Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006"

Transkriptio

1 Toiminnot: Suomi Microsoft Corporation Julkaistu marraskuussa 2006

2 Microsoft Dynamics on integroitujen ja sovellettavien liiketoimintaratkaisujen tuotelinja, joka helpottaa päätöksentekoa. Microsoft Dynamics toimii Microsoft-ohjelmistojen tapaan, ja sitä voidaan käyttää niiden kanssa. Microsoft Dynamics auttaa yritystäsi menestymään automatisoimalla ja tehostamalla taloushallintoa, asiakassuhteita ja toimitusketjuprosesseja. Maksuton numero Yhdysvalloissa ja Kanadassa: Muualla: Tämä asiakirja on tarkoitettu vain tiedoksi. MICROSOFT EI ANNA TÄMÄN ASIAKIRJAN TIEDOISSA MITÄÄN NIMENOMAISIA, OLETETTUJA TAI LAKISÄÄTEISIÄ TAKUITA. Käyttäjän on noudatettava kaikkia voimassa olevia tekijänoikeuslakeja. Tekijänoikeuksia rajoittamatta tämän julkaisun osittainenkin kopioiminen, palauttaminen tai siirtäminen mihin tahansa tarkoitukseen johonkin muuhun tietovälineeseen sähköisesti, mekaanisesti, kopioimalla, tallentamalla tai muilla keinoin on kielletty ilman Microsoft Corporationin kirjallista lupaa. Tämä asiakirja sisältää materiaalia, johon Microsoftilla voi olla patenttioikeus tai patenttihakemus, tavaramerkkioikeus, tekijänoikeudet tai muita oikeuksia. Tämä asiakirja ei anna mitään oikeuksia mainittuihin patentteihin, tavaramerkkeihin, tekijänoikeuksiin tai muihin oikeuksiin, jollei asiasta ole tehty erillistä kirjallista sopimusta Microsoftin kanssa Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Microsoft- ja Microsoft Dynamics -logo ovat Microsoft Corporationin, FRx Software Corporationin tai Microsoft Business Solutions ApS:n rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Microsoft Business Solutions ApS ja FRx Software Corporation ovat Microsoft Corporationin tytäryhtiöitä.

3 Sisällys Toiminnot: Suomi...4 Suomen Intrastat...4 Tähän toimintoon liittyvä lomake Tähän toimintoon liittyvä raportti...6 Ahvenanmaan verokäsittely Tähän toimintoon liittyvä raportti...8 Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Kirjanpitotapahtumien tuominen Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Toimittajan maksujen vientimuodot Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin

4 4 Toiminnot: Suomi Nämä tiedot sisältävät Microsoft Dynamics AX:n Suomen-toimintojen yhteenvedon. Tiedoissa kuvataan kukin toiminto sekä kerrotaan, mihin lomakkeisiin ja kenttiin kukin toiminto vaikuttaa. Toiminnot ovat käytettävissä vain, jos valitset Suomen konfiguraatioavaimen. Tiedoissa käsitellään seuraavia ominaisuuksia: Suomen Intrastat Ahvenanmaan verokäsittely Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Kirjanpitotapahtumien tuominen Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Toimittajan maksujen vientimuodot Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin Suomen Intrastat Intrastat-ilmoitus sisältää muiden EU-jäsenmaiden kanssa suoritettujen tapahtumien yhteenvedon. Intrastat-tiedot tulee lähettää viranomaisille kuukausittain. Intrastat-palvelupiste-lomakkeessa voit määrittää niiden viranomaisten tiedot, joille Intrastat-tiedot lähetetään. Eri myyntiyksiköiden on ehkä lähetettävä tiedot eri viranomaisille. Lisätietoja on seuraavissa aiheissa: Tähän toimintoon liittyvä lomake Tähän toimintoon liittyvä raportti

5 5 Tähän toimintoon liittyvä lomake Intrastat-palvelupiste (lomake) Perustiedot > Asetukset > Ulkomaankauppa > Intrastat-palvelupiste Määritä niiden viranomaisten palvelupistetiedot, joille Intrastat-tiedot lähetetään. Yleiset-välilehti Määritä viranomaisen Intrastat-palvelupiste, nimi ja toimittajatili. Osoite-välilehti Määritä viranomaisen osoite. Yhteystiedot-välilehti Määritä viranomaisen yhteystiedot, kuten yhteyshenkilön sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero tekstiviestejä varten sekä yrityksen Internet-osoite. Seuraavissa kohteissa on lisätietoja muista Microsoft Dynamics AX -lomakkeista, joissa tätä Muiden kulujen koodit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Muut kulut > Muiden kulujen koodit Intrastat-valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat lisätä vienti- ja tuontitapahtumien kaupallisten laskujen rahtikulut Intrastat-tapahtumiin ja - raportteihin.

6 6 Yrityksen tiedot (lomake) Perustiedot > Asetukset > Yrityksen tiedot Vienti-kenttä Määritä vientinumero, jota käytetään EU:hun liittyvissä siirroissa ja raporteissa. Huomautus Vientinumero tarvitaan tulostettaessa Suomen Intrastatraporttia. Tuonti-kenttä Määritä tuontinumero, jota käytetään EU:hun liittyvissä siirroissa ja raporteissa. Huomautus Tuontinumero tarvitaan tulostettaessa Suomen Intrastatraporttia. Tähän toimintoon liittyvä raportti Seuraavissa kohteissa on lisätietoja Microsoft Dynamics AX -raportista, jossa tätä Intrastat-tapahtumat (raportti) Perustiedot > Kausittainen > Ulkomaankauppa > Intrastat > Tulosta > Lomake -FI Tämän raportin avulla voit tulostaa Intrastat-tietueita raporttimuodossa. Ahvenanmaan verokäsittely Ahvenanmaa ei kuulu Euroopan unioniin, ja sen veroja käsitellään eri tavalla. Tuonnin veroilmoitus tulee toimittaa Ahvenanmaan verokäsittelyn lakisääteisten vaatimusten mukaisesti.

7 7 Lisätietoja on seuraavissa aiheissa: Tähän toimintoon liittyvä raportti Yrityksen tiedot (lomake) Perustiedot > Asetukset > Yrityksen tiedot Kotitullauslupanumero -kenttä Määritä kotitullauslupanumeron yksilöivä tunnus, joka on pakollinen Ahvenanmaan verokäsittelyssä. Tullin asiakasnumero -kenttä Määritä yksilöivä asiakasnumero, joka on pakollinen Ahvenanmaan verotuksessa. Kirjanpitoparametrit (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Parametrit Arvonlisävero-välilehti Ota käyttöön Ahvenanmaan vaatimukset -kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos haluat käyttää Ahvenanmaan verotoimintoja. Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asiakkaat Asetukset-välilehti Verorajanumero (kenttä) Määritä verorajanumero, joka on pakollinen Ahvenanmaan verokäsittelyssä. Tätä numeroa voidaan tarvita Ahvenanmaahan liittyviä tapahtumia kirjattaessa, jos Arvonlisäverokoodi-lomakkeesta on valittu Verorajanumero on pakollinen - valintaruutu (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit).

8 8 Arvonlisäverokoodi (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit Raportin asetukset -välilehti Verorajanumero on pakollinen -kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos koodi edellyttää verorajanumeroa. Kotitullausmenettely-kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos koodi edellyttää kotitullausta. Tähän toimintoon liittyvä raportti Seuraavissa kohteissa on lisätietoja Microsoft Dynamics AX -raportista, jossa tätä Tuonnin veroilmoitus (raportti) Kirjanpito > Raportit > Tapahtumat > Tuonnin veroilmoitus Tässä raportissa voit tarkastella niiden verotapahtumien tietoja, jotka luodaan myyntilaskuja varten, kun Ahvenanmaan viennit ja tuonnit on suoritettu. Tiedot tulostetaan kuukausittain kaksiosaisella raportilla. Ensimmäisessä osassa on joko Ahvenanmaan tuonnin veroilmoitusten yhteenveto tai Manner- Suomen tuonnin veroilmoitusten yhteenveto, ja se sisältää kunkin asiakkaan, laskun ja arvonlisäverokoodin tiedot. Raportin toisessa osassa on tuonnin veroilmoitus kuukauden ajalta sekä tuontitapahtumien kokonaissummat. Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Voit määrittää, että myynti- ja projektilaskuihin lisätään arvonlisäverokoodien selitys.

9 9 Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Myyntireskontran parametrit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Sisällytä lisätiedot myyntilaskuihin - kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että myyntilaskuihin tulostetaan arvonlisäverokoodin selitys. Määritä verokoodin kuvaus Arvonlisäverokoodilomakkeessa (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit). Projektiparametrit (lomake) Projekti > Asetukset > Parametrit Lasku-välilehti Sisällytä lisätiedot projektilaskuihin - kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että projektilaskuihin tulostetaan arvonlisäverokoodin selitys. Määritä verokoodin kuvaus Arvonlisäverokoodilomakkeessa (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit). Verokoodin kuvausteksti (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit > Myyntilaskun tuloste Kieli-kenttä Määritä myyntilaskuihin tulostettavan tekstin kieli. Teksti-kenttä Määritä myyntilaskuihin tulostettava, arvonlisäverokoodia kuvaava teksti.

10 10 Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Voit valita suomalaisten maksujen tuontimuodon, kun haluat tuoda asiakkaiden viitesuoritustapahtumat pankin toimittamasta ulkoisesta tiedostosta. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Maksutapojen tiedostomuodot (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat > Tiedostomuodot-välilehti > Asetukset Maksutapa - Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat Lataa maksut sisältävä levyke (lomake) Myyntireskontra > Kirjauskansiot > Maksut > Maksukirjauskansio > Rivit > Toiminnot > Viitesuoritusten luku Tuonti-välilehti Valitse Käytettävissä-sarakkeessa Suomalainen maksu ja siirrä se Valittusarakkeeseen valitsemalla <. Tiedostomuodot-välilehti Tuontimuoto-kenttä Valitse muototyypiksi Suomalainen maksu, kun haluat tuoda asiakkaiden viitesuoritukset pankin toimittamasta ulkoisesta tiedostosta. Maksutapa-kenttä Valitse maksutavaksi Suomalainen. Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Voit tulostaa viitenumerot myyntilaskuihin, vapaatekstilaskuihin ja projektilaskuihin. Voit luoda viitenumerot kahdella eri tavalla: voit käyttää yksinkertaista laskunumeroa tai voit muokata viitenumeron muotoa.

11 11 Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Myyntireskontran parametrit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Ota käyttöön viitenumero asiakkaan laskuissa -valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat lisätä laskun viitenumerot myyntilaskuihin, vapaatekstilaskuihin ja projektilaskuihin. Numero luodaan myyntilaskua kirjattaessa, ja se tulostetaan laskuun. Laskun viitenumeron kaava -kenttä Valitse laskun viitenumeron esitystapa. Jos valitset Ota käyttöön viitenumero asiakkaan laskuissa -valintaruudun ja poistat sen valinnan myöhemmin, Laskun viitenumeron kaava -kentän viimeisin arvo säilyy näkyvissä. Laskun viitenumeron muoto -kenttä Valitse laskun viitenumeron muoto. Tämä kenttä on käytettävissä vain, jos olet valinnut Laskun viitenumeron kaava - kentässä Vakio, asiakas, lasku + tarkistusnumero. Huomautus Numerosarjat määritetään Numerosarjat-lomakkeessa (Perustiedot > Numerosarjat > Numerosarjat).

12 Kirjanpitotapahtumien tuominen Voit valita Suomelle erityisen muodon, kun haluat tuoda kirjanpitotapahtumat kirjanpitoon. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: 12 Tiliotteiden tuontimenetelmät (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Kirjauskansiot > Tiliotteiden tuontitavat Yleiset-välilehti Tuontimuoto-kenttä Valitse tiedostomuodoksi FINNISH BASIC, kun haluat tuoda tapahtumat kirjanpitoon. Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Valitse Ostoreskontran parametrit -lomakkeen Käytä toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta -valintaruutu, kun haluat, että toimittajan maksuviitteen oikeellisuustarkistus tehdään laskua syötettäessä. Maksun tunnukset näytetään ostoreskontran kirjauskansioiden ja tositteiden lomakkeissa. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa:

13 13 Ostoreskontran parametrit (lomake) Ostoreskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Käytä toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta -valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat käyttää toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta. Kirjaustosite (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskukirjauskansio > Rivit Laskurekisterin kirjauskansion rivit (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskurekisteri > Rivit Laskupooli ilman kirjauksia (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskupooli ilman kirjauksia Laskun kirjaus (lomake) Ostoreskontra > Ostotilaus > Kirjaus > Lasku Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Toimittajan maksujen vientimuodot Suomessa voidaan käyttää kahta maksujen vientimuotoa. Suomi - LM02 -muotoa käytetään kotimaisissa maksuissa ja LUM2-muotoa ulkomaanmaksuissa. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa:

14 14 Maksutapojen tiedostomuodot (lomake) Ostoreskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat > Tiedostomuodot > Vientimuoto > Asetukset (painike) Vienti-välilehti Valitse tiedostomuoto Käytettävissäsarakkeessa ja siirrä se Valittusarakkeeseen valitsemalla <. Valitse Suomi - LM02 -tiedostomuoto kotimaisia maksuja varten ja LUM2- tiedostomuoto ulkomaanmaksuja varten. Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Voit valita Pankkitilit-lomakkeessa pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmäksi Suomalainen. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Pankkitilit (lomake) Pankki > Pankkitilit Vahvista pankkitili -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat käyttää Suomessa edellytettävää pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmää. Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin Voit tulostaa suomalaisen tilisiirtolomakkeen projektilaskun tai myyntilaskun alaosaan. Maksaja siirtää tilisiirtolomakkeen pankkiin, ja maksu siirretään yhdelle tilisiirtolomakkeessa mainituista tileistä.

15 Kun myyntilaskuun tai projektilaskuun tulostetaan suomalainen tilisiirto, tilisiirtolomakkeessa näytetään korkeintaan kuusi Tilisiirto-kentässä valittua pankkitiliä. Jos yli kuusi pankkitiliä on valittu, laskuun tulostetaan aakkosjärjestyksessä kuusi ensimmäistä tiliä. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: 15 Pankkitilit (lomake) Pankki > Pankkitilit Asetukset-välilehti Vahvista pankkitili -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat käyttää Suomessa edellytettävää pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmää ja aktivoida tämän lomakkeen Tilisiirtovalintaruudun. Tilisiirto-valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että valitut pankkitilin tiedot näytetään myyntilaskuihin ja projektilaskuihin tulostettavassa tilisiirtolomakkeessa. Asetus on käytettävissä vain, jos Pankkitili-lomakkeen Asetuksetvälilehden Vahvista pankkitili -kentän arvoksi määritetään Suomalainen. Pankin viivakoodi -kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat että valittu pankkitili sisällytetään tilisiirtolomakkeen pankkiviivakoodiin. Vain yksi pankkitili voidaan valita sisällytettäväksi viivakoodiin.

16 16 Lomakeasetukset (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Lomakkeet > Lomakeasetukset Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asiakkaat Lasku-välilehti Tilisiirtolomake myyntilaskuun -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat, että myyntilaskuun tulostetaan suomalainen tilisiirtolomake. Asetukset-välilehti Tilisiirtolomake myyntilaskuun -kenttä Valitulle asiakkaalle lähetettäviin myyntilaskuihin tulostettavan tilisiirtolomakkeen tyyppi. Projektilaskun tilisiirtolomake Projektilaskun tilisiirtotyyppi. Myyntitilaukset (lomake) Myyntireskontra > Myyntitilaus Asetukset-välilehti Lasku-kenttä Valitse tämä, jos haluat tulostaa tilisiirtolomakkeen myyntilaskuun.

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi Visma Econet Pro Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet Oppaan päiväys: 19.11.2013. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet -infolinen tai osoitteen www.visma.fi/helpdesk kautta

Lisätiedot

Visma Avendo Laskutus

Visma Avendo Laskutus Visma Avendo Laskutus Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Osto- ja myyntiprosessi

Osto- ja myyntiprosessi Osto- ja myyntiprosessi Microsoft Dynamics NAV 1 Harjoitus käy läpi oston ja myynnin perusprosessit Maalitölkit ostetaan ja myydään sellaisenaan eteenpäin = jälleenmyynti Viedään prosessit läpi NAVilla

Lisätiedot

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011 Visma Avendo E40 Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja

Visma Business AddOn Tuotetarrat. Käsikirja Visma Business AddOn Tuotetarrat Käsikirja Oppaan päiväys: 30.8.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista, ota yhteyttä

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot Visma Fivaldi -käsikirja Marginaaliverollinen kauppa - ohjaustiedot 2 Sisällys 1. MARGINAALIVEROLLISEN KAUPAN TILIT... 3 1.1 Taseen tilit... 3 1.2 Tuloslaskelman tilit... 3 2 AUTOMAATTIKIRJAUSPARAMETRIT...

Lisätiedot

Muutokset ulkomaanmaksatukseen ISO XML

Muutokset ulkomaanmaksatukseen ISO XML Marraskuu 2010 1 (9) Muutokset ulkomaanmaksatukseen Versio 5.60 Marraskuu 2010 2 (9) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Muutokset ulkomaanmaksatuksen lisätiedoissa... 4 2.1. Toimittajan nimi... 4 2.2.

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Lomakkeen tekeminen Google Docsilla

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Lomakkeen tekeminen Google Docsilla HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Ohje Lomakkeen tekeminen Google Docsilla Sisällys Lomakkeen tekeminen Google docs:lla... 1 Vastausten tallentaminen... 5 Lomakkeen käyttöönottaminen... 5 Linkin laittaminen

Lisätiedot

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja

Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto. Käsikirja Visma Business Visma AddOn Tilitoimistoaineisto Käsikirja Oppaan päiväys: 9.3.2015. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät perus- ja ohjaustiedot...

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Taloushallinto. Ominaisuuksia:

Taloushallinto. Ominaisuuksia: Taloushallinto Ominaisuuksia: * Kuitin/lähetteen kirjoitus myös A4-tulosteena * Laskun tulostus asiakkaalle mukaan * Integroitu varastonhallintaan (nimikkeiden saldot) * Alennusten laskenta rivistä tai

Lisätiedot

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Oppaan päiväys: 27.4.2012. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Visma Econet Pro: 0600-39-7261

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Verorajaraportointi Ahvenanmaa... 2 Aktivointi... 2 Yritystiedot... 3 Toimittajarekisteri... 4 Asiakasrekisteri... 5 Tuoterekisteri...

Verorajaraportointi Ahvenanmaa... 2 Aktivointi... 2 Yritystiedot... 3 Toimittajarekisteri... 4 Asiakasrekisteri... 5 Tuoterekisteri... Verorajaraportointi Ahvenanmaa... 2 Aktivointi... 2 Yritystiedot... 3 Toimittajarekisteri... 4 Asiakasrekisteri... 5 Tuoterekisteri... 5 Tilikartat... 6 Esivalitut tilit Verorajaraporttia varten... 6 Tili

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen

Asiakkaiden maksujen kirjaaminen 1 Asiakkaiden maksujen kirjaaminen Odoo ssa maksusuoritus voi joko olla linkattu laskuun, tai se voidaan luoda ( tai tuoda toisesta järjestelmästä) itsenäisenä tietona ja kohdistaa laskuun myöhemmässä

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Elisa Kassa - Netvisor integraatio

Elisa Kassa - Netvisor integraatio Elisa Oyj 1 (8) 4.1.2017 Elisa Kassa - Netvisor integraatio 1 Toiminnallisuudet 1.1 Päivän myynnit Ominaisuudet: Jokaiselle päivälle muodostetaan yksi tosite Tosite sisältää yhteenlasketun summatiedon

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40. Opas

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40. Opas Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.40 Opas Oppaan päiväys: 22.5.2008. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

SEPA ETENEE TIEDOTE 1.9.2011

SEPA ETENEE TIEDOTE 1.9.2011 SEPA ETENEE TIEDOTE 1.9.2011 Sisältäen mm. - SEPA-siirtymän aikataulut - Laskutuksen SEPA-muutokset - Ostoreskontran SEPA-muutokset - Palkanmaksun SEPA-muutokset - Isännöinnin SEPA-muutokset Atsoft Oy

Lisätiedot

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja

Visma Business Visma Business Menu. Käsikirja Visma Business Visma Business Menu Käsikirja Oppaan päiväys: 22.11.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten.

Valotuslasi. 1. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Xerox WorkCentre 9/9 -monitoimitulostin Kopioiminen. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain originaaleja vasten. Laske syöttölaite alas.. Peruuta mahdolliset

Lisätiedot

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen

Johdanto. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen. Laskun luominen 1 Johdanto Odoo ssa on mahdollista tehdä laskujen teko ja kirjaus usealla eri tavalla, joten käyttäjä voi valita oman yritykset toimintaan parhaiten sopivan menetelmän. Myyntilaskusta maksun kirjaukseen

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku".

Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon Finvoice-laskujen luku. Visma Econet ja Finvoice laskut Ohjelmassa on seuraavat valinnat: Laskutuksen puolella Laskut -ikkunassa painike Finvoice ja ostoreskontran valikkoon "Finvoice-laskujen luku". Muodostettu Finvoice-laskuaineisto

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

JHS laskumallin tiedot

JHS laskumallin tiedot 1(5) LUONNOS Liite 3: Laskun kuvamallit JHS laskumallin tiedot Laskunäytölle tai siitä tehdylle paperitulostukselle ei merkitä valinnaisia tietorivejä lainkaan, mikäli tiedolla ei ole sisältöä. Näin saadaan

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista. Ohje

Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista. Ohje Visma Econet Pro Rajoitettu yrityslista Ohje Oppaan päiväys: 10.9.2008. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

CSV-tilaukset 31.5.2006

CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 2(7) 1 JOHDANTO... 3 2 TIEDOSTORAKENNE... 3 2.1 Kommentti... 3 2.2 Tilaus... 3 2.3 Tilausrivi... 6 3 TUKI... 7 CSV-tilaukset 3(7) 1 JOHDANTO Tämä dokumentti kuvaa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

Käyttöopas. UPS laskutuskeskus

Käyttöopas. UPS laskutuskeskus Käyttöopas UPS laskutuskeskus 2015 United Parcel Service of America, Inc. UPS, UPS-tuotemerkki sekä ruskea väri ovat United Parcel Service of America, Inc:n tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Vuokrien sähköinen laskuttaminen (yrityksille) Sopimus operaattorin kanssa lähtevistä laskuista (Maventa) Maventa on hyvä vaihtoehto (kuluttajan verkkolaskutus

Lisätiedot

Mikko Kalliovaara. SEPA virtaviivaistaa

Mikko Kalliovaara. SEPA virtaviivaistaa Heeros Systems Oy Tilitoimistoristeilyi i t i t 2010 Mikko Kalliovaara SEPA virtaviivaistaa SEPA ja Heeros - SEPA yleisesti (FKL) - SEPA siirtymäaikataulu (FKL) - SEPA Heeroksen sovelluksissa - Identa

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

QuarkXPress ohjelman uudet ominaisuudet

QuarkXPress ohjelman uudet ominaisuudet QuarkXPress 10.1 -ohjelman uudet ominaisuudet SISÄLTÖ Sisältö QuarkXPress 10.1:n uudet ominaisuudet...3 Uudet ominaisuudet...4 Dynaamiset apuviivat...4 Huomautukset...4 Kirjat...4 Redline-toiminto...4

Lisätiedot

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus

Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Saapuvat viitemaksut Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 2 Käyttöönotto... 3 2.1 Sopimus... 3 2.2 Testaus ja testitunnukset... 3 2.3 Käytön aloittaminen... 3 3 Viitemaksujen tapahtumaluettelo...

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Kopioiminen TAI. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Ohjaustaulu. Originaalien syöttölaite. Valotuslasi

Kopioiminen TAI. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Ohjaustaulu. Originaalien syöttölaite. Valotuslasi Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 Kopioiminen Kaikki palvelut Töiden tila Kosketusnäyttö Käynnistys Nollaa kaikki Pysäytys. Aseta originaalit etusivut ylöspäin syöttölaitteen syöttöalustalle. Siirrä syöttöohjain

Lisätiedot

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-asennusopas

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Bluetooth-asennusopas HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Bluetooth-asennusopas Tekijänoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P 1. versio, 4/2017 HP Companyn ilmoitukset Tämän asiakirjan sisältämiä tietoja

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yrityksille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 1 Sisällysluettelo Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yrityksille - tuoteperhe... 3 Siirto-vastaanotto... 4 Palvelun

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraportti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Visma Fivaldi Käsikirja: Tilinpäätöksen toteuttaminen. 1 Yleistä

Visma Fivaldi Käsikirja: Tilinpäätöksen toteuttaminen. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Juoksevan kuukausittaisen taloushallinnon loppuunsaattaminen... 4 3 Kirjanpitokausien sulkeminen... 11 4 Tilinpäätöstulosteiden ottaminen... 12 5 Kirjanpidon päättäminen ja

Lisätiedot

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv).

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). 31.3.2011 1(14) Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). Käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden laajennettu käyttö tulee voimaan 1.4.2011. Tämä vaikuttaa eniten rakennusalaan. Jos haluat tietää koskeeko

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot. Palvelukuvaus, Baltian liite

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot. Palvelukuvaus, Baltian liite Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus, Baltian liite Sisällys 1 Aineiston rakenne... 3 2 Tietuekuvaukset... 4 Maksun perustietue, tietuetunnus = T03... 4 Maksutapahtuman tiedot, tietuetunnus

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas

Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Käyttöopas Pöllänen, Marko 2016 P2P Laurea-ammattikorkeakoulu Yksikkö Käyttöopas Enterprise by Hansaworld Marko Pöllänen P2P, Liiketalous Käyttöopas Lokakuu, 2016 Sisällys 1 Johdanto...

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus)

Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus) HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 1 (6) Harjoitus Nimikekulujen kirjaaminen (sekä osto- ja myyntiprosessin kertaus) Tehtävä voidaan suorittaa itsenäisenä. Aiemmat harjoitukset, joiden osaamista

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE

BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Page 1 of 13 BASWARE INVOICE READY KÄYTTÖOHJE Kirjaudu sähköpostiviestistä suoraan tai kirjoittamalla osoiterivi osoitehakemistoon: https://invoiceready.emce.net/neologinf/login.aspx klikkaa Työlistaa

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2

Talous. Toimittajaportaali. Käyttöohje v.1.2 Talous Toimittajaportaali Käyttöohje v.1.2 1 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo... 2 2 Johdanto... 3 3 Toimittajaportaalin avaaminen ja sisään kirjautuminen... 3 3.1 Salasana on unohtunut... 5 4 Ostolaskujen

Lisätiedot

Winshuttle -kehittäjänä kansainvälisessä talouspalvelukeskuksessa. Joonas Räsänen

Winshuttle -kehittäjänä kansainvälisessä talouspalvelukeskuksessa. Joonas Räsänen Winshuttle -kehittäjänä kansainvälisessä talouspalvelukeskuksessa Joonas Räsänen Kuka olen Joonas Räsänen OpusCapita Group Oy Itella konsernissa vuodesta 2008 Asiakkaana Itella Ostoreskontra tiimissä Pääkäyttäjänä

Lisätiedot

Taloushallinnon toimistotyöt

Taloushallinnon toimistotyöt Taloushallinnon toimistotyöt LASKUJEN KÄSITTELY Myyntilaskut Ostolaskut Reskontrat Viivästyskorot MAKSULIIKENNE Maksutavat Kassanhoito Ulkomaan maksut Perintä Alussa on LIIKEIDEA Toimintaansa varten hankitaan

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta 1.4.2009 klo 17.00-20.00

Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta 1.4.2009 klo 17.00-20.00 Audit Auer Oy Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta klo 17.00-20.00 Sähköinen taloushallinto kuinka ja miten? KHT, JHTT, KTM Leila Auer 1 YRITYKSEN ESITTELY Audit Auer Oy KHT, JHTT, KTM Leila Auer 100 % omistus

Lisätiedot