Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelman hyväksyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelman hyväksyminen"

Transkriptio

1 Valtuusto Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelman hyväksyminen 1130/ /2015 TEKVLK 110 Tekninen valiokunta Valmistelijat: asiantuntija Seija Vanhanen, seija.vanhanen(at)sipoo.fi rakennuttajainsinööri Jukka Haakana, jukka.haakana(at)sipoo.fi Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelma on esitetty kokonaisuudessa seuraavissa liitteissä Liitteet Liite 1 / 110. TEKVLK: Hankkeen osapuolet Liite 2 / 110. TEKVLK: Vaikutustenarviointi Liite 3 / 110. TEKVLK: Pedagoginen suunnitelma Liite 4 / 110. TEKVLK: Tilaohjelma Liite 5 / 110. TEKVLK: Ehdotussuunnitelmien esittely sisältäen asemapiirroksen Liite 6 / 110. TEKVLK: Kustannusselvitys Liite 7 / 110. TEKVLK: Alustava hankeaikataulu Liite 8 / 110. TEKVLK: Terve koulu hankeohje Liite 9 / 110. TEKVLK: Rakennustapaselostus Liite 10 / 110. TEKVLK: LVIA-selostus Liite 11 / 110. TEKVLK: Energiantuotantoratkaisut Liite 12 / 110. TEKVLK: Sähköselostus Liite 13 / 110. TEKVLK: Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma Liite 14 / 110. TEKVLK: Gunilla Holmbergin eriävä mielipide Suurissa tilahankkeissa päätetään ennen tilojen yksityiskohtaisen suunnittelun aloittamista tilatarpeiden määrällisistä ja laadullisista tavoitteista sekä hankkeen tavoitehinnasta. Nämä asiat tulevat päätetyiksi hankesuunnitelmassa, jonka kunnanvaltuusto hyväksyy. Hyväksyessään hankesuunnitelman on valtuusto päättänyt hankkeen toteuttamisesta hankesuunnitelmassa esitetyillä tilaohjelmalla ja tavoitehinnalla sekä muilla esitetyillä periaatteilla. Jokainen investointikohde nähdään toimintaa uudistavana kehittämistoimenpiteenä ja siten ko. kohteessa tehtävää toimintaa suunnittelua tehtäessä tulee kehittää ja uudistaa. Investoinnin suunnittelun yhteydessä tehtävän kehittämisen ja suunnittelun tavoitteena on, että investointi tulee toteuttaa siten, että viihtyvyys, turvallisuus, toiminnollisuus ja monikäyttöisyys ovat tasapainossa investointi- ja elinkaarikustannusten kanssa. Näin toiminnan laatu paranee ja kustannukset laskevat.

2 Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelmassa esitetään hankkeen lähtökohdat ja tilatarve, vaikutusten arviointi sekä hankkeen ratkaisut laadullisine, määrällisine ja hinnallisine tavoitteineen. Hankesuunnitelman valmistelun eteneminen TA mukaisesti Sipoonlahden koulun laajentamisen valmistelu aloitettiin v käynnistämällä arkkitehtikilpailu. Arkkitehtikilpailun hankinta käynnistettiin elokuussa 2015, jolloin lähetettiin osallistumisilmoitus. Osallistumisilmoituksen perustella kilpailuun osallistujiksi valittiin viisi kriteerit parhaiten täyttänyttä suunnitteluyhteenliittymää. Kilpailulautakunta valitsi arkkitehtikilpailun voittajaksi työyhteenliittymän Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. Valintapäätös julkaistiin Tekninen valiokunta ja kunnanhallitus hyväksyivät suunnittelusopimuksen kesäkuussa 2016 arkkitehtikilpailun voittaneen suunnitteluryhmän kanssa. Tämä hankesuunnitelma on laadittu kilpailun voittaneen työn pohjalta ohjausryhmän, hankeryhmän ja pedagogisen ryhmän toimesta. Hankesuunnitelman osapuolet Hankesuunnitelman valmistelua on ohjannut ohjausryhmä, johon kuuluvat kunnanhallituksen valitsemat jäsenet Rauno Haapaniemi, Clara Lindqvist, Kicka Lindroos, Bob Myrberg, Maarit Rope, Heikki Vestman ja Tapio Virtanen. Hankeorganisaatio on muodostunut kahdesta ryhmästä, hankesuunnitteluryhmästä ja sen alaisesta pedagogisesta ryhmästä. Hankesuunnitteluryhmän tehtävänä on ollut koordinoida hankesuunnitelman sisällön tuotanto ja vastata siitä. Pedagogisen ryhmän tehtävänä on ollut tuottaa tarvittava pedagoginen lähtöaineisto pedagogisen suunnitelman ja sen mukaisen ehdotussuunnitelman laatimiseen. Projektiryhmän ovat muodostaneet Sipoon kunnan edustajat sekä työyhteenliittymä Arkkitehdit Rudanko+Kankkunen Oy ja Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy alikonsultteineen. Pedagogisen ryhmän toimintaan on osallistunut edellä mainittujen lisäksi useita Sipoonlahden koulun opettajia sekä muiden käyttäjäryhmien edustajia. Lisäksi hankkeen eri vaiheissa on kuultu mm. kansalaisopiston, liikuntapalveluiden, nuorisopalveluiden, kulttuurin ja vapaa-ajan, ruokapalvelun, kiinteistönhuollon ja siivouspalveluiden henkilöstöä.

3 Söderkullan kasvu edellyttää uutta tilaa Söderkullan alueen asukasmäärän ennustetaan kasvaa tulevina vuosina keskimäärin 400 asukasta vuodessa, kun uusia alueita rakennetaan ja otetaan käyttöön. Vastaavasti lapsiluvun ennustetaan kasvavan vuosittain 60 lapsella. Nykyisin (elokuu 2016) Söderkullan koulujen oppilasmäärät (sisältäen esiopetuksen) ovat Opintiellä (e-2lk) 203, Miilintiellä (3-9lk) 450 ja Söderkulla skolassa 140. Uusi koulutila on tarkoituksenmukaista sijoittaa laajennuksena Sipoonlahden koulun yhteyteen ja näin mahdollistaa yhtenäiskoulun syntyminen, kun samassa rakennuksessa toimisivat luokat e-9. Uuden koulun valmistuessa vuonna 2020 Sipoonlahden yhtenäiskoulussa ennustetaan olevan lähes 900 lasta perus- ja esiopetuksessa. Uuden koulutilan suuruus on tarkoituksenmukaista mitoittaa kuusisarjaiseksi yhtenäiskouluksi esiopetuksineen, jolloin tiloja Sipoonlahden laajennetussa ja muutetussa koulussa tulee olemaan yhteensä noin 1300 lapselle, joista noin 150 on esiopetuksessa ja noin 1150 perusopetuksessa. Jatkossa Sipoonlahden uutta koulua käyvät nykyinen Sipoonlahden koulu käsittäen myös Söderkullan Opintien yksikön ja koulun ympärille, sen välittömään läheisyyteen, rakentuvien uusien asuinalueiden asukkaiden lapset. Sipoonlahden koulun laajentamisen jälkeen opetustilat riittävät ennustetun kasvun toteutuessa noin vuoteen Sipoonlahden koulu on tällöin lopullisessa laajuudessaan ja kasvun jatkuessa sekä oppilasmäärän kasvaessa tulee seuraavaksi aloittaa uuden kampuksen vaiheittainen toteuttaminen. Vaikutusten arviointi Hankkeesta laadittiin lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointi asiantuntija-arviona. Vaikutusten arvioinnissa todetaan mm. seuraavaa: Koska lapsen oppiminen ja hyvinvointi koulussa on tärkeää, yhdistetään Sipoonlahden koulun tilajärjestelyissä pienen koulun identiteetti monipuoliseen ja mahdollistavaan suuren koulun volyymiin (organisointi, koulu ja oppimispihat). Suuressa koulussa erilaisuutta siedetään paremmin. Kokemusten mukaan isot oppilaat eivät kiusaa pieniä oppilaita, vaan kiusaaminen tapahtuu yleisemmin saman ikäisten kesken. Siksi kyläkoulumaisilla oppimissoluilla luodaan pienen kyläkoulun identiteettiä ja eliminoidaan häiriökäyttäytymistä.

4 Sipoonlahden koulun tilaratkaisut edistävät opettajien monipuolista toimintaa yhdessä. Tilajärjestelyt eivät enää mahdollista, että yksittäinen opettaja työskentelisi yksin omassa suljetussa luokkahuoneessaan. Koko koulun toimintakulttuurin ja työtapojen muutos on erittäin merkittävä. Koko koulun henkilöstön tulee kouluttautua ja valmistautua uudenlaisen pedagogisen toimintakulttuurin suunnitteluun rakennuksen jatkosuunnittelun kanssa samanaikaisesti. Hankesuunnitelma Tämän hankesuunnitelman mukaisesti ehdotetaan toteutettavaksi Sipoonlahden koulun eteläpuolen laajennuksen ja nykyisen koulun muutostyöt kalusteineen sekä koulun piha-alueet. Muutostöiden kokonaisuuteen sisältyy myös muutostöiden yhteydessä tehtävät täydennysosat. Ehdotettava laajuus mahdollistaa opetussuunnitelman mukaisen toiminnan kasvavalle oppilasmäärälle yhteisissä koulutiloissa. Koulutilojen yhdistäminen mahdollistaa luopumisen Söderkullan koulukeskuksen tiloista ja vapautuvan koulutontin maankäytön kehittämisen. Muilla käyttäjillä, kuten kansalaisopistolla, on mahdollisuus käyttää koulun tiloja omiin tarpeisiin erikseen myöhemmin sovittavalla tavalla ja saada säilytystilaa omaan käyttöön. Hankkeen tilaohjelma on yhteenveto niistä tilatarpeista, jotka hankkeessa toteutetaan. Nykyisen koulun muutostyöt 7067 brm² Laajennus eteläpuolelle 4227 brm² Laajennukset nykyisen koulun muutostöiden yhteydessä 1074 brm² 1. vaiheen laajuus yhteensä brm² Sipoonlahden koulun uusi kampusalue liittyy osaksi Söderkullan keskustaa ja jatkaa kylän tiiviimmin rakennettua vyöhykettä itään päin kohti uutta Pähkinälehdon asuinaluetta. Kampus ja sen osaksi rakentuva liikuntalaakso luovat helppokulkuisen kohtaamispaikan söderkullalaisille. Suunnitelmassa on painotettu koulukampuksen helppoa saavutettavuutta ja turvallisia reittejä kaikille liikkumismuodoille. Kampusalueelle johtaa useita kevyen liikenteen reittejä Söderkullan keskustasta ja ympäröiviltä asuinalueilta. Ajoneuvoliikenne ohjataan pois kampuksen ydinalueelta, jolloin kevyt liikenne ei risteä ajoneuvoliikenteen kanssa kampuksen sisällä.

5 Koululaisten käyttämät linja-autot pysähtyvät korotetulla tieosuudella koulun pihan etelälaidalla, jolloin reitti bussilta koululle on turvallinen. Autolla saatto onnistuu bussien jättöpaikan molemmilta puolilta, joissa kääntöpaikkojen yhteyteen on järjestetty saattopysäköinti. Pienimpien oppilaiden saattopysäköinti on järjestetty lähemmäs oppilaiden sisäänkäyntejä ja liikuntaesteisten saatto on järjestetty aivan koulun sisäänkäynnin yhteyteen. Kaikki laajennuksen sisäänkäynnit toteutetaan esteettöminä. Koulun keittiölle rakennetaan uusi huoltoreitti Miilin päiväkodin pohjoispuolelta, jolloin se on mahdollisimman eriytetty kaikesta saattoliikenteestä ja pihoista. Koulun suunnitelma perustuu moderniin pedagogiikkaan ja tilat suunniteltu ns. avoimiksi oppimisympäristöiksi, joissa tilojen monimuotoisuus ja monipuolisuus korostuvat. Avoimissa tiloissa opettajan rooli opettajana ja pedagogina korostuvat. Tilat tukevat nykyistä oppimiskäsitystä, jonka mukaan oppilas on aktiivinen toimija. Myös piha-alueet tulevat olemaan aiempaa suuremmassa roolissa oppimisympäristöinä. Oikeilla ja tarkoituksenmukaisilla teknisillä ratkaisuilla varmistetaan se, että nykyisen rakennuksen laajennus ja nykyinen rakennus korjattuna tarjoavat käyttäjille turvalliset ja terveelliset tilat ja että rakennus kokonaisuutena on elinkaareen mukautuva, tasokas ja perusvarma rakennus. Hankkeesta laaditaan yksityiskohtaisen suunnittelun yhteydessä erillinen kosteudenhallintasuunnitelma ja puhtaudenhallintasuunnitelma. Lisäksi rakennus suunnitellaan muuntautuvaksi ja energiatehokkaaksi käyttäen hyväksi mm. geotekniikkaa, tarpeenmukaista ilmanvaihtoa, vakiovalaistusta ja aurinkosähköä. Kustannukset Ohessa on esitetty Sipoonlahden koulun laajennuksen ja muutostöiden hankesuunnitelmakokonaisuuden kokonaiskustannukset ja sen jälkeen hankkeen vaikutukset koulutoimen sisäisiin vuokriin. Rakennuskustannukset yhteensä (alv. 0 %) Ensikertaiset kalusteet ja varusteet (alv. 0 %) Investointikustannukset yhteensä (alv. 0 %) Sipoonlahden koulun uudet tilat laajentamisen jälkeen ovat noin 650 htm² pienemmät kuin Sipoonlahden koulun nykyisen rakennuksen ja

6 Opintien yksikön tilat yhteensä. Sisäinen vuokra muodostuu pääomavuokrasta ja ylläpitovuokrasta, jotka yhdessä vastaavat mahdollisimman hyvin markkinavuokraa. Sisäisen vuokran tarkoituksena on saada aikaan tilanne, jossa käyttäjälle syntyy realistinen kuva kiinteistön todellisista kustannuksista, siirtää kiinteistöistä aiheutuvat kustannukset kunkin kiinteistön käyttäjälle ja kannustaa kiinteistöjen käyttäjiä optimoimaan omaa kiinteistökustannustaan. Tällä hetkellä koulutoimi maksaa sisäistä vuokraa nykyisestä Neiti Miilintien ja Opintien koulurakennuksista yhteensä 2,04 milj. euroa vuodessa. Uusi vuokra Sipoonlahden koulun laajennuksen ja muutostöiden valmistuttua on 2,69 milj. euroa vuodessa. Ohessa on esitetty tunnusluvut koulutoimen sisäisestä vuokrasta ja tämän hankkeen vaikutuksista siihen. Sisäinen vuokra / oppilas /oppilas/vuosi oppilasmäärä Sipoo keskiarvo SL / Nykyinen koulu SL / tämä laajennus ja muutostyöt SL / tämä laaj. ja muutos + liikuntasali Teknisen johtajan ehdotus Tekninen valiokunta päättää pyytää lausuntoa Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelmassa ehdotetusta investoinnista: 1) suomenkieliseltä koulutusjaostolta 2) ruotsinkieliseltä koulutusjaostolta 3) vapaa-ajan jaostolta 4) sivistysvaliokunnalta Gunilla Holmberg esitti, että asia jätetään pöydälle. Ehdotusta ei kannatettu jonka takia ehdotus raukesi. Päätös Valiokunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Gunilla Holmberg ilmoitti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan, liite 14. SIVVLK 85 Sivistysvaliokunta Valmistelija: Sivistysjohtaja Kurt Torsell, kurt.torsell(at)sipoo.fi Sivistysjohtajan ehdotus Sivistysvaliokunta toteaa lausuntonaan hankesuunnitelmasta, että

7 tilojen suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjien näkemys hyvästä toiminta- ja oppimisympäristöstä. Tilojen käyttäjäryhmät ovat osallistuneet hankesuunnittelun yhteydessä järjestettyyn työryhmätyöskentelyyn. Sen tavoitteena on ollut tutustuttaa hankkeen useat eri osapuolet toisiinsa, tuottaa ajatuksia uusista oppimis- ja toimintaympäristöistä ja käsitellä eri osapuolien tiloihin kohdistuvia tavoitteita ja tarpeita hankkeessa. Käyttäjien näkemykset on otettava huomioon myös rakennussuunnittelussa. Sivistysvaliokunta toteaa tämän lisäksi lausuntonaan, että hankesuunnitelma - antaa edellytykset sivistystoimen palveluverkon kehittämiselle ja vastaa varhaiskasvatuksen ja opetuksen kasvavaan tilatarpeeseen - ottaa huomioon sivistystoimen tilankäytön periaatteet mahdollistamalla monikäyttöiset tilat jotka ovat opiskelijoiden, oppilaiden, kulttuuri ja vapaa-aikapalveluiden ja kuntalaisten käytössä - auttavat osaltaan sivistystointa pienentämään tilakustannuksia joka antavat edellytykset kehittää varsinaista toimintaa - on hyvä lähtökohta yhteishankkeen jatkosuunnittelulle sisältäen esteettömät ja joustavat tontinkäyttö- ja tilajärjestelyt eri käyttäjäryhmien tilatarpeisiin. Jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin asioihin: - tila- ja sisustusratkaisuissa otetaan huomioon rakennuksen koko, toimintojen saavutettavuus ja eri-ikäisten käyttäjien mittakaava ja näkökulma - pysäköinti- ja saattopaikat sekä huoltoliikenne järjestetään alueella turvallisesti - osallistavalla suunnittelulla käyttäjiä ohjataan aktiivisesti osallistumaan oman oppimisympäristönsä suunnitteluun ja kehittämiseen. Lopuksi sivistysvaliokunta edellyttää, että jaostojen antamien lausuntojen kysymykset selvitetään ja toteuttamismahdollisuuksia ja -tarpeita selvitetään jatkopäätöksentekoa ja -suunnittelua varten. Kiinteistökustannukset / oppilas tulevat suunnitelman mukaisesti laskemaan noin kolmanneksen. Ehdotamme säästyneitä euroja käytettäväksi ennakoivasti pedagogiikkaan, toimintakulttuurin ja johtamisen kehittämiseen. Erityisesti ennakoivaan ja yhteisölliseen oppilashuoltoon ja terveydenedistämiseen tulee myös panostaa. Päätös Sivistysvaliokunta hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen.

8 TEKVLK 122 Tekninen valiokunta Valmistelija: tekninen johtaja Ilari Myllyvirta, ilari.myllyvirta(at)sipoo.fi Tekninen valiokunta päätti kokouksessaan pyytää lausuntoa Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelmassa ehdotetusta investoinnista sivistysvaliokunnalta, suomenkieliseltä koulutusjaostolta, ruotsinkieliseltä koulutusjaostolta sekä vapaa-ajan jaostolta. Sivistysvaliokunnan lausunto on esitetty yllä, jaostojen lausunnot löytyvät liitteistä seuraavasti. Liitteet Liite 14 / 122. TEKVLK: suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 15 / 122. TEKVLK: ruotsinkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 16 / 122. TEKVLK: vapaa-ajan jaoston lausunto Tiivistelmät lausunnoissa esitetyistä seikoista Molemmat koulutusjaostot ja sivistysvaliokunta toteavat lausunnossaan yhtenäisesti seuraavaa: 1. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjien näkemys hyvästä toiminta- ja oppimisympäristöstä ja käyttäjäryhmät ovat osallistuneet hankesuunnittelun yhteydessä järjestettyyn työryhmätyöskentelyyn. Käyttäjien näkemykset on otettava huomioon myös rakennussuunnittelussa. 2. Hankesuunnitelma antaa edellytykset sivistystoimen palveluverkon kehittämiselle ja vastaa varhaiskasvatuksen ja opetuksen kasvavaan tilatarpeeseen sekä ottaa huomioon sivistystoimen tilankäytön periaatteet mahdollistamalla monikäyttöiset tilat. 3. Jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin asioihin: - tila- ja sisustusratkaisuissa otetaan huomioon rakennuksen koko, toimintojen saavutettavuus ja eri-ikäisten käyttäjien mittakaava ja näkökulma - pysäköinti- ja saattopaikat sekä huoltoliikenne järjestetään alueella turvallisesti - osallistavalla suunnittelulla käyttäjiä ohjataan aktiivisesti osallistumaan oman oppimisympäristönsä suunnitteluun ja kehittämiseen. Suomenkielinen jaosto toteaa lausunnossaan lisäksi

9 1. Periaatepäätös koulukoosta ja koulujen sijainnista tulisi tehdä viimeistään hankesuunnitelman hyväksynnän yhteydessä ja koulun tulevat oppilaat ja mahdolliset oppilaaksiottoaluemuutokset tulisi olla päätetty ennen hankesuunnitelman hyväksyntää. 2. Koulun suunnittelussa ja rakentamisessa tulee onnistua. 3. Kiinteistökustannukset/oppilas tulevat suunnitelman mukaisesti laskemaan noin kolmanneksen ja jaosto ehdottaa säästyneitä euroja käytettäväksi pedagogiikkaan. 4. Jatkosuunnittelussa tulisi olla mukana Sipoonlahden koulun oppilaskunta ja Nikkilän Sydämen oppilaiden kokemukset koulurakennuksesta tulisi huomioida koulun laajennuksen suunnittelussa. Ruotsinkielinen jaosto toteaa lausunnossaan lisäksi 1. Söderkullan koulun muutto Sipoonlahden koulun tiloihin sen ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen on väliaikainen ratkaisu ja jaosto vaatii, että pysyvä ratkaisu suunnitellaan mahdollisimman nopeasti, jotta ruotsinkieliset koulutuspalvelut Söderkullassa saadaan turvattua. Sivistysvaliokunta toteaa lausunnossaan lisäksi seuraavaa: 1. Kiinteistökustannukset / oppilas tulevat suunnitelman mukaisesti laskemaan noin kolmanneksen. Ehdotamme säästyneitä euroja käytettäväksi ennakoivasti pedagogiikkaan, toimintakulttuurin ja johtamisen kehittämiseen. Erityisesti ennakoivaan ja yhteisölliseen oppilashuoltoon ja terveydenedistämiseen tulee myös panostaa. Vapaa-ajan jaosto toteaa lausunnossaan seuraavaa: 1. Jaosto esittää huolensa kulttuuri- ja vapaa-aikatilojen riittävyydestä Söderkullassa. Erityisesti mikäli Opintien liikuntahalli puretaan ennen Sipoonlahden koulun 2. vaiheen liikuntasalin rakentamista, tulee ko. välivaihe merkittävästi heikentämään sipoolaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toimintaa, mikäli korvaavaa tilaa ei ole. 2. Jotta Sipoonlahden koulun uusi 2. vaiheen liikuntasali mahdollistaisi myös koulun valinnaiset liikuntakurssit ja palvelisi kasvavaa oppilasmäärää, sekä ennen kaikkea

10 vastaisi olemassa olevaa liikuntapalvelujen ja kansalaisopiston päiväsajan tilatarpeeseen, tulisi uuden salin olla vähintään m2. 3. Sipoonlahden laajennuksen yhteydessä ei ole voitu ratkaista nuorten tilatarvetta kouluajan ulkopuolella. Vastaukset annettuihin lausuntoihin Molempien koulutusjaostojen ja sivistysvaliokunnan lausuntojen yhteiseen osioon todetaan seuraavaa: 1. Tekninen valiokunta kiittää Sivistysosastoa hyvästä yhteistyöstä. Yhteistyö jatkuu koko rakennussuunnittelun ja käyttäjien näkemykset otetaan huomioon. 2. Kiitämme Sivistysosastoa hyvästä yhteistyöstä ja yhdymme Sivistysvaliokunnan toteamukseen. 3. Jatkosuunnittelussa kiinnitetään huomiota erityisesti lausunnossa esitettyihin seikkoihin sivistysosaston henkilöstön kanssa. Lisäksi suomenkielisen jaoston lausuntoon todetaan: 1. Koulukoko ja oppilaaksiottoalueet ovat sivistyksen itse päätettävissä olevia asioita ja eivät vaikuta hankesuunnitelmaan ja tilatarpeeseen. 2. Suunnittelun ja toteutuksen onnistuminen varmistetaan kaikin teknisen osaton käytettävissä olevin keinoin. 3. Suunnittelun yhtenä tavoitteena on ollut, että käytettäessä vähemmän rahaa seiniin, voidaan paremmin varmistaa resurssit opetukseen. 4. Oppilaskunta otetaan mukaan suunnitelmien kommentointiin ja Nikkilän Sydämen kokemuksen otetaan huomioon. Lisäksi ruotsinkielisen jaoston lausuntoon todetaan: 1. Vaatimus Söderkullan koulun pysyvän ratkaisun suunnittelusta on kohtuullinen ja oikeudenmukainen, ja hankesuunnitelman lopullisen hyväksymisen yhteydessä olisi hyvä tehdä linjaus ko. suunnittelusta. Sivistysvaliokunnan lausuntoon todetaan:

11 1. Suunnittelun tavoitteena on ollut, että käytettäessä vähemmän rahaa seiniin, voidaan paremmin varmistaa resurssit opetukseen ja sitä tukeviin toimintoihin. Vapaa-ajan jaoston lausuntoon todetaan: 1. Hankesuunnitelmassa on todettu, että Opintien liikuntasali pidetään käytössä siihen asti kun Sipoonlahden koululle rakennetaan uusi liikuntasali ja liikuntasalipalvelut säilyvät näin ollen nykyisellään. Uusi liikuntasali tulisi rakentaa viiden vuoden kuluessa Sipoonlahden ensimmäisen vaiheen valmistumisesta väestönsuojien rakentamisen velvoitteen takia. 2. Suunnitellun noin neliön liikuntasalin valmistuttua Sipoonlahden koululla on liikuntahallitilaa noin neliömetriä sisältäen myös noin 100 neliön tanssiin ja pienten lasten liikuntaan soveltuvan tilan. Tilat on jaettavissa yhteensä kuuteen lohkoon joista viisi on kooltaan noin 300 neliömetriä ja yksi noin 100 neliömetriä. Koulun arvion mukaan liikuntasalit riittävät koululiikuntaan ja myös päivisin jää vajaan salin verran kapasiteettia jäljelle. Lisäksi koulu voi vuokrata edelleen Sipoon areenan tilaa koululaisliikuntaan ja vapauttaa päivisin lisää tilaa vastatakseen entistä paremmin kansalaisopiston päiväajan tarpeisiin. Edellä kuvatun mukaisesti liikuntasalin kasvattaminen suunnitellusta noin 1000 m2 liikuntasalista 1200 m2 liikuntasaliksi olisi ratkaistavissa myös vaihtoehtoisin ratkaisuin. Liikuntasalin rakentaminen ei kuitenkaan sisälly hankesuunnitelman ensimmäiseen vaiheeseen ja ratkaistaan lopullisesti vasta ko. hankkeen hankesuunnitelmaa hyväksyttäessä. Tekninen valiokunta katsoo, että sivistyksen lausunnot tukevat Sipoonlahden koulun hankesuunnitelman hyväksymistä ja ei näe tarvetta päivittää hankesuunnitelmia. Yksityiskohtaisessa suunnittelussa ja muissa jatkotoimenpiteissä lausuntojen sisältö otetaan huomioon lausunnon vastauksissa esitetyllä tavalla. Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelma on esitetty kokonaisuudessa seuraavissa liitteissä: Liitteet: Liite 1 / 122. TEKVLK: Hankkeen osapuolet Liite 2 / 122. TEKVLK: Vaikutustenarviointi Liite 3 / 122. TEKVLK: Pedagoginen suunnitelma Liite 4 / 122. TEKVLK: Tilaohjelma

12 Liite 5 / 122. TEKVLK: Ehdotussuunnitelmien esittely sisältäen asemapiirroksen Liite 6 / 122. TEKVLK: Kustannusselvitys Liite 7 / 122. TEKVLK: Alustava hankeaikataulu Liite 8 / 122. TEKVLK: Terve koulu hankeohje Liite 9 / 122. TEKVLK: Rakennustapaselostus Liite 10 / 122. TEKVLK: LVIA-selostus Liite 11 / 122. TEKVLK: Energiantuotantoratkaisut Liite 12 / 122. TEKVLK: Sähköselostus Liite 13 / 122. TEKVLK: Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma Liite 17 / 122. TEKVLK: Gunilla Holmbergin eriävä mielipide Hankesuunnitelman sisältö on esitetty edellä teknisen valiokunnan pidetyn kokouksen valmistelutekstissä. Teknisen johtajan ehdotus Tekninen valiokunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelman hyväksymistä laajennusvaiheen 1 osalta. Mikäli Ruotsinkielinen jaosto ja sivistysvaliokunta päättävät siirtää väliaikaisesti Söderkulla skolanin oppilaat Sipoonlahden koulun laajennuksen vaiheen 1 valmistumisen jälkeen Sipoonlahden koulun tiloihin, käynnistetään Söderkulla skolanin koulun pysyvän ratkaisun suunnittelu mahdollisimman nopeasti Söderkullan ruotsinkielisten koulutuspalvelujen turvaamiseksi. Gunilla Holmberg ehdotti, asian palauttamista jatkovalmisteluun. Ehdotusta ei kannatettu, minkä vuoksi se raukesi. Päätös Tekninen valiokunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Gunilla Holmberg ilmoitti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Liite 17. KH 343 Kunnanhallitus Liitteet Liite 1/ 343 KH: Hankkeen osapuolet Liite 2/ 343 KH: Vaikutustenarviointi Liite 3/ 343 KH: Pedagoginen suunnitelma Liite 4/ 343 KH: Tilaohjelma Liite 5/ 343 KH: Ehdotussuunnitelmien esittely sisältäen asemapiirroksen

13 KV 140 Valtuusto Liite 6/ 343 KH: Kustannusselvitys Liite 7/ 343 KH: Alustava hankeaikataulu Liite 8/ 343 KH: Terve koulu hankeohje Liite 9/ 343 KH: Rakennustapaselostus Liite 10/ 343 KH: LVIA-selostus Liite 11/ 343 KH: Energiantuotantoratkaisut Liite 12/ 343 KH: Sähköselostus Liite 13/ 343 KH: Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma Liite 14/ 343 KH: Gunilla Holmbergin eriävä mielipide Bilaga 15/ 343 KH: Sipoonlahden koulu, utvidgning och ombyggnad, Projektplan Bilaga 16/ 343 KH: Lokalprogram Kunnanjohtajan ehdotus Kunnanhallitus esittää valtuustolle Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelman hyväksymistä laajennusvaiheen 1 osalta teknisen valokunnan ehdotuksen mukaisesti. Päätös Kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen yksimielisesti. Liitteet Liite 1/140. KV: Hankesuunnitelma Sipoonlahden koulun laajentaminen Liite 2/140. KV: Ehdotussuunnitelma Liite 3/140. KV: Hankkeen osapuolet Liite 4/140. KV: Vaikutustenarviointi Liite 5/140. KV: Pedagoginen suunnitelma Liite 6/140. KV: Tilaohjelma Liite 7/140. KV: Kustannusselvitys Liite 8/140. KV: Alustava hankeaikataulu Liite 9/140. KV: Terve koulu hankeohje Liite 10/140. KV: Rakennustapaselostus Liite 11/140. KV: LVIA-selostus Liite 12/140. KV: Energiantuotantoratkaisut Liite 13/140. KV: Sähköselostus Liite 14/140. KV: suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 15/140. KV: ruotsinkielisen koulutusjaoston lausunto Liite 16/140. KV: vapaa-ajan jaoston lausunto Liite 17/140. KV: Gunilla Holmbergin eriävä mielipide Liite 18/140. KV: Äänestystulos Thomas Elfgren ehdotti, että hankesuunnitelma palautetaan

14 jatkovalmisteluun. Christel Liljeström ja Timo Rope kannattivat Elfgrenin ehdotusta. Kaj Lindqvist, Tapio Virtanen ja Juha Salo ehdottivat, että asian käsittelyä jatkeaan. Puheenjohtaja totesi, että valtuuston tulee äänestämällä ratkaista, palautetaanko asia jatkovalmisteluun vai jatketaanko asian käsittelyä. Hän ehdotti, että asian jatkokäsittelyä kannattavat äänestävät jaa ja asian palauttamista kannattavat äänestävät ei. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Äänestyksessä annettiin 32 "jaa -ääntä ja 10 ei -ääntä. Puheenjohtaja totesi, että asian käsittelyä jatketaan. Heikki Vestman ehdotti Kokoomuksen valtuustoryhmän puolesta seuraavan ponnen sisällyttämistä päätökseen: "Jatkosuunnittelussa korjataan ja täydennetään Sipoonlahden koulun suunnitelmaa seuraavasti: 1. Liikennejärjestelyt: Koulukampuksen liikennejärjestelyt eivät nykyisellään mahdollista turvallista ja toimivaa koulukuljetusta ja muuta liikennettä. Jatkosuunnittelussa on käytettävä asiantuntevaa liikennesuunnittelijaa. Erityisesti on mahdollistettava esiopetuksessa ja alaluokilla olevien lasten saattoliikenne oppikylänsä eteen. 2. Tilojen muunneltavuus: Hankkeen jatkosuunnittelun on mahdollistettava, että avoimet oppimistilat voi tarvittaessa kustannustehokkaasti ja teknisesti muuntaa perinteisiksi oppimistiloiksi. 3. Turvallisuus: Kouluturvallisuuteen liittyvät seikat on arvioitava huolellisesti jatkosuunnittelussa. Jatkosuunnittelussa on käytettävä asiantuntevaa turvallisuussuunnittelija, ja huolehdittava, että tilat vastaavat nykypäivän kouluturvallisuuden vaatimuksiin. 4. Koulun johtaminen ja hallinto: Suomen suurimpiin kuuluvan kouluyksikön johtamiseen ja hallinnointiin on varattava riittävästi voimavaroja." Kaj Lindqvist ilmoitti, että RKP:n valtuustoryhmä kannattaa ponsiehdotusta ja toivoo, että seuraava kannanotto merkitään pöytäkirjaan evästyksenä jatkosuunnittelua varten: Suunnitelmien mukaan Söderkulla skola muuttaa Sipoonlahden kouluun. Tämä on täysin aiheellista, koska nykyiset koulutilat eivät ole tarkoituksenmukaisia eivätkä terveellisiä. Sipoonlahden koulussa sijaitsevat Söderkulla skolan tilat ovat tilapäisiä.

15 Hankesuunnitelmassa mainitaan, että projektin seuraavassa vaiheessa selvitetään mm. miten ja mihin uusi ruotsinkielinen koulu rakennetaan. Olisiko mahdollista yhdistää ala-aste, esikoulu, päiväkoti ja kielikylpykoulu? Christel Liljeström ehdotti, ettei valtuusto hyväksy hankesuunnitelmaa. Ehdotusta ei kannatettu, minkä vuoksi se raukesi. Puheenjohtaja tiedusteli, hyväksyykö valtuusto yksimielisesti Kokoomuksen ehdottaman ponnen ja RKP:n valtuustoryhmän ehdottaman pöytäkirjamerkinnän. Kaikki valtuutetut hyväksyivät pöytäkirjamerkinnän ja ponnen. Päätös Valtuusto hyväksyi Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden, vaihe 1, hankesuunnitelman kunnanhallituksen ehdotuksen mukaisesti. Edellä mainittu ponsi ja pöytäkirjamerkintä hyväksyttiin yksimielisesti.

Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Suomenkielinen koulutusjaosto 110 11.10.2016 51 18.10.2016 Sipoonlahden koulun laajentaminen ja muutostyöt, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen

Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto 141 07.11.2016 Nikkilän Sydämen laajennuksen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen 1653/10.03.02/2016 TEKVLK 111 Tekninen valiokunta 11.10.2016 Valmistelija: rakennuttajainsinööri Jukka Haakana,

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 111 11.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande 1653/10.03.02/2016

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Suomenkielinen koulutusjaosto 111 11.10.2016 52 18.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelma, Suomenkielisen koulutusjaoston lausunto 1653/10.03.02/2016

Lisätiedot

TEKVLK 109 Tekninen valiokunta Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi

TEKVLK 109 Tekninen valiokunta Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi Valtuusto 142 07.11.2016 Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen 1656/10.03.02/2016 TEKVLK 109 Tekninen valiokunta 11.10.2016 Valmistelija: talotekniikkainsinööri Pekka Nirhamo, pekka.nirhamo(at)sipoo.fi

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen

Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 109 11.10.2016 Nikkilän Sydämen päiväkoti, hankesuunnitelman hyväksyminen / Nickby Hjärtas daghem, godkännande av projektplanen 1656/10.03.02/2016 TEKVLK 109 Tekninen

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen 111 11.10.2016 77 18.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman lausunto / Utvidgningen av Nickby Hjärta,

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelma on esitetty kokonaisuudessa seuraavissa liitteissä

Sipoonlahden koulun laajentamisen ja muutostöiden hankesuunnitelma on esitetty kokonaisuudessa seuraavissa liitteissä Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 110 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 85 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 122 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 343 01.11.2016

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Svenska utbildningssektionen

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Svenska utbildningssektionen Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens utlåtande 1653/10.03.02/2016 TEKVLK 111 Tekninen valiokunta / Tekniska utskottet 11.10.2016 Valmistelija/Beredare: rakennuttajainsinööri / byggnadsingenjör

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande

Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen / Utvidgningen av Nickby Hjärta, fas 2, projektplanens godkännande Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 111 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 86 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 123 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 344 01.11.2016

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 111 11.10.2016 86 19.10.2016 Sivistysvaliokunnan lausunto, Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman hyväksyminen

Lisätiedot

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym.

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. Valtuusto 49 22.05.2017 Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. 1569/12.01.03/2016 KV 102 Valtuusto 16.5.2016 Marja Manninen-Ollberg ja 27 muuta valtuutettua jättivät aloitteen

Lisätiedot

Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin. Teknisen johtajan ajankohtaisasiat

Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin. Teknisen johtajan ajankohtaisasiat Katsaus kouluinvestointien pedagogiikkasuunnitteluun ja lapsi- ja sidosryhmävaikutusten arviointeihin Teknisen johtajan ajankohtaisasiat Sipoon suunnittelua ohjaavia strategisia periaatteita 1. Palveluverkko

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 31. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 14.06.2016 Sivu 1 / 1 3411/2015 02.08.00 31 Kulttuurilautakunnan lausunto Meri-Matin hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825 6113 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 47 22.05.2017 Suomenkielinen 4 05.02.2019 koulutusjaosto Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2016 1 Aika/Tid 11.10.2016, Klo/Kl. 17:10-21:30 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntalan kh kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Boman Rainer 17:10-21:30 Puh.joht./Ordf. Hursti

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 112 11.10.2016 Teknisen valiokunnan talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2017-2019/Investointiosa / Tekniska utskottets budget 2016 och ekonomiplan 2017-2019/Investeringsdel

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 10/2016 1 Aika/Tid 19.10.2016, Klo/Kl. 17:30-19:15 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntalan kh-2 kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Suuronen Juha 17:30-19:15 puh.joht./ordf. Sundman

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Svenska utbildningssektionen

7/ Pöytäkirja Protokoll. Svenska utbildningssektionen 7/2016 1 Svenska utbildningssektionen Aika/Tid 18.10.2016, Klo/Kl. 18:00-21:08 Paikka/Plats Sockengården kommunstyrelsens mötesrum 1 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Skogster

Lisätiedot

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall

KH 196 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter Stenvall Valtuusto 114 13.06.2016 Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas ja kunnansihteeri Peter

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 30 25.03.2019 Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa ehdotetaan, että:

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelma Ermo Mattila Sisällysluettelo sivu 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 7 3. Avustusten hakeminen 10 4. Laajennusvaiheiden

Lisätiedot

4432/12.01.00.00/2015

4432/12.01.00.00/2015 21.10.2015 Sivu 1 / 1 4432/12.01.00.00/2015 162 Haukilahden lukion opetuksen järjestäminen Aalto-yliopiston kampuksella syksystä 2016 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Kristiina Erkkilä, puh. 09 816 52202

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 109 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 84 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 121 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 345 01.11.2016

Lisätiedot

Hankesuunnitelman liite 6 KUSTANNUSSELVITYS SIPOONLAHDEN KOULU SIPOO

Hankesuunnitelman liite 6 KUSTANNUSSELVITYS SIPOONLAHDEN KOULU SIPOO Hankesuunnitelman liite 6 KUSTANNUSSELVITYS SIPOONLAHDEN KOULU SIPOO 29.9.2016 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 Dokumentin tiedot 2 Hankekuvaus 3 Lähtökohdat 3 Yhteenveto ja laskelmat 3 Erillishinnat

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto Valmistelija: opetusjohtaja Annelie Nylund,annelie.nylund(at)sipoo.fi

KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto Valmistelija: opetusjohtaja Annelie Nylund,annelie.nylund(at)sipoo.fi Valtuusto 72 10.09.2012 Söderkullan koulukeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen 281/10.03.02/2012 281/10.03.02/2012 KOULJAOS 41 Suomenkielinen koulutusjaosto 23.4.2012 Valmistelija: opetusjohtaja Annelie

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan

5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan Valtuusto 119 13.11.2017 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 5 28.11.2017 sen 5 Vuoden 2018 talousarvio ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelma / Budget 2018 och ekonomiplan 2018-2020 322/02.02.00/2017 KH 267 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist,

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, Valtuusto 102 01.11.2010 Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien 2011-2013 taloussuunnitelma 1191/02.01.00/2010 KH 293 Kunnanhallitus 4.10.2010 Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, sture.lindqvist@sipoo.fi

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelma Ermo Mattila Sisällysluettelo 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 7 3. Avustusten hakeminen 11 4. Projektin vaiheen 1 alustava

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Projektisuunnitelmaluonnos Ermo Mattila Sisällysluettelo 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet 6 3. Avustusten hakeminen 9 4. Projektin vaiheen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 162. Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28.05.2012 Sivu 1 / 1 1757/02.08.00/2012 Kaupunginhallitus 139 7.5.2012 162 Opinmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksyminen (Kv-asia) (Pöydälle 7.5.2012) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus 10.10.2018 1 Kosken koulukeskuksen hankesuunnittelun tilannekatsaus 10.10.2018 - hankkeen kokonaisaikataulun esittely (Ari Lattu) - Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen

Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen Nikkilän Sydän oppilaaksiotto Nickby Hjärta - elevupptagningen Nuorisovaltuusto Ungdomsfullmäktige Nikkilän Sydän - oppilaaksioton eri vaihtoehdot Nickby Hjärta elevupptagningens olika alternativ Hankesuunnitelmaprosessin

Lisätiedot

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat:

Vaihtoehdot kustannusarvioineen ovat seuraavat: Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 01.12.2011 4 Leppätien koulun tilaohjelman muutos 198/05.06.02/2009 KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto

Lisätiedot

Valtuusto Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/ /2015

Valtuusto Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/ /2015 Valtuusto 137 07.11.2016 Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin 1293/10.00.02/2015 KH 196 Kunnanhallitus 12.4.2016 Valmistelija: kunnanjohtaja Mikael Grannas, mikael.grannas(at)sipoo.fi

Lisätiedot

Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi Sipoon kunta

Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi Sipoon kunta Esitys sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaksi 2015-2025 Sipoon kunta 1. Johdanto 1. Palveluverkkoselvityksen tavoitteet Mitä Tuottaa palveluverkkosuunnitelmat ja ehdotukset tarvittavista investoinneista

Lisätiedot

Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma

Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma 1 Sipoon kunnan kouluverkkosuunnitelma Kouluverkko-ohjausryhmän kannanotto 13.12.2010 LÄHTÖKOHTA Tulevaisuuden palveluverkko ja tuotanto rakennetaan niin pedagogisesti kuin rakenteellisestikin laadukkaasti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen alkaen 16.02.2017 Sivu 1 / 1 543/2017 12.01.01 25 Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden koulutuksen järjestäminen 1.8.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Jaakko Turpeinen, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Arkkitehtikutsukilpailu. Kilpailuryhmien kyselytapaaminen

Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Arkkitehtikutsukilpailu. Kilpailuryhmien kyselytapaaminen Sipoonlahden koulun vaiheittainen laajentaminen Arkkitehtikutsukilpailu Kilpailuryhmien kyselytapaaminen 10.12.2015 Kyselytapaamisen sisältö 1. Kustannusasiantuntija esittäytyy 2. Palkintolautakunnan vastaukset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146

Espoon kaupunki Pöytäkirja 146 23.09.2015 Sivu 1 / 1 2647/10.03.02/2015 146 Lausunnon antaminen Viherlaakson koulun ja lukion perusparannus ja laajennus 4.9.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen,

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä. Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä. Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 54 09.05.2011 Aloite iltapäivätoiminnan yhtenäistämisestä ja toimintaa koordinoivasta henkilöstä/yhteisen Sipoomme valtuustoryhmä 1395/00.00.09/2010 KV 89 Valtuusto 27.9.2010 Yhteisen Sipoomme

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA PROTOKOLL 3/ SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN. Suomenkielinen koulutusjaosto

PÖYTÄKIRJA PROTOKOLL 3/ SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN. Suomenkielinen koulutusjaosto Suomenkielinen koulutusjaosto 3/2016 1 Aika/Tid 25.04.2016, klo/kl. 17:00-18:35 Paikka/Plats Kuntala, Kunnanhallituksen kokoushuone 2 OSALLISTUJAT/DELTAGARE Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot LÄSNÄ/NÄRV.

Lisätiedot

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun.

Kunnanhallitus hyväksyi Veikkolan oppimiskeskusta koskevan tarveselvityksen sekä päätti käynnistää hankesuunnittelun. Palvelutuotannon lautakunta 38 30.03.2017 Kunnanhallitus 125 10.04.2017 Kunnanvaltuusto 28 24.04.2017 Veikkolan koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen 763/10.03.02.02/2015 Palvelutuotannon

Lisätiedot

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE

TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE TOLKKISTEN ELINKAARIHANKE SIVISTYSLAUTAKUNTA Kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan 5.10.2015 ( 281) Lemminkäinen talo Oy:n elinkaarihankkeiden palvelutuottajaksi. Palvelusopimus Porvoon kaupungin ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE OPETUSVIRASTO Perusopetuslinja Linjanjohtaja HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 032 1 Meilahden ala-asteen koulun johtokunta Pikku Huopalahden ala-asteen koulun johtokunta Meilahden yläasteen koulun johtokunta LAUSUNTOPYYNTÖ PALVELUVERKON KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 18.05.2016 Sivu 1 / 1 2289/2016 10.03.02 79 Jousenkaaren koulun väistöt lukuvuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. 09 816 52137 Ilpo Salonen, puh. 050 354 6840 Juha Hovinen,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto

Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/ (6) Kunnanvaltuusto Kirkkonummen kunta Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (6) Kunnanhallitus, 51, 26.06.2017 Kunnanhallitus, 87, 28.08.2017 Kunnanvaltuusto, 35, 04.09.2017 35 Kuntalaisaloite: kuntarajan siirto Siikajärven kylässä,

Lisätiedot

Vesiliikuntapalvelujen tarveanalyysi

Vesiliikuntapalvelujen tarveanalyysi Vesiliikuntapalvelujen tarveanalyysi Projektisuunnitelma 5.10.2017 Piritta Forsell, Edward Frisk, Ilari Myllyvirta, Kurt Torsell 1 Sisällysluettelo sivu 1. Projektin määrittely 3 2. Projektin tavoitteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 132. Valtuusto Sivu 1 / Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valtuusto.0.03 Sivu / 845/0.03.0/03 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 59 6.9.03 Kaupunginhallitus 77 30.9.03 3 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (5) 386 V 23.4.2014, Eläintarhan ala-asteen koulun, Länsi-Pasilan ala-asteen koulun ja Alppilan yläasteen koulun hallinnollinen yhdistäminen esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo.

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo. Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 66 09.06.2010 Leppätien koulun uudisrakennuksen luonnospiirustukset 198/05.06.02/2009 KOULJAOS

Lisätiedot

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU

L O V I I S A N K A U P U N K I SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU L O V I I S A N K A U P U N K I S U O M E N K I E L I N E N K O U L U K E S K U S SIJOITUKSEN VAIHTOEHTOTARKASTELU 28.4.2010 SIJOITUSVAIHTOEHTO A SUOMENKIELINEN KOULUKESKUS SIJOITUSVAIHTOEHTO B GENERALSHAGENS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 20.05.2013 Sivu 1 / 1 1861/10.03.02/2013 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 22 22.4.2013 Kaupunginhallitus 151 6.5.2013 80 Matinkylän palvelutori, hankesuunnitelman hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 69. Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh Juha Nurmi, puh 20.05.2015 Sivu 1 / 1 2271/02.08.00/2015 69 Hansakallion koulun siirtokelpoisten tilojen tarveselvitys Valmistelijat / lisätiedot: Reetta Hyvärinen, puh. 043 824 8456 Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1058/12.01.00/2014 89 11.6.2014 101 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pohjoismaisen koulun perustamismahdollisuuksia suomenkieliselle opetuspuolelle (pöydälle 11.6.2014, kh/kv)

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen 29.09.2011 Sivu 1 / 1 4977/10.03.02/2011 123 Tapiolan koulun ja lukion peruskorjauksen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Sinikka Sorvari, puh. (09) 816 52137 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 4.5.2018 1 Paikka Kh:n kokoushuone Aika: 04.05.2018 klo 8.00 10.17 Läsnä: Tynkkynen Jonne puheenjohtaja (luottamushenkilö) Kristiansson Olli -Pekka jäsen (luottamushenkilö) Mustonen Merja jäsen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09) Valtuusto 09.09.2013 Sivu 1 / 1 2219/12.01.02/2013 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 151 12.6.2013 Kaupunginhallitus 236 26.8.2013 122 Valtuustokysymys koulupaikan osoittamisesta Saunalahden koululle

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

YLEINEN OSA KÄYTTÖTALOUSOSA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA VALTUUSTON LÄHETEKESKUSTELU LUETTELO KANNATETUISTA EHDOTUKSISTA

YLEINEN OSA KÄYTTÖTALOUSOSA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA VALTUUSTON LÄHETEKESKUSTELU LUETTELO KANNATETUISTA EHDOTUKSISTA TALOUSARVIO 2016 TALOUSSUUNNITELMA 2016 2018 VALTUUSTON LÄHETEKESKUSTELU 9.11.2015 LUETTELO KANNATETUISTA EHDOTUKSISTA YLEINEN OSA 1.2 SIPOO 2025 -STRATEGIA s. 3 nro 1 Elinkeinoelämää koskevan kappaleen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 369. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 28..206 Sivu / 3757/206 0.03.02 369 Jousenkaaren koulu Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli

Lisätiedot

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 158 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 39 17.05.2017 GRÄNNÄS SKOLAN UUDISRAKENNUKSEN JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 345/58/2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja

Espoon kaupunki Pöytäkirja Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3843/12.01.01/2014 178 Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina 2015-2016 ja 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Suomenkielinen varhaiskasvatusja opetuslautakunta Kunnanhallitus

Suomenkielinen varhaiskasvatusja opetuslautakunta Kunnanhallitus Suomenkielinen varhaiskasvatusja 37 15.06.2016 opetuslautakunta Kunnanhallitus 251 22.08.2016 Veikkolan koulun laajennus, päiväkodin purkaminen ja uudisrakennus sekä mahdollisesti Veikkolan kirjaston tilojen

Lisätiedot

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä Valtuusto 85 14.12.2015 Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä 431/05.11.00/2013 SOSTEVLK 83 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 18.11.2013 Valmistelija:Sosiaali-

Lisätiedot

Strategiakauden kasvutavoitteet (kasvu n. 4 5 % ) oikaistaan vastaamaan reaaliperustaa, joka on 3 4 %.

Strategiakauden kasvutavoitteet (kasvu n. 4 5 % ) oikaistaan vastaamaan reaaliperustaa, joka on 3 4 %. TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA VALTUUSTON LÄHETEKESKUSTELU 8.11.2016 LUETTELO KANNATETUISTA EHDOTUKSISTA YLEINEN OSA 1.1 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS s. 1 nro 1 Timo Rope, Sami Virpiön kannattamana Neljännen

Lisätiedot

Ruokapalvelun rakennemuutos

Ruokapalvelun rakennemuutos Valtuusto 43 23.05.2016 Ruokapalvelun rakennemuutos 700/00.01.02/2016 Valt 43 Khall 04.04.2016 104 Osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa selvitetään valmistuskeittiöiden verkko. Tasapainotusohjelmassa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

SIPOONLAHDEN KOULUN LAAJENTAMINEN JA MUUTOSTYÖT Hankesuunnitelma

SIPOONLAHDEN KOULUN LAAJENTAMINEN JA MUUTOSTYÖT Hankesuunnitelma SIPOONLAHDEN KOULUN LAAJENTAMINEN JA MUUTOSTYÖT 30.09.2016 Neiti Miilin tie 6, 01150 Söderkulla Kuva 1 Kilpailuehdotuksen "Tandem" havainnekuva Sipoonlahden kampusalueesta Tiivistelmä 1 TIIVISTELMÄ Sipoonlahden

Lisätiedot

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN

TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Kaupunginhallitus 157 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 38 17.05.2017 TOLKIS SKOLAN LAAJENNUS- JA PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITTELUVAIHEEN KUSTANNUSARVION JA LUONNOSSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 2063/58/2014 KH

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 2 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 Valtuusto 19 24.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja Manninen-Ollberg ym. Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja Manninen-Ollberg ym. Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 48 22.05.2017 Tekninen valiokunta/tekniska 47 01.04.2019 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel 136 09.04.2019 sen Valtuusto 41 29.04.2019 Aloite katukilpien ja tienviittojen kunnostamisesta/marja

Lisätiedot

Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella

Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella Valtuusto 17 11.04.2016 Kunta-paikkojen tarjoaminen kansainvälistä suojelua saaville vuonna 2016, ELY-keskuksen esityksen perusteella 431/05.11.00/2013, 1420/05.11.00/2016 SOSTEVLK 13 Sosiaali- ja terveysvaliokunta

Lisätiedot

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi

Valmistelija: lupa-arkkitehti Arja Sihvola, p , arja.k.sihvola(at)kirkkonummi.fi Rakennus- ja 111 09.06.015 ympäristölautakunta Kunnanhallitus 346 0.11.015 Rakennusjärjestys 5 ja 6 uusiminen ja muuttaminen (kv) 605/00.01.01/01 Rakennus- ja ympäristölautakunta 09.06.015 111 Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö

Yli-Maarian koulu. YMA ja Moision yksikkö Yli-Maarian koulu YMA ja Moision yksikkö 1.8.2018 Kaupunginvaltuuston 18.4.2011 hyväksymäyli-maarian koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma Alun perin Yli-Maarian koulu mitoitettiin vain

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Tekninen lautakunta 176 28.10.2014 Kunnanhallitus 294 03.11.2014 Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 17/2016 1 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Aika/Tid 01.11.2016, Klo/Kl. 16:30-18:40 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala / Sockengården Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Oksanen Ari 16:30-18:40

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) 03.04.2017 Sivu 1 / 1 4446/2016 10.03.02 30 Valtuustoaloite Karhusuon uuden yhtenäiskoulun hankkeen viivästymisen estämiseksi (Kh-Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto

Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Asukastilaisuus Myllypuron alueen palveluverkko 12.5.2015 Outi Salo Linjanjohtaja Helsingin opetusvirasto Miksi Myllypuron alueella tarkastellaan kouluverkkoa? Väestö alueella kasvaa, ja koulutilaa tarvitaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26

Espoon kaupunki Pöytäkirja 26 16.02.2017 Sivu 1 / 1 510/2017 12.01.03 26 Aarnivalkean koulun opetuksen järjestäminen kevätkauden 2017 aikana Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. 050 372 5852 Eeva-Kaisa Ikonen, puh. 046 877

Lisätiedot