DriveLooper käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DriveLooper käyttöopas"

Transkriptio

1

2 Sisällysluettelo...1 DriveLooper palvelun käyttöönotto...3 DriveLooper Ensimmäinen käynnistäminen...3 DriveLooper tärkeät asetukset...4 Kirjautuminen DriveLooper-palveluun...4 Uuden tilin luominen...5 Lukijan valitseminen...6 DriveLooperin käyttäminen GPS-tilassa...6 Auton lisääminen GPS-tilassa...7 DriveLooperin käyttäminen OBD-tilassa...8 Ennakko valmistelut autossa...8 Bluetooth lukijan lisääminen laitepariksi...9 Auton lisääminen OBD-tilassa...10 Drivelooper mobiilikäyttöliittymä...11 Päänäkymä...11 Matka -näkymä...12 Menu -näkymä...13 Profiili -näkymä...13 Matkat -näkymä...14 Tankkaukset -näkymä...15 Autot -näkymä...16 Asetukset -näkymä...17 Ilmoitukset -näkymä...17 Oman ilmoituksen lisääminen...18 Web käyttöliittymä...20 Kuljettajan taso -välilehti...21 Kuljettajan taso -välilehden vasen valikko...22 Autot - Auton tietojen muuttaminen...22 Muokkaa asetuksia - Omien tietojen muuttaminen ja sähköpostin sekä salasanan vaihtaminen...22 Muokkaa asetuksia - Tilin asetukset (vain pääkäyttäjillä)...23 Uuden kuljettajan lisääminen (Pääkäyttäjä)...24 Ajot -välilehti...26 Karttanäkymän zoomaus...27 Matkan tiedot -muokkaaminen...28 Vertaile -välilehti...29 Ajojen lisääminen vertailuun...29 Tankkaukset -välilehti...30 Tankkauksen lisääminen web -palvelun kautta...30 Ilmoitukset -välilehti...31 DriveLooper etuudet -avaaminen...32 Muuta tärkeää tietoa...33

3 DriveLooper palvelun käyttöönotto DriveLooper sovellus asennetaan Google Play -kaupasta. Play -kauppa löytyy puhelimen sovellus valikoimasta, puhelimen mallista riippumatta. DriveLooper Ensimmäinen käynnistäminen Ensimmäisellä käynnistys kerralla ohjelma pyytää hyväksymään palvelun käyttöehdot. Käyttöehdot ovat ladattavissa pdf tiedostona sivulta.

4 DriveLooper tärkeät asetukset Ensimmäisellä käynnistyksellä ohjelman vasemmassa alakulmassa on vihreallä teksti Aloita tästä, jota painamalla ohjelma opastaa määrittelemään palvelun välttämättömät asetukset, kuten tilin luonti/kirjautuminen, sensorilukijan valitseminen jne. Kirjautuminen DriveLooper-palveluun Syötä DriveLooper tunnuksesi ja hyväksy valitsemalla: Luo uusi tili valitsemalla:

5 Uuden tilin luominen Uuden tilin luonti on helppoa. Syotät vain toimivan sähköpostiosoitteesi, vähintään 8merkkiä sisältävä salasanan sekä salasanan varmistuksen. Mahdolliset virheet: Sähköpostiosoite on jo käytössä. Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjätunnuksena, joten sen tulee olla yksilöllinen. Salasana on liian lyhyt Salanassa tulee olla vähintään 8-merkkiä Salasanat eivät täsmää Salasana ja salasanan varmistus ei ole samat Saat sähköpostiisi linkin tilin varmentamiseksi, joten varmista, että sähköpostiosoite on käytössäsi. Ilman varmentamista tili toimii 7päivää, jonka jälkeen tili lukitaan. Jos tili ehtii lukkiutua eikä tilin varmennuslinkki ole voimassa tai sitä ei ole, voit tilata uuden varmennuslinkin sähköpostiisi osoitteesta:

6 Lukijan valitseminen Palvelua voi käyttää ilman autoon asennettavaa OBD-lukijaa, jolloin käytetään puhelimen GPS-tietoa. HUOM. Listalla näkyy vain puhelimen laiteparit. Jos lukija ei näy listalla varmista, että olet muodostanut pariliitoksen puhelimen ja OBD-lukijan välillä. DriveLooperin käyttäminen GPS-tilassa DriveLooper-palveluun pystyy tallettamaan myös ajot vanhemmista autoista missä OBDlukijaa ei ole. Tällöin valitaan vain manuaalinen GPS. Matka täytyy käynnistää manuaalisesti valikosta.

7 Auton lisääminen GPS-tilassa GPS-tilassa auto tulee valita manuaalisesti toisin kuin OBD-lukijaa käytettäessä, jolloin auto tunnistetaan automaattisesti. Valintalistalla näytetään tilin kaikki autot, josta valitaan mille autolle matka kohdistetaan. GPS-tilassa luotua autoa ei voida jälkeenpäin yhdistää OBD-tilassa automaattisesti tunnistettavaan autoon, mutta automaattisesti tunnistettavalle autolle voi ajaa myös GPS-ajoja. Mikäli autoja ei ole, täytyy se lisätä. Syötä auton tiedot. OBD-tilassa vaihteiden lukumäärän ja moottoritietojen oikeellisuus on tärkeä kulutuksen ja vaihteiden näyttämisen vuoksi.

8 Talleta auton tiedot valitsemalla: Tämän jälkeen GPS-tila on toiminnassa (kulutus,kierrokset sekä vaihteet eivät ole aktiivisena GPS-tilassa): DriveLooperin käyttäminen OBD-tilassa Järjestelmä on automaattinen, kun DriveLooper yhdistetään OBD-lukijan kanssa. Tällöin käyttäjän ei tarvitse manuaalisesti käynnistää matkaa, vaan auton ollessa käynnissä matka käynnistyy automaattisesti. Ennakko valmistelut autossa Liitä DriveLooper-lukija tai muu OBD lukija auton huoltoliittimeen. Huoltoliittimeen tulee ylettyä kädellä kuljettajan paikalla istuessa. Liitin löytyy vuotta 2001 uudemmissa bensiini autoissa sekä vuotta 2004 uudemmissa diesel autoissa. Yleensä liitin sijaitsee kuljettajan jalkatilassa, mutta voi olla myös keskikonsolissa tai peitelevyn alla ratin läheisyydessä.

9 Bluetooth lukijan lisääminen laitepariksi Lisää DriveLooper-lukija (tai mikä tahansa muu OBD II Bluetooth lukija) laitepariksi puhelimeesi, kuten minkä tahansa muunkin Bluetooth laitteen. Asetukset Bluetooth Hae laitteita saatavilla olevat laitteet valitse oikea laite DriveLooper-lukijan laitepari (PIN) koodi on Muita yleisiä koodeja 0000, 1234 tai 6789 riippuen käytetystä lukijasta. Joissain lukijoissa ei ole koodia ollenkaan. OBDLink LX lukijassa on erillinen nappi, jota painamalla laite on löydettävissä puhelimella 120 sekunnin ajan. Tänä aikana laitteeseen voidaan muodostaa pariliitos. OBDLink LX generoi PIN koodin, joka hyväksytään puhelimessa. Viereisessä kuvassa Bluetooth laiteparit listattuna puhelimen asetuksissa ( Näkymä ei siis ole DriveLooper sovelluksessa, vaan puhelimessa). DriveLooper listaa laiteparit

10 Auton lisääminen OBD-tilassa OBD-tilassa autoa ei voi lisätä manuaalisesti vaan auto käynnistetään, jolloin DriveLooper tunnistaa auton. Jos auto on jo tilin tiedoissa, matka kohdistetaan kyseiselle autolle. Ellei autoa ole, avautuu automaattisesti näkymä millä auton tiedot syötetään. (Samat kuin GPStilassa). Auton tallettamisen jälkeen ohjelma on toiminnassa ODB-tilassa.

11 Drivelooper mobiilikäyttöliittymä Sovelluksessa on kolme päänäkymää, jota vaihdetaan pyyhkäisemällä oikealle ja vasemmalle. Päänäkymä Päänäkymässä näkyy ajon tämän hetken tilanne. Kuljettajan henkilökohtainen Looper score, nopeus, moottorin kierrokset, kulutus (l/100km) sekä ajotyyli. Kulutus mittaria klikkaamalla näkymän voi vaihtaa hetkellisestä kulutuksesta, matkan keskikulutukseen. Ajotyyli -mittarissa ulkokehä tarkoittaa kiihdytystä ja sisempi jarrutusta. Mitä punaisempi sitä voimakkaampi tapahtuma on kyseessä. Looper score eli matkan pisteet -mittaria klikkaamalla näkymän voi vaihtaa kuljettajan henkilökohtaisen Looper scoren ja Matkan Looper scoren välillä. Looper score mittari kertoo ajon ekologisuudesta. Ajosta voi saada pisteitä Ekologisimmasta ajosta voi saada 100 pistettä. Matkan pisteisiin vaikuttaa pääasiassa ajotyyli (nopeus, kierrokset ym), mutta myös auto (kunto, ikä, päästöt ym).

12 Matka -näkymä Matka näkymä näyttää meneillään olevan ajon tietoja. Matka näkymässä voi myös muokata matkan tyyppiä, oman ajon ja työajon välillä. Matka näkymässä voi lisätä omaa tekstiä matkan kuvaukseen.

13 Menu -näkymä Menu näkymässä ovat kaikki valikot, joista löytyy tilin/kuljettajan asetukset, matkojen selaaminen/editointi, tankkausten lisääminen/editointi, tilin autojen tiedot, asetukset sekä ilmoitukset Valitse päämenusta: Profiili -näkymä Profiili näkymässä näkyy sen hetkinen Looper score -taso sekä numerona että tekstinä. Näkymässä voi myös muokata omia tietoja. Palveluun voi myös kirjautua eri käyttäjätunnuksella. Profiili-näkymässä voi vaihtaa käyttäjää Tunnus ja salasana -painikkeella.

14 Matkat -näkymä Matkat -näkymästä voit tarkistella ajettuja matkoja sekä muokata matkan tietoja. Matkat näkymä näyttää listana 20 edellistä matkaa. Näkymä toimii siten, että vierittäessä listan loppuun, haetaan automaattisesti seuraavat 20 edellistä matkaa. Hakua voi rajoittaa päivämäärän mukaan valitsemalla yläkulmasta kalenteri -painikkeesta halutun ajankohdan: Valitun päivämäärän ajot tulee listan ylimmäiseksi. Tämän jälkeen listaan tulee 20 aikaisempaa ajoa.

15 Tankkaukset -näkymä Tankkaus -näkymässä voi lisätä, tarkastella sekä muokata tankkaustietoja.valitaan päämenusta:

16 Autot -näkymä Autot -näkymästä voit muokata autojen tietoja. Valitaan päämenusta: Valitaan listalta muokattava auto:

17 Asetukset -näkymä Asetukset -näkymästä voit muuttaa sovelluksen asetuksia kuten. Valitaan päämenusta: Oleellisimpia asetuksia ovat lähetysväli sekä tauon maksimikesto. Lähetysväli -asetus määrittää aikavälin matkan tietojen lähetykseen palvelimelle. Lähetysväli voi olla reaaliaikaisesti, 10min, 1 tunti tai matkan loputtua. Ilmoitukset -näkymä Ilmoitukset -näkymästä löytyy kaikki ajoihin liittyvät ilmoitukset, kuten tiesää, mainokset sekä omat ilmoitukset. Tästä näkymästä voi myös tehdä paikkatietoon sidottuja omia ilmoituksia (kts seuraava kohta). Omat ilmoitukset näkyvät vain tilin sisällä, eivätkä ole julkisia. Valitaan päämenusta:

18 Oman ilmoituksen lisääminen Valitaan ilmoitukset näkymästä painike: Täytetään oman ilmoituksen tiedot näkymään eli otsikko, viesti, katuosoite (hae katuosoitteella gps-paikka), etäisyys milloin ilmoitus tulee aktiiviseksi sekä voimassaolo (alku sekä loppu). Henkilökohtainen ilmoitus tulee puhelimeen sekä web -palveluun, kun ilmoituksen voimassaoloaikana ajetaan sen määrittelemällä alueella.

19 Ilmoitukset voidaan avata ilmoitukset -näkymän listalta, jolloin avautuu uusi näkymä ja ilmoitus mahdollisien kuvien kanssa. Ilmoitukset näkyvät myös web -palvelussa.

20 Web käyttöliittymä Drivelooper -palvelussa web -käyttöliittymä on keskeisessä roolissa. Palvelu löytyy osoitteesta Palvelu käyttää sertifikaatilla suojattua https-yhteyttä kaikkeen tiedonsiirtoon. Tietojen lähettäminen puhelimella sekä mobiilisovelluksen että palvelun käyttö selaimella, on suojattua ja turvallista. Palveluun kirjaudutaan vasemmasta yläkulmasta:

21 DriveLooper sivusto jakautuu viiteen välilehteen: kuljettajan taso, ajot, vertaile, tankkaus ja ilmoitukset. Lisäksi kuljettajan taso -välilehdeltä löytyy asetukset. Kuljettajan taso -välilehti nimetään sisäänkirjaantuneen käyttäjän nimellä sekä sen hetkisellä LooperScore -pisteillä. Kuljettajan taso -välilehti Kuljettajan taso -välilehti kertoo kuljettajan oma LooperScore -tilanteen kyseisellä hetkellä ja miten se on kehittynyt. Ekologista ajamista voi opetella mm. kursseilla ja uusilla ajotavoilla voidaan saada säästöjä vuositasolla jopa 10-15% mm. polttoaineen kulutuksessa ja auton ylläpidossa. Ongelmana usein on, että ajotapa palautuu ennalleen muutamassa päivässä. Kuljettajan taso -välilehdeltä on helppo seurata omaa kehittymistä sekä ylläpitää uutta ekologisempaa ajotapaa. Yllä olevassa kuvassa pylväs kuvaa yhtä matkaa, harmaa viiva ja -alue kertoo kuljettajan sen hetkiset LooperScore pisteet. Alasveto -valikosta pystyy valitsemaan matka, Päivä tai Viikko -näkymät. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa maaliskuun 13. päivä kyseisen matkan LooperScore pisteet ovat olleet 73 ja kuljettajan sen hetkinen LooperScore on ollut 60.

22 Kuljettajan taso -välilehden vasen valikko Vasemmasta navigointi valikosta pääsee muuttamaan auton tietoja sekä omia asetuksia. Pääkäyttäjänä menusta pääsee myös muuttamaan tilin tietoja ja lisäämään toisia kuljettajia tiliin. Ellei ole tilin pääkäyttäjä, Tilin asetukset -valinta ei ole näkyvillä. Autot - Auton tietojen muuttaminen Muokkaa asetuksia - Omien tietojen muuttaminen ja sähköpostin sekä salasanan vaihtaminen Jaan tietoni tilin sisällä -valinta mahdollistaa muiden saman tilin käyttäjien näkevän kaikki ajot ja tiedot esim. perheen sisällä olevat useat kuljettajat. Vaihda salasana -painike voit vaihtaa kirjautumiseen käytettävää sähköpostia sekä vaihtaa salasanan.

23 Muokkaa asetuksia - Tilin asetukset (vain pääkäyttäjillä) Tilin asetuksista pääkäyttäjä voi muuttaa tilin tietoja sekä lisätä pääkäyttäjän oikeuksia tilin muille käyttäjille. Lisäksi pääkäyttäjä voi lisätä ja poistaa kuljettajia sekä poistaa autoja. Jos auto poistetaan, poistuu myös kaikki ko. auton tapahtumat (ajot, tankkaukset). Samoin, jos kuljettaja poistetaan, poistuu kaikki kuljettajan tapahtumat.

24 Uuden kuljettajan lisääminen (Pääkäyttäjä) Tiliin voidaan lisätä uusia kuljettaja Lisää kuljettaja -painikkeesta Kirjoitetaan lomakkelle Kuljettajan perustiedot, yksilöllinen sekä toimiva sähköpostiosoite ja salasana. Uusi kuljettaja voi vaihtaa oman salasanan palvelussa tilin varmistamisen yhteydessä tai myöhemmin. Tilin vahvistusohjeet lähetetään määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen. Vahvistus on tehtävä seitsemän päivän sisällä klikkaamalla sähköpostissa tullutta linkkiä.

25 Confirm my account -linkin käyttämisen jälkeen uusi käyttäjä (Poika Latvala) on kirjautunut palveluun. Salasana kannattaa vaihtaa heti ensikirjautumisella. Uusi kuljettaja ei ole suoraan pääkäyttäjä vaan toisen pääkäyttäjän on annettavat pääkäyttäjän oikeudet. (HUOM. Muokkaa asetuksia -valikossa ei ole Tilin asetukset valintaa)

26 Ajot -välilehti Ajot -välilehdellä navigointi tapahtuu valitsemalla vasemmalla olevasta kalenterista haluttu päivä. Valitun päivän ajot tulee näkyviin kalenterin alapuolelle. Valittu ajo näkyy listalla vihreällä värillä. Hiirtä liikuttamalla kaavion päällä, pystytään tarkistamaan hetkelliset arvot. Kartalta näkee missä kohdassa arvot on toteutuneet. Käytössä on lisäksi seuraavat ikonit: Kiihdytys Jarrutus Epätasainen ajo (pumppaus) Vaihtaminen Sekä moottorijarrutuksen HOXHOX! Luonnollisestikin punainen pitäisi saada mahdollisimman vähäiseksi omassa ajamisessa.

27 Karttanäkymän zoomaus Voit valita kaaviosta alueen tarkempaan tarkasteluun (kuva1), jolloin kaavio ja kartta tarkentuu kyseiselle alueelle (kuva2). HUOM. Valinnassa pidetään hiiren vasenta nappia pohjassa. Kuva 1 Kuva 2 Vihreä ikoni tarkoittaa moottorijarrutusta ja hetkelliset LooperScore pisteet ovat 99. Eli plussaa tulee! Hyvä Jakub!

28 Matkan tiedot -muokkaaminen Matkan tietoja muokataan viemällä hiiren kohdistin Matkan tiedot -laatikon päälle. Laatikon oikeaan yläkulmaan tulee vihreä-valkoinen kynä-ikoni, jota klikkaamalla tiedot tulevat muokkaus tilaan. Matkan tiedot -muokkaus tilassa. Voit muuttaa kuljettajaa, ajolajia tai kirjoittaa tekstiä Vapaa kenttä -alueelle.

29 Vertaile -välilehti Vertaile välilehti tarjoaa työkalun, jonka avulla pystyy vertailemaan ja tekemään omia johtopäätöksiä parhaasta reitistä, autosta tai kellon ajasta. Vertaile välilehdellä pystyy vertailemaan esimerkiksi omia ajoja tai vaikka tilin sisällä olevien kuljettajien ajoja ja ajotapoja. Tältä välilehdeltä löytyy todisteet siitä kumpi ajaa Turvallisemmin ja ekologisemin sinä vai aviopuolisosi? Ajojen lisääminen vertailuun Ajoja voi lisätä vertailuun joko Vertaile -välilehden kalenterihaun avulla tai Ajot -välilehden Matkan tiedot -laatikon linkistä Lisää vertailuun".

30 Tankkaukset -välilehti Tankkaukset välilehdelle pystyy kirjaamaan halutessaan tankkaukset. Kun on merkitty kaksi peräkkäistä täyttä tankkia, niin voidaan laskea myös todellinen kulutus. Tankkauksen lisääminen web -palvelun kautta Tankkauksen voi lisätä niin puhelimella myös selaimella, valitsemalla painike: Tiedot syötetään ja tallennetaan lomakkeella:

31 Ilmoitukset -välilehti DriveLooper sisältää kolmenlaisia ilmoituksia: DriveLooper etuudet, DriveLooper ilmoitukset sekä DriveLooper omat ilmoitukset. Ilmoitukset poistuvat automaattisesti, kun ne vanhenevat tai ne poistetaan joko puhelimella tai selaimella. Esimerkiksi Tiesää -ilmoitukset ovat voimassa vuorokauden, jonka jälkeen ne poistuvat automaattisesti.

32 DriveLooper etuudet -avaaminen Etuuksia voi olla useampia voimassaolevia. Jokaisesta etuudesta saadaan lisätietoa avaamalla etuus erilliseen dialogiin. Jos aktiivisia tuotteita on useampia, niiden välillä voidaan navigoida nuolinäppäimillä. Kartalla -painike näyttää etuuden sijainnin kartalla.

33 Muuta tärkeää tietoa Kulutus lasketaan samalla tavalla kuin auton ajotietokoneissa, jolloin siinä saattaa olla varsinkin diesel-autoissa pieni virhemahdollisuus. Kuitenkin se on suhteessa oikea eli se palvelee palvelun tarkoitusta täysin. Vaihteiden kalibroinnin pystyy mobiilisovelluksessa tekemään milloin vain, jos joku vaihde vaihtuu väärin. Painetaan ajon aikana pitkään päänäytössä, Ajotyyli -mittarin vaihde-ikonia. Helpoin tapa tehdä perusasetukset on ajaa ykkösvaihteen suhdeluku kohdalleen (kuva 1), jonka jälkeen muiden vaiheiden suhteet menevät oletus arvoihin. Kuva 1. Vaihteen suhdeluku avataan painamalla halutun vaihteen lukon kuvaa, jolloin se poistuu näkyvistä. Muutaman sekunnin aikana (nyt: xx ) arvo tallettuu ko. vaihteen arvoksi. Kuvassa ei ole vaihteiden suhteita asetettu, joten vaihteita ei voida näyttää. Kuva 2. Vaihteen suhde on ajettu ja oletusarvot 5-vaihteiselle bensiinimoottorille on asetettu. Vaihteiden määrä ja moottorityyppi sovellus lukee automaattisesti auton tiedoista. Kuva 1 Kuva 2 Turvallista matkaa toivottaa Looper-IT ja DriveLooper kehitystiimi!

DriveLooper käyttöopas

DriveLooper käyttöopas DriveLooper käyttöopas Sisällysluettelo DriveLooper palvelun käyttöönotto...2 DriveLooper Ensimmäinen käynnistäminen...2 DriveLooper tärkeät asetukset...3 Kirjautuminen DriveLooper-palveluun...3 Uuden

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2

Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2 Korkeakoulujen prosessipalvelin: mallintajan palvelinohje Versio 0.2 Sisällysluettelo Muutoshistoria...3 1 Johdanto...4 2 Palvelimen käyttöön tarvittavat ohjelmat...4 3 Palvelimelle kirjautuminen...4 4

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET 1 TILIN LUONTI Aloita Hälyrin käyttö luomalla tili. Mikäli tilasit tuotteen verkkokaupastamme, sinulla on jo tunnukset eikä uutta tiliä tarvitse luoda. Kirjaudu tällöin

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM Riistakamerasovellus. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM Riistakamerasovellus Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Sovelluksen toimintaperiaate Toimintaperiaate yksinkertaistettuna on seuraavanlainen Kamera ottaa kuvan tai videon jonka lähettää

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

Wuudis Pro. Mobiilisovellus

Wuudis Pro. Mobiilisovellus Wuudis Pro Mobiilisovellus Mobiilisovellus Mobiilisovellus toimii Android- ja iospuhelimissa Sovellusta voidaan käyttää sekä onlineettä offline-tilassa Lataa Wuudis -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Talotietojen päivittäminen

Talotietojen päivittäminen Talotietojen päivittäminen www.seurantalot.fi-sivustolle Pikaohje seurantalojen omistajayhdistyksille 12.10.2016 Suomen Kotiseutuliitto 1 Ohjeen sisältö Palveluun kirjautuminen s. 3 Talosivu s. 4 Tietojen

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY

POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY POSTI KONSERNIN HANKINTAPORTAALI LYHYT ESITTELY MIKÄ ON POSTIN HANKINTAPORTAALI? Postin hankintaportaali on sähköinen järjestelmä, jota Posti käyttää harjoittaessaan hankintaa toimittajiensa kanssa. Tähän

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen

Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 1 (13) Käyttöohje Suomen Pankin DCS2-järjestelmään rekisteröityminen 2 (13) Sisällysluettelo 1 Palveluun rekisteröityminen... 3 1.1 Henkilötiedot...4 1.2 Suomen Pankin tiedonkeruut... 5 1.2.1 Alustava

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä

PSOP Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä asiakkaille parastapalvelua.fi Sisällysluettelo 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Lähiomaisen yhteystietojen muutos... 4 1.3 Omat palvelusetelit... 4 1.4 Palveluntuottajien

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Racetime Catcher One 0.02 ohje Tekijä: Jere Mäki RACETIME CATCHER ONE 0.02

Racetime Catcher One 0.02 ohje Tekijä: Jere Mäki RACETIME CATCHER ONE 0.02 RACETIME CATCHER ONE 0.02 Selaimen välimuistin tyhjennys... 1 Aloita kilpailu muuttamalla kilpailuaika... 2 Lähtölista/oikean sivun vieritettävä numeropalkki... 2 Ajanottaminen... 3 Ajansiirto/poistaminen...

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Verkkokauppa 1 Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Sisällys Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen... 1 Verkkosivulle

Lisätiedot

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA...

Sisällysluettelo. s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy. v.1.2 ESITTELY TOIMINNALLISUUS... CRA-TV HALLINTA-OHJELMA... s.1(14) CRA Computer & Robot applications Oy v.1.2 Sisällysluettelo ESITTELY......2 TOIMINNALLISUUS......2 CRA-TV HALLINTA-OHJELMA......3 Ohjelman pääikkuna:...3 Kirjautuminen:...3 Rekisteröityminen:...4

Lisätiedot

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Käyttöohje Liikkumispalvelukatalogi NAP Merenkulun reitti- ja aikataulueditori 1 (14) 16.8.2018 Användarinstruktioner för kartvertyget för sjötrafik på svenska NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot