luokkahuoneen valaistus Indira luonnollista valoa luokkahuoneeseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "luokkahuoneen valaistus Indira luonnollista valoa luokkahuoneeseen"

Transkriptio

1 luokkahuoneen valaistus Indira luonnollista valoa luokkahuoneeseen

2 Luonnollinen valo Fagerhult-standardi Ihminen on asuttanut maapalloa lähes kaksi miljoonaa vuotta, ja lajimme on kehittynyt luonnonvalon ehdoilla. Sähkövalo on ollut käytössämme vain hiukan yli 100 vuotta. Luonto on todellinen kotimme, ja luonnonvalo vaikuttaa meihin eniten. Se saa meidät voimaan hyvin ja tekee meistä virkeämpiä ja valppaampia. Monet kehittämistämme valaistusratkaisuista perustuvat valoon, joka valaisee tilan epäsuorasti seinä- ja kattopintojen kautta. Me kutsumme tätä valoa ympäröiväksi valoksi.

3 Ympäröivä valo on luonnollista valoa Ympäröivä valo on luonnollista valoa. Luonnossa valo täyttää taivaankannen, alkaen maasta, ja jatkuen kohti horisonttia ja siitä edelleen ylöspäin. Olemme tottuneet tällaiseen valoon. Voimme tuoda luonnollisen valon myös sisätiloihin lisäämällä reilusti epäsuoran valon määrää. Vaaleat ja hyvin valaistut seinä- ja kattopinnat tuovat sen meille. Tutkimukset puhuvat selkeää kieltä Fagerhult on tehnyt yhteistyötä useiden yliopistojen kanssa 0-luvun alusta lähtien täydellisten valaistusolosuhteiden löytämiseksi. Ympäröivän valon merkitys ihmisen hyvinvoinnille, vireydelle ja suorituskyvylle on todistettu viidessä eri tutkimuksessa. Tutkimustulokset eivät perustu pelkkiin haastatteluihin, vaan tutkimuksissa mitattiin myös koehenkilöiden kortisoli- ja melatoniinitasoja eri tilanteissa. Tulokset olivat selviä. Ihmiset voivat paremmin tiloissa, joissa ympäröivän valon määrä on suurempi. Tieteellinen tutkimus todistaa, että myös oppilaat voivat paremmin luokkahuoneissa, joissa on runsaasti ympäröivää valoa. Tutkimus, jonka teimme lontoolaisessa ala-asteen koulussa vahvisti, että he saavuttivat myös parempia arvosanoja. Ledeissä on tulevaisuus Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että led-valaistus koetaan kirkkaammaksi kuin vastaava T5-loistelamppuvalaistus. Tämä tosiasia sai meidät miettimään, voisiko luokkahuoneisiin tuoda enemmän valoa pienemmällä määrällä energiaa. Se on mahdollista! Tulevaisuuden kouluissa valaistus voi auttaa oppimisessa ja säästää kustannuksissa. Tämän pohjalta Fagerhult on luonut aivan uuden valaistuskonseptin kouluvalaistukseen. Luonnollista valoa sisätiloissa Uusi valaistuskonsepti, jota kutsumme Indiraksi, on syntynyt helsingborgilaisessa lukiossa tekemämme tutkimuksen pohjalta. Siinä luokkahuoneen seinä- ja kattopinnat valaistiin ainoastaan epäsuoralla valolla, jolloin tilassa työskentelevien oppilaiden todettiin tuntevan itsensä virkeämmiksi ja suoriutuvan tehtävistään paremmin. Indiran tuottaman epäsuoran valon avulla tilaan luotiin luonnollista ympäröivää valoa, ja lisäksi säästettiin energiaa. Teimme tutkimuksen Energiatehokas ja oppimista edistävä valaistus lukioasteella yhdessä Lundin yliopiston kanssa vuonna Koko pimeämmän puolivuotiskauden kestäneeseen tutkimukseen osallistui 72 oppilasta, iältään vuotta. Tutkimuksessa vertailtiin ledeihin perustuvaa Indira-ratkaisua sekä markkinoiden parasta T5-kouluvalaistusratkaisua. Vertailuluokassa oli yhdeksän suoraa/epäsuoraa valoa tuottavaa T5-valaisinta asennettuna kolmeen riviin sekä tauluvalaisin. Lue lisää tutkimuksesta:

4 Indira luonnollista valoa Indira on tekemiemme tutkimusten pohjalta kehitetty huippuluokan kouluvalaisin. Se tuottaa ainoastaan epäsuoraa valoa ja perustuu ympäröivän valon tuomiin positiivisiin vaikutuksiin, jotka lisäävät oppilaiden hyvinvointia ja suorituskykyä. Energiatehokkaat ledit tekevät luokkahuoneesta valoisamman ja viihtyisämmän pienemmällä määrällä energiaa. Indira-konseptin avulla kouluihin voidaan luoda entistä terveellisempiä ja stimuloivampia työskentely-ympäristöjä. Epäsuorilla led-valaisimilla on luotu valaistustilanne, joka tuo luokkaan enemmän valoa. Valaisimet eliminoivat häikäisyn, jolloin luokkahuoneen valaistus tuntuu pehmeän luonnolliselta ja kutsuvalta. Indira-sarjaan kuuluu kolme erilaista valaisinmallia, jotka asennetaan Fagerhultin itrack-kosketinkiskoon. Järjestelmä on joustava ja mukautuu helposti myös tulevaisuuden muutoksiin. Indira on energiatehokas ja luonnollinen investointi lastemme tulevaisuuteen. Se on kestävän kehityksen mukainen valaistusratkaisu, niin ihmisten, ympäristön kuin taloudellisuudenkin näkökulmasta.

5 Joustava asennus ja helppo muunneltavuus Indira asennetaan Fagerhultin itrack-kosketinkiskoon. Asennus on erittäin nopeaa, sillä liitäntäkohtia on vain yksi. Ratkaisu on myös esteettisesti puhutteleva, koska sisäkaton pinta säilyy lähes puhtaana. Valaisimet asennetaan kosketinkiskoon, jossa niitä on helppo siirrellä. Myös valaisimien lisääminen tarpeen vaatiessa on helppoa. Parempaa valoa energiatehokkaammin Kuten tutkimukset osoittavat, ympäröivä valo vaikuttaa positiivisesti ihmisten vireystilaan ja hyvinvointiin. Riittävän valaistusvoimakkuuden tuottaminen vaatii perinteisissä valaistusratkaisuissa enemmän energiaa. Olemme vertailleet uudessa tutkimuksessa Indiraa yhteen markkinoinen parhaista T5-ratkaisuista (Fagerhult-tuotteet). Tutkimuksessa selvisi, että Indira tuottaa 34 % enemmän ympäröivää valoa 13 % alhaisemmalla energiankulutuksella verrattuna suoraa/epäsuoraa valoa tuottavaan T5-ratkaisuun. Indira tarjoaa oppilaille parhaan mahdollisen valaistuksen vain 8 W/m²:n energiankulutuksella. Yksinkertainen ja intuitiivinen valonohjaus Opettajan on voitava keskittyä oppilaisiin ja opetustilanteeseen. Hänellä ei ole aikaa pohtia luokkahuoneen valonohjausta. Indirassa on intuitiivinen ja helposti käytettävä ohjausjärjestelmä, joka sisältää valmiita valaistustilanteita sekä tunnistimia energiankäytön optimoimiseksi. 1. Indira Wallwasher Valaisin, jonka valo suuntautuu seinäpinnoille. Asennus kohti luokkahuoneen etu- ja takaseiniä. 2. Indira Epäsuora/Wallwasher Valaisin, jossa yhdistelmä seinäpinnoille ja kattoon suunnattua epäsuoraa valoa. Asennus kohti luokkahuoneen sivuseiniä. 3. Indira Epäsuora Kohti kattopintaa suunnattua epäsuoraa valoa. Valaisinta käytetään täydentämään Indira-valaistusratkaisua tai kapeampien luokkahuoneiden T-muotoisissa asennuksissa.

6 Perinteinen valaistusratkaisu Päivänvalotunnistimiin perustuva valonsäätö varmistaa, että kaikille on luokassa riittävästi valoa, ja samalla se auttaa pitämään energiankulutuksen pienenä. DTI on perinteinen ripustettava valaistusratkaisu Tämä luokkahuoneiden valaisemiseen erittäin hyvin sopiva valaisin on yksi markkinoiden parhaita ja on edelleenkin erinomainen valinta. Luokassa tulisi olla hyvin tasapainotettu yhdistelmä työpinnoille suuntautuvaa valoa sekä seiniin ja kattoon suuntautuvaa epäsuoraa ympäröivää valoa. Valaisimet jakavat valon tehokkaasti ja häikäisemättä. Riittävän valaistustason saavuttamiseksi luokkahuoneeseen suositellaan vähintään kahta valaisinriviä sekä erillistä tauluvalaisinta. Päivänvalotunnistimien avulla varmistetaan, että kaikilla on riittävästi valoa ja samalla järjestelmä kuluttaa vähemmän energiaa. Useat esiohjelmoidut valaistustilanteet helpottavat opettajan työtä. Indira-valaistusratkaisu U-muotoinen tai neliönmuotoinen Indira-ratkaisu Tämä valaistusratkaisu perustuu helsingborgilaisessa lukiossa tekemäämme tutkimukseen. Indira Wallwasher ja Indira Epäsuora/Wallwasher valaisimet on asennettu luokan neljää seinää kiertävään itrack-kosketinkiskoon. Indira Wallwasher luo epäsuoraa valoa luokan etuseinälle. Indira Epäsuora/Wallwasher-valaisimet asennetaan sivuseinien suuntaisesti, jolloin ne valaisevat sekä katto- että seinäpintoja. Valaistus antaa mahdollisuuden myös kalustuksen muuttamisen ilman, että valaistusolosuhteet muuttuvat. Indira Wallwasher valaisimet voidaan asentaa myös kohti takaseinää, jos luokassa oleva tilanne vaatii enemmän valoa luokan takaosaan. Indiran avulla toteutettu ratkaisu vaikuttaa paljon valoisammalta, kun sitä verrataan ylempänä esitettyyn T5-ratkaisuun. T-muotoinen Indira-ratkaisu Pienissä, enintään kuusi metriä leveissä luokkahuoneissa valaistus kannattaa toteuttaa ratkaisuna, jossa itrackkosketinkisko asennetaan T-muotoon. Indira Wallwasherit valaisevat luokan etuseinän epäsuoralla valolla ja kiskon keskelle asennetut Indira Epäsuora valaisimet suuntaavat valon kohti kattopintaa. itrack-kosketinkiskoon asennettu Indira tuottaa ainoastaan epäsuoraa valoa seinä- ja kattopinnoille. Indiralla toteutettu luokkahuone koetaan paljon valoisammaksi verrattuna perinteiseen T5-ratkaisuun. Ylemmässä kuvassa Indiran U-ratkaisu ja alempana T-ratkaisu.

7 Indira Epäsuora/Wallwasher Neljä valmista valaistusratkaisua luokkahuoneisiin Indira Epäsuora/Wallwasher Järjestelmäteho, W Värilämpötila, K Valovirta, lm Tehokkuus, lm/w Katso uusimmat led-päivitykset kotisivuiltamme. Luokkahuone e-sense ActiLume Visuaalinen, ripustettava asennusratkaisu, joka sopii kaikkiin kattoihin. Luokkahuone e-sense ActiLume Connection Box -pikaliitinjärjestelmä Nopea ja tehokas ratkaisu alakattoihin. Kytkentärasia kytketään verkkojännit- 400 Yksinkertainen ohjelmointi teeseen ja kaikki kaapelit kytketään ainoastaan kaukosäätimen siihen Wieland-pikaliittimillä. Yksinker avulla. tainen ohjelmointi kaukosäätimellä. Indira Wallwasher Indira Wallwasher Järjestelmäteho, W Värilämpötila, K Valovirta, lm Tehokkuus, lm/w Katso uusimmat led-päivitykset kotisivuiltamme. Tuote Määrä Tuotenr. DTI type 2 Beta 2 28 W plus 1) (master-valaisin) DTI type 2 Beta 2 28 W plus (orjavalaisin) Lento Tandem W (tauluvalaisin) T5-loistelamppu Philips FDH 28 W/83 (tauluvalaisimeen) Lento seinäkonsoli DIGIDIM DALI releyksikkö ActiLume ulkoinen läsnäolotunnistin LRM ) Valaisimet sisältävät valonlähteet, liitosjohdon ja vaijeriripustimet silmukalla. Kaukosäädin (86155) 1 kpl/projekti sekä painonappi tilataan erikseen. Tuote Määrä Tuotenr. DTI type 2 Beta 2 28 W plus 1) (master-valaisin) DTI type 2 Beta 2 28 W plus 1) (orjavalaisin) Lento Tandem W (tauluvalaisin) T5-loistelamppu Philips FDH 28 W/83 (tauluvalaisimeen) Lento seinäkonsoli ActiLume ulkoinen läsnäolotunnistin LRM Wieland T-liitin Wieland liitosjohto 3 m Actilume Connection Box (täydellinen) T-profiiliin kiinnitettävä koukku (näkyvä T-listakatto) ) Valaisimet sisältävät valonlähteet, liitosjohdon ja vaijeriripustimet silmukalla. Kaukosäädin (86155) 1 kpl/projekti sekä painonappi tilataan erikseen Luokkahuone e-sense Connect Luokkahuoneen Indira-ratkaisu Asennusratkaisu, joka Energiatehokas ratkaisu n. Indira Epäsuora sopii kaikkiin kattoihin. Ohjausjärjestelmä on 7 9 m luokkahuoneeseen. itrack-kisko asennetaan langaton. Valaisimet kytke- U-muotoon ripustamalla Indira Epäsuora Järjestelmäteho, W Värilämpötila, K Valovirta, lm Tehokkuus, lm/w Katso uusimmat led-päivitykset kotisivuiltamme. tään verkkojännitteeseen, eikä ohjauskaapelointia tarvita. Ryhmittely kaukosäätimen avulla. T-profiilikattosta. Valitse erilainen ripustus toisenlaisiin kattoihin. itrack itrack-kosketinkiskon avulla voidaan luoda älykkäitä ja energiatehokkaita valaistusratkaisuja. Järjestelmä sisältää neljä eri kosketinkiskopituutta sekä runsaan valikoiman erilaisia kytkentä- ja ohjaustarvikkeita, jotka tuovat Tuote Määrä Tuotenr. DTI type 2 Beta 2 28 W plus 1) (ilman sensoreita) DTI type 2 Beta 2 28 W plus 1) (sensoreilla) Lento Tandem W (tauluvalaisin) T5-loistelamppu Philips FDH 28 W/83 (tauluvalaisimeen) Lento seinäkonsoli Ohjausyksikkö Liitosjohto ohjausyksikön ja käyttöpaneelin väliin ) Valaisimet sisältävät valonlähteet, liitosjohdon ja vaijeriripustimet silmukalla. Kaukosäädin (86303) 1 kpl/projekti tilataan erikseen. Esimerkki käyttöpaneelin kokoonpanosta (Artic-sarja) Määrä Sähkönumero Kiertopotentiometri APE10T osainen pienjännitepainike osainen peitekehys osainen pintarasia 38 mm Käyttöpaneelin osat tilataan erikseen. Tuote (U-muoto) Määrä Tuotenr. itrack-kytkentäkappale itrack-kosketinkisko 3 m itrack-kosketinkisko 4 m itrack I-jatkoliitin itrack-l-jatkoliitin itrack-päätykappale itrack-ripustuskiinnike vaijerilukolla itrack tuki kytkentäkappaleelle T-profiiliin kiinnitettävä koukku Vaijeri silmukalla 1,5 m itrack-sensori DALI-virtalähde Indira Wallwasher (4000K) Indira Epäsuora/Wallwasher (4000K) Lisäksi tarvittavat DALI-seinäkojeet tilataan erikseen. joustavuutta erilaisiin tilaratkaisuihin.

8 produced by fagerhults belysning ab Fagerhult kehittää, valmistaa ja markkinoi valaisimia ja valaistusratkaisuja julkisiin tiloihin, kuten toimistoihin, kouluihin, teollisuudelle ja sairaaloille. Keskitymme toiminnassamme tuotteiden toimivuuteen, muotoiluun, monipuolisuuteen ja energiaa säästäviin ratkaisuihin. Fagerhult on osa Fagerhult-konsernia, joka kuuluu Euroopan johtaviin valaistusalan ryhmittymiin. Konsernilla on toimintaa yli 15 maassa. AB Fagerhultin osake noteerataan Nasdaq OMX:n Pohjoismaisessa pörssissä Tukholmassa. ETELÄ-SUOMI MYYNTI JA VALAISINGALLERIA Fagerhult Oy Pasilankatu 14, Helsinki Puh: KESKI-SUOMI MYYNTI JA NÄYTTELY Fagerhult Oy Pyhäranta 7 D Tampere Puh: POHJOIS-SUOMI MYYNTI JA NÄYTTELY Fagerhult Oy Sepänkatu Oulu Puh:

discovery evo Monipuolinen ja tehokas

discovery evo Monipuolinen ja tehokas discovery evo Monipuolinen ja tehokas Discovery Evo sopii kaikkiin tiloihin. Miten sinä käytät sitä? Discovery kehitettiin aikanaan aivan uudenlaisen ajattelun pohjalta. Siitä haluttiin tehdä mutkaton

Lisätiedot

polelite ja keen Monien mahdollisuuksin valonheittimet

polelite ja keen Monien mahdollisuuksin valonheittimet polelite ja keen Monien mahdollisuuksin valonheittimet Monien mahdollisuuksien valonheittimet PoleLITE ja Keen ovat led-valonheittimiä, jotka voidaan asentaa yhtä hyvin uusiin, kuin vanhoihinkin, jo käytössä

Lisätiedot

Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen

Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen induled Valokone Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen Vaihtaminen led-valaistukseen on investointi tuottavuuteen. Uusi InduLED on todellinen valokone, jonka tehokkuus ja käyttöikä ovat ylivoimaiset.

Lisätiedot

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun itza Kestää aikaa Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun Itza kestää aikaa. Led-tekniikalle suunnitellun ja uusimmalla häikäisysuojatekniikalla ja optimoidulla rakenteella varustetun Itzan käyttöikä

Lisätiedot

Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen

Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen induled Valokone Investoi tuottavuuteen ja tehokkuuteen Vaihtaminen led-valaistukseen on investointi tuottavuuteen. Uusi InduLED on todellinen valokone, jonka tehokkuus ja käyttöikä ovat ylivoimaiset.

Lisätiedot

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten

valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten valoisampia ympäristöja Valaistusratkaisuja ihmisiä varten Valaistusratkaisut kaikkiin eri ympäristöihin Fagerhult on yksi markkinoiden johtavia valaistusalan yrityksiä, joka on vuodesta 1945 lähtien suunnitellut

Lisätiedot

discovery evo Monipuolinen ja tehokas

discovery evo Monipuolinen ja tehokas discovery evo Monipuolinen ja tehokas Discovery Evo sopii kaikkiin tiloihin. Miten sinä käytät sitä? Discovery kehitettiin aikanaan aivan uudenlaisen ajattelun pohjalta. Siitä haluttiin tehdä mutkaton

Lisätiedot

lunova Valoa liikkuville ihmisille

lunova Valoa liikkuville ihmisille lunova Valoa liikkuville ihmisille Visuaalinen näkömukavuus tarkoittaa inhimillisempää valaistusta Ulkotilojen valaistussuunnittelussa on otettava huomioon inhimilliset näkökohdat eli miten ihmisillä on

Lisätiedot

Piirrä oma valolinjasi

Piirrä oma valolinjasi Freedom Valo on yksi arkkitehtuurin peruselementtejä. Ilman valoa tilan linjat ja yhteydet katoavat. Päivänvalo on suunnittelun itsestään selvä lähtökohta, ja keinovalo jatkaa siitä mihin luonnonvalo

Lisätiedot

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun

Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun itza Kestää aikaa Uusi, kestävä tapa valaistuksen tarkasteluun Itza kestää aikaa. Led-tekniikalle suunnitellun ja uusimmalla häikäisysuojatekniikalla ja optimoidulla rakenteella varustetun Itzan käyttöikä

Lisätiedot

Pidä kiinni illuusioistasi. Jos ne katoavat, saatat olla edelleen olemassa, mutta olet lakannut elämästä. Mark Twain

Pidä kiinni illuusioistasi. Jos ne katoavat, saatat olla edelleen olemassa, mutta olet lakannut elämästä. Mark Twain Appareo Pidä kiinni illuusioistasi. Jos ne katoavat, saatat olla edelleen olemassa, mutta olet lakannut elämästä. Mark Twain Appareo on ripustettava led-valaisin, jossa yhdistyvät esteettisyys ja korkeatasoinen

Lisätiedot

vialume 1 Valoa kaduille ja puistoihin

vialume 1 Valoa kaduille ja puistoihin vialume 1 Valoa kaduille ja puistoihin Pohjoismainen klassikko on syntynyt Vialume 1 -valaisimen muotoilussa on selkeä yhteys pohjoismaiseen muotoiluperinteeseen. Se on ajaton, mutta silti moderni. Valaisin

Lisätiedot

henkilökohtaista valoa Dynaaminen valaistus lisää aktiivisuutta ja hyvinvointia

henkilökohtaista valoa Dynaaminen valaistus lisää aktiivisuutta ja hyvinvointia henkilökohtaista valoa Dynaaminen valaistus lisää aktiivisuutta ja hyvinvointia Valitse itsellesi sopiva valo! Pystymme säätämään työpisteessä monia eri asioita, kuten esimerkiksi istuinkorkeutta ja pöydän

Lisätiedot

iskunkestävät valaisimet Iskunkestävät Robust-valaisimet tavanomaista vaativampiin ympäristöihin

iskunkestävät valaisimet Iskunkestävät Robust-valaisimet tavanomaista vaativampiin ympäristöihin iskunkestävät valaisimet Iskunkestävät Robust-valaisimet tavanomaista vaativampiin ympäristöihin Robust pitää minkä lupaa Hyvä valaistus lisää turvallisuudentunnetta. Se on kokemus, jonka helposti hahmotettavat

Lisätiedot

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic on työpaikoille kehitetty langaton valonohjausjärjestelmä. Kaikissa valaisimissa on tunnistin, joka reagoi läsnäoloon ja päivänvaloon. Jokainen

Lisätiedot

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Gaudi Useat taiteen lajit perustuvat valon kautta saatavaan elämykseen. Näin on esimerkiksi elokuvassa, valokuvauksessa, maalaustaiteessa ja kuvanveistossa. Valo ei pelkästään auta meitä voimaan

Lisätiedot

evolume Tehokasta ja teknistä valaistusta

evolume Tehokasta ja teknistä valaistusta evolume Tehokasta ja teknistä valaistusta Teknistä valaistusta kaduille ja teille Evolumessa yhdistyvät erinomaiset valaistusominaisuudet sekä visuaalinen näkömukavuus. Tyylikäs pylväsvalaisin mukautuu

Lisätiedot

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Open Box Fagerhult The Art of Light Useat taiteen lajit perustuvat valon kautta saatavaan elämykseen. Näin on esimerkiksi elokuvassa, valokuvauksessa, maalaustaiteessa ja kuvanveistossa. Valo

Lisätiedot

tervetuloa kotiin Tiedämme kuinka luodaan turvallisia ja viihtyisiä lähiympäristöjä

tervetuloa kotiin Tiedämme kuinka luodaan turvallisia ja viihtyisiä lähiympäristöjä tervetuloa kotiin Tiedämme kuinka luodaan turvallisia ja viihtyisiä lähiympäristöjä www.fagerhult.se Kaupunkikadut Autot ja liikenne ovat osa kaupunkimiljöötä. Hyvän valaistuksen avulla voidaan parantaa

Lisätiedot

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan e-sense ActiLume Edut e-sense ActiLume Työpistekohtainen valaistus avotoimistossa Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen Keskitetty sammutus mahdollinen Valaistustaso säätyy automaattisesti

Lisätiedot

Munkegaard LED. Design: Arne Jacobsen

Munkegaard LED. Design: Arne Jacobsen Munkegaard LED Design: Arne Jacobsen Munkegaard Munkegaard suunniteltiin ja kehitettiin vuonna 1955 kuuluisaa tanskalaista Munkegårdin koulua varten. Sen jälkeen se on levinnyt kaikkialle maailmaan niin

Lisätiedot

valon arkkitehtuuri Käytännön valaistusratkaisuja julkisiin tiloihin

valon arkkitehtuuri Käytännön valaistusratkaisuja julkisiin tiloihin valon arkkitehtuuri Käytännön valaistusratkaisuja julkisiin tiloihin Valo rakennuselementtinä Luonnonvalo on itsestään selvä osa arkkitehtuuria ja yksi niistä peruselementeistä, joista tila rakentuu. Myös

Lisätiedot

Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden

Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden Pimeät kohdat valaisinrivien välissä Kirkkaat kohdat valaisinrivien kohdissa Nykyinen valaistus antaa kuvaseinälle epätasaisen valoisuuden Muutos B, 11.02.2014, s. 5 lisätty, s. 7 työvaihekuvaus E42 NYKYTILANNE

Lisätiedot

toimistot uudessa valossa Kestävät led-ratkaisut pitkälle tulevaisuuteen

toimistot uudessa valossa Kestävät led-ratkaisut pitkälle tulevaisuuteen toimistot uudessa valossa Kestävät led-ratkaisut pitkälle tulevaisuuteen Joustava toimisto Tervetuloa joustavaan toimistoon. Siellä jokaiselle toiminnolle on oma paikkansa, jossa valaistus on suunniteltu

Lisätiedot

delta Mikroprismahäikäisysuojat

delta Mikroprismahäikäisysuojat delta Mikroprismahäikäisysuojat Tekniikkaa ja estetiikkaa Valaisimien esteettinen ulkonäkö korostuu silloin, kun käytetään mikroprismatekniikalle suunniteltuja valaisimia. Näiden valaisimien tärkeitä ominaisuuksia

Lisätiedot

tievalaistus Tiedämme kuinka teistä luodaan turvallisempia

tievalaistus Tiedämme kuinka teistä luodaan turvallisempia tievalaistus Tiedämme kuinka teistä luodaan turvallisempia Turvallista matkaa Tievalaistuksen tarkoituksena on auttaa tienkäyttäjiä ja jalankulkijoita havaitsemaan vaarat ja arvioimaan riskit riittävän

Lisätiedot

aluflex 16 Nykyaikainen potilaspaneeli

aluflex 16 Nykyaikainen potilaspaneeli aluflex 16 Nykyaikainen potilaspaneeli Aluflex 16 Aluflex 16 on Fagehultin uusi potilaspaneeli erilaisiin hoitohuoneisiin. Paneeli on helppo muokata potilas-, toimenpide- ja tehohoitohuoneissa sekä heräämöissä

Lisätiedot

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus Tunable White Henkilökohtainen valaistus Ihmiskeskeinen valaistus Valaistus joka keskittyy tarpeisiisi Valo vaikuttaa siihen mitä tunnemme ja miten toimimme. Valolla on myös suuri vaikutus tunteisiimme

Lisätiedot

pleiad g3 Tähtitaivas katossa

pleiad g3 Tähtitaivas katossa pleiad g3 Tähtitaivas katossa Tähteä etsimässä Tähdet ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen, ja niiden synty on ollut tiedemiesten tutkimusten kohteena vuosisatoja. Tähdet olivat inspiraation lähteenä

Lisätiedot

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL

SQUARE MIKROPRISMA/OPAL SQUARE led paneelivalaisin tarjoaa erinomaisen energiatehokkuuden, viimeistellyn ulkonäön ja matalan häikäisyn. Tyylikäs saumaton kehys valkoisena tai alumiinin värisenä. Valaisin joko matala pintaluminanssisena

Lisätiedot

FL LED MUUNNELTAVUUTTA TEHOKKUUTTA TOIMINNALLISUUTTA. SPITTLER on yritys Perfomance in Lighting S.p.A. konsernissa. www.performanceinlighting.

FL LED MUUNNELTAVUUTTA TEHOKKUUTTA TOIMINNALLISUUTTA. SPITTLER on yritys Perfomance in Lighting S.p.A. konsernissa. www.performanceinlighting. FL LED MUUNNELTAVUUTTA TEHOKKUUTTA TOIMINNALLISUUTTA SPITTLER on yritys Perfomance in Lighting S.p.A. konsernissa. www.performanceinlighting.com 2 www.performanceinlighting.com FL LED Sisällys Tuoteperhe

Lisätiedot

luova toimistovalaistus Tiedämme kuinka luodaan inspiroivia toimistoympäristöjä

luova toimistovalaistus Tiedämme kuinka luodaan inspiroivia toimistoympäristöjä luova toimistovalaistus Tiedämme kuinka luodaan inspiroivia toimistoympäristöjä Tervetuloa luovaan toimistoon! Yhä useammat yritykset ymmärtävät luovuuden merkityksen toimistotilojen suunnittelusssa. Tietotyön

Lisätiedot

kouluvalaistus Valo auttaa oppimaan

kouluvalaistus Valo auttaa oppimaan kouluvalaistus Valo auttaa oppimaan Vanhentuneita käsityksiä on hyvä välillä oikaista, varsinkin koulumaailmassa. Fagerhultille valo on täsmällistä tiedettä. Sitä voidaan mitata, laskea ja ohjata. Hyvin

Lisätiedot

osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, syksy 2017

osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, syksy 2017 osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, syksy 2017 Optilume Optilumen muotoilussa pinnat ja materiaalit luovat harmonisen kokonaisuuden, jossa myös häikäisysuojalla on tärkeä rooli osana valaisimen

Lisätiedot

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä

Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä Lighting Pinta-asennettava PowerBalance kestävää suorituskykyä PowerBalance on Philipsin energiatehokkain, sisätyötiloille asetettujen valaistusvaatimusten mukainen ledivalaisin. Pidemmän käyttöiän lisäksi

Lisätiedot

kouluvalaistus Valaistusratkaisuja koulutiloihin

kouluvalaistus Valaistusratkaisuja koulutiloihin kouluvalaistus Valaistusratkaisuja koulutiloihin Valaistuksessa on energiansäästömahdollisuuksia! Missä asioissa oppilaitoksissa kannattaa säästää? Kouluruoka ja käytetyt oppikirjat ovat tuttuja puheenaiheita.

Lisätiedot

SL713 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN. spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting.

SL713 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN. spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting. SL7 LED HYVÄ DESIGN KOHTAA TEKNISEN TÄYDELLISYYDEN spittler on yritys Performance in Lighting S.p.A. konsernissa www.performanceinlighting.com 2 www.performanceinlighting.com www.spittler.de SL7 LED SISÄLLYS

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

vialume Visuaalista näkömukavuutta kaikkiin projekteihin

vialume Visuaalista näkömukavuutta kaikkiin projekteihin vialume Visuaalista näkömukavuutta kaikkiin projekteihin Pohjoismaista muotoilua moniin ympäristöihin Vialume 1 -pylväsvalaisin syntyi kauniin pohjoismaisen valon innoittamana. Fagerhultin valmistama pylväsvalaisin

Lisätiedot

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO

I-VALO PRO UUTTA! VALAISINMALLISTO VALAISIN UUTTA! Pro-valaisinsarja sopii muotoilultaan julkisiin rakennuksiin ja koteihin, sekä korkeisiin että mataliin tiloihin. Sarja koostuu erikokoisista riippuvalaisimista, uppovalaisimista sekä katto-

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

70 vuotta osaamista ja innovaatioita

70 vuotta osaamista ja innovaatioita 70 vuotta osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, syksy 2015 Fagerhult 70 vuotta innovaatioita 1996 Ensimmäisen sukupolven Pleiad, jossa on poikittain asennettu pienloistelamppu sekä pyörähdyssymmetrinen

Lisätiedot

Sisältö. downlight-valaisimet Pleiad Compact Wallwasher G2 esittely 18 Pleiad Compact Wallwasher G2 205 19

Sisältö. downlight-valaisimet Pleiad Compact Wallwasher G2 esittely 18 Pleiad Compact Wallwasher G2 205 19 Sisältö loistevalaisimet sisätiloihin Gaudi esittely 24 Gaudi Pyöreä 25 Gaudi Suora 26 Indigo Delta esittely 20 Indigo Clivus Delta 21 LightShift esittely 12 13 LightShift lattiavalaisin 16 LightShift

Lisätiedot

LINEAR S LINEAR SR LINEAR P LINEAR M LINEAR L LINEAR-VALAISIMET ENERGIATEHOKAS VALINTA JOKA KOHTEESEEN

LINEAR S LINEAR SR LINEAR P LINEAR M LINEAR L LINEAR-VALAISIMET ENERGIATEHOKAS VALINTA JOKA KOHTEESEEN LINER S LINER SR LINER P LINER M LINER L LINER-VLISIMET ENERGITEHOKS VLINT JOK KOHTEESEEN SNEP-valaistus TYYLIKÄS. ÄLYKÄS. VLOVOIMINEN. SNEP-valaistusjärjestelmä on kokonaisedullinen, tyylikäs, energiatehokas

Lisätiedot

NEW YORK LED VISUAALISTA MUKAVUUTTA JA NYKYAIKAISTA SUUNNITTELUA

NEW YORK LED VISUAALISTA MUKAVUUTTA JA NYKYAIKAISTA SUUNNITTELUA NEW YORK LED VISUAALISTA MUKAVUUTTA JA NYKYAIKAISTA SUUNNITTELUA 2 www.performanceinlighting.com NEW YORK LED VISUAALISTA MUKAVUUTTA JA NYKYAIKAISTA SUUNNITTELUA Mustavalkoinen valokuva lounas pilvenpiirtäjän

Lisätiedot

Suomi. Lighting Systems

Suomi. Lighting Systems Suomi 2012 Lighting Systems 4/2012 Purso Lighting Systems Alumiinitie 1 37200 Siuro tel. +358 3 3404111 fax. +358 3 340 4310 snep@purso.fi www.snep.fi Sisällys 5 6 8 10 12 13 14 16 18 20 22 26 30 SNEP

Lisätiedot

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehokkuuden ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden lisäksi

Lisätiedot

PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä

PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä Lighting PowerBalance 2 kestävää suorituskykyä PowerBalance gen2 PowerBalance 2 on Philipsin energiatehokkain toimistostandardien mukainen ledivalaisin. Valaisin puolittaa energiakustannukset T5-ratkaisuun

Lisätiedot

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT

SEINÄ/LATTIA LED-VALOT SEINÄ/LATTIA -VALOT Seinävalaisimien avulla voi helposti ja nopeasti muuttaa huoneen tyyliä ja tunnelmaa. Meiltä löytyy seinävalaisimia sekä sisä- että ulkokäyttöön ja värilämpötilasta riippuen valaistuksen

Lisätiedot

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy

LEDit ulkovalaistuksessa. Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy LEDit ulkovalaistuksessa Valoisa ja vetovoimeinen kaupunki, Oulu, 22.11.2013 Pauli Tarna, Philips Oy Liiketoimintamme 24% 2012 41% 35% Philips Healthcare Philips Lighting Philips Consumer Lifestyle 2 2

Lisätiedot

92% Hyvin suunniteltu valaistus on keskeinen osa asiakaskokemusta. asiakkaistamme suosittelee varauksetta Greenlediä.

92% Hyvin suunniteltu valaistus on keskeinen osa asiakaskokemusta. asiakkaistamme suosittelee varauksetta Greenlediä. SOVELLUSOHJE KAUPPA Hyvin suunniteltu valaistus on keskeinen osa asiakaskokemusta < Älykkyys ohjauksessa. Jos ulkona on hämärää, saa kaupan sisääntulossakin laskea valaistuksen tehoa. Ja vastaavasti kirkkaasta

Lisätiedot

GLAMOX C30 TASAPAINOISIA RATKAISUJA. suora ja suodatettu valo tasapainossa

GLAMOX C30 TASAPAINOISIA RATKAISUJA. suora ja suodatettu valo tasapainossa GLAMOX C30 TASAPAINOISIA RATKAISUJA suora ja suodatettu valo tasapainossa Glamox C30:n muotoilu on valaistustekninen innovaatio. Valaisimen materiaalit luovat suuren valaistuspinnan, joka valaisee tehokkaasti

Lisätiedot

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla

Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla Lighting Uppoasennettava SmartBalance tehokas valaisin viehättävällä muotoilulla SmartBalance, recessed SmartBalance on uppoasennettava ledivalaisin, jonka viehättävä ulkonäkö sulautuu huomaamattomasti

Lisätiedot

Modulivalaisimet. Modulivalaisimet Alasvalot, Led

Modulivalaisimet. Modulivalaisimet Alasvalot, Led Modulivalaisimet Alasvalot Led Modulivalaisimet Alasvalot, Led Galileo Inlight Miranda Corona Capella UltraLed Galileo Alasvalo 19 20 TC-TEL HE TC-TEL Galileo Alasvalo Galileo on uppoasennukseen tarkoitettu

Lisätiedot

KA16EB LED UPOTETTAVAT RISTINIVELVALAISIMET

KA16EB LED UPOTETTAVAT RISTINIVELVALAISIMET KA16EB LED UPOTETTAVAT RISTINIVELVALAISIMET KA16EB LED UPOTETTAVAT RISTINIVELVALAISIMET Upotettavat ristinivelvalaisimet ovat sopivia myynti- ja esittelytiloihin. Uusi KA16EB LED-valaisin on joustava ja

Lisätiedot

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen

ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen Lighting ClearFlood Large paras ratkaisu perinteisten valonheittimien korvaamiseen ClearFlood Large ClearFlood Large on suunniteltu vastaamaan erilaisten valonheitinten käyttökohteiden vaatimuksia. Valaisin

Lisätiedot

PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS

PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS T E K N I S E T T I E D O T PRO FLOW KATU- JA ALUEVALAISTUS PRO FLOW PRO Flow on näyttävä: Linjakas ja kompakti PRO Flow sopii kaikenlaisiin ympäristöihin kaduilta piha-alueille ja puistoihin. Puhdas skandinaavinen

Lisätiedot

e-sense motion Langatonta valonohjausta ulkotiloihin

e-sense motion Langatonta valonohjausta ulkotiloihin e-sense motion Langatonta valonohjausta ulkotiloihin Hyvää valaistusta oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan Vaikka ulkotiloissa tapahtuva valonohjaus ei ole uusi asia, läsnäolotunnistuksen käyttö on vielä

Lisätiedot

Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa. Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1

Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa. Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1 Led-valaistuksen kokonaistaloudellisuus ja energiatehokkuus sairaalavalaistuksessa Simo Kari Glamox Luxo Lighting Oy 1 2 LED on pieni ja tehokas valonlähde, joka muuttaa valaistuksen maailman Valkoinen

Lisätiedot

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä

SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä Lighting SmartBalance tehon ja älykkään muotoilun yhdistelmä SmartBalance, suspended SmartBalance-valaisin vastaa sekä toiminnallisuutta että muotoilua koskeviin vaatimuksiin. Entistä paremman energiatehokkuuden

Lisätiedot

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta

Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Lighting Maxos LED Performer tehokasta ja tarkkaa valaistusta Maxos LED Performer Maxos LED Performer on erittäin joustava ratkaisu, jolla on erinomainen valonjako ja alhainen energiankulutus.maxos LED

Lisätiedot

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Liverti Useat taiteen lajit perustuvat valon kautta saatavaan elämykseen. Näin on esimerkiksi elokuvassa, valokuvauksessa, maalaustaiteessa ja kuvanveistossa. Valo ei pelkästään auta meitä

Lisätiedot

Highlight valaisimet

Highlight valaisimet Highlight valaisimet WWW.HIGHLIGHT.FI PINTA-ASENNETTAVAT JA RIPUSTETTAVAT VALAISIMET 3 10 JÄRJESTELMÄVALAISIMET 11 19 PUHDASTILAVALAISIMET 20 29 WWW.HIGHLIGHT.FI PINTA-ASENNETTAVAT JA RIPUSTETTAVAT VALAISIMET

Lisätiedot

itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä

itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä itrack Älykäs kosketinkiskojärjestelmä Älykäs Kosketinkiskojärjestelmä on ehdottomasti järkevä valinta kaikenlaisiin tiloihin, joissa monien erilaisten valaisimien on toimittava yhdessä muuttuvan ympäristön

Lisätiedot

Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia

Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia Life cycle assessment of light sources Case studies and review of the analyses Valonlähteiden elinkaariarviointi Esimerkkitapausten analysointia Leena Tähkämö 18. syyskuuta 2013 Valaistuksen ja valonlähteiden

Lisätiedot

fagerhult e-sense Älykäs valaistusjärjestelmä

fagerhult e-sense Älykäs valaistusjärjestelmä fagerhult e-sense Älykäs valaistusjärjestelmä Fagerhult e-sense helppo ja yksinkertainen Älykäs tekniikka ei tee numeroa itsestään, vaan sopeutuu käyttötottumuksiin luontevalla ja helpolla tavalla. Valonohjauksen

Lisätiedot

toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin

toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin toimistovalaistus Valaistusratkaisuja toimistotiloihin Toimisto - haastava suunnittelukohde Toimistotiloille asetettavat vaatimukset ovat muuttuneet viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Työ on muuuttunut

Lisätiedot

Ecophon Square 43 LED

Ecophon Square 43 LED Ecophon Square 43 LED Ecophon Square 43 on täysin integroitu upotettu valaisin Dg-, Ds- ja E-reunaisille levyille, ja joka on kehitetty Akutex FT -pintaisiin Ecophon-akustiikkakattoihin sopivaksi. Valaisin

Lisätiedot

osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, kevät 2017

osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, kevät 2017 osaamista ja innovaatioita Tuoteuutuudet, kevät 2017 Älykästä valaistusta Valonohjauksen avulla saadaan aina oikea määrä valoa sinne, missä sitä tarvitaan. Läsnäolon ja luonnonvalon havaitsevat tunnistimet

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

TAMETO JÄRJESTELMÄVALAISIN

TAMETO JÄRJESTELMÄVALAISIN FIN TAMETO JÄRJESTELMÄVALAISIN 2 TAMETO ERGONOMINEN VALAISIN. Oikea valaistus on yksi merkittävimmistä näkökohdista työpaikkojen ergonomisessa muotoilussa. Se on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa työntekijöiden

Lisätiedot

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt

INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt INTEGROITU VALAISINRATKAISU X-reunamuodolla varustetut ROCKFONalakattolevyt ja Fagerhult Notor REC LED Mukautettu ratkaisu Kun ROCKFONin tyylikäs X-reunamuoto yhdistetään Fagerhultin uppoasennettaviin

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

See your world in a new light.

See your world in a new light. See your world in a new light. 1 Alkusanat Greenled Smart Lighting System Toimistovalaisimet Alfa 600 ja 1200/1500 G-lite Panel Myymälävalaisimet Greenled Hella series Teollisuusvalaisimet Eco E Eco R

Lisätiedot

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt

ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore Hyödyt Lighting ew Profile Powercore Erittäin matalaprofiilinen valkoisen valon LEDvalaisin kaapin alapuoliseen valaistukseen ew Profile Powercore ew Profile Powercore on suoraa verkkojännitettä käyttävä LED-valaisin

Lisätiedot

valoa hoitotyön sankareille Fagerhultin valaistusratkaisut terveydenhuollon eri tiloihin

valoa hoitotyön sankareille Fagerhultin valaistusratkaisut terveydenhuollon eri tiloihin valoa hoitotyön sankareille Fagerhultin valaistusratkaisut terveydenhuollon eri tiloihin Kun tapahtuu onnettomuus, hoitohenkilökunta on valmiina. Heidän tehtävänsä ei ole helppoa, sillä hoitopäätökset

Lisätiedot

Led 0902 & led 0905. Led 17

Led 0902 & led 0905. Led 17 Valaisimet Led 0902 & led 0905 tehontarve: - 0902 / 1,9W, 9 x LED - 0905 / 2,5W, 9 x LED valovirta: 170 lm valonsävy: 4000 K kromi, matta kromi IP20 mitat: 125 * 90 * 30 mm 86LD0902 LED-0902 KROMI, 170

Lisätiedot

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika

PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika Lighting PowerBalance RC360 ympäristöystävällinen valaisin, jolla on lyhyt takaisinmaksuaika PowerBalance RC360B Kun toimistotila valaistaan ledivalaisimilla, kestävään kehitykseen ollaan yleensä halukkaita

Lisätiedot

2015 K AT T O / S E I N Ä / L AT T I A

2015 K AT T O / S E I N Ä / L AT T I A 2015 KATTO/SEINÄ/LATTIA 2 KATTO/SEINÄ/LATTIA Seinä- ja kattovalaisimilla luot energiaa säästävän ja toimivan valaistuksen toimistoon, myymälään, käytävään, portaikkoon ja muihin oheistiloihin niin sisällä

Lisätiedot

Teollisuuden LED-valaistus

Teollisuuden LED-valaistus Teollisuuden LED-valaistus Hollantilainen innovaatio made in Europe LumoLumen, eurooppalaista huipputekniikkaa! LumoLumen LED-teollisuusvalaisimissa yhdistyvät ainutlaatuinen mekaaninen rakenne, edistyksellinen

Lisätiedot

Led 0902 & led 0905. Led 17. Led 18. tehontarve: 2,5W, 9 x LED valovirta: 170 lm valonsävy: 4000 K kromi, matta kromi IP20. 2 m johto pikaliittimellä

Led 0902 & led 0905. Led 17. Led 18. tehontarve: 2,5W, 9 x LED valovirta: 170 lm valonsävy: 4000 K kromi, matta kromi IP20. 2 m johto pikaliittimellä Valaisimet Led 0902 & led 0905 tehontarve: 2,5W, 9 x LED valovirta: 170 lm valonsävy: 4000 K kromi, matta kromi IP20 2 m johto pikaliittimellä mitat: 125 * 90 * 30 mm 86LD0902 LED-0902 KROMI, 170 lm/2,5w

Lisätiedot

Led 0902 & led 0905. Led 17

Led 0902 & led 0905. Led 17 Valaisimet Led 0902 & led 0905 tehontarve: - 0902 / 1,9W, 9 x LED - 0905 / 2,5W, 9 x LED valovirta: 170 lm valonsävy: 4000 K kromi, matta kromi IP20 2 m johto pikaliittimellä mitat: 125 * 90 * 30 mm 86LD0902

Lisätiedot

Valaistushankinnat. 6.10.2010 Antti Kokkonen

Valaistushankinnat. 6.10.2010 Antti Kokkonen Valaistushankinnat 6.10.2010 Antti Kokkonen Kuinka paljon valaistus kuluttaa? Kaikesta Suomessa käytetystä sähköstä n. reilu 10 % kuluu valaistukseen, josta karkeasti 1/3 palvelu- ja julkisella sektorilla.

Lisätiedot

Rana LED pinta- ja ripustusasennettava

Rana LED pinta- ja ripustusasennettava Rana LED pinta- ja ripustusasennettava Suosittu Rana LED toimistovalaisinsarja on päivittynyt. na on + tai. Rana LED sopii erinomaisesti toimisto- ja yleisvalaistukseen mm. lentokentät ja koulut. Saatavissa

Lisätiedot

VALAISTUSSUUNNITTELUN RESTORATIIVISET VAIKUTUKSET RAKENNETUSSA YMPÄRISTÖSSÄ

VALAISTUSSUUNNITTELUN RESTORATIIVISET VAIKUTUKSET RAKENNETUSSA YMPÄRISTÖSSÄ VALAISTUS- JA SÄHKÖSUUNNITTELU Ky VALAISTUSSUUNNITTELUN RESTORATIIVISET VAIKUTUKSET RAKENNETUSSA YMPÄRISTÖSSÄ 1 VALAISTUS- JA SÄHKÖSUUNNITTELU Ky VALAISTUSSUUNNITTELUN RESTORATIIVISET VAIKUTUKSET RAKENNETUSSA

Lisätiedot

Aika: 23.11.2011, Kempele

Aika: 23.11.2011, Kempele Oulun Energia Urakointi Oy Aika: 23.11.2011, Kempele Jari Säkkinen Oulun Energia Urakointi Oy Oulun Energia Urakointi Oy / Heikki Niskala Sisältö Oulun Energia -konserni Asiantuntija palveluksessasi Oulun

Lisätiedot

EFix vihreämpi toimisto

EFix vihreämpi toimisto Lighting EFix vihreämpi toimisto EFix, ripustusasennettava TPS260 EFix TL5 -valikoiman valaisimet ovat luotettavia, taloudellisia ja innovatiivisia valaistusratkaisuja. EFix-valaisinten avulla voidaan

Lisätiedot

SmartForm TCS/TPS460 korkealaatuinen valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla

SmartForm TCS/TPS460 korkealaatuinen valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla Lighting SmartForm TCS/TPS460 korkealaatuinen valaistus raikkaalla ja viehättävällä muotoilulla SmartForm TPS460/462/464 Kaikki tuntevat olonsa paremmaksi ja työskentelevät tehokkaammin miellyttävässä

Lisätiedot

ENERGIAN SÄÄSTÖ VALAISTUKSEN KEINOIN LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB

ENERGIAN SÄÄSTÖ VALAISTUKSEN KEINOIN LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB LÄHTEVÄN TAVARAN VARASTO, HELVAR OY AB liittymällä Elinkeinoelämän 1 SUUNNITTELULLE ASETETUT TAVOITEET - energiatehokkuuden parantaminen - alueen näkötehtävien näköolosuhteiden parantuminen - investoinnin

Lisätiedot

Belled Oy. Valaisinkuvasto. Aito ja alkuperäinen

Belled Oy. Valaisinkuvasto. Aito ja alkuperäinen Valaisinkuvasto 2019 Aito ja alkuperäinen Meistä ja yhteistyökumppaneistamme Belled on perustettu auttamaan yrityksiä säästämään kustannuksia. Me Belledissä haluamme omalta osaltamme vähentää energian

Lisätiedot

Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu

Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu Lighting Uppoasennettava LuxSpace Square tehokas, miellyttävä valo ja tyylikäs muotoilu LuxSpace square, recessed Yrityksille resurssien hallinta on tärkeää, mikä tarkoittaa juoksevien kulujen (energia

Lisätiedot

Mini 300 LED gen2 hallitse valaistusta sovelluksen avulla

Mini 300 LED gen2 hallitse valaistusta sovelluksen avulla Lighting Mini 300 LED gen2 hallitse valaistusta sovelluksen avulla Mini 300 LED gen2 Huoltoasemien katoksiin ja syväsäteilijöihin suunnitellut, tehokkaat jälkiasennettavat Mini 300 LED gen2 -valaisimet

Lisätiedot

GLAMOX C50 endless SOLUTIONS. Yksittäis- ja järjestelmävalaisin, jossa monipuoliset mahdollisuudet

GLAMOX C50 endless SOLUTIONS. Yksittäis- ja järjestelmävalaisin, jossa monipuoliset mahdollisuudet GLAMOX C50 endless SOLUTIONS Yksittäis- ja järjestelmävalaisin, jossa monipuoliset mahdollisuudet GLAMOX endless solutions Vakioratkaisu! Onko ylipäänsä olemassa valaistuksen vakioratkaisuja? Valaistus

Lisätiedot

Aurinkokennovalaisimet, jotka todella toimivat

Aurinkokennovalaisimet, jotka todella toimivat Aurinkokennovalaisimet, jotka todella toimivat XSolar Ei sähkökuluja. Ei sähköliitäntää. Edelläkävijän tekniikkaa. Maailman energiatehokkaimmat aurinkokennovalaisimet. L-S-valaisimen LED-valojärjestelmä

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

e-sense Move Highbay

e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay Joustavaa valonohjausta teollisuustiloihin Valon ohjaaminen erilaisissa teollisuusympäristöissä säästää energiaa. Läsnäolotunnistimien avulla valot syttyvät silloin

Lisätiedot

Led-lamput Vallankumouksellista valaistusta

Led-lamput Vallankumouksellista valaistusta OSTOAPU Led-lamput Vallankumouksellista valaistusta Led-lamppujen ansiosta on helpompaa, kauniimpaa ja edullisempaa elää kestävämmin. Led-lamput käyttävät merkittävästi vähemmän energiaa, ja niillä on

Lisätiedot

iskunkestävät valaisimet Tiedämme kuinka luodaan turvallisempia ympäristöjä

iskunkestävät valaisimet Tiedämme kuinka luodaan turvallisempia ympäristöjä iskunkestävät valaisimet Tiedämme kuinka luodaan turvallisempia ympäristöjä Uusi ilkivallan kestävä valaisinmallisto Fagerhult tuo markkinoille aivan uuden valaisinmalliston. Tuotteet ovat poikkeuksellisen

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

T E O L L I S U U S V A L A I S T U S

T E O L L I S U U S V A L A I S T U S TEOLLISUUSVALAISTUS Tästä esitteestä löytyvät tuotteet on suunniteltu vastaamaan erityisesti teollisuuden tarpeisiin. Winled-valaisimet ovat paitsi energiaa säästävä ratkaisu, myös mekaanisesti erittäin

Lisätiedot