LK Langaton huonesäätö Cq 8

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LK Langaton huonesäätö Cq 8"

Transkriptio

1 LK Langaton huonesäätö Cq 8 Rakenne LK Langaton huonesäätö Cq käsittää LK Huonetermostaatin Cq (lähetin) ja LK Vastaanotinyksikön Cq 8 (8-kanavainen vastaanotinyksikkö). Langattomassa valikoimassa on myös -kanavainen vastaanotinyksikkö, katso lisätietoja erillisestä ohjeesta LK Vastaanotinyksikkö Cq. Lisälaitteena vaikeissa lähetysolosuhteissa käytetään LK Vahvistinta Cq (signaalinvahvistin), katso lisätietoja erillisestä ohjeesta LK Vahvistin ja LK Vahvistin Cq-HW. Toiminnan kuvaus LK Huonetermostaatti Cq-n säätää kunkin huoneen lämpötilaa lähettämällä radiosignaaleja LK Vastaanotinyksikköön Cq. Vastaanotinyksikkö muuntaa radiosignaalit ohjaussignaaleiksi kutakin säätölaitetta varten. LK Vastaanotinyksikön Cq 8 ja LK Säätölaitteiden välinen viestintä tapahtuu kaapelin kautta, minkä takia vastaanotinyksikkö kannattaa sijoittaa lämpöpiirijakotukin välittömään läheisyyteen. LK Huonetermostaatti Cq-n LK Huonetermostaatin Cq-n asennus Pura huonetermostaatti nostamalla lämpötilaasteikon säätökiekkoa suoraan ylös ja irrottamalla näkyviin tuleva ruuvi. Väännä yläkappaletta vasemmalle kunnes se irtoaa. Asenna paikalleen ohjeiden mukaan. Huonetermostaatin hyvän toiminnan kannalta se asennetaan sisäseinälle, jossa on vapaa ilmanvaihto, n, metriä lattian yläpuolelle. se ei saa olla suorassa auringonvalossa tai lämpölähteiden lähellä. sitä ei saa asentaa radion, TV:n tai muun lähettimen läheisyyteen. sitä ei saa asentaa metalliovien, metallikaappien tai vastaavien läheisyyteen. LK Huonetermostaatti Cq-n on saatavana sekä valkoisena että hopeanharmaana. LK Huonetermostaatti Cq-n säätää kunkin huoneen lämpötilaa lähettämällä radiosignaaleja LK Vastaanotinyksikköön Cq. Pulssinleveysmoduloitu (PWM) säätö on suunniteltu varta vasten sähkötermisiä säätölaitteita varten. Todellisen lämpötilan ja säädetyn lämpötilan välisestä erosta lasketaan ohjaussignaali, joka lähetettäessä muodostuu pulsseista ja tauoista. Signaali- ja taukoaika yhteensä on aina 0 minuuttia. Kun lämpötilaerot ovat suuret, termostaatti on vakiona joko päällä tai kiinni. FI..C.68.

2 LK Vastaanotinyksikkö Cq 8 Yksikkö voi myös ohjata kattilan päälle- ja poiskytkentää. Lisätietoja kappaleesta Kattilan ohjaus. Näyttö Toiminnan kuvaus LK Vastaanotinyksikössä Cq 8 on kahdeksan kanavaa. Kuhunkin kanavaan voidaan osoittaa LK Huonetermostaatti Cq. Sama termostaatti voidaan osoittaa useampaan kanavaan. Jokainen kanava voi ohjata enintään kahdeksaa LK Säätölaitetta. Kanavaa kohti voidaan kuitenkin liittää vain neljä säätölaitetta. Jos halutaan kahdeksan säätölaitetta samaan kanavaan, ne liitetään ulkoisilla kytkentäliittimillä. Vastaanotinyksikköön liitettävien säätölaitteiden korkein sallittu määrä on. Yksikön mukana seuraa integroitu V muuntaja. Vastaanotinyksikössä on 8-kanavainen ajastin kanavien ohjaamiseen. Taustavalaistu näyttö näyttää kunkin kanavan toimintatilan. Lisätietoja kappaleesta Näyttö. Vastaanotinyksikössä on kello, joka mahdollistaa esim. yölämpötilan pudotuksen tietyissä huoneissa. Yksikössä on kuusi aikaprofiilia, joista viidellä on kiinteät arvot ja yksi on ohjelmoitava. Lisätietoja kappaleista Aikaprofiilit sekä Kello. Kerran vuorokaudessa kaikkien säätölaitteiden toiminta koekäytetään, jotta vältettäisiin ongelmia ohjausventtiilien kanssa, jotka juuttuvat suljettuun asentoon, esim. kesällä. Laitteiston kiertovesipumppu voidaan liittää vastaanotinyksikköön. Yksikön pumppulogiikka sulkee kiertovesipumpun kun kaikki säätölaitteet on suljettu. Pumppu koekäytetään kerran vuorokaudessa. Lisätietoja kappaleesta Pumppulogiikka. Vastaanotinyksikössä on näyttö, jonka toiminnot kuvataan taulukossa. Room - Room 8 R - R8 Lähetysmerkkivalo jokaista kanavaa/huonetta kohti Päällä = Rele päällä (lämpö päällä) ja merkkivalo palaa. Vilkkuva = häiriö Huoneiden mukavuus- tai säästölämpötilan näyttö. KUU = Säästölämpötila Ei KUUTA = Mukavuuslämpötila - 7 Viikonpäivä MODE Käyttöasetus + - Arvon muutto OK Vahvistus Jäähdytys aktivoitu (valmis asetus) Kosteusilmaisin (valmis asetus) Mukavuuslämpötila (ohjelmoidaan) Säästölämpötila (ohjelmoidaan) Juhla-asetus Loma-asetus FI..C.68.

3 Näyttö normaalikäytössä - Viikonpäivä 7 ( = maanantai) - Kellonaika - Huone, jossa on alennettu lämpötila. Kuvan huoneissa R, R, R ja R7 on alennettu lämpötila. rasia, ne kytketään rinnakkain pumppulogiikan oikean toiminnan takaamiseksi. Huom! Mukana seuraava kaapelin vedonpoistin asennetaan, kun yksikköön liitetään pumppu. Näyttö esim.. esim. 008 esim..0 Lisätietoja kappaleesta Kello; aseta aika Kello; aseta vuosi ja viikonpäivä Kello; aseta kuukausi ja päivämäärä Juhla-asetus R R R R R R6 R7 R8 P 00 h Loma-asetus L N ~ ~ 000 d r P 0 00 L del In:0 CO:ON Aikaprofiilit Aikaprofiilit, aikaprofiili 6 Ohjelmointi/käyttöönotto Poista ohjelmoidut kanavat Vaihda NO/NC -toiminto Valmis asetus Jos ohjelmointi tehdään kannen ollessa pois (ainoastaan valtuutettu asentaja), paina lyhyesti painiketta OK kunnes näyttö syttyy. Pumppulogiikka Vastaanotinyksikön kanavaa 8 voidaan huoneen lämmönsäädön sijaan käyttää laitteiston kiertovesipumpun ohjaukseen. Ellei kanavaan ohjelmoida termostaattia, se toimii kuin -napainenpotentiaalivapaa kytkin laitteiston kiertovesipumpulle. Pumppu käynnistyy ja kanavan 8 loistediodi syttyy, kun jokin kanavista 7 pyytää lisälämpöä. Pumppu pysähtyy ja kanavan 8 loistediodi sammuu 0 minuutin kuluttua siitä, kun kaikki kanavat ovat lopettaneet lisälämmön pyynnön. Joka tunti pumppu koekäytetään. Koekäyttö tapahtuu samanaikaisesti venttiilien koekäytön kanssa. Asenna pumppu alla olevan kytkentäkaavion mukaan. Jos laitteistossa on useampi kytkentä- R8 R8 R8 P L N ~ ~ Venttiilien koekäyttö Säätölaitteet koekäytetään kerran vuorokaudessa, etteivät ne juuttuisi kiinni suljettuun asentoon. Kunkin kanavan koekäyttö voidaan halutessa kytkeä pois poistamalla termostaatin siltakytkentä. Irrota lämpötilan säätökiekko, irrota ruuvi ja nosta pois kupu. Poista siltakytkentä, merkitty piirilevyssä BR. Kattilan (heater) ohjaus Vastaanotinyksikön kanavaa 7 voidaan huoneen lämmönsäädön sijaan käyttää laitteiston kattilan/lämmittimen ohjaukseen. Ellei kanavaan ohjelmoida termostaattia, se toimii kuin -napainen potentiaalivapaa kytkin laitteiston kattilalle/ lämmittimelle. FI..C.68.

4 Pumppu käynnistyy ja kanavan 7 loistediodi syttyy, kun jokin kanavista 6 pyytää lisälämpöä. Liitetty kattila/lämmitin saa käynnistysmerkin. Kattila/lämmitin on kytkettynä, kunnes kaikki kanavat ovat lopettaneet lisälämmön pyynnön. Poiskytkentäviivettä ei ole. Kanavaa 7 varten ei ole koekäyttötoimintoa, kun siihen on liitetty kattila/lämmitin. Asenna kattila/lämmitin kanavaan 7 oheisen kytkentäkaavion mukaan. Jos laitteistossa on useampi kytkentärasia, ne voidaan kytkeä rinnakkain. Huom! Mukana seuraava kaapelin vedonpoistin asennetaan, kun yksikköön liitetään kattila. R7 Heater X L N ~ ~ Kun säädetty aika on kulunut, yksikkö jatkaa valitun ohjelman säädöillä. Kun toiminto on aktivoitu, nuoli osoittaa juhlasymbolia. Jos juhlaasetus halutaan keskeyttää, seurataan ohjeita yllä ja valitaan tuntimääräksi 00. Loma-asetus Yksikössä on toiminto Loma-asetus, jonka avulla voidaan helposti laskea huoneiden lämpötilaa pidemmäksi aikaa, esim. kesälomalla.. Aktivoi toiminto painamalla Mode-painiketta viisi kertaa. Näytössä näkyy päivien määrä ja näytön nuoli osoittaa kohti lomasymbolia.. Paina OK kerran. Päivien lukumäärä alkaa vilkkua. Paina + tai kunnes näkyy haluttu päivien määrä.. Paina OK kerran asetuksen vahvistamiseksi. Valikko palautuu perusnäyttöön. Kun toiminto on aktivoitu, nuoli osoittaa lomasymbolia. Loman viimeisen päivän keskiyöllä yksikkö jatkaa valitun ohjelman säädöillä. Jos loma-asetus halutaan keskeyttää, seurataan ohjeita yllä ja valitaan tuntimääräksi 00. Jäähdytys Yksikkö on ohjelmoitu säätämään tiloihin mukavuusjäähdytystä. Lisätietoja LK:n teknisestä tuesta. Juhla-asetus Yksikössä on toiminto Juhla-asetus, jonka avulla voidaan helposti yliohjata jo ohjelmoituja yölämpötilan pudotuksia tunnin aikana.. Aktivoi toiminto painamalla Mode-painiketta neljä kertaa. Näytössä näkyy tuntimäärä ja näytön nuoli osoittaa kohti juhlasymbolia.. Paina OK kerran. Tuntien lukumäärä alkaa vilkkua. Paina + tai kunnes näkyy tuntimäärä, jona aikana halutaan yliohjata yölämpötilan pudotusta.. Paina OK kerran asetuksen vahvistamiseksi. Valikko palautuu perusnäyttöön. FI..C.68.

5 Asennus Vastaanotinyksikön välittömässä läheisyydessä tulee olla 0 V seinäpistorasia. Vastaanotinyksikön saa asentaa ainoastaan valtuutettu sähköasentaja kytkentäkaavion mukaan ja voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Suojaluokan saavuttamiseksi on tehtävä tarvittavat asennustoimenpiteet. Asenna DIN-kisko seinään sopivalla ruuvilla niin, että jää tarpeeksi tilaa vastaanotinyksikön kannen avaamiselle. Napsauta kiinni vastaanotinyksikkö ja muuntaja DIN-kiskoon. Säätölaitteiden kytkentä Huom! Katkaise virta ennen vastaanotinyksikön kannen avaamista. Jokainen kanava (merkitty R, R jne.) on jaettu kahteen puolikkaaseen, joihin voidaan liittää yhteensä neljä säätölaitetta. (Ulkoisen kytkentärasian kanssa voidaan liittää kahdeksan säätölaitetta kanavaa kohti.) Kanaviin 7 ja 8 (R7 ja R 8) laitteet kytketään liittimien ja väliin. Huom!Kanavien 7 ja 8 liittimet ja yhdistetään, kun säätölaitteet kytketään yksikköön. Kun kanaviin 7 ja 8 kytketään säätölaitteita, ei voida samanaikaisesti käyttää toimintoja kattilan ohjaus (kanava 7) ja pumppulogiikkaa (kanava 8). Katso kohtia Kattilan ohjaus sekä Pumppulogiikka. Ohjelmointi/käyttöönotto Termostaatin ohjelmointi yhteen kanavaan R R R R R R6 R7 R8. Aktivoi vastaanotin Vastaanotinyksikkö aktivoidaan painamalla Mode-painiketta useamman kerran. Kun näytössä on kirjain L, painetaan OK-painiketta kerran. Ensimmäinen kanava (Room ) alkaa vilkkua. (Aiemmin ohjelmoidut kanavat palavat jatkuvasti.) Käytä painiketta +/ kunnes oikea kanava on näytössä. Paina OK. Valitun kanavan merkkivalo vilkkuu samanaikaisesti, kun näytön numerot vaihtuvat sekunneittain.. Aktivoi termostaatti D C A B Jokaiseen vastaanotinyksikköön voidaan liittää enintään säätölaitetta. Jos säädettävällä alueella (huoneella) on neljää useampi säätölaite, voidaan huoneen muut säätölaitteet kytkeä toiseen kanavaan. Koska termostaatin voi osoittaa useampaan kanavaan, voidaan periaatteessa ohjata säätölaitetta yhdestä termostaatista. R R R R R R6 R7 R8 Avaa huonetermostaatin luukku ja poista paristojen kuljetussuoja. Tarkista, että sähkökytkin (A) on ala-asennossa kohti lämpösymbolia kuvan näyttämällä tavalla. Aktivoi huonetermostaatti pitämällä alimpaa mustaa painiketta (B) alas painettuna ja painamalla lyhyesti ylintä mustaa painiketta (C). Kun termostaatin vihreä loistediodi (D) syttyy, alin musta painike (B) vapautetaan. Termostaatti on nyt aktivoitu ohjelmointia varten. FI..C.68.

6 . Vahvista valittu kanava Kun termostaatti on löytänyt kanavansa, näyttö lopettaa sekuntien laskemisen. Vahvista kanava painamalla kerran ylintä mustaa painiketta (C). Termostaatin loistediodi sammuu ja vastaanotinyksikön valittu kanava alkaa vilkkua. Paina Mode-painiketta kerran. Yhteys testataan vääntämällä termostaatin säätökiekkoa ylös/alas, jolloin vastaanotinyksikön valittu kanava syttyy/ sammuu. Toista ohjeet seuraavan kanavan vahvistamisessa. Termostaatin ohjelmointi useampaan kanavaan R R R R R R6 R7 R8. Aktivoi vastaanotin Vastaanotinyksikkö aktivoidaan painamalla Mode-painiketta useamman kerran. Kun näytössä on kirjain L, painetaan OK-painiketta kerran. Ensimmäinen kanava (Room ) alkaa vilkkua. (Aiemmin ohjelmoidut kanavat palavat jatkuvasti.) Käytä painiketta +/ kunnes oikea kanava on näytössä. Paina OK. Valittu kanava vilkkuu samanaikaisesti, kun näytön numerot vaihtuvat sekunneittain.. Aktivoi termostaatti Avaa huonetermostaatin luukku ja poista paristojen kuljetussuoja. Tarkista, että sähkökytkin (A) on ala-asennossa kohti lämpösymbolia kuvan näyttämällä tavalla. D C A B Aktivoi huonetermostaatti pitämällä alimpaa mustaa painiketta (B) alas painettuna ja painamalla lyhyesti ylintä mustaa painiketta (C). Kun termostaatin vihreä loistediodi (D) syttyy, alin musta painike (B) vapautetaan. Termostaatti on nyt aktivoitu ohjelmointia varten.. Vahvista valittu kanava Kun termostaatti on löytänyt kanavansa, näyttö lopettaa sekuntien laskemisen. Valitse seuraava kanava painikkeiden +/ avulla. Valittu kanava vilkkuu. Paina OK kerran. Valittu kanava vilkkuu samanaikaisesti, kun näytön numerot vaihtuvat sekunneittain. Kun termostaatti on löytänyt kanavansa, näyttö lopettaa sekuntien laskemisen. Toista ohjeet kaikkien ohjattavien kanavien kohdalla. Vahvista kanavat painamalla kerran ylintä mustaa painiketta (C). Termostaatin loistediodi sammuu ja vastaanotinyksikön valittu kanava alkaa vilkkua. Paina Mode-painiketta kerran. Yhteys testataan vääntämällä termostaatin säätökiekkoa ylös/alas, jolloin vastaanotinyksikön valittu kanava syttyy/sammuu. Kello Vastaanotinyksikössä on esiohjelmoitu kello, jonka avulla voidaan esim. laskea huoneiden yölämpötilaa. Yksikössä on kuusi aikaprofiilia, joista viidellä on vakiosäädöt ja yksi on vapaasti ohjelmoitavissa. Katso kappale Aikaprofiilit. Seuraa alla olevia ohjeita, jos haluat muuttaa kellon esiohjelmoituja säätöjä. Aseta vuosi ja viikonpäivä. Paina Mode-painiketta kerran: Valittu vuosi näkyy näytössä, esim Paina OK kerran: Vuosiluvun ykkösluku vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Vuosiluvun kymmenluku vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Viikonpäivän nuoli vilkkuu (maanantai = ). Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran vahvistaaksesi uudet asetukset. Valikko palautuu perusnäyttöön. FI..C.68. 6

7 Aseta päivämäärä ja kuukausi. Paina Mode-painiketta kaksi kertaa: Päivämäärä ja kuukausi näkyy näytössä muodossa PP.KK (esim.. joulukuuta =..).. Paina OK kerran: Kuukausiluku alkaa vilkkua. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Päivämäärän kymmenluku alkaa vilkkua. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Päivämäärän ykkösluku alkaa vilkkua. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran vahvistaaksesi uudet asetukset. Valikko palautuu perusnäyttöön. Voit valita yksittäisen päivän, maanantaista perjantaihin ( ), lauantaista sunnuntaihin (6 7) tai viikon kaikki päivät ( 7).. Paina OK kerran: Aikaprofiilin numero vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Toista ohjeet jokaista huonetta varten. 6. Paina Mode-painiketta palataksesi päävalikkoon. :00 6:00 9:00 0:0 :00 :00 :00 6:00 7:00 8:00 9:00 :00 :00 P P P P Aseta aika. Paina Mode-painiketta kolme kertaa: Aika näkyy näytössä muodossa TT.MM (esim. varttia yli yksi =.).. Paina OK kerran: Tuntien luku vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Minuuttien kymmenluku vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Minuuttien ykkösluku vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran vahvistaaksesi uudet asetukset. Valikko palautuu perusnäyttöön. Aikaprofiilit Kanavien vakioasetus on aikaprofiili, eli aina mukavuuslämpötila, katso kuvaa alla. Yksikössä on kuusi aikaprofiilia, joista viidellä ( ) on kuvan mukaiset vakiosäädöt ja yksi (6) on vapaasti ohjelmoitavissa, katso kappale Aikaprofiili 6. Kullekin huoneelle voidaan ohjelmoida oma aikaprofiili viikon jokaista päivää varten. Aikaprofiili 6 Yksikön kuudes aikaprofiili voidaan ohjelmoida vapaasti. Lyhin aikaväli päälle- ja poiskytkennän välillä on kymmenen minuuttia. Vuorokauden ensimmäinen kytkentäaika alkaa kello 00:00 ja sitä käytetään lämpötilan nostamiseen. Vuorokauden viimeinen kytkentäaika on viimeistään :0 ja sitä käytetään lämpötilan laskemiseen.. Paina Mode-painiketta seitsemän kertaa: Näytössä näkyy aika, esim. 0:00. Nuoli osoittaa kohti aurinkosymbolia.. Paina OK kerran: Aika alkaa vilkkua. Aseta ensimmäisen lämpötilan noston aika painamalla +/.. Paina OK kerran: Nuoli osoittaa kohti kuusymbolia. Aseta aika lämpötilan laskulle.. Vahvista painamalla OK. Toista kunnes aikaprofiilisi on valmis.. Paina Mode-painiketta palataksesi päävalikkoon. P P6. Paina Mode-painiketta kuusi kertaa: rp (huone, ohjelma ) näkyy näytössä. Nuoli osoittaa kohti = maanantai.. Paina OK kerran: Huoneen numero (esim. r) vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/.. Paina OK kerran: Päivää osoittava nuoli vilkkuu. Muuta numeroa painamalla +/. FI..C.68. 7

8 Poista ohjelmoidut kanavat Toiminnolla poistetaan kaikki ohjelmoidut kanavat.. Paina Mode-painiketta kunnes del näkyy näytössä. Muistissa olevat kanavat syttyvät.. Paina OK niin del alkaa vilkkua.. Paina OK poistaaksesi kaikki muistissa olevat kanavat. Valikko palautuu päävalikkoon. Nollaus Toiminnolla nollataan yksikkö. Nollaus tarkoittaa seuraavaa: Kaikki huoneet palautuvat aikaprofiiliin. Profiili 6 palautuu tehdasasetuksiin. Loma-asetus nollautuu. Juhla-asetus nollautuu. Hälytys-asetus aktivoituu uudelleen, jos se aikaisemmin on ollut kiinni. Nollaus ei vaikuta ohjelmoituihin termostaatteihin tai kellon asetuksiin. Nollaa laite pitämällä Reset-painiketta alhaalla terävän välineen avulla. Reset-painike on vastaanotinyksikön painikkeiden +/ välissä. Vahvista painamalla lyhyesti OK. Lähtöliittimien testaus Lähtöliittimien/säätölaitteiden testausta varten kaikkiin lähtöihin annetaan virtaa.. Paina Mode-painiketta kunnes A of näkyy.. Paina OK niin of vilkkuu. Paina +/ muuttaaksesi arvoa. of = kaikki lähdöt kytketty pois, on = kaikki lähdöt kytketty päälle.. Paina Mode-painiketta palataksesi päävalikkoon. NO/NC -toiminnon vaihto Yksikkö voidaan tarvittaessa sovittaa jännitteettömästi kiinni (NC) tai auki (NO) oleville säätölaitteille. Sovittaminen tehdään seuraavasti:. Paina Mode-painiketta kunnes näytössä näkyy In (tai In 0 ). Paina OK: In (tai In 0 ) vilkkuu. Paina +/ muuttaaksesi arvoa. In 0= Jännitteettömästi kiinni olevat laitteet (NC). In = Jännitteettömästi auki olevat laitteet (NO).. Vahvista painamalla OK. Yksikkö palaa päävalikkoon. Vianpaikannus / Toimintahäiriöt Kanavat 7 ja/tai 8 syttyvät, vaikkei niitä ole ohjelmoitu Kanava 7 ohjaa kattilaa ja kanava 8 toimii pumppulogiikkana, kun näihin ei ole ohjelmoitu termostaattia. Lisätietoja kappaleista Kattilan ohjaus ja Pumppulogiikka. Kanavien 7 ja/tai 8 säätölaitteet eivät sulkeudu Liitosten ja välinen yhteys puuttuu kanavista 7 ja/tai 8. Katso kappale Säätölaitteiden kytkentä. Ongelmia signaalinsiirrossa Ellei termostaatin ja vastaanotinyksikön välinen signaalinsiirto toimi, vastaanotinyksikön kyseisen kanavan merkkivalo vilkkuu. Signaalihäiriön aikana kanavan lähdössä on 0 % teho. Kun termostaatin signaali jälleen toimii, hälytys katkeaa. Ongelman jatkuessa yli kymmenen tuntia, alkaa merkkivalon lisäksi kuulua hälytysääni. Ongelma korjautuu painamalla termostaatin Resetpainiketta (C), katso kuvaa kohdassa Ohjelmointi/käyttöönotto. Jos ongelma toistuu, voi olla tarpeen vaihtaa termostaatin paristot, katso kappale Huonetermostaatin pariston vaihto. Ongelman jatkuessa vielä paristojen vaihdon jälkeenkin, voidaan vahvistaa signaalia LK Vahvistimen avulla. Katso erillinen ohje LK Vahvistin. FI..C.68. 8

9 Kantavuuden tarkastus Yhteyden enimmäiskantama määritetään seuraavan tarkastuksen avulla.. Vastaanotinyksikkö aktivoidaan painamalla Mode-painiketta useamman kerran. Kun näytössä on kirjain L, painetaan OK-painiketta kerran. Ensimmäinen kanava (Room ) alkaa vilkkua. (Aiemmin ohjelmoidut kanavat palavat jatkuvasti.) Käytä painiketta +/ kunnes oikea kanava on näytössä. Paina OK. Valitun kanavan merkkivalo vilkkuu samanaikaisesti, kun näytön numerot vaihtuvat sekunneittain.. Aktivoi termostaatti. Avaa huonetermostaatin luukku ja poista paristojen kuljetussuoja. Tarkista, että sähkökytkin (A) on ala-asennossa kohti lämpösymbolia kuvan näyttämällä tavalla. Aktivoi huonetermostaatti pitämällä alimpaa mustaa painiketta (B) alas painettuna ja painamalla lyhyesti ylintä mustaa painiketta (C). Kun termostaatin vihreä loistediodi (D) syttyy, alin musta painike (B) vapautetaan. Termostaatti on nyt aktivoitu kantavuuden tarkastusta varten. D C A B staatin loistediodi sammuu ja vastaanotinyksikön valittu kanava alkaa vilkkua. Paina Mode-painiketta kerran. Yhteys testataan vääntämällä termostaatin säätökiekkoa ylös/alas, jolloin vastaanotinyksikön valittu kanava syttyy/sammuu. Power-lamppu ei pala Tarkista, että seinäpistorasiassa on sähköä. Tarkista vastaanotinyksikön varoke, joka on valkoisen muovikannen takana. Vedä pistoke irti ennen varokkeen vaihtoa. Varokkeen tulee olla A hidas. Sähkökatkos Sähkökatkos ei vaikuta vastaanotinyksikön ohjelmatietoihin. Ajastimessa on oma virtalähde, mutta näyttö pimenee sähkökatkoksen ajaksi. Jännitteen palattua voi kestää kymmenen minuuttia ennen kuin kaikki kanavat ovat palautuneet valittuihin asetuksiin. Huonetermostaatin pariston vaihto LK Huonetermostaatin Cq mukana seuraa kaksi, V paristoa (LR0), joiden arvioitu käyttöaika on kaksi vuotta. Kun merkkilamppu vilkkuu sekunnin välein, paristot on vaihdettava lähimpien päivien aikana. Paristot sijaitsevat avattavan kannen alla. Paristojen vaihdon jälkeen termostaatti toimii taas valittujen asetusten mukaan. (Painike C, katso kuvaa kappaleesta Ohjelmointi/käyttöönotto. Jos paristojen teho on loppu, vastaanotinyksikön lämpöteho on 0 %. CE-todistus Säätölaitteita voidaan käyttää kaikissa EU- ja Efta-maissa. Valmistaja vakuuttaa täten, että laite täyttää kaikki perusvaatimukset ja muut asiaankuuluvat R&TTE 999//EU -direktiivin mukaiset määräykset. Tietoa CE-merkinnästä voidaan imuroida osoitteesta Kun termostaatti on löytänyt kanavansa, näyttö lopettaa sekuntien laskemisen ja valittu kanava palaa jatkuvasti. Siirrä termostaattia käsin kunnes valitun kanavan merkkivalo alkaa vilkkua ja enimmäiskantama saavutettu. Vahvista painamalla kerran ylintä mustaa painiketta (C). Termo- FI..C.68. 9

10 Tekniset tiedot Tuotenimike LK Vastaanotinyksikkö Cq 8 Tuote nro 887 Toimintajännite Virrankulutus Varoke 0 V 0 Hz VA A hidas Käyttölämpötila Varastointilämpötila Antenni Lähtösignaali Mitat Paino Sisäinen 6 kpl rele ja kpl potentiaalivapaata 90 x 0 x 80 mm,0 kg Kotelointiluokka IP 0 Säätölaitteita/kanava Säätölaitteita/rasia Maks. 8 kpl kpl Huomautus Taajuuskaistan vapaan käytön takia häiriötöntä toimintaa ei voida taata ulkoisten häiriölähteiden takia. Laitteiston testaus suoritetaan näin ollen yksilöllisesti. FI..C.68. 0

LK Langaton huonesäätö Cq 8-n

LK Langaton huonesäätö Cq 8-n LK Langaton huonesäätö Cq 8-n Rakenne LK Langaton huonesäätö Cq käsittää LK Huonetermostaatin Cq (lähetin) ja LK Vastaanotinyksikön Cq 8 (8-kanavainen vastaanotinyksikkö). Langattomassa valikoimassa on

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

LK Langallinen huonesäätö, Standard (NO)

LK Langallinen huonesäätö, Standard (NO) LK Langallinen huonesäätö, Standard (NO) Rakenne LK Huonesäätö Standard NO on LK Lattialämmitykseen tarkoitettu langallinen säätöjärjestelmä. Parhaan energiatehokkuuden saavuttamiseksi järjestelmän termostaatit

Lisätiedot

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 088U0213 Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset...................

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti

Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti 088U0211 Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Välitystesti............................

Lisätiedot

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen)

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen) KÄYTTÄJÄN OPAS FIN Ohjelmointivalikko: RF-AJASTIN JA RF-KYTKENTÄYKSIKKÖ Paina +/- painikkeita: aluenumero alkaa vilkkua. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai käyttäjän ohjelma (ks. käyttäjän

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä 088U0212 Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset................... 5 4. Välitystesti............................

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli)

Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli) 088U0210 Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli) Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Välitystesti............................ 5 4.

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO

RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Käyttöohje RADIO-OHJATTU PROJEKTORIKELLO Malli: RM318P Käyttöohje ALUKSI Onneksi olkoon uuden kellon hankinnasta. RM318P on laite, jossa on lukuisia ominaisuuksia,

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio 34 Turvallisuusohjeita Sähkölaitteen liitännän ja asennusen saa suorittaa vain vain sähköalan ammattihenkilö. Jos laite avataan tai siihen tehdään muutoksia, takuu ei ole voimassa. Noudata kansallisia

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING HQ-TH40 Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ Käyttäjän

Lisätiedot

b = KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi

b = KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi Kytke virransyöttö. Paina samanaikaisesti RTS-kaukosäätimen painikkeita YLÖS/ J LS: kaihdin liikkuu muutaman sekunnin ja kaukosäädin esiohjelmoidaan moottoriin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Yleistä PROBYTE PIC-THERMO on digitaalisesti säädettävä termostaatti lämpötilaalueelle 50...+120C. Laite on tarkoitettu lämmönsäätäjäksi ja lämpötilavalvontalaitteeksi

Lisätiedot

Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä

Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä Kauko-ohjattua CONNECT-välipistoketta, yleiskäyttöistä valonsäädintä nimitetään jatkossa vain välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan kytkeä ja säätää ulkoisia valaisimia (katso teknisiä tietoja)

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö pikaopas ASPER ajanoton kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö Sähköjenkytkentästä oma kohta.

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Living full of energy /7 Roth Touchline ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen.

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen. 310 792 01 Erikoistoimintojen näyttö: TR 612 top TERMINA 2-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta Esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA. Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA. Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA Malli: LMDT-810 Itseoppiva liiketunnistin ulkokäyttöön. IP44 OMINAISUUDET: ' 67 miljoonaa koodiyhdistelmää, naapurin laitteet eivät aiheuta häiriöitä. * Helppo käyttö, ei johdotusta,

Lisätiedot

THERMOMATIC EC HOME. Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje. 6. Käynnistä radiotietoliikenne painamalla OK 2 kertaa.

THERMOMATIC EC HOME. Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje. 6. Käynnistä radiotietoliikenne painamalla OK 2 kertaa. THERMOMATIC EC HOME Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje HUOMIO! Tässä käyttöohjeessa kuvataan lähinnä langattoman Thermomatic EC Home -huonetunnistimen asentaminen ja käyttäminen. Muut asetukset

Lisätiedot

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS Saint-Gobain Pipe Systems Merstolantie 16 29200 Harjavalta Finland Tel. +358 (0) 207 424 600 Fax +358 (0) 207 424 601 www.sgps.fi Strömberginkuja 2 00380 Helsinki Finland

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN 10 ohjelmoitavaa UHF- kanavanippua 3 erillistä UHF tuloa; UHF1 UHF2 UHF3 Laajakaistatulo VHF I +ULA Laajakaistatulo VHF III + DAB UHF filtteri 1 5 kanavan levyinen; 8-40 MHz Automaattinen skannaus UHF-

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Kauko-ohjain BRC1D528

KÄYTTÖOHJEET. Kauko-ohjain BRC1D528 KÄYTTÖOHJEET 1 3 6 23 7 8 9 2 1 4 12 14 17 10 11 22 25 16 13 15 18 19 20 21 5 24 29 33 26 35 27 36 37 28 30 31 32 34 1 2 Start 5s 5s 5s 5s + 5s End 2 VAROITUS - Älä koskaan anna kauko-ohjaimen kastua,

Lisätiedot

Thermomatic EC HOME. Asennus- ja käyttöohje, versio 2.0

Thermomatic EC HOME. Asennus- ja käyttöohje, versio 2.0 Thermomatic EC HOME Asennus- ja käyttöohje, versio 2.0 Sisällysluettelo: 1. Yleiskatsaus, mitat, säätötoiminnon valinta, lisävarusteet, sivut 2-3 2. Toimitussisältö, sivu 4 3. Aloitusopas, sivut 5-7 3.

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT /1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14

1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT /1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14 F 01 F 02 F 03 F 04 F 05 F 06 F 07 1 RT 200/MT/MF MONITOIMIAIKARELE 1/6 1RT200MT 0 0505/1 Useampikielisen ohjeen kohdat F1 F14 Vetohidastettu toiminta: Jännitteen U kytkeytyessä päälle rele vetää asetetun

Lisätiedot

Käyttöohje CF-MC Master Controller -pääohjain

Käyttöohje CF-MC Master Controller -pääohjain 088U0200 / 088U0205 Käyttöohje Sisältö 1. Johdanto... 3 2. CF2 järjestelmä... 3 3. Toiminnasta... 3 4. Asennus... 4 4.1 Seinä... 4 4.2 DIN-kisko... 4 5. Asennustyö (vaiheittain)... 4 5.1 24 V toimilaittee

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

Käyttöohje. LiesiTurville LT. sarjalle S

Käyttöohje. LiesiTurville LT. sarjalle S Käyttöohje LiesiTurville LT sarjalle S Onnittelut Norwescon LiesiTurvan hankinnasta LiesiTurvaa on helppo käyttää mutta on tärkeää että luet käyttöohjeet läpi saadaksesi tuotteesta parhaimman hyödyn. Lue

Lisätiedot

HYDROSET ERK-S ITSEVALVOVA KUIVAKIEHUNTASUOJA

HYDROSET ERK-S ITSEVALVOVA KUIVAKIEHUNTASUOJA 1. Kuivakiehuntasuojan elektrodi ENT 220. 2. Käytön merkkivalo, joka ilmoittaa että molemmat kattilaa ohjaavat releet ovat kiinni. Häiriötapauksissa vihreä merkkivalo sammuu, ja releet avautuvat. 3. Syöttöjännitteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-421 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-421  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä takaa 1. SNOOZE/DIM/SLEEP -painike 2. ON/OFF/NAP -painike 3. P-

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä Telestart T91 Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 FI Yleistä Hyvä Webasto-asiakkaamme! Olemme iloisia, että valintanne on kohdistunut tähän Webasto-tuotteeseen. Oletamme, että laitteen asentanut palvelupiste

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

Roth Termostaatti 230V näytöllä

Roth Termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä Käyttöohje - lyhyt ja helppo Living full of energy /9 Roth termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä on itsenäinen 230V AC 50Hz termostaatti/ohjausyksikkö,

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-420 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-420  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT 1. Painike "ON/OFF" 2. Painike "HOUR TU -" 3. Painike "MIN TU +" 4. Painike

Lisätiedot

TMR 08 Viikkoajastin/kytkin. Käyttöohjekirja

TMR 08 Viikkoajastin/kytkin. Käyttöohjekirja TMR 08 Viikkoajastin/kytkin Käyttöohjekirja www.avalarm.fi Sisältö 1. Pakkauksen sisältö 1 2. Etupaneelin kuvaus 2 3. Esittely 4 4. Päänäyttö 6 5. Ajan ja päivämäärän asetus 7 6. Aseta ohjelma # n 9 7.

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchle viilennysjärjestelmän asennusopas German quality sce 947 /7 Roth Touchle ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT KÄYTTÖOHJE LITHOS SISÄLLYSLUETTELO: 1. TEKNISET TIEDOT...3 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT...3 3. OVIPANEELIEN OHJELMOINTI VAS/01 KANSSA...4 3.1 Kytkentäesimerkkejä...4 3.2 Liitinrima...4 3.3 Ovipaneelin manuaalinen

Lisätiedot

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ YLEISTÄ ENT 20-3F valvontajärjestelmä on tarkoitettu höyrykattiloihin, joiden paine on alle 60 bar ja syöttöveden säätö tapahtuu jaksottaisella syöttövesipumpun käytöllä. Järjestelmä koostuu elektrodilaipasta,

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21

RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21 RADIOVASTAANOTTIMET RCL03 RCL04 RCU01 2-KANAVAINEN RADIOLÄHETTIMET RT20 JA RT21 RCL03 JA 04 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Antenni Antenni CH1 CH2 Kuva 1. RCL03 Impulssi ON/OFF Pakko-ohjaus Kuva 2. RCL04 Painike

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104

DATA LOG AJASTIN Datalog O 1104 1/5 KUVAUS: DATA LOG on digitaalinen ajastin, jossa on yksi potentiaali (jännite) vapaa vaihtokosketin, ja joka on suunniteltu minkä tahansa sähkölaitteen ohjaukseen. Sen mahdollisuuksiin kuuluvat myös

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Laitteen yleiskatsaus, näyttö, symbolit... 2 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Käyttöveden valmistus... 8 Huonelämpötila

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä -fi käännetty asiakirja 2017-03-20 A004 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 CO 2-mittaus... 3 3 Asennusohjeet... 3 4

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001 CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 CO 2-mittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 3 3.1 Liitännät...

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla.

KÄYTTÖOHJE. (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. CASIO-moduuli 3074 KÄYTTÖOHJE W-110 KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVA HUOMAUTUS (valo) Eri painiketoiminnot ilmaistaan viereisen piirroksen esittämillä kirjaimilla. KELLON TOIMINNOT Paina C-painiketta toiminnon vaihtoa

Lisätiedot