja

Lisätiedot

PUBLIC 14629/16 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. joulukuuta 2016 (OR. en) 14629/16 LIMITE PV/CONS 60 JAI 965 COMIX 763

PUBLIC 14629/16 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. joulukuuta 2016 (OR. en) 14629/16 LIMITE PV/CONS 60 JAI 965 COMIX 763 Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. joulukuuta 2016 (OR. en) 14629/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE PUBLIC PV/CONS 60 JAI 965 COMIX 763 Euroopan unionin neuvoston 3501. istunto (oikeus-

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. toukokuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. toukokuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. toukokuuta 2016 (OR. en) 8221/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE PUBLIC PV/CONS 20 JAI 316 COMIX 309 Euroopan unionin neuvoston 3461. istunto (OIKEUS-

Lisätiedot

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1)

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 24. maaliskuuta 2017 (OR. en) 7491/1/17 REV 1 OJ CONS 16 JAI 267 COMIX 207 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3528. istunt (ikeus- ja sisäasiat) Päivä: 27.

Lisätiedot

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto Luxemburgissa; SISÄASIAT

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto Luxemburgissa; SISÄASIAT 1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2017-00391 KVY Rytkönen Riikka(SM), Simola Mikko(UM), Sutter Sanna(UM) 17.10.2017 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 12.-13.10.2017 Luxemburgissa; SISÄASIAT

Lisätiedot

PUBLIC 15378/16 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. joulukuuta 2016 (OR. en) 15378/16 LIMITE PV/CONS 67 JAI 1072 COMIX 814

PUBLIC 15378/16 1 DG D LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. joulukuuta 2016 (OR. en) 15378/16 LIMITE PV/CONS 67 JAI 1072 COMIX 814 Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. joulukuuta 2016 (OR. en) 15378/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE PUBLIC PV/CONS 67 JAI 1072 COMIX 814 Euroopan unionin neuvoston 3508. istunto (oikeus-

Lisätiedot

13171/17 1 DG D LIMITE FI

13171/17 1 DG D LIMITE FI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. lokakuuta 2017 (OR. en) 13171/17 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE Euroopan unionin neuvoston 3564. istunto (oikeus- ja sisäasiat), Luxemburg, 12. ja 13. lokakuuta

Lisätiedot

8221/16 ADD 1 sl/sj/kkr 1 DPG

8221/16 ADD 1 sl/sj/kkr 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. toukokuuta 2016 (OR. en) 8221/16 ADD 1 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: PV/CONS 20 JAI 316 COMIX 309 Euroopan unionin neuvoston 3461. istunto (OIKEUS- JA SISÄASIAT), Luxemburg,

Lisätiedot

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00595 KVY Rytkönen Riikka(SM), Hämäläinen Mari(UM), Sutter Sanna(UM), Gras Jutta(UM), Pitkäniitty Matti(UM) 20.12.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto

Lisätiedot

Suomen EUpuheenjohtajuuskausi

Suomen EUpuheenjohtajuuskausi Suomen EUpuheenjohtajuuskausi - Maahanmuuttopolitiikan tavoitteet Annikki Vanamo-Alho 12.3.2019 Vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen kehittämistä koskevien nykyisten strategisten suuntaviivojen

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Eurpan uninin neuvst Bryssel, 11. lkakuuta 2017 (OR. en) 12783/17 OJ CONS 50 JAI 866 COMIX 660 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3564. istunt (ikeus- ja sisäasiat) Päivä: 12. ja 13. lkakuuta

Lisätiedot

PUBLIC LIMITE FI. Bryssel, 22. helmikuuta 2012 (28.02) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 16902/11 LIMITE PV/CONS 66 JAI 832 COMIX 722

PUBLIC LIMITE FI. Bryssel, 22. helmikuuta 2012 (28.02) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 16902/11 LIMITE PV/CONS 66 JAI 832 COMIX 722 Conseil UE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 22. helmikuuta 2012 (28.02) (OR. en) 16902/11 LIMITE PUBLIC PV/CONS 66 JAI 832 COMIX 722 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3121. istunto

Lisätiedot

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00467 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Pitkäniitty Matti(UM), Sutter Sanna(UM) 21.10.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 13.-14.10.2016 Luxemburgissa,

Lisätiedot

1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00097 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Halonen Markku(UM) 01.03.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 25.2.2016, SISÄASIAT Kokous Oikeus- ja

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en) 10152/17 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 8. kesäkuuta 2017 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed. asiak.

