Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu"

Transkriptio

1 Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu

2 Sisällys 1 Yleistä Perinnän lisääminen maksuperusteisiin Perinnän lisääminen manuaalisesti maksuliikenteen kautta Maksuliikenteen kautta lisätyn perinnän kohdistaminen reskontraan Perintä-näkymän kentät Vapaakuukaudet Käsittelyjärjestys Yhteiset tarkistukset Eri perintälajien laskentasäännöt ja muut erityispiirteet Ennakkomaksun kuittaus Kelan perintä Sosiaalitoimiston toimeentulotuen perintä Kassan perinnät, ulosotto Kassa, euroa päivässä Kassa, euroa maksusta Ulosotto Ulosotto, euroa päivässä Ulosotto, prosenttia maksusta Ulosotto, euroa maksusta Lapsikorotuksen perintä... 18

3 1 Yleistä Tässä ohjeessa käsitellään järjestelmän perintöjä. Luvuissa yksi, kaksi ja kolme käydään läpi perinnän luominen, kaikille perinnöille yhteiset toiminnot ja perintälajien käsittelyjärjestys. Luvussa neljä käydään läpi perintälajit yksi kerrallaan. 1.1 Perinnän lisääminen maksuperusteisiin Perintä voidaan lisätä maksuperusteisiin joko hakemuksen kautta tai Jäsentiedotnäkymältä. Perintöjä voi olla kerralla useampi. Hakemuksen kautta perintä lisätään täältä: Jäsenyys-näytöltä uusi perintä lisätään täältä: 1.2 Perinnän lisääminen manuaalisesti maksuliikenteen kautta Perinnän voi lisätä myös maksuliikenteen kautta. Tätä tapaa käytetään, jos tiedetään, mikä summa halutaan periä ja jos summa peritään vain yhdestä maksusta. Myös pikamaksua maksettaessa tätä kautta luodulla pikamaksu-tyyppisellä perintärivillä voidaan estää maksun meneminen normaalin maksuajon kautta jäsenelle. Maksuliikenteen kautta luotu perintärivi ei muodosta jäsenen maksuperusteisiin uutta perintää eikä tätä kautta perittyjä maksuja lasketa mukaan minkään perinnän ylärajaan.

4 Kun hakemus on hyväksytty maksuun, perintä lisätään jaksolle maksuliikenteen kautta kaksoisklikkaamalla Maksamatta-riviä: Tällöin näytölle avautuu ruutu, josta perinnän pääsee lisäämään Uusi perintä -painikkeella: Jos tallennuksen jälkeen perintää halutaan muokata tai se halutaan poistaa, perintäriviin pääsee käsiksi vain alkuperäistä päivärahanmaksuriviä kaksoisklikkaamalla: ja valitsemalla sitten perintärivin niin ikään kaksoisklikkaamalla: josta perintä avautuu uudelleen muokattavaksi tai poistettavaksi:

5 1.2.1 Maksuliikenteen kautta lisätyn perinnän kohdistaminen reskontraan Maksuliikenteen kautta manuaalisesti lisätyt perinnät eivät toistaiseksi automaattisesti siirry reskontraan. Ne pääsee lisäämään Kohdista reskontraan -painikkeella, josta avautuu näkymä, jolta halutun reskontran voi valita: Haluttu rivi valitaan kaksoisklikkauksella, jonka jälkeen järjestelmä antaa ilmoituksen:

6 Ilmoitus hyväksytään painamalla Ok. Tämän jälkeen tallennetaan perintä painamalla Tallenna-painiketta, jonka jälkeen näytölle avautuu ikkuna, jossa näkyvät vielä perinnän tiedot: 1.3 Perintä-näkymän kentät Tässä on kuvailtu perintäruudun sellaiset kentät, jotka löytyvät jokaisesta perintätyypistä. Sellaiset kentät, jotka löytyvät vain tietystä perintätyypistä, on kuvailtu kunkin perintätyypin yhteydessä luvussa neljä.

7 Ajalta: Kenttiin merkitään aikaväli, jolla perintä vähennetään maksuista. Perintä kohdistuu tälle aikavälille sijoittuviin hakemuksiin, maksupäivällä ei ole merkitystä. Loppupäivä ei ole pakollinen. Perintä: Valitaan perinnän tyyppi. Tila: Tämän kuuluu aina olla Vähentävä. Selite: Vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen tekstikenttä. Näkyy ainoastaan perintäruudulla. Saaja: Perijän nimi. Pakollinen kenttä. Maksuliikenne tyyppi: Valitaan oikea maksuliikennetyyppi. Luvussa neljä kerrotaan, mikä maksuliikennetyyppi valitaan kunkin perintätyypin kanssa. Tili: Saajan tilinumero. Pakollinen kenttä, paitsi jos käytetään Laskunnumerotoimintoa eikä perittävää summaa kierrätetä pankin kautta kassan omassa perinnässä. Viite: Jos perinnällä on määritelty viitenumero, kirjataan se tähän kenttään. Mikäli viitenumeroa ei lue perinnällä, ei kenttään saa syöttää mitään. Esimerkiksi jäsenen henkilötunnusta ei saa syöttää viitenumero-kenttään. Jos viite-kenttään ei syötetä mitään, maksunsaajalle välittyvät tiedoksi jäsenen sukunimi, etunimi, henkilötunnus ja maksujakso. Laskunnumero: Kenttään merkitään sen reskontran numero, johon maksu halutaan kohdistaa. Hae-painike ei ole käytössä, joten oikean reskontran numero on kirjoitettava itse. Kohdistuu: Kenttiin voi halutessaan merkitä, mihin aikaan perintä kohdistuu. Perintä siis otetaan maksuista ajalta-kenttien mukaisesti, mutta jos peritään aikaisempaan aikaan kohdistuvia maksuja, tämän ajan voi merkitä tähän. Kohdistuu-kentillä on merkitystä esimerkiksi takaisinperinnän kohdistamisessa oikeaan ajanjaksoon. Kassat, jotka toimivat liiton yhteydessä voivat käyttää kohdistuuaikaa jäsenmaksun kohdistamiseen. Yläraja: Kenttään voi laittaa kattosumman, jota enempää ei peritä jäseneltä. Yläraja on perintäkohtainen (ei maksurivikohtainen). Yläraja on pakollinen seuraavissa perintälajeissa: Kelavähennys, Soskun 23 perintä ja Ennakkomaksun kuittaus. Muissa lajeissa ylärajan voi asettaa, mutta perintä suoritetaan, vaikkei sitä olisi. Maksut: Tässä kentässä näkyvät tällä perinnällä maksuliikenteestä kuitatut summat ja perimisajankohdat. Jos kuittaus on tehty käsin maksuliikenteestä, se ei näy tässä kentässä.

8 Vapaakuukaudet: Kenttään voi lisätä kuukausia, jolloin perintää ei suoriteta. Vapaakuukaudet huomioidaan maksupäivän mukaan. Vapaakuukausien käytöstä lisätietoa luvussa Vapaakuukaudet Jos ulosottoa ei peritä jollakin aikavälillä, voidaan lisätä ulosotolle vapaakuukausi. Vapaakuukausi lisätään perintäruudun oikeasta alakulmasta Lisää-painikkeella. Vapaakuukausi-näkymälle täytetään aika, jolta perintää ei suoriteta. Aika voi olla myös muu kuin kalenterikuukausi. Vapaakuukausi huomioidaan maksupäivän mukaan. Esimerkki: Jäsenellä on perintä ajanjaksolle Hän lähettää hakemuksen ajalle ja se hyväksytään maksuajoon 3.7. Maksupäiväksi tulee 5.7. Jos jäsenelle on merkitty vapaakuukaudeksi , perintä suoritetaan normaalisti. Jos halutaan, että perintää ei suoriteta, laitetaan vapaakuukaudeksi maksupäivän mukaan Jos vapaakuukauden alkupäivä on kuluvan päivän jälkeen, alkaa järjestelmä ehdottaa vapaakuukauden käyttöä neljä päivää ennen vapaakuukauden alkupäivää. Kun hyväksytään maksua maksuajoon sellaisella maksupäivällä, että vapaakuukausi tulee käyttöön, järjestelmä vielä varmistaa, että vapaakuukautta halutaan käyttää.

9 Jos vastataan Kyllä, perintää ei peritä maksettavalta jaksolta. Vapaakuukaudet-näytölle muuttuu Käytetty-kohtaan Kyllä. 2 Käsittelyjärjestys Jos jäsenellä on useampia perintöjä, järjestelmä huomioi ne seuraavassa järjestyksessä: 1. Ennakkomaksun kuittaus 2. Jäsenmaksun kuittaus 3. Kelan perintä 4. Sosiaalitoimiston toimeentulotuen perintä 5. Kassan perinnät, ulosotto 6. Kassan perinnät, euroa päivässä 7. Kassan perinnät, prosenttia maksusta 8. Kassan perinnät, euroa maksusta 9. Ulosotto 10. Ulosotto, euroa päivässä 11. Ulosotto, prosenttia maksusta 12. Ulosotto, euroa maksusta 13. Sosiaalitoimiston harkinnanvaraisen toimeentulotuen perintä 14. Lapsikorotuksen perintä sosiaalitoimistolle. Mikäli jäsenellä on sekä Kelan perintä että jokin nettoperintä, joka otetaan vasta Kelan perinnän jälkeen, lasketaan jälkimmäisen perinnän määrä jakson alkuperäisestä netosta ennen Kelan perintää. 3 Yhteiset tarkistukset Kaikissa perinnöissä tarkistetaan seuraavat asiat. - Yläraja: peritään enintään ylärajan verran.

10 - Aiemmat maksut: tarkistetaan, paljonko perinnästä on jo maksettu. - Voimassaoloaika: tarkistetaan, osuuko perinnän jakso maksuliikennejaksolle. 4 Eri perintälajien laskentasäännöt ja muut erityispiirteet 4.1 Ennakkomaksun kuittaus Perintää käytetään siinä tapauksessa, että jäsenelle on maksettu päivärahaa ennakkomaksuna ja se halutaan periä takaisin. Valintalistassa on kaksi ennakkomaksun perintä -vaihtoehtoa. Niistä ylemmällä peritään ennakkomaksu takaisin bruttona ja alemmalla nettona. -Peritään kaikki maksuun menevä netto ylärajaan asti. -Ennakkomaksusta ei voi kuitata aiempaa ennakkomaksua. -Maksuliikennetyypiksi valitaan Etukäteismaksun vähennys. 4.2 Kelan perintä Perintää käytetään tilanteissa, joissa Kela on maksanut jäsenelle etuutta, kun hänellä olisi jo ollut oikeus kassan maksamaan etuuteen. Perintä tallennetaan sille ajalle, jolta etuudesta osa maksetaan suoraan kuittaamaan Kelan maksamia etuuksia.

11 - Peritään kaikki maksuun menevä brutto ylärajaan asti. Kelalle tilitetään siis heidän maksamansa summa verojen kanssa, sillä Kela on maksanut tästä summasta jo verot. Huom! Jos jäsenelle tulee kassalta lisämaksua tälle ajalle, kassa tilittää ennakonpidätyksen verottajalle vain tästä osuudesta. - Jos Kelalle peritään kulukorvausta, se merkitään Kulukorvaus-kenttään. Kulukorvauskentässä ei ole tarkistetta, että perintäajan tulisi osua kokonaisuudessaan maksujaksolle. - Maksuliikennetyypiksi valitaan Kelan perintä. 4.3 Sosiaalitoimiston toimeentulotuen perintä Tämä perintälaji on tarkoitettu Sosiaalilautakunnan etuutta vastaan maksaman toimeentulotuen takaisinperimiseksi. Huom. Perintä tallennetaan perintäilmoituksen osoittamalle ajalle, peräkkäisiä perintäilmoituksia ei saa laskea yhteen, vaan ne tulee kukin tallentaa erikseen omiksi perinnöikseen. Jos esim. kolmen kuukauden perinnät tallennetaan yhdeksi perinnäksi ja perintöjen ylärajat on laskettu sillä yhteen, järjestelmä jakaa Ylärajatiedon kuukausien yhteenlasketuilla päivillä ja perii sen mukaan (kuukausittaiset ylärajat eivät siis säily Sosiaaliviraston ilmoittaman suuruisina).

12 - Maksuliikennetyypiksi valitaan Sosiaalitoimen perintä. - Jos yläraja on nolla, perittävä summakin on nolla. - Jos yläraja on suurempi kuin nolla ja pienempi kuin jäsenen netto, perittävä summa = yläraja / perintäjakson päivät * jakson maksupäivät. - Kun maksuliikennetyypiksi on valittu Sosiaalitoimen perintä, aktivoituu Osoitepainike. Painikkeen taakse kirjoitetaan perinnän saavan sosiaaliviranomaisen nimi ja osoite. Kun sitten tallennetaan S-päätös ja liitetään se tälle perinnälle, järjestelmä osaa tulostaa päätöksen sosiaaliviranomaiselle oikealla osoitteella. Esimerkki perinnän määrästä: Jäsenellä on Sosiaalitoimiston 23 perintä ajalle Huhtikuussa 2015 on 22 maksupäivää. Jäsenen hakemuksesta hylätään kuitenkin aika , jolloin maksuun jää 14 päivää. Perinnän yläraja on 500 euroa. Jäseneltä peritään 500/22*14=318,18 euroa. 4.4 Kassan perinnät, ulosotto Perintätyypillä saadaan perittyä kassalle osuus jäsenen maksusta käyttäen ulosoton suojaosuuksia.

13 Suojaosuus_päivässä - kenttä Tuloraja_päivässä -kenttä Muu tulo/kk -kenttä Maksimi/pv-kenttä Yläraja-kenttä Kenttään merkitään suojaosuus, jonka mukaan perintä suoritetaan. Suojaosuuden laskennassa järjestelmä huomioi todelliset päivät (7 pv/viikko), ei siis vain maksettavia päiviä. Järjestelmä laskee kenttään päivittäisen tulorajan automaattisesti, kun Suojaosuus syötetään. (Suojaosuus*2 = Tuloraja päivässä) Kenttään syötetään muu perinnässä huomioitava kuukausittainen tulo, jos sellainen on perinnässä ilmoitettu. Kenttään voidaan merkitä päivittäisen perinnän enimmäismäärä, jos perinnällä on enimmäisperintä ilmoitettu. Päivittäinen enimmäisperintä lasketaan maksettavien päivien mukaan (21,5 pv/kk). Tähän kannattaa merkitä jäsenen reskontrasta koko jäsenen saatavan määrä. Järjestelmä osaa vähentää tästä jo maksetun summan (vaikka jäsen olisi maksanut itse osan) ja perii vain siihen saakka että reskontra on täynnä. - Maksuliikennetyypiksi valitaan Tape kuittaus, paitsi jos kyseessä on jäsenmaksun kuittaus, jolloin valitaan Jäsenmaksu. Perinnän määrä lasketaan seuraavasti: - Jos tulot ovat pienemmät tai yhtä suuret kuin maksettava erotus, peritään ulosottoa 2/3 tulon ja suojaosan erotuksesta. - Jos tulot ovat suuremmat kuin maksettava erotus, ulosottoa peritään 33 % nettomaksusta (Huom! Ei siis maksun ja suojaosan erotuksesta). Jos tulot ovat suuret, perintäprosentti nousee seuraavasti: -tulot 4 x suojaosuus 36 %, -tulot 4.5x suojaosuus 39 %

14 -tulot 5x suojaosuus 42 % -tulot 5.5x suojaosuus 46 % -tulot 6x suojaosuus 50 %. Lisäksi tarkistetaan, ettei peritä enempää kuin mahdollinen perinnällä määritelty enimmäismäärä tai maksuliikenteen netto. Kaavassa käytettävät summat määritellään näin: - Päivät = kaikki jakson päivät (myös esim. viikonloput). Kuukauden jaksossa päiviä on Tulot = maksuliikenteen netto (+ muu tulo/kk/ 30 * kaikki päivät). - Suojaosuus = suojaosuus päivässä * kaikki päivät. - Maksettava erotus = suojaosuus * Kassa, euroa päivässä Perintää käytetään, kun halutaan periä jokaiselta päivältä sama summa. - Maksuliikennetyypiksi valitaan Tape kuittaus, paitsi jos kyseessä on jäsenmaksun kuittaus, jolloin valitaan Jäsenmaksu. - Euroa päivässä -kenttään määritellään, kuinka monta euroa jäseneltä peritään maksupäivää kohti. Perintä tehdään maksun nettosummasta. - Tarkistetaan, että perittävä summa on pienempi kuin maksuliikenteen netto ja mahdollinen annettu yläraja. - Ylärajaksi kannattaa merkitä jäsenen reskontrasta koko jäsenen saatavan määrä. Järjestelmä osaa vähentää tästä jo maksetun summan (vaikka jäsen olisi maksanut itse osan) ja perii vain siihen saakka että reskontra on täynnä. 4.6 Kassa, euroa maksusta Perintälajia käytetään, kun halutaan periä maksusta jokin tietty ennalta määritelty summa.

15 - Maksuliikennetyypiksi valitaan Tape kuittaus, paitsi jos kyseessä on jäsenmaksun kuittaus, jolloin valitaan Jäsenmaksu. - Kuitataan koko käsittelyjakson maksusta valittu euromäärä laskunumeron mukaiseen reskontratapahtumaan. - Ylärajaksi kannattaa merkitä jäsenen reskontrasta koko jäsenen saatavan määrä. Järjestelmä osaa vähentää tästä jo maksetun summan (vaikka jäsen olisi maksanut itse osan) ja perii vain siihen saakka että reskontra on täynnä. 4.7 Ulosotto Perintätyyppiä käytetään, kun jäsenen etuudesta peritään osuus ulosottoviranomaiselle. Suojaosuus_päivässä - kenttä Kenttään merkitään suojaosuus, jonka mukaan perintä suoritetaan. Suojaosuuden laskennassa järjestelmä huomioi todelliset päivät (7 pv/viikko), ei siis vain maksettavia päiviä.

16 Tuloraja_päivässä -kenttä Järjestelmä laskee kenttään päivittäisen tulorajan automaattisesti, kun Suojaosuus syötetään. (Suojaosuus*2 = Tuloraja päivässä) Muu tulo/kk -kenttä Maksimi/pv-kenttä Kenttään syötetään muu perinnässä huomioitava kuukausittainen tulo, jos sellainen on perinnässä ilmoitettu. Kenttään voidaan merkitä päivittäisen perinnän enimmäismäärä, jos perinnällä on enimmäisperintä ilmoitettu. Päivittäinen enimmäisperintä lasketaan maksettavien päivien mukaan (21,5 pv/kk). - Maksuliikennetyypiksi valitaan ulosotto. Perinnän määrä lasketaan seuraavasti: - Jos tulot ovat pienemmät tai yhtä suuret kuin maksettava erotus, peritään ulosottoa 2/3 tulon ja suojaosan erotuksesta. - Jos tulot ovat suuremmat kuin maksettava erotus, ulosottoa peritään 33 % nettomaksusta (Huom! Tässä laskennassa tuloista ei vähennetä ensin suojaosaa). Jos tulot ovat todella suuret, perintäprosentti nousee seuraavasti: -tulot 4 x suojaosuus 36 %, -tulot 4.5x suojaosuus 39 % -tulot 5x suojaosuus 42 % -tulot 5.5x suojaosuus 46 % -tulot 6x suojaosuus 50 %. Lisäksi tarkistetaan, ettei peritä enempää kuin mahdollinen perinnällä määritelty enimmäismäärä tai maksuliikenteen netto. Kaavassa käytettävät summat määritellään näin: - Päivät = kaikki jakson päivät (myös esim. viikonloput). Kuukauden jaksossa päiviä on Tulot = maksuliikenteen netto (+ muu tulo/kk/ 30 * kaikki päivät). - Suojaosuus = suojaosuus päivässä * kaikki päivät. - Maksettava erotus = suojaosuus * Ulosotto, euroa päivässä Perinnän lajia käytetään, kun perintä tehdään jokaiselta päivältä samansuuruisena.

17 - Maksuliikennetyypiksi valitaan Ulosotto. - Peritään euroa päivässä -kenttään valittu summa jokaiselta maksettavalta päivältä mahdolliseen ylärajaan saakka. 4.9 Ulosotto, prosenttia maksusta Perintää käytetään, kun jäsenen etuudesta täytyy maksaa tietty prosenttiosuus esimerkiksi kunnan toimielimelle. Perintää voi käyttää myös, jos halutaan periä koko etuus. Tällöin prosenttia maksusta -kenttään laitetaan 100 %. - Maksuliikennetyypiksi valitaan Ulosotto. - Jäsenen maksuliikenteen netosta peritään valittu prosenttiosuus mahdolliseen ylärajaan asti Ulosotto, euroa maksusta Perintää käytetään, kun halutaan periä jokaisesta maksusta tietty summa.

18 - Maksuliikennetyypiksi valitaan Ulosotto. - Perintä kuittaa käsittelyjakson nettosummasta euroa maksusta -kenttään valitun summan (ei kuitenkaan enempää kuin yläraja, jos se on asetettu) Lapsikorotuksen perintä Käytetään, jos jäsenen lapsikorotus (tai osa siitä) pitää periä Kelalle. - Maksuliikennetyypiksi valitaan Lapsikorotuksen perintä. - Perii lapsikorotuksen nettomäärästä kenttään lapsista prosenttia valitun prosenttiosuuden mukaisen summan. Jos esimerkiksi hakijalla on kaksi lasta, joista vain toisen osalta lapsikorotus peritään takaisin, merkitään kenttään 50 %. - Jos Lapsista _ prosenttia -kentän arvo jätetään nollaksi, perintää ei suoriteta ollenkaan. - Kun maksuliikennetyypiksi on valittu Lapsikorotuksen perintä, aktivoituu Osoitepainike. Painikkeen takaa löytyy automaattisesti Kelan perintäkeskuksen osoite, kun maksuliikennetyypiksi on valittu Lapsikorotuksen perintä. Kun sitten tallennetaan S-päätös ja liitetään se tälle perinnälle, järjestelmä osaa tulostaa päätöksen Kelalle oikealla osoitteella.

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos 19.12.2016 1.1 Brutotus pähkinänkuoressa: Jos takaisinperintä on tehty Netto kuluva -verokoodilla, eli perintä on tehty samana vuonna kun jakso on alun perin

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys SELAINVAATIMUS JA LIITTEIDEN TYYPPI- JA KOKOMÄÄRITYS Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys Liitteen enimmäiskoko 2,0 Mt Liitteet PDF- JPE- tai JPEG -muotoisena Kirjautumisen jälkeen, valitse UUSI HAKEMUS,

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Sisällys Yleistä... 2 Palkkatietojen ilmoittaminen... 2 Ilmoitusaineiston muodostaminen... 2 Ilmoitusaineiston tarkastelu... 3 Ilmoitusten

Lisätiedot

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen

VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-tarkastuksesta ilmoittaminen VIRTA-järjestelmä löytyy osoitteesta: https://virta.virkku.net VIRTA-tarkastuksen voi ilmoittaa yhdistyksen käyttäjä. Aikaisemmasta poiketen VIRTA-ilmoitukseen liitetään

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24)

Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24) Ulosotto Ulosoton laskenta 2012 21.9.2012 1 (24) SISÄLLYSLUETTELO 1 ULOSOTTO 3 1.1 _ Yleistä... 3 1.2 _ Ulosotettava määrä 1.1.2012 alkaen... 3 2 LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT 8 2.1 _ Ohjaukset... 8 2.1.1

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa

Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa Lainaosuusarviolaskurin Esimerkki 5 Tasalyhennyslainan koko elinkaari yhdessä laskelmassa versio 19.2.2019 Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Lähtöarvot laskurissa...4 3 Tapahtumien luonti laskuriin...5

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Siirtoprosessiin kuuluu neljä vaihetta: 1. Aloitus (vanha seura) 2. Vastaanotto (uusi seura) 3. Maksu (uusi seura) 4. Hyväksyminen (SJL)

Siirtoprosessiin kuuluu neljä vaihetta: 1. Aloitus (vanha seura) 2. Vastaanotto (uusi seura) 3. Maksu (uusi seura) 4. Hyväksyminen (SJL) SEURASIIRROT Seurasiirtoprosessilla pelaajan edustusoikeus siirretään seurasta toiseen. Varsinaisen siirtoprosessin voi käynnistää vain se seura, jossa pelaajan edustusoikeus on voimassa. Sen lisäksi pelaajan

Lisätiedot

Lasten Liike iltapäivät

Lasten Liike iltapäivät Lasten Liike iltapäivät Ohjeistus nettilomakkeen täyttämiseen taloudellisen tuen hakemiseksi toiminnan järjestäjille Lomake toimii osoitteessa https://lasten-liike.vincit.io/ Haku on auki 22.3. 21.4.2017

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa

ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa ALVn ja verotilin käsittely Merit Aktivassa Arvonlisäveroilmoitus Kun kaikki kauden tositteet (myynti- ja ostolasku sekä pääkirjatositteet), on syötetty Merit Aktivaan ja tiliotteen maksutapahtumat tehty,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(12) Yhdistystietojen ylläpito Sisältö: Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 3 Yhdistyksen

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Erotuomareiden ResultCode ohje

Erotuomareiden ResultCode ohje KIRJAUTUMINEN Erotuomareiden ResultCode ohje Piirin kotisivujen kautta pääset ResultCodeen www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa Valitse Kirjaudu (mahdollista kolmesta eri paikasta) KIRJAUDU TILAA TUNNUKSET

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kursseja voi anoa yhdistyksessä yhdistyskäyttäjä, jolla on yhdistyksen sääntöjen mukainen oikeus anoa kursseja (esim nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö).

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Sensen perusraportit ratsastusseuroille Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Raporttinäkymä / Työpöytä Tallennetut raportit: aukeavat valmiiseen Excel-raporttiin Tallennetut haut: pohjalla valmiit hakuehdot,

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 3/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Sisäänkirjautuminen 1. Mene nettisivulle https://irma.suunnistusliitto.fi 2. Kirjaudu valitsemalla oikealta ylhäältä Kirjaudu IRMA:an 3. Kirjoita lisenssinumerosi

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet)

Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) Sähköinen matkalasku (liiton tilaisuudet) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Sisällysluettelo: 1.Jäsenrekisteriohjelman avaaminen 2. Käyttöoikeudet 3. Jäsenrekisteri 3.1. Jäsenen perustiedot 3.2 Jäsenen jäsentiedot 3.3 Jäsenen osajoukot

Lisätiedot

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi.

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi. 1 (5) Kirsi Mikkola 28.9.2012 OHJE MITEN ILMOITTAUDUT SIJAISEKSI KERAVAN KAUPUNGILLE Löydät Keravan kaupungin sijaisrekrytointi-ilmoitukset osoitteesta www.kerava.fi kohdasta avoimet työpaikat ja sijaisrekrytointi.

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen

Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen Ohje erillisvalintojen toteuttamiseen 1 Valintaperusteiden mallinnus Tämä osio koskee sekä tilanteita, joissa haku Opintopolun kautta tai korkeakoulun omalla tavalla. Jos erillishaussa on useampia hakukohteita,

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Kirjautuminen järjestelmään netso.fi sivujen kautta Netsoon kirjautumisen jälkeen valitaan Netson etusivulta Pohjantähden logo.

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

VETUMA rekisteröityminen

VETUMA rekisteröityminen VETUMA rekisteröityminen Rekisteröityminen tapahtuu kirjautumalla WebTimmiin klikkaamalla Selailu liikuntapalvelut Tampere -linkkiä ja valitsemalla Rekisteröityminen Rekisteröidy käyttäjäksi. Linkistä

Lisätiedot

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN Kirjautuminen järjestelmään Kirjaudu järjestelmään osoitteessa: https://palloverkko.palloliitto.fi/live/fsiplayerregistration/login.aspx Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, syötä PalloID ylempään kenttään

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Muuttujien määrittely

Muuttujien määrittely Tarja Heikkilä Muuttujien määrittely Määrittele muuttujat SPSS-ohjelmaan lomakkeen kysymyksistä. Harjoitusta varten lomakkeeseen on muokattu kysymyksiä kahdesta opiskelijoiden tekemästä Joupiskan rinneravintolaa

Lisätiedot

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen

Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas Mobiilipankkiin ja tunnuslukusovellukseen Käyttöopas tunnuslukusovellukseen sekä mobiilipankkiin Tämä opas on tehty sinulle tueksi Nordean mobiilipalveluiden käytön aloittamiseen Näitä ohjeita

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008 Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) ULOSOTTOPIDÄTYS PALKKAHALLINNOSSA Palkan ulosmittausmenettelyä koskeva ulosottolain muutos (469/2006) tuli voimaan 1.1.2007. Yleinen ulosmittauksen määrä on

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot