Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra?

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra?"

Transkriptio

1 Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Juoksin alas metropysäkin portaita. Metro liukui jo tunnelista valaistulle asemalle ja kuulin sen jarruttavan. Harpoin jo kaksi porrasta kerralla, koska olin jo muutenkin myöhässä aikataulustani. Singahdin sisään lähimmäiseen vaunuun juuri, kun ovet alkoivat piipittää sulkeutumisen merkiksi. Lysähdin penkille ja huohotin spurttini jäljiltä. - Tais tytölle tulla kiire junaan, kuului vanhan miehen ääni vastakkaiselta penkiltä. Nostin katseeni ja kohtasin kuin kohtasinkin vanhan miehen oranssilta istuimelta. Ryttyinen naama oli ystävällisessä virneessä ja vanhat kädet puristivat repun kantohihnaa. Hymyilin papalle takaisin ja vastasin, kun olin saanut hengitykseni tasaantumaan: - Joo, niin tuli. En ikinä osaa lähteä ajoissa. - Niin minä tuota ajattelinkin, ei meinaan ollut ensimmäinen kerta, kun näin sinun tulevan vauhdilla kyytiin, mies vastasi ja naurahti huvittuneena. Naurahdin myös, ja käännyin katsomaan ulos ikkunasta tunnelin pimeyteen, joka oli jo vaihtumassa seuraavan aseman halogeenivalojen loisteeseen. Mies katseli myös ulos ikkunasta, kuinka lisää ihmisiä tulvi puolitäyteen vaunuun. Viimeisten joukossa oli ikäiseni poika, joka oli pukeutunut jonkin rakennusfirman työhaalariin ja joka raahasi isoa työkalupakkia mukanaan. Poika istahti samaan penkkiin ukon kanssa, kaivoi taskustaan mp3 -soittimen ja tunki kuulokkeet korviinsa. Mies kääntyi katsomaan hänenkin puoleensa, ja minä ajattelin, että on harmillista, kun nykyään vanhuksille ei ole paljon juttuseuraa, ja he joutuvat juttelemaan muukalaisten kanssa metrossa. Vanha mies todistikin ajatukseni ainakin osittain tosiksi, sillä hän alkoi puhua myös pojalle. - Mitä se nuori mies kuunteleepi? Poika katsoi kummastuneena vanhukseen takaisin, mutta oli ilmeisesti saanut hyvän kasvatuksen, sillä vastasi hetken kuluttua aivan asiallisesti: - Tällästä rockiahan minä. - Jaajaa, vai että oikein rokkimusiikkia. Mikä yhtye sitä rokkia oikein soittaa? - No tämä on vähän vanhempaa, en tiedä että sanotaanko tätä nykyään rokiksi ollenkaan. Mutta niin mun LP -levyjen päällä lukee, että rock n roll music. Beatlesia ja sen tyylistä. - Jaa, että Piitlesiä, sitä se minunkin likkakaverini kuunteli, kun oltiin nuoria. Se oli semmoinen tyttö se Leila, että tykkäsi. Minä vähän naureskelin, mutta kuuntelin kuitenkin. Eipä olisi arvannut, että vielä nykyäänkin joku kuuntelee.

2 Minä ihmettelin tätä sattumien summaa, itsekin nimittäin pidin juuri vanhemmasta musiikista, ja Beatles oli ehdottomasti lempibändini. Niinpä minäkin puutuin puheeseen ja osoitin sanani pojalle: - Tykkäätkö säkin Beatlesista, kun kovin monet meidän ikäset ei tykkää? Mikä on sun lempikappale? - No Lucy in the Sky with Diamonds on aika hyvä, mutta oikeestaan kaikki käy. No niin ei tykkää juu, munkin muija kanssa vaan naureskelee, että mä olen vanhana syntyny. Mikäs itsesi suosikki on? Entä mistä setä tykkää, jos kerran on ihan alkuperäisiä faneja? - All my, minä aloitin - loving, lopetti mies minun puolestani hymyillen jälleen iloisesti ja jatkoi: - Se oli minun ja Leilan oma kappale. Nyt se minun tyttö onkin jo niin vanha, ettei mistään enää mitään tajua, tementiaksi ne lääkärit sitä kutsuu. Vaan kyllä se jotain muistaa. Aina kun minä laitan sen laulun soimaan, niin hän kyllä tunnistaa kappaleen. Ja joskus minut jopa myös. Nytkin sitä olen menossa katsomaan tohon Herttoniemeen vanhainkotiin. Miehen sanoista tulikin mieleeni kurkistaa, että missä kohtaa matkaa olimme tulossa. Vilkaisin taas ikkunaan, mutta ennen kuin ehdin paikallistaa, missä olimme, haalaripoika ehti sanomaan: - Itäkeskus oli edellinen pysäkki, ei vielä olla edes Siilitiellä. Minnekäs olet menossa? - Keskustaan kouluun. Jään varmaan Kaisaniemessä, kun siinä on se hyvä take away -kahvila. Mihinkäs itse menet? - Mä ajan ihan Ruoholahteen, kun on siellä rakennustyömaa. Mä olen sähkömies. Se on mun mielestä ihan mukava ammatti. Mitä sä opiskelet? Samassa metron kaiuttimista kuului: - Siilitie, Igelkottsvägen. Mies nousi ylös penkiltä, ja sanoi: - Minä jään tässä nytten pois, kun tästä on lyhyempi sinne vanhainkotiin, kun Herttoniemen pysäkiltä. Minä oon tässä jo monena aamuna ajatellut, että nuo kaksi kuuntelee samaa musiikkia, että niiden kannattais tutustua. Jos vaikka tulisivat toimeen yhtä hyvin kun minä ja Leila. Pitäkää hauskaa. Sitten juna pysähtyi ja ovet aukesivat, ja vanha mies oli poissa. Minulle jäi hieman vaivaantunut tunne, sillä olihan poika juuri sanonut, että hän seurustelee ja toisaalta myös siksi, että itse olin jo aikaisempina päivinä katsellut poikaa hieman sillä silmällä, ja nyt ihan vieras vanha mies oli huomannut sen. Onneksi poika kuitenkin hymyili minulle, eikä tuntunut huomanneen nolostumistani, vaan jatkoi puhetta:

3 - Olipas se vähän hassu mies, vaikka oikeessa se siinä kyllä oli, että aina on hauska tutustuu uusiin ihmisiin. Ja sitä suuremmalla syyllä, jos kerrankin on joku joka tajuaa hyvän musiikin päälle. Se jäi kesken, että mitä sä opiskelet? - Ranskan kieltä yliopistolla, kai musta opettaja pitäs joskus tulla, en oo kuitenkaan ihan varma vielä. - Ookoo, taidat sitten olla aikalainen älypää Ei siis millään pahalla, musta on hauskaa, et muut jaksaa opiskella, vaikken itse jaksanutkaan, poika jatkoi nopeasti huomattuaan hieman loukkaantuneen ilmeeni. Juna pysähtyi taas, tällä kertaa Kalasatamassa, ja ihmiset ympärillämme vaihtuivat. Toiset lähtivät ulos, toiset tulivat sisään. Pysähdyksen aikana olimme molemmat hiljaa, ja minä vilkuilin poikaa mahdollisimman huomaamatta. Hänellä oli männynkaarnan ruskeat hiukset, jotka myös muutenkin toivat mieleen männynkaarnan. Ehkä se johtui siitä, että hiukset olivat hieman sekaisin ja kiharaiset, ja ne muodostivat samanlaisia kuvioita kuin kaarna puun kyljessä. Ne myös olivat hieman tavallista miesten mallia pidemmät, ja ulottuivat reilusti korvan alapuolelle. Etuhiukset pyrkivät oikean korvan takaa peittämään tumman suklaan värisiä silmiä, joita kehystivät vahvat, tummat kulmakarvat. Nenä oli aika pieni, mutta suu ja leuka voimakkaat. Parran ja viikset hän oli ajellut niin, että oli aivan siloposkinen. Hän oli varmasti minua pitempi, lähes kaikki olivat, koska pituutta itselleni oli kertynyt vain alle 160 senttiä. Arvelin, että hän olisi noin 180 senttinen, sillä nyt hänen viereensä istahti todella pitkä, varmaan kaksi metrinen mies, eikä poika jäänyt paljoa miestä lyhyemmäksi. Metro nytkähti taas liikkeelle omalaatuisin hurinansa säestämänä. Minä hieman säikähdin, kun poika taas avasi suunsa: - Mun nimi on muuten Joona, entäs sä? - Mä oon Petra. - No hauska tutustua Petra, Joona vastasi virnistäen leveästi ja jatkoi: - Kerropas nyt mulle, että miks ihmeessä sä aloit tykätä Beatlesistä? - No kun mun yläasteella oli sellanen musiikin ope, joka oli ihan hulluna siihen ja sit se laittoi meidät soittamaan ja laulamaan sitä aina. Jotenkin mä vaan sitten aloin tykkäillä niitä biisejä, ja kävin kerran lainaamassa kirjastosta cd:n, niin et siitä se sitten lähti. - Ha, naurahti Joona. - Mäkin oon jonkun käännyttämä, mun vanhemmat on meinaan aina kuunnellu kanssa kotona. Just teini-ikäsenä se oli ihan hirveen noloo, kun vanhemmat kuunteli tällästä humppaa, mut jännästi siihen korva tottuu, ja sitä alkaa kaipaamaan, kun hetken on asunut yksin.

4 Sörnäinen ja Hakaniemi vilahtivat nopeasti ohitse, kun juttelin Joonan kanssa. Hän oli selvästi ammattimaisempi fanittaja kuin itse olin, hänellä oli jopa vanhat LP -levyn toisto laitteet kotona, että voisi kuunnella niitä. Itse olin vain lataillut musiikkia netistä ja tykkäsin kuunnella sitä. Niin sitten saavuttiin Kaisaniemeen, ja minun oli kiiruhdettava eteenpäin, sillä vaikka rentouttava juttelu olikin minut saanut unohtamaan kiireeni, en kuitenkaan ollut sen enempää aikataulussa kuin metroon juostessani olin ollut. Vaihdoimme pikaiset heit Joonan kanssa, ja minä pujahdin ovista ulos laiturille, ja lähdin kipittämään liukuportaita kohti. Moneen viikkoon en ajatellut Joonaa, enkä erikoista metromatkaamme. Kävin luennoilla, ja tein läksyjä sekä harjoituksia niin kuin aina ennenkin. Viikonloppuisin menin bileisiin haalarit päällä. Eli sanalla sanoen vietin ihan tavallista opiskelijaelämää. Eräänä perjantai-iltana kuitenkin kuulin tutun äänen takaani, kun olin juuri kävelemässä Rautatieaseman raitiovaunupysäkille päästäkseni erään opiskelukaverini kämpille saunailtaan. - Hei Petra! Hei Petra, etkös se olekin sinä? Käännyin ja näin edessäni kenenpä muunkaan kuin Joonan. Tällä kertaa hänellä ei ollut sinisiä työhaalareita ja turvakenkiä, vaan tummat farkut, vaalean vihreä t-paita, pikkutakki ja valkoiset tennarit. Hiuksetkin olivat kasvaneet ja hän oli sitaissut ne niskaansa pienelle ponihännälle. Hänen vieressään seisoi vaaleatukkainen tyttö, ilmeisesti hänen muijansa. Hymyilin pariskunnalle, ja vastasin: - Minähän tässä, minnes olette menossa? - Juulian vanhempien kanssa syömään, meidän pitäis nähdä ne kohta tossa pääovilla. Nyökkäsin, ja katselin hiukan hämmentyneenä ympärilleni, jos Joona olisi ollut yksin, olisin helposti voinut jatkaa kesken jäänyttä keskusteluamme, mutta nyt se tuntui tässä ympäristössä ja toisen, vieraan henkilön läsnä ollessa hieman hassulta. Loppujen lopuksi en oikeastaan tuntenut Joonaakaan kovin hyvin. Onneksi hän kuitenkin oli tilanteen tasalla, ja kääntyi puhumaan tyttöystävälleen: - Tää on Petra, on joskus juteltu sen kanssa metrossa, sekin tykkää Beatlesistä. Tyttökin nyökäytti päätään ja vastasi: - Ok, mut meidän täytyis mennä. Sitten hän kääntyi ja lähti marssimaan kohti asemaa ja sen ovia. Joona kääntyi minua kohden, kohautti anteeksi pyytävästi hartioitaan kuin sanoakseen, ettei tiennyt mikä Juulialle oli tullut. Lopuksi hän sujautti käteeni pienen pahvisen kortin, heilautti kättään ja lähti painelemaan kovalla vauhdilla tyttöystävänsä perään huikaten vielä: - Nähdään taas, ja jutellaan kunnolla.

5 Minä jäin seisomaan pysäkille pidellen käsissäni korttia, johon oli sinisellä präntillä painettu sanat YIT, Joona Repo, Vastaava sähkömies ja alimmaiselle riville kännykän numero. Mietin, että mitäkähän tämänkin pitäisi tarkoittaa. Tarkoittiko se sitä, että hän halusi tutustua paremmin, että minun pitäisi ottaa yhteyttä häneen? Ilmeisesti tarkoitti. Huomasin tuijottavani pojan perään, enää häntä ei kunnolla erottanut ihmisjoukosta aseman ovien edessä ja pohtivani, mitä hän minusta halusi. Ystävän vain vaiko enemmän? Pudistelin kuitenkin nopeasti sellaiset mietteet pois päästäni. Mieshän seurusteli, ja mitä ilmeisimmin halusi pysyä hyvissä väleissä tyttönsä kanssa. Todennäköisesti hän vain haluaa jonkun, jonka kanssa jutella musiikista, josta pitää. Ratikka kolisteli jo kulman takaa esiin, ja pysähtyi pysäkille. Onneksi siellä ei ollut täyttä, vaan pääsin jopa ikkunapaikalle istumaan. Vaunu nytkähti liikkeelle ja myös omat ajatukseni kulkivat eteenpäin. Olin jo maistellut muutaman siiderin kotona tunnelmaa vauhdittaakseni, ja se kyllä totisesti sai ajatukseni laukkaamaan. Yritin pitäytyä asiallisena Joonan suhteen, tuskin edes tunsin koko miestä, mutta silti jostain kummasta syystä aivoni tuntuivat vain ajattelevan, että miltä tuntuisi pöyhiä hänen pörröisiä hiuksiaan tai koskettaa tukevaa olkapäätä kuten Juulia äsken. Kun ratikka vihdoin saapui määränpäähäni, olin itselleni hyvin kiukkuinen itsehillinnän puutteesta. Kävelin reippaasti viileässä illassa saadakseni ajatukseni rauhoittumaan, ja pystyäkseni nauttimaan illastani ystävien parissa. Hiprakkani alkoikin hälvetä, ja ennen kuin pääsin ystäväni asunnolle, tunsin olevani taas sen verran tasapainossa, ettei kukaan huomaisi mitään outoa. En nimittäin halunnut alkaa selvittelemään mitätöntä pikaihastusta kenellekään, vaan halusin ottaa rennosti koko illan. Mutta tietysti toiveeni oli turha. Selvästi ystäväni tunsivat minut ja ilmeeni vähän liian hyvän. Nimittäin heti avattuaan oven ystäväni Mira vilkaisi minua tarkasti ja laukaisi heti hyvän kysymyksen: - Mitä ihmettä Petra, kuka se kundi on? Minä yritin soperrella jotain yhdentekevää vastaukseksi, mutta sain vain napakan käskyn olla höpöttämättä turhia ja kertomaan koko jutun juurta jaksain. Niinpä minä sitten huomasin istuvani saunanlauteilla Rekorderlig -siideri kädessä ja aloittavani: - No joku kolme tai neljä viikkoo sitten mulla oli kiire metroon Kun pääsin tarinan loppuun, Miraa nauratti. Hän oli sitä mieltä, että totta kai minun pitäisi soittaa jätkälle, ja sopia tapaaminen, kerran olin kiinnostunut. Jos hän olisi kiinteässä suhteessa, jota ei halunnut rikkoa, hän varmasti tekisi sen selväksi omalla käytöksellään. Ja jos taas asia ei olisi niin, niin kuka tietäisi, mitä tapaamisesta seuraa. - Et sä yksin niiden välejä pysty sotkemaan, ja jos se taas itte haluaa sotkea välinsä, niin eihän se sillon ole sun vikasi, Mira tilitti minulle.

6 Itse en ollut asiasta yhtä varma, mutta joka tapauksessa arvostin ystäväni neuvoja, ja päättämättömyys ja ihmettely alkoivat päässäni pikku hiljaa väistyä, kun heitimme lisää löylyä kiukaalle. Mira kiirehti ulos kovista löylyistä, mutta palasi hetken päästä uudet siiderit mukanaan sanoen: - Mut nyt ei murehdita mitään jätkäjuttuja, nyt pidetään hauskaa. Luku 2 - Minä rakastan sinua, Joona Joona harppoi rappuja ylöspäin kaksi kerrallaan. Työpäivä oli ollut raskas, mutta onneksi häneltä vielä löytyi virtaa. Mp3 -soittimen kuulokkeista kaikui All my loving, ja Joona hymyili muistellessaan aamuista juttutuokiota sen hauskan tytön kanssa, jolla ihme kyllä oli sama musiikkimaku kuin hänellä. Neljännessä kerroksessa nuori mies ei jatkanutkaan enää matkaansa vaan kääntyi käytävälle. Perimmäisessä ovessa luki Repo - Haapanen. Hän ja Juulia. He asuivat toista vuotta yhdessä, mutta olivat seurustelleet jo iät ja ajat. Tai siltä Joonasta ainakin ne viisi vuotta, jotka olivat kuluneet ammattikoulussa tavanneen pariskunnan alettua seurustella, tuntuivat. Hän avasi oven avaimella ja astui sisään huikaten: - Moi kulta! Tulin jo. Vastausta ei kuulunut, vaikka Juulian ulkotakki ja -kengät olivat eteisessä. Joona tunki vaatteensa naulakkoon ja työkalupakin eteisen kaappiin. Sitten hän käveli olohuoneen ovelle ja avasi sen. Juulia makasi sohvalla silmät kiinni. Joona huokaisi, ja ajatteli tytön nukkuvan jälleen. Nykyisin hänestä tuntui siltä kuin Juulia olisi vältellyt häntä, mikä oli hieman hankalan oloista 50 neliön kerrostalokaksiossa. Hän oli juuri lähdössä ovelta makuuhuoneeseen, kun Juulia avasikin silmänsä. Juulian ääni ihan säikäytti Joonan: - Mä en haluu sitä. - Niin mitä et halua? Joona kysyi hämmentyneenä. Juulialla tosin oli usein tapana aloittaa keskustelu jostain aiheesta ihan yhtäkkiä, kun itse ensin oli miettinyt sitä jopa päiväkausia päänsä sisällä. - Mä en halua lasta. Vielä ainakaan. Ehkä en koskaan. No nyt oli Joonakin jo kärryillä. Hän oli viime viikonlopussa ehdottanut, että he hankkisivat lapsen. Hänelle oli ollut jo seurustelun alkuajoista selvää, että hän haluaa lapsen tai lapsia joskus. Ja aina viikonloppuiseen keskusteluun asti hän oli luullut, että niin Juuliakin haluaa. Mutta kun hän oli avannut keskustelun, ja sanonut, että nyt kun hänellä oli vakituinen työpaikka, ja Juuliallakin hyvin keikkatöitä. He voisivat alkaa säästää rahaa hiukan, koska hän halusi lapsen. Juulia oli suutahtanut ja tiuskaissut:

7 - Niin ehkä sinä haluat, minä en ole yhtään varma haluanko vielä. Mä haluan nähdä ja kokea kaikkea, sit mä oon sidottuna kakkavaippoihin seuraavat vuodet, mä oon vasta nuori. Anna mä mietin eka. Totta kai Joona oli antanut hänelle miettimisaikaa, sanonut vain, että toivoo Juulian kertovan hänelle, mitä päättää. Ja tässä se päätös nyt sitten oli. Salaa Joona oli uskonut, että kunhan Juulia saisi viikon tai kaksi aikaa tottua ajatukseen, hän varmasti olisi samaa mieltä. Mutta ei. Hetkeksi Joona hiljeni ihan kokonaan, aivan kuin ei löytäisi mitään sopivaa sanottavaa, vaikka hänen päässään risteili monenlaisia ajatuksia. Surua, kun hänen rakastamansa nainen ei halunnutkaan lasta hänen kanssaan. Harmia siitä, kun edes oli ehdottanut. Kummastusta, miten oli voinut tulkita toisen noin väärin. Ja yllättäen jopa vihaa, hän halusi lapsen, ja jos Juulia rakasti häntä, niin Juulian olisi kuulunut haluta samoin kuin hän. Joona tiesi olevansa kohtuuton, eihän ketään voinut pakottaa hankkimaan lasta, mutta pahalta hänestä joka tapauksessa tuntui. Lopulta hän avasi suunsa ja sanoi: - Mikset sä halua? Etkö sä rakasta mua, vai mikä on? Juulia mulkaisi häntä pahasti ja vastasi: - No en vaan halua. Ei sillä oo mitään tekemistä rakkauden kanssa. - Totta kai on! Joona huusi. Hän oli itsekin hämmästynyt tunteistaan, eihän hän edes ollut mitenkään kovin kovasti lasta halunnut. Lähinnä hän oli halunnut, että he alkaisivat valmistautua lapsen tuloon, jos sellainen sattuisi lähivuosina. Rahaa vähän säästöön isompaa asuntoa varten ja muita pikkujuttu hän oli suunnitellut. Ja tässä hän nyt huusi ja räyhäsi ihanalle naiselleen, koska tämä ei ollut vielä valmis. Syyllisyys tunki itsensä kiukun ylitse ja Joona lysähti nojatuoliin itkien. Juulia lähti olohuoneesta, eikä palannut moneen tuntiin. Joona ryhdistäytyi ja yritti ajatella positiivisesti. Juulia oli sanonut vain ehkä ei koskaan, mikä oli kuitenkin lievempi asia kuin ei koskaan. Hänellä oli vielä toivoa. Se oli heidän ensimmäinen riitansa, joka jäi sopimatta. Illalla he menivät hiljaisina nukkumaan ja nousivat seuraavana aamuna aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Joona ajatteli, että antaa Juulialle lisää aikaa harkita, ja Juulia taas vastaavasti ajatteli, että Joona tottuisi kyllä ajatukseen lapsettomuudesta, kunhan saisi aikaa. Seuraavien viikkojen aikana he elivät mahdollisimman tavallista elämää, kävivät elokuvissa, laskivat leikkiä ja laittoivat yhdessä hyvää ruokaa sunnuntai-illoiksi. Mutta joka kerta kun tavallinen keskustelu loppui, molempien kasvoilta saattoi lukea ikäviä ajatuksia. He kiertelivät

8 aihetta, eikä kumpikaan maininnut sitä. Välillä he riitelivät jostain turhasta aiheesta kuin sopimaton riita olisi nostanut kaikki pienetkin aiheet isommiksi. Yhtenä torstaina Juulian vanhemmat soittivat ja pyysivät heitä syömään uuteen keskustassa sijaitsevaan ravintolaan seuraavana iltana. Sekä Joona että Juulia olivat helpottuneita, ettei heidän vielä sinäkään iltana olisi välttämätöntä palata vaikeaan keskusteluun. Silti he kumpikin tiesivät, että se olisi vielä joskus käytävä. Kun perjantai sitten tuli, he molemmat pukeutuivat parhaimpiinsa ja lähtivät yhdessä kohti keskustaa. Kun pariskunta kulki Rautatieaseman ratikkapysäkin ohitse Joona huomasi tutun näköisen tytön värjöttelemässä pysäkillä. He pysähtyivät hetkeksi juttelemaan, mutta Joona huomasi että Juuliaa painoi jokin, joten he jatkoivat nopeasti matkaansa. Heti kun Joona saavutti tyttöystävänsä, tämä kivahti: - Kukas pimu se tuo oli? Sä oot tietysti vehdannut sen kanssa. Eikö nii? - No en oo, johan mä sen sulle esittelin. Juttelin sen kanssa joku päivä metrossa. - Mikset aikasemmin maininnu? Tais olla muutakin kun juttelua, kun et oo voinut kertoa. - En mä ehtinyt sulle kertoo sillon. - Miten niin et ehtiny? Huijaat. - Ei kun se oli se päivä, kun sä sanoit et sä et haluu - Tulihan se sieltä! Sä oot alkanu katteleen uutta muijaa, kun mä en haluu tulla sidotuks suhun ja johonkin rääkyvään nyyttiin, jota en ees tahdo! Joona oli hyvin hämmästynyt, ei hän tietenkään haluaisi ketään muuta kuin Juulian, miten toinen saattoi edes syyttää häntä moisesta. Hän veti muutamaan kerran syvään henkeä ja ehti jo aloittaa seuraavaa lausetta: - Juulia -kulta rauhoitu, ihmiset kattoo - Et edes kiistänyt, mä arvasin! - Rauhoitu nyt, sun porukat on täällä just. Nyt vasta Juulia tuntui tajuavan paikan olevan julkinen ja napsautti suunsa kiinni kesken lauseen. Sitten hän sihautti hampaidensa välistä: - Ok, mä rauhoitun, kyl mä uskon sua. Sori kulta. Käyttäydyt sit nätisti, kun ne tulee. Joona nyökkäsi ja ajatteli, että tietysti hän käyttäytyisi. Ei tällainen pieni riita mitään haittaisi, kunhan hän vain rakastaa Juuliaa, niin kaikki muu selviää. Pian Juulian äiti ja isä saapuivatkin, ja seurue siirtyi läheiseen ravintolaan. Ilta oli oikeastaan hauskakin. Välillä Joona oli aistivinaan pientä väkinäisyyttä Juulian heleässä naurussa, mutta ei hän voinut olla varma. Varsinkaan kun Juulia kertoili hauskoja juttuja, kuunteli toisten kertomuksia kannustaen juuri sopivasti, ja jopa pitkästä aikaa flirttaili Joonalle

9 punaviini pullon huvetessa. Pullo tosin hupeni Joonan mielestä hieman liian nopeasti, ja pian tilattiinkin uusi pullo. Joona huomasi, etteivät tulevat appivanhemmatkaan juoneet sen enempää kuin hän, eli suurin osa juomasta valui alas Juulian kurkusta. Se huolestutti nuorta miestä hieman, sillä käytös ei ollut ollenkaan hänen kultansa tapaista. Ja kun sitten kotiin lähdön aika tuli, ei Juulia yllättäen pysynyt kunnolla pystyssä. Hänen isänsä huolestui ja kysyi Joonalta: - Pääsettekö te nyt varmasti sinne Puotilaan julkisilla, voitais me heittää, vaikkei se Espoon suunnassa olekaan, meillä on auto tossa Elielillä parkissa. Joon kuitenkin nyökkäsi ja vastasi: - Kyllä me päästään tosta metrolla suoraan, mä pidän Juuliasta huolen. - Sinä oot kunnon poika. Kun he nousivat ulos metrosta, Joona tuki Juuliaa, joka roikkui hänen kaulassaan toisella kädellä, kyljestä. Nuori pari käveli hitaasti pimeähköä kävelytietä kotiin päin, kun Juulia pysähtyi äkisti. Hän sanoi: - Kävellään tuolta rannan kautta, haluan haukata vähän happea. Niin Joona lähti taluttamaan häntä kohti Vartiokylänlahden uimarantaa. Ilta oli vuoden aikaan nähden tyyni ja lämmin. Vaikka oli jo syyskuun loppu, lämmintä oli varmaan toistakymmentä astetta näinkin myöhään illalla. Kirkkaimmat tähdet näkyivät kaupunkien valojen lävitse ja viimeiset kesälinnut sirkuttivat puskissa. Viimein he pääsivät rantaan, jossa pienestä kuunsirpistä lähtevä valo heijastui merivedestä. Joona istutti Juulian penkille ja istuutui itse tämän viereen. Hetken he vain katselivat ja kuuntelivat syysiltaa, joka oli vaihtumassa yöksi. Joona vaistosi, että Juulia halusi puhua. Niin hän itsekin tahtoi. Lopulta Juulia puhui: - Mä haluan olla sun kanssa ihan aina, ja mä toivon et säkin pystyt olemaan mun kanssa, vaikka et halua lapsia. Sä oot mulle ihan mielettömän tärkeä. Joona oli hetken vaiti, ja mietti mitä vastaisi. Hän tiesi, että pystyisi kyllä pysymään Juulian rinnalla, mitä tahansa tapahtuisi, mutta hänelle oli tullut vaikea tunne siitä, että Juulia ei itse ehkä pystyisi. Siitä huolimatta tai juuri sen takia: - Mä oon sun niin kauan, kun sinä olet mun. Rakastan ihan yhtä paljon sua nyt, kun vaikka viime vuonna. Toivon tietysti, että joskus muutat mielesi, mutta jos et muuta, niin kyllä mä pärjään. -Otetaan vaikka koira, niin mun hoivausvietti täyttyy, hän lisäsi vielä hetken kuluttua hymyä ja huumoria äänesssään. Juuliakin tirskahti, ei enää väkinäisesti niin kuin aiemmin illalla, vaan aidosti hyvän tuulisesti. Sitten tyttö painautui Joonan kainaloon. Joona kääntyi tytön puoleen ja painoi pitkän

10 suudelman tämän huulille. Sitten kuin yhteisestä sopimuksesta he nousivat penkiltä ja lähtivät astelemaan kotiaan kohti, Juulia vielä hitusen huojuen Joonaa vasten ja vapautuneesti jutellen. Kun he pääsivät kotiin, Juulia halusi vessaan. Joona päätti avata sovinnon kunniaksi vielä yhden viinipullon, nyt he voisivat molemmat todella nauttia siitä, kun he olivat turvallisesti kotona. Hän kaatoi viiniä kahteen lasiin, jotka hän asetti sohvapöydälle. Juuliakin tuli vessasta, vilkaisi viinilaseja ja virnisti. Hän istahti miehensä viereen ja he kilistivät laseja. Joona maisteli pehmeää punaviiniä, se maistui hieman mausteiselle. Hetken he istuivat taas vierekkäin yön hiljaisuudessa. Juulia liu utti kättään Joonan reittä pitkin ja nojautui niin, että saattoi antaa hänelle suukon kaulalle. Joona huokaisi, kun tunsi pienen väristyksen kulkevan selkäänsä pitkin. Juulia kiipesi hänen syliinsä jatkaen suutelua. Sitten tyttö pujotti sormensa Joonan hiuksiin ja avasi ponin häntää pitelevän pompulan. Joona oli jo sisään tullessa riisunut pikkutakkinsa, ja Juulia riisui hänen t-paitansakin. Nyt väristykset eivät johtuneet pelkästään nautinnosta, vaan myös vilusta, kun Joonan iho oli niin nopeasti paljastettu viileälle ilmalle. Joona oli tarttunut jo aiemmin Juuliaa vyötäisiltä kiinni, ja nyt hän hivutti kätensä Juulian paidan alle ja siveli pehmeää ihoa selästä. Poika tunsi kiihottuvansa hirvittävän nopeasti, sillä viime viikkoina ei ollut liiemmälti ollut läheisyyttä eikä seksiä. Juulia hymyili hänelle, tyttökin oli selvästi huomannut, kuinka hänen kalunsa oli kovettunut ja painoi nyt tytön jalkoväliä. Kun Juulia alkoi liikutella itseään Joonaa vasten, se tuntui vaatteidenkin läpi ihan mielettömän hyvältä. Pieni voihkaisu karkasi Joonan huulilta, kun Juulia vielä samalla alkoi hivellä hänen rintakehäänsä pehmein sormin. - Kulta, jos et sä lopeta, niin mä tuun ihan just, Joona ähkäisi. - Shhh. Mä määrään nyt tahdin, Juulia sihahti, mutta lopetti kuitenkin liikkeensä. Sen sijaan Juulia alkoi napittaa paitapuseroaan auki. Nappi napilta enemmän vaaleaa ihoa paljastui kaula-aukosta, eikä Joona voinut kuin tuijottaa. Paita päätyi laajassa kaaressa lattialle, ja Juulian pienet, napakat tissit näkyivät nyt selvästi. Joona ojensi kuin transsissa kätensä koskettaakseen Juuliaa, mutta tämä esti sen virnistäen ilki kurisesti: - Jos meinaat kerran tulla, niin eiköhän sun oo parempi jäähdytellä vähän. Katsoo siis saa, muttei koskea. Sitten Juulia tarttui omiin rintoihinsa alkaen hitaasti pyöritellä niitä käsillään. Hän istui niin lähellä Joonaa, että tämä varmasti näki kaiken hämärästä valaistuksesta huolimatta. Joona tunsi lähes kivuliaan pakotuksen housuissaan, mutta halusi tehdä mieliksi Juulialle ja noudattaa tämän pelisääntöjä.

11 Juuliakin alkoi selvästi kiihottua, hän itse tunsi kuinka ensimmäiset sykäykset kosteutta valuivat pikkuhousuihin, ja voihkaisi jo ajatellessaan, kuinka rakastelisi kohta miestään. Hän puristi hieman voimakkaammin nännejään, jolloin hän voihkaisi uudestaan. Ne nöpöttivät selkeinä ja kovina vasten hänen kämmeniään. Joona näki myös, kuinka nännit kovettuivat, ja mitä kiihottuneemmalta Juulia näytti, sitä enemmän hänen teki mieli koskea tyttöä. Lisäksi paine vain paheni, kun hän tunsi, tai ainakin kuvitteli tuntevansa, housujen lävitse, miten Juulian pimppa alkoi kostua. Lopulta Juulia lopetti härnäämisen, suuteli miestään ja tarttui Joonan käsiin ja vei ne rinnoilleen sanoen: - Jatka siitä, mihin mä jäin. Joonaa ei tarvinnut kahdesti käskeä. Hän painoi rinnat yhteen ja kumartui niiden puoleen. Hän imaisi molemmat nännit suuhunsa ja imi niitä voimakkaasti. Taas Juulia voihkaisi ja sen kuultuaan Joonankin oli pakko. Välillä he suutelivat, mutta koko ajan he hyväilivät toisiaan rinnasta. Huohotus ja voihke kaikuivat pienen asunnon olohuoneessa. Hetken kuluttua Juulia nousi Joonan sylistä tämän eteen seisomaan, ja alkoi taas hitaasti riisua itseään. Tällä kertaa hän avasi kiusoittelevan hitaasi housujensa vyön, sitten napin ja lopuksi hivutti vetoketjun auki. Sitten hän kääntyi selin Joonaan, ja laski yhdellä nykäisyllä sekä housunsa, että pikkuhousunsa. Poika huokaisi, kun näki Juulian pyöreän pepun ja kosteana kiiltelevän pimpan edessään. Hän oli jo avannut ylimmän napin omista farkuistaan, kun Juulia kääntyi ympäri ja jatkoi kiusoittelua: - Äläs taas hätäile, mä hoidan ton homman, kun on sen aika. Tuskastuneena Joona totteli, hän ei halunnut tehdä mitään, mikä taas suututtaisi Juulian, varsinkaan ennen kuin olisi saanut tyydytyksen, joten hän hymyili takaisin Juulialle. Tämä oli istahtanut nojatuoliin jalat levällään, ja viittoi Joonalle kutsuvasti. Joona käveli tytön luo, ja kumartui tämän eteen. Ihana, hieman suolainen, tuoksu tavoitti hänen nenänsä vain hetkeä ennen, kun hän painoi suunsa vasten Juulian pimppaa. Joona nuoli pitkin vedoin, aivan alhaalta ylös klitorikselle asti. Välillä hän pysähtyi kiusaamaan sitä pitemmäksi hetkeksi, tai työntelemään kieltään tytön sisään. Juulia tunsi kuinka hän lähetti nautinnollisia väristyksiä tämän vartaloon eri kohtiin. Maku muuttui hetki hetkeltä voimakkaammaksi, ja Juulian hengitys katkonaisemmaksi. Sen välistä hän sai kuitenkin sanottua: - Nai mua sun sormilla. Nyt heti. Joona tunsi olevansa kiihottuneempi kuin koskaan, hetken hän harkitsi täyttävänsä käskyn jollain muulla ruumiin osalla, mutta totteli kuitenkin. Hän työnsi hitaasti toisen käden etu- ja keskisormen Juuliaan, joka voihkaisi. Joona tunsi, kuinka liukas ja kostea Juulia oli, ja myöskin valtavan puristavan voiman sormiensa ympärillä. Hän ei voinut olla ajattelematta, miltä tuntuisi,

12 kun tuo sama voima puristaisi hänen kaluaan. Hän tunsi olevansa aivan räjähtämäisillään. Sitten hän alkoi hitaasti hieroa tytön klittaa toisella kädellään samalla, kun liikutteli sormiaan rauhallista tahtia. Juulia tunsi liikkeen sisällään ja ihanan paineen, jonka hierova sormi aiheutti. Hänkin tiesi, ettei kestäisi sellaista käsittelyä kauaa. Mutta toisaalta hän ajatteli, ettei sen olisikaan väliä, kunhan Joona kestäisi. Juulian voihke kaikui Joonan korviin suloisena, ja samassa hän tunsi, kuinka Juulia jännittyi. Ja äkkiä jännitys purkautui aivan uutena märkyytenä Joonan sormille. Juulia voihki vielä ja huohotti raskaasti, kun nousi tuolilta ja istutti Joonan siihen. Jälleen hitaasti, hyvin hitaasti, hän alkoi riisua, tosin tällä kertaa Joonan housuja. Hän tunsi vieläkin olevansa kiihottunut, ensimmäinen orgasmi ei ollut purkanut pitkään jatkunutta painetta, vaan ainoastaan pahentanut sitä. Nyt eivät sormet riittäisikään, vaan hän tarvitsisi jotain isompaa. Rauhallisesti Juulia kuitenkin laski farkut pois Joonan jaloista, ja vasta toisella kerralla hän liu utti bokserit pois. Joonan kalu ponnahti pystyyn välittömästi, ja tyttö otti sen käteensä. Se tuntui kuumalta ja se sykki Joonan pienen voihkeen tahtiin. Jatkaen korostetun hidasta toimintaansa Juulia liikutti kätensä alas sen vartta pitkin ja otti pään huuliensa väliin. Joonasta tuntui, ettei voisi kauaa enää hillitä itseään, kun tunsi Juulian lämpimän ja kostean suun puristuvan ympärilleen. Kun Juulia vielä aloitti edestakaisen liikkeen, Joonan huulilta karkasi pitkä ja värisevä huokaus. Sitten yhdellä äkkinäisellä liikkeellä Juulia lopetti ja nousi takaisin Joonan syliin istumaan hajareisin. Ennen kuin tämä huomasikaan Juulia oli ohjannut Joonan kalun pimppansa suulle, ja alkoi painautui pikku hiljaa alemmas. Molemmat voihkaisivat, kun sen pää saavutti pohjan. Juulia oli jo uudestaan kiihottunut, joten hän oli märkä ja puristi Joonaa juuri niin kuin tämä oli hetkeä aikaisemmin toivonut. He löysivät yhteisen rytmin, joka kiihtyi pikku hiljaa. Jälleen nautinnon äänet täyttivät olohuoneen, eikä kumpikaan heistä tiennyt, missä toinen alkoi ja toinen loppui. Joona tunsi paineen kasautuvan tutusti sisälleen, kutkuttavan ja sitten sydämen lyöntiä myöhemmin lähtevän liikkeelle kuin tulivuorenpurkaus. Juulia tunsi tutun sykkeen Joonan purkautuessa, ja lämmin neste, joka pursui hänen sisälleen, oli viimeinen aistiärsyke. Hänkin syöksyi nautinnon tuolle puolen. Pitkään he molemmat istuivat sylikkäin huohottaen. Juulia oli painanut päänsä Joonan rintaa vasten ja sulkenut silmänsä. Kun poika tunsi toipuneensa sen verran, että voisi siirtyä takaisin viinin nautiskeluun ja rauhalliseen jutteluun, hän huomasi rakkaansa nukahtaneen. Joona kantoi tytön heidän parivuoteeseensa ja peitteli alastoman vartalon, jolla näkyi vielä pieni hento punerrus heidän nautintonsa jäljiltä. Sitten hän istui makuuhuoneessa olevan työpöydän tuolille ja viinilasinsa loppuun ennen kuin käpertyi itsekin tyttönsä viereen. Yöllä Juulia herätti Joonan, antoi pienen suukon uneliaalle miehelle ja sanoi hellästi:

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan A. Sovijärvi, 2002, rev 1.02 http://apz.fi/kirjat/ Tämä teksti on 2. osa "Olet parempi ihminen ilman tunteita"-sarjaa. Esitän syvimmät kiitokseni avusta tämän tekstin

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013

RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 RAAPUSTUKSIA LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI 2013 1 RUNOJA Minua katsotaan. Aivan kuin he haluaisivat määrätä kuka olen. On vaikea elää kun tekee mitä haluaa. Eikä anna katseitten rajoittaa. Jos onnistut

Lisätiedot

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 I Kun nousen ylös Ava nukkuu vielä. Herään vessassa, kuseminen havahduttaa. Ava sanoi, että se aikoo maalata vessanpöntön sisälle sydämen. Sen besserwisserkaveri oli jostain

Lisätiedot

- uusrahvaanomaisia tarinoita -

- uusrahvaanomaisia tarinoita - - uusrahvaanomaisia tarinoita - ISSN-L 1799-9863 ISSN 1799-9863 Sisällys: Pääkirjoitus Shimo Suntila: Amirin torni Rasimus: Pahan sielu Christine Thorel: Vuorilta ei palata Lucilla Lin: Sotarosvo Markus

Lisätiedot

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta

900 000 SUOMALAISTA. 9 tarinaa rahapelaamisesta 900 000 SUOMALAISTA 9 tarinaa rahapelaamisesta Julkaisija: Sosped säätiö Sosped stiftelsen Sosped Foundation Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki www.sosped.fi pelirajaton.fi Toimitus: Jari Hartikainen, Jouni

Lisätiedot

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

David Copperfield II 1. Title: David Copperfield II David Copperfield nuoremman elämäkerta ja kokemukset

David Copperfield II 1. Title: David Copperfield II David Copperfield nuoremman elämäkerta ja kokemukset David Copperfield II 1 David Copperfield II The Project Gutenberg EBook of David Copperfield II, by Charles Dickens This ebook is for the use of anyone anywhere at no cost and with almost no restrictions

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

Poliisimies Kähkösen neljä elämää

Poliisimies Kähkösen neljä elämää Poliisimies Kähkösen neljä elämää Vesa Kähkönen oli toiminut poliisin jalossa ammatissa jo melkein neljännesvuosisadan. Ura alkoi Ruukin poliisilaitokselta Pohjois-Pohjanmaalta. Työ oli silloin ihmisen

Lisätiedot

Iloisia juttuja I. Kaapro Jaaskelainen

Iloisia juttuja I. Kaapro Jaaskelainen Kaapro Jaaskelainen Table of Contents Iloisia juttuja I...1 Kaapro Jaaskelainen...2 ESIPUHE...3 SAVON UKON HELSINGISSÄ KÄYNTI, siihen aikaan kun Savoon ei vielä ollut rautatietä...4 NUOREMPI VELJENI...8

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta,

asfaltti musta ja pubin pöytä, kuka sen särki? olut on elämä ja ystävät siinä, tulevassa varmaa on mustat pilvet, harhaa yrittää saada muuta, Mitä poliitikot tietävät asioista, ekonomit taloudesta, psykiatrit ihmisen mielestä, kun eivät estäneet ongelmien pääsyä valloilleen? Runokirja: Päiväni Ehkä se oli vääjäämätöntä, en tiedä, Tekijä: Petri_Petri,

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

ELEMENT. Kappale I: Similae. Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~

ELEMENT. Kappale I: Similae. Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~ ELEMENT Kappale I: Similae Prologi ~tapahtui vuonna 1890 Pamfyliassa~ Pamfylian kuningaskunta joutui sotaan Frygiaa vastaan. Frygialaiset tulivat yön pimeydessä Pamfylian rajan yli tuhotakseen kaiken,

Lisätiedot

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007

Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Elämäni tärkein asia Vernerin runokilpailun satoa 2007 Piirroskuvat: Linda Lauttia, Perttulan erityisammattikoulu. Toimitus: Jaana Teräväinen, Jenni Meronen Taitto ja toimitus: Soile Mottisenkangas Julkaistu:

Lisätiedot

Valo 1. AJASTA AIKAAN

Valo 1. AJASTA AIKAAN 1 1. AJASTA AIKAAN Betoniseinien massa vaimentaa talon muita ääniä, mutta ei kykene imemään niitä kokonaan kuulumattomiin. Läpi lyö yhtäältä oven paukahdus ja toisaalta hissin kitinä. Pihamaalla yskii

Lisätiedot

14.7.2011. Sisältö: Osa I

14.7.2011. Sisältö: Osa I 14.7.2011 Sisältö: Osa I Paavon onni... 3 Paavon ja Veikon Tallinnan matka... 12 Rahamies... 16 Terapiaa, sanoi Paavo... 21 Helsinki... 28 Kalamies Armas... 31 Sivistystä... 35 Testamentti... 37 Osa II

Lisätiedot

Joséphine huudahti ja päästi perunankuorimaveitsen

Joséphine huudahti ja päästi perunankuorimaveitsen Joséphine huudahti ja päästi perunankuorimaveitsen kädestään. Veitsi oli luiskahtanut perunaa kuoriessa ja irrottanut ihoa laajalta alueelta peukalon juuresta. Verta oli kaikkialla. Hän katsoi sinisiä

Lisätiedot

David Copperfield I. Charles Dickens

David Copperfield I. Charles Dickens Charles Dickens Table of Contents David Copperfield I...1 Charles Dickens...2 ENSIMÄINEN LUKU. Minä synnyn...4 TOINEN LUKU. Minä huomaan...11 KOLMAS LUKU. Minulle tapahtuu muutos...19 NELJÄS LUKU. Minä

Lisätiedot

Iltalampun ääressä II

Iltalampun ääressä II Iltalampun ääressä II 1 Iltalampun ääressä II The Project Gutenberg EBook of Iltalampun ääressä II, by Aina This ebook is for the use of anyone anywhere at no cost and with almost no restrictions whatsoever.

Lisätiedot

TIINA LEHTINEVA. Kuin hattaraa söisi

TIINA LEHTINEVA. Kuin hattaraa söisi Kuin hattaraa söisi TIINA LEHTINEVA Kuin hattaraa söisi Tämä sähkökirja on tuotettu Aikamedia Oy:n vuonna 2013 julkaisemasta painetusta teoksesta. Sähkökirjan tuotanto: Aikamedia Oy Teoksen sähköinen

Lisätiedot

Pankkiherroja. Eino Leino

Pankkiherroja. Eino Leino Eino Leino Table of Contents Pankkiherroja...1 Eino Leino...2 1. Antti! Miksi et tervehdi häntä?...4 2. Seuraavana päivänä olivat kuin olivatkin Lauri Toivion hautajaiset...8 3. Ukko Jäkälä oli oikein

Lisätiedot

Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista

Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista 1 Tartu tilaisuuteen Tarinoita toistokatetroinnista ESIPUHEET Virtsarakon toimintahäiriö voi olla hankala vaiva. Niinkin itsestään selvä asia kuin rakon

Lisätiedot

Arkipäivän kokemuksia. köyhyydestä

Arkipäivän kokemuksia. köyhyydestä Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä Toimittaneet Anna-Maria Isola, Meri Larivaara ja Juha Mikkonen Teoksen julkistamista on tukenut Lääkärin sosiaalinen vastuu ry. Kustannusosakeyhtiö

Lisätiedot

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä.

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä. INT. PUULIITERI. KESÄ (1968) -- AFTERNOON Vanha puuliiteri. Seinustoilla halkopinot, saha roikkuu naulasta. Lattialla puupölli, johon isketty kirves. Vieressä sahapukki. Neljä pikkupoikaa (n. 7-10 v.)

Lisätiedot