1.4. Seuraav a täysmaalaus tehtiin muutostöihin lii "ttyen. KUOPION TUOMIOKIRKKO S ~:c-l>~s T U S V-~I T Y S S U U N N I T E L M A S T A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1.4. Seuraav a täysmaalaus tehtiin muutostöihin lii "ttyen. KUOPION TUOMIOKIRKKO S ~:c-l>~s T U S V-~I T Y S S U U N N I T E L M A S T A"

Transkriptio

1 KUOPION TUOMIOKIRKKO S ~:c-l>~s T U S V-~I T Y S S U U N N I T E L M A S T A....,., Tämä selonteko liittyy oheiseen värityssuu.."1ilitelmaan ja pyrkii selvittämään värityssuunnitelman lähtökohtia. ~ -..:'' 1 AIKAISEMMAT MAALAUSTYÖT Kuopion tuomiokirkon. aikaisemmat maalaustyöt on suoritettu seu~aavasti: Maalaustyöt rakentamisen yhteydessä vuosina Maaleina on käytetty katon ja seinien osalta kal5~ kimaalia. Erityisesti kirkkosalin seinien osalta on todettava, että ne olivat tässä vaiheessa periaatteessa samanlai.set kuin kirkon ulkopinnat nykyisin. - Toisin sanoen kivet ulottuivat sisäpintaan. Siitä, oli.v.atko kivet maalattuja vai oliko ainoas- taan kiviyäli t (läastiosuus) maalattu,- ei ole tie- - toa. Puupinnoissa käytettiin pääasiassa ( ov~t, -ikkunat, periki t) öljymaaleja ja kattopinnoissa lis-äksi ainakin os1ttain liimamaaleja. Lattia oli ilmeisest käsittelemätön tai vernissattu. _ Työt tehtiin vuosin työtä johtaneen ltn Granstedtin -suunn.itelman ja ohjeitten mukaan. 1.2.Seuraava täysmaalaus suoritettiin v. 1895~ Tässä yhteydessä teh~iin merkittäviä uudistustöitä. Mm. kirkkosalin sisäseinät oikaistiin ja rapattiin, varsinaisen kirkkosalin penkit uusittiin ja saliin teh- tiin kaminalämmitys. Maalityypit kuten edellä. _ 1.3 : Seuraava täysmaalaus tehtiin v. 1910, maalityypit -- kuten edellä Seuraav a täysmaalaus tehtiin muutostöihin lii "ttyen v Maaleina seinien osalta käytettiin öljymaaleja. _ Muut mac.li tyypit kuten edellä. Summi t- - telijana. arkkitehti Kauno -J. Kallio.

2 1 1.5 Viimeisin täysmaalaus tehtiin pe:ruskorjaukseen liit tyvänä v ,- suwm-i tterijana- arkki tehtrtoimisto Ström-Tuomista sekä ept isöinti töiden o~ai ta ( al ttariportaali ja saarnastuoli):-. lfonservaattori Thorvald _Lindqvist. Todettakoon, että tässä yhtejdessä tehtiin lähes ko ko kirkkosalin osalle kattoon asbestilaastirappaus. Ensimmäinen maalauskerta liimamaalilla (Aqvanol) ep~ onnistui. Katto on myöhemmin (1975) maalattu "Winterolilla '' Maalityyppeinä käytettiin pääasiassa lateksimaaleja sekä ikkunoiden, ovien ja penkkien osal±a lakkamapleja. Salin puulattia uusittiin ja lakattiin. Etei.seen ja älttariosaan sekä sakasti- ja kappelitiloihi tehtiin vahattu tiililattia. Edellä esitettyjen täysmaalausten lisäksi on luonnol lisesti suoritettu eri vaiheissa- vähäisempiä kunnostusmaalauksia~ 1. 6 Nyt suuriniteltu. maalaustyö on osoittautunut tarpeelliseksi pintojen heikohkon kunnon vuoksi. Suunnitelman laatimiseen ovat osallistuneet arkkitehti Matti Höyhtyä, konservaattori. Pauli Hietanen ja maalarimestari Väinö Jääskeläinen. 2. SÄVYTYKSET: Selvitysten perusteella on voitu todeta seuraavaa: - Katto on kaikissa eri vaiheissa ollut kalkinvalkea. Kattolista on -alill1:pitäen.. ollut kalkinvalkea, v maalallksen yhteydessä siihen on :tullut vaaleahko marmorointi, _jota on tummennettu v maalauksen yhteydessä. V maalauksessa kattolista sai voimakkaan harmaan kuviosävytyksen. V maalauksessa kattolistan väri palautui valkeaksi. Seinät:. ~lkuperäisestä seinäväristä ei ole tietoja,. ilmeisesti se oli kalkinvalkea (huom. epätasainen pinta,_ ks. ed.); v maalauksessa seiniin tuli vaaleahko keltainen, hieman vihreällä taitettu sävytys ~ Ikkunc5nryygit_. olivat kuitenkin.ilmeisesti kalkinvalkeat.

3 2 Seinien alaosat ikkunapenkistä alaspäin maalattiin ~--- hieman tummeiimlal1a seinavåtilla.-v-: ja 1925 maalauksissa tw::unennuserot lisääntyivät kerta kerral ta. - V maalauksessa."seiniin tuli harmaa, vaaleahko sävy ja ikkunasmyygit ja seinien alaosat maalattiin kauttaaltaan seinävärillä. Aputilojen (eteiset, sakasti; kappeli, sosiaalitilat) seinät maalattiin valkeiksi..j. Ovet ja ikkunat: Ovet ja ikkunat ovat alunpitäen olleet sävyltään " umbraa 11, v. 1895, 1910 ja 1925 maalauksissa rusehtavia, ootrattuja siten, että tummuus lisääntyi kerta kerralta. V maala~essa kijnnjttyy huomio erityisesti siihen," että ovil±stoitus on osassa ov;la tehty valkealla maalaten, vaikka runko-osissa on käytetty - eräänlaista ootrausta (kuv"i.omaalausta). V maalauksessa ovet maalattiin tllm.man harrriaiksi uusittuja alttariovia lukuunottamatta. Alttariovet maalattiin seinäväriin. Kirkkosalin yleisöosan :Uµrunat maalattiin valkeiksi, samoin.kaikki i:kkunat ulkopuolelta. Alttariosan ja aputilojen ikkunat maalattiin tumman harmaiksi kut en.ovet. Penkit on alunpitäen maalattu punaruskeiksi kuten vielä säilyneistä alkuperäisistä parvipenkistä voidaan to.deta. -V. 1895, 1910 ja 1925 maalauksen yhteydessä penkit t.._t oo ral, iin, pei_iosa hi eman va al eampi. k uin.. r.unko -osa. Vuoden 1920-luvun lopusaa ne maalattiin punaruskeiksi.. öljyvärillä korostaen listoituksia ja peilejä J.?_säksi vaaleammalla keskiosalla. ja valkeilla listoilla. V maalauksessa penkit. maalatt;;n verraten tummalla harmaalla, istuinosa tummempi kuin runko-osa. Parvipilarit i a salin takaosan nuuseinät: Pilastereissa on alunpitäen ollut vähäisiä sävyeroja kuten nyt esitettävässä väritysohjelmassa. Taustaseinässä tois- tuu samantapairien perussävy kuin pilareissa ja pilastereissa.

4 - - - ~~ :~~~~~... Alttarinortaali: Alttariportaali on al.unpitäen ol- 1ufaJlie8sit-t-a.ll-ku.J±att~V~ 1895.ja 19f5 maalauksissa se on marmoroitu. V on.rakenne uusittu ja kuvi.omaalattu. V rakenne on palautettu al- - kuperäiseksi ja maalattu 'val.kealla ~a osittain ku.1- b.ttu. - Saarnastuoli.on v maalauksessa palautettu alku- peräiseen asuun ja maalattu valkeaksi- ja osittain kul lattu. V rakenne muutettiin koristeellisem.mak.- si ja.kuviomaalattiin. 3 ESITETTÄVÄ SÄVYTYSSUUNNITELMA, LÄHTÖKOHDA!l'.: Aputilojen (eteiset, sakasti, kappeli ja sosiaalitilat) osalta on tarkoitus säilyttää v valkeaharmaasävytys.. Kirkkosalin osalta katto noudattaa " ka1 ki nval.kea: "- linjaa kuten se on ollut.aina. Seinien osalta säilyte tään vuoden 'käsi ttelytapa ja tum.mennusaste siuä muutoksella~ että ikkunasmyygit maalataan " ka1kinvalkeiksi " kuten alunperin ja ilmeisesti v;._ Seinän. perusväri palautetaan iruoden 1895 kelta-vih- reä taittoväriin, kts. v~imalli. Kattolista maalataan alkuperäisen ja v lllaalaus- - tavan mukaisesti " ka] ki nval.keaksi ". -~ Puiset taustaseinåt ia nilasterit maalataan alkuperäi~- sen mallin mukaisesti, kts. värimallit. Terässäleiköissä sisäänkäyntien yhteydessä ja puuportaissa kaiteineen säilytetään vuoden 1961 harmaasävytys. --- Parvien vaaleampi kuviolaudan väri taitetaan alkupe- räiseen taustaseinävär:iil suuntaan, tosin olennaisesti _vaaleampana, taustaväri kuten parvien takaseinissä~ Penkki.värinä kirkossa on punaruskea alkuperäisväri~ siten, ettei listoituksia ja peilejä korosteta... Ootrausta on myöskin harkittu, mutta siitä on luovuttu siksi, ettei vastaavia työtapoja kirkossa muutoin esiin-.ny. -. Rakennus:b..istoriallisesti on merkilleyanta-vaa, että lat.tiataso.n penkkien punaruskea sävytys kesti alkuperäisenä ilmeise:sti: vv sekä' nykyisten v uusittujen penkkien peittoniaalaus punaruskeaksi

5 20-luvun lopusta vuoteen ~" - Ootrausvaiheet-"--v.-1-8-Sl5~1-920-iuvun loppupuoli ja nykyinen" harmaakausi "v alkaen.ovat siis kirkkosalissa tältä osin ofennaisesti kestoltaan lyhyempiä kuin punaruskea- sävytteis~t kaudet. V mallin mukaista sävytystä ei voida täysin määritellä siitä syystä, että penkit v maalauksen. yhteydessä polttokaavittiin. Oheinen värima1ji (kts. penldd.väriselvitys) peru.stuu maalarimestareitten Väinö ja Veikko Jaäskeläisen sekä kirkon vahtimestari Heikki Väätäisen muistikuviin. - Ikkunat 4a ovet palautetaru:i alkuperäiseen " umbra"-. sävytkseen kuit~nkin siten, että alttariovet säilyt.etään v måalaustavan mukaisesti seinäväreissä ja pääovien metalliheloissa tois~etaan v tumma harmaasävytys. Parvet: Sivuparvilla säilyneet alkuperäiset penkit palautetaan alkuperäiseen sävyynsä. Puulattiat, jot-. ka nykyisin ovat tumman harmaita, palautetaan puna-. ruskeaan sävyyn,. joka niissä on ollut vallitseva sen ajan, jolloin. ne ovat olleet maalatut~ Portaiden askelm:issa, puukaiteissa ja ikkunoiden teräk.sisissä suojaritilöissä säilytetään v tumma harmaa sävytys. Alttarinortaalin. alttari.kaiteen ~a saarnastuolin väritys säilytetään nykyise llään v maalauksen _mukaisena. Tämä maalaustapa vastaa alkuperä±stä maalaustapaa. 4. :... Väriselityksen laadintaan on ollu~ vaikutusta seuraavilla seikoilla: - Seurakuntalaisten ja seurakuntien _ työntekijöiden puolelta on toistuvasti _esitetty voimakkaita vetoomuksia, jotta nyt aikaansaatava.sävytys olisi ~ykyistä kodik- _kaampi ja lämpimämpi kuten se aikaisemminkin on ollut. Erityisesti seinän ja puupintojen " perusharmaisiin" sävyihin on oltu tyytymättömiä. Sävytyks~ssä on pyritty palauttamaan kirkkosalin ilme mahdollisim:nan lähelle alkuperäistä, siten~ että seura-.kuntalaisten toivomus 'lämpimästä kodikkaasta sakraalitilasta toteutuisi.

6 - 4 5 Koska rakennus on kokenut historiansa ai.kana monia. ~~~~~~~~-;--~~~~ muutoksia, ei ailtupera.isilmeeseen ole mahdollista kauttaaltaan päästä.. Nyt esitettävä suunnitelma pe~stuu kirkkosalifte~ru~ ta v perussävytykseen, katon ja taustaseinien puupintojen osalta v ~ävytykseen, ikkunoitten ja ovien osalta v sävytykseen, penkkien osalta v sävytykseen. V maalaustapa esiintyy eteisissä, sakastissa,.kappelissa ja sosiaalitiloissa sekä eri tilojen me-. tallirakenteissa (suojakaiteet, käsijohteet, iv-ritilät jne.) ja puuporteissa. Erityisesti on vielä todettava, että kirkkosalin seinien tumnuusaste ja käsittelytapa (yhtenäin en sävytys)kattolistasta lattiaan) nqudattaa v maalaus-. tapaa, samoin l:..attolistan sävytys. Nyt esitettävässä värityssuunnitelmassa ei siis peri- aatteessa tuoda varsinaisesti mitääri uusia sävytyl:...siä eri pintoihin, vaan sävytykset pohjautuvat aikaisempiin eri vaiheissa käytettyihin sävyihin siten, että seu=-akuntaväen toivomukset tulevat' huomioidu.iy...si ja kokonaisuus on sävyltään mahdollisimman yhteensopiva. Kuopio J (~~~ --- Matti Höyhtyä. arkkitehti

VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen. Alastaron kirkko. Alttari. Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna

VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen. Alastaron kirkko. Alttari. Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna VÄRITUTKIMUS, 1996 Maalarimestari Silja Selanen Alastaron kirkko Alttari Alttarikehystys 1. vanhin värikrs. n. vuonna 1 7 50 a. marmorointimaalaus öljyllä b. marmorointimaalaus öljyllä L068,JÖ68 N029,M029

Lisätiedot

Kivijärven kirkko. Väritutkimusraportti

Kivijärven kirkko. Väritutkimusraportti Kivijärven kirkko Väritutkimusraportti 18.11.1999 Kivijärven kirkon väritutkimus 30.10.-8.11.1999 Kivijärven kirkon sisäpuolen osittainen väritutkimus tehtiin loka-marraskuussa 1999. Tutkimuksessa keskityttiin

Lisätiedot

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013

Urajärven kartano ja kulttuuripuisto. Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Urajärven kartano ja kulttuuripuisto Rakennusten kunnostus- ja konservointityöt 2009-2013 Päärakennus, Keittiö Keittiö ennen restaurointia Seinältä löytyneitä fragmentteja vanhasta tapetoinnista Konservaattori

Lisätiedot

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus 5 2015 Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus Historiaa Tammelan korjausrakentamiskeskuksen nykyinen päärakennus on alunperin rakennettu useita huoneistoja käsittäväksi asuinrakennukseksi.

Lisätiedot

HERCULES-KORTTELIN VÄRISUUNNITELMAn INSPIRAATIOTA / Kaavavaihe POLTETTU UMBRA Herculeskortteli värisuunnitelma /

HERCULES-KORTTELIN VÄRISUUNNITELMAn INSPIRAATIOTA / Kaavavaihe POLTETTU UMBRA Herculeskortteli värisuunnitelma / HERCULES-KORTTELIN VÄRISUUNNITELMAn INSPIRAATIOTA / Kaavavaihe raikastava vesi Lämpö kirkastava punavioletti POLTETTU UMBRA Pohjoisen valkoinen lämpimät maavärit 1 HERCULES-KORTTELIN VÄRISUUNNITELMA /

Lisätiedot

a r p p e a n u m v ä r i t u t k i m u s 2-3 / 2002

a r p p e a n u m v ä r i t u t k i m u s 2-3 / 2002 a r p p e a n u m väritutkimus 2-3 / 2002 S 2020-Y30R S 2070-Y60R S 6030-Y70R S 2020-Y70R S 2050-R80B kehyksen tausta punaiset viiva ja ornamentit ruskeat viivat vaalaeanpunainen viiva sininen viiva S

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A

HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT SNELLMANINKATU 14 A SISÄMAALAUS, VÄRISÄVYT HELSINGIN YLIOPISTO pinta päiväys VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA SEINÄT 11.4.1994 D hankenumero työnumero tiedosto muutos 11256 9302 hy\hysnsiv.doc huonenumerot: 0-0SA 1 krs prh 0101

Lisätiedot

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 4. Kiinteistötunnus 140-1-36-1-3 6. Koordinaatit 7. Osoite 9. RAKENNUKSEN KUVAUS Riistakatu 23 2. Kohde Iisalmen

Lisätiedot

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b

Awaus HUONEKORTTI. PVM: 30.7.2010 KOHDE: GREENBUILD OY Soihtutie 12a ja 12b 001 TUULIKAAPPI (alakerta) Seinät Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Sointu tai Tikkurila Oy:n Harmony. Tikkurilan symphony-värikartasta Lattia Lattiaan asennetaan

Lisätiedot

UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN

UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 1 HANKESUUNNITELMA UIMASTADIONIN KATSOMON PERUSPARANTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI HELSINGIN KAUPUNKI HANKESUUNNITELMA 2 HANKESUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO...

Lisätiedot

OULAISTEN KIRKKO. VÄRl-1 NVENTOI NTI. ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA

OULAISTEN KIRKKO. VÄRl-1 NVENTOI NTI. ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA VÄRl-1 NVENTOI NTI ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA ERIKOISMAALAUSLllKE SAPLUUNA KATJA AALTONEN PUISTOKATU 1 C 1 1 OULU P. -111, -1 VÄRl-INVENTOINTI Väri-inventoinnin kenttätyö tehtiin kesällä ja syksyllä

Lisätiedot

As. Oy Kesäkumpu. Materiaalit

As. Oy Kesäkumpu. Materiaalit As. Oy Kesäkumpu Materiaalit Materiaalit 4 Yy 8 Kaa 12 Koo 16 Nee 20 Vii 24 Hinnasto Huom! Materiaalien värit esitteessä on luotu digitaalisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja. Valokuvat eivät ole

Lisätiedot

UUDET MAJAT. Liite 1 Yleiset ohjeet. Majojen mittavaihtoehdot

UUDET MAJAT. Liite 1 Yleiset ohjeet. Majojen mittavaihtoehdot Liite 1 Yleiset ohjeet UUDET MAJAT Majojen mittavaihtoehdot Ohessa on majojen mittavaihtoehdot 1:100 kuvina. Vanhan majan mitat voivat poiketa näistä, mutta siinä tapauksessa pinta-ala on ratkaiseva majan

Lisätiedot

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv.

P S. Va r äi n. m m2 2. e a / puistossa säilyvät puut. korko muuttuu, kansi uusitaan SVK asv. TI E f as 8 5 5 pu ke lu pi ip iv - le / te AP 1 4 KI +8 8 +8 9 O le lem ht a ip ss uu a st ol oa ev aa rk ki ip met A L 31 6 L AP P LE IK S E T ei l y tu pu r u va liu m k u at m to äk i in u hl M 22

Lisätiedot

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen

10/2011 Vinkkejä värivastaavuuden määritykseen Sävyvastaavaisuus Hyvä korjaustyö edellyttää joskus että sävyvastaavuus saavutetaan sävyttämällä tai häivytyksen avulla, tai kiillottamalla vanha maali. On siis tärkeää että vertaus alkuperäisen maalin

Lisätiedot

KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN

KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN KUNNANVIRASTO/TERVEYSASEMA, MYRSKYLÄ URAKKALASKENTAAN HUONESELITYS HUONESELITYS huonekortit Rs nro viittaus selityksessä oleviin pääkohtiin. Kohdassa "" mainitaan lattian päällysteen alla oleva rakenne.

Lisätiedot

Hypoteekkiyhdistyksen talo Eteläesplanadi 16, Helsinki. Väritutkimus. Entisöinti Pulla Oy Kaisa Miettinen

Hypoteekkiyhdistyksen talo Eteläesplanadi 16, Helsinki. Väritutkimus. Entisöinti Pulla Oy Kaisa Miettinen Hypoteekkiyhdistyksen talo Eteläesplanadi 16, Helsinki Väritutkimus Entisöinti Pulla Oy Kaisa Miettinen kaisa.miettinen@gmail.com 040-705 8052 Heinäkuu 2010 o , I 1. Johdanto Kohde on vuonna 1908 valmistunut

Lisätiedot

Kirkkopuiston seurakuntakoti

Kirkkopuiston seurakuntakoti Kirkkopuiston seurakuntakoti 10.6.2015 Kirkkopuiston seurakuntakoti sijaitsee Keskuskirkon läheisyydessä kaupungin keskustassa, katuosoite: Hämeenkatu 5, postiosoite: Kirkkopolku 2 a. Rakennus valmistui

Lisätiedot

Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä.

Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä. 001 TUULIKAAPPI (alakerta) Seinät Saumanauhoitus, tasoitus ja pohjamaalaus 1x. Pintamaalaus, Värisilmä Oy:n Premium tai Tikkurila Oy:n Luja, puolihimmeä. Tikkurilan symphony-värikartasta Lattia Lattiaan

Lisätiedot

IDEOITA JA VINKKEJÄ SISUSTAMISEEN SEINÄT KATOT LATTIAT LISTAT

IDEOITA JA VINKKEJÄ SISUSTAMISEEN SEINÄT KATOT LATTIAT LISTAT [ Puu tekee kodin] IDEOITA JA VINKKEJÄ SISUSTAMISEEN SEINÄT KATOT LATTIAT LISTAT Sisällysluettelo Luonnollisia puupintoja ja leiskuvia värejä kaupunkikotiin Sormipaneeli 4-5 Puolipaneeli 6-7 The Wall 8-9

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus ja osittainen entisöinti LOKAKUU 2012 ARK-KANTONEN OY

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus ja osittainen entisöinti LOKAKUU 2012 ARK-KANTONEN OY VALOKUVAT TUIJA ILVES / ARK-KANTONEN OY RIIKKA MÄKIPELKOLA / YLIOPISTON MUSEO TYÖMAATILANNE: JULKISIVUN MAALAUSTYÖT JATKUVAT VAPAUDENKADUN PUOLELLA. PIHASIVUJEN VANHOJEN MAALIEN POISTO JA KORJAUSRAPPAUKSET

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

ASUNTOJEN PINTAMATERIAALIT, VARUSTEET JA LAITTEET

ASUNTOJEN PINTAMATERIAALIT, VARUSTEET JA LAITTEET Harventajantie 20 36200 Kangasala 19.12.2018 ASUNTOJEN PINTAMATERIAALIT, VARUSTEET JA LAITTEET Kopio- ja painoteknisistä syistä esitteen materiaalien värit voivat poiketa todellisesta. Kuvat ovat suuntaa

Lisätiedot

Pyhän Henrikin katedraali

Pyhän Henrikin katedraali Pyhän Henrikin katedraali Veistosten puhdistaminen ja retusointi Rakennusentisöintiliike Ukri Oy Titti Pyörälä 2014 SISÄLLYSLUETTELO KOHDE 3 YLEISTÄ 3 VAURIOT 4 PUHDISTAMINEN 8 RETUSOINTI 9 2 TILAAJA Pyhän

Lisätiedot

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa.

LIITE 2 1/3. Kohde/ väri koodi huom. Kaikista materiaaleista hyväksytettävä värimallit arkkitehdilla. Maalisävyjen värimallit uusitaan tarvittaessa. LIITE 2 1/3 Päivärinteen monitoimitalo Arkkitehtitoimisto Kapteeninkatu 16 A 2 Aarne von Boehm Oy 00140 Helsinki puh 09-170 787 fax 09-171883 VÄRISUUNNITELMA SISÄVÄRIT e-mail toimisto@arkboehm.fi 3.9.2015

Lisätiedot

KIRKKO. Korjaustyöt {eri vaiheet v.1953-lj69).

KIRKKO. Korjaustyöt {eri vaiheet v.1953-lj69). HIIiIB~l:ll KIRKKO. ' ' Seurakunnan nykyinen puinen kirkko rakennettii v.1685:1686 (rak-meat.joae! Svensson Turusta). Malliltaan on rietikirkko,jonka ristikeakukaeasa kohoaa keakuaneliön laajuinen,korkeanpuoleinen

Lisätiedot

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012

Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Lauttasaaren kartano, sisätilojen väritutkimus Konservointi T. Sonninen Oy 2.3.2012 Väritutkimukset Lauttasaaren kartanossa: Helena Wassholm Marja Valtonen Tiina Sonninen Mikroskooppinäytteet ja kuvat:

Lisätiedot

Lihanautojen loppukasvatus 4x 184 (208) paikkaa 59200

Lihanautojen loppukasvatus 4x 184 (208) paikkaa 59200 Lihanautojen loppukasvatus 4x 184 (208) paikkaa 59200 Teuraslastaus hoitokarsina hoitokarsina KASVATTAMO A 1083.4 m² Karsinat 6x13,5 = 81 m² 23 lihanautaa > 6 kk = 3,5 m²/kpl (26 kpl = 3,1 m²/kpl) 8 karsinaa

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

Puu pintamateriaalina_halli

Puu pintamateriaalina_halli 1.0 YLEISTÄ Tässä teknisessä tiedotteessa esitetään missä rakenteissa ja millä ehdoilla - ja D FL -s1-luokan tuotetta (puu) sekä B-s1, d0- ja C-s2, d1-luokan tuotetta (palosuojattu puu) voidaan käyttää

Lisätiedot

Piirustuluettelo. Liitteet

Piirustuluettelo. Liitteet Rakennustapaseloste Seinät - kaikki seinät tasoitetaan lasikuitutapetista ja muista epätaisuuksista - kaikki seinät maalataan, jos huonekortissa ei ole toisin mainittu - myös kiintokalusteiden taustat

Lisätiedot

REMONTOITU VUOKRAKOTI PERINTEIKKÄÄSSÄ PIHLAJAMÄESSÄ. PIHLAJAMÄKI HELSINKI. SATO VuokraKoti Johtokiventie 8, Helsinki ANNA ELÄMÄN VIEDÄ

REMONTOITU VUOKRAKOTI PERINTEIKKÄÄSSÄ PIHLAJAMÄESSÄ. PIHLAJAMÄKI HELSINKI. SATO VuokraKoti Johtokiventie 8, Helsinki ANNA ELÄMÄN VIEDÄ REMONTOITU VUOKRAKOTI PERINTEIKKÄÄSSÄ PIHLAJAMÄESSÄ. PIHLAJAMÄKI HELSINKI SATO VuokraKoti Johtokiventie 8, 00710 Helsinki ANNA ELÄMÄN VIEDÄ REMONTOIDUT SATO VUOKRAKODIT Perinteikkäässä Pihlajamäessä sijaitsevassa

Lisätiedot

Urajärven kartanomuseo

Urajärven kartanomuseo Urajärven kartanomuseo Hugon huoneen ikkunan uuden karmin teko ja olemassa olevien pokien kunnostustyö 7-8/2013 Karmi Karmi oli huonokuntoinen ja aiemmissa korjauksissa sitä oli kaltoin kohdeltu. Karmia

Lisätiedot

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877.

Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. LAPINLAHDEN KIRKKO Tervetuloa Lapinlahden kirkkoon! Kirkon suunnitteli arkkitehti Frans Anatolius Sjöström vuonna 1877. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1877-1880. Kirkon rakennusmestarina toimi Johannes Store

Lisätiedot

II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265

II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265 II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265 Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy Iin kunta, Tekniset palvelut: Markku Vitikka Rakennusvalvonta: Eino Tihinen Tontin haltijan tulee toimittaa

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

KOKKOLAN VUOKRA ASUNNOT OY, Tykkitie1

KOKKOLAN VUOKRA ASUNNOT OY, Tykkitie1 . VÄRIBETONIELEMENTTI (VALKOBETONI), HIEKKAPUHALLETTU (= rappauksenomainen pinta), VALESAUMAT, väri VALKOINEN A. BETONIELEMENTTI, VAAKAURITETTU, MAALATTU HARMAA (väri FASADE 4). PARVEKELAATTOJEN REUNAPROFIILIT

Lisätiedot

CABAS - Maalausnäytöt

CABAS - Maalausnäytöt CABAS - Maalausnäytöt Maalausvalinta Ulkopinnan maalaus Sisäpinnan maalaus Ruostesuoja ja kiveniskusuoja Järjestelmä antaa maalausehdotuksen Uusi varaosan vaihdon yhteydessä, jos kyseessä on ruuvikiinnitteinen

Lisätiedot

As Oy Keuruun Kurkiranta 1

As Oy Keuruun Kurkiranta 1 As Oy Keuruun Kurkiranta 1 As Oy Keuruun Kurkiranta 1:ssä asut lähellä keskustaa luonnon helmassa Kesällä 2014 val mis tuu uusi kerrostalo upei siin Tarhian järven maise miin. Hissillisen ta lon neljä

Lisätiedot

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =.

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =. Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. 1 Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. ------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN. Rakennustoimenpide. Korjaus- ja muutostyö KASAVUOREN KOULUKESKUS. Rakennusmestarintie 8 A

Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN. Rakennustoimenpide. Korjaus- ja muutostyö KASAVUOREN KOULUKESKUS. Rakennusmestarintie 8 A Pintamääritteet ks raksel ARK 101 01 URAKKALASKENTAA VARTEN Tuloste sisältää kannen sekä 8 sivua, tulostus A3. Rakennustoimenpide Piirustuslaji Korjaus- ja muutostyö TYÖPIIRUSTUS Rakennuskohteen nimi ja

Lisätiedot

UUSI HUONEISTOJAKO 15.6.2011

UUSI HUONEISTOJAKO 15.6.2011 C D B A harja harja ikkunan valoaukko 8,5 % harja S harja B 136 2H + + S S ULLAO B 135 2H + + S A 134 3H + + S WC WC A 133 2H + + S kattoikkuna kattoikkuna WC VS 1 VS 1 harja!"#$&& hissi koneh. SP A B

Lisätiedot

KAUNIS TALO Valmiit väriyhdistelmät ulkomaalarille

KAUNIS TALO Valmiit väriyhdistelmät ulkomaalarille OPAS GUIDE KAUNIS TALO Valmiit väriyhdistelmät ulkomaalarille 1 Ideoi, innostu ja onnistu yhdessä Tikkurilan kanssa Kaunis Talo -väriyhdistelmät luotiin helpottamaan talosi värien valintaa. Suunnittelimme

Lisätiedot

Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44

Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44 Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Tumman harmaa kalvolasi s. 44 36 37 Ovet: Merlin s. 43 Profiili: Hopea s. 43 Kuosi: Kirkas peili & tumman harmaa kalvolasi s. 44 38 39 Ovet: Kalusteliukuovi

Lisätiedot

UPYÖRÄKA TOMUTUS. XV 5892,5 m 1.krs +86,0 katto +133,88 LEIKKI JA OLESKELU POLKUPYÖRÄKATOS. POLKUPYÖRÄKATOS 5892,5 m HULEVESIALLAS. 1.

UPYÖRÄKA TOMUTUS. XV 5892,5 m 1.krs +86,0 katto +133,88 LEIKKI JA OLESKELU POLKUPYÖRÄKATOS. POLKUPYÖRÄKATOS 5892,5 m HULEVESIALLAS. 1. NGT JYÄYLän kankaan entisen tehdasalueen aloituskorttelien arkkitehtuurikilpailu 1/6 uunnitelmani tavoitteena oli luoda viihtyisää asuinympäristöä, sekä toimivia asuntoratkaisuja eri elämäntilanteisiin,

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Vesilahden kirkko. Julkisivujen väritutkimus

Vesilahden kirkko. Julkisivujen väritutkimus Vesilahden kirkko Julkisivujen väritutkimus 20.5.2011 ------- MEl+TS 1 JOHDANTO Väritutkimuksen kohteena olivat Vesilahdella sijaitsevan puukirkon julkisivut. Kirkko on valmistunut vuonna 1802 ja sen on

Lisätiedot

KELLOTAPULIN SEKÄ PIENEN KAPPELIN KORJAUS- JA MAALAUSTYÖT

KELLOTAPULIN SEKÄ PIENEN KAPPELIN KORJAUS- JA MAALAUSTYÖT TUOMIOKIRKKO KELLOTAPULIN KORJAUSTYÖSELOSTUS 1(5) TUOMIOKIRKKO TOTEUTUNUT KELLOTAPULIN SEKÄ PIENEN KAPPELIN KORJAUS- JA MAALAUSTYÖT 1. KALKKIMAALATUT RAPPAUSPINNAT pintojen hiekkapuhallus, raekoko 0,6

Lisätiedot

MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE

MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE 1.1.2012 MUUTOSTYÖOHJE ASUMISOIKEUDEN HALTIJALLE Tekniset muutostyöohjeet 1 Yleistä Tämä ohje on liite Asokotien rakennus- ja asumisaikaisiin muutostyöohjeisiin ja sitä noudatetaan 1.1.2012 lukien asumisoikeuden

Lisätiedot

KAIU. -AL [ K SANT.f R 1 N 1 P D TALO D. s lj o1; t t wni!llt!l:..

KAIU. -AL [ K SANT.f R 1 N 1 P D TALO D. s lj o1; t t wni!llt!l:.. M U SE 0 '! r r. A s TO RAKENNUSt-a,., forjawnen ARKJSTO Selostus konservaattori Th. Lindquistin ja maist. A. Sinisalon käynnistä tutki~ massa val!ioneu!2ston~lo~ kivi~al~ alt~2ltln~---kierreportaita marraskuun

Lisätiedot

Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia

Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia Liukuovivalikoiman profiilit ja ovimallit Magia Magiassa on teräsprofiilit ja samanväriset teräskiskot. Oven vedin osana profiilia. Oven mukana tulee yläkiskoon asennettava oven paikoitin. Valkoinen Hopea

Lisätiedot

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi

SUPI-SAUNATUOTTEET. Löydä oma löylytunnelmasi SUPI-SAUNATUOTTEET Löydä oma löylytunnelmasi Supi-sarjan tuotteilla luot saunaasi tunnelmaa ja suojaat sen kauniisti. Samalla saunasi pysyy pitkään helppohoitoisena. Löydä Supi-perheestä monipuoliset tuotteet

Lisätiedot

ARKKITEHTUURIA SISUSTUSTA

ARKKITEHTUURIA SISUSTUSTA ARKKITEHTUURIA SISUSTUSTA Väritä koti ikkunoilla ja ovilla Ideoita sisustukseen 1 Ideoita Piklas löytyy myös ideoita pursuavasta Pinterestistä. KOTI Ulko-ovet Ikkunat piklas.fi sivut 14-15 Väriä lastenhuoneisiin!

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Domus Litonii Aleksanterinkatu 50 E 6, Helsinki Väri tutkimus 10.10.2002 /Elisa Heikkilä

Domus Litonii Aleksanterinkatu 50 E 6, Helsinki Väri tutkimus 10.10.2002 /Elisa Heikkilä Domus Litonii Aleksanterinkatu 50 E 6, Helsinki Väri tutkimus 10.10.2002 /Elisa Heikkilä Huoneisto Aleksanterinkatu 50 E 6 liitetään tulevan remontin yhteydessä huoneistoon A 9, johon se alunperin ennen

Lisätiedot

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista.

Lattiat TK, MH Muovimatto UPOFLOOR 53 / 25050 harmaa. Jalkalistat valkoiset. ET, KE ja OH Tammiparketti. Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista. 2H+KE+ 540 TK, MH ET, KE ja Tammiparketti Jalkalistat tammensävyinen MDF-lista PH/KHH/WC ja TK, KE ja ET MH PH/KHH/ WC Boordi sininen 15x200 mm (Kalustekaavion mukaan) TK, ET, KE, ja MH PH/KHH/WC ja 3H+KT+

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45

Pintamääritteet ks raksel ARK Rakennustoimenpide. Korjaus- ja laajennus MÄNTYMÄEN KOULU. Tinasepäntie 45 Pintamääritteet ks raksel ARK 101-01 Tuloste sisältää kannen sekä 4 sivua, tulostus A3. Rakennustoimenpide Piirustuslaji Korjaus- ja laajennus TYÖPIIRUSTUS Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö

Lisätiedot

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A

K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A K Ä Y T T Ö S U U N N I T E L M A 2 0 1 7 Y H D Y S K U N T A L A U T A K U N T A Forssan kaupunki Talousarvio ja -suunnitelma 2017-2019 / T O I M I A L A P A L V E L U 50 YHDYSKUNTAPALVELUT 5 0 0 T E

Lisätiedot

Pohjustettavana on etukansi ja kaksi etusuojaa. Etukannessa on vaurio, joka vaatii kittaamista.

Pohjustettavana on etukansi ja kaksi etusuojaa. Etukannessa on vaurio, joka vaatii kittaamista. Autonmaalaus 1. POHJUSTUSTYÖ Varattu aika on 2 h 15 min. Yleistä Pohjustettavana on etukansi ja kaksi etusuojaa. Etukannessa on vaurio, joka vaatii kittaamista. Työtehtävä Etukansi ja molemmat etusuojat

Lisätiedot

AINOLANVAINIO II RAKENNUSTAPAOHJEET

AINOLANVAINIO II RAKENNUSTAPAOHJEET Kaavoitus ja mittaus 15.4.2015 1(7) AINOLANVAINIO II RAKENNUSTAPAOHJEET YLEISTÄ Asemakaavalla on pyritty luomaan omaleimainen väljä pientaloalue, jossa on tarjolla sekä omakotitontteja että yhtiömuotoiseen

Lisätiedot

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta.

Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin Kalliossa. Talossa on hissi. Asukkaat muuttavat työn ajaksi pois asunnosta. Kirstinkatu, Helsinki Tarjouspyyntö: Kerrostalon asunnon maalaus 4.6.2016 Liitteet: Pohjakuva Huoneselostus + värisävyt Valokuvat Työnkuvaus: Asunto on 6/6 kerroksessa 1956 rakennetussa talossa Helsingin

Lisätiedot

LOISTE. Suunnittelijan sanoin;

LOISTE. Suunnittelijan sanoin; LKALUSTE LOISTE Suunnittelijan sanoin; Uutta Loiste-kalustemallistoa suunniteltaessa lähtökohtanani oli luoda mallisto, joka taipuu niin pieneen kuin suurempaankin kylpyhuoneeseen. Mallisto koostuu erikokoisista

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KYLPYLÄ Kylpylähotelli / muutos 2018 HUONESELITYS arkkitehtuuritoimisto riitta ja kari ojala oy 1

LAPPEENRANNAN KYLPYLÄ Kylpylähotelli / muutos 2018 HUONESELITYS arkkitehtuuritoimisto riitta ja kari ojala oy 1 HUONESELITYS 04.04.2018 1 Yleistä: - allas- ja saunaosaston tekstit ja opasteet yhtenäistetään erillisen suunnitelman mukaan käyttäjän toimittamien nimikkeiden ja symbolien mukaan. - allas- ja saunaosaston

Lisätiedot

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty

YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty YH-Asumisoikeus Länsi Oy Raision Kaislaniitty SISUSTUSMATERIAALIEN VALITSEMINEN Tässä esitteessä esittelemme asunnon hintaan kuuluvia sisustusmateriaaleja, varusteita ja laitteita. Asukkaalla on mahdollisuus

Lisätiedot

Leivintupa raportti ajalta10.04-01.05. Aarno Aittamäki. Ulkotyöt:

Leivintupa raportti ajalta10.04-01.05. Aarno Aittamäki. Ulkotyöt: Leivintupa raportti ajalta10.04-01.05 Aarno Aittamäki Ulkotyöt: Katto: Tiilien latominen aloitettiin syyskuun alkupäivinä. Lännen puoleinen lape tuli valmiiksi 07.10 ja idän puoleinen lape 04.11. Ruoteina

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

TALOT HEINÄSARANKAARI

TALOT HEINÄSARANKAARI TALOT HEINÄSARANKAARI Talot Heinäsarankaari 9, 11, 13 ja 15 00660 Helsinki MANNERHEIMINTIE 94 B 46, 00250 HELSINKI, PUH. 09-876 8989 LOUNAASTA KOILLISESTA Talo Tuomainen,Länsi-Pakila 34174-5 Heinäsarankaari,

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

Huittinen, Untonmäki Kohdenumero h,k,s ja at, 57,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Huittinen, Untonmäki Kohdenumero h,k,s ja at, 57,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Huittinen, Untonmäki Kohdenumero 605625 2h,k,s ja at, 57,0 m² Kov. 1990 Energialuokka e-tod. Mh. 85 000,00 Vh. 85 000,00 Untonmäentie 4 A. Toimivapohjainen, kauttaaltaan kauniilla sävyillä ja

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTE As Oy Kuopion Rantakerttu Osoite: Asuntoja: Autokatospaikkoja: PIHA-ALUE JULKISIVUT JA VESIKATE IKKUNAT OVET VÄLISEINÄT SEINÄPINNAT KATTOPINNAT LATTIAPINNAT KALUSTEET VARUSTEET KODINKONEET

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO

ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO ASUNTO OY ESKOLAN OLAVINPUISTO Uusi tasokas rivitaloyhtiö Eskolaan! Tasokas kokonaisuus erinomaisella paikalla. Toimivat tilaratkaisut, erinomainen varustelutaso, omat varastot autokatospaikat yms. Rakentajana:

Lisätiedot

ARK MITAT TARKISTETTAVA TYÖMAALLA NYKYTILANNE 1:100. Pintamateriaalit: EHDOTUS 1:50

ARK MITAT TARKISTETTAVA TYÖMAALLA NYKYTILANNE 1:100. Pintamateriaalit: EHDOTUS 1:50 NYKYTILANNE 1:100 ET. EHDOTUS 1:50 8 MITAT TISTETTAVA TYÖMAALLA 75 600 1 590 535 10 857 KIRKKO 3 porras B Saunaosasto Pintamateriaalit: 1:100, 1:50 Pintamateriaalit 109.2.1 1/8 GL Oy Seinät: ja Pukuhuone

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN VANHANKIRKON

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN VANHANKIRKON 1 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNNAN VANHANKIRKON = Tuusulan seurakunnan Järvenpään kylän seurakuntatalon historiaa koonnut Jaakko Harjuvaara Järvenpään Seurakunta, Synty ja 25-vuotisvaiheet 1952-1976 Veijo Kokkonen:

Lisätiedot

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43 YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET 31.1.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 ALUEET... 2 3 TEOLLISUUSALUE... 6 4 LOPUKSI... 7 1 1 JOHDANTO Nämä rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA

ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA ASUNTO-OSAKEYHTIÖ ROVANIEMEN WANHA KAUPPALA LAPINRM.FI Rakennamme luottamusta LAPIN RAKENNUSMESTA OY Korkein luottoluokitus Soliditet 2013 MH 10.0 MH 11.5 WC 2.0 PPK + KR KEITTIÖ 9.5 PY KH 5.5 ET 6.0 OLESKELU+R

Lisätiedot

Maalausaikojen jako tutkimuksissa

Maalausaikojen jako tutkimuksissa Maalausaikojen jako tutkimuksissa Aikajako keskimääräinen työkohde 12,13 13,82 4,86 90,03 219,75 29,18 Aloitusaika ja vakioarvot Vanha pelti Uusi pelti Vanha muovi Uusi Muovi 135,38 Häivytys Sisäpinta-ala

Lisätiedot

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 HUONETILOJEN VARUSTEET YLEISET TILAT 1 SISÄOVET JEasy 201 umpi KOSTEAN TILAN OVET LIUKUOVET steady 411 JBath kosteantilan ovi SAUNAN OVET, kokolasiovi sisäkattoon asti.

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

Käyttöturvallisuus portaat

Käyttöturvallisuus portaat Käyttöturvallisuus portaat Hirsitaloteollisuus ry:n Vuosikokousseminaari Anne Juopperi Porrasvalmistajat r.y Puheenjohtaja Porrasvalmistajat r.y Porrasvalmistajat ry on alun perin puuportaita valmistavien

Lisätiedot

J V A / S A M P O H A R J U

J V A / S A M P O H A R J U ..0 ..0 ..0 ..0 ..0 +33, +3, +9, +,00 3 0 9 +,30. KERROS +,0 3 +,0. KERROS +0, +,90 3. KERROS 9 +,90 +,30. KERROS +.30.KERROS JULKISIVU LUOTEESEEN +0,0 KELLARI 9 3. BITUMIKERMIKATE, TUMMAN HARMAA. RÄYSTÄSPELTI,

Lisätiedot

Aarno Aaltonen: Pohjois-Savon asumispäivä 26.3.2009. Arvoisat kuulijat

Aarno Aaltonen: Pohjois-Savon asumispäivä 26.3.2009. Arvoisat kuulijat Aarno Aaltonen: Pohjois-Savon asumispäivä 26.3.2009 Arvoisat kuulijat Muuttaessamme Aarneenpuistoon vuoden 2000 syksyllä meille vakuutettiin talon olevan hyvässä kunnossa. Tähän mennessä ei ole tarvinnut

Lisätiedot

RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta. 4.12.2014 Sakari Leimi

RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta. 4.12.2014 Sakari Leimi RAKENNUSMAALAUKSEN SUUNNITTELU Alustan tasoitus- ja maalauskäsittelyn valinta 4.12.2014 Sakari Leimi Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset "Maalaus kertaalleen maalarinvalkoisella, pesunkestävällä sisälateksilla"

Lisätiedot

PÄIVÄKODIN SISÄTILOJEN LATTIAT JA SISÄOVIEN VÄRIT Kohde: KIVIKON PÄIVÄKOTI

PÄIVÄKODIN SISÄTILOJEN LATTIAT JA SISÄOVIEN VÄRIT Kohde: KIVIKON PÄIVÄKOTI Tammelantie 48 B, FIN-97220 Sinettä, p. +358 (0) 207 613 780 jukka.teppo@snowbrick.net, p.+358 (0) 207 613 781 miikka.teppo@snowbrick.net www.suunnitteluteppo.fi SISÄlattia ja ovien VÄRIT VÄRI / MATERAALI.

Lisätiedot

Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus. Senni Sorri 21.9.2012

Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus. Senni Sorri 21.9.2012 Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus Senni Sorri 21.9.2012 Senni Sorri 21.9.2012 / Tampereen teknillinen yliopisto / Arkkitehtuurin laitos Moderni puukaupunki -hankkeen diplomityöprojekti

Lisätiedot

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos

B-talo. A-talo. TA-Asumisoikeus Oy / Pyökkitie 7 SUOPURONTIE TUUSULANTIE. Leikki. P-alue PYÖKKITIE. Asemapiirros. Autokatos T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 UOURONTIE TUUULNTIE -alue utokatos YÖKKITIE semapiirros RKKITEHTUURITOIMITO HONEN VEIKKO OY ertunpellontie 1 D T-sumisoikeus Oy / yökkitie 7 erspektiivikuvat RKKITEHTUURITOIMITO

Lisätiedot

Enkeliaihe seurakuntien taideteoksissa 1

Enkeliaihe seurakuntien taideteoksissa 1 Enkeliaihe seurakuntien taideteoksissa 1 22.10.2014 Sisällys VANHA KIRKKO... 2 TUOMIOKIRKKO... 4 PAAVALINKIRKKO... 8 MIKAEL AGRICOLAN KIRKKO... 11 MEILAHDEN KIRKKO... 14 ALPPILAN KIRKKO... 15 LAUTTASAAREN

Lisätiedot

KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015

KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015 KOSKELAN KIRKKO JA KOSKELAN SAIRAALAN KAPPELI (12.6.2007) Päivitetty 23.2.2015 Helsingin kaupungin Koskelan sairaala-aluetta alettiin rakentaa vuosina 1912 1914. Opastaulusta näkyy, että siellä on monenlaisia

Lisätiedot

Esteettömyysopas. Keskuskirkko. Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki

Esteettömyysopas. Keskuskirkko. Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki Kesäkuu 2013 Esteettömyysopas Keskuskirkko Keskuskirkon katuosoite on Hämeenkatu 5, 11100 Riihimäki Kirkko on valmistunut vuonna 1905. Kirkkoa laajennettiin vuonna 1927, jolloin rakennettiin kirkon pohjoissivu

Lisätiedot

Ohjeita näytteilleasettajille

Ohjeita näytteilleasettajille 1 Ohjeita näytteilleasettajille Sisällys Taidetila Terra... 2 Mitat... 2 Näyttelytilan varusteet... 3 Kohdevalaisimet... 4 Valaisimien asentaminen... 4 Ohjeita näyttelyn pystyttämiseen... 5 Näyttelyaika...

Lisätiedot

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan.

Seinät: tasoitetaan ja maalataan puolikiiltävällä Luja 20, G497.tikkurilan työohjeiden mukaan. Hangon asuntolan korjaustoimeenpiteet. I-Kerros. Makuhuoneet/asuinhuoneet 1-10: Ulkonurkkaan valkoinen muovisuojalista. Lattiat: Vanhaa mattoa säästetään, suojataan ja vahataan uudelleen. Ovet: Ovet vaihdetaan.

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm

RAKENNUSTAPASELOSTUS Pvm RAKENTEET Kantavat rakenteet Rakennus perustetaan betoniperustuksilla häiriintymättömän perusmaan päälle tehtävän murskepatjan varaan. Alapohjat ovat maanvaraisia alapohjia. Huoneistojen väliset kantavat

Lisätiedot

Kiinteistön tekninen katselmus 2015

Kiinteistön tekninen katselmus 2015 Kiinteistön tekninen katselmus 2015 1. Kohteen yhteystiedot sekä kiinteistökierrokselle osallistuneet: Kohteen numero (löytyy mm. toteumarapor tin vasemmasta yläkulmasta) Kohteen nimi (löytyy toteumarapor

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava

Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava Jyväskylän kaupungintalo peruskorjaus ja entistäminen SUOJELURAKENNUKSEN ERITYISPIIRTEET alustava 23.03.2010 Kaupungintalo on osa valtakunnallisesti merkittävää Jyväskylän Kirkkopuiston ja hallintokeskuksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10.

Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10. Kunnanhallitus 103 14.03.2011 Kunnanhallitus 398 12.12.2011 Kunnanhallitus 301 23.09.2013 Kunnanhallitus 264 14.09.2015 Valtuusto 78 07.10.2015 Kuntatodistusohjelmien enimmäismäärän korottaminen 106/03.035/2007

Lisätiedot

As Oy Kangasalan Herttua

As Oy Kangasalan Herttua Asemapiirros jalankulku ajotie asf 12 akp Rak A VII +117 500 2620 ki 6ap 9 akp HARJUNSALONTIE ajotie ajotie jäte asf 11 ap hi 6 ap asf hi ni hi nu oleskelu hi ki leikkipaikka asf jalankulku ni jalankulku

Lisätiedot

Iho- ja allergiasairaalan lastenosaston sisustaminen

Iho- ja allergiasairaalan lastenosaston sisustaminen Iho- ja allergiasairaalan lastenosaston sisustaminen Tehtävän Kuvaus: Sisustuksen budjetti: 5 000 7 000 euroa Koko osaston pohjapiirustus Sisustettavat huoneet merkitty punaisella. Leikki-/odotushuone

Lisätiedot

YH Kodit Kaarinan Ritariperho

YH Kodit Kaarinan Ritariperho YH Kodit Kaarinan Ritariperho SISUSTUSMATERIAALIEN VALITSEMINEN Tässä esitteessä esittelemme asunnon hintaan kuuluvia sisustusmateriaaleja, varusteita ja laitteita. Asukkaalla on mahdollisuus valita osa

Lisätiedot