VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1"

Transkriptio

1 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta AIKA :30-20:20 PAIKKA Rakennusvalvontatoimiston neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Tien nimeäminen Ryhlyntieksi, Virolahti 4 21 Yksityistieavustusten perusteet ja hakemusten jättöaika, Miehikkälä 22 Yksityistieavustusten perusteet ja hakemusten jättöaika, Virolahti 23 Apulaisrakenustarkastajan irtisanoutuminen Apulaisrakennustarkastajan virantäyttölupa Toimenpidepyyntö Loisku 3:136 tilalla tapahtuvasta luvattomasta rakentamisesta, Virolahti 26 Ilmotusasiat Viranhaltijapäätökset Muut asiat /Puheenjohtaja esitteli valokuvia Miehikkälän Saivikkalan kylän kiinteistön 8:68 omakotitalosta ja näkymiä Virolahden Majaniementieltä

2 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Korpela Markku 18:30-20:20 puheenjohtaja Kormu Marja Helena 18:30-20:20 varapuheenjohtaja Celik Filiz 18:30-20:20 jäsen Makkonen Kaarlo 18:30-20:20 jäsen Niemelä Jouni 18:30-20:20 jäsen Suomalainen Tuula 18:30-20:20 jäsen Vanhala Mikko 18:30-20:20 jäsen Kouki Risto 18:30-20:20 khall.ed. Virolahti Lappi Jukka 18:30-20:20 kh:n pj. Virolahti Ruoppa Pekka 18:30-20:20 khall. ed. Miehikkälä Terävä Sirpa 18:30-20:20 esittelijä/pöytäkirja npitäjä POISSA Tulkki Hannele jäsen Alastalo Tarja kh:n pj. Miehikkälä Havuaho Osmo kunnanjohtaja Virolahti Ylönen Arto kunnanjohtaja Miehikkälä Poikolainen Risto esittelijä /pöytäkirjanpitäjä KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kuntalain 58 :n mukaan toimielin on päätösvaltainen, kun enem män kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Puheenjohtajan tehtävänä on todeta kokouksen lail lisuus ja päätösvaltaisuus. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla ja sen tarkastaa kak si kullakin kerralla sitä varten valittua jäsentä. Ehdotus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Kaarlo Makkonen ja Mikko Vanhala. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kaarlo Makkonen ja Jouni Niemelä ALLEKIRJOITUKSET Markku Korpela Sirpa Terävä Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 20-28

3 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja tarkastettu Virolahdella Kaarlo Makkonen Jouni Niemelä PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ PITO Pöytäkirja nähtävillä Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistos sa sekä kopio pöytäkirjasta Miehikkälän kunnan keskustoimistossa Todistaa Päivikki Pirttimäki, toimistosihteeri JULKIPANOTODISTUS Tässä kokouksessa lupa-asioissa ja suunnittelutarveratkaisuissa tehtyjä päätöksiä koskeva ilmoitus on ollut julkipantuna Virolahden kunnan kunnan ilmoitustaululla ajalla ja kopio julkipanoilmoituk sesta edellä mainitun ajan Miehikkälän kunnan ilmoitustaululla. Kokouksessa ei käsitelty lupa-asioita eikä suunnittelutarveratkaisua koskevia päätöksiä. Todistaa Päivikki Pirttimäki, toimistosihteeri PÄÄTÖSTEN ANTAMISPÄIVÄ Tässä kokouksessa lupa-asioissa ja suunnittelutarveratkaisuissa tehdyt päätökset annetaan jul ki pa non jäl keen Kokouksessa ei käsitelty lupa-asioita eikä suunnittelutarveratkaisua koskevia päätöksiä.

4 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Tien nimeäminen Ryhlyntieksi, Virolahti 23/43.433/2017 Rakla Virolahden kunnan Sydänkylän kylän Kiinteistöjen , Kiiskinniitty ja , Uutela ovat hakeneet rakennuslautakunnalta osoitteeseen Museotie 1943 johtavan tien nimeämistä Ryhlyntieksi. Liitteet Liite 1a hakemus Liite 1b karttakopio Rakennuksiin ei ole näköyhteyttä Museotieltä. Ensimmäinen talo sijaitsee 150 metriä ja toinen talo 350 metriä Museotiestä. Navigaattori ilmoittaa tien liittymään Museotieltä 450 metriä väärään paikkaan ja pelastusajoneuvot eivät ole löytäneet liittymää eivätkä osanneet perille kohteeseensa. Valmistelija: Apulaisrakennustarkastaja Sirpa Terävä, Rakennuslautakunta nimeää kartan mukaisen tien Museotieltä Koukinpohjantielle Ryhlyntieksi. Tien varrelle sijoittuvat osoitteet tulee muuttaa ko. tien osoitteeksi. Tien nimiviitan asentaa kunnan tekninen toimi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Yksityistieavustusten perusteet ja hakemusten jättöaika, Miehikkälä 34/43.433/2017 Rakla Kunnanvaltuusto vahvistaa talousarviokäsittelyn yhteydessä vuosittaisen yksityisteiden kunnossapito- ja perusparannusavustuksen kokonaismäärän. Hallintosäännön mukaan yksityistieavustukset jakaa rakennuslautakunta valtuuston myöntämien määrärahojen mukaisesti. Vuoden 2017 talousarviossa on Miehikkälän kunnassa varattu yksityisteiden kunnossapito- ja perusparannusavustuksiin ,- euron määräraha. Lisäksi kunnanvaltuusto on kokouksessaan päättänyt Vihinkangas-Lehtikivi yksityistien perusparannuksen kuntaosaksi max euroa (30%) hyväksytyistä kustannuksista. Perusteet avustuksien myöntämiselle: 1. Yksityiselle tielle on perustettu tiekunta tietoimituksessa tai lautakunnan päätöksellä. 2. Tiekunta huolehtii sille yksityistielain 7. luvussa määritellyistä tehtävistä. 3. Tien virallinen pituus on vähintään 0,50 km. 4. Tieosakkaista vähintään yksi on vakituinen talous. 5. Tiekunta antaa kunnalle pyydettäessä lisäselvityksiä talouden- ja tienpidosta. 6. Avustusta vastaanottava tiekunta ei saa estää satunnaista liikennettä tiellään liikennemerkein tai muulla tavalla. Säännölliseen ulkopuoliseen liikenteeseen tarvitaan kuitenkin tiekunnan suostumus (YkTl 96 ). Avustusten hakeminen 1. Kunnossapitoavustukset Maksuperusteena on edellisen kalenterivuoden kunnossapitokustannukset. Kustannuksiin ei hyväksytä: pankin kuluja, palvelumaksuja, lähdeveroja, kirjekuoria, postikuluja, kokousilmoituksia, lainoja, lainan korkoja, kirjanpitokuluja, yksikön kantoja, puheenjohtajan palkkioita, toimitsijamiehen palkkioita eikä päivärahoja. Kunnossapitoavustusta ei makseta niille tiekunnille, joiden varrella ei ole vakituista asutusta. Avustusta haetaan tiekunnille lähetettävällä hakulomakkeella. Annettavaa määräaikaa tulee noudattaa uhalla, että hakemus muutoin hylätään. Avustusta haetaan edellisen kalenterivuoden todellisten kunnossapitomenojen perusteella. Kustannukset voivat kohdentua ainoastaan Miehikkälän kunnan puolelle sijoittuville tieosuuksille. Avustuksen määrä määritellään talousarvioon varatun määrärahan ja hyväksyttyjen avustushakemusten kustannusten kokonaismäärän perusteella.

6 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Hakemuksen allekirjoittaa hoitokunnan kaksi varsinaista jäsentä yhdessä. Vaihtoehtoisesti allekirjoittajan toimii toimitsijamies tai hänen varamiehensä, milloin toimielimenä on toimitsijamies (YkTl 62 ) Hakemukseen liitetään jäljennös päättyneen kalenterivuoden käyttötilityksestä, jonka tilintarkastajat ovat allekirjoituksillaan hyväksyneet. Mikäli tiekunnalle ei ole erikseen valittu tilintarkastajia, tilinpäätöstiedot varmentaa hoitokunnan kaksi varsinaista jäsentä yhdessä, vaihtoehtoisesti toimitsijamies tai hänen varamiehensä. Mikäli tiekunta on yksityistielain 65 :n antamin edellytyksin päättänyt, että vuosikokousta ei pidetä kaikkina vuosina, tilinpäätöstietojen sijaan annetaan selvitys edellisen kalenterivuoden tuloista ja menoista. Selvitys allekirjoitetaan niin kuin hakemuksen allekirjoituksesta on sanottu. Suositeltavaa on että vuosikokous järjestetään vuosittain. Suositeltavaa on, että tiekuntien tilikausi olisi kalenterivuosi. Mikäli tiekunta on saanut perusparannushankkeelle erillisen päätöksen kunnan tai valtion avustuksesta, hankkeen kustannuksia ei oteta huomioon kunnossapitoavustusta määriteltäessä. 2. Perusparannusavustus Kunnan perusparannusavustusta haetaan joko lähetettävällä lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemukseen tulee liittää tiekunnan kokouspäätös perusparantamisesta. Avustuspäätös tulee hakea ensisijaisesti ennen hankkeen toteuttamista. Perusparannusavustushakemuksessa on esitettävä yksilöity tieto kunnostustoimenpiteestä sekä kustannusarvio. Avustuksen suuruutta määriteltäessä päätöksen tekijä käyttää harkintavaltaansa ottaen huomioon hankkeen tärkeys, muut tiedossa olevat hankkeet sekä vuotuiset määrärahat. Tiekunnan tulee täyttää yleiset perusteet avustuksen myöntämiselle. Avustusta maksetaan prosenttiosuutena tai kiinteänä summana kokonaiskustannuksista hakijan esittämien maksettujen menotositteiden perusteella. Koska avustuspäätös koskee vain kulloistakin talousarviovuotta, tulee hanke saattaa päätökseen ja tositteet toimittaa ennen vuodenvaihdetta. Mikäli hanke peruuntuu tai siirtyy, tästä tulee ilmoittaa avustuksen myöntäjälle, jotta varat voidaan tarvittaessa käyttää muihin avustuskelpoisiin hankkeisiin. 3. Valtionavut Valtionapukelpoisille yksityisteille voidaan hakea harkinnanvaraista valtionavustusta, joka myönnetään tiekunnille pääasiassa vaurioiden ja rakenteiden korjaamiseen.

7 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Avustuksista päättää Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Ohjeet ja hakulomakkeet löytyvät Liikenneviraston internet-sivuilta. Valtionapua hakevien yksityistiekuntien, jotka hakevat myös kunnan avustusosuutta tien parantamiskustannuksiin vuodelle 2018, on jätettävä avustushakemukset mennessä Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistoon (rak.ltk:n päätös ). Valmistelija ap.rakennustarkastaja Sirpa Terävä, puh Rakennuslautakunta päättää: 1. Varattu ,- euron määräraha käytetään kunnossapito- ja perusparannusavustuksiin. Kunnanvaltuuston myöntämä avustus ( ) valtion avustusta saavalle tiekunnalle ei sisälly rakennusvalvonnan talousarvioon vuodelle Varaus käsitellään lisätalousarvion yhteydessä. 2. Hyväksyy yllämainitut perusteet avustuksien myöntämiselle ja hakumenettelyn. 3. Kunnossapito- ja perusparannusavustushakemukset on toimitettava rakennusvalvontatoimistoon mennessä. 4. Valtion avustusta hakevien tiekuntien tulee jättää kuntaosahakemuksensa mennessä. Valtionavustusta saavat kohteet käsitellään erikseen tapauskohtaisesti. Tiekuntien tulee ilmoittaa yhteyshenkilömuutoksista. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Yksityistieavustusten perusteet ja hakemusten jättöaika, Virolahti 25/43.433/2017 Rakla Kunnanvaltuusto vahvistaa talousarviokäsittelyn yhteydessä vuosittaisen yksityisteiden kunnossapito- ja perusparannusavustuksen kokonaismäärän. Perusteet avustuksien myöntämiselle: Korotettu kunnossapitoavustus Avustusten hakeminen ja korvausperusteet Hallintosäännön mukaan yksityistieavustukset jakaa rakennuslautakunta valtuuston myöntämien määrärahojen mukaisesti. Vuoden 2017 talousarviossa on varattu Virolahden yksityisteiden kunnossapito- ja perusparannusavustuksiin ,- euron määräraha. 1. Yksityiselle tielle on perustettu tiekunta tietoimituksessa tai lautakunnan päätöksellä. 2. Tiekunta huolehtii sille yksityistielain 7. luvussa määritellyistä tehtävistä. 3. Tien virallinen pituus on vähintään 0,50 km. 4. Tieosakkaista vähintään yksi on vakituinen talous. 5. Tiekunta antaa kunnalle pyydettäessä lisäselvityksiä talouden- ja tienpidosta. 6. Avustusta vastaanottava tiekunta ei saa estää satunnaista liikennettä tiellään liikennemerkein tai muulla tavalla. Säännölliseen ulkopuoliseen liikenteeseen tarvitaan kuitenkin tiekunnan suostumus (YkTl 96 ). Korotetun kunnossapitoavustuksen piiriin luetaan yksityistiet, joissa on selkeää läpiajoa. Läpiajotiellä tarkoitetaan sellaista teitä, jota käytetään oikaisevaan, nopeampaan liikkumiseen kuin käytettäessä varsinaista tieverkkoa. 1. Kunnossapitoavustukset Maksuperusteena on tien pituus ( /km). Korvattavana tien pituutena käytetään tierekisterissä olevaa tien pituutta. Kunnossapitoavustusta ei makseta niille tiekunnille, joiden tien varrella ei ole vakituista asutusta. Maksettava avustuksen määrä voi olla enintään 95 % edellisen vuoden kokonaiskustannuksista. Avustusta haetaan tiekunnille lähetettävällä hakulomakkeella. Annettavaa määräaikaa tulee noudattaa uhalla, että hakemus muutoin hylätään. Avustusta haetaan edellisen kalenterivuoden todellisten kunnossapitomenojen perusteella. Käytettävä avustuksen määrä ( /km)

9 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta määritellään talousarvioon varatun määrärahan ja hyväksyttyjen avustushakemusten kustannusten kokonaismäärän perusteella. Hakemuksen allekirjoittaa hoitokunnan kaksi varsinaista jäsentä yhdessä. Vaihtoehtoisesti allekirjoittajana toimii toimitsijamies tai hänen varamiehensä, milloin toimielimenä on toimitsijamies (YkTl 62 ) Hakemukseen liitetään jäljennös päättyneen vuoden käyttötilityksestä, jonka tilintarkastajat ovat allekirjoituksillaan hyväksyneet. Mikäli tiekunnalle ei ole erikseen valittu tilintarkastajia, tilinpäätöstiedot varmentaa hoitokunnan kaksi varsinaista jäsentä yhdessä, vaihtoehtoisesti toimitsijamies tai hänen varamiehensä. Mikäli tiekunta on yksityistielain 65 :n antamin edellytyksin päättänyt, että vuosikokousta ei pidetä kaikkina vuosina, tilinpäätöstietojen sijaan annetaan selvitys edellisen vuoden tuloista ja menoista. Selvitys allekirjoitetaan niin kuin hakemuksen allekirjoituksesta on sanottu. Suositeltavaa on että vuosikokous järjestetään vuosittain. Suositeltavaa on, että tiekuntien tilikausi olisi kalenterivuosi. Mikäli tiekunta on saanut perusparannushankkeelle erillisen päätöksen kunnan tai valtion avustuksesta, hankkeen kustannuksia ei oteta huomioon kunnossapitoavustusta määriteltäessä. 2. Perusparannusavustus Perusparannusavustusta haetaan joko lähetettävällä lomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemukseen tulee liittää jäljennös tiekunnan kokouksen päätöksestä perusparantamisesta. Avustuspäätös tulee hakea ensisijaisesti ennen hankkeen toteuttamista. Perusparannusavustushakemuksessa on esitettävä yksilöity tieto kunnostustoimenpiteestä sekä kustannusarvio. Avustuksen suuruutta määriteltäessä päätöksen tekijä käyttää harkintavaltaansa ottaen huomioon hankkeen tärkeys, muut tiedossa olevat hankkeet sekä vuotuiset määrärahat. Tiekunnan tulee täyttää yleiset perusteet avustuksen myöntämiselle. Avustusta maksetaan prosenttiosuutena tai kiinteänä summana kokonaiskustannuksista hakijan esittämien maksettujen menotositteiden perusteella. Koska avustuspäätös koskee vain kulloistakin talousarviovuotta, tulee hanke saattaa päätökseen ja tositteet toimittaa marraskuun loppuun mennessä. Mikäli hanke peruuntuu tai siirtyy, tästä tulee ilmoittaa avustuksen myöntäjälle, jotta varat voidaan tarvittaessa käyttää muihin avustuskelpoisiin hankkeisiin. 3. Valtionavut

10 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Valtionapukelpoisille yksityisteille voidaan myöntää harkinnanvaraista valtionavustusta, joka myönnetään tiekunnille pääasiassa vaurioiden ja rakenteiden korjaamiseen. Avustuksista päättää Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Ohjeet ja hakulomakkeet löytyvät Liikenneviraston internet-sivuilta. Valtionapua hakevien yksityistiekuntien, jotka hakevat kunnan avustusosuutta tien parantamiskustannuksiin vuodelle 2018, on jätettävä avustushakemukset mennessä Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistoon (rak.ltk:n päätös ). Valmistelija ap.rakennustarkastaja Sirpa Terävä, puh Rakennuslautakunta päättää: 1. että ,- euron määrärahasta käytetään kunnossapitoavustuksiin ,- euroa ja perusparannusavustuksiin ,- euroa. 2. Hyväksyy yllämainitut perusteet avustuksien myöntämiselle ja hakumenettelyn. 3. Kunnan kunnossapito- ja perusparannusavustushakemukset on toimitettava rakennusvalvontatoimistoon mennessä. 4. Valtionavustusta hakevien tiekuntien kuntaosan hakemukset tulee jättää mennessä. Valtionavustusta saavat kohteet käsitellään erikseen tapauskohtaisesti. Tiekuntien tulee ilmoittaa yhteyshenkilömuutoksista. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

11 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Apulaisrakenustarkastajan irtisanoutuminen 26/02.022/2017 Rakla Apulaisrakennustarkastaja on jättänyt päivätyn irtisanomisilmoituksen apulaisrakennustarkastajan virastaan alkaen. Apulaisrakennustarkastaja jää vuosilomalle alkaen. Valmistelija rakennustarkastaja Risto Poikolainen, puh Liitteet Liite 2 Irtisanoutuminen Rakennuslautakunta hyväksyy apulaisrakennustarkastaja irtisanomisen alkaen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

12 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Apulaisrakennustarkastajan virantäyttölupa 27/02.022/2017 Rakla Apulaisrakennustarkastaja on irtisanoutunut tehtävästään. Hänen tehtävänsä on määritelty hallintosäännön 78 :ssä. Apulaisrakennustarkastajan tehtävien hoito edellyttää uuden henkilön valitsemista. Rekrytoinnissa käytetään ulkoista hakua (Hallintosäännön 21, pätevyysvaatimukset) Uuden henkilön on täytettävä MRA 4 koulutusvaatimus. Valmistelija rakennustarkastaja Risto Poikolainen, puh Rakennuslautakunta hakee hallintosäännön 23 :n mukaisesti Virolahden kunnanjohtajalta apulaisrakennustarkastajan viran täyttölupaa alkaen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Toimenpidepyyntö Loisku 3:136 tilalla tapahtuvasta luvattomasta rakentamisesta, Virolahti 81/11.111/2014 Rakla Anjala 3:29 tilan ( ) omistajat ovat jättäneet saapuneen toimenpidepyynnön, joka koskee Ravijoen (422) kylässä Loisku 3:136 tilalla havaitsemastaan rakentamisesta. Asia on tullut tiedoksi sähköpostilla rakennusvalvontaan Toimenpidepyynnössä pyydetään rakennuslautakuntaa tekemään rakennustöiden keskeyttämismääräyksen rakennustyömaalla Majaniementie 13 b, Ravijoki, kiinteistöllä Loisku 3:136. Keskeyttämispyynnönperusteina on laiton rakennushanke. Kiinteistön omistajilla ei ole voimassa olevaa rakennuslupaa, maisematyölupaa eikä maa-aineslupaa. 27 ja 28 sekä ilmoitimme ja valitimme rakennustarkastajalle laittomasta hankkeista kiinteistöillä Loisku ja Salpametsä. Rakennustarkastajan Loisku 3:136 rakennus- ja muille töille jälkikäteen, antama rakennuslupa ja rakennustöiden aloitusoikeudet eivät ole lainvoimaisia, eikä niiden myönnölle ole ollut lainmukaisia edellytyksiä. Lupien käsittelyprosessi ei ole mennyt lainmukaisesti, eikä lupiin vaadittavia kaikkia asiakirjoja ole esitetty eivätkä lupaedellytykset täyty. Pyydämme rakennuslautakuntaa tekemään MRL 180 :n mukaisen laittoman rakentamisen keskeyttämispäätöksen välittömästi koskien kiinteistöä Loisku Rakennustarkastaja on tekemällään lupaharkinnalla ja -päätöksellä myöntänyt Loiksku 3:136 tilalle rakennusluvan ( ) loma-asunnon laajentamiselle sekä MRL 144 :n mukaisen aloitusoikeuden loma-asunnon laajentamisen aloittamiselle vakuutta vastaan perustöiden osalta ennen rakennusluvan lainvoimaisuutta. Lupapäätös on lähetetty sähköpostilla tiedoksi hakijoille ja rajanaapureille, jotka ovat rajanaapurin kuulemisessa vastustaneet laajennushanketta. Lupapäätös on julkipantu ja päätöksenantopäivä on Rakennuslupapäätöstä ei ole tehty jälkikäteen. Rakennustarkastaja on saanut puhelimitse ilmoituksen yhdeltä Anjala tilan omistajalta perjantaina , että Loisku 3:136 tilalla tapahtuu laitonta rakentamista. Rakennusvalvonta on 28.5 ja vielä korjatulla sähköpostilla pyytänyt Loisku 3:136 tilan omistajia antamaan kirjallisen selvityksen rajanaapurin tekemästä ilmoituksesta luvattomasta rakentamisesta ja keskeyttämään ilmoitettu rakennustyö välittömästi. Loisku tilan omistajat ovat ilmoittaneet, että rakennushakkeeseen ryhtyvät korostavat, ettei rakennustyön keskeytyspyyntöä voida pitää perusteltuna ilman perusteluja, eikä näin työtä voida keskeyttää ennen perustelujen saamista. Luvanhakija on toimittanut MRL 144 :n mukaisen vakuuden,

14 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta joka on vastaan otettu ja hyväksytty on hankeen perustamistapalausunto ja aloitusilmoitus toimitettu rakennusvalvontaan. Valmistelija rakennustarkastaja Risto Poikolainen, puh Liitteet Liite 7a; rakennustarkastajan päätös Liite 7b; muistio Kokouksessa annettu muutettu päätösehdotus Loisku 3:136 tilan lomarakennuksen laajennustyöt ovat alkaneet ennen rakennusluvan julkipanoa ja vakuuden asettamista, mikä on tapahtunut luvatta. Rakennustöiden vakuus ja aloitusilmoitus ovat saapuneet , jolloin rakennusluvan päätös ja töiden aloittamisoikeus ehdot ovat täyttyneet. Rakennusluvan päätös ja sen MRL 144 :n mukainen töiden aloituspäätös käsitellään tehdyn oikaisuvaatimuksen käsittelyssä. Loisku 3:136 tilan lomarakennuksen laajennustyöt ovat alkaneet ennen rakennusluvan julkipanoa ja vakuuden asettamista, mikä on tapahtunut luvatta. Rakennustöiden vakuus ja aloitusilmoitus ovat saapuneet , jolloin rakennusluvan päätös ja töiden aloittamisoikeus ehdot ovat täyttyneet. Lupapäätöksen yhteydessä on annettu MRL 144 :n mukainen aloittamisoikeus perustustöiden aloittamiseksi. Kiinteistöllä on pidetty katselmus Paikalla ovat olleet rakennuttajan ja urakoitsijan edustajat sekä rakennuslautakunnan puheenjohtajat. Katselmuksessa on havaittu, että rakentaminen on edennyt pidemmälle kuin aloittamisoikeus ennen lainvoimaisuutta sallii. Katselmuksesta on laadittu muistio (liite 7b). Jos rakennustyöhön tai muuhun toimenpiteeseen ryhdytään tai se toteutetaan vastoin tämän lain tai sen nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä taikka myönnetyn luvan tai viranomaishyväksynnän vastaisesti, rakennustarkastajalla tai rakennusvalvontaa suorittavalla kunnan muulla viranhaltijalla on oikeus kirjallisesti annettavalla määräyksellä keskeyttää työ. Rakennustyön keskeyttämisestä on viipymättä ilmoitettava kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Rakennusvalvontaviranomainen päättää, pysytetäänkö työn keskeyttäminen voimassa. tä on muutoksenhausta huolimatta noudatettava, jollei valitusviranomainen toisin määrää. MRL 180 Rakennuslautakunta määrää maankäyttö- ja rakennuslain 180 :n mukaisesti rakennustyön välittömästi keskeytettäväksi siihen saakka

15 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta kunnes rakennuslupapäätös saa lainvoiman, muutoksenhakuaika on kulunut umpeen ja kukaan ei ole valittanut lupapäätöksestä tai hakenut siihen oikaisua. Tässä vaiheessa asiasta ei ilmoiteta poliisille esitutkintaa varten. Rakla Kokouksessa annettu muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Anjalan 3:29 tilan omistajat ovat jättäneet ilmoitus /valitus/toimenpidepyynnön koskien rakennustöiden jatkamista rakennuslautakunnan rakennustöiden keskeyttämispäätöksestä huolimatta kiinteistöllä 3:136 / Loisku, Majaniementie 13 B. Rakennusvalvonta on lähettänyt vastinepyynnön kiinteistön Loisku 3:136 omistajalle Samalla on ilmoitettu, että rakennuslautakunnan edustajat haluavat tutustus kohteeseen ennen kokousta , klo 17,00. Kiinteistön Loisku 3:136 omistaja on jättänyt vastineen Valmistelija apulaisrakennustarkastaja Sirpa Terävä puh Liitteet Liite 1a Ilmoitus / valitus / toimenpidepyyntö Liite 1b Vastinepyyntö Liite 1c Vastine (96/11.111/2014) ehdotus annetaan kokouksessa. Kokouksessa annettu päätösehdotus Rakennuslautakunnan edustajat; Markku Korpela, puheenjohtaja Marja Helena Kormu, varapuheenjohtaja Kaarlo Makkonen, jäsen Jouni Niemelä, jäsen Pekka Ruoppa Miehikkälän, kh:n edustaja Risto Poikolainen, rakennustarkastaja ovat tutustuneet kohteeseen ennen rakennuslautakunnan kokousta. Katselmuksessa todettiin, että rakennuslautakunnan tekemää työmaan keskeytyspäätöstä on rikottu jatkamalla rakentamista lomarakennuksen laajennusosan vesikattovaiheeseen. Rakennuslautakunta katsoo, että rakennuslautakunnan päätöstä on rikottu. Rakennuslautakunta odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua asiasta koska rakennusluvan (2014-2) oikaisuvaatimuksesta on valitettu.

16 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Hallinto-oikeuden ratkaisun jälkeen rakennuslautakunta tekee päätöksen annetaanko asia lisäksi poliisin tutkittavaksi. Rakla Kokouksessa annettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Rakennuslautakunnan puhenjohtajien kehoituksesta selvitetään ovatko rakentaja ja hankeen vastaava työnjohtaja syyllistyneet MRL 180 :n rikkomukseen, kun rakennustöitä on jatkettu keskeytyspäätöksetä huolimatta. Hallinto-oikeus on hylännyt hankeesta tehdyn valituksen. Hallinto-oikeuden päätöksestä ei ole valitettu ja se on saanut lainvoiman, jolloin asetettu rakennuskielto on kumoutunut. Valmistelijat apulaisrakennustarkastaja Sirpa Terävä puh ja rakennustarkastaja Risto Poikolainen puh Rakennuslautakunta antaa vakavan huomautuksen hankkeen rakentajalle ja vastaavalla työnjohtajalle rakennustyön jatkamisesta vaikka rakennuslupa ei ollut vielä lainvoimainen ja rakennuslautakunta oli tehnyt hankkeellee keskeytyspäätöksen. Perustelut Rakentamista (2014-2) oli jatkettu (todettu katselmuksessa ) keskeytyspäätöksestä, , huolimatta eikä toimepiteellä ollut voimassa olevaa rakennuslupaa. MRL 125, mom 1, Rakennuksen rakentamiseen on oltava rakennuslupa. MRL 119, mom.1, Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennushankkeeseen ryhtyvällä on oltava hankkeen vaativuus huomioon ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen. MRL 122, mom 2-3, Vastaavan työnjohtajan on vastattava rakennustyön kokonaisuudesta ja laadusta sekä huolehdittava, että rakennustyö tehdään myönnetyn luvan, rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakennustavan mukaisesti. Vastaavan työnjohtajan on huolehdittava, että rakennustyön aloittamisesta ilmoitetaan rakennusvalvontaviranomaiselle ja että rakennustyön tarkastusasiakirja pidetään rakennustyömaalla ajan tasalla. Keskustelun jälkeen asia jätetään pöydälle jatkoselvityksiä varten. Rakla Asian ratkaisemiseksi on päätettävä annetaanko edellisen kokouksen päätösesityksen mukaan vakava huomautus rakentajalle ja vastaavalle

17 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta Rakennuslautakunta työnjohtajalle tai annetaanko asia poliisin tutkittavaksi. Valmistelija rakennustarkastaja Risto Poikolainen puh esitys annetaan kokouksessa. Lautakunta kävi keskustelua asiassa. Kokouksessa annettu päätösehdotus Rakennuslautakunta antaa vakavan huomautuksen hankkeen rakentajalle ja vastaavalla työnjohtajalle rakennustyön jatkamisesta vaikka rakennuslupa ei ollut vielä lainvoimainen ja rakennuslautakunta oli tehnyt hankkeelle keskeytyspäätöksen. Perustelut Rakentamista (2014-2) oli jatkettu (todettu katselmuksessa ) keskeytyspäätöksestä, , huolimatta eikä toimenpiteellä ollut voimassa olevaa rakennuslupaa. MRL 125, mom 1, Rakennuksen rakentamiseen on oltava rakennuslupa. MRL 119, mom.1, Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennushankkeeseen ryhtyvällä on oltava hankkeen vaativuus huomioon ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen. MRL 122, mom 2-3, Vastaavan työnjohtajan on vastattava rakennustyön kokonaisuudesta ja laadusta sekä huolehdittava, että rakennustyö tehdään myönnetyn luvan, rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakennustavan mukaisesti. Vastaavan työnjohtajan on huolehdittava, että rakennustyön aloittamisesta ilmoitetaan rakennusvalvontaviranomaiselle ja että rakennustyön tarkastusasiakirja pidetään rakennustyömaalla ajan tasalla. Esitettiin että sanamuotoa korjataan poistamalla sana vakavan. Puheenjohtaja esitti käsiäänestystä, kuka kannattaa sanan vakava jättämistä päätökseen. Tulos: 6 puolesta, yksi ei ota kantaa. Kokouksessa annettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

18 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Ilmotusasiat Rakla Koulutus FCG-koulutus Rasitepäivä- kiinteistörasitteet ja rakennusrasitteet Vantaa Rakennusvalvonnan peruskurssi II jakso Helsinki Nettijulkaisu maankäytön ja kaavoituksen päätöksistä Helsinki Rannikkoprikaati /Esikunta Kiinteistöjen tilapäinen käyttäminen puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan Väestörekisterikeskus Uusia kirjautumisvaihtoehtoja tulossa Suomi.fi-tunnistukseen liitettyihin asiointipalveluihin. Rakennustiedot -maksuttomat RHR-toimitukset Merkitään lautakunnalle tiedoksi ilmoitusasiat. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Viranhaltijapäätökset Rakla Kuntalain 51 :n mukaiset otto-oikeuteen liittyvät viranhaltijapäätökset ajalta Osoite kiinteistölle , Miehikkälä Toimistosihteerin työloma 3 pv, päätös Muut kuin otto-oikeuteen liittyvät viranhaltijapäätökset ajalta rakennus- ja toimenpideluvat, toimenpideilmoitukset -lupien jatkoajat -vastaavan työnjohtajan hyväksyminen -puiden kaato asemakaava-alueella -purkuilmoitukset Koontiluettelo postitettu lautakunnan jäsenille tiedoksi Lautakunta päättää, ettei se ota kuntalain 51 :n mukaisia otto-oikeuteen liittyviä päätöksiä lautakunnan käsiteltäväksi, joten rakennustarkastajan tekemät päätökset ovat täytäntöönpanokelpoisia. Lautakunnalle merkitään tiedoksi viranhaltijoiden tekemät muut päätökset ajalta ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

20 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Rakennuslautakunta Muut asiat /Puheenjohtaja esitteli valokuvia Miehikkälän Saivikkalan kylän kiinteistön 8:68 omakotitalosta ja näkymiä Virolahden Majaniementieltä Rakla Ennen kokouksen aloitusta puheenjohtaja esitteli ottamiaan valokuvia, Miehikkälän Saivikkalan kylän kiinteistölle 8:68 valmistuneesta omakotitalosta (loppukatselmus ) ja näkymiä Virolahden Majaniementieltä. Kuvilla kyseenalaistettiin vastaavan työnjohtajan toimintaa ja rakennustarkastajan toimintaa tarkastusten yhteydessä. Kokous alkoi

21 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKU KIELLOT JA KIELTO JEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisu vaa timus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27 Hallintolainkäyttölaki 5 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät 25 OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jol le oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: VIROLAHDEN KUNTA, Rakennuslautakunta Opintie 4, VIROLAHTI Pykälät: 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisu vaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. VALITUSOSOITUS VALITUSVIRANOMAINEN JA VALITUSAIKA VALITUSKIRJELMA VALITUSASIAKIRJOJEN TOI- MITTAMINEN LISÄTIETOJA Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuk sen johdosta an nettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on teh nyt oikaisuvaati muksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa pää tökseen hakea muutosta kunnallisva lituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomaiset 1) ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS Minna Canthin katu 64, PL 1744, KUOPIO - Kunnallisvalitus, valitusaika 30 pv, pykälät: - Hallintovalitus, valitusaika 30 pv, pykälät: 2) MARKKINAOIKEUS Radanrakentajantie 5, HELSINKI - Hakemusosoitus, valitusaika 14 pv, pykälät: Valitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on osoitettu valitusviranomaiselle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan tai kirjelmän muun laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite ja puhelinnumero, johon asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä - päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitus ajan alkamisen ajankohdasta - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on tarvittaessa liitettävä valtakirja (HLL 21 ) Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle valitusajan kuluessa ennen sen viimeisen päivän virka-ajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa en simmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan kuluessa. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista an netun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu.

Otsikko Sivu 16 Rakennuslautakunnan toimintakertomus vuodelta Viranhaltijapäätökset 5 18 Ilmoitusasiat 6 19 Muut asiat 7

Otsikko Sivu 16 Rakennuslautakunnan toimintakertomus vuodelta Viranhaltijapäätökset 5 18 Ilmoitusasiat 6 19 Muut asiat 7 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Rakennuslautakunta 13.03.2018 AIKA 13.03.2018 18:00-18:43 PAIKKA Miehikkälän kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 Rakennuslautakunnan toimintakertomus vuodelta

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 78 Klamilan koulun asia 4 79 Muut asiat / Seuraava kokous 5

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ Otsikko Sivu 78 Klamilan koulun asia 4 79 Muut asiat / Seuraava kokous 5 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Sivistyslautakunta 17.10.2017 AIKA 17.10.2017 kello 18:00-19:36 PAIKKA Klamilan koulu, Häppiläntie 750, Klamila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 78 Klamilan koulun asia

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA /

TEKNINEN LAUTAKUNTA / SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 27.05.2009/04.06.2009 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 04.06.2009 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 30.03.2016 klo 14:00-16:22 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2012 1 / 9 Maaseutuelinkeinolautakunta 24.09.2012 Aika 24.09.2012 klo 18:10-19:25 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

5. 19 Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksen käsittely Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 20.3.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 2 / 2018 Kokousaika 20.3.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali ASIAT 1. 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5 KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2014 Kokousaika 14.7.2014 klo 09.00 10.19 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sähköpostikokous KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 6.11.2017 Sisällys 41 Tilintarkastusyhteisön valinta 42 Teknisen johtajan kuuleminen 43 Muut asiat Tarkastuslautakunta 6.11.2017 40 Aika 6.11.2017 klo 15.00 16.30 Paikka Kunnanviraston

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Tiejaos 14.11.2017 AIKA 14.11.2017 17:30-17:51 PAIKKA Kokoushuone 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 4 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 5 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 / 12 Tarkastuslautakunta 24.05.2017 Aika 24.05.2017 klo 15:00-18:03 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 60

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2015 1 / 11 Sivistystoimenlautakunta 22.09.2015 Aika 22.09.2015 klo 16:30-17:10 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 71

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 27 Rakennuslautakunta 22.5.2018 26 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 16.10 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkui Sataman herkussa. ASIAT

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 13. Tarkastuslautakunta Aika klo 14:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone.

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 13. Tarkastuslautakunta Aika klo 14:00. Toivakkatalo, neuvotteluhuone. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2016 1 / 13 Tarkastuslautakunta 29.09.2016 Aika 29.09.2016 klo 14:00 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05 AIKA 13.12.2018 15:02-17:28 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 76 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 77 Hoivajohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot