Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Hakuohje pilottitaloyhtiöksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Hakuohje pilottitaloyhtiöksi"

Transkriptio

1 1 Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Hakuohje pilottitaloyhtiöksi

2 2 1 Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Selvityksen tarkoitus ja pääsisältö Oulun keskustan strateginen kehittämissuunnitelma keskustavisio 2040 hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa Keskustavision tavoitteiden ja kehittämisperiaatteiden mukaisesti Oulun keskusta tiivistyy ja uudistuu. Keskustavisiossa yhdeksi keskustan uudistamisen painopistealueeksi on tunnistettu Heinäpää, jonka nykyistä kaupunkirakennetta on mahdollista tiivistää eri tavoin. Keskustavision tavoitteita ja kehittämisperiaatteita toteutetaan eri toimenpiteiden avulla. Yhdeksi keskustavision toimenpiteeksi on määritelty Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys. Selvityksen tavoitteena on edistää ja vauhdittaa Heinäpään täydennysrakentamista. Selvityksen tarkoituksena on: tarkastella Heinäpään täydennysrakentamisen eri vaihtoehtoja ja muodostaa suositukset Heinäpään täydennysrakentamiselle erilaisissa korttelityypeissä. tarkastella eri vaihtoehtoja asukaspysäköinnin toteuttamiselle. luoda kokonaistaloudellisesti realistisia toteutusmalleja Heinäpään täydennysrakentamiselle. Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksen lopputuloksena esitetään yhteenveto Heinäpään täydennysrakentamispotentiaalista, suositeltavista täydennysrakentamisen konsepteista sekä täydennysrakentamisen etenemisen toimintamalli. Työn lopputuloksena esitetään ratkaisuja, jotka ovat hyödynnettävissä mahdollisimman laajasti Heinäpään täydennysrakentamisessa. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut vastaa toteutusselvityksen laadinnasta, mutta siihen sisältyvät täydennysrakentamisen konseptisuunnittelu, pysäköintiratkaisujen selvittäminen sekä täydennysrakentamisen kustannus-hyötytarkastelut laaditaan kaupungin tilaamina ja ohjaamina konsulttitöinä. Selvityksen eteneminen ja aikataulu Täydennysrakentamisen toteutusselvityksen laadinta käynnistyy huhtikuussa 2017 ja selvitystyö valmistuu kevään 2018 aikana. Selvitystyö muodostuu kolmesta päätyövaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa (toukokuu-elokuu 2017) analysoidaan Heinäpään nykytilannetta sekä korttelirakenteen että pysäköinnin osalta. Toisessa vaiheessa (syyskuu-joulukuu 2017) laaditaan erilaisia suunnitelmavaihtoehtoja erityyppisiin kortteleihin sekä arvioidaan niiden hyötyjä, kustannuksia ja vaikutuksia. Kolmannessa vaiheessa (tammikuu-maaliskuu 2018) muodostetaan varsinaiset suositukset täydennysrakentamiselle vaihtoehtotarkasteluihin perustuen.

3 3 Selvityksen suunnittelualue Selvityksen suunnittelualueeksi on määritelty ydinkeskustan eteläpuoliset ruutukaavakorttelit Heinäpäässä oheisen karttakuvan mukaisesti. Suunnittelualue voi täsmentyä selvitystyön kuluessa. Suunnittelualue on rajattu siten, että siihen sisältyvät korttelialueet ovat tyypillisiä koko alueen rakenteelle ja siten täydennysrakentamisen ratkaisuja voidaan hyödyntää useassa samankaltaisessa korttelissa. Pilottitaloyhtiöksi voi hakea tältä alueelta. 2 Pilottitaloyhtiöiden rooli selvityksessä Pilottitaloyhtiöiden rooli selvityksessä on esitelty vastaamalla seuraaviin viiteen kysymykseen. Kuka voi hakea pilottitaloyhtiöksi? Pilottitaloyhtiöksi voivat hakea Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksen suunnittelualueella sijaitsevien tonttien omistajat tai haltijat. Heinäpäässä pääosa tonteista on taloyhtiöiden omistamia, mutta pilottitaloyhtiöksi voi hakea myös esimerkiksi vuokra-asuntoyhtiö. Tässä hakuohjeessa taloyhtiöllä tarkoitetaan siis myös muita alueen tonttien omistajia tai haltijoita kuin varsinaisia taloyhtiöitä.

4 4 Miksi selvitykseen halutaan pilottitaloyhtiöitä? Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksellä halutaan vauhdittaa Heinäpään täydennysrakentamista. Koska Heinäpään alue on jo rakennettua kaupunkia, ei täydennysrakentaminen edisty ilman alueen kiinteistöjen omistajien halukkuutta täydennysrakentamiseen. Pilottitaloyhtiöiden osallistuminen parantaa selvityksen vaikuttavuutta. Selvityksessä tehtävän yhteistyön myötä täydennysrakentamisen ratkaisut on punnittu ja keskusteltu yhdessä taloyhtiöiden kanssa. Näin valmius täydennysrakentamiseen ja asemakaavan muutoksiin paranee. Mitä pilottitaloyhtiöiden osallistuminen vaatii ja maksaa? Heinäpään täydennysrakentamista koskevien suunnitelmien laadinnasta ei selvitysvaiheessa aiheudu kustannuksia pilottitaloyhtiöille, vaan kustannuksista vastaa kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. Pilottitaloyhtiöiltä odotetaan ja vaaditaan aktiivista osallistumista työhön kuuluviin suunnittelukokouksiin sekä suunnitelmien kommentointia pyydetyissä aikatauluissa. Taloyhtiöiden tulee edistää selvityksen etenemistä luovuttamalla työssä tarvittavia tietoja mm. asuinrakennusten kuntoa tai pysäköintiä koskien. Pilottitaloyhtiöiltä vaaditaan myös muutosvalmiutta tarkastella rohkeasti täydennysrakentamisen eri vaihtoehtoja sekä niiden hyötyjä ja haittoja. Työn kuluessa voidaan tarkastella myös vaihtoehtoja, joissa kortteleita tai tontteja uudistettaisiin nykyisiä asuinrakennuksia purkamalla ja tonttien uudisrakentamisella. Valitut pilottitaloyhtiöt nimeävät myöhemmässä vaiheessa yhdyshenkilöt, jotka kutsutaan pilottitaloyhtiöitä koskeviin suunnittelukokouksiin. Kokouksiin osallistuvien yhdyshenkilöiden enimmäismäärä taloyhtiötä kohden päätetään myöhemmin. Suunnittelukokoukset pidetään pääsääntöisesti iltapäivisin (klo välisenä aikana). Suunnittelukokouksia on arvioitu selvityksen kuluessa olevan neljä tai viisi. Kaupunki ei korvaa suunnittelukokouksiin osallistumisesta aiheutuvia kuluja taloyhtiöiden yhdyshenkilöille. Mitä pilottitaloyhtiöt hyötyvät osallistumisesta? Pilottitaloyhtiöt saavat osallistumisen kautta lisätietoa oman kiinteistönsä täydennysrakentamismahdollisuuksista, kustannuksista ja hyödyistä. Laadittavat suunnitelmat tarjoavat hyvät lähtökohdat taloyhtiön myöhemmälle päätöksenteolle täydennysrakentamisesta. Pilottitaloyhtiöiden osallistuminen hyödyttää laajemmin myös koko Heinäpään täydennysrakentamista. Laadittavien suunnitelmien tavoitteena on paitsi tiivistää, myös parantaa koko Heinäpään alueen viihtyisyyttä keskustamaisena asuinalueena. Mihin taloyhtiöt sitoutuvat? Pilottitaloyhtiöt antavat oikeuden suunnitella omistamansa kiinteistön täydennysrakentamista ja uudistamista selvitystyössä. Pilottitaloyhtiöt antavat oikeuden myös esittää kiinteistöä koskevia suunnitelmia ja tarkasteluja julkisissa selvitysraporteissa. Julkisissa raporteissa ei esitetä kuitenkaan yksittäisiä taloyhtiöitä koskevia yksityisluonteisia tietoja esimerkiksi taloyhtiön kuntoa ja taloutta koskien.

5 5 Osallistuminen ei sido taloyhtiöitä omistamiensa kiinteistöjen jatkokehittämiseen tai asemakaavan muutoshakemusten jättämiseen. Selvityksen tavoitteena on kuitenkin löytää ratkaisuja, joiden avulla Heinäpään täydennysrakentaminen voisi käynnistyä pilottitaloyhtiöiden asemakaavamuutoksin seuraavien vuosien aikana. Osallistuminen ei myöskään sido taloyhtiöitä käyttämään laadittuja suunnitelmia sellaisenaan täydennysrakentamisen jatkosuunnittelussa. Taloyhtiöt voivat valita ja kilpailuttaa yksityiskohtaisempia suunnitelmia laativat suunnittelijat haluamallaan tavalla. 3 Hakuohje Hakuaika Pilottitaloyhtiöiden hakuaika on Hakemuksen sisältö Hakemukset jätetään lomakkeella, jonka voi tulostaa tai täyttää sähköisesti. Hakulomake on ladattavissa osoitteesta Hakulomakkeen mukaisesti hakemuksessa esitetään taloyhtiön/kiinteistön perustiedot, perustelut pilottitaloyhtiöksi hakemiselle ja yhdyshenkilö sähköpostiosoitteineen, johon päätös voidaan toimittaa tiedoksi. Perusteluissa taloyhtiöt voivat tuoda esille asuinrakennusten peruskorjaustarpeeseen liittyviä tai muita sellaisia tekijöitä, joiden vuoksi täydennysrakentamisen tutkiminen on taloyhtiössä ajankohtaista. Hakemukseen voi halutessaan liittää asiakirjoja tai muita selvityksiä liitteeksi. Hakemuksen allekirjoittajilla on oltava taloyhtiötä koskeva nimenkirjoitusoikeus tai allekirjoittajalla on oltava oikeuden siirtävä valtakirja. Sähköpostitse jätettävää hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa nimikirjoituksella. Hakemukset ovat niiden jättämisen jälkeen julkisia lukuun ottamatta taloyhtiöiden hakemuksessa esitettyjä, taloyhtiöiden yksityiseen liittyviä tietoja. Hakemusten jättäminen Hakemukset tulee jättää viimeistään 2.6. klo mennessä kirjeitse osoitteeseen: Oulun kaupungin kirjaamo PL 27(Torikatu 10) Oulun kaupunki Kirjekuoreen merkintä Pilottitaloyhtiöiden hakumenettely, OUKA/1098/ /2017 Hakemukset voidaan toimittaa myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@ouka.fi määräaikaan mennessä. Sähköpostin otsikoksi merkitään: Pilottitaloyhtiöiden hakumenettely, OU- KA/1098/ /2017.

6 6 4 Pilottitaloyhtiöiden valinta Valintakriteerit Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksen laajuuden ja suunnittelukokouksien kokonaismäärän sekä niistä aiheutuvien kustannuksien vuoksi pilottitaloyhtiöiden määrää joudutaan rajaamaan, mikäli hakemuksia saadaan useampia kuin työn laajuuden kannalta on tarkoituksenmukaista. Valittavien pilottitaloyhtiöiden tarkka määrä päätetään vasta hakemusten saamisen jälkeen. Toteutusselvityksen näkökulmasta optimaalinen tilanne olisi, että pilottitaloyhtiöiksi voitaisiin valita kaikki taloyhtiöt kolmesta erilaisesta, mutta rakenteeltaan tyypillisestä Heinäpään korttelista. Tässä tilanteessa pilottitaloyhtiöiksi valittaisiin taloyhtiötä, mitä voidaan pitää myös selvityksen sujuvan etenemisen kannalta enimmäismääränä. Pilottitaloyhtiöiden valinnassa käytetään seuraavia perusteita: Pilottitaloyhtiöiden rakenteellinen vastaavuus suhteessa muuhun Heinäpään. Siten pilottitaloyhtiöiksi valitaan ensisijaisesti yhtiöitä, joiden asuinrakennukset ovat tyypillisiä koko suunnittelualueelle. Pilottitaloyhtiöiden muodostamat korttelikokonaisuudet. Siten pilottitaloyhtiöiksi valitaan ensisijaisesti yhtiöitä, joiden naapuriyhtiöt osallistuvat myös hakuun. Optimaalisessa tilanteessa kaikki korttelin taloyhtiöt osallistuvat hakuun. Taloyhtiöiden antamat perustelut hakemiselle. Siten pilottitaloyhtiöksi valitaan ensisijaisesti yhtiöitä, joiden peruskorjaustarve tai muu tekijä synnyttää ajankohtaisen tarpeen pohtia taloyhtiön tulevaisuutta ja täydennysrakentamista. Muut selvityksen tavoitteen ja tarkoituksen kannalta tärkeät tekijät. Siten pilottitaloyhtiöksi valinnassa voidaan ottaa huomioon myös muita tekijöitä, jotka edistävät Heinäpään täydennysrakentamista. Mikäli hakuun osallistuvat taloyhtiöt ovat edellä olevien kriteerien kannalta samanarvoisia, voidaan valinta näiden kesken lopulta suorittaa arpomalla. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut pidättää itsellään oikeuden täsmentää valittavien taloyhtiöiden määrää sekä mahdollisuuden lisätietojen kysymiselle taloyhtiöiltä hakemusten jättämisen jälkeen. Päätös ja siitä tiedottaminen Pilottitaloyhtiöiden valinnasta päättää yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut edellä mainittujen kriteerien kokonaisarviointiin perustuen. Valintaa valmistelevat Heinäpään täydennysrakentamisen selvityksen laadinnasta vastaava työryhmä. Päätöksen valinnasta tekee yhdyskuntajohtaja. Valinnat pyritään tekemään kesäkuun 2017 aikana. Päätöksestä tiedotetaan kaikkia hakemuksen jättäneitä taloyhtiöitä. Päätös lähetetään tiedoksi hakemuksen mukaisille yhdyshenkilöille sähköpostitse. Valituille taloyhtiöille lähetetään tieto työn etenemisestä ja ensimmäisestä suunnittelukokouksesta päätöksen jälkeen elokuussa 2017.

7 7 5 Lisätiedot Lisätietoja Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksestä saat internetistä osoitteesta Lisätietoja Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvityksestä ja hakumenettelystä saa yleiskaavasuunnittelija Jouni Mäkäräiseltä, puh , jouni.makarainen@ouka.fi tai kaavoitusarkkitehti Jere Klamilta, puh , jere.klami@ouka.fi.

8 Solistinkatu 2 PL 32, Oulun kaupunki

Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Tiedotus- ja keskustelutilaisuus yleiskaavasuunnittelija Jouni Mäkäräinen

Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys Tiedotus- ja keskustelutilaisuus yleiskaavasuunnittelija Jouni Mäkäräinen Heinäpään täydennysrakentamisen toteutusselvitys 24.4.2017 Tiedotus- ja keskustelutilaisuus yleiskaavasuunnittelija Jouni Mäkäräinen Täydennysrakentamisselvityksen tausta Täydennysrakentamista on painotettu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta on mahdollista esittää mielipiteitä nähtävilläoloaikana

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta on mahdollista esittää mielipiteitä nähtävilläoloaikana 1/6 Isokatu 82 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tiedoksi osallisille Alueellanne on vasta aloitettu asemakaavan laatiminen, asemakaavan muutos on tullut vireille. Kaavan alkuvaiheessa on laadittu

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 578 Dno Päivämäärä 14.11.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 564-2313, Heikkilänkankaan kaupunginosa (Heikkilänkankaantie 5, 7), OAS OUKA/10039/10.02.03/2016 Ote pöytäkirjasta

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 468 Dno Päivämäärä 29.08.2017 Asemakaavan muutos 564-2300, Laanilan kaupunginosa (Hoikantie 8), OAS OUKA/6955/10.02.03/2016 Ote pöytäkirjasta 20/2017 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , II kaupunginosa (Vaara), Mäkelininkatu 33, OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , II kaupunginosa (Vaara), Mäkelininkatu 33, OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 518 Dno Päivämäärä 24.11.2015 Asemakaavan muutos 265-2231, II kaupunginosa (Vaara), Mäkelininkatu 33, OAS OUKA/5538/10.02.03/2014 Ote pöytäkirjasta 25/2015 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

Ohjeita tarjousten perusteella myytävien omakotitonttien hakijoille. Hakuaika klo 16

Ohjeita tarjousten perusteella myytävien omakotitonttien hakijoille. Hakuaika klo 16 Ohjeita tarjousten perusteella myytävien omakotitonttien hakijoille Hakuaika 1.4.2016-25.4.2016 klo 16 OHJEITA TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVIEN OMAKOTITONTTIEN HAKI- JOILLE HAKUAIKA JA HAKEMINEN Tarjousten

Lisätiedot

Tarkka-ampujankatu 20

Tarkka-ampujankatu 20 1/6 Tarkka-ampujankatu 20 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tiedoksi osallisille Alueellanne on tullut vireille asemakaavan muutos. Kaavan alkuvaiheessa on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 KAUPUNKI HAKEE TOTEUTTAJAA PIKISAAREN TONTILLE Asemakaava Pikisaaren kaupunginosan korttelin 1 tontti 7 (kt. 564-50-1-7) on voimassa olevassa asemakaavassa

Lisätiedot

Tukkitien ympäristö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tukkitien ympäristö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1/5 Nähtävillä 9.2-28.2.2018 Tukkitien ympäristö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Toppilan kaupunginosan kortteleita 25 28 sekä katu-, liikenne- ja puistoaluetta koskeva kaavarunko ja kehittämispolku

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1349-00/18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL 2017-010023 4.4.2018 VUOSAARI, MERIKORTTIKUJA 6, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Ohjeita lomarakennuspaikkojen hakijoille. Hakuaika klo 16

Ohjeita lomarakennuspaikkojen hakijoille. Hakuaika klo 16 Ohjeita lomarakennuspaikkojen hakijoille Hakuaika 1.4.2016-13.5.2016 klo 16 OHJEITA TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVIEN LOMARAKENNUSPAIKKOJEN HAKIJOILLE HAKUAIKA JA HAKEMINEN Tarjousten perusteella myytävien

Lisätiedot

Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla

Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla Tonttikohtainen lisärakentaminen: Prosessi taloyhtiöissä ja kaupungilla Pohjois-Haagan renessanssi 18.4.2011 Kaupunki haluaa edistää täydennysrakentamista Tasapainoinen kestävä kehitys edellyttää panostusta

Lisätiedot

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1404-00/19 1 (5) Hankenro 0740_58 HEL 2018-012908 7.2.2019 MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Makasiinikatu 6 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Makasiinikatu 6 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma NÄHTÄVILLÄ 6.7.-31.8.2018 Kaavatunnus 564-2352 1/5 Diaarinumero OUKA/8506/2017 Makasiinikatu 6 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos mahdollistaa tontilla olevan

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 544 Dno Päivämäärä 20.12.2016 Asemakaavan muutos 564-2305, Limingantullin kaupunginosan korttelin 25 tontti nro 10, korttelin 26 tontti nro 7 sekä katu- ja puistoalue

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Leverin kaupunginosa (Puistokatu 30), OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Leverin kaupunginosa (Puistokatu 30), OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 267 Dno Päivämäärä 14.06.2016 Asemakaavan muutos 564-2283, Leverin kaupunginosa (Puistokatu 30), OAS OUKA/1536/10.02.03/2016 Ote pöytäkirjasta 17/2016 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

Kaukovainionportti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1/

Kaukovainionportti. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1/ 1/5 Kaukovainionportti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaukovainion kaupunginosan puisto- ja katualuetta koskeva asemakaavan muutos sekä katu- ja ympäristösuunnittelu (Joutsentie, Merikotkantie,

Lisätiedot

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS

KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Kouvolan kaupunki Yhdyskuntatekniset palvelut OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYMIJOEN ULKOILUREITTI YLEISSUUNNITELMAN TARKENNUS Pvm. 18.7.2018 Täyd. Diaari 1857/10.02.01/2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.8.2017 HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002348 Kaavamuutosalue sijaitsee Petikossa Petikontien ja Klinkkerikaaren rajaamassa korttelissa

Lisätiedot

Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie)

Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie) 1(5) Suolamännyntie 13 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie)

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 175 Dno Päivämäärä 10.05.2016 Asemakaavan ja tonttijakojen muutos 564-2222, Rajakylän kaupunginosa (Kissankulma, Kissankellotie 1-7), OAS OUKA/3411/10.02.03/2014 Ote

Lisätiedot

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Sisällysluettelo 1. Kilpailun tarkoitus ja tavoitteet 1 2. Kilpailualue 2 3. Menettelyt 3 4. Lähtötiedot 4 5. Ilmoittautuminen 5 6. Tontinluovutuskilpailu

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA TIEDOTUSTILAISUUS

Lisätiedot

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Korson torni. Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015. Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.3.2015 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Korson torni Asemakaavan muutos nro 002144,

Lisätiedot

Heinäpään jalkapallohalli

Heinäpään jalkapallohalli 1362/2019 1/6 Heinäpään jalkapallohalli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nuottasaaren kaupunginosassa Heinäpään urheilupuistoa koskeva asemakaavan muutos Tiedoksi osallisille Alueellanne on vasta

Lisätiedot

MAAKUNTALÄHIÖN TÄYDENNYS- JA LISÄRAKENTAMISEN TALOUDELLISHALLINNOLLISET EDELLYTYKSET

MAAKUNTALÄHIÖN TÄYDENNYS- JA LISÄRAKENTAMISEN TALOUDELLISHALLINNOLLISET EDELLYTYKSET 1 MAAKUNTALÄHIÖN TÄYDENNYS- JA LISÄRAKENTAMISEN TALOUDELLISHALLINNOLLISET EDELLYTYKSET Eheyttämisen edellytykset (EHED) Oulun yliopisto, Arkkitehtuurin tiedekunta Tutkijatohtori Sari Hirvonen-Kantola sari.hirvonen-kantola@oulu.fi

Lisätiedot

Suunniteltu täydennysrakentamisen alue

Suunniteltu täydennysrakentamisen alue HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1289-00/17 Hankenro 0858_1 HEL 2016-013874 21.3.2017 1 (5) HELSINGINKUJA 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Helsinginkujan varteen

Lisätiedot

VALINTATALON KORTTELI 43

VALINTATALON KORTTELI 43 VALINTATALON KORTTELI 43 Asemakaavan muutos Vireilletulovaiheen yleisötilaisuus pääkirjaston Muikku-Sali ti 2.2.2016, klo 18.00 Kaavoitusarkkitehti Simo Vaskonen VUOROVAIKUTUS ASEMAKAAVOITUKSESSA Maankäyttö-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun

Espoon kaupunki Pöytäkirja 74. 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun 11.08.2014 Sivu 1 / 1 1997/02.07.00/2014 74 Nokkalan venesataman kahvila- ja ravintolapaikan vuokraaminen KF-Restaurants Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh.

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos koskee Kuivasjärven kaupunginosan korttelia 140 tonttia 1. Matti Matinheikki esitteli asian kokouksessa.

Päivämäärä Asemakaavan muutos koskee Kuivasjärven kaupunginosan korttelia 140 tonttia 1. Matti Matinheikki esitteli asian kokouksessa. Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 481 Dno Päivämäärä 12.09.2017 Asemakaavan muutos 564-2340, Kuivasjärven kaupunginosa (Ratsastuskentäntie 7), OAS OUKA/5221/10.02.03/2017 Ote pöytäkirjasta 21/2017 Sivu

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Jäälin kaupunginosa (Laivakankaantie 10 ja 12, LAIVAKANKAAN KOULU), OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Jäälin kaupunginosa (Laivakankaantie 10 ja 12, LAIVAKANKAAN KOULU), OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 520 Dno Päivämäärä 24.11.2015 Asemakaavan muutos 564-2272, Jäälin kaupunginosa (Laivakankaantie 10 ja 12, LAIVAKANKAAN KOULU), OAS OUKA/8226/10.02.03/2015 Ote pöytäkirjasta

Lisätiedot

Leinelä 1 pohjoisosa. Mielipiteiden kuuleminen MRL Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Leinelä 1 pohjoisosa. Mielipiteiden kuuleminen MRL Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.2.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Leinelä 1 pohjoisosa Asemakaavan muutos nro

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 197 Dno Päivämäärä 11.04.2017 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 564-2284, Puolivälinkankaan kaupunginosan kortteli 44 tontteja 1 ja 2 (Menninkäisentie 3), OAS OUKA/2074/10.02.03/2016

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki)

KAUPPAKATU 13. asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) KAUPPAKATU 13 asemakaavan muutos ASUKAS- TILAISUUS 16.1.2019 Mauri Hähkiöniemi, kaavasuunnittelija (Jyväskylän kaupunki) tilaisuuden kulku 1. Asemakaavahankkeen esittely - lähtökohdat - tavoitteet - suunnittelu-

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Valmistelu ja lisätietoja: kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen puh tai

Valmistelu ja lisätietoja: kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen puh tai Kaupunkikehityslautakunta 137 29.08.2017 EMPIREALUEEN JA YDINKESKUSTAN KEHITTÄMINEN KaKeL 137 Valmistelu ja lisätietoja: kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen puh. 040 528 4841 tai eero.loytonen@porvoo.fi

Lisätiedot

Päivämäärä Päätöshistoria Suunnitteluvarauksen tekeminen, yhdyskuntalautakunta

Päivämäärä Päätöshistoria Suunnitteluvarauksen tekeminen, yhdyskuntalautakunta Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 593 Dno Päivämäärä 16.12.2014 Asemakaavan muutos 564-2238, IV kaupunginosan korttelin 3 tontit nro 2 ja 11 (Puistokatu 5), OAS OUKA/7285/10.02.03/2014 Ote pöytäkirjasta

Lisätiedot

De Gamlas Hem, Kirkkokatu 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

De Gamlas Hem, Kirkkokatu 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1/5 De Gamlas Hem, Kirkkokatu 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma IV kaupunginosan korttelin 19 tonttia nro 108 koskeva asemakaavan muutos (De Gamlas Hem, Kirkkokatu 54) Kaavatunnus 564-2275 Diaarinumero

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt

Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt 1 (1) Kaupunkisuunnittelu 2.7.2012 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen ASEMAKAAVAN MUUTOS 002179, Viertola Osa korttelia 63191. Suunnittelualue sijaitsee Viertolan

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 539 Dno Päivämäärä 20.12.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 564-2312, Nuottasaaren kaupunginosan kortteli 19 sekä Nuottasaaren ja Limingantullin kaupunginosan katu-

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , II kaupunginosa (Asemakatu 32), OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , II kaupunginosa (Asemakatu 32), OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 593 Dno Päivämäärä 15.12.2015 Asemakaavan muutos 564-2273, II kaupunginosa (Asemakatu 32), OAS OUKA/8297/10.02.03/2015 Ote pöytäkirjasta 28/2015 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 1501_14 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 1501_14 HEL Oas 1331-00/17 1 (5) Hankenro 1501_14 HEL 2017-003110 Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus 5.12.2017 KEINUTIE 9 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos nro 002109, Korso Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hakija Asunto oy Vantaan Kuovikuja 4 Suunnittelualue Korttelin 81384 tontti 6 1 Lähtötiedot

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS Ratikka Tammelassa ja Kalevassa

YLEISÖTILAISUUS Ratikka Tammelassa ja Kalevassa YLEISÖTILAISUUS Ratikka Tammelassa ja Kalevassa 13.4.2016 Suunnittelupäällikkö Ari Vandell Lähtökohdat Tampereen raitiotien yleissuunnitelma (4/2014) Hyväksytty valtuustossa 16.6.2014. Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos koskee Takalaanilan kaupunginosan Hiltusenpuistoa. Matti Matinheikki esittelee asian kokouksessa.

Päivämäärä Asemakaavan muutos koskee Takalaanilan kaupunginosan Hiltusenpuistoa. Matti Matinheikki esittelee asian kokouksessa. Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 483 Dno Päivämäärä 12.09.2017 Asemakaavan muutos 564-2344, Takalaanilan kaupunginosa (Hiltusenpuisto), OAS OUKA/7128/10.02.03/2017 Ote pöytäkirjasta 21/2017 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

HEIKKILÄNTIE KORTTELI Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

HEIKKILÄNTIE KORTTELI Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sivu 1/6 Kaavatunnus: 2-179 Asia n:o: 884/10.02.03/2018 20.11.2018 HEIKKILÄNTIE KORTTELI 2344 Korttelin 344 tonttia 3 koskeva asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Sivu 2/6 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 430 Dno Päivämäärä 15.08.2017 Asemakaavan muutos 564-2334, I kaupunginosa (Isokatu 5), OAS OUKA/4206/10.02.03/2017 Ote pöytäkirjasta 18/2017 Sivu 1 Päätöshistoria Tiivistelmä

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 167-AK1501 PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus PAIMION KAUPUNKI VALTATIE 1:N ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.3.2015 Nosto Consulting Oy Osallistumis- ja

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUSSÄÄNNÖT Karkkilan kaupungin vapaa-aikalautakunta 27.9.2016 2 Yleistä Karkkilan kaupunki varaa vuosittain talousarviossaan määrärahaa kohdeavustusten (myöh. avustus) jakamiseen.

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI TONTINLUOVUTUSKILPAILUN TARKOITUS Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestää Välivainion koulun alueelle (Välivainion kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Kielotien senioriasuminen. Asemakaavan muutos nro Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, Itä Länsi 40 Pohjoinen 20

Kielotien senioriasuminen. Asemakaavan muutos nro Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, Itä Länsi 40 Pohjoinen 20 100 80 60 Itä Länsi 40 Pohjoinen 20 0 1. nelj. 2. nelj. 3. nelj. 4. nelj. Kielotien senioriasuminen Asemakaavan muutos nro 002142 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 18.3.2013 Arvoisa vastaanottaja,

Lisätiedot

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 6.3.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA YLEISKAAVA/ OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

Leinelä / K Lassi Tolkki asemakaavasuunnittelija. Mielipiteiden kuuleminen MRL

Leinelä / K Lassi Tolkki asemakaavasuunnittelija. Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 12.3.2013 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Leinelä / K 70116 Asemakaavan muutos nro 002066 Koivukylä 70. kaupunginosa Kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 519 Dno Päivämäärä 24.11.2015 Asemakaavan muutos 564-2252, Karjasillan kaupunginosan korttelin 58 tontit nro 1 ja 9 (Madetojanaukio, Taka-Lyötyn katu 2), OAS OUKA/1362/10.02.03/2015

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , III kaupunginosa, Arkistokatu 4; OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , III kaupunginosa, Arkistokatu 4; OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 252 Dno Päivämäärä 09.06.2015 Asemakaavan muutos 564-2247, III kaupunginosa, Arkistokatu 4; OAS OUKA/11299/10.02.03/2014 Ote pöytäkirjasta 13/2015 Sivu 1 Päätöshistoria

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos

Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos Rautatiealueen laajennus, asemakaavan muutos Työ nro 002247 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 13.10.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan ja tonttijaon muutos , Ruskon kaupunginosa (Laakeritie 7-9)

Päivämäärä Asemakaavan ja tonttijaon muutos , Ruskon kaupunginosa (Laakeritie 7-9) Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 268 Dno Päivämäärä 14.06.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 564-2291, Ruskon kaupunginosa (Laakeritie 7-9) OUKA/4413/10.02.03/2016 Ote pöytäkirjasta 17/2016 Sivu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Rak 3032 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 17.10.2017 ISO-MATEEN TUULINIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin Veneskosken kylän Iso-Mateen Tuuliniemen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Nuottasaarentie 5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Nuottasaarentie 5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1/5 Nuottasaarentie 5 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Limingantullin kaupunginosan korttelin 23 tonttia nro 44 (Nuottasaarentie 5) koskeva asemakaavan muutos (Nuottasaarentie, Oulunsalonpuisto, Lumijoentie)

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAUTARON RAKENTAMATTOMIEN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee Lautaron asemakaavan korttelia 629

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA 1 (5) ETELÄ-KARJALAN KUNTARAKENNESELVITYS Kuntajohtajien työvaliokunta 17.12.2013 Ohjausryhmä 21.1.2014 Sisältö 1. TAUSTAA JA SELVITYKSEN ORGANISOINTI... 2 2. VIESTINNÄN TAVOITE JA VASTUUT... 2 Tavoite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 184 Asianro 6341/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-20-16-2 maanvuokrasopimuksen esisopimuksen laatiminen ja tontin vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Päivämäärä

Päivämäärä Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 210 Dno Päivämäärä 24.05.2016 Asemakaavan muutos 564-2156, Myllytullin kaupunginosa (korttelin 26 tontti nro 2, pysäköintialue ja puistoalue, Isokatu 1, Uusikatu 1-2,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1372-00/18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL 2018-005246 6.6.2018 UUDENMAANKATU 8 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 1.6.2015 15 1.2.2016 30 Kahden omakotitontin lisääminen jatkuvaan tonttihakuun Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan 1 Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 11.11.2011 Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002128 Rekola 73. kaupunginosa ja Matari 80. kaupunginosa Kaupunkisuunnittelussa

Lisätiedot

Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella

Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella Laadittu 12.5.2015 Tarkistettu 06.10.2015 Herusten asemakaavan muutos Valssitien alueella Kaavatunnus: 5-021 Diaarinro: 471/10.02.03/2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 06.10.2015 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Karjasillan kaupunginosa (Taka-Lyötyn aukio), OAS

Päivämäärä Asemakaavan muutos , Karjasillan kaupunginosa (Taka-Lyötyn aukio), OAS Oulun kaupunki Yhdyskuntalautakunta 577 Dno Päivämäärä 08.12.2015 Asemakaavan muutos 564-2257, Karjasillan kaupunginosa (Taka-Lyötyn aukio), OAS OUKA/4967/10.02.03/2015 Ote pöytäkirjasta 27/2015 Sivu 1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Lapin liiton kuntatyöryhmä 03.09.2019 AIKA PAIKKA 03.09.2019 klo Kirjallinen menettely KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kuntien digitalisaation kannustinjärjestelmä 3 LAPIN

Lisätiedot

Aapistie 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Tiedoksi osallisille

Aapistie 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Tiedoksi osallisille 1/6 Aapistie 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tiedoksi osallisille Alueellanne on vasta aloitettu asemakaavan muutoksen laatiminen ja asemakaavan muutos on tullut vireille. Kaavan alkuvaiheessa

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.4.2008 LEINOLA, Korttelin 6447 täydennysrakentaminen, osoite Kenkirajankatu 11, Kaava nro 8253. TAMPEREEN KAUPUNKI Kaupunkiympäristön kehittäminen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä

Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Alueellinen ja markkinaehtoinen pysäköintijärjestelmä Helsingin kaupunkistrategia 2017-2021 Kaupunki hillitsee rakentamisen kustannuksia ja tiivistää kaupunkirakennetta siirtymällä kilpailukykyään ja saavutettavuuttaan

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot