Point of view. Mobii tablet 722. Yleistä huomioitavaa käytössä. Vastuuvapautuslauseke. Pakkauksen sisältö.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Point of view. Mobii tablet 722. Yleistä huomioitavaa käytössä. Vastuuvapautuslauseke. Pakkauksen sisältö."

Transkriptio

1 Yleistä huomioitavaa käytössä. Vastuuvapautuslauseke. Pakkauksen sisältö. Point of view Mobii tablet tuotteen perustiedot. 1.1 Painikkeet ja liitännät. 1.2 Käynnistys ja sammutus. 2.0 Google android 4.2 esittely. 2.1 Työpöytä 2.2 Sovellus laatikko - oikea yläkulma 2.3 Google haku/äänihaku - vasen yläkulma 2.4 Navigointikuvakkeet - ruudun alaosa 2.5 Tilatietojen alue - ruudun oikea yläosa 3.0 Yleinen käyttö. 3.1 Akun tila/laitteen lataaminen. 3.2 Sovellusten asentaminen. 3.3 Hallinnointi/sovellusten poistaminen. 3.4 Tilin lisääminen. 4.0 Perusasetukset. 4.1 Kielen vaihtaminen. 4.2 Wi-Fi asetukset. 4.3 Tabletin kytkeminen tietokoneeseen G:n käyttöön ottaminen. 5.0 Usein kysyttyä.

2 Yleistä huomioitavaa käyttöä varten. Vastuuvapautuslauseke Pakkauksen sisältö Hyvä asiakas Tämä tuote on eritäin pitkälle kehittynyttä elektroniikkaa. Laitteen purku, muokkaaminen tai korjaaminen ilman tietämystä ja kunnollisia varotoimia voi johtaa vaaralisiin tilanteisiin, jotka mahdollisesti tuottavat sekä vahinkoja laitteelle että vakavia vammoja. Vältä laitteen käyttöä äärimmäisissä olosuhteissa, kuten korkeissa tai matalissa lämpötiloissa, kosteissa olosuhteissa, magneettikenttien läheisyydessä; vältä myöskin laitteen pitkäaikaista altistumista auringonvalolle. Käytä ainoastaan valmistajan sallimia varusteita välttääksesi laitteen vahingoittumisen ja mahdollisen takuun menetyksen. Hävitä laite ja sen lisävarusteet ympäristö säädösten mukaisesti. Käytä suojakuorta välttääksesi fyysisiä iskuja laitteelle. Lataa laite ennen käyttöä. Kuvankaappaukset ovat viittaus ainoastaan android käyttöjärjestelmään. Kuvat ovat saatettu ottaa eri resoluutiolla kuin laitteessa ja voivat poiketa laiteestasi. Valmistaja ei ota vastuuta tiedostojen menetyksestä jos laite vioittuu. Asiakkaalla on vastuu tehdä tärkeistä tiedostoista varmuuskopiointi. Ohjekirjan sisältöä voidaan muuttaa ilman tiedotusta. Valmistaja ei ole vastuussa asiakirjan sisällöstä. Point of View B.V ilmoittaa että tämä tabletti on kaikkien direktiivin 1999/5/EC vaatimusten mukainen. Lisätietoja asiasta tarjoaa Android tabletti Laturi manuaali USB kaapeli Kuulokkeet (vaihtoehtoinen) MicroSD kortti (vaihtoehtoinen) Kiitos kun olet ostanut Point of view tuotteen. Laitetakuu on 2 vuotta ja akkutakuu 6 kuukautta Täyden teknisen tuen ja takuuinformaation saamiseksi pyydämme rekisteröimään laitteen internet sivullamme osoitteessa: Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä palvelukeskukseemme sähköpostilla. support@pointofview.eu

3 1.0 tuotteen perustiedot 1.1 Painikkeet ja liitännät. 1.2 Käynnistys ja sammutus. Käynnistääksesi laitteen paina ja pidä virtakytkintä kunnes näyttö valaistuu. Sammuttaaksesi laitteen paina virtakytkintä kunnes ponnahdusikkuna avautuu:

4 2.0 Esittely 2.1 Työpöytä Päämielenkiinnon kohteet ovat täällä. Voit asettaa sovellusten pikakuvakkeita ja pienoisohjelmia. Tabletillasi saattaa olla valmiiksi asetettuja pikakuvakkeita tai pienoisohjelmia. Vaihtaaksesi työpöydän tausakuvan paina HOME kuvaketta palataksesi työpöydälle. Paina tyhjää kohtaa työpöydälläsi kunnes ponnahdusikkuna avautuu Valitse taustakuva valitse kohde josta haluat taustakuvan. Valitse kohteesta sopiva kuva ja paina aseta taustakuva. Avaa sovellusvalikko ja paina sovellusta kunnes sovellusvalikko häviää ja työpöytä tulee esiin siirrä sormellasi sovellusta paikkaa jossa sen haluat olevan ja päästä irti sovelluksesta. Sovellusten pikakuvakkeiden poistaminen työpöydältä paina sovellusta kunnes ruudukko ilmestyy siirrä sovellus joko uuteen paikkaan tai poistaaksesi X päälle. Päästämällä irti vahvistat tapahtuman. 2.2 Sovelluslaatikosto. Paina sovellusvalikon kuvaketta avataksesi sovellusvalikon. Täältä pääset käsiksi kahteen välilehteen Sovellukset ja Widgetit. Sovellukset välilehdestä näet kaikki sovellukset jotka ovat käytettävissä laitteellasi. Widgetit välilehdestä saat vaihtoehtoisesti valittavat pienoisohjelmat työpöydällesi. Pienoisohjelman tai pikakuvakkeen asettaminen työpöydälle: Paina ja pidä haluamaasi kuvaketta kunnes sovellusvalikko häviää ja työpöytä tulee esiin. Siirrä sovellus sormella vetämällä sopivaan kohtaa päästä irti asettaaksesi pikakuvakkeen tai pienoisohjelma Usein sovelluksissa on erillinen valikko.

5 Painamalla tätä kuvaketta aukeaa erillinen valikko jossa on asetuksia ja tietoja jotka ovat normaalisti piilotettuja. 2.3 Google haku/puhehaku. Painettuasi Google Search /mikrofonin kuvaketta voit kirjoittaa tai puhua hakusanat. Hakusovellus hakee automaattisesti ja näyttää haku tulokset Google search sovelluksessa. Muista että haun käyttäminen vaatii internet yhteyden (Wi-Fi/3G). 2.4 Navigointikuvake. Ruudun alareunassa on kolme painiketta Paluu, Koti ja Viimeaikaiset toiminnot Paluu ja Koti painikkeilla pääset työpöydälle, Viimeaikaset toiminnot painikkeella näet viimeksi käytettyjä sovelluksia. 4

6 2.5 Tilatiedot. Ylhäältä alas vedettävässä valikosta näkyy järjestelmän tietoja. Tämän valikon sisältöä voidaan muokata erikseen asenettavilla ohjelmilla. Tästä valikosta voit tarkastaa kellonajan, päivämäärän nykyisen yhteyden tason, akuntaso ja myös joitakin pikakuvakkeita asetetaan täällä, esim. Lentokonetila, Wi-Fi, näytön kirkkaus ja eräitä muita asetuksia voidaan asettaa täältä. Painamalla muualle kuin valikkoon sulkee valikon. 3.0 Yleinen käyttö. 3.1 Akun tila/laitteen lataaminen. Akun nykyinen tila näkyy oikeassa yläkulmassa. Akun kuvake muuttuu akun tilan mukaan. Kun laite kytketään laturiin, akun kuvakeen sisälle ilmestyy salama 3.2 Sovellusten asentaminen. Voit asentaa sovelluksia avaamalla Play kaupan, jonka löydät sovellusvalikosta. Huomioi että kaikki sovellukset eivät välttämättä toimi kunnolla laitteessasi, sillä jotkut sovellukset ovat tehty erityisesti pieninäyttöisille laitteille kuten puhelimille.

7 3.3 Järjestelmänhallinta/sovellusten poistaminen. Avaa asetukset valitse valikko näyttää yleisnäkymän asennetuista sovelluksista. Valitse sovellus josta haluat nähdä enemmän tietoa. Löydät täältä Pakota lopetus, poista, Tyhjennä tiedot ja Siirrä SD kortille kuvakkeet. Siirtämällä sovellukset SD kortille säästät sisäistä tallennustilaa. Tyhjennä tiedot toimintoa voidaan käyttää, kun kohtaat ongelmia jonkin tietyn soveluksen kanssa. Näiden tietojen tyhjentäminen tyhjentää myös kirjautumistiedot. Sovelluksia voidaan poistaa myös Play kaupasta.

8 3.4 Tilin lisääminen. Saadaksesi täyden hyödyn laitteestasi kirjaudu Google/Gmail tilillesi. Avaa Asetukset valikko ja valitse lisää tili kohdasta Tilit. Lisätäksesi Google tilin valitse ponnahdusikkunasta Google ja noudata ruudulla olevia ohjeita. Kun olet syöttänyt Google tilin käyttäjätiedot ja salasanan voit valita haluatko synkronoida sovellukset, salasanat ja asetukset sekä Wi-Fi salasanat. Voit myös lisätä POP3, IMAP tai Exchange sähköpostitilin valitsemalla Sähköposti ponnahdusvalinnasta. Valitsemalla Yritys yhdistää Microsoft Exchange linkin. Järjestelmäsi tai verkkosi pääkäyttäjä voi toimittaa sinulle palvelintiedot ja sisäänkirjautumistiedot. Noudata ruudulla esitettyjä askelia viedäksesi tilin linkityksen toiminnon päätökseen. 4.0 Perusasetukset. 4.1 Käyttökielen vaihto. Avaa asetukset valitse valikosta kohta Kieli ja syöttötapa. Valitse Kieli valikosta käytettävä kieli. Täältä voi myös muokata näppäimiston asetuksia 4.2 Wi-Fi asetukset valitse Asetukset valinta avataksesi Android asetusten valikon. Valittessasi Wi-Fi käytettävissä olevat verkot näkyvät oikeassa ikkunassa. käytöönoton. Painike mahdolistaa Wi-Fin nopean Wi-Fi sisältöpaneelissa voit nähdä aikaisemmin käytetyt Wi-Fi verkot ja Wi-Fi verkot jotka ovat havaittu tabletin toimesta. Lisää verkko mahdolistaa manuaalisen verkon lisäämisen syottämällä SSID-verkon ja turvallisuuden menetelmän.

9 Olipa verkko manuaalisesti lisätty tai automaattisesti havaittu, sinun ehkä tarvitsee syöttää salasana tullaksesi hyväksytyksi verkkoon, ole hyvä ja ota yhteyttä järjestelmän pääkäyttäjään saadaksesi oikeat tiedot. 4.3 Tabletin kytkeminen tietokoneeseen. Yhdistäessä taulutietokonetta tietokoneeseen USB:n välityksellä, mitään ajureita ei vaadita taulutietokoneen sisäiseen muistiin tai paikalleen asetetulla MicroSD kortille pääsemiseksi. Muista kuitenkin vahvistaa USB-liitäntää : Napsauta ilmoitusaluetta järjestelmän tietopalkissa ruudun vasemmassa yläreunassa Valitse USB- tietokoneyhteys. Jos tietokoneesi kuitenkin kysyy laiteajureita, taulutietokoneesi saattaa olla Androidvirheenkorjaustilassa. Muuttaaksesi tämän, Mene Asetukset valikkoon ja avaa Kehittäjävaihtoehdot -kohta. Oikeanpuoleissa paneelissa voit poistaa merkinnät USBvirheenkorjaus G:n käyttöön ottaminen. Kytke laitteesi poispäältä ennen kun asetat SIM-kortin taulutietokeeseesi. Kytke laite nyt päälle ja odota että Android on kokonaan käynnistynyt. Avaa Asetukset valikko ja valitse Lisää Langaton verkko ja verkot ryhmässä. Täällä valitse Mobiiliverkot. Mobiiliverkot näytöllä, varmista että Modeemin virta ja Tiedonsiirto käytössä ovat merkittyjä. Yleensä Tiedonsiirto Käytössä -valinta on riittävä automaattiseen mobiiliverkon yhdistämiseen. Jos,tämä ei riitä, ole hyvä ja avaa valinta Verkko-operaattorit mobiiliverkot valikosta ja noudata ruudulla näkyviä ohjeita sekä mobiilitoimittajan Android-liitäntöjen ohjeita valitaksesi verkon. Kun olet muodostanut yhteyden, sinun pitäisi nähdä Mobiiliverkko-kuvake oikeassa alakulmassa. riippuen liittymätyypistäsi, tämä kuvake saattaa näyttää kirjaimet H (HSDPA), G (GPRS), E (Edge), R (roaming) tai 3G

10 5.0 Usein kysyttyä. 1) Onko taulutietokoneelleni saatavilla ohjelmisto päivitystä? Kaikki taulutietokoneen laiteohjelmat ovat listattuna sivustollamme: 2) Latasin [Sovelluksen nimi] Ja tämä ei toimi (oikein)? Android ohjelmisto kehitettiin alun perin matkapuhelimille. Osa Android käyttöjärjestelmälle tehdyistä sovelluksista ei toimi laitteilla joissa on suuri näyttö. Yritä päivittää ohjelmisto tai löytää yhteensopiva ohjelmisto. Ongelmia saattaa esiintyä myös ohjelmistoissa, jotka ovat kehitetty aikaisemmille Android-versioille. 3) Miten voin manuaalisesti asentaa APK-tiedoston? Oletuksena APK-tiedostojen asentaminen manuaalisesti ei ole mahdollista. Muuttaaksesi tätä oletus arvoa, salli asetus Tuntemattomat lähteen, joka löytyy asetusvalikosta kohdasta turvallisuus. 4) Akkuni kestää vain xx tuntia! Taulutietokoneen käyttöaika yhdellä latauskerralla riippuu hyvin paljon sen suorittamista tehtävistä. Wi-Fi, Bluetooth sekä muut langattomat teknologiat käyttävän paljon energiaa. Myöskin CPU-intensiiviset sovellukset Kuten pelit ja HD videoleikkeet saattavat käyttää akun tehon hyvin nopeasti. Maksimoidaksesi Akkusi keston, voit optimoida seuraavat asetukset: - Valitse alhainen tai dynaaminen ruudun kirkkaus. - Lyhytpainallus virtapainikkeella automaattisesti asettaa taulutietokoneen lepotilaan. - Lataa App killer sovellus tyhjentääksesi muistin aikaisemin käynnistetyistä sovelluksista. - Poista käytöstä langattomat laitteet kun näitä ei käytetä - Poista USB-laitteet (nämäkin kuluttavat virtaa) - Vältä käyttöä/latausta erittäin kuumissa/kylmissä olosuhteissa

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas Kuvaus

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Android Ver. 4.2.2. 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI

Android Ver. 4.2.2. 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI Android Ver. 4.2.2 148-163 Pikaopas taulutietokone / FI Pikaopas taulutietokone Android V. 4.2.2 Suomi Kiitos Blaupunkt-tuotteen valinnasta. Olet tehnyt viisaan päätöksen. Palvelemme sinua luonnollisesti

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Ubuntu - peruskäyttö. Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä:

Ubuntu - peruskäyttö. Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu tutuksi Wikikirjaa http://fi.wikibooks.org/wiki/ubuntu_tutuksi.

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 8" kosketusnäyttö. Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016

ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 ipad maahanmuuttajien ohjauksessa Laitteen käyttöönotto Kotomaatti 2016 Sisältö hyperlinkkeinä Miten ipad avataan ja suljetaan? Miten sovellukset avataan ja suljetaan? Kuinka luodaan kansio? Kuinka käytän

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Beskrivning Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 7 kosketusnäyttö Ukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-antur Mediasoitin Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite Kuulokkeita Pikakäyttöopas 1 OTG USB-johto

Lisätiedot

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 PUHELIMESI ESITTELY Opi puhelimesi painikkeista, näytöstä ja sen kuvakkeista. Puhelimen näppäimet Puhelimen etupuolta katsoessasi näet seuraavat elementit: (Katso 1.1 Sivu 3)

Lisätiedot

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone. Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone. Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone English Sisällysluettelo Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 1.0 Laitteen perusominaisuudet... 3 1.1 Painikkeet ja

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille

Asennus- ja käyttöopas. Android C-Penille Asennus- ja käyttöopas Android C-Penille TÄRKEÄ HUOMAUTUS: C-Pen 3.5 sisältää litium-ioni-akun. Tätä akkutyyppiä EI saa säilyttää lataamattomana pitkään. Jos C-Pen 3.5 -kynää ei käytetä pitempään aikaan,

Lisätiedot

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo

Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto. Sisällysluettelo Windows Phone 8 laitteiden käyttöönotto Tämä ohjeistus on tehty Windows Phone käyttöjärjestelmän versiolle 8.0 ja on tarkoitettu seuraaville päätelaitteille: Nokia Lumia 820 Nokia Lumia 920 Nokia Lumia

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen.

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas OT-Beileger_EU-DE_Siemens_V002_STAR_fi-FI.indd 1 05.07.17 11:27 Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kylmälaitetta, joka jo tänään helpottaa arkeasi.

Lisätiedot

Useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset Useimmin kysytyt kysymykset Versio 1.1 1 1. Mikä mobiilikortti on? Mobiilikortti on matkapuhelimessa toimiva sovellus ja www.mobiilikortti.com osoitteessa oleva palvelu. Sovelluksen avulla voit siirtää

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Point of View TAB-P506- Android 4.0 Tablet PC. Yleiset ilmoitukset käyttöön... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2

Point of View TAB-P506- Android 4.0 Tablet PC. Yleiset ilmoitukset käyttöön... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Sisältö Yleiset ilmoitukset käyttöön... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 1.0 Tuotteen peruskäyttö... 3 1.1 Näppäimet ja Kytkennät... 3 1.2 Käynnistys ja Sammutus... 3 2.0 Tutustuminen Google

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä

Usein kysyttyä Transformer TF201:stä FI7211 Usein kysyttyä Transformer TF201:stä Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone. Yleiset käyttöilmoitukset... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone. Yleiset käyttöilmoitukset... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Sisällysluettelo Yleiset käyttöilmoitukset... 2 Vastuuvapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 1.0 Tuotteen peruskäyttö... 3 1.1 Näppäimet ja kytkennät... 3 1.2 SIM kortti... 3 1.3 muistikortti... 4 1.4 Akku...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas

Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Yhdistä kodinkoneesi tulevaisuuteen. Pikaopas Kotisi tulevaisuus alkaa nyt! Hienoa, että käytät Home Connect -sovellusta * Onneksi olkoon käytät tulevaisuuden kahviautomaattia, joka jo tänään helpottaa

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915

Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Usein kysyttyä Eee Pad TF201:stä FI6915 Tiedostojen hallinta... 2 Kuinka pääsen käyttämään microsd-kortille, SD-kortille ja USB-laitteelle tallennettuja tietojani?... 2 Kuinka siirrän valitun tiedoston

Lisätiedot

Smart Plug Asennusopas. Android

Smart Plug Asennusopas. Android Smart Plug Asennusopas Android Sisällysluettelo Ennen asennusta Tietoa Smart Plugista 3 Vaihe 1/7 Vaihe 2/7 Vaihe 3/7 Vaihe 4/7 Vaihe 5/7 Vaihe 6/7 Vaihe 7/7 Ennen asennuksen aloittamista Tilin luominen

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö. Kuvaus Ominaisuudet Wi-Fi b/g/n 10.1" IPS kosketusnäyttö Tukee 3. osapuolen laitteita Nettikamera G-anturi Mediasoitin 3G (optional) Pakkauksen sisältö 1 taulutietokone 1 USB-johto 1 verkkolaite kuulokkeita Pikakäyttöopas

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Aloittaminen. Oppaan aiheet: GAMEPAD. Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen. Moto Gamepadin lataaminen

Aloittaminen. Oppaan aiheet: GAMEPAD. Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen. Moto Gamepadin lataaminen Aloittaminen Tämän oppaan avulla voit ottaa Moto Modin käyttöön. Oppaan aiheet: Moto Modin kiinnittäminen ja irrottaminen Moto Gamepadin lataaminen Moto Gamepadin painikkeet Pelien lataaminen Kuulokkeiden

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas

DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas DNA Mokkula 4G WLAN E5372 pikaopas Mokkula käyttää normaalikokoista SIM-korttia. Irrota oikean kokoinen SIM-kortti kehyksestä ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU

SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU SIMO MOBILOG ONGELMIEN RATKAISU Yleisimmät ongelmat CGI (Mukana) sovellus Sovelluksen päivittäminen Lataaminen ja asennus Kielen vaihtaminen Ympäristön vaihtaminen (tuotanto-testi) Uudelleenasennus Pakotettu

Lisätiedot

Android ja Windows ovat

Android ja Windows ovat ETEVÄ ANDROID-EMULAATTORI: Tutustu Androidiin DroidX tuo Androidkokemuksen Windowstietokoneelle ja tarjoaa hauskan tavan tutustua mobiilijärjestelmään. Android ja Windows ovat varsin erilaisiin laitteisiin

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmän luomiseksi sinulla tulee olla asennettuna WhatsApp-ohjelma puhelimeesi ja sen täytyy olla aktivoitu. Sovelluksen löytää

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Yhteysopas (DSLR-kameroille) Fi

Yhteysopas (DSLR-kameroille) Fi SB7J01(1C)/ 6MB4121C-01 Yhteysopas (DSLR-kameroille) Fi Sisällysluettelo Johdanto...2 Liitäntä...2 Ongelmia yhdistämisessä?...2 Lisää SnapBridge-sovelluksesta...2 Tarvittavat välineet...3 Mitä SnapBridge

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Outlook ja vahva tunnistautuminen Android-laitteelle

Outlook ja vahva tunnistautuminen Android-laitteelle Outlook ja vahva tunnistautuminen Android-laitteelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Vahva tunnistautuminen Office 365-palveluihin... 6 Vahvan tunnistautumisen

Lisätiedot

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle

Ohje: Tiedostot turvaan ja puhdas Ubuntu alle Sivu 1/5 Ohje: Tänään törmäsin tilanteeseen, jossa eräällä Ubuntu-peruskäyttäjällä oli ongelmana, että tietokone käynnistyi jatkuvasti uudelleen, oletettavasti käyttöjärjestelmän vioittumisen seurauksena.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ARCHOS 604 WIFI http://fi.yourpdfguides.com/dref/1227015

Käyttöoppaasi. ARCHOS 604 WIFI http://fi.yourpdfguides.com/dref/1227015 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Bluetooth Fitness Armband

Bluetooth Fitness Armband Bluetooth Fitness Armband User's Manual DENVER BFA-10 ALL RIGHTS RESERVED.COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics.com DENVER BFA-10 Älyrannekkeen käyttöopas suomi [Yhteensopivuus] Älyranneke

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps LC2002 Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitin 200 Mbps Johdanto Älä altista Sweex Virtajohdon Ethernet-sovitinta 200 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta tuotetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Käyttöohjeet S i s ä l l y s 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Näppäimet Virtanäppäin / ESC Menu / Valinta Ylös / Merkitse Alas / Tuloskortti Näyttö Kellotila

Lisätiedot

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014 Käyttöohjeet Aloittaminen Pakkauksen sisältö: - BBiQ Bluetooth -laite - Lämpötila-anturi - 2 kappaletta AAA -paristoja - Käyttöohjeet BBiQ on uusi langaton ruoanlaittolämpömittari älypuhelimellesi. Sisäänrakennetun,

Lisätiedot

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas

WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2. Pikaopas WIQ-10024 MK2 WIQ-10024 MK2 Pikaopas 1 1. Tärkeitä turvallisuutta ja käsittelyä koskevia tietoja - Tämä tuote sopii käytettäväksi ei-trooppisilla alueilla alle 2000 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot