Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011"

Transkriptio

1 1 Hämeenlinna - Opetuspalvelut 2011

2 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan opetuspalveluita? Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan opetuspalveluita tulevaisuudessa? Miten te henkilökohtaisesti voisitte vaikuttaa opetuspalveluiden kehittämiseen tulevaisuudessa?

3 3 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan opetuspalveluita? 50. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan opetuspalveluita? Sana vapaa! Iittalan yhtenäiskouluun jotain muutosta, osa opettajista jo vuosia erittäin epäoikeudenmukasia. Lapset leimataan helposti ja sitten sitä leimaa kantaa mukanaa koko peruskoulun ajan. No pakko kai se on mainita se home! Kuudetta käyvä lapseni sai ekalla opettajan,joka miten kuten rääpi kolme vuotta ja sinäkin aikana mieluummin häipyi musiikkia opettamaan ja jätti luokan sijaisten kouriin. Pariksi vuodeksi tuli hyväja napakka opettaa - Maaret Tassberg - joka jostakin syystä ei osaa vanhempia mileeyttänyt. Hänet vaihdettiin opettajaan joka juurikin on saanut sairautensa takia kiellon jatkaa opetusta Tuomelassa. Ja taas vaihtuu opettaja (tosin vain yksi niistä seitsemästä) mutta kuitenkin... Lapsille tulisi taata työrauha ja turvallinen välitunti hetki. Asioihin ajoissa puutuminen on tärkeää.

4 4 wilma on sutta, kaikki ei käytä päivittäin tietokonetta esim. meillä molemmat vanhemmat palveluammatissa jossa ei käytetä tietokoneita ja saatika lueta sähköposteja!! Perheemme on ollut erittäin tyytyväinen tähän astiseen palveluun. vastasin tähänkin jo edellä täällä touhutaan välillä kuin hölmölässä. maalaisjärjen mukaan asioita voisi tehdä toisinkin...tosiaan, järjen käyttö olisi sallittua kaikessa kunnallisessa päätöksenteossa. näin äkkiseltään on vaikea nimetä yksittäistä esimerkkiä Lähikoulujen lakkauttaminen ei paranna asukasviihtyvyyttä eikä -tyytyväisyyttä. Ideat isoista kouluyksiköistä järjettömiä, sillä vaikka hallintoa yhdistettäisiinkin, niin koulujen seinät pitää edelleen säilyttää pieninä tutunomaisuuden ja viihtyvyyden takia. Pienissä yksiköissä ongelmien huomaaminen on huomattavasti helpompaa! Alakoulujen on ehdottomasti sijaittava lähellä lasten normaalia kasvuympäristöä.

5 5 Ojoisten koulun siirto Kaurialaan tulöi aivan puskista! En todellakaan innostu alakoulusta, jossa oppilasmäärä on yli 600!! Monien koulujen kunto huolestuttava! Luokkatilat ahtaita ja ilmanvaihto huono. Koulujen yhteistyö vanhempien kanssa ei ole onnistunut, koulujen päätökset jäävät "hämärään" ja perustelematta. PIENKOULUT TAKAISIN.OPETTAJAT TUNTEVAT SILLOIN OPISKELIJAT JA ONGEL- MIIN PÄÄSTÄÄN PUUTTUMAAN NOPEASTI,KIUSAAMINEN VÄHENEE.SIJAINTI LÄ- HELLÄ KOTIA SILLÄ ALAKOULULAISET PIENIÄ MATKAAMAAN KAUAS. - Myllymäen alakoulua ei tule siirtää osaksi isoa kokonaisuutta. Toivoisin, että koulujen koko ja luokkien oppilasmäärät pysyisivät maltillisina. Tämä on mielestäni tärkeää erityisesti ala- ja yläkoulujen kohdalla. Mielestäni suuret "kolhoosit" vain lisäävät ongelmia, sillä suurissa yksiköissä yksilöiden

6 6 toimintaa (esim koulukiusaaminen) on vaikeampi valvoa. Myös yhteisöllisyyden syntyminen on vaikeampaa. Älkää yhdistäkö kouluja liian isoiksi. Hoitakaa homekoulut kuntoon ajoissa. Myllymäen koulu on ihana koulu, joka saa perheeltämme arvosanan 10! Lapsemme käy Myllymäen ala-astetta ja toivomme ettei Myllymäen koulun oppilaita siirrettäisi 900 oppilaan suurkouluun. Nykyinen koulu on maalaiskoulumainen opinahjo keskellä kaupunkia. Opetus toimii, luokkakoot on sopivia, opettajat motivoituneita ja kouluympäristö lämminhenkinen sekä turvallinen. Ei kiusaamista eikä muutoinkaan negatiivista sanottavaa. Lähikoulu Ojoisilla ehdottomasti säilytettävä tulevaisuudessa!!!!! Ojoisten koululta tiedotus koulua koskevissa kosteusvaurioissa ollut hyvää rehtorin toimesta. Ihmetystä kuitenkin herättää kaupungin hidas toiminta ko. asiassa, kosteusvaurioita ja epäilyjä niistä ollut jo vuosia koulussa. Tällä hetkellä huolestuttaa vanhempana myös lapseni mahdollinen siirtyminen valtavan kokoiseen kouluun. Suureen mammuttikouluun siirtymisessä on ehkä joitain hyviä puolia, mutta enemmän negatiivisia! Kouluissa luokkakoot sopiviksi, ei yli 25 luokan oppilaita. Ei opettaja kerkeä opettamaan kaikkia, yksilöllisyys kärsii.

7 7 Koulumatkojen tulisi jatkossakin pysyä kohtuullisina. Lain mukainen 5 kilometriä on todellisuudessa aivan liian pitkä varsinkin 1-2 luokkalaisille (samoinkuin 3 kilometriä joka lienee hml:ssa käytössä). Suurkoulut ovat mielestäni ok, jos ryhmäkoot pystytään pitämään pieninä, ja voidaan panostaa oppilaiden turvalliseen koulumatkaan ja mm. turvalliseen välituntikokemuksiin. Miksi pienet koulut lakkautetaan???? Opetus halvempaa ja yksilöllisempää pienissä kouluissa!!! Kiusaamiset jokapäiväistä isossa koulussa. Valintojen monipuolisuus ei ole 1-6 luokilla tärkeää. Turvallisuus ja viihtyvyys on!!!! opettajia riittävästi... Ne tuli annettua jo aiemmassa osiossa. Riittävästi resursseja, erityiopeja etenkin jos ongelmaoppilaita ei saada pois normiluokilta Myllymäen koulua ei saa lakkauttaa!!! Jokaisella pienellä koululaisella on oikeus lyhyeen ja turvalliseen koulumatkaan! Koulunhenkilökuntakin vaan kävelemään

8 8 töihinsä ja auto jätetään kotiin! Pienet koulut ja pienet opetusryhmät lapsille parasta. Oppiminen helpompaa ja vähemmän muuta häiriköintiä. Lasten yksilöllinen huomioiminen puuttuu täydellisesti, lasta ei kuulla yksilönä, vaan lapset niputetaan porukkaan. Porukasta ei ole mahdollista opettajan mielestä olla erilainen. Käyttäytyminen lapsia kohtaan asiatonta. Epäasiallisia rangaistuksia (kirjan jäädessä kotiin laitetaan lapsi lopputunniksi käytävään). Opettajien "kaksinaamainen" käytös, eli lapselle puhutaan rumalla kielenkäytöllä, vanhemmalle sitten kaunistellaan omaa käytöstä ja sälytetään lapsen niskaan oma huono käytös. Miksi kamalat suurkoulut joka paikkaan? Tuomelan home koulusta lapset siirrettävä mahd. pian pois. Home oireiluista henk. koht. kokemusta (lapsen kohdalla). Mielestäni päättäjien vastuulla on se minkälaisessa koulussa pienet lapset opiskelee, koulun ei pitäsis sairastuttaa. Opettajat ovat kyllä pääsääntöisesti ammattitaitoisia ja osaavia, mutta koska resurssit ovat heikot, eivät hekään voi ihmeitä tehdä. Myllymäen koulua ei saa lopettaa, emme halua lapsiamme 900 oppilaan jättilaitokseen. Älkää kohdistako säästötoimia pieniin ja viattomiin, jos rahaa kerran riittää

9 9 mielettömiin jättimäisiin moottoritien kate- ja parkkihallihankkeisiinkin! Lapsissa on tulevaisuus! Toivoisin, että opettajat ja vanhemmat pitäisivät pienen palaverin joka vuosi vaikkei oppilaalla olisikaan mitään ongelmia koulussa. Nyt ainakaan Iittalassa palaverejä ei pidetä ellei vanhempi vartavasten pyydä vaikka oppilaalla olisi selkeästi ongelmia oppimisessa. Mikäli Vanajavedenopisto kuuluu tähän: todellinen pettymys, jouduimme vaihtamaan toiseen ryhmään, en nyt viitsi eritellä syitä jotka koskivat opetusta. tukiopetusta olisi hyvä saada enemmän käytäntöön. opettajilla on niin suuret ryhmäkoot, että esm. matematiikan ja kielten opetus ei aina tuota haluttua tulosta. Tilojen kunnostus ja huolto on ollut huonoa liian pitkään. Opettajat sairastavat ja oppilaat oireilevat. Se mikä rakennusten huollossa on säästetty maksetaan myöhemmin mononkertaisesti lisääntyneinä hengitystie infektioina, astman ja allergioiden hoitokustannuksina. Opetuspalvelujen henkilöstö on mielestäni ollut ammattitaitoista ja motivoitunutta, toivottavasti kaupunki ei onnistu sammuttamaan tätä motivaatiota ja aja ammattitaitoista, lapsista välittävää henkilökuntaa hakeutumaan muualle töihin, vaan huo-

10 10 lehtii henkilökunnastaan ja palvelujen järkevästä toteuttamisesta säästöjenkin valossa. Pienet koulut säilytettävä.luokkakoot myös pidettävä aisoissa. Homekouluongelmiin olisi saatava pikaiset ratkaisut. Kaurialan lukion koko henkilökunnan innostuneisuus,ihana nähdä miten kaikki kannustavat nuoria opiskelijoita,ruusuja!!!!! motivoituneempia opettajia maaseudula missä me staan on reilut opettajat ja yhteistyö toimii Koulujen henkilökunta tekee parhaansa ja ainakin omien lapsten opettajat olleet motivoituneita ja todella hyviä. Nykyään on kyllä vanhemmista kiinni miten yhteistyön kokevat,sillä yhteistyötä voi tehdä jos itse siihen pystyy.nuoria myös kuunnellaan,ainakin tämä viesti on omalta nuorelta tullut.

11 11 Miksi koulurakennuksista ei ole pidetty huolta, vaan kaikki ovat nyt homeessa??? Onko uusi jättikompleksi (norssi&ojoinen&myllymäki) mistään kotoisin? Lapsiystävällisyys ja yksilöllisyys katoavat! Ehdottomasti lisää tunteja opetukseen! Minimimäärä on aivan liian vähän ja asettaa koululaiset eriarvoiseen asemaan muihin kaupunkeihin nähden. Lasten tulevaisuus kärsii - todella lyhytnäköistä säästämistä! Opetuspalvelut ovat olleet erinomaisia alakoululaisten vanhemman näkökulmasta. Asiaan vaikuttaa se, että lapseni saavat käydä pientä, tuttua ja turvallista Nevilän koulua joka kuitenkin lakkautetaan. Aika näyttää, millaiseksi käsitys opetuspalveluista muodostuu Rengon Kirkonseudun kouluun siirryttäessä. Tuntikehys on aivan liian niukka opetussuunnitelmien tavoitteisiin nähden. Ruoka voisi olla useammin parempaa. Opetus ehkä ok jos huolehtii itse sen että lapsi saa tukea koulusta jos tarvitsee.

12 12 Raha sanelee samoin kuin rehtorien/ opetushallinnossa työskentelevien "kunnianhimo"/ pyrkyryys. Koko ajan pyritään suurempaan, tehokkaanpaan jne. Ihmistä ja lasta ei oteta huomioon päätöksen teossa. Kohta on "säästöt" syöty, kun tukipalveluihin joudutaan laittamaan enemmän ja enemmän rahaa. Hidas avunsaanti pienissä ongelmissa, isojen korjaus maksaa huimasti enemmän. Tuntimäärät ylös! LINJA- AUTO VUOROJA ENEMPI MYÖS TÄNNE SYRJÄKYLILLE YLÄKOULUJEN LO- PUTTUA Wilman ottaminen käyttöön on hyvä juttu. Siis kysytäänkö kohdassa 45 nyt opetuspalveluista vai päivähoidosta ja neuvolasta??

13 13 Luokkakoot liian isot, ongelmat kasvavat isoissa luokissa, opettaja jää alakynteen oppilaiden kanssa. Täällä on nykyään ikävää asua. Ei ole enää hyvää arkea asua Hämeenlinnassa, kun perusasioita uhataan. Ei voi enää luottaa, että se sata vuotta pysynyt lähikoulu pysyisi seuraavatkin sata vuotta lähikouluna. Korjatkaa niitä kouluja, huoltakaa niitä kouluja ennenkuin on sisäilmaongelmaa ja kaikki paikat mätänä! Wilma-järjestelmä on erilainen riippuen koulusta. Esim. meillä yhden lapsen koulussa tunnuksset annettiin lapselle, toisessa vaadittiin vanhempaa hakemaan ne koulusta henkilökohtaisesti. Kummallista on sekin, että täysi-ikäisen jo kotoa pois muuttaneen nuoren osalta vaaditaan vanhempien kuittaus Wilmaan poissaolosta. Ammattikoulun puolella olevassa Wilho-järjestelmässä täysi-ikäisen vanhemmilla ei ole edes käyttöoikeutta järjestelmään. Kaurialan lukiossa motivoituneet opettajat ja erinomainen opetuksen taso. Perusopetuksessa kauhean eritasoista opetusta. Pystynyt vertaamaan hyvin, kun toinen lapsistamme on saanut loistavaa opetusta ja toiselle ei edes perusteita kunnolla opetettu. Kirjaa edettiin esim. matematiikassa, mutta tunnilla ei asioita opetettu. Kaikki jäi kotiväen harteille.

14 14 Ehdoton ei suurkoululle. Siinä ajatellaan ainoastaan rahaa ja lapset kärsivät. Ihmettelen kuinka kouluista ei ole pidetty huolta ja nyt on homeongelmat vaivaamassa. Itse koen pienemmät koulut sopivampana alakoulussa. koulukokokjen tulee pysyä kohtuudessa Koulujen home-ongelmien hoitoon tarvittaisiin resursseja, Koulun henkilöstön sisäiset ongelmat/motivaatio. Viime aikaiset lehtitiedot siitä, että kaupunki aikoo perustaa 900 oppilaan suurkoulun, kuulostaa uskomattomalta. Vaikka ei koske omia lapsia, on mielestäni lyhytnäköistä politiikkaa, joka kostautuu opetuksen laadun heikkenemisenä, työrauhahäiriöinä ja sosiaalisten ongelmien pahenemisena. Tästä lienee olevan tutkimustietoa riittävästi saatavilla. Kouluissa on motivoituneita opettajia, jotka opettavat hyvän opetussuunnitelman pohjalta. Kouluissa on tähän saakka ollut suhteellisen tasa-arvoista. Ei valitettavasti kuitenkaan enää jatkossa, kun uudistuksia on luvassa. Hämeenlinnan kaupungissa on valittu mielestäni väärät virkamiehet opetuspalveluiden tilaaja-tuottajapuolelle; miettivät asioita vain rahan pohjalta. Näen jo punaista kun vain kuulenkin Rimpelän, Karrimaan ja nyt jo Mäkelänkin :( nimen. Kukaan heistä ei pysy sanojensa ta-

15 15 kana. Päätöksiä ainakin valmistellaan salassa. Ja todella toivon, että tämä viesti menee heille itselleenkin! Koulussa opetustunteja voisi olla enemmän. Koulupäivät ovat todella lyhyitä. Jos hippalot ovat kaupungin järjestämä, niin siitä paljon plussaa! Hieno tapahtuma, saisi olla koko viikon kestäväkin. Palaute voi antaa sanomalla vain yhtä asiaa, joka kuvaa kaiken: Koulun mahdollista lakkauttamista EI tulla esittelemään vanhemmille molemmat kädet syvällä housun taskuissa ja vailla mitään ryhtiä. Liian suuri luokkakoko,tosin ei kaikilla kouluilla.opetus hyvää. Koulujen luokka koot liian suuria. Erityistukea tarvitsevat lapset huomioitava paremmin, pienissä ryhmissä. Opetuksen laatuun en voi ottaa kantaa, koska siitä ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tulevien kouluratkaisujen suunnittelua voisi tehdä avoimemmin.

16 16 ei liian suuria opetusryhmiä, 20 on sopiva määrä ÄLKÄÄ KASVATTAKO LUOKKAKOKOJA!!! Teillä on niin kunnianhimoiset suunnitelmat että muutamat yöunet ovat menneet. Pelottaa. pienet luokat,ei säästöjä opettajilta Rengon haja-asutusalueelta on pitkä matka lähimpään kouluun tai nuorisotilaan yms. eikä minkäänlaista julkista liikennettä ole. Nuorille ei tietääkseni ole Rengossa minkäänlaista kulttuuritarjontaa kirjaston lisäksi. Kaikkien kolmen lapseni kohdalla olemme saaneet loistavaa palvelua, niin ongelmatilanteissa kuin ajessa. Joten en voi kuin kiittää kolmen lapseni saamasta koulutuksesta ja eväistä elämään. Liian suuret luokat.

17 17 Päätöksiä suunnitellaan pienissä kabineteissa salaa ammattitaidottomasti, pitäisi olla isojen asioiden kyseessä ollen suunnittelutyöryhmiä, joihin kutsutaan vahvoja ammattilaisia asiantuntijoiksi. Asiat sujuvat hyvin. Vaikka on olemassa monia tutkimuksia isojen yksiköiden huonoudesta, ei niitä kuunnella, vaan lapset tungetaan isoihin laitoksiin laitostumaan jo pienestä asti. Kyläkouluilla olisi paljon annettavaa. Näiden päätösten lunnaita maksetaan vuoden päästä. Opettajien ammattitaito ja pätevyys merkittävä tekijä. Yläasteella mielestäni oli hieman ongelmia mm englanninkielen opetuksen laadussa- toivottavaa olisi, ettei sijaisiksi otettaisi epäpäteviä tai ainakin tasoa tarkkailtaisiin ja oppilaita kuunneltaisiin. Koska ollaan lasten asialla, tulisi ajatella myös lasta yksilönä eikä massana. Lapset ovat kaikkein huonoin paikka säästää, he kuitenkin ovat tulevaisuuden maksajia..

18 18 Viime aikoina olen ihmetellyt että onko täällä ollenkaan koulutuspolitiikkaa kun rakensin okt kävi kaupungin valtuutettu kertomassa montun reunalla kuinka täällä on toimiva lähikoulujärjestelmä. Kun seuraa lehtiä niin kaupunkiin ollaan perustamassa isoa 900 koululaisen koulua johon lapset joutuvat siirtymään muista kouluista eli puretaan lähikoulujärjestelmää ja kurjistuminen alkaa myös muuallakin koska iso koulu syö määrärahoja muilta. Käsittämätöntä toimintaa valtapuolueilta toivottavasti tulee iso "jytky" Myllymäen koulua ei saa lakkauttaa. Alakouluikäiset tulisi sijoittaa ehdottomasti siihen kouluun, joka sijaitsee maantieteellisesti lähimpänä kotia. Normaalikoulun lakkauttaminen Hämeenlinnassa suuri menetys. Rapistuvat rakennukset, kooltaan kasvavat koulut! Resurssit riittävät välttävästi tukemaan oppimisvaikeuspulmissa,olevaa oppilasta, opetuksen eriyttäminen ylöspäin on vielä taysin utopiaa Hämeenlinnassa. Juustohöyläleikkuri on opetuspalveluiden resursseilla käynyt: halvalla on mahdotonta saada edes tyydyttävää. Toivottovasti motivoituneet opettajat jaksavat vielä uskoa parempiin aikoihin ja pysyvät Hämeenlinnassa töissä.

19 19 Koulu viestii sähköisestä järjestelmästä huolimatta varsin vähän, vaikka yhteistyötä koulujen ja kotien välillä halutaan korostaa. Oppilaan motivaatio riippuu todella paljon luokan 'koostumuksesta' ja luokanvalvojasta niin hyvässä kuin pahassa. Kaurialan yläkoulun ja varsinkin lukion toimintaan erittäin tyytyväinen Luokkakoot kuriin.. Mitä pienempi ryhmä, sitä helpompaa on oppiminen sekä opettaminen! Katso kohta 48. Pienten lasten yksilöllisyyden kunnioittaminen, yhteisöllisyyden merkitys, turvallisuus, kuulluksi tuleminen vs. suunnitteilla oleva jättikoulu. Kaikkien koulujen kiinteistöt tulisi tarkistaa sisäilamaongelmien ja homeen takia. Ongelmia löydettäessä pitäisi nopealla aikataululla tehdä korjauksia ja tiedottaa vanhemmille.

20 20 On syytä harkita, minkä kokoisia luokkia ja kouluja jatkossa perustetaan. Luokkakoon tulisi olla ala- ja yläasteella max 20 oppilasta, koska erityisopetusta ei saa juuri nimeksikään. Optimaalisesti lapsen koulu sijoittuu 0-2 kilometrin päähän hänen asuinpaikastaan eli on hänen lähipalvelunsa ja luontainen verkostonsa. Kouluista voisi aiempaa enemmän muokata monikäyttöpaikkoja, jotka olisivat iltaisinkin aktiivisessa kaupunkilaisten, järjestöjen ym. käytössä. Ojoisilla on todella hienosti hoidettu opetus yhteisopettajuusryhmässä ja aamusekä ip-hoito koululla. Ihanaa, kun sinne oltiin tervetulleita tutustumaan ennen koulua. Toisin kuin Jukolaan oli tosi nyrpeä vastaanotto ja suoraan rehtori sanoi, ettei lapsenne sovi tänne ja esti meitä tutustumasta koko kouluun ja opetukseen siellä etukäteen! Jukola olisi ollut lähikoulumme, mutta onneksi Ojoisilla on kaikki ok, ja kyyditkin sujuvat alkuvaikeuksien jälkeen. Lukioita ei tule keskittää vain kaupungin keskustaan. Lapseni on Normaalikoulussa ja siellä kaikki asiat on toteutettu erittäin mallikkaasti. Toivottavasti Hml:n kaupunki pystyy jatkamaan samalla linjalla. Toivon, että vanhempia kuunnellaan palvelujen järjestämisessä. - tuntikehystä pitää lisätä reilusti - ylisuurien koulujen suunnittelu ja toteutus ei ole hyvä asia - erityislapsille tarvitaan enemmän omia ryhmiä - kouluille ja peruspalveluille yleensäkin enemmän arvoa ja rahaa

21 21 Tällainen seläntakana toimiminen on ala.arvoista! Jos kaikki vanhemmat ovat tätä suurkouluhanketta vastaan niin silloin se ei ole yhdenkään koululaisen edun mukaista. Kouluja tulee huoltoremontoida. Vaikka kyse on tilapalveluiden asiasta, täytyy tätä asiaa pitää esillä. Kouluja ei ole huoltoremontoitu juuri lainkaan ja nyt koulu toisensa perään "lahoaa käsiin". Esikoisemme on 3. luokalla ja hänen opettajansa on erittäin motivoitunut ja pätevä. Kokemukseni mukaan opetustyötä tekevät hoitavat työnsä, mitä ikävä kyllä ei aina voi sanoa esim. ko. koulun apulaisrehtorista tai kaupungin opetuspalveluiden virkamiehistä. Muutimme Hämeenlinnaan viime kesänä ja siispä lähetin kouluhakemuksen hyvissä ajoin keväällä. Mitään ei kuulunut, ja kun viimein sain kaupungin opetuspalveluista jonkun ihmisen vastaamaan puhelimeensa (huhtikuun lopulla), kaupunki ilmoitti ettei hakemusta löydy (löytyi myöhemmin jostakin paperipinosta). Saimme vihdoin toukokuussa ilmoituksen koulupaikasta, mutta koulun apulaisrehtori ei koskaan ilmoittanut, milloin koulu alkaa, mille luokalle lapsemme pääsee, missä luokka sijaitsee jne. Sain myös väärää tietoa koulutuspalveluista kysyessäni engl. kielisestä opetuksesta: minulle kerrottiin s-postitse, ettei sellaista ole olemassa koko Hämeenlinnassa, mutta sittemmin olen kuullut, että Nummen koulussa on engl. kielinen luokka/luokat. Yhteenveto: virkamiesten tulisi a) vastata puheluihin; b) jos eivät voi vastata, käyttää vastaajaa; c) vastata soittopyyntöihin; d) olla tilanteen tasalla (vrt. Nummen koulu & engl. kielinen opetus). Itse asiassa AINOA opetuspalveluiden virkamies, joka vastasi jämptisti puheluihin (jotka soitin siis ulkomailta), oli Normaalikoulun rehtori. Olen tästä syystä hänen ikuinen faninsa!

22 22 Todellakin haluan! Tämä uusi naurettava hanke suurkoulusta, jonne pienet alaastelaiset ahdettaisiin pitäisi todellakin unohtaa samantien! Se ei tue yksittäisen pienen lapsen oppimista, eikä yleistä turvallisuutta. Niin kauan kuin oppimisvelvollisuus on pakollinen, pitäisi ottaa enemmän huomioon nuo pienet alakoululaiset, eikä heikentää heidän oppimisvelvollisuuksiaan turvattomassa ympäristössä! Alaluokat pidettävä alakouluilla ja yläluokat yläkouluilla! Koulu kokoja ei saa kasvattaa ja ala-asteita siirtää asuinalueilta pois. Tuomelan homeasia saatava kuntoon. Naurettavaa yhdistellä kouluja isoksi yksiköksi. Pienet koululaiset hukkuvat massaan. riittäväsit kouluohjaajie ja avustajia kouluhin'luokkakooot sopiviksi ei siis liian suuria ryhmiä Koulukiusaamiseen ei puututa! Myös joidenkin oppilaiden poissaoloa opetuksesta katsellaan liian pitkään, kun ajoissa puuttuminen olisi rakentavampaa ja tärkeää. Oppilaiden oleskeluun koulualueen ulkopuolella koulupäivän aikana, tai tupakointiin ei puututa yläasteilla millään tavoin, vaikka se lainkin mukaan on alaikäisiltä kiellettyä! (Näkyvä ongelma varsinkin Lyseon nurkilla).

23 23 Konnari on aivan liian täysi oppilaita. Lapsilla ei ole tarpeeksi aikaa syödä tilojen ahtauden vuoksi 15 minuuttia ruokailuun ei ole todellakaan tarpeeksi. Luokat on liian ahtaita ja huonosti ilmastoituja. Opettajat ei kykene pitämään koossa liian suuria luokkia mikä taas heijastuu koulukiusaamisena. Kokemus opetuspalveluista on toistaiseksi niin vähäinen, että en osaa kommentoida tähän laajasti. Iltapäiväkerhon laatuun osaan kommentoida, vaikka se ei suoranaisesti opetuspalveluihin liitykään. Opetuspalveluissa sinänsä ei varmaan suuria puutteita opetusympäristö ja koulurakennukset kiireesti kuntooon sisäilmaongelmia liian paljon Opettajan persoona on alakoulussa ehdottomasti tärkeämpi kuin esimerkiksi se, että opettaja on "sitoutunut opetustyöhön". Opettaja voi tyystin tappaa oppilaiden itseluottamuksen ja ilon. Ilmapiirin pitäisi olla erilaisuutta salliva ja itseilmaisuun rohkaiseva. Opettajien ja rehtorien osaaminen onneksi kompensoi onnettoman huonon hallinnon opetustoimessa.

24 24 Vastasin jo kysymykseen 48 koskien suurta epäkohtaa.jos Myllymäen koulu aiotaan lakkauttaa ja tilalle tulee laitosmainen 900 oppilaan koulu,ei kyllä lasten ja lapsiperheiden ääni kaupungissamme kuulu. Opettajien "opetustaito" varsinkin matemaattisissa aineissa on ratkaiseva tärkeä! Koulurakennusten huono fyysinen kunto, erityisesti sisäilmaongelmien riittämätön ja huono hoito ovat saaneet perheemme harkitsemaan muuttoa takaisin Helsinkiin. Pidetään kiinni pätevästä henkilöstä ja annnetaan opetuksen tapahtua kohtuullisen kokoisissa yksiköissä. Päätöksenteko on liian hätäistä, vuorovaikutus huoltajien kanssa unohtuu liian usein. Normaalikoulu ollut erinomainen koulu. Suunnitelmat yhdistää alakouluja ovat todella pelottavia. Jos suunnitelmat toteutuvat Hyvä arki ei todellakaan enä asu Hämeenlinnassa. Muutimme pääkaupunkiseudulta nimenomaan inhimillisempien kouluvaihtoehtojen vuoksi ja nyt muutto voi osoittautua todelliseksi virheeksi.

25 25 Valmisteluvaiheessa enemmän tiedotusta! Ojoisten koulun siirto Normaalikoululle on hyvä esimerkki piilossa tehdystä ratkaisusta, jolloin todellista kuulemista ei tapahtunut. Lasten aamu-ja iltapäivätoiminta aina saatavaksi. Erityisesti alakouluikäiset tarvitsevan koulun, joka ei ole massiiivisen kokoinen. Myös yläkoulussa riittävän pienet luokat antaisivat työrauhaa, josta nykyään on usein puutetta. Työrauha on tärkeämpi kuin runsaat vaihtelumahdollisuudet. Myllymäen koulua ei saa siirtää normaalikouluun. Aivan järkyttävä idea. lähikoulujen alasajo ja suurkoulujen suunnittelu pitäisi lopettaa! Tässä ei jälleen kerran ajatella lasten etua! pienemmät luokkakoot, säästösyistä tunnit minimissään Pienet koulut ovat hyvä ympäristö lapselle, EI ISOJA JÄTTIKOULUJA!!!!!

26 26 Luokkakoko pitää pysyä annetuissa raameissa. Myös apuopettajia tai kouluavustajia pitää olla riittävästi. Luokassa oleva yksi tai muutama häirikkö vie opettajan kaiken huomion, jos apua ei ole. Myös "kunnon" oppilailla on oikeus opetukseen ja opettajan huomioon. Keskuskoulu alkaa olla ala-arvoinen opetustiloiltaan, oppilailla on oikeus parempaan! Ojoisten koulun tapa opettaa ensimmäisiä luokkia on hieno ja toimii loistavasti. Toivottavasti toimii yhtä hyvin jatkossakin. Pieniä alakouluja kiitos. Vähän enemmän rahaa voisi olla, jotta saataisiin työkirjat ja vihkot ja kumit ym. hankittua. Koulujen ei pitäisi joutua valitsemaan oppikirjoja "sieltä halvimmasta päästä" Ojoisille on ehdottomasti saatava alakoulu.ei pelkästään 1-2 luokat vaan kaikki luokat ensimmäisetä kuudenteen!asukkaille pitäisi antaa mahdollisuus vaikuttaa alueensa palveluihin.tämä päätös lakkauttaa ojoisten koulu on täysin väärä!siinä ei ole kuunneltu alueen asukkaita lainkaan ja olen tästä äärimmäisen pettynyt.ja ikävä kyllä pienet lapset ovat niitä jotka joutuvat tästä tilanteesta kärsimään.

27 27 Palvelujohtajat ovat sitoutuneet parantamaan palvelua. Nykyaikaistamaan opetuspalveluja. Valitettavasti kaikki opettajat eivät jaa tätä näkemystä. Kuinka hyvin tilaajavastuun kantajat osaavat laskea kokonaiskustannukset suunnittelemilleen ratkaisuille? Hämmästyttää kovin myös asetelma, jossa saman kaupungin sisällä on hanke maaseudun kehittämisen puolesta ja samaan aikaan toinen taho ajaa maaseutua alas suunnittelemalla oppilasmäärältään 3 opettajaisen koulun lopettamista? Sisäilmaongelmaisten koulujen oppilaille kunnolliset väistötilat!!!ei ylisuuria alakouluja, pieni lapsi "hukkuu" suureen oppilasjoukkoon. Lammilla opetustuntien määrä väheni Hämeenlinnaan liityttäessä. Se harmittaa. Myös tukiopetustuntien määrä on olematon, mitä opettaja voi antaa oppilasta kohden. Ei Myllymäen koulua Normaalikoulun tiloihin. Mylymäki on toimiva yksikkö, eikä sitä kannata naittaa samaan pakettiin Ojoisten ja Normaalikoulun kanssa vain siksi, että olisi tilaisuus.

28 28 Myllymäen kolun on pysyttävä omana yksikkönään pienessä koulussa lapset voi paremmin kun kaikki tuntee kaikki. Lisää resursseja! Myllymäen koulua ei saa lakkauttaa! tarkaa mietintää mitkä koulut lopetetan,lapset eivät ole karjaa,jotka voidaan sulloa ahtaisiin koppeihin,siitä ne ongelmat vasta syntyvätkin. Sitoutuneet mukavat opettajat, ainut negatiivinen rajoite on kaupungin virkamiesten "vyönkiristys opetuspalveluista". Rahaa ohjataan liikaa turhuuksiin kuten jääkiekkoon, edustusjääkiekkon pärjättävä mainostuloillaan. Ryhmäkoot pienemmiksi! vastasin jo näihin 1. kohdassa.

29 29 Myllymäen koulua ei saa lakkauttaa, nykyinen koulu on sopivan kokoinen ja inhimillinen, siellä lapset tuntevat toisensa ja opettajat,opetus on korkeatasoista ja laadukasta, koulu on turvallinen. Koulun koko on sopiva, siellä hiljaisempikin tulee kuulluksi, Ojoisten koulun kohtalo järkyttää, kuinka homeen varjolla saatetaan lakkauttaa koulutoiminta Ojoisilla ja huijata vanhempia. Onko raha ainoa asia mikä merkitsee? Milloin on oppilaiden vuoro? On tärkeää, että jo ala-asteen kouluissa on tarjolla useita eri kieliä, eikä vain iänikuista englantia. Ylipäätään opetuksen laatu ja tarjonta ovat tärkeämpiä kuin se, että koulut olisivat pieniä ja kyläkoulumaisia. Tulevaisuuden suuri alakoulu Kaurialassa huolestuttaa. Ymmärrettävää, että Norssin vanha kiinteistö halutaan hyötykäyttöön ja että homekouluista halutaan pois ja että kustannussäästöjä kaivataan kipeästi, jotta poistuvan Norssin taloudellinen menetys saadaan kompensoitua. Ottakaa koululaiset itsensä, vanhemmat ja opettajat sekä muu koulun henkilökunta mukaan kehittämään uutta suurkoulua mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. Isostakin voidaan saada synnytettyä käyttökelpoisia ja inhimillisiä "pienkokonaisuuksia", kun suunnitellaan asia oikein ja otetaan oppia hyvistä kokemuksista Suomesta ja ulkomailta. Esim. Norjassa on ilmeisesti onnistuttu melko hyvin jättisuuren lastentarhan rakentamisessa.

30 30 Palveluverkkoratkaisut tehdään täysin talouden näkökulmasta, välittämättä pitkäjänteisestä, oikeasta toiminnan kehittämisestä. Tukiopetusta ajoissa ettei vaan "putoa kärryiltä" mistään asiasta Luokan häirikkö pois luokasta ja tietoa vanehmmille, että opetuksessa yleensä on häiriötekijä. pikkukoulut olisi pitänyt säästää jo aikoja sitten. nyt säästetään väärästä kohteesta kokoajan eli lapsista. suurkoulut hankalia, levottomia ja yksityisyys kärsii. opettajat eivät ehdi kaikkien kiusaustapauksien perään. Suunnitelmat Alvettulan koulun ylempien luokkien siirtämisestä Hauho kk:lle tulivat yllätyksenä vanhemmille että opettajille. Kaupungin virkamiesten pitäisi tiedottaa jo valmisteluvaiheessa asioista, ja olla johdonmukainen viesteissään. Tietoa on vaikea saada ja se on keskenään usein ristiriitaista. Oppimisvaikeudesta kärsivälle lapselle vaikea saada tukea (tukiopetus). Pienryhmiä alakouluissa liian vähän.

31 31 Miksi homekouluille ei anneta rahaa ja saada parakkeja pihalle. Pääkaupunkiseudulta muuttaneena ei voi kun ihmetellä miksei muka ole rahaa vetäistä parakkia esimerkiksi Tuomelan kentälle. Miten se voi olla niin kallis kaupungin budjetissa yksi parakkikoulu!!?? Olemme olleet tyytyväisiä eskariin ja koulun opetukseen mutta miten fasiliteettejä ei saada kuntoon? Minusta on pöyristyttävää että oppilaat istuvat sädesienten ympäröiminä luokassa eka- ja tokaluokalla. Nopeita ratkaisuja ja vastuunkantoa! On tullut mieleen jopa muuttaa takaisin pääkaupunkiseudulle, jos näitä asioita ei saada kuntoon. Ensin meni Kankaantaan koulu alta ja lapset siirrettiin Myllymäkeen, nyt sitäkin ollaan lopettamassa ja lapset joutuvat normaalikoululle. Luojan kiitos omani ovat jo sen iän ohittaneet eivätkä joudu kulkemaan pitkää turvatonta koulumatkaa, varsinkin pienet! Mitä etua saavutetaan jättikoululta lapsen kannalta? Ei ole pitkässä juoksussa kenenkään etu, että lapset pienen ja turvallisen koulun sijasta joutuvat valtavaan kouluun! Turvallinen ja terveellinen koulu taattava kaikille lapsille ÄLKÄÄ LOPETTAKO MYLLYMÄEN KOULUA!!!!!!!! EI 900 OPPILAAN ALA-ASTETTA.

32 32 Tuuloksen ala-aste on todella loistava koulu ja henkilökunta on motivoituneita ja osaavat pitää huolta että koulun ja kodin yhteistyö on loistavaa!!!! lammin yläasteesta ei voi samaa sanoa... Koulurakennusten pitää olla kunnossa! Home- ja sisäilma-asiat saatava korjattua pikaisesti. Meilläkin on lähikoululla näitä ongelmia ja lapsen pitäisi aloittaa koulunkäynti piakkoin. Ei tunnu kivalta lähettää lasta sinne. Koulujen kunto huolestuttaa (home -koulut) Luokkakoot pienemmiksi. Alakoulussa liki 30 oppilaan ryhmä on aivan liian suuri. Kouluavustajatoiminta on Tuomelassa kummallista. Lasten ja nuorten iltapäiväkerhon vastaava (ip muuten hometiloissa) vastaa myös kouluavustuksesta. Taas kerran sama asia: Onko ko. avustajalla sos-terveysalan koulutus tai virka. Hänelle kerrotaan lasten diagnooseista, lääkityksistä, avun tarpeesta,hänen PITÄISI OLLA VELVOLLINEN VAITIOLOON, kuten aina kun käsitellään sairauteen liittyviä papereita. Lapseni kailotti kotona, kuinka avustaja-susanna huuteli käytävällä että piipnimisen tytön lääkitys on antamatta. No nyt sitten ykkös- kakkosluokkalaiset tietävät että tyttö on sairas!!!

33 33 Itsehän kysyitte.. Muutimme Hämeenlinnaan, koska emme halunneet kasvattaa lapsia pääkaupunkiseudulla ja isoissa kouluissa. Rakensimme talon Hattelmalan päiväkodin ja Kankaantaan koulun vuoksi Visamäkeen. Tiedossa oli toki jo tuolloin, että erikoislääkäritutkintoni vuoksi edessä olisi jossain vaiheessa kahden vuoden työmatkailu Helsinkiin tai Tampereelle, mutta lasten koulunkäynnin jatkuvuuden turvaamiseksi teimme valinnan asettua Hämeenlinnaan jo siinä vaiheessa. Nyt käytän päivässä 3,5h työmatkoihin, mutta lasten etu on meidän perheessä tärkeintä, koulun vaihtaminen ei tullut kysymykseen. Kankaantaan koulu lakkautettiin oppilaspulan takia (??!), kun esikoisemme oli viisi. Kun esikoisemme olisi mennyt päiväkotiin eskari-ikäisenä, 100m päässä sijaitseva eskari siirrettiin Miemalan koululle (3,5km) ja meitä lobattiin Miemalan puolesta. Ratkaisu tuntui hullulta, kun toivoimme kouluksi Normaalikoulua, mutta suostuimme. Sitten kaupunki ilmoitti, että ette te mahdukaan Miemalaan ja remontoi Kankaantaan päiväkodin yhteyteen eskaritilat. Ihmiset siellä olivat ihania ja saimme kimppakyydityksen onnistumaan rekrytoimalla laajat tukijoukot mukaan (hankalaa!). Saimme esikoisemme Normaalikouluun, jonka toimintaan olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Kaupunki ei toki voinut Tampereelle siirrolle mitään mutta on kohdellut ala-arvoisesti nykyisiä opettajia estämällä heiltä etu-otto oikeuden omiin luokkiinsa. Ja nyt viimeisin pommi on vienyt meiltä yöunet. 700 oppilaan koulu!!! Apua. Meitä on huijattu! Ei meillä Käpylässä niin isoa koulua olisi ollut!! Työmatkani olisi ollut alle tunti päivässä! Lapset olisivat saaneet käydä samaa koulua ja samaa koulua 1-6lk. Nyt esikoisemme on yksityisessä päiväkodissa eskarissa ja tulevasta koulusta ei ole mitään selvyyttä. Laadukkaiden tutkimusten mukaan iso koulu EI ole lapsen edun mukaista. Meidät on ajettu umpikujaan. Muuttamalla nyt takaisin Helsinkiin tekisimme juuri sen, minkä olemme halunneet välttää: lapsemme koulu ja kaverit vaihtusivat. Mutta emme me VOI laittaa heitä yhdeksi 700:sta saati 900:sta. Kuten jo sanoin olemme vihaisia, meitä on huijattu. Kiva pieni Kankaantaan koulu vaihtui "kivaan pieneen" 700 oppilaan kouluun!! Kaikkia kohdeltava tasapuolisesti. Myös liitoskuntien lapsia.

34 34 KOuluja ei lakkauteta tavalla mitä nyt käytetään ilmeisesti Alvettulan kouluun. Ensin on selvitettävä, mihin lapset mahtuvat. Luokkakokoja ei voi enää yhtenäiskoululla kasvattaa. Opettajilla on erilainen tapa ja motivaatio opettaa. enemmän tulisi keskittyä opettamaan lapsille ja nuorille opiskelutekniikoita, jo ala-asteella. Älkää missään nimessä yhdistelkö kouluista mitään jättikomplekseja, ainakaan alakouluista. Siinä kohdellaan väärin meidän lapsia ja nuoria aikä sitä varmaan kukaan kontolleen haluaisi, luulen minä. Kasvatus on aikaa ja ohjausta, huomion antamista ja läsnäoloa lapsen ja nuoren lähellä, siihen ei isoissa kouluissa ja ryhmissä kyetä, ja se kyllä kostautuu. Se ns.vapaan kasvatuksen hedelmä on yhteiskunnassamme jo näkyvissä. Järjetön ajatus tuo mahdollinen 900 oppilaan alakoulu... Lisää valinnaisia vieraan kielen opintoja yläkouluun. Koko perusopetukseen enemmän taideaineiden ja kädentaitojen opetusta, sekä yhteishenkeä lisääviä, sosiaalisia taitoja kehittäviä, toiminnallisia tunteja.

35 35 Lomautukset olivat heikko lenkki 2010 Opetuspalvelut ok, sijaisten ammattimaisuuteen syytä kiinnittää huomiota. Koska kouluun on matkaa, liikenneyhteyksien merkitys kasvaa. Onko taksinkuljettajakin kasvatusvastuussa, kun koulupäivästä parin oppitunnin verran istutaan taksissa? Pienemmät luokkakoot. huomioitava lahjakkaitten oppilaitten tarpeet Nummen koulussa englanninkielen painottaminen onnistuu erinomaisesti, mutta Ahveniston koulussa englannin painotus jää todelle ohueksi. Jos opettaja on innostunut englannista, hän tuo sanastoa vähän esille. Englanninkielen esillä pitäminen vaatii opettajilta lisätyötä. Suunnitelkaa pitkällä tähtäimellä eikä valtuustokauden tähtäimellä. Kuunnelkaa vanhempia ja opettajia. Korjatkaa vanhat koulurakennukset pian, rahaa on kun se siihen suunnataan.

36 36 Lopautukset pois Palkatkaa mahdollisimman monta normaalikoulun opettajaa jatkamaan uudessa koulussa, jos opettajilla on halukkuutta jäädä Hämeenlinnaan töihin. Pitäkää luokat yhtenäisinä, opetussuunnitelmat voimassa... Yksilöllisyys! Esim. liikunta ja kuvaamataito eivät ole mielestäni arvosteltavia aiheita muuten kuin siltä osin, että tekeekö oppilas parhaansa ja yrittääkö tosissaan. Tuntuu, että Ahveniston koululla todella välitetään oppilasta, hienoa! Opettajia myös valvoa että eivät "syrjisi"joitain oppilaita...kaikki pitäisi olla saman arvoisia. Epäpätevien sijaisten käytöstä pitkissä sijaisuuksissa pitäisi luopua.omalla lapsellani oli opettajana lähes puolen vuoden ajan täysin vailla koulutusta/kokemusta oleva poika.

37 37 Kun lukiot ja kktavastia yhdistyvät, niin on "hauska" kuulla mitä mielipiteitä opettajat laukovat oppilaiden aikana...ja minulle kerrotaan kotona. Miten voi lapselta odottaa korrektia käytöstä, kun ei sitä löydy kaupungin lukion opettajiltakaan. Lähikoulujen lopettaminen järkyttävä vaihtoehto. Kankaantaan koulun puolesta taistelimme aikoinaan, kaupunki antoi ns. suunnittelurahaa eli toiveita, vaikka koko ajan olikin lopetus suunnitelmissa. Enemmän tiedotusta ja vanhempainiltoja myös muille kuin lukion 1-luokan oppilaiden vanhemmille. Vilmassa ei ole juuri näkynyt muuta tiedotusta kuin poissaolot. Mitä hyöty on lähikouluista, jos lapset eivät sinne mahdu? Onko kohtuullista laittaa lapsi ekalle luokalle 2,5km:n päähän kouluun, jos kilometrin säteellä on kolme koulua? Tällaiset asiat ovat suuria pettymyksiä ja yllätyksiä, joita ei voi osata arvata, kun ostaa asuntoa ja muuttaa alueelle. Silloin näkee vain kolme koulua kilometrin säteellä. Henkilökunnan auditointi. Ryhmäkokojen kohtuullistaminen. Palvelujen saatavuus, terveydenhoitaja, koulupsykologi

38 38 Virkamiehet Rimpelä ja Karrimaa.. jalkautukaa kouluille, eikä vain käymään vaan ihan olemaan. Viime vuosien päätöksissä ei kaupungin strategia ole toteutunut...elämänkaari-malli, lähikouluperiaate eikä myöskään/etenkään asiakaslähtöisyys! Eikä myöskään kasvatus-/opetusalan ammattilaisia, opettajia eikä rehtoreitakaan ole kuultu. Lanulan jäsenet saavat jo valmiiksi pureksitut, nopean aikataulun päätökset eteensä. En luota lainkaan näihin virkamiehiin. Talous määrää heidän päätöksiään, ei Hämeenlinnan lasten hyvä! Perheessämme on törmätty alakoulussa opettajaan, jota koulu "varjeli" liian kauan toimessaan, kunnes karu totuus paljastui lopullisesti avoimien ovien päivässä vanhemmille. Opettaja siirrettiin virkavapaalle, joka olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin, vanhemmilta oli tullut palautetta koululle useasti ko. asiasta. Tietenkin vaikeita asioita, onneksi tämä päättyi oppilaiden kannalta hyvään ratkaisuun. Kaksoistutkintolaisia ei oteta huomioon Koulutuskeskus Tavastialla. Ammatti- ja lukiotunteja päällekkäin. Työharjoittelupäivinä lukiotunteja eli harjoittelupaikka etsittävä kävelymatkan päästä. Bussilippuja ei koulu kustanna. Lukiotunneilla ei saisi käydä harjoittelujaksoilla, muuten joutuu lomillaan paikkaamaan. Nummen koululle super iso plussa!

39 39 Opetuspalveluita arvostellaan paljon mediassa, mutta ainakin itse olen hyvin tyytyväinen tarjontaan ja opetuksen laatuun. Työntekijät ovat ammattilaisia ja tekevät laadukasta työtä. Mielestäni myös erityistarpeet huomioidaan. Rehtorilla on iso merkitys koulun toiminnassa, hänen tulee kantaa vastuunsa kouluun liittyvissä asioissa. Ykiköiden kuten koulun tarpeita ei saa hukuttaa organisaatioon. Esimerkkinä alakoulujen pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat. Ei liian suuria kouluja, joissa pieni ihminen hukkuu massaan! Kulttuuritoimintaan olen ollut tyytyväinen. (ARX) Oli virhe ja menetys lapsille OKL:n siirtyminen tampereelle. Opetus normaalikoulussa oli yksilöllistä, lasta tukevaa ja kannustavaa ja pätevää sekä yhteisöllisyyttä korostavaa. Lisäksi pieniä kouluja ei saa lopettaa; niissä korostuu lähialueen yhteisöllisyys. Ison (ent Normaalikoulu) uuden koulun perustaminen vaikuttaa, että pienet koululaiset hukkuvat isojen jalkoihin ja silloin saattaa erityistarpeessa olevat lapset jäädä huomiotta

40 40 Olemme tyytyväisiä koulun opetuksen tasoon ja opettajiin, jotka jaksavat kiristyvissä olosuhteissa (isot ryhmät, pienet tilat ja rahaa vähän) tehdä hyvää laadukasta työtä koulu jossa oma lapseni on,toimii hyvin, on upealla paikalla. nyt jos perustetaan joku suurkoulu, niin ei tule onnistumaan...lapset hukkuvat sinne ja tulee kiusaamisia yms. en suosittele todellakaan. tällä hetkellä on hyvä, luokkakoot sopivan pieniä. jos tulee suurkouluja, millä vahdit enään lapsia, missä he ovat koulun jälkeen, ei millään pysty oppimaan kaikkien vanhempiakaan..yksilöllisyys puuttuu täysin. Tähän asti opetuspalvelut ovat tarjonneet opetusta alakouluikäisille ihmisen kokoisissa kouluissa. Valitettavasti koulurakennukset ovat päässeet heikkoon kuntoon. Entisten kuntien rajat on otettava huomioon lähikoulua määriteltäessä, ei voida tuijottaa vain siihen mihin kouluun on lyhin matka. Toivon, että lapsen koulu olisi vapaammin valittavissa. Esi- ja alkuopetusta olisi yhdistettävä enemmän "saman katon alle", siis yhteisiin tiloihin. Pienimpien lasten lähikoulu tulee olla lähellä. KOulut pitää saada fyysisesti kuntoon. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus eikä heidän terveyttään saa pilata.

41 41 Toivoisin, ettei alakouluista tehtäisi jättiyksikköjä. Alakoulun tulisi sijaita myös mahdollisimman lähellä kunkin koululaisen kotia. Ala- ja yläkoulun aikana luodaan lapsille suuntaviivat tulevaisuuteen. Tällä tarkoitan motivaatiota opiskella eteenpäin. Heikkotasoiset sijaiset vesittävät hyvin alkaneen koulu-uran alkuunsa. Mikäli koulussa jatkossakin käytetään ammattitaidottomia sijaisia, tulee niistä informoida lasten vanhempia heti kun sijaisuustarve ilmenee. Yläkoulun puolella pyytäisin kiinnittämään huomiota siihen, että opettajien tulee ensisijaisesti noudattaa Suomen lakia ja asetuksia kun luovat omia mallejaan esim. kännykän käyttöön/ äänellisellä/ äänettömällä oloon tai muihin viestintäsalaisuuden piiriin kuuluviin seikkoihin, jottei jatkossa lasten henkilökohaisia viestejä lueta ääneen koko luokalle! Luokat muodostuvat liian suurista oppilasmääristä sekä ylä-että alakoulussa ja lukiossa. Hämeenlinna vie peruskoulutuksen läpi lain sallimalla pienimmillä tuntimäärillä ja karsi esim. musiikki- ja kuvataidetunnit "kaikessa hiljaisuudessa" pari vuotta sitten minimiin. Koululuokkien koko on aivan liian iso alakoululuokille. Opettajien vaihtuvuuttakin on ollut jonkin verran. Tiedotus koulusta ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, vanhempia pitäisi kuulla enemmän ennen kuin päätetään heidän lapsia koskevia asioita.

42 42 Opettajalla on suuri merkitys oppimisessa ja valitettavasti taso on kirjava. Liian vähän toisen asteen opiskelupaikkoja, kuinka moni nuori jäi ilman opiskelupaikkaa. Ei ole mitään merkitystä arvosanoilla kun paikkoja on liian vähän. Raha ei saa olla etusijalla koulu-uudistuksia tehdessä. Valtion antama koulutukiosuus käytettävä kokonaisuudessaan nuorille. Lähikoulu luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta koululaisissa ja on turvallisempaa. Nyt tällä hetkellä olevien uudistusten takia koulumatkat pitenee ja taksiyrittäjät rahastaa tai koulutie tulee turvattomaksi ja koulupäivät liian pitkiksi. Liian isot ryhmät. Epätasaisia ryhmiä - 23 oppilasta osa lukee osa ei. osa laskee matikkaa osa ei. kaikki menee sen kärjen vauhdissa. Ne jokka on huonoja on ja pysyy Oppituntien määrän vetäminen minimiin on ollut virhe. Samoin se ettei tukiopetukseen varata määrärahoja. Lyhytnäköistä säästämistä! Luokkakoot pidettävä kohtuullisina myös kyläkoulujen lakkautusten jälkeen. Tunnelma on se, että opetuspuolta ei kaupungin päätöksissä arvosteta tarpeeksi. Tuntuu pahalta, että virkakoneisto, jonka olisi oltava ammattitaitoista ja palvella lasten/ nuorten oikeutta oppimiseen, edes keksii tarpeen muodostaa 900 oppilaan yksikön. Jo oman lapsen 400 oppilaan yksikössä on ongelmia saada ekaluokka- ja tokaluokkalaisille järkevät lukujärjestykset ja luokat muodostettua niin, etteivät

43 43 häiriköt vie opettajasta kaikkia mehuja. On järjen köyhyyttä esittää, että iso koulu saadaan tuntumaan pienemmältä porrastamalla oppituntien alkuja. Meillä se on tarkoittanut ekaluokasta lähtien kolmea kymmenen aamua viikossa. Isommat lapset varmaan moisesta tykkäisivät, mutta pienet tarvitsevat vielä aikuisen valvontaa, että saavat aamutoimet hoidettua ajallaan ja osaavat lähteä kouluun ajoissa. Sitten on opella ihmeteltävää, kun lapset eivät ole puolen päivän tienoilla enää kovin vastaanottavaisia, ja oppitunteja on vielä jäljellä... IP-kerhokaaan ei toimi aamulla, vaan ainoastaan iltapäivällä (koska joka aamuksi ei ole sitoutunut menijöitä tarpeeksi paljoa). Tietty aamuhoidon tarve on kartoitettu ennen kuin vanhemmat ovat saaneet kymmenen aamuista kertovat lukujärjestykset. Suuret alakoulut on tuhoontuomittuja, lukiosta on jo tehty massalaitos. nykyiset koulut toimivat hyvin Alakoulut pidettävä lähikouluina ja pieninä. Kohta tänne ei muuta kukaan!!! LUOKKAKOOT PIENEMMIKSI Luokkakoot pienemmiksi, avustajia tai erityis opettajia lisää.

44 44 Lähipalvelut myös lukiossa on toivottavaa! Lastenlasten kouluja ei saa tehdä kolhooseiksi Ihmettelen koulujen haluttomuutta tarttua esim. kiusaamiseen, vaikka ollaan kaikenmaailman kiusaamista ehkäisevissä hankkeissa mukana. Eikö "uskalleta" puuttua ja keskustella vanhempien kanssa. Opettajien velvollisuuksiin kuuluu myös tarvittaessa ottaa yhteyttä lastensuojeluun. Tätä he eivät tee vaikka tarve niin vaatisi. Onko opettajalla oikeus huutaa lapsille??? Kuka kontrolloi, kun tehdään itsenäistä opetusta luokassa. Toki ymmärrän äänen korottamisen, huutamisen tietyissä tilanteissa, mutta jos lapsi pelkää sitä etukäteen niin eikö olla väärillä urilla. Lasten suusta " jos teen väärin, ope rupeaa heti huutamaan" Tässä miettii kyllä sitäkin, että onko opettajan oma jaksaminen loppu. Mutta sekään ei anna oikeutta ko toiminnalle. Kaikki kunnia kuitenkin yleensä opettajille, että jaksavat tehdä sitä työtä, itse en haluaisi tehdä. Ei! jättikoululle Kaurialaan

45 45 Opettajat vaihtoon. Seurataan lukujärjestystä kuten siihen on aineet kirjoitettu eikä jokapäivä arvota mitä opiskellaan. Ryhmäkoko ehdottomasti pienemmäksi (maks. 12 oppilasta)! Pidetään huoli että kuulovammainen lapsi käyttää kuulolaitteitaan koulussa. No huhuh! Homekoulua ja suurkoulua...mitä vielä! Kannattaisin suurempaa tuntikehystä ja pienempiä luokkia...hieman myös suurkoulu ihmetyttää vaikka toivottavasti keskittämisellä saadaan sitten resursseja kohdennettua paremmin. normaalikoulun poisto kamalaa. suomen suurin ala-aste kaurialassa kuin suoraan elm street -jatko-osasta. siksi muutammekin pois ennenkuin tämä kauhuskenaario toteutuu. kuka valvoo oppilaita ja miten yksilöllinen opetus järjestyy tuhannelle oppilaalle? koulukiusaaminen nyt jo ongelma, silloin ongelmat triljoonakertaistuvat. itsekin ollut opena ja välkkävahtina, niin tiedän ongelmat ja kuinka vähän yksi opettaja pystyy niihin vaikuttamaan. esim. ei voi olla välitunnilla monessa paikassa vahtimassa mitä tapahtuu. En haluaisi lastani isoon uuteen "normaalikouluun", koska pelottaa tilojen ahtaus, kuulemma ilmastointi ongelmaa sielläkin ja lasten kiusaaminen herkistyy. Toimintaa toteutettu samalla kaavalla kymmeniä vuosia, nyt voisi rohkeasti hakea uusia toimintamuotoja - tapoja, asiakkaita - kaupunkilaisia kuunnellen - hyvä arki asuu Hmlssa (mm. kouluverkko - suurkoulu?!)

46 46 Koulun ja päiväkodinn yhteistyö lapsen siirtyessä koulumaailmaan pitäisi siirtää paperilta käytäntöön. Ongelmat tulevat koulun puolelta. Yleisopetuksen taso on "normaali", mutta erityisopetuksessa on pahoja puutteita pienryhmissä. Yleisopetuksen tukitoimena annettava erityisopetus on laadukkaampaa. HYKin lukion lakkauttaminen on mielestäni todella typerä päätös. On ollut hienoa, että samassa kouluyhteisössä on ollut sekä yläaste ja lukio. Lukiolaiset ovat olleet esimerkkinä ja kannustajina nuoremmille opiskelijoille. Aika pitkälle asia tuli sanottua edellisessä vastauksessa, mutta voin vielä todeta kun vauhtiin pääsin, että kun muutimme Hämeenlinnaan, niin ei haitannut, vaikka läheiseltä bussipysäkiltä (n. 500 m:n päästä) ei kulkenutkaan enää bussia ja että bussipysäkille pitää kävellä nyt yli 1 km, eikä haitannut sekään, että lapsemme, joka oli edellisessä koulussaan Vantaalla lukenut toisena kielenä ruotsia jo yhden vuoden, joutui nyt Hämeenlinnaan muutettuamme vaihtamaan saksaan, koska tässä alakoulussa ei ruotsia opeteta ja että ruotsi tulee sitten vasta yläasteella, mutta se harmittaa, että kouluja lopetetaan, yhdistetään ja lapsia siirretään sinne ja tänne, eikä kouluilla ole varaa uuteen tekniikkaan, joka nykypäivänä on muilla paikkakunnilla kouluissa jo ihan selviö. Edelliseen lastemme kouluun Vantaalla vertaan asioita ja totean, että olisi Hämeenlinnassa paljon parantamisen varaa tuossa lapsiin panostamisessa. En usko ihan kaikkea mitä lehdessä lukee, mutta kyllä minua pisti vähän huolestuttamaan se, että jossain lehtiartikkelissa luki kuinka monta tuntia vuodessa esim. janakkalalainen lapsi saa opetusta enemmän kuin hämeenlinnalainen lapsi. Hämeenlinnalaiset lapset tuskin ovat tyhmempiä, mutta opetuksen määrä kyllä varmasti vaikuttaa myös keskiarvoihin.

47 47 kiitos tähän astisesta! Rankat säästöt koulumaailmassa maksetaan moninkertaisena myöhemmin lasten/ opetushenkilökunnan pahoinvoinnin kautta. Pienempikin voi olla kaunista! Luokkakoot suuria ja oman lapseni luokassa on häirikköoppilas jonka käytöstä ei ole koko ala-asteen aikana saatu "kuriin". Opettajia enemmän kouluihin vakituisiksi, että pysyisivät esim.1-6. Lapsille ei myöskään ole hyväksi isot ryhmät/luokat. Esimerkissäni. 27 oppilasta luokassa ja sitä sanotaan hälinä luokaksi, eikä ketään opi mitään. Ihmekös tuo! Myös joka vuosi vaihtunut opettaja(yleensä juuri aloittanut opettaja sijainen) Ei saa tuollaista luokkaa kuriin, ei millään. Tyttäreni joka syksy on mennyt huonosti, koska opettaja ei ole tuntenut lapseni tapoja, eikä lapseni opettajan. Se on ollut hirveää katseltavaa kun mikään ei suju. Kevät menee paremmin ja taas syksyllä uusiksi.

48 48 Ensin lasten koulut kuntoon ja sen jälkeen vasta moottoritien katteet ja muut innoparkit. Mikä toimii houkuttimena uusille veroja maksaville kuntalaisille?? Peruspalvelut kuntoon!! Vai kumpia haluamme turisteja vai kuntalaisia? Omat kokemukset ovat lähinnä positiivisia. Lapsi opiskelee ruununmyllyllä, missä perusasiat ovat suht.kunnossa. ( tilat, luokkakoot mm )Opettajien kuormitus ja väsyminen huolestuttaa... On käsittämätöntä, että Alvettulan koulun siirtämistä kirkonkylään suunnitelleen. Monien oppilaiden koulumatka lähes kolminkertaistuu ja aika jonka koulu vie päivästä matkoineen alkaa käydä tosi pitkäksi pienille koululaisille. Myös yksilöllinen suhtautuminen lapseen heikkenaa ryhmäkokojen kasvaessa!! Kouluryhmien olisi hyvä olla mahd pieniä n oppilasta jolloin opettajan työskentely olisi helpommin lapsien tarpeita huomioivaa. Ojoisten alakoulun siirtopäätös Kaurialaan tehtiin täysin alueen asukkaita kuulematta. Ymmärrettävää on, että sisäilmaongelmien takia toimitaan nopeasti ja kiitos siitä, mutta suunnitteilla olevaa suurkoulua ei hyväksy juuri kukaan alueen vanhemmista.

49 49 Lapsemme on siirretty yhdestä homekoulusta toiseen. Oireet senkun jatkuvat. Mitä tähän voi enää sanoa. Erityislasten pitäisi saada opetusta lähikoulussaan, ei toimi. Ainoa viris, jota koulussa osataan laulaa on: "ei ole resursseja" -virsi. Yksilöllisyys on kaniista puheista huolimatta, Hämeenlinnassa utopiaa. Tämä vastaus löytyy edellisestä kasvua tukevista palveluista. Pahoittelen sekaannusta. ei älyttömän isoja suurkouluja, koulu on kylän sydän ja lähikouluajatus lisää myös asukkaiden yhteenkuuluvuutta, talkoohenkeä yms. joitakin ongelmia voidaan ennalaehkäistä inhiillisen kokoisilla yksiköillä Toivoisin todella, että tuki tuodaan lasten luonnolliseen ympäristöön, eikä lapsia revitä muualle. Kyllähän taksikuljetus toimii, mutta tuntuu niin järjettömältä, että kokopäivän taksit kuljettavat lapsia ympäri kaupunkia, kouluun ja kotiin. Onhan se tietysti hyvä, että Hämeenlinnan takseilla on ajoa, mitä ei muuten juuri kai olisikaan??? Pienempiä opetusryhmiä! Nummen koululle kiitosta, vaikka koulu on suuri, silti lapsi huomioidaan yksilönä ja eikä ole laitosmaisuutta.

Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011

Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011 1 Hämeenlinna - Opetuspalvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan opetuspalveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan opetuspalveluita tulevaisuudessa?... 71

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 22 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 44 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys

Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Kemin kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkojen tarveselvitys Vastaajia yhteensä 261 kpl Naisia 195kpl (74,7%) Miehiä 66 kpl (25,3%) Vastanneiden ikä Mielestäni alakoulun (0-6 lk) oppilaan lähikoulun tulisi

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 41

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 41 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 41 1/10 2/10 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 95

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 95 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 95 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu.

Koulu. Hyrylän yläaste. Hyökkälän koulu. Jokelan yläaste. Kellokosken koulu. Kirkonkylän koulu. Klemetskogin koulu. Kolsan koulu. Koulu Hyrylän yläaste Hyökkälän koulu Jokelan yläaste Kellokosken koulu Kirkonkylän koulu Klemetskogin koulu Kolsan koulu Lepolan koulu Mikkolan koulu Nahkelan koulu Paijalan koulu Pertun koulu Riihikallion

Lisätiedot

Kuntalaiskyselyn tulokset

Kuntalaiskyselyn tulokset n tulokset Pia Setälä Lasten ja nuorten palveluiden johtaja 5.1.2018 1. Asun Salossa (rastita missä kuntakeskuksessa) Yhteensä 540 vastaajaa 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 32,4% 41,9% 20% 10% 0% 2,8%

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ KYSYMYKSET KOULULAISILLE 1. Millaisissa ympäristöissä on helppo ja kiva oppia? (Koulu, luokka, piha, lähiympäristö, retket) 2. Millaisissa

Lisätiedot

Kuntakesu: Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion asiakastyytyväisyyskysely 2017

Kuntakesu: Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion asiakastyytyväisyyskysely 2017 Kuntakesu: Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion asiakastyytyväisyyskysely 2017 Kysely toteutettiin osana opetuksen järjestäjän kehittämissuunnitelman valmistelua marras-joulukuussa

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto. Arvoilta vanhempainilta

Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto. Arvoilta vanhempainilta Vetelin kunnan OPS-kyselyn yhteenveto Arvoilta 24.3.2015 vanhempainilta 3.9.2015 Huoltajien ja henkilökunnan vastauksia yhteensä 91 kpl. Oppilaat vastasivat luokittain ja vastauksia tuli yhteensä 24. 1.

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 26 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN. Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2

ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN. Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2 ALAKOULUSTA YLÄKOULUUN Mitä nivelvaiheen aikana tapahtuu 2/2 TULEVAN SEISKALUOKKALAISEN MUISTILISTA Minun on annettava itselleni aikaa tutustua uuteen koulurakennukseen, koulukavereihin ja opettajiin.

Lisätiedot

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen.

Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 Kunnallisen päivähoidon laatukyselyjen tulokset kevät 2009 Lapsen oma arvio päivähoidosta Päiväkodissa parasta on leikkiminen. 23.10.2009 1 Ketkä käyttivät ja missä yhteydessä? Kysely tehtiin

Lisätiedot

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016 KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 06 Vastauksia kyselyyn vastausprosentti n. 0,% Vastaaja: Vastaajien jakautuminen oppilaita 6,% (886) vanhempia 9,% () henkilökuntaa 9,% () 9% 9% oppilas vanhempi 6% henkilökunta

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 33

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 33 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 33 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen

Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Vanhempien osallisuus oppilashuollon kehittämiseen Tuija Metso Oppilaan parhaaksi yhteistä huolenpitoa Helsinki Vanhempien barometri 2007 Suomen Vanhempainliiton kysely vanhemmille kouluhyvinvoinnista

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2015 Lasten ja nuorten palvelut Opetus. Mikko Kesä Meiju Ahomäki Jari Holttinen

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2015 Lasten ja nuorten palvelut Opetus. Mikko Kesä Meiju Ahomäki Jari Holttinen Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2015 Lasten ja nuorten palvelut Opetus Mikko Kesä Meiju Ahomäki Jari Holttinen TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on Hämeenlinnan lasten ja nuorten palveluiden perusopetuksen

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta

Perusopetuksen maakunnallinen arviointi Koulun toiminta. Möysän koulun tulokset. Vastaajamäärät lk oppilasta Perusopetuksen maakunnallinen arviointi 2016 Möysän koulun tulokset Vastaajamäärät 124 1.-2.lk oppilasta 120 3.-5.lk oppilasta 22 opetushenkilöä 83 huoltajaa, joista loppuun saakka vastasi 68 Koulun toiminta

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 23 100 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/2019

PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/2019 PIHLAJAVEDEN KOULUPIIRITARKASTELUT 04/09 KYSELY Projektin yhteydessä toteutettiin kysely oppilaiden huoltajille Kyselyssä kartoitettiin huoltajien näkemyksiä siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä lapsen koulunkäyntiin

Lisätiedot

Kurikan kouluverkkoselvitys

Kurikan kouluverkkoselvitys Kouluverkkoselvitys Kurikan kouluverkkoselvitys 2017-2018 Päätös 28.11.2016 : Kaupunginhallitus päätti, että Kurikan kaupungissa tehdään kokonaisvaltainen kouluverkkoselvitys sisältäen myös lukiot, kevään

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

Huoltajakyselyn tulokset: Sepon koulu. Kevät 2018 N = 147

Huoltajakyselyn tulokset: Sepon koulu. Kevät 2018 N = 147 Huoltajakyselyn tulokset: Sepon koulu Kevät 2018 N = 147 Osa-alueiden keskiarvot järjestyksessä 10 9 8,92 8 7 6 5 4 3 2 1 5,35 5,34 5,28 5,2 5,12 5,01 4,95 4,9 4,81 4,66 4,57 5,02 *Kouluarvosana ei ole

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti 2.5.2013 Mikko Kesä Minna Joutsen Ari Kurlin Innolink Research Oy TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on

Lisätiedot

Miten sulla menee? Oulussa halutaan kuulla lapsia ja nuoria. Susanna Hellsten Arto Willman

Miten sulla menee? Oulussa halutaan kuulla lapsia ja nuoria. Susanna Hellsten Arto Willman Miten sulla menee? Oulussa halutaan kuulla lapsia ja nuoria. Susanna Hellsten Arto Willman Oppilaiden puhetta hyvinvoinnista Siksi en viittaa paljon mutta olen kehittynyt siinä ja en välitä vaikka moititaankin

Lisätiedot

Huoltajapalautekysely_suruen (2012) Iivisniemen koulu k

Huoltajapalautekysely_suruen (2012) Iivisniemen koulu k Huoltajapalautekysely_suruen (0) Iivisniemen koulu k 0 0..0 Osa-alueiden keskiarvot,,,,,8,7,8,,,,,,,,, Kaikki Osa-alueiden keskiarvot,,,,,,,,,,8,8,7,,,, Kaikki Johtaminen. Koulun rehtori johtaa kasvatus-

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

ILOMANTSIN KUNNAN KOULULAISKULJETUSTEN ASIAKASKYSELY toukokuu 2017 Raportti

ILOMANTSIN KUNNAN KOULULAISKULJETUSTEN ASIAKASKYSELY toukokuu 2017 Raportti ILOMANTSIN KUNNAN KOULULAISKULJETUSTEN ASIAKASKYSELY toukokuu 2017 Raportti Vastausprosentti oli 39,9 % 1. Oppilaan/opiskelijan ikä 2. Oppilas/opiskelija käyttää koululaiskuljetusta (taksia) Vastaajien

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Lasten ja nuorten palvelut Koulut. Mikko Kesä Minna Joutsen Jari Holttinen

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Lasten ja nuorten palvelut Koulut. Mikko Kesä Minna Joutsen Jari Holttinen Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Lasten ja nuorten palvelut Koulut Mikko Kesä Minna Joutsen Jari Holttinen TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on Hämeenlinnan lasten ja nuorten opetuspalveluiden asiakastyytyväisyyden

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua

Kiusattu ei saa apua. Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskysely 2006 Kiusattu ei saa apua Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamiskyselyyn

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu Tervetuloa kouluun 2019 2020 Munkkiniemen ala-asteen koulu Maailman paras peruskoulu https://www.youtube.com/watch?v=nt3_bbkxom0 Tervetuloa Munkkiniemen ala-asteen kouluun Klo 9.00 9.30 Yhteinen osuus

Lisätiedot

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016

KOULUN TOIMINNAN ARVIOINTI 2016 VASTAUKSIA KYSELYYN YHTEENSÄ VASTAUSPROSENTTI N.,% VASTAAJIEN JAKAUTUMINEN KYSYMYSTEN ARVIOINTIASTEIKKO OPPILAITA 6,% VANHEMPIA 9,% HENKILÖKUNTAA 9,% NAINEN/TYTTÖ 6,% MIES/POIKA,9% TÄYSIN ERI MIELTÄ MELKO

Lisätiedot

Huoltajakysely2017 Hatsalan klassillinen koulu

Huoltajakysely2017 Hatsalan klassillinen koulu Huoltajakysely07 Hatsalan klassillinen koulu..07 Taustatiedot I. Koulun nimi Alavan koulu Haapaniemen koulu Hiltulanlahden koulu Juankosken koulu Jynkän koulu Kaislastenlahden koulu Karttulan Kissakuusen

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Yhteenveto vanhempien vastauksista/pdilahden koulu. Vastauksia yhteensd 1 3.

Yhteenveto vanhempien vastauksista/pdilahden koulu. Vastauksia yhteensd 1 3. Yhteenveto vanhempien vastauksista/pdilahden koulu Vastauksia yhteensd 1 3. 1. Koulun vahvuudet - yhteisollisyys (7) - yksilcillisyyden huomiointi (4) - ympdristo - vdlituntipiha ja luonto liihella (8)

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIIT- TYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUSKOULUSSA HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma on lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmä

Lisätiedot

Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus. Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry Reino Myllymäki

Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus. Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry Reino Myllymäki Tuusulan vetovoimatekijät -tutkimus Ruotsinkylän kyläyhdistys ry - Klemetskog Byförening r.f. Lahela-Seura ry 30.11.2013 Reino Myllymäki Tausta Tutkimus suoritettiin Etelä-Tuusulan kyläyhdistysten verkkosivustolla

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23

1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23 Koulukysely oppilaiden huoltajille 1. Missä koulussa lapsesi on tai mihin kouluun esikoululaisesi on menossa? Vastaajien määrä: 23 1/11 2/11 N Prosentti Hirvijärvi 0 0 Jurvan yhtenäiskoulu 0 0 Kangas 0

Lisätiedot

Opetushenkilöstö Punkaharju

Opetushenkilöstö Punkaharju Opetuksen arviointi Sivistysltk 18.6.2012 20 Kevät 2012 Opetushenkilöstö Punkaharju Koulu (Punkaharju) 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kulennoisten koulu Punkasalmen koulu Särkilahden koulu Koulu (Punkaharju)

Lisätiedot

Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue!

Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue! Normaalikoulun kielivalintailta 20.1. Welcome! Willkommen! Bienvenue! Kielivalinta Tulevaisuuden valinta: pääomaa tulevaa varten. Nykypäivänä englannin osaaminen on lähtökohta mitä kieliä valitaan sen

Lisätiedot

Lausuntoja tuntijaosta

Lausuntoja tuntijaosta Turun Lasten Parlamentti 11.11.2014 Pitäisikö kaikissa koulussa opettaa eri oppiaineita yhtä paljon? Kyllä. Mille luokille lisätunti liikunnassa pitäisi lukujärjestyksessä sijoittaa? 5 6 luokille. Kenen

Lisätiedot

huoltajasi vastaukset käyttäjätunnusten perusteella. Vastauksesi eivät kuitenkaan tule esimerkiksi opettajiesi tai huoltajiesi tietoon.

huoltajasi vastaukset käyttäjätunnusten perusteella. Vastauksesi eivät kuitenkaan tule esimerkiksi opettajiesi tai huoltajiesi tietoon. ETUSIVU Kouluterveyskysely 2017 Olet osallistumassa Kouluterveyskyselyyn. Tutkimuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Lomakkeessa kysytään terveyteen, hyvinvointiin ja koulunkäyntiin liittyviä

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Liikkuva koulu Paasitorni Palvelujohtaja Mika Mäkelä

Liikkuva koulu Paasitorni Palvelujohtaja Mika Mäkelä Liikkuva koulu Paasitorni 1.12.2016 Palvelujohtaja Mika Mäkelä Aika ennen https://www.youtube.com/watch?v=gsaalcjnns Liikkuva koulu laajenee kohti aktiivisia opiskeluyhteisöjä HENKILÖSTÖ TAITOJEN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA

KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA KIUSAAMISEN EHKÄISY- JA PUUTTUMISMALLI MERIUSVAN KOULUSSA Hyvä ja turvallinen oppimisympäristö on sekä perusopetuslain että lastensuojelulain kautta tuleva velvoite huolehtia oppilaiden sosiaalisesta,

Lisätiedot

Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus

Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus Yksintulleiden nuorten perhe ja arjen turvallisuus Johanna Hiitola, YTT, Erikoistutkija, Siirtolaisuusinstituutti Suomen Akatemian hanke: Perheen erossaolo, maahanmuuttostatus ja arjen turvallisuus Kuka

Lisätiedot

Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen. Huoltajakyselyn tulokset 1.6.2015

Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen. Huoltajakyselyn tulokset 1.6.2015 Itäisen Leppävaaran oppilasalueen yläkouluihin hakeutuminen Huoltajakyselyn tulokset 1.6.215 Kohderyhmä ja vastaajien lukumäärä Perkkaanpuiston koulu 1.-6.-luokkalaisten huoltajat lukuvuonna 214-215 Tulevien

Lisätiedot

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011

Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Arviointikysely vanhemmille, kevät 2011 Kiitokset vanhemmille, jotka jaksoitte vastata kyselyymme! Peräti 72 % perheistä palautti lomakkeen. Opetusvälineitä kehuttiin ja myös tiloja pidettiin asianmukaisina,

Lisätiedot

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44

Vastausten määrä: 87 Tulostettu :39:44 Vastausten määrä: 87 Tulostettu 30.4.2015 8:39:44 Poiminta Koulu = 12 (Riihikallion koulu) Taustatiedot Koulu Riihikallion koulu 87 100% Vastausten määrä: 87 Yleistä 1. Koulun jokapäiväinen toiminta on

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Kysely Piispanlähteen yläkoulun vanhemmille, Yhteenvetoraportti, N=120, Julkaistu: 19.2010 1/17 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat 1. Lapsemme on 1. 7. luokalla 39 32,50% 2. 8. luokalla 49 40,83% 3. 9. luokalla

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät 2012 Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Kyselyn täyttäneiden määrä Vastanneita jä Poikia Muonio 24 12 12

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 1/19 2/19 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0 0%

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014

Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014 Ops14 Askola KYSELY HUOLTAJILLE JA YLÄKOULUN OPPILAILLE ARVOISTA JA OPPIMISEN TAIDOISTA KEVÄT 2014 Oppilaille 269 viestiä vastasi 85, 32% Huoltajille 768 viestiä 97 ei lukenut viestiä Vastauksia 220, 27%

Lisätiedot

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki. Kysely tukea saavien oppilaiden huoltajille 3/2018

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki. Kysely tukea saavien oppilaiden huoltajille 3/2018 Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Kysely tukea saavien oppilaiden huoltajille 3/2018 Kyselyn lähtökohdat Kysely toteutettiin maaliskuussa 2018 osana erityisopetuksen seutukunnallista auditointia. Kysely

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022

Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Lappeenrannan lukiokoulutuksen strateginen kehittämissuunnitelma Suomen paras lukiokoulutus 2022 Painopistealueet Kivijalka: Turvallinen oppisympäristö Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen Kannustava ilmapiiri

Lisätiedot

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA

4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN TUKI ILMAJOELLA 4.4 OPPIMISEN JA KOULUNKÄYNNIN ILMAJOELLA Ilmajoella perusopetuksen oppilaille annettava oppimisen ja koulunkäynnin tuki on muuttunut kolmiportaiseksi. Tuki jaetaan kolmeen tasoon: 1. yleinen tuki, 2.

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020

Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun peruskorjauksen aikaiset väistötilajärjestelyt kesäkuu 2018 kesäkuu 2020 Puolalan koulun Kauppiaskadun koulurakennus peruskorjataan kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana. Vuosiluokkien

Lisätiedot

Kota- hanke. Kohdennetun tuen antaminen

Kota- hanke. Kohdennetun tuen antaminen Kota- hanke Kohdennetun tuen antaminen 1 Joustava yksilöllisen llisen oppimisen pienryhmä Toiminnan tavoitteena on: Lähikouluperiaatteen turvaaminen/säilytt ilyttäminen ja soveltaminen Torkinmäen koululle

Lisätiedot

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä

Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä JOPO Joustava perusopetus 1/2 Hyvinkään kaupungin joustavan perusopetuksen ryhmät: Paja-ryhmä Uudenmaankatu 17 Rehtori Janne Peräsalmi 05800 Hyvinkää Vehkojan koulu 0400-756276 janne.peräsalmi@hyvinkää.fi

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu

Oppilaskysely2017 Hatsalan klassillinen koulu Oppilaskysely07 Hatsalan klassillinen koulu 0.4.07 Taustatiedot I. Valitsesi oma koulusi seuraavista... Alavan koulu Haapaniemen koulu Hiltulanlahden koulu Juankosken koulu Jynkän koulu Kaislastenlahden

Lisätiedot

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Muhoksen Kirkonkylän koulu ja Honkalan koulu Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Vanhemmat 7 13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä Kyselyn toteuttaminen Kysely tehtiin yhteistyössä rehtoreiden

Lisätiedot

YHTEENVETO KODIN JA KOULUN VÄLISESTÄ YHTEISTYÖ -KYSELYSTÄ

YHTEENVETO KODIN JA KOULUN VÄLISESTÄ YHTEISTYÖ -KYSELYSTÄ YHTEENVETO KODIN JA KOULUN VÄLISESTÄ YHTEISTYÖ -KYSELYSTÄ Vastauksia yhteensä 95 kpl 1 Olen täysin eri mieltä 2 Olen jokseenkin eri mieltä 3 En osaa sanoa 4 Olen jokseenkin samaa mieltä 5 Olen täysin samaa

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio

Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Asiakastyytyväisyyskysely huoltajille 2017 Varhaiskasvatus, perusopetus, lukio Nostoja tuloksista yleisellä tasolla Huoltajat arvostavat opetushenkilöstön työn korkealle Myös kodin ja kasvatusta/opetusta

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät Sivistystoimiala 18.5. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista

Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista Sisältö 1. Kyselyn taustatietoja THL:n kansallinen Kouluterveyskysely Kouluterveyskyselyyn 2017 vastanneet 2. Kyselyn tuloksia 2.1 Hyvinvointi, osallisuus

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011

Lapset palveluiden kehittäjiksi! Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 Lapset palveluiden kehittäjiksi! Maria Kaisa Aula Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät 29.9.2011 1 YK-sopimuksen yleiset periaatteet Lapsia tulee kohdella yhdenvertaisesti eli lapsen oikeudet kuuluvat

Lisätiedot

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulutyö 2018 Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle,

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 Suomenkielinen koulutusjaosto 17.9.2013 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUS-

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

Kampus. tulevaisuuden ajatuksia. rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio

Kampus. tulevaisuuden ajatuksia. rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio Kampus tulevaisuuden ajatuksia rehtori Lasse Tiilikka rehtori Arto Sikiö rehtori Minna Rovio 1 Uudistuksen aika 2 3 4 Opetussuunnitelma 2016- Laaja-alaiset kokonaisuudet - jatkuva kokonaisuus Monialaiset

Lisätiedot

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut

Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Perusopetuksen laadun huoltajakysely Kasvatus- ja sivistystoimi Opetuspalvelut Taustatietoja Vastaajina yli tuusulalaista ala- ja yläkoulun oppilaan huoltajaa. Kysely avoinna huoltajille.-... Strukturoitujen

Lisätiedot

Kysely esikoululaisille ja alakoululaisille Vastaajien kokonaismäärä: 276

Kysely esikoululaisille ja alakoululaisille Vastaajien kokonaismäärä: 276 Kysely esikoululaisille ja alakoululaisille Vastaajien kokonaismäärä: 276 1. Mikä on sinun koulusi? Kirkonkylä 95 0 0 95 Saimaanharju 0 122 0 122 Vehkataipale 0 0 59 59 2. Millä luokalla olet? 1/11 Esiopetus

Lisätiedot

Vastuuta ja valikoimaa

Vastuuta ja valikoimaa interventio Vastuuta ja valikoimaa Keinoja nuorten ruokailuympäristön kehittämiseen ETM Sini Garam Leipätiedotus ry 2.12.2008 Lapsista terveitä aikuisia ravitsemusta parantamalla julkisen ja yksityisen

Lisätiedot

Kouluterveyskysely Poimintoja Turun tuloksista

Kouluterveyskysely Poimintoja Turun tuloksista Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista Sisältö 1. Kyselyn taustatietoja THL:n kansallinen Kouluterveyskysely Kouluterveyskyselyyn 2017 vastanneet 2. Kyselyn tuloksia 2.1 Hyvinvointi, osallisuus

Lisätiedot

Pienkouluseminaari Tampere 2016 Esiopetus kyläkoulussa- ajatuksia ja kokemuksia Silja Tihinen, luokanopettaja

Pienkouluseminaari Tampere 2016 Esiopetus kyläkoulussa- ajatuksia ja kokemuksia Silja Tihinen, luokanopettaja Pienkouluseminaari Tampere 2016 Esiopetus kyläkoulussa- ajatuksia ja kokemuksia Silja Tihinen, luokanopettaja Pääsin perustamaan esiopetusryhmää koulun puolelle. Sen koulumaisuudesta keskusteltiin. Tämä

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 22.5. 4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot

Lisätiedot

Vastaamisen jälkeen lomakkeet suljetaan luokassa kirjekuoreen, joka lähetetään Terveyden ja hyvinvoinnin

Vastaamisen jälkeen lomakkeet suljetaan luokassa kirjekuoreen, joka lähetetään Terveyden ja hyvinvoinnin ETUSIVU Olet osallistumassa Kouluterveyskyselyyn. Tutkimuksesta vastaa Terveyd ja hyvinvoinnin laitos. Lomakkeessa kysytään terveyte, hyvinvointiin ja koulunkäyntiin liittyviä asioita. Vastauksesi on arvokas,

Lisätiedot