Työskentelen tutkimuskoordinaattorina Tampereen yliopistossa kasvatustieteiden yksikössä. Työsuhde on määräaikainen ja päättyy 31.7.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Työskentelen tutkimuskoordinaattorina Tampereen yliopistossa kasvatustieteiden yksikössä. Työsuhde on määräaikainen ja päättyy 31.7."

Transkriptio

1 Hanna Vilkka Valtiotieteen tohtori/sosiologia Possentie 1 A Hämeenlinna . hanna.vilkka@uta.fi CURRICULUM VITAE KUKA OLEN? Hanna Vilkka (synt. 1966) Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa pääaineena sosiologiaa opiskellut valtiotieteiden tohtori. Olen opettaja, tietokirjailija/oppikirjantekijä, kolumnisti ja yrittäjä. Akateeminen ura on alkanut vuonna 1996 perustutkinto-opiskelijana Kuopion yliopistossa. SItä ennen olen toiminut 10 vuotta erityisesti pukuompelijana, uimaopettajana, uinninvalvojana ja liikuntarajoitteisten uimaopettajana sekä koulunkäyntiavustajana. Työskentelen tutkimuskoordinaattorina Tampereen yliopistossa kasvatustieteiden yksikössä. Työsuhde on määräaikainen ja päättyy Toimintaani asiantuntijana, kouluttajana, sisällöntuottajana ja tutkijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana kuvaa monialaisuus, sisäinen yrittäjyys, ongelma- ja ratkaisukeskeisyys, osaamis- ja tutkimusperustaisuus, tiedon ja taidon yhdistäminen sekä vuorovaikutus ja yhteistoiminta.

2 1. KORKEAKOULUOPINNOT 1998 Yhteiskuntatieteiden maisteri, 181 opintoviikkoa/ pääaine sosiologia (Kuopion yliopisto/ Sosiaalipsykologian ja sosiaalipolitiikan laitos) Pro-gradutyön aihe Yhteiskunnan intervention merkitys transseksuaalisuuteen. Arvosana eximia cum laude approbatur Valtiotieteiden tohtori/ pääaine sosiologia (Helsingin yliopisto/ Valtiotieteellinen tiedekunta/ Sosiologian laitos) Väitöstutkimuksen aihe Keho. Omaa sukupuolta koskevan tiedon ja ymmärryksen muotoutumisen perusta transsukupuolisilla. Arvosana cum laude approbatur. 2. KORKEAKOULUOPINTOJEN RAKENNE Laudatur-opinnot ja tohtorintutkinto: Sosiologia Aineopinnot: Suomen kirjallisuus Perusopinnot: Aikuiskasvatustiede, sosiaalipsykologia, filosofia Yksittäisiä opintoja: Suomen historia, ammatillisen opettajan pedagogisia opintoja näyttötutkinnossa suoritettuna 16 op. 3. TYÖKOKEMUS Sivutoiminen tuntiopettaja Mercuria Business Schoolissa, Lahden ammattikorkeakoulussa, Maanpuolustuskorkeakoulussa, Helsingin seudun kesäyliopistossa kesä Valtion hallinnon harjoittelija/ Tutkimusapulainen, Sisäministeriö/ Poliisiammattikorkeakoulu Päätoiminen tuntiopettaja Espoon-Vantaan ammattikorkeakoulu/ Mercuria Business School, Sivutoiminen tuntiopettaja Lahden ammattikorkeakoulu/ Yhteiset opinnot, Maanpuolustuskorkeakoulu, Helsingin seudun kesäyliopisto, Tilastokeskus, Lahden ammattikorkeakoulu/ Muotoiluinstituutti, muotoilun erikoistumisopinnot 2004 Päätoiminen tuntiopettaja Lahden ammattikorkeakoulu/ Matkailu-instituutti/ Muotoiluinstituutti, muotoilun erikoistumisopinnot, Sivutoiminen tuntiopettaja Maanpuolustuskorkeakoulu, Helsingin seudun kesäyliopisto Tutkija, Helsingin yliopisto/ Valtiotieteellinen tiedekunta, Sosiologian laitos 2005 alkaen päätoiminen vapaa tutkija ja tietokirjailija, sivutoiminen luennoitsija Metropolia ammattikorkeakoulu, kulttuurialat, teollinen muotoilu (Muotoilu&Kulttuuri, Havainnointitaidot muotoilijan työvälineenä, Aikuisten opinnäytetöiden ohjaus) Helsingin seudun kesäyliopistossa monialainen opintojakso "Tutki ja kehitä: Perusvalmiudet opinnäytetyöhön." Helsingin seudun kesäyliopistossa monialainen opintojakso "Tutki ja kehitä: Perusvalmiudet opinnäytetyöhön."

3 Kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät, syventävät opinnot, Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitos, Hämeenlinna Metropolia ammattikorkeakoulu muotoilun koulutusohjelma, tutkimukselliset opinnot Tekstiili/Teollinen muotoilu /Sisustussuunnittelu ja aiheseminaarit eteenpäin Metropolia ammattikorkeakoulu liiketalouden, tutkimus- ja kehittämistyön opetus, sivutoiminen tuntiopettaja eteenpäin Hämeenlinnan opettajankoulutus kandiopintojen kvalitatiiviset menetelmät sekä kanditöiden ja pro gradu-töiden ohjaus Tampereen yliopisto, kasvatustieteen yksikkö, yliopisto-opettaja, määräaikainen Tampereen yliopisto, kasvatustieteiden yksikkö, yliopistonlehtori, määräaikainen Tampereen yliopisto, kasvatustieteiden yksikkö, tutkimuskoordinaattori, määräaikainen Työnkuvaan on kuulunut: Opetus monialaisissa ryhmissä aineina tutkimusmenetelmät, sosiologia, filosofia, opinnäytetöiden ohjaus, opinnäytetyöohjaajien koulutus, muotoilun tutkimus Kehittämistoiminta: opinnäytetyöprosessien rakentaminen ja kehittäminen, tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön jalkauttamiseen osallistuminen sekä sisällöntuotanto verkkoympäristöön. Työnkuvaan yliopisto-opettajana ja yliopistonlehtorina kuuluvat kasvatustieteen perusopintojen opintokokonaisuuksia, metodologian opetus aine- ja syventävissä opinnoissa, pro-gradutöiden ohjausta ja tarkistusta sekä osallistuminen opetussuunnitelmatyöhön metodologian opetuksen osalta lukuvuonna Tutkimuskoordinaattorina strategia- ja laatutyö, jatkotutkintokoulutuksen kehittäminen, tutkimusverkostoituminen. Opetukseni keskeiset aihealueet: Opetus, oppiminen, ohjaus, koulutus ja kasvatus erityisesti kasvatussosiologisena ja -filosofisena kysymyksinä. Laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät, tutkimusotteet/lähestymistavat, aineiston keräämisen tavat, analyysitavat ja tulosten tulkinta. Tieteellinen luku- ja kirjoitustaito, tieteellinen keskustelu ja opponointi. Seksuaalisuus ja sukupuoli koulussa erityispedagogisena kysymyksenä. Yhteiskunnan muutos ja niiden merkitys sosiologisena kysymyksenä. Temperamentti kasvatuspsykologisena kysymyksenä. Meneillään päätoimen ohessa:

4 Aalto yliopisto, Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen väitöskirjan ohjaus Työelämäkoulutus yrittäjänä aiheista sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus, seksuaalinen häirintä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, toiminnallisen opinnäytetyön konsultointi eri ammattikorkeakouluissa ja ohjaajakoulutus kouluttajakumppanina FM, suomen viestinnän lehtori Tiina Airaksinen Aalto-yliopisto Yhteiskunnallinen vaikuttaminen: Peruskoulun verkko-opetusmateriaalin sisällöntuotanto seksuaali- ja terveyskasvatuksen alalta teemalla Sukupuoli ja seksuaalisuus koulussa. Yhteistyökumppanina nuorisopsykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala-Heino Tampereen yliopiston lääketieteen yksiköstä, Tampereen kaupunki, MLL Hämeen piiri Arvokas seksuaalisuuteni - Opettajan multimediaopas terveystietoon Kirjahanke kirjan toimittajana: Ajattelun aineita Kiinnostuksen kohteet ja tutkimusalat yhteiskuntatieteellisestä, kasvatustieteellisestä ja filosofisesta näkökulmasta: Kasvatussosiologia ja kasvatusfilosofia painottuneena sukupuoli- ja seksuaalikasvatukseen Monikanavaiset oppimisympäristöt Luokanopettajuus ja luokanopettajakoulutuksen kehittäminen sekä opettajan työhön vaikuttavat arvo-orientaatiot Temperamentti osana opetusta ja oppimista Ammattietiikka, Tutkimusetiikka Erilaisuus hyvinvointina ja yhteisön voimavarana Sukupuolitietoisuus ja tasa-arvo (koulutuksessa ja työelämässä) YHteiskunnan muutos, ammatillinen asiantuntijuus ja ammatti-identiteetti (aiheina esim. ammatilliset selonteot, juoru työyhteisössä ja paikallisen moraalin tarkistajana, roolinotto ammatti-identiteetin muokkaajana, työyhteisön sukupuolen ja seksuaalisuuden tasa-arvokysymykset, yhdenvertaisuus) Yksilöllinen ja yhteisöllinen toiminnallisuus, harjaantuneisuus ja taito asiantuntijaksi ja asiantuntijayhteisöksi kehittymisessä Muotoilu ja yrittäjyys sosiaalisena, yhteiskuntaa ylläpitävänä, muuttavana ja luovana ilmiönä yhteiskunnassa Palvelumuotoilun tutkimus ja menetelmät sekä soveltaminen oppimisympäristön rakentamisessa

5 Tutkimusmenetelmissä kiinnostukseni kohteet: Laadulliset tutkimusmenetelmät (havainnointimenetelmät tekstissä, kuvassa, toiminnassa; haastattelumenetelmät yksilö- ja ryhmähaastatteluna) Kvantitatiivinen tutkimus (erityisesti teorialähtöisen mittarin tekeminen ja tulosten kontekstisidonnainen ja yleinen tulkinta) Tutkimusotteet ja lähestymistavat: Fenomenologia, sosiosemantiikka, toimintatutkimuksen soveltaminen, etnografia erityisesti kasvatuksen ja liiketalouden tutkimuksen menetelmänä, triangulaatio, designtutkimus sekä taiteen tutkimus (erityisesti visuaalinen etnografia) 5. TIETEELLISET JULKAISUT Vilkka, H Keho: Omaa sukupuolta koskeva tiedon ja ymmärryksen muotoutumisen perusta transsukupuolisilla. Helsingin yliopisto, Helsinki University Printing House: Helsinki. (187 sivua) 6. OPPIKIRJAT Vilkka, H. & Airaksinen, T Osviitaksi opinnäytetyöhön. Opas ammattikorkeakoulussa tehtävän opinnäytetyön tekemiseen. Sarja B: 14 Opetusmonisteet. Helsinki: Mercuria Business School. Vilkka H. & Airaksinen, T Opinnäytetyö ja sen ohjaaminen. Opas ammattikorkeakoulussa tehtävän opinnäytetyön ohjaamiseen. Sarja B: 19 Opetusmonisteet. Helsinki: Mercuria Business School. Vilkka, H. & Airaksinen, T Toiminnallinen opinnäytetyö. Helsinki: Tammi. (168 sivua) Vilkka, H. & Airaksinen, T Toiminnallisen opinnäytetyön ohjaajan käsikirja. Helsinki: Tammi. (119 sivua) Vilkka, H Tutki ja kehitä. Helsinki: Tammi. (188 sivua) Vilkka, H Tutki ja havainnoi. Helsinki: Tammi. (140 sivua) Vilkka, H Tutki ja mittaa. Helsinki: Tammi. (189 sivua) Vilkka, H Sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen. Jyväskylä: PS-kustannus. (200 sivua) Vilkka, H Seksuaalinen häirintä. Jyväskylä: PS-kustannus. (207 sivua) Vilkka, H Sukupuolitettu temperamentti. Verkkokirja (julkaissut SoFia, myynnissä itunes)

6 7. REFEREE-ARTIKKELIT Vilkka, H. & Vilkka, V-M "Modernin murroksen merkkejä. Internet-opetus ja ammattikorkeakoulu". Teoksessa Sähköinen Okeanos. Tutkimus, opetus ja Internet. Kuopion yliopiston selvityksiä E. Yhteiskuntatieteet 13. Kuopio: Kuopion yliopisto. Vilkka, H "Halun ja järjen sinfonia." Teoksessa Minän ja maailman liha. Toimittaneet Inkeri Sava, Mika Hannula, Pirkko Anttila & Karolina Kiil. Hamina: AKATIIMI Oy. (96 103) Vilkka,H Kaikki asiakkaat eivät ole heteroja. Tesso. Sosiaali- ja terveyspoliittinen aikakauslehti 8/2010. Helsinki: Sosiaali- ja terveysministeriö/terveyden ja hyvinvoinnin laitos. (20 21) Vilkka, H., Hämäläinen, K. & Miettinen, S Tunnetko asiakkaasi unelmat? Palvelumuotoilu työkirja. Helsinki: Teknologiainfo Teknova Oy. Vilkka, H. & Syrjäläinen, E Sukupuolen ja temperamentin merkitys koulun toimintakulttuurissa. Tiedepolitiikka 3/ MUUT ARTIKKELIT/TYÖPAPERIT Vilkka, H Semioottinen sosiologia, muotoilu ja merkitykset. Lyhyt oppimäärä semioottiseen sosiologiaan. vilkka.fi/sofia: SoFia. Vilkka, H Ammatillinen identiteetti. Ammatillinen identiteetti sosiaalisena identiteettinä. vilkka.fi/sofia: SoFia. Vilkka, H Muotoilu merkitysten maailmassa. vilkka.fi/sofia: SoFia. 9. REFEREE-ARVIOINNIT Vilkka, H Seksuaalisen ruumiin tutkimus antiikista nykypäivään. Sosiologia-lehti nro 1/2008, 45. vuosikerta. Arviointi teoksesta Kinnunen, T. & Puuronen, A. (toim.) Seksuaalinen ruumis. Kulttuuritieteelliset lähestymistavat. Gaudeamus, Helsinki 2006 (347 sivua). (70 71) Vilkka, H Koulutuksen sukupuoliset toimijat. Sosiologia-lehti 4/2009. Arviointi teoksesta Ojala, H., Palmu T. & Saarinen, J. (toim.). Sukupuoli ja toimijuus koulutuksessa. Tampere: Vastapaino s. ( ) Vilkka, H Tutkimuksellinen lukeminen toimintaa ohjaavana taitona. Teoksesta Hurting et al. Ajattele itse! Jyväskylä: PS-kustannus. Sosiologia 3/ KOLUMNIT Kolumnisti Hämeen Sanomien Vierailija-pastalla vuodesta aiheista sukupuoli, seksuaalisuus, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, kasvatus., yhteistoiminta. Kirjoitusvuoro kerran kuussa.

7 11. SOSIAALINEN MEDIA hanna.vilkka.fi on blogi, jossa julkistan luentomateriaalini ja esityksiäni opiskelijoiden tuotoksia heidän luvallaan sekä tutkimukseeni liittyviä työpapereita. Blogin kautta tiedotan myös opiskelijoita. Facebook Hämeen Sanomien verkkosivustolla otsikolla "Asiallisesti ottaen" 12. JÄSENYYDET Suomen tietokirjailijat ry Tutkijaliitto ry Westermarck seura Tieteentekijöiden liitto, Tampereen yliopiston tieteentekijät ry (AKAVA) 13. MYÖNNETYT APURAHAT JA STIPENDIT Apurahan myöntäjä, Vuosi, Tarkoitus, Myönnetty summa euroina Seksuaalinen tasavertaisuus ry, 1998, Väitöskirjan käynnistäminen, 1700 Päijät Hämeen Kulttuurirahasto, 2004, Väitöskirjan viimeistely, 3000 Helsingin yliopisto, 2004, Väitöskirjatyön viimeistely, 3300 Suomen tietokirjailijat ry, 2004, Luova kirjoitustyö/ Tutki ja kehitä -oppikirja, 2500 Kansan Sivistysrahasto/ Tammen rahasto, 2005, Luova kirjoitustyö/ Tutki ja kehitä -oppikirja,1500 Suomen tietokirjailijat ry, 2005, Luova kirjoitustyö/ Tutki ja havainnoi -oppikirja, 2500 Suomen tietokirjailijat ry, 2007, Laiteapuraha tietokoneen hankintaan, 1000 Suomen tietokirjailijat ry, 2007, Luova kirjoitustyö/ Lasten tietokirja, 3000 Suomen tietokirjailijat ry, 2010, Luova kirjoitustyö, puolivuotisapuraha, Sukupuolitettu temperamentti -kirjaan, Suomen tietokirjailijat ry, 2010, Matka-apuraha aineiston keräämiseen Seksuaalinen häirintä -kirjaan 243 euroa

8 14. AKATEEMISET OPINNÄYTTEET/ Arvioinnit A. Väitöskirjat/Lisensiaattityöt TaM Karolina Kiil, "Kielletyt kuvat suomalais- ja virolaisnuorten piirtämällä esittämät kielletyt kuvat, Taideteollinen korkeakoulu, Taidekasvatuksen osasto. Väitöskirjan esitarkastus Tarja Ruoholinna-Jakonen, Positiivisen muutoksen mahdollisuus. Koulutusorganisaation lähiesimiesten käsityksiä/ näkemyksiä muutoksesta oppivan organisaation näkökulmasta. Lisensiaattityön alkutarkastus B. Pro gradu -tutkielmat Minna Piispanen, "Inspiraatio untako vain?, Taiteen maisterin tutkinto, Aalto-yliopisto, Taideteollinen korkeakoulu, (1. tarkastaja) Teuvo Moilanen, "Äänestyslaitteistojen käyttö suomalaisten korkeakoulujen luento-opetuksessa. Käytön laajuus, käyttötavat sekä opettajien opetustavoitteet ja pedagogiset odotukset. Tampereen yliopisto, Kasvatustieteen yksikkö 2012 (2. tarkastaja) Sonja Issuan kasvatustieteen pro gradu -työ aiheesta "Tapahtuipa kerran kaukaisessa maassa..." - narratiivinen tutkimus vaihdosta palanneiden matkakertomuksista. Tampereen yliopisto, Kasvatustieteen yksikkö (1. tarkastaja) Elina Mäntylä: Autiotalossa. Taideperustainen tutkimus paikkakokemuksesta. Taiteen maisterin tutkinto, Aalto-yliopisto, Taideteollinen korkeakoulu, (2. tarkastaja) Marttila, Heta & Irina Pesonen, Lapsen keskinäisen sosialisaation ilmeneminen leikissä, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Roesler, Jürgen, Kuvataiteen ja ympäristötiedon integrointia. Projektina avaruuden ja elämän edellytysten kartoittaminen tokaluokkalaisten kanssa, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Saari, Paula, Löytyykö tilaa moninaisuudelle? Seksuaali- ja sukupuoli-identiteettien rakentuminen koulussa lukio-opettajien näkemänä, Leikki on lapsille uusi maailma, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, tarkastaja) Tanhua-Piiroinen, Erika, Tuntopalautejärjestelmä peruskoulun fysiikan opetuksessa, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, (1. tarkastaja) Heino, Hannamari, Miksi gradu ahdistaa? Tarinoita graduahdistuksesta ja graduprosesseista. Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, (2. tarkastaja) Kurkimäki, Tero, Opettajuuden tarkastelua koskemattomuuden ja uudenlaisen vuorovaikutussuhteiden näkökulmasta, tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, (2. tarkastaja) Sovelius, Niina & Otranen, Sonja: Liikunnan ja musiikin aktiiviharrastuksen merkitys koulumenestykseen, Pro gradu -tutkielma tulossa arviointiin keväällä 2013

9 Mäkinen, Anna & Teikari, Kirsi: Seksuaalikasvatus koulussa, Pro gradu -tutkielma tulossa arviointiin keväällä 2013 Sainio, Ida & Tuulio, Varpu: Liikunnan arvioinnin merkitys liikuntamotivaatioon Liikunnan arvioinnin merkitys liikuntamotivaatioon, Pro gradu -tutkielma tulossa arviointiin keväällä 2013 D. Kandidaattitutkielmat Linnalaakso, Aaro &Hämäläinen Vili, Kuvaamisen taidosta kohti kuvallista ajattelua. Kuvataiteen polku peruskoulun opetussuunnitelmien perusteissa. Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Koistinen, Emmi & Ilvesoksa, Laura, Kodin ja koulun yhteistyö - sen merkitys ja haasteet opettajan työssä, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Wallen, Emmi & Tamminen, Anna, Opettajien kokemuksia lastensuojeluilmoituksen tekemisestä ja kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Jääskeläinen, Ilkka, Seppo ja Ismo seikkailisivat kuussa. Millaisia kirjoja kuudesluokkalaiset tahtoisivat lukea?, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Roesler, Jürgen, Kuvataideopetus peruskoulun piirissä. Kuvataidetta opettavat ovat monien valintojen edessä, Marttila, Heta, Leikki on lapsille uusi maailma, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Seppänen, Katri & Vihanto, Maija, Wikit yhteistoiminnallisen oppimisen välineenä. Tapaustutkimus 6-luokkalaisten sosiaalisen median luokkahuonekokeilusta, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Pesonen, Irina, Leikki on lapsille uusi maailma. Sosiaaliset ja emotionaaliset ulottuvuudet luokkalaisten koululaisten leikeissä, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Marttila, Heta, Leikkipedagogiikkaa koulussa 1. ja 2. luokkalaisten kokemuksia Kaupunkileikistä, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Otranen, Sonja & Sovelius, Niina, Enemmän aikaa liikkua! Mikä motivoi neljäsluokkalaisia koulun liikuntatunneilla Hämeenlinnan normaalikoulussa, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Weltheim, Katariina & Rossi, Kristiina, Hei me sävelletään,tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja) Kuukanen, Suvi, Lukuharrastajana olen aika neutraali. Tapaustutkimus 6. luokkalaisten lukuharrastuksen laadullisista ominaisuuksista ja niiden vaikutuksista äidinkielen kielitaidon osaamiseen, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, luokanopettajakoulutus, (1. tarkastaja)

10 Halmevuo, Riikkka, Kohti vaikuttavampaa seksuaalikasvatusta. Lukion toisen vuosikurssin oppilaiden näkemyksiä seksuaalikasvatuksesta. Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, Elinikäinen kasvatus ja oppiminen, 2013 (1. tarkastaja) Partanen, Sara & Ruusunen, Petra, Osallisuus opetussuunnitelmatyössä yliopisto-opettajien kertomana, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, Elinikäinen kasvatus ja oppiminen, 2013 (1. tarkastaja) Kipponen, Annina, Tarinoita opiskeluhyvinvoinnista. Vuorovaikutuksella ja ohjauksella hyvinvointia tukemaan Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, Elinikäinen kasvatus ja oppiminen, 2013 (1. tarkastaja) Kankare, Ronja, Maahanmuuttajien kokemuksia Valma-koulutuksesta, Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden yksikkö, Elinikäinen kasvatus ja oppiminen, 2013 (1. tarkastaja) D. Opinnäytteet ammattikorkeakoulussa vuosina Keskimäärin 30 opinnäytettä vuodessa aloina liiketalous, muotoilu, hotelli- ravintola ja matkailu vuosina TOIMINNALLINEN OPINNÄYTETYÖ VS. TUTKIMUSOPINNÄYTETYÖ/ OPINNÄYTETYÖOHJAAJIEN MONIALAISET KOULUTUSTILAISUUDET SEURAAVISSA AMMATTIKORKEAKOULUISSA Laurea ammattikorkeakoulu, Tuusula; Espoon-Vantaan ammattikorkeakoulu, Martinlaakso; Lahden ammattikorkeakoulu, Matkailu instituutti; Humanistinen ammattikorkeakoulu, Helsinki; Savonia ammattikorkeakoulu, Iisalmi; Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu, Lappeenranta; Maanpuolustuskorkeakoulu, Santahamina; Poliisiammattikorkeakoulu, Espoo; Turun ammattikorkeakoulu, Turku; Helsingin seudun kesäyliopisto, Helsinki; Novia-ammattikorkeakoulu, Turku; Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkeli; Oulun ammattikorkeakoulu, Oulu; Kajaanin ammattikorkeakoulu, Kajaani; Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Kouvola; Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasa; Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopio; Laureaammattikorkeakoulu, Hyvinkää liiketalous P2P-ohjelma; Haaga-Helia ammattikorkeakoulu; Satakunnan ammattikorkeakoulu, Pori; Metropolia ammattikorkeakoulu, Myyrmäki; Hämeen ammattikorkeakoulu, Visamäki; Itä-Karjalan ammattikorkeakoulu, Joensuu Ohjaajakokemus eri alojen opinnäytetöissä: Espoon-Vantaan ammattikorkeakoulu: liiketalous; Lahden ammattikorkeakoulu: hotelli-, ravintola-, matkailuala, muotoilu, multimedia, sosiaali- ja terveysala; Metropolia ammattikorkeakoulu: teollinen muotoilu, sisustussuunnittelu, yrityspainotteinen vaatetussuunnittelu, sisutuspainotteinen tekstiilisuunnittelu; Tampereen yliopisto: luokanopettajakoulutus ja elinikäinen oppiminen; Aalto yliopisto: taidekasvatus

Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS

Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS KUKA OLEN? Olen Hanna Vilkka (synt. 1966) Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa pääaineena sosiologiaa opiskellut valtiotieteiden tohtori.

Lisätiedot

Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS

Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS Hanna Vilkka ANSIOLUETTELO/VASTAAVA SELVITYS KUKA OLEN? Olen Hanna Vilkka (synt. 1966) Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa pääaineena sosiologiaa opiskellut valtiotieteiden tohtori.

Lisätiedot

Valtiotieteiden tohtori, 6 vuotta (2000-2006), Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta, pääaine sosiologia.

Valtiotieteiden tohtori, 6 vuotta (2000-2006), Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta, pääaine sosiologia. CURRICULUM VITAE HANNA VILKKA, synt. 1966 TYÖELÄMÄNTAITONI Ongelmanratkaisukyky, systemaattinen ajattelu ja sisällöntuotanto, tutkimus- ja kehittämismenetelmät, taito oppia uutta, taito tulla toimeen hyvin

Lisätiedot

Yliopistopedagogiikka, peruskurssi 10 op (pedagogiikkaan painottuva opintokokonaisuus)

Yliopistopedagogiikka, peruskurssi 10 op (pedagogiikkaan painottuva opintokokonaisuus) CURRICULUM VITAE HANNA VILKKA, synt. 1966 TYÖELÄMÄNTAITONI Ongelmanratkaisukyky, systemaattinen ajattelu ja sisällöntuotanto, tutkimus- ja kehittämismenetelmät, taito oppia uutta, taito tulla toimeen hyvin

Lisätiedot

Päätoiminen tuntiopettaja / 1600h vuodessa (työsuhde määräaikainen)

Päätoiminen tuntiopettaja / 1600h vuodessa (työsuhde määräaikainen) OPETUSANSIOT Hanna Vilkka synt. 1966 OPETUSTYÖSSÄ HANKITTU KÄYTÄNNÖN KOKEMUS a) Työskentely päätoimisesti opetustehtävissä: TAMPEREEN YLIOPISTO, KASVATUSTIETEIDEN YKSIKKÖ Yliopisto-opettaja 1.8.2011-31.7.2012

Lisätiedot

Tohtorit työelämässä. Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1

Tohtorit työelämässä. Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1 Tohtorit työelämässä Yliopettaja Pirjo Saaranen Haaga Instituutin ammattikorkeakoulu Malmin liiketalousinstituutti 1.4.2003 1 Ammattikorkeakoulut yleisesti Suomessa on 29 ammattikorkeakoulua, joiden koulutusalat

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opintonsa 2009-2010 aloittaneet opiskelijat, opetussuunnitelma 2009-2010) 1 KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP I KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT SEKÄ ORIENTOIVAT

Lisätiedot

Kandidaatin tutkinnon rakenne

Kandidaatin tutkinnon rakenne Kandidaatin tutkinnon rakenne ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS 2016 2020 KANDIDAATIN TUTKINNON RAKENNE 180 op op Kieli-, viestintä ja orientoivat opinnot 20 Kvo Orientoituminen opintoihin (HOPS) ja opiskelutaitojen

Lisätiedot

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma

ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma ERITYISPEDAGOGIIKAN KOULUTUS (EP), opetussuunnitelma 2014-2017 Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op I Kieli- ja viestintäopinnot sekä orientoivat opinnot, 20 op: KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Kysely korkeakoulutustarpeista

Kysely korkeakoulutustarpeista Kysely korkeakoulutustarpeista Kyselyn perustiedot Kysely oli auki webropolissa: 5. 8.5 Kyselyä kampanjoitiin somessa ja verkostoissa Vastauksia 8.5.2018 / 107 kpl:tta Minkälainen pohjakoulutus sinulla

Lisätiedot

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi?

Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Oletko aloittanut kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) opinnot ennen 1.8.2012 ja haluat jatkaa opintojasi? Uudet tutkintovaatimukset tulevat voimaan 1.8.12. Lue, miten jatkat opintojasi.

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto 180 op Tavoite Kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon tavoitteena käsityönopettajan koulutuksessa on antaa opiskelijalle perustiedot käsityön kentästä, materiaaleista

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 02.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 02.02.2012 1( 21) Koko maa 12 / S 02.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 32 2 5 79 7 98 1 1

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 21) Koko maa 12 / S 0.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 2 61 9 104 9 1 6 3 99

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 13.01.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 13.01.2012 1( 21) Koko maa / S.. ( ) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology. sijaiset hakijat Kaikki hakijat.

Lisätiedot

Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III. OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010. Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM)

Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III. OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010. Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM) Martti Raevaara 24.5.2007 Virta III OPETUSSUUNNITELMA lukuvuosille 2007-2010 Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma Virta@ -koulutus (TaM) Virt@ -koulutuksen opinnot johtavat taiteen maisterin tutkintoon

Lisätiedot

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 15.03.2013 1( 21) Koko maa

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 15.03.2013 1( 21) Koko maa / S.. ( ) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Utbildningsprogrammet för hälsofrämjande Utbildningsprogrammet i avancerad klinisk vård. sijaiset hakijat

Lisätiedot

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 30) Koko maa

AKYH Ammattikorkeakoulujen aikuisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO ( 30) Koko maa / S.. ( ) Centria ammattikorkeakoulu - Centria yrkeshögskola Centria ammattikorkeakoulu - Centria yrkeshögskola, Kokkola- Pietarsaaren yksikkö, Pietarsaari Sosiaalialan koulutusohjelma. sijaiset hakijat

Lisätiedot

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla.

OPINTONSA ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman muutokset näkyvät vahvennetulla fontilla. 1 VARHAISERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (VEO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

Taidekasvatuksen tutkimusmenetelmät

Taidekasvatuksen tutkimusmenetelmät Taidekasvatuksen tutkimusmenetelmät Tiina Pusa 12.9.2015 Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Kurssiohjelma 12.9. Orientaatio. Kurssin sisällöt, tavoitteet ja tehtävät. 19.9. Arkistotutkimuksen

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatustiede, Vanhoilla tutkintovaatimuksilla opintoja jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka

Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 1 Osviitaksi opinnäytteeseen Hanna Vilkka 21.11.2017 Kuva: Hanna Vilkka, Kivimuseo, Vapriikki 2 Lue: Ammattikasvatuksen aikauskirja Kasvatus & Aika Kasvatus-lehti Aikuiskasvatus-lehti Journal of Education

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna GRADUINFO TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2013-2014 GRADUINFO 23.4.2013 SEMINAARIEN AIKATAULU seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38 (16.9.

Lisätiedot

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo ,

lähtijöistä EU EUC YLIOPISTOT Lappeenrannan teknillinen yo , ERASMUS OPISKELIJA-APURAHAT (SMS) 2008-09 170 / vaihtokk, kk Keskim EU lähtijöistä (2v (2v vaihdon 08/09 lähtijöistä 2007-08 EU toteuma) toteuma) kesto, kk 07/08 + OPM 29582 Helsingin kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Kumppanuusfoorumi Tampere 25.8.2016 Pia Kola-Torvinen Opetushallitus Suomessa varhaiskasvatuksella on pitkä ja vahva historia Pojat leikkimässä

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 8.11.2013

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 8.11.2013 Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Sairaanhoitajakoulutus Diakonia-ammattikorkeakoulu Pieksämäki 40 Hämeen ammattikorkeakoulu Lahdensivu 30 Karelia ammattikorkeakoulu Joensuu 30 Laurea ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Lähiopetus Monimuoto-opetus (=puhelinvälit-teisesti ja kirjeitse) Verkko-opetus EduWeb ympäristössä

Lähiopetus Monimuoto-opetus (=puhelinvälit-teisesti ja kirjeitse) Verkko-opetus EduWeb ympäristössä 1 HY/ Päivitetty 19.4.2017 Lehtori Pirkko Raudaskosken opetusura yliopistossa Opettajanurani käynnistyi yliopistossa toimiessani syyslukukausina 1992 ja 1995 Kasvatustieteen laitoksella aikuiskasvatustieteen

Lisätiedot

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut Tohtoreiden uraseurannan tulokset Urapalvelut Aarresaaren uraseuranta Aarresaari-verkosto on suomalaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto, johon kuuluu 12 yliopistoa Aarresaari

Lisätiedot

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 %

Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan Opisk. / opettajat 200 % Arcada Nylands svenska yrkeshögskolan 20 15 10 5 Diakonia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Hlökunnan kv liikkuvuus /päätoim. opettajat ja tki henkilökunta Haaga Helia ammattikorkeakoulu 20 15 10 5 Humanistinen

Lisätiedot

Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov

Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov Kieli- ja viestintäopinnot 8 ov Y 1 Äidinkieli 4 OV Y 1.1 63054 63055 Äidinkielen puhe- ja ilmaisutaito osa 1 (63054) osa 2 (63055) Y 1.2 63056 Tieteellinen kirj. ja harjoitusaine Luennot 1 ov (63057)

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 1 Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 09.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 09.02.2012 1( 21) Koko maa 12 / S 09.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 44 47 3 64 10 108 85

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 14.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 14.02.2012 1( 21) Koko maa 12 / S 14.02.12 1( 21) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology 73 63 3 91 43 15 164

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2007-2009) KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP I KIELI- JA VIESTINTÄOPINNOT SEKÄ ORIENTOIVAT OPINNOT (20 op) KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun

Lisätiedot

Chydenius-instituutti Kokkolan yliopistokeskus

Chydenius-instituutti Kokkolan yliopistokeskus Chydenius-instituutti Kokkolan yliopistokeskus On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistot, jotka tuovat alueelle

Lisätiedot

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN

Kasvatustieteiden laitos Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN Opettajankoulutuslaitos LUKUVUODEN 2018-2019 PRO GRADU- SEMINAARIRYHMIIN HAKEMINEN TUTKIMUSALUEET Suositellaan opinnäytetutkielmien sijoittumista Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tutkimuksen

Lisätiedot

Curriculum Vitae 2016

Curriculum Vitae 2016 Curriculum Vitae 2016 Enni Annika Kiiski (os. Sjöblom) Proviisori, yliopisto-opettaja, jatko-opiskelija Farmasian tiedekunta, HY Farmakologian ja lääkehoidon osasto Kliinisen farmasian ryhmä / Sosiaalifarmasia

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Merja Anis. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Sosiaalityö

PROFESSORILUENTO. Professori Merja Anis. Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta. Sosiaalityö PROFESSORILUENTO Professori Merja Anis Sosiaalityö Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Merja Anis pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa, Assistentinkatu 5 16. joulukuuta

Lisätiedot

Vokke päätösseminaari

Vokke päätösseminaari Vokke päätösseminaari Kasvatustieteen asiantuntijuus Ritva Jakku Sihvonen 7.11.2006 Ritva Jakku Sihvonen 7.11. 2006 1 Maisterin tutkinto 2005 alkaen uuden asetuksen mukaan 1) pääaineen tai siihen rinnastettavan

Lisätiedot

PUHEVIESTINTÄ Maturiteetti PUH0Y96 12.05.2008 HYV K 1.00 1

PUHEVIESTINTÄ Maturiteetti PUH0Y96 12.05.2008 HYV K 1.00 1 Jyväskylän yliopisto 29.08.2011 O P I N T O S U O R I T U S O T E Sukunimi : Rekola Etunimet : Pauli Mikael Syntymäaika : 01.03.1985 Opinto-oikeus : Valmistunut Koulutusohjelma : Erikoiskoulutus : Pääaine

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013 Sosiaali- ja terveys- ja liikunta-ala Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus Centria ammattikorkeakoulu 15 Karelia ammattikorkeakoulu 30 Lahden ammattikorkeakoulu 22 Metropolia ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Asetus teologisista tutkinnoista 7.4.1995/517 1 LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Koulutusvastuu Teologisia tutkintoja voidaan suorittaa Helsingin yliopistossa, Joensuun yliopistossa ja Åbo Akademissa. 2 Tutkinnot

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2019 2020 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan opintosuunta, kasvatuspsykologia, vanhoilla tutkintovaatimuksilla jatkavat Opetusperiodit Syyslukukausi 2019 Intensiivijakso

Lisätiedot

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali

Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Terveydenhoitajakoulutuksen työpajan taustamateriaali Koonti terveydenhoitaja (AMK) koulutuksen tilastoista ammattikorkeakouluittain Vuonna 2010 tutkinnon suorittaneista työlliset 2011 Vuonna 2010 tutkinnon

Lisätiedot

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014

Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaarien toteuttaminen lukuvuonna 2014-2015 GRADUINFO 16.4.2014 MILLOIN GRADUSEMINAARIIN? Graduseminaari: tarkoitettu gradun työstämistä varten

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 01.02.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 01.02.2012 1( 21) Koko maa VKYH jen vieraskielisten yhteishaku / S 01.0. 1( 1) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics Technology

Lisätiedot

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 30.01.2012 1( 21) Koko maa

VKYH Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten yhteishaku HAKIJA- JA ALOITUSPAIKKATILASTO 30.01.2012 1( 21) Koko maa VKYH jen vieraskielisten yhteishaku 1 / S.01.1 1( 1) Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola, Helsingfors Degree Programme in Nursing Degree Programme in Plastics

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ EDISTÄVÄ OPETUS AMMATTIKORKEAKOULUSSA

KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ EDISTÄVÄ OPETUS AMMATTIKORKEAKOULUSSA KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ EDISTÄVÄ OPETUS AMMATTIKORKEAKOULUSSA Lahden ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien ja opetuksen tarkastelua kestävän kehityksen näkökulmasta Muotoiluinstituutin sekä sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op

Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Kasvatustieteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) aineopinnot 35 op Esimerkkejä opintopoluista aineopinnot syksyllä 2015 tai keväällä 2016 aloittaville. Aineopinnot 35 op koostuvat: A 1. Yhteiset sisältöopinnot

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna

TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö. Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna TAMPEREEN YLIOPISTO Kasvatustieteiden yksikkö Pro gradu seminaareihin ilmoittautuminen lukuvuonna 2013-2014 SEMINAARIEN AIKATAULU syksyllä käynnistyvät seminaarit (36 h) alkavat aikaisintaan viikolla 38

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelma 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Perusopetuksen luokanopettajan virka. Hakijat. Eliisa Eero, synt: 12.1.1987. Harja Annika, synt: 4.5.1989. Jokinen Miika, synt: 4.6.

Perusopetuksen luokanopettajan virka. Hakijat. Eliisa Eero, synt: 12.1.1987. Harja Annika, synt: 4.5.1989. Jokinen Miika, synt: 4.6. Liite nro 6 sivistyspalveluiden lautakuntaan 5.6.2014 Perusopetuksen luokanopettajan virka Hakijat Eliisa Eero, synt: 12.1.1987 Perusopetuksen (vuosiluokat 7-9) ja lukion yhteinen päätoiminen musiikin

Lisätiedot

Opetussuunnitelmatyöllä lukiokoulutuksen kehittämiseen Pääjohtaja Aulis Pitkälä

Opetussuunnitelmatyöllä lukiokoulutuksen kehittämiseen Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetussuunnitelmatyöllä lukiokoulutuksen kehittämiseen 11.11.2015 Pääjohtaja Aulis Pitkälä Lukion opetussuunnitelman perusteiden valmistelun lähtökohtia Valtioneuvoston asetus (942/2014) Tavoitteet 2 Kasvu

Lisätiedot

Hakijasuman purkamiseen myönnetyt aloituspaikkojen lisäysmäärät 2014 ja 2015

Hakijasuman purkamiseen myönnetyt aloituspaikkojen lisäysmäärät 2014 ja 2015 Hakijasuman purkamiseen myönnetyt aloituspaikkojen lisäysmäärät 2014 ja 2015 Korkeakoulu Hakukohde Myönnetty lisäysmäärä 2014: Myönnetty lisäysmäärä 2015: Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola sjukskötare

Lisätiedot

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa

Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajan pedagogiset opinnot Itä- Suomen yliopistossa Opettajankoulutusfoorumin alueellinen tilaisuus 18.5.2017 18.5.2017 Pertti Väisänen, professori, varadekaani UEF, 4 tiedekuntaa: Filosofinen tiedekunta

Lisätiedot

Arvio lähtijöistä. Arvio, kk. lähtijöistä (2v (2v Tuki 09/10. (2v

Arvio lähtijöistä. Arvio, kk. lähtijöistä (2v (2v Tuki 09/10. (2v ERASMUS OPISKELIJA-APURAHAT (SMS) 2009-10 200 / vaihtokk, kk toteuma + toteuma + haettu, ka) haettu, ka), kk 29582 Helsingin kauppakorkeakoulu 102 471 94 200 105 502 85 340 8 860 29604 Helsingin yliopisto

Lisätiedot

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5)

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Ammatillinen erityisopettajankoulutus Valintaperusteet 1 (5) Hakeminen ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen Ammatillisten opettajakorkeakoulujen yhteinen haku on 7. 27.1.2015. Sähköinen hakemus tulee

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN KANDIDAATIN TUTKINTO

KASVATUSTIETEIDEN KANDIDAATIN TUTKINTO ERITYISKASVATUKSEN ASIANTUNTIJAKOULUTUS (EA) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelman 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto

Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot. Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Kasvatustieteet, välivuosi ja avoimen yliopiston opinnot Anita Soppi Anna Slunga Jyväskylän yliopisto Alkutehtävä Valitse kortti, joka kuvastaa fiiliksiäsi/mietteitäsi/suhtautumistasi elämään lukion jälkeen

Lisätiedot

Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa (TaM) vaadittavat opinnot / Tutkintovaatimukset 2013-2014

Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa (TaM) vaadittavat opinnot / Tutkintovaatimukset 2013-2014 1 (5) Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Median laitos Graafisen suunnittelun koulutusohjelma (TaM) Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) Graafisen suunnittelun koulutusohjelmassa

Lisätiedot

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset

Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Filosofinen tiedekunta / Hallintotieteet Hallintotieteiden perustutkintojen määräykset Tutkintojen järjestämistä ja suorittamista koskevat määräykset tarkentavat opetusta ja tutkintoja sääteleviä lakeja,

Lisätiedot

ORIENTOIVAT OPINNOT, HOPS Tiina Airaksinen

ORIENTOIVAT OPINNOT, HOPS Tiina Airaksinen ORIENTOIVAT OPINNOT, HOPS 7.10.2016 Tiina Airaksinen HUK- TUTKINTO (180 OP) aineopinnot väh. 45 op (sisältää kandidaatintutkielman 6 op) aineopinnot 35 op perusopinnot 25 op Opiskelukokonaisuuden yhteiset

Lisätiedot

Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa

Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa Kokemuksia ja havaintoja työelämäläheisyydestä korkeakouluissa Peda Forum-päivät Turussa 15.-16.8.2018 Jenni Koponen Metropolia AMK & Eetu Heikkinen Oulun yliopisto Esityksen runko Ketä me ollaan? Mitä

Lisätiedot

KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä

KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä KATSO KAUAS NÄHDÄKSESI LÄHELLE Ohjaus muuttuvissa toimintaympäristöissä enorssi: Ohjaussymposium Tampere 23.4.2009 Prof. Päivi Atjonen Joensuun yliopisto Lähtökohdiksi 1 Ohjaajan työn n muutokset Lisääntyneet

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2010 2011

OPINTO-OPAS 2010 2011 OPINTO-OPAS 2010 2011 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoilu- ja taideinstituutti Erikoistumisopinnot 60 op Taiteen perusopettajan pedagogiset erikoistumisopinnot TAITEEN PERUSOPETTAJAN PEDAGOGISET ERIKOISTUMISOPINNOT

Lisätiedot

Asiantuntijana työmarkkinoille

Asiantuntijana työmarkkinoille Asiantuntijana työmarkkinoille Vuosina 2006 ja 2007 tohtorin tutkinnon suorittaneiden työllistyminen ja heidän mielipiteitään tohtorikoulutuksesta 23.8.2010, Helsinki Juha Sainio, Turun yliopisto Aineisto

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk

Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk Maija Alahuhta, Merja Jylkkä, Nina Männistö, Oamk Haavahoidon erikoistumiskoulutuksen valtakunnalliseen verkostoon kuuluu Salla Seppänen (koordinointi), Päivi Virkki Savonia-amk, Ansa Iivanainen, Mamk,

Lisätiedot

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat. Hakijan päivä

Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat. Hakijan päivä Kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmat Hakijan päivä 9.11.2018 JYU. Since 1863. 13.11.2018 1 Oppiaineena kasvatustiede tai aikuiskasvatustiede Kandidaattiohjelma: 180 op, 3 vuotta (pääaineen

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Kati Costiander Opetushallitus

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat Kati Costiander Opetushallitus Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikalliset suunnitelmat 20.9.2016 Kati Costiander Opetushallitus Yleissivistävä koulutus ja varhaiskasvatus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö 2012-2017 2012 2013

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA Tiedekunnan tentit maanantaisin klo KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA Suomen kesäyliopistot r.y. Finlands sommaruniversitet r.f. The Association of Summer Universities in Finland Sisällysluettelo: Sivu 3 Kesäyliopiston

Lisätiedot

SUOMALAINEN KOULU ULKOMAILLA SYNTYNEEN OPETTAJAN SILMIN. Samran Khezri Turun iltalukio

SUOMALAINEN KOULU ULKOMAILLA SYNTYNEEN OPETTAJAN SILMIN. Samran Khezri Turun iltalukio SUOMALAINEN KOULU ULKOMAILLA SYNTYNEEN OPETTAJAN SILMIN Samran Khezri Turun iltalukio 8.11.2013 TAUSTATIETOJA Olen kurdi Iranista Olen syntynyt Mahabadissa Luoteis-Iranissa Karkotetuksi joutuminen perheen

Lisätiedot

KASVATETTAVAN OSALLISTAMINEN JA KASVUN ARVIOINTI

KASVATETTAVAN OSALLISTAMINEN JA KASVUN ARVIOINTI KASVATETTAVAN OSALLISTAMINEN JA KASVUN ARVIOINTI VTT/ Sosiologi Hanna Vilkka Opetusmenetelmät ja opetuksen arviointi -seminaari/ Turun kesäyliopisto 11.12.2010 RAKENTEISTA TOIMIJAAN Oma kasvu merkityksissä,

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskorkeakoulusta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2008 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään Maanpuolustuskorkeakoulusta

Lisätiedot

Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki,

Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki, Tule ja parasta - korkeakoulut pedagogiikan, oppimisen ja työn äärellä Helsinki, eamk: CampusOnline.fi yhteistä verkkotarjontaa ja uusia mahdollisuuksia Sanna Simola / Turku AMK CAMPUSONLINE.FI Kaikkien

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

Liite 2: Opiskelijakysely

Liite 2: Opiskelijakysely Liite 2: Opiskelijakysely Sukupuoli ( ) Nainen ( ) Mies Ikä ( ) 18-24 ( ) 25-30 ( ) 31-44 ( ) 45-59 ( ) yli 60 Mistä maasta olet kotoisin? (pudotusvalikko, maat) Mikä on äidinkielesi? (pudotusvalikko,

Lisätiedot

Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus. Esipuhe 3. Johdanto 4

Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus. Esipuhe 3. Johdanto 4 Sisällys Opetussuunnitelma 2019 / Ammatillinen opettajankoulutus Esipuhe 3 Johdanto 4 1 Opettajankoulutuksen rakenne 5 1.1 Ammatillisen opettajan ydinosaaminen 5 1.2 Opettajankoulutuksen tavoitteet ja

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA

LAPIN YLIOPISTO Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta Tiedekuntaneuvosto 3/2008, ASIALISTA Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunta 3/2008, 19.3.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pro gradu -tutkielmien tarkastajien määrääminen 3. Pro gradu tutkielmien arvosteleminen

Lisätiedot

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio

Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 1 Curriculum vitae HENKILÖTIEDOT Nimi Syntymäaika ja -paikka Kokkonen, Jukka Pekka 22.11.1965 Nurmes mlk. KOULUTUS Peruskoulutus: Tutkinnot: Ylioppilastutkinto, Minna Canthin lukio Kuopio 31.5.1985 Filosofian

Lisätiedot

SEKSUAALIKASVATUS VARHAISKASVATUKSESSA

SEKSUAALIKASVATUS VARHAISKASVATUKSESSA Seksuaalisuus on suuri ja kiehtova aihe. Sen voi nähdä miten vain ja monin eri tavoin, jokainen omalla tavallaan. Seksuaalisuus on sateenkaaren kaikkien Lasten tunne- ja turvataidot verkostofoorumi värien

Lisätiedot

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa

OPS Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa OPS 2016 Turvallisuus opetussuunnitelmauudistuksessa Helsingin kaupungin peruskoulujen opetussuunnitelma LUKU 3 PERUSOPETUKSEN TEHTÄVÄT JA TAVOITTEET 3.1. Perusopetuksen tehtävä 3.2 Koulun kasvatus- ja

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA

KASVATUSTIETEIDEN LAITOKSEN KIRJATENTIT LUKUVUONNA KASVATUSTIEDE KTL_8618 Ka1 Johdatus kasvatustieteisiin KTL_3320 Ka4 Kasvatus- ja koulutussosiologia Sivuaineopiskelijat KTL_0014 Ka5 Perusopintojen lopputentti KTL_4022 Kc1 Kasvatuksen historia KTL_0005

Lisätiedot

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.)

HAKUOHJE. VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) HAKUOHJE VISUAALISEN ALAN TAIDEOPETTAJAN PEDAGOGISET OPINNOT (60 op.) Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla on syksystä 2005 alkaen mahdollista suorittaa visuaalisen alan taideopettajien

Lisätiedot

TODISTUS AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN KOULUTUKSEN, 20 0V 40 OV. Opinnot Opintojen laajuus Arvosana

TODISTUS AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN KOULUTUKSEN, 20 0V 40 OV. Opinnot Opintojen laajuus Arvosana MALLI 1. ESIMERKKILÄN SEUDUN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ ESIMERKKILÄN AMMATTIOPPILAITOS TODISTUS Tiiti Tokko (300681-6148) on suorittanut AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVAN JA VALMISTAVAN

Lisätiedot

60 op. STOA2001 Sosiaaliset ongelmat ja eriarvoisuus 5 STOA094 Sosiaalisten ongelmien teoreettisia jäsennyksiä

60 op. STOA2001 Sosiaaliset ongelmat ja eriarvoisuus 5 STOA094 Sosiaalisten ongelmien teoreettisia jäsennyksiä 1 VASTAAVUUSTAULUKOT SOSIAALITYÖN AINEOPINNOT UUTEEN OPSIIN SIIRTYVILLE OPISKELIJOILLE SOSIAALITYÖN AINEOPINNOT OPS 2017-2020 OPS 2014-2017 Sosiaalityön aineopinnot 60 op Sosiaalityön toimintaympäristö

Lisätiedot

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajan pedagogiset opinnot, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen ala 60 op OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajankoulutuksen intensiiviviikot Syksy 2015 vk 36-38 ma 31.8. ti 15.9. vk

Lisätiedot

Lukion-opettajien koulutushanke LOPStuki2016

Lukion-opettajien koulutushanke LOPStuki2016 Lukion-opettajien koulutushanke LOPStuki2016 Koulutuksen eri moduulit 1. Lukion toimintakulttuurin uudistaminen (Moduuli 1) 1. Arviointi sähköinen arviointi? 2. Ainerajat ylittävä yhteistyö Aineopettajien

Lisätiedot

Yleistä kanditutkielmista

Yleistä kanditutkielmista Aineenopettajankoulutuksen opinnäytteet Leena Hiltunen 21.1.2009 Yleistä kanditutkielmista Tyypillisesti teoreettisia kirjallisuusanalyysejä, joissa luodaan taustaa ja viitekehystä tietylle aiheelle Pääsääntöisesti

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulun opinnäytetyön laatusuositusehdotukset. Tuulikki Viitala, AMOK

Ammattikorkeakoulun opinnäytetyön laatusuositusehdotukset. Tuulikki Viitala, AMOK Ammattikorkeakoulun opinnäytetyön laatusuositusehdotukset Tuulikki Viitala, AMOK Tuulikki Viitala, 20.4.2006 Mikä on sinun kokemuksesi ammattikorkeakoulun opinnäytetyöstä? Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEEN PERUSOPINNOT (25 OP)

KASVATUSTIETEEEN PERUSOPINNOT (25 OP) KASVATUSTIETEEEN PERUSOPINNOT (25 OP) Opintojen rakenne, opintojaksot ja vaihtoehtoiset suoritustavat 2014-2015 KTKP010 Oppiminen ja ohjaus (5 op) Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - tarkastella

Lisätiedot

KUVATAIDE Perusopetuksen yleiset valtakunnalliset tavoitteet ja perusopetuksen tuntijako työryhmä

KUVATAIDE Perusopetuksen yleiset valtakunnalliset tavoitteet ja perusopetuksen tuntijako työryhmä KUVATAIDE Perusopetuksen yleiset valtakunnalliset tavoitteet ja perusopetuksen tuntijako työryhmä Mikko Hartikainen 18.11.2009 Kuvataide oppiaineena perusopetuksessa Visuaalista kulttuurikasvatusta Osa

Lisätiedot

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi

Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (Lastentarhanopettajan opintosuunta) Opetussuunnitelma OPETUSPERIODIT, lukuvuosi OPINTOPOLKU Tutkintovaatimusten 2017-2020 (1.8.2017 aloittaneet) mukaan meneville (3.vsk viimeinen sivu ennen 1.8.2015 aloittaneille eli tutkintovaatimusten 2012-2016 mukaan eteneville) Opintojen jakautuminen

Lisätiedot

Mediakasvatus Lapin yliopistossa

Mediakasvatus Lapin yliopistossa Mediakasvatus Lapin yliopistossa 16.3.2012 Jaana Virtanen yliopisto-opettaja, KM Lapin yliopisto, KTK Mediakasvatuksen opinnot Mediakasvatusta voi opiskella pääaineena vain Lapin yliopistossa Syksystä

Lisätiedot

Hoitotieteen pääaine: terveystieteiden kandidaattiopintojen eteneminen

Hoitotieteen pääaine: terveystieteiden kandidaattiopintojen eteneminen Hoitotieteen pääaine: terveystieteiden kandidaattiopintojen eteneminen 1. lukuvuosi, syksy Orientoivat opinnot Orientaatio yliopisto-opiskeluun Hoitotieteen opintojen suunnittelu ja HOPS (jatkuu keväällä)

Lisätiedot

Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa. Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012

Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa. Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012 Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012 Elokuu 2012 Suomen toiseksi suurin ammattikorkeakoulu sijaitsee Kaupin kampuksella yli 10 000

Lisätiedot