Leirivihko J1. Urheiluripari 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leirivihko J1. Urheiluripari 2017"

Transkriptio

1 Leirivihko J1 Urheiluripari 2017

2 Hei, rippikoululainen ja vanhemmat Lukekaa tämä leirivihko huolella yhdessä, sillä tämä vihko sisältää runsaasti tärkeää tietoa J1 rippikouluryhmän leirijaksosta sekä konfirmaatiosta. Vihko on hyvä säilyttää rippikoulun päättymiseen asti. ENNEN LEIRIÄ Ennen leiriviikkoa kokoonnumme keskiviikkona klo Noljakan kirkolla, alakerrassa. Tässä illassa on paikalla koko leiritiimi, isoset ja kaikki ohjaajat mukaan lukien. Illan tärkeimpänä teemana on ryhmän yhteishengen kasvattaminen ja luottamuksen vahvistaminen. Muista ottaa mukaasi täytetty osallistujakortti! LEIRIJAKSO JA LEIRITIIMI Rippikoulun leirijakso su-pe Hyvärilän Matkailu- ja Nuorisokeskuksessa, Nurmeksessa (Lomatie 12, Nurmes). Lähdemme leirille yhteiskuljetuksella sunnuntaina 5.3. klo 9.00 Seurakuntakeskukselta (Kirkkokatu 28). Kuljetuksesta vastaa tilausajo Savonlinja. Ole ajoissa paikalla, jotta bussi pääsee liikenteeseen aikataulun mukaisesti. Leirillä työskentelee kokoaikaisesti nuorisotyönohjaaja Tiina Hovattala-Saatsi, pastori Sanna Kauppinen ja kanttori Matti Turunen. Ohjaajatiimissä työskentelee lisäksi 6 isosta. Leirillä vierailee valmentajia. Leirin turvallisuusvastaavana toimii Tiina, jonka puoleen voi kääntyä kaikissa leiriin liittyvissä asioissa p / tiina.hovattala-saatsi@evl.fi (puhelin auki leirin aikana koko ajan). RIPPIKOULUMAKSU Rippikoulumaksu on Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän jäseniltä (Joensuu, Rantakylä, Pielisensuu, Pyhäselkä, Vaara-Karjala ja Eno) 92 ja muilta 184. Maksu sisältää: täysihoidon (majoittuminen n. 4-6 hengen omin liinavaattein) Raamatun Katekismuksen Rukoushelminauhan tapaturmavakuutuksen leirikuljetukset Lasku leiristä postitetaan teille erikseen ilmoittautumislomakkeessa ilmoittamaanne osoitteeseen huoltajan nimellä.

3 LEIRIN PÄIVÄOHJELMA Leirillä noudatamme päiväohjelmaa. Päivän teemasta ja työskentelytavoista johtuen aikataulu voi eri päivinä hieman vaihdella. Pääsääntöisesti ohjelmamme on kuitenkin seuraava: Herätys Aamupala Musavartti 9.15 Leirijumis Teema Lounas Ulkoleikit, helmihetki Välipala Treenit Raamis Päivällinen Jumisvalmistelut Teema Iltaohjelma Iltapala Iltapesut Iltahartaus Hiljaisuus Panostamme leirillä paljon yhteiseen toimintaan käyttämällä aikaa liikuntaan, ryhmäharjoitteisiin sekä yhteisiin illanviettoihin. Illanvietto voi olla isosten toteuttama iltaohjelma, nuotioilta, rastirata tai vaikkapa pieni seikkailutoiminta leirialueella. Rippikouluun kuuluu vahvasti hartauselämä, jota toteutamme monipuolisesti. Päivittäin vietetään rippikoululaisten suunnittelema ja toteuttama leirijumalanpalvelus sekä isosten ohjaama rukoushelmihetki. Ilta päätetään aina työntekijän ohjaamaan iltahartauteen. Rippikoululeiri on kokonaisuudessaan oppimista. Hartaushetket, ruokailut ja yhdessäolo opettavat meitä kaikkia. Opetussuunnitelman mukaisia teemoja käsittelemme kahdessa isommassa kokonaisuudessa päivän aikana. Opetusmenetelmät ovat vaihtelevia ja niiden mielekkyyteen vaikuttaa suuresti rippikoululaisten oma aktiivisuus ja asenne. Urheilurippikouluumme kuuluu päivittäin (maanantai-torstai) 1,5 tunnin treeniaika. Kaikille sopivasta harjoittelusta ja liikunnasta treeneissä vastaavat urheiluseurojen valmentajat (ainakin Jippo, FC Hertta). Harjoitukset tapahtuvat PielisAreenalla, joka sijaitsee leirialueellamme. Sunnuntain pyhitämme levolle.

4 ULKOLÄKSYT Rippikoulun kokonaisuuteen kuuluu myös muutamia ulkoläksyjä. Seuraavat 4 opetellaan ulkoa: Apostolinen uskontunnustus Isä meidän rukous 10 käskyä Kaste- ja lähetyskäsky Näiden lisäksi valitaan 1 seuraavista: Rakkauden kaksoiskäsky pienoisevankeliumi Herran siunaus. Ulkoläksyt löytyvät tämän vihkon loppuosasta. Ulkoläksyt suoritetaan suullisesti leirin aikana omalle isoselle tai työntekijälle. Rippikouluun ilmoittautuessa olemme kysyneet mm. oppimisvaikeuksista. Mikäli sinulla on oppimisvaikeuksia, niin voimme miettiä yhdessä vaihtoehtoisia tapoja suorittaa nämä tärkeät Raamatunkohdat. Harjoittelu kannattaa aloittaa jo kotona ja kertailla sitten leirillä. Jos leirillä tuntuu, että ulkoläksyt tökkivät pahasti, kiskaise työntekijää hihasta ja mietitään yhdessä sellainen tapa, jolla ulkoläksyt jäävät parhaiten mieleen! Otamme myös mielellämme vastaan vinkkejä ja apua minkälaiset asiat juuri sinua auttavat oppimisessa. Uskontunnustusta, Isä meidän rukousta ja Herran siunausta voit opetella myös lataamalla Ulkoläksyt sekaisin pelin kännykkääsi tai tabletille. Pelin voi ladata Google Play- kaupasta, App Storesta ja Windows Phone Storesta.

5 LEIRIN TURVALLISUUS Leirin turvallisuudesta vastaa nuorisotyönohjaaja yhdessä koko leiritiimin kanssa. Leirin turvallisuusohjeet annetaan ensimmäisenä leiripäivänä ja niiden noudattamisesta tulee jokaisen leiriläisen itse kantaa vastuuta. Leirin turvallisuussäännöt tiivistetysti: Jokaisella on leirillä oikeus turvalliseen ja hyvään oloon. Sekä henkinen että fyysinen kiusaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Kiusaamistilanteisiin tullaan puuttumaan välittömästi ja niistä keskustellaan sekä asianomaisten että perheiden kanssa. Leirin aikana ei saa poistua leirialueelta ilman lupaa. Leirillä käytämme vain meille tarkoitettuja tiloja ja välineitä. Toisten huoneisiin meneminen sekä tavaroihin koskeminen on kiellettyä. Hyvärilässä on runsaasti yhteiseen oleiluun soveltuvia tiloja vapaa-ajan hengailua varten. Jos leiriläinen toistuvasti häiritsee tai hankaloittaa opetusta tai muiden leiriläisten oppimista ja leirielämää, ottaa ryhmän pappi yhteyttä kotiin. Jos rippileiri keskeytyy tästä tai muusta syystä, sovitaan ryhmän papin ja kirkkoherran kanssa mahdollisista muista tavoista käydä rippikoulu loppuun. Allergiat Olemme kysyneet rippikouluilmoittautumisessa leiriläisen ruokaaineallergioista sekä ruokavaliosta. Nämä tiedot on annettu Hyvärilän keittiöhenkilökunnalle. Vanhempainillan yhteydessä jaetaan kotiväelle osallistujakortti jossa kysytään vielä allergioista tarkemmin. Uusista tai muuttuneista allergiatiedoista voi ilmoittaa turvallisuusvastaavalle. Sairastuminen tai loukkaantuminen Mikäli leiriläinen loukkaantuu tai sairastuu leirin aikana on siitä kerrottava välittömästi jollekin leiritiimin aikuiselle, jotka ottavat yhteyttä huoltajiin. Leiriläistä hoidetaan tarvittaessa Nurmeksen terveyskeskuksessa tai lähetetään hoitoon Joensuuhun. Sairastapauksissa toivomme vanhempien (tai muun vanhempien vastuuttaman aikuisen) voivan tulla noutamaan nuoren kotiin paranemaan. Leiriläisen on hyvä ilmoittaa turvallisuusvastaavalle jos hänen on tarve ottaa jotakin lääkettä. Toisten lääkkeitä ei saa missään nimessä ottaa. Mukaan otetuista reseptilääkkeistä toivomme tiedon kirjallisesti turvallisuusvastaavalle. Turvallisuusvastaavaa huolehtii niiden antamisesta, mikäli näin on yhdessä huoltajien kanssa sovittu.

6 Päihteet Leirillä ei voi käyttää tupakkatuotteita (tupakka, sähkötupakka, nuuska), alkoholia, huumeita eikä mitään energiatuotteita. Mikäli havaitsemme leiriläisen käyttävän tupakkatuotteita, ilmoitamme asiasta huoltajille ja keskustelemme mahdollisuudesta jatkaa leiriä. Alkoholin tai huumeiden käyttö johtaa välittömästi leirin keskeyttämiseen. Asiasta ilmoitetaan huoltajien lisäksi myös viranomaisille. Kuvaaminen Leirillä toimiva mediaisonen kuvaa leirin tunnelmia ja lataa kuvia, jotka leirin työntekijä on tarkistanut sekä leiriblogiin että kotisivuillemme Kuvausluvan olemme kysyneet rippikouluun ilmoittautuessa. Mikäli haluatte kieltää kuvien julkaisemisen, tulee siitä toimittaa kirjallinen tieto huoltajan allekirjoituksella varustettuna turvallisuusvastaavalle. Seurakunta vastaa vain näistä kuvista ja toivoo, että leiriläiset itse huomioivat kuvaamiseen ja kuvien julkaisemiseen liittyvät juridiset asiat. Vastuu Jokainen vastaa omalla toiminnallaan siitä, että tavarat ja paikat pysyvät siisteinä ja ehjinä leirin aikana. Mikäli hajottaa tai vahingoittaa toisen omaisuutta joutuu siitä korvausvastuuseen. Vahingoista on ilmoitettava välittömästi leirin ohjaajalle ja jatkotoimenpiteistä sovitaan yhdessä. Hiljaisuus Leirillä on hiljaisuus klo Hiljaisuus tarkoittaa, että huoneissa on valot sammutettu eikä siellä jutella kovaäänisesti. Hiljaisuusaika on tarkoitettu nukkumista varten. Leirillä touhutaan paljon päivän aikana, ja kunnollinen yöuni on tärkeää ja tarpeellinen jokaiselle! Olemme saaneet aiempina vuosina palautetta sekä toiveita etukäteen urheilevilta nuorilta, että riittävästä palautumisesta pidettäisiin yhteisesti huolta. LEIRIVARUSTEET Ota mukaan leirille Kaikki jaettu materiaali (Raamattu, Katekismus, oppimispäiväkirja ja Rukoushelminauha) sekä muistiinpanovälineet

7 kelakortti (jos jostain syystä tulee tarve lähteä päivystykseen) aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (ei makuupussia) pyyhe ja peseytymisvälineet henkilökohtaiset lääkkeet alkuperäispakkauksissa (ota mukaasi varmuuden vuoksi mm. sinulle sopivaa särkylääkettä) mukavia, rentoja leirivaatteita talvivaatteita, joissa pärjäät ulkona lumihangessa ja pakkasessa (toppatakki, toppahousut, pipo ja talvihanskat) lämpimät talvikengät ulkoiluun, sisäpelikengät sisäliikuntaan sisäliikuntaan sopivat vaatteet henkilökohtaiset reseptilääkkeet ja kirjalliset, selkeät ohjeet niiden käytöstä turvallisuusvastaavalle repullinen ystävällisyyttä ja avointa mieltä <3 Halutessasi voit ottaa mukaan myös: oman instrumentin joka kulkee helposti mukana (esim. kitaran) kameran (muista kysyä aina lupa kuvattavalta, kuvien julkaisemiseen tarvitaan lupa huoltajalta) kännykän ja kuulokkeet (EI kaiuttimia), joita voit käyttää vapaa-ajalla omassa huoneessa hieman kioskirahaa kirjan tai lehden iltalukemiseksi Muistathan, että seurakunta vakuuttaa leiriläiset tapaturmavakuutuksella, mutta tämä vakuutus ei kata tavaroiden (esim.puhelimen näyttö) rikkoontumista tms. Harkitse siis tarkkaan miten arvokkaita tavaroita otat mukaan leirille. Älä ota leirille kannettavaa tai tablettitietokonetta konsolipelejä LEIRIBLOGI J1 rippikouluryhmän kotiväellä on mahdollisuus seurata leirin tapahtumia ripariblogin välityksellä. Mediaisonen postaa päivittäin blogia, jota voi käydä lukemassa osoitteessa

8 LEIRIN PÄÄTÖS Leiri päättyy Hyvärilässä perjantaina klo jolloin lähdemme yhteiskuljetuksella Joensuuhun. Olemme Seurakuntakeskuksella n. Klo 15, josta vanhemmat voivat tulla hakemaan leiriläisen. RIPPIKOULU JATKUU LEIRIN JÄLKEEN Rippikoulumatka jatkuu leirin jälkeen vielä useammalla kokoontumisella. Leirin jälkeisen opetusohjelman näet KONFIRMAATIOHARJOITUKSET Konfirmaatioharjoitukset pidetään Joensuun kirkossa (Papinkatu 1) ke klo Harjoituksissa käymme mm. läpi konfirmaation kaavan ja sovitamme albat. KONFIRMAATIO Konfirmaatio on vappuaattona klo Joensuun kirkossa. Konfirmoitavat tulevat paikalle klo Valokuvausliike ottaa ryhmästämme yhteiskuvan klo 9.10, jonka jälkeen alamme valmistautumaan konfirmaatioon. Rippikoulun ryhmäkuvassa on koko ryhmä, isoset ja työntekijät. Kuva otetaan albat päällä. Kuva (n.16 ) laskutetaan yrityksen toimesta ja postitetaan kotiin. Seurakunta ei vastaa yrityksen toiminnasta, vaan pelkästään järjestää mahdollisuuden valokuvaukseen. Jos perheenne haluaa ostaa kuvan, niin palauttakaa rippikoulun aikana jaettava tilauslomake konfirmaatioharjoituksissa. Yksityiskuvien ottamiseen ei tässä yhteydessä ole mahdollisuutta. Konfirmaatiossa nuoret siunataan apostolisella siunauksella laittamalla kädet nuoren pään päälle. Toivoisimme, että kutsutte yhden nuoren kummeista tai läheisistä aikuisista tähän tehtävään yhdessä papin ja nuorisotyönohjaajan kanssa tämä rajaus kirkon kuoriosan tilanpuutteen vuoksi. Konfirmoiva pappi Sanna ohjeistaa kummit tehtäväänsä kirkon kuoriosassa klo 9.40 ennen konfirmaatiomessun alkua.

9 Konfirmaatiomessu kestää n. 1,5 tuntia. Valokuvaaminen on messun aikana sallittua, mutta toivomme sen tapahtuvan omalta paikalta. Konfirmaation jälkeen kirkossa on mahdollista ottaa kuvia myös alba päällä. Vanhempien pyynnöstä voimme tulla leirillä toimivien isosten kanssa esittämään laulutervehdyksen konfirmoidun kotiin iltapäivän aikana. Meitä varten ei tarvitse järjestää tarjoilua. Vierailupyyntö tulee esittää kirjallisena (nuoren nimi, osoite ja mahdollinen toiveaika) mieluiten ennen konfirmaatiota. Pyynnön voi laittaa myös sähköpostilla tai tekstiviestillä ripariryhmän opettajille. RIPPIKOULUN JÄLKEEN Kutsumme kaikkia rippikoululaisia mukaan seurakuntamme nuorisotyön toimintaan. Toiminnassamme on mahdollisuus päästä nauttimaan taas mm. leiritoiminnasta ja kaikki nuoret ovat erityisen tervetulleita isos- ja kerhonohjaajakoulutukseen, johon nuori kutsutaan kirjeitse alkusyksystä. Haluamme muistuttaa, että seurakunta ei järjestä rippileirin jälkeen yhteisiä juhlia kenenkään kotona tai kaupungilla. Omaa riparia voi tulla muistelemaan yhdessä toisten kanssa nuorteniltoihin. Janoa.fi-osoitteesta löydät tietoa kaikkien Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvien seurakuntien nuorten toiminnasta! KYSYMYKSIÄ? Mikäli teillä on kysyttävää tai haluatte keskustella rippikouluun liittyvistä asioista, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Pyydämme kertomaan myös mahdollisista sairauksista, oppimisvaikeuksista, perheen elämäntilanteen vaikutuksesta nuoreen tai muista

10 nuoren elämään ajankohtaisesti liittyvistä haasteista tai muusta, mikä ohjaajien olisi hyvä tietää. Tämä siksi, että jokaisen nuoren rippikoulu onnistuisi mahdollisimman hyvin. Täytättehän kirjeen mukana olevan osallistujakortin huolella! Muistetaan kaikki iltarukouksessa nuoria ja pyydetään Taivaan Isän suojelusta ja siunausta riparillemme! Leirin turvallisuudesta ja käytännön asioista vastaa nuorisotyönohjaaja Tiina Hovattala-Saatsi p / tiina.hovattala-saatsi@evl.fi. opetuksesta sekä konfirmaatiosta pastori Sanna Kauppinen p / sanna.kauppinen@evl.fi. TERVETULOA LEIRILLE! t. Sanna, Tiina, Matti ja isoset Anni, Josefiina, Neea, Krisse, Joel ja Pihla sekä yövahti Eikka

11 ULKOLÄKSYT Apostolinen uskontunnustus Minä uskon Jumalaan, Isään, Kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän. Kaste- ja lähetyskäsky "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28: 18 20) Isä meidän-rukous Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen. Kymmenen käskyä 1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia. 2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä. 3. Pyhitä lepopäivä. 4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi. 5. Älä tapa. 6. Älä tee aviorikosta. 7. Älä varasta. 8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi. 9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta. 10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

12 VALITSE YKSI NÄISTÄ SEURAAVISTA Rakkauden kaksoiskäsky "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Pienoisevankeliumi Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Herran siunaus Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä. Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleenne ja antakoon meille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Rippikouluryhmä J4 Leirivihko

Rippikouluryhmä J4 Leirivihko Rippikouluryhmä J4 Leirivihko Hei, rippikoululainen ja vanhemmat Lukekaa tämä leirivihko huolella yhdessä, sillä tämä vihko sisältää runsaasti tärkeää tietoa J4 rippikouluryhmän leirijaksosta sekä konfirmaatiosta.

Lisätiedot

Moi kesän 11. riparilainen!

Moi kesän 11. riparilainen! Leirikirje 22.5.2019 Moi kesän 11. riparilainen! Yhteinen riparin leirijaksomme lähenee. Leiri alkaa Riuttarannan leirikeskuksen uudella puolella maanantaina 15.7. klo 10.00. Yhteiskuljetusta Riuttarantaan

Lisätiedot

Rippikouluryhmä J3 Leirivihko

Rippikouluryhmä J3 Leirivihko Rippikouluryhmä J3 Leirivihko Hei, rippikoululainen ja vanhemmat Lukekaa tämä leirivihko huolella yhdessä, sillä tämä vihko sisältää runsaasti tärkeää tietoa J3 rippikouluryhmän leirijaksosta sekä konfirmaatiosta.

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2012 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 29.4.2012 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

Tässä kirjeessä on tarvittavaa ennakkotietoa leiristämme. Lue tämä kirje yhdessä huoltajasi kanssa.

Tässä kirjeessä on tarvittavaa ennakkotietoa leiristämme. Lue tämä kirje yhdessä huoltajasi kanssa. Tervehdys Lempsu 6 riparilainen ja kotiväki! Olet tulossa ensi syksynä riparille Lempsuun 1-7.8.2017. Hienoa, että olet mukana porukassa! Me vetäjät toivomme, että leiristämme tulee hyvä kokemus kaikille.

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat,

Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Tervetuloa rippikouluun Hakunilan seurakunnassa! Hyvät vanhemmat, Rippikoulun käyminen on merkittävä asia niin rippikoulalaisen kuin hänen vanhempiensakin elämässä. Lapsenne ottaa ison askeleen kohti aikuisuutta.

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus

RIPPIKOULU 2015. Ilmoittautuminen. Korvaamaton kokemus Riparit 2015 RIPPIKOULU 2015 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tietoon, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen

RIPPIKOULU 2016. Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen RIPARIT 2016 RIPPIKOULU 2016 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

PARTAHARJU 6 1 7.6.2015 INFO. Säilytä tämä!

PARTAHARJU 6 1 7.6.2015 INFO. Säilytä tämä! PARTAHARJU 6 1 7.6.2015 INFO Säilytä tämä! Sivu 2/8 Rippikoulusi on nyt alkanut. Se on ainutlaatuista aikaa elämässäsi ota siitä siis kaikki irti. Lähde mukaan touhuun omana itsenäsi, avoimella ja kyselevällä

Lisätiedot

Minä olen ihme, suuri ihme. Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta!

Minä olen ihme, suuri ihme. Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta! KESÄKIRJE J7 2019 Minä olen ihme, suuri ihme Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta! Tässä kesäkirjeessä on paljon tietoa ja ohjeita tulevaa leiriä koskien, joten pyydämme

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Heipä hei juuri Sinä ja huoltajasi!

Heipä hei juuri Sinä ja huoltajasi! Heipä hei juuri Sinä ja huoltajasi! Rippikoulumme leirijakso lähestyy kovaa vauhtia ja siksi on hyvä valmistautua siihen ajoissa. Kanssasi leirille meidän työntekijöiden lisäksi lähtevät appari Linda ja

Lisätiedot

2018 RIPARIT RIPARIT 2018_HOTPAINO indd.indd :08:02

2018 RIPARIT RIPARIT 2018_HOTPAINO indd.indd :08:02 2018 RIPARIT RIPPIKOULU 2018 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä

Kristinusko (AR) Kristinuskon historia. Kristinuskon syntymä Kristinusko (AR) Kristinuskon historia Kristinuskon syntymä Juutalaisuudessa oli kauan jo odotettu, että maan päälle syntyy Messias, joka pelastaa maailman. Neitsyt Maria synnytti pojan Jeesus Nasaretilaisen,

Lisätiedot

Elämän puu kaareutuu

Elämän puu kaareutuu Elämän puu kaareutuu Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta! Kesää kohti mennään ja yhteinen rippikoulupolkumme jatkuu. Tässä kesäkirjeessä on paljon tietoa ja ohjeita

Lisätiedot

RIPPIKOULUT. Sääksmäen seurakunnassa RIPARIT

RIPPIKOULUT. Sääksmäen seurakunnassa RIPARIT 2019 RIPPIKOULUT Sääksmäen seurakunnassa RIPARIT 2 RIPPIKOULU 2019 KORVAAMATON KOKEMUS Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat

Lisätiedot

RIPPIKOULU Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen

RIPPIKOULU Korvaamaton kokemus. Ilmoittautuminen RIPARIT 2017 RIPPIKOULU 2017 Korvaamaton kokemus Luotettavista lähteistä on saatu tieto, että rippikoulussa on ollut jopa kivaa. Nuotioillat ystävien seurassa ovat sittenkin olleet mieleenpainuvia. Rippikoululauluja

Lisätiedot

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan

KONFIRMAATIOMESSU B SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan KONFIRMAATIOMEU B EKOMUKAUTU virikemateriaalia konfirmaatiomessuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen

Lisätiedot

RIPPIKOULUSI SUSINIEMI INFO. Säilytä tämä!

RIPPIKOULUSI SUSINIEMI INFO. Säilytä tämä! RIPPIKOULUSI SUSINIEMI 18 29.7. 4.8.2019 INFO Säilytä tämä! Sivu 2/7 Rippikoulusi on nyt alkanut. Se on ainutlaatuista aikaa elämässäsi ota siitä siis kaikki irti. Lähde mukaan touhuun omana itsenäsi,

Lisätiedot

Usko ja elämä Kristinuskon pääkohdat selkokielellä

Usko ja elämä Kristinuskon pääkohdat selkokielellä 1 Usko ja elämä Kristinuskon pääkohdat selkokielellä SUOMEN EV.LUT. KIRKKO Usko ja elämä Kristinuskon pääkohdat selkokielellä Suomen ev.lut. kirkon kirkkohallituksen julkaisuja 2013 Työryhmä: kehitysvammatyön

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhempi / vanhemmat! Rippileiri Solkullassa lähestyy!

Hyvä rippikoululainen ja vanhempi / vanhemmat! Rippileiri Solkullassa lähestyy! Hyvä rippikoululainen ja vanhempi / vanhemmat! Rippileiri Solkullassa lähestyy! Tähän kirjeeseen olemme keränneet tärkeää tietoa rippileiristä jotta saisimme mahdollisimman hyvän ja turvallisen leirin.

Lisätiedot

Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus

Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus Pyhäinpäivän iltajumalanpalvelus Pyhäinpäivän iltajumalanpalveluksessa muistetaan uskossa Kristukseen kuolleita ja erityisesti seurakunnan poisnukkuneita jäseniä sekä rukoillaan heidän puolestaan (ks.

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun

Tervetuloa rippikouluun Tervetuloa rippikouluun Hyvä rippikoulun aloittava nuori! Jokaisella meillä on oma elämämme, mutta yhteistä meille ovat kysymykset elämän tarkoituksesta. Elämme ja kysymme ehkä toisistamme poikkeavalla

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhempi tai vanhemmat! Vanhempaintapaaminen Paikka ja aika alkaa maanantain 4.8 ja päättyy perjantaina 8.8.

Hyvä rippikoululainen ja vanhempi tai vanhemmat! Vanhempaintapaaminen Paikka ja aika alkaa maanantain 4.8 ja päättyy perjantaina 8.8. Hyvä rippikoululainen ja vanhempi tai vanhemmat! Rippileiri lähestyy! Tähän kirjeeseen olemme keränneet tärkeää tietoa rippileiristä mutta myös muusta jotta saamme mahdollisimman hyvän ja turvallisen leirin.

Lisätiedot

Jumalanpalveluksen viettäminen ilman pappia

Jumalanpalveluksen viettäminen ilman pappia Jumalanpalveluksen viettäminen ilman pappia Kirkkojärjestyksen 2 luvussa säädetään jumalanpalveluksen viettämisestä ilman pappia: Jos sairauden tai muun esteen vuoksi ei ole pappia jumalanpalvelusta pitämään,

Lisätiedot

Elämän puu kaareutuu

Elämän puu kaareutuu KESÄKIRJE J5-rippikoululaisille ja kotiväelle Elämän puu kaareutuu Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta! Kesää kohti mennään ja yhteinen rippikoulupolkumme jatkuu. Tässä

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Mitä rippikoulu on? Rippikoulu on kasteopetusta Nykyään puolen vuoden mittainen, 80 tuntia Sis. Seurakuntayhteysjakso, leirijakso, konfirmaatio Seurakunnan toimintaan osallistumista

Lisätiedot

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti.

Palat esitellään kinkeritilanteessa, tämän voi tehdä opettaja tai etukäteen valittu oppilas. Kullekin palalle on aikaa muutama minuutti. JOHDANTO - sopisi 2. luokkalaisille 1) JOHDANTO pala aiheena anteeksi pyytäminen Liturgisena lauluna alkusiunaus: Pappi: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen Seurakunta: Aamen, aamen, aamen Pappi: Herra,

Lisätiedot

Elämän puu kaareutuu

Elämän puu kaareutuu KESÄKIRJE J5 2016 rippikoululaisille ja kotiväelle Elämän puu kaareutuu Hei riparilainen ja kotiväki, terveiset Joensuun ev. lut. seurakunnasta! Kesää kohti mennään ja yhteinen rippikoulupolkumme jatkuu.

Lisätiedot

Kirkollinen vihkiminen Kummina toimiminen Itsenäisesti ehtoolliselle Äänestäminen seurakuntavaaleissa 16v, ehdolle asettuminen 18v

Kirkollinen vihkiminen Kummina toimiminen Itsenäisesti ehtoolliselle Äänestäminen seurakuntavaaleissa 16v, ehdolle asettuminen 18v Rippikoulu-info Mitä rippikoulu on? - Rippikoulu on kasteopetusta ja siellä käsitellään rippikoulun opetussuunnitelman mukaisia aiheita, joita ovat elämän, uskon ja rukouksen kysymykset - Juuret yli 2000

Lisätiedot

Jouluaaton sanajumalanpalvelus

Jouluaaton sanajumalanpalvelus Jouluaaton sanajumalanpalvelus Jouluaaton sanajumalanpalvelus vietetään iltapäivällä. Mikäli jouluaatto on sunnuntai, voi jouluaaton sanajumalanpalvelus olla myös seurakunnan pääjumalanpalvelus. I Johdanto

Lisätiedot

Sámedikki ekumenalaš rahpanipmilbálvalus AnárA girkus. SaamelaiSkäräjien avajaisjumalanpalvelus InarIn kirkossa d.

Sámedikki ekumenalaš rahpanipmilbálvalus AnárA girkus. SaamelaiSkäräjien avajaisjumalanpalvelus InarIn kirkossa d. Sámedikki ekumenalaš rahpanipmilbálvalus AnárA girkus SaamelaiSkäräjien avajaisjumalanpalvelus InarIn kirkossa 3.4.2012 d. /klo 15 Bismá Samuel Salmi Veahkkit Leanaroavás Jouko Lepistö Ortodoksabáhppa

Lisätiedot

Messu. Hollolan seurakunta Hämeenkosken kappeliseurakunta

Messu. Hollolan seurakunta Hämeenkosken kappeliseurakunta Messu Hollolan seurakunta Hämeenkosken kappeliseurakunta Messun sisältö on osuvasti kuvattu Martti Lutherin saarnassa:... rakas Herramme itse puhuu meille Pyhän Sanansa kautta ja me vastaamme Hänelle rukoillen

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT

HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT HELSINGIN NMKY:N RIPPIKOULUT Aloitustapahtuma 14.1. Kaikille rippikouluryhmille yhteinen Tutustumista omaan ryhmään, käytännön asioita Tutustumista namikaan, rippikouluun ja hengelliseen musiikkiin Seurakuntayhteysjakso

Lisätiedot

P/E Meidän auttajamme on Her - ra,

P/E Meidän auttajamme on Her - ra, Rukoushetken rakenne noudattaa pienen rukoushetken kaavaa. Rakennetta voidaan käyttää soveltaen. Rukoushetken johtaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Rukoushetken laulettavaksi merkityt

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2016 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2001 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2018 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00 Harjoitukset 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11. Päiväohjelma 10.00 2x oppitunti (kaksoistunti tai 10-10.40/10.45-11.20) 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.40 2x oppitunti (kaksoistunti tai 13.40-14.20/14.25-15)

Lisätiedot

Rippikoulu Kiipula

Rippikoulu Kiipula Rippikoulu Kiipula 3 8.-15.7.2019 Me ohjaajat toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun! Hienoa, että olet tulossa. Kevään ja kesän aikana pääsemme tutustumaan toisiimme, Raamattuun, kristillisen uskomme

Lisätiedot

Jumalanpalveluksen. Käsiohjelma. Loimaan seurakunta

Jumalanpalveluksen. Käsiohjelma. Loimaan seurakunta Jumalanpalveluksen Käsiohjelma Loimaan seurakunta Tästä ohjelmassa on Loimaan seurakunnassa toteuttavan normaalin messun ja sanajumalanpalveluksen kulku. Käytössä 3. sävelmäsarja Sanajumalanpalveluksessa

Lisätiedot

* Pirkko Nurminen, pastori. * Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja

* Pirkko Nurminen, pastori. * Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja 20.-27.2.2016 Pirkko Nurminen, pastori P. 040 567 44 20, pirkko.nurminen@evl.fi Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja P. 0504672570, marika.pasanen@evl.fi Lauri Savonen, kausityöntekijä Paula Huju, kanttori

Lisätiedot

Johdanto. 1. Alkuvirsi. 2. Alkusiunaus. Siunaus. Vuorotervehdys. Siunaus. L I - sän ja + Po - jan ja Py - hän Hen - gen ni - meen.

Johdanto. 1. Alkuvirsi. 2. Alkusiunaus. Siunaus. Vuorotervehdys. Siunaus. L I - sän ja + Po - jan ja Py - hän Hen - gen ni - meen. anajumalanpalvelus anajumalanpalveluksen kaavaa voidaan käyttää sekä sunnuntain tai muun pyhäpäivän pääjumalanpalveluksena että arkipäivän tai erityistilanteiden jumalanpalveluksena (esim. nuorten jumalanpalvelukset,

Lisätiedot

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Pitkäperjantaina seurakunta murehtii Herransa kuolemaa, mutta samalla jumalanpalvelukseen heijastuu myös sovituksen ilo. Ristin äärellä olemista leimaa jo ylösnousemuksen

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2019 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Leirikoulu 1 Leirimaksu 80e laskutetaan. Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu

RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA Ke-Mu-Pe-rippikoulu RIPPIKOULUN PAIKALLISSUUNNITELMA 2019-2022 Ke-Mu-Pe-rippikoulu SISÄLLYS: 1 1. Johdanto 2. Suuri ihme rippikoulusuunnitelma, rippikoulu ja isoset, rippikoulun ryhmäjako 3. Turvallisuus 4. Yhteydet huoltajiin

Lisätiedot

PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020

PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020 PIELISENSUUN SEURAKUNNAN RIPPIKOULU VUONNA 2020 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Rippikoulu on uusi, puolenvuoden mittainen vaihe elämässä. Se on rajapyykki.

Lisätiedot

Karkkilan seurakunta. Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille Sisällys

Karkkilan seurakunta. Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille Sisällys Karkkilan seurakunta Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille 2018-2020 Sisällys Toimintaympäristön kuvaus... 3 Rippikouluikäluokat ja rippikoulut vuosina 2018 2020... 4 Rippikoulun toteutuksen paikalliset

Lisätiedot

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun

Mäntyharjun seurakunta Tervetuloa rippikouluun Mäntyharjun seurakunta 2017-2018 Tervetuloa rippikouluun Tervetuloa rippikouluun 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2018. Tässä asiassa et ole yksin. Joka vuosi

Lisätiedot

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa.

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa. 15 vuotta täyttänyt, joka on kastettu oikein, otetaan kirkon jäseneksi siten, että hän tarpeellisen opetuksen jälkeen tunnustaa kirkon uskon (KJ 1:3). Jos henkilö on käynyt rippikoulun, ei jäseneksi ottaminen

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! 1 Tervetuloa rippikouluun! Tässä on sinulle tietoa ryhmäsi kokoontumisista ja muita rippikouluun liittyviä ohjeita. 2 Olet ryhmässä Päivärippikoulu 1 Päivärippikoulu on maksuton Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti

Lisätiedot

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

Tervetuloa RIPPIKOULUUN. Joensuun ev.lut. seurakunnan Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2017 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kukavoitullarippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

Riparilaisemme ja kotiväki!

Riparilaisemme ja kotiväki! 1 Riparilaisemme ja kotiväki! Aurinko paistaa ja lumet ovat jo sulaneet, kevätkukat tunkevat itsensä mullan alta. Aivan kuin kevät olisi malttamaton ja tulee vauhdilla. Tuntuu kivalta. Yhtä malttamattomia

Lisätiedot

Perjantaina klo saapuminen omin kyydein leirille.

Perjantaina klo saapuminen omin kyydein leirille. Mahtavaa, että SINÄ olet ilmoittautunut nuorten leirille 4.-6.12.2015 Vaivion kurssikeskukseen! Kirje janoa.fi:ssä 26.11. klo 21.30, kirjettä ei postiteta. Tervetuloa nuorten leirille. Nuorten leirin tämän

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa.

Herra olkoon teidän kanssanne. Niin myös sinun henkesi kanssa. Vietettäessä ehtoollista sairaan luona myös muille läsnä oleville voidaan antaa ehtoollinen. Ehtoollisvälineet asetetaan valkoisella liinalla peitetylle pöydälle. Pöydälle voidaan asettaa myös risti tai

Lisätiedot

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa.

Rippikoulut Ilmoittautuminen alkaa Ensimmäiset kokoontumiset ja seurakunnan toimintaan osallistuminen alkavat marraskuussa. Rippikoulut 2017 Perinteiselle kesäriparille Niinirantaan? Retkiriparille melomaan? Päiväriparille, lasketteluriparille, riparille Viroon? Rippikouluihin ilmoittaudutaan syyskuussa. Ilmoittautuminen alkaa

Lisätiedot

R I P P I K O U L U T. R I P P I K O U L U T Euran seurakunnassa

R I P P I K O U L U T. R I P P I K O U L U T Euran seurakunnassa R I P P I K O U L U T R I P P I K O U L U T Euran seurakunnassa YLEISTÄ RIPPIKOULUSTA Miksi rippikoulu? Kun sinut noin viisitoista vuotta sitten kastettiin saivat vanhempasi, kummisi ja seurakunta tehtäväkseen

Lisätiedot

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine:

Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: Tunnista esine: V: Äänirauta V: Ehtoolliskalkki /-malja V: Ehtoollispeite V: Ikoni V: Jälkiviinikauha V: Käspaikka V:Kasteastia V: Keihäs V: Kastepuku/-mekko V: Kirkkoleipä/ prosfora V: Kirkkolippu V: Kirkonkellot V:

Lisätiedot

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018

AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 AKAAN SRK:N RIPARI- VUOSI 2018 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Leirillä syntyneet muistot on tarkoitettu kuljetettavaksi mukana läpi elämän.

Leirillä syntyneet muistot on tarkoitettu kuljetettavaksi mukana läpi elämän. ervehdys kaikille! Tahdomme luoda jokaiselle turvallisen, tasavertaisen ja lämminhenkisen rippileirin. Toivo elämässä selviytymiseen, usko ihmisen pyhyyteen ja sielun kauneuteen johdattavat meitä leirillämme.

Lisätiedot

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT:

RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: RIPPIKOULUN OPETUSPÄIVIIN LIITTYVÄT SEKÄ YLEISET RIPPIKOULUN ASIAT: Nuorisotyönohjaaja Meiju Saastamoinen 044 733 5266 RYHMÄT JA OHJAAJAT Päiväkoulu (PK) Rippileiri 1 (RK1) Kirkkoherra Lauri Jäntti 040

Lisätiedot

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1

RIPPIKOULU. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 RIPPIKOULU - PIELISENSUUN SEURAKUNNASSA VUONNA 2017 Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes.43:1 TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Hei, Sinä vuonna 2002 syntynyt nuori, tervetuloa rippikouluun! Oletko

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

Tuhkakeskiviikon messu

Tuhkakeskiviikon messu Tuhkakeskiviikon messu Tuhkakeskiviikon jumalanpalvelus voidaan viettää myös sanajumalanpalveluksena. Tällöin voidaan jättää tuhkakeskiviikon messun kohta 5 (Herra, armahda) pois. Ehtoollisosa jätetään

Lisätiedot

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kun kaste toimitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, siihen liitetään tässä esitetyt kohdat. Saarnan jälkeen vanhemmat ja kummit siirtyvät kastettavan

Lisätiedot

Tervehdys rippikoululainen!

Tervehdys rippikoululainen! Tervehdys rippikoululainen! Rippikoulun kesäjakso lähestyy. Tässä on siis vielä tarkempia ohjeita kaupunkipäiviin, leiriin ja konfirmaatioon valmistautumiseen. Lue tarkkaan tämä kirje ja näytä se myös

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Akaan srk:n riparivuosi 2017

Akaan srk:n riparivuosi 2017 Akaan srk:n riparivuosi 2017 Tervetuloa! Kaikilla asioilla on aikansa. Rippikoulullakin on aikansa elämässämme. Rippikoulussa on aikaa kysellä ja etsiä vastauksia kaikenlaisiin askarruttaviin mietteisiin.

Lisätiedot

Sammatti 5 rippikoulun leirijakso 2015

Sammatti 5 rippikoulun leirijakso 2015 Hiihtomäentie 23 00800 Helsinki (09) 2340 3300 herttoniemi.srk@evl.fi www.helsinginseurakunnat.fi/herttoniemi Sammatti 5 rippikoulun leirijakso 2015 Rippikoulumme leirijakso pidetään seurakuntamme leirikeskuksessa

Lisätiedot

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja:

Maahan kätkeminen. Rukoushetken johtaja laatii johdantosanat itse tai käyttää seuraavia vaihtoehtoja: Maahan kätkeminen Kaavaa voidaan käyttää uurnaa tai tuhkaa maahan kätkettäessä tai kun vainaja lasketaan hautaan toisella paikkakunnalla varsinaisen hautaan siunaamisen jo tapahduttua. Rukoushetken johtaa

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

1) seurakuntaelämään tutustumisjaksosta, 2) opetusryhmän ennakkokokoontumista ( torstai 25.1., lauantai 21.4., keskiviikko 16.5.

1) seurakuntaelämään tutustumisjaksosta, 2) opetusryhmän ennakkokokoontumista ( torstai 25.1., lauantai 21.4., keskiviikko 16.5. Hyvä rippikoululainen, onnittelut siitä, että olet päättänyt osallistua Jyväskylän seurakunnan rippikouluun 9952, jonka pääjakso toteutetaan Virossa! Rippikoulusi koostuu viidestä eri kokonaisuudesta:

Lisätiedot

1) seurakuntaelämään tutustumisjaksosta, 2) opetusryhmän ennakkokokoontumisista (maanantai 22.1., lauantai 17.3., tiistai 15.5.

1) seurakuntaelämään tutustumisjaksosta, 2) opetusryhmän ennakkokokoontumisista (maanantai 22.1., lauantai 17.3., tiistai 15.5. Hyvä rippikoululainen, onnittelut siitä, että olet päättänyt osallistua Jyväskylän seurakunnan rippikouluun 9951, jonka pääjakso toteutetaan Virossa! Rippikoulusi koostuu viidestä eri kokonaisuudesta:

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! On tullut aika ilmoittautua riparille ja päästä pohtimaan kristinuskon salaisuutta muiden kanssa. Hyppää rohkeasti mukaan seikkailuun! Sait tämän kutsun, koska täytät ensi vuonna

Lisätiedot

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi.

RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Tervetuloa Joensuun ev.lut. seurakunnan 2016 RIPPIKOULUUN Luethan tämän vihkosen huolella läpi, anna se myös kotiväkesi luettavaksi. Kuka voi tulla rippikouluun? Rippikoulu on sinulle ajankohtainen juttu,

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

Messu Viitasaaren kirkossa

Messu Viitasaaren kirkossa Messu Viitasaaren kirkossa 1 Pappilantie 6 44500 Viitasaari Puh. 014 333 4900 Tästä vihkosesta voit seurata jumalanpalveluksen kulkua. Keskellä näkyvät eri osien sisällöt, marginaalissa kerrotaan, mitä

Lisätiedot

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt)

Sonkajärven seurakunta RIPPIKOULU (04 synt) seurakunta RIPPIKOULU -19 (04 synt) 1 Koulussa INFO 2 Rippikouluun tulevat Konfirmaatiovuonna 15 vuotias Poikkeuksia (luokkakaverit, ikäluokka) Alkujakso omassa, syventävä voi olla muualla => Kirkkojärjestys

Lisätiedot

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.

Päiväohjelma 7.30 Aamupala 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.30 Ryhmäkeskustelu 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12. Päiväohjelma 8.00-9.30 Harjoitukset 10.00 Oppitunnit 11.55 Kokoontuminen luokkaan ja ruokalaulu 12.00 Lounas 13.00 Minijumis 13.40 Oppitunnit 16.00 Välipala (huom. omat eväät!) 18.25 Kokoontuminen luokkaan

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

Opettajalle. RUKOUS JA VIRRET Tunnettuja rukouksia RUKOUS JA VIRRET. TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ Rukous ja rukoileminen

Opettajalle. RUKOUS JA VIRRET Tunnettuja rukouksia RUKOUS JA VIRRET. TAUSTATIETOA JA VINKKEJÄ Rukous ja rukoileminen RUKOUS JA VIRRET Tunnettuja rukouksia Isä meidän Herran siunaus Ruokarukous ennen ruokaa Opettajalle Kiitosrukous ruuan jälkeen Pöytärukous, joka voidaan laulaa Ystävä sä lapsien RUKOUS JA VIRRET TAUSTATIETOA

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA

TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA TERVETULOA SEURAKUNTAAN KIRKKO ELÄMÄN ARJESSA JA JUHLASSA KRISTILLINEN SEURAKUNTA Seurakunta on kristittyjen yhteisö. Se toimii paikallisesti ja osana suurempaa kokonaisuutta, maailmanlaajuista kristillistä

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2019 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Hätäkasteen vahvistaminen

Hätäkasteen vahvistaminen Hätäkasteen vahvistaminen Tätä kaavaa käytetään lapsen hätäkastetta vahvistettaessa. Siinä noudatetaan kasteesta annettuja ohjeita. Aikuisen hätäkastetta vahvistettaessa käytetään nuoren ja aikuisen kasteen

Lisätiedot

Karkkilan seurakunta. Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille Sisällys

Karkkilan seurakunta. Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille Sisällys Karkkilan seurakunta Rippikoulun paikallissuunnitelma vuosille 2019-2021 Sisällys 1. Toimintaympäristön kuvaus... 3 1.1. Rippikouluikäluokat ja rippikoulut vuosina 2019 2021... 4 2. Rippikoulun toteutuksen

Lisätiedot

seurakunnan Rippikoulut

seurakunnan Rippikoulut Roihuvuoren seurakunnan Rippikoulut 2018 HEI! sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori. Roihuvuoren seurakunta kutsuu erityisesti sinut rippikouluun. Jos olet yli 15 vuotias ja rippikoulu on jäänyt käymättä,

Lisätiedot

PAASTOHARTAUDET 2017

PAASTOHARTAUDET 2017 1 PAASTOHARTAUDET 2017 Tervetuloa valmistautumaan pääsiäiseen sanan ja rukouksen äärellä, missä ja milloin sinulle sopii. Siunattua paastonaikaa sinulle! Jumala, kohotkoon kunniasi yli taivaitten, kirkkautesi

Lisätiedot

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun yhteydessä 1. adventtisunnuntaina eli Pälkäneen tai Luopioisten kirkossa klo 10. RIPPIKOULUT 2019 TERVE! Ensi vuonna olet sen ikäinen, että voit käydä rippikoulun. Tervetuloa! Lue tämä kirje ja mieti yhdessä perheesi kanssa eri vaihtoehtoja. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu messun

Lisätiedot

KANGASALAN SEURAKUNNAN RIPARIT

KANGASALAN SEURAKUNNAN RIPARIT KANGASALAN SEURAKUNNAN RIPARIT 2018 HAASTAVA ELÄMÄ Minua ottaa päähän, kun kukaan ei tunnu ymmärtävän! Mielessä on monta sellaista kysymystä, joihin ei tiedä vastausta! Olo on epävarma, tulevaisuus on

Lisätiedot