Tiivistelmä Turun ja Varsinais-Suomen meripäivän ( ) alustuksista ja keskusteluista aamupäivän osalta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiivistelmä Turun ja Varsinais-Suomen meripäivän ( ) alustuksista ja keskusteluista aamupäivän osalta"

Transkriptio

1 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 1 (6) Tiivistelmä Turun ja Varsinais-Suomen meripäivän ( ) alustuksista ja keskusteluista aamupäivän osalta Avauspuheenvuorot: Meri ja sininen kasvu maakuntamme elinvoiman ja tulevaisuuden ydinkysymys Kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja maakuntajohtaja Kari Häkämies Tilaisuuden tavoitteena on tarjota meripolitiikan valmistelijoille prosesseihin sisältöä ja tukea. Kuten Euroopassa muualla, Suomessakin tarvitaan merellisen kasvun kansallista strategiaa. On erinomaista, että valtioneuvosto on osaltaan käynnistänyt meripolitiikan Suomen agendan ja tavoitteiston täsmentämisen ja tekee sitä yhteistyössä niiden tahojen ja alueiden kanssa, joissa merelliset asiat erityisesti painottuvat. Turussa merellisyys on osa asukkaiden identiteettiä, Itämeri nähdään Turun pelikenttänä ja varsinaissuomalainen laivanrakennus- ja meriteollisuuskeskittymä on yksi merkittävimpiä Euroopassa. Varsinais-Suomi on Suomen portti länteen ja sen logistinen sijainti on erinomainen. On aika päivittää valtion tason meriteollisuusstrategia; markkinatilanne ja toimintaympäristö ovat muuttuneet merkittävästi. Turkua ja Varsinais-Suomea voidaan pitää Suomen meriteollisuuden sydämenä. Meyer Turun telakka veturina, meriteollisuusala on erittäin merkittävä työllistäjä. Lisäksi Turun seudulla toimii useita korkeakouluyksiköitä, joissa on meriteollisuutta palvelevaa koulutusta ja T&K-toimintaa. Kehitys on luonut positiivista rakennemuutosta maakuntaan ja sen vaikutukset heijastuvat myös muualle Suomeen. Elinkeinojen edistämisen, turvallisuuden ja osaamisen lisäksi meriympäristön merkitys on tärkeä ja sen pitää itsestään selvänä kuulua meripolitiikan agendalle. Turun ja Helsingin aloitteesta on liikkeelle lähtenyt Itämeri-haaste, johon jo 240 toimijaa ympäri Itämerta ovat vastanneet. Isojen linjausten ja toimijoiden lisäksi paikalliset toimijat ovat kuitenkin taho, jotka konkretisoivat tekemistä. On tärkeää, että maakunnasta lähtee meripolitiikkaa ohjaamaan yhtenäinen viesti. Kansallinen yhdennetty meripolitiikka ja Itämeri-selonteko EU-erityisasiantuntija Jussi Soramäki Meripolitiikka-asioiden osalta ollaan tilanteessa, jossa kehitystyö on vasta alkanut. Keskiössä on sidosryhmien kuuleminen, jota tämäkin tilaisuus edustaa. Suomen meripolitiikan tavoitteena on luoda edellytykset merellisten elinkeinojen kestävälle kasvulle, meriympäristön suojelun tason parantumiselle sekä viranomaistoimintojen yhteistoiminnan ja vaikuttavuuden lisääntymiselle. Meripolitiikassa on sekä Itämerinäkökulma että globaali näkökulma. Meriasiat ovat nykyisellään hajautuneet eri ministeriöille ja muille vastuutahoille ja päätöksenteko kulkee hyvin monia reittejä. Meripolitiikan kehittämisen keskeisiä toimijoita ovat:

2 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 2 (6) 1) Itämeri- ja yhdennetyn meripolitiikan ohjausryhmä Ohjausryhmällä on kaksi päätehtävää, joista ensimmäinen on valtioneuvoston Itämeriselonteon päivittäminen Itämeri-strategiaksi. Painopisteinä ovat mm. kestävä sininen kasvu, bio- ja kiertotalous, turvallisuusaspektit ja Suomen kytkeytyminen digitalisaatioon. Ympäristönäkökulma on mukana kaikissa painopisteissä niihin integroituneena. Työ pyritään saamaan päätökseen ennen ensi syksyä. Toisena tehtävänä Itämeri-strategian jälkeen on pohtia kansallista meripolitiikkaa, sen kehittämistä ja koordinointia osana EU:n yhdennetyn meripolitiikan kokonaisuutta. Näissä kahdessa tehtäväkokonaisuudessa on päällekkäisyyksiä, mutta meripolitiikka katsoo Itämeren ulkopuolelle ja ajattelee asioita EU-laajuudella ja globaalisti. 2) EU:n Itämeristrategian (EUSBSR) Suomen koordinaatioryhmä Ryhmä koordinoi strategian toimeenpanoa ja siihen vaikuttamista. Keskeisiä EU:n Itämeristrategiaan vaikuttavia tekijöitä ovat Kestävää sinistä kasvua Itämeren alueelle -linjaukset, joiden uudistamista Komissio parhaillaan valmistelee sekä se, miten Itämeripolitiikkaa Itämeren tasolla rahoitetaan. Seuraavan rahoituskehyksen valmistelut ovat käynnissä ja nähtäväksi jää, tulevatko tämän tyyppiset alueelliset poliittiset ohjelmat saamaan oman erityisen rahoituksen EU:ssa. 3) Meripolitiikan rahoituksen ohjausryhmä Ohjausryhmä valmistelee EMKR:n meripolitiikan kansallista toimeenpanoa. EMKR:n keskeisinä teemoina ovat kansallisen meripolitiikan kehittäminen, meriosaamispohjan vahvistaminen, meren tilan parantaminen, merialuesuunnittelun edistäminen, merialueita koskevien tietojen ylläpito ja seuranta sekä merialueiden valvonnan kehittäminen. Rahoituksen osalta tämän vuoden rahat on jaettu, mutta kohdentamatontakin rahoitusta on olemassa, joten hyviä ja kehykseen sopivia hankkeita on mahdollisuus tarjota. Kun luodaan meripolitiikkaa ja Itämeristrategiaa, nykyisten päämäärien lisäksi ei välttämättä tarvita keksiä paljoa uutta. Kyse on enemmänkin siitä, että keskitämme tarmoa, päätöksentekoa ja toimia niin, että yhteisistä tavoitteista tulee viitekehys, jonka puitteissa on hyvä toimia ja jossa on riittävä rahoitus tarvittaville hankkeille. Sovelletaan hallinto luo edellytykset -periaatetta. Keskustelua alustuksen yhteydessä: Meripolitiikka on ollut siiloutunutta ja sen yhtenäistäminen on tärkeää. Kaivataan selkeitä mandaatteja ja määrittelyä siitä, kuka tekee mitäkin. Tämä on keskeinen asia, johon meripolitiikan kehittämisessä halutaan vaikuttaa.

3 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 3 (6) Turun yliopisto Rehtori Kalervo Väänänen Åbo Akademi Rehtori Mikko Hupa Meriklusterin määrittelyssä tulisi soveltaa mieluummin laajaa kuin suppeaa määrittelyä. Kokonaisvaltainen ja kaikki merelliset tahot yhdistävä lähestyminen meripolitiikassa olisi tärkeää. Keskeisenä nähdään osaamisen turvaaminen ja kehittäminen ja innovaatioalustat sekä miten kansainvälistä kilpailukykyä esim. laivanrakennuksessa säilytetään ja kehitetään. Peräänkuulutettiin Suomelta riittävän kunnianhimoista lähestymistä Itämeristrategiaan ja alueen kansainväliseen yhteistyöhön. Todettiin, että Ruotsissa meripolitiikkaa edistävien toimien rahoitusresurssit ovat hyvät, millä pystytään sitomaan Itämeren alueen toimijoita yhteistyöhön heidän kanssaan. Tämä puolestaan generoi mm. taloudellista yhteistyötä ja liiketoimintaa. Merialan tutkimus TY:ssa on laajaa, useita tiedekuntia kattavaa ja sitä ollaan edelleen laajentamassa tehden yhteistyötä Åbo Akademin kanssa. Yhtenä keskeisenä päämääränä on saavuttaa puhdas Itämeri ja Saaristomeri tuleville sukupolville. Lisäksi yhtenä tavoitteena on toimia saaristomatkailun kehittämiseksi. Mm. Seilin saaresta ollaan yhdessä matkailuyrityksen kanssa kehittämässä tiede-, luonto- ja kulttuurimatkailukohdetta. Erityisesti mereen keskittyneitä toimijoita TY:ssa ovat Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus sekä Saaristomeren tutkimuslaitos. Merialaan liittyvää toimintaa TY:ssa leimaavat kansainväliset hankkeet ja kontaktit. Tekniikan koulutuksen laajentaminen myös Turun alueella hyödyttää osaltaan alueen meriteollisuutta. Parhaillaan tehdään töitä tekniikan koulutuksen mandaatin laajentamiseksi siten, että voitaisiin kouluttaa automaation, robotiikan, mekatroniikan ja uusien materiaalien osaajia, joita juuri mm. meriteollisuus voi hyödyntää. Tekniikan koulutuksen laajentaminen Turun seudulla vaikuttaisi positiivisesti alueen T&Kpanostukseen, jossa se on esimerkiksi Tampereen seutua jäljessä. Åbo Akademin korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyö alueella on ollut viime aikoina erityisen hyvää. Yksi alueen vahvuuksista ja vetovoimatekijöistä on kansainvälisyys. Keskeinen teema tutkimusmaailmassa tällä hetkellä on tutkimuslaitosten profiloituminen. ÅA:n tutkimusprofiilin kolmen painoalueen lisäksi ollaan yhdessä TY:n kanssa ajamassa mereen liittyvää tutkimusta neljäntenä tutkimusprofiilin alueena. Keskeisiä osa-alueita meritutkimuksessa erityiseti ÅA:n osalta ovat Saaristomeren biologia sekä merikuljetusten logistiikka.

4 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 4 (6) Myös ÅA:ssa insinöörikoulutuksen laajentamista kannatetaan, mikä voisi tarkoittaa n. pari-kolmekymmentä lisäopiskelijaa vuosittain. Uutena asiana on Turun AMK:n kanssa tehty järjestely, jossa sieltä on suora mahdollisuus tehdä DI-tutkinto ÅA:n kv. kemiantekniikan linjassa. Keskustelussa laivanrakennus- ja risteilyrakentamisen tarpeista olisi hyvä muistaa, että laivanrakennusprojekteissa, kuten risteilyrakentamisen uivien kaupunkien hankkeissa, tarvitaan hyvin monipuolisesti teknisiä osaajia varsinaisen peruslaivanrakennusosaamisen lisäksi. Esimerkiksi kemiantekniikalla on sovellusalueensa tällaisissa projekteissa. Meyer Turku Suunnittelujohtaja Jarmo Soinila Meyer Turku -telakan tilauskanta, joka ulottuu vuoteen 2025 aiesopimukset mukaan luettuna, on erinomainen ja on saavutettu hyvä tasapaino kahden suuren asiakkaan toimituksiin. Työllisyysvaikutukset tilausten kautta koko rakennus- ja laitetoimittajaverkostoon tulevina vuosina kaksinkertaistuvat n. 15 tuhanteen henkilöön, josta noin puolet toimii telakan porttien sisäpuolella. Telakan oman henkilöstön vahvuus lähivuosina tulee olemaan noin 2000 henkeä. Kohdataan siis merkittävät ja monipuoliset rekrytointitarpeet sekä telakalla että verkostossa. Lisäksi eläköityminen kasvattaa rekrytointitarvetta edelleen. Teknologisen etumatkan säilyttäminen on telakalle äärimmäisen tärkeää ja siihen halutaan panostaa merkittävästi. Tuotteiden, toimintatapojen ja prosessien kehittäminen on välttämätöntä, jotta voi menestyä globaalissa kilpailussa. Pahin uhka tulee eritoten Kiinasta. Koska tuote, risteilijä, on monipuolinen kokonaisuus, tapahtuu myös tuotekehitys laajalla rintamalla. Telakalle ja verkostoon tarvitaan monipuolisesti osaajia laajalla kirjolla. Tarvitaan myös uusia väyliä hankkia maisteritason osaajia vastaamaan tuotekehityksen haasteisiin. Esillä olleet ehdotukset lisätä maisteritason koulutusta tekniikan alalla saavat laivanrakennustoimijoilta kannatusta. Clewer Oy Toimitusjohtaja Jouni T. Laine Meyer Turku -telakan vedossa tapahtunut voimakas meriteollisuuskasvu tulisi perin pohjin tutkia; mikä sen on mahdollistanut, mitä siitä voidaan oppia ja onko siinä myös muille aloille monistettavia menestystekijöitä. Siniseen talouden ja meriklusterin laajuus tulisi ymmärtää. Niiden piiriin kuuluu paljon yrityksiä, jotka eivät välttämättä tiedosta olevansa osa tätä kokonaisuutta. Tutkimus- ja kehitystoiminnan tiedonkulku ja koordinointi olisi tärkeää, jotta voidaan välttää päällekkäisen tutkimuksen tekeminen ja resurssien haaskaaminen. Työnjaollisesti yrityksissä tehtävästä innovaatiotutkimuksesta voitaisiin yhdessä yliopistojen kanssa

5 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 5 (6) tehtävällä tutkimuksella esim. muodostaa patenttipooleja ja uusia tuotteistettavia innovaatioalueita. Suomen kilpailukyvyn kasvattamiseksi voitaisiin poimia Itämeren maista ne osa-alueet, joilla ylivoimaista kilpailukykyä voidaan luoda. Suomalaisten yritysten yhteistyötä tulisi lisätä kaikilla niillä osa-alueilla, joissa se on järkevää ja tuo lisäarvoa. Toimintojen hajauttamisen ideologia voisi toimia myös Itämeristrategiaa pohdittaessa. Risteilylaivat ovat erinomaisia vientitoiminnan näyteikkunoita, joihin tulisi saada mahdollisimman paljon Varsinais-Suomalaisia innovaatioita ja tuotteita mukaan. Turku Science Park Toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen Meripolitiikankin luomisessa tulisi huomioida, että riittävästi nostamme omia vahvuuksiamme ja korostamme osaamiskokonaisuuttamme ulospäin. Kaikkeen mereen liittyvään voidaan soveltaa liiketoiminnan näkökulmaa ja meriklusterin käsittäminen mahdollisimman laajana kokonaisuutena onkin tärkeää. Osaamisalueiden yhdistely on keskeistä kun halutaan luoda uutta. Resurssien järkevä käyttö, automaatio ja digitalisaation parempi hyödyntäminen ovat keskeisiä kehityksen elementtejä ja samalla ne voivat olla myös Varsinais-Suomen menestystekijöitä ja johtaa puhtaampaan mereen ja menestyksekkääseen meripolitiikkaan. Tärkeää on pyrkiä vaikuttamaan valtiotasolla sekä EU:n että globaalitason sääntelyyn ja hyödyntää myös niihin liittyvät innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuudet, kuten esimerkiksi rikkidirektiiviin kohdalla on ollut. Myös suomalaisten yritysten tulisi siis olla mukana vaikuttamassa. Keskustelun avaus ja sparrauspuheenvuoro Pidä Saaristo Siistinä ry Pääsihteeri Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä on vielä käyttämätön voimavara Varsinais-Suomen kasvussa. Yhdistyksellä on hyvät suhteet kansalaisiin, viranomaisiin ja mm. eturivin tutkijoihin. Tätä nykyä kansalaiset ovat merkittävä voima; kansalaiset ovat valistuneita, verkostoituneita, aktiivisia ja he haluavat tehdä mielekkäitä asioita. Ihmisten voiman valjastaminen hyviin asioihin, niin kansalaisina kuin työntekijöinäkin, on iso mahdollisuus. Varsinais-Suomessa meren ja saariston hyvinvointi ja ihmisten hyvinvointi käyvät käsi kädessä. Siksi taloudellisesta kasvustakaan ei tulisi irrottaa ihmisten ja meren hyvinvointia. Intohimo merelliseen tekemiseen syntyy helposti, kun ihminen on solminut suhteen mereen jo lapsena tai nuorena. Merellinen virkistyminen työssäjaksamisen lähteenä on merkittävä tekijä. Yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaan ja kansalaisjärjestöt ovat yksi foorumi, jossa eri alojen ihmiset voivat kohdata ja saada ympäristölle hyvää aikaan.

6 Turun yliopiston Brahea-keskus Muistio 6 (6) Keskustelussa oli esillä lisäksi seuraavaa: - Alueen lobbaus proaktiivisesti ja asioita seuraten valtakunnallisten ja EU-päättäjien pakeilla on tärkeää ja sitä voitaisiin entisestään petrata. Brysselissä meripolitiikan seuraaminen Euroopan tasolla voitaisiin ottaa painopistealueeksi. - Turusta valmistuvien loistoristeilijöiden mukana tulisi saada markkinoitua myös sitä meriklusteria ja aluetta, jossa alus on valmistettu. Laivat ovat hyviä käyntikortteja maailmalla ja tämä osaamisen markkinointimahdollisuus tulisi käyttää rohkeammin hyväksi. Laivan valmistumista juhlitaan joillain Euroopan telakoilla kansanjuhlana, siihen suuntaan voitaisiin mennä Turussakin. - Nousi esille kysymys siitä, kuinka saada varsinais-suomalaiset yritykset toimimaan tehokkaammin yhdessä vientimarkkinoilla. Yhdessä on mahdollista saada aikaan huomattavasti näyttävämpiä pilottikohteita maailmalla. Osallistuminen tällaisiin isompiin kokonaisuuksiin olisi pk-yrityksille mielekkäämpää markkinointiin panostamista kuin yksittäiset esiintymiset. Yhteistyötäkin toki jo tehdään meriklusterin piirissä. Verkostojen ei kuitenkaan tarvitse, eikä pidäkään olla, toimialakohtaisia, vaan erilaisilla rajat ylittävillä kombinaatioilla voidaan kansainvälistä yhteistyöasemaa maailmalla kohentaa. - Jatkuvaa vuoropuhelua yritysten, oppilaitosten ja tutkimuslaitosten välillä tarvitaan, jotta optimaalinen työnjako T&K toiminnassa löytyy. Lisäksi tulisi löytyä rohkeutta ja kärsivällisyyttä katsoa riittävän pitkälle eteenpäin ja tehdä sellaisia ratkaisuja tänään, jotka ovat hyödyllisimpiä pitkällä aikavälillä. Erityisesti tutkimuksen ja koulutuksen alalla syklit ovat varsin pitkiä. Yliopistotutkimuksen ja yritysten yhteistyön hedelmät ovat usein parhaimmillaan pitkäkestoisessa ja kärsivällisessä yhteistyössä. - Kuinka innostaa nuoret mereen ja merelliseen tekemiseen? Meren puhdistumisen päämäärä yhdistää laajan kirjon kasvun mahdollisuuksia, oli kyse sitten esimerkiksi puhtaammasta merenkulusta, laivanrakentamisesta tai maatalouden kuormituksen vähentämisestä. Luontoarvot ja puhtaan luonnon arvostaminen ovat nuorille tärkeitä, niinpä puhtaamman meren päämäärän korostaminen on yksi keino luoda nuoriin intoa merelliseen tekemiseen.

Meripolitiikan kehittäminen

Meripolitiikan kehittäminen Meripolitiikan kehittäminen Turun ja Varsinais-Suomen meripäivä 1.2.2017 Jussi Soramäki EU-erityisasiantuntija Valtioneuvoston kanslia Meripolitiikan keskeisiä toimijoita Keskeiset ministeriöt VNK, LVM,

Lisätiedot

Meripolitiikan rahoitus Euroopan meri- ja kalatalousrahastossa. EU-erityisasiantuntija Jussi Soramäki Valtioneuvoston kanslia

Meripolitiikan rahoitus Euroopan meri- ja kalatalousrahastossa. EU-erityisasiantuntija Jussi Soramäki Valtioneuvoston kanslia Meripolitiikan rahoitus Euroopan meri- ja kalatalousrahastossa EU-erityisasiantuntija Jussi Soramäki Valtioneuvoston kanslia EMKR varojen jakauma Komissio: - 650 milj. euroa, josta meripolitiikka noin

Lisätiedot

Promoting Blue Growth. Meriteollisuus Turussa, Turun rooli ja tavoitteet meriteollisuuden kehittämisessä

Promoting Blue Growth. Meriteollisuus Turussa, Turun rooli ja tavoitteet meriteollisuuden kehittämisessä Promoting Blue Growth Meriteollisuus Turussa, Turun rooli ja tavoitteet meriteollisuuden kehittämisessä Merellisessä liiketoiminnassa on valtava potentiaali uusille innovaatioille ja kasvulle. Blue Growth

Lisätiedot

EU:n meripolitiikka: Blue Growth

EU:n meripolitiikka: Blue Growth EU:n meripolitiikka: Blue Growth Jussi Soramäki Valtioneuvoston kanslia Blue Growth työpaja Espoo 22.3.2017 EU:n meripolitiikka Uusi ja kehittyvä politiikkasektori Meripolitiikka kattaa seuraavat horisontaaliset

Lisätiedot

Meriklusterin osaamispohjan kehittäminen

Meriklusterin osaamispohjan kehittäminen Meriklusterin osaamispohjan kehittäminen EMKR:n meripolitiikan rahoituksen painopisteet Havaintoja: Elinkeinopolitiikka ei näy kuvassa! Pitäisi olla keskeinen osa meripolitiikkaa. Tarve kansalliselle meripolitiikalle,

Lisätiedot

Merialuesuunnittelun edistäminen

Merialuesuunnittelun edistäminen Merialuesuunnittelun edistäminen EMKR:n meripolitiikan rahoituksen painopisteet Ovatko valitut painopisteet valittu oikein? Havaittuja puutteita, kommentteja? Keltainen, otsikoksi tilannekuva Sinisiin

Lisätiedot

OSAAMISPROFIILIKYSELY PUHDASTA ELINVOIMAA

OSAAMISPROFIILIKYSELY PUHDASTA ELINVOIMAA OSAAMISPROFIILIKYSELY Maakuntaohjelman 2018 2021 kehittämislinjaukset tuovat esille ne asiat, joissa Satakunta erottuu osaamisellaan. Osaamisprofiilin tavoitteena täsmentää: Mikä on ainutlaatuista satakuntalaista

Lisätiedot

Aluekehittäminen ja TKIO

Aluekehittäminen ja TKIO Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme Aluekehittäminen ja TKIO Petra Stenfors 5.2.2019 Aluekehittämisen määrittely (HE alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista) Toimijoiden yhteistyö

Lisätiedot

TEM Meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelma vuosille Uusi ilmansuunta pohjoisen meren liiketoiminta Janne Känkänen

TEM Meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelma vuosille Uusi ilmansuunta pohjoisen meren liiketoiminta Janne Känkänen TEM Meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelma vuosille 2014 2016 Uusi ilmansuunta pohjoisen meren liiketoiminta 22.1.2014 Janne Känkänen Meriteollisuuden toimintaympäristön kehittäminen 2014-2016

Lisätiedot

SUOMI JA EU:N ITÄMERI- STRATEGIA

SUOMI JA EU:N ITÄMERI- STRATEGIA SUOMI JA EU:N ITÄMERI- STRATEGIA Erja Tikka, Itämeri-suurlähettiläs Ulkoasiainministeriö Hallituksen Itämeri-selonteko 2009 Ympäristö - rehevöitymisen vähentäminen - ympäristömyrkyt, merenkulun päästöt,

Lisätiedot

EKTR toteutuminen 2009 2014 ja uusi Euroopan meri- ja kalatalousrahasto 2015-2020. Jouni Hiltunen Lapin ELY-keskus

EKTR toteutuminen 2009 2014 ja uusi Euroopan meri- ja kalatalousrahasto 2015-2020. Jouni Hiltunen Lapin ELY-keskus EKTR toteutuminen 2009 2014 ja uusi Euroopan meri- ja kalatalousrahasto 2015-2020 Jouni Hiltunen Lapin ELY-keskus EKTR 2009-2014 Hankkeiden lukumäärä hylätty 22 keskeytetty 6 kesken 36 hyljesietopalkkiot

Lisätiedot

Elinkeinoelämä ja Itämeriyhteistyö. Rahoitus ja julkisuus Kansallinen Itämeri-tutkijoiden foorumi 24.10.2013, Forum Marinum, Turku Timo Laukkanen

Elinkeinoelämä ja Itämeriyhteistyö. Rahoitus ja julkisuus Kansallinen Itämeri-tutkijoiden foorumi 24.10.2013, Forum Marinum, Turku Timo Laukkanen Elinkeinoelämä ja Itämeriyhteistyö Rahoitus ja julkisuus Kansallinen Itämeri-tutkijoiden foorumi 24.10.2013, Forum Marinum, Turku Timo Laukkanen Itämeriyhteistyö elinkeinoelämän agendalla Itämeriyhteistyö

Lisätiedot

Meren pelastaminen. Ympäristöneuvos Maria Laamanen Sidosryhmätilaisuus Suomen Itämeri-strategiasta Helsinki

Meren pelastaminen. Ympäristöneuvos Maria Laamanen Sidosryhmätilaisuus Suomen Itämeri-strategiasta Helsinki Meren pelastaminen Ympäristöneuvos Maria Laamanen Sidosryhmätilaisuus Suomen Itämeri-strategiasta 15.12.2016 Helsinki Sisältö 1. Miksi meri tulee pelastaa? Meren hyödyt 2. Mikä on muuttunut sitten 2009

Lisätiedot

Ekosysteemilähtöinen merialuesuunnittelu jäsentelyä. Rauno Yrjölä

Ekosysteemilähtöinen merialuesuunnittelu jäsentelyä. Rauno Yrjölä Ekosysteemilähtöinen merialuesuunnittelu jäsentelyä Rauno Yrjölä Merialuesuunnittelun keskeisiä tekijöitä Ekosysteemien huomioiminen Ihmistoiminnan tarpeiden ja vaikutusten kattava analyysi Tiedon saatavuuteen,

Lisätiedot

Tekesin palvelut teollisuudelle

Tekesin palvelut teollisuudelle DM xx-2016 Tekesin palvelut teollisuudelle Nastolan Teollisuusryhmä 28.9.2017 Markku Mäkelä/Tekes Lahti Tekesin toimipisteet Suomessa Rovaniemi Kemi Oulu Jyväskylä Seinäjoki Vaasa Tampere Pori Turku Kajaani

Lisätiedot

Yhteistyöstä kilpailukykyä meriklusteriin - mahdollisuudet valtionhallinnon tasolla. Sauli Ahvenjärvi Turku 27.5.2013

Yhteistyöstä kilpailukykyä meriklusteriin - mahdollisuudet valtionhallinnon tasolla. Sauli Ahvenjärvi Turku 27.5.2013 Yhteistyöstä kilpailukykyä meriklusteriin - mahdollisuudet valtionhallinnon tasolla Sauli Ahvenjärvi Turku 27.5.2013 Tulevaisuuden reaalinen kilpailukyky rakentuu olemassa olevan osaamisen pohjalle Kaikki

Lisätiedot

MERIALUESUUNNITTELUN YHTENÄINEN LÄHESTYMISTAPA HANKE Ajankohtaistilaisuus klo 12:30-15:30 Ympäristöministeriö, Pankkisali

MERIALUESUUNNITTELUN YHTENÄINEN LÄHESTYMISTAPA HANKE Ajankohtaistilaisuus klo 12:30-15:30 Ympäristöministeriö, Pankkisali MERIALUESUUNNITTELUN YHTENÄINEN LÄHESTYMISTAPA HANKE 2017 Ajankohtaistilaisuus 18.4.2018 klo 12:30-15:30 Ympäristöministeriö, Pankkisali Merialuesuunnittelun yhtenäinen lähestymistapa -hanke Työtapa Kysely

Lisätiedot

Suomi on meriosaamisen suurvalta ja siitä asemasta on pidettävä kiinni

Suomi on meriosaamisen suurvalta ja siitä asemasta on pidettävä kiinni 1 Suuri Saaristoseminaari Porvoossa 3.6.2012 - Meriklusterin tulevaisuuden tekijät - merianalyytikko Jere Riikonen Suomen Merentutkijat ry:n merialan kehitysryhmän asiantuntija Suomi on meriosaamisen suurvalta

Lisätiedot

Suomen Itämeren alueen strategia

Suomen Itämeren alueen strategia Suomen Itämeren alueen strategia 1 Itämeren alue 2 Itämeren alueen vahvuudet vakaus, pienet hyvinvointierot koulutustaso keskinäisen yhteistyön perinne innovatiivisuus, ketteryys uuden teknologian käyttöönotossa

Lisätiedot

Mikä on tärkeää ammatillisen koulutuksen kehittämisessä? AmKesu-aluetilaisuuksien ryhmätöiden yhteenveto. (marraskuun 2015 tilaisuudet)

Mikä on tärkeää ammatillisen koulutuksen kehittämisessä? AmKesu-aluetilaisuuksien ryhmätöiden yhteenveto. (marraskuun 2015 tilaisuudet) Mikä on tärkeää ammatillisen koulutuksen kehittämisessä? AmKesu-aluetilaisuuksien ryhmätöiden yhteenveto (marraskuun 2015 tilaisuudet) Mikä on tärkeää toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämisessä?

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

EU:N ITÄMERI-STRATEGIA JA SUOMEN CBSS-PUHEENJOHTAJUUSKAUSI

EU:N ITÄMERI-STRATEGIA JA SUOMEN CBSS-PUHEENJOHTAJUUSKAUSI EU:N ITÄMERI-STRATEGIA JA SUOMEN CBSS-PUHEENJOHTAJUUSKAUSI Erja Tikka, Itämeri-suurlähettiläs Ulkoasiainministeriö EU:n Itämeri-strategia EU:n uudistetun Itämeri-strategian päämäärät 1) Meren pelastaminen

Lisätiedot

Puhdas ja turvallinen vesiliikenne Toiminnan aaltoja Itämeren hyväksi

Puhdas ja turvallinen vesiliikenne Toiminnan aaltoja Itämeren hyväksi Puhdas ja turvallinen vesiliikenne Toiminnan aaltoja Itämeren hyväksi 22.1.2014 Piia Karjalainen, Liikenne- ja viestintäministeriö Merenkulku Itämerellä ja globaalisti uusien haasteiden edessä Elinkeinoelämän

Lisätiedot

Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa. Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö

Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa. Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Kansainvälinen yhteistyö Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Sivu 1 17.11.2015 Kansainvälinen Leader-yhteistyö ohjelmakaudella 2007-2013 Missä onnistuttiin?

Lisätiedot

EU:N ITÄMERI-STRATEGIA

EU:N ITÄMERI-STRATEGIA EU:N ITÄMERI-STRATEGIA 2014-2015 Erja Tikka, Itämeri-suurlähettiläs Ulkoasiainministeriö EU:n 2012 uudistetun Itämeri-strategian päämäärät 1) Meren pelastaminen - kirkas vesi - luonnon monimuotoisuus -

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

VESIVILJELYN HUOMIOIMINEN MERIALUESUUNNITTELUPROSESSISSA

VESIVILJELYN HUOMIOIMINEN MERIALUESUUNNITTELUPROSESSISSA VESIVILJELYN HUOMIOIMINEN MERIALUESUUNNITTELUPROSESSISSA Kalankasvatuksen ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 7.11.2018 Pekka Salminen Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaattori HELCOM Baltic Sea Action

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulut ja aluekehitys

Ammattikorkeakoulut ja aluekehitys Ammattikorkeakoulut ja aluekehitys "Korkeakoulujen alueellisessa tehtävässä on kysymys siitä, että maan eri alueille saadaan riittävästi korkeatasoista työvoimaa ja että alueille syntyy kestäviä, itseään

Lisätiedot

MERIKOTKA tutkimustoiminta

MERIKOTKA tutkimustoiminta MERIKOTKA tutkimustoiminta 29.11.2007 Ulla Tapaninen, professori Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus, Turun yliopisto www.merikotka.fi mkk.utu.fi Strategiset perusteet Lähtökohdat meriliikenteen

Lisätiedot

Kansallisen metsästrategian 2025 päivitys; Kansainväliset linjaukset

Kansallisen metsästrategian 2025 päivitys; Kansainväliset linjaukset Kansallisen metsästrategian 2025 päivitys; Kansainväliset linjaukset Heikki Granholm, metsäneuvos, MMM Kv. luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston tilaisuus 14.11.2018 Metsäalaan vaikuttavat megatrendit

Lisätiedot

Uusi rakennerahastokausi Merja Niemi

Uusi rakennerahastokausi Merja Niemi Uusi rakennerahastokausi 2014-2020 Merja Niemi 16.3.2012 Uusi rakennerahastokausi 2014-2020 Vaikuttavuustekijät Tulevaisuuden trendit EU 2020 strategia (tavoitteet ja lippulaivat) EU-ohjelmat, hallitusohjelma,

Lisätiedot

Kohtaan johdanto lisäyksiä

Kohtaan johdanto lisäyksiä Lausunto LVM/2103/02/2018 1(5) Valtioneuvoston kanslia kirjaamo@vnk.fi 15.11.2018 Meripolitiikan linjaukset (luonnos 1.11.2018) Liikenne- ja viestintäministeriön lausunto meripolitiikan linjauksiin Liikenne-

Lisätiedot

ALUEKEHITYSJÄRJESTELMÄ MUUTOKSESSA

ALUEKEHITYSJÄRJESTELMÄ MUUTOKSESSA ALUEKEHITYSJÄRJESTELMÄ MUUTOKSESSA 1 13.9.2017 TEM/ Johanna Osenius Aluekehittäminen on yhteistoimintaa Alueiden kehittäminen on ministeriöiden, maakuntien, kuntien ja muiden toimijoiden vuorovaikutukseen

Lisätiedot

Meren tilan parantaminen

Meren tilan parantaminen Meren tilan parantaminen Ryhmä: Maria Laamanen (PJ) Jan Ekebom (Siht.) Ari Laine, Metsähallitus Luontopalvelut Joonas Virtasalo, Geologian tutkimuskeskus Ilona Kaipainen, Wega Oy Miina Mäki, John Nurmisen

Lisätiedot

EDUNVALVONNAN PAINOPISTEET 2013 TILANNEKATSAUS. Janne Virtanen

EDUNVALVONNAN PAINOPISTEET 2013 TILANNEKATSAUS. Janne Virtanen EDUNVALVONNAN PAINOPISTEET 2013 TILANNEKATSAUS Janne Virtanen Telakkateollisuuden kilpailukyvyn parantaminen Meriteollisuus 2020 kilpailukykytyöryhmän mietintö Turku Seas 2020, alueellinen meri- ja metalliteollisuuden

Lisätiedot

Venäjän pakotteiden vaikutus kalatalouteen

Venäjän pakotteiden vaikutus kalatalouteen Venäjän pakotteiden vaikutus kalatalouteen Kalafoorumi 11.9.2014 Kalatalousneuvos Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö Venäjän pakotteiden vaikutukset kalatalouteen Suorat vaikutukset Kalan vientikiellolla

Lisätiedot

Merikusterin erikoisosaajien työelämälähtöiset koulutusmallit Meri-Erko

Merikusterin erikoisosaajien työelämälähtöiset koulutusmallit Meri-Erko Merikusterin erikoisosaajien työelämälähtöiset koulutusmallit Meri-Erko NaviGate Tiedekahvila 18.05.2016 Meriklusterin erikoisosaajien työelämälähtöiset koulutusmallit (Meri-Erko) 1.3.2016-30.09.2018 Hankkeessa

Lisätiedot

MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET. Tapio Karvonen 29.10.2015

MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET. Tapio Karvonen 29.10.2015 MERITEOLLISUUS SUOMESSA JA SEN TARJOAMAT MAHDOLLISUUDET Tapio Karvonen 29.10.2015 Suomen meriklusteri MERITEOLLISUUDEN TOIMITTAJAT VARUSTAMOT MUUT MERENKULKUUN LIITTYVÄT ELINKEINOT LAIVANRAKENNUS JA OFFSHORE

Lisätiedot

Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet

Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet Itämeren alueen meriteollisuuden erityispiirteet ja yhteistyömahdollisuudet Tapio Karvonen 7.6.2012 Itämeri-foorumi 0 Sisältö Laivanrakennuksen tila maailmalla Trendit Itämeren alueen maiden meriteollisuuden

Lisätiedot

Sinisen biotalouden näkymät. Timo Halonen Maa- ja metsätalousministeriö Vaasa 27.10.2015

Sinisen biotalouden näkymät. Timo Halonen Maa- ja metsätalousministeriö Vaasa 27.10.2015 Sinisen biotalouden näkymät Timo Halonen Maa- ja metsätalousministeriö Vaasa 27.10.2015 Biotalous on seuraava talouden aalto Biotalous on osa talouden uutta aaltoa, jossa resurssiviisaus ja luonnonvarojen

Lisätiedot

Meriteollisuuden laajenevat näkymät

Meriteollisuuden laajenevat näkymät Meriteollisuuden laajenevat näkymät Sininen kasvu Varsinais-Suomessa -workshop 1.2.2017 Erikoistutkija Tapio Karvonen Turun yliopiston Brahea-keskus/MKK Suomen meriklusteri VARUSTAMOT MERITEOLLISUUS MUUT

Lisätiedot

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi 15.3.2018 Opetusneuvos Petteri Kauppinen yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 14/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/3 11.4.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 14/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/3 11.4.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 14/2016 1 (5) Liikenne- ja viestintäministeriö 327 Lausunto ehdotuksesta valtioneuvoston periaatepäätökseksi automatisaatiosta ja robotisaatiosta HEL 2016-002831 T 03

Lisätiedot

MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS

MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS MONIPUOLINEN MERENKULKUALAN OSAAJA Tarjoamme yliopistotasoista täydennyskoulutusta merenkulku-, satama- ja kuljetusalalla sekä meriteollisuudessa työskenteleville

Lisätiedot

Yliopistojen rakenteellinen ja toiminnallinen kehittäminen. Kalervo Väänänen Rehtori Turun yliopisto

Yliopistojen rakenteellinen ja toiminnallinen kehittäminen. Kalervo Väänänen Rehtori Turun yliopisto Yliopistojen rakenteellinen ja toiminnallinen kehittäminen Kalervo Väänänen Rehtori Turun yliopisto Valtion vuoden 2016 talousarvio Turun yliopiston näkökulmasta 5.4. Tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikka

Lisätiedot

kansallinen metsäohjelma Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä

kansallinen metsäohjelma Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä kansallinen metsäohjelma 2015 Metsäalasta biotalouden vastuullinen edelläkävijä Hyvinvointia metsistä Metsät ja niiden kestävä käyttö ovat Suomen biotalouden kasvun perusta. Metsät ovat Suomen merkittävin

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015 SKOL, toimintasuunnitelma 2016 Esitys hallitukselle 19.10.2015 Yhteenveto Visio 2020 Suunnittelu ja konsultointi on suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvostettu kilpailuetu ja osaamisen kehittämisen

Lisätiedot

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Ilona Lundström Johtaja, verkostoyritykset ja tutkimus, Tekes Riitta Maijala Johtaja, temaattinen tutkimusrahoitus, Suomen Akatemia 1

Lisätiedot

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta 1 (2) 18.9.2013 9356-2013 (033, 50) Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM/25/010/2013 Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Turun

Lisätiedot

Pohjois-Savon kulttuuriympäristöohjelman

Pohjois-Savon kulttuuriympäristöohjelman Pohjois-Savon kulttuuriympäristöohjelman päivitys Pohjois-Savon kulttuuriympäristön hoitoohjelman päivittäminen lähtökohtana saadaan näkemys kulttuuriympäristön tilasta ja tarvittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

Meriliikennestrategian toimenpide-ehdotuksia. Säätytalo 9.10.2013

Meriliikennestrategian toimenpide-ehdotuksia. Säätytalo 9.10.2013 Meriliikennestrategian toimenpide-ehdotuksia Säätytalo Meriliikennestrategia Taustalla hallitusohjelma & liikennepoliittinen selonteko Yhteisen halutun tulevaisuuden visio 2030 luominen Strategiakärjet

Lisätiedot

Ajankohtaista kehityspoliittisella osastolla Kansalaisjärjestöseminaari

Ajankohtaista kehityspoliittisella osastolla Kansalaisjärjestöseminaari Ajankohtaista kehityspoliittisella osastolla Kansalaisjärjestöseminaari 10.12.2008 Riitta Oksanen Yleisen kehityspolitiikan ja suunnittelun yksikkö (KEO-10) Kehityspoliittinen ohjelma 2007 Kohti oikeudenmukaista

Lisätiedot

MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN

MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN Rauli Sorvari koulutuspäällikkö Keski-Suomen liitto Maakuntasuunnitelman linjaukset Aikuiskoulutuksella tuetaan työyhteisöjen kykyä uudistua ja kehittyä.

Lisätiedot

Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset. Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa Harri Kivelä

Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset. Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa Harri Kivelä DM 450969 01-2017 Tekesin palvelut ja rahoituksen edellytykset Riskienhallinnan PK-lähtö Varkaudessa 8.6.2017 Harri Kivelä DM 450969 01-2017 Tekes verkostoja innovaatioille Palvelut rahoitusta ja asiantuntemusta

Lisätiedot

Yritysrahoitus ohjelmakaudella Uuden rakennerahastokauden infotilaisuus Jouko Lankinen Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Yritysrahoitus ohjelmakaudella Uuden rakennerahastokauden infotilaisuus Jouko Lankinen Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yritysrahoitus ohjelmakaudella 2014-2020 Uuden rakennerahastokauden infotilaisuus 11.3.2014 Jouko Lankinen Kaakkois-Suomen ELY-keskus Yritysrahoituksen suuntaamisen perusteet Uusiutuva yritystukilainsäädäntö

Lisätiedot

Itämeristrategian rahoitus

Itämeristrategian rahoitus Itämeristrategian rahoitus Itämeren alue kutsuu miten Suomessa vastataan? Helsinki/TEM, 8.9.2010 Petri Haapalainen, TEM petri.haapalainen@tem.fi Keskeisiä lähtökohtia, kysymyksiä ja haasteita Lähtökohtia

Lisätiedot

Ohjelman aihioita Kepan kevätkokous

Ohjelman aihioita Kepan kevätkokous Ohjelman aihioita 2018-2021 26.4.2017 Kepan kevätkokous Järjestöjen kyky ja tila toimia Kepa vahvistaa kansalaisyhteiskunnan toimijoita. Kansalaisyhteiskunta tarvitsee toimintavapauden ja mahdollisuuden

Lisätiedot

EU:n alue- ja rakennepolitiikan valmistelu miten alueet näkyvät. Johanna Osenius Varkaus

EU:n alue- ja rakennepolitiikan valmistelu miten alueet näkyvät. Johanna Osenius Varkaus EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021-2027 valmistelu miten alueet näkyvät Johanna Osenius Varkaus 27.5.2019 Sisällöt nousevat alueiden tarpeista 1 Tavoitteena on luoda edellytyksiä alueiden omiin vahvuuksiin

Lisätiedot

LUT:n strategia 2015 YHDESSÄ

LUT:n strategia 2015 YHDESSÄ LUT:n strategia 2015 YHDESSÄ Painopistealueet Kestävän kilpailukyvyn luominen Kansainvälinen Vihreä energia ja teknologia Venäjä-yhteyksien rakentaja Yhdessä Painopisteemme ovat monitieteisiä kokonaisuuksia

Lisätiedot

Painopiste 1: Huipputason koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen

Painopiste 1: Huipputason koulutuksen ja osaamisen vahvistaminen 1 METROPOLI VISIO Pääkaupunkiseutu on kehittyvä tieteen, taiteen, luovuuden ja oppimiskyvyn sekä hyvien palvelujen voimaan perustuva maailmanluokan liiketoiminta- ja innovaatiokeskus, jonka menestys koituu

Lisätiedot

Elinkeinokalatalouden kehittäminen 2014-2020

Elinkeinokalatalouden kehittäminen 2014-2020 Elinkeinokalatalouden kehittäminen 2014-2020 - Kalastajien tiedotus- ja koulutusristeily 5.2.2014, Turku Risto Lampinen maa- ja metsätalousministeriö 1 Keskeisiä tulevia muutoksia Hallinnon strategiat

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

EU:n rakennerahastokausi Kestävää kasvua ja työtä - ohjelma. Carola Gunell,

EU:n rakennerahastokausi Kestävää kasvua ja työtä - ohjelma. Carola Gunell, EU:n rakennerahastokausi 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä - ohjelma Carola Gunell, 22.5.2014 Paljon muutoksia 2014-2020 kaudella! Ohjelma-alue koostuu kahdesta alueelta: IP-alue ELSA-alue Päätöksenteko

Lisätiedot

Kasvun mahdollisuus. positiivisen rakennemuutoksen hyödyntäminen Lounais-Suomessa. Esko Aho

Kasvun mahdollisuus. positiivisen rakennemuutoksen hyödyntäminen Lounais-Suomessa. Esko Aho Kasvun mahdollisuus positiivisen rakennemuutoksen hyödyntäminen Lounais-Suomessa Esko Aho 24.8.2017 Toimeksianto Selvittää positiivisen rakennemuutoksen edistämiseen tarvittavaa toimintamallia ja käytännön

Lisätiedot

Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi

Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi Arktinen kansainvälinen luonnonvarapolitiikka; suositukset toimenpidealueiksi Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston 14.3.2017 tilaisuuden pohjalta laadittu kooste 2.6.2017 1 Kv. luonnonvarapolitiikan

Lisätiedot

Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus

Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus Merenhoidon toimenpideohjelma vuosille 2016-2022 Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus 2.3.2015 Merenhoidon suunnittelu Meristrategiadirektiivi 2008 Laki vesien- ja merenhoidosta (muutos) 2011 Suomen

Lisätiedot

Suomen kansallisen rakennerahasto-ohjelman rahoitusmahdollisuudet EUSBSR:n kannalta

Suomen kansallisen rakennerahasto-ohjelman rahoitusmahdollisuudet EUSBSR:n kannalta Suomen kansallisen rakennerahasto-ohjelman rahoitusmahdollisuudet EUSBSR:n kannalta EU:n Itämeri-strategian sidosryhmätilaisuus Ympäristöministeriö, 6.4.2016 Ylitarkastaja Harri Ahlgren Työ- ja elinkeinoministeriö,

Lisätiedot

Kehittämisen tavoitteet, painopisteet ja arviointikriteerit Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeissa. Hakuinfo 12.6.

Kehittämisen tavoitteet, painopisteet ja arviointikriteerit Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeissa. Hakuinfo 12.6. Kehittämisen tavoitteet, painopisteet ja arviointikriteerit Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeissa Hakuinfo Hilkka Laine Hankkeilla tuetaan Keski-Suomen strategian toteutumista Etusijalla ovat

Lisätiedot

Eduskunnan talousvaliokunta Saara Lilja-Rothsten Maa- ja metsätalousministeriö

Eduskunnan talousvaliokunta Saara Lilja-Rothsten Maa- ja metsätalousministeriö Komission kertomus Euroopan parlamentille ja neuvostolle ilmastonmuutokseen sopeutumista koskevan EU:n strategian täytäntöönpanosta (COM(2018) 738 final) Eduskunnan talousvaliokunta 8.2.2019 Saara Lilja-Rothsten

Lisätiedot

Työryhmä 2: Merialueen valvonta

Työryhmä 2: Merialueen valvonta Työryhmä 2: Merialueen valvonta EMKR:n meripolitiikan rahoituksen painopisteet Ovatko valitut painopisteet valittu oikein? Havaittuja puutteita, kommentteja? Tämä toimii orientoivana keskusteluna ja siihen

Lisätiedot

EU-koheesiopolitiikan valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset

EU-koheesiopolitiikan valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset EU-koheesiopolitiikan 2020+ valmistelu sekä OECD-raportin politiikkasuositukset Maakunnan yhteistyöryhmä 20.2.2017 Satu Vehreävesa, aluekehitysjohtaja EU:n budjetin rakenne tehtäväalueittain 2014-2020

Lisätiedot

Uudistuva teollisuus Satakunnassa - Teollisuuden kasvuohjelma Teollisuuspilotti

Uudistuva teollisuus Satakunnassa - Teollisuuden kasvuohjelma Teollisuuspilotti Uudistuva teollisuus Satakunnassa - Teollisuuden kasvuohjelma Teollisuuspilotti Teollisuuden uusiutuminen on Satakunnan maakunnan kärkitavoite Teollisuuden uusiutumisen edistäminen on keskeinen Satakunnan

Lisätiedot

Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella. Syksy 2018

Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella. Syksy 2018 Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella Syksy 2018 Eettistä tietopolitiikkaa tekoälyn aikakaudella selonteon tausta ja valmistelu Suomi tarvitsee tietopolitiikkaa -muistio. VM Kauhanen- Simanainen

Lisätiedot

Merialuesuunnittelun lainsäädäntö

Merialuesuunnittelun lainsäädäntö Merialuesuunnittelun lainsäädäntö Ajankohtaista merialuesuunnittelussa Ympäristöministeriön Pankkisali 11.11.2016 Neuvotteleva virkamies Tiina Tihlman Merialuesuunnitteludirektiivi 2014/89/EU Edistää merialueiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 1 (5) 166 Lausunto valtioneuvoston kanslialle Suomen meripolitiikan linjausten luonnoksesta

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 1 (5) 166 Lausunto valtioneuvoston kanslialle Suomen meripolitiikan linjausten luonnoksesta Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 1 (5) Valtioneuvoston kanslia 166 Lausunto valtioneuvoston kanslialle Suomen meripolitiikan linjausten luonnoksesta HEL 2018-011402 T 00 01 06 Päätös Merten suojelu päätti

Lisätiedot

Ajatuksia kalastuksen innovaatioohjelmaksi

Ajatuksia kalastuksen innovaatioohjelmaksi Ajatuksia kalastuksen innovaatioohjelmaksi Ryhmätyön 8.10.2015 tulos Hanke on osittain Euroopan meri- ja kalatalousrahaston (EMKR) rahoittama KALASTUKSEN INNOVAATIO- OHJELMA Euroopan meri- ja kalatalousrahastossa

Lisätiedot

TKI -toiminnan ja yhteistyön rahoittaminen Satakunnassa. Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen (EAKR TL 2)

TKI -toiminnan ja yhteistyön rahoittaminen Satakunnassa. Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen (EAKR TL 2) TKI -toiminnan ja yhteistyön rahoittaminen Satakunnassa. Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen (EAKR TL 2) Satakunnan rahoitusinfo EU:n ohjelmakausi 2014-2020 5.6.2014 EAKR TL 2 Uuden

Lisätiedot

SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI

SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI 12.3.2014 RAHOITUSMAHDOLLISUUDET OHJELMAKAUDELLA 2014-2020 Jyrki Tomberg Satakuntaliitto ESITYKSEN RAKENNE - Rakennerahasto-ohjelma 2014-2020 - Luova Eurooppa ohjelma - Central

Lisätiedot

Satakunnan maakuntaohjelma

Satakunnan maakuntaohjelma Satakunnan maakuntaohjelma 2014-2017 Satakuntaliitto 13.9.2016 Kuvitus Taru Anttila Maakuntaohjelma 2014-2017 Maakuntaohjelma kokoaa toimenpiteet Satakunnan kehittämiseksi tulevaisuudessa. Ohjelmassa yhteen

Lisätiedot

Miten maakuntaohjelmaa on toteutettu Pohjois-Savossa. Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa

Miten maakuntaohjelmaa on toteutettu Pohjois-Savossa. Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa Miten maakuntaohjelmaa 2014-2017 on toteutettu Pohjois-Savossa Aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa 15.5.2017 Pohjois-Savon maakuntasuunnitelman 2030 ja maakuntaohjelman 2014-2017 toimintalinjat Aluerahoitukset

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön strategia 2025 Turvalliseen huomiseen Visio Suomessa asuvat turvallisuustietoiset ja -taitoiset ihmiset ja yhteisöt turvallisessa ympäristössä. Toiminta-ajatus on osaltaan

Lisätiedot

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen Kyselyn tuloksia

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen Kyselyn tuloksia Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen Kyselyn tuloksia Kysely Lähetettiin aluekehittämisen keskeisille toimijoille heinäkuussa: Ministeriöt, ELYkeskukset, Maakuntien liitot, Tekes, eri sidosryhmät ja

Lisätiedot

Luonnontieteellisen alan koulutuksen ja tutkimuksen rakenteellinen kehittäminen ja profilointi 2014 2015

Luonnontieteellisen alan koulutuksen ja tutkimuksen rakenteellinen kehittäminen ja profilointi 2014 2015 1 Luonnontieteellisen alan koulutuksen ja tutkimuksen rakenteellinen kehittäminen ja profilointi 2014 2015 Työryhmä Finnish Council of University Rectors Matti Uusitupa, puheenjohtaja Ilkka Niemelä ja

Lisätiedot

Central Baltic -ohjelma Josefina Bjurström, Information Officer Central Baltic Contact Point Finland

Central Baltic -ohjelma Josefina Bjurström, Information Officer Central Baltic Contact Point Finland Central Baltic -ohjelma 2014-2020 Josefina Bjurström, Information Officer Central Baltic Contact Point Finland 15.10.2014 Helsinki Ohjelmamaat Suomi + Ahvenanmaa, Ruotsi, Viro ja Latvia Ohjelma-alue Suomessa

Lisätiedot

Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta.

Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. LAPIN MAAKUNNAN ELINVOIMA - Aluekehittäminen sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävä työ elinvoiman mahdollistajina OHJELMA 9.00 Avaus Miten maakuntastrategia voi edistää maakunnan kilpailukykyä ja elinvoimaa?

Lisätiedot

LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA

LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA LUT JA SAIMIA RAKENNERAHASTO- JA MAASEUTUOHJELMAN TOTEUTTAJINA 2014-2017 MYR teemakokous 12.3.2018 Satu Sikanen Aluekehitysjohtaja Etelä-Karjalan liitto Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta etunimi.sukunimi@ekarjala.fi

Lisätiedot

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella

Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella Maaseutuohjelman kansainvälisen yhteistyön raamit ohjelmakaudella 2014-2020 Leena Anttila Maa- ja metsätalousministeriö Pohjois-Suomen kv-hankepäivä Oulu 7.2.2017 Sivu 1 6.2.2017 Mikä on kansainvälinen

Lisätiedot

Ohjelmakausi 2014-2020

Ohjelmakausi 2014-2020 Hämeen liiton EAKR-info 11.6.2014 Osmo Väistö, Hämeen liitto Ohjelmakausi 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020, Suomen rakennerahasto-ohjelma Rakennerahasto-ohjelman rahoitus vuonna 2014 Kanta-Hämeessä

Lisätiedot

Mitä Leader on? Leader-periaatteet ja historia

Mitä Leader on? Leader-periaatteet ja historia Mitä Leader on? Leader-periaatteet ja historia Juha-Matti Markkola 1 2 3 Leaderin uusien työntekijöiden koulutus 5 6 Leaderin kehitys EU:ssa 7-1980 Maaseudun kehittäminen: Maatalous Viljelijät Top-down

Lisätiedot

Ajankohtaista cleantech-ohjelmasta ja materiaalitehokkuudesta. Juho Korteniemi Turku, 19.8.2014

Ajankohtaista cleantech-ohjelmasta ja materiaalitehokkuudesta. Juho Korteniemi Turku, 19.8.2014 Ajankohtaista cleantech-ohjelmasta ja materiaalitehokkuudesta Juho Korteniemi Turku, 19.8.2014 Viime aikoina tapahtunutta Hallitus linjasi loppukeväästä Teollisuuspolitiikasta sekä kasvun kärjistä Kasvun

Lisätiedot

AIKO Uudistuva Teollisuus. Oula Välipakka, Tredea Oy

AIKO Uudistuva Teollisuus. Oula Välipakka, Tredea Oy AIKO Uudistuva Teollisuus Oula Välipakka, Tredea Oy 6.4.2017 AIKO Uudistuva teollisuus Teema 1: Valmistavan teollisuuden uudistuminen ja digitalisaatio Työpaketti 1: Teollisen internetin alustat ja tuotteiden

Lisätiedot

Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11.

Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11. Elintarvikealalle strategisen huippuosaamisen keskittymä MIKSI, MITEN JA MILLAINEN? Elintarvike-ja ravitsemusohjelma ERA Anu Harkki 13.11.2006 Miksi huippuosaamisen keskittymä? Hyödyt kansalaisille Hyödyt

Lisätiedot

Sininen kasvu Meren hyvä tila

Sininen kasvu Meren hyvä tila SUUNNITELMALLINEN MERIALUEIDEN KÄYTTÖ MITÄ KUULUU MERIALUESUUNNITTELULLE? Pekka Salminen Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaattori 14.12.2017 Itämerihaaste, Helsinki EU:n yhdennetty meripolitiikka Meristrategia-direktiivi

Lisätiedot

LÄNSI-SUOMEN EAKR-OHJELMA

LÄNSI-SUOMEN EAKR-OHJELMA LÄNSI-SUOMEN EAKR-OHJELMA Vipuvoimaa EU:lta Keski-Suomeen 2007-2013 Koulutustilaisuudet 23.11. ja 4.12.2007 www.keskisuomi.fi/eulehti Pirjo Peräaho Hilkka Laine Keski-Suomen liitto LÄNSI-SUOMEN EAKR-OHJELMA

Lisätiedot

SEUTUKUNNAN ESITYKSET LÄHIVUOSIEN TOIMENPITEIKSI

SEUTUKUNNAN ESITYKSET LÄHIVUOSIEN TOIMENPITEIKSI SEUTUKUNNAN ESITYKSET LÄHIVUOSIEN TOIMENPITEIKSI Piispala 23.8.2012 Saarijärven-Viitasaaren johtoryhmä Huom! Kyseessä on ensimmäinen kooste alueen toimijoiden esityksistä. Toimenpiteiden sisältöjä tarkennetaan

Lisätiedot

Kansainvälinen luonnonvarapolitiikka ja digitalisaatio yhteenveto 7.6.työpajan tuloksista

Kansainvälinen luonnonvarapolitiikka ja digitalisaatio yhteenveto 7.6.työpajan tuloksista Kansainvälinen luonnonvarapolitiikka ja digitalisaatio yhteenveto 7.6.työpajan tuloksista Gaia Consulting 12.6.2018 Loppuraportin runko 1) Työkysymykset teema-alueittain (vesi, ruoka, metsät) 2) Työpajan

Lisätiedot

Johdanto sisäisen turvallisuuden strategian valmisteluun. Kehittämisneuvos Harri Martikainen

Johdanto sisäisen turvallisuuden strategian valmisteluun. Kehittämisneuvos Harri Martikainen Johdanto sisäisen turvallisuuden strategian valmisteluun Kehittämisneuvos Harri Martikainen Sisäisen turvallisuuden strategian laadinta Hankkeen toimikausi jakautuu kahteen osaan: 20.1.2015-31.3.2015,

Lisätiedot

Raha ei ratkaise mutta siitä voi olla apua

Raha ei ratkaise mutta siitä voi olla apua HÄIRIÖTÖNTÄ JA EKOTEHOKASTA TOIMINTAA DIGITALISOITUNEESSA TUOTANTOVERKOSTOSSA Raha ei ratkaise mutta siitä voi olla apua Alihankinta 2017 Harri Kivelä Tekes Tekes verkostoja innovaatioille Palvelut rahoitusta

Lisätiedot