Kirkkoneuvosto Sivu 159

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkoneuvosto Sivu 159"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 4/2014 Kirkkoneuvosto Sivu 159 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Pappila Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija Kaituri-Mutanen 2-23 Päivi Voutilainen Niina Hiltunen Veikko Räsänen Liisa Tanskanen Martti Lamberg Jorma Hiltunen /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-23 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2014 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Martti Lamberg Aika ja paikka Kauko Nuutinen Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle. Ilmoitus tämän pöytäkirjan nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle

2 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Voimassa olevan kirkkoneuvoston päätöksen ( ) mukaan kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Kauko Nuutisen ja Martti Lambergin. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

3 Kirkkoneuvosto KIRKKOKOLEHDIT VUONNA 2015 Kirkkohallitus on määrännyt seurakunnissa kerättävien kolehtien kohteet vuodelle Lisäksi on kerättävä kolehdit määrättyihin kohteisiin, mukaan lukien hiippakunnalliset kolehdit seurakunnan määrääminä aikoina. Loput kolehtikohteet päättää kunkin seurakunnan kirkkoneuvosto. Kirkkoherra on laatinut kokouskutsun liitteenä olevan ehdotuksen vuonna kerättäviksi kolehdeiksi Polvijärven seurakunnassa. Ne pyhät, jolloin seurakunta voi päättää kolehdin kohteesta on kirjoitettu liitteeseen värillisellä (oranssi). Kirkkoneuvosto päättää vahvistaa v kolehtisuunnitelman kirkkoherran esittämässä muodossa.

4 Kirkkoneuvosto JÄSENYYDEN JATKAMINEN METSÄNHOITOYHDISTYKSESSÄ Metsänhoitoyhdistyslaki muuttuu vuoden 2015 alusta lukien. Lakisääteisestä metsänhoitomaksusta on luovuttu kuluvan vuoden alusta alkaen. Metsänomistajien jäsenyys metsänhoitoyhdistyksissä on vapaaehtoista. Polvijärven seurakunnalla on vuosittainen metsänhoitomaksu ollut n. 110 euroa. Seurakunnalla on Lahtolahdessa n. 50 ha:n suuruinen metsäpalsta. Kirkkoneuvosto päättää, että seurakunta pysyy edelleen ja toistaiseksi paikallisen metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä.

5 Kirkkoneuvosto NS. HAVA-LISÄN ULOTTAMINEN KOSKEMAAN MYÖS TUNTIPALKKAISIA TYÖNTEKIJÖITÄ Kirkkoneuvosto on aiemmin kohta e)- päättänyt, että harkinnanvaraista palkanosaa sovelletaan ainoastaan vakinaisessa palveluksessa oleviin kuukausipalkkaisiin työntekijöihin. Sittemmin mm. emännän tehtävästä päätettäessä on tullut ilmi, että pidempiaikaiseen ja yhdenjaksoiseen palvelukseen voi jatkossa tulla myös tuntipalkkaisia työntekijöitä. Kirkkoneuvosto päättää, että aiemmin asiasta tehdyn päätöksen ao. kohta muutetaan kuuluvaksi seuraavasti: e) harkinnanvaraista palkanosaa voidaan maksaa vähintään kahden vuoden palvelussuhteeseen yhtäjaksoisesti otetavalle kuukausi- tai tuntipalkkaiselle työntekijälle

6 Kirkkoneuvosto KULUVAN VUODEN INVESTOINTIMÄÄRÄRAHAN TARKISTAMINEN Kirkkoneuvosto Kulumassa olevan vuoden talousarviossa on varattu määräraha rivitalon keittiöja ulko-ovisaneeraukseen. Tämän lisäksi alkuvuodesta saatiin kirkkohallitukselta lupa toteuttaa viitisen vuotta vireillä ollut kirkon alttarialueen muutoshanke. Viimeksi mainittuun ei kuitenkaan ole varattu erillistä määrärahaa tälle vuodelle, koska luvan saaminen viivästyi ja hankkeen toteutuminen oli epävarmaa. Rivitalohuoneistojen saneeraukseen on valtuuston päätöksellä varattu euron määräraha. Kustannuksiksi näyttää muodostuvan n euroa. Kirkon sisäpuolen saneeraussuunnittelusta ja toteuttamisesta aiheutuu yhteensä n euron kustannus. Merkittävin osa kuluerästä on arkkitehtitoimiston suunnittelupalkkioita viime vuosilta niistä toimenpiteistä, joiden toteuttamiseen ei sitten saatukaan museoviraston ja kirkkohallituksen lupaa. Summissa on huomioitu esityksen kirjoittamishetkellä toteutumatta olleet kirkon alttarin polvistumiskorokkeen uudelleenverhoilu sekä rivitalon 3-huoneiston seinä- ja lattiapinnoitemateriaalihankinnat. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että kulumassa olevan vuoden investointimäärärahaksi hyväksytään yhteensä euroa ( ).

7 Kirkkoneuvosto SEURAKUNNAN TALOUSTILANNE Talousarviovuosi on kulunut tammi-syyskuun aikana odotetulla tavalla yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Kun kirkkohallitukselta odotettiin saatavan verotulojen täydennysavustusta euroa, on tuo luku todellisuudessa vain euroa. Taloustilannetta kuvaavia lukuja ja vertailua edellisvuoden vastaavaan: Erä Vuosikate Toimintamenot Toimintatuotot Verotulot Kirkkohall.avustus Kassavarat Henkilöstön määrässä ei ole tapahtunut muutoksia. Kanttori on ollut palkattomalla virkavapaalla Sijaisuudet on hoidettu toimituspalkkioperusteisesti ajalla sekä kuukausipalkkaisen kesäkanttorin toimesta ajalla Talousarvioon merkityt suunnitelmapoistot, n eur kirjataan vuoden lopussa. Kirkkoneuvosto päättää merkitä syyskuun lopun taloustilannetta kuvaavat luvut tiedoksi. Tiedoksi merkittiin.

8 Kirkkoneuvosto INVESTOINNIT VUONNA 2015 Kirkkoneuvosto Pienen seurakuntatalon ulkomaalaus on rapistumassa. Näin on erityisesti katon ja ikkunapokien/karmien maalausten osalta. Sokkelissa on muutamia halkeamia, jotka olisi syytä korjata. Mikäli ensi vuonna tehtävä kustannusarvio osoittaa korjaushankkeen taloudellisesti mahdolliseksi, voisi ulkopuolisen kunnostuksen toteuttaa seuraavana vuonna (2016). Sisäpuoli on muutoin pääosin kunnossa, mutta tuolikalusto (n. 60 kpl) olisi syytä uusia. Nyt käytössä olevat tuolit on aikoinaan siirretty isolta seurakuntatalolta. Tuolien verhoilu on rikki tai niissä on tahroja ja haalistumia, joita ei voi korjata. Tuolien uusiminen maksaisi n euroa. Kuntoarvioon/korjaussuunnitelmien tekemiseen on arvioitu kuluvan n euroa, yhteensä euroa. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että vuoden 2016 talousarvoissa varataan yht euron investointimääräraha pienen seurakuntatalon tuolihankintaan ja ulkopuolisen korjaussuunnitelman laatimiseen.

9 Kirkkoneuvosto TALOUSARVIO 2015 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA Kirkkoneuvosto Kokouskutsun liitteenä on sidottuna talousarvio vuodelle 2015 sekä talous- ja toimintasuunnitelma vuosille Seurakuntatyön eri tehtäväalueiden omat toimintasuunnitelmat on sidottu erilliseksi liitteeksi. Talousarvion keskeisimpiä lukuja ja vertailutietoja edellisvuosien lukuihin: TP-2013 TA-2014 TA-2015 SU-2016 SU-2017 Toimintamenot Verotulot Vuosikate Poistot Tilikauden tulos Palkat ja niihin liittyvät sivukulut ovat tulevana vuonna yht , jossa kasvua edellisvuotiseen reilut tuhat euroa. Edellä esitetyt verotuloarviot perustuvat 1,65 % kirkollisveroasteeseen. Henkilöstön määrän on arvoitu pysyvän ennallaan. Vuonna 2014 toiminnassa olleiden kiinteistöjen ylläpitoon on varauduttu myös koko tulevalla suunnittelukaudella. Kirkko on pääosin kylmillään talvikauden Tapaninpäivästä kiirastorstaihin. Hautainhoitorahaston toimintakuluiksi on arvioitu yht Toimintatuotot on , korkotuotto ja poistot Sopimusten määrän arvioidaan kasvavan hieman nykyisestä. Hoitohintoihin kohdistuu tarkistuspaineita, kun tarvetta lisätyöntekijän palkkaamiseen on olemassa. Kirkkoneuvosto hyväksyy liitteenä olevan talousarvion 2015 sekä talous- ja toimintasuunnitelmat ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäviksi.

10 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kokouskutsun liitteenä on piispan kirkkoherroille lähettämä kirje hiippakunnan tekemästä kumppanuussopimuksesta Jordanian ja Pyhän maan luterilaisen kirkon kanssa. Seurakuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on Tiedote vaalin tuloksesta jaettiin kirkkoneuvostolle kokouksen alussa. Kirkkovaltuuston seuraava kokousaika: ke klo srk.talossa Viranhaltijapäätöksiä: Kirkkoherra (+talouspäällikkö): Markus Ratilaisen palkkaaminen kesäkanttoriksi Talouspäällikkö: kesätyöntekijöiden valitseminen rippikoulumaksuista vapauttaminen, 3 kpl, 24.4., 9.7. ja pianon hankinta seurakuntatalolle (kanttorin esitys) rivitalon asuinhuoneiston n:o 3 vuokraaminen Diakonissa: Ajalla on myönnetty yhteensä 11 kpl diakoniatyön kautta annettavia taloudellisia avustuksia perustuen esitettyihin kuitteihin ja kulloiseenkin avustushakemukseen. Avustussumma yhteensä 991,85 euroa on maksettu Polvijärven seurakunnan diakoniarahaston kautta. Lisäksi on myönnetty taloudellisin perustein hakemuksien perusteella neljälle vähävaraiselle ja tuen tarpeessa olevalle polvijärveläiselle perheelle virkistyspäivään lahjakortit Lomakeskus Huhmariselle vesimaailmaan ja/ tai ruokailuun, arvoltaan yht. (kokonaiskustannus) 195,50. Ostoosoituksia paikallisiin elintarvikeliikkeisiin on myönnetty välisenä aikana 44 kpl, yhteensä 1505 euron arvosta. Diakoniarahaston kautta Tukikummit Säätiön myöntämästä 750 euron avustuksesta maksettiin 265 euron avustus vuoden 2014 puolella (485 myönnetystä avustuksesta annettiin joulukuussa 2013). Kirkkoneuvosto päättää merkitä edellä esitetyt asiat tiedoksi. Tiedoksi merkittiin.

11 Kirkkoneuvosto KIRKKOVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkoneuvosto Kirkkojärjestyksen 8 luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsee keskuudestaan puheenjohtajan vuosiksi

12 Kirkkoneuvosto KIRKKOVALTUUSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkoneuvosto Kirkkojärjestyksen 8 luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan vuosiksi

13 Kirkkoneuvosto SUHTEELLISTEN VAALIEN LAUTAKUNNAN VALITSEMINEN VV Kirkkoneuvosto Kirkkovaltuuston työjärjestyksessä on säädetty: Ensimmäisessä kokouksessaan valtuusto asettaa keskuudestaan toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan, johon samalla valitaan kolme varsinaista ja kolme varajäsentä. Vaalilautakunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi keskuudestaan suhteellisten vaalien lautakuntaan vuosiksi , 3 jäsentä ja 3 varajäsentä.

14 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON VARAPUHEENJOHTAJAN VALITSEMINEN VV Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 7 muuta jäsentä. Kirkkoneuvoston jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuustossa siten, että ensiksi valitaan varapuheenjohtaja ja sitten jäsenet. Neuvoston puheenjohtajana toimii Kirkkolain mukaan kirkkoherra. Kirkkoneuvoston toimikausi on kaksi vuotta. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan toimikaudeksi

15 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON MUIDEN JÄSENTEN VALITSEMINEN TOIMIKAUDEKSI Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 7 muuta jäsentä. Kirkkoneuvoston jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuustossa siten, että ensiksi valitaan varapuheenjohtaja ja sitten jäsenet. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra. Kirkkoneuvoston toimikausi on kaksi vuotta. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi kirkkoneuvostoon edellä valitun varapuheenjohtajan lisäksi 7 jäsentä toimikaudeksi

16 Kirkkoneuvosto HENKILÖKOHTAISTEN VARAJÄSENTEN VALITSEMINEN KIRKKONEUVOSTOON VALITUILLE JÄSENILLE TOIMIKAUDEKSI Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 7 muuta jäsentä. Kirkkoneuvoston jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuustossa siten, että ensiksi valitaan varapuheenjohtaja ja sitten jäsenet. Tämän jälkeen on eri vaalilla valittava jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi kirkkoneuvostoon valituille jäsenille henkilökohtaiset varajäsenet (8) toimikaudeksi

17 Kirkkoneuvosto TILINTARKASTUKSEN JÄRJESTÄMINEN VALTUUSTOKAUDELLA Kirkkoneuvosto Kirkkojärjestyksen 15 luvun 10 :n mukaan kirkkovaltuusto valitsee toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastamista varten joko vähintään yhden varsinaisen tilintarkastajan ja yhden varatilintarkastajan tai näiden sijasta tilintarkastusyhteisön. Tilintarkastajan ja varatilintarkastajan tulee olla tutkinnon suorittanut KHT-, HTM-, tai JHTT-tilintarkastaja tai vastaava yhteisö. Päättymässä olevalla valtuustokaudella tilintarkastuksesta on vastannut BDO Audiator Oy. Tilintarkastuksissa on jo usean vuoden ajan ollut käytäntö, että niiden suorittamiseen varataan kaksi päivää vuodessa. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi tilintarkastajat tai tilintarkastusyhteisön toimittamaan hallinnon ja talouden tarkastukset valtuustokaudella

18 Kirkkoneuvosto KOKOUSPALKKIOSÄÄNNÖN VAHVISTAMINEN LUKIEN Kirkkoneuvosto Kokouskutsun liitteenä on voimassaoleva luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Kirkkoneuvosto harkitsee, onko tarpeellista muuttaa nyt voimassaolevaa palkkiosääntöä uuden valtuustokauden alkaessa. Kokouspalkkiosäännön hyväksymiseksi tehdään esitys tammikuussa kokoontuvalle uudelle kirkkovaltuustolle.

19 Kirkkoneuvosto MUUT KIRKKOVALTUUSTON KOKOONTUMISKÄYTÄNTÖIHIN LIITTYVÄT ASIAT Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto päättää esittää tammikuussa toimikautensa aloittavan kirkkovaltuuston päätettäväksi kokoontumisiinsa liittyvät asiat: kokousten ajankohta ja paikka ( klo seurakuntatalo?) kokouskahvit? kokousten alussa pidettävät alkuhartaudet ja niiden pitovuorot? mahdollisten aloitteiden jättäminen kirjallisina?

20 Kirkkoneuvosto VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 23 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

21 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2014 Kirkkoneuvosto Sivu 142 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Veikko Räsänen Liisa Tanskanen Martti Lamberg Jorma Hiltunen /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-16 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2014 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Martti Lamberg Aika ja paikka Jorma Hiltunen Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle. Ilmoitus tämän pöytäkirjan nähtävillä olosta on erikseen asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle

22 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Niina Hiltusen ja Jorma Hiltusen. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Jorma Hiltunen ja Martti Lamberg. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

23 Kirkkoneuvosto VEROPROSENTTI VUODELLE 2015 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan kirkollisveroprosentiksi vahvistetaan ensi vuodelle sama prosentti kuin kuluvana vuonna, eli 1,65 %.

24 Kirkkoneuvosto PALKKAUSJÄRJESTELMÄN MUUTOS KIRKKOHERRAN JA TALOUSPÄÄLLIKÖN OSALTA Kirkon alan palkkauksesta neuvottelevat järjestöt ovat sopineet ylimmän johdon palkkausjärjestelmän muutoksista lukien. Sopimuksen mukaan kirkkoherrojen palkkaus siirretään jatkossa K-hinnoitteluryhmään ja talousjohdon palkkaus J-hinnoitteluryhmään. Työmarkkinalaitoksen yleiskirjeen A7/2014 liitteissä on määritelty seurakunnittain ne palkkaryhmät, joihin kirkkoherrojen ja talousjohdon palkat sijoitetaan. Kirkkoherrojen K-taulukko on jaoteltu kuuteen eri ryhmään K10, K20, K30, K40, K50 ja K60. Ryhmien alin palkka on /kk ja ylin /kk. Talousjohdon J-taulukko puolestaan on jaettu ryhmiin J10, J20, J30, J40, J50, J60 ja J70. Tämän jaottelun alin palkka on /kk ja ylin /kk. Polvijärven seurakunnan kirkkoherran ja talouspäällikön palkat on sijoitettava seuraaviin ryhmiin: Kirkkoherra K 10: eur/kk Talouspäällikkö J 10: eur/kk Kirkkoneuvoston tulee määritellä kyseisten viranhaltijoiden palkka näiden hinnoitteluryhmien vaihteluvälien sisällä. Aiemmin erikseen maksettujen lisien on sisällyttävä nyt vahvistettavaan kuukausipalkkaan. Virkaehtosopimuksessa on lisäksi sovittu, että palkkausjärjestelmän muutos ei ilman erityisiä perusteita aiheuta peruspalkkoihin yleiskorotuksen (+20 eur/kk) lisäksi muita tarkistuksia Kirkkoneuvosto päättää vahvistaa ylimmän johdon palkat lukien seuraavasti: kirkkoherra, K10, kuukausipalkka euroa talouspäällikkö, J10, kuukausipalkka 3.005,70 euroa Talouspäällikön vuosisidonnaiseen lisään oikeuttavaksi ajaksi vahvistetaan kertyvä palvelusaika, 34 v. 9 kk. Kirkkoherran palkan osalta asian esittelijänä toimii talouspäällikkö ja talouspäällikön palkan osalta kirkkoherra. Viranhaltijat eivät ottaneet osaa päätöksentekoon omien palkkojensa osalta. Kokouksen puheenjohtajana toimi kirkkoherran palkkaa käsiteltäessä varapuheenjohtaja Kauko Nuutinen ja sihteerinä talouspäällikön palkkaa käsiteltäessä Liisa Tanskanen.

25 Kirkkoneuvosto LEA KETTUSEN IRTISANOUTUMINEN EMÄNNÄN VIRASTA Tästä asiakohdasta ei saateta julkisuuteen otsikon lisäksi muuta sisältöä (Julk.L 621/1999) k

26 Kirkkoneuvosto EMÄNNÄN TEHTÄVÄN UUDELLEENJÄRJESTELYT Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoston myönnettyä eron Lea Kettuselle virasta on emännän kuukausipalkkainen virka tullut avoimeksi. Töiden hoitaminen tuntipalkkaisesti työsopimuspohjalta on todettu kokoaikaista virkaa joustavammaksi tavaksi hoitaa tehtävää. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että v perustettu emännän kuukausipalkkainen virka lakkautetaan lukien. Kirkkoneuvosto päättää lisäksi, että emännälle kuuluvat tehtävät hoidetaan jatkossa työsopimussuhteisesti ns. tarvittaessa työhön kutsuttavan tuntipalkkaisen työntekijän toimesta. Työntekijän toimeen valitsee kirkkoneuvosto. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

27 Kirkkoneuvosto TUULA NEVALAISEN TYÖSUHTEEN JATKAMINEN Kirkkoneuvosto on tammikuun kokouksessaan päättänyt kutsua Tuula Nevalaisen hoitamaan emännän tehtävää määräaikaisesti ja työsopimussuhteisesti lukien. Tuolloin ei ollut tarkempaa tietoa vakinaisen viranhaltijan työstä pois jättäytymisestä. Nevalaisen edeltäjä, niin ikään tehtävää sijaisena hoitanut jäi eläkkeelle mainitusta päivämäärästä lukien. Kirkkoneuvosto toteaa, että Nevalaisen sijaisuus on päättynyt vakinaisen emännän viran haltijan jäädessä pois palveluksesta huhtikuun alusta lukien. Kirkkoneuvosto päättää jatkaa Tuula Nevalaisen palvelussuhdetta määräaikaisesti kahden vuoden ajaksi. Määräaikaisuuden peruste on toimenkuvan selkiyttäminen vakinaisen viran tullessa lakkautettavaksi. Työntekijän kanssa tehdään ajalle uusi työsopimus, jonka ehdot ovat sijaisuutta ja määräaikaisuuden perustetta lukuun ottamatta samat kuin kirkkoneuvoston kokouksessa kuluvan vuoden tammikuun 29. päivä on päätetty. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

28 Kirkkoneuvosto TUULA NEVALAISEN ANOMUS LUOTTAMUSTOIMESTA EROAMISEKSI Kirkkoneuvosto Kirkkovaltuuston jäsen Tuula Nevalainen on jättänyt seurakunnalle anomuksen, että hänet vapautettaisiin kirkkovaltuuston jäsenyydestä. Perusteena erolle on työsopimussuhde seurakunnan emännän tehtävässä. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Tuula Nevalainen vapautetaan kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja hänen sijalleen valtuustoon kutsutaan loppukaudeksi ao. valitsijayhdistyksen 1. varajäsen, Veikko Isoniemi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

29 Kirkkoneuvosto KIINTEISTÖJEN SIIVOUKSET LUKIEN Seurakuntatalojen siivouksista vastaa emännän tehtävän hoitaja. Kirkon, pappilan, rivitalon taukotuvan ja Rauhanmajan kappelin siivous on ulkoistettu yrittäjälle, joka on ilmoittanut jättävänsä työt lukien. Siivoustehtäviin on haettu uutta yrittäjää paikallislehdessä julkaistulla ilmoituksella tuloksetta. Siivouksista pyydettiin sen jälkeen tarjouksia suoraan viideltä paikkakunnan ulkopuoliselta yrittäjältä alkavan kolmivuotisen sopimuskauden ajaksi. Tarjouksensa ovat jättäneet: Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy, Joensuu, tuntihinta 28,00 eur+alv Arkiapu Olivia, Kaija Soikkeli, Joensuu, tuntihinta 30,83 eur + alv Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy:n tarjouksen ja antaa kirkon, pappilan, taukotuvan ja kappelin siivoukset mainitun yrityksen tehtäväksi ajalle tuntihintaan 28,00 eur + alv. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

30 Kirkkoneuvosto MARTONVAARAN KAPPELIN PYSÄKÖINTIALUEEN LAAJENTAMINEN Martonvaaran kylätoimikunta on todennut, että kappelin nykyinen pysäköintialue on käynyt ahtaaksi erityisesti joulunajan tapahtumien aikana. Autoja on ollut pysäköitynä maantien varteen useita kymmeniä. Turvallisuusnäkökohdista johtuen pysäköintialueen laajentamista on pidetty perusteltuna. Kappelin kohdalla maantien vastakkaisella puolella on Hannu Tanskasen omistama metsäpalsta. Tanskanen on alustavasti luvannut vuokrata seurakunnan tarvitsemaksi pysäköintialueeksi määräalan metsäpalstastaan alueelle johtavan metsäautotien varrelta. Alueesta hän ei vaadi muuta vuokraa, mikäli seurakunta vastaa alueelta aukoksi hakatun n. 1 ha alueen laikutuksesta. Kirkkoneuvosto päättää tehdä Hannu Tanskasen kanssa vuokrasopimuksen 30 vuoden ajaksi lukien. Kertakorvauksena n. 450 m2:n alueesta suoritetaan hänelle tai suoraan hakkuualueen laikutuksesta vastaavalle metsäurakoitsijalle tämän laskun mukainen, enintään euron korvaus. Sen lisäksi seurakunta vastaa pintamurskeen hankinnasta (n eur) pysäköintialueelle. Kylätoimikunnan jäsenten edellytetään tekevän tarvittavat murskeen levitys- ja muut tarvittavat traktorityöt alueella talkoohengessä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

31 Kirkkoneuvosto RIVITALON 3. HUONEISTON VUOKRAAMINEN Rivitaloasuntojen keittiöt on saneerattu kevään aikana. Yksi huoneisto vapautui tammikuussa, eikä siinä ole remontin aikana ollut asukkaita. Kesäkuun alusta töihin seurakuntaan tulevat kanttorin tehtäviä hoitava Markus Ratilainen ja hautausmaan kesätyöntekijänä toimiva Miia Ratilainen ovat ilmoittaneet tarvitsevansa asuntoa syksyyn saakka. Kirkkoneuvosto päättää vuokrata rivitalon vapaana olevan huoneiston Markus ja Miia Ratilaiselle lukien. Huoneistosta peritään vuokraa 400 eur./kk siihen saakka, kun jompikumpi asukkaista on työsopimukseen perustuvassa palvelussuhteessa seurakuntaan. Sen jälkeen vuokra määräytyy kuten huoneistoissa 1 ja 4. Vuokrasuhteen päättäminen jätetään asukkaiden itsensä ilmoitettavaksi. Huoneiston mahdollisesti vapautuessa heiltä syksyllä asunto ilmoitetaan yleisesti haettavaksi lehti-ilmoituksella. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

32 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT merkittiin tiedoksi kirkkovaltuuston seuraava kokousaika: ke klo VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti 16 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

33 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2014 Kirkkoneuvosto Sivu 133 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija Kaituri-Mutanen Niina Hiltunen Veikko Räsänen Liisa Tanskanen Martti Lamberg Päivi Hyytiäinen, varajäsen /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-10 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2014 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Liisa Tanskanen Aika ja paikka Päivi Hyytiäinen Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle. Ilmoitus tämän pöytäkirjan nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle

34 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Liisa Tanskasen ja Päivi Voutilaisen. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Liisa Tanskanen ja Päivi Hyytiäinen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

35 Kirkkoneuvosto TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUKSET VUODELTA 2013 Kirkkoneuvosto Kokouskutsun liitteenä on seurakunnan tilinpäätös ja toimintakertomukset vuodelta Tilinpäätös osoittaa ,26 euron ylijäämää. Vuosikatteeksi muodostui (+) euroa. Seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden lopussa yht henkeä. Tässä on vähennystä edellisvuoteen 59 henkilöä. Talousarvioon verrattuna toimintamenoista kertyi säästöä yht ,39. Keskeisiä talouden kehitystä kuvaavia lukuja: Ryhmä v v Muutos muutos % Henkilöstömenot (palkat +sivukulut) ,5 Toimintamenot yht ,5 Verotulot yhteensä ,6 Kirkkohall.avustus ,7 Vuosikate ,7 Tilik. tulos, ylij.(+) alij.(-) Lainat Kassavarat ,1 Hautainhoitorahaston alijäämä oli 568,25 euroa. Hoidon piiriin kuuluvia sopimuksia oli yht. 584 kpl, jossa lisäystä edellisvuoteen 11 kpl. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä tilinpäätöksen ja toimintakertomukset vuodelta 2013 ja jättää ne tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

36 Kirkkoneuvosto VEROTULOJEN TÄYDENNYSAVUSTUS VUODELLE 2014 Kirkkohallituksen täysistunto on päättänyt verotulojen täydennysavustusten jakamisesta kuluvalle vuodelle istunnossaan Kuopion hiippakuntaan avustusta myönnettiin kaikkiaan 13 seurakunnalle yhteensä euroa. Tästä Polvijärven seurakunnan osuus on euroa. Kun talousarviossa avustusta on arvioitu saatavan euroa, on arvion tulopuolella n euron vajaus. Kirkkoneuvosto päättää merkitä avustuspäätöksen tiedoksi. Verotulojen ja taloustilanteen kehittymistä seurataan vuoden edetessä ja tarvittaessa tehdään tilanteen vaatimat talousarvion muutosesitykset valtuustolle loppuvuodesta.

37 Kirkkoneuvosto ARKKIPIISPAN KIRJE LUOTTAMUSHENKILÖILLE Valtuustokauden päättyessä ja uusien vaalien lähestyessä arkkipiispa Kari Mäkinen lähestyy seurakuntien luottamushenkilöitä kirjeellä, jonka sisältö ilmenee kokouskutsun liitteestä. Kirkkoneuvosto merkitsee arkkipiispan kirjeen tiedoksi. Tiedoksi merkittiin.

38 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Todettiin saapuneeksi Tuula Nevalaisen kirkkovaltuuston jäsenyyttä koskeva eroanomus. Nevalaisen ja seurakunnan kesken on tehty työsopimus lukien, jolla perusteella hän ei voi olla enää kirkkovaltuuston jäsen (KL 8 L 4 ). Asia valmistellaan seuraavalle kirkkoneuvostolle ja edelleen valtuuston päätettäväksi. 9 VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 10 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

39 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2014 Kirkkoneuvosto Sivu 111 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Iris Leppänen, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija Kaituri-Mutanen Jorma Hiltunen Päivi Voutilainen Veikko Räsänen Martti Lamberg Erkki Valling, varajäsen /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-17 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Iris Leppänen Aika ja paikka Polvijärvellä / 2014 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Veikko Räsänen Kauko Nuutinen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

40 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Kauko Nuutisen ja Veikko Räsäsen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

41 Kirkkoneuvosto TARJOUKSET RIVITALON KEITTIÖKAAPISTOJEN UUSIMISESTA Rivitalon kolmen huoneiston keittiökaapistojen uusimisesta asennustöineen on pyydetty tarjoukset kolmelta toimittajalta. Tarjouksen on jättänyt määräaikaan mennessä yksi yritys, Remontti-Timppa Polvijärveltä. Tarjoushinta on yhteensä euroa. Tämän lisäksi seurakunta hankkii alustavan suunnitelman mukaan huoneistoihin uudet jääkaapit, hinta yht. n euroa. Seurakunnan talousarvion investointiosassa on varattu rivitalon keittiösaneeraukseen ja ulko-ovien uusimiseen yhteensä euroa. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Remontti-Timpan tekemän tarjouksen. Summan ylittäessä talousarvioon varatun määrärahan tehdään kirkkovaltuustolle esitys talousarvion tarkistamisesta siten, että keittiökalusteet ja ulko-ovet pystytään uusimaan ja kahden huoneiston kevytsaneeraus toteuttamaan kuluvan vuoden aikana.

42 Kirkkoneuvosto RIVITALON KAHDEN HUONEISTON KEVYTSANEERAUS Kirkkoneuvosto Kuluvan vuoden talousarviossa on varattu euron määräraha keittiökaapistojen uusimiseen rivitalon kolmessa huoneistossa ja ulko-ovien uusimiseen kaikissa neljässä huoneistoissa. Vuoden alusta on yksi huoneisto (n:o 4) vapautunut asuinkäytöstä ja se on tällä hetkellä tyhjillään. Siinä sekä viereisessä huoneistossa olisi mm. kahden huoneen lattiapäällysteet vaihdettava. Osin myös seinäpinnat ovat tasoitusta ja maalausta/tapetointia vailla. Jos remonttia tehdään, olisi tämäntyyppiset korjaukset tarkoituksenmukaista tehdä, kun huoneisto on tyhjillään. Jos remontti tehdään ensin neloshuoneistoon, on kolmosen asukas ilmoittanut halukkuutensa siirtyä remontin jälkeen neloseen, jolloin myös näin vapautuva huoneisto olisi mahdollista kunnostaa. Talouspäällikön arvio tarpeellisista toimenpiteistä rivitalokiinteistössä on yht. n euroa: Keittiökaapistojen uusiminen Jääkaapit 3 x 500 eur Ulko-ovet, 4 x eur Kahden huoneiston kevytsaneeraus Yhteensä Talousarviossa varattu yht Lisämäärärahan tarve Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Pappilantien rivitalokiinteistössä suoritetaan edellä esitetyt toimenpiteet ja kuluvan vuoden talousarviota muutetaan korottamalla investoinnin arvo hankkeen osalta euroon.

43 Kirkkoneuvosto RIVITALON TAUKOTUVAN KÄYTTÄMINEN NUORISOTYÖN KOKOONTUMISTILOINA Vuoden alusta työnsä aloittanut nuorisotyönohjaaja aikoo ryhtyä pitämään nuorten iltoja 1-2 kertaa viikossa. Tähän tarkoitukseen sopivaksi tilaksi hän arvioi soveltuvan nyt seurakunnan hautausmaatyöntekijöiden taukotupakäytössä olevan tilan rivitalokiinteistössä (huoneisto n:o 2) Pappilantiellä. Toiminnat eivät häiritsisi toisiaan, kun nuorisokäyttö rajoittuisi iltaan. Taukotuvan vierashuone on käytössä erittäin harvoin, josta syystä seurakuntaan tulevat vieraat olisi tarkoituksenmukaisempaa ohjata majoituspalveluita tarjoaviin yrityksiin. Tällöin huoneisto voitaisiin kalustaa uudelleen nuorisotila- ja taukotupatoimintoja ajatellen. Kirkkoneuvosto päättää, että nuorisotyölle annetaan oikeus käyttää nykyistä taukotupaa kokoontumistilanaan. Huoneiston majoitustilakäytöstä luovutaan ja tila kalustetaan nuoriso- ja taukotupakäyttöä palvelevaksi tilaksi.

44 Kirkkoneuvosto VAALILAUTAKUNNAN VALITSEMINEN SYKSYN SEURAKUNTAVAALEJA VARTEN Kirkkoneuvosto Kirkon vaalijärjestyksen 2 luvun A 1 :n mukaan seurakuntavaalit toimittaa kirkkovaltuuston valitsema vaalilautakunta. Kirkkolain 8 luvun 6 :n mukaan vaalilautakuntaan kuuluu kirkkoherra ja vähintään neljä (4) muuta jäsentä sekä yhtä monta varajäsentä. Kirkkovaltuusto nimeää vaalilautakunnan puheenjohtajan. Lautakunta valitsee ensimmäisessä kokouksessaan itselleen varapuheenjohtajan. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se valitsisi syksyn seurakuntavaaleja varten vaalilautakunnan johon kirkkoherran lisäksi kuuluu 4 jäsentä ja 5 varajäsentä. Valituista jäsenistä valtuusto nimeää yhden lautakunnan puheenjohtajaksi.

45 Kirkkoneuvosto VAALILUETTELON TARKISTAJIEN VALITSEMINEN Seurakuntavaaleja varten on laadittava vaaliluettelo, johon merkitään äänioikeutetut seurakunnan jäsenet ja heidän lukumääränsä. Vaaliluettelon tarkistaa vähintään kaksi kirkkoneuvoston keskuudestaan valitsemaa jäsentä. Luettelo on laadittava ja tarkistettava ennen syyskuun alkua. Kirkkoneuvosto valitsee keskuudestaan kaksi jäsentä vaaliluettelon tarkistajiksi. Vaaliluettelon tarkistajiksi valittiin yksimielisesti. Kauko Nuutinen ja Liisa Tanskanen.

46 Kirkkoneuvosto SEURAKUNNAN JAKAMINEN ÄÄNESTYSALUEISIIN Kirkkoneuvosto Kirkon vaalijärjestyksen mukaan kirkkovaltuusto voi päättää, että seurakunta jaetaan äänestysalueisiin. Aiemmissa vaaleissa Polvijärvellä on ollut vain yksi äänestysalue, johon vaalilautakunta on nimennyt tarpeellisen määrän äänestyspaikkoja. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunta toimii yhtenä äänestysalueena eikä jakamista useampaan äänestysalueeseen tehdä.

47 Kirkkoneuvosto SISÄISEN TARKASTUKSEN RAPORTTI VUODELTA 2013 Seurakunnan sisäisestä tarkastuksesta vastuussa olevat kirkkoneuvoston jäsenet Liisa Tanskanen ja Kauko Nuutinen ovat laatineet vuonna 2013 tekemistään tarkastuksista lausunnot, joista yhteenvetokopio on kokouskutsun liitteenä. Kirkkoneuvosto merkitsee sisäisen tarkastuksen raportin tiedoksi.

48 Kirkkoneuvosto TUULA NEVALAISEN KUTSUMINEN HOITAMAAN EMÄNNÄN TEHTÄVÄÄ SIJAISENA LUKIEN sisältää julkisuuslain nojalla salassa pidettävää tietoa; ei julkinen asia

49 Kirkkoneuvosto YLITYSOIKEUDET VUODEN 2013 TALOUSARVIOON Kirkkoneuvosto V tilinpäätöksen menopuolen toteutuma on esityslistan laatimispäivään mennessä pieniä eriä vaille tiedossa. Kokouskutsun liitteenä on luettelo tehtäväalueista, joilla talousarvion sitovuustasoksi vahvistettu toimintakate on ylittynyt v Listalla on yhteensä neljä tehtäväaluetta, joiden yhteenlaskettu ylitys on muodostumassa yht euroksi. Kirkkoneuvosto päättää anoa kirkkovaltuustolta talousarvion ylitysoikeutta liitteen mukaisesti neljän eri tehtäväalueen ylityksiin vuonna 2013.

50 Kirkkoneuvosto KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOSUUNNITELMAN UUDISTAMINEN Kirkkoneuvosto Seurakunnan poistosuunnitelman nykyinen muoto on vahvistettu n. 10 vuotta sitten. Viime vuonna toteutetun traktorihankinnan johdosta on ilmennyt tarvetta tarkistaa poistosuunnitelman tekstiä irtaimen omaisuuden osalta. Kokouskutsun liitteenä on kopio käyttöomaisuuden (pysyvät vastaavat) poistosuunnitelmasta, johon muutettava tekstikohta on merkitty punaisella. Nyt muutettavaksi esitetty kohta on B-kohdan irtaimen omaisuuden poistoja sääntelevässä 2-kohdassa. Aiempi tekstimuoto 10 vuotta esitetään muutettavaksi muotoon enintään 15 vuotta. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle poistosuunnitelman muuttamista liitteen mukaisesti takautuvasti lukien.

51 Kirkkoneuvosto VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSIÄ Kirkkoherra: ---- Talouspäällikkö: ---- Diakonissa, : - osto-osoituksia kirjallisesta hakemuksesta ruokahankintoihin talousarviovaroista useammin kuin kerran vuodessa 2 kpl, yht. 65 eur. - avustuksia vuokrarästien maksuun, 2 kpl, yht. 490 eur. - sähkö-, sairaala- tai hammashoitolaskujen maksuun avustuksia 5 kpl, yht. 845,52 eur - kenkien ja asusteiden hankintaan avustuksia 2 kpl, yht. 90 eur. - sähkölaskun maksamiseen alun perin myönnetyn 320 euron lainan muuttaminen osittain avustukseksi Kirkkoneuvosto merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi Tiedoksi merkittiin.

52 Kirkkoneuvosto ALUSTAVIA TIETOJA VUODEN 2013 TILINPÄÄTÖKSESTÄ Kirkkoneuvosto Seurakunnan tilinpäätös on poistojen tarkkaa määrää ja pienehköjä siirtyviä eriä lukuun ottamatta valmistumassa. Tilivuodesta näyttää muodostuvan ylijäämäinen n euron verran. Vuoden aikana kahden viranhaltijan pitkähköjen virkavapaiden ajalta on seurakunnalle tilitetty ns. kela-päivärahoja yht ,57 euroa. Sijaisuudet on hoidettu toimituspalkkioisten työntekijöiden toimesta ilman kokoaikaisten sijaisten palkkaamista. Talousarvioon merkittyjä palvelu- ja tarvikehankintamäärärahoja jäi käyttämättä n euron arvosta. Verotuloja kertyi ,27 euroa enemmän, kuin talousarviossa oli arvioitu. Verotulot kasvoivat edellisvuoteen verrattuna n euroa. Myös verotulojen täydennysavustusta saatiin kirkkohallitukselta euroa yli arvion. Tilinpäätös kokonaisuudessaan valmistuu kirkkoneuvoston allekirjoitettavaksi helmi-maaliskuun vaihteeseen mennessä. Kirkkoneuvosto merkitsee alustavat tilinpäätösluvut tiedoksi ja esittää ne edelleen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle.

53 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT kirkkovaltuuston seuraava kokousaika: to klo keskusteltiin seurakuntatalojen ovien avaamisesta ennen tapahtumia sekä jouluseimen varustelusta, joihin toivottiin kiinnitettävän enemmän huomiota jatkossa 18 VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 19 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Asioiden tultua loppuun käsitellyiksi kokous päätettiin yhteisesti laulettuun virteen.

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2014 Sivu 171 Kokousaika Ke 10.12.2014 klo 18.30-19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Maija Kaituri-Mutanen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 73

Kirkkoneuvosto Sivu 73 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2016 Kirkkoneuvosto Sivu 73 Kokousaika 23.3.2016 klo 18.00-19.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Iris Leppänen, puheenjohtaja Eino Tikkanen Sari

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Sivu 130 Kokousaika 26.11.2013 klo 18.30-19.35 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Arvo Kalliola

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 157

Kirkkoneuvosto Sivu 157 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2017 Kirkkoneuvosto Sivu 157 Kokousaika 30.1.2017 klo 18.00-19.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Martti Turunen, puheenjohtaja, 1-10 ja 12-14.

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2009 7.1.2009 1 ( 7 ) Aika Keskiviikko 7.1.2009 klo 19.00 19.30 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Päivi Järvelä Mari Kantola Pekka

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 12.00 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen

Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali. 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KIRKKOVALTUUSTO 1.11.2016 KOKOUSAIKA 14.11.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Nuorisokeskus Marttinen,Vanha pappila, Paunu sali Mikäli ette pääse kokoukseen pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2011 11 ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO 12.1.2011 Aika Keskiviikko 12.1.2011 klo 19.00 20.10 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja 6-11 Jarmo Heinonen

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kirkkovaltuusto 07.01.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 18.25 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/ (13) Kirkkoneuvosto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2018 1 (13) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 12.3.2018 klo 18.00-19.30 (Kahvitus klo 17.45 alkaen) KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 29.1.2013 klo 18.30 19.20 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 20.1.2019 klo 11.30 Kirkkovaltuuston jäseniä pyydetään saapumaan messuun pääkirkkoon klo 10.00. Tehtävään siunaaminen esirukouksen yhteydessä kirkon etupenkeissä.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / Muut osallistujat Kari Tuovinen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Kokousaika: Tiistai 3.4.2018 Klo 18.30 18.51 Kokouspaikka: Osallistujat Wanha Sali Asikanius Pertti Felt Riina Hyvönen Veikko Jokinen Eija-Sisko Juhola Jukka Kippilä Satu Kolehmainen Laura Lignell Jouni

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKONEUVOSTO (10) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 KIRKKONEUVOSTO (10) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 22.2.2018 1 (10) KOKOUSTIEDOT Aika 22.2.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 15 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO (13) Torstaina klo 17.00, kahvit klo Aatos, Ruovesi-sali KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KIRKKOVALTUUSTO (13) Torstaina klo 17.00, kahvit klo Aatos, Ruovesi-sali KÄSITELTÄVÄT ASIAT KIRKKOVALTUUSTO 24.1.2019 1 (13). KOKOUSTIEDOT Aika Torstaina 24.1.2019 klo 17.00, kahvit klo 16.30 Paikka Aatos, Ruovesi-sali KÄSITELTÄVÄT ASIAT KV 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KV 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 7.1.2019 klo 16.30 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT JA PÄÄTETTÄVÄT ASIAT Asia no. 1 1 Kokouksen avaus 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen.

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 1 /2019 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Karjalainen Heikki jäsen. Kotilainen Heidi. Kämäräinen Jukka jäsen. Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Torstai 24.1.2019 klo 18.00 18.35 Paikka Sotkamon kirkon alasali Läsnä Sarparanta Leena puheenjohtaja 1-4 Korhonen Aimo puheenjohtaja 5-10 Hartikainen Vilho Huttunen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto 16.4.2015. Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30. Osallistujat Päätöksen tekijät 41 Aika: 16.4.2015 klo 18.15 20.30 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Kurki Anna-Maija Luukas Mari-Anne

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Kirkkovaltuusto 12.1.2015 1(6) Aika maanantaina 12.1.2015 klo 18.00-18.35, 18.45-18.51. kokous keskeytettiin klo 18.35-18.45 Paikka seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho vara Hanhisalo,

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika keskiviikko 7.1.2014 klo 17 Kokouspaikka Simeon-talon kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heikki Nissinen, kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Seija Saarikko, pöytäkirjan pitäjä, vs. talouspäällikkö

Heikki Nissinen, kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Seija Saarikko, pöytäkirjan pitäjä, vs. talouspäällikkö Kokousaika Torstai 15.1.2015 klo 18.00-19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Kyösti

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 1.2.2018 1 (14) KOKOUSTIEDOT Aika 1.2.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Maanantaina 13.02.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Karilainen Leena Kivineva Tiina Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA

Kirkkovaltuusto / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 11.1.2017 1 / 2017 Sivu 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.1.2017 klo 19-19:57 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti, Ikhtys-Sali, Seurakuntatie 1, Kalajoki

Lisätiedot

Seurakuntatalo klo

Seurakuntatalo klo N:o 1/2015 Sivu 1 Seurakuntatalo 28.1.2015 klo 18-19.58 Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Hanna-Maria Laukkanen Jari Leskinen Antero, poissa, varajäsen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus

Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokousaika Keskiviikkona 25.04.2018 klo 18.30 Kokouspaikka Säkylän seurakuntatalo Läsnä Aalto-Setälä Päivi Huhtinen Sari Huitu Pertti Hulmi Merja Kytövuori Tuula Lahti Sirpa Laine Pentti Launto-Tiuttu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2016

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O KIRKKONEUVOSTO /2016 Kokousaika Torstai 28.1.2016 klo 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalon kokoushuone Heikki Nissinen, puheenjohtaja, kirkkoherra Anja Pinoniemi, varapuheenjohtaja, varajäsen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/ Aika Ti 22.2.2017 klo 17.35 18.23 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2012 1 ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO 9.1.2013 Aika Keskiviikko 9.1.2012 klo 19.00 19.24 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Jarmo Heinonen Ritva

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 5.4.2018 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika 5.4.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 Kokousaika tiistai 15.5.2018 klo 16.30 Kokouspaikka Maijan kammari, Rusthollintie 4 Läsnä Breilin, Oskar varapj., Anttila, Raimo varajäsen, Koivunen Timo Kuituniemi, Riitta,

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 ( 8 ) Aika keskiviikko 14.1.2015 klo 19.00-19.55 Paikka Läsnä Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Jarmo Heinonen Ritva Heinonen Eeva Hirvikoski Kaija Honkanen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 29.1.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 29.1.2015 Aika To 29.1.2015 klo 18.00 19.20 Paikka Lankaniemen leirikeskuksessa Läsnä Poissa Läsnä Jäsenet: Eveliina Hall Kristiina Häkkänen Piia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Helen Kokkonen Liisa

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 1 AIKA klo 19.05 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31 24.08.2011 31 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 24. päivänä elokuuta 2011 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Eskelinen Sanna Haataja Markku Huttunen Markku Huuskonen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot