Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006"

Transkriptio

1 Toiminnot: Suomi Microsoft Corporation Julkaistu marraskuussa 2006

2 Microsoft Dynamics on integroitujen ja sovellettavien liiketoimintaratkaisujen tuotelinja, joka helpottaa päätöksentekoa. Microsoft Dynamics toimii Microsoft-ohjelmistojen tapaan, ja sitä voidaan käyttää niiden kanssa. Microsoft Dynamics auttaa yritystäsi menestymään automatisoimalla ja tehostamalla taloushallintoa, asiakassuhteita ja toimitusketjuprosesseja. Maksuton numero Yhdysvalloissa ja Kanadassa: Muualla: Tämä asiakirja on tarkoitettu vain tiedoksi. MICROSOFT EI ANNA TÄMÄN ASIAKIRJAN TIEDOISSA MITÄÄN NIMENOMAISIA, OLETETTUJA TAI LAKISÄÄTEISIÄ TAKUITA. Käyttäjän on noudatettava kaikkia voimassa olevia tekijänoikeuslakeja. Tekijänoikeuksia rajoittamatta tämän julkaisun osittainenkin kopioiminen, palauttaminen tai siirtäminen mihin tahansa tarkoitukseen johonkin muuhun tietovälineeseen sähköisesti, mekaanisesti, kopioimalla, tallentamalla tai muilla keinoin on kielletty ilman Microsoft Corporationin kirjallista lupaa. Tämä asiakirja sisältää materiaalia, johon Microsoftilla voi olla patenttioikeus tai patenttihakemus, tavaramerkkioikeus, tekijänoikeudet tai muita oikeuksia. Tämä asiakirja ei anna mitään oikeuksia mainittuihin patentteihin, tavaramerkkeihin, tekijänoikeuksiin tai muihin oikeuksiin, jollei asiasta ole tehty erillistä kirjallista sopimusta Microsoftin kanssa Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Microsoft- ja Microsoft Dynamics -logo ovat Microsoft Corporationin, FRx Software Corporationin tai Microsoft Business Solutions ApS:n rekisteröityjä tavaramerkkejä tai tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Microsoft Business Solutions ApS ja FRx Software Corporation ovat Microsoft Corporationin tytäryhtiöitä.

3 Sisällys Toiminnot: Suomi...4 Suomen Intrastat...4 Tähän toimintoon liittyvä lomake Tähän toimintoon liittyvä raportti...6 Ahvenanmaan verokäsittely Tähän toimintoon liittyvä raportti...8 Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Kirjanpitotapahtumien tuominen Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Toimittajan maksujen vientimuodot Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin

4 4 Toiminnot: Suomi Nämä tiedot sisältävät Microsoft Dynamics AX:n Suomen-toimintojen yhteenvedon. Tiedoissa kuvataan kukin toiminto sekä kerrotaan, mihin lomakkeisiin ja kenttiin kukin toiminto vaikuttaa. Toiminnot ovat käytettävissä vain, jos valitset Suomen konfiguraatioavaimen. Tiedoissa käsitellään seuraavia ominaisuuksia: Suomen Intrastat Ahvenanmaan verokäsittely Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Kirjanpitotapahtumien tuominen Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Toimittajan maksujen vientimuodot Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin Suomen Intrastat Intrastat-ilmoitus sisältää muiden EU-jäsenmaiden kanssa suoritettujen tapahtumien yhteenvedon. Intrastat-tiedot tulee lähettää viranomaisille kuukausittain. Intrastat-palvelupiste-lomakkeessa voit määrittää niiden viranomaisten tiedot, joille Intrastat-tiedot lähetetään. Eri myyntiyksiköiden on ehkä lähetettävä tiedot eri viranomaisille. Lisätietoja on seuraavissa aiheissa: Tähän toimintoon liittyvä lomake Tähän toimintoon liittyvä raportti

5 5 Tähän toimintoon liittyvä lomake Intrastat-palvelupiste (lomake) Perustiedot > Asetukset > Ulkomaankauppa > Intrastat-palvelupiste Määritä niiden viranomaisten palvelupistetiedot, joille Intrastat-tiedot lähetetään. Yleiset-välilehti Määritä viranomaisen Intrastat-palvelupiste, nimi ja toimittajatili. Osoite-välilehti Määritä viranomaisen osoite. Yhteystiedot-välilehti Määritä viranomaisen yhteystiedot, kuten yhteyshenkilön sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero tekstiviestejä varten sekä yrityksen Internet-osoite. Seuraavissa kohteissa on lisätietoja muista Microsoft Dynamics AX -lomakkeista, joissa tätä Muiden kulujen koodit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Muut kulut > Muiden kulujen koodit Intrastat-valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat lisätä vienti- ja tuontitapahtumien kaupallisten laskujen rahtikulut Intrastat-tapahtumiin ja - raportteihin.

6 6 Yrityksen tiedot (lomake) Perustiedot > Asetukset > Yrityksen tiedot Vienti-kenttä Määritä vientinumero, jota käytetään EU:hun liittyvissä siirroissa ja raporteissa. Huomautus Vientinumero tarvitaan tulostettaessa Suomen Intrastatraporttia. Tuonti-kenttä Määritä tuontinumero, jota käytetään EU:hun liittyvissä siirroissa ja raporteissa. Huomautus Tuontinumero tarvitaan tulostettaessa Suomen Intrastatraporttia. Tähän toimintoon liittyvä raportti Seuraavissa kohteissa on lisätietoja Microsoft Dynamics AX -raportista, jossa tätä Intrastat-tapahtumat (raportti) Perustiedot > Kausittainen > Ulkomaankauppa > Intrastat > Tulosta > Lomake -FI Tämän raportin avulla voit tulostaa Intrastat-tietueita raporttimuodossa. Ahvenanmaan verokäsittely Ahvenanmaa ei kuulu Euroopan unioniin, ja sen veroja käsitellään eri tavalla. Tuonnin veroilmoitus tulee toimittaa Ahvenanmaan verokäsittelyn lakisääteisten vaatimusten mukaisesti.

7 7 Lisätietoja on seuraavissa aiheissa: Tähän toimintoon liittyvä raportti Yrityksen tiedot (lomake) Perustiedot > Asetukset > Yrityksen tiedot Kotitullauslupanumero -kenttä Määritä kotitullauslupanumeron yksilöivä tunnus, joka on pakollinen Ahvenanmaan verokäsittelyssä. Tullin asiakasnumero -kenttä Määritä yksilöivä asiakasnumero, joka on pakollinen Ahvenanmaan verotuksessa. Kirjanpitoparametrit (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Parametrit Arvonlisävero-välilehti Ota käyttöön Ahvenanmaan vaatimukset -kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos haluat käyttää Ahvenanmaan verotoimintoja. Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asiakkaat Asetukset-välilehti Verorajanumero (kenttä) Määritä verorajanumero, joka on pakollinen Ahvenanmaan verokäsittelyssä. Tätä numeroa voidaan tarvita Ahvenanmaahan liittyviä tapahtumia kirjattaessa, jos Arvonlisäverokoodi-lomakkeesta on valittu Verorajanumero on pakollinen - valintaruutu (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit).

8 8 Arvonlisäverokoodi (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit Raportin asetukset -välilehti Verorajanumero on pakollinen -kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos koodi edellyttää verorajanumeroa. Kotitullausmenettely-kenttä Valitse tämä valintaruutu, jos koodi edellyttää kotitullausta. Tähän toimintoon liittyvä raportti Seuraavissa kohteissa on lisätietoja Microsoft Dynamics AX -raportista, jossa tätä Tuonnin veroilmoitus (raportti) Kirjanpito > Raportit > Tapahtumat > Tuonnin veroilmoitus Tässä raportissa voit tarkastella niiden verotapahtumien tietoja, jotka luodaan myyntilaskuja varten, kun Ahvenanmaan viennit ja tuonnit on suoritettu. Tiedot tulostetaan kuukausittain kaksiosaisella raportilla. Ensimmäisessä osassa on joko Ahvenanmaan tuonnin veroilmoitusten yhteenveto tai Manner- Suomen tuonnin veroilmoitusten yhteenveto, ja se sisältää kunkin asiakkaan, laskun ja arvonlisäverokoodin tiedot. Raportin toisessa osassa on tuonnin veroilmoitus kuukauden ajalta sekä tuontitapahtumien kokonaissummat. Arvonlisäverotietojen tulostaminen myynti- ja projektilaskuihin Voit määrittää, että myynti- ja projektilaskuihin lisätään arvonlisäverokoodien selitys.

9 9 Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Myyntireskontran parametrit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Sisällytä lisätiedot myyntilaskuihin - kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että myyntilaskuihin tulostetaan arvonlisäverokoodin selitys. Määritä verokoodin kuvaus Arvonlisäverokoodilomakkeessa (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit). Projektiparametrit (lomake) Projekti > Asetukset > Parametrit Lasku-välilehti Sisällytä lisätiedot projektilaskuihin - kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että projektilaskuihin tulostetaan arvonlisäverokoodin selitys. Määritä verokoodin kuvaus Arvonlisäverokoodilomakkeessa (Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit). Verokoodin kuvausteksti (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Arvonlisävero > Arvonlisäverokoodit > Myyntilaskun tuloste Kieli-kenttä Määritä myyntilaskuihin tulostettavan tekstin kieli. Teksti-kenttä Määritä myyntilaskuihin tulostettava, arvonlisäverokoodia kuvaava teksti.

10 10 Asiakkaiden viitesuoritusten tiedostomuoto Voit valita suomalaisten maksujen tuontimuodon, kun haluat tuoda asiakkaiden viitesuoritustapahtumat pankin toimittamasta ulkoisesta tiedostosta. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Maksutapojen tiedostomuodot (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat > Tiedostomuodot-välilehti > Asetukset Maksutapa - Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat Lataa maksut sisältävä levyke (lomake) Myyntireskontra > Kirjauskansiot > Maksut > Maksukirjauskansio > Rivit > Toiminnot > Viitesuoritusten luku Tuonti-välilehti Valitse Käytettävissä-sarakkeessa Suomalainen maksu ja siirrä se Valittusarakkeeseen valitsemalla <. Tiedostomuodot-välilehti Tuontimuoto-kenttä Valitse muototyypiksi Suomalainen maksu, kun haluat tuoda asiakkaiden viitesuoritukset pankin toimittamasta ulkoisesta tiedostosta. Maksutapa-kenttä Valitse maksutavaksi Suomalainen. Viitenumeroiden tulostaminen asiakkaan laskuihin Voit tulostaa viitenumerot myyntilaskuihin, vapaatekstilaskuihin ja projektilaskuihin. Voit luoda viitenumerot kahdella eri tavalla: voit käyttää yksinkertaista laskunumeroa tai voit muokata viitenumeron muotoa.

11 11 Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Myyntireskontran parametrit (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Ota käyttöön viitenumero asiakkaan laskuissa -valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat lisätä laskun viitenumerot myyntilaskuihin, vapaatekstilaskuihin ja projektilaskuihin. Numero luodaan myyntilaskua kirjattaessa, ja se tulostetaan laskuun. Laskun viitenumeron kaava -kenttä Valitse laskun viitenumeron esitystapa. Jos valitset Ota käyttöön viitenumero asiakkaan laskuissa -valintaruudun ja poistat sen valinnan myöhemmin, Laskun viitenumeron kaava -kentän viimeisin arvo säilyy näkyvissä. Laskun viitenumeron muoto -kenttä Valitse laskun viitenumeron muoto. Tämä kenttä on käytettävissä vain, jos olet valinnut Laskun viitenumeron kaava - kentässä Vakio, asiakas, lasku + tarkistusnumero. Huomautus Numerosarjat määritetään Numerosarjat-lomakkeessa (Perustiedot > Numerosarjat > Numerosarjat).

12 Kirjanpitotapahtumien tuominen Voit valita Suomelle erityisen muodon, kun haluat tuoda kirjanpitotapahtumat kirjanpitoon. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: 12 Tiliotteiden tuontimenetelmät (lomake) Kirjanpito > Asetukset > Kirjauskansiot > Tiliotteiden tuontitavat Yleiset-välilehti Tuontimuoto-kenttä Valitse tiedostomuodoksi FINNISH BASIC, kun haluat tuoda tapahtumat kirjanpitoon. Toimittajan laskujen viitenumeroiden oikeellisuustarkistus Valitse Ostoreskontran parametrit -lomakkeen Käytä toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta -valintaruutu, kun haluat, että toimittajan maksuviitteen oikeellisuustarkistus tehdään laskua syötettäessä. Maksun tunnukset näytetään ostoreskontran kirjauskansioiden ja tositteiden lomakkeissa. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa:

13 13 Ostoreskontran parametrit (lomake) Ostoreskontra > Asetukset > Parametrit Päivitykset-välilehti Käytä toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta -valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat käyttää toimittajan laskun viitenumeron oikeellisuustarkistusta. Kirjaustosite (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskukirjauskansio > Rivit Laskurekisterin kirjauskansion rivit (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskurekisteri > Rivit Laskupooli ilman kirjauksia (lomake) Ostoreskontra > Kirjauskansiot > Laskut > Laskupooli ilman kirjauksia Laskun kirjaus (lomake) Ostoreskontra > Ostotilaus > Kirjaus > Lasku Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Maksutunnus-kenttä Maksuviite, jota käytetään, kun lasku maksetaan. Toimittajan maksujen vientimuodot Suomessa voidaan käyttää kahta maksujen vientimuotoa. Suomi - LM02 -muotoa käytetään kotimaisissa maksuissa ja LUM2-muotoa ulkomaanmaksuissa. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa:

14 14 Maksutapojen tiedostomuodot (lomake) Ostoreskontra > Asetukset > Maksu > Maksutavat > Tiedostomuodot > Vientimuoto > Asetukset (painike) Vienti-välilehti Valitse tiedostomuoto Käytettävissäsarakkeessa ja siirrä se Valittusarakkeeseen valitsemalla <. Valitse Suomi - LM02 -tiedostomuoto kotimaisia maksuja varten ja LUM2- tiedostomuoto ulkomaanmaksuja varten. Pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmä Voit valita Pankkitilit-lomakkeessa pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmäksi Suomalainen. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: Pankkitilit (lomake) Pankki > Pankkitilit Vahvista pankkitili -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat käyttää Suomessa edellytettävää pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmää. Tilisiirtolomakkeen tulostaminen asiakkaan laskuihin Voit tulostaa suomalaisen tilisiirtolomakkeen projektilaskun tai myyntilaskun alaosaan. Maksaja siirtää tilisiirtolomakkeen pankkiin, ja maksu siirretään yhdelle tilisiirtolomakkeessa mainituista tileistä.

15 Kun myyntilaskuun tai projektilaskuun tulostetaan suomalainen tilisiirto, tilisiirtolomakkeessa näytetään korkeintaan kuusi Tilisiirto-kentässä valittua pankkitiliä. Jos yli kuusi pankkitiliä on valittu, laskuun tulostetaan aakkosjärjestyksessä kuusi ensimmäistä tiliä. Lisätietoja on seuraavassa aiheessa: 15 Pankkitilit (lomake) Pankki > Pankkitilit Asetukset-välilehti Vahvista pankkitili -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat käyttää Suomessa edellytettävää pankkitilien oikeellisuustarkistusmenetelmää ja aktivoida tämän lomakkeen Tilisiirtovalintaruudun. Tilisiirto-valintaruutu Valitse tämä valintaruutu, kun haluat, että valitut pankkitilin tiedot näytetään myyntilaskuihin ja projektilaskuihin tulostettavassa tilisiirtolomakkeessa. Asetus on käytettävissä vain, jos Pankkitili-lomakkeen Asetuksetvälilehden Vahvista pankkitili -kentän arvoksi määritetään Suomalainen. Pankin viivakoodi -kenttä Valitse tämä valintaruutu, kun haluat että valittu pankkitili sisällytetään tilisiirtolomakkeen pankkiviivakoodiin. Vain yksi pankkitili voidaan valita sisällytettäväksi viivakoodiin.

16 16 Lomakeasetukset (lomake) Myyntireskontra > Asetukset > Lomakkeet > Lomakeasetukset Asiakkaat (lomake) Myyntireskontra > Asiakkaat Lasku-välilehti Tilisiirtolomake myyntilaskuun -kenttä Valitse Suomalainen, kun haluat, että myyntilaskuun tulostetaan suomalainen tilisiirtolomake. Asetukset-välilehti Tilisiirtolomake myyntilaskuun -kenttä Valitulle asiakkaalle lähetettäviin myyntilaskuihin tulostettavan tilisiirtolomakkeen tyyppi. Projektilaskun tilisiirtolomake Projektilaskun tilisiirtotyyppi. Myyntitilaukset (lomake) Myyntireskontra > Myyntitilaus Asetukset-välilehti Lasku-kenttä Valitse tämä, jos haluat tulostaa tilisiirtolomakkeen myyntilaskuun.

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62 Versioseloste, versio 5.62 Oppaan päiväys: 24.3.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.1.1

Aditro Tikon versio 6.1.1 Marraskuu 2011 1 (79) Aditro Tikon versio 6.1.1 Ohjelmistomuutokset Copyright Aditro 2011 Marraskuu 2011 2 (79) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.1.1 tehdyt muutokset... 6 1. Kirjanpito ja reskontra (6.1.1)...

Lisätiedot

Apua käyttöoikeustyypin tarkistamiseen on osoitteessa www.microsoft.com/office/eula.

Apua käyttöoikeustyypin tarkistamiseen on osoitteessa www.microsoft.com/office/eula. MICROSOFT-OHJELMISTON KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN EHDOT MICROSOFT OFFICE 2010 TYÖASEMASOVELLUSOHJELMISTO Seuraavassa ovat kahdet eri käyttöoikeusehdot, joista vain yhden koskevat asiakasta. Jos asiakkaalla

Lisätiedot

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi

Visma Econet Pro. Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet. Visma Software Oy, 2013 www.visma.fi Visma Econet Pro Duetto integraatio maksumuistutukset perintätoimet Oppaan päiväys: 19.11.2013. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet -infolinen tai osoitteen www.visma.fi/helpdesk kautta

Lisätiedot

Harjoitus - Ostoprosessi

Harjoitus - Ostoprosessi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 1 (15) Harjoitus - Ostoprosessi Taustaa ja yleiskuva harjoituksen kulusta: Uusi asiakas Lähiöliikenne Oy haluaa maalata linja-autonsa ja on lähestynyt yritystäsi

Lisätiedot

Tietoja ohjelmistosta

Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Huomautus Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvattujen tuotteiden käyttöä lue Liite. Lisenssisopimuksen tarkastelu sivulla 19 sekä kohdassa Huomioon otettavaa

Lisätiedot

Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1

Yleistä. En voi ladata ja asentaa Sharpdesk Mobilea laitteeseeni. 1-1 Finnish Huomio: Käyttöympäristöstä riippumatta, tämän sovelluksen tukemista mobiililaitteista käytetään nimitystä "laite." Mallin nimeä/käyttöjärjestelmän nimeä käytetään vain silloin, kun kysymys koskee

Lisätiedot

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Sisältö Aloittaminen.................... 4 Puhelimen kokoaminen, SIM-kortti, akku, soittaminen. Tutustuminen puhelimeen......... 9 Puhelimen yleiskuvaus, valikoiden käyttäminen, kirjainten syöttäminen,

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA. Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA

ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA. Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA ASTERI KIRJANPITO WINDOWS-OHJELMA Päivitys 10.9.2001 JA EURO-OHJEITA Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Keskus (09) 350 7530 Päivystykset: 0400 316 088, 00700 HELSINKI Fax. (09) 351 5532 0400 505 596,

Lisätiedot

Norton 360 Online -käyttöopas

Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöohjeen versio 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöoikeussopimuksen kattama Ohjelmisto ja Käyttöohje ovat kaupallista

Lisätiedot

Muut laitteet tarkoittaa muuta sellaista tietokonetta tai laitetta kuin Kindle-laitetta, jolla sinulla on lupa käyttää lukusovellusta.

Muut laitteet tarkoittaa muuta sellaista tietokonetta tai laitetta kuin Kindle-laitetta, jolla sinulla on lupa käyttää lukusovellusta. Amazon.com Kindle -lisenssisopimus ja käyttöehdot Päivitetty viimeksi: 28. syyskuuta 2011 Tämä on sinun ja Amazon Digital Services, Inc. -yhtiön (ja sen tytäryhtiöiden, Amazonin tai meidän ) välinen sopimus.

Lisätiedot

INTRASTAT. Suomessa v. 2015. EU-maiden välisen kaupan tilastointi

INTRASTAT. Suomessa v. 2015. EU-maiden välisen kaupan tilastointi INTRASTAT Suomessa v. 2015 EU-maiden välisen kaupan tilastointi SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Johdanto... 1 2. Mihin ulkomaankauppatilaston tietoja käytetään?... 1 3. Ketkä ovat tilastotietojen ilmoittajia?...

Lisätiedot

URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT

URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT URAKKAMAAILMA OY Voimassa 15.1.2015 lukien 1 (10) URAKKAMAAILMA.FI PALVELU- JA SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA KOHDE 1.1 Näitä Sopimusehtoja sovelletaan Urakkamaailma Oy:n (Urakkamaailma on Remonttibulevardi

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Käytännöt ja Menettelytavat

Käytännöt ja Menettelytavat Käytännöt ja Menettelytavat EDUSTAJAN EETTISET SÄÄNNÖT Vi n itsenäisenä edustajana sitoudun säilyttämään Vi n rehellisyyden. Olen rehellinen ja oikeudenmukainen kaikissa toimissani Vi tä itsenäisenä edustajana

Lisätiedot

Käyttäjän tulee ottaa yhteyttä F-Secureen, jos hän haluaa muita oikeuksia näissä lisenssiehdoissa myönnettyjen ehtojen lisäksi.

Käyttäjän tulee ottaa yhteyttä F-Secureen, jos hän haluaa muita oikeuksia näissä lisenssiehdoissa myönnettyjen ehtojen lisäksi. F-SECURE -LISENSSIEHDOT TÄRKEÄÄ LUE SEURAAVAT F-SECURE-OHJELMISTON KÄYTTÖÄ KOSKEVAT LISENSSIEHDOT ("EHDOT") HUOLELLISESTI. ALLA OLEVAN HYVÄKSYMISVAIHTOEHDON VALITSEMINEN TAI OHJELMISTON ASENTAMINEN, KOPIOIMINEN

Lisätiedot

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc.

Java and all Java-based marks are trademarks or registered trademarks of Sun Microsystems, Inc. VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote NEM-4 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta on kopio WWW-osoitteessa

Lisätiedot

VPN-sovelluksen Käyttöohje. 9236260 1. painos

VPN-sovelluksen Käyttöohje. 9236260 1. painos VPN-sovelluksen Käyttöohje 9236260 1. painos Copyright 2004 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain on kielletty

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

Käyttöopas. Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten.

Käyttöopas. Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten. Käyttöopas Lue tämä opas ennen skannerin käyttämistä. Kun olet lukenut oppaan, säilytä se myöhempää käyttöä varten. Sisällys Sisällys...2 Luku 1 Johdanto...4 Lisää tästä oppaasta...4 Skannerin ominaisuudet...5

Lisätiedot

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN

OPAS LASKUTUKSEEN MYYNNINHALLINTAAN OPAS LASKUTUKSEEN & MYYNNINHALLINTAAN Tässä oppaassa Tervehdys yrittäjä! Jokaisen yrityksen myynnin kulmakivi on toimiva asiakkuudenhallinta. Tai ainakin sen pitäisi olla, asiakkaathan mahdollistavat yrityksen

Lisätiedot

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Jos tietokoneessa on Mac OS X 10.3 tai uudempi: Voit yksinkertaisesti päivittää Leopardiin. Katso lisätietoja kohdasta Mac OS X:n päivittäminen sivulla

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot