Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/ KOKOUSAIKA Torstai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/2010 85 KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 klo 13.00-16.05"

Transkriptio

1 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/JULKINEN Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/ KOKOUSAIKA Torstai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA MUUT SAAPUVILLA OLLEET POISSA LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Haapaveden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Jokela Raimo, puheenjohtaja Pitkälä Helena, varapuheenjohtaja Konola Matti, jäsen Kurkinen Anna, jäsen Laakko Alpo, jäsen Louet Kaisa, jäsen Tuominen Maija-Liisa, jäsen Näätänen Teuvo, jäsen Kurkinen Anna Vinkki Esko, kaupunginhallituksen edustaja Heikkilä Harri, va.ympäristöpalvelupäällikkö, esittelijä Komulainen Eija, perusturvajohtaja Kivioja Jukka asiantuntija 41 Ympäristöterveyslautakunta totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA Ympäristöterveyslautakunta valitsi kokouksesta laadittavan pöytäkirjan tarkastajiksi Teuvo Näätänen ja Helena Pitkälä (lukuunottamatta 40, jonka tarkastajaksi valittiin Matti Konola). PÖYTÄKIRJA ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Raimo Jokela Harri Heikkilä Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. TARKASTUSAIKA / 20 ALLEKIRJOITUKSET PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ TODISTAA Teuvo Näätänen Helena Pitkälä Matti Konola 40 Haapavedellä Pöytäkirjanpitäjä Harri Heikkilä

2 Ympäristöterveyslautakunta Asiat: Asia nro Liite nro Asia Sivu 33 Oulainen, Haapavesi, Siikalatva ja Pyhäntä jätevesineuvonnan yhdeksi pilottialueeksi Levähaittaseuranta Pohjois-Pohjanmaalla kesällä ,25 Talouden toteutumaraportti 1-9/ Eläinlääkäreiden eläinlääkintähuoltolain mukaisten palkkioiden vahvistaminen vuodelle Toimitilat Valvontasuunnitelma vuosille Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen kompostointia koskevasta ympäristölupapäätöksestä tehty valitus Vapo Oy:n ympäristöluvan mukainen Piipsanojan kunnossapito Eläinlääkäreiden kirje, puolivirkajärjestelmä ja vapaaehtoiset ylimääräiset päivystykset Erityistilannesuunnitelma Ympäristöpalvelut Helmen talousarvio Muut asiat 103 Oikaisuvaatimus ja valitusosoitus

3 Ympäristöterveyslautakunta OULAINEN, HAAPAVESI, SIIKALATVA JA PYHÄNTÄ JÄTEVESINEUVONNAN YHDEKSI PILOTTIALUEEKSI Oulainen, Haapavesi, Siikalatva ja Pyhäntä on valittu yhdeksi pilottialueeksi haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan, jota Ympäristöministeriö koordinoi. Kaksi muuta pilottialuetta ovat Varsinais- Suomessa (Salo, Sauvo ja Kemiönsaari) ja Etelä-Karjalassa (Lappeenranta, Lemi, Savitaipale ja Taipalsaari). Ympäristöministeriö on kohdistanut tähän 1 miljoonan euron määrärahan. Hankkeen tavoitteena on tehostaa jätevesineuvontaa luomalla yhtenäinen, valtion tukema neuvontajärjestelmä. Vuonna 2011 toteutettavan neuvonnan tulokset ja kokemukset pilottialueilta kootaan yhteen loppukesällä 2011, jolloin myös päivitetään valtakunnallisen neuvonnan järjestämisen yleissuunnitelma vuosille Neuvontaan suunnatun valtionavustuksen hakuaika päättyi Avustusta ovat voineet hakea erilaiset järjestöt ja yhteisöt, jotka tekevät jätevesineuvonnan ja jotka Suomen ympäristökeskus (SYKE) kouluttaa tehtäväänsä. Avustusta saavien järjestöjen tulee mm. olla riippumattomia laitevalmistajista, materiaalitoimittajista sekä tukkuja vähittäismyyntiä harjoittavista toimijoista. Kiinteistökohtaista neuvontaa tekevillä neuvojilla taas tulee mm. olla riittävä alan ammattipätevyys. Yleisneuvonnan (mm. yleisötilaisuudet yms.) lisäksi annetaan myös kiinteistökohtaista neuvontaa, jonka tavoitteena on esittää kiinteistölle kysymykseen tulevia vaihtoehtoja jäteveden käsittelemiseksi hajajätevesiasetuksen mukaisesti. Kiinteistökohtaisen neuvonnan tavoitteena on, että neuvojat käyvät kiinteistössä kullakin pilottialueella ja selvittävät, onko jätevesijärjestelmän tehostaminen tarpeen tai onko kiinteistö mahdollista liittää yleiseen jätevesiviemäriin lähivuosina. Mikäli jätevesijärjestelmän tehostamista tarvitaan, kiinteistön haltija saa neuvojalta perustiedot eri vaihtoehdoista ja suunnittelijoiden yhteystietoja. Järjestelmän kunnostaminen perustuu aina suunnittelijan laatimaan kiinteistökohtaiseen suunnitelmaan ja sen perusteella kunnalta haettavaan rakennuslupa- tai toimenpidelupaan. Kiinteistökohtainen neuvonta perustuu kiinteistön haltijan vapaaehtoisuuteen. Varsinainen jätevesijärjestelmän suunnittelu ei kuitenkaan ole avustuksella tuettua toimintaa, kuten ei ole myöskään uudisrakennuskohteiden neuvonta. Oulaisten, Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän alueella on vuoden 2010 alussa valmistunut yhteinen Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely opas, joka on myös kuntien kotisivuilla. Opas on jaettu Oulaisissa, Haapavedellä ja Siikalatvalla viemäriverkoston ulkopuolisiin talouksiin. Pyhännällä asukkaat saavat oppaan kunnanvirastosta. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus:

4 Ympäristöterveyslautakunta Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi ja lähettää sen edelleen Haapaveden kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon sekä Siikalatvan ja Pyhännän kuntien kunnanhallituksiin ja kunnanvaltuustoihin tiedoksi.

5 Ympäristöterveyslautakunta LEVÄHAITTASEURANTA POHJOIS-POHJANMAALLA KESÄLLÄ 2010 Suomen ympäristökeskus ja alueelliset ympäristökeskukset aloittivat koko maan kattavan viikoittaisen levätilanteen seurannan ja tiedottamisen kesällä Seuranta on osoittautunut tarpeelliseksi ja havainnot ovat tuottaneet arvokasta tietoa vesistöjen tilasta ja niiden muutoksista. Vuonna 2010 seuranta käynnistyi kesäkuun alussa viikolla 22 ja päättyi syyskuun lopussa viikolla 39. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelta kuluvana vuonna seurannassa olivat seuraavat 23 havaintopaikkaa: -Ylikitka Kesälahti, Kuusamo -Pyhäjärvi (Rukan), Kuusamo -Rukajärvi, Kuusamo -Talvijärvi, Kuusamo -Poussunjärvi Patalikonniemi, Kuusamo -Soivionjärvi Soivionlahti, Kuusamo -Siikalampi, Taivalkoski -Naamankajärvi Mäntyranta, Pudasjärvi -Pintamojärvi Pintamo, Pudasjärvi -Oijärvi Jokiniemi, Ii -Jäälinjärvi, Kiiminki -Kuivasjärvi, Oulu -Pyykösjärvi, Oulu -Lämsänjärvi, Oulu -Oulujoki Erkkola, Oulu -Perämeri Kellon Kiviniemi, Haukipudas -Perämeri Nallikarin uimaranta, Oulu -Hailuoto Marjaniemen kalasatama, Hailuoto -Iso Vatjusjärvi, Haapavesi -Pieni Vatjusjärvi, Haapavesi -Piipsjärvi Kurjenlahti, Oulainen -Pyhäjärvi Emolahti, Pyhäjärvi -Reisjärvi Salmensuu, Reisjärvi Kesällä 2010 yhdeksällä (9) havaintopaikalla havaittiin sinileviä. Runsaita sinileväesiintymiä havaittiin Soivionjärven Soivionlahdessa Kuusamossa ja Iso-Vatjusjärvessä Haapavedellä, kun taas muut sinileväesiintymät olivat määrältään vähäisiä. Eniten levähavaintoja tehtiin elokuun alkuviikkoina, jolloin sinilevää havaittiin kolmessa säännöllisen seurannan vesistössä. Pitkäkestoisimmat levähaitat olivat Kiimingin Jäälinjärvessä, jossa sinileviä havaittiin kahdeksalla seurantaviikolla. Iin Oijärven Jokiniemessä, Oulun Kuivasjärvessä ja Reisjärvellä Reijärven Salmensuussa sinilevää havaittiin kolmella seurantaviikolla. Oulaisista seurannassa oli mukana Piipsjärven Kurjenlahti, jossa ei todettu sinilevää vuonna Haapavedeltä seurannassa olivat mukana Pieni Vatjusjärvi ja Iso Vatjusjärvi. Haapaveden Iso- Vatjusjärvessä sinilevää havaittiin neljällä seurantaviikolla. Kohteeseen laitettiin tuolloin varoituskyltit uimareita varten ja asiasta tiedotettiin myös lehdistön kautta ja Ympäristöpalvelut Helmen kotisivuilla.

6 Ympäristöterveyslautakunta Liitteessä nro 23/2010 on Leväseurannan tulokset Pohjois-Pohjanmaalla kesällä Säätila vaikuttaa merkittävästi leväesiintymien määrään ja runsauteen. Lämmin vesi saa levät lisääntymään nopeasti ja ravinteikkaassa ja tyynessä vedessä sinilevämassa saattaa nousta veden pintaan muodostamaan ns. sinileväkukinnan. Suomen merialueilla leväkesää voi luonnehtia keskimääräiseksi ja pahimmat odotukset laajamittaisista pitkäkestoisista kukinnoista eivät toteutuneet. Sinilevät lisääntyivät kesä-heinäkuun vaihteessa, ja olivat rannikolla runsaimmillaan heinäkuun lopulla, jolloin runsaita pintaesiintymiä havaittiin Suomenlahdella ja Saaristomerellä. Elokuun edetessä tilanne rauhoittui, joten loppukesän pitkään jatkuneilta ja laaja-alaisilta kukinnoilta vältyttiin. Kukintoja havaittiin vielä syyskuussa. Koko Suomen järvillä levätilanne oli keskimääräistä parempi huolimatta helteisestä kesästä ja lämpimistä järvivesistä. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi. Merk. Esittelijä esitteli tämän pykälän käsittelyn aikana myös kesän 2010 uimavesitulokset ja sinileväseurannan.

7 Ympäristöterveyslautakunta TALOUDEN TOTEUTUMARAPORTTI 1-9/2010 Liitteenä 24/2010 on raportti ympäristöterveyslautakunnan alaisen tulosalueen ja tulosyksiköiden talousarvion toteutumasta 1-9/2010. Liitteenä 25/2010 on kuntakortit ja maksuosuuslaskelmat, joista ilmenee kuntakohtaiset todelliset kustannukset. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus. Ympäristöterveyslautakunta merkitsee tiedoksi raportin ympäristöterveyslautakunnan alaisen toiminnan talousarvion toteutumasta 1-9/2010.

8 Ympäristöterveyslautakunta ELÄINLÄÄKÄREIDEN ELÄINLÄÄKINTÄHUOLTOLAIN MUKAISTEN PALKKIOIDEN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2011 Eläinlääkintähuoltolain 14 1 momentin mukaan kunnan monijäsenisen toimielimen on vahvistettava kuluvan vuoden loppuun mennessä eläinlääkäreiden seuraavaa vuotta koskevat ne palkkiot, jotka eläinlääkäreillä otetaan huomioon eläinten omistajilta tai haltijoilta periminä eläinlääkintähuoltolain 14 1 momentin mukaisina palkkioina. Vuoden 2011 palkkioiden enimmäismäärä on ,60. Päätöksessä on ilmoitettava palkkioiden määrä eläinlääkäreittäin. Ulkopuolisten päivystäjien, vakinaisten eläinlääkäreiden sijaisten ja muiden tilapäisten viranhaltijoiden palkkiot voidaan vahvistaa joko päivä- tai vuosipalkkiona. Vahvistettujen palkkioiden tulee olla oikeassa suhteessa virkatyöstä saatuihin eläinlääkintähuoltolain 14 :n 1 mom mukaisiin palkkioihin. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta vahvistaa palkkiot vuodelle 2011 seuraavasti: Avoin virka, kunnaneläinlääkäri, Siikalatvan avoin virka ,60 Sami Savolainen, Haapaveden kaupungineläinlääkäri ,60 Avoin virka, Haapaveden kaupungineläinlääkäri ,60 Jukka Kivioja, Oulaisten kaupungineläinlääkäri ,60 Kristiina Kuusinen, Oulaisten kaupungineläinlääkäri ,60 Virpi Kruus, Oulaisten kaupungin eläinlääkäri ,60 Daniel Marin, Siikalatvan kunnaneläinlääkäri ,60 Haapaveden eläinlääkärit päivystävät yhdessä Oulaisten kaupungin eläinlääkäreiden (Jukka Kivioja, Kristiina Kuusinen ja Virpi Kruus) kanssa. Päivystys Haapaveden ja Oulaisten välillä aloitettu Siikalatvan ja Pyhännän kuntien eläinlääkärit päivystävät yhdessä Vaalan eläinlääkärin (Riitta Syrjä) kanssa. Päivystys aloitettu Ulkopuolisten päivystäjien, vakinaisten eläinlääkäreiden sijaisten ja muiden tilapäisten viranhaltijoiden palkkiot vahvistetaan päiväpalkkiona, joka on 135,41 /pv.

9 Ympäristöterveyslautakunta TOIMITILAT Valmistelu: Harri Heikkilä Eläinlääkintähuollon Siikalatvan alueen toimipisteet yhdistetään vuoden 2011 alkupuolella yhteisvastaanotoksi Kestilään. Rantsilan ja Piippolan eläinlääkärin toimipisteiden ja Rantsilan eläinlääkärin asunnon vuokrasopimukset irtisanotaan ja kalustot siirretään muihin toimipisteisiin. Kestilän uuteen toimipisteeseen kalustetaan huone tilapäisiä sijaisia varten. Vuoden 2011 loppuun mennessä ratkaistaan Oulaisten ja Haapaveden eläinlääkintähuoltojen toimipisteiden tilakysymys. Kummassakin toimipisteessä eläinlääkäreiden vastaanotto-, toimenpide- ja työhuoneet sosiaalitiloineen ja autotalleineen ovat erittäin puutteelliset. Tarkoituksena on löytää asianmukaiset ja toimintaa palvelevat tilat. Toimitiloihin kalustettaisiin huoneet tilapäisiä sijaisia varten. Valvontapuolen toimistotilat siirtyvät Piippolan toimipisteessä terveydenhoitajan työhuoneisiin. Muissa valvontapuolen toimipisteissä ei ole suurempia muutoksia. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää irtisanoa Rantsilan ja Piippolan eläinlääkäreiden toimitilojen vuokrasopimukset sekä Rantsilan eläinlääkärin asunnon vuokrasopimuksen vuoden 2011 alusta lähtien. Muilta osin lautakunta merkitsee asian tiedoksi.

10 Ympäristöterveyslautakunta VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE Valmistelu: Harri Heikkilä Ympäristöterveydenhuollon suunnitelmallisen valvonnan valvontasuunnitelman laatiminen on lakisääteistä ja se tulee laatia voimassa olevan kansallisen ja EU-lainsäädännön mukaisesti. Eräissä vientiyrityksissä suunnitelmallista valvontaa joudutaan tarkastelemaan myös vientimaan kansallisen lainsäädännön näkökulmasta. Lainsäädäntö edellyttää, että valvontayksiköt laativat vuosittaisen tai tietyille vuosijaksoille valvontasuunnitelmat, jotka sisällöllisesti vastaavat lainsäädännön sekä ministeriöiden ja keskusvirastojen asettamia vaatimuksia, edellytyksiä ja tavoitteita. Keskusvirastot elintarviketurvallisuusvirasto Evira, sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä turvatekniikan keskus Tukes ovat laatineet yhteisen ja toimialakohtaiset valtakunnallisen valvontaohjelmat vuosille Ympäristöpalvelut Helmen toimesta on valmisteltu valvontasuunnitelma vuosille valtakunnallisen valvontaohjelman mukaisesti. Valvontasuunnitelma koskee elintarvike-, terveydensuojelu-, kemikaali-, tupakka-, kuluttajaturvallisuus- sekä lääkelakien mukaista suunnitelmallista valvontaa. Valvontasuunnitelma esitellään kokouksessa. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää hyväksyä valvontasuunnitelman vuosille

11 Ympäristöterveyslautakunta HAAPAVEDEN YMPÄRISTÖPALVELUT OY:N JÄTEVESILIETTEEN KOMPOSTOINTIA KOSKEVASTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖKSESTÄ TEHTY VALITUS Valmistelija ympäristösihteeri Eeva Heiska Haapaveden kaupungin ympäristöterveyslautakunta on myöntänyt Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:lle ympäristöluvan jätevesilietteen kompostoinnille satunnaista tarvetta varten Haapavedellä. Päätöksestä on valitettu Vaasan Hallinto-oikeuteen. Valitusasiakirja liitteenä 25/2010. Ympäristölupapäätöstä koskevasta valituksesta päätöksen antaneen viranomaisen tulee tiedottaa ympäristönsuojelulain 98 :n mukaisesti kuuluttamalla vähintään 14 päivän ajan ilmoitustaulullaan ja kunnan ilmoitustaululla. Lisäksi luvanhakijalle ja niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee, sekä yleistä etua valvoville viranomaisille tulee varata tilaisuus vastineen antamiseen valituksen johdosta. Päätöksen tehneen viranomaisen on toimitettava valitusasiakirjat, vastineet, muut päätösasiakirjat sekä tarvittaessa lausuntonsa Vaasan hallinto-oikeudelle viimeistään 30 päivän kuluessa vastineen jättämiselle varatun määräajan päättymisestä. Ympäristöterveyslautakunta varaa luvanhakijalle ja niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee, sekä yleistä etua valvoville viranomaisille tilaisuuden vastineen antamiseen valituksen johdosta ja tiedottaa valituksesta Haapaveden kaupungin virallisella ilmoitustaululla Tämän jälkeen asiaa käsitellään edelleen ympäristöterveyslautakunnassa. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Tiedotetaan, kuulutetaan ja annetaan vastinemahdollisuus valmistelijan valmistelun mukaisesti.

12 Ympäristöterveyslautakunta VAPO OY:N YMPÄRISTÖLUVAN MUKAINEN PIIPSANOJAN KUNNOSSAPITO Valmistelija ympäristösihteeri Eeva Heiska, Pohjois-Suomen ympäristölupavirasto on päätöksellään nro 64/03/2 myöntänyt Vapo Oy:lle ympäristöluvan, jonka lupamääräyksen nro 17 mukaan Luvan saajan on pidettävä vesien laskuojat, eristysojat, Piipsanojaan laskevien kuivatusojien suut sekä Piipsanoja tuotannon harjoittamisajan kunnossa niin, ettei vesien johtamisesta aiheudu ojien liettymistä tai vettymishaittaa. Luvan saaja on velvollinen tarkistamaan kunnostustarpeen vähintään kolmen vuoden välein ja tarvittaessa suurentamaan, kunnostamaan ja pitämään kunnossa uomat maanomistajan kanssa sovittavalla tavalla. Mikäli asiasta ei päästä yksimielisyyteen, luvan saajan on saatettava asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi tai haettava ojitustoimitusta ympäristökeskukselta. Vapo Oy on tehnyt ympäristöluvan velvoittamana lupamääräysten mukaisia katselmuksia , ja ja niiden perusteella kunnostustöinä ruoppauksia tai lietteen poistamista vuosina ja viimeksi Piipsanojan paaluvälillä Piipsanojan vaikutusalueella oleva maanomistaja Jouni Pitkälä on tehnyt Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskukseen kantelun liittyen Vapo Oy:n tekemään katselmukseen. Kantelussaan Pitkälä vaatii, että koska asiassa ei päästy yksimielisyyteen, luvan saajan on saatettava asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi. Jouni Pitkälän kantelu on liitteenä 20/2010. Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus on päivätyllä kirjeellään (PPO-2003-Y ) velvoittanut Vapo Oy:n saattamaan asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi, kirje liitteenä 21/2010. Tämän jälkeen Vapo Oy on päivätyllä kirjeellään viitannut Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen määräykseen ja saattanut asian Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi, kirje liitteenä 22/2010. Ympäristöpalvelut Helmi on seurannut säännöllisesti kesäkuusta 2010 lähtien kiinteistöjen RN:ot 35:18, 35:64, 35:65, 185:7 ja 35:23 Piipsanojan puoleisten alueiden vettymistilannetta sekä ojien vesitilannetta näiden kiinteistöjen kohdalla. Ympäristöpalvelut Helmi toteaa käsityksenään, että kesän 2010 aikana ei ole ollut havaittavissa kyseisten kiinteistöjen peltojen vettymistä. Lisäksi Ympäristöpalvelut Helmi toteaa, että ojissa on ollut vettä, mutta vesi on ollut uomassaan eikä millään muotoa ulottunut pelloille. Jatkotoimina Ympäristöpalvelut Helmi esittää, että se jatkaa säännöllistä tarkkailuaan puheena olevalla alueella peltojen vettymistilanteen ja ojien toimivuuden osalta. Lisäksi Ympäristöpalvelut Helmi edellyttää, että Vapo

13 Ympäristöterveyslautakunta Oy järjestää seuraavan katselmuksen vielä vuonna 2010 ennen lumiaikaa ja että se kutsuu katselmukseen kaikki Vapo Oy:n ympäristöluvan lupamääräys nro 17 mukaisen Piipsanojan kunnossapitoalueen maanomistajat tai heidän edustajansa sekä Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Sen jälkeen katselmuksia tulee jatkaa edelleen Vapo Oy:n ympäristöluvan mukaisesti kolmen vuoden välein. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta toteaa saaneensa asian tiedoksensa ja yhtyy valmistelijan toimenpiteistä tekemiin ehdotuksiin. Asiaa käsitellään lautakunnassa uudelleen Vapo Oy:n vuonna 2010 järjestämän katselmuksen jälkeen. Merk. Eeva Heiska oli läsnä tämän pykälän käsittelyn ajan. Tämä pykälä käsiteltiin :n 26 jälkeen Ympäristöterveyslautakunta päätti kokouksessaan , että Vapo Oy:n tulee järjestää seuraava katselmus vielä vuonna 2010 ennen lumiaikaa ja että sen tulee kutsua katselmukseen kaikki Vapo Oy:n ympäristöluvan lupamääräys nro 17 mukaisen Piipsanojan kunnossapitoalueen maanomistajat tai heidän edustajansa sekä Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Piipsanojan katselmus paaluvälillä pidettiin Vapo Oy oli lähettänyt päiväämänsä kutsun kirjallisena katselmuskohteen kaikille tilallisille sekä sähköpostilla ELY-keskuksen ja Ympäristöpalvelut Helmen edustajille. Lisäksi kutsu oli lähetetty myös kantelun tehneelle Jouni Pitkälälle. Katselmuskokoukseen osallistui yksi tilallinen, Jouni Pitkälä sekä Vapo Oy:n, ELY-keskuksen ja Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Katselmustilaisuudessa Pitkälä luovutti päiväämänsä Muistion (Muistio katselmuksen tarkastuspöytäkirjan liitteenä). Itse katselmukseen osallistuivat kaikki katselmuskokouksessa mukana olleet lukuun ottamatta Pitkälää, joka ei osallistunut katselmukseen. Katselmuksen tarkastuspöytäkirja liitteineen on liitteenä 27/2010. Katselmuksessa todettiin, että Piipsanojassa paaluvälillä ei todettu välitöntä kunnostustarvetta eikä havaittu ojien liettymistä tai peltojen vettymistä. Lisäksi todettiin, että peltojen vettymistä saattaa jatkossa aiheuttaa Likajärven alaosassa oleva pato. Niin ikään todettiin, että puheena olevalla alueella muiden ojien kuin Piipsanojan kunnostustoimet eivät kuulu Vapo Oy:lle, vaan kyseisten maatilojen omistajille samoin kuin mahdollisen Piipsanojan virtaamaa hidastavan puuston vähentäminen.

14 Ympäristöterveyslautakunta Vapo Oy:n tulee noudattaa ympäristölupansa lupaehdon nro 17 mukaisia velvoitteita Piipsanojan kunnossapidossa sekä järjestää seuraava vastaava Piipsanojan katselmus paaluvälillä viimeistään kolmen vuoden kuluttua eli vuonna Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta toteaa saaneensa katselmukseen liittyvät havainnot tiedoksensa ja yhtyy valmistelijan tekemään esitykseen seuraavasta katselmuksesta. Merk. Helena Pitkälä poistui esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Tämän pykälän osalta pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Matti Konola.

15 Ympäristöterveyslautakunta ELÄINLÄÄKÄREIDEN KIRJE, PUOLIVIRKAJÄRJESTELMÄ JA VAPAAEHTOISET YLIMÄÄRÄISET PÄIVYSTYKSET Eläinlääkärit Sami Savolainen, Daniel Marin ja Eija Malin ovat toimittaneet lautakunnalle sekä asian kanssa tekemisissä oleville muille tahoille kirjeen puolivirkajärjestelmästä ja vapaaehtoisista ylimääräisistä päivystyksistä, liite 26/2010. Asiasta on neuvoteltu eläinlääkäreiden (Jukka Kivioja. Kristiina Kuusinen, Sami Savolainen, Daniel Marin, Eija Malin) ja vs. ympäristöpalvelupäällikön kanssa. Neuvotteluissa todettiin, että Oulaisissa työskentelee tällä hetkellä kolme eläinlääkäriä (Kuusinen, Kruus, Kivioja), Haapavedellä yksi (Savolainen) ja Siikalatvalla yksi (Marin). Lisäksi Siikalatvalla on toiminut sijaiseläinlääkärinä Eija Malin. Neuvottelussa todettiin, että puolivirkajärjestelyn toteuttaminen ei ole Haapavedellä mahdollista, ellei sinne saada toista eläinlääkäriä virkaan. Neuvottelu Kirjeen toimittaneiden eläinlääkäreiden ajatuksena on ollut helpottaa kroonista eläinlääkäripulaa ja sitä seuraavia vaikeuksia, rajoittaa kaupungin kustannuksia ja saada eläinlääkäreitä tulemaan ja pysymään alueella. Puolivirkajärjestelmässä eläinlääkäri työskentelisi kahden viikon jakson ensimmäisen viikon maanantaista seuraavan viikon sunnuntaihin. Jakson aikana eläinlääkäri päivystäisi kaksi arki-iltaa ja yhden viikonlopun. Joka toisessa jaksossa tulee kaksi viikonloppupäivystystä. Viikonloppupäivystyksestä tulee 2 aktiivivapaata, joten kokonaistyöaika on noin 60 %. Aktiivivapaat pidetään vapaajaksolla heti pois, jolloin ne eivät kerry eivätkä haittaa seuraavaa työjaksoa. Puolivirkajärjestelmässä eläinlääkärille maksetaan 60 % peruspalkkaa kokopäiväisen eläinlääkärin peruspalkasta. Vapaaehtoisen ylimääräisen päivystyksen taustalla on ajatus, että eläinlääkäri voi ottaa vapaaehtoisesti ylimääräisiä päivystyksiä sekä viikolla että viikonloppuna tai että eläinlääkäri joutuu esim. sairastumis- ja koulutustapauksissa ottamaan ylimääräisen päivystysvuoron omien päivystyksiensä lisäksi. Em. esitetään maksettavaksi kaksinkertainen päivystyskorvaus. Päivystyskorvausta ei makseta silloin kun eläinlääkärit vaihtavat muutoin päivystysvuorojaan keskenään. Puolivirkajärjestelmä otettaisiin koeluonteisesti käyttöön ja se kestäisi vuoden 2011 loppuun saakka. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta suhtautuu myönteisesti eläinlääkäreiden esitykseen osa-aikaisuudesta ja vapaaehtoisista ylimääräisistä päivystyskorvauksista pidetyn neuvottelun mukaisesti. Osa-aikaiselle eläinlääkärille maksetaan peruspalkkaa ja ylimääräisistä vapaaehtoisista päivystyksistä kaksinkertaista korvausta olleessa neuvottelussa sovitulla tavalla. Järjestely on käytössä välisen ajan.

16 Ympäristöterveyslautakunta Merk. Jukka Kivioja oli läsnä tämän pykälän käsittelyn aikana. Tämä pykälä käsiteltiin kokouksessa ensimmäisenä.

17 Ympäristöterveyslautakunta ERITYISTILANNESUUNNITELMA Ympäristöpalvelut Helmeen on valmistunut erityistilannesuunnitelma yhteistyössä Selänteen peruspalvelukuntayhtymän, Kallion peruspalvelukuntayhtymän ja Kalajoen yhteistoiminta-alueen kanssa. Yhteistä hanketta on koordinoinut Jokilaaksojen pelastuslaitos. Erityistilannesuunnitelman laatiminen perustuu terveydensuojelulain 763/ :n. Erityistilannesuunnitelman valmistelusta ja työstämisestä ovat vastanneet Oulun eteläisen alueen terveydensuojelu- ja eläinlääkintäviranomaiset. Varsinainen suunnitelma on tehty Internet- ympäristöön, johon käyttöoikeus on määritelty. Erityistilannesuunnitelma esitellään kokouksessa. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 251/1007 mukaan terveydensuojeluviranomaisen tulee nimetä elintarvikkeiden ja talousveden välityksellä leviävien ruokamyrkytysepidemioiden selvittämistä varten työryhmä, johon tulee kuulua terveydenhuollon ja ympäristöterveydenhuollon edustajia. Työryhmää täydennetään tarvittaessa esim. vesilaitosten edustajilla. Ympäristöpalvelut Helmen alueella on käytännön syistä tarpeellista, että erityistilannetyöryhmiä on kaksi: Sosiaali- ja terveyspalvelut Helmen alue ja Oulaisten alue. Vihannin alue on käytännön syistä hiukan ongelmallisempi, sillä Vihanti kuuluu Raahen alueen terveydenhuollon piiriin. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta merkitsee saaneensa tiedoksensa erityistilannesuunnitelman Ympäristöpalvelut Helmen alueelle. Sosiaali- ja terveyspalvelut Helmen toiminta-alueen kuntien erityistilannetyöryhmään nimetään: Johtava ylilääkäri Anne Niemelä, osastonhoitaja Liisa Hankonen, vs. osastonhoitaja Satu Uusitalo, terveydenhoitaja Seija Sainkangas. Puheenjohtajana ja kokoonkutsujana ympäristöpalvelupäällikkö. Oulaisten alueen erityistilannetyöryhmään nimetään: johtava lääkäri, johtava hoitaja, vastaava sairaanhoitaja, ympäristötarkastaja, vastaava eläinlääkäri, ympäristöpalvelupäällikkö. Puheenjohtajana ja kokoonkutsujana vastaava eläinlääkäri. Vihannin alueen asiat käsitellään Oulaisten erityistilannetyöryhmässä. Tarvittaessa ollaan yhteydessä ja konsultoidaan Raahen terveydenhuollon ja Kalajoen ympäristöterveydenhuollon edustajia.

18 Ympäristöterveyslautakunta YMPÄRISTÖPALVELUT HELMEN TALOUSARVIO 2011 Ympäristöpalvelut Helmessä on laadittu talousarvio vuodelle Talousarvion maksuosuustaulukot ja kuntakortit esitetään liitteessä 29/2010. Talousarviossa esitetään valvontatiimiin ympäristötarkastajan lisävirkaa. Viran taloudelliset edellytykset on järjestetty yksikön sisäisesti valvonnan ja eläinlääkintähuollon resursseista. Valvontatiimin resurssit on vahvasti alimitoitettu. Suunnitelmallisessa valvonnassa päästään vain noin 50% edellytetyistä valvontamääristä. On huomattava, että valvonta-alueella on huomattava määrä korkeimman riskiluokan kuuluvia valvontakohteita. Tällaisia ovat mm. maito- ja liha-alan laitokset (3 kpl), ruokavalmistetehtaat (4 kpl), EU-raportoitavat vesilaitokset (4 kpl), muut vesilaitokset 18 kpl ja vedenottamot 49 kpl. Keskuskeittiöitä, jotka kuuluvat korkeimpaan riskiluokkaan on 12 kpl. Lisäksi on noin 200 muuta säännöllisen valvonnan piiriin kuuluvaa kohdetta. Valvontaa on mahdotonta toteuttaa edes tyydyttävästi ilman asianmukaisia resursseja. Va.ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää hyväksyä Ympäristöpalvelut Helmen talousarvion vuodelle 2011.

19 Ympäristöterveyslautakunta MUUT ASIAT Va.ympäristöpalvelupäällikkö informoi ajankohtaisia asioita.

20 Ympäristöterveyslautakunta OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 33, 34, 35 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimus viranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Haapaveden ympäristöterveyslautakunta, Tähtelänkuja 1, HAAPAVESI / PL 40, HAAPAVESI faksi xxx Pykälät Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen Ks. jäljempänä Liitetään pöytäkirjaan

21 Ympäristöterveyslautakunta VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Oulun hallinto-oikeus, Isokatu 4, OULU / PL 189, OULU faksi Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät 36, 37, 38, 41, 42, 43, Valitusaika 30 päivää Oikaisuvaatimus-/ valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Pykälät Valitusaika Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. päivää Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan nimi ja kotikunta. Jos oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen/valituksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle/valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus-/valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä/valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä/hll 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat/valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus-/valitusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus-/valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 80 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20

Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 20/2009 627 (- 659) KOKOUSAIKA Maanantaina 21. joulukuuta 2009 klo 17.30-19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Kunnanhallitus 13/2014 333 (-346) Aika Maanantaina 8. syyskuuta 2014 klo 18.00-18.45 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 1/2009 1 KOKOUSAIKA 22.1.2009 klo 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi. Mustonen Asko

Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi. Mustonen Asko Kunnanhallitus 16/2014 406 (-426) Aika Maanantaina 27. lokakuuta 2014 klo 18.00-19.20 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

-1, YMP 22.4.2015 17:30

-1, YMP 22.4.2015 17:30 -1, YMP 22.4.2015 17:30 Kokousaika 22.4.2015 kello 17.30-18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Keskiviikko 7.1.2015 klo 18.00-19.20. Mäntsälän kunnantalo PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2

Keskiviikko 7.1.2015 klo 18.00-19.20. Mäntsälän kunnantalo PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN, LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 KERAVAN KAUPUNKI KUUMA-johtokunta PÖYTÄKIRJA N:o 1/2015 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 7.1.2015 klo 18.00-19.20 Paikka Mäntsälän kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT ASIA NO PÖYTÄKIRJAN SIVU 1 LÄSNÄOLIJOIDEN,

Lisätiedot

Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 3/2015 42 (-55) Aika Torstaina 26. maaliskuuta 2015 klo 19.00-19.56 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Otsikko Sivu 42 Lausunto hallinto-oikeudelle rakennustarkastajan päätöksestä 29.1.2015 9/Alastalo Petri ja Maire, Virolahti

Otsikko Sivu 42 Lausunto hallinto-oikeudelle rakennustarkastajan päätöksestä 29.1.2015 9/Alastalo Petri ja Maire, Virolahti VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Rakennuslautakunta 19.05.2015 AIKA 19.05.2015 18:00-18:55 PAIKKA Rakennusvalvonnan neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 42 Lausunto hallinto-oikeudelle rakennustarkastajan

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 10/2014 29.9.2014 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 10/2014 29.9.2014 SISÄLLYSLUETTELO nro 10/2014 SISÄLLYSLUETTELO KH 147 KH 148 Kokouksen järjestäytyminen Lausunto Vihdin Veden jätevesihuollon vaihtoehdot -hankkeen YVA-selostuksesta KH 149 Osavuosikatsaus 2/2014 KH 150 KH 151 KH 152 KH

Lisätiedot

-2, SIV 20.1.2015 17:00

-2, SIV 20.1.2015 17:00 -2, SIV 20.1.2015 17:00 Kokousaika 20.1.2015 klo 17.00-20.10 Kokouspaikka Kaupungintalo, valtuustosali VIRHE. SISÄLLYSLUETTELON HAKUSANOJA EI LÖYTYNYT. Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Kunnanvirasto, Vinkkilä Kunnanhallitus Kokous 201 Nro 7 Kokoustiedot Aika: Maanantai 27.04.2015, klo 17.00 18.15 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 112 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 203 113 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 19.09.2013

Ympäristölautakunta 19.09.2013 Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 7/2013 282 Ympäristölautakunta 19.09.2013 Aika 19.09.2013 klo 18:43-20:38 Paikka Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 82 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 284 83 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89): :t 162-163, 165 kohta 1-2

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89): :t 162-163, 165 kohta 1-2 Muutoksenhakuohjeet Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. :t 158-161, 164, 165 koht 3-4 :t

Lisätiedot

Käsittellyt asiat. Asia no 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

Käsittellyt asiat. Asia no 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1/2008 Kokousaika Torstai 24.01.2008 klo 14.00 15.15 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsittellyt asiat sivu Asia no 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 / 12. Ympäristöjaosto 23.04.2015. Aika 23.04.2015 klo 14:00-15:45. Toivakan kunta, Kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 / 12. Ympäristöjaosto 23.04.2015. Aika 23.04.2015 klo 14:00-15:45. Toivakan kunta, Kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2015 1 / 12 Ympäristöjaosto 23.04.2015 Aika 23.04.2015 klo 14:00-15:45 Paikka Toivakan kunta, Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Pöytäkirjan tarkastustapa

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Ympäristölautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 19.00-20.00 Isonkyrön

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: KK JK PÖYTÄKIRJA 6/ 26.5.2015/ 62 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2015 Aika Tiistai 26.5.2015 klo 19.45 20.10 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

Jouko Kärnä, Joensuu. Joensuun kaupunginvaltuusto 28.5.2012 5 62-64

Jouko Kärnä, Joensuu. Joensuun kaupunginvaltuusto 28.5.2012 5 62-64 KUOPION HALLINTO-OIKEUS Antopäivä 4.9.201 3 Diaarinumero ASIA Valittaja Kunnallisvalitus Jouko Kärnä, Joensuu Päätökset, joihin on haettu muutosta Joensuun kaupunginvaltuusto 28.5.2012 5 62-64 Valtuusto

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) Kirkkoneuvosto 2/2015 24.3.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) Kirkkoneuvosto 2/2015 24.3.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(18) KOKOUSTIEDOT Aika 24.3.2015 klo 18-20.24 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh.joht. Hannu Ojalehto vt. khra, pj x Paaso Ilkka jäsen, vpj. x Korhonen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19. Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19. Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 19 Tukipalvelulautakunta AIKA 09.03.2015 klo 17:30 19:15 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Lahna ASIAT Otsikko Sivu 10 Vuoden 2014 tilinpäätös / tukipalvelulautakunta 20

Lisätiedot

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kirkkoneuvosto Tark: AL LP PÖYTÄKIRJA 8/ / 88 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2014 Aika Torstai klo 17.30 19.45 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj. Leena Erälinna x

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 21.08.2014

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 21.08.2014 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 4 / 2014 Sivu 1 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta 21.08.2014 Kokoustiedot Aika 21.08.2014 Torstai klo 14.00-15.45 Paikka Mikkelin lautakuntien kokoushuone,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 70 PERUSTURVAN TOIMIALAN MENOJEN YLITYKSET JA 147 TULOJEN ALITUKSET VUONNA 2014 71 NUORTEN KUNNAN KESÄTYÖLLISTÄMISTUEN

Otsikko Sivu 70 PERUSTURVAN TOIMIALAN MENOJEN YLITYKSET JA 147 TULOJEN ALITUKSET VUONNA 2014 71 NUORTEN KUNNAN KESÄTYÖLLISTÄMISTUEN HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 145 Kunnanhallitus 27.04.2015 AIKA 27.04.2015 klo 17:00-18:35 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 70 PERUSTURVAN TOIMIALAN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1. Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön virastotalo, kunnanvaltuuston kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2015 Tekninen lautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 3.2.2015 klo 18.30 20.50 Isonkyrön

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston kokous pidetään torstaina 18.12.2014 kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 18.00

Kunnanvaltuuston kokous pidetään torstaina 18.12.2014 kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 18.00 Kunnanvaltuuston kokous pidetään torstaina 18.12.2014 kunnanvaltuuston istuntosalissa alkaen klo 18.00 ASIAT 86 Kokouksen avaus 87 Valtuutettujen läsnäolon toteaminen 88 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 13.6.2012 35

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 13.6.2012 35 Sivistyslautakunta 13.6.2012 35 Aika: 13.6.2012 klo 17.00-17.55 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Jaana Kuitunen Riikka Lång Juha Manninen Petri Ollikainen Vesa Pöyry

Lisätiedot