Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2016 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2016 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi!"

Transkriptio

1 Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS toimintakertomus Yleistä Vuosi 2016 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön jäseninä olevien liikunta- ja urheiluseurojen laajapohjainen yhteistoiminta käynnistyi Varkauden kaupungintalon valtuustosalissa Järjestön virallistamiskokous pidettiin Hotelli Taipaleessa ja yhdistysrekisteriin kirjautuminen tapahtui Järjestö on toiminut Varkauden kaupungissa toimivien jäsenyhdistysten välisenä yhdyssiteenä sekä tuki-, palvelu-, koulutus- ja edunvalvontaorganisaationa. Järjestön toiminta on pohjautunut varkautelaisten urheilu- ja liikuntatoimintaa toteuttavien yhdistysten väliseen tiiviiseen ja rakentavaan yhteistyöhön. Järjestö ei edelleenkään ole saanut mistään yhteiskunnan lohkolta korvamerkattuja toiminta-avustuseuroja! Kaikki toimintaan, palvelutuotantoon, palkkauksiin ja toimistojen ylläpitämiseen liittyvät varat on saatu palveluja tuottamalla, tukityöllistämällä, hankkeita toteuttamalla ja uusia hankkeita kehittämällä. Varainhankinnassa eikä myöskään toimintojen järjestämisessä ei ole missään tapauksessa menty jäsenyhdistysten ja seurojen apajille. Järjestö on toiminut kohtuullisen hyvässä yhteistyössä Varkauden kaupungin eri hallintokuntien kanssa, tosin työllistämisyksikön kanssa yhteistyö ontui tosi pahanlaisesti vuoden 2016 aikana. Lasten leiritoiminta jatkui edellisten vuosien tapaan. Koululaisten lomaaikoina järjestettiin hyvään perinteiseen tapaan Varkauden kaupungin vapaa-aikatoimen liikuntapalveluiden kanssa yhteistyössä kolme (3) liikunnallista junnu-leiriä. Junnuleirien tavoitteena on ollut liikunnallisesti passiivisten lasten liikuttaminen, liikunnan monipuolisten taitojen opettaminen ja seuratoimintoihin ohjaaminen. Pitkäaikaistyöttömien työllistämistä ja työllistämiseen kohdentuvaa seurojen ja yhdistysten palvelutoimintaa toteutettiin kaupungin kanssa allekirjoitettuun kumppanuussopimukseen ja Pohjois-Savon TE keskuksen kanssa suoritettuun yhteistyöhön pohjautuen.

2 2 Järjestö on allekirjoittanut yhteistyösopimuksia Savon ammatti- ja aikuisopiston eri koulutushaarojen kanssa työssä oppimisesta ja näytöistä. Tämän myötä työllistettynä lähinnä toimisto- ja kuvapajatöissä oli v kahdeksan (8) työssäoppijaa. Työssäoppimissopimukset ovat olleet 1,5-5 kuukauden kestoisia. Leirien ohjaustehtävissä oli nuoria henkilöitä. Heidän tekemästä työstä maksettavat tuntikorvaukset menivät pääsääntöisesti heille itselleen siten, että nuoret olivat töissä verokirjan kanssa. Jotkut hoitivat tehtäviä vielä takavuosien talkootyömalliin siten, että ao. tuntikorvaukset maksettiin heidän omien seurojen pankkitileille. Kaikkiaan leiri- ja kerho-ohjaajia oli vuoden aikana palkattuna kaksikymmentäyhdeksän (29). Vuoden 2016 aikana Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistämislistoilla oli erilaisissa työ- ja työharjoittelusuhteissa sadankuudenkymmenen (160) allekirjoitetun sopimuksen turvin sataneljätoista (114) eri henkilöä. Tähän lukuun ei ole laskettu leirien eikä kerhojen palkallisia ohjaajia. Oppisopimusten myötä v kolme (3) henkilöä suoritti ammattitutkinnon, sai uuden ammatin. Järjestön puheenjohtaja Hannu Kiminkinen ja Varkauden Urheiluseurat ry palkittiin Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikouksessa Helsingissä vuoden urheiluhistoriallisesta teosta. Toimintojen pakonomainen sopeuttaminen käynnistyi alkuvuodesta Tuokokuussa kaupungille esitettiin, että työllistämiseen liittyvä kumppanuussopimus uudistettaisiin toistaiseksi voimassa olevaksi ja myös järjestön puutteellisia työpaikkaohjaajaresursseja tukevaksi. Kaupunginhallituksen kokousten päätökset olivat kuitenkin sellaisia, ettei sopimusta uudisteta ollenkaan vuodelle 2017 ja toistaiseksi voimassaoleva Joutenlahden toimitilan vuokrasopimuskin irtisanotaan. Tätä ennen keväällä oli Kangaspajan ja ulkoilutuksen työt lopetettava kuntouttavassa työtoiminnassa järjestöllä olleiden muille toimijoille siirtämisen vuoksi. Maaliskuussa alkoikin järjestön toimintojen sopeuttaminen, todella raskaan ja raastavan keväällä tietoon tulleen muuton valmistelu ja aika monen pitkäjänteisesti ja hyvin pyörineen toiminnan täydellinen alasajo. Näiden päätösten myötä vuoden loppuun mennessä kaupungista hävisi kolmekymmentäviisi (35) vaikeassa työmarkkinatilanteensa olevan henkilön työpaikkaa ja Urheilumuseon esineistö on epämääräisessä järjestyksessä. Varkauden Urheiluseurat ry on ollut myös v aikana todella hyvin ja laaja-alaisesti verkostoitunut yhteistyöjärjestö.

3 26 vuotta on mallikkaasti toimittu - Varkauden Urheiluseurat ry:n kaltaista liikuntajärjestöjen yhteistyöorganisaatiota ei ole koskaan ollut toiminnassa missään muualla Suomen maassa, järjestö on todellinen erikoisuus suomalaisessa liikuntajärjestökentässä! 3 Järjestön vahvuus on ollut edelleenkin siinä, että Varkauden Urheiluseurat ry on joustava ja erittäin nopeasti muutoksiin pystyvä kansalaisjärjestö. Joustavuus on mahdollistanut sen, että järjestö voi ripeästi tarttua yhteiskunnan eri lohkoilta tarjolle tuleviin toiminta- ja rahoitusmahdollisuuksiin. Jäsenyhdistykset Kertomusvuoden 2016 lopussa järjestön jäseninä olivat seuraavat urheiluseurat ja liikuntatoimintaa toteuttavat ja tukevat yhdistykset: Disc Golf Varkaus ry FC Vanukkaat ry Harjurannan Kisa ry Harjurannan Kyläyhdistys ry Jääpallon Valioerotuomarit ry Kangaslammin Palo- ja Pelastuskerho ry Kartanogolf ry Keilaseura Pyörre ry Keski-Savon Järvipelastajat ry Keski-Savon Keilailuliitto ry Keski-Savon Pateri ry Kommin Kummit ry Koshinkan ry Laakasijat ry Partio-Unnukka ry Pohjois-Savon Näkövammaiset ry Puurtilan Kisa-Pojat ry Ratsastusseura Hakkapeliitat -71 ry Savo-Karjalan petanque-seura Kanuunat ry Savon Dynamo ry Savon Suunta ry Savon Voima Veikot ry Sukellusseura Vesihiisi ry Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n Savon piiri ry Varkauden Aikidoseura ry Varkauden Ampujat ry Varkauden Eläkeläiset ry Varkauden Eläkkeensaajat ry Varkauden Erotuomarikerho ry Varkauden Invalidit ry Varkauden Jalkapallon Turvaksi ry Varkauden Ju-Jutsuseura ry Varkauden Jousiampujat ry Varkauden Jääkiekkotuomarit ry

4 Varkauden kaukalopallo ry Varkauden Kehitysvammaisten Tuki ry Varkauden Kenttä-Veikot ry Varkauden Kickboxing ry Varkauden Kuntoliikunta ry Varkauden Latu ry Varkauden Naisvoimistelijat ry Varkauden NMKY ry Varkauden Palomiesurheilijat ry Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat ry Varkauden Pursiseura ry Varkauden Seudun Diabetes ry Varkauden Seudun Hengitysyhdistys ry Varkauden Seudun Kennelyhdistys ry Varkauden Sul-Kis ry Varkauden Sydänyhdistys ry Varkauden Tae Kwon Do ry Varkauden Tanssikerho Tankoojat ry Varkauden Tarmo ry Varkauden Uimarit ry Varkauden Urheiluautoilijat ry Varkauden Urheiluratsastajat ry Varkauden Voimailuseura ry Varkaus Navitas Maraton ry Varkaus Racing Team ry Viljolahden Kiri ry Viljolahden maa- ja kotitalouseura ry Warkauden Jalkapalloklubi - Warkaus JK ry Warkauden Tanssikellari ry Warkauden Tennisklubi ry Warkis Varkaus ry WJK Juniorit ry WP 35 ry Yama-Arashi ry 4 Jäsenseuroja ja -yhdistyksiä oli toimintavuoden lopussa 68. Järjestön toimitilat Järjestön toimintakeskuksena toimi vuoden loppuun saakka Joutenlahden Kimppa Työpajat. Järjestön toiminnat oli pääsääntöisesti keskitetty Joutenlahden entiselle koululle, mikä sijaitsee osoitteessa Käärmeniementie 15 B, Varkaus. Kesällä 2010 Varkauden Urheiluseurat ry on vuokrannut v alkaen tyhjillään olleet koulutilat Varkauden kaupungilta. Vuokranmaksun määrä on pohjautunut kiinteistön lämpökuluihin. Lisäksi maksettavana olivat sähkökulut ja vastattavana kiinteistönhoito myös viereisen syksyllä romahtaneen koulurakennuksen piha-alueen osalta. Tämän myötä kaupungin saama kustannussäästö on ollut kuukausitasolla noin euroa.

5 Joutenlahden Kimppa Työpajalle oli sijoitettu Urheilumuseo, toimistotyöpisteitä, liikuntasali, kiipeilyseinä, koulutustila, 2 neuvotteluhuonetta, ruokala, sauna, vanhustenpalvelutyön työntekijöiden tukikohta, kangaspaja, kuvapaja, puupaja ja tuoremehuasema. Talon sokkeloisuuden ja tila-ahtauden vuoksi varastoksi pihamaalle oli hankittu aittarakennus sekä tupakoitsijoita varten on järjestön työntekijöiden toimesta rakennettu tupakkakatos. Kokoustilaa jäsenyhdistykset ovat voineet käyttää maksutta ja tarjolla on ollut ennakkoon tilattaessa myös hyvin edullinen kahvitarjoilu. Joutenlahdessa on myös kaksi (2) Beach volley kenttää. Niiden rakentaminen oli tapahtunut yhteistyössä kaupungin ja Varkauden NMKY:n kanssa. Beach-kenttien kunnosta ja toiminnasta vastasi Varkauden Urheiluseurat ry. Varkauden kaupunginhallitus teki 5.9. kokouksessaan päätöksen, että kaupungin ja Urheiluseurat ry:n välinen toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus irtisanomaan alkaen. Tämän myötä Joutenlahden tiloista oli luovuttava vuoden 2016 loppuun mennessä. Muuton myötä jouduttiin loppuvuoden aikana myymään valtaosa kalusteista, autoista ja toimistolaitteistosta. Osa koneista ja kalustosta saatiin sijoitettua Kimppa Kirppiksen tiloihin. 5 Kimppa Kirppiksen toiminta muutettiin Kauppakadulta loppuvuodesta 2013 Tori Torpalle. Järjestön hallituksen yksimieliseen päätökseen pohjautuen allekirjoitettiin Työväenjärjestöjen Oy:n kanssa alkanut kumppanuus- ja vuokrasopimus. Kirpputorin myyntitoiminta aloitettiin Tori Torpalla Kimppa Kirppiksellä alivuokralaisina olivat Varkauden Naisvoimistelijat ja TUL:n Savon piiri. Kiinteistön asunto oli vuokrattuna saakka. Järjestön virallinen postiosoite oli vuoden loppuun saakka Käärmeniementie 15 B, Varkaus. Toimistopalvelut Jäsenyhdistykset ovat voineet saada järjestön toimistopalveluja siten, että niistä on laskutettu ainoastaan aiheutuneet materiaalikulut. yhdistysrekisteri- ja sääntöasioita räätälöityä seurakonsultointia talousneuvontaa postituksia laskutuksia tarvikevälitystä (palkintoja, viirejä, seuralippuja jne )

6 ATK-neuvontaa digi-kuvauksia osoiterekisteriasioita ATK-asennuksia ja korjauksia palkkojen ja palkkioiden laskentaa TE-toimiston tilitysten hoitamisia kirjanpitoja (näistä on laskutettu) opastusta ja innostuksen viritystä seuratoimintoihin! esille nousseen tarpeen mukaan, kaikkea mahdollista! 6 Hallinto Varkauden Urheiluseurat ry pitää vuosittain kaksi (2) sääntömääräistä kokousta. Vuosikokous on sääntöjen mukaan pidettävä maalishuhtikuussa ja syyskokous välisenä aikana. Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Joutenlahden Kimppa Työpajojen kokoustilassa (os. Käärmeniementie 15 B, entinen koulu) keskiviikkona klo Vuosikokouksen puheenjohtajan tehtävää hoiti Päivi Huttunen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n Savon piiri ry ja kokouksen sihteerinä oli järjestön hallituksen sihteeri Anne Koivistoinen. Kokouksen pöytäkirjantarkastajina toimivat Irma Heikkilä ja Annaliisa Ruutiainen Varkauden Naisvoimistelijat ry. Kokouksessa ei äänestetty, päätökset olivat yksimielisiä. Sääntömääräinen syyskokous pidettiin Joutenlahden Kimppa Työpajojen koulutustilassa (os. Käärmeniementie 15 B) tiistaina klo Syyskokouksen puheenjohtajan tehtävää hoiti Päivi Huttunen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n Savon piiri ry ja sihteerinä toimi järjestön hallituksen puheenjohtaja Hannu Kiminkinen. Kokouksen pöytäkirjantarkastajina toimivat Varkauden Naisvoimistelijat ry:n Jonna Silventoinen ja Maarit Tirkkonen. Valtakirjojen tarkastajina ja ääntenlaskijoina toimivat Varkaus Racing Team ry:n Sakari Häyrinen ja Aarne Mustonen. Kokouksessa ei äänestetty, vaan päätökset olivat yksimielisiä. Syyskokouksessa päätettiin hallituksen esitykseen pohjautuen yksimielisesti, että v toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely siirretään pidettävään sääntömääräisen vuosikokoukseen. Samoin päätettiin yksimielisesti, että hallitus toimikaudelle nimetään samassa kokouksessa. Päätökset pohjautuvat hyvin pitkälti kaupungin päätösten mukanaan tuomaan sekavuuden tilaan.

7 Tilintarkastus ja taloudenhoito 7 Vuoden 2016 tilien tilintarkastuspäivä oli Tilintarkastuksen suoritti Juha Tissari Oy KHT-yhteisö, edustajinaan Juha Tissari ja Turo Jaakkola. Järjestön v tilien kirjanpitäjinä toimivat Anne Heikkinen ja Anne Koivistoinen. Hallitus Hallitus kokoontui kuusi (6) kertaa: 4.2., 28.2., 17.4., 19.6., ja Hallituksen muodostivat koko vuoden: Hannu Kiminkinen (6), puheenjohtaja Pekka Hahl (6), varapuheenjohtaja Raimo Ahokas (6) Henrik Kosonen (3) Mika Ojala (1) Esko Ropponen (5) Matti Semi (5) Pekka Toivanen (3) Kari Tyrväinen (0) Anne Koivistoinen (6), hallituksen ulkopuolinen sihteeri Hallituksen työvaliokunta Hallituksen työvaliokuntaan oli nimetty: Hannu Kiminkinen, puheenjohtaja Pekka Hahl Matti Semi Anne Koivistoinen, sihteeri Työvaliokunta kokoontui v aikana useasti kuitenkin siten, että keskusteluista ja tapaamisista ei laadittu pöytäkirjoja. Työllistämisen ohjausryhmä Järjestön ja Varkauden kaupungin työllistämisen kumppanuussopimuksen toteuttamista varten on nimetty ohjausryhmä: Heikki Alanen, puheenjohtaja, Varkauden kaupunki Jouko Kuittinen, Varkauden kaupunki Riitta Mentula-Hyvärinen, Varkauden kaupunki Tiina Rytkönen, Pohjois-Savon TE toimisto Hannu Kiminkinen, sihteeri, Varkauden Urheiluseurat ry Pekka Hahl, Varkauden Urheiluseurat ry Anne Koivistoinen, Varkauden Urheiluseurat ry

8 Työllistämistoiminnan ohjausryhmän kokous järjestettiin Joutenlahden Kimppa Työpajojen koulutustilassa , siihen osallistuivat: 8 Heikki Alanen, puheenjohtaja, Varkauden kaupunki Jouko Kuittinen, Varkauden kaupunki Riitta Mentula-Hyvärinen, Varkauden kaupunki Hannu Kiminkinen, sihteeri, Varkauden Urheiluseurat ry Itä-Suomen aluehallintoviraston AVI:n alueellinen liikuntaneuvosto (Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala) Liikuntaneuvostoon on varkautelaisten edustajana kuulunut järjestön puheenjohtaja Hannu Kiminkinen. Jäsenyydet Varkauden Urheiluseurat ry on ollut Pohjois-Savon Liikunta ry:n jäsenjärjestö. Varkautelaisten edustajana yhdistyksen hallituksessa oli v varapuheenjohtajana Hannu Kiminkinen. Lisäksi hallituksen jäsenenä toimi järjestön varapuheenjohtaja Pekka Hahl. Pohjois-Savon Liikunta ry:n sääntömääräisessä vuosikokouksessa Siilinjärvellä järjestön edustajana oli Hannu Kiminkinen, lisäksi mukana oli Pekka Hahl. Hannu Kiminkinen oli järjestön edustajana myös Siilinjärvellä pidetyssä Pohjois-Savon Liikunta ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa, lisäksi mukana oli Pekka Hahl. Järjestö on Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n yhteisöjäsen. Järjestön hallituksen jäsen Esko Ropponen toimi Mansikan hallituksen jäsenenä, nimetty varahenkilö oli Pekka Hahl. Mansikan hallituksen nuorisojäsenenä oli saakka järjestön esittämänä Ville Leskinen, varahenkilönä oli Tiia Mensonen. Mansikka ry:n vuosikokouksessa Suonenjoella järjestön edustajana oli Esko Ropponen, lisäksi mukana oli Hannu Kiminkinen Joutenlahden Kimppa Työpajat, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n infotilaisuus, edustajina Hannu Kiminkinen ja Esko Ropponen. Järjestön hallituksen kokouksessa päätettiin luopua Valtakunnallinen Työpajayhdistys ry:n jäsenyydestä siten, että jäsenyys oli voimassa saakka. Varkauden Urheiluseurat ry oli voimakkaalla panoksella Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n toiminnan toteuttamisessa.

9 9 Potkurin vuosikokouksessa järjestön edustajana oli Hannu Kiminkinen. Hannu Kiminkinen toimi tähän saakka toimintansa lopettaneen yhdistyksen varapuheenjohtajana ja Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistämä Liisa Savolainen toimistosihteerinä. Järjestön varapuheenjohtaja Pekka Hahl on nimetty Potkurin varatoiminnantarkastajaksi. Varkauden Urheiluseurat ry on hankkinut Varkauden Invalidit ry:ltä kymmenen (10) Tori Torpan osaketta, tämän myötä järjestö on myös Työväenjärjestöjen Oy:n osakasjärjestö. Työväenjärjestöjen Oy:n yhtiökouksessa edustajana oli Hannu Kiminkinen, kokouksessa hänet nimettiin jatkamaan Oy:n hallituksen jäsenenä. Kansainvälinen toiminta Puheenjohtaja Hannu Kiminkinen ja varapuheenjohtaja Pekka Hahl olivat järjestön edustajana Viron Tarton kunnan 2 5. vuosijuhlassa, matka toteutettiin yhteistyössä TUL Järvi-Suomi ry:n ja Savon piirin kanssa. Talous Jäsenyhdistyksiltä on peritty vuoden 2016 jäsenmaksuna 20 euroa / jäsenyhdistys. Järjestö ei ole saanut edelleenkään vuoden aikana miltään yhteiskunnan taholta toimintaansa korvamerkattuja toiminta-avustuksia. Työntekijöiden palkkaukset ja työllistämiset tapahtuivat työllistämistukien, KELA:n työkokeilusopimusten, ostopalvelu- ja kumppanuussopimusten, kuntouttavan työtoiminnan, kaupungin palkkausavustusten ja omien tuottojen turvin tuntuvasti supistuneen ja vähäisen palkkatukityöllistämisen myötä järjestön taloudellinen tila koheni huomattavasti, syynä tähän oli takautuvasti tilitettävät / saadut työllistämistuet. Järjestön kaikki lainavelvoitteet saatiin hoidettua v aikana kuntouttavassa työtoiminnassa olleiden määrän romahtamisen vuoksi järjestön taloudellinen tila tiukkeni loppuvuoden aikana. Jäsenyhdistysten kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelut Järjestön toimistossa tehtiin laskutusperiaatteella kahdenkymmenenkuuden (26) jäsenyhdistyksen talouden kirjanpitotöitä. Ilman minkäänlaista laskutusta ja korvausta tehtiin kymmenen (10) jäsenyhdistyksen palkkalaskenta- ja tilitystöitä.

10 Talkootyöt 10 Varkauden Urheiluseurat ry välitti vuoden aikana jäsenyhdistyksille muutamia talkootöitä, lähinnä järjestyksenvalvontaa ja lumenluontia Järjestetty koulutustoiminta ja osallistuminen koulutuksiin järjestyksenvalvojien peruskurssin 1. osa yhteistyössä TUL Järvi- Suomi ry:n kanssa, kouluttajana Perttu Lampinen, 9 osanottajaa; järjestyksenvalvojien peruskurssin 2. osa yhteistyössä TUL Järvi-Suomi ry:n kanssa, kouluttajana Perttu Lampinen, 9 osanottajaa; järjestyksenvalvojien kertauskurssi yhteistyössä TUL Järvi-Suomi ry:n kanssa, 9 osanottajaa, kouluttajana Perttu Lampinen; Hyvän seuran viestintä koulutus yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunta ry:n kanssa, kouluttajina Tiina Heikkinen PSL, Marko Heikkinen PSL ja Rauno Ylönen Warkauden Lehti, 18 osanottajaa; Kuvapajatoiminta Varkauden Urheiluseurat ry:n toimesta toteutettiin laji- ja seuratoimintoihin liittyvää kuvien ja kirjallisten aineistojen tallennustyötä. Tämä toiminta käynnistyi jo v kesällä. Jäsenyhdistysten toimintaan kohdentuva tallennustyö on ollut maksutonta jäsenpalvelua. Tallennus on kattanut mm. seuraavia toimintoja: - vanhojen kuvien skannaus digi-muotoon - lehtileikekirjojen tallennustyötä - seurojen kirjallisen aineiston arkistointia ja tallennusta - VHS-videofilmien muuttamista DVD-muotoon Toiminnan suuren suosion ja Joutenlahden Kimppa Työpajojen tilan ahtauden vuoksi tätä työtä tehtiin myös Kimppa Kirppiksen yhteydessä Tori Torpalla. Urheilumuseo Joutenlahden Kimppa Työpajoista oli muodostunut myös Varkauden Urheilumuseo. Tiloihin on tallennettu ja laitettu näytille seurojen ja edesmenneiden urheilijoiden palkintoja sekä varusteita sillä teemalla, että järjestön toimitilat toimivat saakka myös Urheilumuseona.

11 Joulukuussa ympäri taloa sijainneen museon näytteillä ollut aineisto tiivistettiin suulliseen sopimukseen pohjautuen alakerran käytävälle ja aikaisemmin kokoustilana olleeseen luokkahuoneeseen. Tehtiin viikon kestänyt turha työ! 11 Kimppa Työpajojen tiloissa on näytille sijoitettu seuraavien seurojen esineistöä tai palkintoja: Enson Pallo ry Kiekko-Salamat Varkaus ry Kiekko Warkaus ry Keski-Savon Pateri ry Könönpellon Kiri ry Puurtilan Kisa-Pojat ry Savon Suunta ry TUL:n Savon piiri ry Varkauden kaupungin liikuntatoimisto Varkauden Kenttä-Veikot ry Varkauden NMKY ry Varkauden Tarmo ry Varkauden Uimarit ry Warkauden Basket ry Warkauden Jalkapalloklubi Warkaus JK ry Warkauden Työväen Palloilijat ry Warkauden Urheilijat ry WP 35 ry Kimppa Työpajojen tiloissa on esillä takavuosina menestyneiden ja myös edesmenneiden urheilijoiden ja toimijoiden esineistöä tai palkintoja: Oiva Halmetoja Varkauden Kenttä-Veikot ry, yu (s.1920, k. 2007) Heikki Hakuli Varkauden NMKY ry, lentopallotuomari (s. 1945) Leena Holopainen Warkauden Urheilijat ry, luistelija (s. 1946, k. 2009) Hugo Ikäheimonen Varkauden Tarmo ry, hiihtäjä (s. 1912, k. 1983) Aulis Immonen Varkauden Tarmo ry, painija (s. 1939, k. 1999) Aulis Immonen Varkauden Pujottelijat, laskettelija (s. 1939, k. 1999) Heikki Kilpeläinen Puurtilan Kisa-Pojat ry, pesäpalloilija (s. 1941, k. 2008) Heikki Mustonen Varkauden Tarmo ry, hiihtäjä (s. 1925, k. 1981) Kari Nieminen Varkauden Jääkiekkotuomarit ry, jääkiekkotuomari (s. 1947) Jaakko Suikkari Warkauden Urheilijat ry, yleisurheilija (s. 1925, k. 2014) Viljo Suhonen Varkauden Tarmo ry, hiihtäjä (s. 1917, k. 2005) Veikko Tarvainen Varkauden Tarmo ry, painija (s.1916, k. 1991) Ilpo Taskinen Kangaslammin Kisailijat, voimanosto (s. 1959, k. 2008) Olli Tyrväinen Varkauden Moottoripyöräurheilijat ry, speedway (s. 1960) Eero Uimonen Warkauden Urheilijat ry, hiihtäjä (s. 1916, k. 1995) Alakerran käytävälle on sijoitettu vahasta valmistetut näköispatsaat seuraavista jääpalloilijoista: Ville Kantanen WP 35 ry, (s. 1922) Jorma Saastamoinen WP 35 ry (s. 1964)

12 12 Kimppa Työpajojen käytäville ja kokoustiloihin oli sijoitettu runsaasti kehystettyjä tauluja, joihin laitettu Varkauden Urheiluseurat ry:n toiminnasta kertovia lehtikirjoituksia ja kuvia. Pääsääntöisesti toiminnoista ovat kirjoittaneet Warkauden Lehti ja Sinun Savo. Lisäksi seinällä oli esillä myös 1990 maaliskuun ensikohtaamisen osanottajalista sekä virallistamiskokouksessa allekirjoitetun ja yhdistysrekisteriin toimitetun perustamiskirjan suurennokset. Alakerran käytävälle oli sijoitettu myös tietokone, minkä kautta vieraat pääsivät tutustumaan Kuvapajalla arkistoituihin ja tallennettuihin seurojen aineistoihin. Tätä toimintakertomusta kirjoittaessa voidaan todeta, että kaupungin työpajan toimijoiden tuhoaman Varkauden Urheilumuseon tulevaisuus on pakkomuuton vuoksi todella sankan usvan peitossa! Varkauden Urheiluseurat ry:n pöytäviirit Vuoden 2016 aikana luovutettiin järjestön pöytäviirit: Raija Puumalainen 70 v., Varkauden Työväen Naisvoimistelijat ry Pekka Toivanen 50 v., Warkis Varkaus ry Järjestön kultainen ansiomerkki luovutettiin maaliskuun Urheilugaalassa: 108. Heikki Hakuli Varkauden NMKY Tiedotus Vuoden aikana jäsenyhdistyksille ja tiedottajille lähettiin sähköpostilla runsaasti erilaisia kutsuja ja tiedotteita. Järjestön toiminnasta ilmoitettiin Warkauden Lehden seuratoiminta- ja junnupalstoilla. Järjestön toiminnan jatkuvuuden turvaamisen mahdollisuuksien heikentäminen oli Warkauden lehden palstoilla esillä hyvin useasti ja järjestölle myönteisessä sävyssä. Internetissä olevia omia kotisivuja päivitettiin kohtuullisen säännöllisesti. Varkauden Urheiluseurat ry:n toiminta oli vuoden aikana erittäin hyvin esillä eri tiedotusvälineissä.

13 13 Kotisivut Internetissä olevia Varkauden Urheiluseurat ry:n kotisivuja päivitettiin arkipäivisin. Kotisivujen osoite on: Warkauden Lehdessä julkaistavaa Junnupalstaa pystyy lukemaan myös Internetistä. Kotisivuilla on linkki järjestön omaan YouTube osioon, minne on sijoitettiu filmejä järjestetyistä toiminnoista, 10 v., 20 v. ja 25 v. juhlista sekä urheilugaaloista. Warkauden Lehden Junnut toimivat -palsta Warkauden Lehti ja Varkauden Urheiluseurat ry toimittivat hyvässä yhteistyössä nuorisourheilun ja liikunnan Junnut toimivat -palstaa. Ensimmäisen kerran junnu-palsta julkaistiin Järjestön toimistossa koottiin päivittäin toimintapalstan tiedot, mitkä lähetettiin sähköpostitse Warkauden Lehden toimitukseen. Palsta julkaistiin tiistain, keskiviikon, torstain ja lauantain lehdissä. Junnu-palstan tiedot liitettiin päivittäin myös järjestön omille kotisivuille. Junnu-palstan toimittaminen on seuroille maksuton jäsenpalvelu. Parhaiden urheilijoiden palkitsemiset Vuoden 2015 parhaiden palkitsemiset suoritettiin Joutenlahden Kimppa Työpajojen liikuntasalissa järjestetyssä Varkauden Urheiluseurat ry:n 25-vuotisjuhlassa. Tupaten täynnä olleessa salissa järjestetyssä Urheilugaalassa musiikkia esittivät Petri Hervanto ja Sami Ruutiainen. Joutenlahden salissa pidetyn Varkauden Urheilugaalan avasi järjestön puheenjohtaja Hannu Kiminkinen. Gaala- ja juhlapuheen pitäjänä toimi Varkauden sivistysjohtaja Timo Tuunainen. Tilaisuudessa palkittiin v palkittaviksi nimetyt. Puupystin lisäksi he saivat kirjeen, mitä esittämällä oli vapaapääsy Varkauden Teatteriin. Teatteriin pääsy oli Varkauden Urheiluseurat ry:n ja Varkauden Teatterin välistä yhteistyötä teemalla urheilu ja kulttuuri kättä yhteen lyö!

14 14 Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleria 2013 Varkauden perustettiin ensimmäinen suomalainen paikkakuntakohtainen urheilun Hall of Fame: Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleria. Palkintoraadin toimesta siihen yksimielisesti päätettiin v palkintoraadin kokouksessa nimetä uusia jäseniä. Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin, Varkauden Urheiluseurat ry:n puheenjohtaja Hannu Kiminkisen ja Warkauden Lehden päätoimittaja Sari Ristamäen allekirjoittamien kunniakirjojen saajat olivat v. 2016: 10. Pentti Jokinen, jääpallo WP 35 ry 11. Pekka Kettunen, jääpallo WP 35 ry 12. Esko Holopainen, jääpallo WP 35 ry 13. Pauli Auvinen, jääpallo WP 35 ry 14. Kalevi Rasimäki, kaupungin liikuntatoimenjohtaja Kunniakirjojen kaksoiskappaleet on sijoitettu Joutenlahden Kimppa Työpajojen kokoustilan / Varkauden Urheilumuseon seinälle Joutenlahden Kimppa Työpajojen ruokalassa pidetyssä palkintoraadin kokouksessa nimettiin vuoden 2015 palkittavat urheilijat, seurat ja seuratoimijat. Palkintoraadin muodostivat järjestön hallituksen jäsenet ja Warkauden Lehti edustajinaan kokouksessa Tiina Laine, Aki Pöntinen ja Rauno Ylönen. Kaupungin edustajana raadin kokouksessa oli sivistysjohtaja Timo Tuunainen. Parhaiden ja junnu-stipendien kustannuksiin osallistui myös Warkauden Lehti. Vuoden 2016 palkitsemisvalinnat tehtiin tammikuussa Lista vuoden 2016 palkituista ja Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan nimetyistä on tämän toimintakertomuksen loppupuolella. Työllistäminen Työllistämistukien, työkokeilusopimusten, kuntouttavan työtoiminnan, oppilaitosten työharjoittelun, yhdyskuntapalvelun, kumppanuussopimusten ja osin oman myös rahoituksen turvin Varkauden Urheiluseurat ry:n työntekijöinä v oli sataneljätoista (114) eri henkilöä. Työllistettyjen joukossa oli yhdeksäntoista (19) Suomeen muuttanutta työtöntä työnhakijaa. Heidän synnyinmaat ovat olleet Bulgaria, Kongo, Turkki, Ukraina, Vietman ja Venäjä.

15 Varkauden Urheiluseurat ry on työllistänyt omissa toiminnoissaan tällä vuosituhannella: henkilöä yht Mutu-tuntumalta peilaten uskomme, että kyseessä on ollut yli tuhatkuusisataa (1600) eri henkilöä. Luvuissa ei ole mukana meidän toimien avulla / kautta / myötävaikutuksella muihin järjestöihin työllistetyt eikä myöskään leirien ja kerhojen ohjaajat, joille on maksettu tästä työstä palkkaa työllistämistoimenpiteet kuukausittain 2016 joulukuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset Oppisopimus, perustuki 2 44 TE-toimiston 100 % palkkatuki 1 22 TE-toimiston 50 % palkkatuki 1 22 TE-toimiston perustuki 1 22 Kuntouttava työtoiminta 6 51 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla 5 94 Training Center avotyötoimintasopimus Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Venäjä 3 Yhteensä 3

16 2016 marraskuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset Oppisopimus, perustuki 2 44 TE-toimiston 100 % palkkatuki 1 22 TE-toimiston 50 % palkkatuki 1 22 TE-toimiston perustuki 1 22 Kuntouttava työtoiminta 7 77 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Arffman, maahanmuuttajien kotoutus 4 31 Training Center avotyötoimintasopimus Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Venäjä 7 Bulgaria 1 Yhteensä lokakuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset Oppisopimus, perustuki 2 42 TE-toimiston 100 % palkkatuki 1 21 TE-toimiston perustuki 1 21 Kuntouttava työtoiminta 7 62 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Arffman, maahanmuuttajien kotoutus 4 19 Training Center avotyötoimintasopimus 1 21 Bovallius työssäoppiminen Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Venäjä 8 Bulgaria 1 Yhteensä syyskuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset Oppisopimus, perustuki 2 44 TE-toimiston 100 % palkkatuki 1 22 TE-toimiston perustuki 1 22 Kuntouttava työtoiminta 8 73 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla

17 17 Training Center avotyötoimintasopimus 1 22 Bovallius työssäoppiminen Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Venäjä 5 Vietnam 1 Yhteensä elokuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset Oppisopimus, perustuki 2 46 TE-toimiston 100 % palkkatuki 1 20 TE-toimiston perustuki 1 23 Kuntouttava työtoiminta TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Training Center avotyötoimintasopimus Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Kongo 1 Venäjä 4 Vietnam 1 Yhteensä heinäkuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 3 52 Oppisopimus, perustuki 2 42 TE-toimiston 100 % palkkatuki 3 63 TE-toimiston perustuki 1 21 Kuntouttava työtoiminta 9 29 Kuntouttava työtoiminta Rantasalmi 1 0 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Training Center avotyötoimintasopimus Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Kongo 1 Venäjä 3 Vietnam 1 Yhteensä 5

18 kesäkuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 4 76 Oppisopimus, perustuki 2 44 TE-toimiston 100 % palkkatuki 4 76 TE-toimiston perustuki 1 22 Kuntouttava työtoiminta Kuntouttava työtoiminta Rantasalmi 1 0 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Training Center avotyötoimintasopimus 1 22 Yhdyskuntapalvelu Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Kongo 1 Venäjä 3 Vietnam 1 Yhteensä toukokuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 4 76 Oppisopimus, perustuki 2 44 TE-toimiston 100 % palkkatuki 4 88 TE-toimiston perustuki 1 22 Kuntouttava työtoiminta Kuntouttava työtoiminta Rantasalmi 1 0 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työssäoppiminen 3 62 Työkokeilusopimus eläkevakuutusyhtiön kanssa 1 22 Training Center avotyötoimintasopimus 1 22 Arffman, maahanmuuttajien kotoutus 3 24 Yhdyskuntapalvelu Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Kongo 1 Turkki 1 Ukraina 1 Venäjä 5 Vietnam 1 Yhteensä 9

19 2016 huhtikuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 3 63 Oppisopimus, perustuki 2 42 TE-toimiston 100 % palkkatuki 5 90 TE-toimiston perustuki 1 21 Kuntouttava työtoiminta Kuntouttava työtoiminta Rantasalmi 1 5 TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työssäoppiminen 5 73 Työkokeilusopimus eläkevakuutusyhtiön kanssa 1 21 Training Center avotyötoimintasopimus 1 12 Arffman, maahanmuuttajien kotoutus 3 9 Yhdyskuntapalvelu Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Kongo 1 Turkki 1 Ukraina 1 Venäjä 2 Vietnam 1 Yhteensä maaliskuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 3 69 Oppisopimus, perustuki 2 46 Oppisopimus, korotettu palkkatuki työohjaaja 1 23 TE-toimiston 100 % palkkatuki Kuntouttava työtoiminta TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Bovalius työssäoppiminen 1 8 Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työssäoppiminen 3 9 Työkokeilusopimus eläkevakuutusyhtiön kanssa 1 23 Yhdyskuntapalvelu Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Venäjä 1 Vietnam 1 Yhteensä 2

20 2016 helmikuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 3 63 Oppisopimus, perustuki 2 42 Oppisopimus, korotettu palkkatuki työohjaaja 1 21 TE-toimiston 100 % palkkatuki, TMT TE-toimiston 100 % palkkatuki Kuntouttava työtoiminta TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työssäoppiminen 2 20 Työkokeilusopimus eläkevakuutusyhtiön kanssa 1 21 Kunnonpaikan työharjoitelu 1 6 Yhdyskuntapalvelu Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Turkki 1 Yhteensä 1 Tammikuu henk pv. Omarahoitus, sopimukset 3 63 Oppisopimus, perustuki 2 42 Oppisopimus, korotettu palkkatuki työohjaaja 1 21 TE-toimiston 100 % palkkatuki, TMT TE-toimiston 100 % palkkatuki Kuntouttava työtoiminta TE-toimiston sopimus työkokeilusta työpaikalla Ammatilliseen koulutukseen liittyvä työssäoppiminen 1 21 Työkokeilusopimus eläkevakuutusyhtiön kanssa Tässä joukossa maahanmuuttajien osuus Turkki 1 Yhteensä 1 Työllistämisen kumppanuustoiminta Työllistämistoimien kohderyhmänä ovat olleet pitkästä rakennetyöttömyydestä kärsineet yli 500 päivää työttömänä olleet, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ja vajaakuntoisuuden vuoksi pitkään työttömänä olleet henkilöt.

21 21 Työllistämistoimien tavoitteena on ollut tämän kohderyhmän työllistäminen varkautelaiselle kansalaistoimintasektorille. Varkauden kaupungin kanssa allekirjoitetun kumppannussopimuksen määrällisissä tavoitteissa onnistuttiin hyvin, vaikka ohjaajapula vaivasi ja kaupungin vuoden aikana tekemät huonot päätökset suuresti ahdistivat tulevaisuuden suunnittelua. Työllistämistoiminnan jatkuvuuden turvaamisessa oli vaikeutena se, että työpaikkaohjaajia ei saatu järjestön palvelukseen! Ja apua tähän ei saatu miltään taholta! Sopimukset Kuntouttavasta työtoiminnasta Järjestöllä oli sopimukset kuntouttavan työtoiminnan hoitamisesta Varkauden kaupungin sekä Joroisten, Juvan, Leppävirran ja Rantasalmen kuntien kanssa. Oppisopimustoiminta Varkauden Urheiluseurat ry:n töissä oppisopimuksen turvin v työskenteli kolme (3) henkilöä. Vuoden 2016 aikana ammattitutkinnon suoritti yksi (1) merkonomi ja kaksi (2) liikuntaneuvojaa. Yhdyskuntapalvelutoiminta Kriminaalihuoltolaitoksen kanssa allekirjoitettiin sopimus yhdyskuntapalvelun palvelupaikkojen järjestämisestä. Vuoden 2016 aikana Varkauden Urheiluseurat ry järjesti kotitalkkari- ja puupajatöissä yhdyskuntapalvelupaikan kahdelle (2) henkilölle, joka sai tämän myötä rikoksensa soviteltua. Huomioita työllistämisen sosiaalisista vaikutuksista Kun tarkastelee kaupungin työttömyystilannetta, tilanne on edelleen kaupungin kannalta erittäin hankala: Mitä Varkauden Urheiluseurat ry on tuottanut Varkauden kaupungille työllisyyden myötä? Yhden pitkäaikaistyöttömän saaminen pois työmarkkinatuen kuntaosuuden piiristä on säästänyt tuntuvasti kaupungin menoja.

22 Kun kysymyksessä on ollut palkkatuella työllistetty, tällainen henkilö on vähentänyt myös toimeentulomenoja ja toisaalta hänestä on tullut veronmaksaja. 22 Ja lisäksi voidaan todeta, että työttömän pääseminen ansiosidonnaisen päivärahan piiriin hyödyntää kaupunkia lähes kolmen vuoden ajan. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistäminen on omalta osaltaan useita vuosia suuresti vaikuttanut Varkauden kaupungin työmarkkinatuen kuntaosuuden ja toimeentulomenojen kasvun hillitsemiseen. Varkauden Urheiluseurat ry:n on kantanut työllissyysasioiden hoidossa todellista yhteiskuntavastuuta! Työllistämistoiminnan muita positiivisia vaikutuksia: Kimppa Työpajan toiminnan vuoksi kaupunki on säästänyt tuntuvan summan kiinteistöjenhoidon kuluissaan ja vanha Joutenlahden koulukiinteistö on pysynyt hyvässä ja elinvoimaisessa kunnossa. Kimppa Kirppiksen toiminnan siirtyminen on tuonut tullessaan sen, että vahvat kultuuriperinteet omaava Tori Torppa Taulumäen torin äärellä ei ole lähivuosina purettavien kiinteistöjen listalla. Sosiaalisen työllistämisen vaikutuksia työllistelyille: - Varkauden Urheiluseurat ry:n työllistämistoiminnoissa on hyväksytty erilaisuus ; - pitkään työttömänä olleiden päiviin on tullut sisältöä ja piristystä; - sosiaalisessa työssäolossa mukana oleminen on ehkäisyt mahdollista syrjäytymistä; - kotiin jämähtäneet työttömät ovat saaneet ympärilleen työyhteisöstä ystäviä ja elämänotetta ja osaamista ; - työssäoleminen on mahdollistanut ihmisarvoisen elämän; - elintaso on ainakin aavistuksen kohentunut; - työnhaun valmiudet ovat parantuneet; - nuoret ovat saaneet tarvittavaa työkokemusta, omaa rahaa ja itsenäistymistä; - mestari - kisälliperiaatella tapahtunut parityöskentely on ohjannut ja kasvattanut nuoria työelämän perusasioiden sisäistämiseen =

23 23 työllistymisvalmiudet ja kiinnostus työelämään tai koulutukseen hakeutumiseen on lisääntynyt; - joidenkin varttuneempien osalta eläkehissiin pääseminen on vauhdittunut; - oppisopimuksen turvin työllistetyt vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevat henkilöt ovat saaneet ammattitutkinnon. Sosiaalisen työllistämisen toteuttaminen on mahdollistanut sen, että varkautelaisten liikunta- ja urheiluseurojen ja jäsenyhdistysten palvelutoimintaa on voitu mallikkaasti toteuttaa! Junnuleirit Varkauden Urheiluseurat ry ja Varkauden kaupungin liikuntapalvelut järjestivät talvi-, kesä- ja syysjunnuleirit vuotiaille lapsille. Leirejä markkinoitiin jakamalla esitteitä kouluille, kauppojen ilmoitustauluille ym. sekä suorana sähköpostijakeluna, Varkauden Urheiluseurojen internet-sivuilla, Warkauden Lehdessä ja Sinun Savossa. Lehdet kävivät tekemässä juttuja jokaisesta leiristä. Leirien ehkä tärkeimpänä tavoitteena on ollut liikunnallisesti passiivisten lasten liikuttaminen ja liikunnan monipuolisten taitojen opettaminen. Lisäksi tärkeää on ollut se, että lapsille on lomapäiviksi ollut tarjolla virikkeelistä toimintaa. Leirit järjestettiin koululaisten loma-aikana päiväleireinä ilman majoitusta. Kaikki lapset saivat leirin päätteeksi uimalipun uimahalli Ilopisaraan. Palautteita kyseltiin leirikirjeen mukana lähetetyllä palautelomakkeella liikunnallinen syysjunnuleiri, 28 osanottajaa, 12 ohjaajaa ja leirivastaavat Tiia Mensonen ja Ville Leskinen; liikunnallinen Kesäjunnuleiri, 53 leiriläistä, 9 ohjaaja, leirivastaavina Ville Leskinen ja Tiia Mensonen; liikunnallinen syysjunnuleiri, 37 osanottajaa, 8 ohjaajaa, leirivastaavina Ville Leskinen ja Tiia Mensonen; Ulkoiluttamispalvelu Ikäihmisten ja vammaisten ulkoiluttamispalvelu käynnistyi keväällä Palvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka pystyvät liikkumaan kohtuullisesti joko itse tai apuvälineitä käyttäen. Palvelua ovat käyttäneet myös

24 24 näkövammaiset ja pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat. Ulkoiluavustaja auttaa tarvittaessa asiakasta pukeutumisessa. Monet ulkoilupalvelun asiakkaat käyttivät myös Asiointipalvelu Kauppakassin palveluja. Ulkoilupalvelu jouduttiin keväällä lopettamaan työntekijöiden puutteen ja työnsuorittajien muille toimijoille siirtämisen vuoksi. Asiointipalvelu Kauppakassi Asiointipalvelu Kauppakassi aloitti toimintansa vuonna Kauppakassin toiminta pohjautuu Varkauden kaupungin perusturvakeskuksen kanssa tehtyyn ostopalvelusopimukseen. Kauppakassin asiakkaista noin 90 % kuuluu ostopalvelusopimuksen tai yleisen edunvalvonnan piiriin. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä joustavaan palveluun, jossa on huomioitu asiakkaiden erityiset tarpeet ja aikataulut kuten sairaalasta kotiutumiset. Säännölliset käynnit tuovat myös turvaa ja varmuutta monelle yksin asuvalle asiakkaalle. Kauppakäyntejä tehdään eniten City-marketissa ja Pirkka-hallissa. Tarvittaessa on toimitettu myös apteekki, posti ym. asioita. Kangaspaja Joutenlahden Kimppa Työpajojen yläkerrassa toimi Kangaspaja, minkä toiminta sujui maaliskuun lopulle saakka ihan kohtuullisen hyvin. Kangaspajan tuotteiden valmistaminen pohjautui hyvin pitkälti kierrätystoimintaan. Kangaspajalla valmistettiin melkein mitä vaan! Luovuus ei ole ollut myrkkyä Kangaspajalla, vaan siellä oli edelleen ollut pikkukisailua siitä kenen tuotokset menevät parhaiten kaupaksi Kimppa Kirppiksellä. Pääsääntöisesti tuotteet myytiin Kimppa Kirppiksellä. Mattoja kudottiin myyntiin kirpputorille sekä asiakkaille tilaustyönä. Asiakkaalla oli mahdollisuus kudottaa mattoja joko omista tai talon kuteista. Kudontaan käytettiin myös lahjoituksena saatujen ja Kimppa Kirppikseltä ylijääneistä vaatteista leikattuja matonkuteita. Kangaspajan toiminta jouduttiin kevään aikana lopettamaan ohjaajan puutteen ja kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olleiden henkilöiden muille toimijoille siirtämisen vuoksi. Siirrot tapahtuivat järjestön tahdon vastaisesti.

25 Kaikki Kangaspajan koneet, mattopuut ja ym. tarvikkeet jouduttiin toiminnan vastentahtoisen lopettamisen vuoksi myymään. 25 Kotitalkkarit Pitkään toiminut Kotitalkkaritoiminta oli vilkasta kesäkuuhun 2016 saakka. Kotitalkkaritoiminta kohdistui pääsääntöisesti vanhuksille, joille tämänkaltainen apu oli enemmän kuin tervetullutta. Tehtäviin on kuulunut mm. lumenluontia, nurmikon- ja pensasaitojen leikkauksia, haravointia, roskien keruuta, muuttoja, pikkuremontteja jne. Eniten Kotitalkkareita työllisti vuoden aikana erilaiset piha- ja muuttotyöt. Säännölliseen nurmileikkuu- ja lumityörinkiin on kuulunut useita talouksia. Nurmenleikkuurinki jouduttiin lopettamaan alkukesästä. Muita säännöllisiä vakioasiakkaita oli noin 20-30, joista lähes kaikki olivat vanhuksia. Myös erilaiset yritykset, muut kotitaloudet ja Varkauden kaupunki työllistivät kotitalkkareita. Kotitalkkaritoiminta jouduttiin kaupungin ikävistä päätöksistä johtuen lopettamaan kesän 2016 aikana. Kaikki Kotitalkkaritoiminnan koneet, autot, työkalut ja ym. tarvikkeet jouduttiin toiminnan vastentahtoisen lopettamisen vuoksi myymään. Puupajatoiminta Puupaja toimi Joutenlahden Kimppa Työpajoilla, entisen koulun puutyöluokan tilassa. Puupajan töihin ovat osallistuneet Kotitalkkarit, kun ovat omilta töiltään ehtineet. Pajatyön lisäksi tehtiin myös pienimuotoisia remonttitöitä yksityisasiakkaille. Lisäksi suoritettiin entisöinti- ja korjaustöitä. Pajan yhteydessä oli myös pieni maalaamo, missä tuotteet viimeisteltiin. Suoramyynnin lisäksi tuotteita myytiin omalla Kimppa Kirppiksellä, missä niihin voi tarkemmin tutustua. Puupaja oli erikoistunut puupalkintojen valmistukseen. Niitä on myyty mm. omille jäsenseuroille, Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirille, Suomen Painiliitolle, Suomen Työväen Urheiluliitolle, jne. Lisäksi puutöitä ja entisöintiä on suoritettu tilausten mukaan.

26 Viisitoista (15) vuotta toiminut Puupajatoiminta jouduttiin kaupungin ikävistä päätöksistä johtuen lopettamaan kesän 2016 aikana. 26 Kaikki Puupajan koneet, työkalut ja ym. tarvikkeet jouduttiin toiminnan vastentahtoisen lopettamisen vuoksi myymään. Ruokala- ja kahvilatoiminta Joutenlahden Kimppa Työpajoilla toteutettiin ruokala- ja kahvilatoimintaa, minkä myynti kohdentui henkilökuntaan. Lisäksi toiminta oli tukemassa kokoustilan toimintaa. Ruokala- ja kahvilatoiminta jouduttiin kaupungin ikävistä päätöksistä johtuen lopettamaan kesän 2016 aikana. Kaikki Ruokala- ja kahvilatoiminnan koneet, raaka-aineet, ym. tarvikkeet jouduttiin toiminnan vastentahtoisen lopettamisen vuoksi myymään. Tuoremehuasema Mehuasema oli avoinna Joutenlahden Kimppa Työpajojen alakerran tiloissa elokuun puolesta välistä marraskuun alkuun saakka. Vuoden 2016 oli erikoisen hyvä. Mehunpuristusta hoiti oman tulorahoituksen turvin palkattu henkilö ja TE -toimiston työkokeilusopimuksen turvin työllistetty ahkera maahanmuuttaja. Tuoremehuaseman puristuskone ja tarvikkeet jouduttiin toiminnan vastentahtoisen lopettamisen vuoksi myymään. Kimppa Kirppis Alkuvuodesta 2005 käynnistynyttä Kirppis-toimintaa toteutettiin Tori Torpalla osoitteessa Petroskoinkatu 18. Toimintaa pyöritettiin kirpputorilla siten, että myyntipöytiä vuokrattiin eri yhteisöille ja yksityishenkilöille. Kimppa Kirppiksellä myytiin myös lahjoituksena saatujen tavaroiden sekä oman puu- ja kangaspajan tuotteita. Kimppa Kirppiksellä myytiin hyvin paljon Joutenlahdesta vapautunutta tavaraa, mitä ei voitu sijoittaa ahtaisiin Tori Torpan tiloihin eikä niillä ollut käyttöä ankaran työvoimapulan vuoksi tapahtunutta, edustuksia ja huomionosoituksia

27 Tammikuu yhteistyöpalaveri kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; pöytäviirin nro 135 luovutus Varkauden Työväen Naisvoimistelijat ry:ssä pitkään vaikuttaneelle ja 70 vuotta täyttäneelle Raija Puumalaiselle; Helmikuu 2.2. yhteistyöpalaveri Varkauden Teatterin edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; 4.2. hallituksen kokous; 4.2. palkintoraadin kokous, edustajina Hannu Kiminkinen, Pekka Hahl, Raimo Ahokas, Henrik Kosonen, Esko Ropponen, Pekka Toivanen ja Anne Koivistoinen; järjestyksenvalvojien peruskurssin 1. osa, kouluttajana Perttu Lampinen, 9 osanottajaa; 8.2. SOS-Lapsikylän kuntakehittäjän koordinoima palaveri, edustajana Hannu Kiminkinen; yhteistyöpalaveri ja toimintojen esittely SOS-Lapsikylän kuntakehittäjän kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; Suonenjoki, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallituksen kokous, edustajina Pekka Hahl ja Ville Leskinen; toimintojen ja tilojen esittely TUL Järvi-Suomi ry:n aluekokouksen edustajille, esittelijänä Hannu Kiminkinen; yhteistyöpalaveri kaupungin työllistämisyksikön edustajille, edustajana Hannu Kiminkinen; Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen kokous, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl; järjestyksenvalvojien peruskurssin 2. osa, kouluttajana Perttu Lampinen, 9 osanottajaa; järjestön hallituksen kokous; Maaliskuu 1.3. järjestön tilintarkastuspäivä, edustajina Hannu Kiminkinen ja Anne Koivistoinen;

28 Varkauden Urheilugaala, avauspuhe Hannu Kiminkinen, gaalapuhe kaupungin sivistysjohtaja Timo Tuunainen, Joutenlahden sali tupaten täynnä, n. 150 osanottajaa; 4.3. yhteistyöpalaveri kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajina Hannu Kiminkinen ja Anne Koivistoinen; liikunnallinen syysjunnuleiri, 28 osanottajaa, 12 ohjaajaa ja leirivastaavat Tiia Mensonen ja Ville Leskinen; SOS-Lapsikylän kuntakehittäjän koordinoima palaveri, edustajana Hannu Kiminkinen; työllistämisen ohjausryhmän kokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Suonenjoki, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallituksen kokous, edustajana Esko Ropponen; Varkauden Jousiampujat ry:n toiminnantarkastus, edustajana Hannu Kiminkinen Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n työvaliokunnan kokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen kokous, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl; järjestyksenvalvojien kertauskurssi, 9 osanottajaa, kouluttajana Perttu Lampinen; yhteistyöpalaveri kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; Joutenlahden Kimppa Työpajat, Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin vuosikokous, järjestön tiloja ja toimintaa esittelemässä ja kokouksen puheenjohtajana toimi Hannu Kiminkinen; yhteistyöpalaveri kaupunginjohtajan ja työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; järjestön sääntömääräinen vuosikokous; yhteistyöpalaveri Rantasalmen kunnan edustajien kanssa, edustajina Hannu Kiminkinen ja Anne Koivistoinen; Helsinki, Suomen urheiluhistoriallisen seuran vuosikokous, järjestö ja puheenjohtaja Hannu Kiminkinen palkittiin Vuoden urheiluhistoriallisesta teosta ; tilaisuudessa mukana Hannu Kiminkinen; Huhtikuu 5.4. Työväenjärjestöjen Oy:n hallituksen kokous, edustajana Hannu Kiminkinen;

29 Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen kokous, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl; Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n vuosikokous, äänivaltaisena edustajana Hannu Kiminkinen, lisäksi mukana Pekka Hahl; järjestön hallituksen kokous; Työväenjärjestöjen Oy:n yhtiökokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Disc Golf ry:n toiminnantarkastus, edustajana Hannu Kiminkinen ja Henrik Kosonen; Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n hallituksen kokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Suonenjoki, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n vuosikokous, edustajana Esko Ropponen, lisäksi mukana Hannu Kiminkinen; yhteistyöpalaveri kaupungin nuorisotoimen edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; kaupungin työllistämisryhmän kokous, järjestön toimintaa esittelemässä Hannu Kiminkinen, lisäksi mukana Matti Semi; Järvenpää, Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagallerian kunniakirjan luovutus Kalevi Rasimäelle, luovuttajana Hannu Kiminkinen; Toukokuu 3.5. Outokumpu, Aluehallintoviraston AVI:n alainen Itä-Suomen liikuntaneuvoston kokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry:n vuosikokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Rautalampi, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallituksen kokous, edustajana Pekka Hahl; yhteistyökokous kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; Kesäkuu liikunnallinen Kesäjunnuleiri, 53 leiriläistä, 9 ohjaaja, leirivastaavina Ville Leskinen ja Tiia Mensonen; yhteistyöpalaveri kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; järjestön hallituksen kokous;

30 21.6. yhteistyöneuvottelu kaupungin työllistämisyksikön edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; kuntouttavan työsopimuksen tuottamisen sopimuksen allekirjoitus kaupunginjohtajan kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; 30 Syyskuu 5.9. yhteistyöpalaveri kaupungin valtuuston puheenjohtaja Kari Rajamäen kanssa, edustajina Hannu Kiminkinen, Pekka Hahl ja Esko Ropponen; 6.9. Kuopio, Pohjois-Savon TE toimiston tiedotustilaisuus, edustajana Hannu Kiminkinen; 7.9. toimintojen ja tilojen esittely Helsingin kaupungin liikuntalauttakunnan puheenjohtaja Riku Aholalle ja TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomelle, esittelijänä Hannu Kiminkinen; hallituksen työvaliokunnan kokous, ei pidetty pöytäkirjaa; yhteistyöneuvottelu kaupunginjohtajan ja työllisyyskoordinaattorin kanssa, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl, yhteistyöneuvottelu kaupunginjohtajan ja työllisyyskoordinaattorin kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen, Kuopio, Pohjois-Savon Liikunta ry:n hallituksen kokous, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl; Lokakuu Tori Torpan ja Kimppa Kirppiksen rakennuskatselmus, edustajana Hannu Kiminkinen; järjestön hallituksen kokous; Joutenlahden Kimppa Työpajat, Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n neuvontatilaisuus, edustajina Hannu Kiminkinen ja Esko Ropponen; Kuopio, yhteistyöneuvottelu Pohjois-Savon TE toimiston edustajien kanssa, edustajana Hannu Kiminkinen; Leppävirta, Aluehallintoviraston alaisen Itä-Suomen liikuntaneuvoston kokous, edustajana Hannu Kiminkinen; Viron Tartto, Tarton kunnan 25 v. juhla, edustajina Hannu Kiminkinen ja Pekka Hahl;

Varkauden Urheiluseurat ry pohjaa toimintansa varkautelaisen urheilu- ja liikuntaväen ja jäsenyhdistysten väliseen rakentavaan yhteistyöhön.

Varkauden Urheiluseurat ry pohjaa toimintansa varkautelaisen urheilu- ja liikuntaväen ja jäsenyhdistysten väliseen rakentavaan yhteistyöhön. Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu 18 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Yleistä Vuosi 2017 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvassa liikkeessä olevan Varkauden

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2018 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 28. toimintavuosi!

Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2018 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 28. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry 8.2.2019 Petroskoinkatu 18 78200 VARKAUS 1 2018 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2018 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 28. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, VARKAUS. Vuosi 2015 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi!

Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, VARKAUS. Vuosi 2015 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry 16.3.2016 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2015 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2015 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2017 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 27. toimintavuosi!

Varkauden Urheiluseurat ry Petroskoinkatu VARKAUS. Vuosi 2017 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 27. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry 18.3.2018 Petroskoinkatu 18 78200 VARKAUS 1 2017 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2017 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 27. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Vuosi 2016 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi!

Vuosi 2016 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 26. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Yleistä Vuosi 2016 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry 11.3.2015 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2014 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 24. toimintavuosi!

Varkauden Urheiluseurat ry 11.3.2015 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2014 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 24. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry 11.3.2015 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2014 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2014 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 24. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, VARKAUS

Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, VARKAUS Varkauden Urheiluseurat ry 29.11.2012 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Yleistä Vuosi 2013 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n

Lisätiedot

Vuosi 2015 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi!

Vuosi 2015 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi! 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Yleistä Vuosi 2015 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan Varkauden Urheiluseurat ry:n 25. toimintavuosi! Varkautelaisten seurojen laaja-alainen

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry 9.3.2014 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2013 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 23. toimintavuosi!

Varkauden Urheiluseurat ry 9.3.2014 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2013 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 23. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry 9.3.2014 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2013 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2013 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 23. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa.

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa. Varkauden Urheiluseurat ry 9.12.2010 Kauppakatu 19, 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Yleistä Vuosi 2011 tulee olemaan pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n 21. toimintavuosi!

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry 27.11.2012 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS

Varkauden Urheiluseurat ry 27.11.2012 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS Varkauden Urheiluseurat ry 27.11.2012 Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Yleistä Vuosi 2014 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen ja jatkuvasti uudistuvan

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry 15.12.2011 Kauppakatu 19, 78200 VARKAUS

Varkauden Urheiluseurat ry 15.12.2011 Kauppakatu 19, 78200 VARKAUS Varkauden Urheiluseurat ry 15.12.2011 Kauppakatu 19, 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan hyvin pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n 22.

Lisätiedot

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi!

12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS. Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! 12.3.2013 Varkauden Urheiluseurat ry Käärmeniementie 15 B, 78200 VARKAUS 1 2012 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2012 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 22. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

2013 Toimintakertomus Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry

2013 Toimintakertomus Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry 2013 Toimintakertomus Varkauden kehittämisyhdistys Potkuri ry Käärmeniementie 15 B, 78200 Varkaus Puh. 040 685 6328 info@varkaudenpotkuri.fi www.varkaudenpotkuri.fi 23.3.2014 Varkauden Kehittämisyhdistys

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa.

Varkauden Urheiluseurat ry:n tärkein tehtävä on toimia omien jäsenyhdistysten tuki-, edunvalvonta- ja peruskoulutusorganisaationa. Varkauden Urheiluseurat ry Kauppakatu 19 78200 VARKAUS 1 Toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Yleistä Vuosi 2008 tulee olemaan pitkäjänteisesti toimineen Varkauden Urheiluseurat ry:n 18. toimintavuosi! Varkauden

Lisätiedot

Vuosi 2011 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 21. toimintavuosi!

Vuosi 2011 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 21. toimintavuosi! 20.3.2012 Varkauden Urheiluseurat ry Kauppakatu 19, 78200 VARKAUS 1 2011 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2011 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 21. toimintavuosi! Varkautelaisten ja tämän myötä järjestön

Lisätiedot

Kauppakatu 19 78200 VARKAUS. Yleistä. Vuosi 2007 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 17. toimintavuosi!

Kauppakatu 19 78200 VARKAUS. Yleistä. Vuosi 2007 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 17. toimintavuosi! Varkauden Urheiluseurat ry Kauppakatu 19 78200 VARKAUS 2007 toimintakertomus 1 Yleistä Vuosi 2007 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 17. toimintavuosi! Järjestön tarkoituksena on ollut toimia Varkauden kaupungissa

Lisätiedot

Varkauden Urheiluseurat ry järjestön toiminta ammattiin valmistuneen nuoren oppisopimusopiskelijan silmin

Varkauden Urheiluseurat ry järjestön toiminta ammattiin valmistuneen nuoren oppisopimusopiskelijan silmin Varkauden Urheiluseurat ry järjestön toiminta ammattiin valmistuneen nuoren oppisopimusopiskelijan silmin Tämä toimintakuvaus, sisältää Varkauden Urheiluseurat ry:n toimintojen esittelyä ja järjestön toimintaperiaatteita.

Lisätiedot

työharjoittelusuhteissa tasan 100 eri henkilöä. Tähän lukuun ei ole laskettu leirien eikä kerhojen ohjaajia.

työharjoittelusuhteissa tasan 100 eri henkilöä. Tähän lukuun ei ole laskettu leirien eikä kerhojen ohjaajia. Varkauden Urheiluseurat ry Kauppakatu 19 78200 VARKAUS 2006 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2006 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 16. toimintavuosi! Järjestön tarkoituksena on ollut toimia Varkauden kaupungissa

Lisätiedot

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet Eläkkeensaajien Keskusliiton 29.11.2018 Kuopion Piiri ry Sääntömääräinen Syyskokous Maanantai 26.11.2018 klo 13.00 Hotelli IsoValkeinen Kuopio Osallistujat: 44 kokousedustajaa Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 AIKA: 18.11.2018, alkaen klo. 14:00 PAIKKA: Karvion Kievari Pöytäkirja: 1. Kokouksen avaus Pj. Eija Pesonen avasi kok. klo.14:05 2. Todetaan läsnäolijat Eija

Lisätiedot

Pitkäaikaistyöttömien työllistämistoimenpiteisiin kohdentuvaa toimintaa jatkettiin Är-yyt palvelee projektin nimellä.

Pitkäaikaistyöttömien työllistämistoimenpiteisiin kohdentuvaa toimintaa jatkettiin Är-yyt palvelee projektin nimellä. Varkauden Urheiluseurat ry Kauppakatu 19 78200 VARKAUS 2005 toimintakertomus Yleistä Vuosi 2005 oli Varkauden Urheiluseurat ry:n 15. toimintavuosi! Järjestön tarkoituksena on ollut toimia Varkauden kaupungissa

Lisätiedot

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30

Kai Hyttinen, Aducate, kohta 3, paikalla klo 14.20-14.50 Sirpa Alho-Törrönen, Anakom, kohta 3, paikalla klo 14.50 15.30 VARKAUDEN KAUPUNKI TYÖLLISYYSTYÖRYHMÄ MUISTIO AIKA 12.4.2016 klo 14.00 16.00 PAIKKA LÄSNÄ Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Hannu Tsupari pj, kaupunginjohtaja Minna Selkomaa, kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

1. Kokouksen avaaminen Päätösesitys: Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n kunniapuheenjohtaja ministeri Matti Ahde avaa kokouksen.

1. Kokouksen avaaminen Päätösesitys: Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n kunniapuheenjohtaja ministeri Matti Ahde avaa kokouksen. 1 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry Hitsaajankatu 22 00810 HELSINKI Pöytäkirja Työväen Urheiluliiton 100 v. juhlakokous Aika: lauantai 26.1.2019 klo 14.00-15.25 Paikka: Koiton talo, Yrjönkatu 31 Helsingin

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2016 Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Läsnä: Ari Immonen Jari Yltävä Tarja Myry Olli Lassinaro Anu Karrimaa Anna

Lisätiedot

Ahlströminkatu 11, 78250 VARKAUS. Puhelinnumero: puhelinvaihde 040-868 1111 ja gsm 0500 279926

Ahlströminkatu 11, 78250 VARKAUS. Puhelinnumero: puhelinvaihde 040-868 1111 ja gsm 0500 279926 1 HAKULOMAKE HANKEAVUSTUSTA VARTEN: Liikunnan avulla rasismia torjuvat ja etnisten ryhmien liikuntaa edistävät hankkeet 2007 1. Avustuksen hakija Yhdistyksen nimi: Varkauden Urheiluseurat ry Yhteyshenkilön

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU LAPPEENRANNAN PAIKALLISTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2018 Vahvistettu paikallistoimikunnan syyskokouksessa 2.10.2017 Yleistä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (VAPEPA)

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2010 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2010 1 Liikuntaneuvosto 27.05.2010 AIKA 27.05.2010 klo 13:00-13:39 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka

Yllätetään yhteiskunta -yritysyhteisössä Kotka Mistä kaikki alkoi? Rannikkopajalla nuorille tarjottavien palveluiden määrää lisättiin käynnistämällä 2010 vuoden maaliskuussa Nuorta ei jätetä -hankkeen työhönvalmennuspalvelu Vuoden aikana työhönvalmennuksessa

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 6.6.2016 klo 15:00 Paikka: Otaniemi, Otakaari 7, kokoushuone Maxwell Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu

OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu SYYSKOKOUS 2013 Aika maanantai 23.10.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä OAJ alueyhdistyksen toimitila, Kirkkokatu 18, Joensuu Osallistujaluettelo liitteenä 1 Kokouksen avaus Yhdistyksemme puheenjohtajan Pasi

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

SPL:N ITÄ-SUOMEN PIIRI RY Piirihallitus

SPL:N ITÄ-SUOMEN PIIRI RY Piirihallitus SPL:N ITÄ-SUOMEN PIIRI RY 23.02.2018 Piirihallitus KOKOUSKUTSU SPL:N ITÄ-SUOMEN PIIRI RY:N S Ä Ä N T Ö M Ä Ä R Ä I N E N P I I R I K O K O U S tiistai 27.03.2018 klo 19.00 IISALMI Ylä-Savon Ammattiopisto,

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1. Ursan puheenjohtaja Tapio Markkanen avasi kokouksen klo Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2011 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 8.11.2011 kello 19.15. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa Otaniemen TEK-tutkijat ry Otaniemen TEK-tutkijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: 7.6.2017 klo 9:00 Paikka: Otaniemi, Maarintie 8, kokoushuone 1596 Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Petri Kärhä avasi

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS

Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Pohjois-Haagan ala-asteen vanhempainyhdistyksen vuosikokous 25.9.2014 VANHEMPAINYHDISTYS Kokouksen avaus ja laillisuuden toteaminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 11) Työllisyysjaosto Ympäristöteknisen toimialan työllistämishankkeen loppuraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 11) Aika 28.03.2019, klo 16:07-17:32 Paikka Ruokala Eines, Sammonkatu 1-3 Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA

PÖYTÄKIRJA Sääntömääräinen syyskokous Aika Sunnuntai klo 15.00-17.00 Paikka Vesihelmi, iso kokoustila, 2. kerros osoite: Eteläinen puistokatu 2, 30420 Forssa Ennen kokouksen alkua Forssan kaupungin tervehdys ja katsaus

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671

Suomen Internet-yhdistys - SIY ry. Yhdistysrekisteritunnus 169.671 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry Yhdistysrekisteritunnus 169.671 TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2009 Suomen Internet-yhdistys - SIY ry SISÄLLYSLUETTELO Tilinpäätös 1.1. - 31.12.2009 Sivut TOIMINTAKERTOMUS 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY Sisällys TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY... 1... 1 1. UUSI TOIMINTA 19.11.2018-2019... 3 1.1. Aiemmin käynnistyneet projektit... 3 1.2. Uudet projektit... 3 2. VAKIINTUNUT TOIMINTA VUONNA 2019...

Lisätiedot

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liiton syyspäivät ja syyskokous 24. 25.10.2015 Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi Kokouksen asialista on tämän kutsun liitteenä. A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 24. 25.10.2015

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Seura- ja aluejärjestö Pohjois-Suomen Pyöräily ry Toimintasuunnitelma 2014 Pohjois-Suomen Pyöräily ry:n toiminta perustuu vahvoihin ja elinvoimaisiin Pohjois-Suomalaisiin seuroihin, sekä niiden aktiivisiin

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä

Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu Helsingissä Suomen Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppu 21. 22.11. Helsingissä Ratsastajainliiton syyskokousviikonloppua vietetään Helsingissä 21. 22.11.2015. Lauantaina järjestetään Urheilufoorumi ja lajiseminaarit

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00- Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Joroisten kunnanvirasto, 2. krs kokoushuone, Lentoasemantie 130, JOROINEN.

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Joroisten kunnanvirasto, 2. krs kokoushuone, Lentoasemantie 130, JOROINEN. JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto 14.02.2018 AIKA 14.02.2018 09:00-10:15 PAIKKA Joroisten kunnanvirasto, 2. krs kokoushuone, Lentoasemantie 130, 79600 JOROINEN KÄSITELLYT ASIAT Otsikko

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 KAUPAN ESIMIESVETERAANIT RY VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Aika 1.9.2015 kello 18.30 Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 Läsnä Liitteessä 6 mainitut 43 henkilöä 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta

Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta Ylä-Savon Veteraaniopettajatoiminta Toiminta alkoi 25. 3. 1997. Jo perustamistilaisuudessa yhdistyksen nimestä keskusteltaessa tuli esille se, että perustettava yhdistys aloittaisi toimintansa alueellisena

Lisätiedot

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi TUL:n Lapin piiri ry:n sääntömääräinen PIIRIKOKOUS Pidetään Kemissä os. Kemin Cumulus, Hahtisaarenkatu 3,, lauantaina 16.4.2016 alkaen klo.12:00. Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo.11:00. Kokouksessa

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry Pöytäkirja 1. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja Hannu Karttunen avasi kokouksen klo 19.15.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry Pöytäkirja 1. 1. KOKOUKSEN AVAUS Ursan puheenjohtaja Hannu Karttunen avasi kokouksen klo 19.15. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry Pöytäkirja 1 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2013 Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 5.11.2013 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1

Lisätiedot

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005.

Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt. Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. Lappeenrannan Taideyhdistys r.y.:n säännöt Hyväksytty yhdistyksen kokouksissa 15.11. ja 17.12. 2004. Merkitty yhdistysrekisteriin 12.1.2005. 1. Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Taideyhdistys r.y., sen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot