3.10. Heidi. Kilpailu on avoin ratsukoille, joilla on 2.3 tason tulos, mutta ei tulosta kansallisista tai kansainvälisistä luokista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "3.10. Heidi. Kilpailu on avoin ratsukoille, joilla on 2.3 tason tulos, mutta ei tulosta kansallisista tai kansainvälisistä luokista."

Transkriptio

1 3.10. Kausi lähestyy loppuaan. Erilaiset cup-tyyppiset kilpailut ovat olleet erittäin suosittuja kauden kuluessa ja Sisu-cup saatiin jo päätökseen ja DJ Online cupissa loppuhuipennuksensa Vesilahdella. Jaosto on taas kokouksensa pitänyt ja tulevan kauden suunnittelu on kiivaassa käynnissä. Nyt on aika rakentaa alkavan kauden kilpailukalenteri ja sen myötä ratsukot pääsevät asettamaan tavoitteitaan. Monella on edessä nousu seuraavaan luokkaan, joten tuleva kausi saattaa olla erittäin mielenkiintoinen. Tälle kaudelle on vielä jännitettävänä ainakin nuorten MM. Toivotaan suomalaista edustusta ja hyvää suoritusta. Vesilahdella moni maan kärkiratsukko lopettelee kauttaan ja Jokioisissa nähdään vielä vähän villimmissä merkeissä. Kannattaa ehdottomasti lähteä kilpailupaikoille kisaamaan tai haistelemaan tunnelmaa muuten vain. Sellaisetkin ratsastajat, jotka eivät ole vielä matkaratsastusuraa aloittaneet, kannattaa houkutella paikalle, sillä innostus saattaa tarttua. Heidi Aluetason mestaruuskilpailut 2011 Vesilahdella ratkotaan ensimmäistä kertaa yhdistetysti eri alueiden mestari. Kokeiluluontoisesti yhdistetään aluemestaruuskilpailut. Useana vuonna aluetason mestaruudet on ratkottu varsin vaatimattomilla osallistujamäärillä. Katsotaan millaiset kilpailut saadaan aikaiseksi, kun kaikki aluetasolla kilpailevat ratsukot kohtaavat toisensa. Kilpailu on avoin ratsukoille, joilla on 2.3 tason tulos, mutta ei tulosta kansallisista tai kansainvälisistä luokista. Toimittajien mestaruuskilpailut Idean tasolla hyvä ajatus on jäämässäkin vain ideaksi. Leikkimieliseen kilpailuun ei löytynyt tarvittavaa määrää luotettavia matkaratsuja. Kuitenkin ajatus siitä, että mediat saataisiin jollain konstilla tutustumaan lajiimme, jäi hautumaan. Toimittajien kilpailu saattaa muuttua VIP-kutsuksi ensi vuoden NBCH-kilpailuihin. Toimittajia voitaisiin kuljettaa pitkin kilpailureittiä ja heille voitaisiin esitellä lajin hienouksia opastetusti. Kutsuvieraiden määrästä riippuen heitä voitaisiin ujuttaa myös huoltoautojen kyytiin ja pääsisivät mahdollisesti huoltohommiin reitin varrelle. Tätäkin ajatusta täytyy vielä jalostaa. Kaikki ideat siitä, miten lajia saataisiin tunnetummaksi, ovat tervetulleita. Ajatuksia ja ideoita voi vapaasti laittaa tulemaan.

2 Jaosto kokoontui Hämeenlinnassa Tulevan kauden suunnittelu on jo kovassa käynnissä. Jaosto toivoo, että seurat alkavat silmäillä kalenteria mielessään tulevan kauden kilpailut. Pyritään siihen, että kilpailuja on tasaisesti ja lepoajat eivät karsi osallistujia mistään kilpailuista. Sääntömuutokset puhuttavat sekä jaoston kokouksissa, että harrastajien keskuudessa. Nyt ajateltiin kuitenkin, että ensi vuosi mennään näillä säännöillä ja kerätään kokemuksia. Jotain epäselviä kohtia tarkennetaan ja sääntökoulutuksessa selvitellään erilaisia tulkintoja. Kirjallisesti muutosehdotuksia ja mielipiteitä jaostolle lähettäneet saavat jaostolta sähköpostia, jossa asioita käsitellään vähän seikkaperäisemmin. Kiitos kaikesta palautteesta! Tulevana kautena järjestetään myös eri alueiden yhdistetyt aluetason mestaruuskilpailut. Kaikilta alueilta on näytetty kokeilulle vihreää valoa. Jaosto suosittelee, että mestaruutta ratkottaessa käytetään pisteytystä, jossa nopeuskerrointa korotetaan. Tästäkin olisi hyvä saada kokemusta. Ensi kauden aluetason mestaruus ratkotaan n.50 km:n matkalla. Ensi vuoden suuria ponnistuksia ovat Vesilahden FEI-kisat maaliskuussa ja NBCH-kilpailut Jämsänkoskella. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni kotimainen ratsukko on kilpailuissa mukana. Kisakautta kannattaa suunnitella siten, että Vesilahdelta hakee FEI 1*-tuloksen, jolla lunastaa kilpailuluvan Jämsänkosken kilpailuun. Kotimaan FEI 1* tai FEI2* -kilpailuihin ei tarvitse hankkia FEI-passia, joten kynnys osallistua on vähän matalampi, kuin lähteä kilpailumatkoille ulkomaille. Sisujen pinnistys Sastamalassa Sisuratsukot on matkaratsastusseuroista nuorin ja ehkä myös virein. Pienen paikkakunnan innostus oman pitäjän tapahtumiin on aistittavissa aina, kun seuran kilpailuissa käy. Paikalla on paikallista väkeä Myös syyskuun kilpailuissa seura oli pannut parastaan. Pienellä, mutta varsin sisukkaalla, toimihenkilökaartilla oli polkaistu pystyyn kilpailut, joiden osallistujamäärä hipoi kauden huippulukemia. seuraamassa kilpailuja ja palkintoja on lahjoittanut hyvin monialainen yrittäjäkunta. Jopa reittien varrelle on usein kerääntynyt yleisöä. Kilpailu vietiin läpi jouhevasti. Kuulutus antoi tapahtumalla ryhtiä, kun jokainen lähtö noteerattiin kuuluttamalla lähtijä liikkeelle. Hyväksyttyjä suorituksia saatiin paljon ja palkintojenjaot kruunasi perinteinen sisukakku, joka juhlallisesti luovutettiin kunkin luokan voittajalle. Myös sisukkuudesta palkittiin ja sellaisiakin ratsukoita nostettiin esille, jotka eivät tällä kertaa tulosta saaneet, mutta taivalsivat silti sitkeästi kilpailun loppuun asti.

3 Maria Hagman-Erikssonin valmennus Ypäjällä Paikalla oli pieni, mutta sitäkin innostuneempi porukka. Alkuun osallistujat esittelivät itsensä ja kertoivat vähän tulevista tavoitteistaan. Jokaisella oli oikeastaan mielessä FEI-kilpailut vähän eri luokissa. Maria kertoili avoimeisti omasta hevostaustastaan ja omista tavoitteistaan. Hänen unelmanaan on, että ratsastaisi 160km keskinopeudella 20km/h. Luonnollisesti hän kertoi myös Kentuckyn kokemuksistaan. Kun valmentaja pääsi asiaan, niin hän listasi menestystekijät: hevonen rakenne/suku, treenaus, ratsastaja, tiimi, huolenpito hevosesta, kengitys, lääkintä, ruokinta, lihashuolto, ryhmätreenaaminen, satula yms. Merkittäviä asioita ovat Hagman- Erikssonin mielestä myös henkinen valmentautuminen, jonka myötä tulee vahvuus uskoa itseensä ja omaan tekemiseen. Positiivisuus nousi myös puheissa painokkaasti esille. Jotenkin vapauttava oli ajatus siitä, että treenaamisesta voi joskus lipsua, kunhan ei lipsu jatkuvasti. Jos aika ja jaksaminen on kortilla, niin kannattaa tehdä harvemmin hitaita ja pitkiä treenejä, kuin koittaa paikata aikavarkaan saavutuksia lyhyillä ja nopeilla rykäisyillä. Maria itse harjoittelee paljon fiilispohjalta, eikä hyödynnä kaikkea mahdollista elektroniikka harjoitellessa. Maria kertoi näkemyksensä siitä, miten nuori hevonen viedään 160 km:n tasolle. Mäkitreenit ovat hyviä, mutta ehkä vieläkin tärkeämpänä huippuratsastaja piti pitkäkestoisia laukkatreenejä tasamaalla. Askellajeina hän itse käyttää pääasiassa käyntiä ja laukkaa. Teoriaosuuden jälkeen valmennettavat siirtyivät ulkoilmaan seuraamaan laukkaharjoitusta, jota kaikki seurasivat kiinnostuneina ja jokaiselle osallistujalle tästä vaiheesta jäi varmasti paljon mietittävää. Päivän lohdullisin anti oli kuitenkin ehkä se, ettei maailman huippu niin kamalan kaukana ole ja täällä kotimaassakin asioita on osattu tehdä oikein ja vastaavilla luennoilla tekeminen jalostuu aina paremmaksi. Meillä ehkä tehdään liian ryppyotsaisesti tätäkin asiaa. Lisäksi tiimimäinen työskentely on ehkä meille vähän ruotsalaisia vieraampaa ja yhteisöllisyyttä (vaikka se kirosanalta kuulostaa) täytyisi kehittää ja rakentaa, jotta hyvästä joukkueesta joskus nousisi myös menestyviä yksilöitä.

4 Rokotusmääräykset Rokotusmääräykset muuttuivat Yksinkertaistetusti silloin määrättiin, että ensin annetaan hevosella kaksi (2) perusrokotusta, joiden väli on vuorokautta. Tämän jälkeen annetaan tehosterokotus kuuden (6) kuukauden jälkeen. Kolmen piikin jälkeen hevonen rokotetaan joko vuosittain tai puolivuosittain riippuen siitä, kisataanko seura- /aluetasolla vai kansallisella / kansainvälisellä tasolla. Kilpailuoikeus on heti kahden ensimmäisen rokotuksen jälkeen, mutta sen menettää, jos unohtaa kuuden kuukauden jälkeen ottaa tehosteen. Jos rokotukset on otettu säännöllisesti, ilman mitään katkoksia, ennen vuotta 2009, ei mitään tehosteita tai lisäkiemuroita tarvita. Hevosen rekisteröinti ja kilpailuoikeus Suomessa ollaan suhteellisen tarkkoja siitä, että täällä syntyvät ja tänne tuodut hevoset rekisteröidään, tai ne on rekisteröity alkuperämaahan. Suomessa hevoset rekisteröidään Suomen Hippos ry:n ylläpitämään hevosrekisteriin. Jokaisella maahan tulevalla hevosella täytyy olla tunnistusasiakirja (passi ja maahantuontitodistus). FEI-passi ei ole virallinen tunnistusasiakirja, vaan kisajärjestön passi, jonka turvin maahan voi tulla ja maassa olla. Sen avulla hevosta ei voida Suomessa kuitenkaan rekisteröidä. Tulevaisuudessa pääsemme ehkä sellaiseen ihannetilaan, että kullakin hevosella on vain yksi passi johon voidaan yhdistää kilpailulupa, eli lyödä FEI-leima. Nyt kun rajat ovat entistä paremmin auki, niin matkaratsujakin tuodaan entistä enemmän maahan, joten tarkkuutta näihinkin asioihin. Vastuu rekisteröinnistä on hevosen omistajalla. Neuvoja antaa Hippos ja Evira. Tässä alla muutama linkki, joissa asiaa on esitelty tarkemmin. Tässä lisäksi Eviran palvelunumero Aluetasolla ja kansallisella tasolla kilpailevalla hevosella tulee olla EU-passi ja SRL suosittelee kaikkien hevosten rekisteröintiä Suomen Hippokseen. Iäkkäillä hevosillahan ei passia ole, mutta rekisterikirja ajaa saman asian.

5 Kilpailut lähitulevaisuudessa Kiikoinen. Seurakilpailut uudessa kilpailukeskuksessa ja uusissa maastoissa Vesilahdella kansalliset kilpailut. Tarjolla on kauden viimeinen nopeusluokka kotimaassa ja mukana varmasti maan parhaimmistoa. Samalla ratkotaan ensimmäinen alueiden yhdistetty aluetason mestari. Kutsu on liitteenä ja VesRan sivuilta löytyy lista jo ilmoittautuneista Jokioisissa järjestetään jo perinteeksi muodostunut Halloween-kilpailu. Kutsu löytyy SuMaRan sivuilta Muut tapahtumat lähitulevaisuudessa Sääntökoulutus Kilpailijoille, huoltajille ja toimihenkilöille tarkoitettu sääntökoulutus, jossa käydään uudistuneita sääntöjä läpi perustellusti. Kutsu tulee, kun päivämäärä varmistuu. Steward-koulutus Tuomarikoulutus tuotti hyvin uusia tuomareita, mutta nyt on tilaus uusille stewardeille. Koulutusta on siis tulossa, jotta kilpailujen järjestäminen ei kuormita liikaa samoja toimihenkilöitä. Päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin Urjalassa Koulutus matkaratsastuksen valmentajille ja valmentautujille Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja ideoita seuravalmennukseen. Koulutus on tarkoitettu jokaiselle valmentamisesta kiinnostuneelle ja myös tosimielellä valmentautuville. Valmennuksia Valmennusryhmille suunnatut valmennukset järjestetään jatkossa niin, että ne ovat avoimia kaikille halukkaille. Hagman-Erikssonin valmennus saanee jatkoa alkuvuodesta. Matkaratsastusseminaari Tammikuussa lajin harrastajat kokoontuvat niputtamaan päättynyttä kautta ja suunnittelemaan alkavaa.

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa 07.11. Marraskuussa ollaan ja lunta odotetaan varmaan jo monessa pirtissä. Halloween on takana ja todellinen mr-henkilö huipensi sen Kuumassa kisatunnelmassa. Ainakin viimeisen luokan palkintojenjako hoidettiin

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1.

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1. 21.1. Vuosi on käännähtänyt käyntiin. Lajiseminaari pidettiin viikko sitten. Mukana oli innokas joukko harrastajia. Jälkikyselyn perusteella voidaan sanoa, että vastaavaa seminaaria pidetään osallistuneiden

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Maajoukkue Tavoitteellinen kilpaurheilu Tähtikilpailut Aloittaville ratsastajille,

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 23.1.2014 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2014 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT

SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT SUUNNITTELU VALMISTELU KILPAILUT Kilpailujen haku Kutsun laatiminen Kustannusarvion laadinta Valmistelun aikataulutus Tapahtuman aikataulutus Seuran hallituksen hyväksyntä Vastuualueiden kartoitus Toimihenkilöiden

Lisätiedot

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16 Hei! Kisakäynti on saatu oikein kunnolla käyntiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Seurat ovat ahkeroineet kisoja ja suomalaiset ovat tehneet upeita suorituksia eri puolilla maailmaa - hienoa! Kesä lähestyy

Lisätiedot

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien.

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013 Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Muutokset vuoden 2010 sääntöihin on merkitty alleviivauksiin. Uudet

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

kouluratsastus: Vähintään 3-tason kilpailussa järjestettävä vähintään helppo A (ei kuitenkaan Helppo A Kenttäkilpailuohjelma n:o 6)

kouluratsastus: Vähintään 3-tason kilpailussa järjestettävä vähintään helppo A (ei kuitenkaan Helppo A Kenttäkilpailuohjelma n:o 6) Prix de Suomen Hippos luokilla pyritään edistämään suomenhevosten ratsastuskäyttöä monipuolisesti. Jaettavien luokkien määrä vaihtelee vuosittain ja luokat jakaa Suomenratsut ry. hakemuksiin perustuen.

Lisätiedot

Alueen kevättapaaminen järjestetään tiistaina Tampereella. Alueiden puheenjohtajiston seuraava kokous pidetään lauantaina Seinäjoella.

Alueen kevättapaaminen järjestetään tiistaina Tampereella. Alueiden puheenjohtajiston seuraava kokous pidetään lauantaina Seinäjoella. ALUEJAOSTON KOKOUS 3/2019 Aika Paikka 12.3.2019 klo 20.00 21.35 Etäyhteydellä Läsnä Marissa Henttinen 3(3) puheenjohtaja Tarja Kallio 3(3) sihteeri Mila Munsterhjelm 2(3) rahastonhoitaja Antero Salja 3(3)

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi 25.08. Kovin on jo syksyistä ja sadettakin on saatu. Ranskassa aloitellaan MM-kisoja ja tietojeni mukaan siellä on tehokas iskujoukko suomalaisia kannustamassa ja nuuhkimassa suuren maailman kisatuulia.

Lisätiedot

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset...

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... 2 1.4 Kilpailukalenteri ja kutsu... 2 1.5 Palkinnot ja

Lisätiedot

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin.

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 2/2018 Moikka! Monen pettymykseksi Laitilan kisat jouduttiin perumaan myöhäisen kevään ja siitä johtuneen teiden huonon kunnon takia. Toivotaan että ensi viikolla Pinsiössä

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

MUISTIO 5/2019. Hämeen Ratsastusjaosto Suomen Ratsastajainliitto ry ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019. Aika Paikka. ti klo

MUISTIO 5/2019. Hämeen Ratsastusjaosto Suomen Ratsastajainliitto ry ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019. Aika Paikka. ti klo ALUEJAOSTON KOKOUS 5/2019 Aika Paikka ti 28.5.2019 klo 18.00-20.30 Etäyhteydellä Läsnä Marissa Henttinen 5(5) puheenjohtaja Tarja Kallio 5(5) sihteeri Mila Munsterhjelm 3(5) rahastonhoitaja, poissa Antero

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015)

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015) Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015 (päivitetty 13.4.2015) 1 10 Yleinen osa Lounais-Suomen alueen mestaruuskilpailut ovat avoimia Lounais-Suomen alueen seuroja sekä Lounais-Suomen alueella asuville

Lisätiedot

SRL Häme kevättapaaminen 2019

SRL Häme kevättapaaminen 2019 SRL Häme kevättapaaminen 2019 Tervetuloa! Alkusanat Marissa Henttinen, SRL Hämeen aluejaoston pj Potkua Pirkanmaalle hanke esittäytyy Tiina Brandt, projektipäällikkö Liiton terveiset Petri Pesonen, SRL

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 18.4.2016 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2016 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille

Lisätiedot

valmennuksesta Jokainen kuulija keksi varmasti jonkin asian, jonka pystyi ottamaan onkeensa. Meidän

valmennuksesta Jokainen kuulija keksi varmasti jonkin asian, jonka pystyi ottamaan onkeensa. Meidän 20.12. Nyt on tätä vuotta jäljellä enää varsin vähän. vähän Pimeimpään aikaan sijoittuvat hyvät seminaarit kotimaassa ja Virossa. Toivoa voisi, että tulevina vuosina entistä useampi lähtisi näihin keskusteleviin

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi 9.11. Kun vuosi lähenee loppuaan, niin monet asiat loksahtelevat kohdilleen. Komitea on tehnyt ankarasti töitä saattaakseen kaikki tehtäväksi annetut asiat päätökseen. Säännöt ovat muotoutuneet uusien

Lisätiedot

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Sallitut luokat ja vaadittavat kilpailuluvat 2-taso: FEI:n pararatsastusohjelmat Suositellaan FEI-tutustumis-, noviisi- ja joukkueohjelmia. Vähintään D-lupa,

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014

Matkaratsastuskomitea 2014 28.01. Tuli talvi ja pakkaset, mutta monilla paikkakunnilla vielä lumi uupuu. Kaikesta tästä huolimatta innokkaimmat ovat ehtineet on ensimmäisen startin startata ja muutama SM-kvaali saatiin heti aikaiseksi.

Lisätiedot

Valjakkokomitean kokous

Valjakkokomitean kokous Valjakkokomitean kokous Aika Ke klo 17.30 Paikka Paikalla Leena Vähä-Erkkilän kotona, Sipoo Kati Honkanen, puheenjohtaja Heikki Heiskanen Hannu Kalalahti Leena Vähä-Erkkilä Juuso Ström, kohdat 1 10 Ben

Lisätiedot

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta.

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta. .Aluekilpailuissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä ja kilpailuiden järjestämismääräyksiä ja ohjeita tässä ohjeessa mainituin poikkeuksin. Lajisäännöissä voidaan tarkentaa tätä ohjetta lajikohtaisesti.

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Kilpailun tie dot. Ilmoittautuneita : 0 Ratsukoita: 0. Alueluokka Kouluohjelma 4. (maksut ), (esinepalkinnot)

Kilpailun tie dot. Ilmoittautuneita : 0 Ratsukoita: 0. Alueluokka Kouluohjelma 4. (maksut ), (esinepalkinnot) Kilpailun tie dot Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsastajat ry:n (HusR) järjestämiin valjakkoajokilpailuihin 3. 5.8.2012 Sipoon Savijärvelle. Kilpailussa ratkotaan SH mestaruus.

Lisätiedot

Nuoret kilpailunjärjestäjinä

Nuoret kilpailunjärjestäjinä Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan! Nuoret kilpailunjärjestäjinä Ennimaria Järventausta & Vesa Suonurmi, Kyrös-Rasti Kyrös-Rasti Hämeenkyröläinen suunnistukseen erikoistunut seura KyRa kuuluu Hämeen

Lisätiedot

Miksi jotain piti ja pitää tehdä?

Miksi jotain piti ja pitää tehdä? Miksi jotain piti ja pitää tehdä? kilpailijamäärät laskeneet rajusti viimeisen 25 vuoden aikana (huom. nuorten SM Kitee, Kotka 2012) lajin kotimainen kilpailutoiminta menettänyt seksikkyytensä lähes kokonaan

Lisätiedot

The Horse Show Amateur Tour 2010

The Horse Show Amateur Tour 2010 The Horse Show Amateur Tour 2010 Varmista paikkasi Horse Showssa näin: 1 Ilmoittaudu Amateur Tour karsintajärjestelmään su 27.6. mennessä Ilmoittautumisaikaa on pidennetty! Täytä ilmoittautumislomake Horse

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi 17.10. Hupsheijaa, ollaan lokakuussa! Vielä on yhdet kilpailut jäljellä, mutta moni suunnittelee jo täysillä seuraavaa kautta. Alkavan kauden kilpailukalenteri on pääpiirteittäin valmis, joten hyvä on

Lisätiedot

Halloween kouluratsastuskilpailu

Halloween kouluratsastuskilpailu Oulunsalon Ratsastajat ry. OUSA Cup 2017 koulu, 4. osakilpailu 1.tason harjoitustasonkouluratsastuskilpailut Tuomari: Petri Lopakka Kilpailujen johtaja: Jaana Karjalainen, Linda Ervasti ja Tuija Halloween

Lisätiedot

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=...

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=... rinter - Kilpailukalenteri 1 of 5 3.4.2011 20:18 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Naantalin Ratsastajat ry:n ja Ypäjän Hevosopiston yhteistyössä järjestämiin alue-

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille:

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille: 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Silver Dressage Rider Trophy SilverJumping Rider Trophy Avoin kaikille: Gold Dressage Rider Trophy Gold Jumping

Lisätiedot

Alueluokka Kouluohjelma Helppo 2.4, (maksut 20+20+2), (esinepalkinnot)

Alueluokka Kouluohjelma Helppo 2.4, (maksut 20+20+2), (esinepalkinnot) Kilpailun tie dot Kilpailukutsu tiedostot HusR kutsuvalj13062013.doc Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsastajat ry:n (HusR) järjestämiin valjakkoajokilpailuihin 14. 16.6.2013

Lisätiedot

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING

I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING SRL Pohjanmaan Ratsastusjaosto I KILPAILUJEN JÄRJESTÄMISMÄÄRÄYKSET, OHJEET, LUVAT JA RANKING Sisällysluettelo 1. KILPAILUJÄRJESTELMÄ...2 2. OHJEITA KILPAILIJOILLE...2 2.1. ALUEEN JAKAMAT PALKINNOT... 2

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi 15.07. Kesä on parhaimmillaan ja lomat rullaavat. Sisulaiset urakoivat seurakisoja ja SISU-cup käynnistyy pian. Elokuussa järjestetään SM-kilpailut ja syyskuussa alemestaruuskilpailut. Vielä on aikaa valmistautua,

Lisätiedot

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa!

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! - JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄSENTALLIT: 1) Talli Satumaa ; Satu Koivisto 0400-878739 http://www.freewebs.com/tallisatumaa 2) Kotalan Tila ; Annika Mattila 050-5742630

Lisätiedot

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=...

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=... rinter - Kilpailukalenteri 1 of 5 7.7.2011 9:13 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu-tiedostot HusR kutsu valjakko 201107(2).doc Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsasajat ry:n

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015 KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015 Sisältö RACING KENTTÄ-TROPHY 2015... 2 KENTTÄRATSASTUKSEN HELPPO KENTTÄCUP 2015... 3 KENTTÄRATSASTUKSEN PONICUP 2015... 4 KENTTÄRATSASTUKSEN ALUEJOUKKUEMESTARUUSKILPAILUT

Lisätiedot

Reiningkomitean kokous

Reiningkomitean kokous Reiningkomitean kokous 6 2016 4.7.2016 18:30 verkkokokous Koollekutsuja: Seppo Perkiö Kokouksen laji: SRL lajikomitean kokous Osallistujat: Seppo Perkiö, Arja Nikkinen, Pete Perkiö, Mia Weckman Estyneet:

Lisätiedot

TKR:n tapahtumapäivä 2.2. ELL Kira Kanerva

TKR:n tapahtumapäivä 2.2. ELL Kira Kanerva TKR:n tapahtumapäivä 2.2. ELL Kira Kanerva Ohjelmarunko Sääntöasiaa rokotuksista ja dopingista Kilpahevosen hyvinvointiasiaa Ennen kilpailukauden alkua tarkista ainakin seuraavat asiat Rokotukset Muutokset

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

NuoVo demovalmennus 12.8.

NuoVo demovalmennus 12.8. NuoVo demovalmennus 12.8. NuoVo - tapa toimia toisin! Oletteko kuullut kenestäkään, joka esittelee valmennusmenetelmiään julkisessa demovalmennuksessa? Me emme olleet kuulleet ja siksi päätimme kokeilla,

Lisätiedot

Vuoden 2011 parhaat haussa!

Vuoden 2011 parhaat haussa! Vuoden 2011 parhaat haussa! Pian on taas käsillä se hetki, jolloin PON-kerho voi ylpeänä onnitella menestyneitä jäseniään! Tietoja Paras PON 2011 -pisteistä kerätään heti vuoden alusta ja tulokset julkistetaan

Lisätiedot

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 25.- 29.07.2018 YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 2018 SHW 2017: Lähtöjä 953 Yleisöä 6650 Viisi kilpailupäivää 24.-29.07.2018 Suosittu yleisötapahtuma Tänä vuonna panostamme kilpailullisesti

Lisätiedot

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6,

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6, Infoa kilpailuista Kilpailujen tasot: Kilpailuharjoitus Seura- tai Green Card-jäsenyys osallistujilta suositeltavaa. Ratsastusasu vapaa, pitää kuitenkin olla ratsastussaappaat tai -kengät, ratsastushousut

Lisätiedot

Sanna Rassa- Salakka, hallituksen jäsen ja kouluratsastusvastaava

Sanna Rassa- Salakka, hallituksen jäsen ja kouluratsastusvastaava 1. YLEISTÄ SEURASTA Vesilahden Seudun Ratsastajat ry. (VESRA) on vuoden 2004 alusta toimintansa aloittanut ratsastusseura, joka on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) alainen. Seurassa on n. 165 jäsentä. Seura

Lisätiedot

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin.

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin. ISLANNINHEVOSET Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Kohderyhmä (Seurakilpailut, tallikilpailut, harjoituskilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille ja nuorille hevosille koulutustavoite

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Voimistelu liikuttaa!

Voimistelu liikuttaa! Materiaalit löytyvät osoitteesta https://voimistelu.kuvat.fi/kuvat/ salasana: rv2018 Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Tarkennus aikataulutukseen 14.8.2019. Merkkien suoritukset (pronssi, hopea ja

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014 Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014 (päivitetty 11.8.2014) Yleinen osa... 2 HENKILÖKOHTAISET MESTARUUDET... 3 Esteratsastus... 3 Kouluratsastus... 3 Kenttäratsastus... 4 JOUKKUEMESTARUUDET... 5 Esteratsastus...

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 Suomen Ratsastajainliitto ry KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 SISÄLTÖ: Kenttäcup 2019 Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailu, Avant Trophy 2019 Taitoluokka juniori- ja poniratsukoille,

Lisätiedot

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Ohjelma: Ranking pokaalien jako All around komitea 2017 Lisäykset lajisääntöihin vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Kauden 2018 kilpailut 2018 komitean jäsenet

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Netvisor-koulutukseen osallistuivat alueelta Marissa Henttinen ja Mila Munsterhjelm.

Netvisor-koulutukseen osallistuivat alueelta Marissa Henttinen ja Mila Munsterhjelm. ALUEJAOSTON KOKOUS 2/2019 Aika Paikka 18.2.2019 klo 18.00 21.05 Aapiskukko, Pälkäne Läsnä Marissa Henttinen 2(2) puheenjohtaja Tarja Kallio 2(2) sihteeri Mila Munsterhjelm 1(2) rahastonhoitaja, poissa

Lisätiedot

Sääntöjä on jälleen päivitetty

Sääntöjä on jälleen päivitetty 19.1. Kausi tärähtää käyntiin nyt ja heti. Ensimmäiset kilpailut ovat ovella. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan. Tehdään yhdessä alkavasta vuodesta lajimme kannalta merkittävä. Kilpailuja

Lisätiedot

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää

Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Rytmisen voimistelun merkkijärjestelmä Maaliskuu/kesäkuu 2019 Merkkijärjestelmä osaksi rytmisen kilpailujärjestelmää Kilpailutyyppien rinnalle erillinen testaamiseen perustuva merkkijärjestelmä. Kaikille

Lisätiedot

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea Esteseminaari 2016 Esteseminaari 2016 Valiomerkit 2015 Toimintasuunnitelma 2017 Talous Sääntömuutosehdotukset 2017 KS I ja KS III Kilpailukalenteri 2017 Kilpailujen hakuprosessi/päällekkäisyydet/kaupalliset

Lisätiedot

Hevosten lääkitys. Ylitarkastaja Henriette Helin-Soilevaara Evira

Hevosten lääkitys. Ylitarkastaja Henriette Helin-Soilevaara Evira Ylitarkastaja Henriette Helin-Soilevaara Evira Lääkkeet ja lainsäädäntö Eläinten lääkitsemisen lainsäädännöllä varmistetaan eläinten hyvinvointia, ihmisten ja eläinten terveyttä, elintarviketurvallisuutta

Lisätiedot

Kisan päivämäärä & kellonaika:

Kisan päivämäärä & kellonaika: ESTEKISA Kisan päivämäärä & kellonaika: Ilmoittautumisohjeet: Kisaan voivat osallistua kaikki korkeintaan 18-vuotiaat ratsastajat, joilla ei ole sijoituksia aluetason este- tai kenttäratsastuskisoista.

Lisätiedot

RAVIHEVOSEN KUNTOUTUS HOITOJEN JÄLKEEN! Jukka Hou(u

RAVIHEVOSEN KUNTOUTUS HOITOJEN JÄLKEEN! Jukka Hou(u RAVIHEVOSEN KUNTOUTUS HOITOJEN JÄLKEEN! Jukka Hou(u Hoitavan eläinlääkärin työ ei lopu siihen, e(ä vaiva on paikalliste(u ja hevonen piikite(y Hyvän ja huonon eläinlääkärin ero(aa usein kyky puu(ua hevosen

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 28.04.

Matkaratsastuskomitea 2014 28.04. 28.04. Paljon tapahtuu ratsastuksen ja matkaratsastuksen parissa juuri nyt. Innokas joukkio valmistelee parhaillaan matkaa Viroon Kurgjärvelle, jossa kilpaillaan viikonloppuna. Itsekin olen lähdössä mukaan,

Lisätiedot

Vuoden Koirat 2015 kilpailu

Vuoden Koirat 2015 kilpailu Vuoden Koirat 2015 kilpailu Yleistä Näyttelykoirakilpailussa koiran omistajan on oltava LeVeK ry:n jäsen. Muissa lajeissa koiran ohjaajan on oltava LeVeK ry:n jäsen. Vuoden Agilitytulokas ja Agilitykoira

Lisätiedot

TAMPEREEN RATSASTUSSEURAN PALKITSEMISJA PALKINTOSÄÄNNÖT 2011

TAMPEREEN RATSASTUSSEURAN PALKITSEMISJA PALKINTOSÄÄNNÖT 2011 TRSH TAMPEREEN RATSASTUSSEURAN PALKITSEMISJA PALKINTOSÄÄNNÖT 2011 SISÄLLYSLUETTELO sivut Keväällä rankinglistojen valmistuttua 1. KILPAILUAVUSTUKSET JA STIPENDIT 3-5 Kevätkokouksessa maaliskuussa 2. TRS

Lisätiedot

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week 2017 20-vuotisjuhlakilpailu Suomi 100 ja Mahdollisuuksien hevonen tapahtuma kaupungin läpi kulkeva paraati tekee paluun

Lisätiedot

Neljä parasta joukkuetta palkitaan rahapalkinnoin. Varat on tarkoitettu käytettäväksi esim. leirikoulua varten.

Neljä parasta joukkuetta palkitaan rahapalkinnoin. Varat on tarkoitettu käytettäväksi esim. leirikoulua varten. YLÄASTE KEILAA Uudistunut keilailukilpailu yläasteelle! Muodostakaa oma joukkueenne ja osallistukaa! Pääpalkinto 1350 euron stipendi. PALKINNOT: 1. 1350 2. 680 3. 500 4. 340 5.-10. Tavarapalkintoja Neljä

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2017 23.2.2017 Horse Show osallistumisoikeudet jaetaan kilpailukalenterin mukaisessa aikajärjestyksessä. Mikäli ratsukko on saavuttanut osallistumisoikeuden

Lisätiedot

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa.

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa. SÄÄNNÖT JA OHJEET 05.03.2015 1 YLEISTÄ Uusittu Amateur Tour tarjoaa kaikille harrastekilpailijoille mahdollisuuden Kilpailla Tähtien Kanssa Helsinki International Horse Show ssa 22.-23.10.2015 kiehtovassa

Lisätiedot

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan tehtävät: Ennen matkaa: -Palaverit järjestelyistä (liitto, mj-valmentaja, mahdolliset tukihenkilöt) -Maajoukkue leirillä esittäytyminen,

Lisätiedot

Helppo hevoset ( ), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 )

Helppo hevoset ( ), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) KILPAILIJATIEDOTE JA AIKATAULU Sunnuntai 21.8.2016 Luokka 1 3-taso Prix de Keravan Ratsastusseura ry, HELPPO Helppo hevoset (50+50+2), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) Klo 9.30-11 Koulukoe, FEI:n kenttäkilpailuohjelma

Lisätiedot

Kilpailusäännöt Yleinen osa KS Muutokset

Kilpailusäännöt Yleinen osa KS Muutokset Kilpailusäännöt Yleinen osa KS 1 2019 Muutokset Termit ja lyhenteet HEPPA-tietojärjestelmä Heppa-järjestelmä sisältää tiedot kaikista Suomeen rekisteröidyistä hevosista, ravikilpailuista ja hevosnäyttelyistä.

Lisätiedot

SRL Urheiluseminaari. Håkan Wahlman

SRL Urheiluseminaari. Håkan Wahlman SRL Urheiluseminaari Håkan Wahlman Muodon vaikutus ratsastettavuuteen. Ratsastettavuuden vaikutus muotoon. Mitkä asiat vaikuttavat? Mihin asioihin voi vaikuttaa? Mikä muoto? Hevosen käyttötarkoitus määrää

Lisätiedot

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi

Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi Kuopion Ratsastajat ry Oman seuran analyysi /7/7 Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 00, 0 % 80,0 % 60,0 %,6 % 0,0 %, % 0,0 % 0,0 % 7,9 % 7,9 %,6 %,6 % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:.6, Hajonta:0.86)

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

Aluekilpailusäännöt. Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008

Aluekilpailusäännöt. Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008 Aluekilpailusäännöt Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008 ALUEKILPAILUT Kilpailujen taso Kilpailut jaetaan tason mukaan seuraavasti: kilpailuharjoitus, seurakilpailut,

Lisätiedot

2005-2006. Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata.

2005-2006. Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata. 2005-2006 Keilahallit ovat nykyisin täynnä uusia asiakkaita, mutta heidän sitouttamisensa aktiivisiksi keilaajiksi on vaikeata. Kummikeilailun korvaava Frendi - Kisa alkaa. Mukaan on otettu tulokkaiden

Lisätiedot

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus

VIRALLINEN ILMOITUSTAULU Kilpailutoimiston seinällä. Paikka Ahveniston Moottoriradan ravintolarakennus KILPAILUKUTSU JA SÄÄNNÖT Kilpailun nimi: Momo Endurance Cup Ahvenisto Päivämäärä: 31.8.2013 Kilpailun arvo: Cup/Kansallinen Kilpailun järjestäjä Momo Racing Team ry Paikkakunta: Ahveniston moottorirata

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan:

Yleistä. Ponit arvostellaan viidessä eri ryhmässä säkäkorkeuden mukaan: Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat ratsuponit ja vuonohevoset. Ponin

Lisätiedot

VALJAKKOAJOKOMITEA PÖYTÄKIRJA 1_2019

VALJAKKOAJOKOMITEA PÖYTÄKIRJA 1_2019 Valjakkoajokomitean kokous Aika ke 9.1.2019 klo 18:00 Paikka Kalliotie 6 C 23, 01900 Nurmijärvi Läsnä, Ann-Katrin Finell, Heikki Heiskanen, Hannu Kalalahti, Ben Simonsén,, Poissa Janne Lappi 1. Kokouksen

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa.

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 1/2018 Moikka! Kirpeistä keleistä huolimatta kotimaan kisakausi on jo hyvässä vauhdissa. Uusi komitea on nimetty, ja nyt saatte vihdoin ensimmäisen tiedotteen. Odottelimme

Lisätiedot

Kilpailusäännöt, Yleinen osa (KS I) 2017

Kilpailusäännöt, Yleinen osa (KS I) 2017 Kilpailusäännöt, Yleinen osa (KS I) 2017 4 Käsitemääritelmiä 4.9. Hevonen / poni Hevosella tarkoitetaan näissä säännöissä myös ponia ja muita kavioeläimiä, jollei toisin mainita. 7 Kilpailija 7.2. Liikkuessaan

Lisätiedot

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019

HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 HELSINKI INTERNATIONAL HORSE SHOW KARSINTAJÄRJESTELMÄ 2019 CSN- luokat (5- taso) Tervetuloa kilpailemaan Helsinki International Horse Show:n kiehtovaan kansainväliseen ympäristöön Helsingin Jäähalliin

Lisätiedot

Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan

Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan Opas Nuvo-toiminnan käynnistämiseen voimisteluseurassa Nuvo-toiminnan tavoitteet Saada nuoret aktiivisiksi osallistujiksi seuratoimintaan Seura saa nuorista uusia

Lisätiedot

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa 20.11. Vuoden loppu on yhteenvedon aikaa. Liitto ynnää kautta kuluvana viikonloppuna Helsingissä. Palkitsemiset ovat jo alkaneet ja huhujen mukaan muutama mr-henkinen suomenhevonenkin on näinä päivinä

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy Avoin nuorille 4-7-vuotiaille hevosille ja poneille: Youngster Trophy Sarjakilpailusäännöt

Lisätiedot

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Motor Sport Weekend Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry

KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Motor Sport Weekend Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry KILPAILUN SÄÄNNÖT MOMO Motor Sport Weekend 2013 20.9.2013 Kilpailun arvo: Kansallinen Kilpailun järjestäjä: MOMO Racing Team ry Paikkakunta: Alastaro Cirkuit Loimaa I ALUSTAVA OHJELMA 4.9.2013 Kilpailun

Lisätiedot

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi.

1.1 Kirjaudu omalla tunnuksellasi Kipaan kilpailulisenssin numerolla ja salasanallasi. (MAKSUJÄRJESTELMÄ) Suomen Ratsastajainliitto on ottamassa käyttöönsä maksujärjestelmän Kipaan. Kun ilmoittaudut kilpailuun, niin kaikki maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Kilpailun loputtua saat

Lisätiedot

TIEDONKERUUKYSELYN SATOA

TIEDONKERUUKYSELYN SATOA FC HONKA ry STRATEGIAPROJEKTI 2014 TIEDONKERUUKYSELYN SATOA 4.6.2014 1. SAATTEEKSI Saimme strategiaprojektimme aloittaneen tiedonkeruuvaiheen kyselyihin 344 vastausta seuran piiristä ja sidosryhmiltämme.

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea tiedottaa

Matkaratsastuskomitea tiedottaa Matkaratsastuskomitea tiedottaa Paljon asiaa on kertynyt uuteen tiedotteeseen ja on hienoa saada tämä tietopaketti luettavaksenne. Lähiaikoina olemme saaneet erityisen hienoja uutisia maailmalta, sillä

Lisätiedot

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=...

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=... rinter - Kilpailukalenteri 1 of 5 30.5.2011 12:35 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Wiurilan Hevosurheilijoiden järjestämiin alue- ja kansallisentason valjakkoajokilpailuihin

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 KILPAILUKUTSU RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 Russimestaruus, Minirussimestaruus ja Superminirussimestaruus ratkaistaan vuonna 2013 neljässä osakilpailussa. Kilpailut ovat avoinna kaikille, mutta russponit ja

Lisätiedot

Tervetuloa. ratsastamaan!

Tervetuloa. ratsastamaan! Tervetuloa ratsastamaan! Miksi ratsastus? Hevoset ovat ihania. Siihen kiteytyy, miksi 170 000 suomalaista ratsastaa. Ratsastus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia harrastaa monin eri tavoin. Hevosen kanssa

Lisätiedot

Tiimiakatemia: Mikä ihmeen työpajabrandi?

Tiimiakatemia: Mikä ihmeen työpajabrandi? 23.8.2011 Vähäisen ilmoittautujamäärän vaivaama Kesäpäivä aloitettiin tavan mukaan aamukahvilla. Vaikka järjestäjien tunnelma ennen päivien alkua olikin ollut alavireinen, nousi tunnelma nopeasti, kun

Lisätiedot