HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Jätelautakunta. Raatihuoneenkatu 9, 6. krs

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Jätelautakunta. Raatihuoneenkatu 9, 6. krs"

Transkriptio

1 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Jätelautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Raatihuoneenkatu 9, 6. krs Tuomi Juha, Pj Murtonen Leena Perkiö Marjatta Koivusaari Juhani Eskelinen Olli-Pekka Lehtonen Kyösti Alho Aimo Kahilainen Nora Ojanen Petri Siijärvi Tiina Haaparanta Malla Laakso Esko Takala Nina, Vpj Muut osallistujat POISSA Ala-Könni Satu Raita Hanna Järvinen Jenna Jätehuoltokoordinaattori Kh:n edustaja Palvelusihteeri MUUTOKSENHAKUOHJEET Liitettiin pöytäkirjaan liitteet 2 ja 4 ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Juha Tuomi Jenna Järvinen KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Todettiin 40 Pykälät Sivut 1-18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Paikka ja aika Hämeenlinna Sähköinen tarkastus Sähköinen tarkastus Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aimo Alho Hämeenlinna Petri Ojanen Todistaa Palvelusihteeri Jenna Järvinen

2 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Jätelautakunta PÖYTÄKIRJA 5 / 2016 Kokousaika klo Kokouspaikka Raatihuoneenkatu 9, 6. krs Käsiteltävät asiat 40 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 1 41 Pöytäkirjan tarkastajat 2 42 Käsittelyjärjestys 3 43 Jätteenkuljetusten kilpailutussuositukset 4 44 Jätelain 42 :n mukainen hakemus poikkeamiseksi velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon / Mehiläinen Oy ja Mediverkko-yhtiöt 9 45 Jätelautakuntien neuvottelupäivät Viranhaltijapäätökset Jätelautakunnan tietoon saatettavat kirjeet 18

3 Jätelautakunta Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen JÄTELA Päätös: Todettiin. Muutoksenhaku: Liite 2.

4 Jätelautakunta Pöytäkirjan tarkastajat JÄTELA Ehdotus: Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan jäsenet Aimo Alho ja Petri Ojanen. Päätös: Jätelautakunta hyväksyi ehdotuksen. Muutoksenhaku: Liite 2.

5 Jätelautakunta Käsittelyjärjestys JÄTELA Hallintosäännön 6 luvun 6 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Päätös: Asiat käsiteltiin esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Muutoksenhaku: Liite 2.

6 Jätelautakunta Dnro JÄTELA:2289 / Jätteenkuljetusten kilpailutussuositukset JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p Jätelautakunta Kolmenkierto on tähän asti hyväksynyt päätöksellään Kiertokapula Oy:n tekemät jätteenkuljetusurakoiden tarjouspyynnöt, sekä niihin liittyvät hankinnat. Jätelautakunnalla ei kuitenkaan ole juridista asemaa tehdä kilpailutus- tai hankintapäätöksiä, koska se ei jätehuoltoviranomaisena ole hankintayksikkö näissä asioissa. Jätehuollon operatiivinen vastuu on kunnalla, jolloin hankintapäätökset tekee hankintayksikkö (kunta tai Kiertokapula Oy). Näin ollen jätelautakunta ei enää jatkossa tee päätöksiä kilpailutuksista tai hankinnoista, jotka koskevat jätehuollon operatiivista puolta. Korkeimman hallinto-oikeuden vahvistamassa jätelautakunnan kuljetusjärjestelmäpäätöksessä ( ) todetaan, että jätteenkuljetusten kilpailuttaminen toteutetaan jätehuoltoviranomaisen myöhemmin antaman päätöksen ehtojen mukaisesti. Lautakunta esittää kantansa kilpailutuksen ehtoihin tällä päätöksellä. Kilpailutuksen ehdot Jätelautakunta katsoo, että Kiertokapulan ja kuntien tulee huolehtia erikokoisten jätteenkuljetusyritysten mahdollisuuksista osallistua ja voittaa tarjouskilpailuja. Näin pyritään varmistamaan se, että Kolmenkierron alueella on kilpailutukseen osallistuvia yrityksiä myös pidemmällä aikavälillä. Tämä tapahtuu kiinnittämällä huomiota muun muassa lautakunnan esittämiin ehtoihin. Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa kilpailutus mahdollistaa myös uusien yritysten tulon markkinoille, mikä ei ollut käytännössä mahdollista kiinteistönhaltijan järjestämässä jätteenkuljetuksessa. Jätelautakunnan ehdoista voidaan kuitenkin poiketa, jos se kunnan ja kuntalaisten etu huomioon ottaen on tarpeen. Jätelautakunnan asettamien ehtojen toteutumista on kuitenkin vakavasti tarkasteltava kilpailutusprosessin aikana, jotta kaikilla jätelautakunnan alueella toimivilla yrittäjillä olisi mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuihin ja voittaa urakoita. Jätelautakunta seuraa toimialueellaan tapahtuvaa jätteenkuljetuksen kilpailutusta ja hankintoja. Näitä koskevat päätökset on toimitettava lautakunnalle tiedoksi. Jätelautakunta Kolmenkierron alueella jätteenkuljetuksen urakoita kilpailutettaessa ja hankittaessa on noudatettava seuraavia ehtoja: 1. Kokonaistarjousharkinta Kokonaistarjouksen pyytäminen ja sen arvottaminen edullisempien osatarjouksien edelle heikentää pienempien yritysten mahdollisuuksia voittaa urakoita. Tulee harkita, voidaanko kokonaistarjouksen pyytämisestä kokonaan luopua, vai voitaisiinko kokonaistarjouksen valintaan liittää esimerkiksi jokin ehto, milloin voidaan valita osatarjoukset, vaikka niiden yhteenlaskettu kustannus olisikin isompi kuin kokonaistarjouksen.

7 Jätelautakunta Urakka-alueet Urakka-alueiden muodostamisessa on tarkasteltava mahdollisuutta muodostaa alueet yli kuntarajojen. Uusien urakka-alueiden aikataulut tulisi sovittaa olemassa oleviin aikatauluihin. Naapurikuntien ja mahdollisten sopivien kuntarajojen ylittävien urakka-alueiden voimassa olevia urakka-aikoja tulisi tarkastella niin, että niitä voidaan tarpeen mukaan kilpailuttaa samaan aikaan. Urakka-alueiden koossa tulee ottaa huomioon erikokoisten yritysten mahdollisuudet osallistua niistä kilpailemiseen. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki urakka-alueet tulee pilkkoa pieniksi vaan, että tarjouspyynnössä voisi mahdollisuuksien mukaan olla erikokoisia alueita. 3. Urakka-ajat Urakka-aikojen pituuksia suunniteltaessa tulee ottaa huomioon ympäröivien alueiden urakkojen aikataulutus. Tarkoituksenmukaisinta olisi päästä tilanteeseen, jossa tarjouskilpailuja olisi tasaisin väliajoin tarjolla yrittäjille. 4. Kalustovaatimukset Kalustovaatimuksissa tulee ottaa huomioon urakka-alueen koko ja laatu, sekä aiotun urakka-ajan kesto ja näiden perusteella muodostuva mahdollisuus investoida uuteen kalustoon, mikäli se on tarpeen. Tarvittaessa tulee harkita, voitaisiinko kaluston hankintaan antaa siirtymäaikaa, jotta kalustoinvestointeja voisi olla mahdollista tehdä vasta, kun on varmistunut, että voittaa jonkun urakan. Yritysten nykyisen kaluston laatu ja määrä olisi hyvä selvittää sopivassa yhteydessä. 5. Alihankinta Aliurakoitsijoiden käytön mahdollistamiseen tulee kiinnittää huomiota. Nykyisen kilpailutuskäytännön mukaan mahdollinen aliurakoitsija tulee olla tiedossa jo tarjousvaiheessa. Tämä rajoittaa toisaalta tarjouskilpailuun osallistumista ja toisaalta aliurakoitsijaksi ryhtymistä. Mikäli aliurakoinnista ei voida sopia jälkeenpäin, se vaikeuttaa pienten yritysten toimintaa. 6. Hankintaklinikat Hankintaklinikoita tulee järjestää yritysten tueksi ennen tarjouskilpailujen järjestämistä ainakin uusien alueiden siirtyessä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen. Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Jätelautakunta päättää hyväksyä ehdotuksen mukaiset kilpailutuksen ehdot, ja antaa ne tiedoksi toimialueensa kunnille sekä Kiertokapula Oy:lle. Keskustelun kuluessa Petri Ojanen ehdotti asian palauttamista valmisteltavaksi. Ehdotusta kannatti Aimo Alho ja muut lautakunnan jäsenet hyväksyivät ehdotuksen yksimielisesti. Päätös: Jätelautakunta päätti palauttaa asian valmisteltavaksi.

8 Jätelautakunta Merkittiin pöytäkirjaan, että asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen pidettiin tauko klo JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p Jätelautakunta Kolmenkierto on tähän asti hyväksynyt päätöksellään Kiertokapula Oy:n tekemät jätteenkuljetusurakoiden tarjouspyynnöt, sekä niihin liittyvät hankinnat. Jätelautakunnalla ei kuitenkaan ole juridista asemaa tehdä kilpailutus- tai hankintapäätöksiä, koska se ei jätehuoltoviranomaisena ole hankintayksikkö näissä asioissa. Jätehuollon operatiivinen vastuu on kunnalla, jolloin hankintapäätökset tekee hankintayksikkö (kunta tai Kiertokapula Oy). Näin ollen jätelautakunta ei enää jatkossa tee päätöksiä kilpailutuksista tai hankinnoista, jotka koskevat jätehuollon operatiivista puolta. Korkeimman hallinto-oikeuden vahvistamassa jätelautakunnan kuljetusjärjestelmäpäätöksessä ( ) todetaan, että jätteenkuljetusten kilpailuttaminen toteutetaan jätehuoltoviranomaisen myöhemmin antaman päätöksen ehtojen mukaisesti. Lautakunta esittää kantansa kilpailutuksen ehtoihin tällä päätöksellä. Kilpailutussuositukset Jätelautakunta katsoo, että Kiertokapulan ja kuntien tulee huolehtia erikokoisten jätteenkuljetusyritysten mahdollisuuksista osallistua ja voittaa tarjouskilpailuja. Näin pyritään varmistamaan se, että Kolmenkierron alueella on kilpailutukseen osallistuvia yrityksiä myös pidemmällä aikavälillä. Tämä tapahtuu kiinnittämällä huomiota muun muassa lautakunnan esittämiin suosituksiin. Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa kilpailutus mahdollistaa myös uusien yritysten tulon markkinoille, mikä ei ollut käytännössä mahdollista kiinteistönhaltijan järjestämässä jätteenkuljetuksessa. Jätelautakunnan esittämistä suosituksista voidaan kuitenkin poiketa, jos se kunnan ja kuntalaisten etu huomioon ottaen on tarpeen. Jätelautakunnan päätöksellään hyväksymiä suosituksia on kuitenkin vakavasti tarkasteltava kilpailutusprosessin aikana, jotta kaikilla jätelautakunnan alueella toimivilla yrittäjillä olisi mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuihin ja voittaa urakoita. Jätelautakunta seuraa toimialueellaan tapahtuvaa jätteenkuljetuksen kilpailutusta ja hankintoja. Näitä koskevat päätökset on toimitettava lautakunnalle tiedoksi. Jätelautakunta Kolmenkierron alueella jätteenkuljetuksen urakoita kilpailutettaessa ja hankittaessa on noudatettava seuraavia suosituksia: 1. Kokonaistarjousharkinta Kokonaistarjouksen pyytäminen ja sen arvottaminen edullisempien osatarjouksien edelle heikentää pienempien yritysten mahdollisuuksia voittaa urakoita.

9 Jätelautakunta Tulee harkita, voidaanko kokonaistarjouksen pyytämisestä kokonaan luopua, vai voitaisiinko kokonaistarjouksen valintaan liittää esimerkiksi jokin ehto, milloin voidaan valita osatarjoukset, vaikka niiden yhteenlaskettu kustannus olisikin isompi kuin kokonaistarjouksen. 2. Urakka-alueet Urakka-alueiden muodostamisessa on tarkasteltava mahdollisuutta muodostaa alueet yli kuntarajojen. Uusien urakka-alueiden aikataulut tulisi sovittaa olemassa oleviin aikatauluihin. Naapurikuntien ja mahdollisten sopivien kuntarajojen ylittävien urakka-alueiden voimassa olevia urakka-aikoja tulisi tarkastella niin, että niitä voidaan tarpeen mukaan kilpailuttaa samaan aikaan. Urakka-alueiden koossa tulee ottaa huomioon erikokoisten yritysten mahdollisuudet osallistua niistä kilpailemiseen. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki urakka-alueet tulee pilkkoa pieniksi vaan, että tarjouspyynnössä voisi mahdollisuuksien mukaan olla erikokoisia alueita. 3. Urakka-ajat Urakka-aikojen pituuksia suunniteltaessa tulee ottaa huomioon ympäröivien alueiden urakkojen aikataulutus. Tarkoituksenmukaisinta olisi päästä tilanteeseen, jossa tarjouskilpailuja olisi tasaisin väliajoin tarjolla yrittäjille. 4. Kalustovaatimukset Kalustovaatimuksissa tulee ottaa huomioon urakka-alueen koko ja laatu, sekä aiotun urakka-ajan kesto ja näiden perusteella muodostuva mahdollisuus investoida uuteen kalustoon, mikäli se on tarpeen. Tarvittaessa tulee harkita, voitaisiinko kaluston hankintaan antaa siirtymäaikaa, jotta kalustoinvestointeja voisi olla mahdollista tehdä vasta, kun on varmistunut, että voittaa jonkun urakan. Yritysten nykyisen kaluston laatu ja määrä olisi hyvä selvittää sopivassa yhteydessä. 5. Alihankinta Aliurakoitsijoiden käytön mahdollistamiseen tulee kiinnittää huomiota. Nykyisen kilpailutuskäytännön mukaan mahdollinen aliurakoitsija tulee olla tiedossa jo tarjousvaiheessa. Tämä rajoittaa toisaalta tarjouskilpailuun osallistumista ja toisaalta aliurakoitsijaksi ryhtymistä. Mikäli aliurakoinnista ei voida sopia jälkeenpäin, se vaikeuttaa pienten yritysten toimintaa. 6. Hankintaklinikat Hankintaklinikoita tulee järjestää yritysten tueksi ennen tarjouskilpailujen järjestämistä ainakin uusien alueiden siirtyessä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen. Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Jätelautakunta päättää hyväksyä ehdotuksen mukaiset kilpailutussuositukset, ja antaa ne tiedoksi toimialueensa kunnille sekä Kiertokapula Oy:lle.

10 Jätelautakunta Päätös: Jätelautakunta hyväksyi ehdotuksen. Muutoksenhaku: Liite 2.

11 Jätelautakunta Dnro JÄTELA:4418 / Jätelain 42 :n mukainen hakemus poikkeamiseksi velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon / Mehiläinen Oy ja Mediverkko-yhtiöt JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p Mehiläinen Oy ja Mediverkko-yhtiöt Suomessa hakevat jätelain 42 :n mukaista poikkeamislupaa velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon viiden vuoden määräajaksi oheisen hakemuksen mukaisesti. Hakemus lisäselvityksineen sekä Kiertokapulan lausunto ovat nähtävillä kokouksessa. Sosiaali- ja terveyspalvelut voidaan jättää kunnan järjestämän jätehuollon ulkopuolelle hakemuksesta, mikäli jätelain 42 :n mukaiset edellytykset täyttyvät. Edellytyksenä on, että näin järjestetty jätehuolto on perusteltua kiinteistön muun jätehuollon järjestämiseksi ja johtaa etusijajärjestyksen toimeenpanon kannalta parempaan lopputulokseen, eikä siitä aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle eikä ympäristölle. Päätös voidaan tehdä enintään viideksi vuodeksi. Jätelautakunta on päätöksellään siirtänyt toimivaltaansa viranhaltijalle kunnalliseen jätehuoltoon kuulumisesta poikkeamisesta päättämisessä yksittäisissä tapauksissa palvelujen ja hallinnon jätteen osalta. Koska nyt käsiteltävässä hakemuksessa on kyse useammasta saman hakijan toimipisteestä, päätöksen tekee jätelautakunta. Hakemus Hakemuksen mukaan jätelautakunta Kolmenkierron toimialueella sijaitsevat seuraavat hakijan toimipisteet: - Lääkärikeskukset ja sairaalat: Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna - Työelämäpalvelut (sivutoimipisteet): Hämeenlinna: SSAB, Kiipulan työpaikkavastaanotto - Suun terveys/oma hammaslääkäripalvelu: Hämeenlinna, Palokunnankatu - Hammaslaboratoriot: Hyvinkää - Mielenterveyspalvelut: Huuna (Janakkala, Tervakoski), Linnamäki (Hämeenlinna Lammi), Metsola (Hyvinkää), Pihkala (Hyvinkää), Riihilehto (Mäntsälä), Vanajanharju (Hämeenlinna), Visamäki (Hämeenlinna), Kukkola (Hausjärvi, Oitti) - Vammaispalvelut: Hämeen tukikoti (Hämeenlinna) - Ikääntyneiden palvelut: Mäntykoto (Hyvinkää), Wäinämöinen (Valkeakoski) - Lastensuojelu: Peiponpesä (Hyvinkää), Harakkamäki (Mäntsälä), Ilvesmäki (Mäntsälä), Palmukoti (Kerava), Varatie (Janakkala), Palmukoti (Tuusula) Toimipisteet on jaettu hakemuksessa kolmeen ryhmään. Kaksi ryhmää on määritetty toimipisteen kokoluokan mukaan seuraavasti: A- tai B- merkinnän toimipisteet toimivat pääosin omissa tai omaan toimintaan vuokratuissa liiketaloissa kuten palvelutaloissa tai -keskuksissa. Näissä kohteissa jätehuolto on järjestetty Mehiläisen ohjauksen mukaisesti yhteneväisesti.

12 Jätelautakunta Jätteenkeräyksen uusio- ja hyötykäyttö pidetään korkealla ja samalla jätekuljetuksen käyntimääriä minimoidaan. Lajittelun ansiosta toimipisteissä syntyvän yhdyskuntajätteen määrä on saatu vähäiseksi. C- tai D-merkinnän toimipisteet ovat kevyitä palvelutoimipisteitä. Ne sijaitsevat isommissa liiketaloissa kuten kauppakeskuksissa tai kauppakiinteistöissä, joissa toimii myös muita liikeyrityksiä. Näissä kiinteistöissä jätehuolto on järjestetty yhteisesti, myös yhdyskuntajätteen osalta, jotta kuljetusmäärät on voitu minimoida. In house-ryhmään kuuluvista toimipisteistä viranomainen ei ole saanut lisäselvityspyynnöstä huolimatta kuvausta, mutta nimikkeistä päätellen kyse on työterveyshuoltopalveluista palvelun ostavan tahon tiloissa. Hakijan edustajalta Sawa Oy:ltä on päivätyllä kirjeellä pyydetty täydennystä hakemukseen, koska hakemuksesta ei käynyt ilmi kaikki lain edellyttämät tai muuten päätöksentekoa varten tarpeelliset tiedot. Lisäselvitys on toimitettu Täydennyspyyntö ja hakijan toimittama selvitys ovat nähtävillä lautakunnan kokouksessa. Hakemuksen perustelut Hakemuksessa ja lisäselvityksessä on esitetty muun muassa seuraavia perusteita poikkeuksen myöntämiselle: 1. Miksi on perusteltua Perusteena määräaikaisen poikkeusluvan myöntämiselle jätehuollon järjestämiseksi Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöt Suomessa toimipisteille omilla keskitetyillä jätehuoltosopimuksilla katsomme, että yhden kiinteistön tiloissa voitaisiin parhain tuloksin sekä turvallisimmin huolehtia, vastata ja kehittää jätehuollon vastuullisuutta liiketila-alueeiia. 2. Etusijalla olevat perusteet Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöt Suomessa kykenevät keskitetyllä omalla jätehuoltosopimuksella vastaamaan parhaiten ja turvallisimmin jätehuollon asettamista vastuutehtävistä: - palo- ja pelastustoiminnasta, kuten huolehtimaan jätekeräystilojen paloturvallisuudesta - jätehuollon ympäristö- ja liikenneturvallisuusvastuun hoitamisesta, kuten jätehuollon tyhjennyskuljetusten minimoinnista sekä suoritettavien jätenoutokuljetusten täyttöasteen pitämisestä korkeana nykyisellä keskitetyllä kiinteistön yhteiskeräyksellä. Tällöin vain yksi kuljetusajoneuvo suorittaa yhden kerättävän jätekeräysmateriaalin tyhjennyksen, mikä pitää kuljetusten liikennemäärät minimissä - jätehuollon keräystilojen käytön ja lajittelun ohjeistamisesta sekä valvomisesta, kuten yhteisten liiketoimintayrityksien opastusten avulla ohjeistamaan kaikkia kiinteistön jätehuollon käyttäjiä sekä esim. siivousliikkeitä ja tällä tavoin huolehtimaan sekä valvomaan keräysten käyttöä kokonaisvaltaisesti parhaan kierrätyksen tason saavuttamiseksi ja varmistamiseksi

13 Jätelautakunta Perusteet ympäristölle Mehiläinen Oy sekä Mediverkko-yhtiöt Suomessa kykenee parhaiten vastaamaan keskitetyllä omalla jätehuollon keräys- ja kuljetuspalvelusopimuksella jätehuollon ympäristövastuun sekä liikenneturvallisuuden vaikutusten kuormittamisen minimoinnista sekä ympäristölle että lähialueelle. Näitä ovat mm. jätehuollon tyhjennyskuljetusten minimointi, jolloin suoritettavien jätehuollon tyhjennyskuljetusten kuormien täyttöaste pidetään suurena nykyisen keskitetyn kiinteistön yhteisjätekeräyksessä. Tällöin vain yksi kuljetusajoneuvo suorittaa yhden jätekeräystyhjennyksen, mikä pitää kuljetusten liikennemäärät alhaisimpina. Mikäli vaihtoehtoisesti yhdyskuntajätekeräys- ja kuljetustehtävä toteutettaisiin kiinteistössä yhteisjätekeräyksestä erillisellä kuljetussopimuksella, aiheuttaisi se samalle keräysmateriaalille (yhdyskuntajäte) kaksi (2) rinnakkaista tyhjennyskuljetusliikennejärjestelmää samasta kiinteistöstä. Kuitenkin erillisenä kerätty yhdyskuntajätteen (siivousjätteen) paino on vähäinen mutta jätesäkkien tilavuus suuri, jolloin erilliskeräyksen tyhjennysnoutoja jouduttaisiin suorittamaan olemattomien kilomäärien johdosta viikoittain kiinteistön yhteisjätekeräyksen rinnalla. Samanaikaisesti erillisen kuljetuskeräyksen sijoittaminen kiinteistön alueelle lisäisi kulkuturvallisuudesta vastaamisen tehtäviä kiinteistölle. 4. Muun liikekiinteistössä syntyvän jätteen määrä suhteessa yhdyskuntajätteen määrään Mehiläinen Oy sekä Mediverkko-yhtiöt Suomessa noudattavat vastuullisen ympäristöhuollon toimintaa kiinteistön keskitetyssä omassa jätehuollossa. Siinä huolehditaan uusiomateriaalien ensisijaisesta keräyksestä ja ohjaamisesta uudelleenkäyttöön jo lajittelukeräyksen vaiheessa. Yhteisellä keskitetyllä omalla jätehuoltosopimuksella pystytään ohjaamaan ja noudattamaan parhaiten jätehuollon asettamia tavoitteita. Kerätyn yhdyskuntajätteen määrä suhteessa muuhun kiinteistössä kerättyyn jätemateriaalien määrään on pysynyt noin 15 % osuudessa. Uusiokäyttömateriaalien osuus jätekeräyksen kierrätyksessä on jo yli 35 %. (Poistettu kohta 5., joka koski poikkeukselle haettua aikaa, ei hakemuksen perusteluja.) 6. Jätelajikohtainen suunnitelma, miten yhdyskuntajäte hoidetaan kiinteistön muun jätehuollon ohessa Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöiden keskitetyssä omassa jätehuollossa yhdyskuntajäte kerätään uusiokäyttömateriaalien talteen ohjaamisen jälkeen ensisijaisesti, jos mahdollista, poltettavana jätekeräyksenä keskitetyssä kiinteistön yhteiskeräyksessä. Siinä huolehditaan kiinteistön käyttäjien saamista yhtenevistä kierrättämisen ohjeista koko kiinteistön alueella sekä uusiomateriaalien ensisijaisesta keräyksestä, jossa materiaalit kerätään uudelleenkäyttöön.

14 Jätelautakunta Syntyvän kunnan vastuulle kuuluvan jätteen määrästä hakemuksessa todetaan, että hakijan kaikilla kiinteistöillä syntyvän yhdyskuntajätteen määrä suhteessa kerättyyn jätemäärään on noin 15 %. Uusiokäyttömateriaalien osuus jätekeräyksen kierrätyksessä on jo yli 35 %. Myös muissa jätelautakunnissa eri puolilla maata on ollut vireillä hakijan samaa asiaa koskevia hakemuksia. Myös parissa muussa laajemman toiminta-alueen kattavassa jätelautakunnassa on asiassa annettu joko hylkäävä päätös, tai jätetty asia tutkimatta muun muassa hakemuksen puutteellisuuden vuoksi. Lausunnot Jätehuoltoviranomainen on pyytänyt asiassa lausuntoa jäteyhtiö Kiertokapula Oy:ltä. Kiertokapula Oy toteaa lausunnossaan seuraavaa: Kiertokapula Oy katsoo, että koska kunnan on järjestettävä sosiaali- ja terveyspalveluissa ja koulutustoiminnassa syntyvien yhdyskuntajätteiden jätehuolto, kuntien ja kuntalaisten edun mukaista on toimia näin ja liittää nämä toimijat kokonaisuudessaan kunnallisen jätehuollon yhteyteen. Kiertokapula Oy on rakentanut vastaanottokapasiteettinsa varautuen koko toimialueensa kuntien alueelta tuleviin kunnan vastuulle kuuluviin jätteisiin. Jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistöjen ja muiden jätteen tuottajien on jätelain velvoittamana liityttävä kunnan jätehuoltojärjestelmään kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvan yhdyskuntajätteen osalta ja noudatettava alueen jätehuoltomääräyksiä. Kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluva jäte kuljetetaan tällöin kiinteistön keräyspaikasta jätehuoltomääräysten 12 :n mukaisiin Kiertokapula Oy:n osoittamiin vastaanottopaikkoihin ja tästä emme näe syytä poiketa myöskään anojan osalta. Tuottajavastuunalaiset jätteet toimitetaan joka tapauksessa tuottajan järjestämiin vastaanottopaikkoihin. Kyseisessä hakemuksessa esitetyt perustelut ovat hyvin ylimalkaiset ja kevyet syntyvän yhdyskuntajätteen pienestä osasta ja paremmasta jätteiden hyödyntämisestä. Lisäksi toiminnan sijoittumisesta erityyppisiin kiinteistöihin on aivan liian vähän tietoa. Hakemuksen käsittely Jätelain 42 :n 1 momentin mukaan kunta voi jätteen haltijan hakemuksesta päättää, että 32 :n 1 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitetun jätteen jätehuolto 40 :n 1 momentista poiketen voidaan järjestää 4 luvun mukaisesti, jos näin järjestetty jätehuolto on perusteltua kiinteistön muun jätehuollon järjestämiseksi ja johtaa etusijajärjestyksen toimeenpanon kannalta parempaan lopputulokseen eikä siitä aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle eikä terveydelle. Päätös tehdään määräajaksi enintään viideksi vuodeksi. Jätelain mukaan vapautusta ei voida myöntää, jos toiminnassa syntyy pelkästään yhdyskuntajätettä. Jätelain 42 :n mukaan poikkeusta ei siis voida myöntää asumisessa (mukaan lukien asuntolat) syntyvän jätteen osalta. Jätelain 32 :n 1 momentin 1 kohdassa luetellaan 42 :n mukaiseen poikkeukseen kuulumaton yhdyskuntajäte, jota on vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, asuntolassa tai muussa asumisessa syntyvä jäte.

15 Jätelautakunta Jätelain 8 :n 1 momentin mukaan kaikessa toiminnassa on mahdollisuuksien mukaan noudatettava etusijajärjestystä: Ensisijaisesti on vähennettävä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta. Jos jätettä kuitenkin syntyy, jätteen haltijan on ensisijaisesti valmisteltava jäte uudelleenkäyttöä varten tai toissijaisesti kierrätettävä se. Jos kierrätys ei ole mahdollista, jätteen haltijan on hyödynnettävä jäte muulla tavoin, mukaan lukien hyödyntäminen energiana. Jos hyödyntäminen ei ole mahdollista, jäte on loppukäsiteltävä. Sawa Oy ei ole pyynnöstä huolimatta selvittänyt jätehuoltoviranomaiselle, mitä toimintaa hakemuksen kohteina olevissa 25 toimipisteessä harjoitetaan. Viranomaisen selvitystyön mukaan arviolta 17 kohteessa pääasiallinen toiminta on oletettavasti asumista, johon 42 :n mukaista poikkeusta ei voida myöntää. Muiden kiinteistöjen osalta viranomaisella ei ole tietoa, millaisia toimintoja niissä on, millaisissa kiinteistöissä ne sijaitsevat, miten niiden jätteenkäsittely on tällä hetkellä järjestetty, tai millaista jätettä ja millaisia määriä jätettä niissä syntyy, joten myöskään näiden kiinteistöjen osalta jätelain 42 :n mukaista tarkastelua ja harkintaa ei ole voitu tehdä. Toimipisteiden osoitteita tai sijaintitietoja ei löytynyt hakemuksesta tai lisäselvityksestä. Sawa Oy on selvityksessään ilmoittanut viranomaiselle, että aluetoimipisteiden osoitetiedot löytyvät internetistä yhtiönimen hakujen alta. Sawa Oy on ilmoittanut selvityksessään, ettei se päätöksen saamiseksi kokoa yhtiön toimipaikkakohtaisista tämänhetkisistä yhdyskuntajätteen keräysastiamääristä erillisselvityksiä. Hakemuksessa ei ole esitetty toimipistekohtaisia jätemääriä. Päätöksen perustelut Hakemuksessa ei ole esitetty perusteluja sille, että vaihtoehtoinen jätehuoltojärjestely yhdyskuntajätteelle johtaisi etusijajärjestyksen toimeenpanon kannalta parempaan lopputulokseen kunnalliseen jätehuoltoon verrattuna. Perusteena etusijajärjestyksen kannalta parempaan lopputulokseen pääsemiselle jätehuollossa ei voi olla hakijan sisäisen ohjeistuksen selkeytys tai yhdyskuntajätteen keräyksen hallinta ja kehittäminen. Asiaan liittyvät tiedot ovat osin laadultaan myös sellaisia, että viranomaisella ei ole mitään mahdollisuutta selvittää niitä, ellei hakija hakemuksessaan niitä itse tuo esille. Viranomaisella ei ole mahdollisuutta selvittää esimerkiksi toimipisteiden jätelajeja ja -määriä tai jätteiden toimituspaikkoja. Hakijan tehtävä on hakemuksessaan selvittää, mitä jätteitä kohteissa syntyy, ja syntyykö yhdyskuntajätteen lisäksi erityisjätettä. 42 :n mukaista vapautusta ei voida myöntää, koska toimipisteissä muodostuvan jätteen laadusta ei ole tarkempaa tietoa. Jätelain mukaan vapautusta ei voida myöntää, jos toiminnassa syntyy pelkästään yhdyskuntajätettä. Sawa Oy:n valtakirja hoitaa Mehiläinen Oy:n hakemusasiaa on kyseenalainen. Hakemuksen mukana tulleen valtakirjan pätevyys on kyseenalaistunut, koska valtakirjan allekirjoittanut itse toteaa päivätyssä sähköpostissaan nimenkirjoitusoikeuden olevan kaikkien yhtiöiden osalta toimitusjohtajalla, ja valtakirjalla lakiasiainjohtajalla sekä talousjohtajalla.

16 Jätelautakunta Hakijan edustajaa ei ole pyydetty toimittamaan uutta valtakirjaa, sillä hän on ilmoittanut samaan poikkeushakemusasiaan liittyen toiselle jätelautakunnalle , että hakija ei tule toimittamaan asianmukaista valtakirjaa asiassa. Lisäselvityksestä huolimatta hakemus ei riitä pohjaksi päätöksentekoon. Sawa Oy:n vastauksesta ei käy ilmi jätehuoltoviranomaisen pyytämät tiedot. Hakemuksen ja lisäselvityksen perusteella on mahdotonta arvioida, voidaanko jätelain 42 :n mukaista poikkeusta myöntää mihinkään hakemuksessa mainituista Mehiläinen Oy:n tai Mediverkko-yhtiöiden toimipisteeseen pois lukien Lääkäriasema Mehiläinen Hyvinkäällä, jolle poikkeus on myönnetty aiemmin. Näin ollen hakemus tulee hylätä. Hakijalta edellytettävät toimenpiteet Hakemuksessa mainittujen seuraavien Mehiläinen Oy:n toimipisteiden on Kiertokapula Oy:n kanssa tarkistettava jätehuolto kunnan vastuulle kuuluvan jätteen osalta ja sovittava kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen liittymisestä jätelautakunta Kolmenkierron alueen jätehuoltomääräysten mukaisesti ja ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle mennessä, milloin liittyminen tapahtuu. Toimipisteet ovat: - Hausjärvi: Kukkola - Hyvinkää: Hammaslaboratorio, Peiponpesä, Pihkala, Metsola, Mäntykoto - Kerava: Palmukoti - Mäntsälä: Ilvesmäki, Harakkamäki, Riihilehto - Riihimäki: Lääkärikeskus - Tuusula: Palmukoti - Valkeakoski: Wäinämöinen Lisäksi seuraavien toimipisteiden osalta on tarkistettava, että yhdyskuntajätteet (pois lukien tuottajavastuun alaiset jätteet) toimitetaan Kiertokapula Oy:n osoittamiin vastaanottopaikkoihin, ja että jätehuolto hoidetaan jätelautakunta Kolmenkierron alueen jätehuoltomääräysten mukaisesti. Toimenpiteistä asiassa on ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle mennessä. Toimipisteet ovat: - Hämeenlinna: Hämeen tukikoti, Kiipulan työpaikkavastaanotto, Linnamäki, Lääkärikeskus, SSAB, Palokunnankatu (Suun terveys/oma hammaslääkäri), Vanajanharju, Visamäki - Janakkala: Huuna, Varatie Hyvinkään Lääkäriasema Mehiläiseen liittyen jätehuoltoviranomainen huomauttaa Mehiläinen Oy:lle, että vuosiraportointi lääkärikeskuksen jätteiden osalta on tullut tehdä vs. jätehuoltokoordinaattorin edellä mainitun päätöksen mukaan mennessä. Raportointivelvollisuus perustuu jätelain 42 :n 2 momenttiin. Raportointia ei ole tehty. Kalenterivuotta 2015 koskeva raportti toiminnassa syntyneen jätteen lajista ja määrästä sekä jätteen toimituspaikoista ja käsittelytavasta on toimitettava jätehuoltoviranomaiselle mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään mennessä. Mikäli raporttia ei toimiteta määräaikaan mennessä, päätös voidaan ottaa uudelleen tarkasteluun.

17 Jätelautakunta Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Jätelautakunta päättää 1. hylätä hakemuksen. Päätös ei koske Hyvinkään Lääkäriasema Mehiläistä (Kauppakeskus Willa), jolle vs. jätehuoltokoordinaattori on viranhaltijapäätöksellään nro (Dnro 96/2015) jo myöntänyt poikkeusluvan. 2. velvoittaa Mehiläinen Oy:tä ilmoittamaan kohdassa Hakijalta edellytettävät toimenpiteet luetellut asiat mainittuihin määräaikoihin mennessä. Päätös: Jätelautakunta hyväksyi ehdotuksen. Muutoksenhaku: Liite 4.

18 Jätelautakunta Dnro JÄTELA:3127 / Jätelautakuntien neuvottelupäivät 2016 JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, puh Jätelautakuntien neuvottelupäivät järjestetään Vantaalla. Tilaisuus on tarkoitettu jätelautakuntien jäsenille, esittelijöille ja valmistelijoille sekä muille kuntien jätehuollosta vastaaville henkilöille ja kuntien jätehuoltoyhtiöiden henkilöstölle. Päivien teemoja ovat muun muassa jätehuollon kuntavastuun rajaaminen, hankintalain ja jätelain uudistamistyö sekä pakkausjätteen tuottajavastuu. Ohjelmassa on myös esimerkkejä kiertotalouden edistämisestä sekä viimeaikaisista oikeuden päätöksistä. Lisäksi on mahdollisuus osallistua tutustumiskäynnille joko Vantaan uuteen jätevoimalaan tai Ämmässuon uuteen biokaasulaitokseen ja ekoteollisuuskylään. Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Jätelautakunta keskustelee ja päättää enintään kahden jätelautakunnan jäsenen osallistumisesta neuvottelupäiville. Päätös: Jätelautakunta päätti, että neuvottelupäiville osallistuu Olli-Pekka Eskelinen. Muutoksenhaku: Liite 2.

19 Jätelautakunta Viranhaltijapäätökset JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p Jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könnin päätökset: nro 26 Poikkeaminen jätehuoltomääräyksistä, jäteastian tyhjennysten keskeytys määräajaksi (Tuusula) nro 27 Poikkeaminen jätehuoltomääräyksistä, pidennetty biojäteastian tyhjennysväli (Hämeenlinna) nro 28 Poikkeaminen jätehuoltomääräyksistä, jäteastian tyhjennysten keskeytys toistaiseksi (Hausjärvi) Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Jätelautakunta päättää merkitä jätehuoltokoordinaattorin päätökset tiedoksi. Päätös: Jätelautakunta hyväksyi ehdotuksen. Muutoksenhaku: Liite 2.

20 Jätelautakunta Jätelautakunnan tietoon saatettavat kirjeet JÄTELA Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, puh Saapuneet kirjeet 1. Riihimäen ympäristölautakunnan päätös Kyselytutkimus kiinteistöjen jätehuollosta Riihimäellä. Dnro 401/ Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätös Luottamushenkilön ero ja uuden varajäsenen vaali / yhteinen jätelautakunta. Dnro 250/2013. Lähteneet lausunnot ym. / jätelautakunta 1. Jätehuoltokoordinaattorin kirje Kiertokapula Oy:lle. Tietojen luovuttaminen jätteenkuljetusrekisteristä Hausjärven Mommilan alue. Dnro 2406/2016. Jätehuoltokoordinaattorin ehdotus: Merkitään tiedoksi. Päätös: Jätelautakunta hyväksyi ehdotuksen. Muutoksenhaku: Liite 2.

21 Jätelautakunta MUUTOKSENHAKUKIELLOT Liite 2 Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa / Hallintolainkäyttölain 5 :n mukaan asiaa ei ole ratkaistu tai jätetty tutkimatta. Pykälät 40-43, Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Lisätään pöytäkirjaan/otteeseen

22 Jätelautakunta VALITUSOSOITUS Liite 4 Pykälä 44 Valitusoikeus Yllämainittuihin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella (hallintovalitus). Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Valitus voidaan tehdä sekä laillisuus- että tarkoituksenmukaisuusperusteella. Valitusviranomainen Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Puh: Fax: hameenlinna.hao@oikeus.fi Avoinna arkisin klo Valitusaika 30 päivää Valitusaika ja sen alkaminen Hallintovalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana. Valituksen sisältö Valituskirjelmässä on ilmoitettava - valittajan nimi ja kotikunta - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valituskirjelmään on liitettävä - päätös, josta valitetaan (alkuperäisenä tai jäljennöksenä) - todistus päätöksen tiedoksiantopäivästä tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle niin ajoissa, että ne ovat perillä viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa valitusviranomaiselle joko viemällä ne henkilökohtaisesti, asiamiestä tai lähettiä käyttäen taikka lähettämällä ne postissa, telekopiona tai sähköpostilla. Asiakirjojen lähettäminen postissa, telekopiona tai sähköpostilla tapahtuu lähettäjän vastuulla. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälä Lisätietoja Tuomioistuinmaksulain ( /1455) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa. Maksu on valituskirjelmäkohtainen. Oikeudenkäyntimaksua ei peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi ( 9). Maksua ei peritä myöskään eräissä sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja lastensuojelua koskevissa asioissa, yleisiä vaaleja koskevissa asioissa eikä eräissä muissa tuomioistuinmaksulain 5 :ssä mainituissa asiaryhmissä. Lisätään pöytäkirjaan/otteeseen

1. Kokonaistarjousharkinta

1. Kokonaistarjousharkinta Jätteenkuljetusten kilpailutussuositukset JÄTELA 8.9.2016 34 Valmistelija: jätehuoltokoordinaattori Satu Ala-Könni, p. 03 621 4194 Jätelautakunta Kolmenkierto on tähän asti hyväksynyt päätöksellään Kiertokapula

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Kokousaika Kokouspaikka 4/2018 klo 17:00 Hämeenlinnan kaupungintalo 6.krs kokoustila Käsiteltävät asiat 47 Sako- ja umpikaivolietteen sekä tapahtumakäymäläjätteen vastaanottomaksut 2019, HS-Vesi...

Lisätiedot

JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUS JÄTELAKI (646 / 2011) LUKU 5 32 OSALLE 42 MUKAISESTI

JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUS JÄTELAKI (646 / 2011) LUKU 5 32 OSALLE 42 MUKAISESTI 29.12.2015 JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUS JÄTELAKI (646 / 2011) LUKU 5 32 OSALLE 42 MUKAISESTI nro: _067/2_ Kohdepaikat: Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöiden toimipisteet Suomessa (liitteet 1A-1Ö)

Lisätiedot

16.02.2016 JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUKSEN LISÄSELVITYS

16.02.2016 JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUKSEN LISÄSELVITYS 16.02.2016 JÄTEHUOLLON POIKKEUSLUPAHAKEMUKSEN LISÄSELVITYS Liite: _1_ MEHILÄINEN OY SEKÄ MEDIVERKKO-YHTIÖT TOIMIPISTEET SUOMESSA Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko-yhtiöt Suomessa toimipisteet ovat määritetty

Lisätiedot

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015

LIITE 4. Lisätietopyyntö Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie Kerava. Hakemus 11030/ /2015 LIITE 4 1 Jätekonsultointi Sawa Oy Pekka Soini Angervontie 8 04260 Kerava Hakemus 11030/14.06.02/2015 Mehiläinen Oy:n sekä Mediverkko-yhtiöiden poikkeuslupahakemus Olemme vastaanottaneet edustamanne Mehiläinen

Lisätiedot

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse:

Jätelautakunnan tavoittaa tarvittaessa myös sähköpostitse: Tiedote 1 (6) Porvoon alueellinen jätelautakunta Rihkamatori B 06100 Porvoo Kunnan järjestämään jätehuoltoon siirtyminen Porvoon alueellinen jätelautakunta toimii jätelain (646/2011) mukaisena jätehuoltoviranomaisena

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Mehiläinen

Mehiläinen Mehiläinen 07.04.2016 Mehiläinen Oy 1927556-5 Familar Oy 2300134-8 Mehiläinen Hoivapalvelut Oy 2099743-4 Riekkomäen Palvelu Oy 1823751-6 Mehiläinen Hammaslaboratoriot Oy 2411161-0 Merger into Mehiläinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 12/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 277, 23.10.2017 Kaupunginhallitus, 552, 25.09.2017 277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Tekninen lautakunta KIHNIÖN KUNTA (7) Tekninen lautakunta. Pöytäkirja 10/2018. Kokousaika ke kello 16:00-17:00

Tekninen lautakunta KIHNIÖN KUNTA (7) Tekninen lautakunta. Pöytäkirja 10/2018. Kokousaika ke kello 16:00-17:00 28.11.2018 1 (7) Kokousaika ke 28.11.2018 kello 16:00-17:00 Kokouspaikka Lottalan kahvihuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Jokioja Tiina Keskinen Irja Koivisto Markus Varapuheenjohtaja Koivisto

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden poikkeushakemus velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon

Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden poikkeushakemus velvollisuudesta luovuttaa jäte kunnan järjestämään jätehuoltoon Dnro TRE: 8148/11.02.04/2015 23.3.2016 Mehiläinen Oy Mediverkko-yhtiöt c/o Jätekonsultointi Sawa Oy Angervontie 8 04260 Kerava Asia: Viite: Täydennyspyyntö Mehiläinen Oy:n ja Mediverkko -yhtiöiden toimipisteiden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 22.2.2018 1 AIKA Torstai 22.2.2018 klo 17.00-18.37 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kuninkaalähteenkatu 14, Hovinarri PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös

Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Perusturvan hallintopäällikkö Yleinen päätös Kirkkonummen kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) KIRDno-2017-35 SOL Palvelut Oy:n siivouspalveluiden hyväksyminen kunnan perusturvalautakunnan valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi Kun kunnan

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 40 Apollo-Rakenne Oy:n asiakirjapyyntö rakennusvirastolle HEL 2016-010823 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Apollo-Rakenne Oy:n pyytämää HKR- Rakennuttajan

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarkastuslautakunta 10.9.2018 Pöytäkirja 5/2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PÖYTÄKIRJAAN OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuviranomainen Tarkastuslautakunnan päätöksiin,

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2016 83 24.05.2016 Aika 24.05.2016 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 85 45 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 54 Länsimetro Oy:n kokouspöytäkirjoja koskevan diaariotteen antaminen HEL 2016-008119 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Vs. kansliapäällikkö päätti todeta, että

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot