Kipaan ei voida olla yhteydessä suoraan, vaan meidän tukihenkilöiden kautta. Kipan strategia puhuu asiakkaan tärkeydestä. Melkoinen ristiriita.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kipaan ei voida olla yhteydessä suoraan, vaan meidän tukihenkilöiden kautta. Kipan strategia puhuu asiakkaan tärkeydestä. Melkoinen ristiriita."

Transkriptio

1 Kipan myötä meille ei ole tullut lainkaan säästöjä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että palkanlaskijasta ja kirjanpitäjästä emme voi luopua. Kummallakin heistä on kädet täynnä työtä ja kumpikaan ei ole varauksetta tyytyväinen Kipan järjestelmiin. Viime vuoden kustannusten kasvu n. 180 te Kipan käyttämät ohjelmat ovat kankeita. Osittain käyttömukavuus on parantunut sitten syyskuun 2012, mutta paljon olisi vielä parannettavaa SAP:in vaikeatajuisissa valikoissa. Raporttien saaminen on osittain erittäin vaikeaa. Tänään yritin hakea tilinpäätöstä varten henkilöstöraposrtteje, jotka kyllä järjestelmästä sain, mutta eteeni avautuvia taulukoita ei voinut ymmärtää. Ei otsikoita, sei selostuksia mistä on kyse. Kuukausi sitten kysyin Kipasta asiaan apua, mutta vielä ei ole vastausta tullut. Hidas ja kankea tikettisysteemi ei toimi ja usein saadut vastaukset ovat asian vierestä. Järjestelmä tarjoaa hyviä ratkaisuja mm. lomien ja laskujen hyväksymiseen tai TA:n seurantaan. Lastentauteja kuitenkin on. Alku oli hankala, paljon on parantunut eritoten sen jälkeen kun kirkkohallitus 2014 alusta tuli mukaan käyttäjäksi, mutta paljon pitäisi vielä seurakunnan loppukäyttäjien näkökulmasta tulla käyttömukavuuteen helpotusta. Niin ja niitä kaivattuja säästöjäkin pitäisi tulla! Kipaan ei voida olla yhteydessä suoraan, vaan meidän tukihenkilöiden kautta. Kipan strategia puhuu asiakkaan tärkeydestä. Melkoinen ristiriita. Kipan ohjelmat ovat vielä varsin kankeita eivätkä vastaa kaikin osin seurakunnan tarpeita. Aivan Kipan ensimetreillä Kipan lähettämiin laskuihin saatiin seurakunnan logo. Nyt on pari vuotta lähtenyt laskuja, jotka eivät vastaa seurakunnan graafista ilmettä. Useista pyynnöistä huolimatta asiaan ei ole saatu ratkaisua. Vika kuulema on Baswaren järjestelmissä. Olisiko näin.

2 Taloustoimiston työt ovat monimutkaistuneet ja työ, josta ennen selvisi yksi henkilö, vie nyt puolitoista työntekijää, jonka lisäksi samaa työtä tekevät vielä työntekijät Kipassa ja me maksamme siitä. Viisaat seurakunnat lähtevät vasta viimeisessä vaiheessa mukaan, pakko jos/kun on. Kipa myytiin meille valmiina systeeminä, vaikka se on ollut aivan raakile, joka on heitetty kentälle kehittymään. Joku siinä säästää ja kerää voitot, mutta yksittäiset seurakunnat ovat olleet häviäijiä. Kaikki toiminnot ovat muuttuneet monimutkaisemmiksi ja jäykemmiksi, mikä on tyypillstä massiivisille SAP-systeemeille. Olemme todella pettyneitä Kipaan. Tosin, eipä ollut vaihtoehtoja. Siinä vaiheessa kun Kipaa ensimmäistä kertaa esiteltiin kirkkoherroille, oli kaikki päätökset ja valmistelut jo tehty. Kipasta annetaan virallisesti imelää hyvin menee -tietoa. Alkukoulutus oli riittämätöntä. Taloustoimiston ja kirkkoherranviraston väki on ollut kohtuuttomassa tilanteessa. Kipa kuvitteli, että saa kirkkoherrat istumaan virastossa Kipaa näpräämässä. Matkalaskujen tekemistä ei vielä parin vuoden päästäkään osaa kaikki. Kipaan uppoavaa tietoa on hankala löytää. Viestintä steriilien tikettien kautta tökkii ja tärkeintä tuntuu olevan kerätä tikettien lukumääriä, ei saada vastauksia. Kolehtien pyörittely Kipassa on surkuhupaisaa. Kipassa käy ovi, uutta virkailijaa tulee kaiken aikaa ja taas aloitetaan alusta. Kipassa on mukavia työntekijöitä ja johtajia, mutta ohjelmat ovat toimimattomia ja keskeneräisiä ja suuruudenhulluja. Esim. yliopistoilla on nämä kierrokset jo käyty ja palattu moniin vanhoihin käytäntöihin, miksi joka työntekijän pitäisi osata kaikki lomakkeet ja koukerot, kun sitä varten on hyvää kansliahenkilökuntaa. Kipa on uuvuttanut ihmisiä, niin Oulussa kuin seurakunnissa, sääli. En vastusta muutoksia, mutta toimimattomia kalliita muutoksia inhoan. Yhtä aikaa lyötiin seurakuntiin Kirjuri, josta ei vieläkään saa suoraan virkatodistuksia kuten oli aie ja Kipa, joka työllistää ja hermostuttaa kaikki. Kipassa puuttuu myös seurakunta-alan osaaminen. Hiukka nauratti Kipan alun slogan "Aloita päiväsi Kipan Akkunassa" tms. Siinä aika moni pastori ja kirkkoherra taisi kuitata, että ennen vanhaan päivä kehoitettiin aloittamaan Sanalla ja rukouksella. Aamu Kipassa on hukkaan heitetty aamu. Ja niin kalliiksi tuli tämä Kipa, että sitä ei uskalla varmaan kukaan sanoa ääneen.

3 Toistaiseksi työntekijöiden aikaa ei ole vapautunut muuhun, päinvastoin. Suhtaudumme asiaan myönteisesti, mutta talouspäälikkö ja toimistosihteeri ovat olleet kovin työllistettyjä. Turhat sähköpostit kuormittavat ja palvelumaksut tuntuvat pienessä taloudessa. Toivon että tilanne paranee. On toki mukavampi hyväksyä sähköisiä laskuja. KIPA prosessit eivät ole toimineet luvatusti ja näin ajatellut resurssivähennykset seurakuntataloudessa eivät ole realisoituneet. Päinvastoin. Kuntapuolen kokemuksista viisastuneena uskon, että sääntöjö tulee. Prosessien pitää kuitenkin olla joustavampia. Ainakin alussa ttyön määrä on kasvanut. Ne mitä seurakunnnassa talou hoiti aiemmin on nyt osin sekä talouspuoleln että operatiivisten toimijoiden vastuulla. Prosesseja ei oltu mietitty loppuun ja KIPA henkilökunta ei tunnista srk-talouden lainalaisuuksia. Esim yhtymä vs yksittäinen srk-talous.

4 KIPA korvaus euroa maksetaan jo olemassa olevienv palkkakulujen päälle - vasta työntekijöiden eläköityminen tuo tilanteeseen helpotusta. Myös KIPAn laskunkäsittelykulut ovat korkeammat kuin mitä ne olisivat jo hoitaisimme asian itse. Työvoiman vähentäminen Kipakustannuksia vastaavasti ei ole mahdollista lyhyellä aikavälillä. Olemme liittyneet vasta tämän vuoden alusta Kipaan. Kustannukset riippuu siitä kuinka paljon saadaan tulevaisuudessa säästettyä taloustoimiston väestä. Palkkapuolella työaikaa säästyy hiukan jo nyt. Kirjanpidon puolta pitää kehittää, koska työ ei ole ainakaan vielä siellä vähentynyt. Sitä en ymmärrä, että miksi Kipa ei voisi tehdä enemmän kirjanpito asioita, kun siellä kuitenkin on ammatti-ihmiset niitä tekemässä. Koko järjestelmä vielä kovin kesken. Käyttöliittymä on hankala. Kirjanpito asioita pitää tulevaisuudessa kehittää Kipassa. Monimutkainen järjestelmä. Palkka ja henkilöstöhallinto on ok. Matkalaskut toimii ihan ok. Ennen siirtymää työllisti paljon, mutta siirtymisen jälkeen ei enää. Ohjelmat ovat monimutkaisia, järjestelmä on liian hieno ainakin pienille seurakunnille.

5 Siirryimme vasta Kipaan ja pienille ymmärsin, että ensimmäinen vuosi olisi ilmainen. Toki Statusta täytyy pitää rinnalla jonkin aikaa, joten kustannuksia kuitenkin tulee. Pienessä seurakunnassa on ollut joustavampaa kierrättää laskut paperiversiona. Nyt laskut kiertävät sähköisesti ja kaikki pitää hyväksyttää esim. kirkkoherralla. Vapaapäivien aikana tämä tuo ongelmia, koska sijaisjärjestelyjä on vaikeampi laatia, kun henkilökuntaa on vähän. Lisäksi ainakin alussa talouspäällikkökin joutuu kierrättämään peruslaskut esim. sähkö-, vesi-, ja puhelinlaskut muiden kautta vaikka kirkkoneuvoston ohjesäännön mukaan hänellä on valtuutus huolehtia nämä laskut yksin. Kaikki Kipan toimintatavat on otettu suoraan isoista seurakunnista. En löydä Kipasta tällä hetkellä mitään hyvää. Järjestelmä on aivan liian massiivinen pienille seurakunnilla. Järjestelmään siirtyminen tapahtuu kaikkien kiireisimpään aikaan. Koulutukset vaativat aikaa, mutta säästösyistä niiden ajaksi ei voi palkata sijaisia, joten työtehtäviä oli rästissä jo ennen Kipaan siirtymistä saatikka nyt. SAP-ohjelmana on kankea ja vanhainaikainen. En tajua, että miten paljon edullisimman tarjouksen he ovat pystyneet tekemään ja onko koulutuskustannuksille laskettu hintaa? Nyt jouduttiin kouluttamaan koko kirkon henkilökunta kuin Siriukseen tai Statukseen siirtymällä olisi tarvinnut kouluttaa pienempi määrä. Teoriassa mikään järjestelmä ei ole vaikea, kun sitä oppii käyttämään. Nyt on kysymys siitä, että pienten seurakuntien talouspäälliköillä on aika kortilla. Sääliksi käy jo etukäteen niitä, jotka hoitavat myös viraston samanaikaisesti. Taloudenhoito ei ole helpottunut, koska tiliöin edelleenkin kaikki laskut. Nyt vain pitää katsoa jokainen tili ja kustannuspaikka erikseen. Ja se on todella hidasta. Siirtyminen työllisti kyllä todella paljon, juurikin sijaisjärjestelyjen puuttumisen takia. Kaikki koulutuspäivät tarkoittivat sitä, että työt jäävät tekemättä. En näe palvelukeskukseen siirtymistä hyvänä ratkaisuna. Mielestäni tätä olisi pitänyt kehitellä vielä ja siirtää vaikka isot ensin. Ja jos tällä oli tarkoitus parantaa pienten seurakuntien taloudenhoitoa, niin sanoisin, että mentiin kyllä ojasta allikkoon. Meidän kirjanpitomme oli paljon paremmin aikataulussa vuosi sitten kuin mitä se on nyt. Kauhalla odotan vuoden 2015 tilintarkastusta. Palvelukeskuksen palvelu on hyvää, toki siellä on kymmenen ihmistä kysymässä omia, tärkeitä asioitaan. Mielestäni palvelukeskuksen henkilökunnalla ei noin pääsääntöisesti ole mitään hajua seurakuntien taloustoimiston työtehtävistä. Ns. taloushallinto on vain murto-osa työtehtävistä, Kipan myötä siitä näyttää tulleen ainoa työtehtävä. Palvelukeskukseen siirtyminen tässä vaiheessa oli huono ratkaisu. En toki tiedä, että olisiko tilanne sen parempi ensi vuonnakaan. Kipaan siirtymisen suurin ongelma on se valtava aikapula, mikä pienissä seurakunnissa taloustoimistoissa on. Yksi ihminen tekee kaiken mahdollisen ja mahdottomankin. Aiemmin

6 työpäivän sai aikatauluttaa itse, toki esim. Kevan ja Verohallinnon päivämäärien mukaisesti. Nyt aikataulutuksen ja tosi tiukan sellaisen, laatii Kipa. Että onnea vaan tuleville liittyjille. Ei kannata paljon lomia pidellä, sen löytää kyllä edestään. Työt eivät ole vähentyneet siinä määriin, että olisimme pystyneet vähentämään työvoimaa. Palkkojen osalta työ on vähentynyt huomattavasti, mutta osto-, myyntilaskut ja muistiotositteet vievät yhtä paljon aikaa kuin ennenkin.

7 Vaikka Kipalle maksettu vuosikustannus hieman laski verrattuna aikaisempaan ulkopuoliseen toimittajaan, työt seurakunnassa lisääntyivät ja ovat aiheuttaneet lisätyötunteja jotka puolestaan kustantavat seurakunnalle. jos tähänkin asti ongelmana ollut että kaikista asioista pitäisi tietää vähän kaikkea niin nyt tuen saaminen omille tietämättömyyksille on nolla. Kipasta ei saa tukea jos ei esim tiedä mitä työehtosopimuksessa jostakin sanotaan tai miten se pitää tulkita. Aiemmin jos palkoissa oli tulossa virhe niin palkanlaskija soitti ja kysyi että onkohan nyt ihan oikein, nyt ei kukaan huomioi mitenkään eikä apua saa vaikka kysyisikin, aina vaan vastaus että seurakunta vastaa... tietoa varmaan olisi tarjolla mutta ei ole aikaa jokaisessa asiassa alkaa lukemaan 50sivuisia ohjeita tai katsomaan videoita. Alussa koulutukset ok mutta ajan kanssa kun järjestelmiä päivitetty niin ei osakkaan enää käyttää sellaisia toimintoja joita alussa osasi. Esim raporteissa minulla suuria ongelmia löytää mitä tarvitsen. Ja toimintatapojen muutoksista on varmaan jossakin ilmoitettu mutta mennyt minulta aivan ohi ja sitten kun varmistelen jotakin erikoistilannetta että olenko tekemässä oikein niin vastaus on että ei sitä niin enää tehdä kipalaisessa xxx ilmoitettiin muutoksesta. Ei se yksinkertaisesti jää päähän jos lukee jonkun tiedotteen eikä asia sillon ajankohtainen itselle, tietoa tulee joka puolelta niin paljon. Suurena miinuksena asiakapalvelun hitaus kun kaikki asiat pitää hoitaa Jiralla ja vastauksen saamiseen voi mennä yli 3 päivää niin niin kauan asia seisoo pöydällä, monesti auttaisi kun voisi soittaa ja asia alkaisi rullaamaan eteenpäin siitä hetkestä eikä jäisi roikkumaan. Meillä kun on muutama muukin tehtävä täällä seurakunnassa hoidettavana... Kipa ei tuonut helpotusta siihen että ei kaikesta tarvitsisi tietää kaikkea kuten luulin esim palkanlaksennan osalta. Kuvittelin että siellä tiedetään ja hoidetaan mutta näinhän se ei todellakaan mene vaan osaaminen vaaditaan edelleen seurakunnalta. Täältä käsin katsottuna olisi järkevämpää että siellä on ihmiset jotka tietävät ja tuntevat KirVesTesin ja sen tulkinnat ja tietävät mitä pitää mistäkin maksaa missäkin tapauksessa jne eli osaaminen olisi siellä keskitetysti. Ei minuna aiemmin pitänyt erikeen mainita esim

8 sunnutaikorvauksem maksamisesta ilmoitin vain kenelle ja miltä ajalta ja palkan laskenta laski kaiken tarvittavan.

9 Kipa kulut ja osa taloushallinnon palveluista ostetaan naapuriseurakunnalta. Olemme vähentäneet työntekijöitä 52 % ja tällä summalla mikä nyt maksetaan palkkaisimme kokoaikaisen toimistoihmisen kaikilla vuosisidonnaisilla lisillä. Ei ehdi aikataulussa tehdä esim. metsätilastoa. Ei ehdi seurata ajantasaista lainsäädäntöä. Ohjelma on jäykkä, ei ole kehittynyt kahteen vuoteen yhtään. Tiketöinti järjestelmä on toimimaton. Palveluasenne on ylimielinen. Ei ole nimikirjaa, ei haudanhoito ohjelmaa. Olen yrittänyt saada selville tämän hetken laskutusperusteita; ovatko ne todellisia, vai laskennallisia ja perustuvatko ne lopullisiin käyttäjämääriin vai mistä ne on saatu - ilmeisesti laskennallinen määrittely ja vaikuttaa suurelta. Mikäli seurakuntamme todella nyt joutuisi maksamaan meille määritellyt kulut, pitäisimme niitä liaan suurina - sanon siksi näin, koska saamme portaittaisen avustuksen kuluihimme; kulut n Seurakunta palkkasi ylimääräisen projektityöntekijän arkitöihin ja sekään ei kunnolla riittänyt kompensoimaan vakihenkilöstön lisääntynyttä työmäärää siirtymävaiheessa ja erityisesti nyt alussa on ollut suuria vaikeuksia tehtävien ohjaustiedoissa (myös tukihenkilö kuormittuu "Jirapyynnäöistä" - osa vaikeudesta tuli siitä ettei kunnolla tiennyt mitä oltiin ns. tekemässä (uusi esitystapa ja termistö vaikeutti kuormittuneena ollessa ohjeiden tulkintaa). NYT JOTAKIN JÄÄ POIS JA JOTAKIN TULEE LISÄÄ - ERITYINEN HAASTE ON AIKATAULUTUS JA TEHTÄVIEN KONEOHJAUKSIEN "VAIKEUS" Kokonaisuus, jota lähes kokonaan käytän, vie arvion aika alas; "rivikäyttäjän" kokemukset ilmeisesti pienemmän välilehtimäärän johdosta olisivat myönteisimpiä. Kipa on ISO ja periaatteellinen järjestelmämuutos; Kipan ohjelmat ovat käyttöperiaatteiltaan jäykähköjä ja erialisia ohjelmia on aika paljon - kaikkiin niihin nopeasti perehtyminen on ollut ja on vaikeaa - koko muutosta pitäisi vielä paremmin koko kirkon tasolla ja kaikille työntekijöille INFORMOIDA.

10 Kipan oikuttelevat tietokoneohjelmat lisäävät hidastavat työntekoa ja tuottavat ylimääräistä pään vaivaa. Käyttökokemusta kaksi kuukautta.

11 Työntekijämäärä on alkuvaiheessa seurakunnassa sama kuin ennen ja päälle tulee KIPA-maksut. Kurikan ja Jalasjärven yhdistymisen jälkeen on taloustoimiston henkilökunnan määrässä pakko saada vähennystä, koska KIPA ottaa yhden työntekijän vuosipalkan verran. Kurikan puolella kuitenkin kokemus aloituksen jälkeen on ollut, että työtä on ollut ihan riittävästi, eikä alkuvaiheessa olisi selvitty yhden työntekijän voimin. Toimin siis tällä hetkellä sekä Kurikan että Jalasjärven talouspäällikkönä. KUrikassa näyttää vuoden kokemuksen jälkeen, että työmäärä on vähentynyt, joskin opetteluun ja KIPA -käytäntöjen vaikeuden vuoksi moni asia ottaa vielä aikaa turhan paljon verrattuna oman järjestelmän käyttöön. KTS. edellä. Lisäksi tuntuu, että KIPAn järjestelmissä on vielä paljon keskeneräisyyttä. Moni asia voitaisiin hoitaa sujuvammin suoraan seurakunnan omana työnä. Kun tiedot on kerännyt ja syöttänyt KIPAn järjestelmään, tulee ihan turhalta tuntuvaa odotusta, jonka omana työnä voisi heti laittaa tuotantoajoon ja tarkistaminen olisi helpommin tehtävissä! Maksetaan palvelusta jonka osuus omana työnä olisi ollut vain vähäinen.

12 Tässä vaiheessa, kun on saatu kirkkohallituksen avustusta, kulut ovat olleet hieman aikaisempaa pienemmät, mutta näyttää siltä, että tulevaisuudessa kustannukset tulevat olemaan osapuilleen samat kuin ennen Kipaan siirtymistä. Kaikki mitä Kipaan maksetaan on ylimääräistä Ennen Kipaan siirtymistä kirjanpito ja palkanlaskenta oli ulkoistettu. Henkilöstöhallinto toi Kipassa jonkin verran lisätyötä. Siirtymävaihe, jolloin Kipa oli vielä "lapsenkengissä" toi lisätyötä kyllä arvaamattoman paljon. Myös joustavuus ja Kipan toiminta olivat enemmän tai vähemmän hakusassa. Täytyy nyt sanoa, että Kipa on oppinut paljon kuluneina vuosina :) Työ ei ainakaan vähene. Kun Kipaan pitää tehdä kaikenlaisia pyyntöjä, sen työn tekisi itse loppuun asti pyynnön vaivalla. Pyynnön tehtyään pitää odottaa vähintään seuraavaan päivään ja tarkastaa onko pyyntö ymmärretty Kipassa oikein, ja kukaan ei tiedä miten kauan virheiden korjaaminen vie. Kuten edellä jo kirjoitin, Kipa on oppinut ja seurakunnan työntekijätkin epäilemättä päässeet sisään rutiineihin. Tällaisia järjestelmiä oli käytössä varmaankin n. 20 vuotta takaperin. Järjestelmät ovat turhan monimutkaisia. Sapohjelma on aivan liian järeä ohjelma kirkon tarpeisiin. Lisäksi saamieni tietojen perusteella rajapinnat eri ohjelmien välillä ovat aiheuttaneet hankaluuksia, koska toiminta on aika ajoin ollut varsin takkuista (omakin kokemus). Taloudenhoito ei varsinaisesti ole helpottunut Kipan myötä, sillä silloinen yritys, jonka asiakkaana olimme, hoiti hommansa hyvin. Siirtyminen työllisti todella paljon. Se johtuu epäilemättä osittain siitä, että liityimme ensimmäisessä aallossa pilottien jälkeen. En osaa sanoa, oliko Kipaan siirtyminen pitkällä tähtäimellä hyvä ratkaisu vai ei. Omalla kohdallamme ennen Kipaa asiat hoituivat joustavasti, mutta ajan myötä myös Kipan toiminta on etsinyt parempia uomia. Akkunan ohjelmat ovat turhan monimutkaisia. Yksinkertaisempiakin olisi ollut olemassa, joten kirkkohallituksen ohjelmavalinta kyllä edelleen kummastuttaa. Tietoa Kipasta on ollut saatavana. Mutta! Onko oikeaa tietoa?? Kipasta on tullut Kirkon ylin mahti joka määrää kaikki kirkon taloushallinnon sääntelyn ja virka- ja työehtosopimukset. Tämä on vallankaappaus kirkossa. Pois joutaa kirkolliskokoukset, kirkkohallitukset, työmarkkinalaitokset ja työntekijöiden ammattiliitot, kun kipa määrää miten asiat on.

13 Jouduttu vähentämään työpanosta taloustoimiston tehtävistä, vaikka työmäärä ei ole vähentynyt samassa suhteessa. Palkkakuluissa siis noin 0,5 hlön työpanoksen vähentyminen. Siirtovaihe (0,5 vuotta) ja alkuvaihe (1 vuosi + tilinpäätös) työllisti huomattavasti yli normaalin työpanoksen. Nyt tilanteen vakiinnuttua jonkin verran työtä on vähentynyt. Arki sujuu kohtuullisen sujuvasti, mutta työllistäviä ovat virheiden etsinnän hitaus ja hankaluus sekä raportoinnin heikkous. Kun jotain pitää erityisesti etsiä, vie tämä tuhottomasti aikaa. Ei hyvä, mutta kehityskelpoinen. Hyvää on toisaalta se, että vaikka Kipa aikatauluttaa asioita turhankin tiukasti välillä (esim. selvitä tämä 2 pv:n sisällä, eikä joustonvaraa ole), niin tiukka aikataulutus on tuonut myös ryhtiä ja suunnitelmallisempaa toimintaa seurakuntiin. Toisaalta tämä on kyllä sitonut voimavaroja, sillä jotkut asiat pitää olla hyväksymässä juuri tiettynä ajankohtana ja tämä on hankaloittanut toimintaa. Kipan Akkunan ohjelmat eivät ole käyttäjäystävällisiä, eli niissä on paljon terminologiaa ja vaiheita, jotka monimutkaisia. Kehitystyö on välillä ollut uskomattoman hidasta. Käyttäjäystävällisyyteen ja raportointipohjiin on ehdottomasti panostettavava. Raportointi ja tiedon etsiminen hidasta ja hankalaa. Tämä työllistää kohtuuttoman paljon, kun systeemi on aika monimutkainen. Siirtyminen työllisti hirvittävästi, sillä mikään ei siirtynyt automaattisesti vaan kaikki siirrettiin nykyaikana syötetyillä exceltaulukoilla. Pienelle seurakunnalle Palvelukeskus on ollut hyvä ratkaisu, mutta huolettaa se, että en voi todellakaan todentaa varmasti, että kaikki on sujunut oikein. Ennen tiesin varmasti, että kirjaukset ovat oikein, tiliöinnit oikein, mutta nyt menee varmaan paljonkin silmien ohitse huomaamatta. Palvelukeskuksen henkilökunnan vaihtuminen ja välillä myös tieto-taitotaso on ollut välillä järkyttävän heikkoa. Virheisiin on suhtauduttu menttaliteetilla (välillä), että seurakunnissa ei tiedetä mitään, mutta Kipassa tiedetään. Emme ole puhuneet samaa kieltä ja käyttäneet samaa termistöä, ja tämäkin on aiheuttanut ongelmia. Esimerkiksi koulutuksessa puhuttiin koko ajan, että tasesaldot pitää seurakunnan syöttää tulevan vuoden alkutiedoiksi. Sitten selvisi varsin loppuvaiheessa, että tasesaldoilla tarkoitettiinkin myös talousarviotietoja ja tuloslaskelman toteutumia. Kirjanpidollisesti tämä on aivan eri asia kuin tasesaldot. Aina sopimukset eivät pidä. Naapuriseurakunnassa sovittiin, että

14 talouspäällikön loman aikana palkat menevät Kipan vahvistaman maksuun tp:n poissaolon aikana. No, kävi niin, että eihän Kipa vahvistanutkaan maksatusluetteloa palkoista ja niitä jäi maksamatta. Ostoreskontrassa ollut ongelmia siinä, että tilityslomakkeille seurakunnan kirjaamat tiedot eivät siirry osrekierrossa laskun tietoihin Kipan käsittelyssä. Kun kyseessä ovat kolehdit ja vapaaehtoiset varat, nämä ovat aiheuttaneet turhan paljon selvittelytyötä jälkikäteen.

15 Ainakin tässä vaiheessa lisää huomattavasti töitä. Moninkertaiset tietojen konvertoinnit syöttämiset ja tarkistukset työllistävät ihan älyttömästi. Ei voida puhua automaattisesta tietojen käsittelystä, vaan manuaalisesta. Kankea, kallis, työllistävä Ainakin tässä vaiheessa lisää huomattavasti töitä. Moninkertaiset tietojen konvertoinnit syöttämiset ja tarkistukset työllistävät ihan älyttömästi. Ei voida puhua automaattisesta tietojen käsittelystä, vaan manuaalisesta. Koulutukset ovat vieneet ja Kipaan siirtymisen edeltäneen vuonna paljon aikaa. Järjestelmä ja ohjelmisto on todella vanha ja vanhanaikainen, hidas ja kankea. Pienissä seurakunnissa on mahdotonta osallistua koulutuksiin, koska rutiinityöt on myös hoidettava. Toiseksi videokoulutukset eivät ole kovinkaan tehokkaita, koska ei siinä yhteydessä pääse itse tekemään, niin ei synny muistijälkeä. Oppiminen tapahtuu yrityksen ja erehtymisen kautta. seurakuntatoiminnassa suuret keskittymät eivät toimi! Periaatteessa Kipa olisi tullut tehdä jo yli 20 vuotta sitten. Se toimisi jo. Nyt joudutaan pitämään aikaisemmilla ohjelmistojen tuottajilla lisenssejä ja tietoja yllä ja maksamaan siitä. Jos olisi valittu ohjelmistoksi toinen seurakunnissa käytössä ollut järjestelmä, huomattavalle osalle seurakuntia siirtyminen olisi ollut vaivatonta. Kumpikin seurakunnissa käytössä ollut järjestelmä on huomattavasti kehittyneempi ja toimivampi kuin SAP. Järjestelmä ei ota huomioon sitä, mitä kirkon ohjeet kirjanpidosta sanovat. On toimittava vastoin ohjeita!! kipamaksut E vuodessa!? näin on keskusteluissa tullut esille.

16 Kulut kasvavat, koska ensinnäkin KiPakorvauksia ei saada pois koska henkilöstöä ei voida vähentää vastaavassa suhteessa. Rahaa menetetään jonkin verran, koska pieniä laskutuksia ei kannata enää tehdä. perusseurakuntatyön tekijöillä menee huomattavasti enemmän työaikaa Kipan hoitoon asioissa, jotka talouspuoli on aikaisemmin hoitanut Tämä vaikuttaa ennenkaikkea väliportaan esimiehiin ja johtaviin viranhaltijoihin. Samalla työtä joudutaan tekemään päällekkäin, koska KiPan ohjelmat eivät ole yhteensopivia srk:n ohjelmien kanssa. Seurakunnassa käytössä olleet ohjelmat ovat muutenkin modernimpia. srk-tason työmäärä kipan parissa syö muun työn aikaa itse Kipaohjelma oudon epäselvä ja kimurantti, vaikeaselkoinen, oudot termit, erittäin käyttäjäepäystävällinen, harvinaisen joustamaton ja vanhanaikainen täysin alaarvoinen ruotsinkielinen toteutus alussa hidas tekninen apu, todella hitaat korjaus- ja muutosprosessit Aika on liian lyhyt tähän arvioon. Päänvaivaa ovat joka tapauksessa aiheuttaneet monet epäselvyydet, joissa osto- ja matkalaskut ovat pitkiä aikoja kierrossa, ilman että KiPa osaa selittää miksi ohjelmat eivät ohjaa niitä oikeisiin kohteisiin. Perusviba Kipasta on se, että toistaiseksi srk palvelee enemmän Kipaa kuin Kipa seurakuntaa. Koko Kipa-paketti tuli seurakuntiin puolivalmiina beta-versiona? Taustalla on varmasti vilpitön tarve rationalisoida ja tehostaa taloushallinon pyöritystä, mutta itse ohjelma on tökkinyt niin paljon eri tavoilla, että luottamus on tavallaan syöty. Kipan perusajatus on edelleenkin kannatettava. Toteutus (lue: itse ohjelma) epäpätevää tai liian aikaista valmiuksiin/tarpeisiin nähden Kipan akkunasta puuttuu työajan seuranta sekä kalenteri. Nyt lomasuunnitelmat, sähköinen kalenteri, KiPa-ilmoitukset ym. pitää tehdä useita kertoja. Koska seurakunnan talous- ja henkilöstöhallinto on mennyt kehityksessä vuosia taaksepäin KiPan myötä, on seurakunnassa pakko pitää rinnakkaista henkilöstöhallintoa jotta hallinto pysyy ajanmukaisena.

17 Tällä hetkellä ovat kasvaneet huomattavasti! Vaikka pieni seurakuntamme saa palvelutuotannon kulut tältä vuodelta kokonaisuudessaan takaisin kirkkohallitukselta, emme kuitenkaan saa kuluja siltä osin, kun Kipaan siirtyminen on aiheuttanut meille ylitöitä. Teen yksin talouspäällikkönä kaikki Kipaan liittyvät osaalueet, työhöni kuuluu myös kirkkoherranviraston hoito, joten nyt alkuvuonna on pitänyt käyttää sijaista virastossa, koska kaikki aika menee Kipan kanssa. Meidän seurakunnallamme on ollut kaiken lisäksi valtavasti teknisiä ongelmia Kipan Akkunan kanssa ja yhteys IT-alueen asiantuntijoihin on lähes päivittäistä. Ilmeisesti tämä johtuu Kipan ohjelmat eivät ole käyttäjäystävällisiä. Olen työskennellyt yli 20 vuotta tilitoimistoalalla ja monien erilaisten ohjelmien kanssa. Kirjanpito-, palkanlaskenta- ja reskontraohjelmat ovat parhaimmillaan hyvin yksinkertaisia ja tieto kulkee eri osaalueiden välillä niin, ettei samaa asiaa tarvitse kahta kertaa tallentaa. Tämä ohjelma on todella hidas käytettävä. Esimerkkinä muistiotositteen tallennus: monet ohjelmat osaavat tarjota vienneille aluksi debet-kirjausta eli sitä ei tarvitsisi valita joka viennin yhteydessä. Myös se, että joudumme valitsemaan oman seurakuntamme tunnuksen kirjausten yhteydessä on todella outoa, koska meillä kuitenkin on oikeus vain omaan seurakuntaamme. Nämä vain pieniä esimerkkejä, epäloogisia kohtia on monia. Edelliset kommentit käyvät tähänkin. Lisäksi ihmettelen kovasti sitä, miksei heti ole tehty päätöstä, että pienet seurakunnat liittyvät viimeisenä. Rakennemuutoskeskustelut käyvät kiivaina ja varmasti muutoksia ja yhdistymisiä tulee lähivuosina. Me kaikki pienten seurakuntien virkamiehet olemme tehneet valtavasti töitä koko viime vuoden ja edelleen jatkuu. Rakennemuutosten jälkeen työmäärä olisi ollut paljon pienempi. Siirtyminen on varmasti hyvä ratkaisu pitkällä tähtäyksellä, mutta ei tässä kohdin ainakaan pienillä seurakunnilla. Nimenomaan rakennemuutosten takia. Ohjelma on selkeästi tehty isojen seurakuntien käyttöön, me pienet emme tarvitsisi noin monimuotoista ohjelmaa. Myös ohjelmien toimivuus olisi pitänyt kunnolla testata ennen tuotantokäyttöä. Pitkin alkuvuotta olemme kuulleet kouluttajilta kommentteja, että nyt alkuvuonna tuotannossa on huomattu puutteita ja virheitä.

18 It-alueestamme, joka on ns. lapsitoimialue.

19 Helsingin seurakuntayhtymässä kirkkoherra ei pysty arvioimaan Kipan kustannusvaikutuksia. -Akkuvaiheessa kirkkohallitus kompensoi KIPA:n kuluja avustuksella. Tästä ei ole faktaa, mutta ainakin yksi työntekijä taloustoimistosta on vähennetty Tällä hetkellä ei näytä siltä, että taloustoimiston henkilöstön väheneminen riittäisi korvaamaan Kipan aiheuttamat kustannukset. Tiukkeneva seurakuntatalous ei tarvitse yhtään lisäkuluja. Tiettyjä tehtäviä jää pois, mutta uusia erilaisia tehtäviä tulee tilalle. Sähköinen laskujen kierrätys on hyvä uudistus entiseen verrattuna. Oletus oli että vähentää enemmänkin. Aika paljon - liian paljon työtä teetetään edelleen seurakunnassa, minkä voisi tehdä Kipassa Seurakunnan toiminnallisen puolen työntekijöille on siirtynyt aikaisempaa enemmän taloushallinnon työtehtäviä. Esim. laskutuksesta Vielä on paljon puutteita ja kehitettävää ohjelmistoissa. Järjestelmä oli käyttöön otettaessa raakile ja edelleen liian joustamaton mukautumaan käyttäjien toiveiden ja palautteen mukaan Ohjelmat ovat osin vielä raakileita ja järjestelmän parametrointi seurakunnille sopivaksi on vielä pahasti kesken. Mutta positiivisesti ajatellen ohjelmat ovat nykyaikaisia ja paranevat kokoajan, toivottavasti. Kipan pitäisi entistä enemmin omaksua asiakaspalvelijan rooli ja nopeuttaa palvelua. Esim. on kohtuutonta, että yksittäinen työntekijä joutuu odottamaan palkkasaamistaan Kipan tekemän virheen takia jopa viikkoja. Tällaista on tapahtunut..! Joustavuutta ja palveluasennetta lisää, ja ihmisiä palvelemaan eikä mitään tikettejä..! Kipan järjestelmät ovat jäykkiä. Niiden logiikka on vanhentunut ja aikaisemmin käytöss olleisiin ohjelmiin verrattuina vanhanaikaisia. Virheiden korjaaminen tapahtuu vasta käytännön työn kautta. Tämä kuormittaa seurakuntien työntekijöitä. kentän ääni ei ole kuulunut Kipaa valmisteltaessa. Ainakaan suuressa seurakunnassa ei ole havaittavissa vielä olennaista hyötyä.

20 Ongelmia on mutta ei mitään mahdotonta ja ainakin tuntuu siltä että asioita korjataan. Suurin ongelma on toistaiseksi keskitetty palautesysteemi: kukaan ei Kipasta vastaa puhelimeen => persoonaton ja virheherkkä systeemi Pienissä seurakunnissa ei säästöä synny, kun on joka tapauksessa oltava henkilöstöä tekemään asioita pitkälle vielä liittymisen jälkeenkin ja aina on rästitöitä hoidettavana. Ainakin siirtymävaiheessa pienessä yksikössä monesti on tiedot päässä, eikä kaikki ole sähköisessä muodossa tai edes tallennettu käytössä oleviin järjestelmiin. Nyt sitten uuteen järjestelmään pienessä yksikössä yksi ihminen yrittää ehtiä opettelemaan ja tekemään kaikki vaaditut asiat. Työlästä on kun on hoidettavana virasto ja talouspuoli sekä opeteltavana noin kymmenen eri tehtävä kokonaisuutta ja uudet ohjelmat ja käytännöt ja tilikartat ja kustannuspaikat. Lisäksi olisi ehdittävä huolehtimaan arkityöstä ja asiakkaista sekä alaisista. Lisäksi on opeteltava vielä erilaiset roolit esim palkanlaskennassa. Asioita on liittymä vaiheessa lähetetty monta kertaa, osa on hukkunut jonnekin. Kädestä pitäen neuvoja saisi olla saatavilla ja lisäksi koulutuksien tiedot jossain yhteisessä kalenterissa josta niitä voisi käydä tarkistelemassa ja ilmoittautumassa jos tarve vaatii. Vielä tässä liittymisen alkuvaiheessa, kun on paljon asioita edelleen tarkastamatta ja syöttämättä tai viemättä järjestelmiin ei ole helpottanut taloudenhoitoa. Opastusta ja koulutusta ihan kädestä pitäen olisi hyvä saada, vaikka se vanhanaikaista saattaa ollakin. Ohjelmista sen verran kiitosta, että osassa on hyvät kirjoituskone ominaisuudet, eli ei tarvitse moneen kohtaan kirjoitta ja tarkastella tietoja vaan menee perille asiat yhden lomakkeen tallentamisella (populus), vaikkakin joiltain osin on hankala selvitä asioissa eteenpäin (siirtymät). Lisäksi ajattelisin, että kirjanpidon kannalta olisi hyvä, että ohjelmia ja järjestelmiä kehitettäisiin siihen suuntaan, että pankkiohjelmassa voisi käydä kirjaamassa tai tekemässä vakio ajomääritelmiä tietyille panoille esim kolehti. jolloin kirjanpidossa tehtäisiin vain korjaukset. Lisäksi korjattujen tositteiden liittäminen uuteen tositteeseen helpottaisi tilintarkastusta. Lisäksi muistio tositteisiin kirjallisten osoioiden liittäminen eli liitteet ja populukseen kans palkanlaskennan liitteiden liittäminen, jolloin päästään papereista eroon kokonaan.

Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet. Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto

Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet. Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto Kiekun työaikojen hallinnan kehittämistarpeet Kieku-käyttäjäfoorumi Marko Maaniitty / Verohallinto Vero ja työaikojen seuranta ennen Kiekua Työaikoja kohdennettu vuodesta 1991 koko hallinnon tasolla (kaikki

Lisätiedot

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely S-ryhmä 10/2016 Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 54 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): 5/9 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on. Reilu

Lisätiedot

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt

Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Jaksamiskysely 10/2016 (netti) Tulosvastuulliset esimiehet ja ylemmät toimihenkilöt Vastaus%: 60 Havaintoja A (omat esimiehet ja johto): Reilu 3/7 hakee tukea omasta esimiehestään, kun tarve siihen on.

Lisätiedot

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista. Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Haastattelut e-kioskin käyttäjäkokemuksista Mira Hänninen Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Sukupuoli ja ikä Haastattelin Kirjasto 10:ssä 14 henkilöä, joista seitsemän oli naisia (iät 24, 25, 36, 36, 50,

Lisätiedot

Headline. Main text. Basware-käyttäjäpäivät Sini Klockars

Headline. Main text. Basware-käyttäjäpäivät Sini Klockars Basware-käyttäjäpäivät 21.9.2011 Sini Klockars BESTSELLER Suomessa Kansainvälisesti Liikevaihto 70 meur 2 MEUR Tulos 2 meur 0,3 MEUR Perustettu 1990 1975 Brändejä 10 10 Liikkeitä >100 > 2 500 Henkilökuntaa

Lisätiedot

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA

TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Pikaopas TALOUSHALLINTOJÄRJESTELMÄN YHTEISKÄYTTÖ TILITOIMISTON KANSSA Mikä on sähköinen taloushallinto? Sähköinen taloushallinto tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen taloushallintoon liittyvien tehtävien,

Lisätiedot

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA ASIAOSAAMISEEN KESKITTYMINEN ON VÄÄRÄ FOKUS. ETSI ASENNETTA. Uuden työntekijän sopeutuminen uusiin tehtäviin voi viedä jopa

Lisätiedot

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA

TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA TALOUSHALLINTO, JOKA YMMÄRTÄÄ PROJEKTILIIKETOIMINTAA ENEMMÄN AIKAA TYÖLLE, JOLLA ON MERKITYSTÄ Tiimien erilaiset toimintatavat ja tiedon tarpeet aiheuttavat usein turhaa selvittelytyötä ja samaa tietoa

Lisätiedot

Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus

Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus Selvitys Keski Suomen alueella Nina Pimiä Projekti insinööri 29.1.2016 Mitä tutkittiin? Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarvetta

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 5/2011 4.10.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 5/2011 4.10.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 4.10.2011 klo 17-18.30 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen

Lisätiedot

Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa

Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa Uuden palvelumallin vaikutukset palvelujen tuottamisessa KIEKU käyttäjäfoorumi 4.11.2014 Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tehdyt linjaukset Päätös toimintamallin muutoksesta

Lisätiedot

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe

Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 120 Kevään 2010 fysiikan valtakunnallinen koe 107 114 100 87 93 Oppilasmäärä 80 60 40 20 0 3 5 7 14 20 30 20 30 36 33 56 39 67 48 69 77 76 56 65 35 25 10 9,75 9,5 9,25 9 8,75 8,5 8,25 8 7,75 7,5 7,25 7

Lisätiedot

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio

Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / muistio Neuvontapalvelut pilottityöpaja 4 / 24.4. muistio Parasta ja hyödyllistä hankkeessa on ollut Tapaamiset. On tutustuttu toisiimme ja eri kaupunkien matkailutiloihin. Muiden tekemisen peilaaminen omaan toimintaan

Lisätiedot

Taloushallinnon kevätseminaari

Taloushallinnon kevätseminaari Taloushallinnon kevätseminaari Minna Korpela Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Sisältö Tilinpäätöksen sujuvuus Ajankohtaista Palkeista Sisäinen valvonta Kirjanpidossa

Lisätiedot

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi

Työpahoinvoinnin alkeet. Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus Maija Saviniemi Työpahoinvoinnin alkeet Alueelliset nuorten työpajapäivät Syötekeskus 12.11.2014 Maija Saviniemi Miksi olen pessimisti? Miksi tarkastelemme työtä pahoinvoinnin näkökulmasta? Onko työpahoinvoinnissa edes

Lisätiedot

Palkeet asiakastyytyväisyys

Palkeet asiakastyytyväisyys Palkeet asiakastyytyväisyys Kieku-info 30.9.2015 Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Kohderyhmä ja näyte Tutkimuksen kohderyhmät Asiakasvirastojen yhteyshenkilöt ja johto

Lisätiedot

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi

Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Näin paransimme tuottavuutta. Hyvät käytännöt ja vakiinnuttamisen keinot Kieku-käyttäjäfoorumi Jukka Aalto Helsinki 26.11.2015 Näkökulmat 1. Henkilöstöhallinto 2. Taloushallinto 3. Haasteet 27.11.2015

Lisätiedot

Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus

Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarve ja saatavuus Selvitys Keski-Suomen alueella Nina Pimiä Projektipäällikkö 21.5.2015 Mitä tutkittiin? Pienten vesihuoltolaitosten ostopalveluiden tarvetta

Lisätiedot

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA

SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA SELVITYS PRO GRADUJEN KÄYTÖSTÄ TAIDEKIRJASTOSSA Tapani Takalo Lapin korkeakoulukirjasto, yliopisto, taide 17.11.2011 1. Johdanto Lapin yliopiston taidekirjastossa on selvitetty taidekirjaston kokoelmiin

Lisätiedot

Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta

Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta Kokemuksia Valtiokonttorin Kieku-käyttöönotosta Talous- ja henkilöstöhallinnon substanssit sekä Kiekuprosessit Mikä Heltta-hanke oli? Otimme käyttöön 1.1.2011 Kieku-tietojärjestelmän talousja henkilöstöhallintoon

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2007 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101

Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101 Vastaan yhdistyksen talousasioista Mitä se tarkoittaa? Yhdistyksen talous 101 Tässä esityksessä Yhdistyksen talous Miten kirjaa pidetään Yleistä kirjanpidosta Tosite, tase, tuloslaskelma ja sellaiset Vuoden

Lisätiedot

Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit

Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit Palkeiden palkanmaksuprosessin kontrollit Kieku-käyttäjäpäivät 20.9.2016 Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Kontrollien määrittäminen, suorittaminen ja raportointi Prosessinomistaja

Lisätiedot

Ulos pätkävankilasta

Ulos pätkävankilasta Ulos pätkävankilasta työntekijä tulisi toimeen yhdellä työsuhteella ja siitä saatavalla palkalla. epäreiluja työn teettämisen tapoja ei paikattaisi verovaroin. Osa-aikaisen palkka jää pieneksi. Esimerkiksi

Lisätiedot

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009

Kevään 2009 valtakunnallinen 5-6 luokan FyKe koe tilanne FyKe kevät 2009 Kevään 2009 5-6 FyKe koe Oppilasmäärä 14 12 10 8 6 4 2 0 5 6 FyKe kevät 2009 10 10 9,5 9, + 9 9 8,5 8 + 8 8 7,5 7 + 7 7 6,5 6 + 6 6 5,5 5 + 5 5 4,5 4 + 4 Arvosana 122 oppilasta, keskiarvo 7,56 Tehtäväkohtaiset

Lisätiedot

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006

Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Kunnallinen työmarkkinalaitos Muistio 1 (5) Kunnallinen terveydenhuollon täydennyskoulutus vuonna 2006 Lainsäädännön muutokset voimassa vuodesta 2004 Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutusta koskeva

Lisätiedot

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd 18 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 19 Putkiremontti voidaan nykyisin TOTEUTTAA useilla eri tavoilla. Yleisimmät näistä ovat perinteinen putkiremontti, sukitus ja pinnoitus tai edellisten yhdistelmä.

Lisätiedot

Tilauksesta perintään prosessi Suoritusten käsittely

Tilauksesta perintään prosessi Suoritusten käsittely Tilauksesta perintään prosessi Suoritusten käsittely Kieku-käyttäjäpäivät 20.9.2016 Epäselvien suoritusten käsittely Eija Hiltunen ja Taina Korpi Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Päätöksenteon mallit

Päätöksenteon mallit Prosesseja! Mitä luvattiin? Prosessi on helposti tapahtumanjärjestäjälle kirosana, mutta kelvollista työtä on helvetin vaikea tehdä ilman ainakin jonkinlaista prosessia. Käymme läpi mielestämme tärkeimpiä

Lisätiedot

PENNO Selvitä rahatilanteesi

PENNO Selvitä rahatilanteesi PENNO Selvitä rahatilanteesi TIEDÄTKÖ, KUINKA PALJON SINULLA ON RAHAA KÄYTÖSSÄSI? Kuuluuko arkeesi taiteilu laskujen ja välttämättömien menojen kanssa? Tiedätkö, mihin rahasi kuluvat? Tämän Penno-työkirjan

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014

KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA-PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/2014 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS 7.5.2014 6. Tulos- ja rahoituslaskelma sekä talousarvion toteutumisvertailu 1.1. 31.3.2014... 2 7. Toimintakertomus

Lisätiedot

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto

Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Palvelukeskusten perustaminen Talous- ja henkilöstöhallinto Johtaja Mikko Salmenoja KEHA- keskus 26.10.2016 http://www.keha-keskus.fi 22.9.2016 1 Yleistä molemmista palvelukeskuksista Ja SOTE ICT vielä

Lisätiedot

Kokemuksia Kiekun henkilöstöhallinnon palvelumallista. Kiekun käyttäjäfoorumi Henkilöstösuunnittelija Jaana Siippainen

Kokemuksia Kiekun henkilöstöhallinnon palvelumallista. Kiekun käyttäjäfoorumi Henkilöstösuunnittelija Jaana Siippainen Kokemuksia Kiekun henkilöstöhallinnon palvelumallista Kiekun käyttäjäfoorumi 4.11.2014 Henkilöstösuunnittelija Jaana Siippainen Taustaa Valmistelu aloitettiin vanhan mallin mukaisesti. Palkattiin vuorotteluvapaan

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

K O K O U S K U T S U

K O K O U S K U T S U ASKOLAN SEURAKUNTA Askolantie 23 07500 ASKOLA K O K O U S K U T S U Kirkkoneuvoston kokous pidetään 31.3.2016 klo 18.00 Seurakuntakodilla Askolantie 23 ASIALISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Ylä-Savon seurakuntayhtymä Luottamushenkilöiden perehdytysilta 17.2.2015 Hallintojohtaja Katariina Bergbacka Seurakuntayhtymän perustamisen tavoite Tavoitteena säilyttää seurakuntien toiminnallinen itsenäisyys,

Lisätiedot

Digitalisoidaan julkiset palvelut. Anne Kauhanen-Simanainen Digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet -työpaja

Digitalisoidaan julkiset palvelut. Anne Kauhanen-Simanainen Digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet -työpaja Digitalisoidaan julkiset palvelut Anne Kauhanen-Simanainen Digitaaliset palvelut ja vaikuttamismahdollisuudet -työpaja 31.5.2016 2 3 Toimenpide 1: Luodaan ja otetaan käyttöön kaikkia julkisia palveluita

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

buildingsmart Finland

buildingsmart Finland buildingsmart Finland Tero Järvinen buildingsmart Finland Talotekniikkatoimialaryhmä Finnbuild 2014 03.10.2014 TALOTEKNIIKKATOIMIALARYHMÄN KYSELY Kyselyn tarkoitus Kartoittaa talotekniikan tietomallikäytäntöjä

Lisätiedot

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu?

oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Oppimispäiväkirjablogi Hannu Hämäläinen oppilaan kiusaamista kotitehtävillä vai oppimisen työkalu? Parhaimmillaan oppimispäiväkirja toimii oppilaan oppimisen arvioinnin työkaluna. Pahimmillaan se tekee

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet 1. Kysy Asiakkaalta: Tunnista elämästäsi jokin toistuva malli, jota et ole onnistunut muuttamaan tai jokin ei-haluttu käyttäytymismalli tai tunne, tai joku epämiellyttävä

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

Yhtälönratkaisusta. Johanna Rämö, Helsingin yliopisto. 22. syyskuuta 2014

Yhtälönratkaisusta. Johanna Rämö, Helsingin yliopisto. 22. syyskuuta 2014 Yhtälönratkaisusta Johanna Rämö, Helsingin yliopisto 22. syyskuuta 2014 Yhtälönratkaisu on koulusta tuttua, mutta usein sitä tehdään mekaanisesti sen kummempia ajattelematta. Jotta pystytään ratkaisemaan

Lisätiedot

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus

Jakopalkat. Virve Heikkinen ja Timo Ojala. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Virve Heikkinen ja Timo Ojala Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus www.palkeet.fi Tuntikohdistustyyppi (M, L, S, U ja kohdistamaton) Sopimukselle on mahdollista valita tuntikohdistustyyppi:

Lisätiedot

Alueelliset keskusrekisterit. Kuopion hiippakunta Riikka Ryökäs

Alueelliset keskusrekisterit. Kuopion hiippakunta Riikka Ryökäs Alueelliset keskusrekisterit Kuopion hiippakunta Riikka Ryökäs Kirkkohallituksen täysistunnon linjaus Tavoite, että kirkonkirjojen rekisterinpitäjiä tulevaisuudessa ovat alueelliset keskusrekisterit, jotka

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

Kuinka Kieku on muuttanut esimiestyötä?

Kuinka Kieku on muuttanut esimiestyötä? Kuinka Kieku on muuttanut esimiestyötä? Katri Vermanne Maanmittauslaitos Kieku käyttäjäfoorumi 26.11.2015 Esityksen sisältö Maanmittauslaitos pähkinänkuoressa Esimiehen rooli, ammattimainen esimiestyö

Lisätiedot

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat

Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Kiekun kustannuslaskennan ratkaisu - jakopalkat Nykytilanne ja jatkosuunnitelmat Juho Ajo Kiekun kustannuslaskennan ratkaisun sisältö: tilanne 2.9.2013 Meno- ja tulokirjaukset siirretään esijärjestelmistä

Lisätiedot

Työttömyyden kehityksestä maalis Vuodet ja 2013

Työttömyyden kehityksestä maalis Vuodet ja 2013 Työttömyyden kehityksestä maalis 2013 Vuodet 2007-2012 ja 2013 Työttömyyden kehitys 17 työttömyys % 15 13 11 9 7 työttömyys % vertaillen 07-08-09-10 -11-12-13 20 15 10 5 0 työttömyys % 07 työtömyys % 08

Lisätiedot

Kurssitusten tarve kipuaa

Kurssitusten tarve kipuaa Kurssitusten tarve kipuaa 9.11.2000 08:02 Muinoin tietotekniikkakurssilla opeteltiin ohjelmat läpikotaisin. Nyt niistä opetellaan vain työssä tarvittavat toiminnot. Niissäkin on työntekijälle tekemistä,

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Taustaa Lääkelainsäädännön eläinlääkintään liittyvät lait ja asetukset muuttuivat vuonna 2014. Eläinlääkärillä on mahdollisuus luovuttaa lääkkeitä varalle

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/ 31 28 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 30.05.2016 28 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

YHTENÄINEN EUROMAKSUALUE. Yrityksien siirtyminen yhtenäiseen euromaksualueeseen

YHTENÄINEN EUROMAKSUALUE. Yrityksien siirtyminen yhtenäiseen euromaksualueeseen YHTENÄINEN EUROMAKSUALUE Yrityksien siirtyminen yhtenäiseen euromaksualueeseen 1 Taustamuuttujat Enemmistö vastaajista muodostui pienemmistä yrityksistä ja yksinyrittäjistä. Vastaajista suurin ryhmä koostuu

Lisätiedot

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO

YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO YRITTÄJÄTESTIN YHTEENVETO Alla oleva kaavio kuvastaa tehdyn testin tuloksia eri osa-alueilla. Kaavion alla on arviot tilanteestasi koskien henkilökohtaisia ominaisuuksiasi, kokemusta ja osaamista, markkinoita

Lisätiedot

Talous- ja matkustusohjesääntö

Talous- ja matkustusohjesääntö Talous- ja matkustusohjesääntö Yleistä 1 Opiskelijakunnan taloudenhoidossa on noudatettava kirjanpitolain ja -asetuksen, tilintarkastuslain, opiskelijakunnan sääntöjen, muiden opiskelijakuntaa koskevien

Lisätiedot

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä?

Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Miksi työaikaa kohdennetaan? Onko tässä järkeä? Seija Friman 6.5.2015 Tilaisuus, Esittäjä Työajan kohdentaminen Kiekun myötä Kustannuslaskenta & tuottavuusnäkökulma Työajan kohdentaminen mahdollistaa kustannusten

Lisätiedot

Kaaos vai käytettävyys

Kaaos vai käytettävyys Kaaos vai käytettävyys Arto Virtanen SLL e-health valiokunta Tk-lääkäri Nurmijärven tk Stakes 6.11.2008 Oma kokemus Vuosittain vuodesta 1985 alkaen 3500 normaalin työajan käyntiä Näistä neuvolakäyntejä

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Aloittelevan kunnallispoliitikon tunnustukset

Aloittelevan kunnallispoliitikon tunnustukset Aloittelevan kunnallispoliitikon tunnustukset Jyrki J.J. Kasvi (toisinto vuonna 1997 tehdyistä kalvoista) Ekaa kertaa pappia kyydissä Mikä Espoo, missä Espoo Myyttien ja tosiasioiden erottaminen Miten

Lisätiedot

RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti

RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti RAPORTTI 25.2.2011 SUORITETUISTA KÄYTETTÄVYYSTESTEISTÄ Luuppi-projekti Saila Oldén 1. JOHDANTO Tässä raportissa kuvataan perjantaina 25.2.2011 Luuppi-projektin tiimoilta suoritettujen käytettävyystestien

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Paremmilla kehityskeskusteluilla osaaminen tehokäyttöön!

Paremmilla kehityskeskusteluilla osaaminen tehokäyttöön! Paremmilla kehityskeskusteluilla osaaminen tehokäyttöön! Uudista ja Uudista 2013 Intohimona työelämän laadullinen kehittäminen Irma Meretniemi www.bdmoy.com Copyright BDM Oy 2 Asiat, joista puhumme Kehityskeskustelujen

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

FlowIT virtaa IT-hankintoihin

FlowIT virtaa IT-hankintoihin FlowIT virtaa IT-hankintoihin Virpi Kalakoski, Matti Gröhn, Kirsi Jääskeläinen, Tiina Kalliomäki-Levanto, Jani Lukander, Kristian Lukander, Jarno Turunen, Teppo Valtonen, Tiina Vihtonen, Tuija Virtanen

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille

Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen. Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Vuoden 2016 vuosi-ilmoitukset ja niiden korjaaminen Ohjeita paperi- ja verkkolomakeilmoittajille Ohjeita tiedostona ilmoittajille Mitkä ilmoitukset? Työnantajan tai suorituksen maksajan vuosiilmoitus Rajoitetusti

Lisätiedot

Akaan seurakunnan strategia

Akaan seurakunnan strategia Akaan seurakunnan strategia 2017-2021 ARVOT Pyhä: Kunnioitamme kolmiyhteistä Jumalaa, näemme Jumalan kuvan ihmisessä Vastuullisuus: Huolehdimme lähimmäisistämme ja varjelemme luomakuntaa Oikeudenmukaisuus:

Lisätiedot

TSEMPPIÄ TYÖTTÖMILLE PALVELUT! 2009-2012

TSEMPPIÄ TYÖTTÖMILLE PALVELUT! 2009-2012 TSEMPPIÄ TYÖTTÖMILLE PALVELUT! 2009-2012 PROJEKTISUUNNITELMA 2010 Yleistä Tsemppiä työttömille - projekti on toiminut vuodesta 2003 alkaen. Projekti on saavuttanut ja ylittänytkin joka vuosi sille asetetut

Lisätiedot

Ajatuksia oppimisesta

Ajatuksia oppimisesta Ajatuksia oppimisesta Turun normaalikoulun kouluttajat Tampereen normaalikoulun 3. 6. sekä 7. 9. luokkalaiset Tampereen yliopiston 2.vsk luokanopettajaopiskelijat OPPIMINEN ON MUUTOS. Luonto ja opetus

Lisätiedot

B2C Pro Jorvin kokemuksia. Päivi Valta anestesialääkäri, oyl

B2C Pro Jorvin kokemuksia. Päivi Valta anestesialääkäri, oyl B2C Pro Jorvin kokemuksia Päivi Valta anestesialääkäri, oyl 2.10.2007 Päiväkirurgisen potilaan asiointiprosessi n. 2 6 kk ennen n. 1 kk ennen leikkausta leikkausta 2 B2C Pro tulosten arviointi TOIMINNOT

Lisätiedot

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011 Visma Avendo E40 Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Haastava käyttäytyminen

Haastava käyttäytyminen Haastava käyttäytyminen psykologi Ewa Male Mäntsälä 2014 Mitä tarkoitetaan haastavalla käyttäytymisellä? käyttäytyminen, joka poikkeaa huomattavasti ympäröivän yhteiskunnan kulttuurisidonnaisista käyttäytymismalleista

Lisätiedot

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007. Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade.

Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007. Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade. Valtakunnallinen vuokratyöntekijätutkimus 2007 Promenade Research Oy Pekka Harjunkoski Tutkimuspäällikkö 050-599 0079 pekka.harjunkoski@promenade.fi Esityksen sisältö: Toteutus ja menetelmä 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

Järjestelmän alasajon suunnittelu. Kullström Satu

Järjestelmän alasajon suunnittelu. Kullström Satu Järjestelmän alasajon suunnittelu Kullström Satu 13.3.2016 Sisältö Yleistä alasajon suunnittelusta Case Fennia 2 Elinkaaren loppu Wikipediassa Ohjelma ei kuole koskaan. Ohjelma voi tulla tarpeettomaksi

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti. Taustat, tavoitteet ja muutokset. Lapin TE-toimiston kuntainfo , strategiapäällikkö Tuija Ohtonen

Lapin ELY-keskuksen. monikanavaisesti. Taustat, tavoitteet ja muutokset. Lapin TE-toimiston kuntainfo , strategiapäällikkö Tuija Ohtonen Lapin ELY-keskuksen päätösluonnos TEpalveluiden tuottamisesta monikanavaisesti Taustat, tavoitteet ja muutokset Lapin TE-toimiston kuntainfo 11.6.2015, strategiapäällikkö Tuija Ohtonen TE-palveluiden keskeiset

Lisätiedot

Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet

Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet Toiminnantarkastuksen perusteiden alkeet HYYN PUHEENJOHTAJASEMINAARI JARI RINTA-AHO, SUOMEN FYSIIKANOPISKELIJAT RY MATIAS NURMI, HYYN JÄRJESTÖVALIOKUNTA Sisältö 1. Toiminnantarkastaja: tehtävät ja vaatimukset

Lisätiedot

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Liite 1: skenaariot ja PoC tulokset 1. Palvelun kehittäjän näkökulma Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Palvelun uusi versio on Palveluiden kehittäminen voitava asentaa tuotantoon vaikeutuu

Lisätiedot

Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta 1.4.2009 klo 17.00-20.00

Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta 1.4.2009 klo 17.00-20.00 Audit Auer Oy Rovaniemen Kehitys Oy Yrittäjäilta klo 17.00-20.00 Sähköinen taloushallinto kuinka ja miten? KHT, JHTT, KTM Leila Auer 1 YRITYKSEN ESITTELY Audit Auer Oy KHT, JHTT, KTM Leila Auer 100 % omistus

Lisätiedot

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS

PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS PARTIOJOHTAJAPERUSKURSSIN JOHTAMISHARJOITUS Johtamisharjoituksen tavoitteet Johtamisharjoituksen eli ns. välitehtävän tarkoitus on antaa sinulle onnistunut kokemus johtamisesta partiossa. Harjoituksen

Lisätiedot

Siviilipalvelusvelvollinen ja verot. Verohallinto vero.fi

Siviilipalvelusvelvollinen ja verot. Verohallinto vero.fi Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2017 Verovaroilla kustannetaan Esimerkkejä käyttökohteista: terveydenhoito eli sairaalat, terveysasemat ja palvelutalot koulutus, opettajien palkat,

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi

Kieku-raportoinnin kehittäminen. Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi Ratkaisupäällikkö Kimmo Järvinen, Valtiokonttori Kieku-käyttäjäfoorumi 27.5.2014 Sisältö: Iso kehittämishanke - Jakopalkat 2015 Pienemmät kehittämisen painopisteet - Henkilöstöhallinnon prosessin tuki

Lisätiedot

Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä

Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä Lapset puheeksi -keskustelu lapsesta, perheestä ja kouluympäristöstä Lomake annetaan etukäteen huoltajille mietittäväksi. Lomakkeen lopussa on lapsen kehitystä suojaavia tekijöitä kotona ja koulussa, ja

Lisätiedot

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö

Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Toimintaohjeita Nettisivujen käyttö Seura Johtokunta Toiminnanjohtaja Tomi Reinikainen Kaksi/kolme jaosta Jääkiekko= Limingan kiekko Jalkapallo= Pallokarhut Pesäpallo (ei aktiivinen) Jääkiekko Luistelukoulu

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita

Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Suunnittelu tarvitsee erilaisia asiantuntijoita Arto Karila yritysneuvoja, tukitiimivastaava ProAgria Etelä-Savo 14.2.2011 ProAgria Etelä-Savo 1 Onnistumisia asiantuntijoiden yhteistyöstä Organisaatioita

Lisätiedot

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Käyttäjien osallistuminen suunnitteluprosessiin

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus. Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle Oppisopimuskoulutus Sähköisen arvioinnin opas Kouluttajalle/Opiskelijalle https://opso.saiedu.fi/ YLEISINFO Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työssä oppimisessa. Tämän vuoksi työssä oppimisen arvioinnilla

Lisätiedot

Toimiva työyhteisö DEMO

Toimiva työyhteisö DEMO Toimiva työyhteisö DEMO 7.9.6 MLP Modular Learning Processes Oy www.mlp.fi mittaukset@mlp.fi Toimiva työyhteisö DEMO Sivu / 8 TOIMIVA TYÖYHTEISÖ Toimiva työyhteisö raportti muodostuu kahdesta osa alueesta:

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Hyvä hankehallinto. Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus Kick-off Eeva-Kaisa Linna

Hyvä hankehallinto. Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus Kick-off Eeva-Kaisa Linna Hyvä hankehallinto Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutus Kick-off 2.6.2016 Eeva-Kaisa Linna HAKU 2016, tilijaottelun mukaan Haettu Myönnetty Yleissivistävä ml varhaiskasvatus 199 18 041

Lisätiedot