Valmiustila VIESTIT ASETUKSET VERKOT 1 PUHELULASKURIT RÄÄTÄLÖI PALVELUT. SMS-tiedotteet. Oma numero. Akun hälytys. Hälytys, viesti.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valmiustila VIESTIT ASETUKSET VERKOT 1 PUHELULASKURIT RÄÄTÄLÖI PALVELUT. SMS-tiedotteet. Oma numero. Akun hälytys. Hälytys, viesti."

Transkriptio

1 INSTRUKCJA KÄYTTÖOHJEU YTKOWNIKA NG

2 Valmiustila ASETUKSET VIESTIT Kielet Taustavalo Soittoäänet Soiton voimakkuus Näppäinäänet Joka näppäin vastaus Kontrasti Oma numero Akun hälytys 3 2 Ääniviesti Lue uudet Lue kaikki viestit Lähetä Poista Hälytys, viesti SMS-tiedotteet RÄÄTÄLÖI 1 PUHELULASKURIT VERKOT Rekist. uuteen verkkoon Valinnat Yhteishinta Puh hinta Puh. odotus Puh estot Hintainfo puh. aikana Ajastimet Muuta PIN2 Puh siirto Puhelurajoitukset Näppäinlukko TURVALLISUUS Estä numeron näyttö Muuta suojakoodi Muuta PIN PIN-koodi PALVELUT Autom. toisto Tervehdysteksti Hot keys Ensisijaiset verkot Viim puh

3 Ennen puhelimen käyttöönottoa Perustoiminnot Puhelinmuistio Lisävarustukset Valikkojen käyttö Verkkopalvelujen käyttö Ongelma?

4 Antennirengas Sovita mieleisesi värinen antennirengas Kuuloke Antenni Näyttö Pehmonäppäin Pehmonäppäin Selausnäppäimet Poistonäppäin Mikrofoni Virtakytkin Näppäimistö

5 Ennen puhelimen käyttöönottoa Puhelimen kuvaus A H 1 B G C Valinta Lopeta C E B D A : Symbolit F Akun varaustila: 4 pylvästä tarkoittaa täysin varattua akkua. Puhelin: Jatkuva näyttö tarkoittaa, että puhelu on meneillään. Vilkkuva Puhelin merkitsee, että puhelin soi. Roaming: ilmestyy näyttöön, kun käytät jotakin muuta kuin kotiverkkoa. Viesti: Jatkuva näyttö tarkoittaa, että olet saanut uuden viestin.vilkkuva kuori ilmoittaa, että muisti on täynnä. Verkko: ilmoittaa, että puhelin on liitetty verkkoon. Kuuluvuuden laatu: 4 viivaa tarkoittaa parhainta kuuluvuutta. B & C: Pehmonäppäimet Puhelimessa on kaksi pehmonäppäintä (C). Pehmonäppäimillä valitaan eri tilanteissa eri toimintoja.

6 Ennen puhelimen käyttöönottoa 2 Opaste (B) näytössä kertoo pehmonäppäimen sen hetkisestä toiminnasta. Kun kehotamme tässä käyttöohjeessa: "paina Lopeta", se tarkoittaa: paina tekstin Lopeta alapuolella olevaa pehmonäppäintä. D : Selausnäppäimet Käytä näitä näppäimiä valikkojen, puhelinmuistion tai viestien selaamiseen. Kun selaaminen ylös- tai alaspäin on mahdollista, nuoliosoitin ilmestyy näyttöön. Odotustilassa voit valita painamalla joko Vastaussoiton tai edellä valitsemasi numeron Toiston. Puhelun aikana voit näillä näppäimillä säätää äänenvoimakkuutta. E : Virtakytkin Pitämällä virtakytkintä painettuna saat puhelimen päälle tai kytkettyä sen päältä pois. F : Oikealle ja vasemmalle-näppäimet Näillä näppäimillä saat kohdistimen siirtymään oikealle tai vasemmalle tekstejä kirjoittaessasi. Kun kohdistimen siirtäminen on mahdollista, ilmestyvät ruutuun nuolet. G : Poisto-näppäin Tällä näppäimellä voit tyhjentää näytön tai poistaa tekemäsi virheet. Pitämällä näppäintä painettuna voit palata Valikoista takaisin valmiustilaan. H : Osoitin Osoittimessa näkyy tilanteen mukaan joko merkki tai kaksi tai ei mitään. Seuraavat osoitukset näkyvät ruudussa: Asema valikoissa tai listalla; aktiivisen puhelun numero, kun käynnissä on samanaikaisesti kaksi puhelua; "S", jos mikrofoni on mykistettynä;

7 Ennen puhelimen käyttöönottoa 3 Turvallisuus Turvallisuus Matkapuhelin on sekä radiolähetin että -vastaanotin. Se lähettää ja vastaanottaa radioaallot GSM-taajuusalueella. GSM-verkko ohjaa puhelimen lähetystehoa (vaihtelee välillä 0,02-2 W). Matkapuhelin täyttää kaikki voimassa olevat turvastandardit. CE-merkki matkapuhelimessa tarkoittaa, että laite noudattaa Euroopan unionin sähkömagneettista yhteensopivuutta (89/336/EEC) sekä alhaista jännitettä (73/23/EEC) koskevia direktiivejä. Turvaohjeet Puhelimen huolimaton käyttö saattaa aiheuttaa vahinkoa itsellesi tai muille. Lue siis seuraavat turvaohjeet läpi ja noudata niitä puhelimen käytössä ja ota myös selvää paikallisista laeista ja asetuksista. Ajoneuvot: Tarkista ajoneuvon valmistajalta, ettei radiotaajuusenergia aiheuta vahinkoa ajoneuvon sähköjärjestelmälle. Vältä puhelimen käyttöä ajon aikana (se vaikuttaa keskittymiseesi). Noudata paikallisia lakeja ja asetuksia. Lentokone: Katkaise virta puhelimesta lentokoneessa ollessasi. Matkapuhelimen käyttö lennon aikana on laitonta.

8 Ennen puhelimen käyttöönottoa 4 Sairaalat: Katkaise virta matkapuhelimestasi sairaaloissa ja sairaalalaitteiden läheisyydessä. Jos käytät lääketieteellistä apulaitetta (esim; sydämentahdistajaa, kuulolaitetta), ota selvää valmistajalta, onko laite suojattu radioaalloilta. Räjäytysalueet: Katkaise virta puhelimestasi alueilla, joilla on käynnissä räjäytyksiä (louhokset ym.). Räjähdysalttiit olosuhteet: katkaise virta puhelimestasi paikoissa, joissa räjähdyksen mahdollisuus on olemassa (huoltoasemat, polttoainevarastot, kemikaalitehtaat jne.). Turvallinen käyttö: Käytä puhelinta normaaliasennossa korvaa vasten. Älä koskettele antennia puhelun aikana. Älä käytä puhelinta, jos sen antenni on vioittunut (se voi aiheuttaa lieviä palovammoja iholle). Lapset: Säilytä puhelinta turvallisessa paikassa, pienten lasten ulottumattomissa. Puhelimen tehokas käyttö Jotta puhelimesi toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja radiotaajuisen energian säteily sekä akun kulutus vähenisivät, noudata seuraavia kehotuksia: Vältä alueita, joilla kuuluvuus on heikko (tunnelit ja korkeiden rakennusten välit). Jos -symboolissa on vähemmän kuin kaksi viivaa, koeta siirtyä paremmalle kuuluvuusalueelle.

9 Ennen puhelimen käyttöönottoa 5 Anna akun purkautua täysin aina ennen uutta lataamista. Älä käytä muita kuin PHILIPS-luetteloissa määriteltyjä latureita. Muun laturin käyttö voi olla vaarallista ja se voi mitätöidä puhelimen tyyppihyväksynnän. Älä anna metalliesineiden (kuten avaimien taskussa) aiheuttaa oikosulkua akun liitäntään. Katkaise puhelimesta virta, jos et aio käyttää sitä vähään aikaan. Säilytä puhelinta puhtaassa, pölyttömässä paikassa. Puhelin ei siedä korkeita lämpötiloja. Älä yritä avata puhelinta. Jos siinä ilmenee toimintahäiriöitä, soita PHILIPS'in asiakaspalveluun. Pidä puhelin kuivana, äläkä käytä voimakkaita pesuaineita (esim. liuottimia tai pesupulvereita) sen puhdistamiseen. Käytä puhelimen puhdistamiseen pehmeää, miedossa saippualiuoksessa kastettua rättiä. SIM-kortti Voidaksesi käyttää puhelinta on sinun asennettava siihen voimassa oleva SIM-kortti, jonka GSM-verkko-operaattorisi toimittaa. Käynnistäessäsi puhelinta, se saattaa kysyä PIN-koodia. PIN-koodi on SIM-kortin salakoodi. SIM-korttia ei voi käyttää ilman PIN-koodia.

10 Ennen puhelimen käyttöönottoa SIM-kortti sisältää tilaajanumerosi ja puhelinnumerosi. Siinä on myös muisti, johon voit tallentaa puhelinnumeroita ja viestejä. Jos käytät SIM-korttiasi toisessa puhelimessa, puhelinnumerosi ja -muistiosi ovat edelleen samat. SIM-kortin asentaminen Irrota akku. 6 Pujota kortti uria pitkin puhelimen sisään (mikropiiri sisäänpäin ja puhelimen alaosaa päin). Akku Puhelin saa virtansa ladattavasta akusta. Lataa uusi akku ennen käyttöönottoa. Symboli ilmaisee akun lataustilaa. Jokainen pylväs edustaa 25%:n varausta. Jos puhelimesta kuuluu varoitusääni ja näyttöön ilmestyy symbooli, on akku laitettava lataukseen.

11 Ennen puhelimen käyttöönottoa 7 Lataa uutta akkua ainakin 24 tuntia ennen sen! käyttöönottoa. Akku saavuttaa täyden tehonsa vasta, kun se on ladattu ja lataus purettu 2 tai 3 kertaa. Akku kestää pitempään, jos sen annetaan silloin tällöin täysin purkautua. Akun kiinnittäminen Kiinnitä akku puhelimen pohjassa olevaan saranaan. Käännä akku alas, kunnes se naksahtaa paikalleen. Paina akun yläosassa olevaa salpaa. Akun irrottaminen Nosta akkua ylöspäin ja irrota se puhelimesta.

12 Ennen puhelimen käyttöönottoa 8 Akun lataaminen Laturi toimitetaan puhelimen mukana. Kiinnitä akku puhelimeen. Kiinnitä laturin liitin puhelimen pohjassa olevaan pyöreään pistokkeeseen. Kytke muuntajayksikkö verkkovirtaan. Symboli esittää latauksen edistymistä: pylväät kasvavat - akku latautuu. jatkuva näyttö - akku on täysin ladattu. Ainoa tapa keskeyttää akun lataus on irrottaa! laturin liitäntä. Voit kytkeä puhelimen päälle ja käyttää sitä latauksen aikana. Laturin voi kiinnittää myös ITvirtalähteeseen. Jos akku on täysin tyhjä, akkusymboli ilmestyy näyttöön vasta 2-3 minuutin kuluttua laturin liittämisen jälkeen.

13 Perustoiminnot Virran kytkeminen Painamalla näppäintä käynnistät puhelimen. Syötä PIN-koodi, jos se on kytketty päälle ja! paina OK. Jos syötät väärän PIN-koodin kolme kertaa peräkkäin, SIM-korttisi lukkiutuu. Sinun on silloin syötettävä PUK-avauskoodi, jonka olet saanut verkko-operaattoriltasi (jos syötät väärän PUK-koodin 10 kertaa, lukkiutuu SIMkortti lopullisesti. Ota silloin yhteyttä verkko- operaattoriin). Pitämällä näppäintä alaspainettuna kytkeytyy virta pois päältä. Valmiustila Kun puhelimesi on kytketty päälle,siirtyy se valmiustilaan. Puhelin on nyt käyttövalmis. Näyttö on «Verkon seuraavanlainen: nimi» verkko,johon Menu Nimet olet yhteydessä 9! akun lataustila (enintään 4 pylvästä). puhelimen löytämä verkko. kuuluvuus (enint. 4 viivaa). Jos symboolit ja eivät ilmesty näyttöön, verkkoon ei saada yhteyttä. Vaihda paikkaa, jos mahdollista. Tässä oppaassa: toimitukset, jotka aloitetaan puhelimen ollessa valmiustilassa, merkitään näin: ja toiminnot, jotka aloitetaan puhelun ollessa

14 Perustoiminnot 10 Valitse haluamasi puhelinnumero. Paina Soita. Puhelun aikana näkyy symboli. Paina Lopeta puhelun jälkeen. Puhelun soittaminen Puheluun vastaaminen Kun puhelimeen saapuu puhelu: puhelin soi, symboli vilkkuu ja näyttöön ilmestyy viesti Ääni tai soittajan puhelinnumero, jos verkkosi tukee tätä palvelua. Jos et halua vastata, paina Hylkää. Jos hylkäät puhelun, palaa puhelin valmiustilaan ja soittaja kuulee varattuäänen. Hylätty puhelu voidaan myös siirtää toiseen numeroon (ks. Valikkojen käyttö/puh siirto s. 28). Jos haluat vastata puheluun, paina Vastaa, ilmestyy näyttöön. Paina Lopeta puhelun jälkeen. Kuulokkeen äänenvoimakkuus Näppäimiä painamalla voit säätää kuulokkeen äänenvoimakkuutta. Näyttöön ilmestyy 1-5 mustaa suorakaidetta osoittamaan äänenvoimakkuutta (voimakkain ääni = 5 mustaa suorakaidetta).

15 Perustoiminnot 11 Valitun numeron toisto Voit hakea muistista 10 viimeksi valittua numeroa. Paina näppäintä niin näyttöön ilmestyy Soitetut ja viimeksi valitsemasi numero. Näppäimien avulla voit valita jonkun toisen numeroista. Paina sitten Soita. Vastaussoitto Voit vastata suoraan mihin tahansa kymmenestä viimeksi saapuneesta puhelusta (jos verkkosi tukee tätä palvelua). Painamalla näyttöön ilmestyy Vastatut. Soitot ja viimeisimmän soittajan puhelinnumero. Näppäimien avulla voit valita jonkun muun kyseisistä numeroista. Paina Soita. Mikrofonin mykistäminen/mykistyksen poisto Paina Valint tai ja pidä se alaspainettuna, niin mikrofoni mykistyy. Näyttöön ilmestyy Ääni pois. Kun kaksi puhelua ovat yhtäaikaa käynnissä, on vasemman pehmonäppäimen toiminto Vaihda (toisen puhelun aktivoimiseksi) Valint toiminnon sijaan. Paina Ei myk, niin mikrofoniin kuuluu taas normaa-

16 Perustoiminnot 12 Hätäpuhelu Hätäpuhelun voi soittaa ilman PIN-koodia. Kytke puhelimeen virta. Paina SOS. Näyttöön ilmestyy Hätäpuhelu. Paina Soita. Voit myös soittaa hätäpuhelun valmiustilasta valitsemalla hätänumeron ja painamalla Soita. Riippuen verkostasi voit soittaa hätäpuhelun ilman SIM-korttia puhelimessa. Hot Keys-näppäinten käyttö Puhelimesi on varustettu toiminnoilla, joihin pääset suoraan valmiustilasta. Painamalla jotakin numeronäppämistön painikkeista (1-9) ja pitämällä sitä alaspainettuna aktivoituu joku näistä toiminnoista (Hot keys). Muistutukseksi: Valmiustilassa numeropainikkeita käytetään normaalisti puhelinnumeroiden valitsemiseen. Tarkista, että puhelin on valmiustilassa (verkon nimi on näytössä). Paina ja pidä alaspainettuna jotakin näppäimistä välillä ja, niin siihen liittyvä toiminto aktivoituu. Alkuperäiset Hot keys-toiminnot on mahdollista visualisoida ja niihin voidaan tehdä muutoksia (ks.valikkojen käyttö/ Räätälöi s. 30).

17 Puhelinmuistio Listat Elektroninen puhelinmuistio sisältää kolme erillistä luetteloa: Nimilista Kun haluat tallentaa puhelinnumeron ja nimen, se tallentuu Nimilistalle. Muistiin mahtuvien numeroiden määrä riippuu SIM-kortista. Soitetut Aina, kun soitat, puhelinnumero tallentuu Soitettujen puhelujen listalle. Viimeiset kymmenen numeroa pysyvät muistissa. Vastatut Aina, kun sinulle saapuu puhelu, tallentuu soittajan puhelinnumero Saapuneitten puhelujen listalle (jos verkkosi tukee tätä toimintoa). Kymmenen viimeistä numeroa pidetään muistissa. 13 Numeron tallentaminen Nimilistaan Valitse puhelinnumero. Paina Tallet. Kirjoita nimi näppäimistön avulla (ks. Nimen kirjoittaminen s. 14). Paina OK nimen varmistamiseksi. Paina OK puhelinnumeron varmistamiseksi. Sijoita näppäimien avulla tallentamasi tiedot haluamaasi paikkaan. Tämä paikka näkyy osoittimen näytössä.

18 Puhelinmuistio 14 Paina OK tietojen tallentamiseksi. Kun SIM-kortin muisti on täynnä, sinun on poistettava sieltä jokin nimi, ennen kuin voit! lisätä uuden nimen (ks. Tietojen poistaminen Nimilistalta s.18). Nimen kirjoittaminen Kukin numeropainike vastaa useaa kirjainta. Näppäin Iso kirjain Pieni kirjain 1 [välilyönti]1.:,!? ;()&@ [välilyönti]1.:,!? ;()&@ 2 ABC2AÄÅÆÇ abc2àäåæç 3 DEF3ÉE Φ def3éè Φ 4 GHI4ΓI ghi4γi 5 JKL5Λ jkl5λ 6 MNO6ÑÒÖ mno6ñòö 7 PQRSβΠΘΣ7 pqrs7βπθσ 8 TUV8Üù tuv8üù 9 WXYZ9ΩΞΨ wxyz9ωξψ 0 0+*/-%<>=# $ 0+*/-%<>=# $ Paina näppäintä niin monta kertaa, että saat näyttöön haluamasi kirjaimen. Esim.: Painamalla 3 kertaa näppäintä saat kirjaimen C. Jos seuraava kirjain käyttää samaa näppäintä, odota 2 sekuntia kirjaimien välillä tai siirrä kohdistinta oikealle.

19 Puhelinmuistio 15 Painamalla näppäimiä tai saat kohdistimen liikkumaan vasemmalle tai oikealle. Välilyönnin saa painamalla näppäintä. Isojen ja pienten kirjaimien välillä voi vuorotella painamalla näppäimiä. Näppäintä painamalla voit poistaa yhden merkin. Pitämällä näppäintä alaspainettuna voit poistaa kokonaisen rivin kirjaimia. Numeroiden näppäily Näppäile numerot numeronäppäimistöltä. Ulkomaanliikenteen tunnuksen sijasta voit syöttää + painamalla näppäintä. Painamalla näppäintä voit poistaa yhden numeron. Pitämällä näppäintä alaspainettuna voit poistaa koko rivin numeroita. Kaikki numerot kannattaa tallentaa niiden kansainvälisessä muodossa. Näin voit soittaa kaikkiin numeroihin mistä tahansa verkosta käsin.

20 Puhelinmuistio 16 Soittaminen Nimilistan numeroon Voit valita Nimilistalta haluamasi yhteystiedot ja soittaa suoraan numeroon. Paina Nimet ja sitten OK (tai paina ja pidä alaspainettuna Nimet), niin valitset Nimilista-toiminnon. Siirry näppäimien avulla haluamasi nimen kohdalle. Paina Soita. Puhelun päätteeksi paina Lopeta. Haku nimen mukaan Voit käyttää oikotietä löytääksesi yhteystiedot Nimilistalta. Paina Nimet. Näppäile etsimäsi nimen 1-2 ensimmäistä kirjainta. Paina Haku. Näyttöön ilmestyy ensimmäinen nimi, joka alkaa haluamallasi kirjaimella/kirjaimilla. Paina Soita. Tietojen muuttaminen Voit vaihtaa tietojen nimen, numeron tai paikan Nimilistalla. Paina Nimet ja sitten OK ( tai paina Nimet ja pidä se alaspainettuna).

21 Puhelinmuistio 17 Painamalla näppäimiä voit siirtyä haluamaasi paikkaan listalla. Paina Valint, sitten OK. Vaihda nimi käyttämällä numeronäppäimistöä, paina sitten OK. Vaihda numero käyttämällä numeronäppäimistöä, paina sitten OK. Vaihda paikkaa näppäimien avulla. Paina OK, jos uusi paikka on vapaana tai Vaihda, jos se on käytössä. Numeron kopioiminen Nimilistalle Voit kopioida numeron Soitetut tai Saapuneet puhelut-listoilta Nimilistalle. Painamalla näppäintä voit kopioida Soitetut puhelut-listalta ja näppäintä painamalla Saapuneet puhelut-listalta. Paina ja saat näkyviin haluamasi numeron. Paina Valint. Paina ja valitse Tallet. Paina OK. Kirjoita nimi näppäimistön avulla ja paina OK.

22 Puhelinmuistio 18 Paina OK puhelinnumeron varmistukseksi. Sijoita tiedot haluamaasi paikkaan painamalla. Paina OK, jos uusi paikka on vapaana tai Vaihda, jos se on jo käytössä. Tietojen poistaminen Nimilistalta Paina Nimet, sitten OK (tai paina vain Nimet ja pidä sitä alaspainettuna). Valitse haluamasi tiedon sijainti painamalla. Paina Valint ja sitten. Näyttöön ilmestyy Poista. Paina OK ja sitten Kyllä varmistamaan tietojen poistoa. Tietojen poistaminen Soitetut tai Saapuneet puhelut-listoilta Paina poistaaksesi tietoja Saapuneet puhelutlistalta tai poistaaksesi tietoja Soitetut puhelutlistalta. Valitse numero, jonka haluat poistaa listalta painamalla. Paina Valint. Painamalla saat näyttöön joko Poista poistaaksesi yhden numeron Poista kaik. poistaaksesi listalta kaikki numerot. Paina OK.

23 Lisävarusteet 19 3 Erilaista akkua BHR 155/P BHR 156/P BHR 159/P 600 mah NiMH Vakioakku 600 mah NiMH Ohut akku 900 mah NiMH Business akku Pikalataaja Toimii puhelimen virtalähteenä ja lataa akun lyhyessä ajassa. Eurooppalainen liitin ACSR15/P Iso-Britannian liitin ACUR15/P Austraalialainen liitin ACAR15/P Amerikkalainen liitin ACTR15/P Eteläafrikkalainen liitin ACZR15/P Suojalaukut Savukkeensytytinjohto (CLA) CKLR15/P Vihreä PBMR/15P Keltainen PBYR15/P Punainen PBRR/15P Sininen PBHR/15P Musta PBBR15/P Ruskea PBNR/15P Harmaa PBGR/15P Viininpunainen PBPR15/P Antaa puhelimelle virtaa ja lataa akun autossa. Autovarustukset CKBE/10P CKEE/10P Saatavilla on kaksi erilaista varustusta, jotka on helppo asentaa: Perusautovarustus sisältää puhelimenpidikkeen ja savukkeensytytjohdon. Helppo kädet vapaana- autovarustus: kädet vapaana-ratkaisu vaivattomalla asennuksella.

24 Lisävarusteet 20 Pöytälaturi DTBE 10/P Kädet vapaanakuulokevarustus HSAE10/P Lataa akun puhelimen ollessa siihen liitettynä. Laturissa on myös paikka vara-akulle. Ergonominen kuulokkeen ja mikrofonin yhdistelmä, jonka avulla voit käyttää puhelintasi joka tilanteessa (kävelyllä, pyöräillessä, jne.). Suojaa näppäimistöä tahattomilta näppäinpainalluksilta. Puheluja voi ottaa vastaan avaamatta suojaa. Puheluja voi soittaa suoraan Nimilistalta sekä Soitettujen ja Saapuneiden puhelujen-listoilta avaamatta suojaa. Puhelimen käyttäjä voi poistaa suojan ilman, että puhelimen käytännöllisyys siitä kärsisi. * Saatavilla maakohtaisesti. Näppäinsuoja *

25 Valikkojen käyttö 21 Puhelimessasi on lukuisia toimintoja, jotka löydät valikoista (menut) ja niiden alavalikoista. Valikkojen avulla puhelimen toimintoja on helppo käyttää. Kuinka suunnistaa valikoissa Paina Menu. Painamalla näppäimiä saat esille jonkun seitsemästä valikosta. Valitse valikko painamalla OK. Voit selata läpi erilaiset alavalikot näppäimillä. Valitse alavalikko painamalla OK. Paina Poistu tai asetelmaan. niin pääset takaisin edelliseen Paina pitkään tai Poistu, niin pääset pois valikoista, takaisin valmiustilaan. Oikotie valikkoihin Jokaisella valikolla on oma numeronsa, joka näkyy osoittimessa. Käyttämällä valikkojen numeroja pääset nopeasti niihin suoraan. Paina Menu. Anna valikon (tai alavalikon) numero. Painamalla OK valitset kyseisen valikon.

26 Valikkojen käyttö 22 Asetukset-valikko (1) Asetukset-valikon avulla teet puhelimestasi yksilöllisen. Kielet (11) Valitse puhelimesi käyttämä kieli. Taustavalo (12) Kytke taustavalotoiminta päälle tai sammuta se mielesi mukaan. Kun se on kytkettynä, näppäimistö ja näyttö valaistuvat 15 sekunnin ajan joka kerta, kun painat näppäimiä. Soittoäänet (13) Valitse haluamasi melodia (8 vaihtoehtoa). Soiton voimakkuus (14) Säädä soittoäänen voimakkuus (3 eri tasoa ja äänetön hälytys). Näppäinäänet (15) Hiljentää ja kytkee päälle äänet, jotka kuuluvat näppäimiä painettaessa. Joka näppäin vastaus (16) Kytkee päälle tai sammuttaa toiminnon, jolla voit vastata puheluun painamalla mitä tahansa näppäintä. Kontrasti (17) Säädä näytön tummuusaste (5 tasoa). Oma numero (18) Oma puhelinnumerosi ilmestyy näyttöön. Se on täytynyt syöttää ensin. Akun hälytys (19) Kytkee tai vaientaa hälytysäänen, joka ilmoittaa akun latauksen tarpeesta.

27 Valikkojen käyttö 23 Viestit-valikko (2) Viestit-valikolla voit käsitellä ääni- ja tekstiviestejäsi. Verkko tallentaa Ääniviestit äänipostiin. Puhelimesi ottaa automaattisesti vastaan Tekstiviestit. Jos olet saanut tekstiviestin sillä aikaa, kun puhelimesi virta on ollut kytkettynä pois, tulee se esille heti, kun kytket puhelimeesi virran (paitsi verkkolähetykset). Tekstiviestin vastaanotto: Puhelin antaa merkkiäänen (jos toiminto (26) on aktivoitu), kun saat viestin, ilmestyy näyttöön ja tekstiviesti tallentuu muistiin. Jos vilkkuu, muistiin tallennettujen! viestien lista on täynnä. Siitä on siis poistettava aikaisempia viestejä. Ääniviesti (21) Ääniposti: näyttää postilaatikkosi numeron, jos olet syöttänyt sen toimintoon Postilaatikon numero. Soita postilaatikkoosi painamalla Soita. Voit myös soittaa äänipostilaatikkoosi käyttämällä Hot Key-näppäintä 1 (ks. Perustoiminnot/Hot Keys-näppäinten käyttö s.12). Numero: Voit syöttää äänipostilaatikon numeron tai muuttaa sitä. Numeron on oltava muistissa, jotta Hot Key-näppäintä 1 voisi käyttää. Lue uudet (22) Tätä toimintoa käyttämällä voit lukea uudet tekstiviestit tai poistaa niitä.

28 Valikkojen käyttö 24 Lue kaikki viestit (23) Tämän toiminnon avulla voit lukea kaikki muistiin tallennetut viestit tai poistaa niitä. Lähetä (24) Kirjoita ja lähetä tekstiviesti Kirjoita viesti käyttämällä numeronäppäimistöä ja paina sitten OK. Syötä puhelinnumero, johon haluat viestin välittää tai valitse se Nimilistalta painamalla Nimet, paina sitten OK. Paina OK, jos haluat lähettää viestin heti (sen voi tallentaa jälkeenpäin) tai jos haluat tallentaa sen muistiin (viestin voi lähettää myöhemminkin) paina ja sitten OK. Poistu valikosta painamalla Poistu. Vastaa saapuneeseen tallennettuun viestiin Paina Lista. Paina valitaksesi Tallennettu lista ja sitten OK. Valitse haluamasi saapunut viesti näppäimillä. Paina Vastaa. Kirjoita vastauksesi käyttämällä numeronäppäimiä, paina sitten OK. Soittajan puhelinnumero ilmestyy näyttöön. Paina OK.

29 Valikkojen käyttö 25 Syötä sitten viestikeskuksen numero tai paina Nimet ja etsi se nimilistalta, paina sitten OK. Lähetä ilmestyy ruutuun. Paina OK. Tallenna viesti muistiin tai poistu valikosta painamalla Poistu. Lähetä valmiiksi kirjoitettu viesti Paina Lista. Valitse näppäimien avulla joko Vakioviestien lista tai Muistiin tallennettujen viestien lista, paina sitten OK Valitse haluamasi viesti näppäimillä ja paina OK Syötä puhelinnumero, johon haluat viestin lähettää ja paina OK tai valitse haluamasi numero nimilistalta painamalla Nimet. Syötä viestikeskuksen numero tai valitse se nimilistalta painamalla Nimet, paina sitten OK. Lähetä viesti painamalla OK, paina sitten Poistu. Vakioviestien lista sisältää puhelimen mukana tulevat valmiit viestit. Poista (25) Toiminto, jota voit käyttää poistamaan viestejä muistiin tallennettujen viestien listalta. Hälytys, viesti (26) Kytke tai vaienna hälytysääni, joka ilmoittaa saapuvasta viestistä.

30 Valikkojen käyttö 26 SMS-tiedotteet (27) Aktivoi tai kytke pois toiminto, joka ottaa vastaan kaikki verkkolähetyksien viestit. Verkkosolulähetykset ovat tekstiviestejä, joita verkko lähettää kaikille siihen liitetyille GSM-puhelimille (esim. säätiedotukset).tämä vaihtoehto sisältyy valikkoon, jos verkkopalvelimessa on kyseinen palvelu. Puhelimen odotusaika lyhenee huomattavasti (n.30% vähemmän), jos tämä toiminto on otettu käyttöön. Verkot-valikko (3) Verkot-valikon avulla hoidat puhelimesi verkkoyhteyksiä. Rekist. uuteen verkkoon (31) Tämän toiminnon avulla voit rekisteröityä uuteen, saatavilla olevaan verkkoon. Verkon edessä oleva #-merkki ilmoittaa, että! verkko on kielletty. Ensisijaiset verkot (32) Tällä toiminnolla voit luoda sinulle ensisijaisten verkkojen luettelon ja määrätä siitä. Kun kytket puhelimeesi virran ja saatavilla on useampia verkkoja, puhelimesi valitsee ensisijaisesti verkon luettelostasi. Puhelulaskurit-valikko (4) Toiminto, jonka avulla saat tietoa puhelujen hinnoista tai kestoista. Viim puh (41) Voit aktivoida tai poistaa toiminnon, joka ilmoittaa viimeksi soitetun puhelun jälkeen sen hinnan ja kestoajan.

31 Valikkojen käyttö 27 Ajastimet (42) Tällä toiminnolla saadaan esille lähtevien ja tulevien puhelujen kestot sekä puhelujen kumulatiivinen kokonaisaika. Voit nollata lähtevien ja tulevien puhelujen aikalaskurin Reset-toiminnolla. Tämän toiminnon käyttö vaatii turvakoodin (Ks. sivu 29). Kun olet rekisteröitynä johonkin muuhun kuin kotiverkkoosi, olet roaming-verkossa. Näytössä on -symboli. Kumulatiivista ajastinta ei voi nollata. Hintainfo puh. aikana (43) Voit aktivoida tai peruuttaa toiminnon, joka näyttää kunkin puhelun aikana sen hinnan tai kestoajan. Seuraaviin valikkoihin (44) ja (45) pääsemiseksi! tarvitaan PIN2- koodi ja SIM2-kortti (kysy verkko-operaattoriltasi). Puh hinta (44) Toiminto, johon voit syöttää käytössä olevan valuuttayksikön ja puhelun hinnan aikayksikköä kohden. Yhteishinta (45) Näyttää, asettaa ja nollaa puhelujen yhteishinnan rajan. Näyttää ja nollaa tähän asti kertyneen puhelinmaksun. Palvelut-valikko (5) Palvelut-valikolla voit aktivoida Lisäpalveluja, jotka GSM-verkko tarjoaa. Näiden lisäpalvelujen saatavuus riippuu niistä verkkopalveluista, joihin olet liittyneenä.

32 Valikkojen käyttö 28 Estä numeron näyttö (51) Voit aktivoida tai perua toiminnon, joka lähettää oman puhelinnumerosi vastaanottajan näyttöön. Puh siirto (52) Siirtää saapuvat puhelut johonkin toiseen haluamaasi numeroon. Voit laittaa siirtoon: - kaikki puhelut, - puhelut, kun puhelin on varattuna, - puhelut, joihin et vastannut, - puhelut, jotka saapuivat ollessasi verkon kattavuusalueen ulkopuolella. Puh estot (53) Estää saapuvat tai lähtevät puhelut. Toimintoon tarvitaan puheluneston salasana,! jonka saat verkko-operaattoriltasi. Puh odotus (54) Aktivoi tai peru Puhelun odotus-toiminto (ks. Verkkopalvelujen käyttö s. 33). Valinnat (55) Palvelutilan näyttö,valitut lisäpalvelut näkyvät ruudussa. Tämä palvelu ottaa yhteyttä verkkoon.! Soitosta verkkoon saatetaan veloittaa.tarkista verkko-operaattoriltasi.

33 Valikkojen käyttö 29 Turvallisuus-valikko (6) Turvallisuus-valikolla voit suojata puhelintasi luvattomalta käytöltä. PIN-koodi (61) Aktivoi tai peruuttaa PIN-koodin tarkistuksen, kun puhelimeen kytketään virta. Muuta PIN (62) Voit muuttaa tällä toiminnolla PIN-koodisi. Lisätoiminto 62 ilmestyy vain silloin, kun PINkoodi on aktivoitu. Muuta suojakoodi (63) Voit tällä toiminnolla muuttaa suojakoodin. Ostaessasi puhelimen sen suojakoodi on! Näppäinlukko (64) Tällä toiminnolla voit suojata näppäimistön tahattomilta näppäinpainalluksilta (esim. puhelimen ollessa taskussa). Avaa näppäinlukitus painamalla pitkään Avaa. Puhelurajoitukset (65) Tällä toiminnolla voit rajoittaa puhelut vain Nimilistalla oleviin numeroihin ja/tai rajoittaa sallittujen puhelinnumeroiden pituutta. Tähän toimintoon tarvitaan puhelimen suojakoodi. Muuta PIN2 (66) Tällä toiminnolla voit vaihtaa PIN2-koodisi. Tähän alavalikkoon pääsyyn tarvitaan vaihe 2 SIM-kortti.

34 Valikkojen käyttö Räätälöi (7) Hot keys (71) Puhelimessasi on 9 Hot Keys-näppäintä (näppäimet 1-9), joilla voit käyttää toimintoja, joita eniten tarvitset, yksinkertaisesti jonkun näppäimen pitkällä painalluksella. Käyttäjä voi ohjelmoida näppäimien toiminnon. Alla on lista niistä toiminnoista, jotka Hot Keysnäppäimiin on ohjelmoitu tehtaassa. Pitkä painallus Toiminto näppäimellä Soita Äänipostiin Aktivoi näppäinlukitus Kytke äänetön hälytys Tiedustelu valituista lisäpalveluista Kytke PIN-turvalukitus Lue uudet viestit Toista viimeksi valittu numero Vastaa viimeksi tulleeseen puheluun (jos saatavilla verkossa) Lue kaikki viestit 30

35 Valikkojen käyttö 31 Hot Keys-toimintojen visualisoiminen Painamalla näppäimiä saat esille kunkin Hot Key-näppäimen toiminnon. Hot Key-toiminnon muuttaminen Paina Muuta. Ei mahdollista näppäimelle 1, joka ei ole uudelleen! ohjelmoitavissa (säädetty toiminnolle Soita äänipostiin). Valitse näppäimillä uusi toiminto, paina sitten OK. Peruuta Hot Key-toiminto valitsemalla Peruuta HotKey. Voit antaa Hot Keys-näppäimille seuraavia toimintoja: Hätäpuhelu Lue kaikki viestit Lue uudet Soitto tietylle nimelle Lähetä Puh siirto Viimeksi valittu numero Äänetön hälytys Valinnat (lisäpalvelut) Viimeksi vastattu numero Näppäinluko PIN-koodi Valitusta toiminnosta riippuen tulee sinun antaa joitakin lisätietoja: Soitto tietylle nimelle: Valitse jokin nimi nimilistalta. Voit soittaa kyseiseen numeroon vain yksinkertaisesti pitkällä Hot Key-näppäimen painalluksella.

36 Valikkojen käyttö 32 Lähetä: valitse viesti muistiin tallennettujen viestien listalta.voit lähettää tallennetun viestin uudelleen samaan numeroon, johon sen alunperin lähetit. Puh siirto: valitse toiminto samaan tapaan kuin Puh siirto-valikolla ja syötä sitten puhelinnumero tai valitse se Nimet-listalta. Verkosta riippuen jotkut Hot Key-näppäimet saattavat olla lukittuja. Tervehdysteksti (72) Tämän palvelun avulla voit muuttaa tervehdystekstiä, joka ilmestyy näyttöön kytkiessäsi puhelimeen virran. Poista entinen viesti painamalla pitkään. Syötä uusi tervehdysteksti käyttämällä numeronäppäimiä. Autom. toisto (73) Kytkee automaattisen toiston päälle tai poistaa sen. Jos valittu numero on varattu, näytöllä on Varattu. Paina Toisto, puhelimesi yrittää automaattisesti soittaa uudelleen numeroon muutaman sekunnin kuluttua. Jos numero on yhä varattu, toistaa puhelin saman kymmeneen kertaan. Puhelin antaa sarjan hälytysmerkkejä, kun valittu linja on kytkeytynyt. Lopeta automaattinen toisto painamalla Poistu.

37 Verkkopalvelujen käyttö 33 Seuraavien toimintojen saatavuus riippuu verkkopalveluista, joihin olet liittynyt (paitsi DTMF-äänet). Käyttäessäsi seuraavia palveluija tarkista, että toiminto Puh odotus (54) on aktivoitu (ks. Valikkojen käyttö/puh odotus (54) s.28). Puhelun siirtäminen pitoon Aktiivisen puhelun siirtäminen pitoon on hyödyllinen toiminto, jos haluat vastaanottaa tai soittaa toisen puhelun ensimmäisen ollessa käynnissä. Paina Valint. Valitse näppäimillä Pito. Paina OK. Pidossa ilmestyy näyttöön. Puhelu siirtyy pitoon. Voit palata puheluun painamalla Paluu. Toiseen puheluun vastaaminen Kun puhelimeesi saapuu toinen puhelu, ilmestyy näyttöön Puh odotus tai Soittajan puhelinnumero ja puhelimesta kuuluu odotussignaali. Vastaa toiseen puheluun painamalla Vastaa. Ensimmäinen puhelu siirtyy pitoon. Toisesta puhelusta tulee aktiivinen. Aktiivisen puhelun numero (1 tai 2) ilmestyy osoittimen näyttöön.

38 Verkkopalvelujen käyttö 34 Vuorottele puhelujen välillä painamalla Vaihda. Aktiivisen puhelun numero (1 tai 2) ilmestyy osoittimen näyttöön. Lopeta aktiivinen puhelu painamalla Lopeta, Pidossa ilmestyy näyttöön. Palaa pidossa olleeseen puheluun painamalla Paluu. Kolmanteen puheluun vastaaminen Jos puhelimeesi saapuu puhelu silloin, kun puhut yhtä puhelua ja toinen on pidossa, näyttöön ilmestyy Puh odotus ja puhelimesta kuuluu odotussignaali.yksi puheluista pitää lopettaa ennen kolmanteen vastaamista. Valitse puhelu, jonka haluat lopettaa painamalla Vaihda. Paina Lopeta. Vastaa puheluun painamalla Vastaa tai jollet halua vastata, paina Hylkää. Kun käynnissä on monta puhelua, näyttöön ilmestyvät tekstit: - Puhelu 1, 2 tai 3 riippuen valitusta aktiivisesta puhelusta, - soittajan puhelinnumero (jos verkkosi tukee tätä palvelua) tai numero, jonka valitsit (jos kyseessä on soittamasi puhelu). - tai soittajan tai vastaanottajan nimi, jos kyseessä on Nimet-listan numero.

39 Verkkopalvelujen käyttö 35 Toisen puhelun soittaminen Voit soittaa toisen puhelun aktiivisen tai pidossa olevan puhelun aikana. Valitse numero ja paina Lähetä toista. Tai paina Valint ja valitse näppäimillä numero Nimet-listalta, Soitettujen tai Saapuneiden puhelujen listalta (ks; Puhelinmuistio s.13). Vuorottele puhelujen välillä painamalla Vaihda. Lopeta aktiivinen puhelu painamalla Lopeta. näyttöön ilmestyy Pidossa. Palaa pidossa olevaan puheluun painamalla Paluu. DTMF-äänet Puhelimen numeronäppäimet (0-9, * ja #) lähettävät aina DTMF-ääniä (Dual Tone MultiFrequency). Tiettyjen puhelinpalvelujen (esim. puhelinvastaajat tai hakulaitteet) toiminta edellyttää, että puhelimesi lähettää DTMF-ääniä. Sen sijaan, että joutuisit syöttämään numerokoodeja monessa osassa, voit hoitaa koko operaation kerralla, jos lisäät puhelinnumeroon valmiiksi DTMF-jaksot.

40 Verkkopalvelujen käyttö 36 Esim. Kuinka kuunnella vastaajasta 'uudet viestit' kertanumerolla Kun haluat lukea puhelinvastaajaasi saapuneet uudet viestit puhelinnumerossa 12345, salasana 9876, uusien viestien koodi 3, tee näin: Näppäile 12345, ilmestyy näyttöön. Syötä odotusmerkki painamalla pitkään näppäintä. Näyttöön ilmestyy 12345w. Syötä 9876, näyttöön ilmestyy 12345w9876. Lisää odotusmerkki painamalla pitkään näppäintä, näyttöön ilmestyy 12345w9876p. Lisää vielä 3 ja paina Soita, näytössä on 12345w9876p3. Tämän DTMF-jakson voi myös tallentaa Puhelinmuistioon. Puhelimesi tulkitsee ensimmäisen taukomerkin aina odotusmerkiksi (se odottaa aina,että puhelu otetaan vastaan, ennen kuin se lähettää loput numerot). Toinen taukomerkki on normaali 2,5 sekunnin tauko. Pidempää taukoa varten voit lisätä useampia taukomerkkejä peräkkäin.

41 Ongelma? 37 Ongelma Näyttöön ilmestyy aina LUKITTU, kun kytket puhelimeen virran. Vianetsintä Ratkaisu Joku on yrittänyt käyttää puhelintasi, muttei ole tiennyt oikeaa PIN-koodia eikä avauskoodia. Ota yhteys verkkooperaattoriin. -ja eivät näy. -symbolit Verkkoyhteys on katkennut. Olet joko verkon katveessa (tunnelissa tai korkeiden rakennusten keskellä) tai olet verkon peittoalueen ulkopuolella. Siirry toiseen paikkaan. Näppäinpainallukset eivät tule näyttöön (tai tulevat hitaasti). Puhelin ei siirry valmiustilaan. Näyttöruutu reagoi hitaammin hyvin kylmässä. Tämä on normaalia eikä vaikuta puhelimen toimintaan. Vie puhelin lämpimämpään paikkaan ja yritä uudelleen. Paina pitkään tai, Katkaise puhelimestasi virta, tarkista että SIM-kortti ja akku ovat oikein asennetut ja kytke puhelimeen uudelleen virta.

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580 Käyttöopas Suomi Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  CD250 CD255 SE250 SE255. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Pikaopas 1 Kytke 2 Asenna 3 Nauti Mitä laatikko sisältää? Tukiasema TAI Luuri Akkutilan kansi Tukiasema ja

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut

TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM. Koukku (220 240 V, 50 Hz) (KX-TG7202/KX-TG7203/KX-TG7222) Koukut TG7200_7220NE(fi-fi)_QG.fm Page 1 Wednesday, July 25, 2007 4:57 PM Pikaopas Digitaalinen langaton puhelin Malli KX-TG7200NE/KX-TG7202NE KX-TG7203NE Digitaalinen langaton vastaajapuhelin Malli KX-TG7222NE

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti

Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja TERVETULOA. Pikaopas. Liitä. Asenna. Nauti Digitaalinen langaton puhelin Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE140 SE145 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE140/SE145 luuri SE140 tai SE145 tukiasema Verkkolaite

Lisätiedot

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE

TDC Skaala. PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE TDC Skaala PIKAKÄYTTÖOHJE SPA9x2 PUHELIMILLE 1 PUHELIMEN PAINIKKEET JA TOIMINNOT HUOM: Voit käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan: luuria, sankaluuria tai kaiutinta. Vaihtaaksesi näiden välillä puhelun

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245

Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 Digitaalinen langaton puhelin SE 240 Digitaalinen langaton puhelin ja puhelinvastaaja SE 245 TERVETULOA Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti Pakkauksen sisältö SE240/SE245 luuri SE240 tai SE245 tukiasema

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu

Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille. 2 vuoden takuu Bluetooth Hands Free -laite Bluetooth-matkapuhelimille 2 vuoden takuu A. Tuotteen kuvaus SUPERTOOTH BUDDY on Bluetooth hands free -laite, joka tukee kuulokkeita ja hands free -profiilin omaavia puhelimia.

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä Pikakäyttöohjeet Pikakäyttöohjeet Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen asuntoon: Soitto tapahtuu näppäilemällä

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet

ABB-Welcome-ovipuhelinjärjestelmä. Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome. Pikakäyttöohjeet FI Pikakäyttöohjeet ABB-Welcome Pikakäyttöohjeet M21351K-A-02 Ulkoyksikkö näppäimistöllä ja näytöllä Tervehdysteksti ja kellonaika vuorottelevat näytössä. Näytön taustavalo syttyy, kun on pimeää. Soittaminen

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. 1. Virta päälle/pois 2. Kuulokemikrofoniliitäntä 3. Laturin liitäntä

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 2100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Kuulokkeen osat 3 Käytä turvallisesti! 3 Pariliitos 4 Pariliitoksen muodostaminen 4 Pariliitostila 4 Päähän sovittaminen ja lataaminen 5 Säätäminen

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

SmashBass. Langattomat kuulokkeet

SmashBass. Langattomat kuulokkeet SmashBass Langattomat kuulokkeet FI Käyttöohje- SmashBass beta Langattomat kuulokkeet Tuotteen turvallinen käsittely Lue nämä ohjeet ennen käyttöä! 1. Pidä kuulokkeet ja niiden mukana tulevat varusteet

Lisätiedot

HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan:

HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan: Käyttäjän opas Pico RX-80 HUOM! Mikäli laitteesi kielenä on pakkauksesta otettuna Saksa, onnistuu kielen vaihtaminen Englanniksi seuraavan mukaan: 1. Käynnistä puhelin ja näppäile pin-koodi 2. Siirry päävalikkoon

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle

Puhelinnumeroiden lataaminen laitteesta tietokoneelle OHJE 1/9 Yleistä Saunalahti on lähettänyt asiakkaillemme uuden SIM kortin. Kaikki Saunalahden SIM kortit tulevat vaihtumaan jollakin aikajaksolla Saunalahden siirryttyä palveluoperaattorista virtuaalioperaattoriksi.

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöopas

Suomenkielinen käyttöopas Suomenkielinen käyttöopas Yleiskatsaus 1. Jatko-osa 2. -näppäin: Seuraava kappale 4. LED-merkkivalo a) Lataaminen LED-merkkivalo Punainen LED-merkkivalo palaa Lataaminen

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike

SoundGate. Bernafon SoundGate. Näppäinlukko. Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen. Puhelu. Musiikki/audio-painike. Bluetooth -painike Bernafon SoundGate SoundGate PIKAOHJE Näppäinlukko Äänenvoimakkuuden ja ohjelman vaihtaminen Puhelu Musiikki/audio-painike Bluetooth -painike Akun merkkivalo Tämä ohje on vain lyhyt tiivistelmä. Tärkeä

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

Pikaopas CD480/CD485

Pikaopas CD480/CD485 Pikaopas CD480/CD485 Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD485) Tukiasema (CD480) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo

JABRA EVOLVE 65 pikaohje. Laitteen nappulat. Magneettinen kouru mikrofonille. Säädettävä pääpanta. Äänisäätö ylös Varattuna -valo JABRA EVOLVE 65 pikaohje Laitteen nappulat Magneettinen kouru mikrofonille Säädettävä pääpanta Äänisäätö ylös Varattuna -valo Monitoiminappula Äänisäätö alas Akun indikaattori Bluetooth indikaattori On/Off/Connect

Lisätiedot

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista:

Pikaopas. Painikkeet. Luuri. Digitaalinen johdoton puhelin. Malli KX-TCD300NE. Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: TCD300NE_QG(fi-fi).fm Page 1 Friday, November 12, 2004 2:01 PM Pikaopas Digitaalinen johdoton puhelin Malli KX-TCD300NE Lue käyttöohjeesta tarkemmat tiedot seuraavista: Painikkeet Luuri A B C D E F G H

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Pikaopas XL370/XL375

Pikaopas XL370/XL375 Pikaopas XL370/XL375 Pakkauksen sisältö Tukiasema (XL375) Tukiasema (XL370) Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228

Käyttöoppaasi. KONICA MINOLTA DI251F http://fi.yourpdfguides.com/dref/590228 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

BeoCom 2. Käytön aloittaminen

BeoCom 2. Käytön aloittaminen BeoCom 2 Käytön aloittaminen Ennen kuin aloitat Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka BeoCom 2 -kuuloke asennetaan ja kuinka sitä käytetään BeoLine-tukiaseman kanssa. Kuuloketta voidaan käyttää myös muiden

Lisätiedot

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W

Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Pikaohje Neuvottelupuhelin Konftel 200W Suomi Conference phones for every situation Kuvaus Konftel 200W Konftel 200W on DECT-neuvottelupuhelin, jonka toiminta-alue on jopa 30 m 2. Konftel 200W voidaan

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet.

Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia. Lue myös sen laitteen ohjeet, jonka kanssa aiot käyttää Bluesia ennekuin yhdistät laitteet. Bluetooth teknologiaa käyttävä vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Bluesia.

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin

THINK TIT-904 GSM-pöytäpuhelin 5. Tekniset tiedot GSM taajuusalueet 900/1800MHz Lähetysteho 2W @ 900MHz Kanavaväli 200KHz Käyttöjännite / virrankulutus 5V @ 1500mA Käyttölämpötila-alue -10...+45 Ilman kosteus 5%...95% Ilmanpaine 86...106Kpa

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568

Käyttöoppaasi. SAMSUNG SGH-P510 http://fi.yourpdfguides.com/dref/783568 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle SAMSUNG SGH-P510. Löydät kysymyksiisi vastaukset SAMSUNG SGH-P510 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas

BackBeat FIT sarja. Käyttöopas BackBeat FIT 3100 -sarja Käyttöopas Sisällysluettelo Toimintojen hallinta 3 Virta, pariliitos ja lataaminen 4 Kotelon virran kytkeminen 4 Pariliitoksen muodostaminen ensimmäistä kertaa 4 Pariliitostila

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi

Snom. GBC Networks Oy Itälahdenkatu 18 C, 00210 Helsinki Puh 09 3478 3600 Fax 09 3478 3669 www.gbc.fi Snom SOITTAMINEN SOITTOTAPA 1 Nostakaa luuri ja syöttäkää puhelinnumero, painakaa lopuksi OK-näppäintä (hopeisen menun oikealla puolella, V). SOITTOTAPA 2 Syöttäkää puhelinnumero nostamatta luuria ja painakaa

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa. CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa.  CD290 CD295. Pikaopas. 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome CD290 CD295 Pikaopas 1 Liitä 2 pääset alkuun 3 Käyttö Pakkauksen sisältö Tukiasema (CD295) Tukiasema (CD290) Laturi* Verkkolaite*

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI

Käytön aloittaminen. Nokia N95-1. 9205530 1. painos FI Käytön aloittaminen Nokia N95-1 9205530 1. painos FI Näppäimet ja osat (tietokonetila) Mallinumero: Nokia N95-1. Jäljempänä käytetään nimitystä Nokia N95. 1 Virtanäppäin 2 Valintanäppäimet ja, joilla valitaan

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.

Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Käyttöopas Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation,

Lisätiedot

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja Fin Rev 2.0 Käsikirja Sisältö Sisältö Johdanto 1 LED-diodit 2 SIM-kortti 3 Ongelmanratkaisu 4 Häiriöt 5 Yksikön liittäminen 5 Tekniset tiedot 5 Hisselektronik AB Antennvägen 10, 135 48 TYRESÖ, Sweden.

Lisätiedot

Kenwood TK-3201 käyttöohje

Kenwood TK-3201 käyttöohje Kenwood TK-3201 käyttöohje Antenni Merkkivalo Kanavanvalinta Virtakytkin / äänenvoimakkuussäädin Kaiutin Mikrofoni Puhepainike Kutsu-painike Lisälaiteliitin Monitori-painike Akku Akun kiinnitys / irroitus

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET

RIBBONS BLUETOOTH-KUULOKKEET Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen)

BT220 HEADSET. Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) Tuotetiedot 1 Varausliitäntä 2 + -painike 3 - -painike 4 Toiminnonosoitin (sininen) 5 Akunosoitin (punainen) 6 Korvanappi 7 Mikrofoni 8 Pidike 9 Varauksen osoitin (punainen) 10 Virtavalo (vihreä) Asennus

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2

Käyttöoppaasi. BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11

PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11 PIKAOPAS INSMAT BB-300 GSM-MATKAPUHELIMELLE VERSIO 2011/07/25 PÄIVITETTY 2011/11 OHEISET KUVAT LIITTYVÄT ALLA OLEVAAN OHJEESEEN SIM KORTIN ASENNUS / AKUN ASENNUS 2 SIM-KORTIN ASENTAMINEN Puhelimella soittamiseen

Lisätiedot

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia).

- 4 - - 5 - kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). kytkemisestä päälle (eikä 30 sekunnin kuluessa, jolloin se etsii GSMsignaalia). 4.4 Merkkivalojen tila A. GSM merkkivalo (Sininen): Tietoliikennesignaalin merkkivalo. Kun laite on yhdistetty GSM verkkoon,

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas. 9351722 Issue 2

Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas. 9351722 Issue 2 Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöopas 9351722 Issue 2 Nokia is a registered trademark of Nokia Corporation, Finland. Navi is a

Lisätiedot

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus

Tärkeitä turvallisuusohjeita. Yleiskuvaus Pikaopas CD180 Tärkeitä turvallisuusohjeita Käytä ainoastaan teknisissä tiedoissa mainittua virtalähdettä. Pidä huoli, että tuote ei pääse kosketuksiin nesteiden kanssa. Räjähdysvaara, jos akku vaihdetaan

Lisätiedot

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W

Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Lyhytohje Neuvottelupuhelin Konftel 60W Suomi Conference phones for every situation Oheiselta CD levyltä löydät kattavan käsikirjan josta saat lisätietoja Yleiskuva Kolme merkkivaloa Kolme kaiutinta Sininen

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881.

pois tai niistä ilmenee muita virheitä, pyydetään niistä ilmoittamaan keskukseen Anneli Lindgrenille, puh. 17199, 90 tai 881. Turussa 14.12.2005 PUHELINJÄRJESTELMÄT Seurakuntayhtymä on kilpailuttanut puhelinliikenteensä ja puhelinjärjestelmänsä. Kaikkien toimintojen operaattoriksi ja sopimuskumppaniksi on valittu Sonera/Auria

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Käyttöohje. 9352006 2. painos

Käyttöohje. 9352006 2. painos Tämän ohjeen sähköistä versiota koskee "Nokian käyttöohjeiden ehdot 7.6.1998". Electronic user s guide released subject to Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998. Käyttöohje 9352006 2.

Lisätiedot

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS

RACE -BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita. Ei sovellu

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot