RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 12/2012 Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 12/2012 Kunnanhallitus 08.08.2012"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU NRO 12/2012 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite Vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten Kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ laillisuus ja täytäntöönpano :t Valtuutettujen aloitteet/vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite Kysterille terveyskeskusmaksujen poistamisesta vuoden 2013 alusta lukien Valtuutettujen aloitteet/sos.dem:n valtuustoryhmän aloite työryhmän perustaminen nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseen Valtuutettujen aloitteet/marjaleena Korhosen aloite sosiaalitoimen henkilöstön työaikajärjestelmä ja lepotauot Vuoden 2012 talousarvion toteutumavertailu ajalta Kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen vuonna Muutosten esittäminen hallintosääntöön Vanhustenviikko /Valtiokonttorin varojen kohdentaminen Lähihoitajan työsuhteen täyttölupa Lausunto Itä-Suomen maahanmuuttostrategiasta Koulujen yhteisen erityisopettajan viran täyttäminen Kirkonkylän koulun luokanopettajan viran täyttäminen Kirjeiden ja päätösten tiedoksi saattaminen Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ja muut esille tulevat asiat PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO PUHEENJOHTAJA Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä ke klo MERK: MATTI AHONEN ILMOITUSMENETTELY Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle va. ilmoitustaulunhoitaja Jaana Tikkanen

2 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 12/2012 Sivu 325 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Matti Ahonen Arto Hakkarainen Eila Keinänen Reijo Kilpeläinen Mika Mustonen Rauha Partanen Rauni Pursiainen MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikko Korhonen, kv:n pj. Marjaleena Korhonen, kv:n 1. vpj./poissa Veijo Oinonen, kv:n 2. vpj. Unto Murto, kunnanjohtaja, pöytäkirjanpitäjä, esittelijä LAILLISUUS JA PÄÄ- TÖSVALTAISUUS Kunnanhallituksen kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Reijo Kilpeläinen ja Arto Hakkarainen sekä varalle Rauni Pursiainen ja Mika Mustonen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Matti Ahonen Unto Murto puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TAR KASTUS Reijo Kilpeläinen Arto Hakkarainen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ klo va. ilmoitustaulunhoitaja Jaana Tikkanen

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus VAALITOIMIKUNNAN ASETTAMINEN VUODEN 2012 KUNNALLISVAALEJA VARTEN Khall 132 Laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä ja kotiäänestystä varten kunnanhallituksen on asetettava vaalitoimikuntia, johon kuuluu kolme jäsentä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen), sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, vähintään kolme. Varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa edellisissä presidentinvaaleissa (v. 2012) ehdokkaita asettaneita äänestäjäryhmiä. Vaalitoimikunnan vaalissa tulee myös ottaa huomioon tasa-arvolain vaatimukset. Vaatimus koskee erikseen sekä varsinaisia että varajäseniä. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää: 1. valita vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten: - kolme (3) jäsentä vaalitoimikuntaan ja - tarpeellisen määrän varajäseniä kutsumisjärjestykseen. 2. nimetä yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Kunnanhallitus päätti valita yksimielisesti vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten: - kolme (3) jäsentä vaalitoimikuntaan: Jorma Korhonen Aarne Koistinen Aini Voutilainen Nimettiin puheenjohtajaksi Jorma Korhonen ja varapuheenjohtajaksi Aarne Koistinen. - varajäseniksi vaalilautakuntaan kutsumajärjestyksen mukaisesti: Rauni Pursiainen Raimo Karppinen Jukka Korkalainen. Khall 150 Viitaten viime Kunnanhallituksen kokouksessa :ssä käytyyn keskusteluun, olen selvittänyt asian. Suomen Kuntaliitto on antanut asiasta yleiskirjeen nro 7/ , joka selvittää vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen:

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnallisvaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei voi olla vaalitoimikunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Ehdokkuus ei ole este olla vaalilautakunnan jäsenenä tai varajäsenenä. Ei ole myöskään sinänsä estettä valita samaa henkilöä vaalilautakuntaan ja vaalitoimikuntaan. Vaalikelpoisuus vaalilautakuntaan vaalitoimikuntaan määräytyy muutoin sen mukaan kuin kuntalaissa säädetään (KuntaL 33 ja 36). Yhteenveto: vaalitoimikunta valittava uudestaan, jos oheisen ptk:n otteessa mainitut henkilöt ovat ehdokkaana kunnallisvaaleissa Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää: 1. valita vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten: - kolme (3) jäsentä vaalitoimikuntaan ja - tarpeellisen määrän varajäseniä kutsumisjärjestykseen. 2. nimetä yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Khall Kj:n ehdotus: Asia jätettiin yksimielisesti pöydälle lisäselvityksiä varten. Kunnanhallitus päättää: 1. valita vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten: - kolme (3) jäsentä vaalitoimikuntaan ja - tarpeellisen määrän varajäseniä kutsumisjärjestykseen. 2. nimetä yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja yhden varapuheenjohtajaksi. Kunnanhallitus päätti valita yksimielisesti vuoden 2012 kunnallisvaaleja varten kolme (3) jäsentä vaalitoimikuntaan: Terttu Lampinen Jussi Rissanen Aini Voutilainen Nimettiin puheenjohtajaksi Terttu Lampinen ja varapuheenjohtajaksi Jussi Rissanen. - varajäseniksi vaalilautakuntaan kutsumajärjestyksen mukaisesti: Raimo Karppinen Lauri Korhonen.

5 Kunnanhallitus KUNNANVALTUUSTON KOKOUKSEN NRO 2/ LAILLISUUS JA TÄYTÄNTÖÖN- PANO :T Khall 156 Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallituksen on huolehdittava valtuuston päätösten täytäntöönpanojen yhteydessä niiden laillisuusvalvonnasta. Kuntalain 56 :n mukaan, jos kunnanhallitus katsoo, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai menee valtuuston toimivallan ulkopuolelle tai on muutoin lainvastainen, on kunnanhallituksen jätettävä päätös täytäntöönpanematta ja saatettava tämä valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Valvonta antaa mahdollisuuden korjata laillisuusvirheet, jotka muuten voivat johtaa valituksiin. Valvonnan kohteena ovat kaikki valtuuston päätökset, niiden valituskelpoisuudesta riippumatta. Kunnanvaltuuston kokouksessa nro 2/ käsiteltiin seuraavat asiat: - Tarkastuslautakunnan 2011 arviointikertomuksen hyväksyminen - Vuoden 2011 tilinpäätöksen hyväksyminen ja allekirjoittaminen - Ympäristönsuojelumääräyksien hyväksyminen - Vuoden 2012 talousarvion toteutumavertailu ajalta Rautavaara-Savotta: Uusi sähköinen esityslistakäytäntö/tietoliikenneverkon päivittäminen/ta-2012 investointiosa - Auraus- ja kunnossapitoavustusten jakaminen/lisämääräraha - Elinkeinopoliittisen ohjelman päivittäminen/hyväksyminen - Kuopion, Juankosken, Kaavin ja Rautavaaran kuntien kansalaisopisto-toiminnan yhteistoimintasopimus - Rautavaara-Savotta: Määräalan (342 m2) myynti Jukka Korkalaiselle - Eron myöntäminen Toivo Rissaselle kunnanhallituksen jäsenyydestä ja uuden luottamushenkilön valinta kunnanhallituksen varsinaiseksi jäseneksi - Valtuutettujen aloitteet - Ilmoitusasiat Kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ pidetyn kokouksen pöytäkirja on tarkastettu (pöytäkirjan tarkastajat Markku Pulkkinen ja Rauni Pursiainen) ja pidetty yleisesti nähtävillä keskiviikkona klo kunnanvirastossa. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää todeta, että kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ päätökset ( :t 11-22) ovat: 1. syntyneet laillisessa järjestyksessä, 2. eivätkä ole lain tai asetuksen vastaisia, 3. ettei valtuusto päätöksiä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa ja 4. päättää panna päätökset täytäntöön välittömästi. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

6 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus VALTUUTETTUJEN ALOITTEET/VASEMMISTOLIITON VALTUUSTORYHMÄN ALOITE KYSTERILLE TERVEYSKESKESKUSMAKSUJEN POISTAMISESTA VUODEN 2013 ALUSTA LUKIEN Kvalt Valtuutetun aloiteoikeus: Rautavaaran kunnan kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan (hyväksytty kunnanvaltuustossa ) kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. Valtuuston kokouksessa jätettiin puheenjohtajalle kolme (3) valtuustoaloitetta: 1. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloite/kysteri:lle aloite terveyskeskusmaksujen poistamisesta Valtuutettu Markku Pursiainen esitti vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloitteen. Aloitteessa esitetään, että kunta tekee KYSTERI:Ile aloitteen terveyskeskusmaksujen poistamisesta vuoden 2013 alusta lukien. Valtuustoaloite on tämän pöytäkirjan liitteenä 8. Valtuusto päätti yksimielisesti lähettää kaikki kolme (3) aloitetta kunnanhallituksen valmisteltavaksi valtuuston työjärjestyksen 5 :n mukaisesti. Khall 157 Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite: - Vasemmistoliiton valtuustoryhmän valtuustoaloite , liite 1 Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että Rautavaaran kunta: 1. ei vielä tässä vaiheessa tee suoraa esitystä KYSTERI:lle terveyskeskusmaksujen poistamiseksi vuoden 2013 alusta lukien. 2. vasemmistoliiton valtuustoryhmän tekemä valtuustoaloite lähetetään perusturvalautakunnalle valmisteltavaksi vuoden 2013 talousarvioprosessin yhteydessä (TA-2013 ja Tasu ).

7 Kunnanhallitus Esittelijän perustelut: - Nykyisin täysi-ikäisen henkilön terveyskeskuskäynti maksaa KYSTERI:ssä lain salliman maksimimäärän 13,80 euroa. - Tehtyjen selvityksen mukaan terveyskeskustoiminnan laskutusta ei voitaisi kuitenkaan kokonaan lopettaa ulkokuntalaskutuksen ja vapaan hakeutumisen käynnistymisen takia. - Uusi terveydenhuoltolaki laajenee vuonna 2014 niin, että potilailla on mahdollisuus valita oma terveysasema ja erikoissairaanhoidon yksikkö myös kotikunnan ulkopuolelta kaikista Suomen julkisista terveysasemista ja sairaaloista. - Maamme hallitus linjasi kuntauudistuksen jatkoa niin, että sosiaalija terveystoimi uudistetaan lakkauttamalla nykyiset 20 sairaanhoitopiiriä, yhdistämällä sosiaali- ja terveydenhuolto, ja siirtämällä sote-palveluiden rahoitus- ja järjestämisvastuu samalla organisaatiolle, eli yhdelle kunnalle tai sote-alueelle. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

8 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus VALTUUTETTUJEN ALOITTEET/SOS.DEM:N VALTUUSTORYHMÄN ALOITE TYÖRYHMÄN PERUSTAMINEN NUORTEN YHTEISKUNTATAKUUN TOTEUTTAMISEEN Kvalt Valtuutetun aloiteoikeus: Rautavaaran kunnan kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan (hyväksytty kunnanvaltuustossa ) kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. 2. Sos.dem:n valtuustoryhmän aloite/työryhmä nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi Valtuuston 2. vpj Veijo Oinonen esitti sos.dem:n valtuustoryhmän aloitteen työryhmän perustamisesta nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamiseksi kunnassa. Valtuustoaloite on tämän pöytäkirjan liitteenä 9. Valtuusto päätti yksimielisesti lähettää kaikki kolme (3) aloitetta kunnanhallituksen valmisteltavaksi valtuuston työjärjestyksen 5 :n mukaisesti. Khall 158 Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite: - Sos.dem:n valtuustoaloite , liite 2 Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää lähettää sos.dem:n valtuustoryhmän tekemän valtuustoaloitteen johtoryhmälle (Jory) valmisteltavaksi mennessä. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Täytäntöönpano: - kunnanjohtaja ja kunnanviraston operatiivinen Jory

9 Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus VALTUUTETTUJEN ALOITTEET/MARJALEENA KORHOSEN ALOITE SOSIAALITOIMEN HENKILÖSTÖN TYÖAIKAJÄRJESTELMÄ JA LEPOTAUOT Kvalt Valtuutetun aloiteoikeus: Rautavaaran kunnan kunnanvaltuuston työjärjestyksen 5 :n mukaan (hyväksytty kunnanvaltuustossa ) kokouskutsussa mainittujen asioiden käsittelyn jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevissa asioissa. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. 3. Valtuuston 1. vpj Marjaleena Korhosen aloite/sosiaalitoimen henkilöstön työaikajärjestelmä ja lepotauot Valtuuston 1. vpj Marjaleena Korhonen esittää aloitteessa sosiaalitoimen henkilöstön työaikajärjestelmän ja lepotaukojen palauttamista entiselleen. Valtuustoaloite on tämän pöytäkirjan liitteenä 10. Valtuusto päätti yksimielisesti lähettää kaikki kolme (3) aloitetta kunnanhallituksen valmisteltavaksi valtuuston työjärjestyksen 5 :n mukaisesti. Khall 159 Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liitteet: - Marjaleena Korhosen valtuustoaloite , liite 3 - Henkilökunnan mielipiteet koskien ruokailu- ja lepoaikoja , liite numerotta Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää pyytää valtuutettu Marjaleena Korhosen tekemästä valtuustoaloitteesta perusturvalautakunnan lausunnon mennessä. Esittelijän perustelut: - Rautavaaran kunnassa laitoshoito päättyi Kunnassa on ainoastaan palveluasumista tuottavia yksiköitä lukien, joissa työntekijät ovat jaksotyössä. Aiemmin kaikki työntekijät, vaikka tekivät ainoastaan päivätyötä tai aamu-/iltavuoroa olivat jaksotyön piirissä. Heidän työaikajärjestelmä on nyt yleistyöaika. Työntekijät, jotka tekevät myös yötyötä, ovat jaksotyössä. Samasta ajankohdasta lukien lepo- /ruokatauko (30 min) otettiin käyttöön kaikilla, mikä tapahtuu omalla ajalla.

10 Kunnanhallitus Kuntatyönantajan (KT) työmarkkinalakimies Jenni Ahosen kanta : mikäli 27 :n 2 momentin ehdot eivät täyty, sovellettavaksi tulee 1 momentin mukainen ruokatauko. Eli, jos jaksotyötä tekevä viranhaltija/työntekijä ei työskentele sairaalassa, terveyskeskuksessa tai hoito- ja huoltolaitoksessa, järjestetään lepotauko 1 momentin mukaan eli vähintään puolen tunnin ruokailutauko, jota ei lueta työaikaan. - Lisäksi Kunnanhallitus päätti kokouksessa nro 2/ :ssä 27 yksimielisesti: 1. merkitä tietoonsa saatetuksi yhteistyökomitean antaman lausunnon Lausunnossa esitetyt näkemykset pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan esimiesten toimesta. 2. kunnassa siirrytään jaksotyöajasta lukien yleistyöaikaan niissä toiminnoissa ja niiden työntekijöiden kohdalla, joissa ei ole tarvetta teettää yötyötä (klo ) tai yli 9 tunnin pituisia työvuoroja. 3. ruokailutauon pitäminen mahdollistetaan laajasti hoivatyössä ja yksiköissä, koska se on työajan tehokkaan käytön kannalta ja työsuojelullisista syistä tarpeellinen. Tätä taukoa ei lueta työaikaan. Ruokailutauot järjestetään porrastetusti. Jaksotyötä tekeville työntekijöille on annettava sairaaloissa, terveyskeskuksissa sekä hoito- ja huoltolaitoksissa lepotauko tai heidän niin halutessaan tilaisuus joutuisaan ateriointiin työaikana työpaikassa tai työnantajan osoittamassa ao. laitoksen ruokalassa tai vastaavassa ruokailupaikassa. Tämä työntekijän oma valinta ruokailla työaikana työpaikalla koskee ainoastaan em. yksiköissä työskenteleviä jaksotyötä tekeviä. Rautavaaran kunnassa ei alkaen ole KVTESin tarkoittamia yksiköitä, mistä syystä ruokailutauko tulee mahdollistaa. Tilapäistapauksissa, jolloin ruokailutauon pitäminen on mahdotonta asiakkaiden tarpeista johtuvista syistä, siitä sovitaan erikseen esimiehen kanssa ja se huomioidaan työvuorosuunnittelussa. Kun työantajalla ei ole toiminnallista tarvetta teettää yötyötä (klo ) eikä yli 9 tunnin pituisia työvuoroja, oikea työaikamuoto on yleistyöaika. Näin ollen Rautavaaran kunnan sosiaalitoimessa työaikajärjestelmä jaksotyöajasta yleistyöaikaan muutettiin kaikkien niiden työntekijöiden osalta, jotka eivät tee yötyötä tai yli 9 tunnin pituisia työvuoroja. Muutos on KVTES:n mukainen. Tämä koskee kotipalvelussa ja asumisyksiköissä Päivänsini, Niittyvilla, Poutapilvi ja Hopeapaju työskenteleviä. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Lisäksi kunnanhallitus merkitsi tietoonsa saatetuksi perusturvan henkilökunnan mielipiteet koskien ruokailu- ja lepoaikoja

11 Kunnanhallitus VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMAVERTAILU AJALTA Khall 160 Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessa nro 5/ :ssä 40 Rautavaaran kunnan talousarvion vuodelle Vuoden 2012 tilikauden tulos euroa alkuperäisen talousarvion mukaan. Kunnanvaltuusto on kokouksessa nro 2/ :ssä 16 myöntänyt euron lisämäärärahan Elinkeinolautakunnalle käytettäväksi auraus- ja kunnossapitoavustuksiin. Taloussuunnitelman (Tasu) vuosille tuloslaskelma ennakoi tilikauden tulokseksi vuonna euroa ja vuonna euroa. Nämä luvut ovat duurivoittoisia arvauksia silloisessa vuoden 2011 tilanteessa, mutta kuntatalous on yksi keskeisimmistä valtioneuvoston asettamista kuntarakenneuudistusta ohjaavista kriteereistä. Rautavaaran laajakaistakunnan kuntatalous tulee pysyttää vakaalla pohjalla ja talouden tulee mahdollistaa kunnan palveluiden tasaisen, vakaan, häiriöttömän ja oikea-aikaisen tarjonnan sekä kehittämisen lainsäädännön ja ennalta määrättyjen periaatteiden mukaan. RAUTAVAARA-SAVOTTAssa on keskeistä hoitaa kunnan palvelutuotanto mahdollisimman hyvin ja käyttötaloutta säästäväisesti. Talousarvion toteutumavertailu ajalta käsittää käyttötalouden ja investoinnit. Tasaisella taulukolla toteutuman tulee olla 50,00 %. Kassalainaa kunnalla ei ole. Tilikauden vuosikate euroa (arvio). Verrattuna valtuuston hyväksymään talousarvioon nähden toteutumat osoittavat, että: - Toimintatuotot 52,5 % - Toimintakulut 48,1% - Toimintakate eli Käyttötalouden netto 47,3 % - Verotulot 47,2 % - Valtionosuudet 49,7 % - Investointien toteutuminen netto 31,2 % Investointimenoihin on muutetun talousarvion mukaan varattu euroa, josta mennessä toteutunut euroa (31,2%). Talousarvioon v.2012 budjetoitua euron lainaa ei ole nostettu. Talousarviolainojen määrä : euroa. Kassavarat : euroa. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi

12 Kunnanhallitus Esityslistan liite: - TA-2012 toteutuminen ajalta , liite 4 Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää: 1. käsitellä vuoden 2012 talousarviosta annetun toteutumavertailun ajalta seurata kuukausittain Rautavaaran kunnan talouskehitystä: analyysit käyttötaloussuunnitelmasta ja investoinneista. Rautavaaran kunnan vuoden 2012 talousarviossa toteutetaan näinä aikoina Rullaava- budjettia ja talouden vakaana pitämistä. 3. antaa vuoden 2012 talousarviosta annetun toteutumavertailun ajalta valtuustolle tiedoksi. Toteuttamisvastuu: - kunnanjohtaja, Jory ja kaikki Hakut (hallintokunnat) Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

13 Kunnanhallitus KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKEMINEN VUONNA 2012 Khall 161 Valtiovarainministeriö ilmoittaa päivätyllä kirjeellään, että kunnan valtionosuutta voidaan kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 30 :n mukaan korottaa hakemuksesta harkinnanvaraisesti valtion talousarvion rajoissa, jos kunta ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi toteutettavista toimenpiteistä. Suunnitelma tulee liittää valtionosuuden korotusta koskevan hakemukseen. Valtionapuviranomainen voi asettaa korotuksen myöntämiselle ja käytölle myös muita kunnan talouteen liittyviä ehtoja. Valtiovarainministeriö on päättänyt, että hakemukset tulee toimittaa mennessä. Rautavaaran laajakaistakunnan taloudellinen tilanne ei vuoden 2011 tilinpäätöksen ja vuoden 2012 ennusteen sekä harkinnanvaraisen valtionosuuden myöntämisedellytysten valossa ole sellainen, että olisi syytä hakea harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että Rautavaaran laajakaistakunta ei hae harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta vuonna Esittelijän perustelut: - Kunnanvaltuuston kokouksessa nro 2/ :ssä 12 hyväksymä Tilinpäätös vuodelta 2011 osoitti euron ylijäämää (Pohjois-Savon kuntien parasta A-luokkaa). - Rautavaraan kunnan taseessa on kumulatiivista ylijäämää euroa. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

14 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Perusturvalautakunta Kunnanhallitus MUUTOSTEN ESITTÄMINEN HALLINTOSÄÄNTÖÖN Khall 176 Voimassa olevaan hallintosääntöön on tarpeen tehdä eräitä muutok sia. Ne johtuvat luottamushenkilöhallinnon muutoksista, sivistysosaston osastopäällikön tehtävien hoitajan muuttamisesta, päätösvallan määrittelystä, nimikemuutoksesta ja muista tarpeellisiksi todetuista muutoksista. Tärkeimmät muutokset ovat seuraavat: 1) Maaseutulautakunnan lakkauttaminen ja elinkeinolautakunnan perustaminen Maaseutulautakunnan nykyiset tehtävät ovat varsin vähäiset ja tässä muodossaan lautakunnan toiminnan jatkamiselle ei ole riittäviä perusteita. Vaihtoehdoksi on hahmoteltu uuden elinkeinolautakunnan perustaminen, jolle siirretään nykyiset maaseutulautakunnan tehtävät sekä kunnanhallitukselta elinkeinotoimeen liittyvät tehtävät. Nämä tehtävät keskitetään yhdelle toimielimelle. Elinkeinolautakunnan käytössä ovat elinkeinojen tulosalueen määrärahat. Elinkeinolautakunnan tehtäväalueet ovat seuraavat: - elinkeinojen kehittäminen - elinkeino-ohjelman toteutumisen seuranta ja tarkistaminen - yksityistieasiat - haja-asutusalueen vesi- ja jätevesihuolto - maatalouden kannustemääräraha - kylien kehittäminen Lautakuntaan esitetään seitsemää jäsentä ja sen esittelijänä toimisi talous- ja kehittämisjohtaja. 2) Sivistysosaston osastopäällikön tehtävien hoitaminen Osastopäällikön tehtäviä alkaa hoitaa alkaen rehtori Matti Korkalainen. Aluksi muutos on vuoden mittainen kokeilu, mutta muutoksen hallintosääntöön on silti tehtävä. Tarkemmat järjestelyt sovitaan sivistysosaston sisällä. 3) Viranhaltijan toimivalta sijaisten ja avoimen viran/toimen hoitajien valinnassa Nykyisin viranhaltijan päätösvalta on puoli vuotta ja se on osoittautunut liian lyhyeksi, kun lautakuntiin joudutaan usein tuomaan sijaisten ja avoimen viran/toimen hoitajien osalta päätöksiä tehtävässä jatkamisesta. Tämän vuoksi on perusteltua, että viranhaltijoiden päätösvalta olisi vuoden mittainen.

15 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Perusturvalautakunta Kunnanhallitus ) Korjausavustukset Hallintosäännön muutoksella esitetään, että nykyisin teknisen lautakunnan toimivaltaan kuuluva korjausavustusten jako jaettaisiin kahteen osaan siten, että sosiaaliperusteiset avustukset jakaisi perusturvalautakunta ja energia-avustukset tekninen lautakunta. Tällöin sosiaaliperusteisten avustusten jakamisessa olisi sosiaalialan asiantuntemus vahvemmin mukana. 5) Sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan päätösvalta Hallintosäännön muutoksella esitetään sosiaalityöntekijän päätösvaltaan lastenvalvojan päätösvaltaan kuuluvia asioita. Lisäksi sosiaaliohjaajalle määritellään päätösvaltaa päivähoitoon ja kuntouttavaan työtoimintaan liittyen. 6) Muita muutoksia: - rakennusmestarin virkanimikkeen muuttaminen kunnanrakennusmestariksi aiheuttaa muutoksia myös hallintosääntöön - lisäksi esitetään, että hallintosäännöstä poistetaan vaatimus, että lautakuntien puheenjohtajien tulee olla valtuutettuja. Muutos ei koske tarkastuslautakuntaa. Hallintosääntö on esityslistan liitteenä nro 1. Muutokset on hallintosäännössä esitetty vahvennuksella. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy muutokset hallintosääntöön liitteen nro 1 mukaisesti. Muutokset tulevat voimaan Keskustelun kuluessa Pentti Oinonen ehdotti, että hallintosäännöstä ei poisteta vaatimusta koskien, että lautakuntien puheenjohtajan tulee olla valtuutettu. Puheenjohtaja totesi, että Pentti Oinosen ehdotus kannattamattomana raukeaa. Hyväksyttiin yksimielisesti. Pentti Oinonen jätti päätökseen kirjallisen eriävän mielipiteen, joka on pöytäkirjan liitteenä nro 2. Kvalt 26 Hallintosääntö on esityslistan liitteenä nro Muutokset on hallintosäännössä esitetty vahvennuksella.

16 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Keskustelun kuluessa Pentti Oinonen esitti, että hallintosäännön uudistusta ei toteuteta :n 5 osalta ja siinä säilytetään seuraava kohta: Lautakuntien puheenjohtajien tulee olla valtuutettuja. Puheenjohtaja totesi, että Pentti Oinosen esitys kannattamattomana raukeaa. Keskustelun kuluessa Ilkka Roininen esitti Raija Karppisen kannattamana, että hallintosäännön 58 :n kohdalla nimike rakennusmestari muutetaan nimikkeeksi kunnanrakennusmestari. Puheenjohtajan tiedustellessa, kannattaako kukaan kunnanhallituksen esitystä, kukaan ei ilmoittanut kannattavansa sitä. Puheenjohtajan tiedustellessa voidaanko Ilkka Roinisen esitys hyväksyä yksimielisesti, kukaan ei esitystä vastustanut. Puheenjohtaja totesi, että Ilkka Roinisen muutosesitys on tullut hyväksytyksi. Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen edellä selostetun muutoksen mukaisesti. Perusturvaltk 57 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan / 26 hyväksynyt hallintosääntöön lukien korjausavustusten päätöksen tekemiseen liittyvän muutoksen, missä ARAlta haettavia ja sen myöntämiä korjausavustuksia käsittelee kaksi hallintokuntaa. 4) Korjausavustukset Hallintosäännön muutoksella esitetään, että nykyisin teknisen lautakunnan toimivaltaan kuuluva korjausavustusten jako jaettaisiin kahteen osaan siten, että sosiaaliperusteiset avustukset jakaisi perusturvalautakunta ja energiaavustukset tekninen lautakunta. Tällöin sosiaaliperusteisten avustusten jakamisessa olisi sosiaalialan asiantuntemus vahvemmin mukana. Selostus: Tekninen toimi ottaa vastaan asiakkailta korjausavustushakemukset ja tekee edelleen avustushakemuksen ARAlle samalla energia-avustushakemusten kanssa. ARAn päätöksen jälkeen tekninen toimi toimittaa hakemukset sosiaalitoimeen. Voimassa olevan hallintosäännön mukaan perusturvalautakunta päättää vanhusten ja vammaisten korjausavustusten vuosittaisesta jakamisesta. Järjestely on osoittautunut toimimattomaksi käytännössä. Kysymys on aina asiakaskunnasta riippumatta rakentamisesta, rakennusten korjaamisesta tai muutostöistä, joihin sosiaalitoimen työntekijöillä ei ole minkäänlaista tietoa eikä osaamista. Prosessi lähtee asiakkaan tarpeesta parantaa asuinolojaan.

17 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Sosiaalitoimen asiantuntemus ja osaaminen liittyvät tulojen ja varallisuuden selvittämiseen, mitkä perustuvat asiakkailta saataviin tietoihin. Tämä osa korjausavustusten käsittelyssä on luontevaa ja järkevää hoitaa sosiaalitoimen työntekijöiden toimesta. Korjausavustusten maksaminen edellyttää aina teknisen toimen tarkistukset ja rakennusvaihetodistukset (toteutuneet kustannukset ja valmiusasteprosentti ja maksettava avustus), jotta sosiaalitoimi voi suorittaa maksatukset asiakkaille. Tämä maksatusvaihe olisi hoidettavissa suoraan teknisestä toimesta ilman välikäsiä. Tällä hetkellä korjausavustusten ja energia-avustusten rahatilauksia hoitaa kaksi työntekijää (sosiaalitoimi ja tekninen toimi), minkä voisi hoitaa yksi työntekijä, jolloin kokonaisuus olisi saman työntekijän hallinnassa eikä päällekkäistä työtä tehtäisi. Asiasta perusturvajohtaja on keskustellut rakennusmestari Mikko Hartikaisen kanssa Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, 1) että voimassa olevaan hallintosääntöön tehtävällä muutoksella kohdasta 5. luku/perusturvalautakunta/ 34, poistetaan kohta 9. sosiaaliperusteisten korjausavustusten jakamisesta. 2) että vastuu korjausavustusten kokonaisuudesta on yhdellä hallintokunnalla kuten se oli kunnanvaltuuston / 4 hyväksymässä hallintosäännössä (voimassa lukien) Perusteluina on, että ARAn avustusten kokonaisuudesta vastaa ja huolehtii yksi hallintokunta, millä on parhaat edellytykset hoitaa tehtävä asiantuntemuksella kokonaisvaltaisesti. Näin vältytään päällekkäisen työn tekemiseltä, resurssointi kohdentuu järkevästi ja työaika käytetään tehokkaasti. Sosiaalitoimen työntekijät tekevät yhteistyötä teknisen toimen kanssa korjausavustusten myöntämiseen liittyvissä hakijoiden tulo- ja varallisuusselvittelyissä, jolloin tarvittava asiantuntemus tältä osin taataan. Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi. Khall 162 Kunnanvaltuusto on kokouksessa nro 5/ :ssä käsitellyt Rautavaaran kunnan hallintosäännön uudistamista.

18 Kunnanhallitus Rautavaaran kunnan uuteen hallintosääntöön on tulossa tarkennuksia mm. seuraaviin kohtiin: - 25 kunnanjohtajan ja osastopäälliköiden päätösvalta - leasing-hankinnat - vähäisten maksulykkäyksien myöntäminen saatavien eräpäiviin - lisäksi huomioidaan KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy/vastuullisen tilintarkastaja, JHTT Paula Hellen-Toivasen antama lausunto kunnan uudesta hallintosäännöstä Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite: - KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy/vastuullisen tilintarkastajan, JHTT Paula Hellen-Toivasen antama lausunto kunnan hallintosäännöstä, liite numerottta Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä: 1. perusturvalautakunnan kokouksessa nro 6/ :ssä 57 esittämän muutoksen uuteen hallintosääntöön tehtävällä muutoksella kohdasta 5. luku/perusturvalautakunta/ 34, poistetaan kohta 9. sosiaaliperusteisten korjausavustusten jakamisesta. Näin vastuu kunnan korjausavustusten kokonaisuudesta on yhdellä hallintokunnalla kuten se oli kunnanvaltuuston / 4 hyväksymässä hallintosäännössä (voimassa lukien). 2. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy/vastuullisen tilintarkastajan, JHTT Paula Hellen-Toivasen antama lausunto huomioidaan kunnan uudessa hallintosäännössä tarvittavin osin. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

19 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus VANHUSTENVIIKKO /VALTIOKONTTORIN VAROJEN KOHDENTAMINEN Perusturvaltk 60 Vietämme eurooppalaisen aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden vuotta Suomessa vuoden koordinoinnista vastaa Työterveyslaitos, mukana ovat myös sosiaali- ja terveysministeriö sekä Vanhustyön keskusliitto. Vanhustyön keskusliitto on toteuttanut Neljän polven treffit -kampanjaa teemavuoden osana. Perinteistä vanhustenviikkoa vietetään otsikolla Yhdessä vahvempia. Vanhustyön keskusliitto korostaa ikäpolvien, perheen ja yhteisön keskinäistä vastuuta sekä yhteenkuuluvuutta. Edelleen liitto kannustaa kohtaamiseen ja yhdessä olemiseen ja tekemiseen. Läheskään kaikki lapset eivät kohtaa ikäihmisiä normaalissa arjessaan. Keskusliitto on toteuttanut neljän polven treffejä muun muassa yhteisten ruokapitojen ja ruoanlaiton sekä liikunnan merkeissä ja syksyn suunnitelmissa on kulttuuri. Rautavaaran kunnassa ikääntyminen on haaste. Kunta on kiinnittänyt ansiokkaasti huomiota ikäihmisten asumisoloihin investoimalla asumispalveluyksikköihin, missä hoivatyön toteuttaminen asiakaslähtöisesti on mahdollista. Arvokasta asiakkaiden auttamistyötä arjessa tehdään koko perusturvan vastuualueella ammattitaitoisten työntekijöiden toimesta. Vapaaehtoistyö merkitsee iloa, hyvää mieltä ja osallisuutta asukkaille. Perusturvajohtajan ja rehtorin yhteistyö on merkinnyt koulupuolella muun muassa sitä, että yläkoulun valinnaisainetarjontaan on otettu Sukupolvien kohtaaminen -kurssi ja lukioon koulukohtaisena soveltavana kurssina, jonka voi suorittaa oppilaanohjauksen soveltavana omatoimisena suorituksena. Vuosittain järjestettävää vanhustenviikkoa on vietetty Rautavaaralla satunnaisesti. Kuluvan vuoden teema Yhdessä vahvempia haastaa toimijat vanhustenviikon toteuttamiseen. Vanhustenviikon ohjelman suunnittelu ja sen toteuttaminen vaatii myös taloudellista panostusta. Suunnitelmissa on saada viikolle monipuolista ohjelmaa, elämyksiä ja osallisuutta yli sukupolvien huomioiden myös asumispalveluyksikköjen asukkaat. Rautavaaran kunta on saanut valtiokonttorilta vanhustenhuollon edistämiseen varoja, joiden käytöstä kunnanhallitus päättää (khall / 102). Rautavaaran kunnan ikääntymispoliittisen strategian ja palvelurakenteen kehittämisohjelman vuoteen 2015 mukaan kaiken toiminnan perustana on positiivinen asennoituminen ikääntymiseen ja ikäihmisiin. Sekä kotona että palveluasunnoissa asuville turvataan mahdollisimman hyvä elämä, missä ikäihmiselle taataan ihmisarvo ja osallisuus. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin

20 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että valtiokonttorilta saaduista varoista kohdennetaan vuoden 2012 vanhustenviikon toteuttamiseen. Keskustelun jälkeen perusturvajohtajan muutettu päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että valtiokonttorilta saaduista varoista kohdennetaan vuoden 2012 vanhustenviikon toteuttamiseen. Muutettu päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi. Khall 163 Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää: 1. kohdentaa perusturvalautakunnalle valtiokonttorilta saaduista varoista euroa vuoden 2012 vanhustenviikon toteuttamiseen ajalla muutos huomioidaan Toimeksiantojen pääomissa. Esittelijän perustelut: - Kunnanhallitus on kokouksessa nro 7/ :ssä 93 päättänyt yksimielisesti siirtää vanhustenhuollon edistämiseen käyttämättä olevat pääomat ( ,63 ) vuoden 2011 tilinpäätöksessä kunnan omasta pääomasta Toimeksiantojen pääomiin. - Kunnanhallitus päättää aina varojen käytöstä valtiokonttorin esittämin ehdoin. Perusturvalautakunta valmistelee vanhustenhuollon edistämiseen saatujen varojen kohdennuksen. Valmistelussa keskeinen asiakirja on kunnanvaltuuston kokouksessa :ssä 15 hyväksymä Rautavaaran kunnan Ikääntymispoliittinen strategia ja palvelurakenteen kehittämisohjelma vuoteen Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

21 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus LÄHIHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÖLUPA Perusturvaltk 63 Vanhustenhuollossa on vapautunut lähihoitajan työsuhde Sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuus-vaatimuksista annettu laki ja asetus tulivat voimaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkintonimike on lähihoitaja. Kelpoisuusvaatimuksena lähihoitajan tehtäviin sosiaalihuollossa on tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto (lähihoitaja) tai muu vastaava tehtävään soveltuva tutkinto ( 8). Kelpoisuusvaatimuksen täyttyminen edellyttää koko lähihoitajan tutkinnon suorittamista, yksittäiset osasuoritukset eivät tuota kelpoisuutta. Sosiaalihuollon kelpoisuuslaissa tarkoitetun muun vastaavan tutkinnon tulee vastata laajuudeltaan lähihoitajan tutkintoa. Ammattitutkinnot eivät tuota lähihoitajan kelpoisuutta. Lähihoitajan tutkintoa edelsivät aikaisemmat kouluasteiset tutkinnot (muun muassa kodinhoitaja, kehitysvammaistenhoitaja, perushoitaja, apuhoitaja, mielenterveyshoitaja, mielisairaanhoitaja, vajaamielishoitaja). Ikäihmisten palvelujen laatusuositus (STM:n julkaisuja 2008:3) sisältää strategisia linjauksia laadun ja vaikuttavuuden parantamiseksi kolmella osa-alueella: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja palvelurakenne henkilöstö ja johtaminen sekä asuin- ja hoitoympäristöt Henkilöstön tehtävärakenteen suunnittelussa on noudatettava ammatillisen henkilöstön kelpoisuuslaeissa ja -asetuksissa määriteltyjä kelpoisuusvaatimuksia ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön tehtävärakennesuosituksia. Perusturvassa sekä vammais- ja vanhustyössä tarvitaan osaavia, ammatilliset kelpoisuudet omaavia työntekijöitä toteuttamaan palvelurakenne-muutosta ja valtakunnallista laatusuositusta sekä laaja-alaista hoivatyötä koko perusturvan alueella. Tehtäväkuvaus on laadittu, liitteenä numerotta. Kunnanhallitus on antanut vuoden 2012 täytäntöönpano-ohjeen henkilöstöasioissa: Palkkaukseen ja sosiaaliturvamenoihin varattuja määrärahoja ei saa käyttää muihin tarkoituksiin. Kunkin avoimeksi tulevan viran/toimen kohdalla selvitetään aina ensin mahdollisuus tehtävien hoitamiseksi jo olemassa olevalla henkilökunnalla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kunnanhallitukselta haetaan lupa viran/toimen täyttämiseen. Lupa haetaan toistaiseksi voimassaolevien virka/työsuhteiden täyttämiseen. Voimassa olevan hallintosäännön 2 luvun 18.1 :n mukaan kunnanhallitus päättää toistaiseksi otetun henkilöstön palkasta.

22 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puhelin Perusturvajohtajan päätösehdotus: Perusturvalautakunta päättää 1) pyytää täyttölupaa lähihoitajan työsuhteen täyttämiseen toistaiseksi vanhus- ja vammaishuoltoon Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 8 :n mukainen kelpoisuus, minkä lisäksi edellytetään aitoa kiinnostusta vanhus- ja vammaistyöhön, tiimityöskentely-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä motivaatiota kehittää laaja-alaisesti osaamistaan. Lisäksi noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 2) esittää kunnanhallitukselle, että tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 2006,41 /kk, KVTES, hinnoittelukohta 04SOS06A 3) että alkusijoituspaikka on asumispalveluyksikkö Hopeapaju, mutta valitulla tulee olla valmiudet työskennellä laaja-alaisesti koko hoivaketjussa. Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi. Khall 164 Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää: 1. myöntää perusturvalautakunnalle täyttöluvan lähihoitajan työsuhteen täyttämiseen toistaiseksi vanhus- ja vammaishuoltoon. 2. vahvistaa kelpoisuusvaatimuksen tehtävään: sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 8 :n mukainen kelpoisuus, minkä lisäksi edellytetään aitoa kiinnostusta vanhus- ja vammaistyöhön, tiimityöskentely-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä motivaatiota kehittää laaja-alaisesti osaamistaan. Lisäksi noudatetaan neljän (4) kuukauden koeaikaa. 3.vahvistaa tehtäväkohtaiseksi palkaksi 2006,41 /kk, KVTES, hinnoittelukohta 04SOS06A 4.lähihoitajan alkusijoituspaikka on asumispalveluyksikkö Hopeapaju, mutta valitulla tulee olla valmiudet työskennellä laaja-alaisesti koko hoivaketjussa. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

23 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus LAUSUNTO ITÄ-SUOMEN MAAHANMUUTTOSTRATEGIASTA 2017 Perusturvaltk 64 Pohjois-Savon ELY -keskus pyytää lausuntoa Itä-Suomen maahan muuttostrategialuonnoksesta mennessä. Pohjois-Savon ELY keskus, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maahanmuuttotoimijat ovat valmistelleet yhteistyössä Itä-Suomen maahanmuuttostrategiaa vuoteen 2017 saakka. Perusturvajohtajan päätösehdotus: Viisivuotisen strategian toimet tähtäävät kansainvälistymisen kautta alueen hyvinvoinnin lisäämiseen ja osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseen. Strategian toimenpiteiden pääpaino on viranomais- ja muun toiminnan tehostamisessa kohdentuen erityisesti alueen maahanmuuttotoimijoihin ja päättäjiin. Strategian vieminen käytäntöön edellyttää alueen poliittisilta päättäjiltä ja johtavassa olevilta sitoutumista strategian tavoitteisiin ja tahtoa sen toteuttamiseen. Strategian tarkoitus on toimia alueen maahanmuuttoa ja sen tulevaisuuden tavoitteita linjaavana asiakirjana, jota hyödynnetään monipuolisesti eri maahanmuuttotoimijoiden työssä ja muiden kansainvälistymiseen ja maahanmuuttoon liittyvien strategisten asiakirjojen laadinnassa. Esitys annetaan kokouksessa. Valmistelija perusturvajohtaja Helvi Mustonen puhelin Perusturvalautakunta toteaa omalta osaltaan lausuntonaan kunnanhallitukselle Itä-Suomen maahanmuuttostrategia luonnoksesta seuraavaa: Laadittu 5-vuotinen Itä-Suomen maahanmuuttostrategia 2017 on hyvä alku maahanmuuttoon liittyvien asioiden hallitsemiseksi. Tosiasia on, että sekä Itä-Suomi että koko maa tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa omien palvelujen ylläpitämiseksi, mikä vaatii koordinoinnin kehittämistä. Maahanmuutto turvaa osaltaan myös kuntien työvoiman saantia. Työllistyminen, kielitaito ja koulutus ovat kotoutumisen tärkeimmät elementit. Useisiin ammatteihin liittyy korkea koulutus- ja kielitaitovaatimus. Tilanteessa, jossa kunnilla on jo valmiiksi vaikeuksia saada riittävästi henkilöstöä erityisesti sosiaalipalvelujen ylläpitämiseen, on kiinnitettävä huomiota, millaista maahanmuuttoa Itä-Suomi ja Rautavaaran kunta tarvitsee ja hallitsee. Työperäisessä maahanmuutossa tulee huolehtia siitä, ettei se kohdistu ainoastaan heikosti koulutetuille aloille ja töihin, joita paikallinen väestö ei suostu tekemään.

24 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Ohjelman SWOT analyysissä eräänä heikkoutena todetaan kotouttamispalveluiden järjestämisvastuun pirstaleisuus ja toiminnan koordinoimattomuus, minkä saattaminen kuntoon on tärkeää. Yksittäisille kunnille suoriutuminen ko. palveluista kohtuudella on suuri haaste, mistä syystä seudullisen ja/tai maakunnallisen yhteistyön tiivistämiseen tulee kiinnittää huomiota. Valtio korvaa kotouttamislain mukaan kunnille pakolaisten vastaanotosta ja kotouttamisesta aiheutuvia kustannuksia. Vastaanottopäätökset kunnissa voivat aiheuttaa kuitenkin ongelmia ja kustannuksia muille kunnille, mikäli yksittäinen kunta ei kykene vastaamaan kotouttamistehtävistä. Viranomaisyhteistyön kehittämiseen ja palveluiden tehostamiseen maahanmuuton lisäkustannusten minimoimiseksi tulee kiinnittää huomiota. Päätösehdotus merkittiin lautakunnan päätökseksi. Khall 165 Itä-Suomen maahanmuuttostrategian 2017 luonnos on valittu kolme (3) toimintalinjaa, ja niiden keskinäinen yhteys on kuvattu strategiassa hyvin mm. kolmiomallin avulla. Kansainvälistyminen on välttämätöntä, jotta osaavaa työvoimaa saadaan elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tarpeisiin, ja sitä kautta lisätään alueen hyvinvointia. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan Itä-Suomen maahanmuuttostrategian 2017 luonnoksesta Pohjois-Savon ELY-keskukselle seuraavaa: 1. Laadittu 5-vuotinen Itä-Suomen maahanmuuttostrategia 2017 on hyvä alku maahanmuuttoon liittyvien asioiden hallitsemiseksi. Tosiasia on, että sekä Itä-Suomi että koko maa tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa omien palvelujen ylläpitämiseksi, mikä vaatii koordinoinnin kehittämistä. 2. Maahanmuutto turvaa osaltaan myös kuntien työvoiman saantia. 3. Työllistyminen, kielitaito ja koulutus ovat kotoutumisen tärkeimmät elementit. Useisiin ammatteihin liittyy korkea koulutus- ja kielitaitovaatimus. Tilanteessa, jossa kunnilla on jo valmiiksi vaikeuksia saada riittävästi henkilöstöä erityisesti sosiaalipalvelujen ylläpitämiseen, on kiinnitettävä huomiota, millaista maahanmuuttoa Itä-Suomi ja Rautavaaran kunta tarvitsee ja hallitsee.

25 Kunnanhallitus Työperäisessä maahanmuutossa tulee huolehtia siitä, ettei se kohdistu ainoastaan heikosti koulutetuille aloille ja töihin. 5. Ohjelman SWOT analyysissä eräänä heikkoutena todetaan kotouttamispalveluiden järjestämisvastuun pirstaleisuus ja toiminnan koordinoimattomuus, minkä saattaminen kuntoon on tärkeää. Yksittäisille kunnille suoriutuminen ko. palveluista kohtuudella on suuri haaste, mistä syystä seudullisen ja/tai maakunnallisen yhteistyön tiivistämiseen tulee kiinnittää huomiota. 6. Valtio korvaa kotouttamislain mukaan kunnille pakolaisten vastaanotosta ja kotouttamisesta aiheutuvia kustannuksia. Vastaanottopäätökset kunnissa voivat aiheuttaa kuitenkin ongelmia ja kustannuksia muille kunnille, mikäli yksittäinen kunta ei kykene vastaamaan kotouttamistehtävistä. 7. Viranomaisyhteistyön kehittämiseen ja palveluiden tehostamiseen maahanmuuton lisäkustannusten minimoimiseksi tulee kiinnittää huomiota etupainotteisesti. 8. Itä-Suomen maahanmuuttostrategia on lähtökohdiltaan oikea ja tarpeellinen. Strategiassa tulisi huomioida kaikkien tahojen sitouttaminen strategian tavoitteisiin. Tämä koskee varsinkin valtion toimintaa, erityisesti ELY-keskusta. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

26 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus KOULUJEN YHTEISEN ERITYISOPETTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Siv.ltk 22 Koulujen yhteisen erityisopettajan virka on täytetty määräaikaisesti lukuvuoden ajaksi. Ennakoitavissa olevan erityisopetuksen tarpeen perusteella virka on tarpeellista täyttää toistaiseksi alkaen. Kunnanhallitus myönsi kokouksessaan sivistystoimelle luvan täyttää virka toistaiseksi alkaen. Virka on ollut julkisesti haettavana välisenä aikana. Hakuajan kuluessa virkaan oli kuusi hakijaa. Yhdellä hakijalla on erityisopettajan koulutusohjelman mukaiset erityispedagogiikan opinnot ja viidellä hakijalla erilliset erityisopettajan opinnot. Hakemusasiakirjat ovat kokouksessa nähtävänä esittelijällä. Yhteenveto hakijoista on esityslistan liitteenä numerotta. Kolme hakijaa on kutsuttu sivistyslautakunnan kokoukseen haastateltaviksi. Puheenjohtajan ehdotus: 1. Todetaan esteellisyydet (Hallintolaki 28 1 mom.) 2. Tämän asian käsittelyn aikana pöytäkirjaa pitää puheenjohtaja. 3. Teen esityksen kokouksessa haastattelujen jälkeen. Merkitään, että rehtori Matti Korkalainen on hallintolain 28 :n 1 momentin mukaan esteellinen. Hän poistui kokouksesta Kristiina Korkalaisen haastattelun ajaksi sekä tämän asian käsittelyn ajaksi. Tämän asian käsittelyn aikana sihteerinä toimi sivistyslautakunnan puheenjohtaja Arto Hakkarainen. Haastattelujen jälkeen käydyn keskustelun perusteella puheenjohtaja ehdotti, että sivistyslautakunta valitsee koulujen yhteisen erityisopettajan virkaan Kristiina Korkalaisen alkaen toistaiseksi ja varalle Satu Kirjavaisen. 1. Todettiin esteellisyys: Matti Korkalainen poistui kokouksesta tämän asiapykälän käsittelyn ajaksi. 2. Puheenjohtaja toimi pöytäkirjanpitäjänä tämän pykälän käsittelyn ajan. Sivistyslautakunta valitsi yksimielisesti koulujen yhteisen erityisopettajan virkaan Kristiina Korkalaisen alkaen toistaiseksi ja varalle Satu Kirjavaisen.

27 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Vaali on ehdollinen: Virkaan valitun on toimitettava ennen työn aloittamista terveydentilaansa koskevan lääkärintodistus sekä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriotteen. Virassa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Khall 166 Voimassa olevan hallintosäännön 2 luvun 18.1 :n mukaan kunnanhallitus päättää toistaiseksi otetun henkilön palkasta. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää vahvistaa koulujen yhteisen erityisopettajan Kristiina Korkalaisen palkkauksen voimassaolevan OVTES:n mukaan (2.712,24 /kk). Hinnoittelukohta Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

28 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus KIRKONKYLÄN KOULUN LUOKANOPETTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Siv.ltk 21 Kirkonkylän koulun luokanopettajan virka vapautuu alkaen nykyisen viranhaltijan eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Kunnanhallitus myönsi kokouksessaan sivistyslautakunnalle luvan täyttää virka toistaiseksi alkaen. Lukuvuonna virkaan kuuluu kolmannen vuosiluokan opettaminen. Virka on ollut haettavana välisenä aikana. Hakuajan kuluessa virkaan oli 25 hakijaa, joista 21:llä on viran edellyttämä kelpoisuus. Yhteenveto opettajanvirkoja hakeneista on esityslistan liitteenä numerotta. Hakemusasiakirjat ovat kokouksessa nähtävinä esittelijällä. Rehtori on haastatellut ensisijaisesti tätä virkaa hakeneet hakijat. Osastopäällikön ehdotus: Sivistyslautakunta valitsee kirkonkylän koulun luokanopettajan virkaan Taru Kolehmainen-Lehtomäen alkaen toistaiseksi. Hyväksyttiin yksimielisesti. Khall 167 Voimassa olevan hallintosäännön 2 luvun 18.1 :n mukaan kunnanhallitus päättää toistaiseksi otetun henkilön palkasta. Kj:n ehdotus: Kunnanhallitus päättää vahvistaa luokanopettaja Taru Kolehmainen- Lehtomäen palkkauksen alkaen voimassaolevan OVTES:n mukaan (2.494,02 /kk). Hinnoittelukohta Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSKUTSU NRO 8/2012 Perusturvalautakunta 10.10.2012 KOKOUSAIKA Maanantaina 15.10.2012 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 85 156 85 Lähihoitajan

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2012 100. Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA 18.6.2015 KLO 13.30 17.05

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2012 100. Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA 18.6.2015 KLO 13.30 17.05 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2012 100 Perusturvalautakunta KOKOUSAIKA MAANANTAINA 18.6.2015 KLO 13.30 17.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Varsinaiset jäsenet Varajäsenet SAAPUVILLA X

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012 KOKOUSKUTSU NRO 3/2012 Perusturvalautakunta 14.3.2012 KOKOUSAIKA Maanantai 19.3.2012 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 21 21 Kehitysvammahuolto/vastaavan

Lisätiedot

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen

1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön viran täyttäminen/viran täyttämistä koskevan päätöksen kumoaminen KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 19.6.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 19.6.2013 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 40 33 Ravitsemis- ja siivouspalvelupäällikön

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 47 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Torstai 13.12.2012 klo 15.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 48 39 Raportti etsivästä nuorisotyöstä

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 364 188 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen 30.6.2012 tilanteen mukaan elinkeinolautakunnan

Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen 30.6.2012 tilanteen mukaan elinkeinolautakunnan KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 19.9.2012 KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 33 20 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 16.8.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 21.8.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 53 43 Notkotien

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 15.10.2013 KOKOUSAIKA 21.10.2013 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 52 40 Asiantuntijan kuuleminen 2 53

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 12.12.2013.

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 12.12.2013. KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 12.12.2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 18.12.2013 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 54 34 Kuopion uusyrityskeskuksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 13.6.2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.6.2012 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 21 17 Lukion englannin ja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 24.11.2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.11.2011 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 88 55

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Kunnanhallitus 29 01.02.2016 Kunnanhallitus 66 21.03.2016 Kunnanvaltuusto 15 05.04.2016 Perusturvalautakunta 46 11.05.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä hyväksyminen Khall

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2019 19 Kokousaika 19.8.2019 kello 18.00 18.40 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 26.6.2014 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 2.7.2014 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 90 69 Metsäliitto osuuskunnan

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 161 22.05.2017 Kunnanhallitus 222 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Terttu Haaran 2.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen 19.04.2017 :ssä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 26.6.2014 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 2.7.2014 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 90 69 Metsäliitto osuuskunnan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus 03.11.2011 klo 17.30 19.00 Terveys- ja palvelukeskuksen

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty:

Khall Lepotauon palkanmenetyksiä ajalta on käsitelty: Kunnanhallitus 162 22.05.2017 Kunnanhallitus 223 26.06.2017 Lepotauon palkanmenetysten korvaaminen ajalta 12.3.2012-3.7.2016/Opetusneuvos Matti Rinteen 8.5.2017 tekemä oikaisuvaatimus kunnanhallituksen

Lisätiedot

/,; - RAUTAVAARAN KUNTA Poytakfrja 4/20 14 20. Tarkastuslautakunta. KOKOUSAIKA Maanantai 19.5.2014 kb 13.00 18.20

/,; - RAUTAVAARAN KUNTA Poytakfrja 4/20 14 20. Tarkastuslautakunta. KOKOUSAIKA Maanantai 19.5.2014 kb 13.00 18.20 l8kohdalla KASTUS Matti Matikainen Varapuheenjobtaja KOKOUSAIKA Maanantai kb 13.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo. kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Eero Kukkonen Puheenjobtaja LAILLISUUS

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/ Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/2017 47 Aika 09.11.2017 klo 18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 54

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 54 KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 17.6.2014 KOKOUSAIKA 24.6.2014 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 55 28 Siivoojan/siivouspalvelun esimiehen

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus

MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/ Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus MUONION KUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 17:00 pykälät otsikko 62. Sosiaalitoimen talouden ja toiminnan katsaus 1.1. 31.8.2018 63. Taloussuunnitelman 2019 ja 2020 2021 valmistelu

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24. Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2016 Kunnanhallitus Sivu 24 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 5/2016 Kokousaika: 16.11.2016 klo 13.15 16.20 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 2/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 15.3.2018 Klo 17.00 - KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.2.2013 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.2.2013 klo 13:00 15:00. KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 4.2.2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 11.2.2013 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 2 1 Maa-aineslupa Savon Kuljetus

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 1/2017 Kokousaika: 2.2.2017 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot