Rahoitusasetus Esitys Uusi esitys tai kommentti Yleisiä kommentteja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rahoitusasetus Esitys Uusi esitys tai kommentti Yleisiä kommentteja"

Transkriptio

1

2 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Rahoitusasetus Esitys Uusi esitys tai kommentti Yleisiä kommentteja Rahoitusasetusta olisi syytä selkeyttää, koska siinä käsitellään sekaisin sekaisin maakunnan kehittämisrahaa, maaseudun kehittämishankkeita ja rakennerahastohankkeita. 11 Opetus- ja kultturiministeriön toimialan hankkeiden tuen enimmäismäärä "Kehittämishankkeiden tuen enimmäismäärä on 70 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Tuki voi ylittää 70 prosentin enimmäismäärän, jos siihen on erityisiä syitä. Investointihankkeissa tuki on enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista." OKM:n kehittämishankkeisiin mahdollisesti sisältyvien investointien tuen enimmäismäärää ei ole määritelty 11 :ssä. Jos OKM:n kehittämishankkeisiin sisältyvien investointien on tarkoitus olla enintään 50% kuten muissa kehittämishankkeissa, niin se olisi selvyyden vuoksi syytä muotoilla samalla tavalla kuin 6 :ssä tai 14 :ssä. 12 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten myöntämä tuki kehittämishankkeisiin Kohta 4) muihin kehittämishankkeen toteuttamisesta välittömästi aiheutuviin eriteltyihin kustannuksiin; Sisältääkö kohta 4) laitteet ja koneet? Jos kehittämishanke sisältää investointeja (vrt. 14 ), niin investoinnit puuttuvat kokonaan luettelosta. Investoinnit voivat olla todella merkittäviä, joten niille pitää olla oma selkeä kustannuspaikka.

3 13 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten myöntämä tuki investointihankkeisiin "Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus voi myöntää tukea Pykälää voisi selkeyttäää, jos kustannukset olisivat mainittuna rahoituslain 8 :n mukaisista investointihankkeista johtuviin kustannuslajeittain. Sisältyvätkö hyväksyttäviin kustannuksiin kohtuullisiin ja hankkeen toteuttamisen kannalta tarpeellisiin investointihankkeisiin oleellisena kuuluvia kustannuksia kuten hyväksyttäviin kustannuksiin: investointien valvontaan liittyvä työ eli palkkakustannukset ja matkakulut? 1) rakennuksen, rakennelman tai rakenteen rakentamisessa, Vrt. 12. korjaamisessa tai laajentamisessa tarvittavien aineiden ja tarvikkeiden hankkimisesta aiheutuviin kustannuksiin, taikka rakennuksiin tai rakenteisiin kiinteästi liittyvien laitteiden hankkimisesta, suunnittelusta sekä työpalkoista aiheutuviin kustannuksiin tai urakkakustannuksiin; 2) koneen, laitteen tai aineettoman oikeuden hankinnasta aiheutuviin kustannuksiin; 3) tietoverkkojen tai vastaavien verkkojen suunnittelusta, rakentamisesta, ja laitehankinnoista sekä verkkojen rakentamiseksi ja käyttämiseksi välttämättömien käyttöoikeuksien hankinnasta aiheutuviin kustannuksiin."

4 14 ELYn myöntämän tuen enimmäismäärä Tuen määrä on ELYn rahoittamissa kehittämishankkeissa enintään 70 % hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Kehittämishankkeeseen sisältyvässä investoinnissa tuki on enintään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista Tukiprosentit ovat liian pieniä, mikä aiheuttaa ongelmia ohjelman toteutumiselle, koska hankeorganisatiot eivät pysty vastaamaan omarahoitusvaateeseen. Ohjelmakehyksestä iso osa kohdistuu harvaan asutulle alueelle, missä hankkeiden toteuttaminen aiheuttaa alueiden organisaatioille liian isoa omaa kehittämisrahavaadetta. Rakennerahastoohjelman toteuttaminen ohjelma-asiakirjan mukaisesti on vaarassa. Edellisellä ohjelmakaudella ESR:ssä oli 85 prosentin tuki, joten omarahoituksen kaksinkertaistaminen tuo isoja ongelmia hankeorganisaatioissa, joihin tällä hetkellä kohdistuu jo muutenkin kovia rahoitusleikkauksia. Investointeja sisältävissä kehittämisprojekteissa on asetuksen mukaan käytännössä kaksi tukiprosenttia, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia hankkeen toteutuksessa ja hallinnoinnissa esim. tietojärjestelmien ja rahoituspäätösten osalta (mm. kustannuslajimuutoksissa jne.). Myös tulkintaongelmat ovat mahdollisia. 11 ja 14 eivät ole linjassa (vrt. kommentit 11 ). 15 Tuen saajat Tuen saajan on tarvittaessa voitava osoittaa hankkeessa työskentelevien koulutustausta. Käytännössä useimmissa tapauksissa pykälä on tarpeeton. Rahoittajan puuttuminen rekrytointiin ei ole toivottava suunta. Hankeorganisaatiot vastaavat kokonaisuutena hankkeiden onnistumisesta, mihin sisältyy myös oikeat rekrytoinnit. Lienee kuitenkin paikallaan, että rahoittaja voi tarvittaessa vaatia tuensaajaa osoittamaan ko. osaamisen

5 17 Yhteishanke Muistiossa sanotaan: "Hankkeella on kustannusarvio, jonka rahoittamiseen eri osapuolet osallistuvat ilman, että tiettyjen kustannusten rahoittaminen kiinnitettäisiin nimettyjen hakijoiden rahoitusosuuksiin. Tämä on ongelmallista siksi, että, kullakin osatoteuttajalla tulee olla erittely omasta kustannusarviostaan ja oma rahoitusosuus, ja tuo rahoitusosuus käytännössä kohdentuu toteuttajan omiin kustannuksiin (kirjanpitolain mukaan kukin organisaatio voi kirjata omaan kirjanpitoonsa vain omia tulojaan ja menojaan). Mitä muistion lauseella varsinaisesti tarkoitetaan? 18 Tuen hakeminen Hakemukseen tulee sisältyä 7) selvitys siitä, miten valmistelussa on otettu huomioon hankkeen kannalta merkityksellisten, aiempien hankkeiden tulokset. Ehdotamme, että tätä koskeva kysymys tulee hakemuspohjaan. 19 Kertakorvaus ja prosenttimääräisenä korvattavat kustannukset Maakunnan kehittämisrahasta (?) ja maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeisiin Asetukstekstissä hypätään yhtäkkiä epäselvästi maakunnan kehittämisrahoihin ja maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeisiin. Pykälän otsikossa pitäisi olla "Maakunnan kehittämisrahan sekä maaseudun tutkimus- ja kehittämishankeiden kertakorvaus ja prosenttimääräisenä korvattavat kustannukset". HUOM! Asetuksessa on muutenkin ongelmana se, ettei lukija pysty seuraamaan, mistä rahoitusmuodosta kulloinkin on kyse eli toiveena olisi, että asetus etenisi loogisesti ja otsikoinnilla parannettaisiin ymmärrettävyyttä, myös käsitteet voisi selventää vrt. rahoituslaki.

6 20 Tukipäätös "Tuen myöntämistä koskevassa päätöksessä on mainittava ainakin tuen saaja, hanke, johon tuki myönnetään, hankkeen toteuttamisaika, sekä investointihankkeessa hankitun omaisuuden käyttöaika, tuen enimmäismäärä, tarvittaessa erikseen mahdollinen rakennerahastojen ja kansallinen osuus sekä prosentteina että euroina, hyväksyttävät kustannukset ja niiden jakautuminen eri kustannuslajeihin, tuen myöntämisen ehdot, maksatuksen ajoittuminen, sen ehdot ja menettely, oikaisuvaatimusohje sekä tuen takaisinperimistä koskevat rahoituslain 37 :n mukaiset perusteet. Päätöksessä on mainittava rahoituslain 11 :n mukaisen vähämerkityksisenä tukena myönnetyn tuen määrä eriteltynä kunkin hankkeeseen osallistuvan osalta. Tukea voidaan myöntää enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. " Mitä tarkoitetaan "Investointihankkeessa hankitun omaisuuden käyttöajalla"? Miten tämä voidaan ilmoittaa etukäteen? Ainakin tämä on erittäin tulkinnanvarainen asia ja voi aiheuttaa ongelmia. "Tarvittaessa merkitään erikseen mahdollinen rakennerahastojen ja kansallinen osuus sekä prosentteina että euroina". Nykyisinhän tätä ei enää tehdä, vaan kansallinen ja EU-rahoitus ovat yhdessä (rahoittajalla ei ole edes tiedossa näiden suhdetta. Vai tuleeko tässä suhteessa tulevalla kaudella muutos? Lisäksi voisi laittaa rakennerahastoviestinnän ja tuloksista tiedottamisen asetukseen. Vähämerkityksisenä tukena myönnetyn tuen määrää on joissakin tapauksissa mahdotonta ennakoida rahoituspäätökseen kaikkien osallistujien osalta; hankkeen osallistujatahot selviävät usein vasta kun hankkeen toiminta on alkanut." Tukea voidaan myöntää enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan" on merkitty ehdottomana. On kuitenkin olemassa sellaisia hankkeita, joissa jo rahoitusvaiheessa tiedetään, ettei kolme vuotta ole riittävä aika esim. koulutushankkeet, isot investointihankkeet, yms. Voisiko olla, että tarvittaessa rahoittaja voi poiketa tästä erityisistä syistä. Muutoin kolmen vuoden maksimiaika on hyvä. 21 MUISTIO MUISTIO: "Tuloa ovat maakunnan liittojen myöntämissä tuissa myös hankkeen yksityisilta keräämät osallistumismaksut, jonka osallistujat maksavat esimerkiksi seminaariin tai koulutustilaisuuteen osallistumisesta." Miksi tässä yhteydessä mainitaan nimenomaan maakuntien liittojen hankkeet? Maakuntien liitot rahoittavat vain EAKR-hankkeita; voiko niihin sisältyä koulutuksia?

7 22 Ennakko ja sen maksaminen "Hankkeelle voidaan maksaa ennakkoa Julkisyhteisöille ennakkoa voidaan maksaa vain jos siihen on erityisiä syitä." Tämä tulee aiheuttamaan epäselvyyttä toteutuksessa. Miten määritellään julkisyhteisö? Esim. ammattikorkeakoulut ovat pääosin yksityisoikeudellisia yhteisöjä, mutta hoitavat julkista tehtävää. Muistion teksti toteutuksesta on epäselvä. Miksi ei julkisyhteisöillä ole mahdollisuutta ennakkoon? Ennakoiden käytön pitäisi olla joko kaikille mahdollista tai ei ollenkaan. Pitäisi olla selkeät ja yksiselitteiset linjaukset ennakoille. 25 Luontaisuoritukset ja 26 Vastikkeellinen työ ja tuotantopanoksen luovutus Maakunnan kehittämisrahasta ja maaseudun Voisiko jo otsikoissa olla "Maakunnan kehittämisrahan sekä maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden luontaissuoritukset" ja "Maakunnan kehittämisrahan sekä maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden vastikkeellinen työ ja tuotantopanoksen luovuttaminen". HUOM! kts. edellä 19. (Tullaanko maakunnan kehittämisrahasta kokonaan luopumaan? Uudet kehysneuvotteluiden linjaukset.) 27 Lausunnot opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan hankkeista "Silloin kun on kyseessä rahoituslain 7 :n 1 momentin 3 kohdan mukaisesta tuesta, on tuen myöntämisen edellytyksenä, että maakunnan liitto on pyytänyt merkittävimmissä hankkeista lausunnon sen varmistamiseksi, ettei hankkeessa poiketa laista, asetuksesta, toimialoja koskevista eduskunnan tai valtioneuvoston päätöksistä eikä opetus- ja kulttuuriministeriön tai opetushallituksen ratkaisuvaltaan kuuluvasta lakiin perustuvasta päätöksestä. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä on aina pyydettävä lausunto rakennerahasto-ohjelman hankkeista, jotka koskevat korkeakoulututkintoon johtavan koulutukseen aloittamista tai korkeakouluverkon muutoksia. " Käytännössä lausuntöpyyntövelvoite koskee myös ELYjä. Miksi asetuksessa velvoite koskee vain rahoituslain 7 :n mukaista tukea eli ainoastaan maakunnan liittojen rahoittamia OKM:n hankkeita? Jos pykälässä puhutaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta, niin silloinhan kyse on ESR-tyyppisestä hankkeesta ja näin ELYjen toimivallassa olevista hankkeista. Pitääkö ELYjen rahoittamista hankkeista pyytää lausuntoa ministeriöstä, jää epäselväksi.

8 28 Ohjausryhmä "Kehittämishankkeen ja tarvittaessa muun hankkeen ohjausta ja seurantaa varten voidaan valita ohjausryhmä." Jää epäselväksi, mitä hankkeita tää koskee? Vrt. 19. Vrt. tukikelpoisuusasetuksen 27, joka on hieman ristiriidassa tämän kanssa ("voidaan valita ohjausryhmä").

9 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ALKE-asetus Esitys Uusi esitys tai kommentti 1 Alue- ja rakennepolitiikan "Lisäksi neuvottelukunnassa on edustettuna maakuntien liitot Mitä tarkoitetaan suuralueella? Itä- ja Pohjois-Suomi sekä Etelä- ja neuvottelukunnan kokoonpano ja ja elinkeino-,liikenne- ja ympäristökeskukset suuralueittain " toimikausi Länsi-Suomi vai mennäänkö vanhan ohjelmakauden suuraluejaon mukaisesti vai nykyisen RR- ELY aluiden mukaan, mitkä eroavat vanhan kauden suuralueista? Jää epäselväksi lukijalle/asiakkaalle. 24 Rakennerahasto-ohjelman seurantakomitean kokoonpano, jäsenet ja toimikausi "...sekä kansalaisyhteiskuntaa edustavista järjestöistä." Ympäristö- ja tasa-arvojärjestöjen edustus myös seurantakomiteaan Eu:n kumppanuusperiaatteen mukaisesti ja vastaavasti kuin arnessa (1 ).

10 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Tukikelpoisuusasetus Esitys Uusi esitys tai kommentti Yleisiä kommentteja Tukikelpoisuusasetusluonnos on selkeä, muokkautunut vuosien varrella, rahoitusmallit esitelty hyvin. 4 Hankkeen pysyvyys "Hankkeesta aiheutuvien kustannusten tukikelpoisuuden edellytyksenä infrastruktuuri- tai tuotannollisia investointeja sisältävissä hankkeissa on, että hankkeen hyväksyttyyn sisältöön tai toteuttamisedellytyksiin ei kohdistu sellaisia huomattavia muutoksia viiden vuoden kuluessa viimeisen maksuerän maksamisesta tuensaajalle,..." Asetusteksti koskenee käytännössä muita kuin ESR-hankkeita. Käytännössä ESR-hankkeet (ja EAKR:n kehittämishankkeet) ovat luonteeltaan sellaisia, ettei pysyvyyden tarkastelu niissä välttämättä ole läheskään aina tarkoituksenmukaista vuosia hankkeen päättymisestä. Koska kuitenkin jatkossakin ollaan kiinnostuneita hankkeiden tuloksellisuudesta ja siitä, mitä hankkeesta jää jälkeen sen päätyttyä, olisi hyvä, että viranomaisella olisi välineitä puuttua asiaan, jos esim. ESR-hankerahoituksella käynnistetty toiminta päätetään lakkauttaa toteuttajaorganisaation toimesta pian hankkeen päättymisen jälkeen, tai jos organisaatio ei alunalkujakaan pysty juurruttamaan hankkeessa luotua toimintaa rakenteisiinsa. 7 Kustannusten korvausperusteet 3 ja 4 momentti ESR:n osalta ei puhuta lainkaan teknisestä tuesta, mutta EAKR:n osalta kyllä. Eikö tekninen tuki pitänyt jakaa molemmille rahastoille erikseen, joten se pitäisi huomioida myös tässä tekstissä.

11 10 Prosenttimääräisenä korvattavat kustannukset ESR-hankkeissa. Välittömien kustannusten luettelon olisi syytä olla tyhjentävä. Asetuksessa käytetään partitiivia, mistä voi saada sen käsityksen, ettei luettelo ole tyhjentävä ( Tällaisia kustannuksia ovat"). Tuleeko käyttöön asetusta tarkentava ohje välillisistä ja välittömistä kustannuksista, vrt. ohjelmakaudella HVO-ohje , jolla viitattiin voimaan tulleeseen asetukseen? Tulkinnanvaraisuuksien välttämiseksi ja asiakkaiden yhdenmukaisen kohtelun saavuttamiseksi tarkempi ohje em. HVO-ohjeen tapaan voisi olla paikallaan. Hankkeen kohderyhmän käyttöä varten tehdyt pienhankinnat olisi hyvä avata esim. muistiossa. 40 % flat rate: Voidaan käyttää tapauskohtaiseen harkintaan perustuvasta syystä hankkeisiin, joihin syntyy palkkakustannusten lisäksi riittävästi muita kustannuksia. Millaisiin hankkeisiin kustannusmallia voisi käytännössä ensisijaisesti ajatella?

12 11 ESR:n erikseen raportoitavat kustannukset Tämä pykälä kuuluisi paremmin lukuun 3 kuin lukuun 2. ESR-asetuksen mukaisesti "kolmannen osapuolen" maksamat osallistujien palkkakustannukset hyväksytään erikseen raportoitavina kustannuksina. Aiemmin myös tuensaajaorganisaation osallistujien palkkakustannukset on hyväksytty, mikä osaltaan on helpottanut omarahoituksen kertymistä. Muistion mukaan yksityisten organisaatioiden maksamia kustannuksia ei kerättäisi yksinkertaistamistavoitteen vuoksi ja koska ne eivät vaikuta Euroopan komission Suomelle maksamaan rahoitusosuuteen. Niiden huomioiminen olisi kuitenkin suotavaa, koska tukiprosentit ovat pienentymässä ja muun rahoituksen kerääminen on yhä haasteellisempaa. Toiseksi, julkista ja yksityistä puolta tulisi kohdella tasa-arvoisesti. Yritysten osallistujien työajan hyväksyminen hankkeen erikseen raportoitaviksi kuluiksi on nähty tärkeäksi hankkeen toteutukselle. Ammattialakohtaiset keskimääräiset palkkojen käyttäminen yksinkertaistaa menettelyä huomattavasti. Taulukko ammattialakohtaisista keskimääräisistä palkkakustannuksista on hyvä asia, sen pitäisi olla helposti kaikkien käytettävissä, esim. hakemuspohjassa ns. kysymysmerkin alla?

13 12 Palkkakustannukset "...Vuosilomapalkat ja lomakorvaukset ovat tukikelpoisia kustannuksia silloin, kun ne on maksettu hankkeen toteuttamisaikana vuosilomalaissa (162/2005) säädetyllä tavalla... Jos henkilön työaikaa kohdistuu samanaikaisesti useampaan EU-osarahoitteiseen hankkeeseen, on tuensaajan työaikakirjanpidossa oltava esimiehen hyväksymisen lisäksi hallinnollinen kokonaistyöajanseurannan varmennus. " Jos vuosilomapalkat ja lomakorvaukset ovat tukikelpoisia ainoastaan silloin, kun ne on maksettu hankkeen toteutusaikana, projektissa työskentelevät joutuvat pitämään lomansa hankkeen aikana, mikä aiheuttaa epätasa-arvoisuutta hankeorganisaatioissa ja ongelmia hankkeen toteutukseen. Hanketyöntekijät jäävät toisarvoiseen asemaan, koska he joutuvat pitämään lomansa esim. vuodenvaihteessa, jolloin usein hankkeet päättyvät. Muistion perustelut välittävien toimielinten väheneminen ja vähenevät henkilöresurssit eivät ole siis yhdenvertaisuusperiaatten mukaisia. Jos muutos liittyy maksajien työn helpottamiseen, niin onko tällä siihen todellisia vaikutuksia? Tämä voi päinvastoin aiheuttaa sen, että aiempien hankkeiden lomapalkkoja yritetään vyöryttää uusille hankkeille, jolloin selvitystyö ei vähene. Mitä tarkoitetaan hallinnollisella kokonaistyöajanseurannan varmennuksella? On epäselvä rahoittajalle, joten on varmasti myös asiakkaille. 15 Matkakustannukset "..Hankkeen asianmukaisen toteuttamisen kannalta tarpeellisista ulkomaan matkoista aiheutuvat kustannukset ovat tukikelpoisia, jos matkasuunnitelma ja matkaan liittyvät kustannukset sekä perustelu matkan tarpeellisuudesta on hyväksytetty etukäteen tuen myöntävällä viranomaisella, jollei tämä tukipäätöksessä katso sitä hankkeen luonteen vuoksi tarpeettomaksi." Jos lause tarkoittaa sitä, että tukipäätöksessä hyväksyttyjä ulkomaanmatkoja ei tarvitse erikseen enää hyväksyttää tuen myöntäneellä viranomaisella, asian voisi ilmaista suoremmin.

14 17 Pitkäaikainen vuokraaminen ja kustannusten tukikelpoisuus ESR:ssä ei voida ostaa puhelimia ja tietokoneita vaan ne pitää vuokrata, voiko ostaa kuitenkin muita koneita ja laitteita? 24 poistoista puhutaan vain EAKR:n osalta eli ESR:ssä poistoja ei käytetä enää lainkaan? Mikäli hakija ei pysty osoittamaan hallinto-, rahoitus-, vakuutus-, korjaus- ja huoltokustannusten osuutta, hylätäänkö koko kustannus? Ainoastaan tässä yhteydessä aiheutuvista vakuutusmaksuista on säädelty tukikelpoisuusasetuksessa. Voiko vakuutusmaksuja katsoa tukikelpoiseksi missään tapauksessa? Esim. näyttelyvakuutusta tai kaskovakutusta tapahtumabussille jne. Näissä tapauksissa vakuutusmaksu ei kuulu organisaation tavanomaiseen toimintaan. 19 Ohjausryhmän jäsenten ja asiantuntijoiden palkkio "Hankkeelle asetetun ohjausryhmän jäsenelle ja kokoukseen kutsutulle asiantuntijalle voidaan maksaa kohtuullinen palkkio tai korvausta ansionmenetyksestä, matkakustannuksista ja kokoukseen osallistumisesta ai-heutuvista välttämättömistä kustannuksista selvityksen perusteella. Palkkiota tai korvausta ei makseta, jos tehtävä kuuluu ohjausryhmän jäsenen tai asiantuntijan viran tai tehtävän hoitoon." Tällä ohjelmakaudella tätä on tulkittu siten, että matkakustannukset on jätetty maksamatta ohjausryhmän jäsenille. Tämä aiheuttaa sen, että ohjausryhmiä ei saada päätösvaltaisiksi, kun esim. Lapissa pitkien matkojen ja isojen matkakustannusten vuoksi ei osallistuta ohjausryhmiin. Ohjausryhmään osallistuminen palvelee ensi sijassa aina hanketta, joten kustannus kuuluu hankkeelle. Sama koskee valtakunnallisia hankkeita. Ohjausryhmän jäsenten matkakustannukset pitää selkeästi laittaa tukikelpoisiksi kustannuksiksi.

15 20 ALV:n tukikelpoisuus On hyvä, että pykälään on kirjattu tuensaajan velvollisuus esittää verohallinnon ajantasainen päätös asiasta. Muistion teksti kuitenkin hämmentää: Tuensaajan hanketta koskevasta alv-kohtelusta tulee jo hakemuksen yhteydessä esittää selvitys. Mitä tarkoitetaan tuolla selvityksellä? Onko se eri asia kuin verottajan alv-päätös? Syytä olisi olla, sillä mikäli hanke ei koskaan päädy rahoitettavaksi, asiasta koituu turhaa työtä ja mahdollisesti myös kustannuksia hakijalle. Muutoinkin kokemuksesta tiedetään, että verottajan päätösten hakeminen kuormittaa sekä verottajaa että tuenhakijaa, onko siis jatkossa verottajan päätös haettava aina ja kaikissa hankkeissa? Tähän mennessä päätös on pyydetty toimittamaan tilanteissa, joissa rahoittaja on katsonut sen tarkoituksenmukaiseksi. 21 Työterveysmaksut Tukikelpoiseksi katsotaan edelleen vain korvausluokka 1:n mukaiset kustannukset, johon kuuluu ennalta ehkäisevä työterveyshuolto. Käytännössä hankkeille työterveyshuollosta syntyvät kustannukset ovat yleensä korvausluokka 2:n mukaisia kustannuksia (yleislääkäritasoinen sairaanhoito ja muu terveydenhuolto). Miksi näitä ei voida katsoa tukikelpoiseksi kustannukseksi?

16 22 Eräiden kustannusten tukikelpoisuus "Hankkeen toteuttamisen kannalta tarpeelliset viranomaismaksut, kuten lupa-, liittymis- ja valvontamaksut ovat tukikelpoisia, jos ne on hyväksytty erikseen hanketta koskevassa päätöksessä...puhelin- ja tietokoneiden hankintahinta ei ole korvattava tukikelpoinen kustannus." Olisi syytä täsmentää mitä tarkoitetaan viranomaismaksujen erittelyllä päätöksessä; onko hyväksytyn projektisuunnitelman kustannusarviossa tehtävä erittely riittävä vai eritelläänkö hankkeessa hyväksyttävät maksut erikseen varsinaisen päätöksen teksteissä. Vaaditaanko erillistä erittely näistä kustannuksista? Tukikelpoisuuden edellytyksenä kun joka tapauksessa on, että ne ovat hankkeen toteuttamiseksi välttämättömiä kuluja. Menneellä ohjelmakaudella välittävillä toimielimillä on myös ollut erilaisia tulkintoja siitä miten suhtaudutaan luvista aiheutuvien (lupaehdot) kustannusten tukikelpoisuuteen. Onko esimerkiksi lupaehdoissa edellytetyn korvauksen (maanomistajakorvaus tms.) tai valvonnan (työstä aiheutuvien haittojen mittaaminen tms.) kustannukset tukikelpoisia? Tulkintojen yhdenmukaistamiseksi tämä asia on tarpeen selkeyttää. Puhelin ja tietokonehankinnat ovat jatkossa hankittava aina leasingillä. Leasing -hankinnat eivät kuitenkaan ole kestävän kehityksen mukaista eikä edullisinta, joten muistion peruste ei ole pitävä. Kehittämistyössä on syytä olla käytössä tämän päivän vaatimukset täyttävät kunnon työvälineet, etenkin kun jo hankehallinnointi on täysin sähköisiin järjestelmiin perustuvaa. Jos kulut eivät ole hankkeille tukikelpoisia, voi syntyä tilanne, jossa taustaorganisaatio ei kykene tai halua tarjota hankehenkilöstölle välineistöä, joka olisi työssä tarpeen. Tarkoitetaanko tällä pelkästään hankehenkilöstön puhelimia ja tietokoneita, ei investointihankkeiden laitehankintoja? Joskus koneita tarvitaan pienhankintoina myös ESR-hankkeiden oppimisympäristöihin; miksi nämä rajattaisiin hankkeen ulkopuolelle? 24 Poistot Kohdassa puhutaan vain EAKR-hankkeista? Entä ESR-hankkeiden poistot? Voiko ESR-hankkeissa hankkia tämän perusteella kertapoistona koneita ja laitteita esim. kohderyhmän käyttöön (muita kuin puhelimia ja tietokoneita)? Vrt. 17 Koneiden ja laitteiden hankinnan vaihtoehtona pitkäaikaista vuokraamista

17 26 Tekninen tuki "...Toimenpideohjelman teknisestä tuesta ei korvata yleiskustannuksia. " Puhelin - ja sähköinen viestintä sekä huoneenvuokrakulut yms. jäävät välittävien organisaatioiden kustannuksiksi? Puhelinkulut, vuokrakulut yms. tulisi saada teknisen tuen piiriin. Entä asiakastiedon käyttömaksut, jotka ovat melko suuria? 27 Ohjausryhmä Ohjausryhmän asettaminen on myös rahoitusasetuksen 28 :ssä, jonne tämä esitetään siirrettäväksi (ovat hieman ristiriidassa keskenään). Asetuksen muistiossa on mainittu, että tuensaajan on jo hakemuksessaan esitettävä ohjausryhmän tehtävät. Ohjausryhmän tehtävät on kuitenkin jo asetuksellakin määritelty eli miksi hakijan tulisi hakemuksessa ohjausryhmän tehtävät esittää?

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014. 357/2014 Valtioneuvoston asetus. alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta

Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014. 357/2014 Valtioneuvoston asetus. alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014 357/2014 Valtioneuvoston asetus alueiden kehittämisen ja rakennerahastohankkeiden rahoittamisesta Annettu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta

Lisätiedot

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö Aluestrategiaryhmä Hallitusneuvos Tuula Manelius Työkokoukset kevät 2011 Säädöspohja rr-toiminnassa EU-säädökset

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 15% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 15% Käytössä perustelluissa rahoittajan hyväksymissä poikkeustapauksissa, joissa hankkeen sisällöstä

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 24% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 24% Hankkeen välilliset kustannukset korvataan prosenttimääräisenä hyväksyttävistä välittömistä

Lisätiedot

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Uusi rahoituslaki ja soveltaminen Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Rahoituslaki ja rahoitusasetus Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli - EAKR 14.6.2016 Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli Toteutetaan kokonaan investointina tai

Lisätiedot

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander 18.6.2014 1 29.8.2014 Ohjelmakauden 2014 2020 käynnistyminen Valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien hankehaut

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Iisalmi 18.3.2014 Varkaus 19.3.2014 Kuopio 27.3.2014 Sisältö: Sähköinen asiointi Hakuprosessi EURA 2014 Ennakko, luontoissuoritukset

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti

Hanke- ja yritystukien toimeenpano Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti 10.02.2015 Sivu 1 9.2.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit Tavoitteena on, että ohjelmakaudella 2014-2020 käytetään

Lisätiedot

Lakikoulutuspäivä Tuula Manelius

Lakikoulutuspäivä Tuula Manelius Lakikoulutuspäivä Rahoituslaki, rahoitusasetus, tukikelpoisuusasetus, valtionavustuslaki Rahoituslain soveltamisala rakennerahastoasioissa jakautuu kahteen eri malliin. 1) Osa rakennerahastotoimijoista

Lisätiedot

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen)

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Rahoituspäätökset EURA 2007 -järjestelmässä

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.2015 Sivu 1 27.5.2015 Kustannusmallivaihtoehdot Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit 12/2014 Noora Hakolan esityksen pohjalta Pekka Selkälä Yksinkertaistetut kustannusmallit (KehL 28/2014 13 ) Prosenttiperusteinen

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA EURA 2007 järjestelmän rahoituspäätösmallit 2010 ESR:ssa käytössä seuraavat

Lisätiedot

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi.

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi. 7.11.2011 EU:n rakennerahasto-ohjelmat 2007-2013 FLAT RATE ohje Välittömät ja välilliset kustannukset flat rate -hankkeissa - Kustannusmalli otettu käyttöön tukikelpoisuusasetuksen muutoksella (501/2011)

Lisätiedot

LINJAUKSET TUKIKELPOISISTA KUSTANNUKSISTA ESR-HANKKEISSA

LINJAUKSET TUKIKELPOISISTA KUSTANNUKSISTA ESR-HANKKEISSA Viite Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta (501/2011) Muistio 12.5.2011 Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma , hakeminen ja tukikelpoisuus

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma , hakeminen ja tukikelpoisuus Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma 2014 2020, hakeminen ja tukikelpoisuus Pohjois-Pohjanmaan liitto 6.5.2014 Hallintoa kevennetään Yksinkertaistetut kustannusmallit laajempaan käyttöön

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta Annettu Helsingissä 12 päivänä toukokuuta 2011 Anne Juutilainen 1 Soveltamisala Tätä asetusta sovelletaan alueellinen

Lisätiedot

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Tuija Nikkari Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Seinäjoki 24.5.2011 Rahoituspäätös ja projektisuunnitelma Rahoituspäätös sisältää päätösasiakirjan

Lisätiedot

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Muutoksia EURA -järjestelmässä Rahoituspäätösten

Lisätiedot

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa Minna Koivukangas EU-koordinaattori Keski-Suomen ELY-keskus/ Varsinais-Suomen toimipiste 13.6.2014 Esityksen sisältö Yleistä hankehallinnosta ohjelmakaudella

Lisätiedot

Tukikelpoisuus ja kustannukset flat rate hankkeissa. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Tukikelpoisuus ja kustannukset flat rate hankkeissa. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Tukikelpoisuus ja kustannukset flat rate hankkeissa EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Tukikelpoisia, hyväksyttävät kustannukset ovat: Rakennerahasto-ohjelman mukaisia Hyväksytyn rahoituspäätöksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Yleisesittely Pohjois-Savon ELY-keskus, viestintä 20.4.2010 1 Tausta Aloitti toimintansa 1.1.2010 osana valtion aluehallinnon uudistusta Tehtävät

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta Annettu Helsingissä 12 päivänä toukokuuta 2011 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta Annettu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 2014 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään alueiden kehittämisen

Lisätiedot

Mitä EIP-hankkeessa voidaan rahoittaa hyväksyttävät kustannukset ja hakemuksen teko Hyrrä-järjestelmässä

Mitä EIP-hankkeessa voidaan rahoittaa hyväksyttävät kustannukset ja hakemuksen teko Hyrrä-järjestelmässä Mitä EIP-hankkeessa voidaan rahoittaa hyväksyttävät kustannukset ja hakemuksen teko Hyrrä-järjestelmässä Kati Vaissalo Ylitarkastaja Maaseudun kehittämistukiyksikkö Infotilaisuus Maaseudun innovaatioryhmien

Lisätiedot

HYVÄÄ LAATUA KOHTUULLISILLA KUSTANNUKSILLA. Tukikelpoisuusasetus 29.11.2007 Hankintojen kilpailuttaminen Hankkeiden viestintä

HYVÄÄ LAATUA KOHTUULLISILLA KUSTANNUKSILLA. Tukikelpoisuusasetus 29.11.2007 Hankintojen kilpailuttaminen Hankkeiden viestintä HYVÄÄ LAATUA KOHTUULLISILLA KUSTANNUKSILLA Tukikelpoisuusasetus 29.11.2007 Hankintojen kilpailuttaminen Hankkeiden viestintä TUKIKELPOISUUDEN EDELLYTYKSET Kustannukset aiheutuneet päätöksessä hyväksyttynä

Lisätiedot

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17%

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% YLEISTÄ Joensuun KAKE hankkeen budjetti 1 274 914 Pikku KAKE Palkkakustannukset Ostopalvelut Muut kustannukset Joensuun kaupungin rahoitus Kaupunki

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmallit

Yksinkertaistetut kustannusmallit Yksinkertaistetut kustannusmallit Rahoitusinfo Noormarkun klubi 12.2.2015 Satakunnan ELY-keskus, Maaseutuyksikkö, Raija Wessman 2.2.2015 1 Yksinkertaistetut kustannusmallit Käytetään ohjelmakaudella 2014-2020

Lisätiedot

Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013)

Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013) Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella 2014-2020 ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013) Laki alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista, ns. hallintolaki Laki alueiden kehittämisen

Lisätiedot

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla Maksatushakemus flat rate -hankkeissa Osaamisen ja sivistyksen asialla Flat rate: maksatusprosessi Tuensaaja tekee maksatushakemuksen toteutuneista projektisuunnitelman mukaisista välittömistä kustannuksista.

Lisätiedot

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander 26.8.2014 1 27.8.2014 Rakennerahasto-ohjelman valtakunnallinen toiminta Tavoitteena erityinen lisäarvo sektoripolitiikoiden

Lisätiedot

Valittavat kustannusmallit

Valittavat kustannusmallit Valittavat kustannusmallit 1. Todellisiin kustannuksiin perustuva 2. Kertakorvaus ( lump sum ) Julkinen tuki: enintään 100 000 3. Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta ( flat rate ) 24 % palkkakustannusten

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoituksen hakeminen. Mari Kuparinen Uudenmaan liitto 6.6.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoituksen hakeminen. Mari Kuparinen Uudenmaan liitto 6.6.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 EAKR-rahoituksen hakeminen Mari Kuparinen Uudenmaan liitto Uudenmaan liiton ja muiden liittojen roolit MY R Rahoittaja-rooli (hankkeiden valinta ja rahoituspäätöksen

Lisätiedot

TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE)

TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE) 1 (6) 12.1.2017 TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE) Keski-Suomen liitto myöntää tukea maakunnan kehittämisraha-, EAKR- ja ESR-

Lisätiedot

Lakiuudistuksen tilannekatsaus

Lakiuudistuksen tilannekatsaus Lakiuudistuksen tilannekatsaus Työseminaari 16.4.2013 Tarja Reivonen TEM / Alueosasto Lakiuudistuksen sisältö ja organisointi Yhdistetään ja uudistetaan: Laki alueiden kehittämisestä (1651/2009) ja rakennerahastolaki

Lisätiedot

Kyläverkkokoulutus 1.9.2011. Noora Hakola Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö

Kyläverkkokoulutus 1.9.2011. Noora Hakola Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö Kyläverkkokoulutus 1.9.2011 Maaseutuelinkeino-osasto Maaseutu- ja rakenneyksikkö Sivu 1 16.9.2011 Kyläverkkohankkeet ja lisävaroilla rahoitettavat laajat laajakaista hankkeet HankeVNA 22 : - Yleishyödyllisen

Lisätiedot

Yleishyödyllisten investointien rahoittaminen, ml. laajakaistahankkeet

Yleishyödyllisten investointien rahoittaminen, ml. laajakaistahankkeet Yleishyödyllisten investointien rahoittaminen, ml. laajakaistahankkeet Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Lokakuu 2018 Yleishyödyllisyys Yleishyödyllistä investointia voidaan tukea, jos siitä saatava hyöty

Lisätiedot

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ Pirkanmaan liitossa on haettavana Pohjanmaan liiton rahoituskehyksestä 880 000 euroa EU-tukea toimintalinjan 2 uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

Keskustelua tukikelpoisuudesta - Välittävän toimielimen vastuu: linjan selkeytys ja sen viestiminen hakijoille

Keskustelua tukikelpoisuudesta - Välittävän toimielimen vastuu: linjan selkeytys ja sen viestiminen hakijoille Keskustelua tukikelpoisuudesta - Välittävän toimielimen vastuu: linjan selkeytys ja sen viestiminen hakijoille Kuopio 1.9., Oulu 14.9., Seinäjoki 21.9., Helsinki 28.9.2011 Työ- ja elinkeinoministeriö Rakennerahastojen

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 20230 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Hankehallinnointikoulutus

Hankehallinnointikoulutus Hankehallinnointikoulutus Kankaanpää 16.4.2010 Maija Saari EU-koordinaattori Yleiset edellytykset, VN asetus Menojen tulee olla: - hankkeen toteuttamisen kannalta tarpeellisia - määrältään kohtuullisia

Lisätiedot

TEMin hallinnonalan itse toteuttamien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus Artikla 13 tarkastukset ja niiden havainnot

TEMin hallinnonalan itse toteuttamien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus Artikla 13 tarkastukset ja niiden havainnot TEMin hallinnonalan itse toteuttamien rakennerahastohankkeiden hallinnointi koulutus 31.8.-1.9.2010 Artikla 13 tarkastukset ja niiden havainnot Riitta Mensalo Neuvotteleva virkamies Työ- ja elinkeinoministeriö

Lisätiedot

Ajankohtaista maksatuksesta ja tarkastuksesta. Rakennerahastojen ajankohtaiskatsaus

Ajankohtaista maksatuksesta ja tarkastuksesta. Rakennerahastojen ajankohtaiskatsaus Ajankohtaista maksatuksesta ja tarkastuksesta Rakennerahastojen ajankohtaiskatsaus 1.3.2012 Pohjois-Karjalan ELY-keskus / Smolander Pauliina 1.3.2012 1 Keskustelun aiheita Tilastoja: missä mennään rakennerahasto-ohjelmissa

Lisätiedot

Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus

Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus Rahoituskelpoisen ESR-hankkeen suunnittelussa huomioon otettavat seikat 1. Hyvä ESR-hanke vastaa johonkin havaittuun alueelliseen tarpeeseen tai ongelmaan

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmallit

Yksinkertaistetut kustannusmallit Yksinkertaistetut kustannusmallit Jukka Kotro 25.5.2015 Savonlinna 27.5.2015 Mikkeli Sivu 1 28.5.2015 Hankkeiden kustannusmallit Tuen hakija valitsee ja perustelee hakuvaiheessa, minkä kustannusmallin

Lisätiedot

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala

TEM. Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta. Soveltamisala 1 LUONNOS 13.11.2017 TY TEM Valtioneuvoston asetus kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettävästä avustuksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtionavustuslain (688/2001)

Lisätiedot

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Jenni Hyvärinen TEM/ALUE/Rakennerahastot Huom! Tässä esityksessä käsiteltäviin asioihin

Lisätiedot

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus

ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) Rahoitushakemus Kymenlaakson liitto täyttää Saapumispvm Hakemusnumero Valmistelija Diaari-/muu tunnus 1. HANKE Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys

Lisätiedot

Tulot rakennerahastohankkeissa Yleisasetuksen (EY) N:o 1083/2006 55 artiklan vai kansallisen tukilainsäädännön soveltaminen?

Tulot rakennerahastohankkeissa Yleisasetuksen (EY) N:o 1083/2006 55 artiklan vai kansallisen tukilainsäädännön soveltaminen? Tulot rakennerahastohankkeissa Yleisasetuksen (EY) N:o 1083/2006 55 artiklan vai kansallisen tukilainsäädännön soveltaminen? Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö Rakennerahastojen hallinnointiryhmä

Lisätiedot

Maksatuksen terveiset

Maksatuksen terveiset Maksatuksen terveiset Ajankohtaista Työtilanne (tilanne 4.12.2013) - Kehittämishankkeet: Maksuhakemuksia vireillä 55 kpl Maksuhakemuksia käsitelty 203 kpl - Yritystuet: Maksuhakemuksia vireillä 8 kpl Maksuhakemuksia

Lisätiedot

Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020. Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3.

Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020. Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3. Maaseudun kehittämismahdollisuudet Hämeessä ohjelmakaudella 2014-2020 Lassi Hurskainen Hämeen ELY-keskus 18.3.2015 Hämeenlinna 19.3.2015 Lahti Esityksen sisältö Kehittämishanketuen hyväksyttävät kustannukset

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa

Maksatus Lump sum -hankkeissa Maksatus Lump sum -hankkeissa Uudenmaan ELY-keskuksen Lump sum -koulutus 28.5.2013 Mikael Posti Uudenmaan ELY-keskus Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset EURA:ssa rahoituspäätöksen mukaisessa aikataulussa

Lisätiedot

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ Pirkanmaan liitossa on haettavana tukea Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisille hankkeille. Rahoitettavaksi

Lisätiedot

Hankekoulutus 2011. Tuettava toiminta, hyväksyttävät kustannukset

Hankekoulutus 2011. Tuettava toiminta, hyväksyttävät kustannukset Hankekoulutus 2011 Tuettava toiminta, hyväksyttävät Tuen myöntämisen edellytykset Hanke on valtakunnallisen sekä paikallisen ohjelman mukainen Hanke antaa hakijalle mahdollisuuden sellaisiin toimenpiteisiin,

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) Tuen hakemiseksi RAHOITUSHAKEMUS UUSI HAKEMUS JATKOHAKEMUS ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) -RAHASTA: Ennakoitu rakennemuutos Lappeenranta - Imatra -kasvusopimus ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA

Lisätiedot

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero

1. HAKIJA 1.1 Hakijan nimi 1.2 Y- tunnus tai yhdistyksen rekisterinumero MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa

Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 rakennerahasto-ohjelma rahoitusasiantuntija Jaana Tuhkalainen, ELY-keskus 30.3.2015 Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen

Lisätiedot

Yritystuen maksaminen

Yritystuen maksaminen Yritystuen maksaminen Leadertyön ajankohtaispäivät 28.10.2015 Maaseutuvirasto Tukien maksatusyksikkö Per-Ola Staffans Yritystuen maksamiseen liittyviä säännöksiä Ns. maaseuturahastoasetus (EU) N:o 1305/2013

Lisätiedot

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä Kirjanpito ja kustannukset Jarmo Heikkilä Kirjanpito Kirjanpitoon hankkeelle oma kustannuspaikka tai tili Kirjanpito on järjestettävä osaksi tuensaajan kirjanpitoa Tuettavan toimepiteen kirjanpito tulee

Lisätiedot

TUEN MYÖNTÄMINEN RAKENNERAHASTOHANKKEISSA

TUEN MYÖNTÄMINEN RAKENNERAHASTOHANKKEISSA TUEN MYÖNTÄMINEN RAKENNERAHASTOHANKKEISSA ALUEKEHITYS JA RAHOITUS KOULUTUS JA KESKUSTELUTILAISUUS Kuopio 5.2.2010 Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, AKY, RAPO Mitä aion käsitellä ALUEHALLINNON UUDISTUKSEN

Lisätiedot

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016

Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset 2016 Toni Bärman 22.3.2016 Liikkumisen ohjauksen valtionavustukset, taustaa 18.3.2016 2 Taustaa, laki & asetus Valtionavustuslaki 688/2001 Hakemus-, myöntö-, maksatusprosessi

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 14.4.2015 EURA 2014/440/09 02 01 01/2014/UML Tuensaajat Lappeenrannan teknillinen yliopisto Y-tunnus:0245904-2 Teknologian

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Tiedotustilaisuus 7.5.2015, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä

Lisätiedot

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa Alueiden kehittäminen ja sen rahoitus koulutus ja keskustelutilaisuus Tampere 17.2.2010 Erikoissuunnittelija Päivi Tapanila Työ- ja elinkeinoministeriö Esityksen

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS ALUEIDEN KEHITTÄMISEN JA RAKENNE- RAHASTOHANKKEIDEN RAHOITTAMISESTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS ALUEIDEN KEHITTÄMISEN JA RAKENNE- RAHASTOHANKKEIDEN RAHOITTAMISESTA TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ MUISTIO Alueosasto 30.4.2014 Hallitusneuvos Tuula Manelius VALTIONEUVOSTON ASETUS ALUEIDEN KEHITTÄMISEN JA RAKENNE- RAHASTOHANKKEIDEN RAHOITTAMISESTA Säädösperusta Yleiset perustelut

Lisätiedot

Maaseuturahasto syksyn hakuteemat

Maaseuturahasto syksyn hakuteemat Maaseuturahasto syksyn hakuteemat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Syyskuu 2019 ELY-keskus rahoittaa syksystä 2019 alkaen yleishyödyllisiä hankkeita seuraavin painotuksin: ELY-keskus osallistuu investointeihin

Lisätiedot

TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE

TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE TUKIHAKEMUS KEHITTÄMIS- JA INVESTOINTIHANKE Lomake 3306A 1 Uusi hakemus Korjaus/täydennys hakemukseen Muutoshakemus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin

Lisätiedot

FiDiPro-ohjelma Projektin hyväksyttävät kustannukset

FiDiPro-ohjelma Projektin hyväksyttävät kustannukset FiDiPro-ohjelma Projektin hyväksyttävät kustannukset FiDiPro-kustannukset puhututtavat Paljonkohan voi tarjota palkkaa? Onko puhelinetu ok? Paljonko muuttokuluja saa syntyä? Perhe mukaan? Maksaako Tekes

Lisätiedot

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha

Rahoitushakemus. Maakunnan kehittämisraha Rahoitushakemus Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha (AIKO) Maakunnan kehittämisraha Haettava rahoitus on Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen määräraha

Lisätiedot

Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskentamalli FLAT RATE

Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskentamalli FLAT RATE Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskentamalli FLAT RATE Kainuun maakunta -kuntayhtymä y ke 17.8.2011 klo 9.00 Oili Paloniemi, EU-koordinaattori Heikki Immonen, EU-hankekoordinaattori Mikä flat rate

Lisätiedot

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus

MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHA Rahoitushakemus Hanke on Alueellinen kehittämishanke EU-rahoitteisen hankkeen valmisteluhanke Kyseessä on Uusi hakemus Jatkorahoitushakemus Korjaus/täydennys edelliseen hakemukseen

Lisätiedot

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero Työ- ja elinkeinokeskus 1(6) MAKSUHAKEMUS YRITYKSEN INVESTOINTITUKI Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 ROOPAN YHTEISÖ Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

ENERGIATUET 2017 (Uusi asetus valmistellaan vuodeksi 2018)

ENERGIATUET 2017 (Uusi asetus valmistellaan vuodeksi 2018) ENERGIATUET 2017 Säädöstaustat: - Valtioneuvoston asetus energiatuen myöntämisen yleisistä ehdoista vuodelta 2012 (1063/2012) sekä (Uusi asetus valmistellaan vuodeksi 2018) - Työ- ja elinkeinoministeriön

Lisätiedot

Jyrki Tomberg. Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo

Jyrki Tomberg. Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ RAKENNERAHASTO- OHJELMAN TOTEUTTAMINEN 2014-2020 SÄHKÖINEN EURA 2014 JÄRJESTELMÄ JA YKSINKERTAISTETUT KUSTANNUSRAKENNEMALLIT (EAKR) Jyrki Tomberg Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo

Lisätiedot

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA 31.8.2012 SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA Hankkeen hallittu päättäminen Rahoituskoordinaattori Merja Rossi Kaakkois-Suomen ELY-keskus HANKKEEN PÄÄTTÄMINEN Päättäminen on osa hankkeen suunnitelmaa ja toteuttamista

Lisätiedot

RAKENNERAHASTOJA KOSKEVAT HALLINTOVIRANOMAISEN OHJEET Liite 3. 3.1. Esimerkkiluettelo tukikelpoisista kustannuksista / ESR

RAKENNERAHASTOJA KOSKEVAT HALLINTOVIRANOMAISEN OHJEET Liite 3. 3.1. Esimerkkiluettelo tukikelpoisista kustannuksista / ESR 27.2.2009 RAKENNERAHASTOJA KOSKEVAT HALLINTOVIRANOMAISEN OHJEET Liite 3 3. Tukikelpoisuus 3.1. Esimerkkiluettelo tukikelpoisista kustannuksista / ESR Lähtökohtana kustannusten tukikelpoisuutta tulkittaessa

Lisätiedot

MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ

MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ MYR:n koulutustilaisuus 13.11.2017 Satu Sikanen Aluekehitysjothaja Etelä-Karjalan liitto 1 HISTORIAA / Maakunnan yhteistyöryhmiä alettiin muodostaa

Lisätiedot

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.1.-20.1.2011, Helsinki Vinkkejä jatkotyöskentelyyn Petri Veijalainen VARSINAINEN HAKUAIKA Varsinainen hakuaika päättyy 16.2.2011 klo 15 Hakemus laadittu internetissä

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa 2014-2020 Kansainvälisten hankkeiden koulutus Susanna Ollila, Maaseutuvirasto susanna.ollila@mavi.fi Kansainväliset yhteistyöhankkeet

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) UUSI HAKEMUS Tuen hakemiseksi JATKOHAKEMUS RAHOITUSHAKEMUS MAAKUNNAN KEHITTÄMISRAHASTA ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA KORJAUS/TÄYDENNYS EDELLISEEN HAKEMUKSEEN Viranomainen, jolle rahoitushakemus osoitetaan

Lisätiedot

KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi Kaisa Vihinen/PoKo ry

KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi Kaisa Vihinen/PoKo ry KYLÄTOIMIJAKOULUTUS Ruovesi 24.5.2016 Kaisa Vihinen/PoKo ry PoKo ry:n Navigaattorikehittämisstrategia Paikalliseen kehittämistyöhön paikallisella harkinnalla Yhteisöjen hankkeet Yritysten tukeminen Työnjakoa

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö. Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off , Opetushallitus Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutuksen Kick off 12.5.2014, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki on yleislaki, jossa säädetään niistä perusteista

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2016

Talousarvioesitys 2016 64. EU:n ja valtion rahoitusosuus EU:n rakennerahasto-, ulkorajayhteistyö- ja muihin koheesiopolitiikan ohjelmiin (arviomääräraha) Momentille myönnetään 242 324 000 euroa. a saa käyttää: 1) EU:n ohjelmakauden

Lisätiedot

Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään

Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään 1 Toimeenpanon valmistelu on hyvässä vauhdissa, mutta ei vielä valmis. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vanhat menettelyt ylläpidetään sellaisenaan. EU-osarahoitteiset tuet vaativat mm otantatarkastukset

Lisätiedot

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm

KIRJAUSMERKINNÄT ELY- keskuksen nimi Vastaanottajan nimi Saapunut, pvm Vireille tulo, pvm MAKSUHAKEMUS TEEMAHANKE Lnro 3318 1(5) ROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Uusi maksuhakemus Korjaus/täydennys vireillä olevaan maksuhakemukseen

Lisätiedot

EURA 2007 -JÄRJESTELMÄN KUSTANNUSLAJIEN MÄÄRITTELY ESR:N JA EAKR:N FLAT RATE MALLEISSA

EURA 2007 -JÄRJESTELMÄN KUSTANNUSLAJIEN MÄÄRITTELY ESR:N JA EAKR:N FLAT RATE MALLEISSA Liite 1 1 EURA 2007 -JÄRJESTELMÄN KUSTANNUSLAJIEN MÄÄRITTELY ESR:N JA EAKR:N FLAT RATE MALLEISSA Seuraavassa taulukossa on eritelty ESR:n ja EAKR:n flat rate mallien ja välilliset kustannukset EURA 2007

Lisätiedot

Tulot rakennerahastohankkeissa

Tulot rakennerahastohankkeissa Tulot rakennerahastohankkeissa TEM Alueiden kehittämisen yksikkö Rakennerahastojen hallinnointiryhmä Ylitarkastaja Tuula Sarajärvi Ylitarkastaja Eliisa Hujala Tulojen käsittely EAKR- ja ESR -hankkeissa

Lisätiedot

Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen

Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen Kyläverkkohankkeiden rahoittaminen Pirjo Onkalo, tarkastaja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Maaseudun kehittämisen rahoitusinfo 28.5.2015 Kymmenen virran sali Yleistä laajakaistojen rahoittamisesta Ohjelmakaudella

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä

Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä Hanke- ja yritystukien maksaminen, sekä maksuhakemuksen vastaanottaminen paikallisessa toimintaryhmässä Tilaisuus: Toimintaryhmien neuvottelupäivät 1.4.2009, Dipoli, Espoo Kirsi Murtomäki, ylitarkastaja,

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm 01.11.2010 Diaarinumero 31/545/2008 Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S10947 Tunniste

Lisätiedot

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö Hallintosääntö Kokous- ja palkkiosääntö 1 KOKOUS- JA PALKKIOSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 5.6.2013 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta

Lisätiedot

ESR-hankkeissa Hämeen ELY-keskus

ESR-hankkeissa Hämeen ELY-keskus De minimis ESR-hankkeissa Hämeen ELY-keskus Mitä on de minimis-tuki? De minimis -tuella tarkoitetaan vähämerkityksistä julkista tukea, jonka määrä on maksimissaan 200 000 euroa per yritys nykyisen ja kahden

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: "TKI-energiakeskittymä - Kädet ja aivot yhdes... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 27.3.2015 EURA 2014/545/09 02 01 01/2014/UML

Lisätiedot

Asiakirjayhdistelmä 2014

Asiakirjayhdistelmä 2014 64. EU:n ja valtion rahoitusosuus EU:n rakennerahasto-, ulkorajayhteistyö- ja muihin koheesiopolitiikan ohjelmiin (arviomääräraha) Talousarvioesitys HE 112/2013 vp (16.9.2013) Momentille myönnetään 565

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden suunnittelu, toteuttaminen, maksatus ja jatkotoimenpiteet Keski-Pohjanmaan liitossa

EAKR-hankkeiden suunnittelu, toteuttaminen, maksatus ja jatkotoimenpiteet Keski-Pohjanmaan liitossa EAKR-hankkeiden suunnittelu, toteuttaminen, maksatus ja jatkotoimenpiteet Keski-Pohjanmaan liitossa Keski-Pohjanmaan liitto 22.11.2018 klo 09.00 12.00 23.11.2018 1 Ohjelma 09.00-09.30 Tilaisuuden avaus,

Lisätiedot