Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/ KOKOUSAIKA Torstai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/2010 85 KOKOUSAIKA Torstai 16.12.2010 klo 13.00-16.05"

Transkriptio

1 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/JULKINEN Ympäristöpalvelut Helmi Nro Sivu Ympäristöterveyslautakunta 5/ KOKOUSAIKA Torstai klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA MUUT SAAPUVILLA OLLEET POISSA LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Haapaveden kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Jokela Raimo, puheenjohtaja Pitkälä Helena, varapuheenjohtaja Konola Matti, jäsen Kurkinen Anna, jäsen Laakko Alpo, jäsen Louet Kaisa, jäsen Tuominen Maija-Liisa, jäsen Näätänen Teuvo, jäsen Kurkinen Anna Vinkki Esko, kaupunginhallituksen edustaja Heikkilä Harri, va.ympäristöpalvelupäällikkö, esittelijä Komulainen Eija, perusturvajohtaja Kivioja Jukka asiantuntija 41 Ympäristöterveyslautakunta totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTUSTAPA Ympäristöterveyslautakunta valitsi kokouksesta laadittavan pöytäkirjan tarkastajiksi Teuvo Näätänen ja Helena Pitkälä (lukuunottamatta 40, jonka tarkastajaksi valittiin Matti Konola). PÖYTÄKIRJA ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Raimo Jokela Harri Heikkilä Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. TARKASTUSAIKA / 20 ALLEKIRJOITUKSET PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ TODISTAA Teuvo Näätänen Helena Pitkälä Matti Konola 40 Haapavedellä Pöytäkirjanpitäjä Harri Heikkilä

2 Ympäristöterveyslautakunta Asiat: Asia nro Liite nro Asia Sivu 33 Oulainen, Haapavesi, Siikalatva ja Pyhäntä jätevesineuvonnan yhdeksi pilottialueeksi Levähaittaseuranta Pohjois-Pohjanmaalla kesällä ,25 Talouden toteutumaraportti 1-9/ Eläinlääkäreiden eläinlääkintähuoltolain mukaisten palkkioiden vahvistaminen vuodelle Toimitilat Valvontasuunnitelma vuosille Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen kompostointia koskevasta ympäristölupapäätöksestä tehty valitus Vapo Oy:n ympäristöluvan mukainen Piipsanojan kunnossapito Eläinlääkäreiden kirje, puolivirkajärjestelmä ja vapaaehtoiset ylimääräiset päivystykset Erityistilannesuunnitelma Ympäristöpalvelut Helmen talousarvio Muut asiat 103 Oikaisuvaatimus ja valitusosoitus

3 Ympäristöterveyslautakunta OULAINEN, HAAPAVESI, SIIKALATVA JA PYHÄNTÄ JÄTEVESINEUVONNAN YHDEKSI PILOTTIALUEEKSI Oulainen, Haapavesi, Siikalatva ja Pyhäntä on valittu yhdeksi pilottialueeksi haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan, jota Ympäristöministeriö koordinoi. Kaksi muuta pilottialuetta ovat Varsinais- Suomessa (Salo, Sauvo ja Kemiönsaari) ja Etelä-Karjalassa (Lappeenranta, Lemi, Savitaipale ja Taipalsaari). Ympäristöministeriö on kohdistanut tähän 1 miljoonan euron määrärahan. Hankkeen tavoitteena on tehostaa jätevesineuvontaa luomalla yhtenäinen, valtion tukema neuvontajärjestelmä. Vuonna 2011 toteutettavan neuvonnan tulokset ja kokemukset pilottialueilta kootaan yhteen loppukesällä 2011, jolloin myös päivitetään valtakunnallisen neuvonnan järjestämisen yleissuunnitelma vuosille Neuvontaan suunnatun valtionavustuksen hakuaika päättyi Avustusta ovat voineet hakea erilaiset järjestöt ja yhteisöt, jotka tekevät jätevesineuvonnan ja jotka Suomen ympäristökeskus (SYKE) kouluttaa tehtäväänsä. Avustusta saavien järjestöjen tulee mm. olla riippumattomia laitevalmistajista, materiaalitoimittajista sekä tukkuja vähittäismyyntiä harjoittavista toimijoista. Kiinteistökohtaista neuvontaa tekevillä neuvojilla taas tulee mm. olla riittävä alan ammattipätevyys. Yleisneuvonnan (mm. yleisötilaisuudet yms.) lisäksi annetaan myös kiinteistökohtaista neuvontaa, jonka tavoitteena on esittää kiinteistölle kysymykseen tulevia vaihtoehtoja jäteveden käsittelemiseksi hajajätevesiasetuksen mukaisesti. Kiinteistökohtaisen neuvonnan tavoitteena on, että neuvojat käyvät kiinteistössä kullakin pilottialueella ja selvittävät, onko jätevesijärjestelmän tehostaminen tarpeen tai onko kiinteistö mahdollista liittää yleiseen jätevesiviemäriin lähivuosina. Mikäli jätevesijärjestelmän tehostamista tarvitaan, kiinteistön haltija saa neuvojalta perustiedot eri vaihtoehdoista ja suunnittelijoiden yhteystietoja. Järjestelmän kunnostaminen perustuu aina suunnittelijan laatimaan kiinteistökohtaiseen suunnitelmaan ja sen perusteella kunnalta haettavaan rakennuslupa- tai toimenpidelupaan. Kiinteistökohtainen neuvonta perustuu kiinteistön haltijan vapaaehtoisuuteen. Varsinainen jätevesijärjestelmän suunnittelu ei kuitenkaan ole avustuksella tuettua toimintaa, kuten ei ole myöskään uudisrakennuskohteiden neuvonta. Oulaisten, Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän alueella on vuoden 2010 alussa valmistunut yhteinen Haja-asutusalueiden jätevesien käsittely opas, joka on myös kuntien kotisivuilla. Opas on jaettu Oulaisissa, Haapavedellä ja Siikalatvalla viemäriverkoston ulkopuolisiin talouksiin. Pyhännällä asukkaat saavat oppaan kunnanvirastosta. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus:

4 Ympäristöterveyslautakunta Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi ja lähettää sen edelleen Haapaveden kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon sekä Siikalatvan ja Pyhännän kuntien kunnanhallituksiin ja kunnanvaltuustoihin tiedoksi.

5 Ympäristöterveyslautakunta LEVÄHAITTASEURANTA POHJOIS-POHJANMAALLA KESÄLLÄ 2010 Suomen ympäristökeskus ja alueelliset ympäristökeskukset aloittivat koko maan kattavan viikoittaisen levätilanteen seurannan ja tiedottamisen kesällä Seuranta on osoittautunut tarpeelliseksi ja havainnot ovat tuottaneet arvokasta tietoa vesistöjen tilasta ja niiden muutoksista. Vuonna 2010 seuranta käynnistyi kesäkuun alussa viikolla 22 ja päättyi syyskuun lopussa viikolla 39. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelta kuluvana vuonna seurannassa olivat seuraavat 23 havaintopaikkaa: -Ylikitka Kesälahti, Kuusamo -Pyhäjärvi (Rukan), Kuusamo -Rukajärvi, Kuusamo -Talvijärvi, Kuusamo -Poussunjärvi Patalikonniemi, Kuusamo -Soivionjärvi Soivionlahti, Kuusamo -Siikalampi, Taivalkoski -Naamankajärvi Mäntyranta, Pudasjärvi -Pintamojärvi Pintamo, Pudasjärvi -Oijärvi Jokiniemi, Ii -Jäälinjärvi, Kiiminki -Kuivasjärvi, Oulu -Pyykösjärvi, Oulu -Lämsänjärvi, Oulu -Oulujoki Erkkola, Oulu -Perämeri Kellon Kiviniemi, Haukipudas -Perämeri Nallikarin uimaranta, Oulu -Hailuoto Marjaniemen kalasatama, Hailuoto -Iso Vatjusjärvi, Haapavesi -Pieni Vatjusjärvi, Haapavesi -Piipsjärvi Kurjenlahti, Oulainen -Pyhäjärvi Emolahti, Pyhäjärvi -Reisjärvi Salmensuu, Reisjärvi Kesällä 2010 yhdeksällä (9) havaintopaikalla havaittiin sinileviä. Runsaita sinileväesiintymiä havaittiin Soivionjärven Soivionlahdessa Kuusamossa ja Iso-Vatjusjärvessä Haapavedellä, kun taas muut sinileväesiintymät olivat määrältään vähäisiä. Eniten levähavaintoja tehtiin elokuun alkuviikkoina, jolloin sinilevää havaittiin kolmessa säännöllisen seurannan vesistössä. Pitkäkestoisimmat levähaitat olivat Kiimingin Jäälinjärvessä, jossa sinileviä havaittiin kahdeksalla seurantaviikolla. Iin Oijärven Jokiniemessä, Oulun Kuivasjärvessä ja Reisjärvellä Reijärven Salmensuussa sinilevää havaittiin kolmella seurantaviikolla. Oulaisista seurannassa oli mukana Piipsjärven Kurjenlahti, jossa ei todettu sinilevää vuonna Haapavedeltä seurannassa olivat mukana Pieni Vatjusjärvi ja Iso Vatjusjärvi. Haapaveden Iso- Vatjusjärvessä sinilevää havaittiin neljällä seurantaviikolla. Kohteeseen laitettiin tuolloin varoituskyltit uimareita varten ja asiasta tiedotettiin myös lehdistön kautta ja Ympäristöpalvelut Helmen kotisivuilla.

6 Ympäristöterveyslautakunta Liitteessä nro 23/2010 on Leväseurannan tulokset Pohjois-Pohjanmaalla kesällä Säätila vaikuttaa merkittävästi leväesiintymien määrään ja runsauteen. Lämmin vesi saa levät lisääntymään nopeasti ja ravinteikkaassa ja tyynessä vedessä sinilevämassa saattaa nousta veden pintaan muodostamaan ns. sinileväkukinnan. Suomen merialueilla leväkesää voi luonnehtia keskimääräiseksi ja pahimmat odotukset laajamittaisista pitkäkestoisista kukinnoista eivät toteutuneet. Sinilevät lisääntyivät kesä-heinäkuun vaihteessa, ja olivat rannikolla runsaimmillaan heinäkuun lopulla, jolloin runsaita pintaesiintymiä havaittiin Suomenlahdella ja Saaristomerellä. Elokuun edetessä tilanne rauhoittui, joten loppukesän pitkään jatkuneilta ja laaja-alaisilta kukinnoilta vältyttiin. Kukintoja havaittiin vielä syyskuussa. Koko Suomen järvillä levätilanne oli keskimääräistä parempi huolimatta helteisestä kesästä ja lämpimistä järvivesistä. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi. Merk. Esittelijä esitteli tämän pykälän käsittelyn aikana myös kesän 2010 uimavesitulokset ja sinileväseurannan.

7 Ympäristöterveyslautakunta TALOUDEN TOTEUTUMARAPORTTI 1-9/2010 Liitteenä 24/2010 on raportti ympäristöterveyslautakunnan alaisen tulosalueen ja tulosyksiköiden talousarvion toteutumasta 1-9/2010. Liitteenä 25/2010 on kuntakortit ja maksuosuuslaskelmat, joista ilmenee kuntakohtaiset todelliset kustannukset. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus. Ympäristöterveyslautakunta merkitsee tiedoksi raportin ympäristöterveyslautakunnan alaisen toiminnan talousarvion toteutumasta 1-9/2010.

8 Ympäristöterveyslautakunta ELÄINLÄÄKÄREIDEN ELÄINLÄÄKINTÄHUOLTOLAIN MUKAISTEN PALKKIOIDEN VAHVISTAMINEN VUODELLE 2011 Eläinlääkintähuoltolain 14 1 momentin mukaan kunnan monijäsenisen toimielimen on vahvistettava kuluvan vuoden loppuun mennessä eläinlääkäreiden seuraavaa vuotta koskevat ne palkkiot, jotka eläinlääkäreillä otetaan huomioon eläinten omistajilta tai haltijoilta periminä eläinlääkintähuoltolain 14 1 momentin mukaisina palkkioina. Vuoden 2011 palkkioiden enimmäismäärä on ,60. Päätöksessä on ilmoitettava palkkioiden määrä eläinlääkäreittäin. Ulkopuolisten päivystäjien, vakinaisten eläinlääkäreiden sijaisten ja muiden tilapäisten viranhaltijoiden palkkiot voidaan vahvistaa joko päivä- tai vuosipalkkiona. Vahvistettujen palkkioiden tulee olla oikeassa suhteessa virkatyöstä saatuihin eläinlääkintähuoltolain 14 :n 1 mom mukaisiin palkkioihin. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta vahvistaa palkkiot vuodelle 2011 seuraavasti: Avoin virka, kunnaneläinlääkäri, Siikalatvan avoin virka ,60 Sami Savolainen, Haapaveden kaupungineläinlääkäri ,60 Avoin virka, Haapaveden kaupungineläinlääkäri ,60 Jukka Kivioja, Oulaisten kaupungineläinlääkäri ,60 Kristiina Kuusinen, Oulaisten kaupungineläinlääkäri ,60 Virpi Kruus, Oulaisten kaupungin eläinlääkäri ,60 Daniel Marin, Siikalatvan kunnaneläinlääkäri ,60 Haapaveden eläinlääkärit päivystävät yhdessä Oulaisten kaupungin eläinlääkäreiden (Jukka Kivioja, Kristiina Kuusinen ja Virpi Kruus) kanssa. Päivystys Haapaveden ja Oulaisten välillä aloitettu Siikalatvan ja Pyhännän kuntien eläinlääkärit päivystävät yhdessä Vaalan eläinlääkärin (Riitta Syrjä) kanssa. Päivystys aloitettu Ulkopuolisten päivystäjien, vakinaisten eläinlääkäreiden sijaisten ja muiden tilapäisten viranhaltijoiden palkkiot vahvistetaan päiväpalkkiona, joka on 135,41 /pv.

9 Ympäristöterveyslautakunta TOIMITILAT Valmistelu: Harri Heikkilä Eläinlääkintähuollon Siikalatvan alueen toimipisteet yhdistetään vuoden 2011 alkupuolella yhteisvastaanotoksi Kestilään. Rantsilan ja Piippolan eläinlääkärin toimipisteiden ja Rantsilan eläinlääkärin asunnon vuokrasopimukset irtisanotaan ja kalustot siirretään muihin toimipisteisiin. Kestilän uuteen toimipisteeseen kalustetaan huone tilapäisiä sijaisia varten. Vuoden 2011 loppuun mennessä ratkaistaan Oulaisten ja Haapaveden eläinlääkintähuoltojen toimipisteiden tilakysymys. Kummassakin toimipisteessä eläinlääkäreiden vastaanotto-, toimenpide- ja työhuoneet sosiaalitiloineen ja autotalleineen ovat erittäin puutteelliset. Tarkoituksena on löytää asianmukaiset ja toimintaa palvelevat tilat. Toimitiloihin kalustettaisiin huoneet tilapäisiä sijaisia varten. Valvontapuolen toimistotilat siirtyvät Piippolan toimipisteessä terveydenhoitajan työhuoneisiin. Muissa valvontapuolen toimipisteissä ei ole suurempia muutoksia. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää irtisanoa Rantsilan ja Piippolan eläinlääkäreiden toimitilojen vuokrasopimukset sekä Rantsilan eläinlääkärin asunnon vuokrasopimuksen vuoden 2011 alusta lähtien. Muilta osin lautakunta merkitsee asian tiedoksi.

10 Ympäristöterveyslautakunta VALVONTASUUNNITELMA VUOSILLE Valmistelu: Harri Heikkilä Ympäristöterveydenhuollon suunnitelmallisen valvonnan valvontasuunnitelman laatiminen on lakisääteistä ja se tulee laatia voimassa olevan kansallisen ja EU-lainsäädännön mukaisesti. Eräissä vientiyrityksissä suunnitelmallista valvontaa joudutaan tarkastelemaan myös vientimaan kansallisen lainsäädännön näkökulmasta. Lainsäädäntö edellyttää, että valvontayksiköt laativat vuosittaisen tai tietyille vuosijaksoille valvontasuunnitelmat, jotka sisällöllisesti vastaavat lainsäädännön sekä ministeriöiden ja keskusvirastojen asettamia vaatimuksia, edellytyksiä ja tavoitteita. Keskusvirastot elintarviketurvallisuusvirasto Evira, sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä turvatekniikan keskus Tukes ovat laatineet yhteisen ja toimialakohtaiset valtakunnallisen valvontaohjelmat vuosille Ympäristöpalvelut Helmen toimesta on valmisteltu valvontasuunnitelma vuosille valtakunnallisen valvontaohjelman mukaisesti. Valvontasuunnitelma koskee elintarvike-, terveydensuojelu-, kemikaali-, tupakka-, kuluttajaturvallisuus- sekä lääkelakien mukaista suunnitelmallista valvontaa. Valvontasuunnitelma esitellään kokouksessa. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää hyväksyä valvontasuunnitelman vuosille

11 Ympäristöterveyslautakunta HAAPAVEDEN YMPÄRISTÖPALVELUT OY:N JÄTEVESILIETTEEN KOMPOSTOINTIA KOSKEVASTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖKSESTÄ TEHTY VALITUS Valmistelija ympäristösihteeri Eeva Heiska Haapaveden kaupungin ympäristöterveyslautakunta on myöntänyt Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:lle ympäristöluvan jätevesilietteen kompostoinnille satunnaista tarvetta varten Haapavedellä. Päätöksestä on valitettu Vaasan Hallinto-oikeuteen. Valitusasiakirja liitteenä 25/2010. Ympäristölupapäätöstä koskevasta valituksesta päätöksen antaneen viranomaisen tulee tiedottaa ympäristönsuojelulain 98 :n mukaisesti kuuluttamalla vähintään 14 päivän ajan ilmoitustaulullaan ja kunnan ilmoitustaululla. Lisäksi luvanhakijalle ja niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee, sekä yleistä etua valvoville viranomaisille tulee varata tilaisuus vastineen antamiseen valituksen johdosta. Päätöksen tehneen viranomaisen on toimitettava valitusasiakirjat, vastineet, muut päätösasiakirjat sekä tarvittaessa lausuntonsa Vaasan hallinto-oikeudelle viimeistään 30 päivän kuluessa vastineen jättämiselle varatun määräajan päättymisestä. Ympäristöterveyslautakunta varaa luvanhakijalle ja niille asianosaisille, joita asia erityisesti koskee, sekä yleistä etua valvoville viranomaisille tilaisuuden vastineen antamiseen valituksen johdosta ja tiedottaa valituksesta Haapaveden kaupungin virallisella ilmoitustaululla Tämän jälkeen asiaa käsitellään edelleen ympäristöterveyslautakunnassa. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Tiedotetaan, kuulutetaan ja annetaan vastinemahdollisuus valmistelijan valmistelun mukaisesti.

12 Ympäristöterveyslautakunta VAPO OY:N YMPÄRISTÖLUVAN MUKAINEN PIIPSANOJAN KUNNOSSAPITO Valmistelija ympäristösihteeri Eeva Heiska, Pohjois-Suomen ympäristölupavirasto on päätöksellään nro 64/03/2 myöntänyt Vapo Oy:lle ympäristöluvan, jonka lupamääräyksen nro 17 mukaan Luvan saajan on pidettävä vesien laskuojat, eristysojat, Piipsanojaan laskevien kuivatusojien suut sekä Piipsanoja tuotannon harjoittamisajan kunnossa niin, ettei vesien johtamisesta aiheudu ojien liettymistä tai vettymishaittaa. Luvan saaja on velvollinen tarkistamaan kunnostustarpeen vähintään kolmen vuoden välein ja tarvittaessa suurentamaan, kunnostamaan ja pitämään kunnossa uomat maanomistajan kanssa sovittavalla tavalla. Mikäli asiasta ei päästä yksimielisyyteen, luvan saajan on saatettava asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi tai haettava ojitustoimitusta ympäristökeskukselta. Vapo Oy on tehnyt ympäristöluvan velvoittamana lupamääräysten mukaisia katselmuksia , ja ja niiden perusteella kunnostustöinä ruoppauksia tai lietteen poistamista vuosina ja viimeksi Piipsanojan paaluvälillä Piipsanojan vaikutusalueella oleva maanomistaja Jouni Pitkälä on tehnyt Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskukseen kantelun liittyen Vapo Oy:n tekemään katselmukseen. Kantelussaan Pitkälä vaatii, että koska asiassa ei päästy yksimielisyyteen, luvan saajan on saatettava asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi. Jouni Pitkälän kantelu on liitteenä 20/2010. Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus on päivätyllä kirjeellään (PPO-2003-Y ) velvoittanut Vapo Oy:n saattamaan asia Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi, kirje liitteenä 21/2010. Tämän jälkeen Vapo Oy on päivätyllä kirjeellään viitannut Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen määräykseen ja saattanut asian Haapaveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ratkaistavaksi, kirje liitteenä 22/2010. Ympäristöpalvelut Helmi on seurannut säännöllisesti kesäkuusta 2010 lähtien kiinteistöjen RN:ot 35:18, 35:64, 35:65, 185:7 ja 35:23 Piipsanojan puoleisten alueiden vettymistilannetta sekä ojien vesitilannetta näiden kiinteistöjen kohdalla. Ympäristöpalvelut Helmi toteaa käsityksenään, että kesän 2010 aikana ei ole ollut havaittavissa kyseisten kiinteistöjen peltojen vettymistä. Lisäksi Ympäristöpalvelut Helmi toteaa, että ojissa on ollut vettä, mutta vesi on ollut uomassaan eikä millään muotoa ulottunut pelloille. Jatkotoimina Ympäristöpalvelut Helmi esittää, että se jatkaa säännöllistä tarkkailuaan puheena olevalla alueella peltojen vettymistilanteen ja ojien toimivuuden osalta. Lisäksi Ympäristöpalvelut Helmi edellyttää, että Vapo

13 Ympäristöterveyslautakunta Oy järjestää seuraavan katselmuksen vielä vuonna 2010 ennen lumiaikaa ja että se kutsuu katselmukseen kaikki Vapo Oy:n ympäristöluvan lupamääräys nro 17 mukaisen Piipsanojan kunnossapitoalueen maanomistajat tai heidän edustajansa sekä Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Sen jälkeen katselmuksia tulee jatkaa edelleen Vapo Oy:n ympäristöluvan mukaisesti kolmen vuoden välein. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta toteaa saaneensa asian tiedoksensa ja yhtyy valmistelijan toimenpiteistä tekemiin ehdotuksiin. Asiaa käsitellään lautakunnassa uudelleen Vapo Oy:n vuonna 2010 järjestämän katselmuksen jälkeen. Merk. Eeva Heiska oli läsnä tämän pykälän käsittelyn ajan. Tämä pykälä käsiteltiin :n 26 jälkeen Ympäristöterveyslautakunta päätti kokouksessaan , että Vapo Oy:n tulee järjestää seuraava katselmus vielä vuonna 2010 ennen lumiaikaa ja että sen tulee kutsua katselmukseen kaikki Vapo Oy:n ympäristöluvan lupamääräys nro 17 mukaisen Piipsanojan kunnossapitoalueen maanomistajat tai heidän edustajansa sekä Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Piipsanojan katselmus paaluvälillä pidettiin Vapo Oy oli lähettänyt päiväämänsä kutsun kirjallisena katselmuskohteen kaikille tilallisille sekä sähköpostilla ELY-keskuksen ja Ympäristöpalvelut Helmen edustajille. Lisäksi kutsu oli lähetetty myös kantelun tehneelle Jouni Pitkälälle. Katselmuskokoukseen osallistui yksi tilallinen, Jouni Pitkälä sekä Vapo Oy:n, ELY-keskuksen ja Ympäristöpalvelut Helmen edustajat. Katselmustilaisuudessa Pitkälä luovutti päiväämänsä Muistion (Muistio katselmuksen tarkastuspöytäkirjan liitteenä). Itse katselmukseen osallistuivat kaikki katselmuskokouksessa mukana olleet lukuun ottamatta Pitkälää, joka ei osallistunut katselmukseen. Katselmuksen tarkastuspöytäkirja liitteineen on liitteenä 27/2010. Katselmuksessa todettiin, että Piipsanojassa paaluvälillä ei todettu välitöntä kunnostustarvetta eikä havaittu ojien liettymistä tai peltojen vettymistä. Lisäksi todettiin, että peltojen vettymistä saattaa jatkossa aiheuttaa Likajärven alaosassa oleva pato. Niin ikään todettiin, että puheena olevalla alueella muiden ojien kuin Piipsanojan kunnostustoimet eivät kuulu Vapo Oy:lle, vaan kyseisten maatilojen omistajille samoin kuin mahdollisen Piipsanojan virtaamaa hidastavan puuston vähentäminen.

14 Ympäristöterveyslautakunta Vapo Oy:n tulee noudattaa ympäristölupansa lupaehdon nro 17 mukaisia velvoitteita Piipsanojan kunnossapidossa sekä järjestää seuraava vastaava Piipsanojan katselmus paaluvälillä viimeistään kolmen vuoden kuluttua eli vuonna Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta toteaa saaneensa katselmukseen liittyvät havainnot tiedoksensa ja yhtyy valmistelijan tekemään esitykseen seuraavasta katselmuksesta. Merk. Helena Pitkälä poistui esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Tämän pykälän osalta pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Matti Konola.

15 Ympäristöterveyslautakunta ELÄINLÄÄKÄREIDEN KIRJE, PUOLIVIRKAJÄRJESTELMÄ JA VAPAAEHTOISET YLIMÄÄRÄISET PÄIVYSTYKSET Eläinlääkärit Sami Savolainen, Daniel Marin ja Eija Malin ovat toimittaneet lautakunnalle sekä asian kanssa tekemisissä oleville muille tahoille kirjeen puolivirkajärjestelmästä ja vapaaehtoisista ylimääräisistä päivystyksistä, liite 26/2010. Asiasta on neuvoteltu eläinlääkäreiden (Jukka Kivioja. Kristiina Kuusinen, Sami Savolainen, Daniel Marin, Eija Malin) ja vs. ympäristöpalvelupäällikön kanssa. Neuvotteluissa todettiin, että Oulaisissa työskentelee tällä hetkellä kolme eläinlääkäriä (Kuusinen, Kruus, Kivioja), Haapavedellä yksi (Savolainen) ja Siikalatvalla yksi (Marin). Lisäksi Siikalatvalla on toiminut sijaiseläinlääkärinä Eija Malin. Neuvottelussa todettiin, että puolivirkajärjestelyn toteuttaminen ei ole Haapavedellä mahdollista, ellei sinne saada toista eläinlääkäriä virkaan. Neuvottelu Kirjeen toimittaneiden eläinlääkäreiden ajatuksena on ollut helpottaa kroonista eläinlääkäripulaa ja sitä seuraavia vaikeuksia, rajoittaa kaupungin kustannuksia ja saada eläinlääkäreitä tulemaan ja pysymään alueella. Puolivirkajärjestelmässä eläinlääkäri työskentelisi kahden viikon jakson ensimmäisen viikon maanantaista seuraavan viikon sunnuntaihin. Jakson aikana eläinlääkäri päivystäisi kaksi arki-iltaa ja yhden viikonlopun. Joka toisessa jaksossa tulee kaksi viikonloppupäivystystä. Viikonloppupäivystyksestä tulee 2 aktiivivapaata, joten kokonaistyöaika on noin 60 %. Aktiivivapaat pidetään vapaajaksolla heti pois, jolloin ne eivät kerry eivätkä haittaa seuraavaa työjaksoa. Puolivirkajärjestelmässä eläinlääkärille maksetaan 60 % peruspalkkaa kokopäiväisen eläinlääkärin peruspalkasta. Vapaaehtoisen ylimääräisen päivystyksen taustalla on ajatus, että eläinlääkäri voi ottaa vapaaehtoisesti ylimääräisiä päivystyksiä sekä viikolla että viikonloppuna tai että eläinlääkäri joutuu esim. sairastumis- ja koulutustapauksissa ottamaan ylimääräisen päivystysvuoron omien päivystyksiensä lisäksi. Em. esitetään maksettavaksi kaksinkertainen päivystyskorvaus. Päivystyskorvausta ei makseta silloin kun eläinlääkärit vaihtavat muutoin päivystysvuorojaan keskenään. Puolivirkajärjestelmä otettaisiin koeluonteisesti käyttöön ja se kestäisi vuoden 2011 loppuun saakka. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta suhtautuu myönteisesti eläinlääkäreiden esitykseen osa-aikaisuudesta ja vapaaehtoisista ylimääräisistä päivystyskorvauksista pidetyn neuvottelun mukaisesti. Osa-aikaiselle eläinlääkärille maksetaan peruspalkkaa ja ylimääräisistä vapaaehtoisista päivystyksistä kaksinkertaista korvausta olleessa neuvottelussa sovitulla tavalla. Järjestely on käytössä välisen ajan.

16 Ympäristöterveyslautakunta Merk. Jukka Kivioja oli läsnä tämän pykälän käsittelyn aikana. Tämä pykälä käsiteltiin kokouksessa ensimmäisenä.

17 Ympäristöterveyslautakunta ERITYISTILANNESUUNNITELMA Ympäristöpalvelut Helmeen on valmistunut erityistilannesuunnitelma yhteistyössä Selänteen peruspalvelukuntayhtymän, Kallion peruspalvelukuntayhtymän ja Kalajoen yhteistoiminta-alueen kanssa. Yhteistä hanketta on koordinoinut Jokilaaksojen pelastuslaitos. Erityistilannesuunnitelman laatiminen perustuu terveydensuojelulain 763/ :n. Erityistilannesuunnitelman valmistelusta ja työstämisestä ovat vastanneet Oulun eteläisen alueen terveydensuojelu- ja eläinlääkintäviranomaiset. Varsinainen suunnitelma on tehty Internet- ympäristöön, johon käyttöoikeus on määritelty. Erityistilannesuunnitelma esitellään kokouksessa. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 251/1007 mukaan terveydensuojeluviranomaisen tulee nimetä elintarvikkeiden ja talousveden välityksellä leviävien ruokamyrkytysepidemioiden selvittämistä varten työryhmä, johon tulee kuulua terveydenhuollon ja ympäristöterveydenhuollon edustajia. Työryhmää täydennetään tarvittaessa esim. vesilaitosten edustajilla. Ympäristöpalvelut Helmen alueella on käytännön syistä tarpeellista, että erityistilannetyöryhmiä on kaksi: Sosiaali- ja terveyspalvelut Helmen alue ja Oulaisten alue. Vihannin alue on käytännön syistä hiukan ongelmallisempi, sillä Vihanti kuuluu Raahen alueen terveydenhuollon piiriin. Va. ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta merkitsee saaneensa tiedoksensa erityistilannesuunnitelman Ympäristöpalvelut Helmen alueelle. Sosiaali- ja terveyspalvelut Helmen toiminta-alueen kuntien erityistilannetyöryhmään nimetään: Johtava ylilääkäri Anne Niemelä, osastonhoitaja Liisa Hankonen, vs. osastonhoitaja Satu Uusitalo, terveydenhoitaja Seija Sainkangas. Puheenjohtajana ja kokoonkutsujana ympäristöpalvelupäällikkö. Oulaisten alueen erityistilannetyöryhmään nimetään: johtava lääkäri, johtava hoitaja, vastaava sairaanhoitaja, ympäristötarkastaja, vastaava eläinlääkäri, ympäristöpalvelupäällikkö. Puheenjohtajana ja kokoonkutsujana vastaava eläinlääkäri. Vihannin alueen asiat käsitellään Oulaisten erityistilannetyöryhmässä. Tarvittaessa ollaan yhteydessä ja konsultoidaan Raahen terveydenhuollon ja Kalajoen ympäristöterveydenhuollon edustajia.

18 Ympäristöterveyslautakunta YMPÄRISTÖPALVELUT HELMEN TALOUSARVIO 2011 Ympäristöpalvelut Helmessä on laadittu talousarvio vuodelle Talousarvion maksuosuustaulukot ja kuntakortit esitetään liitteessä 29/2010. Talousarviossa esitetään valvontatiimiin ympäristötarkastajan lisävirkaa. Viran taloudelliset edellytykset on järjestetty yksikön sisäisesti valvonnan ja eläinlääkintähuollon resursseista. Valvontatiimin resurssit on vahvasti alimitoitettu. Suunnitelmallisessa valvonnassa päästään vain noin 50% edellytetyistä valvontamääristä. On huomattava, että valvonta-alueella on huomattava määrä korkeimman riskiluokan kuuluvia valvontakohteita. Tällaisia ovat mm. maito- ja liha-alan laitokset (3 kpl), ruokavalmistetehtaat (4 kpl), EU-raportoitavat vesilaitokset (4 kpl), muut vesilaitokset 18 kpl ja vedenottamot 49 kpl. Keskuskeittiöitä, jotka kuuluvat korkeimpaan riskiluokkaan on 12 kpl. Lisäksi on noin 200 muuta säännöllisen valvonnan piiriin kuuluvaa kohdetta. Valvontaa on mahdotonta toteuttaa edes tyydyttävästi ilman asianmukaisia resursseja. Va.ympäristöpalvelupäällikön ehdotus: Ympäristöterveyslautakunta päättää hyväksyä Ympäristöpalvelut Helmen talousarvion vuodelle 2011.

19 Ympäristöterveyslautakunta MUUT ASIAT Va.ympäristöpalvelupäällikkö informoi ajankohtaisia asioita.

20 Ympäristöterveyslautakunta OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 33, 34, 35 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimus viranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Haapaveden ympäristöterveyslautakunta, Tähtelänkuja 1, HAAPAVESI / PL 40, HAAPAVESI faksi xxx Pykälät Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen Ks. jäljempänä Liitetään pöytäkirjaan

21 Ympäristöterveyslautakunta VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Oulun hallinto-oikeus, Isokatu 4, OULU / PL 189, OULU faksi Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät 36, 37, 38, 41, 42, 43, Valitusaika 30 päivää Oikaisuvaatimus-/ valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköposti, faksi Pykälät Valitusaika Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. päivää Oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan nimi ja kotikunta. Jos oikaisuvaatimuksen tekijän/valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen/valituksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuskirjelmässä/valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle/valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus-/valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään/valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä/valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä/hll 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat/valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus-/valitusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus-/valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus-/valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Valitusasiakirjat on toimitettava 1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 80 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 6/2011 61 KOKOUSAIKA 16.11.2011 klo 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Jussi Leinonen,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 11/2010 170 KOKOUSAIKA Torstai 18.11.2010 klo 09.05-10.00

Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 11/2010 170 KOKOUSAIKA Torstai 18.11.2010 klo 09.05-10.00 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/JULKINEN Nro Sivu Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 11/2010 170 KOKOUSAIKA Torstai 18.11.2010 klo 09.05-10.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA MUUT

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 45

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 45 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 45 Rakennus- ja ympäristölautakunta 18.06.2012 AIKA 18.06.2012 klo 15:03-16:20 PAIKKA VSS-tila, kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 6/ Helinä Niemelä. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Jussi Leinonen, jäsen

Tekninen lautakunta 6/ Helinä Niemelä. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Jussi Leinonen, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 6/2010 68 KOKOUSAIKA 7.12.2010 klo 17.00-17.45 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Aulis Aakko, Helinä

Lisätiedot

Haapaveden kaupungintalo, valtuustosali. Laitila Markku, puheenjohtaja Forsström Kaarina, jäsen Heikkinen Veikko, jäsen Järvenpää Helvi, jäsen

Haapaveden kaupungintalo, valtuustosali. Laitila Markku, puheenjohtaja Forsström Kaarina, jäsen Heikkinen Veikko, jäsen Järvenpää Helvi, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/JULKINEN Nro Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 8/2009 KOKOUSAIKA Tiistai 3.11.2009 klo 09.00-09.55 Sivu KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Haapaveden kaupungintalo,

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kokousaika 14.08.2012 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto, Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Simo Saastamoinen. Marko Törmälehto, Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2009 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.6.2009 klo 14.35-15.10 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Rakennus- ja ympäristölautakunta HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2012 31 Rakennus- ja ympäristölautakunta 03.05.2012 AIKA 03.05.2012 klo 15:00-16:23 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 7.10.2013 klo 18.30 22.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Jokihelmen opisto Nro Sivu Johtokunta 3/2010 45 Kokousaika Tiistai 22.9.2010 klo 17.00-18.40. Kokouspaikka Jokihelmen opisto, Haapavesi

PÖYTÄKIRJA Jokihelmen opisto Nro Sivu Johtokunta 3/2010 45 Kokousaika Tiistai 22.9.2010 klo 17.00-18.40. Kokouspaikka Jokihelmen opisto, Haapavesi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Jokihelmen opisto Nro Sivu Johtokunta 3/2010 45 Kokousaika Tiistai 22.9.2010 klo 17.00-18.40. Kokouspaikka Jokihelmen opisto, Haapavesi Saapuvilla olleet Veikko Haarala puheenjohtaja

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014. 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kunnanhallitus 12.5.2014 Asialista 76. Kuukanniemen koulun korjauksen urakkatarjous ja lisärahoitus...80 77. Lomautusten täytäntöönpano...82 78. Sivistysjohtaja Pirjo Piiroisen irtisanoutuminen...82

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2009 Kokousaika 15.12.2009 klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2012 75

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2012 75 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2012 75 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.12.2012 AIKA 10.12.2012 klo 15:00-16:20 PAIKKA Kaupungintalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Merja Kolehmainen, Raili Kyllönen. kaupunginhallituksen edustaja. Sisko Isokoski, kulttuurisihteeri, esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä

Merja Kolehmainen, Raili Kyllönen. kaupunginhallituksen edustaja. Sisko Isokoski, kulttuurisihteeri, esittelijä ja pöytäkirjanpitäjä HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 6/2008 44 KOKOUSAIKA Torstai 18.12.2008 klo 18-18.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2009 Kokousaika 17.03.2008 klo 18.00 19.48 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus Asialista Talouden tasapainotusohjelma PÖYTÄKIRJA 14/2014 Kunnanhallitus 22.09.2014 Asialista 129. Talouden tasapainotusohjelma 2015-2019...159 Viranomainen PÖYTÄKIRJA 14/2014 LEMIN KUNTA 158 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA 22.9.2014 klo 20.00-21.50

Lisätiedot

Heikki Halla-aho, Marjaana Laitila-Säily. Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa,

Heikki Halla-aho, Marjaana Laitila-Säily. Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 23/2009 460 KOKOUSAIKA 30.11.2009 klo 14.00-15.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaupungintalo Erkki Rytky, Heikki Halla-aho, Marjaana

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 1/2010 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.1.2010 klo 14-14.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 2/ KOKOUSAIKA Tiistai klo

Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 2/ KOKOUSAIKA Tiistai klo HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA/JULKINEN Nro Sivu Perusturvaltk/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi 2/2010 1 KOKOUSAIKA Tiistai 2.2.2010 klo 09.00-10.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2010 Kokousaika 14.12.2010 klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 76 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 76 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 Kokousaika 29.11.2011 klo 18.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 RUOKAILUHINTOJEN TARKISTAMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 RUOKAILUHINTOJEN TARKISTAMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 08.01.2013 klo 19.00 19.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3

KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 52 TOIMINNALLINEN TILANNEKATSAUS 3 KOULUTUSKESKUKSEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 19

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 19 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 19 Rakennus- ja ympäristölautakunta 05.04.2012 AIKA 05.04.2012 klo 12:04-12:35 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 1/2010 1. Jussi Leinonen, Helinä Niemelä, Seija Sainkangas

Tekninen lautakunta 1/2010 1. Jussi Leinonen, Helinä Niemelä, Seija Sainkangas HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 1/2010 1 KOKOUSAIKA 2.2.2010 klo 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Esko Hautala, Aulis

Lisätiedot

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007. Perusturvalautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 10/2007 Päivämäärä Perusturvalautakunta 27.9.2007 KOKOUSAIKA Tiistai 2.10.2007 klo 18.00 21.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 123 Kokouksen

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski. Simo Saastamoinen, Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski. Simo Saastamoinen, Jouko Savikoski, jäsen Marko Törmälehto, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 6/2010 29 KOKOUSAIKA Keskiviikko 3.11.2010 klo 12-12.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 37, 39, 41-43 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293.

Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293. Liite 1a. Maankäytön vyöhykkeet Pallas Ounastunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy, Lupa L5293. 1 Liite1b. Maankäytön vyöhykkeet Ylläs-Aakenustunturin alueella. Metsähallitus 2007, Genimap Oy,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Mirva Möttönen, puheenjohtaja Raija-Liisa Lahti, varajäsen Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen, saapui klo 14.20, 19.

Mirva Möttönen, puheenjohtaja Raija-Liisa Lahti, varajäsen Mervi Niemelä, jäsen Marika Niittykoski, jäsen, saapui klo 14.20, 19. HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 6/2009 39 KOKOUSAIKA Torstai 17.12.2009 klo 14-14.45 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 4/2011 39. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Helinä Niemelä, jäsen Seija Sainkangas, jäsen. Tuula Salmela, pöytäkirjanpitäjä

Tekninen lautakunta 4/2011 39. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Helinä Niemelä, jäsen Seija Sainkangas, jäsen. Tuula Salmela, pöytäkirjanpitäjä HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2011 39 KOKOUSAIKA 8.9.2011 klo 18.00-18.50 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Aulis Aakko, Jussi

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012

VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 VESILAHDEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro: 6/2012 Kokousaika Torstaina 06.09.2012 klo 18.30 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone Osallistujat Päätöksentekijät Himanen Sirpa Laitinen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kokousaika 08.06.2010 klo 18.00 18.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 4/2010 45. Helinä Niemelä. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Jussi Leinonen, jäsen

Tekninen lautakunta 4/2010 45. Helinä Niemelä. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Jussi Leinonen, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2010 45 KOKOUSAIKA 16.9.2010 klo 18.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Raili Kyllönen,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

Jokihelmen opisto 3/2004 42 Johtokunta. Matti Leiviskä jäsen, saapui klo 16.43, 31. Elvi Tapia Olguin jäsen, saapui klo 16.43, 31

Jokihelmen opisto 3/2004 42 Johtokunta. Matti Leiviskä jäsen, saapui klo 16.43, 31. Elvi Tapia Olguin jäsen, saapui klo 16.43, 31 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Jokihelmen opisto 3/2004 42 Kokousaika Maanantai 14.9.2009 klo 16.30 17.45. Kokouspaikka Haapaveden kaupungintalo, valtuustosali, Tähtelänkuja 1. Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

- Kolppanen Taneli Kirjastonjohtaja - Korpi Heli Kunnanhallituksen edustaja - Tervo Janne Kunnanjohtaja

- Kolppanen Taneli Kirjastonjohtaja - Korpi Heli Kunnanhallituksen edustaja - Tervo Janne Kunnanjohtaja SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Sivu 1 Vapaa-aikalautakunta Kokousaika: Torstai 02.07.2015 kello 18.00-18:50 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Rieskaniemi

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Joensuun Tilakeskus-liikelaitoksen johtokunta Aika 17.03.2014 klo 13:10-13:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Haaponiemi Miikka X Karjula Raija. Ruuttula Merja - Kivijakola Jari X Lahti Petri X Niemelä Janne X Niemi-Korpi Minna

Haaponiemi Miikka X Karjula Raija. Ruuttula Merja - Kivijakola Jari X Lahti Petri X Niemelä Janne X Niemi-Korpi Minna SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 1 Vapaa-aikalautakunta Kokousaika: Torstai 25.09.2014 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Sipilä Ari Pj.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi PÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta 8/2014 105 (-112) Aika Tiistaina 2.12.2014 klo 18.30-19.55 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 7/2015 9.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO. TEKNLTK 53 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 54 Pickalan huoltoaseman viemäröinti

Tekninen lautakunta nro 7/2015 9.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO. TEKNLTK 53 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 54 Pickalan huoltoaseman viemäröinti nro 7/2015 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 53 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 54 Pickalan huoltoaseman viemäröinti Sivu 2 Nro 7/2015 Kokouspaikka- ja aika Kunnantalo klo 17.00-17.40 Läsnäolevat jäsenet Dahlqvist

Lisätiedot

VAPAA-AIKALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 UIMAHALLIN JOULUAJAN AUKIOLOAIKA 3

VAPAA-AIKALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 UIMAHALLIN JOULUAJAN AUKIOLOAIKA 3 VAPAA-AIKALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kokousaika 27.10.2010 klo 18.00-19.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58 Rakennuslautakunta 06.05.2015 Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 32 Pöytäkirjan

Lisätiedot