Lisätiedot

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00219 KVY Rytkönen Riikka(SM), Kartila Marja(UM), Gras Jutta(UM), Pitkäniitty Matti(UM) 26.04.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 21.4.2016, SISÄASIAT

Lisätiedot

1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00519 KVY Rytkönen Riikka(SM), Pitkäniitty Matti(UM), Hämäläinen Mari(UM) 23.11.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 18.11.2016 Brysselissä, SISÄASIAT

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 10830/2/15 REV 2 ASIM

Lisätiedot

14708/16 paf/msu/kkr 1 DGD 1B

14708/16 paf/msu/kkr 1 DGD 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. marraskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2016/0133 (COD) 2016/0222 (COD) 2016/0223 (COD) 2016/0224 (COD) 2016/0225 (COD) 14708/16 ASILE 80 ASIM 157 RELEX

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 13.7.2016 COM(2016) 466 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI vaatimuksista kolmansien maiden kansalaisten ja kansalaisuudettomien

Lisätiedot

1(12) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(12) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(12) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2017-00243 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Pitkäniitty Matti(UM), Hämäläinen Mari(UM), Sutter Sanna(UM) 15.06.2017 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto

Lisätiedot

TORSTAI 1. JOULUKUUTA 2016 (klo 10.00)

TORSTAI 1. JOULUKUUTA 2016 (klo 10.00) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. marraskuuta 2016 (OR. en) 14760/16 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 63 TRANS 456 TELECOM 252 ENER 398 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3505. istunto (liikenne, televiestintä

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. kesäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. kesäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0357 (COD) 9763/17 ADD 1 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio FRONT 248 VISA 203 DAPIX 213

Lisätiedot

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2015-00372. Viisumisäännöstön kehittämisessä hyväksyttiin PJ:n asiakirja ilman keskustelua.

1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2015-00372. Viisumisäännöstön kehittämisessä hyväksyttiin PJ:n asiakirja ilman keskustelua. 1(9) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2015-00372 KVY Rytkönen Riikka(SM), Kartila Marja(UM), Gras Jutta(UM), Pitkäniitty Matti(UM) 16.10.2015 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 8.-9.10.2015 Luxemburgissa,

Lisätiedot

6851/17 sas/hkd/ts 1 DGD 1B

6851/17 sas/hkd/ts 1 DGD 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. maaliskuuta 2017 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2016/0131 (COD) 2016/0132 (COD) 2016/0133 (COD) 2016/0222 (COD) 2016/0223 (COD) 2016/0224 (COD) 2016/0225 (COD)

Lisätiedot

1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(6) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00271 KVY Rytkönen Riikka(SM), Pitkäniitty Matti(UM), Gras Jutta(UM) 24.05.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 20.5.2016, SISÄASIAT Kokous Oikeus-

Lisätiedot

A. KESKIVIIKKO 31. TOUKOKUUTA 2017 (klo 9.00)

A. KESKIVIIKKO 31. TOUKOKUUTA 2017 (klo 9.00) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. toukokuuta 2017 (OR. en) 9727/17 OJ CRP2 20 COMIX 394 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2630. kokous (Coreper II) Päivä: 31. toukokuuta ja 1.

Lisätiedot

7235/19 ADD 1 1 JAI LIMITE FI

7235/19 ADD 1 1 JAI LIMITE FI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. maaliskuuta 2019 (OR. en) 7235/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 11 JAI 251 COMIX 145 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO (Oikeus- ja sisäasiat) 7. ja 8. maaliskuuta

Lisätiedot

12724/16 ht/ess/jk 1 DGD 1B

12724/16 ht/ess/jk 1 DGD 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. lokakuuta 2016 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2016/0133 (COD) 2016/0222 (COD) 2016/0223 (COD) 2016/0224 (COD) 12724/16 ASILE 39 CODEC 1350 ILMOITUS Lähettäjä:

Lisätiedot

EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet. EMN-seminaari 17.12.2013. Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto

EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet. EMN-seminaari 17.12.2013. Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet EMN-seminaari 17.12.2013 Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto 30.1.2014 Korkean tason toimintaryhmä (TFM) Perustettiin OSA-neuvostossa 8.10.2013

Lisätiedot

PUBLIC. Bryssel, 9. joulukuuta 1999 (10.01) (OR. f) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 13516/99 LIMITE PV/CONS 75 SOC 429

PUBLIC. Bryssel, 9. joulukuuta 1999 (10.01) (OR. f) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 13516/99 LIMITE PV/CONS 75 SOC 429 Conseil UE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 9. joulukuuta 1999 (10.01) (OR. f) 13516/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 75 SOC 429 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: Neuvoston 2226. istunto (työ- ja sosiaaliasiat), Bryssel,

Lisätiedot

9454/17 pm/mha/hmu 1 DGD1C

9454/17 pm/mha/hmu 1 DGD1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 30. toukokuuta 2017 (OR. en) 9454/17 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Ed. asiak. nro: 9039/2/17 REV 2 Asia: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto

Lisätiedot

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. kesäkuuta 2017 (OR. en) 9931/17 OJ CRP2 21 COMIX 412 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2631. kokous (Coreper II) Päivä: 6. kesäkuuta 2017 Aika:

Lisätiedot

Esitystä käsitellään OSA-neuvosten kokouksessa perjantaina

Esitystä käsitellään OSA-neuvosten kokouksessa perjantaina Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM201600103 MMO Räty Johanna(SM) 03.03.2016 Asia Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Italian ja Kreikan hyväksi toteutettavien kansainvälistä suojelua koskevien väliaikaisten

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia MINVA VNEUS VNEUS Siivola Heli(VNK)

Valtioneuvoston kanslia MINVA VNEUS VNEUS Siivola Heli(VNK) Valtioneuvoston kanslia MINVA VNEUS2017-00027 VNEUS Siivola Heli(VNK) 18.01.2017 Viite Asia Epävirallinen eurooppaministerikokous 23.-24.1.2017 EU-puheenjohtajamaa Malta järjestää epävirallisen eurooppaministerikokouksen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2016 (OR. en) 14354/16 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 60 EDUC 370 JEUN 100 CULT 109 AUDIO 121 SPORT 80 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3502. istunto (koulutus,

Lisätiedot

12310/16 pmm/mmy/pt 1 DG F 2B

12310/16 pmm/mmy/pt 1 DG F 2B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. syyskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0310 (COD) 12310/16 ILMOITUS Asia: Äänestystulos VOTE 52 INF 161 PUBLIC 57 CODEC 1280 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

15216/17 paf/js/jk 1 DG D 1 A

15216/17 paf/js/jk 1 DG D 1 A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. joulukuuta 2017 (OR. en) 15216/17 FAUXDOC 68 ENFOPOL 590 COMIX 809 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea (Coreper

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. marraskuuta 2011 (15.11) (OR. fr) 16872/11 OJ/CRP2 39

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 15. marraskuuta 2011 (15.11) (OR. fr) 16872/11 OJ/CRP2 39 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 15. marraskuuta 2011 (15.11) (OR. fr) 16872/11 OJ/CRP2 39 ESITYSLISTAEHDOTUS Kokous: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2385. kokous (Coreper II) Paikka ja aika: Bryssel, keskiviikko

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) 12313/15 ADD 7 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 23. syyskuuta 2015 Vastaanottaja: JAI 685 ASIM 93 FRONT 196 RELEX 741 CADREFIN 58 ENFOPOL 261 PROCIV

Lisätiedot

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2018-00216 KVY Vertio Kia(SM), Hämäläinen Mari(UM), Gras Jutta(UM), Sutter Sanna(UM), Simola Mikko(UM) 07.06.2018 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 4.-5.6.2018

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.9.2014 COM(2014) 596 final 2014/0278 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan osallistumisen päättymisestä tiettyihin ennen

Lisätiedot

9781/17 mha/ip/ts 1 DGD 1B

9781/17 mha/ip/ts 1 DGD 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten väliset asiat: 2016/0131 (COD) 2016/0132 (COD) 2016/0133 (COD) 2016/0222 (COD) 2016/0223 (COD) 2016/0224 (COD) 2016/0225 (COD)

Lisätiedot

Hotspot-järjestelykeskusten perustaminen Kreikkaan ja Italiaan sekä vastaanottokapasiteetin vahvistaminen

Hotspot-järjestelykeskusten perustaminen Kreikkaan ja Italiaan sekä vastaanottokapasiteetin vahvistaminen Valtioneuvoston kanslia MUISTIO VNEUS2015-00724 VNEUS Pietarinen Päivi(VNK) 04.11.2015 Viite Asia Epävirallinen valtion tai hallitusten päämiesten kokous 12.11.2015 Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja kutsui

Lisätiedot

7023/16 ADD 1 1 DPG. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. huhtikuuta 2016 (OR. en) 7023/16 ADD 1 PV/CONS 14 JAI 206 COMIX 203

7023/16 ADD 1 1 DPG. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. huhtikuuta 2016 (OR. en) 7023/16 ADD 1 PV/CONS 14 JAI 206 COMIX 203 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. huhtikuuta 2016 (OR. en) 7023/16 ADD 1 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: PV/CONS 14 JAI 206 COMIX 203 Euroopan unionin neuvoston 3455. istunto (OIKEUS- JA SISÄASIAT), Bryssel,

Lisätiedot

KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi

KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.6.2015 C(2015) 3560 final KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi FI FI KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi

Lisätiedot

Valtioneuvosto katsoi Suomen voivan hyväksyä sisärajavalvonnan jatkamisen komission esittämällä tavalla.

Valtioneuvosto katsoi Suomen voivan hyväksyä sisärajavalvonnan jatkamisen komission esittämällä tavalla. Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2017-00170 KVY Sulander Heidi(SM) 12.05.2017 Asia EU/OSA; Neuvoston täytäntöönpanopäätös suosituksen antamisesta Schengen-alueen yleisen toiminnan vaarantavissa poikkeuksellisissa

Lisätiedot

1(10) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(10) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(10) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2017-00503 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Hämäläinen Mari(UM), Simola Mikko(UM) 13.12.2017 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 7.-8.12.2017 Brysselissä;

Lisätiedot

13525/14 tih/sas/vl 1 DG D1C

13525/14 tih/sas/vl 1 DG D1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. lokakuuta 2014 (OR. en) 13525/14 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Ed. asiak. nro: 12707/4/14 REV 4 Asia: Pysyvien edustajien

Lisätiedot

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1)

TARKISTETTU ESITYSLISTAEHDOTUS (REV 1) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. heinäkuuta 2017 (OR. en) 10911/1/17 REV 1 OJ CRP2 25 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2635. kokous (Coreper II) Päivä: 6. heinäkuuta 2017 Aika:

Lisätiedot

1. Komissio toimitti 1. huhtikuuta 2014 neuvostolle ja Euroopan parlamentille tiedonannon EU:n palauttamispolitiikasta (8415/14).

1. Komissio toimitti 1. huhtikuuta 2014 neuvostolle ja Euroopan parlamentille tiedonannon EU:n palauttamispolitiikasta (8415/14). EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 20. toukokuuta 2014 (OR. en) 9936/14 MIGR 82 COMIX 269 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Ed.

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. kesäkuuta 2017 (OR. en) 9715/17 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 32 TRANS 221 TELECOM 147 ENER 254 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3545. istunto (liikenne, televiestintä

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. helmikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. helmikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. helmikuuta 2016 (OR. en) 5782/16 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 3. helmikuuta 2016 Vastaanottaja: EF 18 ECOFIN 68 JAI 73 COSI 13 COTER 11 RELEX 74 Euroopan komission

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu

Asiat, joista käydään keskustelu Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. helmikuuta 2019 (OR. en) 6512/19 OJ CRP2 7 COMIX 107 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Coreper II) Europa-rakennus, Bryssel 20. helmikuuta 2019 (klo

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. heinäkuuta 2016 (OR. en) 10115/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE PUBLIC PV/CONS 33 JAI 565 COMIX 442 Euroopan unionin neuvoston 3473. istunto (OIKEUS-

Lisätiedot

14092/1/17 REV 1 ADD 1 REV 2 elv/paf/ts 1 DRI

14092/1/17 REV 1 ADD 1 REV 2 elv/paf/ts 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. tammikuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0106 (COD) 14092/1/17 REV 1 ADD 1 REV 2 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2018-00406 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Simola Mikko(UM), Kartila Marja(UM), Sutter Sanna(UM) 24.10.2018 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 11.-12.10.2018

Lisätiedot

Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus. muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti

Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus. muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti Valletta, 3. helmikuuta 2017 (OR. en) Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti 1. Pidämme myönteisinä puheenjohtajavaltio Maltan

Lisätiedot

1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(5) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2017-00041 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM) 03.02.2017 Asia OSA; Epävirallinen oikeus- ja sisäministerikokous Maltalla - sisäasiat 26.1.2017 Kokous Epävirallinen

Lisätiedot

Neuvosto otti tiedoksi sisäisen turvallisuuden strategiaa koskevan täytäntöönpanoraportin.

Neuvosto otti tiedoksi sisäisen turvallisuuden strategiaa koskevan täytäntöönpanoraportin. 1(10) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2016-00337 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Kartila Marja(UM), Pitkäniitty Matti(UM) 27.06.2016 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 9.-10.6.2016,

Lisätiedot

MAANANTAI 22. TOUKOKUUTA 2017 (klo 10.00)

MAANANTAI 22. TOUKOKUUTA 2017 (klo 10.00) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) 9206/17 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 28 EDUC 184 JEUN 66 CULT 62 AUDIO 67 SPORT 37 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3541. istunto (koulutus,

Lisätiedot

PUBLIC EUROOPANUNIONIN NEUVOSTO. Brysel,30.tammikuuta2013(11.02) (OR.en) 16166/12 LIMITE PVCONS59 ECOFIN935

PUBLIC EUROOPANUNIONIN NEUVOSTO. Brysel,30.tammikuuta2013(11.02) (OR.en) 16166/12 LIMITE PVCONS59 ECOFIN935 ConseilUE EUROOPANUNIONIN NEUVOSTO Brysel,30.tammikuuta2013(11.02) (OR.en) 16166/12 PUBLIC LIMITE PVCONS59 ECOFIN935 EHDOTUSPÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopanunioninneuvoston3198.istunto(TALOUS-jaRAHOITUSASIAT),

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 21. toukokuuta 2019 (OR. en) 9114/19 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: JAI 489 COPEN 199 CYBER 152 DROIPEN 78 JAIEX 74 ENFOPOL 228 DAPIX 176 EJUSTICE 62 MI 419 TELECOM

Lisätiedot

10431/17 1 DG G LIMITE FI

10431/17 1 DG G LIMITE FI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. kesäkuuta 2017 (OR. en) 10431/17 LIMITE PV/CONS 36 ECOFIN 553 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3549. istunto (talous- ja rahoitusasiat), Luxemburg,

Lisätiedot

PUBLIC 8974/16 1 DG C LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. toukokuuta 2016 (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC 8974/16 1 DG C LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. toukokuuta 2016 (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. toukokuuta 2016 (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3463. istunto (ULKOASIAT/KAUPPA),

Lisätiedot

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM

1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM 1(7) Sisäministeriö NEUVOSTORAPORTTI SM2017-00342 KVY Rytkönen Riikka(SM), Gras Jutta(UM), Hämäläinen Mari(UM), Sutter Sanna(UM) 22.09.2017 Asia OSA; Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 14.9.2017 Brysselissä;

Lisätiedot

Asia EU/Direktiiviehdotus eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän uudistamisesta (ECRIS)

Asia EU/Direktiiviehdotus eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän uudistamisesta (ECRIS) Oikeusministeriö PERUSMUISTIO OM2016-00119 LAVO Innanen Tanja 20.05.2016 Asia EU/Direktiiviehdotus eurooppalaisen rikosrekisteritietojärjestelmän uudistamisesta (ECRIS) Kokous U/E/UTP-tunnus U 13/2016

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE EUROOPAN KOMISSIO Strasbourg 25.10.2016 COM(2016) 710 final ANNEX 3 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE

Lisätiedot

Ehdotuksen käsittely aloitettiin neuvoston turvapaikkatyöryhmässä

Ehdotuksen käsittely aloitettiin neuvoston turvapaikkatyöryhmässä Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2015-00525 MMO Räty Johanna(SM) 27.01.2016 Asia Ehdotus neuvoston päätökseksi kansainvälistä suojelua koskevien väliaikaisten toimenpiteiden käyttöön ottamisesta Ruotsin tukemiseksi

Lisätiedot

14894/16 team/msu/ts 1 DGD 1C

14894/16 team/msu/ts 1 DGD 1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. joulukuuta 2016 (OR. en) 14894/16 JAI 1006 ENFOCUSTOM 203 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 6. joulukuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Asia Komission ehdotus neuvoston tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi

Asia Komission ehdotus neuvoston tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2016-00165 MMO Räty Johanna(SM) 01.04.2016 Asia Komission ehdotus neuvoston 22.9.2015 tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 32. Neuvoston 19. maaliskuuta 2018 pidetty istunto (ulkoasiat): Jatkotoimet

Asiat, joista käydään keskustelu (II) 32. Neuvoston 19. maaliskuuta 2018 pidetty istunto (ulkoasiat): Jatkotoimet Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. maaliskuuta 2018 (OR. en) 7512/18 OJ CRP2 12 COMIX 152 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Coreper II) Europa-rakennus, Bryssel 28. maaliskuuta 2018 (klo

Lisätiedot

seuranta muodostavat tärkeän osan paluiden pitkäjänteisestä toimeenpanosta.

seuranta muodostavat tärkeän osan paluiden pitkäjänteisestä toimeenpanosta. Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM201500308 MMO Mikkola Tero(SM) 15.10.2015 Asia OSA; Komission tiedonanto Euroopan parlamentille ja neuvostolle; palauttamista koskeva EU:n toimintaohjelma Kokous U/E/UTPtunnus

Lisätiedot

PUBLIC 6903/16 1 DG G LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. maaliskuuta 2016 (OR. en) 6903/16 LIMITE PV/CONS 13 ECOFIN 209

PUBLIC 6903/16 1 DG G LIMITE FI. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. maaliskuuta 2016 (OR. en) 6903/16 LIMITE PV/CONS 13 ECOFIN 209 Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. maaliskuuta 2016 (OR. en) PUBLIC 6903/16 LIMITE PV/CONS 13 ECOFIN 209 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3454. istunto (TALOUS- JA

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. kesäkuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. kesäkuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. kesäkuuta 2016 (OR. en) 9518/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 28 ECOFIN 511 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3468. istunto (TALOUS- JA

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II)

Asiat, joista käydään keskustelu (II) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. toukokuuta 2019 (OR. en) 9612/19 OJ CRP2 20 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Coreper II) Europa-rakennus, Bryssel 29. toukokuuta 2019 (klo 10.30) 1.

Lisätiedot

10116/17 ADD 1 REV 1 1 GIP 1B

10116/17 ADD 1 REV 1 1 GIP 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. heinäkuuta 2017 (OR. en) 10116/17 ADD 1 REV 1 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: PV/CONS 33 JAI 586 COMIX 427 Euroopan unionin neuvoston 3546. istunto (oikeus- ja sisäasiat),

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2018-00413 KVY Saunamäki Iikka(SM) 29.10.2018 Asia Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEKSI Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 516/2014 muuttamisesta

Lisätiedot

MAANANTAI 28. MARRASKUUTA 2016 (klo 9.30)

MAANANTAI 28. MARRASKUUTA 2016 (klo 9.30) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2016 (OR. en) 14509/16 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 61 COMPET 593 RECH 318 ESPACE 57 MI 725 IND 244 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3503. istunto (kilpailukyky

Lisätiedot

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. joulukuuta 2016 (OR. en) 15648/16 OJ CRP2 42 COMIX 843 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2610. kokous (Coreper II) Päivä: 20. joulukuuta 2016

Lisätiedot

Asiat, joista käydään keskustelu (II) c) Perusoikeudet Päätelmät EU:n perusoikeuskirjan soveltamisesta vuonna 2017 Hyväksyminen

Asiat, joista käydään keskustelu (II) c) Perusoikeudet Päätelmät EU:n perusoikeuskirjan soveltamisesta vuonna 2017 Hyväksyminen Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. lokakuuta 2018 (OR. en) 12902/18 OJ CRP2 34 COMIX 543 ESITYSLISTAEHDOTUS PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEA (Coreper II) Europa-rakennus, Bryssel 10. lokakuuta 2018 (klo

Lisätiedot

TARKISTUKSET esittäjä(t): Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta

TARKISTUKSET esittäjä(t): Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 27.11.2018 A8-0370/ 001-014 TARKISTUKSET 001-014 esittäjä(t): Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta Mietintö Miriam Dalli A8-0370/2018 Neuvoston päätösten (EU) 2015/1523 ja (EU) 2015/1601

Lisätiedot

TORSTAI 16. KESÄKUUTA 2016 (klo 9.30)

TORSTAI 16. KESÄKUUTA 2016 (klo 9.30) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. kesäkuuta 2016 (OR. en) 10006/16 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: OJ CONS 33 SOC 397 EMPL 263 SAN 243 CONSOM 143 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3474. istunto (työllisyys, sosiaalipolitiikka,

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) 13683/14 ADD 1 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 26. lokakuuta 2014 Vastaanottaja: PROAPP 18 JAI 715 CATS 137 SCHENGEN 30 COMIX 501 Euroopan komission

Lisätiedot

PO Puiro Johanna(SM) KÄYTTÖ RAJOITETTU

PO Puiro Johanna(SM) KÄYTTÖ RAJOITETTU Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2015-00418 PO Puiro Johanna(SM) 10.11.2015 KÄYTTÖ RAJOITETTU Asia EU; Neuvottelumandaatin antaminen komissiolle aloittaa neuvottelut sopimusten tekemiseksi EU:n sekä Sveitsin

Lisätiedot

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. toukokuuta 2017 (OR. en) 9182/17 OJ CRP2 18 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 2628. kokous (Coreper II) Päivä: 17. toukokuuta 2017 Aika: klo 10.00

Lisätiedot

PUBLIC LIMITE FI. Bryssel, 21. lokakuuta 2011 (26.10) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 11454/11 LIMITE PV/CONS 38 JAI 412 COMIX 392

PUBLIC LIMITE FI. Bryssel, 21. lokakuuta 2011 (26.10) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 11454/11 LIMITE PV/CONS 38 JAI 412 COMIX 392 Conseil UE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 21. lokakuuta 2011 (26.10) (OR. en) 11454/11 LIMITE PUBLIC PV/CONS 38 JAI 412 COMIX 392 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston 3096. istunto

Lisätiedot

Muiden kuin lainsäädäntöasioiden luettelo 14798/18

Muiden kuin lainsäädäntöasioiden luettelo 14798/18 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. joulukuuta 2018 (OR. en) 14795/18 OJ CONS 69 SOC 736 EMPL 551 SAN 432 CONSOM 341 ESITYSLISTAEHDOTUS EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO (Työllisyys, sosiaalipolitiikka, terveys

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. helmikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. helmikuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. helmikuuta 2016 (OR. en) EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: 15257/1/15 REV 1 LIMITE PUBLIC PV/CONS 73 TRANS 409 TELECOM 233 ENER 427 Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen

1. Esityslistan hyväksyminen Liitteessä olevien I-kohtien hyväksyminen Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. marraskuuta 2016 (OR. en) 14923/16 OJ CRP1 39 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: Pysyvien edustajien komitean 2607. kokous (Coreper I) Päivä: 30. marraskuuta 2016 Aika: klo

Lisätiedot

8795/18 team/sas/mh 1 DG D

8795/18 team/sas/mh 1 DG D Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2018/0049 (NLE) 8795/18 SCH-EVAL 104 MIGR 57 COMIX 246 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

9951/16 ADD 1 1 GIP 1B

9951/16 ADD 1 1 GIP 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. kesäkuuta 2016 (OR. en) 9951/16 ADD 1 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: PV/CONS 32 TRANS 223 TELECOM 115 ENER 244 Euroopan unionin neuvoston 3472. istunto (LIIKENNE, TELEVIESTINTÄ

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö E-KIRJE SM PO Waismaa Marjo Eduskunta] Suuri valiokunta

Sisäasiainministeriö E-KIRJE SM PO Waismaa Marjo Eduskunta] Suuri valiokunta Sisäasiainministeriö E-KIRJE SM2009-00202 PO Waismaa Marjo 20.05.2009 Eduskunta] Suuri valiokunta Viite Asia Luonnos Europolin ja Ukrainan yhteistyötä koskevaksi strategiseksi sopimukseksi U/E-tunnus:

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.10.2018 C(2018) 6665 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu 15.10.2018, tunnistettujen oleskeluajan ylittäneiden henkilöiden luettelon laatimisen rajanylitystietojärjestelmässä

Lisätiedot

ESITYSLISTAEHDOTUS Kokous: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN kokous (Coreper II) Bryssel, keskiviikko 12. joulukuuta 2001 (klo 10.

ESITYSLISTAEHDOTUS Kokous: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN kokous (Coreper II) Bryssel, keskiviikko 12. joulukuuta 2001 (klo 10. EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 10. joulukuuta 2001 (11.12) (OR. fr) 15095/01 OJ/CRP2 44 ESITYSLISTAEHDOTUS Kokous: PYSYVIEN EDUSTAJIEN KOMITEAN 1944. kokous (Coreper II) Bryssel, keskiviikko 12. joulukuuta

Lisätiedot