1. Tänään otetaan. Livet är härligt. 2. Unkarin viini. 6. Vem i helvete. 3. Luonnontieteilijän uni. 4. Helan går. sjung hoppfaderallallallallej!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Tänään otetaan. Livet är härligt. 2. Unkarin viini. 6. Vem i helvete. 3. Luonnontieteilijän uni. 4. Helan går. sjung hoppfaderallallallallej!"

Transkriptio

1

2 1. Tänään otetaan :,: Tänään otetaan, tänään otetaan, helvetin paljon viinaa :,: :,: Huomenna on, huomenna on, helvetin kova krapula :,: :,: I dag ska vi ta, i dag ska vi ta, helvete mycket brännvin :,: :,: I morgon ska vi ha, i morgon ska vi ha, helvete kova krapula :,: :,: Tänä võtame, tänä võtame kuradima palju viina :,: :,: Homme meil on, homme meil on, kuradima kova pohmakas :,: 2. Unkarin viini Voi hyvät ystävät, meillä jos ois' Unkarin viiniä saavi! Eikä kun kaks' sitä kantais' ja jois' paksusti voitais' kuin paavi. Silloinpa, veikko, ei huolt' olis lain' saavissa kieli kun maattaisiin vain. Voi hyvät ystävät, meillä jos ois Unkarin viiniä saavi! 3. Luonnontieteilijän uni Joka ilta kun fyysikko sammuu, ja saapuu viimeinkin yö, myös matemaatikko horjuu, ja nyrkillä pöytään lyö; "Voi tuokaa mulle juomaa, en tahdo mä luovuttaa!" Vaan kohta voimat loppuu, ja hän tuolilta tipahtaa. Taas aamulla harmaa arki, nyt juhlasta voiton vie, ja kaksikkomme huokaa; "Missä hitossa Buranaa lie?" Vaikka linnut karjuvat puissa, olut oloa helpottaa, ja ehkä jo viikon päästä, voimme juhlia uudestaan. 4. Helan går Helan går, sjung hoppfaderallallallallej! Helan går, sjung hoppfaderallallej! Den som inte helan tar, han ej heller halfvan får. Helan går! Sjung hoppfaderallej. Helan gick. 5. Livet är härligt Livet är härligt. Tavaritj, vårt liv är härligt. Vi alla våra små bekymmer glömmer, när vi har fått en tår på tanden, skål! Ta dig en vodka. Tavaritj, en liten vodka. Glasen i botten vi tillsammans tömmer. Det kommer mera efter handen, hej! 6. Vem i helvete Kuka helvetti heitti kiven mun viinapulloon? Kuka helvetti heitti kiven mun viinapulloon? Kuka helvetti heitti kiven mun viinapulloon? Kuka helvetti heitti kiven mun viinapulloon? Vem i helvete kastade sten på min flaska brännvin?... Who the hell threw a rolling stone to my whiskey bottle?... Wer zum Teufel warf ein Stein in mein Flasche Rheinwein?... Kes kuurats ku viskas kivi mun viinaputelisseen?... Saku Sammakko heitti kiven mun viinapulloon... Fred the Frog threw a rolling stone to my whiskey bottle... Saku Sammakkoo on niin helvetin helppo syyttää... Kuka helvetti heitti minutkin viinapulloon?...

3 7. Eino Leinon juomalaulu Monta päivää juotuaan,pessimisti tuskissaan, tuumii: jo on, jukoliste, saavutettu päätepiste. Nuoranpätkä kourassaanhiipii nurkkaan kuolemaan. Mutta toiset nähtyäänyhden poissa pöydästään, sydämissä syvä hätäalkoi etsiskellä tätä. Löytyi veikko nuorastaan, vainajana suorastaan. Mutta, Saatuansa spriitä, virkistyi hän siitä. Kohottaen lasiaan, virkkoi: "veljet - asiaan". 8. Finsk Snapvisa Nyt! 9. Henkilökunta :,: Henkilökuntaa, henkilökuntaa, parlevuu! :,: Henkilökuntaa, henkilökuntaa,henkilökuntaa, henkilökuntaa. :,: Henkilökuntaa parlevuu! :,: Lissää viinaa... Konjakki ois poikaa... Kaljakin kelpaa... Fuksit kuolee... Vanhat jaksaa Hei vahtimestari :,: Hei vahtimestari! Tule, täytä lasini, vie tyhjät pullot pois :,: :,: Kyllä enemmänkin juodaan, jos vain lisää tuodaan ja laskut maksetaan jos jaksetaan :,: :,: Hei, vahtimestari! Tule, täytä lasini, vie kuolleet fuksit pois! :,: :,: Ja kun mä kerran kuolen, kyll' firma pitää huolen, ett' Vanhan Kellariin minut haudataan :,: 11. Minnet Minne! Jag har tappat mitt minne! Är jag svensk eller finne? Kommer inte ihåg... Inne! Är jag ut eller inne? Jag har luckor i minne, sån' där små alkohål. Men besinn' er, man tätar med det brännvin man får, fastän minnet och helan går. Minne? Muisti hävis, mutt' minne? Juhlista selvisimme - muistikatkoja on. Minne? Lähtisin vaikka minne, kunhan selvittäisimme, mitä tapahtunut on. Mutta tiedän mä keinon mikä auttaapi tuo: ota ryyppy ja muistis juo! 12. Punschen kommer Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen! Skål för varje vår! Inga sorger finnas mer när punsch vi får. 13. Vi ska dricka Vi ska dricka hela natten alkohol Vi ska dricka hela natten alkohol Vi ska dricka hela natten Vi ska dricka inte vatten Vi ska dricka hela natten alkohol!

4 14. Minun juomani kossu on :,: Minun juomani kossu on, vaikk on viljaviinaa. :,: :,: Hei luulia illalla vaikk on viljaviinaa. :,: :,: Silmät siit saan punaiset, sekä kieronlaiset. :,: :,: Hei luulia illalla sekä kieronlaiset. :,: :,: Mullon räkä poskella, sekä turpa täynnä. :,: :,: Hei luulia illalla sekä turpa täynnä. :,: :,: Kun minä menen kapakkaan, niin portsaritkin nauraa. :,: :,: Hei luulia hah hah haa portsaritkin nauraa. :,: 15. Jos (e)ukkosi kieltää sua juomasta Jos eukkosi kieltää sua juomasta, niin juo, niin juo. Jos kieltää sua viinoja tuomasta, niin tuo, niin tuo. Mutt' juomasta älä sinä milloinkaan lakkaa, vaan hanki sinä itselles' parempi akka. Ja juo ja laula, ja juo ja laula, ja juo ja laula, ja juo ja laula... Trink, trink, Br"uderlein trink, lass doch die Sorgen zu Haus'! Trink, trink, Br"uderlein trink, leere dein Glas mit mir aus. Meide den Kummer und meide den Schmertz, dann ist das Leben ein Schertz, zu lieber Augustin. Kauf dir ein Auto und fahr gegen Baum, dann ist das Leben ein Traum. Upseerit sotia taistelee, ja juo, ja juo, ja teltassa viinoja maistelee, ja juo, ja juo. Kun taistelun melskeessä pyssyt ne paukkaa, niin upseerit välillä pullosta naukkaa, ja juo ja laulaa... Maisterit koulussa opettaa, ja juo, ja juo, ja illalla tuntinsa lopettaa, ja juo, ja juo. Kun päivällä saksaa ja matikkaa jauhaa, niin illalla raitilla räyhää ja pauhaa. ja juo ja laulaa... Kun olutta paljon he juoneet on, he on, he on, on rakossa paine jo mahdoton, niin on, niin on. Niin nestettä tuli ulos laskettavaksi ja uutta voi naukata pullon tai kaksi, ja juo ja laula... Yhä seurassa veikot nuo maistelee, ja juo, ja juo, ja viime pullosta taistelee, ja juo, ja juo. Kun baarissa viimein on tarjoilu loppu, on päässäkin sammunut viimeinen proppu, ja juo ja laula... Pastori kirkosaa saarnaa vaan, ja juo, ja juo. Maljasta viiniä ammentaa, ja juo, ja juo. Kun messussa ehtollisviiniä kittaa, niin illalla saunassa Koskista tinttaa, ja juo ja laulaa Hauki ja viina Katon rajas kulkee hauki, pahaa taitaa tarkoittaa. :,: Kierrä pullon korkki auki, ryyppy pedon karkottaa.:,: Pöydän alta ryömii lisko, ilkein silmin tuijottaa. :,:Ryyppy toinen naamaan kisko, aistiharha lähdön saa.:,: Vierustuolil istuu hylje, pyrstö läpsii palleaas. :,: Kunhan vain et lasiin sylje, mursu daamiks muuttuu taas.:,: Pöydän päällä ammuu nauta, maitoo koitta tyrkyttää. :,: Neljäs snapsi, jumalauta, maitohapot myrkyttää.:,:

5 17. Leukojen välliin Viina on elämän riemuja varten, viina on lahjana jumalatarten - leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Leukojen välliin ryyppi, nyt joka ainut tyyppi! Leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Ryypillä tehdään kuninkaita, herroja suuria, ruhtinaita, leukojen välliin... Ryyppi se painuu sisuksiin syvvää, päässä ja syämmessä tekkee se hyvvää, leukojen välliin... Ryyppi kun on mennyt kurkusta sissään, siellä se istuu ja pyytää lissää, leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! Käskekääs tänne kyyppi, leukojen välliin ryyppi, leukojen välliin, leukojen välliin, leukojen välliin viinaa, juu! 18. Gin tonic Tahtoisin ginitonicin, ginitonicin tai sitten minttufernetin, minttufernetin kelpaisi kossuvissykin, kossuvissykin. Nyt ryypätään, nyt ryypätään. Jos saisin ison tuopposen, ison tuopposen tai sitten pullo-olusen, pullo-olusen Kelpaisi tölkkikaljakin, tölkkikaljakin. Nyt juhlitaan, nyt juhlitaan. 19. Sörnai Gusha Sörnai gusha nietu Molotova sörnai gusha herba Moskova. :,: Njet njet bonimai votvot risubuska dara zeva votvot harasoo.:,: Isä Stalin, äiti Crutzheva iski silmää ginihibrakas. :,: Oi-oi oisiba vodkaa ollut heillä oisi isku käynyt alemmas.:,: Tuoksuu tuomet syreenit ja ruusut tuoksuu tuolla Volgan randamill'. :,: Ai ai kaunis kulda Kaditzusha tuoksuu tundeet rindas rindamill'.:,: Siellä missä versoaapi vilja siellä kasvoi kaunis Katjuska. :,: Katjuskalla komiat on keuhkot basga haisee nevan rannalla.:,: Oon vain köyhä kolhoosinainen ei oo mulla yhtään ystävää. :,: Ei oo lehmää eikä ole lammasta, eikä suussa yhtään hammasta.:,: Siperian lakeus on suuri, Sonja siellä lunta lapioi. :,: Sonjalla kävi hiton huono tuuri, kun länsituuli uutta lunta toi.:,: Oon vain köyhä poika Petroskoista, ei oo mulla yhtään ystävää. :,: Sirppi ja vasara ne taivahalla loistaa, basga haisee, balalaikka soi.:,: 20. Syksy toi Syksy toi, syksy toi laskarit, syksy toi, syksy toi harkkarit, syksy toi luennoille professorit ja labroihin assarit. Niin paljon minä kärsinyt olen, monta tenttiä suorittanut, kerran jotain oppinut olen, mutta senkin jo unohtanut. 21. Teinilaulu Pojat, tentteihin emme ehtineet kera veljien uurastaneitten. Meill' ei laakerit lehtineet akateemisten seppeleitten. Mutt' laulu on meidän ja laulupuu, se kukkii, kun laakerit lakastuu. Me saavuimme kerran kaupunkiin hyvin nuorina, voittoisina. Pian palattais taas, niin päätettiin, joka ainoa maisterina. Muut tulivat silloin ja tekivät niin, me jäljelle jäimme kaupunkiin. Toki meillekin riemu ja rikkaus työn oli tuttua, koimme sen kyllä. Mutt' valkeus yhden keväisen yön, yks neitonen syleilyllä tuhat kertaa suuremman riemun toi: Luvut jäivät ja kirjaa nakersi koi.

6 Niin vuodet vierivät luotamme pois kuin virtana viivähtämättään, moni meistä jo tahtonut mukaan ois mutt' nousta ja nostaa kättään ei jaksanut heikko ja herkkä mies, joka elämän riemut jo tarkkaan ties. Mutt' laulumme, teinilaulumme tää oli meidän ja rakkaus neitten. Ne taisivat täysin ymmärtää teot teinien eksyneitten. Ne shamppanjaks' elon kalkin loi ja laulumme, teinilaulumme soi Ja kun kerran, veljet, kaikki on nää vain unhottunutta multaa ylioppilaslakkimme jälkeen jää, hiven lyyrassa kiiltää kultaa. Näin teinit, toverit, eli ja joi, ja elämän kirjaa nakersi koi. 22. Aqua Vera Lauletaanpas vedestä, jota aina riittää. Vaikka kuinka joisit sä, ei se lopu siitä. Pikku Aqun jano on, niin myös Paulin, Anteron. AH, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: oooch vatten och vatten och vatten är så gott, så rysligt, fasligt, billigt, så hälsosamt och vått :,: Ett, två, tre, VATTEN! Entäs sitten aamulla, on olo mitä parhain. Kannat vettä saavilla, sängyn viereen varhain. Aamuyöllä vessassa tuumit sormet kurkussa AH, kun sentään hyvältä paljas vesi maistuu. :,: oooch vatten och vatten och vatten är så gott, så rysligt, fasligt, billigt, så hälsosamt och vått :,: Ett, två, tre, VATTEN! 23. Vesipoikien marssi Pois se meistä, että täällä maisteltais' noita pahan tuomia, alkoholijuomia, vaikka henki keltä täällä haisteltais' niin huugo raikas sois'. Hurraa, me nuoret vesipojat, pää on selvä meillä aina, krapulat ei meitä paina, hurraa, me nuoret vesipojat, meillä luonto raitis on. Säyseästi näin kun aina elelee, itseksensä hissuksiin, nenä kirjassansa kiinn'. Tarmokkaasti lasiin aina sylkäisee, siitä riemu verraton. Hurraa, me nuoret... Paha perii riettauden sellaisen, jota toiset harjoittaa, kun he itsens' juovuttaa. Sukukunnan turman tuopi tuollainen, kulttuurin turmion. Hurraa, me nuoret Mera brännvin Mera brännvin i glasen, mera glas på vårt bord, mera bord på kalasen, mera kalas på vår jord. Mera jordar kring månen, mera månar kring Mars, mera marscher till Skåne, mera Skåne, bevars, bevars, bevars! Lisää viinaa mun lasiin, lisää laseja pöydälle, lisää pöytiä näihin juhliin, lisää juhlia kansalle. Lisää kansaa Suomeen, lisää Suomea päälle maan, lisää maata Suomelle, marssitaan, marssitaan, Karjalaan, Karjalaan! 25. Lapin Kulta Lapin Kulta, Lapin Kulta, Karjala, Karjala, Sininen ja Olvi, Sininen ja Olvi, Koff, Koff, Koff, Koff, Koff, Koff

7 26. Ryyppää vaan Ryyppää, ryyppää, ryyppää vaan, huomenna on sulla krapula. Mutt' jos ryyppäät, ryyppäät, ryyppäät vaan, krapula ei saavukaan. Sorvaa, sorvaa, sorvaa vaan, huomenna on sulla kapula. Mutt' jos sorvaat, sorvaat, sorvaat vaan, kapulaa ei tulekaan. Väännä, väännä, väännä vaan huomenna on sulla selkkari. Mutt' jos väännät, väännät, väännät vaan, Microsoft sen tuhoaa. Näprää, näprää, näprää vaan huomenna on sulla ohjelma. Mutt' jos näpräät, näpräät, näpräät vaan, muistiin ei se mahdukaan. Nablaa, nablaa, nablaa vaan huomenna on sulla roottori. Mutt' jos nablaat, nablaat, nablaat vaan, roottori ei pyörikään. Titraa, titraa, titraa vaan huomenna on sulla saoste. Mutt' jos titraat, titraat, titraat vaan, saostetta ei tulekaan. Laske, laske, laske vaan huomenna on sulla teoreema. Mutt' jos lasket, lasket, lasket vaan, teoreemaa ei synnykään. 27. Ken ompi fuksi Ken ompi fuksiinollaseitsämän ylös nouskohon. Hän lasin käteen ottakoon Sen huulillensa nostakoon. Juo pois, juo pois, juo pois, juo pois. Juo Herran tähden pois. Ken ompi fuksi nollakuusi ylös nouskohon Intian kuu Intiassa kuukin on kuumempi oo-hiio-hei Kuin aurinko meillä vaan suurempi oo-hiio-hei Ja kerran se lakkini sytytti oo-hiio-hei Ja poltti se hiukset mun päästäni oo-hiio-hei :,: Hei juttele sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan Ja vaikka sen valheeksi vannotkin niin kyllä sua uskotaan :,: Linnut siellä paistuivat lennossa ja voi siellä myytiin pullossa Ja jok'ikinen kala joka ongittiin Oli keitettynä kun se nostettiin Hei juttele... Intiassa ankkuri nostettiin ja Punaiseen Mereen se laskettiin Ja sen minä voin vaikka vannoa, että seilasimme puolukkahillossa. Hei juttele... Näin minä Niilin rannikot näin krokotiilit ja faaraot Siellä muumiot oli niinkuin ennenkin ja lähettivät terveiset teillekin Hei juttele... Pyramidin huipull' oli majakka ja majakass' oli kapakka Ja siellä me kävimme ryypyllä ja muumioiden kanssa hypyllä Hei juttele... Siellä näin minä neekerityttösen niin sievän, hennon ja herttaisen Vaan yks' murjaani juoksi mun perääni ja halkaisi kirveellä kalloni Hei juttele Ken ompi fuksi ylipäänsä ylös nouskohon...

8 29. Kolme yötä juotu on Kolme yötä juotu on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät punaiset. Poskipäätkin loistaa taas, lattiaakin katsellaan, kun pöydän alle pudotaan. Iltasella si tiin, me pienet snapsit huoneessain, kun löysin vanhan viinavaraston. Pöydän ääreen nukahdin, ja vuoteeseen mut kannettiin, näin unta että joulu tullut on. Kolme yötä juotu on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät punaiset. Laatataan ja siivotaan, uudet pullot avataan, taas kolme yötä dokataan. Aamusella selvitän, mä alkoon pääsyn tärkeän, kun löydän tyhjän viinavaraston. Taksin alkoon tilailen, mut alkon ovet kiinni on, saan kuulla että joulu tullut on. 30. Gaudeamus igitur Gaudeamus igitur, iuvenes dum sumus! Post iucundam iuventutem, post molestam senectutem nos habetit humus. Vivat academia, vivant professores! Vivant membrum quodlibet, vivant membra quaelibet, semper sint in flore! 31. Pienet käärmeet On pieniä käärmeitä, helvetin pieniä käärmeitä. Kun ne pannaan yhteen pussiin, siellä ne saavat rauhassa... ja taas on pieniä käärmeitä. On pieniä fukseja, helvetin pieniä fukseja. Kun ne pannaan yhteen bussiin, siellä ne saavat rauhassa... ja taas on pieniä fukseja 32. Maija Mehiläinen Oli kerran kauan sitten aivan tuntematon maa. Siellä asui mehiläinen, josta paljon puhutaan. Ja tämän mehiläisen nimi oli Maija, pieni reipas mehiläinen Maija, Maijaa lentää maailmaan, ihmeitä sen katsomaan. Ja tämän mehilälisen nimi oli Maija, pieni rakas ystävämme Maija, Maijaa kaikki rakastaa'aa. Maijaaa, Maijaaa, Maijaaa keerro taariinas. 33. Jouluaattona kännissä Sen voi huomata että sua jännittää Kun lahjaliiveissä näkyviin nännit jää Kai sä odotat taas sydän syrjällään Olenko mä jouluaattona kännissä Ehkä vieraiden ilmeet sua hämmentää Kun rintaliiveihin ujuttelen kämmentä Sukulaisetkin pohtivat mielessään Taasko se on jouluaattona kännissä Sitä aina ei huomaa juodessa Että joulu on kerran vuodessa Ja Aulikki-tädin kotiviinistä koko suku jouluaattona kännissä jouluaattona kännissä On väkijoukolla leipää jonoteltu turkisliikkeen ikkunaa monoteltu Moni pudonnut on pois tästä leikistä ja liian moni jouluaattona kännissä Jos vain riippuvan jostain köyden nään kiedon kaulani ympäri köyden pään Olenkohan uutena vuotena hengissä kun örisen jo jouluaattona kännissä Sitä aina ei huomaa... Sitä aina ei huomaa...

9 34. Sylvian joululaulu Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan, joulu joutui jo rintoihinkin. Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan jo pirtteihin pienoisihin. Mutt' ylhäällä orressa vielä on vain se häkki, mi sulkee mun sirkuttajain, ja vaiennut vaikerrus on vankilan; oi murheita muistaa ken vois laulajan. Miss' sypressit tuksuu nyt talvellakin, istun oksalla uljaimman puun, miss' siintääpi veet, viini on vaahtovin ja sää aina kuin toukokuun. Ja Etnanpa kaukaa mä kauniina nään, ah, tää kaikki hurmaa ja huumaapi pään, ja laulelmat lempeesti lehdoissa soi, sen runsaammat riemut ken kertoilla voi! Sä tähdistä kirkkain, nyt loisteesi luo sinne Suomeeni kaukaisehen! Ja sitten kun sammuu sun tuikkesi tuo, sa siunaa se maa muistojen! Sen vertaista toista en mistään ma saa, on armain ja kallein mull' ain Suomenmaa! Ja kiitosta sen laulu soi Sylvian ja soi aina lauluista sointuisimman. 35. Porsaita äidin Porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki, oomme kaikki, porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki! Sinä ja minä, sinä ja minä. Morsgrisar är vi allihopa, allihopa, allihopa. Morsgrisar är vi allihop, allihopa, du med, du med och jag med, du med och jag med. 36. Varpunen jouluaamuna Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa, järvenaalto jäätynyt talvipakkasessa, varpunen pienoinen syönyt kesäeinehen, järvenaalto jäätynyt talvipakkasessa. Pienen pirtin portailla oli tyttökulta: Tule varpu, riemulla, ota siemen multa! Joulu on, koditon varpuseni onneton, tule tänne riemulla, ota siemen multa! Tytön luo nyt riemuiten lensi varpukulta: Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta. Palkita Jumala tahtoo kerran sinua. Kiitollisna siemenen ota kyllä sulta. En mä ole, lapseni, lintu tästä maasta. Olen pieni veljesi, tulin taivahasta. Siemenen pienoisen, jonka annoit köyhällen pieni sai sun veljesi enkeleitten maasta. 37. Kulkuset Lunta tulvillaan on raikas talvisää, ei liinakkommekaan, nyt enää talliin jää. Sen kohta valjastan reen pienen etehen, ja sitten joutuin matkahan me käymme riemuiten. Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee. Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee. Rekehen, rekehen nouse matkaamaan! Lumi alla jalasten se laulaa lauluaan. On ryijyn alla lämmin, kun lunta tuiskuttaa. Nyt liinakkomme kiitää ja valkoinen on maa. Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee. Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee. Toiseen maailmaan tää retki meidät vie, niin puhtaan valkeaan käy liinakkomme tie. Taas tuulen huminaa nyt puiden latvat soi. En retkeämme unhoittaa kai milloinkaa mä voi. Kulkuset, kulkuset riemuin helkkäilee No, onkos tullut kesä? No onkos tullut kesä nyt talven keskelle, ja laitetaankos pesä nyt pikkulinnuille? Jo kuusi kynttilöitä on käynyt kukkimaan, pimeitä talven öitä nyt ehkä valaistaan, Ja vanhakin nyt nuortuu kuin lapsi leikkimään ja koukkuselkä suortuu, niin kaik on mielissään Ja hyvä, lämmin, hellä nyt mieli jokaisen. Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen.

10 39. Petteri Punakuono Muistat Tuhkimon, Lumikin, Ruususen varmaan ja Punahilkan ja sudenkin harmaan, mutta poro tää sulta usein unhohon jää... Petteri Punakuono oli poro nimeltään, ollut ei loiste huono Petterimme nenänpään. Haukkuivat toiset illoin majakaksi pilkaten, tuosta vain saikin silloin joulupukki aattehen. Aattoilta pitkä on, taival valoton. Petteri vois nenässään valon tuoda pimeään. Petteri siitä asti pulkkaa pukin kiskoen johtaa sen riemuisasti luokse lasten kilttien. 40. Tonttujen jouluyö Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu, väki nukkuu. öitten varjoon talon touhu hukkuu, touhu hukkuu. Tip-tap, tip-tap, tipe, tipe, tip-tap, tip, tip, tap. Tonttujoukko silloin varpahillaan, varpahillaan, varovasti hiipii alta sillan, alta sillan. Tip-tap... Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki. Raoistansa sen jo tonttu näki, tonttu näki. Tip-tap... Pöydän päälle veittikaiset rientää, veitikkaiset, syövät paistia ja juovat lientä, juovat lientä. Tip-tap... Herkkua on siinä monenlaista, monenlaista. Kuiske kuuluu: "Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa?" Tip-tap... Sitten leikitellään kuusen alla, kuusen alla, kunnes päivä koittaa taivahalla, taivahalla. Tip-tap... Hiljaa hiipii joukko varpahillaan, varpahillaan, kotikoloihinsa alle sillan, alle sillan. Tip-tap Sinivuorten yö Sinivuorten yö, siellä uuras työ se on päättynyt, jo on juhla nyt. Lala lallalla, helikellot soi, tulla tonttuset voi ilomielin. Ilta joulun on, käymme joukkohon kevytkengin vain sipisipsuttain. Lala lallalla, helikellot soi, tulla tonttuset voi ilomielin. Pajan tuottehet, somat antimet kukin tonttu tuo hyvän lapsen luo. Lala lallalla, helikellot soi, tulla tonttuset voi ilomielin. Sinivuorten taa pian kiiruhtaa tontut uinumaan taas rauhassaan. Lala lallalla, helikellot soi, mennä tonttuset voi ilomielin. 42. On hanget korkeat, nietokset On hanget korkeat, nietokset, vaan joulu, joulu on meillä! On kylmät paukkuvat pakkaset ja tuimat Pohjolan tuuloset, vaan joulu, joulu on meillä! Me taasen laulamme riemuiten, kun joulu, joulu on meillä! Se valtaa sielun ja sydämen ja surun särkevi entisen, mi kasvoi elämän teillä! Oi käykää, ystävät, laulamaan, kun joulu, joulu on meillä! Se tuttu, ystävä vanhastaan, on tänne pokennut matkoillaan ja viipyy hetkisen meillä.

11 43. En etsi valtaa, loistoa En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan, mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan. Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo. Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan. Suo mulla maja rauhaisa ja lasten joulupuu, Jumalan sanan valoa, joss' sieluin kirkastuu. Tuo kotihin, nyt pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin, Jumalan sanan valoa ja mieltä jaloa. Luo köyhän niinkuin rikkahan saa, joulu ihana! Pimeytehen maailman tuo taivaan valoa! Sua halajan, sua odotan, sä Herra maan ja taivahan. Nyt köyhän niinkuin rikkaan luo suloinen joulus tuo! 44. Sika Joulunviettomme alkaa jo toukokuussa Porsailla silloin on herkut suussa, se lihoo se kasvaa se vahvistuu. Ja sitten kun koittaa marraskuu niin lapset laulaa: jouluntähti on ehdoton Sika, se kuulan kalloon saa Sika, sen setä teurastaa Sika, ja setä verta juo Sika, se joulumielen tuo Minä läävässä lojuvaa karjua katsoin Kärsivin ilmein, vellovin vatsoin Jouluna sikaa mä muista en Vain kinkkua vahtaan himoiten Ja lapset laulaa: jouluntähti on ehdoton Sika, kun sitä suolataan Sika, yhdessä kuolataan Sika, ja isi mielellään Sika, on vesi kielellään Jouluruuhkassa ihminen sokkona ryntää Kadulla adventti sohjoa kyntää Joku ihmistä katsoo, kääntää pään Kun ihminen rypee läävässään Ja lapset laulaa: jouluntähti on ehdoton Sika, se kohta paistetaan Sika, sen perää maistetaan Sika, on sähköuunissa Sika, on mutsi duunissa Kato äiti on laittanut kystäkyllä Sinappi huntu on sialla yllä Isoveli veistänsä terottaa Ja luistansa porsaan erottaa Lapset laulaa: jouluntähti on ehdoton Sika, lopulta tappoi sen Sika, ympäristö vatsanhappoisen Sika, voi kuinka isi syö Sika, isiltä loppuu vyö Joulu täynnä on kinkkua,kylkeä, potkaa, läskiä, niskaa ja tietenkin votkaa Kun loppuu aatto ja alkaa yö Ihminen on sitä mitä hän syö Sika, lalllaallaaa-aa Sika, trallallaa-aa Sika, trallallaa-aa Sika, trallaallaaalla-aa 45. Tonttu-ukot Hei, tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika! Hei, tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika! Hetken kestää elämä ja sekin synkkä ja ikävä. Hei, tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika! 46. We Wish You a Merry Christmas We wish you a merry Christmas; We wish you a merry Christmas; We wish you a merry Christmas and a happy New Year! Good tidings we bring to you and your kin. We wish you a merry Christmas and a happy New Year!

12 Pikkujoulujen ohjelma Alkumalja Avaussanat Alkuruoka Nauhoitus Weierstrass Pääruoka Fuksinäytelmä Jälkiruoka, kahvi ja avec Hallituksen tervehdys Jatkot

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa

JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa JOULUMAA Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy; Sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa Joulumaa on muutakin

Lisätiedot

JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset

JOULUISET LAULUPÄHKINÄT. Kysymykset ja vastaukset JOULUISET LAULUPÄHKINÄT Kysymykset ja vastaukset Mikä säe kuuluu lauluun? 1 No, onkos tullut kesä a. Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla. b. Eikö taakka paina selkää? Käypä tänne, emme pelkää! c. Kun

Lisätiedot

3. EUROVISION 1. HYVÄT YSTÄVÄT 2. AQUA VERA 4. JALLUTÄHDEN ALLA

3. EUROVISION 1. HYVÄT YSTÄVÄT 2. AQUA VERA 4. JALLUTÄHDEN ALLA 1 1. HYVÄT YSTÄVÄT (Mukaelma Figaron häistä) Hyvät ystävät juhla voi alkaa, sankarille me nostamme maljaa, :,: Tääll ei juodakaan kolmosen kaljaa, meille viihdyn suo samppanja vaan. :,: 2. AQUA VERA (sävel:

Lisätiedot

JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY

JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY JOULUPUKKI MATKAAN JO KÄY Ei itkeä saa, ei meluta saa, joku voi tulla ikkunan taa. Nyt nimien kirjaan merkitään taas: tuhma vai kiltti, ajatelkaas! Taas pienet tontut liikkuu ja muistiin merkitsee, niin

Lisätiedot

Condus Ravintola Hima & Sali

Condus Ravintola Hima & Sali Condus 13 8.4.2017 Ravintola Hima & Sali 1. Maamme Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen. Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien.

Lisätiedot

3. EUROVISION 1. HYVÄT YSTÄVÄT 2. AQUA VERA 4. JALLUTÄHDEN ALLA

3. EUROVISION 1. HYVÄT YSTÄVÄT 2. AQUA VERA 4. JALLUTÄHDEN ALLA 1 2 1. HYVÄT YSTÄVÄT (Mukaelma Figaron häistä) Hyvät ystävät juhla voi alkaa, sankarille me nostamme maljaa, :,: Tääll ei juodakaan kolmosen kaljaa, meille viihdyn suo samppanja vaan. :,: 2. AQUA VERA

Lisätiedot

EKL:n Oulun piiri ry. En etsi valtaa, loistoa. Enkeli taivaan. Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi:

EKL:n Oulun piiri ry. En etsi valtaa, loistoa. Enkeli taivaan. Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi: 1 EKL:n Oulun piiri ry Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt, ja tää on teille merkiksi: En etsi valtaa, loistoa En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan, mä pyydän taivaan valoa ja

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla.

Enkeli taivaan lausui näin. maan kansoille nyt tulevan. Kello löi jo viisi. muuten matka jää. Joulupuu on rakennettu. ompi kuusen oksilla. Joululauluvisa I Joululauluvisa I:ssä on vanhojen ja tuttujen joululaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa

Lisätiedot

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut

Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014. Yhteislaulut Savonlinnan normaalikoulun joulujuhla 2014 Yhteislaulut Joulu on taas (Trad.) :,: Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo. :,: :,:Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo. :,: :,:

Lisätiedot

PIENI LAULUVIHKO. Kokoelma kauneimpia juomalauluja

PIENI LAULUVIHKO. Kokoelma kauneimpia juomalauluja PIENI LAULUVIHKO Kokoelma kauneimpia juomalauluja VEISUJA JUHLIEN ALUKSI...2 HELAN GÅR! HYVÄT YSTÄVÄT TÄNÄÄN OTETAAN VELJET, ASIAAN...3 KARHUVIINA VESIPOIKAIN MARSSI KOSKENKORVA KARHU VIINAA, VETTÄ EINO

Lisätiedot

Fokuksen Vvuosijuhla 2008

Fokuksen Vvuosijuhla 2008 Fokuksen Vvuosijuhla 2008 Ohjelma Alkumalja ja Keski-Suomen kotiseutulaulu Tervetuliaissanat Fokuksen puheenjohtaja Markus Eneberg Alku- ja pääruoka Konferenssi Fokus-muistelo Professori Tapio Litmanen

Lisätiedot

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella.

Enkeli taivaan lausui näin. Miks hämmästyitte säikähtäin? Kello löi jo viisi. lapset herätkää! Joulupuu on rakennettu. joulu on jo ovella. Helppo joululauluvisa Helpossa joululauluvisassa on vanhojen ja tuttujen joululaulujen alkusäkeitä. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

On hanget korkeat, nietokset

On hanget korkeat, nietokset On hanget korkeat, nietokset Säv. Jean Sibelius - San Vilkku joukahainen 1. On hanget korkeat, nietokset, vaan joulu, joulu on meillä! On kylmät paukkuvat pakkaset ja tuimat pohjolan tuuloset, vaan joulu,

Lisätiedot

METAFYSIIKAN MIETISKELYJÄ

METAFYSIIKAN MIETISKELYJÄ METAFYSIIKAN MIETISKELYJÄ Onko Aku Ankka olemassa? Asterix? Spiderman? Matrixin Neo? Miten ne ovat olemassa? miten ihminen on olemassa? Miten ihminen määritellään? Pilkkokaa ihminen mielessänne ominaisuuksiin

Lisätiedot

OPTIEM - Oulun Tuotantotalousteekkarit ry 15 vuotta Saalastinsali 28.10.2006 Ohjelmalehtinen

OPTIEM - Oulun Tuotantotalousteekkarit ry 15 vuotta Saalastinsali 28.10.2006 Ohjelmalehtinen OPTIEM - Oulun Tuotantotalousteekkarit ry 15 vuotta Saalastinsali 28.10.2006 Ohjelmalehtinen Illan ohjelma Seremoniamestari esittäytyy (Anne Lukkarila) Puheenjohtajan tervetulotoivotus (Jukka Päkkilä)

Lisätiedot

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan

Arkihuolesi kaikki heitä. Enkeli taivaan Arkihuolesi kaikki heitä Arkihuolesi kaikki heitä, mieles' nuorena nousta suo! Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Kylmä voisko nyt olla kellä, talven säästä kun tuoksahtaa lämmin

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

On lapsi syntynyt meille. maan ympär kajahtavi. Lumi on jo peittänyt. enkeleitten maasta. Taivahalla syttyy juuri. lasten juhla verraton!

On lapsi syntynyt meille. maan ympär kajahtavi. Lumi on jo peittänyt. enkeleitten maasta. Taivahalla syttyy juuri. lasten juhla verraton! Joululauluvisa II Joululauluvisa II:ssa on tunnettujen joululaulujen alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen

Lisätiedot

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa!

Varissuon koulun joulujuhla Tervetuloa! Varissuon koulun joulujuhla 2015 Tervetuloa! Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen. Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen. Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen. Pieni

Lisätiedot

LAULUT.

LAULUT. 0 JOULU- lauluja 1 LAULUT Arkihuolesi kaikki heitä..... 2 Arvaas kuinka tonttu-ukko....6 Jouluaatto nyt on herttainen.....11 Joulu on taas.....8 Joulukirkkoon....10 Joulupukki, joulupukki... 4 Juhla se

Lisätiedot

43. Punschen kommer Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen!

43. Punschen kommer Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen! 43. Punschen kommer Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen! Skål för varje vår! Inga sorger finnas mer när punsch vi får. 44. Tämän

Lisätiedot

Laulaminen rentouttaa... Joululauluvihkonen

Laulaminen rentouttaa... Joululauluvihkonen Joululauluvihkonen 1. Arkihuolesi kaikki heitä Säveltäjä: Leevi Madetoja Sanat: Alpo Noponen Arkihuolesi kaikki heitä, mieles nuorena nousta suo. Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo.

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Helpompi kansanlauluvisa Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta.

sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Näytelmä Joulusatu : sovitus Tiituksen Satu-kertomuksesta ja Marjatta Kurenniemen Joulukuusen koristeita - kertomuksesta. Laatinut: Jaroslava Novikova Opetuskommentit: 1. Kyseessä on draamaa. Esitimme

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C

1. Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan. Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan Intro: C I Em7 I F I F I C I C I G I G C I E/G# I Am Am/G I F I C I F/G I C I C C E F G C Jälleen katsoa saan Jumalan Karitsaan C G C G Kuinka kauniisti kaiken teki

Lisätiedot

Sisällysluettelo. I Klassikot 1. Helan Går 2. Eino Leinon juomalaulu 3. Keski-Suomen kotiseutulaulu 4. Gaudeamus Igitur

Sisällysluettelo. I Klassikot 1. Helan Går 2. Eino Leinon juomalaulu 3. Keski-Suomen kotiseutulaulu 4. Gaudeamus Igitur Sisällysluettelo I Klassikot 1. Helan Går 2. Eino Leinon juomalaulu 3. Keski-Suomen kotiseutulaulu 4. Gaudeamus Igitur II Auvoisalle alkoholille 5. Henkilökunta 6. Brännvin, vatten 7. Tuoppi täyttyy oluesta

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

TKO-ä l y + TiK + HYK

TKO-ä l y + TiK + HYK Y H T E I S S I T S I T TKO-ä l y + TiK + HYK 1. Tänään otetaan :,: Tänään otetaan, tänään otetaan helvetin paljon viinaa. :,: :,: Huomenna on, huomenna on helevetin kova krapula. :,: :,: I dag ska vi

Lisätiedot

Lapsoset ketterät kotihaasta

Lapsoset ketterät kotihaasta Kansanlauluvisassa on suomalaisten kansanlaulujen 1. säkeistön alkuja ja loppuja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa suikaleiksi. Viimeisenä on vastaussivu, josta voi tarkastaa laulun nimen ja oikean

Lisätiedot

TIMO LOUHIKARI: RONDO

TIMO LOUHIKARI: RONDO TIMO LOUHIKARI: AVAINKOHTAUS 1. INT. IN TALO, ETEINEN PÄIVÄ Ovikello soi, Rondo menee avaamaan oven, TV:n ääni pauhaa taustalla. Oven takana seisoo Artsi apureidensa kanssa. Katohan, huhu piti paikkansa.

Lisätiedot

Sitsilauluvihko. 46. Ynnä-ynnäläinen. (Hämähämä-häkki)

Sitsilauluvihko. 46. Ynnä-ynnäläinen. (Hämähämä-häkki) 46. Ynnä-ynnäläinen (Hämähämä-häkki) Ynnä-ynnäläinen tutkii lappujaan Huomiseksi pitäis taas jotain osoittaa. Matikka on oikeestaan tosi helppoa: Muistaa et` jos jakaa niin ei saa kertoa. Ynnä-ynnäläinen

Lisätiedot

JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS:

JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS: JOULUN KOULULAULUT 2 JOULUN KOULULAULUT SISÄLLYS: 4 4 5 6 6 6 7 7 8 8 9 9 10 11 12 12 13 13 14 14 15 Arkihuolesi kaikki heitä En etsi valtaa, loistoa Enkeli taivaan Heinillä härkien kaukalon Hei tonttu-ukot

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Riikan joululaulut 24.11.2013. Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy. Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura

Riikan joululaulut 24.11.2013. Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy. Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura Riikan joululaulut 24.11.2013 Joulun toivelaulukirja Fazer Musiikki Oy Kauneimmat joululaulut 1999 Suomen Lähetysseura 1 Hoosianna Joulun toivelaulukirja s. 6 Hoosianna, Daavidin Poika, kiitetty olkoon

Lisätiedot

UUSI KIRKKOVUOSI UUSI LASTEN VIRSI UUSI ILO MESSUUN! Aineistoa 1. adventin perhemessuun

UUSI KIRKKOVUOSI UUSI LASTEN VIRSI UUSI ILO MESSUUN! Aineistoa 1. adventin perhemessuun UUSI KIRKKOVUOSI UUSI LSTN VIRSI UUSI ILO MSSUUN! ineistoa 1. adventin perhemessuun oosianna! uta meitä m # # # c # # # # # # m/ D/F oo si an na! Kan san jou kon kans sa käymme F 4 F Þ m / Þ huu ta maan.

Lisätiedot

Stimuluksen sitsilauluvihko

Stimuluksen sitsilauluvihko 46. Pohjolan pidot Pohjolassa kansa on sen kaamoksensa vanki Pimeässä askarrellen paljoa ei hanki Mutta läpi talven seisoo tanakasti kanki Ja jumalauta kaikki siellä silloin nai Olin kerran kutsuttuna

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Helppo isänmaallinen lauluvisa Lauluvisassa on 23 laulun 1. säkeistön alkuja. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä ja leikkaa

Lisätiedot

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia.

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Käsikirjoitus ENSIMMÄINEN AVAINKOHTAUS INT. KEITTIÖ - AIKAINEN AAMU Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Äiti,

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA

KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA KAIKKIEN AIKOJEN SANKARITARINA kuvat: Samuli Råman teksti: Marita Råman 2016 8.12.2016 Animehahmot Samuli Råman; teksti Marita Råman 1 KAIKKIEN AIKOJEN KERTOJA Väinämöinen KAIKKIEN AIKOJEN NAISTENMIES

Lisätiedot

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni

1. Luistimilla. 2. Kultasauva. 3. Toivoni Nuorten laulukirja III, op. 134B Lauluäänet ja piano Sävelletty 1928 tai aikaisemmin Ensijulkaisu Valistus, Helsinki 1928 Lisäjulkaisut Valistus, Helsinki 1928 (yksiääninen painos, ilman opusnumeroa) Nuorten

Lisätiedot

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta

Joululauluilta Pornaisten kirkossa Joululauluilta Joululauluilta Pornaisten kirkossa 1.12.2018 22. Joululauluilta 1. Hoosianna. Virsi 1... 2 2. Nyt sytytämme kynttilän. Virsi 13... 3 3. Valmistu Herran kansa, Virsi 7... 4 4. Heinillä härkien kaukalon...

Lisätiedot

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä

Maakuntakarttavisa. Uusimaa. Uusmaalaisten laulu. Ohje. Vinkkejä Maakuntakarttavisa Yhdistämisvisa, jota voi soveltaa sopivaksi CC BY-NC-SA 4.0 RyhmäRenki Kirsi Alastalo 2018 www.ryhmarenki.fi Ohje Maakuntakarttavisa on yhdistämisvisa, jossa on kolme korttia 19 maakunnasta.

Lisätiedot

Joululauluja yhdessä

Joululauluja yhdessä Joululauluja yhdessä 7.12.2016 klo 18.30 Koskelan kirkossa Vaarin ja vauvan joululauluja: uusia ja vanhoja joulun ajan sävelmiä yhteislauluina ja esityksinä. Tervetuloa! OHJELMA Kuului laulu enkelten

Lisätiedot

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa!

Männikkömetsät ja rantojen raidat. Kymenlaakso, sun laulusi soikoon. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa! Isänmaallinen lauluvisa II Lauluvisa II:ssa on 23 laulun alkua ja loppua. Laulut ovat vanhoista koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

Yhteiskeravalainen virsikirja

Yhteiskeravalainen virsikirja Yhteiskeravalainen virsikirja Sigma-kilta ry 6,66. painos Sisältö 1 Saatana saapuu Keravalle 4 1.1 Minä asun Keravalla........ 4 1.2 Kerava ja Saatana......... 4 1.3 Keravalla asun........... 4 1.4 Pikku

Lisätiedot

Pikkuisten Mindfulness-kortit

Pikkuisten Mindfulness-kortit Pikkuisten Mindfulness-kortit Leikkaa kortit irti. Taita poikkiviivan kohdalta sanallinen ohje kuvan taakse. Laminoi kortiksi. Kortteja voi käyttää kahdella eri tapaa. Silmät voi sulkea ja kuvitella tilanteen

Lisätiedot

Etukansi (korvataan eri tiedostolla)

Etukansi (korvataan eri tiedostolla) Etukansi (korvataan eri tiedostolla) 1 Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun kunnallistieteiden opiskelijoiden 85. vuotisvuosijuhlan käsiohjelma Julkaisija Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun

Lisätiedot

PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai!

PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai! PIENET KALAT UIVAT (Margareta Voipio) Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai. Pienet kalat uivat ai, ai, Tuleekohan hauki, ei kai! VALASKALA Äiti antoi mulle rahaa, osta vähän kalaa. Minä

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA,

KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA, KANTAATTI TOHTORIN- li MAISTERIN-VIHKIJÄISISSÄ 31 PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 1894. HELSINGISSÄ, SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURAN KIRJAPAINOSSA, 1894. \ Luoja 1 Luopua I. yntyi kun maailmat, luonto kun luotiin,

Lisätiedot

Matkustaminen Yleistä

Matkustaminen Yleistä - Olennaiset Voisitko auttaa minua? Avun pyytäminen Puhutko englantia? Tiedustelu henkilöltä puhuuko hän englantia Kan du vara snäll och hjälpa mig? Talar du engelska? Puhutteko _[kieltä]_? Tiedustelu

Lisätiedot

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol.

CD:t. Lasten Musaboxi Vol. 2. Jussin Lastenlaulut. Lasten Musaboxi Vol. 3. Lasten Musaboxi Vol. 4. Lasten Musaboxi Vol. 1. Lasten Musaboxi Vol. CD:t Jussin Lastenlaulut CD1 1. Viidakkolaulu 2. Pakkasherra 3. Manuela 4. Tapio 5. On syksy niin ihmeellinen 6. Tyttö Lapinmaan 7. Pilvipeiton alla 8. Laulu Havaijin 9. Katso äiti 10. Aavikkolaiva 11.

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on?

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään.

Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään. , ja Ravintolassa mohammed Hei, mulla on nälkä, mennäänkö täältä ravintolaan syömään. Ok On hyvä idea, mitä sinä ajattelet? Minä tiedän yhden thai-ravintolan Kemissä, siellä on herkullista ruokaa. Haluatko,

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 Kaija Rantakari hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 astun tarinan yli, aloitan lopusta: sydämeni ei ole kello putoan hyvin hitaasti ansaan unohdan puhua sinulle,

Lisätiedot

Nimimerkki: Emajõgi. Mahtoiko kohtu hukkua kun se täyttyi vedestä?

Nimimerkki: Emajõgi. Mahtoiko kohtu hukkua kun se täyttyi vedestä? Nimimerkki: Emajõgi I Mahtoiko kohtu hukkua kun se täyttyi vedestä? Jos olisin jäänyt veteen, olisin muuttunut kaihiksi, suomut olisivat nousseet silmiin, äitini olisi pimennossa evät pomppineet lonkista

Lisätiedot

M.J. Metsola. Taimentukka. Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista

M.J. Metsola. Taimentukka. Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista M.J. Metsola Taimentukka Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista Taimentukka Mikko Juhana Metsola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-264-4 Auringossa

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

EEVA JA AADAM EDENISSÄ

EEVA JA AADAM EDENISSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) EEVA JA AADAM EDENISSÄ Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Jumalan istuttamassa paratiisissa, joka

Lisätiedot

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa Lämmittely HYVINVOINTI ALIAS pystyä + tekemään ajatella positiivisesti tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti dieetti tottumus muuttaa elämää muuttua väsymys nukun huonosti ruokavalio säännöllisesti

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon

niin herttaista kuin kulta Hämeenmaa! säveleitä salot huokuu, ikihongat humajaa. Männikkömetsät ja rantojen raidat Kymenlaakso, sun laulusi soikoon Isänmaallinen lauluvisa I Lauluvisa I:ssä on 23 laulun 1. säkeistön alkua ja loppua. Laulut ovat koululaulukirjoista tuttuja maakuntalauluja ja muita isänmaallisia lauluja. Tulosta sopiva määrä säkeitä

Lisätiedot

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN 27. PIENIÄ KÄÄRMEITÄ 2. MAAMME 28. EI LAPSILLE 3. FINLANDIA 29. RIVAKKA TURKULAINEN JUOMALAULU 4.

1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN 27. PIENIÄ KÄÄRMEITÄ 2. MAAMME 28. EI LAPSILLE 3. FINLANDIA 29. RIVAKKA TURKULAINEN JUOMALAULU 4. 1. IKUINEN ÄÄRISOCIUSLAINEN 2. MAAMME 3. FINLANDIA 4. SAVOLAISTEN LAULU 5. GAUDEAMUS IGITUR 6. HELAN GÅR 7. MINNET MINNE 8. JOS (E)UKKOSI KIELTÄÄ SUA JUOMASTA 9. SILJA LINE SPECIAL 10. VI SKA DRICKA HELA

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Lumikki. punainen kuin veri ja musta kuin mustapuu. Eräs kuningatar toivoi kerran että hänellä olisi tytär valkea kuin lumi,

Lumikki. punainen kuin veri ja musta kuin mustapuu. Eräs kuningatar toivoi kerran että hänellä olisi tytär valkea kuin lumi, Lumikki. Eräs kuningatar toivoi kerran että hänellä olisi tytär valkea kuin lumi, punainen kuin veri ja musta kuin mustapuu. Hänen toivonsa toteutui, ja hän sai tyttären, iholtaan valkoisen kuin lumi,

Lisätiedot

MUISTOLAUSEET, MUISTOKIRJOITUKSIA, VÄRSSYJÄ JA SURUNVALITTELUJA

MUISTOLAUSEET, MUISTOKIRJOITUKSIA, VÄRSSYJÄ JA SURUNVALITTELUJA MUISTOLAUSEET, MUISTOKIRJOITUKSIA, VÄRSSYJÄ JA SURUNVALITTELUJA Korttiin tai nauhaan laitetaan tavallisesti ensin kenelle (katso A. MUISTOLAUSEITA ) ja keneltä ja viimeisenä mahdollinen muistokirjoitus/värssy

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME

SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME SYNTYMÄTTÖMILLE LAPSILLEMME MAA OLI AUTIO JA KYLMÄ I minä kävelin poispäin näistä päivistä jätin sudenjälkiä ettei minua etsittäisi polulla kohtasin tytön joka sanoi että on vapaus nauttia ei sitä kiinnostanut

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

APOKRYFISET KIRJAT Bel ja Dragon KING JAMES BIBLE Bel ja lohikäärme

APOKRYFISET KIRJAT Bel ja Dragon KING JAMES BIBLE Bel ja lohikäärme www.scriptural-truth.com APOKRYFISET KIRJAT Bel ja Dragon KING JAMES BIBLE 1611 Bel ja lohikäärme Kirja Bel ja lohikäärme [in Daniel] Bel ja lohikäärme, historia Eristyksissä Daniel loppuun. {1:1} ja kuningas

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

PAPERITTOMAT -Passiopolku

PAPERITTOMAT -Passiopolku PAPERITTOMAT -Passiopolku P a s s i o p o l k u E t a p p i 1 Taistelu perheen puolesta Kotona Nigeriassa oli pelkkää köyhyyttä. Rahaa ei aina ollut ruokaan, saati kouluun. Asuimme koko perhe samassa majassa.

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää. Aidan takana ruohokin on vihreämpää. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo.

Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää. Aidan takana ruohokin on vihreämpää. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää. Ahneus kasaa, kuolema tasaa. Aidan takana ruohokin on vihreämpää. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. Ammuttu nuoli ja sanottu sana ei takaisin palaa.

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät #ollaharauhas http://varhaiskasvatus.everwall.com/post Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät 20.-21.9.2018 Seinäjoki No heipä hei! KAIKKI: Ja laita vielä matkaan lentosuukkoja!

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS

SANATYYPIT PERUSOPINNOT 2 KOULUTUSKESKUS SALPAUS SANATYYPIT LÄMMIN TAKKI LÄMPIMÄT TAKIT KAUNIS NAINEN KAUNIIT NAISET SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen?

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Missa. Mie käväsin niinku kissa kuumassa uunissa. 1 Harjotus. 2 Harjotus. Kunka Missa ellää S.4. Mikä Missa oon? ... Minkälainen Missa oon? ...

Missa. Mie käväsin niinku kissa kuumassa uunissa. 1 Harjotus. 2 Harjotus. Kunka Missa ellää S.4. Mikä Missa oon? ... Minkälainen Missa oon? ... Missa Mie käväsin niinku kissa kuumassa uunissa Kunka Missa ellää S.4 1 Harjotus Mikä Missa oon?.. Minkälainen Missa oon?.. Miksi Missa hääty olla ykshiin niin ushein?.. Missä Liinan mamma oon töissä?

Lisätiedot

Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965

Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965 Mattijuhani Koponen VALKEUDEN LAPSET 1965 Mattijuhani Koponen 1965, 2005 1 2 On ahdasta ja sokeat ohjaavat täällä sokeita. On vaikeaa toimia vaikeaa työskennellä. Älä periksi anna, valitse kivisin tie;

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

J. L. "T Ä M Ä U N I O N T A U T I"

J. L. T Ä M Ä U N I O N T A U T I J. L. "T Ä M Ä U N I O N T A U T I" (lauluja) Hajallani sata vuotta sitten maahan kaivettiin jotain mistä suvussamme aina vaiettiin aika painoi lasten piilotajuntaan epäselvän olosuhteen mädän hajun taa

Lisätiedot

Sitsilauluvihko. Sitsien sa a nno t

Sitsilauluvihko. Sitsien sa a nno t Sitsilauluvihko Sitsien sa a nno t 1. Sitseille tulee pukeutua teeman mukaisella tavalla. Osallistujien tulee noudattaa teemaa pukeutumisessaan parhaansa mukaan. 2. Sitseilta ei myo ha styta. Myöhästyjiä

Lisätiedot