KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA"

Transkriptio

1 KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: Luonnos nähtävillä: Tekninen lautakunta:

2 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava Asemakaavan toteuttaminen LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Rakennettu ympäristö Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, selvitykset ja päätökset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Vireilletulo Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Luonnosvaiheen lausunnot, mielipiteet ja niiden huomioon ottaminen Valittujen vaihtoehtojen vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Aluevaraukset Kaavan vaikutukset Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset liikenteeseen Ympäristön häiriötekijät Kaavamerkinnät ja määräykset Nimistö ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta...15 Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 2(16)

3 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1. Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee Kunta Kokemäki 271 Kaupunginosa Tulkkila 455 Korttelit 123 (osa), 127 Yleisten rakennusten korttelialuetta (Y), autopaikkojen korttelialuetta (YA), paikoitusaluetta (LP), yleiselle jalankululle varattua katualuetta, yleiselle jalankululle varattua korttelin osaa ja katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Kunta Kokemäki 271 Kaupunginosa Tulkkila 455 Kortteli 123 (osa), tontit 1-4 Toimistorakennusten korttelialuetta (KT), asuinpientalojen korttelialuetta (AP), asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (AL), yleiselle jalankululle varattua alueen osaa ja katualuetta. Asemakaavan muutoksen tunnus: Kaavan laatija REJLERS Oy Antinkatu 15 B Pori 1.2. Kaava-alueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Kokemäen keskustassa. Aluetta rajaa lännessä Kilkunkatu, idässä Lepolankatu, etelässä Satakunnantie ja pohjoisessa korttelin 124 rakentunut asuinalue kerros-, rivi- ja omakotitaloineen. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 1,1 ha. Suunnittelualueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos Tavoitteena on osoittaa suunnittelualueen nykyisille Y- ja LP- korttelialueille toimistorakennusten korttelialuetta (KT), asuinpientalojen korttelialuetta (AP), asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (AL) sekä yleiselle jalankululle varattua alueen osaa. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 3(16)

4 1.4. Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista 1. Seurantalomake 2. Asemakaavan muutoskartta 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4. Asemakaavan poistokartta 5. Luonnosvaiheen lausunnot, mielipiteet ja niiden huomioon ottaminen 6. Alustavia havainnekuvia 7. Ehdotusvaiheen muistutukset ja vastineet niihin (lisätään myöhemmin) 2. TIIVISTELMÄ 2.1. Kaavaprosessin vaiheet - Vireilletulo: Kokemäen kaupungin teknisen lautakunnan kokouksessaan tekemän päätöksen mukaisesti - Osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville: Luonnosvaiheen aineisto nähtävänä: Kaavamuutosehdotus nähtävänä: Hyväksymispäätös:.. Täydennetään kaavaprosessin edetessä Asemakaava Asemakaavamuutoksella tavoitellaan mahdollisuutta asuinrakentamiselle nykyisille Y- YA- ja LP -alueille. Kaavamuutosalue on Kokemäen keskusta-aluetta ja osittain rakentamaton. Kaupungin ikärakenteen muuttuessa on syntynyt tarve lisätä asuintuotantoa keskustassa palvelujen läheisyydessä. Suunnittelualueen eteläosassa olevan virastotalon korttelialue (Y) muutetaan vastaamaan paremmin nykyistä käyttöä ja osoitetaan toimistorakennusten korttelialueeksi (KT). Pysäköintiin osoitettu korttelialue (YA) ja toteutumaton Ryynipolku poistetaan kaavasta. Niiden aluevaraukset on yhdistetty KT -korttelialueeseen. Osa Ryynipolusta jää kaava-alueen rajauksen ulkopuolella voimaan myöhempään tarkasteluun. Suunnittelualueen pohjoisosaan Kilkunkadun varrelle on osoitettu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (AL) sekä asuinpientalojen korttelialuetta, jolla ympäristö säilytetään (AP/s). Lepolankadun varrelle on osoitettu asuinpientalojen korttelialuetta (AP). AP -alueelle voidaan rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja ja erillisiä pientaloja asumistarkoituksiin. Voimassa olevassa kaavassa suunnittelualueen pohjoisosaan osoitettu kevyen liikenteen väylä Krootilanpolku ei ole toteutunut ja poistetaan kaavasta. Lepolankadun ja Kilkunkadun välille on osoitettu uusi kulkuyhteys, yleiselle jalankululle varattu alueen osa. Kaava-aluetta rajaava Satakunnantie on noin 9 metrin osuudelta yleistä tiealuetta ja jää kaava-alueen rajauksen ulkopuolella voimaan myöhempään tarkasteluun. Kaava-alueen vaihtoehtoinen rajaus sekä Ryynipolun osan että yleisen tien osalta on esitetty sivulla Asemakaavan toteuttaminen Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa, kun lainvoiman saaneesta kaavan hyväksymispäätöksestä on kuulutettu niin kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan. 3. LÄHTÖKOHDAT 3.1. Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alueella on eri aikakausien rakennuksia, Kokemäen virastotalo paikoitusalueineen, nykyisin kierrätyskeskuksena toimiva Yli-Kilkun tilan entinen asuinrakennus ja tilan pihapiiriin kuulunut varastokäytössä oleva makasiini. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 4(16)

5 Kaavamuutosalueen rakentumattomat alueen osat ovat osittain jäsentymätöntä pysäköintialueena toimivaa hiekkakenttää, osittain nurmikenttää. Alueella kasvaa korkeita kuusia ja lehtipuita sekä jonkin verran pensaita. Näkymä Kilkunkadulta suunnittelualueelle Näkymä Lepolankadulta Rakennettu ympäristö Suunnittelualueen eteläosassa sijaitsee arkkitehtitoimisto Perko & Rautamäen suunnittelema, v valmistunut, Kokemäen virastotalo (1 591 k-m 2 ) paikoitusalueineen. Kokemäen virastotalo Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 5(16)

6 Alueen keskivaiheilla on vuonna 1920 valmistunut, nykyisin kierrätyskeskuksena toimiva, entinen asuinrakennus (276 k-m 2 ) ja vanha makasiini vuodelta Satakunnan Museon inventointiraportin mukaan Yli-Kilkun päärakennus toimi asuinrakennuksena melko lyhyen ajan 1900-luvun alussa. Viimeksi siinä on asunut kunnan eläinlääkäri 1970-luvun alussa. Viime vuosikymmenet talossa on ollut kunnan toimintoja, mm. kaupungin rakennustoimisto, nuorisotilat ja nuorten työpaja. Sisätiloja on muutettu aina tarpeen mukaan. Nykyisin rakennuksessa toimii kaupungin kierrätyskeskus. Ulkoisesti rakennusta on remontoitu viimeksi 2000-luvulla luvulla siihen on myös tehty lisäsiipi lämpökeskukselle. Kierrätyskeskus Asuinrakennuksen ja makasiinin arvot ovat inventoinnin mukaan rakennushistoriallinen ja maisemallinen. Rakennukset on määritelty arvoluokkaan B, lievemmin suojeltava kohde. Asuinrakennus on keskustaajaman osayleiskaavaluonnoksessa esitetty museon toimesta lievemmin suojeltavaksi (arvoluokka B). Klassismia edustava makasiinirakennus on huonokuntoinen ja sisätiloiltaankin tärveltynyt, joten museo ei lausunnossaan katso rakennuksen säilyttämiselle enää olevan suojeluperustetta. Sen sijaan päärakennuksen, puutarhan ja puuston säilymisedellytykset tulee turvata kaavassa. Alueelle muodostuvan uuden rakennuskannan laadukkuus ja yhtenäisyys katsotaan tärkeäksi. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 6(16)

7 Makasiini Alueen pohjoispuolella olevalla korttelialueella on omakoti-, rivi- ja kerrostaloasutusta. Lepolankatu on päättyvä asuntokatu pientaloineen. Kilkunkatu on melko vilkkaasti liikennöity. Sen varrella on liikkeitä, tori ja polttoaineen jakelupiste. Kilkunkatua Yhdyskuntarakenne ja taajamakuva Kokemäen kaupunki on rakentunut Kokemäenjoen varrelle joen molemmin puolin. Kokemäen keskusta on yhdyskuntarakenteeltaan maaseutumainen, suhteellisen matala ja tiivisrakenteinen taajama. Kokemäenjoen eteläpuolelle sijoittuvat kaupungin keskustan keskeiset palvelut, kun taas joen pohjoispuolella on pääosin asuinalueita. Kokemäenjoen eteläpuolen rakennuskanta on korkeampaa ja kaupunkimaista, kun taas pohjoispuoli puistomaisempaa ja väljää. Liikenne Alueen eteläpuolella on vilkasliikenteinen Satakunnantie (2471), länsipuolella Kilkunkatu ja itäpuolella päättyvä asuntokatu Lepolankatu. Voimassa olevassa kaavassa osoitetut kevyen liikenteen väylät, Krootilanpolku ja Ryynipolku, eivät ole toteutuneet Maanomistus Suunnittelualueen kiinteistöt omistaa Kokemäen kaupunki Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, selvitykset ja päätökset Maakuntakaava Suunnittelualueella on voimassa Ympäristöministeriön vahvistama Satakunnan maakuntakaava. Maakuntakaava on saanut lainvoiman korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksellä Suunnittelualue on maakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä, Kokemäen kulttuurimaisemaa. Suunnittelualuetta sivuaa lännessä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY 2009), Kokemäen kirkonseutu. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 7(16)

8 Maakuntakaavassa aluetta koskevat seuraavat merkinnät: Taajamatoimintojen alue (A). Merkinnällä osoitetaan yksityiskohtaista suunnittelua edellyttävät asumiseen ja muille taajamatoiminnoille, kuten keskustatoiminnoille, palveluille ja teollisuudelle rakentamisalueita, pääväyliä pienempiä liikenneväyläalueita, virkistys- ja puistoalueita sekä erityisalueita. Aluetta koskee seuraava suunnittelumääräys (osa): Aluetta suunniteltaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota yhdyskuntarakenteen eheyttämiseen ja täydentämiseen hajanaisesti ja vajaasti rakennetuilla alueilla. Uusi rakentaminen ja muu maankäyttö on sopeutettava suunnittelulla ympäristöönsä tavalla, joka vahvistaa taajaman omaleimaisuutta. Täydennysrakentamista ja muuta alueiden käyttöä suunniteltaessa on otettava huomioon alueen kulttuurihistorialliset ja maisemalliset ominaispiirteet sekä viher- ja virkistysverkko. Kaupunkikehittämisen kohdevyöhyke (kk-1). Merkinnällä osoitetaan kaupunkiseutuja, niiden osia tai muita yhdyskuntia koskevia kehittämispolitiikan alueidenkäytöllisiä periaatteita. Merkinnällä osoitetaan myös niitä vyöhykkeitä, joihin kohdistuu valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti tärkeitä alueidenkäytöllisiä kehittämistarpeita. Merkinnällä osoitetaan Kokemäenjokilaakson valtakunnallisesti merkittävä, monikeskuksinen aluerakenteen kehittämisvyöhyke, jolle kohdistuu työpaikka- ja teollisuustoimintojen, taajamatoimintojen, joukkoliikenteen ja palvelujen sekä virkistysverkoston pitkän aikavälin alueidenkäytöllisiä ja toiminnallisia yhteensovittamis- ja kehittämistarpeita. Aluetta koskee seuraava suunnittelumääräys: Alueen kilpailukyvyn ja vetovoimaisuuden kasvua edistetään korostamalla alueen keskuksien kehittämistä. Suunnittelulla tulee edistää alueen ominaispiirteitä ja liikenne-, energia- ja virkistysverkkojen toiminnallisuutta seudullisena kokonaisuutena. Matkailun kehittämisvyöhyke (mv-2). Merkinnällä osoitetaan vyöhykkeitä, joihin kohdistuu merkittäviä matkailun kehittämistarpeita. Merkinnällä osoitetaan merkittävät kulttuuriympäristö- ja maisemamatkailun kehittämisen kohdevyöhykkeet. Vyöhykettä koskee seuraava suunnittelumääräys: Vyöhykkeiden sisällä toteutettavassa alueiden käytön suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota matkailuelinkeinojen ja virkistyspalveluiden kehittämiseen. Suunnittelussa on otettava huomioon toteutettavien toimenpiteiden yhteen sovittaminen kulttuuri-, maisema- ja luontoarvoihin sekä olemassa oleviin elinkeinoihin ja asutukseen. Matkailuun liittyviä toimintoja suunniteltaessa ja vyöhykkeen vetovoimaisuutta kehitettäessä tulee ottaa huomioon vyöhykkeen erityisominaisuudet ja niiden ominaispiirteiden säilyttäminen. Maakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö (kh2). Merkinnällä osoitetaan maakunnallisesti ja seudullisesti merkittävät kulttuuriympäristöt. Suunnittelumääräys: Alueen yksityiskohtaisemmassa suunnittelussa on otettava huomioon alueen kokonaisuus, erityispiirteet ja ominaisluonne siten, että edistetään niihin liittyvien arvojen säilymistä ja kehittämistä mukaan lukien avoimet viljelyalueet. Kaikista aluetta ja kohdetta koskevista suunnitelmista ja hankkeista, jotka oleellisesti muuttavat vallitsevia olosuhteita, tulee museoviranomaiselle varata mahdollisuus lausunnon antamiseen. Kohteen ja siihen kuuluvan lähiympäristön suunnittelussa on otettava huomioon kohteen kulttuuri-, maisema-, luonto- ja ympäristöarvot sekä huolehdittava, ettei toimenpiteillä ja hankkeilla vaaranneta tai heikennetä edellä mainittujen arvojen säilymistä. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 8(16)

9 Ote Satakunnan maakuntakaavasta. Musta rengas kuvaa suunnittelualueen sijaintia. Yleiskaava Suunnittelualueella ei ole voimassa olevaa yleiskaavaa. Kokemäen kaupunginhallitus on päättänyt taajama-alueen osayleiskaavan laatimisen aloittamisesta. Osayleiskaavaluonnos ja valmisteluaineisto olivat julkisesti nähtävillä Kaava on tarkoitus saada hyväksymiskäsittelyyn vuoden 2015 aikana. Osayleiskaavaluonnoksessa suunnittelualueelle on osoitettu: Keskustatoimintojen alue (C). Alue on tarkoitettu asemakaavoitettavaksi. Paikallisesti arvokas kohde (arvoluokka B). Merkintä osoittaa paikallisesti arvokkaat rakennukset, pihapiirit tai kokonaisuudet. Kohde tulee pyrkiä säilyttämään. Korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että kohteen arvo säilyy. Ote osayleiskaavaluonnoksesta. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 9(16)

10 Asemakaava Alueella on voimassa kolme asemakaavaa: - Kokemäki, asemakaava Tulkkilan ja Krootilan kylät, korttelit , joka on vahvistettu Kokemäki, Tulkkila asemakaavan muutos, joka on vahvistettu Kokemäki, Erkkilä 1 - Tulkkila 101, Satakunnantie, Krootila 104, korttelit ja asemakaavan muutos, joka on vahvistettu Suunnittelualuetta koskevat asemakaavoissa seuraavat merkinnät: Kokemäki, asemakaava Tulkkilan ja Krootilan kylät, korttelit Yleisten rakennusten korttelialue (Y). Autopaikkojen korttelialue (YA), jolta Al,- Alk,- ja Y-tontit voivat kunnanhallituksen suostumuksella lunastaa osan autopaikkamäärästä. Yleiselle jalankululle varattu katualue. Kokemäki, Tulkkila asemakaavan muutos Paikoitusalue (LP), josta enintään puolet saadaan käyttää korttelin 124 ja korttelissa 108 olevan tontin N:o 7 yksityiseen liiketiloja palvelevaan paikoitukseen. Yleiselle jalankululle varattu korttelin osa. Kokemäki, Erkkilä 1 - Tulkkila 101, Asemakaavan muutos Katu: Satakunnantie Ote Kokemäen kaavayhdistelmästä. Suunnittelualue rajattu punaisella katkoviivalla. Kiinteistö ja tonttijako Kokemäen kaupungin alueella kiinteistörekisteriä ylläpitää kaupungin oma kaavoitus- ja mittaustoimi. Rakennuskiellot Alueella ei ole rakennuskieltoa. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 10(16)

11 Pohjakartta Alueen pohjakartta MK 1:2000 on Kokemäen kaupungin pohjakartta. Kartta täyttää annetun kaavoitusmittausasetuksen 1284/99 vaatimukset. Rakennusjärjestys Alueella noudatetaan Kokemäen kaupunginvaltuuston hyväksymää rakennusjärjestystä. 4. ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1. Asemakaavan suunnittelun tarve Kaavamuutoksen aloitteen tekijänä on Kokemäen kaupunki. Kokemäen kaupungin riittävän asuntotuotannon turvaamiseksi on tarpeen tiivistää keskusta-alueen yhdyskuntarakennetta palveluiden läheisyyteen ja olemassa olevan kunnallistekniikan alueelle. Ikääntyvä väestö sekä energiahintojen kasvu ovat yhä enemmän vaikuttavia tekijöitä, kun valitaan asuinaluetta ja asumismuotoa Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta päättää käynnistää asemakaavan muutoksen Kilkunkadun ja Lepolankadun välisellä korttelialueella, alustavan rajauksen mukaisesti, kiinteistöillä RN:o 1:175 Kilkunvirasto, 1:177 Yläkilkku, 1:67 Kulmisto ja 1:68 Tarkastamo. Asemakaavan muutoksella osoitetaan rivitalo- ja kerrostalorakentamista alueelle sekä päivitetään kaavamerkinnät ja määräykset. Kaavamuutoksessa osoitetaan paikoitus ja liikennejärjestelyt tarpeellisin osin. Kokemäen kaupungin tekninen lautakunta on kokouksessaan päättänyt maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaisesti ilmoittaa kaavoituksen vireilletulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) sekä MRL:n 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti asettaa OAS julkisesti nähtäville koko kaavatyön ajaksi Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat kaava-alueen maanomistajat ja -haltijat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisia: - alueen maanomistajat ja lähialueiden asukkaat - paikallisyhdistykset - Kokemäen kaupungin hallintokunnat, joiden toimialaa hanke koskee - Varsinais-Suomen ELY -keskus - Satakuntaliitto - Satakunnan Museo - Kokemäen Sähkö Oy - Kokemäen Vesihuolto Oy - Kokemäen Lämpö Oy - Paloviranomainen - Sekä muut, joita hanke saattaa koskea Vireilletulo Asemakaavan muutoksesta on tehty päätös Kokemäen kaupungin Teknisessä lautakunnassa Ilmoitus kaavamuutoksen vireilletulosta on kuulutettu Jokilaakso-paikallislehdessä sekä kaupungin verkkosivuilla: Vireilletulo: Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 11(16)

12 Osallistuminen ja vuorovaikutusmenettelyt Osallisilla on mahdollista ottaa kantaa kaavamuutosluonnokseen ja ehdotukseen niiden ollessa nähtävillä. Tarpeen mukaan järjestetään neuvotteluja ja pyydetään lausuntoja. Kaavamuutosluonnos oli nähtävillä Kaavamuutosehdotus oli nähtävillä Viranomaisyhteistyö Kaavamuutosluonnoksesta ja -ehdotuksesta pyydetään tarvittavat lausunnot Asemakaavan tavoitteet Kaavan suhde valtakunnallisiin alueidenkäyttötavoitteisiin Suunnittelualue sivuaa valtakunnallisesti merkittäväksi osoitettua rakennettua kulttuuriympäristöä (kh1). Kaava ei vaikeuta valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteutumista. Kaavan suhde maakuntakaavaan Alue on taajamatoimintojen aluetta (A) ja sijoittuu maakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön (kh2), kaupunkikehittämisen kohdevyöhykkeelle (kk-1) ja matkailun kehittämisvyöhykkeelle (mv-2). Kaavamuutos on maakuntakaavan tavoitteiden mukainen. Kaupungin asettamat tavoitteet Asemakaavan muutoksella on tarkoitus tutkia ja ratkaista kiinteistöjen1:177 Yläkilkku, 1:67 Kulmisto ja 1:68 Tarkastamo alueiden rakentamismahdollisuudet rivitalo- ja kerrostalorakentamiselle. Kiinteistön RN:o 175 Kilkunvirasto osalta asemakaavan muutoksessa osoitetaan aluevaraukset lähtökohtaisesti olemassa olevan käytön mukaan. Paikoitus ja liikennejärjestelyt osoitetaan kaavamuutoksessa tarpeellisin osin. Yleiskaavan sisältövaatimukset Suunnittelualueella ei ole voimassa olevaa yleiskaavaa. Kokemäen kaupunginhallitus on päättänyt taajama-alueen osayleiskaavan laatimisen aloittamisesta. Osayleiskaavaluonnos ja valmisteluaineisto ovat olleet julkisesti nähtävillä Kaava on tarkoitus saada hyväksymiskäsittelyyn vuoden 2014 aikana. Jos asemakaava laaditaan alueelle, jolla ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa, on asemakaavaa laadittaessa soveltuvin osin otettava huomioon myös yleiskaavan sisältövaatimukset. Yleiskaavan sisältövaatimukset on määritelty Maankäyttö- ja rakennuslain 39 :ssä. Sen mukaan yleiskaavassa on otettava huomioon: yhdyskuntarakenteen toimivuus, taloudellisuus ja ekologinen kestävyys olemassa olevan yhdyskuntarakenteen hyväksikäyttö asumisen tarpeet ja palveluiden saatavuus mahdollisuudet liikenteen, erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen, sekä energia-, vesi- ja jätehuollon tarkoituksenmukaiseen järjestämiseen ympäristön, luonnonvarojen ja talouden kannalta kestävällä tavalla mahdollisuudet turvalliseen, terveelliseen ja eri väestöryhmien kannalta tasapainoiseen elinympäristöön kunnan elinkeinoelämän toimintaedellytykset ympäristöhaittojen vähentäminen rakennetun ympäristön, maiseman ja luonnonarvojen vaaliminen virkistykseen soveltuvien alueiden riittävyys 4.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Luonnosvaiheen lausunnot, mielipiteet ja niiden huomioon ottaminen Lausunnon ovat antaneet Varsinais-Suomen ELY-keskus, Satakuntaliitto ja Satakunnan Museo. Tiivistelmät lausunnoista ja kaavoittajan vastineet liitteenä. LIITE 5 Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 12(16)

13 Valittujen vaihtoehtojen vaikutusten selvittäminen, arviointi ja vertailu Luonnosvaiheessa vaihtoehtoisia ratkaisuja tutkittiin kerroskorkeuden, tonttitehokkuuden ja tontille sijoittumisen suhteen. Tonttien ja kaava-alueenkin rajausta on muokattu. Valitussa ratkaisussa on asuntokatu Lepolantien varrelle sekä Kilkunkadun varrelle osoitettu asuinpientalojen korttelialuetta. Kilkunkadun varrelle on osoitettu asuin- liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (AL) ja toimistorakennusten korttelialuetta (KT). Molempien katujen varsilla on pyritty rajaamaan katutilaa nykyisen käytön mukaisesti. Poistettuja kevyen liikenteen väyliä korvaamaan on kulkuyhteydeksi Lepolankadun ja Kilkunkadun välille on osoitettu yleiselle jalankululle varattu alueen osa. Asemakaavan muutosehdotus Ehdotusvaiheessa kaavakartalle tehdyt muutokset: - yleiselle jalankululle varattu alueen osa lisätty suunnittelualueen pohjoisrajalle - korttelin 123 AP -tontit Lepolankadun varrella on yhdistetty - AL- korttelialueen kerroslukua, tonttitehokkuutta ja rakennusalaa on tarkistettu, ohjeelliset rakennusalat lisätty - suunnittelualueen rajausta Kilkunkatuun ja Satakunnantiehen on muutettu. Lisäksi on selvitetty rajauksen ulkopuolelle jäävän Ryynipolun osan ja yleisen tien osan liittämistä kaavamuutosalueeseen VE 2 mukaisesti.valitussa kaavaehdotuksessa em. alueet jäävät myöhäisempään tarkasteluun. Aluerajaus Aluerajaus, VE 2 Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 13(16)

14 5. ASEMAKAAVAN KUVAUS 5.1. Kaavan rakenne Mitoitus Asemakaavan muutoksen pinta-ala: 1,1 ha. Asuinpientalojen korttelialuetta (AP) 3239 m 2, asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (AL) 1934 m 2, toimistorakennusten korttelialuetta (KT) 5739 m 2 ja katualuetta 96 m Aluevaraukset Asuinpientalojen korttelialue. Alueelle voidaan rakentaa rivitaloja, kytkettyjä pientaloja ja erillisiä pientaloja asumistarkoituksiin. Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Toimistorakennusten korttelialue. Alue, jolla ympäristö säilytetään. Alueella olevia rakennuksia ei saa purkaa. Rakennuksien korjaus- ja muutostöiden suunnitelmista on neuvoteltava museoviranomaisen kanssa ennen rakennus- ja toimenpidelupaa koskevan päätöksen antamista. Pihapiirin puusto ja puutarhan ominaispiirteet tulee säilyttää. uusien rakennuksien julkisivut on sopeutettava suojeltavaksi osoitettuun ympäristöön rakennusaineiden, mittasuhteiden ja värityksen osalta Kaavan vaikutukset Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen Kaava tiivistää taajamarakennetta ja keskusta-alueen katukuvaa. Katutila eheytyy sekä Kilkunkadun että Lepolankadun osalla. Uudisrakentamisen yhteydessä alueen puustoa tulee pyrkiä säilyttämään, jotta alueen vehreys ja viihtyisyys säilyisi. Rakentamisen laadusta ja määrästä riippuen alueelle tulee uusia asukkaita ja palveluja sekä mahdollisesti liiketoimintaa. Asuin-, liike- ja toimistotalolle varattua aluetta Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 14(16)

15 Vaikutukset liikenteeseen Kevyen liikenteen väylät ja LP-alue ovat jääneet toteutumatta voimassa olevan kaavan mukaisesti. Ryynipolku (osa) ja Krootilanpolku (osa) on poistettu tarpeettomana kaavasta. Uusi kulkuyhteys, yleiselle jalankululle varattu alueen osa Lepolantien ja Kilkunkadun välille on osoitettu alueen pohjoisrajalle Ympäristön häiriötekijät Ympäristössä ei ole erityisiä häiriötekijöitä Kaavamerkinnät ja määräykset Merkinnät ja määräykset on esitetty liitteessä Nimistö Alueelle ei tule uutta nimistöä. Asuinpientaloille varattua aluetta Lepolantien varrella 6. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTUS 6.1. Toteuttaminen ja ajoitus Asemakaavan toteuttaminen voidaan aloittaa, kun lainvoiman saaneesta kaavan hyväksymispäätöksestä on kuulutettu niin kuin kunnalliset ilmoitukset kunnassa julkaistaan Toteutuksen seuranta Kokemäen kaupungin viranomaiset seuraavat alueen toteutusta. Luonnosvaiheen havainnekuva korttelin 123 maankäytöstä Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 15(16)

16 Ehdotusvaiheen havainnekuva suunnittelualueen maankäytöstä Porissa REJLERS Oy Antinkatu 15 B Pori Kirsti Kanerva arkkitehti SAFA kirsti.kanerva@rejlers.fi Anne Karlsson arkkitehti SAFA anne.karlsson@rejlers.fi Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos - Kaavaselostus Sivu 16(16)

KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosta

KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosta KOKEMÄEN KAUPUNKI KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA Selostus koskee 10.9.2015 päivättyä asemakaavan muutosta Vireilletulo: 18.2.2014 Luonnos nähtävillä: 9.6.-1.8.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA 27.1.2014, tarkistettu 31.3.2014 ja 15.9.2015 KUNTA Kokemäki 271 Kylä Tulkkila 455 Korttelit

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavoittajan vastine 1. Varsinais-Suomen ELYkeskus,

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavoittajan vastine 1. Varsinais-Suomen ELYkeskus, LIITE 5. Kilkunkadun ja Lepolankadun korttelialueen asemakaavan muutos Luonnos nähtävillä 9.6.-1.8.2014, Kokemäen kaupunki Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä Lausunnon antaja Lausunnon sisältö

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KILKUNKADUN JA LEPOLANKADUN KORTTELIALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, TULKKILA 27.1.2014, tarkistettu 31.3.2014 KUNTA Kokemäki 271 Kylä Tulkkila 455 Korttelit 123 ja 127

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/202/2016 VP 6/17.2.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 14 TONTTIA 1 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1671 1. OSOITE Finpyyntie 11 29600 Noormarkku 2. ALOITE

Lisätiedot

, tarkistettu KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne Suunnittelualueen pinta-ala on 0,5487 ha.

, tarkistettu KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne Suunnittelualueen pinta-ala on 0,5487 ha. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN LOHILUOMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 435 kiinteistö 2:811 5.3.2014, tarkistettu 17.6.2014 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Kiinteistö Kristerinrinne

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 635 osa puistosta VP ja osa katualueesta Kaavan laatija REJLERS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/433/2015 VP 31/28.5.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIINAHARJAN 26. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 33 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1663 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1610/2015 VP 44/3.9.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TOEJOKI 52. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 16 TONTTI 1001 (KESKIKATU 26) JA PUISTON RIITAVIIKIN AUKION (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1668 Maankäyttö-

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS TURVAPALVELUN ASEMAKAAVA EHDOTUS 13.06.2016 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3 Kaavan nimi

Lisätiedot

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS EURAKOSKEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.10.2015 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Eurakoski 428 KIINTEISTÖT 6:40, 6:84 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15 24.10.2012, tarkistettu 5.3.2013 KUNTA Kokemäki 271 Kylä Riste 201 Kortteli osa 15 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 122-AK1502 SÄKYLÄN KUNTA LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 256 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.6.2015 20.5.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (7) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45

EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45 EURAN KUNTA ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS EURAN SORKKISTEN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, kortteli 45 Selostus koskee 11.3.2014 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo 10.3.2014 Ehdotus nähtävillä..

Lisätiedot

PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS,

PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, PANELIAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS, KORTTELI 86 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 10.4.2017, tark. 20.4.2017 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Panelia 436 KORTTELI 86 TONTIT 1, 2, 3 VL-alueita

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 300-RAK1707 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOSKENKYLÄN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.8.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/244/2016 VP 6/17.2.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FINPYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KOSKIPUISTON JA VT 23:N VÄLISEN ALUEEN 1. ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1677 1. OSOITE Mäkelänkuja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 71 JA 74

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 71 JA 74 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 71 JA 74 22.2.2013 Kunta Kokemäki 271 Kaupunginosa Pappila 301 Kortteli 71 Tontti 1 Kortteli 74 Tontti 1 Puistoalue Kaavan laatija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 724 ja 725

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 724 ja 725 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 724 ja 725 24.10.2012, tarkistettu 5.3.2013 KUNTA Kokemäki 271 Kaupunginosa Peipohja 103 Korttelit 724, 725 Katualue Ratatie

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS FES OY:N ASEMAKAAVA EHDOTUS 13.06.2017 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3 Kaavan nimi ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta

Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635. Selostus koskee päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Euran kunta Kauttua ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUTTUA, KORTTELI 635 Selostus koskee 15.8.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: x.x.2016 Ehdotus nähtävillä:.. Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä:..

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE

ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS, YHDYSTIEN TEOLLISUUSALUE KORTTELI 221 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 24.10.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Köylypolvi 432 KORTTELI 221 TONTIT 1 ja 2 Kaavan laatija REJLERS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/968/2013 VP 58/17.10.02013 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA FINBYYN (81.) KAUPUNGINOSAN KORTTELI 1 (NOORMARKUN HALLINTOKORTTELI) KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUOTS 609 1636 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 122-AK1401 SÄKYLÄN KUNTA LUVALAHDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.5.2014 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (7) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 26.11.2014 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 26.11.2014 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 26.11.2014 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO)

ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) L O V I I S A 9.9.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAUPUNGINOSA 7 RAUHALA ANTINKYLÄ, KORTTELI 786 JA OSA KORTTELIA 717 (RAUHALANAUKIO) KAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: RAUHALANAUKIO,

Lisätiedot

KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE

KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE KAUTTUAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, SEPÄNTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 24.9.2015 KUNTA Eura 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 225 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta S

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUKKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIITE 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 08.06.2011 Muutettu 09.06.2011 EURAN KUNTA Kunta: Eura 050 Kylä: Kirkonkylä 407 Tilat: 1:190,2:87,2:91 Kaavan laatija REJLERS OY Suunnittelualueen rajaus.

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 122-AK1506 SÄKYLÄN KUNTA KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.1.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15. Selostus koskee 13.3.2013 päivättyä asemakaavaehdotusta

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15. Selostus koskee 13.3.2013 päivättyä asemakaavaehdotusta KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS RISTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 15 Selostus koskee 13.3.2013 päivättyä asemakaavaehdotusta Vireilletulo: 3.12.2012 Teknisen lautakunnan hyväksymispäivämäärä:

Lisätiedot

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22-AK44 SÄKYLÄN KUNTA VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA 3.. Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.. OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 132-AK1302a NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELIT 4 JA 8 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.6.2013 Nosto Consulting Oy Suunnittelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (8)

Lisätiedot

KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 16.10.2017 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KIINTEISTÖT 50-406-1-57 50-406-1-59 50-406-1-67 50-406-2-712 50-406-876-8

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 285-AK1707 KOKEMÄEN KAUPUNKI PÄIVÄKODIN ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS - LUONNOS KARTANON 41. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 3 TONTIN 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1672 Porin kaupunkisuunnittelu Asemakaavan tunnus 609 1672 Asemakaavan diaari PORI/2097/2015 Vireilletulo

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 01.07.2015 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 01.07.2015 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS EHDOTUS 01.07.2015 HALLINTOKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIISKINMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS 12.10.2015, tarkistettu 13.1.2016 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 902-926, 930-940, 950-969, 971-974 Kaavan

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E Päiväys: Sweco Ympäristö Oy

KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E Päiväys: Sweco Ympäristö Oy KAAVASELOSTUS SÄKYLÄ KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE TYÖNUMERO: E24953.30 Päiväys: 28.2. 2014 Sweco Ympäristö Oy - 2 - SÄKYLÄN KUNTA KATINHÄNNÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS ANSELMINTIE 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PEIPOHJAN ERITASOLIITTYMÄALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 27.1.2014, tarkistettu 31.3.2014 KUNTA Kokemäki 271 Kylä Kokemäenkartano 422 Korttelit 710, 711, 712 (osa) ja katualuetta.

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOKEMÄEN KAUPUNKI LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 28.11.2014 LEHTOSEN KONEPAJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 3 1.1 Tunnistetiedot... 3 1.2 Kaava-alueen sijainti... 3 1.3

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, kortteli 615

Asemakaavan muutos, kortteli 615 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NILSIÄN KAUPUNKI Asemakaavan muutos, kortteli 615 Kaavaselostus Hyväksytty: KVALT pp.kk.vvvv xx FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 5.10.2012 P195-P19523 Kaavaselostus

Lisätiedot

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22-AK44 SÄKYLÄN KUNTA VÄHÄSÄKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA 3.. 27.7.26 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 27.7.26 OSALLSTUMS- A ARVONTSUUNNTELMA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 285-AK1702 KOKEMÄEN KAUPUNKI HAANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue KORTTELIN 658 ASEMAKAAVAMUUTOS (ak 006030) Koskee 6. kaupunginosan korttelin 658 tonttia 1, muutoksella muodostuu korttelin 658 tontti 1. ASEMAKAAVASELOSTUS LUONNOS 15.9.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/233/2015 VP 31/28.5.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOIVULAN 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 34 TONTTIA 2, TAMPEREENTIENPUISTO III JA KATUALUETTA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1661 Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUTTUAN KESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 21.9.2015 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 601-607, 611-615 Kaavan laatija REJLERS OY Suunnittelualue Aloite

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/856/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 13.5.2014, tark. 6.6.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RIIHIKEDON (9.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 38 TONTTEJA 10 JA 15 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 609

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

Euran kunta Neitsytmäki

Euran kunta Neitsytmäki Euran kunta Neitsytmäki ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 Selostus koskee 15.8.2016 päivättyä asemakaavan muutosehdotusta Vireilletulo: x.x.2016 Ehdotus nähtävillä:.. Kunnanhallituksen hyväksymispäivämäärä:..

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 3.4.2013 RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA 1. PERUS JA TUNNISTETIEDOT. 1.1 Tunnistetiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 3.4.2013 RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA 1. PERUS JA TUNNISTETIEDOT. 1.1 Tunnistetiedot KOKEMÄEN KAUPUNKI LUONNOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 3.4.2013 RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA 1. PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot RISTEN 201 KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS: OSAKORTTELI 1 Asemakaavan

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki

Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue. Kuhmo. Kuhmon kaupunki Peuranpolku-KoulukadunKannitie risteysalue Kuhmo Asemakaavan muutos ja laajennus Asemakaavaselostusluonnos, joka liittyy 10.10.2011 päivättyyn kaavakarttaan. Kaavaselostus täydentyy suunnittelun edetessä.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ

Kaavaselostus LUONNOS KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus LUONNOS 29.8.2016 KUNNANHALLITUKSEN HYVÄKSYMÄ KUNNANVALTUUSTON HYVÄKSYMÄ Kaavaselostus Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 2 1.1 Suunnittelualueen sijainti ja kuvaus...

Lisätiedot

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3

KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 361-YK1803 KOKEMÄEN KAUPUNKI KOKEMÄENJOEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS 3 Osa kiinteistöä 271-452-5-39 ja osa määräalaa 271-452-6-47- M601 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 29.10.2018 Nosto Consulting

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA KORTTELI 2502 SEKÄ VIRKISTYSALUE Puustellin alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2014 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Kemijärven

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2231/2016 VP 2/2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HARMAALINNAN (40.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIEN 75 JA 77 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1691 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis-

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/1239/2016 VP 18/26.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJARANTA 21. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 58 ASEMAKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503

Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 17.9.2018 Järvipolku Asemakaavan muutos kaava nro 503 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Kaarlo Rohola Oy Apiankatu 1 / 37600 Valkeakoski OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN (OAS)

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168

KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 122-AK1506 SÄKYLÄN KUNTA KARJANKUJAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 168 KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.1.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (16) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot