Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille"

Transkriptio

1 Heppa järjestelmän käyttöohje omistajille, valmentajille ja kasvattajille Kirjauduttaessa Heppa järjestelmään tulee käyttöön Oma Talli valikko. Oman Tallin kautta katsellaan ja hallinnoidaan omia hevosia ja tietoja. Oma talli kansio sisältää seuraavat toiminnot: Etusivu seuraavat ilmot 5 päivää eteenpäin (tässä myös suora linkki Avaa netti ilmo ) ilmoitetut hevoset -ulkomaille ilmoitetut hevoset valmennettavien hevosten seuraavat lähdöt valmennettavien hevosten viimeisimmät tulokset viimeisimmät näyttelyt viimeisimmät rangaistukset -kilpailueläinlääkäriraportit aktiiviset kiellot Omat hevoset Omat hevoset sivu näyttää valmennettavat hevoset, omistuksessa olevat hevoset, kasvatetut hevoset, vuokratut hevoset sekä vuokratut tammat. Kaikista hevosista on mahdollista nähdä mm. nimi, rotu, ja syntymävuosi, rekisterinumero ja voittosumma. Tällä sivulla hevosen valmentaja voi poistaa hevosen valmennuksesta tai lähettää ilmoituksen valmennukseen tulemisesta. Hevosen rokotuspäivä näkyy punaisena, mikäli rokotuksesta on kulunut yli vuosi.

2 Hevosen omistaja voi ilmoittaa hevosen kuolemasta Hevosen omistaja voi ilmoittaa hevosen ruunauksesta Hevosen omistaja voi lähettää tiedon hevosen tilinumeron muutoksesta Ravistartit Ravistartit-sivulla voi tarkastella viimeksi ohjastettuja startteja ja valmennettavien hevosten viimeisimpiä startteja sekä karsiutumisia. Netti ilmo Valmentajat pystyvät omilla käyttäjätunnuksillaan ilmoittamaan omassa valmennuksessa olevia hevosiaan. Valmentajien Netti ilmo sulkeutuu ravipäivän Sarjat näytöllä ilmoitettuna päivänä ilmoitettuun kellonaikaan. 1. Avaa Oma talli kansion sivu Netti ilmo 2. Kirjoita vähintään alkupäivämäärä josta alkaen haluat tarkastella ravipäiviä. Lisäksi voit valita esimerkiksi tietyn radan. 3. Valitse hakutuloksista haluamasi ravipäivä, jolloin järjestelmä avaa netti ilmon 4. Valitse alasvetovalikosta sarja johon haluat ilmoittaa. Sarjat ovat koelähtöjä, sarjat opetuslähtöjä, sarjasta 31 alkaen ponilähtöjä ja sarjasta 51 alkaen Nuoret radalle -lähtöjä.

3 5. Valitse alasvetovalikosta hevonen, jonka haluat ilmoittaa. 6. Syötä ohjastajatoiveet (max. 5 kpl). Voit valita/vaihtaa ohjastajan Hae rekisteristä - toiminnolla. Ohjastaja syötetään muodossa sukunimi etunimi. Kuskipörssi -toiminto näyttää kaikki ohjastajat, jotka ovat ilmoittaneet olevansa käytettävissä ohjastustehtäviin. Valinnan voi tehdä ohjastajan nimeä klikkaamalla. Eivät paikalla toiminto näyttää ohjastajat, jotka eivät ole käytettävissä ohjastustehtäviin. 7. Syötä mahdolliset katostoiveet ja varasarjat. 8. Paina Tallenna. 9. Kun hevonen ilmestyy oikealla puolella näkyvälle sarjalistalle, on ilmoittaminen onnistunut. Omasta tallista ilmoitettujen hevosten nimet saa näkyviin napsauttamalla hiirellä sarjanumeroa. Samalla tavalla saat myös piilotettua sarjanäkymän. 10. Mikäli haluat poistaa hevosen ilmoittamisen, klikkaa oikealla olevasta sarjalistasta hevosen nimeä (ilmoittamisen tiedot ilmestyy ruudulle) ja klikkaa linkkiä Poista sivun vasemmasta alareunasta. Järjestelmä varmentaa valinnan kysymällä haluatko varmasti poistaa ilmoittamisen? Poistaminen on mahdollista ilmoajan päättymiseen saakka.

4 Kun hevonen on ilmoitettu sarjaan, näyttää järjestelmä tiettyjä lyhenteitä hevosen nimen perässä. N kirjain = hevonen ilmoitettu Netti ilmon kautta Symboli! = Kertoo radalle, että ilmoittaminen sisältää kommentin tai varasarjan. xxx p. = karsintapisteet e1 = etusijalla ensisijaisesti sarjaan (lukee sarjamäärityksessä) e2 = etusijalla toissijaisesti sarjaan (lukee sarjamäärityksessä) Hepan kautta on mahdollista ilmoittaa hevosia kilpailuun myös ennen viimeistä ilmopäivää. Heppa järjestelmä tarkastaa ennakkoon ilmoitettujen hevosten osalta mm. voittosumman, ennätyksen ja kilpailuoikeuden ennen ilmopäivän ilmoittamisten aukeamista. Mikäli hevonen ei sovi ilmoitettuun sarjaan, ilmo peruuntuu. Myös juostava kilpailumatka saattaa muuttua, mikäli hevosen ennätys/voittosumma on parantunut. Ulkomaille ilmoittaminen Heppa-järjestelmän kautta hevosia voi ilmoittaa myös ulkomaisiin raveihin. Suomalaisessa valmennuksessa olevien hevosten kilpailuun ilmoittamisaika päättyy yhtä arkipäivää kilpailukutsussa mainittua ilmoittamisajan päättymistä aikaisemmin kello 10. Ilmoittamisen päättymisajankohtaan vaikuttavat myös Suomen ja ko. kilpailumaan arkipyhät. 1. Kirjoita ulkomaisen ravipäivän päivämäärä. 2. Valitse alasvetovalikosta ulkomainen rata. 3. Valitse alasvetovalikoista sarjan numero sekä mahdollisten varasarjojen numerot. 4. Valitse alasvetovalikosta hevonen, jonka haluat ilmoittaa. 5. Valitse ohjastaja Hae rekisteristä toiminnolla. Ohjastajan nimi kirjoitetaan muodossa sukunimi etunimi. Heppajärjestelmästä löytyy myös useimmat ulkomaiset ohjastajat. Mikäli ohjastajaa ei löydy, kirjoita ohjastajan nimi Ohjastajan nimi tekstinä kenttään. 6. Kommentti-kenttään voi kirjoittaa lisää ohjastajatoiveita, mahdollisia tallipaikkatoiveita ja muita ilmoittamiseen liittyviä tietoja. 7. Paina Tallenna. Onnistunut ilmoittaminen ilmestyy oikealla olevaan listaan Ulkomaille ilmoitetut hevoset.

5 Kuski ilmo Ohjastaja voi ilmoittaa Heppa-järjestelmässä osallistumisestaan tuleviin raveihin. Klikkaa haluamasi ohjastusvalinnat ja paina lopuksi Tallenna. Aktiiviset kuskitoiveet Aktiiviset kuskitoiveet -sivulta ohjastaja näkee hyväksymistä odottavat kuskitoiveet ja hyväksymistä odottavat kuskitoiveet, joissa ohjastaja on merkitty sovituksi. Lisäksi sivulla näkyy hyväksytyt ja vastikään hylätyt kuskitoiveet sekä radan tallentamat kuskitoiveet. Klikkaa toiveet hyväksytyiksi tai hylätyiksi ja paina lopuksi Tallenna.

6 Poisjäännit Raveihin mukaan päässeen hevosen voi ilmoittaa poisjääneeksi hevosen sairauden takia normaalina poisjäänti ilmoitusaikana, sitä myöhemmin tai muun syyn kuin hevosen sairauden vuoksi tuleva poisjäänti pitää ilmoittaa raviradalle puhelimitse. Ulkomailla kilpailevien hevosten poisjääntejä ei voi ilmoittaa Heppa-järjestelmän kautta, vaan poisjäänti tulee ilmoittaa suoraan ko. ulkomaiselle radalle. Poisjäävä hevonen valitaan pudotusvalikosta ja klikataan Tee poisjäänti painiketta, jonka jälkeen järjestelmä kysyy varmistuksen. Kengitystietojen syöttö Kengitystietojen syöttö sivulla valmentaja voi ilmoittaa hevosten tulevien starttien kengitysmuutokset. K (=kyllä) ja E (=ei) -painikkeita klikataan kunkin hevosen rivillä sekä etu- että takakenkien osalta. Paina lopuksi Tallenna. Samalla sivulla voi tarkastella myös menneiden starttien kengitystietoja.

7 Näyttelyhistoria Tältä sivulta käyttäjä voi tarkastella omien hevosten näyttelyhistoriaa. Näyttelyilmohaku Näyttelyilmohaulla voi hakea näyttelyn, johon haluat ilmoittaa hevosen tai tarkastella mitä hevosia näyttelyyn on ilmoitettu. Näyttelyilmoittaminen Näyttelyilmoittautuminen-sivulla ilmoitetaan hevonen valittuun näyttelyyn. Näyttely valitaan Näyttelyilmohaku-sivulla klikkaamalla kohtaa Ilmoittaudu. Ilmosivun ylälaidassa lukee valittu näyttely. Näyttelyyn ilmoitettava hevonen valitaan Hae rekisteristä toiminnolla. Paina lopuksi Tallenna. Ilmosivulla voi myös tarkastella ko. näyttelyyn ilmoitettujen hevosten listaa. Ratsu ja poninäyttelyiden laskutus tapahtuu automaattisesti Heppa järjestelmästä. Suomenhevosilla ja lämminverisillä ravihevosilla orinäyttelyiden näyttelymaksu maksetaan erikseen ilmoitettavalle Hippoksen tilille. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten tamma- ja varsanäyttelyiden näyttelymaksut suoritetaan näyttelyn järjestävän hevosjalostusliiton kautta. Omat tiedot Tältä sivulta käyttäjä näkee omat henkilö- ja valmentajatietonsa, tiedot lehtitilauksista sekä istuntoon liittyviä tietoja. Omat tiedot sivulta voi lähettää henkilötietojen muutospyynnön. Tämän toiminnon kautta voi ilmoittaa muuttuneesta osoitteesta, puhelinnumerosta, sähköpostiosoitteesta ja ajopuvun väreistä. Lisäksi sivulla ilmoitetaan tilinumero näyttely- ja kasvattajapalkintoja varten. Omat tiedot sivun alalaidassa olevien linkkien kautta voi vaihtaa oman käyttäjätunnuksen ja salasanan.

8 Salasanan vaihtaminen: Klikkaa linkkiä vaihda salasana, anna vanha salasana ja uusi salasana kaksi kertaa pyydettyihin kenttiin ja tallenna. Avoimet laskut Käyttäjän avoimien laskujen tarkastelu ja maksaminen tapahtuu Oma talli kansion Avoimet laskut sivulta. 1. Siirry näkymään Avoimet laskut 2. Valitse haluamasi lasku klikkaamalla laskun saajan nimeä. 3. Valitse pankki (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank) verkkomaksua varten ja paina linkkiä "Verkkomaksuun". 4. Valitse pankin linkki 5. Maksa lasku verkkopankissa, jonka jälkeen palataan näkymään Avoimet laskut. 6. Tarkista, että tiedot on oikein siirtymällä näkymään Maksetut laskut. Huom. Heppa-järjestelmän kautta maksetut laskut kirjautuvat reaaliajassa Heppa järjestelmään. Muuta kautta maksaessa maksun kirjautumiseen menee n. 1-3 arkipäivää. Maksetut laskut Tältä sivulta voidaan tarkastella omia maksettuja laskuja. Avoimet ja maksetut laskut (ennakkomaksulliset kilpailut) Tällä sivulla voidaan tarkastella avoinna olevia sekä maksettuja ennakkomaksullisten kilpailuiden maksueriä. Avoinna olevien laskujen listassa näkyy kaikki ennakkomaksulliset kilpailut, joihin on avoinna olevia maksueriä. Huom. Joidenkin ennakkomaksullisten kilpailujen tietoja ei ole Heppa-järjestelmässä. Ennakkomaksuja ei voi maksaa Heppa-järjestelmän kautta, mutta järjestelmässä on saajan (=kilpailun järjestävä ravirata) nimi- ja tilitiedot sekä viitenumero kullekin hevoselle, jolla on tulevia maksueriä. Lisätietoja ennakkomaksullisista kilpailuista saa järjestävältä radalta. Alimpana sivulla näkyy maksetut ennakkomaksullisten kilpailujen laskut.

9 Käyttäjätuki Käyttöön liittyvää tukea saa arkipäivisin klo 9 15 sähköpostitse osoitteesta: tai puhelimella: (Hinta kiinteästä verkosta 8,21 snt/puh + 6,90 snt/min, matkapuhelimesta 8,21 snt/puh + 14,90 snt/min). Lukittuneen käyttäjätunnuksen saa avattua tai unohtuneen salasanan tilalle tilattua uuden täyttämällä Heppa järjestelmän etusivulta avautuvan lomakkeen.

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje versio 1.0 Ossi Ikonen ossi.ikonen@hrup.fi Yleistä Maanpuolustusrekisteri on Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

Rahastonhoitajan valinta. Raho-koulutus ja ohjeistus. Joukkueiden pankkitilit

Rahastonhoitajan valinta. Raho-koulutus ja ohjeistus. Joukkueiden pankkitilit Rahastonhoitajan tietopankki 2014/2015 2 Sisällysluettelo Rahastonhoitajan valinta... 3 Raho-koulutus ja ohjeistus... 3 Joukkueiden pankkitilit... 3 Kenttävuorojen hinnat... 5 Jäsenmaksut... 5 Lisenssi-

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 3 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 3 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 3 2.1.1 Lisenssinumero... 3 2.1.2 Salasana...

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto...

1. Johdanto... 5. 2. Asennus... 5. 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5. 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5. 3. Käyttöönotto... Käyttäjän opas 1. Johdanto... 5 2. Asennus... 5 2.1. Ohjelmistovaatimukset... 5 2.2. SQL Server Express Editionin asennus... 5 3. Käyttöönotto... 5 3.1. Omat tiedot... 5 3.2. Yrityksen logon asettaminen...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Wilman huoltajaopas 2013

Wilman huoltajaopas 2013 Wilman huoltajaopas 2013 Wilma ja siihen kirjautuminen... 2 Mikä Wilma on?... 2 Ketkä voivat käyttää Wilmaa?... 2 Mitä Wilmalla voi tehdä?... 2 Kirjautuminen... 2 Ongelmatilanteita sisään kirjauduttaessa...

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM)

Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) Järjestävän seuran toimenpiteet kilpailun ilmoittautumisen avaamiseksi (kansallinen, SM ja avoin sekä AM) 1. Kirjaudu IRMAan seuran pääkäyttäjänä. 2. Valitse Kilpailuhallinta kohdan kautta halutun kilpailun

Lisätiedot

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Tervetuloa Valmiskauppiaaksi Tämä ohje kertoo miten Valmiskaupalla perustetaan verkkokaupan helposti.

Lisätiedot

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri

Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille. 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri OPTIMA alustan käyttöohje Virastomestarin at:n oppilaitoskäyttäjille 14.3.2012 Virastomestarin at:n tutkintotoimikunta Pia Puustjärvi, toimikunnan sihteeri 2 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Aloitus... 4

Lisätiedot

Sisältö. kysymysten. Yhteisten ... 12

Sisältö. kysymysten. Yhteisten ... 12 PALAUTEOODI Opettajan ohje Sisältö Yleistä Palauteoodista 2 Muistilista palautteen keräämiseen Palauteoodilla 3 Palautelomakkeiden luominen ja ylläpito 4 Yhteisten kysymysten lataaminenn lomakkeellee 5

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot