PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA"

Transkriptio

1 PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA KEVÄT 2017

2 JUHLAVUOSI 2017 YHDESSÄ VAI ERIKSEEN Arton päivänä tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi kuuluisiksi tulleet 95 aneteesiään. "Nykyisin saatetaan kuvitella, että julkaisu oli aikanaan suuri mediadraama", kirjoittaa piispa Jari Jolkkonen juhlavuoden oppaassaan Reformaation tarina (Kirjapaja). "Tosiasiassa teesien julkaisu oli tuntemattoman munkin syrjäisessä yliopistossa tutkijankammion pöytään iskemä nyrkki, jonka vaimeaa tumpsahdusta tuskin kukaan kuuli." Tuosta vaimeasta nyrkiniskusta alkoi kuitenkin tapahtumasarja, joka ravisteli kirkkoa ja koko Eurooppaa. Siksi aloitamme juhlavuoden Luther-aiheisella näytelmällä Sola gratia ja siihen liittyvällä luentosarjalla. Moni ehkä odottaa uuden avioliittolain voimaan tulosta kirkkoa ravistelevaa mediadraamaa. Uudistuuko kirkko vai pysyykö paikoillaan? Tai paremminkin: Missä asioissa kirkon tulee uudistua, missä sen tulee pysyä vakaasti omalla linjallaan? Kansan mielipiteet jakautuvat. Lunta tulee tupaan joka tapauksessa. Kirkko pysyy kasassa, kun se tekee päätöksensä kaikessa rauhassa ja sovitussa järjestyksessä. Entä pysyykö Suomi-niminen kansakunta kasassa? Itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä. Kuluneet sata vuotta ovatkin olleet yhteisten ponnistusten vuosia. Mutta löytyykö koko kansaa yhdistävää hyvää tahtoa myös jatkossa? Minkälaisesta yhteydestä se kertoo, kun anarkistit iskevät yhteen uusnatsien kanssa? Tuoko terrorismin uhka meidät lähemmäs toisiamme vai syvenevätkö rajat? Kirkko on Jeesuksen Kristuksen yhteen kokoama perheväki, jota eivät yhdistä samanlaiset mielipiteet, samanlainen ulkonäkö, sama kulttuuri tai sama kieli, vaan Jumalan armo Jeesuksessa ja sen aikaan saama halu rukoilla ja tehdä työtä kukin paikallamme. Siksi haluamme olla yhdessä rakentamassa hyvää Suomea, turvallista Helsinkiä ja vieraanvaraista Pitäjänmäen seurakuntaa. Armoa 2017! Siinä on aika hyvä teema juhlavuodelle. Arto Antturi, Pitskun kyläpappi Kuva: Sami Lehto

3 Tervetuloa toteuttamaan yhdessä työntekijöiden kanssa seurakunnan yhteistä juhlaa, messua! Kutsumme Sinua pieniin tehtäviin mm. tervetulotoivottajaksi, kasteenkeleiden ripustajaksi, esirukousalttarin somistajaksi, kolehdinkantajaksi tai kahvinkeittäjäksi. Ilmoittaudu messukansioon, tai ota yhteyttä pappiin tai suntioon ja kysy lisää. Kirkon takaosassa sijaitsevalla esirukousalttarilla on kori, johon voi jättää esirukouspyyntöjä. Sinulla on mahdollisuus somistaa alttari messun ajaksi esim. tuomalla siihen kukkia, kiviä, valmiita rukouksia tai jotain, joka auttaa hiljentymään rukoukseen. Voit tehdä sen myös yhdessä ystäväsi kanssa. Alttarilla on valmiina ikoni ja kori, jossa on kyniä ja paperia rukouspyyntöjä varten. JUMALANPALVELUSELÄMÄ Pitäjänmäen kirkossa, Turkismiehenkuja 4 PÄIVÄRUKOUS Työntekijöiden tai vapaaehtoisten johdolla vietettävä n. vartin kestävä pieni hengähdyshetki keskellä päivää Rukoushetkessä huomioidaan tarpeen mukaan ajankohtaisia ja henkilökohtaisia rukousaiheita. Jos olet kiinnostunut päivärukouksen johtamisesta, kysy lisää pastori Marika Palmilta. Päivärukous arkisin ma, ti, to, pe klo 12. Tiistaisin 3.1. alkaen päivärukoushetken jälkeen kahvia ja lahjoitusleipää klo asti tai niin kauan kuin leipää riittää.

4 VESPER ELI ILLAN RUKOUSHETKI Keskiviikkoisin 11.1., 18.1., 25.1., 8.2., ja klo 18. Vesper on lyhyt rukoushetki jota vietetään työpäivän taittuessa iltaan. Se sisältää mm. raamatunlukua ja laulua. Tärkeä osa vesperiä on myös yhteisten ajankohtaisten asioiden, omien ja kirkkoon jätettyjen esirukouspyyntöjen puolesta rukoileminen. MESSUT VIIKKOMESSU Ke 4.1. ja 1.2. ja tuhkakeskiviikosta 1.3. alkaen joka viikko klo 18. Puoli tuntia kestävä palvelus on arjen keskellä hyvä pysähtymisen ja latautumisen paikka. Ehtoollisen lisäksi messu sisältää muutaman yhteislaulun, rukousta, raamatunlukua ja lyhyen puheen. Paastonajan seitsemänä keskiviikkona käymme läpi Ilmestyskirjan kirjeet seitsemälle seurakunnalle. Su 8.1. klo 10 MESSU 1. sunnuntai loppiaisesta - Kasteen lahja Jukka Vanne, Marika Palm (s) ja Kylli Ahola. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU 2. sunnuntai loppiaisesta - Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa Haka Kekäläinen, Marika Palm (s), Kylli Ahola ja Vuorilauluyhtye. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU 3. sunnuntai loppiaisesta - Jeesus herättää uskon Jukka Vanne, Arto Antturi (s) ja Kylli Ahola. Kirkkokahvit. Su klo 10 RIPPIKOULUSUNNUNTAIN MESSU 4. sunnuntai loppiaisesta - Jeesus auttaa hädässä Marika Palm, Haka Kekäläinen (s), Heli Kantola ja bändi.

5 Su 5.2. klo 10 KYNTTILÄNPÄIVÄN MESSU JA YHTEISVASTUU- KERÄYKSEN AVAUS Kynttilänpäivä - Kristus, Jumalan kirkkauden säteily Arto Antturi, Jukka Vanne (s), Kylli Ahola ja Laura Mäkitalo, laulu. Kirkkokahveilla infoa YV-keräyksestä ja mahdollisuus ilmoittautua kerääjäksi. Su klo 10 MESSU 3. sunnuntai ennen paastonaikaa - Ansaitsematon armo Haka Kekäläinen, Arto Antturi (s), Kylli Ahola ja Olli Tuovinen, laulu. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU 2. sunnuntai ennen paastonaikaa - Jumalan sanan kylvö Marika Palm, Jukka Vanne (s), Arttu Heinilä, Tuula Nurminen ja Heli Kantola. Kirkkokahvit. Su klo 10 LASKIAISSUNNUNTAIN MESSU Laskiaissunnuntai - Jumalan rakkauden uhritie Jukka Vanne, Sami Mustakallio (s) ja Kylli Ahola. Kirkkokahvit. Ke 1.3. klo 18 TUHKAKESKIVIIKON MESSU Tuhkakeskiviikko Katumus ja paasto Marika Palm ja Kylli Ahola. Voit saada otsaasi tuhkaristin katumuksen ja paaston merkiksi. Su 5.3. klo 10 MESSU 1. paastonajan sunnuntai - Jeesus, kiusausten voittaja Haka Kekäläinen, Jukka Vanne (s) ja Kylli Ahola. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU JA LÄHETYSKAHVIT 2. paastonajan sunnuntai - Rukous ja usko Jukka Vanne, avustajina Arto Antturi, Arttu Heinilä ja Tuula Nurminen ja kanttorina Kylli Ahola. Su klo 10 MESSU 3. paastonajan sunnuntai - Jeesus, Pahan vallan voittaja Arto Antturi, Arttu Heinilä (s), Marika Palm ja Heli Kantola. Kirkkokahvit.

6 Su klo 10 MARIAN ILMESTYSPÄIVÄN MESSU Marian ilmestyspäivä - Herran palvelijatar Arto Antturi, Haka Kekäläinen (s), Kristina Sandberg, Kylli Ahola ja lauluryhmä Soiselit. Messun jälkeen ikäihmisten syntymäpäiväjuhla. Su 2.4. klo 10 MESSU 5. paastonajan sunnuntai - Kärsimyksen sunnuntai Haka Kekäläinen, Marika Palm (s), Kylli Ahola ja Pitäjänmäen kamarikuoro. Kirkkokahvit. Su 9.4. klo 10 PALMUSUNNUNTAIN MESSU JA UNKARIKAHVIO Palmusunnuntai - Kunnian kuninkaan alennustie Jukka Vanne, Arto Antturi (s), Kylli Ahola ja naiskuoro Helmi. Tarjolla gulassikeittoa ja leivonnaisia, myös kotiin vietäväksi. Arpajaisia hyvillä voitoilla ja ohjelmaa. Tuet samalla Pestszentlörincin ystävyysseurakunta. To klo 18 KIIRASTORSTAIN MESSU Kiirastorstai Pyhä ehtoollinen Arto Antturi, avustajina Haka Kekäläinen, Marika Palm ja Jukka Vanne. Urkurina Matti Pohjoisaho ja Juho Punkeri, laulu. Pe klo 10 PITKÄPERJANTAIN SANAJUMALANPALVELUS Pitkäperjantai Jumalan Karitsa Haka Kekäläinen ja Matti Pohjoisaho. La klo PÄÄSIÄISYÖN MESSU Pääsiäisyö - Kristus on voittanut kuoleman Arto Antturi ja Marika Palm. Su klo 10 PÄÄSIÄISPÄIVÄN MESSU Pääsiäispäivä - Kristus on ylösnoussut! Marika Palm, Jukka Vanne (s), Matti Pohjoisaho, urut ja Juho Punkeri, laulu. Kirkkokahvit. Ma klo 10 TOISEN PÄÄSIÄISPÄIVÄN MESSU 2. pääsiäispäivä - Ylösnousseen kohtaaminen Jukka Vanne, Arto Antturi (s) ja Matti Pohjoisaho. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU 1. sunnuntai pääsiäisestä - Ylösnousseen todistajia Haka Kekäläinen, Marika Palm (s), Kylli Ahola ja Laura Mäkitalo, laulu. Kirkkokahvit.

7 Su klo 10 CITYRIPPIKOULUN KONFIRMAATIOMESSU 2. sunnuntai pääsiäisestä Hyvä paimen Marika Palm, Arto Antturi (s), Arttu Heinilä, Tuula Nurminen ja Make Perttilä bändeineen. Kirkkokahvit. Su 7.5. klo 10 MESSU 3. sunnuntai pääsiäisestä - Jumalan kansan koti-ikävä Jukka Vanne, Marika Palm (s), Kylli Ahola ja Pitäjänmäen kamarikuoro. Kirkkokahvit. Su klo 10 MESSU 4. sunnuntai pääsiäisestä - Taivaan kansalaisena maailmassa Haka Kekäläinen, Arto Antturi (s), Kylli Ahola ja Juho Punkeri, laulu. Kirkkokahvit. Juhlamessua vietetään sunnuntaina klo 12 Senaatintorilla Piispa Irja Askola saarnaa ja Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi toimii messun liturgina. Huom! Ei messua Pitäjänmäen kirkossa. Kirkon musiikkijuhlien muusta ohjelmatarjonnasta tietoja osoitteessa kirkonmusiikkijuhlat.fi tai facebook.com/kirkonmusiikkijuhlat2017. To klo 10 HELATORSTAIN MESSU Helatorstai Korotettu Herra Marika Palm, Jukka Vanne (s) ja Kylli Ahola. Kirkkokahvit. Su klo 10 SUVIVIRREN SUNNUNTAIN MESSU 6. sunnuntai pääsiäisestä Pyhän Hengen odotus Jukka Vanne, Haka Kekäläinen (s) ja Heli Kantola. Kirkkokahvit.

8

9

10 VARHAISKASVATUS JA PERHETYÖ PERHEKERHOT Odotamme perhekerhoon juuri sinua äiti, isä, isovanhempi ja hoitaja lastesi kanssa. Viikoittain kokoontuva perhekerho on avoin olohuone leikin, teeman ja kahvikupin äärellä. Kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Kerhot kokoontuvat: Maanantaisin 9.1. alkaen klo Pajamäen seurakuntakodilla Torstaisin alkaen klo Pitäjänmäen kirkolla ESIKOISVAUVARYHMÄ Ryhmä äideille ja heidän alle 8 kk-ikäisille esikoisvauvoille, jossa leikitään äidin ja lapsen vuorovaikutusta vahvistaen, kahvitellaan ja keskustellaan muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ilmoittautumiset lapsityönohjaaja Leila Väisäselle. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 8-10 äitiä lapsensa kanssa. Aloitus tiistaina Kokoontumiset Pitäjänmäen kirkolla samalla joukolla kahdeksan kertaa. PYHÄKOULU Jumalanpalveluksen aikana lasten oma kirkkohetki, jossa laulamme lasten hengellisiä lauluja, ihmettelemme Raamatun ihmisten elämää ja saamme tietää ja kokea Jumalan rakastavan ihan jokaista. Pyhäkoulu parillisen viikon sunnuntaisin klo Pitäjänmäen kirkolla. LIIKUNTAKERHO VIPELTÄJÄT Eskareille ja ekaluokkalaisille (6-7-vuotiaille) suunnattu liikuntakerho, jossa on mahdollisuus kokea liikunnan iloa, rytmiä, rentoutusta ja kehon hallintaa. Liikunnan avulla ryhmässä tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja motoriikan taitoja. Ilmoittautumiset klo välisenä aikana lastenohjaaja Anna Helteelle. Mukaan mahtuu 10 lasta. Kerho keskiviikkoisin 18.1., 25.1., 1.2., 8.2. ja klo Pitäjänmäen kirkolla.

11 TAKATASKU Kaipaavatko vaatteesi korjausta tai kotisi jotain uutta? Hyppää irti arjesta ja tule mukaan kerhoon, jossa korjaamme, neulomme ja parsimme omaksi ja muiden iloksi. Mukanasi voit tuoda niin keskeneräiset työt kuin mahdolliset taitosi. Tavataan Pitäjänmäen kirkon seurakuntasalissa torstaisin kerran kuussa 19.1., 16.2., ja klo Osata ei tarvitse, autetaan toisiamme! Kysy lisää lastenohjaaja Sari Lippojoelta. PERHEILLAT Tervetuloa entiset esikoisvauvakerholaiset sekä uudet taapertajat vanhempineen jakamaan arjen kysymyksiä, virkistymään ja keräämään voimia. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja lastenohjaaja Anna-Maria Sulvalta. Perheillat torstaisin klo Pitäjänmäen kirkolla. ASKELEITA PÄÄSIÄISEEN Lasten ja aikuisten yhteinen valmistautuminen pääsiäiseen. Tutustumme israelilaiseen kulttuuriin musiikin, askartelun ja ruoan merkeissä. Ilmoittautumiset lapsityönohjaaja Leila Väisäselle. Tavataan Pitäjänmäen kirkolla tiistai-iltaisin klo TUKEA ARKEEN Tarvitsetko tilapäistä apua lastenhoidossa (keskiviikkoisin klo välillä) tai haluatko tuulettaa ajatuksia vanhempana olosta, lapsista, arjesta? Ajan varaamiseksi ota yhteyttä lastenohjaaja Sari Lippojokeen maanantaisin klo Apu on maksutonta. Olemme Facebookissa Tule tykkäämään ja seuraamaan:

12 SEURAKUNNASSA SOI PITÄJÄNMÄEN KAMARIKUOROSSA TILAA UUSILLE LAULAJILLE! Kevätkausi alkaa to klo 18. Harjoitukset Pitäjänmäen kirkolla torstai-iltaisin. Toivomme mukaan ensisijaisesti työikäisiä laulajia. Voit tulla kuoroon yksin tai ystäväsi kanssa ja osallistua yhteen esitykseen tai pidemmäksi aikaa. Osallistumme Kirkon Musiikkijuhlille Lähde pelottomasti mukaan ja koe yhdessä laulamisen hyvää tekevä voima. Ilmoittaudu kanttori Kylli Aholalle. Olemme Facebookissa Tule tykkäämään: UUSIEN VIRSIEN LAULUILLAT Yhdessä laulaminen on mukava tapa tutustua uusiin virsiin. Länsi-Helsingin kanttorit yhdistävät voimansa ja laulattavat uusia virsiä kevään aikana. Tilaisuuksissa tutustutaan myös laulettavien virsien taustoihin ja sisältöihin. Su klo 18 Pitäjänmäen kirkko, virret Juontaa Samuli Koivuranta. Kylli Ahola, piano; Olli Mönttinen, urut; Nina Pakkanen, esilaulaja; Niina Raatikainen, kantele, Jukka Vanne, kitara; Arto Antturi, basso; Pitäjänmäen Kamarikuoro. Vapaa pääsy. Kolehti Yhteisvastuulle. Su klo 16 Huopalahden kirkko, virret Su klo 18 Meilahden kirkko, virret Su klo 18 Kannelmäen kirkko, virret Su klo 18 Munkkiniemen kirkko, virret

13 TAPAHTUMIA, RETKIÄ JA SÄÄNNÖLLISTÄ TOIMINTAA UUSIEN NIMIKKOLÄHETTIEN TAPAAMINEN Ke klo Pitäjänmäen kirkolla Tapaa uudet nimikkolähettimme Sakari ja Päivi Löytty. He lähtevät lähetystyöhön Namibiaan Suomen Lähetysseuran kautta. SANAN JA RUKOUKSEN ILTA Su klo 18 Pitäjänmäen kirkossa. Seppo Juntunen. PERHEIDEN LÄTKÄMATKA HÄMEENLINNAAN Pe klo Lähde tapaamaan maailmanmestaria ja nauttimaan liigalätkästä. Osallistumme HPK HIFK väliseen matsiin. Hinta 40 aik., 30 lapsi sis. ottelulipun, ruokailun, kuljetuksen ja maailmanmestari Janne Lahden tapaamisen. Lähtö Pitäjänmäen kirkolta klo 14, paluu n. klo 23. Sitovat ilmoittautumiset seurakuntatoimistoon mennessä. Lisätietoja Haka Kekäläiseltä tai Tuula Nurmiselta. AIKUISTEN RETKI UUSIKAUPUNKIIN Ke klo Tarkemmat tiedot myöhemmin. AIKUISTEN TALVILEIRI LAHDEN SIIKANIEMESSÄ Ma 6.3.-pe Tule mukaan nauttimaan luonnon rauhasta kauniissa Vesijärven maisemissa. Leirin hinta 140 sis. kuljetuksen, majoituksen ja täysihoidon 2 hengen huoneessa. Ilm mennessä Kristina Sandbergille. Leiri järjestetään Haagan seurakunnan kanssa. RAAMATTUPIIRI Joka toinen maanantai 9.1. alkaen (parilliset viikot) klo Pitäjänmäen kirkolla. Tutustutaan kirkkovuoden tuleviin evankeliumiteksteihin Jukka Tuomisen johdolla.

14 HANNA-RUKOUSPIIRI Tule mukaan Hanna-työhön rukoilemaan maailman naisten puolesta. Hanna-työ on osa kansainvälistä Project Hannah rukousliikettä, jossa rukoillaan jo yli 120 maassa. Suomessa Hanna-työtä toteuttaa Medialähetys Sanansaattajat ry:n verkosto. Nähdään Pitäjänmäen kirkolla keskiviikkoisin 4.1., 1.2., 1.3., 5.4. ja 3.5. klo Kristiina Virtasen ja Tiina Laukian johdolla. TIENVIITTOJA RAAMATUSTA (MIESTEN RYHMÄ) Ti alkaen klo 18:30 20 Riukutie 3:n kerhohuoneella Konalassa. Luemme ja tutkimme Raamattua etsien johdatusta omaan elämäämme. Lisätietoja: Pertti Tiimonen, p , PÄIVÄPIIRI Keskiviikkoisin klo 14 Pajamäen seurakuntakodilla, Pajamäentie 14. Kevätkauden teema: Martti Lutherin elämä. Ke Haka Kekäläinen ja Niina Paronen puhuvat uusien aatteiden ajasta Ke Niina Paronen aiheenaan salaman isku Ke Kristina Sandberg kertoo Lutherin elämästä munkkina ja ajasta professorina Ke Haka Kekäläinen aiheenaan Lutherin teesit Ke Haka Kekäläinen kertoo Lutherin työstä kirkon uudistajana Ke Niina Paronen aiheenaan Wormsin valtiopäivät Ke Kristina Sandberg aiheenaan Lutherin piileskely Wartburgin linnassa.

15 LÄHETYSPIIRI Keskiviikkoisin klo 14 Pajamäen seurakuntakodilla, Pajamäentie 14. Kevätkauden teema: Evankeliumia eteenpäin Hilkka Hares kertoo lähetystyöstä itäisessä Afrikassa Helena Mustakallio kertoo nimikkolähettimme Mikael Tunérin työstä Kirsti Kirjavainen kertoo miten lähetystyö auttaa Nepalilaisia Janne Sironen tuo kuulumisia Kiinasta Martti Pitkänen kertoo ystävyysseurakuntatoiminnasta Helena Mustakallio kertoo Afrikan lähetystyön alusta Kylli Ahola laulattaa uusia virsiä Raimo Jokela kertoo kristinuskon tulosta Suomeen Helena Mustakallio kertoo nimikkolähettiemme Keskisten työstä Amarjit ja Marjut Chugh kertovat medialähetystyöstä Intiassa. SINKKUTAPAAMISET VUOTIAILLE Kerran kuussa perjantaisin klo 19 Annankulmassa, Annankatu 14 D Mikä moka! Kerro meille hauskat toilailusi Maija Kuoppala kertoo lähetyslapsuudesta Ambomaalla Yrjö Mähönen kertoo terveysliikunnasta Sinkun ulkonäkövaateet Yhteislauluja Anne Myllylän säestyksellä Keskusteluryhmä kokoontuu ennen sinkkutapaamisia klo Marjan johdolla. Järj. Huopalahden rovastikunta ja Helsingin tuomiorovastikunta. Lisätietoja Kristina Sandbergilta.

16 LOUNASTUPA KAMMARI Perjantaisin alkaen klo Pajamäen seurakuntakodilla. Lounas 5. RUKOUSPIIRI Keskiviikkoisin alkaen klo 13 Pitäjänmäen kirkolla. KAUNISTA KOTIIN ASKARTELUILLAT Tarkemmat tiedot myöhemmin. SURURYHMÄ Läheisensä kuoleman kautta menettäneille tarkoitettu luottamuksellinen vertaistukiryhmä ke , 5.4. ja klo Huopalahden kirkolla, Vespertie 12. Ilmoittautumiset mennessä Anne-Maria Ranta-aho, p , Järj. Haagan, Munkkiniemen ja Pitäjänmäen seurakunnat. RAAMATTUPIIRI Taavinkuja 6 Tiistaisin 17.1., 7.2., 7.3., 4.4. ja 9.5. klo 11. Käydään läpi Lutherille tärkeitä raamatunkohtia. Mukana Haka Kekäläinen. EHTOOLLISHARTAUS Kotikallion palvelukeskuksessa, Kyläkirkontie 6-10 To n. klo Su klo 13 Su klo 13 To n. klo To n. klo LAULAMME UUSIA VIRSIÄ Kotikallion palvelukeskuksessa, Kyläkirkontie 6-10 Ke 1.3. klo 14. Tavataan juhlasalissa. Mukana Kylli Ahola ja Haka Kekäläinen VUOTIAAT Seurakunnassamme on tarjolla monipuolista toimintaa 7-14-vuotiaille. Seuraa ilmoitteluamme kerhojen ja tapahtumien alkamisesta. Lisät. Tuula Nurmiselta. NUORTEN MESTA Nuorten mesta löytyy Pitskun kirkon alakerrasta. Tsekkaa tapahtumat omilta kotisivuilta tuu messii! Lisät. Arttu Heinilältä.

17 Sinulla on annettavaa! Tarvitsemme Sinun osaamistasi, tule mukaan toimimaan! Pitäjänmäen seurakunnassa on monenlaisia vapaaehtoisia tehtäviä, joissa voi olla mukana kerran tai kaksi tai vaikka joka viikko. Olemme avoimia myös omille ideoillesi. Työntekijämme tukevat ja ohjaavat Sinua tehtävässäsi. JUMALANPALVELUSELÄMÄ Kutsumme Sinua pieniin tehtäviin mm. tervetulotoivottajaksi, kaste-enkeleiden ripustajaksi, esirukousalttarin somistajaksi, kolehdinkantajaksi tai kahvinkeittäjäksi. Ilmoittaudu messukansioon, tai ota yhteyttä pappiin tai suntioon ja kysy lisää. KEITTIÖAPULAINEN Lounastupa Kammari tarvitsee apuja ruoanlaittotehtävissä. Kammari toimii kevätja syyskaudella perjantaisin Pajamäen srk-kodilla. Lisätietoja Arto Antturilta. KERHONOHJAAJA Kevät- ja syyskauden alussa alkaviin kouluikäisten kerhoihin tarvitsemme useampia kerhonohjaajia. Lisätietoja Tuula Nurmiselta. LÄHETYKSEN TOIMINTA Järjestämme lähetyksen hyväksi pari kertaa vuodessa lounaan ja myyjäiset sekä lähetyskahvit. Etsimme mm. karjalanpiirakoiden leipojia. Lisätietoja Marika Palmilta. LAULAJAKSI KUOROON Kamarikuoro etsii joukkoonsa uusia työikäisiä laulajia. Lisätietoja Kylli Aholalta. JULISTEIDEN JAKAJA Satutko kulkemaan erilaisten ilmoitustaulujen ohitse? Ota parit julisteet mukaan. Lisätietoja Anne Ylöseltä. KIINNOSTAAKO DRAAMA JA NUKKETEATTERI? Teemme tekstejä, äänityksiä ja materiaalia esityksiin. Lisätietoja Leila Väisäseltä.

18 LÄHIMMÄINEN on ystävänä ja tukijana olemista ja kulkemista rinnalla erilaisissa elämäntilanteissa. Se voi olla myös ulkoilua ja saattajana toimimista. Lähimmäisiä tarvitaan mm. yksinäisen, sairaan, tai vammaisen tukena. Lisät. Kristina Sandbergilta. PYHÄKOULUNOPETTAJA Kiinnostaako pyhäkoulun ohjaaminen yhdessä toisten kanssa? Lisät. Leila Väisäseltä. POSTIMERKIT TALTEEN Suomen Lähetysseura ottaa vastaan vanhoja postimerkkejä, kortteja ja rahoja huutokaupattavaksi. Jätä postimerkin ympärille taustaa sentin verran. Tuotteet voi toimittaa seurakuntatoimistoon, josta ne toimitetaan Suomen Lähetysseuralle. UNKARIN YSTÄVYYSSEURAKUNTATOIMINTA Unkaritoimikuntamme järjestää mm. kaksi kertaa vuodessa unkarikahvion, jolla keräämme varoja Pestszentlörincin ystävyysseurakunnan hyväksi. Mm. leipomisessa tarvitsemme lisäkäsiä. Voit myös lahjoittaa arpajaisvoittoja. Lisätietoja Kristina Sandbergilta. SORTAVALAN YSTÄVYYSSEURAKUNTATOIMINTA Toinen ystävyysseurakuntamme on Sortavalan luterilainen seurakunta Karjalassa. Seurakuntatoimistossa on myynnissä postikortteja seurakunnan hyväksi. RUKOUSPIIRIIN Rukouspiirissä rukoillaan seurakuntaan tulleiden esirukouspyyntöjen tai omien asioiden puolesta. Lisätietoja Tuula Nurmiselta. YHTEISVASTUUKERÄÄJÄKSI Tule mukaan lipas- tai listakerääjäksi. Lisätietoja Kristina Sandbergilta. TALKOOLAISEKSI TAPAHTUMIIN Järjestämme vuoden mittaan erilaisia tapahtumia, joiden järjestelyihin kaivataan apua.

19 YHTEYSTIEDOT Pitäjänmäen kirkko, Turkismiehenkuja 4 Pajamäen seurakuntakoti, Pajamäentie 14 kirkkoherra Arto Antturi p seurakuntapastori Jukka Vanne p seurakuntapastori Haka Kekäläinen p seurakuntapastori Marika Palm p kanttori Kylli Ahola p vs. diakonissa Niina Paronen p Ajanvaraus ti klo Reimarla, Marttila, Konala, Lehtovuori -alueet diakoni Kristina Sandberg p Ajanvaraus ti klo Tali, Strömberg, Pajamäki -alueet nuorisotyönohjaaja Tuula Nurminen p nuorisotyönohjaaja Arttu Heinilä p seurakuntasihteeri Anne Ylönen p pääsuntio-taloussihteeri Risto Holappa p suntio Erja Niskanen p suntio Pirjo-Liisa Harjukoski p suntio Leena Luukkonen p lapsityönohjaaja Leila Väisänen p lastenohjaaja Anna Helle p lastenohjaaja Sari Lippojoki p lastenohjaaja Anna-Maria Sulva p lastenohjaaja Outi Takkinen p Sähköpostit: etunimi.sukunimi@evl.fi

20 PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA Seurakuntatoimisto Turkismiehenkuja 4, Helsinki Puh pitajanmaki Avoinna ma - ti, to - pe klo 12 15, ke klo Poikkeuksista ilmoitamme kotisivuillamme. OLEMME FACEBOOKISSA pitajanmaenseurakunta pitskunkuoro pitskunsrknlapsetjaperheet Muutokset mahdollisia. Ajankohtaiset tiedot kotisivuilla. Kuvat: srk:n arkisto, Arhi Kuittinen, Katri Saarela, Sami Lehto, Eero Antturi, Medialähetys Sanansaattajat, Kirkon kuvapankki: Aarne Ormio ja Suvi Sievilä Valopeitto

Kristus on ylösnoussut!

Kristus on ylösnoussut! Kristus on ylösnoussut! Pääsiäisessä yhdistyy elämän kaksi perussuuntaa: antaa pois (riisua) ja saada (pukea päälle). Tavallisesti ne ovat toisessa järjestyksessä. Synnymme alastomina, mutta meidät puetaan.

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET PITÄJÄNMÄEN KIRKOSSA

JUMALANPALVELUKSET PITÄJÄNMÄEN KIRKOSSA JUMALANPALVELUKSET PITÄJÄNMÄEN KIRKOSSA Turkismiehenkuja 4 Pe 25.11. klo 10 PERHEIDEN ADVENTTIKIRKKO Yhdessä päiväkerholaisten, lastenohjaajien ja Jukka-papin kanssa valmistaudumme adventtiin sytyttämällä

Lisätiedot

SOVINTO Sitä varten - sinua varten - seurakunta on. Arto Antturi Pitskun kyläpappi

SOVINTO Sitä varten - sinua varten - seurakunta on. Arto Antturi Pitskun kyläpappi KEVÄT 2018 SOVINTO 2018 Vietimme itsenäisen Suomen juhlavuotta teemalla Yhdessä. Tärkeä teema. Vuosi 2018 alkaa muistelemalla sata vuotta sitten käytyä kansalaissotaa, jonka teemana oli punaiset vastaan

Lisätiedot

Su klo 10 ENSIMMÄISEN ADVENTIN MESSU, PYHÄKOULU JA LÄHETYSKAHVIT

Su klo 10 ENSIMMÄISEN ADVENTIN MESSU, PYHÄKOULU JA LÄHETYSKAHVIT PÄIVÄRUKOUS ARKISIN MA-TI, TO-PE KLO 12 Päivärukous on noin vartin kestävä pieni hengähdyshetki keskellä päivää. Rukoushetkessä huomioimme tarpeen mukaan ajankohtaisia ja henkilökohtaisia rukousaiheita.

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät)

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät) 91, liite 2 / Sivu 1 / 6 Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa 1.1. 31.5.2018 (punaisella alueneuvoston päätettävät) ma 1.1. la 6.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Loppiainen Jeesus, maailman

Lisätiedot

Syntynyt - ei luotu. - Minä riitän ja olen saanut Vapahtajan - lahjana. Armollista Kristuksen syntymäjuhlaa, kun aika on.

Syntynyt - ei luotu. - Minä riitän ja olen saanut Vapahtajan - lahjana. Armollista Kristuksen syntymäjuhlaa, kun aika on. Syntynyt - ei luotu Adventti kutsuu Iloiseen odotukseen. Sydämen avaamiseen ja tutkimiseen. Hakeutumaan lämpöön kylmän keskeltä. Olemaan avoimena kutsulle. Hengähtämään pitkän talven keskellä. Iloitsemaan

Lisätiedot

Maika Vuori, Aino-Maria Ollikainen. Loviisan rippikoululaisten konfirmaatio. Jukka Vanne, Maika Vuori ja Vili Itäpelto + bändi

Maika Vuori, Aino-Maria Ollikainen. Loviisan rippikoululaisten konfirmaatio. Jukka Vanne, Maika Vuori ja Vili Itäpelto + bändi Kesä 2018 KESÄN MESSUT Messu sunnuntaisin klo 10 Pitäjänmäen kirkossa. Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on kuin huoltoasema, josta haetaan virtaa alkavaa viikkoa varten. Messussa saa siis olla yksin

Lisätiedot

Vireä viisikymppinen. Tervetuloa juhlimaan! PITÄJÄNMÄEN π SEURAKUNTA 50

Vireä viisikymppinen. Tervetuloa juhlimaan! PITÄJÄNMÄEN π SEURAKUNTA 50 Vireä viisikymppinen Tervetuloa juhlimaan! PITÄJÄNMÄEN π SEURAKUNTA 50 Sinulle Menneille kiitos, tuleville tulkaa Pakko on nyt hieman kehua, mutta ehkä se näin juhlavuoden kunniaksi sallitaan. On hienoa

Lisätiedot

Keveyttä ilmassa. Kristus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut! Arto Antturi kirkkoherra Pitäjänmäen seurakunta

Keveyttä ilmassa. Kristus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut! Arto Antturi kirkkoherra Pitäjänmäen seurakunta Keveyttä ilmassa Elämässä on sellainen laki, että se, mikä menee ylös, tulee myös alas. Nousuhumalan jälkeen tulee krapula. Doping johtaa käryyn. Media ensin juhlii julkkista ja sitten ristiinnaulitsee

Lisätiedot

PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA

PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA SYKSY 2016 Miten tappio käännetään voitoksi? Joudumme haikein mielin luopumaan Suomen rumimmaksi kirkoksi äänestetystä Konalan seurakuntatalosta. Luopuminen kirpaisee, koska rakennuksen

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

ADVENTTI JA JOULU 2015

ADVENTTI JA JOULU 2015 ADVENTTI JA JOULU 2015 KIRKKOHERRAN TERVEHDYS Haluamme, että oma asuinalueemme on turvallinen ja viihtyisä paikka olla, tehdä työtä ja harrastaa. Tämä on meidän yhteinen huoli ja yhteinen kiinnostuksen

Lisätiedot

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2. Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti 1.1.-28.2.2015 vahvistettu AN kokouksessa 23.11.2014 Kolehti 1.3.-31.5.2015 vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Päihde-

Lisätiedot

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Pakolaisten auttamiseen kriisialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanavun säätiö, PL 21, 13 Helsinki, viitenumeroluettelo.

Lisätiedot

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu 1. Päivään sidotut kolehdit ti 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Alueseurakunnan nimikkotyö Keniassa, Marja Ochieng. su 6.1. Loppiainen

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Säynätsalon alueseurakunnan diakoniatyölle, vähävaraisten avustamistyöhön. pe 6.1. Loppiainen Jeesus, maailman valo Lähetystyöhön

Lisätiedot

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019

JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 Toimintaa joulu tammikuussa 2018 & 2019 JOULUKUU 2018 & TAMMIKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 7.10. klo 10.00 to 6.12. klo 10.00 su 9.12. klo 10.00 su 16.12. klo 10.00 su 23.12. klo 10.00 ma 24.12. klo

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Palmusunnuntaista pääsiäiseen

Palmusunnuntaista pääsiäiseen Palmusunnuntaista pääsiäiseen 25.3-2.4.2018 Jumala toimii ennen ihmistä Pääsiäiskertomukset lepäävät kahden peruspilarin varassa. Hauta on tyhjä. Tämä on väkevä tosiasia, jota evankelistat eivät mitenkään

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2018

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2018 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 1/2018 Aika ja paikka Pihlavan kirkon seurakuntasali 23.1.2018 klo 18.00-19.17 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja

Lisätiedot

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Kevät 2015

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Kevät 2015 S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I Kevät 2015 VIIKKO-OHJELMA Sunnuntai klo 12 Messu Maanantai klo 17.30 Siltamäen naiskuoro 12.1. 11.5. klo 19 Hengellisten laulujen ilta kerran kuukaudessa:

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2018 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten kevään ja

Lisätiedot

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018

Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Pääsiäinen Munkkiniemen seurakunnassa 2018 Ilon ja valon pääsiäinen Pääsiäinen on ylivoimaisesti suurin juhlan aihe mitä voin kuvitella. Me tavoittelemme sitä ja pelkäämme, ettei se ole totta. Tässä pääsiäisen

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2016 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Tuusniemen alueseurakunta

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 28.11.2004 20.11.2005 28.11.2004 2. vuosikerta 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59 VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2019 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti 11.2.2018 Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen,

Lisätiedot

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016

VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 VARTIOKYLÄN SEURAKUNNAN KEVÄT 2016 Terveisiä Vartiokylän seurakunnasta! Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. 2. vuosikerta. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 2.12.2001-24.11.2002 02.12.2001 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps. 85: 8 Sak. 9:

Lisätiedot

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Kevät 2017

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Kevät 2017 S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I Kevät 2017 VIIKKO-OHJELMA Sunnuntai klo 12 Messu Maanantai klo 14.30 Kokkikerho 1 3 lk 9.1. alk. klo 17.30 Siltamäen naiskuoro Sillattaret 9.1. 10.5. Tiistai

Lisätiedot

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät Tervetuloa Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan perhetyön kevät 2018 Tervetuloa Vauvakerho kokoontuu perjantaisin klo 10 11.30 takkahuoneella (E-ovi). Tervetuloa aamukahville. Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja pääset

Lisätiedot

Kristus on ylösnoussut - totisesti ylösnoussut!

Kristus on ylösnoussut - totisesti ylösnoussut! Pääsiäinen 2015 Kristus on ylösnoussut - totisesti ylösnoussut! Kirkossa on sellainen tapa, että paastonaikana ei lauleta hallelujaa eikä muutenkaan messuta kovin riehakkaasti. Joku voisi sanoa, että riehakkuus

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 27.11.2005 26.11.2006 27.11.2005 3. vuosikerta 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa.

Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Haagan seurakunnan puutarhapalsta Lassilassa. Kesä 2016 Messut Sunnuntaisin ja pyhinä klo 10 Huopalahden kirkossa klo 12 Hakavuoren kirkossa. Suvivirren sunnuntain 29.5. messuissa lauletaan Suvivirsi.

Lisätiedot

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015

Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 Vartiokylän seurakunnan kevät 2015 TERVEISIÄ VARTIOKYLÄN SEURAKUNNASTA: Palvelemme sinua elämäsi monenlaisissa tilanteissa. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan! Kirkkoherranvirastomme palvelee osoitteessa

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2014 1 PERHEMESSUT 7.9. Hyvinkään kirkko klo 10.00 (koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 14.9. Martti klo 15.00 (päiväkerholaisten

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa

Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa Vapaaehtoistoiminta Vihdin seurakunnassa ANNA AIKAASI VAIKKA VAIN TUNNIKSI KERRALLAAN Vihdin seurakunnassa on monipuoliset mahdollisuudet osallistua vapaaehtoistoimintaan. Voit tulla esim. mummiystäväksi

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 2.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 2. Perikooppikalenteri 1.12.2019 22.11.2020 2. vuosikerta 1.12.2019 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Pitäjänmäen seurakunta

Pitäjänmäen seurakunta Pitäjänmäen seurakunta PITÄJÄNMÄEN SEURAKUNTA Pitäjänmäen seurakunta sijaitsee Länsi-Helsingissä. Naapureina ovat Vihdintien itäpuolella Haagan ja Kannelmäen seurakunnat. Länsi-puolella alkaa Espoo. Seurakuntaan

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. 1. lukukappale Perikooppikalenteri 1.12.2002-23.11.2003 01.12.2002 3. vuosikerta 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2018 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 30.9. Mikkelinpäivän messu, liturgia Katja Verho, saarna Tapani Vanhanen, kanttori Pekka Rantio 7.10. Messu, eläkeikäisten

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET HUHTASUON JA HALSSILAN KIRKOILLA 1.1-31.5.2016 pe 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Aurinkorannikon suomalaisen ev. lut. seurakunnan

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019

NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 NÄKÖVAMMAISET KEVÄT JA KESÄ 2019 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille kohtaamisen paikkoja. Tutustu ja löydä oma paikkasi! Sisällysluettelo Yhteystiedot ilmoittautumiseen

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2018

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2018 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2018 Kristityn sydän on tavattoman vahva silloin, kun se huokaa. Tällaiseen rukoukseen kuuluu nimittäin Jumalan lupaus, että Hän ei kiellä rukoilijalta hänen anomaansa.

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 1.12.2013 23.11.2014 2. vuosikerta 1.12.2013 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24:

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015

KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 1/2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 21.1.2015 sivu 1. Kirkkoneuvoston sihteeri... 2 2. Kirkkoneuvoston ohjesääntö... 3 3. Kirkkovaltuuston 14.1.2015 toimeenpanopäätökset...

Lisätiedot

lapset - nuoret - perheet

lapset - nuoret - perheet lapset - nuoret - perheet Hyvinkään seurakunnassa syksyllä 2013 1 PERHEMESSUT 01.9. Koululaisten kirkkopyhä Hyvinkään kirkko klo 10 15.9. Perhemessu Martin srk-talo klo 15 29.9. Mikkelinpäivän perhemessu

Lisätiedot

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2017

TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2017 TUUSNIEMEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2017 Usko on valo, joka johdattaa meitä ja loistaa meille pimeydessä. (Martti Luther) Kevätkauden jumalanpalvelukset ja tapahtumat Tuusniemellä Alueseurakunnan yhteystiedot:

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu

Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu Kuva: Pixabay/Hans Tapahtumia seurakunnassa Toukokuu 2019 www.kotka-kyminseurakunta.fi Jumalanpalvelukset - To 2.5. klo 18 Arjen hengähdys -rukoushetki ja ehtoollinen - Su 5.5. klo 10 Messu Vox Consolationis

Lisätiedot

Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit

Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit Kirkkovuoden pyhien raamatuntekstit JOULUJAKSO Adventtiaika 1. adventtisunnuntai Otsikko: Kuninkaasi tulee nöyränä antifoni: Sak. 9: 9 psalmi: Ps. 24: 7 10 1. vsk Jes. 62: 10 12 2. vsk Sak. 9: 9 10 3.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 1.12.2024 29.11.2025 1. vuosikerta 1.12.2024 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Maarian seurakunnan kevät helmi toukokuu

Maarian seurakunnan kevät helmi toukokuu Maarian seurakunnan kevät 2018 helmi toukokuu JUMALANPALVELUKSET MAARIAN KIRKKO Messu sunnuntaisin klo 10. Joka kuun toisen sunnuntain messu on Maarian messu, joka toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 2.12.2012 24.11.2013 1. vuosikerta 2.12.2012 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

PERIKOOPPIKALENTERI

PERIKOOPPIKALENTERI PERIKOOPPIKALENTERI 30.11.2014 22.11.2015 3. vuosikerta 30.11.2014 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9: 9 Ps.

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 2.12.2018 24.11.2019 1. vuosikerta 2.12.2018 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Syksy 2015

S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I. Syksy 2015 S I L T A M Ä E N S E U R A K U N T A K O T I Syksy 2015 VIIKKO-OHJELMA Sunnuntai klo 12 Messu Maanantai klo 17.30 Siltamäen naiskuoro 31.8. 7.12. klo 19 Hengellisten laulujen ilta kerran kuukaudessa:

Lisätiedot

Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan!

Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Meilahden seurakunnan vapaaehtoistoimintaa koordinoi KOVA (koordinaatiovastuu) -tiimi yhdessä vapaaehtois- ja aluetoiminnan vastuuryhmän

Lisätiedot

DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa.

DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa. DIAKONIATYÖN syksy 2015 DIAKONIA kuuluu kirkon perustehtäviin. Se perustuu kristinuskon ajatukseen, että jokainen ihminen on lähimmäisemme ja lähimmäistä tulee auttaa. Diakonia toteuttaa ja kutsuu toteuttamaan

Lisätiedot

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa.

RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015 TOIMINTA. Lapset. Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. TOIMINTA Lapset Päiväkerhot maanantaisin, klo 9-11.30 ja klo 13-16 seurakuntatalossa. Perhekerho tiistaisin, alkaen 14.1., viikolla 3. klo 9.30 seurakuntatalossa. RIISTAVEDEN ALUESEURAKUNTA KEVÄT 2015

Lisätiedot

Toimintaa elo syyskuussa 2018

Toimintaa elo syyskuussa 2018 Toimintaa elo syyskuussa 2018 Kirkon maalausremontti etenee. ELOKUU 2018 JUMALANPALVELUKSET: pe 17.8. klo 12.15 su 19.8. klo 16.00 su 26.8. klo 10.00 Koululaisjumalanpalvelus kirkossa, Hautala, Toivonen

Lisätiedot

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta

Päivän psalmi. Hallelujasäe. Päivän psalmi. Hallelujasäe. Perikooppikalenteri vuosikerta Perikooppikalenteri 31.11.2003 21.11.2004 1. vuosikerta 30.11.2003 1. adventtisunnun Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanansta lauanhin violetti sininen. Sak. 9: 9 Ps. 24: 7 10 Ps.

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan!

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISTYÖ syyskausi 2017 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakuntien näkövammaistyö järjestää näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät tiedot näkövammaisten

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 2/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 2/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 2/2017 Aika ja paikka Ahlaisten seurakuntakoti 21.2.2017 klo 18.00-19.30 Läsnä: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2015 PERHEMESSUT 6.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhojen kerhonohjaajien siunaaminen) 13.9. Martin srk-keskuksessa klo 15.00 20.9

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 1. Perikooppikalenteri 29.11.2015 20.11.2016 1. vuosikerta 29.11.2015 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps.

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11. Päiväohjelma 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.40 2x oppitunti (kaksoistunti tai 13.40-14.20/14.25-15)

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Virkatodistukset seurakuntien keskusrekisteristä, p

Virkatodistukset seurakuntien keskusrekisteristä, p 1 Sisällysluettelo Messut 3 Konfirmaatiot 3 Kesäillat Malminkartanon kappelilla 4 Kannelkodin kesäseurat 4 Kesäillan musiikkia 5 Diakonia 5 Raamattua, liikuntaa ja leipää 6 Seurakuntavaalit 6 Yhteystiedot

Lisätiedot

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3.

Perikooppikalenteri adventtisunnuntai adventtisunnuntain jälkeinen viikko. 3. Perikooppikalenteri 3.12.2017 25.11.2018 3. vuosikerta 3.12.2017 1. adventtisunnuntai Kuninkaasi tulee nöyränä LITURGINEN VÄRI: valkoinen, maanantaista lauantaihin violetti tai sininen. Sak. 9:9 Ps. 24:7

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman.

Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Tervetuloa mukaan seurakunnan lapsille ja perheille tarkoitettuun toimintaan. Tästä esitteestä löydät kevätkauden 2019 ohjelman. Muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. PÄIVÄKERHOT Päiväkerhot tarjoavat

Lisätiedot

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Pääsiäisaika. Kirkkonummen suomalainen seurakunta Pääsiäisaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1 Su 24.3. klo 10 Palmusunnuntain messu Tiellä ken vaeltaa? Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

OLD CHURCH. VANHA KIRKKO Lönnrotinkatu 6. Syyskuu 2014. MESSU su klo 10

OLD CHURCH. VANHA KIRKKO Lönnrotinkatu 6. Syyskuu 2014. MESSU su klo 10 Syyskuu 2014 VANHA KIRKKO Lönnrotinkatu 6 MESSU su klo 10 PÄIVÄMUSIIKKI ti klo 12 AAMUMESSU ke klo 8 AVOINNA ma pe 12 15 lisäksi to 12 20.30 OLD CHURCH HOLY MASS SUN 10 am (handout available in English)

Lisätiedot

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2017 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä Lavain seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä Lavain seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Torstai 15.2.2018 klo 18.00 19.10 Paikka: Seurakuntakodin kerhohuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, Lea Honkanen Anita Kamppi Leena Koivula Tellervo Kuusiranta, varapuheenjohtaja Petri

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA

SU1.1. UUDENVUODEN PÄIVÄN SANAJP KLO 11, VVG, KIRKKOKAHVIT JA PRESIDENTIN PUHE TV:STA 86/ Liite Sivu 1 / 6 KEVÄT 2017 TIKKAKOSKEN ALUESEURAKUNNAN TOIMINTAA VÄRIT: NAISTENPIIRI (LEHTEEN) MIESTEN SAUNAILTA (LEHTEEN) SANAN JA RUKOUKSEN ILTA (LEHTEEN) SIIONIN VIRSI SEURAT (LEHTEEN) RY SUNNUNTAISEURAT

Lisätiedot

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

HAUHON SEURAKUNTA. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2016 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 11.9. Messu, liturgia Tapani Vanhanen, saarna Katja Verho, kanttori Taina Kujanen. 18.9. Messu, metsästäjien kirkkopyhä,

Lisätiedot

JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00

JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00 Kotiseurakunta Vähänkyrön seurakunnan toimintatiedote -kevät 2007 www.vahakyrosrk.fi JUMALANPALVELUKSET VÄHÄNKYRÖN KIRKOSSA klo 10.00 TAMMIKUU ma 1.1. Uudenvuodenpäivä, Vähänkyrön juhlavuosi alkaa. la

Lisätiedot

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä

Herttoniemen seurakunnan. toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien. läpyskä Herttoniemen seurakunnan toimintaa ja tapahtumia kouluikäisille! tyttöjen ja poikien läpyskä talvi ja kevät 2016 KOULUIKÄISTEN KERHOT Kerhot alkavat loppiaisen jälkeen ja jatkuvat huhtikuun loppuun. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa

Toimintaa lapsiperheille. Kaarelassa Toimintaa lapsiperheille Kaarelassa Kevät 2015 KANNELMÄEN SEURAKUNTA ESIKOISVAUVAKERHO Torstaisin klo 13.30-15 Kirkon nuorisotila Nurkassa (alk. 15.1.) Kerho on avoin kohtaamispaikka, ilmoittautumista

Lisätiedot

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014

Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Halli Toimintakalenteri Helmikuu 2014 Lisätietoja: kotihoidon esimies Anna-Liisa Raiskio, puh. 040 752 1138 KEVÄTTÄ KYNTTELISTÄ Tapahtuma: Palvelupäivä Ajankohta: keskiviikkoisin klo 9-14, Puistotie 5

Lisätiedot