Pilke Stay Up Late 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pilke Stay Up Late 2015"

Transkriptio

1 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Sami Haverinen Anni Ketola Jenni Korhonen Leena Korteniemi Vilma Linna Pauliina Suojärvi Maarit Tähkänen

2 Soluessee Kesäkuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2

3 3 SISÄLLYS 1 JOHDANTO TAPAHTUMA Stay Up Late teema TAPAHTUMAN SUUNNITTELU Tapahtuma paikka & aika Artistien valinta VASTUUTEHTÄVÄT Projektipäällikkö Tiimit Tapahtuman henkilökunta Sidosryhmät & yhteistyökumppanit VIESTINTÄ JA PALAVERIT ILMOITUKSET & LUVAT Ilmoitus yleisötilaisuudesta Arpajaiset Aikataulutus BUDJETTI & RAHOITUS Budjetti Tuet & avustukset Sponsorihankinta Haasteiden kautta onnistumiseen MARKKINOINTI & TIEDOTUS Nettisivut ja sosiaalinen media Medianäkyvyys Julisteet ja flyerit Roll-Up markkinointivälineenä Pilke tienvarsilla Pakkahuoneen Screenit ja näytöt Muut markkinointitoimenpiteet THE DAY TAPAHTUMAN JÄLKIPURKU LÄHTEET Arpajaiset: Apurahojen hakeminen: Tapahtuman järjestämisen oppaita:... 26

4 4 1 JOHDANTO Pilke -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Tampereen Pakkahuoneella ja Klubilla. Tapahtuma toteutettiin jo neljättä kertaa bänditapahtumana Stay Up Late - teemalla. Pilke on kehitysvammaisille suunnattu hyväntekeväisyyskonsertti, joka on kulkenut Proakatemian perintöprojektina aina uusille aloittaville pinkuille. Esiintyjinä tänä vuonna olivat Aurora, Raappana & DJ Leimasin ja Vimmart All Stars. Illan juonnosta vastasi stand-up -koomikko Mikko Vaismaa. Tapahtuman tavoitteena oli olla elämyksellinen kokemus erityisesti kohderyhmälle, vaikka tapahtumasta tehtiin kaikille avoin tapahtuman ikärajan ollessa 18 -vuotta. Aikaisempien vuosien tapahtumista saadun palautteen perusteella mukaan haluttiin enemmän myös tavallista konserttikansaa. Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:lle.

5 5 2 TAPAHTUMA 2.1 Stay Up Late teema Stay Up Late konsepti on lähtöisin Iso-Britanniasta ja sen tarkoituksena on tarjota kehitysvammaisille mahdollisuus viettää iltaa hyvien keikkojen merkeissä. Usein avustajien aikataulut määrittävät vammaisen henkilön päivärytmiä, jolloin illanviettoihin osallistuminen voi olla haastavaa. Stay Up Late nimenä tulee juuri ajatuksesta, että kehitysvammaiset eivät aina pysty osallistumaan esimerkiksi keikoille. Tapahtumalla on haluttu madaltaa sekä avustajien että vammaisten kynnystä sopia aikatauluistaan, jolloin kehitysvammaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet normaaleihin vapaaajanviettomahdollisuuksiin. Tapahtumalla on 13 vuoden perinne ja se järjestettiin nyt neljättä kertaa Stay Up Late - teemalla. Aikaisempina vuosina tapahtuman esiintyjinä ovat olleet mm. Jonne Aaron, Pertti Kurikan Nimipäivät, Sini Sabotage ja Kuningasidea.

6 6 3 TAPAHTUMAN SUUNNITTELU Tapahtumaa alettiin rakentaa syyskuussa, heti koulun syksyllä alettua. Meitä aloitti aiempia vuosia isompi tiimi järjestämään tapahtumaa, yhdeksän henkeä. Viime vuoden projektipäälliköltä saimme hieman infoa, jonka pohjalta ryhdyttiin koko talven mittaiseen isoon projektiin! Tapahtuman ideaa ja kohderyhmää ei tarvinnut miettiä valmiin konseptin vuoksi. Järjestämisaikataulu oli yksi myös tärkeimpiä ja ensimmäisiä töitä. 3.1 Tapahtuma paikka & aika Tapahtuman paikka ja aika kannattaa päättää ajoissa. Tiloja on vaikea saada, ja päällekkäisyyksiä muiden tapahtumien kanssa välttää. Paikka valikoitui samaksi kun aiempina vuosina, päivämäärästä väännettiin hieman pidempään. Vakiintunutta järjestys paikkaa ei haluttu vaihtaa, ja Pakkahuoneelle oli jos silloin vaikeaa saada sopivaa päivää kevääksi. Pakkahuoneella on huomioitu esteettömyys ja heillä on monet tapahtumaan tarvittavat luvat jo valmiina, samoin kuin kokemus tapahtumasta aikaisemmilta vuosilta ja vahva halu olla mukana tapahtuman järjestämisessä edelleen. Samoin bändien buukkaukseen olisi ollut isompi varoitusaika tarpeen. Monet olivat valitsemanamme ajankohtana tauolla ennen kesää, tai vain jo varattuja. Tapahtuman hyväntekeväisyys luonne rajoitti rahankäyttöä, ja siten rajasi paljon artisti mahdollisuuksia. Koitimme selvittää samanaikaisia tapahtumia, mutta emme onnistuneet välttämään päällekkäisyyksiä, Aitoossa oli samana päivänä kehitysvammaisille suunnattu päivätapahtuma. Tapahtuman läheisyyteen yritettiin hakea myös tapahtumaa palvelevia päällekkäisyyksiä, kuten viime vuonna alan ihmisten seminaari Tampereella, mutta tänä vuonna yhteistyö tapahtumaa ei löydetty. 3.2 Artistien valinta Viime vuoden tiimi vinkkasi meille heti alkuun, että bändit ja artistit kannattaa kontaktoida mahdollisimman nopeasti. Lähdimmekin siis miettimään tapahtuman teemaa ja kartoittamaan kohderyhmän musiikkitoiveita ensimmäisenä syksyllä. Manserokki ja

7 7 radiosta tutut suomenkielistä musiikkia tekevät pop/rock yhtyeet saivat kohderyhmältä kannatusta. Mietimme myös koko tapahtuman kattavaa teemaa, joka näkyisi esityksissä, somistuksissa, tarjoiluissa ja markkinoinnissa, mutta teema oli tietenkin riippuvainen artisteista, jotka saisimme tapahtumaan. Lähdimme kontaktoimaan mielestämme sopivimpia artisteja, mutta harmittavan moni oli tauolla tai buukattuna tapahtumapäivänä. Aurora ja Raappana onneksi sattuivat molemmat olemaan vapaana tapahtumapäivänä ja halukkaita tulemaan tekemään hyväntekeväisyystapahtumaa, joten reggae oli lopulta aika helppo valita Pilkkeen tämänvuotiseksi kantavaksi teemaksi. Lisäksi kummaltakin artistilta oli tulossa uusi albumi kevään aikana, ja ennustelimme reggae-artistien soivan radioaalloilla myös kesän Edellisvuosien tapaan kysyimme paikalle myös Vimmart All Starsia, ja saimmekin Pilkkeeseen kaksi huippukovaa covereita soittavaa kehitysvammaisten kokoonpanoa. Vimmart veti keikkansa Klubin puolella, jolloin tupa oli täynnä ja tunnelma katossa. Klubin lavaa koristivat myös suuret maalaukset, jotka oli saatu somisteeksi kehitysvammaisten toimintakeskus Wärjäämöltä. Myös heti projektin alussa tuli esille idea, että olisi hienoa, jos tapahtumaan saisi juontajaksi stand-up koomikon. Mikko Vaismaa oli loistava valinta illan juontajaksi, sillä hän otti yleisön huomioon ja osasi ohjata tapahtuman kulkua aina tilanteeseen sopivalla tavalla. Pilke niin erityislaatuinen keikka, että juontaja kannattaa harkita tarkkaan seuraavinakin vuosina.

8 8 4 VASTUUTEHTÄVÄT 4.1 Projektipäällikkö Projektipäällikön tärkeimmät tehtävät on delegointi(organisointi) ja varmistaminen. Projektipäällikkö jakaa tehtävät, vastaa riittävästä viestinnästä (sis. kokoukset) ja sen toimivuudesta, pitää huolta tiedon tallennuksesta ja projektin edistymisestä. Projektipäällikön tulee olla koko ajan tasalla töiden edistymisen seurannasta. Projektipäällikkö tekee myös päätökset tiukoissa paikoissa jos tiimi ei pysty tekemään niitä yhdessä. Projektipäällikön tehtävä oli mielenkiintoinen mutta haastava. Haastetta toi tavallaan valmis tapahtumakonsepti, jossa oli kuitenkin liikkumavaraa. Myös tapahtuman koko oli itselle uusi ja motivoiva haaste. Suurin haaste oli kuitenkin iso tiimi, ja tiimin jäsenien erilaiset aikataulut, meitä kun oli neljästä eri firmasta, ja Innote oli vielä syksyn TAMK:in pääkampuksen tiloissa. Viestintä oli haastavaa, kun ihmisiä ei nähnyt päivittäin ja palavereja oli vaikea sopia niin että kaikki pääsisivät paikalle. FB ei ole tehokkain viestintäkanava eikä Drive selkein tiedon tallennuspaikka. 4.2 Tiimit Sovimme heti alussa tiimit vastaamaan sponsorihankinnasta, nettisivuista & markkinoinnista, kohderyhmien kontaktoinnista & juoksevista asioista. Tarvittaessa autoimme toisissa tiimeissä, sen mukaan miten omat vastuutehtävät antoivat periksi. Esim. sponsorihankintaan osallistuivat lähes kaikki edes pienellä panostuksella. Tiimit toimivat hyvin ja muodostuivat luonnollisesti samoissa paikoissa työskentelevistä samojen kiinnostuksen kohteiden omaavista henkilöistä, joiden oli helppo järjestää yhteistä työaikaa keskenään. Tiimit raportoivat töitään Driveen ja palavereissa käytiin paremmin läpi tiimien työvaiheita & avuntarpeita. Tiimit saivat vastuuta ja vapautta omalle tehtävälleen, mikä tekee työstä mielekkäämpää.

9 9 4.3 Tapahtuman henkilökunta Tapahtuman henkilökunta muodostui tiimin lisäksi suurelta osin Klubin henkilökunnasta. Mukana oli kaksi vapaaehtoista ja järjestysmiehet. Ruokatarjoilu tapahtumaan järjestettiin ottamalla makkarabaari mukaan tapahtumaan. 4.4 Sidosryhmät & yhteistyökumppanit Sitoutuneita ja tiiviitä yhteistyökumppaneita ei projektilla ollut. Pakkahuone ja Kehitysvammaistenpalvelusäätiön Petteri Kukkaniemi olivat kuitenkin aktiivisesti mukana ja jakoivat tietoaan ja osaamistaan. Myös edellisten vuosien järjestäjät auttoivat kysyttäessä tietämyksellään. Palvelutalojen & toimintakeskusten työntekijät olivat myös halukkaita auttamaan markkinoiden tapahtumaa yksiköissään. Tapahtumassa oli mukana valtava määrä sponsoreita joista osa oli ollut mukana jo aiemminkin ja he auttoivat tapahtumana markkinoinnissa. Sponsoreista lisää Sponsorit kohdassa. Somistuksesta vastasi Wärjäämö, joka toi töitään paikalle esille.

10 10 5 VIESTINTÄ JA PALAVERIT Tiimin ollessa hajanainen, on hyvä viestintä erityisen tärkeää. Viestintään kuuluvat palaverit tiimin & sidosryhmien kanssa, ja päivittäinen tiedon jakaminen johon tänä päivänä välineenä on yleensä internet. Yhteydenpitoon, ilmoituksiin ja palaverien ym. sopimiseen käytettiin yleisesti Facebookia, jossa meillä oli oma ryhmä tiimille. Tiedon tallennuksessa käytössä oli Drive. Palavereita koitettiin pitää suhteellisen säännöllisesti ja tarpeen mukaan, mutta yhteisen ajan löytäminen oli vaikeaa. Palavereissa olisi voinut siis olla enemmän säännöllisyyttä vuoden mittaan. Tieto palavereista tallennettiin Driveen, josta sovittuja asioita ja tehtäviä seurattiin.

11 11 6 ILMOITUKSET & LUVAT Pilkettä varten tarvittiin monenlaisia virallisia lupia & sopimuksia. Ilmoitus yleisötilaisuudesta poliisille tulee tehdä viim. 5 vrk ennen tapahtumaa. Vakuutuksia jouduttiin tapahtumaa varten täydentämään vastuuvakuutuksella. Anniskelulupaa emme joutuneet erikseen hakemaan koska ne olivat Klubilla jo valmiiksi. Myös Teoston sopimukset olivat Klubilla valmiiksi hoidossa. Muita lupia mitä tapahtumaa varten voidaan tarvita, ovat esim. meluilmoitukset, maankäyttölupa ja ilmoitus kokoontumisesta. Myös järjestyksenvalvontaa tapahtumissa seurataan ja siihen tarvitaan luvan saaneet viralliset järjestyksenvalvojat, jotka ilmoitetaan etukäteen poliisille. 6.1 Ilmoitus yleisötilaisuudesta Tapahtumatoimiston Tapahtumajärjestäjän oppaassa suositellaan, että ilmoitus yleisötilaisuudesta on hyvä jättää kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Ohjeissa on kokoontumislain mukainen ohje 5 vuorokautta ennen tapahtumaa, mutta varsinkin kesällä ruuhkaaikaan tämä aika ei ole riittävä. (Tapahtumajärjestäjän opas, 10). Suurtapahtumissa ensimmäinen yhteydenotto Poliisille kannattaa tehdä jopa vuosi ennen tapahtumaa, jotta on varattu riittävästi aikaa valmistella tapahtuman turvallisuuteen ja lupamenettelyihin liittyviä asioita tapahtuman aikataulutuksessa. Ilmoitus yleisötilaisuudesta tehdään Poliisille joko Internetissä tai erillisellä lomakkeella. Pienet yleisötilaisuudet, joissa on vähän osallistujia ja jotka tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan takia eivät edellytä toimia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, tai erityisiä liikennejärjestelyjä, eivät edellytä ilmoitusta (Tapahtumanjärjestäjän opas, 10). 6.2 Arpajaiset Pilkkeen kulujen kattamiseksi ja tapahtuman kohderyhmän toiveesta päätimme järjestää tapahtumassa tavara-arpajaiset. Tavara-arpajaisia varten saimme tapahtumaan lahjoituksina arpajaispalkintoja mm. Subwaylta, Löytötavaratalolta ja Tokmannilta. Pääpalkintona arvokkaimpana arpajaisvoittona oli sähköhammasharja, jonka lunasti onnellinen voittaja noin puolivälissä tapahtumaa. Muita voittomahdollisuuksia tavara-arpajaisissa

12 oli mm. Subwayn lahjakortteja, suoristusrauta ja hiustenkuivain lukuisien muiden palkintojen ohella. 12 Arpajaisten järjestämiseksi tutustuimme mm. Arpajaislakiin sekä Poliisin ohjeistukseen internetissä tavara-arpajaisten järjestämisestä. Arpajaislaki itsessään on kovin laaja ja käsittelemme tässä esseessä ainoastaan muutamia keskeisimpiä asioita, joita on syytä ottaa huomioon tavara-arpajaisia järjestettäessä. Arpajaisten järjestämisestä on Suomessa säädetty Arpajaislaki. Toiminta kuuluu arpajaislainsäädännön piiriin mikäli kaikki kolme seuraavaa kriteeriä täyttyvät: Osallistuminen on vastikkeellista Voitto perustuu osittain tai kokonaan sattumaan Voitot ovat rahan arvoisia (voitto voi kuitenkin olla myös esim.palvelu tai lahjakortti) Tavara-arpajaiset saa toimeenpanna vain viranomaisen antamalla luvalla, ellei arpajaislaissa toisin ole säädetty. (www.poliisi.fi/luvat, ). Poikkeuksena tästä ovat pienarpajaiset ja miniatyyriarpajaiset, joiden järjestämiseen tavara-arpajaislupaa ei tarvitse hakea. Arpajaisia suunnitellessamme vaihtoehdoiksi valikoituivat joko miniatyyriarpajaiset tai pienarpajaiset. Miniatyyriarpajaiset voi toimeenpanna työyhteisö tai vakiintunut harrastusryhmä ilman lupaa ja tilitysvelvollisuutta. Tämä ei kuitenkaan istunut meidän tapahtumaamme, koska tapahtumapaikkana toimi julkinen paikka konsertin ollessa Pakkahuoneella ja Klubilla. Miniatyyriarpajaiset kun voidaan järjestää vain jäsentensä keskuudessa. Miniatyyriarpajaisissa arpojen yhteenlaskettu arvo ei saa ylittää 500 euroa. (www.poliisi.fi/luvat, ). Pienarpajaiset voi Arpajaislain mukaan toimeenpanna yleishyödyllinen yhteisö tai säätiö ilman lupaa, jos arpojen yhteenlaskettu myyntihinta on enintään 2000 euroa ja joissa arpojen myynti ja voittojen jako tapahtuu samassa tilaisuudessa. (https://www.poliisi.fi/luvat/pienarpajaiset, ). Sekä Pien- että miniatyyriarpajaisissa voittojen yhteenlasketun arvon on oltava vähintään 35 % arpojen yhteenlaske-

13 tusta myyntihinnasta ja pienimmän voiton on oltava vähintään yhtä suuri, kuin arvan hinta. (www.poliisi.fi/luvat, ). 13 Tavara-arpajaisten tuoton ollessa alle 3 333,33 euroa, arpajaisveroa ei peritä. (Vero.fi, ). Pilke Stay Up Laten pienarpajaisten tuotto lahjoitetaan Kehitysvammaisten Tuki ry:lle tapahtuman muiden tuottojen tilityksen yhteydessä. Tavara-arpajaislupaa haettaessa kannattaa aikaa varata vähintään yksi kuukausi. Vuonna 2015 Tavara-arpajaislupa olisi maksanut 59, mikäli tavara-arpajaisista olisi tavoiteltu yli mainittua 2000 lahjoitusta. Pienarpajaiset osoittautuivat kuitenkin oikean kokoiseksi järjestää tähän tapahtumaan, koska emme saaneet tapahtumaa loppuunmyydyksi. Tapahtumassa oli liikuttavaa huomata kuinka innostuneesti kehitysvammaiset ottivat arpajaiset vastaan. Pienestäkin arpajaisvoitosta kuului riemun kiljahduksia. Tavaraarpajaisiin osallistuminen sinällään näytti olevan jännittävä hetki osalle kehitysvammaisista. Tavara-arpajaiset olivat ehdottomasti hyvä veto tässä tapahtumassa ja kohderyhmälle syntynyttä iloa oli hienoa päästä seuraamaan. Tästä syystä suosittelen myös lämpimästi tuleville Pilkkeen järjestäjille, että jokaisesta arvasta saisi voiton. Arpajaispalkintojen tavara voittojen hankintaan kannattaa varata hyvin aikaa. Moneen paikkaan sai olla yhteydessä sekä puhelimitse, sähköpostilla että käynneillä, jotta tavaralahjoituksen lopulta sai.

14 14 7 Aikataulutus Projektin aikataulua suunniteltiin aluksi yhteisissä palavereissa ja viikkokohtainen suunnitelma liitettiin projektisuunnitelmaan. Aikataulun luominen helpotti vastuiden jakamista ja projektin hahmottamista kokonaisuutena. Tiimit suunnittelivat omat aikataulunsa ja osittain niitä myös muokattiin matkan varrella. Aikataulu olisi ollut hyvä pitää mukana koko projektin ajan, mutta meidän projektiryhmältämme taulukon päivittäminen ja seuraaminen unohtui. Projektin etenemistä tarkistettiin yhteisissä palavereissa ja tehtävät pysyivät hyvin mielessä, mutta taulukkoa olisi voinut hyödyntää työkaluna yhteisen aikataulun seuraamiseen ja päivittämiseen. Jälkikäteen katsottuna aikatauluissa ja vastuuhenkilöissä tapahtui monia pieniä muutoksia, mutta kokonaisuudessaan projektiin liittyvät tehtävät oli mietitty hyvin. Sponsorihankinta kesti oikeastaan koko projektin alusta loppuun, eikä jaottelua isoihin/keskisuuriin/pieniin yrityksiin kannattanut tehdä. Arpajaispalkintojen hankkiminen olisi myös kannattanut pitää mielessä koko sponsorihankinnan ajan. Markkinoinnin aikatauluissa jouduttiin tekemään vain pieniä aikataulullisia viilauksia, ja lisäksi aikatauluun tuli muutamia uusia tehtäviä. Ennalta suunniteltiin myös, että pidämme viikoittain palaverin ja tarkastamme budjetin. Palavereja sovittiin muutaman viikon välein, aina kun oli tarvetta tavata koko porukalla, mutta budjetin päivittäminen viikoittain osoittautui turhaksi (tästä lisää alempana kohdassa Budjetti & Rahoitus). Lopulta pysyimme siis hyvin aikataulussa ja kaikki tehtävät tuli hoidettua kunnialla. Taulukkomuotoisen aikataulun seuraaminen ja päivittäminen kannattaa kuitenkin ottaa yhdeksi työkaluksi palavereihin ja viestintään, kun kyseessä on näin pitkä projekti ja suuri projektitiimi.

15 15 8 BUDJETTI & RAHOITUS 8.1 Budjetti Tapahtuman budjetti muuttui koko projektin ajan. Ensimmäiset budjetit hahmottuivat edellisvuosien laskelmien perusteella, mutta arvioita korvattiin todellisilla luvuilla sitä mukaan kun todellisia meno- ja kulueriä selvisi. Suurimpia menoeriä oli tapahtumapaikka, artistit ja projektiryhmän palkkiot, jotka maksettaisiin kokonaisuudessaan, mikäli tavoitesummiin päästäisiin. Tapahtuman tulopuoli koostui tuki- ja sponsorirahoista, mutta myös lipputuloista, joiden suuruutta saatiin jännittää vielä tapahtumapäivään asti. 8.2 Tuet & avustukset Rahoitusta tapahtumaan koetettiin järjestää lipputulojen lisäksi erilaisista tukirahoittajista ja sponsoreilta. Tukihakemuksien haasteena olivat tukien myöntämisen aikataulut ja byrokraattisuus! Hakemusten tekoon kului paljon aikaa. Apua tukien hakemiseen löytyy esimerkiksi Tuottajuudesta -nettisivulta osoitteesta Nettisivulta löytyy mm. linkki Auroratietokantaan, jossa voi hakea kulttuurin rahoitusmahdollisuuksia. 8.3 Sponsorihankinta Projektin sponsorihankinnasta vastasivat pääasiassa Anni Ketola, Vilma Linna ja Sami Haverinen, mutta loppua kohden auttoivat myös muut projektiryhmän jäsenet mikäli kiireiltään ehtivät. Sponsorihankinta aloitettiin heti syksyllä 2014 ja työtä jatkettiin aina pitkälle kevääseen. Koska projektiryhmällä ei ollut pääomaa omasta takaa, oli kaikki projektin kulut katettava lipputuloilla ja sponsorirahoilla. Niin markkinoinnilla kuin sponsorihankinnalla oli projektissa suuri taloudellinen vastuu. Projektin kulut piti saada katettua, tarvittava

16 summa kerättyä hyväntekeväisyyteen ja projektiryhmälle piti jäädä budjetoitu palkka tehdystä työstä Haasteiden kautta onnistumiseen Syksyllä käytettiin paljon aikaa erilaisten tukihakemusten täyttämiseen ja haimme lomakkeilla esimerkiksi kaupungin tuotantotukea, Taiteenedistämiskeskuksen tukea ja Suomen kulttuurirahaston tukea. Toivoimme alusta asti saavamme muutaman tuhat euroa apurahaa, jolloin sponsorihankinnalla olisi ollut vähemmän painetta rahankeruussa. Viimeistään keväällä kaikkiin tekemiimme anomuksiin tuli kuitenkin kieltävä vastaus. Budjetti päivitettiin ja laskimme, että tiimin oli hankittava noin kahdeksalla tuhannella eurolla sponsorirahaa, jotta projektin kulut saataisiin katettua. Sponsorihankinta tapahtui pääasiassa puhelimitse, mutta joulukuussa kävimme myös koko projektiryhmän voimin kiertämässä Tampereen keskustan liikkeitä etsien sopivia yrityksiä sponsoreiksi. Huomasimme kuitenkin, että puhelimitse työ oli tehokkaampaa ja nopeampaa, vaikka sopivia henkilöitä yrityksistä oli välillä vaikea tavoittaa. Projektin aikana keräsimme kontakteja Driven kontaktilistaan johon kertyi kaikkiaan 261 kontaktia, joista yhteensä 21 yritystä lähti sponsoroimaan tapahtumaa. Syksyllä tapasimme sponsorihankintatiimin kesken muutamia kertoja, ja soittelimme yhdessä sponsoripuheluita. Varsin pian huomasimme kuitenkin, että yhteistä aikaa oli vaikeaa löytää joten jatkoimme työtä kukin tahollamme. Aloitimme kontaktoimalla viime vuosien sponsoreita ja etsimällä yrityksiä jotka liittyvät jollakin tapaa kehitysvammaisiin. Esimerkiksi Luovi ammattiopisto, kehitysvammaisten ammattikoulu, on ollut tukemassa Pilke -tapahtumaa jo muutaman vuoden, ja lähti tälläkin kertaa mukaan. Kontaktoimme matkan varrella paljon myös yrityksiä joilla ei ollut mitään tekemistä kehitysvammaisten kanssa huomataksemme, että paras onnistumisprosentti oli yrityksissä joille kehitysvammaiset ovat jollain tapaa lähellä sydäntä. Sponsorihankinnassa aikaa vei paitsi puheluiden soittaminen ja sähköpostien lähettäminen, myös laskutus ja sopimukset. Kaikki tapahtuman liikevaihto kulki Kiivision tilin kautta ja laskutuksen hoitivat Anni Ketola ja Pauliina Suojärvi, jotka tekivät laskut ja

17 sopimukset valmiiksi, jonka jälkeen sponsorihankintatiimistä kukin lähetti sopimukset ja laskut edelleen yrityksille. 17 Sponsorihankinnan puolesta työ vaati pitkäjänteisyyttä, sillä välillä onnistumisia tuli ja välillä taas pitkään aikaan ei tapahtunut mitään, vaikka puheluja soitettiin viikoittain. Koska tiimi oli hajanainen ja välillä motivaatiota hankala löytää, tiimiä auttoivat välitavoitteet jotka sovittiin yhteisesti. Alun perin tarkoituksena oli hankkia kaikki sponsorit syksyn 2014 aikana, mutta pian huomattiin, että työtä on pakko jatkaa keväällä jotta tarvittava rahasumma saataisiin kasaan. Loppusyksystä sovimme esimerkiksi, että kukin hankkii kahden tuhannen euron edestä sponsorirahaa, mutta tavoite muuttui ajan myötä. Kaiken kaikkiaan tiimi onnistui sponsorihankinnassa hyvin ja saimme kasaan tavoitellut kahdeksan tuhatta euroa. Myimme yrityksille 500 euroa maksavaa ja 250 euroa maksavaa sponsoripakettia, joita tarjosimme erikokoisille yrityksille. Pienempää sponsoripakettia saimme myytyä 12 kappaletta ja suurempaa yhdeksän kappaletta. Keväällä vain muutama viikko ennen tapahtumaa täytimme hakemuksen ja saimme apurahan kehitysvammaistyötä tukevalta Tukilinjalta, joka lahjoitti uupuvat euroa.

18 18 9 MARKKINOINTI & TIEDOTUS Markkinoinnilla haluttiin tavoittaa pääkohderyhmä eli kehitysvammaiset, sekä tehdä tapahtumaa ja taustalla olevaa aatetta mahdollisimman monille tunnetuksi. Lisäksi markkinoinnilla tavoiteltiin mahdollisimman suurta osallistujamäärää sekä lipputuloja. Koska yhtenä tapahtuman tavoitteena oli ennakkoluulojen vähentäminen, jaoimme markkinointitiimin kahteen osaan. Toinen tiimi viesti kehitysvammaisille ja toinen yritti tavoittaa mahdollisimman paljon muuta yleisöä, kuten opiskelijoita. Kohderyhmä markkinoinnista vastasivat Elina Vettenranta ja Hanna-Kaisa Vasama ja kohderyhmän ulkopuolisesta markkinoinnista Leena Korteniemi ja Jenni Korhonen. 9.1 Nettisivut ja sosiaalinen media Pilkkeen nettisivut uudistettiin syksyllä. Vuoden 2015 Pilkkeen teemaksi valittiin artistien myötä reggae ja tämä pyrittiin saamaan esille myös nettisivuille. Nettisivuista haluttiin myös hieman valoisammat edellisvuoteen verrattuna. Kiivision Mika Suikkanen suunnitteli Pilkkeelle uuden reggaehenkisen logon ja vastasi Nosteen Laura Perttulan avulla nettisivujen uudistuksesta. Sosiaalisen median kanavana käytettiin Facebook -sivuja, jotka aiempi Pilke tiimi oli luonut valmiiksi. Facebook -sivuja haluttiin päivittää aiempaa enemmän, sekä kerätä lisää tykkääjiä ja tätä myöten saada levitettyä tietoisuutta tapahtumasta. Lopulta tykkääjämäärä oli reippaasti yli kaksinkertaistunut alkuun nähden. Facebookissa jaettiin keväällä muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin videotervehdys, josta tykättiin kovasti. Video oli kiinnostava ja levisi hyvin mediassa. Tällaista materiaalia olisi voinut olla enemmänkin. Facebook ei kohderyhmän kannalta ollut oleellinen, mutta yleisen tietouden levittämisen kannalta hyvä vaihtoehto. Loppuvaiheessa Pilkkeelle otettiin käyttöön myös Instgram -tili, jota käytettiin hyvin vähän. Instagram tilin tarkoituksena oli tavoittaa avainhenkilöitä esimerkiksi #Kohtaamut kampanjasta ja sopivista järjestöistä, mutta myöhäisen heräämisen vuoksi potentiaali jäi hyödyntämättä. Tapahtumapäivänä Facebook näkyvyys nousi yli näyttöön, kun Jounin Kauppa jakoi Pilkkeen Facebook -sivut omilla sivuillaan. Jounin Kaupalla seuraajia on yli 250

19 Kannattaa siis hyödyntää myös niitä tahoja, joilla on jo itsellään paljon seuraajia sosiaalisen median markkinoinnissa. Facebookissa hyödynnettiin kaikkien yhteistyökumppaneiden omia Facebook sivuja. Pilke teki päivityksiä sponsoreista ja artisteista ja päinvastoin. 9.2 Medianäkyvyys Markkinointiin ja etenkin medianäkyvyyden saamiseksi saatiin vinkkejä Joonas Inhalta, joka on aikaisemmin ollut vuonna 2013 mukana järjestämässä Pilke konserttia. Medianäkyvyyden saaminen tapahtumalle osoittautui todella aikaa vieväksi ja raskaimmaksi osioksi markkinointitiimin töistä. Mediatiedotteen kirjoittamiseen ja mediakontaktien keräämiseen meni paljon aikaa. Lisäksi itse kontaktointivaihe, sähköpostien lähettäminen, sekä perään soittelu vei aikaa ja voimia. Mediatiedotteita kirjoitettiin yhteensä neljä erilaista, joissa kaikissa oli hieman erilainen lähestymistapa ja pääsanoma. Mediatiedotteen tulee olla huomiota herättävä ja siitä tulee käydä ilmi, miksi kyseinen tapahtuma on ajankohtainen. Markkinointitiimi oli mediatiedotteen kanssa hyvissä ajoin jo huhtikuun alussa liikkeellä, ja palautetta tuli erityisesti lehdistöltä, että lehdistö reagoi nopealla tahdilla ja mediatiedotteet tulee lähettää vasta juuri tapahtuman kynnyksellä. Pilke näkyi lopulta kiitollisesti mediassa. Markkinointitiimiläisen Jenni Korhosen haastattelu esitettiin radiokanava SUNilla ja FUNilla. Tamperelainen teki aukeaman kokoisen jutun tapahtumasta ja Aamulehden Meno minissä oli laaja haastattelu Aurorasta sekä maininta Pilkkeestä. Tampereen Seudun Vetovoima ja LE COOL nettijulkaisut julkaisivat tekstit tapahtumasta. Pilkettä mainostettiin myös internetin menoinfoissa, sekä TAMKin, TTY:n ja TAY:n viestintäkanavissa. Pilke näkyi myös hyvin Proakatemian Facebook -sivuilla, sekä myös Proakatemian blogissa.

20 Julisteet ja flyerit Julisteiden sekä flyereiden ulkoasua ja taittoa ruvettiin miettimään tammikuun puolen välin paikkeilla. Lähtökohta oli tehdä julisteesta sekä flyeristä kaupallisesti houkutteleva ja samalla houkutella kohderyhmän ulkopuolisia kävijöitä paikalle. Auroralta löytyi erittäin hyviä promokuvia, joista oli mukava lähteä valitsemaan teemaan sopivaa kuvaa. Raappanalta löytyi vain yksi käytettävä promokuva, joka toi lisähaastetta julisteen kasaamiseen, sillä Auroran kuva oli värimaailmaltaan täysin erilainen. Pienen Photoshop viilauksen jälkeen artistien kuvat löysivät paikkansa julisteesta ja kokonaisuus alkoi hahmottua. Viime vuosista poiketen jätimme goes sanan pois ja tapahtuman nimi lyheni, jotta luettavuus paranisi. Julisteesta puuttui K18 maininta. Se ei tuottanut ongelmia, mutta vastaisuuden varalle se olisi syytä julisteessa näkyä. Julisteissa ja flyereissa ei ollut myöskään mainintaa hyväntekeväisyyskonsertista, mikä olisi hyvä näkyä varsinkin julisteessa. Flyeri on kokonsa puolesta niin pieni (käytimme A6-kokoa), että flyeriin on syytä jättää vain kaikkein tärkein info, mikä se ikinä onkaan. Saimme tehtyä diilin painomateriaaleista Kopio Niinin kanssa, joka lähti tapahtuman yhteistyökumppaniksi. Mietimme ensiksi julisteen kooksi A2, mutta Kopio Niinin kanssa sovimme A3-kokoisista julisteista. A3 oli täysin riittävä koko. Flyeri sovittiin A6 kokoiseksi, joka oli erittäin hyvä koko flyeriksi, vaikka alkuun tuntui kovin pieneltä. Juliste saatiin kasaan n.3kk ennen tapahtumaa, mikä hankaloitti sponsorisopimuksen loppukiriä, sillä sponsoripaketit piti laittaa uusiksi, koska julisteet lähtivät jo painoon. Riittävä ajankohta julisteille ja flyereille on n.2kk kuukautta. Sponsorisopimukset ovat Pilke-tapahtuman juuret. Ilman yhteistyökumppaneita tapahtumaa ei voida järjestää. Juliste on oiva tapa tarjota yritykselle näkyvyyttä tapahtumassa. 9.4 Roll-Up markkinointivälineenä Saimme sovittua Tamperelaisen kanssa sponsorisopimuksen. Tamperelaisen logo pääsi roll-uppiin sekä vastavuoroisesti saimme näkyvyyttä Tamperelaisessa. Roll-upin saimme sopurahalla myös Kopio-Niinistä. Roll-up matkasi meidän mukana monessa paikassa, kuten ACCAC-messuilla huhtikuussa. Roll-up markkinointivälineenä on hintaansa nähden lyömätön. Roll-upilla saada ihminen aktivoitua hyvin, kunhan roll-up on tehty hyvin. Pilkkeen roll-upin suunnittelun lähtökohta oli nostaa artistit valokeilaan, artistien

21 21 nimet, päivämäärä ja paikka korostettuna ja huomion keskipisteenä. Roll-uppiin ei tullut kuin Kopio Niinin ja Tamperalaisen logot. Hyvä roll-up on yksinkertainen ja siitä löytyy vähän yksityiskohtia, mutta tärkeimmät tiedot helposti löydettävissä. Roll-upin on pysäytettävä ja herättävä kiinnostus. Pilkkeen Roll-up toimi hyvin sillä artistien kuvat olivat erinomaiset ja roll-upissa tarpeeksi isolla herättämässä huomiota. 9.5 Pilke tienvarsilla Medialiiga lähti yhteistyökumppaniksi ja tarjosi meille mahdollisuuden näkyä tienvarsilla. Pilke tapahtuma näkyi tienvarsilla 1,5 viikon ajan ennen tapahtumaa: Hervannan valtaväylällä, Lempääläntiellä, Lielahdessa. Pilkkeen tienvarsimainoksella pyrittiin houkuttelemaan kohderyhmän ulkopuolisia hyvän musiikin ystäviä. Tienvarsimainoksen lähtökohta oli riisua kaikki ylimääräinen pois. Hyvä tienvarsimainos pystyy kertomaan ydin asian sekunneissa. Ohi ajavilla autoilijoilla ei ole aikaa jäädä seuraamaan mainoksia. Mainokseen jätettiin vain artistien kuvat ja nimet, Pilke Stay Up Late otsikko, aika ja paikka, liput tiketistä ja ovet auki Pienin kirjaimin saatiin vielä wwwosoite mahtumaan. Mainosta oli hauska tehdä sillä aineisto koko oli vain ja ainoastaan 384 x 192 pixeliä, mikä on 4 kertaa pienempi kuin Pilkkeen A6 flyeri. Vaikka kaikki ylimääräinen karsittiin, oli mainoksessa silti liikaa informaatiota. Tienvarsimainonnan pitää olla erittäin huomiota herättävää. Kaikki ylimääräinen pitää karsia ja jätettävä vain olennainen. 9.6 Pakkahuoneen Screenit ja näytöt Pakkahuoneelta löytyi kaksi isoa 4:3 kuvasuhteen screeniä sekä muutama Led/Lcd paneeli 16:9 kuvasuhteella. Teimme diaesityksen screeneihin ja näyttöihin, joka pyöri koko tapahtuman ajan. Diaesityksessä oli yhteistyökumppanit ja aikataulu. Diaesitys tehtiin powerpointtina, joka toimi erinomaisesti. Powerpoint oli 4:3 kuvasuhteella, joten se hieman vääristi Led/lcd paneeleissa, mutta ei liian huomionarvoisesti. Screenit ja näytöt olivat kirkkaita ja kun diaesitys oli tehty valkoiselle taustalle, logot ainakin näkyivät koko juhlakansalle. Powerpointtia pyöritettiin omalla tietokoneella. Saimme myös kunnian näyttää Pertti Kurikan Nimipäivien -videotervehdyksen screeneiltä.

Pilke Stay Up Late 2015

Pilke Stay Up Late 2015 Pilke Stay Up Late 2015 Tapahtumajärjestäminen Anni Ketola Maarit Tähkänen Pauliina Suojärvi Soluessee Toukokuu 2015 Liiketalous Proakatemia 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 TAPAHTUMA... 4 2.1 Stay Up Late

Lisätiedot

Kyselyn kohderyhmänä olivat perjantai-illan vieraat sekä lauantain näytteilleasettajina toimineet yritykset.

Kyselyn kohderyhmänä olivat perjantai-illan vieraat sekä lauantain näytteilleasettajina toimineet yritykset. 13.11.2014 Mielipidekysely Nurmijärvi NYT tapahtumasta 24-25.10.2014 Tapahtuman järjestivät Keuda, yrittäjäjärjestöt sekä Nurmijärven kunta Mielipidekyselyn ajankohta oli 31.10 9.11.2014 Kyselyn kohderyhmänä

Lisätiedot

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012

Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Kyselyn yhteenveto Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja 20.3.2012 Yritys-Suomi brändin lanseeraus kampanja Tammikuussa 2012 toteutettiin valtakunnallinen Yritys- Suomi lanseerauskampanja. Mikkelin

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC 2 5. 1 0. 2 0 1 6 Tiina Salonen Ohjelmapäällikkö, Kotkan kaupunki kulttuurituottaja (YAMK) MIKÄ ON TAPAHTUMA? = Tapahtumien avulla ihmiset kootaan yhteen jotain tarkoitusta varten

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA

NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA NENÄPÄIVÄ OSANA OPINTOJAKSOA Tapahtuman toteuttaminen 1-3 OP/kurssi. Vaihtoehtoja toteutukseen: - ota osaa paikalliseen Ylen ja Nenäpäivä-säätiön järjestöjen tekemään Nenäpäivä-tapahtumaan - luo kokonaan

Lisätiedot

Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti. Projektipäällikkö Matti Koivisto

Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti. Projektipäällikkö Matti Koivisto Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston nuorisotakuu-projekti Projektipäällikkö Matti Koivisto Taustaa Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjanmaan TE-toimiston yhteisprojekti Toiminta alue sama

Lisätiedot

Tapahtumanjärjestäjälle

Tapahtumanjärjestäjälle Tapahtumanjärjestäjälle Näin pääset alkuun Näin pääset alkuun Työ kannattaa aloittaa hyvissä ajoin työryhmän kokoamisella oman yhteisösi tai järjestösi edustajista. Tapahtuman toteuttamisessa kannattaa

Lisätiedot

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA?

MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? (Päivitetty 10.8.2015) MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! MITEN SELVIÄT DIGIAJASSA? KEHITY JA OTA HYÖTY IRTI! Digitaalisuus tuo mahdollisuuksia, joita emme ole ennen nähneet tai edes kuvitelleet.

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Valmistelut avajaisia varten

Valmistelut avajaisia varten POISTARIPAJA -hanke 10.6.2014 Oona Salo Texvex Forssan avajaiset 3.6.2014 juhlistettiin Forssan Texvexin virallisia avajaisia iloisissa tunnelmissa. Päivään sopi niin lasten askartelua, tekstiilin lajittelua

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry

Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013. Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen. Mäntsälän Voimistelijat ry. Mäntsälän Voimistelijat ry Voimisteluliiton seuraseminaari Järvenpää 23.3.2013 Yhdessä järjestämme näyttävän näytöksen Mäntsälän Voimistelijat Perustettu 1983 Jäseniä noin 750, joista valtaosa alle 19-vuotiaita Ohjaajia ja valmentajia

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0

LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Loppuraportti LITA/TIKO/PAPERIKONEKILTA 1 (14) 18.5.2009 LOPPURAPORTTI Paperikonekilta Versio 1.0 Tekijät: Jaakko Karhunen Jani Hyvönen TIKO, IT-Dynamo 5.kerros Osoite: Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Lisätiedot

Tutkimus etäkuntoutuksesta

Tutkimus etäkuntoutuksesta Tutkimus etäkuntoutuksesta Pihla Vilén Raportti Toukokuu Sosiaali- ja terveysala Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) 1 Sisältö Johdanto... 2 1 Pohdintaa ennen kyselyä... 3 2 Tulokset... 3 2.1 Kuntoutujien kommentteja...

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Tapahtuman järjestivät Keuda, yrittäjäjärjestöt sekä Nurmijärven kunta. Kyselyn kohderyhmänä olivat näytteilleasettajina toimineet yritykset 44 kpl

Tapahtuman järjestivät Keuda, yrittäjäjärjestöt sekä Nurmijärven kunta. Kyselyn kohderyhmänä olivat näytteilleasettajina toimineet yritykset 44 kpl Nurmijärvi NYT yritysten ja Keudan tapahtumalauantai 26.10.2013 Tapahtuman järjestivät Keuda, yrittäjäjärjestöt sekä Nurmijärven kunta Mielipidekyselyn ajankohta 31.10 10.11.2013 Kyselyn kohderyhmänä olivat

Lisätiedot

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma. Viestintä Ohjausryhmän tiedottaja Tarja Nordman toimii viestinnän suunnittelun koordinaattorina toimii Savuton sairaala viestintätiimin puheenjohtajana tuottaa

Lisätiedot

Verkkoviestintäsuunnitelma

Verkkoviestintäsuunnitelma Mikko Hernesmaa & Tuomas Lahtomäki L801SNA Verkkoviestintäsuunnitelma Raportti Liiketalous Huhtikuu 2012 SISÄLTÖ 1 ENERGY GYM... 1 2 ASIAKASKOHDERYHMÄT... 1 3 SUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE... 2 4 VÄLINEET,

Lisätiedot

MEIDÄN MERIKARVIA. -kehittämispeli, syksy 2016

MEIDÄN MERIKARVIA. -kehittämispeli, syksy 2016 MEIDÄN MERIKARVIA -kehittämispeli, syksy 2016 Sosiaalinen media vaikuttaa meihin kaikkiin ja haastaa sukupolvien eri tavat viestiä! Meidän Merikarvia areena Osallistimme kuntalaisia ja muita sidosryhmiä

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa Osallistumisen motiivit... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Kotkassa vierailu motiivit... 7 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 8 Osallistumisen motiivit... 9 Tiedonsaanti... 10 Ohjelma... 11 Palvelut ja

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA 2017 Turun Cheerleadingseura Smash ry SISÄLLYS 1 VIESTINNÄN TAVOITTEET JA KOHDERYHMÄT... 3 2 VIESTINNÄN VÄLINEET JA TYÖKALUT... 4 2.1 Sähköposti... 4 2.2 Seuran Facebook-ryhmä... 4

Lisätiedot

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus

Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Ammattijärjestäjä Aulasvuori Www-projektin kuvaus Minne Seppälä Avat 2014 Dokumentaatio 1 PROJEKTIN KUVAUS... 3 1.1 Projektin aloitus... 3 1.2 Aikataulu... 4 1.3 Kustannusarvio... 4 2 ULKOASU... 5 2.1

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

Liikkujan viikko 2014

Liikkujan viikko 2014 Liikkujan viikko 2014 Omilla poluilla ja radioaalloilla 19.5.2014 Sirpa Mustonen ja Kaisa Kauhanen 1 Euroopan yhteinen Liikkujan viikko Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16. 22.9. Viikon

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016

Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016 Finlandia-talo 11.2.2016 m/s Baltic Queen 11.-12.2.2016 Tarjoamme sinulle arvokkaimmat kontaktit LOGY Conference on johtava logistiikka- ja hankinta-alan kohtaamispaikka Pohjois-Euroopassa. Kontaktifoorumi

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

MINNO Metropolia Loppukatselmus. POLLE Lapinlahden Lähde

MINNO Metropolia Loppukatselmus. POLLE Lapinlahden Lähde MINNO Metropolia 2014 - Loppukatselmus POLLE Lapinlahden Lähde 7.11.2014 POLLE Jenni Leskinen (jenni.leskinen@metropolia.fi), projektipäällikkö Elina Ojala (elina.ojala@metropolia.fi), sihteeri Eetu Pirinen

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO TOIMINTAKERTOMUS 2016 TURUN OPPISOPIMUSTOIMISTO UNELMISTA INNOSTUMISTA, BLOGGAAJIA JA UUSIA YRITYKSIÄ Vuosi 2016 alkoi varsin vilkkaasti oppisopimuskoulutuksen osalta uusia oppisopimuksia aloitettiin ensimmäisen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT

MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT MÄNTSÄLÄN JÄRJESTÖTREFFIT Yhdistysten viestintä 07.09.2017 @yverkosto #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöjärjestö Edistää yhdistysten välistä

Lisätiedot

Liikkeelle! - kuntokampanja

Liikkeelle! - kuntokampanja Liikkeelle! - kuntokampanja Syyskuun mittainen Kohderyhmänä koko perhe Starttitapahtuma 1.9. joka piirissä piirin ja seurojen yhteistyössä Halisko- perheliikuntapäivä Osallistujapassi (yksi leima oikeuttaa

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Kenelle, mitä, missä? Kenelle? Kenelle suuntaatte viestinne? Mitä? Määritelkää kolme tärkeintä asiaa, jotka haluatte

Lisätiedot

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Kulttuuria kaikille -palvelu 4.1.2017 2 / 6 Johdanto Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria

Lisätiedot

Erityinen Kevätpäivä Imatralla

Erityinen Kevätpäivä Imatralla Erityinen Kevätpäivä Imatralla 25.4.2015 Alkutilanne Saimme tiedon rahallisen tuen hakumahdollisuudesta Sovimme Joutsenon yhdistyksen kanssa yhteistyöstä Lappeenrannan yhdistys kysyi yhteistyön mahdollisuudesta,

Lisätiedot

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015

Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Kansainvälinen rekrytointi yritysesimerkki Kokkeja Filippiineiltä MAMU-Ennakointikamari 23.4.2015 Satu Vennala Henkilöstöresurssipäällikkö Ravintolatoimiala HOK-Elanto Liiketoiminta Oy Kokkeja Filippiineiltä,

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free Konferenssin järjestämisopas Kuva: Ms free Tavoitteiden ja sisällön suunnittelu Mikä on konferenssin tavoite? Entä kohderyhmä? Onko aiempaa kokemusta konferenssin suunnittelusta? Jos konferenssi on järjestetty

Lisätiedot

Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma. Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10.

Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma. Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10. Kampanjan 2014 viestintäsuunnitelma Katri Kalliomäki Hätäkeskus ja Pia Puustelli 112-hanke (Yksi elämä) Päivitetty 10.10. 11.2.2014 Tapahtumajärjestäjien ohjaus AS-loppukilpailu Kansalaistarinat Infografiikka,

Lisätiedot

EKOTALO YHTEISTYÖ. Näkyvyy2ä yhteistyökumppaneille

EKOTALO YHTEISTYÖ. Näkyvyy2ä yhteistyökumppaneille EKOTALO YHTEISTYÖ Näkyvyy2ä yhteistyökumppaneille Ekotalo projekc näkyvyys Ekotalo projek, hakee menetelmiä ja ratkaisuja, joilla tulevaisuudessa rakennetaan ja eletään ekologisemmin ProjekClle haetaan

Lisätiedot

Tapahtumien järjestäminen. Yhdistyskoulutus Siiri Kihlström Tuottaja ja kulttuuriasiantuntija

Tapahtumien järjestäminen. Yhdistyskoulutus Siiri Kihlström Tuottaja ja kulttuuriasiantuntija Tapahtumien järjestäminen Yhdistyskoulutus 2.12.2015 Siiri Kihlström Tuottaja ja kulttuuriasiantuntija TÄMÄN SETIN SISÄLTÖ Miksi tehdään tapahtumia? Tapahtuma=projekti Projektin osa-alueet Projektin elinkaari

Lisätiedot

Facebook-sivu tehokäyttöön

Facebook-sivu tehokäyttöön Facebook-sivu tehokäyttöön Osa 3 Facebook-sivun maksulliset viestintäkeinot 2013-3-15 1 Mitä opit tänään Miksi käyttää maksullisia keinoja näkyvyyden hankkimiseksi Miten tehostat sivujulkaisun näkyvyyttä

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Mosa herää Järjestelyohje MOSA HERÄÄ. Tapanilan kyläjuhla. Alkaen 22.4.1979 - ohje päivitetty 14.3.2013

Mosa herää Järjestelyohje MOSA HERÄÄ. Tapanilan kyläjuhla. Alkaen 22.4.1979 - ohje päivitetty 14.3.2013 MOSA HERÄÄ Tapanilan kyläjuhla Alkaen 22.4.1979 - ohje päivitetty 14.3.2013 Tapanila-Seura ry. http://www.tapanila.fi Sivu 1 1 MOSA HERÄÄ... 3 1.1 TILAISUUDEN JÄRJESTÄJÄ... 3 1.2 TORITILAISUUDEN OSALLISTUJAT...

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Löytyikö Salosta työpaikkoja? Tuloksia Yrityssalon työnetsinnästä. Juha Metsänoja, Elina Ilmanen

Löytyikö Salosta työpaikkoja? Tuloksia Yrityssalon työnetsinnästä. Juha Metsänoja, Elina Ilmanen Löytyikö Salosta työpaikkoja? Tuloksia Yrityssalon työnetsinnästä Juha Metsänoja, Elina Ilmanen Palvelun kohderyhmäyrityksiin kuuluivat Yritysharavan yhteydessä rekrytointitarpeista raportoineet yritykset

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014

Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014 Viestintävastaavien koulutus 1.2.2014 Ainejärjestöjen tiedotus ja viestintä Ainejärjestö yhdistää opiskelijoita ja välittää tietoa eri suuntiin. Sen kautta opiskelijat saavat tärkeää tietoa ja ainejärjestö

Lisätiedot

SeAMK / Frami: E kirjasto

SeAMK / Frami: E kirjasto E aineistopäivä 1.10.2014 Työpaja 2. E aineistojen markkinointi ideointia Työpajatyöskentelyn purku: Anna Laakkonen Työpajaan osallistui 19 henkilöä, jotka jaettiin neljään pienempään ryhmään. Ennen E

Lisätiedot

BtoB-markkinoinnin tutkimus

BtoB-markkinoinnin tutkimus BtoB-markkinoinnin tutkimus Tiivistelmä tutkimustuloksista Anna-Mari West 19.6.2008 Tutkimuksen tavoitteet ja toteutus Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää markkinointipäättäjien

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 14.4.2016 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Viestintämme vaikuttaa suoraan siihen miten toimintamme nähdään, miten se kiinnostaa, herättää halun tulla mukaan!

Lisätiedot

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava

Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Maaseutumatkailuyritysten ja - tuotteiden valtakunnallinen myynti- ja markkinointikanava Sivusto avattiin 11.4. Monipuolinen ja laaja yritysnäkyvyys Sivusto avattiin 11.4. Varaamo eri tuoteryhmille; esim.

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO NÄYTTEILLEASETTAJAINFO ESIMIES&HENKILÖSTÖ, MEETINGS&EVENTS, EMPACK JA SISÄLOGISTIIKKA 2015 Anne Peuraniemi, Annika Puotsaari 11/08/2015 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja

Lisätiedot

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen

Viestintä on mahdollisuus. Auvo Mäkinen Viestintä on mahdollisuus Auvo Mäkinen Sisäinen viestintä, visio Jäsenistö tietää toimintamme tavoitteet Jäsenistö saa aktiivisesti tietoa yhteisistä hankkeista Jäsenistö pystyy vaikuttamaan asioihin Syntyy

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Esteetöntä festivaalielämää

Esteetöntä festivaalielämää Teksti ja kuvat: Outi Salonlahti 8.10.2013 sivu 2 / 5 Useat rock-festivaalit ovat pyrkineet toiminnassaan siihen, että mahdollisimman monet voisivat nauttia tapahtuman tarjonnasta. Esimerkkejä alkaa ilahduttavasti

Lisätiedot

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Järjestäjänä Savogrow Oy & kumppanit Tule mukaan kumppaniksi Suomen suurimpaan yritysten sparrausprosessiin! Kasvu Open haastaa start again -yritykset kasvuun

Lisätiedot

Esityksen sisältö. Ideasta hankkeeksi. Kulttuurihankkeen suunnittelu 22.9.2015. Novgorod 2013 Marianne Möller 23.9.2013. Hankeidea

Esityksen sisältö. Ideasta hankkeeksi. Kulttuurihankkeen suunnittelu 22.9.2015. Novgorod 2013 Marianne Möller 23.9.2013. Hankeidea Ideasta hankkeeksi Kulttuurihankkeen suunnittelu Novgorod 2013 Marianne Möller 23.9.2013 Hankeidea Esityksen sisältö Hankesuunnitelma budjetti yhteistyösopimus Hankkeen toteuttaminen tavoitteet ja välitavoitteet

Lisätiedot

MAAILMANKYLÄT toimintamalli

MAAILMANKYLÄT toimintamalli Tapahtuman nimi: Nettisivu: Tapahtuman tunnus: Tapahtuman koordinointi: Nettisivu: Maailmankylät Maailman matto, joka kiertää järjestettävissä kylissä KyläHyve ry. www.kylahyve.fi Lohijäarvi 2004, vieraita

Lisätiedot

Kuva: Tuula Palaste-Eerola

Kuva: Tuula Palaste-Eerola Kuva: Tuula Palaste-Eerola Näkyvyyttä alueen toimijoille! Uusimaa-viikko on Uudenmaan liiton koordinoima tapahtumaviikko, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi maakunnan hyväksi tehtyä työtä ja nostaa

Lisätiedot

HT Anniina Autero Tampereen yliopisto

HT Anniina Autero Tampereen yliopisto 21.1.2014 HT Anniina Autero Tampereen yliopisto anniina.autero@uta.fi Viranomaisten yhteistoimintaharjoituksia koskevassa arvioinnissa tarkasteltiin virtuaaliteknologioita hyödyntävän InstaSkills palvelukonseptin

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki YLEISÖTILAISUUDET JA YLEISET KOKOUKSET - Kokoontumislaki KOKOONTUMISLAKI Lain tarkoituksena perustuslaissa säädetyn kokoontumisvapauden turvaaminen Lakia sovelletaan sekä yleisötilaisuuksiin että yleisiin

Lisätiedot

TKI-päivät 2012. Palautekysely

TKI-päivät 2012. Palautekysely TKI-päivät 2012 Palautekysely Kyselyn toteuttaminen Kysely toteutettiin ajalla 22.2. 2.3.2012 Kysely lähetettiin sähköpostitse 244 seminaariosallistujalle Vastauksia saatiin 95 kpl Vastausprosentti 39

Lisätiedot

Uuden palvelun globaali lanseeraus LinkedIn-markkinoinnin avulla CASE Naava

Uuden palvelun globaali lanseeraus LinkedIn-markkinoinnin avulla CASE Naava Uuden palvelun globaali lanseeraus LinkedIn-markkinoinnin avulla CASE Naava Toimiala: Terveysteknologia Yritys: Naava Meidän tulee tavoittaa B2B-päättäjät Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa tehokkaasti

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään. Sykettä-hanke Jenni Tiainen

Vinkkejä hankeviestintään. Sykettä-hanke Jenni Tiainen Vinkkejä hankeviestintään Sykettä-hanke Jenni Tiainen Sivu 1 8.3.2016 Tiedottaminen Hankerahoituksen pelisääntöihin kuuluu, että hankkeista tiedotetaan avoimesti. Hankkeet ovat julkisia sen jälkeen, kun

Lisätiedot

Pakka-toimintamallin mahdollisuudet ehkäisevässä päihdetyössä Jyväskylän seudulla

Pakka-toimintamallin mahdollisuudet ehkäisevässä päihdetyössä Jyväskylän seudulla Pakka-toimintamallin mahdollisuudet ehkäisevässä päihdetyössä Jyväskylän seudulla Ehkäisevän päihdetyön, terveyden edistämisen ja väkivallan kuntayhdyshenkilöiden verkostopäivä 13.10.2016 Jyväskylä Irmeli

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA 3. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän tavoite Osallistuja ymmärtää sosiaalisen median

Lisätiedot

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka 1.12.2015 2 Rakennerahastoviestintä Perusteet: miksi? Kohderyhmät: kenelle? Aiheet: mistä? Kanavat: miten? Tehostaminen: mistä apua? 3 Rakennerahastoviestinnän

Lisätiedot

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia

Erotu joukosta. Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia. Arja Vartia Erotu joukosta Miksi seurojen on oltava aktiivisia tiedottajia Arja Vartia Toimitusten resurssit Urheilutoimituksissa on yleensä viikonloppuisin vain muutama toimittaja Medioiden kustannuspaineet ovat

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

Kokkeja Kaukoidästä HOK-Elannon maukas filippiiniläisresepti. UUDISTA JA UUDISTU 29.9.2011 Satu Koivusaari

Kokkeja Kaukoidästä HOK-Elannon maukas filippiiniläisresepti. UUDISTA JA UUDISTU 29.9.2011 Satu Koivusaari Kokkeja Kaukoidästä HOK-Elannon maukas filippiiniläisresepti UUDISTA JA UUDISTU 29.9.2011 Satu Koivusaari HOK-Elanto lyhyesti Suomen suurin alueosuuskauppa, osa S-ryhmää Toimialueena pääkaupunkiseutu ja

Lisätiedot

Yrittäjyysluokan toimintaa , 8 luokka

Yrittäjyysluokan toimintaa , 8 luokka Yrittäjyysluokan toimintaa 2013 2014, 8 luokka Yrittäjyysluokan opetussuunnitelmassa painottui 8 luokalla oma valinnaisaine Yrittäjyys ja työelämä. Valinnaisaineessa kaikilla oppilailla oli oma kummiyritys,

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Olipa yhdistyksen asia, kohderyhmä tai kanava mikä tahansa, viestinnässä keskeistä on yhdenmukaisuus: - yhtenäisyys

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalisen median käyttö autokaupassa Autoalan Keskusliitto ry 3/1 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalinen media suomessa Kaikista suomalaisista yli % on rekisteröitynyt

Lisätiedot

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014. Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä- ja tiedotuskoulutus 2014 Taimo Halme Viestintävastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Viestintä on valtaa Ainejärjestö on antanut tiedottajalleen mandaatin kontrolloida tiedon liikkumista

Lisätiedot

Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä

Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä Consultor Finland Oy Aluksi Suunnitelmien tekeminen on meille jokaiselle arkipäivää. Suunnitelmiin voi kuulua ostoksille menoa, illallista ja television

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

Vanhempainilta. suunnittelevalle opiskelijalle. opiskelevalla vanhemmalle ja vanhemmuutta. Tampereen yliopisto Kauppa ja hallintotieteiden tiedekunta

Vanhempainilta. suunnittelevalle opiskelijalle. opiskelevalla vanhemmalle ja vanhemmuutta. Tampereen yliopisto Kauppa ja hallintotieteiden tiedekunta Vanhempainilta opiskelevalla vanhemmalle ja vanhemmuutta suunnittelevalle opiskelijalle 2009 Tampereen yliopisto Kauppa ja hallintotieteiden tiedekunta Tässä raportissa käydään läpi Vanhempainilta tilaisuuden

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry. Hannakaisa Markkanen, tiedottaja

SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry. Hannakaisa Markkanen, tiedottaja SOSIAALINEN MEDIA, EduBerry Hannakaisa Markkanen, tiedottaja SOSIAALINEN MEDIA 2. OSIO Facebook ja Whatsapp fokuksessa Facebook-tehtävän purku ja harjoitteita Whatsapp-ryhmä EduBerry Miten Whatsapp-ryhmää

Lisätiedot

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko Volter Kilpi Kustavissa kirjallisuusviikko ja sen kehi5äminen Tapahtumatuotannon johtaminen Kustavin kirjallisuusyhdistys ry Voi5oa tavoi5elematon yleishyödyllinen yhteisö Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko

Lisätiedot

Alternative Party 2009 -budjetti Tulot 1 / 7

Alternative Party 2009 -budjetti Tulot 1 / 7 -budjetti Tulot 1 / 7 Budjetti / tulot Minimiskenaario suhteessa tavoitteeseen: -40 % # Selite Tavoite Minimi Yksikköhinta ALV-% Verollinen yksikköhinta Tavoite Minimi TULOT 97 198,00 61 268,40 100 Kävijäpalvelut

Lisätiedot

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN

Valttien palaute. Väliraportti AKSELI MAKKONEN Valttien palaute Väliraportti 26.11.2016 AKSELI MAKKONEN 146 vastausta 23.11.2016 mennessä Suurin osa opiskelijoita Millä alalla toimit tai opiskelet? Muu kasvatusala Hoitoala Muu, mikä? Liikunta ja vapaa-aika

Lisätiedot

Esitutkimus. Asiakastyöpajat

Esitutkimus. Asiakastyöpajat Suomen käsityön museo selvitti syksyllä 2013 nuorten aikuisten museoissa käymättömyyden syitä ja kehitti palvelumuotoilukoulutuksen avulla omaa toimintaansa vastaamaan paremmin heidän tarpeitaan. Lopputuloksena

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot