LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN JOHDOSTA. tekninen lautakunta PL 38, Lappeenranta. Vaatimukset ovat alv 0%.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN JOHDOSTA. tekninen lautakunta PL 38, Lappeenranta. Vaatimukset ovat alv 0%."

Transkriptio

1 1 / 11 Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki Viite Vastinepyyntö , Dnro 2017/325 ASIA Valittaja Vastineen antaja VALITUS LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN VASTINE YKKÖS INFRA OY:N VALITUKSEN JOHDOSTA Ykkös Infra Oy Lappeenrannan kaupunki tekninen lautakunta PL 38, Lappeenranta Ykkös Infra Oy on vaatinut, että; 1. Markkinaoikeuden tulee määrätä hankintayksikkö maksamaan hyvitysmaksua 10 % Ykkös Infra ryhmittymälle hankinnan oikeellisesta hankintahinnasta eli ,00 eurosta ja tarjouksen laadintakulut 1.800,00 euroa. Hyvitysmaksu yhteensä ,00 euroa. 2. Markkinaoikeus velvoittaa hankintayksikön maksamaan oikeudenkäyntikulut kaikkinensa. Oikeudenkäyntikulut ovat tällä hetkellä ovat 1.600,00 euroa. Vaatimukset ovat alv 0%. Muutoksenhakija on perustellut vaatimuksiaan valituskirjelmästä tarkemmin ilmenevin tavoin. Muutoksenhakijan esittämät perusteet ja väitteet on esitelty yksityiskohtaisesti jäljempänä kohdassa Vastine / Hankintayksikön kannanotot valituksessa esitettyihin perusteluihin ja väitteisiin. Muutoksenhakijan näkemyksen mukaan hankintayksikkö on hylännyt Ykkös Ryhmittymän tarjouksen virheellisellä perusteella ja valinnut urakoitsijaksi Kreate Oy:n, jonka esittämä vastaava työnjohtaja ei muutoksenhakijan näkemyksen mukaan täytä asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Muutoksenhakijan näkemyksen mukaan Kreate Oy:n tarjous olisi tullut hylätä ja urakoitsijaksi olisi tullut valita Ykkös Ryhmittymä.

2 2 / 11 Hankintaoikaisuvaatimus Muutoksenhakija on tehnyt asiassa myös hankintaoikaisuvaatimuksen, joka on käsitelty samassa teknisen lautakunnan kokouksessa kuin tämän vastineen antaminen. Hankintaoikaisupäätös toimitetaan markkinaoikeudelle tämän vastineen liitteenä. VASTINE Vaatimus Perustelut Vastineenaan Ykkös Infra Oy:n valituskirjelmän johdosta ja siinä esille tuotuihin seikkoihin Lappeenrannan kaupunki esittää seuraavan: Lappeenrannan kaupunki vaatii Ykkös Infra Oy:n valituksen hylkäämistä. Hankintayksikön vastaus valituksessa esitettyihin perusteluihin ja väitteisiin (ensin kursiivilla valittajan väite ja sitten hankintayksikön vastaus): Tilinpäätöstiedot Valittajan väite Hankintayksikkö on hylännyt Ykkös Ryhmittymän tarjouksen virheellisellä perusteella. Ryhmittymä on toimittanut tilintarkastetut tilinpäätöstiedot viimeisen 5 vuoden ajalta, liite 4 mukaisesti. Liikevaihtovaatimuksen täyttyminen on kantani mukaan ollut selvää. Suomen asiakastieto julkaisee vain tilintarkastetut tilinpäätöstiedot, jos tarkastusta ei ole niin mainitaan se aina erikseen. Raportissa ja analyysissa lukee, että tilintarkastaja on antanut vakiomuotoisen tilintarkastuskertomuksen. Hankintayksikön vastaus Tarjouspyynnössä on vaadittu seuraavaa: Mikäli tarjous tehdään ryhmittymänä (eli kaksi tai useampi yritys jättää tarjouksen yhdessä), vaatimukset koskevat kaikkia ryhmittymän osapuolia ja kaikkien ryhmittymien osapuolien on täytettävä vaaditut kelpoisuus- ja pätevyysvaatimukset sekä toimitettava vaaditut selvitykset ja liitteet. Hankintayksikkö on tarjouspyynnössä soveltuvuusvaatimusten kohdassa 3.5 vaatinut tarjoajilta seuraavaa: Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon kahdelta (2) viimeiseltä vuodelta tulee olla suuruusluokaltaan vähintään 2,0 milj. euroa. Vaatimuksen tulee täyttyä kummallakin edellisellä 12 kuukauden pituisella tilikaudella..

3 3 / 11 Selvitykseksi tästä on vaadittu kohdassa 3.5.1: Ladatkaa tähän liitteeksi tarjoajan tilintarkastettu tilinpäätös kahdelta (2) viimeiseltä vuodelta kaikkine liitteineen tilintarkastajan lausunnolla.. Tarjoaja ei ole liittänyt tarjoukseensa em. pyydettyjä tilintarkastettuja tilinpäätöksiä. Vaikka asiaa ei ole erikseen mainittu, tarjoajan tilinpäätöstietoja ei ole vaadittu pelkästään liikevaihtovaatimuksen todentamiseksi. Ainoa tarjoajan taloudellisesta tilanteesta kertova liite tarjouksessa on ollut Rakennus Arre Oy:n Alfa Rating-raportti. Ykkös Infra Oy:n Alfa-Rating raporttia ei ole toimitettu. Hankintayksiköllä on oikeus vaatia liitteitä. Tarjoaja vastaa tarjouksensa tarjouspyynnönmukaisuudesta ja on velvollinen toimittamaan pyydetyt liitteet. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 114 :n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Hankintayksikkö on ilmoittanut tarjouspyynnössä kohdassa Soveltuvuusvaatimukset, että: Hankintayksikkö voi päätöksellään sulkea tarjoajan tarjouskilpailun ulkopuolelle myös puuttuvien, vaillinaisten tai vanhentuneiden selvitysten perusteella.. Tarjouspyynnön kohdassa Hylkäämisperusteet on lisäksi ilmoitettu: Jos tarjous on jätetty ryhmittymänä (= kaksi tai useampi yritystä yhdessä), on tilaajalla oikeus sulkea ryhmittymä tarjouskilpailun ulkopuolelle, mikäli yhdenkin ryhmittymän osapuolen kohdalla tarjouspyynnössä esitetty vaatimus tai vaatimukset eivät täyty, annetut selvitykset ovat puutteelliset / vaillinaiset, selvityksistä ilmenee laiminlyöntejä, annetut selvitykset ovat vanhentuneet tai joka ei annetussa määräajassa ole toimittanut tilaajalle vaadittuja selvityksiä.. Ykkös Ryhmittymä ei ole vastannut tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia, jolloin tarjoaja on tullutkin poissulkea tarjouskilpailusta. RALA-pätevyys ja RALA-sertifikaatti Valittajan väite Tekniseltä osalta vaatimuksena oli liite 5 mukaiset vaatimukset. Ykkös Ryhmittymä esitti Ralapätevyydet 5.1 ja 5.3, sekä K2 ja R3 pääurakoinnin sertifikaatin. Lisäksi aineistosta ilmeni 4 vastaavanlaista referenssiä 5 v ajalta. Vähimmäisvaatimus oli 3 kpl.

4 4 / 11 Kohdan 2.1 kysymykseen Ykkös Ryhmittymä on vastannut kyllä, koska asia on niin. Siinä hankintayksikkö kysyy toimialapätevyydestä, koska ryhmittymällä oli Rala sertifikaatin kattama pääurakoinnin toimialalla K2 vaatimuksen mukaisesti, niin siihen on vastattu kyllä. Kantani mukaan on siis selvää, että vaadittu tekninen suorituskyky on osoitettu vaatimuksen mukaisesti ja riittävästi. Toissijaisesti on selvää, että ryhmittymä esitti vastaavan näytön vaatimuksen täyttävästi. Hylkäämisperustetta ei ole ollut, eikä väärää tietoa ole annettu. Seikat mihin hankintayksikkö vetoaa, eivät ole oikeellisia ja ylipäätään oleellisia asiassa. Lisäksi totean, että ei ole enää lain julkisista hankinnoista luku 10 ja mukaista eikä tarkoituksenmukaista vaatia ko kaltaisessa laajassa kokonaisuudessa tiettyä yksittäistä RALA-pätevyyttä. Nuin tarkasti yksilöity vaatimus ei ole enää suhteessa projektin vaatimustasoon. Eikä edesauta tasapuolista, avointa ja julkisten varojen käyttöä tehostavaa kilpailutusta. Nuin tarkassa ja yksilöidyssä vaatimuksessa on aina tietyn tarjoajan suosimisen tarkoitusperän riski. Hankintayksikön vastaus Tarjouspyynnössä on vaadittu, että: Mikäli tarjous tehdään ryhmittymänä (eli kaksi tai useampi yritys jättää tarjouksen yhdessä), vaatimukset koskevat kaikkia ryhmittymän osapuolia ja kaikkien ryhmittymien osapuolien on täytettävä vaaditut kelpoisuus- ja pätevyysvaatimukset sekä toimitettava vaaditut selvitykset ja liitteet. RALA sertifikaatti ja RALA-pätevyys ovat kaksi eri asiaa. Hankintayksikkö on vaatinut tarjouspyynnössä tarjoajilta sekä RALA-pätevyyttä että RALA-sertifikaattia. RALA-sertifikaatti Tarjouspyynnössä oli vaadittu, Tarjoajalla tulee olla Rakentamisen Laatu RALA ry:n yritystasoinen tähän urakkaan ja esitettyihin alihankintoihin soveltuva toimintatapojen sertifiointi tai muu vastaava näyttö ulkopuolisesti todennetusta laadunhallinnasta. Ykkös Infra Oy:llä ei ole kyseistä sertifikaattia. Rakennus Arre Oy:llä on RALA-sertifikaatti, mitä ei ole kuitenkaan toimitettu tarjouksen liitteenä, vaikka sitä on tarjouspyynnössä pyydetty. Hankintayksikkö ei ole missään vaiheessa kiistänyt tämän sertifikaatin olemassaoloa.

5 5 / 11 RALA-pätevyys Tarjouspyynnössä tarjoajaa koskevissa soveltuvuusvaatimuksissa kohdassa 2 Tarjoajan tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät kelpoisuusehdot hankintayksikkö on vaatinut, että tarjoajalla tulee olla voimassa oleva Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA- pätevyystodistus ( Sininen todistus vähintään toisesta urakkaan soveltuvista toimialapätevyyksistä: 17.2a: (Talonrakennuksen) pääurakointi; korjausrakentaminen ja muutostyöt TAI 18.1d: Pääurakointi; siltojen korjaukset (K2 Pienet ja tavanomaiset sillankorjausurakat). Tarjousdokumentissa on pyydetty tarjoajaa vastaamaan Kyllä tai Ei sen mukaisesti onko tarjoajalla jompaakumpaa edellä mainituista toimialapätevyyksistä vai ei. Kyseisten pätevyystodistusten puuttuessa on tarjoajilta vaadittu pätevyytensä osittamiseksi vastaaviksi näytöiksi ja todistuksiksi referenssitiedot yhteensä kolmesta (3) talon- ja/tai siltarakentamisen korjausrakennuskohteesta viimeiseltä viideltä (5) vuodelta, jotka laajuudeltaan vastaavat tätä tarjouksen kohteena olevaa urakkaa. Referenssikohteet ovat yksi osa RALA-pätevyyden saamiseksi. RALA-pätevyys on RALAn arviointilautakunnan myöntämä pätevyys, joka perustuu yrityksen teknisen osaamisen, yhteiskunnallisten velvoitteiden hoidon ja talouden tilan arviointiin. Yrityksen, joka hakee RALA-pätevyyttä tietyltä toimialalta, tulee täyttää seuraavat vaatimukset: 1. On esitettävä vähintään kolme referenssiä. Referenssit voivat olla enintään viisi vuotta vanhoja. Pääurakointia harjoittavan yrityksen kunkin referenssikohteen tulee olla urakkasummaltaan vähintään arviointilautakunnan vahvistaman urakkasumman suuruinen. 2. Hakijan tulee hoitaa lainsäädännön edellyttämät yhteiskunnalliset velvoitteensa ja täyttää tilaajavastuulain vaatimukset. Näiden velvoitteiden hoitaminen on pätevyyden saamisen ja voimassaolon ehto 3. Yrityksen talouden tilan selvittämiseksi hakijalta pääsääntöisesti edellytetään tilinpäätöstietoja kolmelta viime tilinpäätöskaudelta. Tilinpäätöksen lisäksi on toimitettava tilintarkastuskertomus. Tilinpäätöstietojen on täytettävä lainsäädännön vaatimukset. kts. tarkemmin Ykkös Infra Oy:llä ei ole mitään RALA-pätevyyttä. Rakennus Arre Oy:llä ei ole kumpaakaan tässä urakassa vaadittua RALA-pätevyyttä. Tarjousdokumentissa kysymykseen onko tarjoajalla jompaakumpaa em. tähän urakkaan vaadittua RALA-pätevyyttä, tar-

6 6 / 11 joaja on silti vastannut Kyllä. Tarjoajalla ei ole Kyllä -vastauksesta huolimatta kumpaakaan edellä mainituista tähän urakkaan vaadituista pätevyyksistä. Sen sijaan tarjoaja on liittänyt tarjoukseensa Rakennus Arre Oy:n RALA pätevyystodistuksen toimialapätevyyksistä 5.1 Muotti- ja muut puurakenne työt ja 5.3 Betonointityöt, jotka eivät täytä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetettua pätevyysvaatimusta. Myöskään Rakennus Arre Oy:n referenssikohteet (4 kpl) näiden pätevyyksien saamiseksi eivät kelpaa tässä urakassa vastaaviksi näytöiksi / referensseiksi, koska ainoastaan yksi (1) niistä on pääurakka (arvoltaan 0,19 milj. euroa) ja loput kolme (3) ovat aliurakoita. Hankintayksikkö korostaa, että sen tarjouspyynnössä tarjoajalta vaatimat pätevyydet ovat tulleet olla pääurakoinnista. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 114 :n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Lisäksi tarjouspyynnössä kohdassa Hylkäämisperusteet on ilmoitettu: Väärien tietojen antaminen tai vaadittujen tietojen antamisen laiminlyönti johtavat tarjouksen hylkäämiseen.. Tarjoaja on syyllistynyt väärän tiedon antamiseen vastatessaan Kyllä, kun siltä on kysytty, onko tällä kumpaakaan urakassa vaadittua pätevyyttä. Lisäksi hankintayksikkö on ilmoittanut tarjouspyynnössä kohdassa Soveltuvuusvaatimukset, että: Tarjoaja, jolla ei voida katsoa olevan teknisiä, taloudellisia tai muita edellytyksiä hankinnan toteuttamiseksi tai joka on laiminlyönyt verojen tai lakisääteisten sosiaalimaksujen suorittamisen, voidaan sulkea pois tarjouskilpailusta. Tarjouspyynnössä kohdassa Hylkäämisperusteet on lisäksi ilmoitettu: Tarjous voidaan hylätä, jos tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset eivät täyty tai tarjous ei muilta osin vastaa tarjouspyyntöä tai jos tarjous saapuu myöhästyneenä. Tarjous ei vastaa tarjouspyyntöä mm. silloin kun siihen ei sisälly vaadittuja tietoja ja/ tai liitteitä, toimitetut liitteet/ selvitykset ovat vaillinaiset/ puutteelliset tai selvitykset ovat vanhentuneet.. Tarjouspyynnön kohdassa Hylkäämisperusteet on lisäksi ilmoitettu: Jos tarjous on jätetty ryhmittymänä (= kaksi tai useampi yritystä yhdessä), on tilaajalla oikeus sulkea ryhmittymä tarjouskilpailun ulkopuolelle, mikäli yhdenkin ryhmittymän osapuolen kohdalla tarjouspyynnössä esitetty vaatimus tai vaatimukset eivät täyty( ). Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 105 :n mukaan hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle. Soveltuvuutta koskevien vaatimusten tulee olla oikeassa suhteessa hankinnan kohteeseen. Hankintayksikön tulee

7 7 / 11 ilmoittaa käyttämänsä vaatimukset hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä. Hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Hankintayksikön näkemyksen mukaan vaatimusten asettamisessa on menetelty lain määräysten mukaisesti. Soveltuvuusvaatimukset on voitu asettaa siten kuin ne tarjouspyynnöstä ilmenevät. Ykkös Ryhmittymä ei ole vastannut tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia, jolloin tarjoaja on tullutkin poissulkea tarjouskilpailusta. Lisäksi tarjoaja on syyllistynyt väärien tietojen antamiseen, jolloin hankintayksikkö on voinut päättää tarjoajan poissulkemisesta. Lisäselvitysten pyytäminen Valittajan väite Hankintayksikkö ei pyytänyt ennen hankintapäätöksen tekemistä edes lisäselvityksiä tarjoajalta. Hankintayksikön vastaus Hankintayksiköllä ei ole velvollisuutta eikä kaikissa tilanteissa edes oikeutta pyytää tarjoajalta tarjouksen puutteellisten tietojen täydentämistä. Hankintayksikön menettely asiassa on ollut asianmukainen. Vastaavaa työnjohtajaa koskevat vaatimukset Valittajan väite Valittajan kannan mukaan Kreaten tarjous olisi tullut hylätä, koska selvästi esitetty vastaava työnjohtaja ei täytä asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Urakkaohjelman 12.1 kohdan mukaisesti liitteistä 2 ja 6 ja 7 ilmenevällä tavalla ja perusteilla. Kyseisellä henkilöllä ei ole yhtään vastaavaa kohdetta. Vastaavana työnjohtajana hän on toiminut maanrakennustyössä noin 17 vuotta sitten. Kokemusta piti olla 5 v ajalta ja referenssit viim. 3 v ajalta. Kyseessä olevvan kaltaisen työn johtamisesta kokemusta esitetyllä vastaavalla työnjohtajalla ei ole käytännössä lainkaan, eikä sitä ole tarjouksessa Kreate esittänytkään. Tällä perusteella hankintayksikön olisi tullut hylätä Kreaten tarjous. Hankintayksikön vastaus Hankintayksikkö on tarjouspyynnössä tarjoajaa koskevissa soveltuvuusvaatimuksissa vaatinut, että pääurakoitsijan tulee asettaa työmaalle vastaava työnjohtaja, jonka tulee täyttää urakkaohjelman

8 8 / 11 kohdassa 12.1 esitetyt henkilön koulutusta ja kokemusta koskevat vaatimukset. Urakkaohjelman kohdassa 12.1 vaaditaan, että Pääurakoitsijan tulee asettaa työmaalle vastaava työnjohtaja, jolla on oltava vähintään viiden (5) vuoden työjohtokokemus tämän urakan töitä vastaavista rakennustöistä ja vähintään teknillisen koulun tutkinto. Työnjohtoharjoittelua ei lasketa työnjohtokokemukseksi.. Kreate Oy:n tarjouksessa vastaavaksi työnjohtajaksi esitetty Petri Pajumo on koulutukseltaan insinööri ja toiminut Kreate Oy:llä ( asti Kesälahden Maansiirto Oy) yhtäjaksoisesti viimeiset 15 vuotta työnjohtajana sekä vastaavana työnjohtajana vastaavanlaisissa töissä. Sitä ennen hän on toiminut työnjohtotehtävissä vuodesta 1991 lähtien. Nämä tiedot ilmenevät Kreaten tarjoukseen liitetystä Petri Pajumon henkilöesitteestä. Mainittakoon tässä, että hankintayksikkö kilpailutti vuonna 2016 Lappeenrannan Marian aukion rakennusurakan (rakennusaika ), jossa Petri Pajumo toimi Kreate Oy:n vastaavana työnjohtajana. Kyseinen työkohde sisälsi muun muassa noin m² betoni- ja graniittikiveystöitä. Vaikka Petri Pajumon CV ei ole tältä osin päivittynyt, on kilpailuttamisesta vastaavalla yksiköllä ollut tämä tiedossaan. Petri Pajumo täyttää tarjouspyynnössä asetetut henkilön koulutusta ja kokemusta koskevat vaatimukset vastaavan työnjohtajan tehtävään. Kreate Oy on näin ollen vastannut tarjouspyynnössä asetettua soveltuvuusvaatimusta, eikä tarjoajan poissulkemiselle ole ollut perustetta. Ykkös Infra Oy:n vaatimus hyvitysmaksun määräämisestä Lappeenrannan kaupunki kiistää Ykkös Infra Oy:n hyvitysmaksuvaatimuksen sekä sen perusteen että määrän osalta. Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 154 :ssä säädetään hyvitysmaksun määräämisestä seuraavaa: Jos hankinnassa on menetelty lain, Euroopan unionin lainsäädännön taikka Maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti, markkinaoikeus voi muun muassa määrätä hankintayksikön maksamaan hyvitysmaksun asianosaiselle, jolla olisi ollut todellinen mahdollisuus voittaa tarjouskilpailu virheettömässä menettelyssä. Seuraamus voidaan määrätä vain, jos lainvastainen menettely on vaikuttanut hankintamenettelyn lopputulokseen tai asianosaisen asemaan hankintamenettelyssä. Hankintayksikön näkemyksen mukaan hyvitysmaksun määräämisen edellytykset eivät tässä asiassa täyty. Hankinnassa ei ole menetelty säännösten vastaisesti. Valittaja ei ole näyttänyt, että sillä olisi ollut todellinen mahdollisuus voittaa tarjouskilpailu. Kaupunki

9 9 / 11 Oikeudenkäyntikuluvaatimus vaatii hyvitysmaksun määräämistä koskevan vaatimuksen hylkäämistä. Ykkös Infra Oy:n vaatimus tarjouksen laadintakulujen korvaamisesta Lappeenrannan kaupunki kiistää Ykkös Infra Oy:n kuluvaatimuksen liittyen tarjouksen laadintaan. Vaatimus kiistetään sekä sen perusteen että sen määrän osalta. Kaupunki vaatii korvausvaatimuksen hylkäämistä. Ykkös Infra Oy:n oikeudenkäyntikuluvaatimus Lappeenrannan kaupunki kiistää Ykkös Infra Oy:n oikeudenkäyntikuluvaatimuksen sekä sen perusteen että määrän osalta. Oikeudenkäynti ei ole aiheutunut hankintayksikön virheestä. Kaupunki vaatii, että vaatimus hylätään. Lappeenrannan kaupunki vaatii, että Ykkös Infra Oy velvoitetaan korvaamaan lautakunnan oikeudenkäyntikulut, korkolain 4 :n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen siitä lukien, kun kuukausi on kulunut päätöksen antopäivästä. Oikeudenkäyntikulujen määrä on tällä hetkellä euroa. Oikeudenkäyntikulut vaaditaan arvonlisäverottomina. Valittaja tulee velvoittaa korvaamaan oikeudenkäyntikulut, koska valittaja on tehnyt ilmeisen perusteettoman valituksen. Yhteenveto Edellä tässä vastineessa esitettyyn viitaten hankintamenettely ja siihen liittyvä tarjoajien soveltuvuuden arviointi ovat olleet julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaisia. Ykkös Ryhmittymä ei ole edellä käsiteltyjen soveltuvuusvaatimusten osalta täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja vaatimuksia ja ryhmittymän poissulkemiselle tarjouskilpailusta on ollut useampikin peruste. Hankintayksikön näkemyksen mukaan Kreate puolestaan on vastannut tarjouspyynnössä asetettua soveltuvuusvaatimusta, eikä tarjoajan poissulkemiselle ole ollut perustetta. Ykkös Infra Oy:n valituksessa ei ole esitetty perustetta yhtiön vaatimien hyvitysmaksuseuraamuksen tai muiden korvausten määräämiselle. Lappeenrannan kaupunki vaatii Ykkös Infra Oy:n valituksen hylkäämistä perusteettomana sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamista edellä olevan vaatimuksen mukaisesti.

10 10 / 11 Lappeenrannan kaupunki ilmoittaa markkinaoikeuden pyytämänä selvityksenä seuraavaa: - Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo sinä ajankohtana, jolloin hankintailmoitus on toimitettu julkaistavaksi tai hankintamenettely on muutoin aloitettu Hankintailmoituksessa ei ole näytetty, mutta hankinnan arvona on käytetty 1,5 milj. euroa. - Hankinnan sopimuskausi Sopimusaika Milloin ja miten hankintapäätös on annettu tiedoksi valittajalle ja mitkä asiakirjat tiedoksianto on käsittänyt Oheisena liitteenä 10 oleva hankintapäätös on annettu valittajalle samoin kuin muillekin asianosaisille tiedoksi sähköpostitse. - Onko hankintasopimus jo allekirjoitettu tai hankintapäätös muutoin pantu täytäntöön Hankintasopimus on tarkoitus allekirjoittaa lähiaikoina. Allekirjoitettu hankintasopimus toimitetaan tiedoksi markkinaoikeudelle erikseen. Liikesalaisuudet Hankintayksikön vastinekirjelmän tekstiosa tai sen liitteet eivät sisällä liikesalaisuuksia. Vastineeseen on liitetty jäljennökset seuraavista asiakirjoista: Liite 1 Hankintailmoitus Liite 2 Korjattu hankintailmoitus Liite 3 Tarjouspyyntö Liite 4 Ykkös Infra Oy:n tarjous Liite 5 Kreate Oy:n tarjous Liite 6 Rakennusliike Evälahti Oy:n tarjous

11 11 / 11 Liite 7 Peab Infra Oy:n tarjous Liite 8 Tarjousten avauspöytäkirja Liite 9 Tarjousten hintavertailu Liite 10 Hankintapäätös liitteineen, sisältää muutoksenhakuosoituksen Liite 11 Hankintaoikaisupäätös Lappeenrannassa x. päivänä toukokuuta 2017 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta

Hankintaoikaisuvaatimus kaupungintalon edustatorin peruskorjauksen urakoitsijan valintaa koskevassa asiassa, teknisen lautakunnan päätös 5.4.

Hankintaoikaisuvaatimus kaupungintalon edustatorin peruskorjauksen urakoitsijan valintaa koskevassa asiassa, teknisen lautakunnan päätös 5.4. Tekninen lautakunta 165 03.05.2017 Hankintaoikaisuvaatimus kaupungintalon edustatorin peruskorjauksen urakoitsijan valintaa koskevassa asiassa, teknisen lautakunnan päätös 5.4.2017 135 176/10.03.01.02/2017

Lisätiedot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan osoite Y-tunnus

Lisätiedot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (8) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (8) 118 Kesälahden Maansiirto Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 28.1.2014 40, koskien Isoisänsillan rakentamista päätti

Lisätiedot

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo.

Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Hanna Seppänen, johtava lakimies, Suomen Terveystalo Oy. hanna.seppanen(5)tervevstalo. HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI-JA TERVEYSLAUTAKUNNALLE Asia Julkisista hankinnoista annetussa laissa (348/2007) tarkoitettu hankintaoikaisuvaatimus Valittaja Suomen Terveystalo Oy (Y-tunnus 1093863-3) Kotipaikka:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015 44 HEL 2014-013741 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (6) 112 Helsingin Kattopalvelu Oy:n oikaisuvaatimus rakennustekniikan yksikönjohtajan päätöksestä 12.4.2016 18 HEL 2016-002230 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus

Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Oikeustapauksia - Teemana tarjoajan soveltuvuus Kuntamarkkinat 13.-14.9.2017 hankinta-asiantuntija Olli Jylhä Tarjoajan soveltuvuus Hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle Vaatimuksilla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2015 1 (6) 4 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015 44 HEL 2015-004067 T 02 08 03 00 HEL 2014 013741 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1493 Diaarinumero 716/2/10 Asia Valittaja Oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian

Lisätiedot

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi:

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi: LIITE 1 1 (6) Ehdokkaan nimi: PAKOLLISET POISSULKEMISPERUSTEET JA EHDOKKAITA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Täytettävä lomake, palautetaan osallistumishakemuksen liitteenä Ohjeet ehdokkaalle: Tämä on

Lisätiedot

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Osallistumispyyntö: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka Tämä osallistumispyyntö koskee Teuvan kunnan päiväkodin rakennusurakkaa. Ehdokas osallistuu hankintamenettelyyn täyttämällä osallistumispyynnön

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio)

TARJOUSPYYNTÖ. Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) Kaskela-Ylikeravan alueurakka 2014-2017 (+2 v optio) 15.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Keravan kaupunki Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitos PL 123 (Kauppakaari 11) 04201

Lisätiedot

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro

MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015. Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro LUONNOS MARKKINAOIKEUDELLE 20.8.2015 ASIA Vastine Wentelax OȔ:n valitukseen julkista hankintaa koskevassa asiassa Dnro 2015/429 ASIANOSAISTIEDOT Vastauksen antaja Savon koulutuskuntayhtymä (jäljempänä

Lisätiedot

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta

Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 707/02.08.00/2014 127 Kotipalveluaterioiden kuljetuspalvelun hankinta Talouspäällikkö Markku Liimatainen 15.8.2014: Kotipalveluaterioiden kuljetuspalveluiden hankinnasta

Lisätiedot

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763

VASTINE. Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 VASTINE 21.12.2015 Markkinaoikeus Asia Valittaja Vastapuoli Vastine hankinta-asiaa koskevaan valitukseen Dnro 2015/763 Tamora Oy Lappeenrannan kaupunki Prosessiosoite: Lappeenrannan kaupunki PL 11 53101

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Yleisten töiden lautakunta Rt/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2016 1 (5) 2 Mijorak Oy:n hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 26.1.2016 30 Rakentamisen puitesopimus 2016 2017, korjausrakentaminen ja tilamuutostyöt,

Lisätiedot

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus

KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus KEMINMAAN KUNTA Kunnanhallitus Markkinaoikeus PL 118 00131 Helsinki Viite: 483/09/JH KEMINMAAN KUNNAN VASTINE OULUN SÄHKÖNMYYNTI OY:N HAKEMUKSEEN Keminmaan kunta (hankintayksikkö) kiistää Oulun Sähkönmyynti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Yleisten töiden lautakunta Rt/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Yleisten töiden lautakunta Rt/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (6) 111 Mijorak Oy:n hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä 26.1.2016 30 Rakentamisen puitesopimus 2016 2017, korjausrakentaminen ja tilamuutostyöt,

Lisätiedot

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein?

Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hissi jälkiasennuksena - Miten kilpailutan oikein? Hallitusforum 6.10.2012 Helsingin Messukeskus Elina Skarra Lakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto ry Taloyhtiön velvollisuus kilpailuttaa

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 13.1.2011 Taltionumero 86 Diaarinumero 2098/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija, Jyväskylä Päätös, jota valitus koske Selostus

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Poikkitien yritysalueen esirakentaminen Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää vertailuhintatarjoustanne Poikkitien yritysalueen esirakentamiseen liittyvistä töistä tämän

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (6) 1 Hankintaoikaisuvaatimus Staran toimitusjohtajan päätökseen 29.2.2016 11 HEL 2016-001616 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut Asian taustaa päättää

Lisätiedot

Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta Klaukkalan Jäähallin liikelaitoksen johtokunta 20 19.09.2013 24 10.10.2013 KLAUKKALAN HARJOITUSJÄÄHALLIN KYLMÄ- JA IV-KONTTIEN URAKKA KLAJÄÄ 20 Harjoitusjäähallin

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

Tarjousten avaus- ja käsittelykokous, Valtakatu välillä Sepäntie - Pallokentäntie, Kouvola (KU)

Tarjousten avaus- ja käsittelykokous, Valtakatu välillä Sepäntie - Pallokentäntie, Kouvola (KU) Kouvolan kaupunki Tekniikka ja ympäristö Pöytäkirja 1 (5) Tarjousten avaus- ja käsittelykokous, Valtakatu välillä Sepäntie - Pallokentäntie, Kouvola (KU) Aika: 27.2.2016 tiistai klo 14.45 17.00 Paikka:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 97 Anpe Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, suurtehoimurointi- ja puhallustöiden puitesopimus vuodelle 2013, toimitusjohtajan päätös 24 5.3.2013 HEL 2012-015760 T 02

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT. Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot:

MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT. Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan osoite Y-tunnus Yhteyshenkilön nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite Allekirjoitus

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta:

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: TARJOUS 1 (10) YLIVIESKAN KAUPUNGIN JOKIRANNAN KOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (10) Selvitys

Lisätiedot

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017

Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Hankintaoikaisu rakennusautomaatiotöiden valvonnan hankinnasta TRE:1043/02.07.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimitusjohtaja Petri Mölsä, puh. 040 543 4181, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Osatarjoukset eivät ole sallittuja.

Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Tervanokan ruoppaus, Järvenpään kaupunki 2 Hankinnan yksilöinti 3 Hankintamenettely Järvenpään kaupungin Kaupunkitekniikka pyytää kokonaishintatarjoustanne, Tervanokan ruoppaukseen

Lisätiedot

19.01.2010. Lisätietoja Kainuun hankintarenkaasta löytyy Kajaanin kaupungin kotisivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/palvelut/hankinnat

19.01.2010. Lisätietoja Kainuun hankintarenkaasta löytyy Kajaanin kaupungin kotisivuilta osoitteesta: www.kajaani.fi/palvelut/hankinnat 1 (5) BENTONIITTIMATTOJEN HANKINTA Hankinnan kohde / Kajaanin kaupungin tekninen toimiala pyytää sitovaa kirjallista tarjoustanne jätteenkäsittelylaitosten sulkemiseen tarvittavasta bentoniittimatosta.

Lisätiedot

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020

K/7/ /2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 Asia K/7/02.08.00.06/2017 Kaavoituksen ja kunnallistekniikan suunnittelupalveluiden puitesopimus 2018%2020 1.1 Tarjouspyynnön kohde Hankintayksikkö on Imatran kaupunki / Kaupunkirakenne ja kunnallistekniikka.

Lisätiedot

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus:

Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) Virtaintie Virrat Virtain yläasteen ja lukion purkutyö. Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Virtain kaupunki TARJOUS 1 (10) VIRTAIN KAUPUNGIN YLÄASTEEN JA LUKION PURKUTÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: Virtain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 32/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 32/2014 1 (5) 1 Evolvit Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus palveluosaston osastopäällikön päätöksestä, 9.9.2014 9, koskien QlikViewkonsulttipalvelun hankintaa HEL 2014-007815

Lisätiedot

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 2(5) TYÖN NIMI Katusaneeraus ja asfaltointiurakka 2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/2015 1 (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/3 7.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 6/2015 1 (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/3 7.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 6/2015 1 (6) 3 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, teknisen palvelun lautakunnan päätös 5.3.2015, 52 HEL 2014-013735 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1(5) TARJOUSPYYNTÖ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tuntihintaista tarjoustanne Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

Hankintailmoituksen liite 1, Tarjoajien soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset

Hankintailmoituksen liite 1, Tarjoajien soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset 1 (6) Hankintailmoituksen liite 1, Tarjoajien soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset Urakan nimi: Päällystysurakka v. 2017-2019; Kempeleen kunta Alla on esitetty tarjoajia koskevat soveltuvuuden vähimmäisvaatimukset.

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarjouspyyntö TEKLA/135/2017 TARJOUSPYYNTÖ 2017 3.3.2017 Sisällys 1 Tarjouspyynnön kohde... 3 2 Hankintamenettely... 3 3 Urakkamuoto... 3 4 Urakka-aika... 3 5 Maksuperuste... 3 6 Tarjouspyyntöasiakirjat... 3 7 Vaatimukset urakoitsijalle...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 43 Purkutyöt, puitejärjestely 1.4.2016-31.3.2018 HEL 2015-013857 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä FC Renska Oy:n, Nordhaus Partners Oy:n, Renity Oy ja Pretige

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09. Markkinaoikeus nro 366/2009 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 843 Diaarinumero 2946/2/09 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Selostus asiasta Markkinaoikeus

Lisätiedot

5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen.

5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen. 1 (5) Tarjousnimike 5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen. OHJE Tarjoaja täyttää tarjoajan soveltuvuuslomakkeen kaikki kohdat sekä palauttaa

Lisätiedot

Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi. Viite Vastinepyyntö 27.05.2015, Dnro 2015/274,

Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi. Viite Vastinepyyntö 27.05.2015, Dnro 2015/274, Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki markkinaoikeus@oikeus.fi Viite Vastinepyyntö 27.05.2015, Dnro 2015/274, ASIA Vastineen antaminen markkinaoikeudelle teknisen lautakunnan hankintapäätöksestä

Lisätiedot

Rajanylitykseen liittyvän dokumentoinnin ohjelmistokehitys ml. rajanylitysdokumentaation

Rajanylitykseen liittyvän dokumentoinnin ohjelmistokehitys ml. rajanylitysdokumentaation TARJOUSPYYNTÖ 1 / 5 Rajanylitykseen liittyvän dokumentoinnin ohjelmistokehitys ml. rajanylitysdokumentaation käsittelyn digitalisointi 05/2017 11.5.2017 1. Tarjouspyynnön kohde... 2 1.1 Tarjouspyynnön

Lisätiedot

ESPD-lomakkeen täyttämisen jälkeen tarjoajan on tulostettava valmis lomake ja liitettävä se tarjoukseensa.

ESPD-lomakkeen täyttämisen jälkeen tarjoajan on tulostettava valmis lomake ja liitettävä se tarjoukseensa. Tarjouspyynnön liite 1 SOVELTUVUUDEN VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Alla on esitetty tarjoajia koskevat soveltuvuuden vähimmäisvaatimukset. Tarjoajien ei tule tarjousta jättäessään toimittaa alla listattuja selvityksiä.

Lisätiedot

Vertailuperusteena on urakkaohjelman kohdan 16.3 mukaisesti veroton kokonaishinta (alv 0 %), jossa halvin kelpoisuusehdot täyttävä tarjous valitaan.

Vertailuperusteena on urakkaohjelman kohdan 16.3 mukaisesti veroton kokonaishinta (alv 0 %), jossa halvin kelpoisuusehdot täyttävä tarjous valitaan. Jämsän Vesi liikelaitos Jäteveden keskuspuhdistamon urakkatarjousten vertailu. PÄÄURAKKA RU1 Vertailuperusteena on urakkaohjelman kohdan 16.3 mukaisesti veroton kokonaishinta (alv 0 %), jossa halvin kelpoisuusehdot

Lisätiedot

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja.

Toimitusehto on DDP (Järvenpää). Osatarjoukset eivät ole sallittuja. Vaihtoehtoiset tarjoukset eivät ole sallittuja. Tarjouspyyntö 1 (5) 29.9.2017 Viite: Välskärinpolun HVP/2017 Välskärinpolun hulevesipumppaamo, laitehankinta Järvenpään Vesi pyytää kokonaishintaista tarjoustanne, Välskärinpolun hulevesipumppaamosta tämän

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon asuntola Kivelän saneerauksen rakentamisesta.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/10 22.01.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/10 22.01.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (7) 10 IV-puhdistustöiden laskutyöperusteiden puitesopimus 2015-2017 HEL 2014-013105 T 02 08 02 00 Päätösehdotus A B C D päättää sulkea pois tarjouskilpailusta Työyhteenliittymä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 126 Ikkunan tiivistys- ja korjaustyöt, puitejärjestely 1.4.2016-31.3.2018 HEL 2015-013851 T 02 08 03 00 Päätös päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen

Lisätiedot

"KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN"

KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN 5 1/ INFRAPALVELUT TARJOUSPYYNTÖ 17.5.2016 "KETTINKIKADUN KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMINEN" 1. Tarjouspyynnön kohde Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos / Infrapalvelut pyytää kokonaisurakkatarjousta

Lisätiedot

Päällystepaikkaustyöt 2014

Päällystepaikkaustyöt 2014 Selvitys Tarjouspyyntö 20.3.2014 1 (8) Päällyst Päällystepaikkaustyöt 2014 Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä päällystepaikkaustöistä

Lisätiedot

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) JARDno-2017-400 Kartanonpuiston toimintapaikka, vaihe 1 / hankinta Järvenpään kaupunki on kilpailuttanut Kartanonpuisotn toimipaikan rakentamisurakan. Hankinta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt YLÖJÄRVEN KAUPUNKI HANKE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN asfaltointityöt vuonna 2016-2018 Asfaltointityöt 2(5) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2016-2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen 1/5 28.5.2019 URAKKATARJOUSPYYNTÖ LOIMAAN KAUPUNKI ALASTARON MOOTTORIRADAN HULEVESIVIEMÄRIN RAKENTAMINEN RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA RAKENNUTTAMINEN JA VALVONTA Pyydämme urakkatarjoustanne Alastaron moottoriradan

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA

Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA Ylivieskan kaupunki Tekninen Palvelukeskus Tilapalveluyksikkö Ratakatu 1, 84100 YLIVIESKA TARJOUSPYYNTÖ KATAJANKOULUN PERUSKORJAUS- JA LAAJENNUSURAKKA 1. Hankinnan kuvaus Hankinnan kohteena on Katajan

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus:

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus: 1(6) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tarjoajan nimi: Y-tunnus: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) TJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (5) 8 Neonpoint Oy:n hankintaoikaisuvaatimus metron opastusjärjestelmän uudistamista koskevasta hankinnasta HEL 2016-005939 T 02 08 01 00 Päätösehdotus Esittelijän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2015 1 (7) 4 Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistustöiden puitejärjestely 1.4.2015-31.3.2017 HEL 2014-013105 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä Työyhteenliittymä Tanatac

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ho/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 1 Vison Alliance Partners Oy:n tekemä hankintaoikaisuvaatimus yleisten töiden lautakunnan päätöksestä, 10.12.2013 526, koskien infrahankkeiden projektinjohtopalveluiden

Lisätiedot

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset

Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset TARJOUSPYYNTÖ 17.3.2015 Tarjouspyyntö Vihdin kunnan alueen pohjatutkimukset Tilaaja Hankinnan kohde Hankinnan tyyppi Työn kuvaus Vihdin kunta, kaavoituspalvelut Vihin kunta pyytää tarjoustanne pohjatutkimusten

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI

Töölönlahdenkatu 3 A PL HELSINKI L111/- 1 PL 1037 00101 HELSINKI Puhelin 020 760 3000 www.kpmg.fi Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki ~------~--- - --.!': -,,.. ~~:. _); 1, 00101 Helsinki MARKKINAOIKEUDELLE Asia Valitus

Lisätiedot

TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA

TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA TARJOUSPYNTÖ KARTANONRANNAN KOULUUN HANKITTAVISTA ASTIOITA Hankinnan yleiskuvaus Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut pyytää tarjoustanne liitteen TARJOUKSEEN mukaisista astioista, keittiövälineistä ja

Lisätiedot

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen:

Tarjous on jätettävä suljetussa kirjekuoressa 7.6.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen: Tarjouspyyntö Sivu 1 / 5 KATU- JA ULKOVALAISTUKSEN SANEERAUS 2013-2014 TARJOUSPYYNNÖN KOHDE Jalasjärven kunnan tekniset palvelut pyytää teiltä tarjousta valaisinsaneerauksista yksikköhintaisena kokonaishintaurakkana

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 28.3.2011 Taltionumero 844 Diaarinumero 4055/3/10 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Asian aikaisempi käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (6) 98 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, kaupunkitekniikan rakentamisen yksikönjohtajan päätös 5.3.2015 15 HEL 2015-001355 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS 1 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.6.2011 Taltionumero 1495 Diaarinumero 64/3/11 Asia Valittaja Julkista hankintaa koskeva valitus Hakija Päätös, jota valitus koskee Tarjouspyyntö ja hankintapäätös

Lisätiedot

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN AUTOMAATTISTEN SAMMUTUSLAITTEI- DEN JA PALOILMOITTIMIEN TARKASTUS

ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN AUTOMAATTISTEN SAMMUTUSLAITTEI- DEN JA PALOILMOITTIMIEN TARKASTUS TARJOUSPYYNTÖ ESPOON ASUNNOT OY:N KIINTEISTÖJEN AUTOMAATTISTEN SAMMUTUSLAITTEI- DEN JA PALOILMOITTIMIEN TARKASTUS AUTOMAATTISTEN SAMMUTUSLAITTEIDEN, PALOILMOITTIMIEN, PALOVAROITIN- JÄRJESTELMIEN SEKÄ SAVUNPOISTOLUUKKUJEN

Lisätiedot

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki

11.4.2014. Tarjousta pyydetään seuraavista työkoneista: kauhan kallistaja, routapiikki Tarjouspyyntö 1 (5) 1 Järvenpään kaupungin työkonepalvelut 2014-2015 2 Hankinnan yksilöinti Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus pyytää tarjoustanne tarvitsemiensa yksikköhintaperusteisten työkonepalveluiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Kj/9 17.2.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Kj/9 17.2.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2014 1 (6) 9 Vuoristo-yhtiöt Oy:n hankintaoikaisuvaatimus, kuntoremonttikurssien hankinnasta Helsingin kaupungin henkilöstölle vuosille 2014-2015 HEL 2013-012768 T 02 08

Lisätiedot

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa

24.5.2011. Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa äine n 1 (4) Kokkolan kaupungin tekniselle lautakunnalle OIKAISU VAATIMUS Asia Oikaisuvaatimus koskien Kokkolan kaupungin päällystysurakkahankintaa Päätös Oikaisuvaatimuksen tekijä Kokkolan kaupungin teknisen

Lisätiedot

HANKINTAILMOITUSTEN KARIKOT. IPT2-hankkeen työpaja 2. Helsinki asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

HANKINTAILMOITUSTEN KARIKOT. IPT2-hankkeen työpaja 2. Helsinki asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy HANKINTAILMOITUSTEN KARIKOT IPT2-hankkeen työpaja 2 Helsinki 9.5.2017 asianajaja, VT, KTM Mika Pohjonen Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy 1 Hankintailmoitus / tarjouspyyntö > Hankintalaki 67 2 momentti

Lisätiedot

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi

tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi tp wilkk peruskorjaus.doc Tarjouspyyntö F-luokan öljyntorjunta-aluksen peruskorjaus ja modernisointi 2012 F-LUOKAN ÖLJYNTORJUNTA-ALUKSEN PERUSKORJAUS JA MODERNISOINTI Tarjouspyynnön sisältö Satakunnan

Lisätiedot

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi

Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi TARJOUSPYYNTÖ 1 / 6 Maksujärjestelmä työntekijän omaehtoisen, verovapaan liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi 29.8.2016 Imatran kaupunki Virastokatu 2, 55100 Imatra Vaihde: 020 617 111 Faksi: 020

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UIMAOPETUKSESTA

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UIMAOPETUKSESTA KIRKKONUMMENKUNTA TARJOUSPYYNTÖ Sivistyspalvelut PL 20 5.10.2009 02401 KIRKKONUMMI TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UIMAOPETUKSESTA HANKINNAN KOHDE Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut pyytää

Lisätiedot

ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535.

ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535. 1 (5) MARKKINAOIKEUDELLE ASIA Julkista hankintaa koskeva vastine Rakennusliike Porrokki Oy:n 4.6.2014 markkinaoikeudelle tekemän valituksen johdosta asiassa 2014/535. Vastine koskee valittajan tekemää,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ajoratamerkintätyöt 2013-2015, tarjouspyyntö 2(6) 1. Työn nimi Ajoratamerkintätyöt 2013-2015 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä.

Lisätiedot

Esitteen otsikko 2006

Esitteen otsikko 2006 12.4.2017 TARJOUSPYYNTÖ KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Esitteen otsikko 2006 www.nurmijarvi.fi TARJOUSPYYNTÖ 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Nurmijärven kunta Ympäristötoimi PL 37 01910 Nurmijärvi

Lisätiedot

Vastine valitukseen markkinaoikeuden asiassa dnro 2018/285. Mäntyharjun kunta (jäljempänä myös Hankintayksikkö )

Vastine valitukseen markkinaoikeuden asiassa dnro 2018/285. Mäntyharjun kunta (jäljempänä myös Hankintayksikkö ) MARKKINAOIKEUDELLE ASIA Vastine valitukseen markkinaoikeuden asiassa dnro 2018/285 HANKINTAYKSIKKÖ Mäntyharjun kunta (jäljempänä myös Hankintayksikkö ) HANKINTAYKSIKÖN ASIAMIES JA PROSESSIOSOITE Lakimies

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 606 LTR Suunnittelu Oy:n hankintaoikaisuvaatimus koskien kiinteistölautakunnan hankintapäätöstä pienehköjen hankkeiden pää- ja arkkitehtisuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta

Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta Tarjouspyyntö Henkilöstön merkkipäivien lahjatavaroiden yhteishankinta 1. Hankinnan tausta ja tavoitteet Kyseessä on Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ja Kokkolan kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 583 Puitesopimus ilmanvaihtosuodattimien hankinnasta 2015 HEL 2015-012772 T 02 08 01 00 Päätös A B C D E F päätti hylätä Teknocalor Oy:n tarjouksen Käyttökustannuskorin

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ TARJOUS 1 (9) SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (9) Selvitys

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Huhtimonmäen kaava-alue

Tarjouspyyntö Huhtimonmäen kaava-alue TARJOUSPYYNTÖ 13.2.2018 Sisällys 1 Tarjouspyynnön kohde... 3 2 Hankintamenettely... 3 3 Urakkamuoto... 3 4 Urakka-aika... 3 5 Maksuperuste... 3 6 Tarjouspyyntöasiakirjat... 3 7 Soveltuvuusvaatimukset urakoitsijalle...

Lisätiedot

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus

79 22.11.2011. Hankinnan kuvaus Tarkastuslautakunta 1.1.2009-30.6.2013 79 22.11.2011 ERITYISTARKASTUSPALVELUN HANKINTA TARLAU 79 Hankinnan kuvaus Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 26.9.2011 antanut tarkastuslautakunnan tehtäväksi vihreiden

Lisätiedot

HATTULA KALLIOLANTIE

HATTULA KALLIOLANTIE HATTULA KALLIOLANTIE rakentaminen kokonaisurakkana URAKKATARJOUSPYYNTÖ 26.5.2016 Urakkatarjouspyyntö Kalliolantie 2016 1/6 URAKKATARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KALLIOLANTIEN MUUTTAMI- NEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄKSI

Lisätiedot

Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä ( 41)

Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä ( 41) Markkinaoikeus PL 118 00131 HELSINKI markkinaoikeus@oikeus.fi ASIA: Valitus Mäntyharjun kunnan paloaseman rakentamista koskevasta hankintapäätöksestä 25.6.2018 ( 41) VALITTAJA: Rakennusyhtymä Putkinen

Lisätiedot

Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys

Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YPÄJÄN KUNTA JA LOIMAAN VESI -LIIKELAITOS Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys Tarjouspyyntö FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy P25129 Tarjouspyyntö Kauko Marttila

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 23.4.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Uusi rantasauna KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon uuden rantasaunan rakentamisesta. Rakentamispaikka sijaitsee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 125 Jälkivahinkojen torjunta, puitejärjestely 1.4.2016-31.3.2018 HEL 2015-013850 T 02 08 03 00 Päätös päätti hylätä City-Air Oy:n, Glenwood Oy:n, Nordhaus Partners

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut

1(5) Osa-alue A Perusvarusteisilla ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut. Osa-alue B Esteettömillä ajoneuvoilla suoritettavat kuljetuspalvelut 1(5) TARJOUSPYYNTÖ: Liedon kunnan vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailutus 1. Hankinnan kohde 2. Sopimuskausi

Lisätiedot

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh.

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh. 1 LUMIJOEN KIERRÄTETTÄVIEN JÄTTEIDEN VARASTOHALLI Tarjouspyyntö : Tilaaja : Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista Lumijoen kunta, Ari Korkala puh. 040-5640

Lisätiedot

TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU

TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU TARJOUKSEN SOVELTUVUUSLIITTEET, TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU Tarjoajan on täytettävä alla mainitut soveltuvuusvaatimukset. Mikäli tarjouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Teknisen palvelun lautakunta Stara/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (6) 4 Hankintaoikaisuvaatimuksen hylkääminen, suuret jyräpäällystystyöt 2014, itäiset kaupunginosat HEL 2013-015014 T 02 08 03 00 Päätösehdotus Esittelijän perustelut

Lisätiedot