KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE"

Transkriptio

1 KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE KUVIOSAHA DSH Lue käyttöohje ja turvaohjeet ennen laitteen käyttöä.

2 TEHOMIX OY 2 Sisältö 1. Yleistä Turvaohjeet Koneen osat Koneen kuvaus Tekniset tiedot Asennus ja käytön valmistelut Pakkauksen purkaminen Asennus käyttöpaikalle Kulma-asteikon säätö Puhallussuuttimen asennus Puruimurin liittäminen Sahanterät Sahaterän kiinnittäminen Tappikiinnitteiset terät Ilman tappia kiinnitettävät terät Terän kiristyksen hienosäätö Sahanterän irrottaminen Käyttö Yleistä Sahanterän valinta Sahausnopeuden valinta Sahausvirheet Sahanterän linjaus Sahaus Levyn sisäosan sahaukset Viistereunojen sahaukset Huolto ja korjaukset Puhdistus ja kunnossapito EY-vaatimustenmukaisuusvakuutus Osakuva ja varaosaluettelo... 16

3 TEHOMIX OY 3 Laitteen pääosat

4 TEHOMIX OY 4

5 TEHOMIX OY 5 1. Yleistä Käyttöohjeen tarkoitus: Koneen toimintojen kuvaus ja käytön ohjeet. Estää käyttövirheistä aiheutuneet viat ja toimintahäiriöt Pidentää koneen käyttöikää. Lue ohjeet ja noudata niitä koneen käytössä Säilytä ohjekirja huolellisesti! Valmistaja ei vastaa koneen turvallisesta toiminnasta seuraavissa tilanteissa: koneen käsittelyvirheet konetta käytetään käyttötarkoituksen vastaisesti turvaohjeiden laiminlyönti käytössä Takuu ei kata: käyttövirheitä puutteellisen huollon aiheuttamia vikoja Käytä alkuperäisiä Proxxon-varaosia. Teknisen tuotekehittelyn aiheuttamat muutokset mahdollisia 2. Turvaohjeet Ohjeiden laiminlyönnistä saattaa olla seurauksena vakavia vaaratilanteita, sähköisku tai tulipalonvaara. Sähköllä toimivien laitteiden käsittelyssä tulee noudattaa voimassa olevia sähköturvallisuusmääräyksiä. Pidä työpaikka siistinä. Epäjärjestys on turvallisuusriski. Suojaa kone sään vaikutuksilta, sateelta, pakkaselta jne. Sahaa saa käyttää vain sisätiloissa. Huolehdi, että käyttöalueella on riittävä valaistus. Käyttöpaikalla ei saa olla räjähtäviä tai herkästi syttyviä nesteitä tai kaasuja. Varo sähköiskuja. Vältä kosketusta maadoitettuihin osiin työn aikana. Estä lapsilta ja sivullisilta pääsy koneen käyttöalueelle. Säilytä terät ja työkalut huolellisesti. Älä ylikuormita konetta. Noudata valmistajan ilmoittamia työmittoja ja toimintatehoja. Käytä konetta vain niihin tarkoituksiin, joihin se on suunniteltu. Valitse työhön sopiva terä ja varustus.

6 TEHOMIX OY 6 Työvaatteessa ei saa olla laitteeseen takertuvia osia, avoimia hihansuita tai takinliepeitä. Korut ja ylimääräiset asusteet eivät kuulu työvaatetukseen. Työn edellyttämien henkilösuojaimien, suojalasien, suojanaamarin, turvajalkineiden jne. käyttö lisää työturvallisuutta. Pidä työasento vakaana, älä kurkota tai tee äkkiliikkeitä työn aikana. Keskity meneillään olevaan työhön. Älä työskentele sairaana tai väsyneenä. Liitä kone puruimuriin. Älä irrota pistoketta pistorasiasta kaapelista vetämällä. Pidä kaapeli erillään kuumista pinnoista, terävistä reunoista ja liikkuvista laitteista. Kiinnitä työkappale työstöön sopivilla kiinnittimillä. Käytä täysin ehjiä ja teräviä teriä. Noudata huolto-ohjeita ja -aikatauluja. Tarkista virtakaapelin kunto säännöllisesti. Viallinen kaapeli on vaihdettava ja vaihto on valtuutetun sähköasentajan tehtävä. Pidä koneen kahvat ja kytkimet puhtaana rasvasta ja öljystä. Irrota sähköpistoke verkkovirrasta teränvaihdon, säätöjen, huollon ja koneen käyttötauon ajaksi. Tarkista ennen käynnistystä, että koneeseen ei ole jäänyt ylimääräisiä esineitä, huoltotyökaluja tms. Varo vahinkokäynnistystä ja varmista ennen sähköpistokkeen liittämistä, että toimintakytkin on OFF-asennossa. Koneen ulkokäytössä on käytettävä ulkokäyttöön tarkoitettua jatkokaapelia. Tarkistukset ennen käyttöä: Turvalaitteiden kunto ja kiinnitys ja koneen moitteeton toiminta Liikkuvien osien esteetön toiminta Käynnistys/pysäytyskytkimen toiminta Älä käytä konetta ennen kuin mahdolliset viat ja toimintahäiriöt on korjattu. Kone vastaa voimassa olevia turvamääräyksiä. Huolto ja korjaukset ovat ammattitaitoisen huoltoasentajan tehtäviä. Sähkötyöt ja sähköosien korjaus kuuluvat valtuutetun sähköasentajan tehtäviin.

7 TEHOMIX OY 7 3. Koneen osat Ks. kuva 1 1 Terän kiristyksen säädin 11 Kiinnitysruuvien aukot 2 Sahanterän yläkiinnitin 12 Terien säilytyslokero 3 Sahanterä 13 - Puruimurin liitäntä 4 Käynnistys/pysäytyskytkin 14 Virtajohto 5 Sahausliikkeen nopeudensäädin 15 Epätahtimoottori 6 Työpöydän kallistuksen lukkoruuvi 16 Sahan varsi 7 Jalusta 8 Ilmansuutin 9 Sahan pöytä 10 Sahanterän alakiinnitin 4. Koneen kuvaus (ks. kuvat 1a ja 1b) PROXXON DSH on vankkarakenteinen kuviosaha. Valuteräsrungon (7) ansiosta koneen toiminta on vakaata, tarkkaa ja värinätöntä. Koneessa on epätahtimoottori (2) ja säädettävä sahausnopeus (900/1400 1/min). Kuviosahan käyttökohteita ovat muottien valmistus, hienomekaaniset työt, mallien ja leikkikalujen valmistus ja saha sopii arkkitehtien, puuseppien ja käsityöläisten käyttöön. Painevalumenetelmällä valmistettu alumiinipöytä on kallistettavissa 45 kulmaan. Pöydässä on luisto-ominaisuuksia parantava hiottu pinta. Sahanterässä voidaan kiinnittää ilman tappia tai käyttää tappikiinnitystä, käyttökohteen ja työmateriaalin mukaan. Sahassa suositellaan käytettäväksi alkuperäisiä PROXXON-teriä. Varaterät säilytetään sivulokerossa (12). Työmateriaalit ja mitat: - suora sahaus: pehmeä puu, paksuus max. 50 mm, muovi, paksuus max. 30 mm ja ei-rautametallit, paksuus max. 10 mm. Muita sahalla työstettäviä materiaaleja ovat: pleksilasi, vaahtomuovi, kumi, nahka ja korkki. Säädettävällä suuttimella (8) varustettu puhdistuspuhallin pitää sahauslinjan näkyvissä koko sahauksen ajan. Pölyttömän työympäristön varmistamiseksi koneessa on puruimurin liitäntä. Liitin (13) kääntyy 90 kulmassa.

8 TEHOMIX OY 8 5. Tekniset tiedot Sahausliikkeet Sahausliikkeen mitta Sahaussyvyys Syvyys 45 kulmassa Terän pituus (tappikiinnitteinen) Terän pituus (ilman tappia) Melu Tärinä Mitat: Pituus x leveys x korkeus Pöytä Kitasyvyys Moottori Jännite Tehontarve 900 tai 1400 /min 19 mm max. 50 mm 25 mm 127 mm mm < 70 db(a) < 2,5 m/s 53 x 27 x 33 cm 360 x 80 mm 400 mm 220/240 V 50/60 Hz 145/205 W Vain sisäkäyttöön Ei saa hävittää talousjätteen mukana 6. Asennus ja käytön valmistelut 6.1 Pakkauksen purkaminen 1. Ota laite kuljetuslaatikostaan. Laitetta ei saa nostaa ylävarren (16) ympärillä olevista muoviosista! 2. Kuljetusteknisistä syistä pöytä (9) on käännetty n. 45 kulmaan. Kierrä lukituskahvaa (6) auki ja käännä pöytä vaakasuoraan. Kiristä kahva. 6.2 Asennus käyttöpaikalle Huolellinen kiinnitys on tarkan ja turvallisen työstön edellytys. 1. Kiinnitä kone jalkojen aukoista (11, kuva 1) kahdella Ø 6 mm:n ruuvilla työpöytään (ruuvit eivät kuulu toimitusvarusteisiin).

9 TEHOMIX OY Kulma-asteikon säätö (kuva 2) 1. Avaa hiukan pöydän lukituskahvaa (1) ja siirrä pöytä kiinni vasteruuviin (3). 2. Kiinnitä sahanterä (4) (ks. ohje 6.6.1). Sähköpistoke ei saa olla liitettynä verkkovirtaan! 3. Aseta kulmaviivain (5) pöydälle (2) ja tarkista, että terä on suorassa kulmassa pöydän pinnan kanssa. Vasteruuvissa on tehdasasetus. Tarvittaessa ruuvin asetusta voidaan muuttaa avaamalla ensin lukkomutteria (6) ja säätämällä ruuvia kuusioavaimella (7), ks. kuva 2. Lopuksi lukkomutteri on kiristettävä. Lukkomutteria kiristettäessä on varottava muuttamasta vasteruuvin säätöä. 4. Tarkista seuraavaksi asteikon osoittimen (8) nolla-asetus. Jos asetuksessa on korjattavaa, avaa kiinnitysruuvia ja säädä osoitinta. Tee koesahaus ja tarkista asetuksen tarkkuus. 5. Sahaa koekappale, tarkista sahauskulma ja tee tarvittaessa pöydän (2), osoittimen (8) ja vasteruuvin (3) lisäsäädöt. 6.4 Puhallussuuttimen asennus (kuva 3) 1. Ota ilmansuuttimen kiinnitysosat paketista. 2. Asenna uritettu kahva (1) ja kiinnittimet (2) sahan varteen. 3. Työnnä ilmansuuttimen putki (3) avattuihin kiinnittimiin, aseta putki sopivaan asentoon ja kierrä kahvaa (1) hiukan kiinni. 4. Kiinnitä ilmaletku (4) putkeen (3) ja liittimeen (5). 6.5 Puruimurin liittäminen (kuva 4) 1. Liitä imurin letku (1) koneessa olevaan liittimeen (2). 2. Käynnistä imuri aina ennen sahausta, jotta letkuun ei keräänny liikaa purua. Valmistaja suosittelee PROXXON-imulaitteen käyttöä 6.6 Sahanterät Varoitus! Kytke kone irti verkkovirrasta ennen tässä kappaleessa esitettyjä toimia Sahaterän kiinnittäminen (kuvat 5a ja 5b) Sahassa voidaan käyttää tappikiinnitteisiä teriä ja ilman tappeja kiinnitettäviä lehtisahanteriä. Vialliset terät ovat turvariski ja ne on vaihdettava viipymättä. Paras sahausjälki saadaan täysin ehjillä ja terävillä terillä. Käytä alkuperäisiä PROXXON-teriä. Valitse työhön ja materiaaliin sopiva terä.

10 TEHOMIX OY Tappikiinnitteiset terät (kuva 5a) Tappikiinnitteiset terät soveltuvat pääsääntöisesti suljettuihin sisäpuolisiin sahauksiin. Terä voidaan irrottaa helposti yläkiinnittimestään ja kiertää ympäri ja kiinnittää uudelleen. Varoitus! Tappikiinnitteiset terät vain ripustetaan paikalleen. Niitä ei saa kiinnittää ruuveilla. Murtumisvaara! 1. Kierrä kiristysnuppia (1, kuva 6) sen verran vasemmalle, että terä irtoaa. 2. Työnnä sahanterä (1) hammastus alaspäin pöydän aukon (2) läpi ja kiinnitä alakiinnittimeen (3). 3. Paina ylävartta (5) kevyesti alaspäin ja ripusta terä yläkiinnittimeen (6). 4. Vapauta varsi ja kiristä terä kiertämällä nuppia (1) oikealle. 5. Tee tarvittaessa kiristyksen hienosäätö, ks Ilman tappia kiinnitettävät terät (kuva 5b) 1. Kierrä kiristysnuppia (1, kuva 6) sen verran vasemmalle, että terä irtoaa 2. Työnnä sahanterä (1) hammastus alaspäin pöydän aukon (2) läpi ja aseta alakiinnittimeen (3). Ruuvi (4) ei saa olla kiristettynä! Kiristä nyt kiinnitysruuvi (4) T-kahvaisella kuusiokoloavaimella, jolloin terä kiinnittyy pitimeen. 3. Paina ylävartta (6) kevyesti alaspäin ja aseta terä yläkiinnittimeen (7). Kiristä edellä olevien ohjeiden mukaan. 4. Vapauta varsi ja kiristä terä kiertämällä nuppia (1, kuva 6) oikealle 5. Tee tarvittaessa kiristyksen hienosäätö, ks Terän kiristyksen hienosäätö (kuva 6) Terän oikea kiristys on siistin sahauspinnan oleellinen edellytys. Virheellinen kiristys on usein syynä terärikkoihin. Terän kiristyksen hienosäätö tehdään uritetulla ruuvilla (1): kierto myötäpäivään = kiristäminen, kierto vastapäivään = löysääminen Kokeile kireyttä näppäämällä terää kuin soittimen kieltä. Oikein kiristetystä terästä lähtee kirkas ääni Sahanterän irrottaminen (kuvat 5a ja 5b) Tappikiinnitteiset terät (kuva 5a) 1. Käännä pikakiristyksen kahva (4) eteen. 2. Paina ylävartta (5) kevyesti alaspäin, jotta terä (1) irtoaa yläkiinnittimestä (6). Irrota terä. 3. Irrota terä alakiinnittimestä (3) ja vedä pöydän aukosta (2) ulos.

11 TEHOMIX OY Ilma tappia kiinnitettävät terät (kuva 5b) 1. Kierrä kiristysnuppia (1, kuva 6) sen verran vasemmalle, että terä irtoaa 2. Kierrä siipiruuvi (8) auki, jotta terä (1) irtoaa yläkiinnittimestä (7). 3. Avaa ruuvi (4) T-kahva-avaimella, irrota terä alakiinnittimestä (3) ja vedä pöydän aukosta ulos. 7. Käyttö 7.1 Yleistä Kuviosahan pääasiallisia käyttökohteita ovat kaarevien ja tarkkarajaisten kappaleiden sahaukset. Kuvassa 7 esitetään tyypillinen käyttötapa, jossa käyttäjän täytyy ohjata huolellisesti työkappaletta. Kuviosahauksessa ei normaalisti käytetä sahausvastetta, koska pakko-ohjauksella terä ei pysy sahauslinjalla ja tätä tapahtuu etenkin puun syyn suuntaisessa sahauksessa. Hyvän sahaustuloksen keskeisiä tekijöitä: Paina työkappaletta tiukasti pöytää vasten sahauksen aikana, ohjaa kevyesti näppituntumalla, kohdista voimakas paine työkappaleeseen ja kevyt paine sahanterään. Varmista, että työkappaleen ja pöydän välissä ei ole purua tai muuta likaa Sopeuta syöttönopeus terän sahausnopeuden ja työkappaleen materiaalin mukaan. Kovia materiaaleja ja paksuja työkappaleita tiheähampaisilla sahanterillä työstettäessä syöttönopeuden tulee olla pienempi kuin pehmeitä ja ohuita materiaaleja ja harvaa hammastusta käytettäessä. Paras nopeus löytyy kokeilemalla. Ohjaa työkappaletta hitaasti terälle, etenkin silloin, kun terä on hyvin ohut ja hienohampainen tai työkappale on paksu. Käytä täysin ehjiä teriä. Älä jätä konetta käyntiin ilman valvontaa. Piirrä/urita sahauslinja huolellisesti. Huolehdi, että työpaikalla on riittävä ja tarkoituksenmukainen valaistus. Älä käytä konetta ilman purunimuliitäntää. Suuntaa puhdistuspuhaltimien suuttimet oikein. Hyvään sahaustulokseen päästään työkappaleen paksuuden ollessa alle 25 mm. Yli 25 mm paksujen kappaleiden ohjaus vaatii erityistä huolellisuutta, jotta kappale ei jumita terää. Jumittuminen saattaa aiheuttaa terän taipumisen, vääntymisen tai terärikon. Hyvin tarkoissa sahauksissa terän tulisi aina seurata kuitujen suuntaa, etenkin ohuita teriä käytettäessä.

12 TEHOMIX OY Sahanterän valinta Alla olevassa taulukossa on ohjeellisia arvoja oikean työmateriaalin ja siihen sopivien terien valintaan. Vinkki: Eniten käytössä olevan teränosan hampaat kuluvat ja tylsyvät muita nopeammin. Voit käyttää myös vähemmän käytettyjä hampaita, kun asetat pöydälle työkappaletta korottavan ylimääräisen levyn ja kiinnität sen esim. kaksipuolisella teipillä pöytään. Tämä on käyttökelpoinen toimenpide etenkin kovia materiaaleja ohuilla terillä sahattaessa. Hammastuksen tyyppi määritellään hampaiden lukumääränä/tuuma. Hampaita/tuuma Materiaali n kova ja pehmeä puu (n mm), muovit, pehmeät materiaalit, paksut työkappaleet n tarkka sahaus, puu (max. 6 mm), muovit, pehmeät materiaalit, ohuet työkappaleet n muovi, ei-rautametalli, pleksilasi, muu rauta paitsi Pertinax n. 41 rauta, Pertinax Sahausnopeuden valinta Oheisessa taulukossa annetaan joitakin ohjeellisia arvoja sahausnopeuden valintaan. Nopeuden valinnassa huomioitavia seikkoja ovat käytettävä terä, työstettävä raaka-aine, syöttönopeus jne. Paras nopeus löytyy kokeilemalla ja koekappaleita sahaamalla. Sahausliikkeitä/min Materiaali 900 sahausliikettä Teräs, messinki, ei-rautametalli, muovi 1400 sahausliikettä Alumiini, puu, polystyreeni, kumi nahka, korkki Sahausvirheet Terärikon mahdollisia syitä: - liian tiukka tai löysä terän kiristys - terän mekaaninen ylikuormitus liian suurella syöttönopeudella - liian nopeat käännökset kaarevien kappaleiden sahauksessa - kulunut terä - tappikiinnitteisten terien lisäkiinnitys ruuveilla

13 TEHOMIX OY Sahanterän linjaus (kuva 2) Jotkut sahausvirheet, esim. vino sahauspinta tai terän voimakas puoltaminen sahauksen aikana vaativat terän linjauksen korjausta. Korjaus tehdään terän yläkiinnittimestä (10, kuva 2). 1. Kiinnitä terä ja tarkista terän suuntaus kulmamittaa (5) apuna käyttäen. 2. Suuntauksen korjaus: löysää ruuvia (11) kuusiokoloavaimella. Käännä terän kiinnitin oikeaan asentoon ja suuntaa terä kulmamitalla. 3. Lukitse terän kiinnitin oikeaan asentoon kuusiokoloavaimella. 7.2 Sahaus Kun laite on kiinnitetty työpöytään, sahan pöytä säädetty, työhön sopivat terät kiinnitetty ja kiristetty ja puhdistuspuhaltimen suuttimet suunnattu oikein, käynnistä saha ja syötä työkappale kuvan 7 mukaisesti. Sovita syöttönopeus työstettävän materiaalin, sahanterän ja työmateriaalin paksuuden mukaan. Kovat materiaalit, hienohampaiset terät ja paksut työkappaleet vaativat pienemmän syöttönopeuden kuin pehmeät materiaalit, harvemman hammastuksen terät ja ohuet työkappaleet. Työhön sopiva syöttönopeus löytyy sahaamalla muutamia koekappaleita. Laitteen huolellinen kiinnitys on tarkan sahausjäljen edellytys. Käytä teräviä ja ehjiä teriä! Irrota pistoke verkkoliittimestä ennen huoltoa ja teränvaihtoa. Älä jätä laitetta käyntiin ilman valvontaa Levyn sisäosan sahaukset (kuva 8) Varoitus! Irrota sähköpistoke verkkoliittimestä ennen terän kiristyksen vapauttamista. Sisäosan sahaukset: 1. Poraa sahattavaan kappaleeseen (1) reikä. 2. Irrota sahaterä yläpuolisesta ohjaimestaan (2). Noudata kappaleen tai ohjeita. 3. Työnnä terä poraamasi reiän läpi. Kiinnitä terä yläkiinnittimeen ja kiristä sopivaan kireyteen. 4. Sahaa pala irti, irrota terä ja poista työkappale koneesta. Vinkki: Jos poraat reiän niin, että se ei kosketa myöhemmin tehtävää sisäääriviivaa (kuten kuvan esimerkissä), voit tehdä sahauksen tangentiaalisesti ääriviivalle, jolloin sahauspinnasta tulee tasainen ja sileä.

14 TEHOMIX OY Viistereunojen sahaukset Pöytä käännetään viistereunojen sahauksen mukaiseen kulmaan. 1. Avaa hiukan ruuvia (1, kuva 2) ja käännä pöytää (2), kunnes asteikon (9) osoitin (8) näyttää haluttua kulmamittaa. 2. Kiristä ruuvi (1). 3. Viistekulmien sahauksissa työkappaletta täytyy painaa hyvin voimakkaasti työpöytää vasten. 8. Huolto ja korjaukset Laite on irrotettava verkkovirrasta ennen puhdistus-, huolto- ja korjaustoimia. Koneen kunnossapitoon kuuluu säännöllinen puhdistus. Erikoishuolto ja korjaustyöt kuuluvat huoltoasentajan tehtäviin. Sähkötyöt ovat ammattitaitoisen sähköasentajan tehtäviä. Vialliset sähköosat on viipymättä vaihdettava ja vaihdossa käytetään vastaavia alkuperäisiä varaosia. 9. Puhdistus ja kunnossapito Irrota kone verkkovirrasta ennen puhdistusta! Säännöllinen puhdistus on koneen moitteettoman toiminnan ja pitkän käyttöiän edellytys. Puhdista koneen pinnat mieluiten joka käyttökerran jälkeen harjalla, puhdistusliinalla tai imurilla. Ulkopintojen puhdistuksessa voidaan käyttää myös mietoon saippuaveteen kostutettua liinaa. Liuottimien käyttöä tulee välttää, koska ne saattavat vahingoittaa rungon muoviosia. Käytöstä poisto Laitetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Koska laite sisältää kierrätykseen kelpaavia osia, toimita se käyttöikänsä lopussa koneiden ja laitteiden kierrätyksestä vastaavaan liikkeeseen.

15 TEHOMIX OY 15 KÄÄNNÖS 10. EY-vaatimustenmukaisuusvakuutus Laitteen kuvaus: Kuviosaha DSH Tuotenumero: Vakuutamme, että tämä tuote vastaa seuraavia EU-direktiivejä: EU-pienjännitedirektiivi 2006/95/ETY Noudatetut normit DIN EN / EU-direktiivi Sähkömagneettinen yhteensopivuus 2004/108/ETY Noudatetut normit: DIN EN / DIN EN / DIN EN / DIN EN / EU-konedirektiivi 2006/42/ETY Noudatetut normit: DIN EN / Päiväys: Jörg Wagner PROXXON S.A. Laiteturvallisuusosasto

16 TEHOMIX OY 16 Osakuva ja varaosaluettelo

17 TEHOMIX OY 17

18 TEHOMIX OY 18 Maahantuoja: Tehomix Oy Telekatu Turku puh. (02) , faksi (02) Sähköposti:

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W Nuorkami Sähkösavustin 1100W TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA - Ennen laitteen käyttöönottoa, lue käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. - Laitteen osat voivat olla teräviä, käytä

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F DB malli) SISÄLTÖ

Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F DB malli) SISÄLTÖ Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F36-258 DB malli) SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 3 Yleiset turvallisuusohjeet 4 Jiirisahoja erityisesti koskevat turvallisuusohjeet 6 Laserosoitinlaitteen turvallisuusohjeet

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta

Käyttöohjeet. Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E , Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Sauvasekoitin Metos Dynamic SMX 600 E Dynamic SMX 800 E 4248004, 4248006 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta 16.03.2010 Rev. 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö...

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE 1. YLEISKUVAUS 1. Paahtopaikat 2. Korkeussäädin 3. Paahtoasteen säädin 4. STOP-painike 5. Murupelti (irrotettava) 6. Johto 7. Sulatuspainike 8. Uudelleenlämmityspainike

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 HUOLTO-OHJE

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 HUOLTO-OHJE ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 HUOLTO-OHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISET TIEDOT JA RAKENNE... 2 2. TURVAOHJEET... 3 3. KONEEN KÄYTTÖ- JA HALLINTALAITTEET... 4 4. PUHDISTUS JA HUOLTO... 5 5. AVAINTULKIN

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE

ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE ABLOY EXEC AVAINJYRSINKONE 6232 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISET TIEDOT JA RAKENNE... 2 2. TURVAOHJEET... 3 3. KONEEN KÄYTTÖ- JA HALLINTALAITTEET... 4 4. AVAINTEN JYRSINTÄ... 5 4.1 Jyrsinnän aloitus...

Lisätiedot

Dynamos FI KÄYTTÖOHJE

Dynamos FI KÄYTTÖOHJE Dynamos FI KÄYTTÖOHJE 1- Moottori 2- Varoitusvalo 3- Antenni 4- Valokenno 5- Pieni pylväs 6- Ohjain 7- Rajakytkin 8- Hammastanko 9- Varoituskyltti 10- Sulkijalukko SAATAVILLA OLEVAT MALLIT Koodi Dynamos

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet PullmanErmator Rakennusimuri S13 Käyttöohjeet Sisällys 1 Huomio!... 3 2 Pakkauksen purkaminen... 3 3 Turvamääräykset... 3 3.1 Käsittely... 3 3.2 Huolto... 3 4 Toiminta... 4 5 Käyttö... 4 6 Suodattimen

Lisätiedot

MONITOIMITEROITIN KÄYTTÖOHJE

MONITOIMITEROITIN KÄYTTÖOHJE MONITOIMITEROITIN 1 KÄYTTÖOHJE 1 2 TEKNISET TIEDOT Moottori Vapaat kierrokset Laikan halkaisija Poran maks. halkaisija Poran min. halkaisija 65 W 6700 RPM 51 MM 13 MM 3 MM Säilytä nämä käyttöohjeet Käyttöohjeesta

Lisätiedot

MAALIN/LAASTIN SEKOITINKONE 1200W

MAALIN/LAASTIN SEKOITINKONE 1200W KÄYTTÖOHJE MAALIN/LAASTIN SEKOITINKONE 1200W DAN0738 Lue ja perehdy tähän ohjeeseen ennen koneen käyttöönottoa! rev.a 071213 FI MAALIN/LAASTIN SEKOITINKONE 1200W/2-VAIHTEINEN 1. SISÄLLYS 1. Sisällys 2

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Sauvasekoitin Metos MF 2000 Combi Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Rev. 1.0

Sauvasekoitin Metos MF 2000 Combi Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Rev. 1.0 Sauvasekoitin Metos MF 2000 Combi 4248002 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta 16.03.2010 Rev. 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö... 4 3. Puhdistus ja huolto...

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE

FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE FOCUS 650 KÄYTTÖOHJE Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään Z oom työtelineet ovat paljon enemmän kuin pelkkä työteline. Telineen kiinniytspaloja voidaan liikuttaa portaattomasti pöytäurissa ja pöydän

Lisätiedot

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ

TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ TÄRYLEVY / MAANTIIVISTÄJÄ KÄYTTÖOHJEET DAR0480 Sisällysluettelo. Takuu sivu 1 Turvallisuusohjeet sivu 2 Käyttöohjeet sivu 3-4 Hoito ja huolto sivu 5 Säilytys sivu 6 Vianetsintä sivu 7 Osaluettelo/ tekniset

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K GILS Ohjekirja Sähkölämmitin K9000004,K9000005 Ohjeet on luettava ennen käyttöä TÄRKEÄÄ TIETOA TURVALLISUUDESTA Sähkölaitteita käytettäessä on aina noudatettava muun muassa seuraavia yleisiä turvallisuusohjeita:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia.

Käsittele konetta varoen Hoida konetta siten kuin näissä ohjeissa suositellaan Käytä huollossa ja hoidossa vain FASTin alkuperäisiä osia. 1 2 1 Hi-Filtration 9.0 Hi-Filtration on valmistettu EU:ssa noudattaen mitä tarkimpia materiaaleja ja työnlaatua koskevia eurostandardeja. Käyttöohjeesta löydät kaiken koneen käyttöä ja hoitoa koskevan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone

BULL. Lattiapäällysteiden poistokone BULL Lattiapäällysteiden poistokone 1 Sisältö 2 Käyttötarkoitus... 4 3 Tekniset tiedot... 4 4 Turvallisuusohjeet... 4 5 Huolto... 5 6 Käyttö... 5 6.1 Valmistelut (matot, päällysteet)... 5 6.2 Ohjauskahvan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

A 10 FORM NO. 769-03656B

A 10 FORM NO. 769-03656B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Suomi Ruohonkokooja Turvallisuuden kannalta Noudata turvallisuusja käyttöohjeita

Lisätiedot

SW20 Combi SW21 Aqua SW21

SW20 Combi SW21 Aqua SW21 SW20 Combi SW21 Aqua SW21 Lue käyttöohjeet ennen imurin käyttöä Nämä käyttöohjeet on tarkoitettu imurin käyttäjälle Tutustu laitteen osiin, turvallisuusohjeisiin ja käyttöön sekä kunnossapitotoimiin ja

Lisätiedot

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04

STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 STIGA VILLA 102M 8211-3028-04 O (x4) M (x4) N (x4) P (x4) J (x2) S (x4) U (x2) T (x2) X (x2) V (x2) Y (x2) Q (x4) 1. O M N P Q J T U R S 2. S C B C D 3. 7. 4. 8. F G 5. 9. 6. 10. 11. 15. 12. 16. 13. 17.

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA

PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA KESMAC 23.4.2013 PÖNTTÖSORVI PÖNTTÖSORVI KÄYTTÖ - OHJEKIRJA SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. TEKNINEN ERITTELY 3. TURVALLISUUSOHJEET JA KÄYTTÖ 4. VALOKUVAT 5. HUOLTO 6. KUITTAUS TURVAOHJEISTA 2013-04-23

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Couper EN KÄYTTÖOHJE. Kääntöporttien moottori VALMISTETTU ITALIASSA

Couper EN KÄYTTÖOHJE. Kääntöporttien moottori VALMISTETTU ITALIASSA Couper Kääntöporttien moottori EN KÄYTTÖOHJE VALMISTETTU ITALIASSA 1 -KUVAUS 1A -VAROITUKSET Seuraavana lueteltujen ohjeiden laiminlyönti vapauttaa KING Gates srl:n kaikesta vastuusta liittyen ihmisille

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Matkapuhelimen kattoantenni

Matkapuhelimen kattoantenni Ohje nro Versio Osa nro 30623028 1.0 Matkapuhelimen kattoantenni H3901401 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 H0000178 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95

KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 KOHP95.doc KÄYTTÖOHJE HYDRAULIPURISTIN HP 95 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com 2 1. YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta

Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta Sauvasekoitin Metos Junior Standard 4248000 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä ohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Laitteen osat... 3 2. Käyttö... 4 3. Puhdistus ja huolto... 5 4. Turvallisuusohjeita...

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

PlayStation Move-tarkkuusase

PlayStation Move-tarkkuusase FI PlayStation Move-tarkkuusase Käyttöohje CECHYA-ZRA1E 7017291 Osien nimet Näkymä sivulta SELECTnäppäin Yläsuojus Vapautusvipu näppäin näppäin Tulitustilan valitsin Säädettävä tukki Piipun ohjain Pumppulatauskahva

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 40 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Suomi Ruohon- ja lehtienkeräimien

Lisätiedot

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W Spinn Blender Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. BL-5W BL-5W_Spinn_IM_Wilfa.indd

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Register your product and get support at. HP8117. Käyttöopas

Register your product and get support at.   HP8117. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Käyttöopas a b Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja rekisteröi

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

RenOvi KÄYTTÖOHJE. Oy Lifa Air Ltd Hämeentie 105 A, FIN-00550 Helsinki, Finland Tel. +358 9 394 858 Fax. +358 9 3948 5781 www.lifa.

RenOvi KÄYTTÖOHJE. Oy Lifa Air Ltd Hämeentie 105 A, FIN-00550 Helsinki, Finland Tel. +358 9 394 858 Fax. +358 9 3948 5781 www.lifa. KÄYTTÖOHJE RenOvi Pölynhallintaovi (EAN 6420281020773) Tekniset tiedot: Laite on suunniteltu käytettäväksi 600~1000 mm aukoissa Laiterunko Al, korkeus 200 mm, leveys 800 mm, syvyys 70 mm Muovilamellit

Lisätiedot

Halkomakone 7 tn Käyttöohje

Halkomakone 7 tn Käyttöohje Halkomakone 7 tn Käyttöohje Lue kaikki ohjeet huolellisesti. Opi tuntemaan koneen käyttötarkoitus, rajoitukset ja mahdolliset vaarat ennen käyttämistä. Käytä työsylinterin käyttö vipua siten että vedät

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ TÄRKEÄT TURVAOHJEET 1. Lue kaikki ohjeet huolella. 2. Älä upota konetta veteen tai muihin nesteisiin. 3. Älä kosketa sähköpistoketta

Lisätiedot

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE SCHLOSSER LIESITUULETIN RH15 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TURVALLISUUS Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöön ottamista. Asennus on suoritettava pätevän ammattimiehen toimesta. Valmistaja

Lisätiedot

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI 1 FI ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L Revisio 01 Marraskuu 2006 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 2 Valmistaja/maahantuoja 3 Osat 4 Asennusohjeet 5 Varaosat 6 Takuu 7 Räjäytyskuva 3 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ)

TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) t TUOTEKORTTI KORIPALLOTELINE KATTOON KIINNITTYVÄ RAKENNE (ETEEN TAI TAAKSE KÄÄNTYVÄ) Sisältö I. Komponentit... 3 II. Täydentävät tuotteet... 3 III. Tuotekuvaus... 4 IV. Tuotteen käyttötarkoitus... 4 V.

Lisätiedot

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907

Vetokoneiston päivityssarja GreensPro viheriöjyrä, mallit 44905, tai 44907 Form No. Vetokoneiston päivityssarja GreensPro 00 -viheriöjyrä, mallit 44905, 44906 tai 44907 Mallinro: 7-5899 Mallinro: 7-5907 8-69 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JOHDANTO. Hyvä asiakas!

KÄYTTÖOHJE JOHDANTO. Hyvä asiakas! - 1 - KÄYTTÖOHJE JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olet valinnut yrityksemme tuotteen. Tämä käyttöohje on laadittu yksinomaan asiakkaitamme varten. Tästä käsikirjasta löydät tiedot, joita tarvitset käyttääksesi

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7

Liesituuletin 394-12. Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 Liesituuletin 394-12 Turvallisuusohjeet... 3 Asennus... 4 Käyttöohjeet... 7 TURVALLISUUSOHJEET Lue nämä käyttö- ja asennusohjeet sekä ennen kaikkea niissä olevat turvallisuusohjeet ennen tuotteen asennusta

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. BPW-tukijalka ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BPW-tukijalka Sisällysluettelo Sivu Yleiset turvallisuusohjeet...3 Käyttötarkoitus...4 Asennusohje...5 Käyttöohje...6 Voitelu- ja huolto-ohje...8 Tekniset tiedot...10 BPW-tyyppikilpi...11

Lisätiedot

Kiilahihnakäytön asentaminen

Kiilahihnakäytön asentaminen Kiilahihnakäytön asentaminen Liite puhaltimen käyttö- ja huolto-ohjeeseen Sisältö Kiilahihnakäyttö... 1 1.1.1 Linjaus... 3 1.1.2 Kiristys... 3 1.1.3 Hihnojen varastointi... 5 1.1.4 Purkaminen... 5 1.1.5

Lisätiedot

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta.

Tarkista puunrunko lian, kivien ja vanhojen ruuvien varalta estääksesi sahan ketjua rikkoutumasta. LUE SEURAAVAT OHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN KÄYTÄT UUTTA GRANBERG-SAHALAITOSTA. SÄHKÖTYÖKALUJEN, KUTEN MOOTTORISAHOJEN, KÄYTTÖ VOI OLLA VAARALLISTA JA TUO MUKANAAN LOUKKAANTUMISEN TAI KUOLEMAN VAARAN.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

HELMI - KÄYTTÖOHJE 1. TUOTTEEN KUVAUS 2. TUOTTEEN KÄYTTÖTARKOITUS 3. TÄRKEÄÄ 4. TURVALLISUUS 5. TAKUU 6. TARVITTAVAT TYÖKALUT

HELMI - KÄYTTÖOHJE 1. TUOTTEEN KUVAUS 2. TUOTTEEN KÄYTTÖTARKOITUS 3. TÄRKEÄÄ 4. TURVALLISUUS 5. TAKUU 6. TARVITTAVAT TYÖKALUT HELMI - KÄYTTÖOHJE 1. TUOTTEEN KUVAUS 1.1. Helmi on lasten ja nuorten monipuolisesti säätyvä istuinjärjestelmä, jolla saavutetaan yksilöllisesti tuettu istuma- asento. Tuotteen perustana on istuin ja selkänoja,

Lisätiedot

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY

PlayStation Camera. Käyttöohje CUH-ZEY PlayStation Camera Käyttöohje CUH-ZEY2 7028418 FI Ennen käyttöä ˎˎLue tämä käyttöohje ja yhteensopivien laitteiden käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet tulevaa tarvetta varten. ˎˎPäivitä käyttöjärjestelmä

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot