III-24-10, LAUKONTORI 6 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO 8343.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "III-24-10, LAUKONTORI 6 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO 8343."

Transkriptio

1 III-24-10, LAUKONTORI 6 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä tammikuuta 2010 päivättyä ja 19. päivänä huhtikuuta 2010 tarkistettua asemakaavakarttaa nro Asian hyväksyminen kuuluu yhdyskuntalautakunnan toimivaltaan. TIIVISTELMÄ Kaava-alueen sijainti ja luonne Kaava-alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Laukontorin pohjoisreunalla. Asemakaavan muutos koskee Tampereen kaupungin III:n kaupunginosan korttelin nro 24 tonttia nro 10, jonka pinta-ala on 895 m 2. Kaava-alue rajautuu länsi-, pohjois- ja itäpuolelta liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueisiin (ALK). Tontilla III on voimassa hyväksytty tonttijako nro Tontti on merkitty kiinteistörekisteriin Tontilla sijaitsee vuonna 1927 valmistunut, kuusikerroksinen asuinja liikerakennus, sekä yksikerroksinen, tontin pohjoisreunalle sijoittuva autotallirakennus. Rakennussuunnittelijan laatiman kerrosalalaskelman mukaan asuin- ja liikerakennuksen kerrosala on m 2 ja autotallirakennuksen kerrosala 210 m 2. Kaavoitusprosessin vaiheet Aloitteen kaavan laatimiseksi teki Asunto Oy Laukonhovi (Y-tunnus: ), joka jätti tonttia III koskevan asemakaavan muutoshakemuksen Kaavahanke tuli vireille , jolloin osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos kuulutettiin ja asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi. Nähtäville asetettuun aineistoon liittyen jätettiin kaksi mielipidettä. Asemakaavan selostusta tarkennettiin Pirkanmaan perinnepoliittisen yhdistyksen jättämän mielipiteen perusteella rakennettua ympäristöä koskevan koskevan kuvauksen osalta. Asemakaavakarttaa tarkistettiin Pirkanmaan maakuntamuseon lausunnon perusteella suojelutavoitteita koskevilta osin. Asemakaavan keskeinen sisältö Tontin käyttötarkoitukseksi on osoitettu Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue (AL). Tontille on osoitettu erilliset rakennusalat pääkäyttötarkoituksenmukaista rakentamista, sekä auton säilytyspaikkaa ja talousrakennusta varten. Pääkäyttötarkoituksenmukaisen rakennusalan kerrosalaksi on osoitettu m 2. Auton säilytyspaikan ja talousrakennuksen rakennusalan kerrosalaksi on osoitettu 220 m 2. Tontin kerrosala vastaa tonttitehokkuuslukua e=3,26. Tontin suurin sallittu kerrosluku on VII. Pääkäyttötarkoituksenmukaisella rakennusalalla olevaa rakennusta koskevat sr-8- ja sr-por-kaavamerkinnät. Tontin autopaikkamäärä on 13. Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman.

2 1 HANKKEEN PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Kaavan laatija Tampereen kaupunki, Infratuotanto Liikelaitos, Suunnittelupalvelut, Asemakaavasuunnittelu, arkkitehti Timo Rysä. 1.2 Kaavan nimi ja tarkoitus III-24-10, Laukontori 6 B, Asuin- ja liikerakennuksen ullakkotilojen muuttaminen asuinkäyttöön, kaava nro Kaavan tunnistetiedot Diaarinumero: TRE:1174/ /2009. Tilaajan verkkonumero: Tuottajan verkkonumero: Kaava-alue Asemakaavan muutos koskee Tampereen kaupungin III:n kaupunginosan korttelin nro 24 tonttia nro 10, jonka pinta-ala on 895 m 2. Kaava-alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Laukontorin pohjoisreunalla. Kaava-alue rajautuu länsi-, pohjois- ja itäpuolelta liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueisiin (ALK). Tontilla III on voimassa hyväksytty tonttijako nro Tontti on merkitty kiinteistörekisteriin Aloite Aloitteen kaavan laatimiseksi teki Asunto Oy Laukonhovi (Y-tunnus: ), joka jätti tonttia III koskevan asemakaavan muutoshakemuksen Selostuksen liiteasiakirjat Selostukseen liittyen on laadittu kaavan laatijan toimesta seuraavat liiteasiakirjat: asemakaavakartta havainnekuva asemakaavan selostuksen liitelomake Kaava-alueella sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen asemakaavamääräyksin suojeltavat arvot-valokuvakooste

3 2 HANKKEEN OSALLISET Hankkeen osallisluetteloon on merkitty seuraavat tahot: Asunto Oy Laukonhovi (kaavamuutoksen hakija), c/o Erik Stenvall, Arkkitehti-toimisto Stenvall-Timola-Varhi Oy Asunto Oy Laukonhelmi ( ) Asunto Oy Villentupa ( ) Asunto Oy Kuninkaanrinne ( ) Tampereen Sokeain Kiinteistö Oy ( ) Asunto-Osakeyhtiö Laukonlinna ( ) Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan maakuntamuseo kaupungin eri toimialat: Kaupunkiympäristön kehittäminen (kaavatyön tilaaja), viranomaispalvelut, kiinteistötoimi, aluepelastuslaitos kaupungin liikelaitokset: Tampereen Sähkölaitos, Tampereen Sähköverkko Oy, Tampereen Vesi Osallisluetteloa täydennetään hankkeen aikana tulleiden ilmoitusten mukaan. 3 HANKKEELLE ASETETUT TAVOITTEET Hakijan jättämään asemakaavan muutoshakemukseen kirjattuna tavoitteena on muuttaa kerrostalon olemassa oleva, 7. kerroksen nykyisellään kylmä ullakkotila asuinkäyttöön. Ullakkotilan käyttötarkoituksen muutos on tarkoitus toteuttaa siten, ettei siitä aiheudu Laukontorin puoleiseen julkisivuun katon lappeeseen rakennettavia kattolyhtyjä lukuunottamatta muita muutoksia. Rakennuksen pihanpuoleista katon lapetta on tarkoitus loiventaa huonetilojen edellyttämiltä osin ja lappeen osalle on tarkoitus rakentaa ullakkoasunnoista vesikatolle johtavat hätäpoistumistiet. Rakennuksen räystäs- ja harjakorkeudet säilyvät ennallaan. Kaava-alueena olevan tontin ja tontille rakennettujen rakennusten kerrosalat eivät käy ilmi Tampereen kaupungin kiinteistörekisteristeristä. Rakennussuunnittelijan laatiman kerrosalalaskelman mukaan asuin- ja liikerakennuksen kerrosala on m 2 ja autotallirakennuksen kerrosala 210 m 2. Hakijan välillisenä tavoitteena on lisätä tontin kerrosalaa noin 330 m 2 :llä, jolloin tontin laskennallinen tonttitehokkuusluku e=3,22. Tilaajan tavoitteena on tuottaa kaava-aluetta koskeva asemakaavan muutos, joka mahdollistaa hakijan tavoitteena olevan ullakkorakentamisen kaava-alueen ja lähiympäristön lähtökohdat huomioonottavalla tavalla. Kaavan laatijan tavoitteena on selvittää hankkeelle asetettujen tavoitteiden toteuttamiskelpoisuus ja edellytykset kaava-alueella, sekä laatia tehtyjen selvitysten ja havaintojen pohjalta kaava-aluetta koskeva asemakaavaehdotus.

4 4 KAAVA-ALUEEN YLEISET LÄHTÖKOHDAT 4.1 Kaava-alueen yleiskuvaus Kaava-alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Laukontorin pohjoisreunalla. Kaava-alue rajautuu länsi-, pohjois- ja itäpuolelta liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueisiin, joiden rakennuskanta on peräisin 1900-luvun eri vuosikymmeniltä. Tampereen rakennuskulttuuri maisemat ja luonnonsuojelujulkaisussa Laukontori on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti, historiallisesti, rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja maisemallisesti erittäin merkittäväksi kohteeksi rakennustaiteellisin, kulttuurihistoriallisin ja maisemallisin perustein (R.K.M. II) 4.2 Luonnonympäristö Kaava-alueena oleva tontti on rakennettu Tampereen ydinkeskustan umpikortteleille tyypilliseen tapaan tehokkaasti. Tontin keskiosalle, rakennusten väliin sijoittuva pienehkö piha-alue on kauttaaltaan kestopäällystetty, eikä kaava-alueelle sijoitu luonnontilaista tai istutusperäistä kasvillisuutta. Tampereen kaupungin paikkatietojärjestelmästä ei löydy kaavaalueen maalajitietoja. Tontti on maastonmuodoiltaan tasainen ja etelään viettävä. 4.3 Rakennettu ympäristö Kaava-alueella sijaitsee Veikko Kallion suunnittelema, vuonna 1927 valmistunut, kuusikerroksinen, rapattu, tiilirakenteinen, 1920-luvun klassismille ja ns. siirtymätyylille ominaisia tyylipiirteitä (esim. pelkistyvä julkisivun jäsentely, julkisivujen erittäin niukka, antiikin tematiikkaan ja muotokieleen perustuva koristelu, sisäänkäynnin, sisääntuloaulan ja porrashuoneen korostaminen vrt. rakennuksen ulkoasu, rakennuksen yhtenäinen muurimainen sijoittuminen suhteessa naapuritaloon) edustava, Laukonhovina tunnettu asuin- ja liikerakennus, sekä yksikerroksinen, tontin pohjoisreunalle sijoittuva autotallirakennus. Tampereen rakennuskulttuuri maisemat ja luonnonsuojelu-julkaisussa Laukonhovi on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti, historiallisesti, rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja maisemallisesti merkittäväksi kohteeksi rakennustaiteellisin ja maisemallisin perustein (R.M. III). Kaava-alueella oleva asuin- ja liikerakennus rajoittuu lännessä luvulla valmistuneeseen, elementtirakenteiseen asuin- ja liikerakennukseen ja idässä Birger Federleyn suunnittelemaan, vuonna 1907 valmistuneeseen, kansallisromanttista tyylisuuntaa edustavaan, Laukonlinnana tunnettuun asuin- ja liikerakennukseen. Laukontoria rajaava rakennuskanta muodostaa korkeudeltaan ja asemoinniltaan varsin yhtenäisen, mutta tyylillisesti epäyhtenäisen katujulkisivun.

5 4.4 Maanomistus Tontin nro III omistaa Asunto Oy Laukonhovi (Y-tunnus: ). 5 KAAVA-ALUEEN KAAVOITUKSELLISET LÄHTÖKOHDAT 5.1 Maakuntakaava Valtioneuvoston vahvistamassa Pirkanmaan maakuntakaavassa kaava-alue sijoittuu keskustatoimintojen alueelle (C). Merkinnällä osoitetaan palveluvarustukseltaan kaupunkitasoisten keskusten palvelu-, hallinto- ja muiden toimintojen alueita ja niihin liittyviä liikennealueita ja puistoja. Alueelle voi sijoittua myös asumista. Merkinnän osoittamalle alueelle voidaan sijoittaa vähittäiskaupan suuryksiköitä. 5.2 Yleiskaava Tampereen kaupunginvaltuuston hyväksymässä Tampereen keskustan osayleiskaavassa tontti III on osoitettu keskustatoimintojen alueeksi (C). Alue varataan liike-, toimisto-, hallinto- ja palvelutiloille, keskustaan soveltuvalle asumiselle sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomille työpaikkatoiminnoille. 5.3 Asemakaava Sisäasiainministeriön vahvistamassa asemakaavassa nro 1645 tontti III on osoitettu liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueeksi (ALK). Tontille on osoitettu rakennusala, jolla rakennuksen julkisivupinnan ja vesikaton leikkauskohdan enimmäiskorkeus saa olla enintään Asemakaavassa ei ole osoitettu kaava-alueena olevan tontin suurinta sallittua kerroslukua eikä tontin kerrosalaa. 5.4 Tontin kerrosala Tontin III kerrosalaa ei ole esitetty voimassa olevassa asemakaavassa. 5.5 Tonttijako Tontilla III on voimassa hyväksytty tonttijako nro Tontti on merkitty kiinteistörekisteriin Pohjakartta Pohjakartta on Tampereen kaupungin kaupunkimittauksen laatima ja se on tarkistettu v

6 6 HANKKEESEEN LIITTYVÄ SELVITYSAINEISTO Hankkeessa hyödynnetään Tampereen kaupungin toimesta aiemmin tuotettua, sekä hakijan toimesta hankkeen aikana tuottamaa selvitysja suunnitteluaineistoa. Asemakaavan muutoksen hakija on tuottanut hankkeen aikana erillisiä valokuvasovituksia hankkeen kaupunkikuvallisten vaikutusten arviointia varten. Kaavan laatija on laatinut hankkeen aikana erillisen yhteenvedon niistä kaava-alueella olevaan rakennuskantaan liittyvistä erityispiirteistä ja arvoista, jotka kaavan laatija näkee tarpeellisena suojella kaavamääräyksin. 7 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 7.1 Aloitus- ja valmisteluvaihe Aloitteen kaavan laatimiseksi teki Asunto Oy Laukonhovi (Y-tunnus: ), joka jätti tonttia III koskevan asemakaavan muutoshakemuksen Aloitteen tekemistä edelsi Asunto Oy Laukonhovin laatima selvitystyö kiinteistön ullakon hyödyntämisestä asuntorakentamiseen, sekä hanketta käsittelevä neuvottelu tarvittavien viranomaistahojen kanssa Neuvottelun yhteydessä todettiin hankkeen toteutuskelpoisuus ja määriteltiin jatkosuunnittelua ja toteutusta ohjaavat keskeiset reunaehdot. Kaavahanke tuli vireille , jolloin osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos kuulutettiin ja asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi Palvelupiste Frenckellissä ja kaavoituksen internet-sivuilla. Nähtäville asetettuun aineistoon liittyen jätettiin kaksi mielipidettä, joista toisessa nähtiin hyvänä, että keskustan käyttämättömät ullakkotilat muutetaan asuinkäyttöön. Pirkanmaan perinnepoliittisen yhdistyksen jättämässä mielipiteessa nähtiin tarpeellisena, että hankkeen kaupunkikuvallisia vaikutuksia arvioitaisiin yksityiskohtaisemmin. Mielipiteessä todettiin lisäksi, ettei Laukontorin rakennuskannan tyylillistä kerroksellisuutta tulisi pitää automaattisena oikeutuksena muutoksille, vaan jokaista torin pohjoisreunan rakennusta tulisi tarkastella kokonaisuuden ohella niiden omista kulttuurihistoriallisista arvoista käsin. Asemakaavan selostusta tarkennettiin Pirkanmaan perinnepoliittisen yhdistyksen jättämän mielipiteen perusteella rakennettua ympäristöä koskevan koskevan kuvauksen osalta. Asemakaavaluonnoksesta pyydettiin lausunnot asianomaisilta kaupungin toimialoilta ja viranomaistahoilta. Pirkanmaan maakuntamuseon päivätyssä lausunnossa korostettiin Laukonhovin ja Laukonlinnan rakennustaiteellista merkitystä ja rakennusten kaupunkikuvallisesti keskeistä sijaintia. Maakuntamuseo piti kaavan suojelutavoitetta kiitettävänä, mutta totesi, ettei se perustu riittäviin aineistoihin. Maakuntamuseon näkemyksenä oli, että Laukonhovin kiinteistöstä tulisi laatia kaavoituksen lähtökohdaksi selvitys, jossa rakennuksen arvot määritellään ja mitä arvoja suojelumerkinnällä halutaan suojella.

7 Kaavan laatija sopi maakuntamuseon kanssa lausuntovaiheen aikana siitä, että kaavan laatija tarkentaa asemakaavan suojelutavoitteita kiinteistössä tehtävän katselmoinnin lisäksi mm. asuntoyhtiön omasta arkistosta, maakuntamuseon valokuvaarkistosta, sekä muista mahdollisista lähteistä saatavan dokumentaation perusteella joko asemakaavaselostuksen tai erillisen dokumentin puitteissa. Asemakaavalla suojeltavat arvot on kuvattu kohdassa 10.2 sr-8- ja sr-por-kaavamerkinnöillä suojeltavat arvot. 8 TARKASTELTAVAT VAIHTOEHDOT Hankkeen yhteydessä on tilaajan ja kaavan laatijan kesken sovittu tarkasteltavan yhtä, hankkeelle asetettujen tavoitteiden ja käytettävissä olevien lähtötietojen pohjalta laadittua asemakaavaratkaisua (1-vaihtoehto) suhteessa kaava-alueen nykytilaan (0-vaihtoehto) vaihtoehto Vaihtoehdon toteutuessa kaava-alueen käyttötarkoitus, luonnonolosuhteet, kaupunkikuva sekä asemakaava säilyvät ennallaan. Kaava-alueella jää voimaan Sisäasiainministeriön vahvistama asemakaavassa nro 1645, jossa tontti III on osoitettu liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueeksi (ALK). Tontille on osoitettu rakennusala, jolla rakennuksen julkisivupinnan ja vesikaton leikkauskohdan enimmäiskorkeus saa olla enintään Asemakaavassa ei ole osoitettu kaava-alueena olevan tontin suurinta sallittua kerroslukua eikä tontin kerrosalaa. Kaavamuutoksen hakijan ja tilaajan kaavahankkeelle asettamat tavoitteet eivät toteudu vaihtoehto Vaihtoehdon toteutuessa kaava-alueen käyttötarkoitus, luonnonolosuhteet ja kaupunkikuvallisesti keskeiset lähtökohdat säilyvät ennallaan. Kaava-alueella tulee voimaan asemakaavan muutos, joka mahdollistaa olemassa olevan asuin- ja liikerakennuksen kylmän ullakkokerroksen muuttamisen asuinkäyttöön. Kaavamuutoksen hakijan ja tilaajan kaavahankkeelle asettamat tavoitteet toteutuvat. 9 ASEMAKAAVARATKAISUN VALINTA JA PERUSTELUT Täydennysrakentaminen on kantakaupungin yleiskaavan periaatteiden mukaista, joten kaavan laatija päätti jatkaa suunnittelua asemakaavan muutoshakemuksessa määriteltyjen tavoitteiden ja käytettävissä olevien lähtötietojen pohjalta.

8 10 ASEMAKAAVAN KUVAUS 10.1 Asemakaavamerkinnät ja -määräykset Tontin käyttötarkoitukseksi on osoitettu Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue (AL). Tontille on osoitettu erilliset rakennusalat pääkäyttötarkoituksenmukaista rakentamista, sekä auton säilytyspaikkaa ja talousrakennusta varten. Rakennusalojen määrittelyssä on tukeuduttu kaava-alueella voimassaolevan asemakaavan nro 1645 sekä tontin ja olemassa olevan rakennuskannan tarjoamiin lähtökohtiin. Pääkäyttötarkoituksenmukaisen rakennusalan kerrosalaksi on osoitettu m 2. Rakennusalalla olevaa rakennusta koskevat sr-8- ja sr-por-kaavamerkinnät. Sr-8-kaavamerkinnän perusteella kyse on rakennustaiteellisesti arvokkaasta ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeästä rakennuksesta. Rakennusta ei saa purkaa. Rakennuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Sr-porkaavamerkinnän perusteella rakennuksessa suoritettavilla korjaus- ja muutostöillä ei saa turmella rakennuksen porrashuoneiden rakennustaiteellisia arvoja. Pääkäyttötarkoituksenmukaisella rakennusalalla olevan rakennuksen vesikaton ylimmän kohdan korkeusasemaksi on osoitettu Pääkäyttötarkoituksenmukaisella rakennusalalla olevan rakennuksen julkisivupinnan ja vesikaton leikkauskohdan ylin korkeusasema on torin puolella ja pihan puolella Em. korkeusasemien määrittelyssä on tukeuduttu laserkeilauksella tuotettuun mittausaineistoon (virhemarginaali 15 cm) ja siihen lähtökohtaan, ettei kaava-alueella olevan rakennuksen räystäs- ja harjakorkeuksia saa muuttaa lähtötilanteesta. Auton säilytyspaikan ja talousrakennuksen rakennusalan kerrosalaksi on osoitettu 220 m 2. tontin laskennallinen tonttitehokkuusluku e=3,26. Tontin suurin sallittu kerrosluku on pääkäyttötarkoituksenmukaisella rakennusalalla VII ja talousrakennuksen rakennusalalla I. Tontin autopaikkamäärä on sr-8- ja sr-por-kaavamerkinnöillä suojeltavat arvot Kaavan laatija suoritti kaava-alueella olevan rakennuksen yleis- ja ullakkotiloissa, sekä lähiympäristössä katselmuksen asemakaavan muutoksen hakijan kanssa ja dokumentoi kiinteistön keskeiset erityispiirteet ja arvot valokuvaten. Katselmoinnin lisäksi kaavan laatija perehtyi mm. asuntoyhtiön omasta arkistosta, maakuntamuseon valokuva-arkistosta, sekä Tampereen kaupungin omista arkistoista saatavilla olevaan, kaava-aluetta koskevaan dokumentaatioon saadakseen riittävän yksityiskohtaisen kuvan mm. rakennuksen ja rakennusosien alkuperäisyysasteesta, sekä rakennuksessa aiemmin toteutettujen muutos- ja kunnostustöiden laajuudesta ja ajankohdasta.

9 Em. lähteiden perusteella kaava-alueella sijaitsevassa asuin- ja liikerakennuksessa on toteutettu seuraavat korjaus- ja muutostyöt: parvekkeiden kaiteiden uusiminen (1976) julkisivun maalaus (1976) ikkunoiden muutos (1976) ikkuna- ja kattopellitysten korjauksia (1976) huoneistokohtainen sauna B 11 (1976) sähkösaneeraus (1993) pihanpuoleisten ikkunoiden uusinta, katon uusinta, katemateriaaliksi kauttaaltaan teräsohutlevy (1993) Hissin nostokoneiston uusinta (1994) Hissin modernisointi (1997) Lämmönjakohuoneen saneeraus (1999) Julkisivusaneeraus (2002) Putkistosaneeraus (2007) Lukitus- ja ovipuhelinjärjestelmän uusinta (2009) Katselmoinnin ja em. lähteiden perusteella kaava-alueella sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen julkisivujen, vesikaton ja porrashuoneen osalla on tehty eri vaiheissa korjaus- ja muutostöitä, joiden voidaan katsoa joiltain osin heikentäneen rakennuksen tai sen osien alkuperäisyysastetta. Merkittävimmät, aiemmin toteutetut muutokset liittyvät kaavan laatijan näkemyksen mukaan julkivujen osalla alkuperäisten ikkunoiden uusimiseen ja julkisivuvärityksessä eri vaiheissa tapahtuneisiin muutoksiin, vesikaton osalla alkuperäisenä katemateriaalina olleen punatiilen korvaamiseen teräsohutlevyllä, ja porrashuoneen osalla seinäpintojen pinnoittamiseen lasikuitutapetilla. Edellä kuvatuista korjaus- ja muutostöistä huolimatta rakennukselle ominaiset, rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja maisemallisesti merkitykselliset piirteet ja arvot ovat säilyneet varsin hyvin. Ottaen huomioon rakennuksen ja sen lähiympäristön lähtökohdat, sekä 1920-luvun klassismia edustavan arkkitehtuurin vähyyden Tampereella, tulisi em. piirteet ja arvot suojella kaavan laatijan näkemyksen mukaan kaavamääräyksin. Kaava-alueella sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen sr-8- kaavamääräyksellä suojeltavina arvoina kaavan laatija näkee luvun klassismille ominaiset tyylipiirteet (julkisivun pelkistetty jäsentely ja erittäin niukka, antiikin tematiikkaan ja muotokieleen perustuva koristelu, sisäänkäynnin korostaminen, sisääntuloaulan ja porrashuoneen koristeellisuus suhteessa rakennuksen ulkoasuun, rakennuksen yhtenäinen muurimainen sijoittuminen suhteessa naapuritaloon). sr-por-kaavamääräyksellä suojeltavina arvoina kaavan laatija näkee kaava-alueella sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen porrashuoneet, mosaiikkibetonoituine lattioineen, taidokkaasti koristeveistettyine, ootrattuine ja fasettihiotuilla yläikkunoilla varustettuine kerrostasoovineen, sisääntuloaulan valaisimineen ja marmoroituine pylväineen, sekä piian portaassa olevine tavarahisseineen ja teräksisine kaiderakenteineen. Asemakaavan selostuksen liitteenä on erillinen valokuvakooste asemakaavamääräyksin suojeltavista arvoista.

10 11 ASEMAKAAVAN VAIKUTUKSET 11.1 Asemakaavan vaikutukset ihmisten elinoloihin Asemakaavan vaikutuksia ihmisten elinoloihin voidaan pitää vähäisinä. Kaava-alueena oleva tontti on rakennettu Tampereen ydinkeskustan umpikortteleille tyypilliseen tapaan jo aiemmin tehokkaasti. Tontin keskiosalle, rakennusten väliin sijoittuva pienehkö piha-alue on kauttaaltaan kestopäällystetty, eikä kaavaalueelle sijoitu luonnontilaista tai istutusperäistä kasvillisuutta. Kattorakenteisiin tehtävillä muutoksilla ei ole kaavan laatijan näkemyksen mukaan olennaista vaikutusta korttelin piha-aluieiden käytettävyyteen tai naapurikiinteistöjen valaistusolosuhteisiin Asemakaavan vaikutukset kaupunkikuvaan Asemakaavan suoria vaikutuksia kaupunkikuvaan voidaan pitää kaavan laatijan näkemyksen mukaan vähäisinä. Pääkäyttötarkoituksenmukaisen lisärakentamisen mahdollistava rakennusala on osoitettu tontin ja korttelin alueella aiemmin sovellettua tapaa noudattaen kiinni tontin etelänpuoleiseen rajaan. Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan kaava-alueella sijaitsevan asuin- ja liikerakennuksen ullakkotilojen muuttaminen asuinkäyttöön. Kaavaan sisällytetyt sr-8-ja sr-por-kaavamerkinnät asettavat rakennuksessa suoritettaville korjaus- ja muutostöille erityisvaatimuksia, jotta rakennuksen rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy vesikatolle tehtävistä muutoksista huolimatta, eikä rakennuksessa suoritettavilla korjaus- ja muutostöillä turmella rakennuksen porrashuoneiden rakennustaiteellisia arvoja. 12 TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT Asemakaavasta on laadittu valmisteluvaiheessa yksi luonnosversio sekä erillinen havainnepiirros. 13 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa kaavan saatua lainvoiman.

II-16-2, HÄMEENPUISTO 27 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

II-16-2, HÄMEENPUISTO 27 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne II-16-2, HÄMEENPUISTO 27 B, ASUIN- JA LIIKERAKENNUKSEN ULLAKKOTILOJEN MUUTTAMINEN ASUINKÄYTTÖÖN, KAAVA NRO 8123. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä kesäkuuta 2008 päivättyä ja 18.08.2008

Lisätiedot

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI.

HYHKY JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON- TIKSI. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.11.2011. HYHKY-1104-9 JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN- JA LIIKERAKENNUSTEN TON-

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 1138/10.02.01/2013 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.06.2013. HAKAMETSÄ-4765-3, AARIKKALANKATU 6, PIENTEOLLISUUSTONTIN KÄYTTÖTAR- KOITUKSEN MUUTTAMINEN ASUINRAKENNUSTEN

Lisätiedot

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 LAKALAIVA-6037-9, -10, -11 JA -12, TEOLLISUUSTONTTIEN MUUTTAMINEN LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 4032/10.02.01/2010 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 05.11.2012. RISTINARKKU 4947-1, -2, -5, VEHNÄMYLLYNKATU 27, 29, 31, PIENTEOLLISUUS- TONTTIEN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN,

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206.

LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206. LAMMINPÄÄ-2029-9, KIVILEVONTIE 9, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KARTTA NRO 8206. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 14. päivänä toukokuuta 2007 päivättyä ja 11.06.2007 tarkistettua asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.8.2012 TAATALA 5315 8, EKANKULMA 2, ASEMAKAAVANMUUTOS POLTTONESTEEN JAKELUASEMAA VARTEN. KAAVA NRO 8427. Kaava-alue, lähivaikutusalue

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 27.6.2013 SARANKULMA-786-12, NUUTISARANKATU 9, PIHKANOKANKATU 1, ASEMAKAAVA- MUUTOS POLTTONESTEEN MYYNTIPISTEEN OSOITTAMISEKSI TONTILLE,

Lisätiedot

LEINOLA-6461-8, AITONIITYNKATU 18, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN KATOKSEN MUUTTAMISEKSI AUTOTALLIKSI, KAAVA NRO 8317.

LEINOLA-6461-8, AITONIITYNKATU 18, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN KATOKSEN MUUTTAMISEKSI AUTOTALLIKSI, KAAVA NRO 8317. LEINOLA-6461-8, AITONIITYNKATU 18, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN KATOKSEN MUUTTAMISEKSI AUTOTALLIKSI, KAAVA NRO 8317. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30. päivänä maaliskuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1.5.2008 KAUPPI KORTTELIT 880 4 JA 881 26, 27 JA 28, TEISKONTIE 33 JA KUNTOKATU 4 (TAMK JA PIRAMK, LISÄRAKENTAMINEN) SEKÄ KATU-, PUISTOJA PYSÄKÖINTIALUETTA.

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

KOIVISTONKYLÄ , KAUKOLANKATU 4, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8567

KOIVISTONKYLÄ , KAUKOLANKATU 4, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8567 KOIVISTONKYLÄ 5375-13, KAUKOLANKATU 4, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8567 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 26. päivänä tammikuuta 2015 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

KAUKAJÄRVI LEVONMÄENKATU 14, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8512

KAUKAJÄRVI LEVONMÄENKATU 14, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8512 KAUKAJÄRVI-5829-1 LEVONMÄENKATU 14, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEU- DEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8512 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 26. päivänä elokuuta 2013 päivättyä ja 18. marraskuuta 2013

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.10.2010 XIII-191-48 (RATINA), VUOLTEENKATU 22, ASUINRAKENNUKSEN SUOJELU JA TONTIN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. KAAVA

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.06.2011. LIELAHTI-2500-11, SELLUKATU 20, TEOLLISUUS- JA VARASTORAKENNUSTEN TONTIN KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTTAMINEN LIIKE- JA VARASTOTILOJEN

Lisätiedot

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518.

LINNAINMAA , YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. LINNAINMAA-5628-3, YLIMÄNNYNKATU 32. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8518. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 9. päivänä syyskuuta 2013 päivättyä ja 14. lokakuuta

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 XIII-192-2 ja 3 (RATINA), Sorinkatu 12 ja 16, SORIN NUORISOTALON TONTIN LIITTÄ- MINEN POLIISITALON TONTTIIN JA KERROSALAN

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ , LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ , LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2090-5, LINTUVIIDANKATU 5, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄYS ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8326 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

LEINOLA , LOUHIKONKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8252

LEINOLA , LOUHIKONKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8252 LEINOLA-5661-1, LOUHIKONKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8252 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17.6.2008 päivättyä ja 28.7.2008 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 8252. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012 KAUKAJÄRVI-6065-3, 4 JA 5, HIKIVUORENKATU 53 55 JA ROSMARIININKATU 2, RI- VITALOKORTTELIN MUUTTAMINEN OMAKOTITONTEIKSI, KAAVA

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ. Asuinrakennuksen rakennusalalle on merkitty kerroslukumerkintä II. Talousrakennuksen rakennusalalle on merkitty kerroslukumerkintä I.

TIIVISTELMÄ. Asuinrakennuksen rakennusalalle on merkitty kerroslukumerkintä II. Talousrakennuksen rakennusalalle on merkitty kerroslukumerkintä I. EPILÄNHARJU-1220-4, EPILÄNKATU 65 A, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8240. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä lokakuuta 2007 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8240. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

KOIVISTONKYLÄ , PAJUPURONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8441.

KOIVISTONKYLÄ , PAJUPURONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8441. KOIVISTONKYLÄ-5384-3, PAJUPURONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8441. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 27. päivänä helmikuuta 2012 päivättyä ja 21.

Lisätiedot

VEISU , SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384

VEISU , SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384 VEISU-5474-6, SANTAMATINKATU 11 A, PIENTALOTONTIN RA- KENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN ASUINRAKENNUKSEN LAAJEN- TAMISTA VARTEN, KAAVA NRO 8384 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. huhtikuuta 2011 päivättyä

Lisätiedot

PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, PAPPILA-5571-3, HEVOSHAANKATU 8, KAAVA NRO 8287

PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, PAPPILA-5571-3, HEVOSHAANKATU 8, KAAVA NRO 8287 PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, PAPPILA-5571-3, HEVOSHAANKATU 8, KAAVA NRO 8287 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 31. päivänä heinäkuuta 2008 päivättyä ja 13.08.2008 tarkistettua asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis ja arviointisuunnitelma 9.8.2007 RAHOLA 3023 5, PUISTOALUEEN OSAN LIITTÄMINEN OSAKSI TONTTIA, TEERIVUORENKATU 8, KAAVA NRO 8171. Kaava alue ja kaavan lähivaikutusalue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012 TAMPERE Dno 7834/10.02.01/2011 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.2.2012 KYTTÄLÄ XI-174-3 JA 4, RAUTATIENKATU 21, ASUINRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN TONTILLE. KAAVA NRO 8428. Kaava-alue,

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.3.2014 MESSUKYLÄ 5102-13, MESSUKYLÄNKATU 37, TÄYDENNYSRAKENTAMINEN. KAAVA NRO 8536. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 18.6.2009 RANTAPERKIÖ-751-6, 758-1, 759-6, katu-, virkistys- ja urheilualuetta. Koivukuja 1-6 ja Tuomikuja 6. ASUINKERROSTALOJEN KOROTTAMINEN,

Lisätiedot

V e t e r a a n i t i e n k o r t t e l i n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

V e t e r a a n i t i e n k o r t t e l i n a s e m a k a a v a n m u u t o s. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma V e t e r a a n i t i e n k o r t t e l i n a s e m a k a a v a n m u u t o s Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavan laatija: Akaan kaupunki Päiväys: 24.9.2013 Diaari nro 491/2012 S i s ä l l y s

Lisätiedot

RISTINARKKU , VEHNÄMYLLYNKATU 21, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8322.

RISTINARKKU , VEHNÄMYLLYNKATU 21, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8322. RISTINARKKU 4946-1, VEHNÄMYLLYNKATU 21, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8322. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 06. päivänä huhtikuuta 2009 päivättyä ja 18. päivänä toukokuuta 2009 tarkistettua

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

NIEMI-2626-6, VÄHÄNIEMENKATU 12, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8237.

NIEMI-2626-6, VÄHÄNIEMENKATU 12, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8237. NIEMI-2626-6, VÄHÄNIEMENKATU 12, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8237. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä lokakuuta 2007 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA , TARKISTETTU

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA , TARKISTETTU 1/6 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 01.08.2008, TARKISTETTU 18.12.2009 HÄRMÄLÄ 761 6 JA 7, NUOLIALANTIE 44 46 SEKÄ HÄRMÄLÄN RANTAPUISTO. KUUSELAN PALVELUKODIN LAAJENTAMINEN JA

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

AAKKULA (TILA 17:74), KIVIKIRKONTIE 17, UUSIEN PIENTALOTONTTIEN MUODOSTAMINEN OSASTA TONTTIA JA PUISTOA, KAAVA NRO 8242.

AAKKULA (TILA 17:74), KIVIKIRKONTIE 17, UUSIEN PIENTALOTONTTIEN MUODOSTAMINEN OSASTA TONTTIA JA PUISTOA, KAAVA NRO 8242. AAKKULA 5061-2 (TILA 17:74), KIVIKIRKONTIE 17, UUSIEN PIENTALOTONTTIEN MUODOSTAMINEN OSASTA TONTTIA JA PUISTOA, KAAVA NRO 8242. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 23. päivänä marraskuuta 2007

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen

67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2016 1 (5) 67 Asemakaavaehdotuksen asettaminen nähtäville, III (Nalkala), Hämeenpuisto 37 ja 39, asemakaava nro 8584 TRE:7568/10.02.01/2014 Valmistelija / lisätiedot: Elina

Lisätiedot

PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Kaava-alueen sijainti ja luonne

PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Kaava-alueen sijainti ja luonne PAPPILA-5565-2, TANHUANKATU 52. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KAAVA NRO 8481. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 25. päivänä maaliskuuta 2013 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

PAPPILA, HEVOSHAANKATU 3b. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8571.

PAPPILA, HEVOSHAANKATU 3b. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8571. PAPPILA, HEVOSHAANKATU 3b. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8571. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 12. päivänä maaliskuuta 2015 päivättyä ja 8.6.2015 tarkistettua

Lisätiedot

KOIVISTONKYLÄ-5362-7, JOKIPOHJANTIE 38. TONTIN JAKAMINEN JA POHJOISRAJAN TARKISTAMINEN SEKÄ PUISTOJEN NIMEÄMINEN, KAAVA NRO 8235.

KOIVISTONKYLÄ-5362-7, JOKIPOHJANTIE 38. TONTIN JAKAMINEN JA POHJOISRAJAN TARKISTAMINEN SEKÄ PUISTOJEN NIMEÄMINEN, KAAVA NRO 8235. KOIVISTONKYLÄ-5362-7, JOKIPOHJANTIE 38. TONTIN JAKAMINEN JA POHJOISRAJAN TARKISTAMINEN SEKÄ PUISTOJEN NIMEÄMINEN, KAAVA NRO 8235. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä lokakuuta 2007

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 24.7.2008 MULTISILTA-6524-12, 13 ja 14, PERKKOONKATU 9, 11 ja 13, TONTTIEN YHDISTÄMINEN JA RAJOJEN TARKISTAMINEN, TAMPEREEN POSTIKESKUS, KAAVA

Lisätiedot

XV (TAMMELA) 361 3, KYLLIKINRAITTI 7, RAKENNUSOIKEUDEN JA KERROSLUVUN LISÄÄMINEN ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN. KAAVA NRO 8259.

XV (TAMMELA) 361 3, KYLLIKINRAITTI 7, RAKENNUSOIKEUDEN JA KERROSLUVUN LISÄÄMINEN ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN. KAAVA NRO 8259. XV (TAMMELA) 361 3, KYLLIKINRAITTI 7, RAKENNUSOIKEUDEN JA KERROSLUVUN LISÄÄMINEN ULLAKKORAKENTAMISTA VARTEN. KAAVA NRO 8259. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19.09.2008 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pvm. 21.2.2008 LAKALAIVA, 6030-4, -8, -9, 6032-5, 6034-3, -5, -9, 6055-1 JA MESSUKYLÄN KYLÄ19, SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, SUOJAVIHER-, LIIKENNE-

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro TRE: 9261/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 10.10.2013. PAPPILA-5571-20, LUHTAANKATU 11-23, ASUINTONTIN KERROSALAN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8492. Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.6.2016 Tampella (IX), Valumallinpolku 4, 5, 7, 11, 12, käyttötarkoituksen muuttaminen ja tonttien muodostaminen. Asemakaava nro 8641.

Lisätiedot

VEISU , PIHTIKANNONKATU 2, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

VEISU , PIHTIKANNONKATU 2, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne VEISU-5481-5, PIHTIKANNONKATU 2, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8323. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 4. päivänä toukokuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8323. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 9.6.2016 KOIVISTONKYLÄ, KOIVISTONTIE 30 A, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8630 Kaava-alue lähivaikutusalueineen. Ilmakuva.

Lisätiedot

LINNAINMAA, YLINIKKILÄNKATU 10. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8594.

LINNAINMAA, YLINIKKILÄNKATU 10. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8594. LINNAINMAA, YLINIKKILÄNKATU 10. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8594. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 24. päivänä syyskuuta 2015 päivättyä ja 2.11.2015

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2.5.2011, tarkistettu 31.8.2011 XIX (KALEVANRINNE)- 832-4 ja 6. SAMMONKATU 52-54, TAKOJANKATU 13, LIIKE-, PIENTEOLLISUUS- JA VARASTOALUEEN MUUTTAMINEN

Lisätiedot

XIII-199 KORTTELIN TONTTIEN YHDISTÄMINEN, XIII PYSÄKÖINTIMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN, KAAVA NRO 8369.

XIII-199 KORTTELIN TONTTIEN YHDISTÄMINEN, XIII PYSÄKÖINTIMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN, KAAVA NRO 8369. XIII-199 KORTTELIN TONTTIEN YHDISTÄMINEN, XIII-200-3 PYSÄKÖINTIMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN, KAAVA NRO 8369. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 12. päivänä elokuuta 2010 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tarkistettu TAMPERE Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2010, tarkistettu 30.8.2010 PELTOLAMMI-5954-2 SEKÄ PUISTO-, LIIKENNE- (PYSÄKÖIMISALUE) JA KATUALUE, SÄÄSTÄJÄNKUJA

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma , tark TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.2.2013, tark. 20.6.2016 HÄRMÄLÄ, VIHURINKATU 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, VALMETINKATU 12 SEKÄ OSA TEHTAANKALLIONPUISTOA. ASEMAKAAVA

Lisätiedot

KOIVISTONKYLÄ ja , SIPILÄNKATU 8 JA SIPILÄNKATU 5, PIENTALOTONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8543

KOIVISTONKYLÄ ja , SIPILÄNKATU 8 JA SIPILÄNKATU 5, PIENTALOTONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8543 KOIVISTONKYLÄ-5371-6 ja -5369-3, SIPILÄNKATU 8 JA SIPILÄNKATU 5, PIENTALOTONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8543 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

LINNAINMAA , KOTIPELLONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

LINNAINMAA , KOTIPELLONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne LINNAINMAA-5602-3, KOTIPELLONKATU 6, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8459. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2013 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8459. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Lamminpää , Lannemäentie 29, rakennusoikeuden lisääminen, kaava nro 8575

Lamminpää , Lannemäentie 29, rakennusoikeuden lisääminen, kaava nro 8575 Lamminpää 2051-2, Lannemäentie 29, rakennusoikeuden lisääminen, kaava nro 8575 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 5. päivänä maaliskuuta 2015 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8575. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

VIIALA-5205-4, KIILATIE 7, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8295. Kaava-alueen sijainti ja luonne

VIIALA-5205-4, KIILATIE 7, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8295. Kaava-alueen sijainti ja luonne VIIALA-5205-4, KIILATIE 7, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8295. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivä marraskuuta 2008 päivättyä ja 15. päivä joulukuuta 2008 tarkistettua asemakaavakarttaa

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

VEHMAINEN , PYSÄKKIKUJA 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KARTTA NRO 8488.

VEHMAINEN , PYSÄKKIKUJA 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KARTTA NRO 8488. VEHMAINEN 4482-6, PYSÄKKIKUJA 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KARTTA NRO 8488. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä helmikuuta 2013 päivättyä ja 15.4.2013 tarkistettua asemakaavakarttaa

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

VIIALA, KIRVESTIE 15 Asemakaava nro 8711 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS. Ehdotusvaihe. Diaarinumero: TRE: 8607/ /2017. Tampereen kaupunki

VIIALA, KIRVESTIE 15 Asemakaava nro 8711 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS. Ehdotusvaihe. Diaarinumero: TRE: 8607/ /2017. Tampereen kaupunki VIIALA, KIRVESTIE 15 Asemakaava nro 8711 Diaarinumero: TRE: 8607/10.02.01/2017 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Ehdotusvaihe Tampereen kaupunki 2 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee: Tampereen

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

RYYDYNPOHJA , LINTULAMMINKATU 17, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

RYYDYNPOHJA , LINTULAMMINKATU 17, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne RYYDYNPOHJA-2578-12, LINTULAMMINKATU 17, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8342. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 26. päivä lokakuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8342. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.3.2013, tarkistettu 3.2.2014

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.3.2013, tarkistettu 3.2.2014 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.3.2013, tarkistettu 3.2.2014 HÄRMÄLÄ-921-5, -14, -15, -16, -17, SARANKULMANKATU 20, ILMAILUNKATU 5 9, ASEMAKAAVANMUUTOS RAKENNUSOIKEUDEN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

VEHMAINEN , KAUPPILAISENKATU 39, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8507

VEHMAINEN , KAUPPILAISENKATU 39, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8507 VEHMAINEN-4519-9, KAUPPILAISENKATU 39, PIENTALOTONTIN RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KAAVA NRO 8507 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä heinäkuuta 2013 päivättyä asemakaavakarttaa nro

Lisätiedot

VEHMAINEN, SEIMENKATU 18, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LI- SÄÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8620.

VEHMAINEN, SEIMENKATU 18, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LI- SÄÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8620. VEHMAINEN, SEIMENKATU 18, TONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LI- SÄÄMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8620. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 31. päivänä maaliskuuta 2016 päivättyä ja 9.5.2016 tarkistettua

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 tark. 15.6.2015 KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.10.2012 KAUKAJÄRVI-6082-1 JA 2, PITKÄNIITYNKATU 1 JA RUSKONTIE 2, METSÄNIITYN PÄIVÄKODIN LAAJENTAMINEN TYHJILLÄÄN OLEVALLE LIIKETONTILLE

Lisätiedot

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI

1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI A S E M A K A A V A N S E L O S T U S 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 18 ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKATU 2 KAAVATUNNUS 01:151 KAAVAN PÄIVÄYS 22.1.2013 KAAVOITUS 01:151 / ASEMAKATU 2 / ASEMAKAAVASELOSTUS

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.3.2014 LINNAINMAA-5609-12, KARKONMÄENKATU 8, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8530. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.9.2006, tark. 24.7.2008, tark. 10.6.2010, tark. 8.11.2010

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.9.2006, tark. 24.7.2008, tark. 10.6.2010, tark. 8.11.2010 Dno 1432/10.02.01/2010 Yhdyskuntasuunnittelu Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.9.2006, tark. 24.7.2008, tark. 10.6.2010, tark. 8.11.2010 XXI- 376-76, 402-1 ja 300 SEKÄ KATUALUETTA.

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN TARKISTAMINEN ASUINPIENTALON RAKENTAMISTA VARTEN. TAATALA , SULKARINNE 13. KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

ASEMAKAAVAN TARKISTAMINEN ASUINPIENTALON RAKENTAMISTA VARTEN. TAATALA , SULKARINNE 13. KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne ASEMAKAAVAN TARKISTAMINEN ASUINPIENTALON RAKENTAMISTA VARTEN. TAATALA-5319-5, SULKARINNE 13. KAAVA NRO 8272. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 7. päivä heinäkuuta 2008 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

TAKAHUHTI , KOKONKATU 25, PIENTALON UUDISRAKENTAMINEN. KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

TAKAHUHTI , KOKONKATU 25, PIENTALON UUDISRAKENTAMINEN. KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne TAKAHUHTI-4965-9, KOKONKATU 25, PIENTALON UUDISRAKENTAMINEN. KAAVA NRO 8341. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 7.12.2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8341. Asian hyväksyminen kuuluu yhdyskuntalautakunnan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS NIEMI, VÄHÄNIEMENKATU 14, TONTIN JAKAMINEN Asemakaava nro 8650 Diaarinumero: TRE:4623/10.02.01/2016 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS 13.10.2016 2 Aloitteen asemakaavan muuttamiseksi on tehnyt tontin nro 2626-7

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT TONTIN JAKAMINEN, VEHMAINEN - 4454-7, SEIMENKATU 5, KAAVA NRO 8205. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 8. päivänä kesäkuuta 2007 päivättyä asemakaavakarttaa no 8205. Asian hyväksyminen kuuluu

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. 1.2 Kaavan nimi ja tarkoitus. 1.3 Kaavan tunnistetiedot. Diaarinumero: TRE: 7631/10.02.01/2010. Verkkonumero: 4028516.

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT. 1.2 Kaavan nimi ja tarkoitus. 1.3 Kaavan tunnistetiedot. Diaarinumero: TRE: 7631/10.02.01/2010. Verkkonumero: 4028516. HYHKY-1104-9 JA HYHKYN TILA RN:O 1:120, PISPALAN VALTATIE 66 JA 68, PIENTEOLLISUUSTONTIN MUUTTAMINEN ASUIN-, LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN TONTIKSI. KAAVA NRO 8404. Asemakaavan muutoksen selostus, joka

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

IKURI, RAIVAAJANTIE 48, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8573.

IKURI, RAIVAAJANTIE 48, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8573. IKURI, RAIVAAJANTIE 48, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. ASEMAKAAVA NRO 8573. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30. päivänä maaliskuuta 2015 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8573. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos 745/10.02.03/2016 ASRA 58 Nurmijärven kunta on tehnyt aloitteen Kirkonkylän keskustan

Lisätiedot

MESSUKYLÄ , GRÖNBERGINKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne

MESSUKYLÄ , GRÖNBERGINKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO Kaava-alueen sijainti ja luonne MESSUKYLÄ-5135-13, GRÖNBERGINKATU 10, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN, KAAVA NRO 8296 Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 12. päivänä tammikuuta 2009 päivättyä ja 11. päivänä helmikuuta 2009 tarkistettua

Lisätiedot

LEINOLA MAIJANNIITYNKATU 2, HOLVASTI, , KÄRJENNIITYNKATU 12, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKEN- NUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN Asemakaavan selostus

LEINOLA MAIJANNIITYNKATU 2, HOLVASTI, , KÄRJENNIITYNKATU 12, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKEN- NUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN Asemakaavan selostus LEINOLA 5671-1 MAIJANNIITYNKATU 2, HOLVASTI, 5754-1, KÄRJENNIITYNKATU 12, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKEN- NUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN Asemakaavan selostus 3.5.2018. Tarkistettu 17.9.2018 Asemakaava nro 8683 TRE:3155/10.02.01/2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma

ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3.KAUPUNGINOSA KORTTELI 126 TONTTIT 1 JA 2, KOSKIKATU 40 JA 42 Suunnittelualue sijaitsee 3. kaupunginosan korttelin 126 tontilla

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

UUSIKYLÄ , KYRÖLÄNKATU 11, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8545.

UUSIKYLÄ , KYRÖLÄNKATU 11, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8545. UUSIKYLÄ 4820 11, KYRÖLÄNKATU 11, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8545. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 26. päivänä tammikuuta 2015 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8545. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 1 (11) 15.12.2009 AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 Liittyy asemakaavaan 8286 Keskellä As Oy Kastinlinna As Oy Kastinlinnan sisäpiha KOHDEINVENTOINTI, AS OY KASTINLINNA 1. Lääni

Lisätiedot

RISTINARKKU , JANKANKATU 35, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8509.

RISTINARKKU , JANKANKATU 35, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8509. RISTINARKKU-5027-18, JANKANKATU 35, RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN, KARTTA NRO 8509. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 17. päivänä lokakuuta 2013 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8509. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot