Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 KODIN OHJAUS JA TURVALLISUUS Ensto Smart

2 02 Ensto Smart Avain kodin sähköiseen maailmaan Ohjattua tekniikkaa ja turvallisuutta Ensto Smart valvoo talon sähköistystä ja ilmoittaa mahdollisista häiriöistä. Sen toimintaan kuuluu: lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjaus valaistuksen ohjaus sisällä ja ulkona pihan sulanapito ja auton lämmitys pistorasiaan kytkettyjen sähkölaitteiden, kuten lieden, kahvinkeittimen tai silitysraudan ohjaus sähkön ja veden kulutuksen seuranta ilmoitus palo- ja kosteusvahinkotilanteissa ilmoitus murtotilanteissa huomaa, että Ensto Smart on vakuutusyhtiöiden hyväksymä kotihälytin. Tämän päivän kotien sähköistyksen suunnittelu on ammattilaisten asia. Kuluttajien toiveet ja tarpeet kodin toimivuuden ja viihtyisyyden kannalta ovat entistä suuremmat ja myös tekniikka mahdollistaa mitä monipuolisimpien ratkaisujen toteuttamisen. Ensto Smart on uudenlainen käyttöjärjestelmä kodin sähköistyksen ohjaukseen ja valvontaan. Se tuo elämääsi älykästä lisämukavuutta säätelemällä ja ohjaamalla talon toimintoja toivomallasi tavalla erittäin käyttäjäystävällisesti. Etäkäyttömahdollisuus maksimoi turvallisuutta ja mukavuutta ja antaa vapautta elämääsi. Ensto Smartin ohjaukset ja hälytykset voidaan lähettää ja vastaanottaa tekstiviesteinä. Käytön helppoutta tilanneohjauksella Ensto Smartin toiminta perustuu etukäteen asetettujen, erilaisten käyttötilanteiden ohjaamiseen. Käyttäjän ei koskaan tarvitse muistaa ohjata erikseen kaikkia yksittäisiä toimintoja tai laitteita, riittää kun hän valitsee haluamansa tilanteen ja Ensto Smart ohjaa kaikkia laitteita automaattisesti yhdellä komennolla. Ensto Smart on järkevä valinta Ensto Smartissa on loogisesti suunniteltu, käsipuhelinta muistuttava, suomenkielinen ohjauslaite, mikä on helppo asentaa, koska se perustuu yleisesti käytössä olevaan perustekniikkaan. Ensto Smartin avulla voi säästää energiaa ja selvää rahaa. Ensto Smart mukaan jo suunnitteluvaiheessa Ensto Smart on järkevintä ottaa osaksi rakennuksen sähköistysprojektia alusta lähtien. Sähkösuunnittelijan tekemien suunnitelmien mukaan on helppo edetä urakointivaiheeseen.

3 03

4 04 Ensto Smart ohjaa, valvoo ja turvaa Ensto Smart ohjaa kodin sähköisiä toimintoja ja ilmoittaa aina, kun huomaa niissä jotain poikkeavaa. Ensto Smart on myös vakuutusyhtiöiden hyväksymä kotihälytin, joka valvoo kiinteistöä murtotilanteissa. Lisäksi se antaa hälytykset myös palo- ja kosteusvahingoista. Ensto Smartin mahdollistama lämmityksen ohjaus säästää energiaa Ensto Smart auttaa löytämään talon optimaalisen energiankulutuksen lämmitystä säätelemällä. Jo yhden asteen pudotus lämpötilassa merkitsee viiden prosentin energiansäästöä. Ensto Smartin ohjaukseen voidaan ottaa esimerkiksi patterilämmitys, erilaisille lattiamateriaaleille tarkoitetut lattialämmitykset, kattolämmitys, autotallin ja varaston lämmitys sekä ulkoalueiden ja sadevesijärjestelmien sulanapito. Ensto Smart voi huonekohtaisesti pudottaa kiinteistön lämpötilaa ja nostaa sitä tietyn aikataulun mukaisesti. Sulanapitoa voidaan ohjata ulkolämpötilan lisäksi myös kellon mukaan tai käsinohjauksella. Ensto Smart voi myös suojata vesiputkia jäätymiseltä kytkemällä niiden lämmityksen päälle, mikäli ulkolämpötila laskee alle säädetyn rajan. Optimoinnin lisäksi Ensto Smart antaa tietoja energiankulutuksesta haluamaltasi ajanjaksolta. esimerkiksi 60 sekuntia aikaa kytkeä murtohälytys pois päältä tultaessa normaalisti kotiin. Kuorivalvonnassa järjestelmään liitetään ulko-ovien ja ikkunoiden magneettikoskettimet ja mahdolliset lasirikkoanturit. Tilavalvonta puolestaan kattaa sisätilojen liiketunnistimet. Ensto Smart antaa hälytyksen myös silloin, kun sitä yritetään sabotoida ja esimerkiksi ilmaisimen johto katkaistaan. Järjestelmässä on myös varakäyntiakku, joka pitää murtohälytyksen voimassa myös sähkökatkon aikana. Ensto Smartin palovaroitin perustuu yhteen liitettäviin palovaroittimiin*. Kun yksikin ilmaisimista toimii, kaikki ilmaisimet saadaan hälyttämään palosta. Ensto Smartiin kytketty kosteusvahti antaa hälytyksen, kun kosteustaso nousee. Vuototilanteessa Ensto Smartin ohjaus sulkee vesiventtiilin. Kosteusvahti voidaan asentaa kodin kaikkiin tiloihin, missä kosteus voi uhata rakenteita. Ensto Smart on vakuutusyhtiöiden hyväksymä kotihälytin Murtohälytyksessä Ensto Smart voi käyttää neljää erityyppistä hälytystä. Viivästetyssä hälytyksessä Ensto Smart antaa *Markkinoilla on useita Ensto Smartiin sopivia palovaroittimia.

5 05 Ensto Smart huolehtii siitä, että kodissa on kaikki kunnossa silloinkin, kun omistaja ei itse ole paikalla. Ensto Smart antaa tietoa kiinteistön tilasta ja tekee tarvittaessa hälytyksiä haluttuihin matkapuhelimiin. Ensto Smartia voit myös etäohjata matkapuhelimen avulla. Ensto Smartin valaistuksen, ilmanvaihdon ja autolämmityksen ohjaus lisäävät asumismukavuutta Ensto Smartin sisävalaistuksen ohjaus on tarkoitettu yhden yhtenäisen tilan, esimerkiksi olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön muodostaman kokonaisuuden valaistuksen ohjaukseen. Ulkovalojen ohjaus tarkkailee ulkotilan valoisuutta ja sytyttää ja sammuttaa valot tarpeen mukaan. Yökatkon ajankohta voidaan määrittää myös kellolla ja valoja voidaan tuolloin ohjata läsnäolotunnistimella. Eri ulkovalot saadaan myös syttymään ja sammumaan eri aikaan. Ensto Smart käynnistää autolämmityksen. Käyttäjän tarvitsee vain määritellä haluttu lähtöaika ja Ensto Smart ohjaa lämmityksen alkamaan 0-3 tuntia ennen toivottua lähtöaikaa ulkolämpötilasta riippuen. Lisäksi Ensto Smartin avulla voi ohjata ilmanvaihtoa ja eri laitteiden käyttämiä pistorasioita, mm. liettä. Tilanneohjaus tekee ohjauksesta helppokäyttöisen Kaikki edellä esitetyt ohjaukset saadaan koottua järkevästi hallittaviksi kokonaisuuksiksi Ensto Smartin tilanneohjausten kautta. Seuraavilla sivuilla esittelemme tilanneohjauksia konkreettisten esimerkkien avulla.

6 06 Ensto Smart sopeuttaa kiinteistön omistajan elämäntapaan Ensto Smart on helppokäyttöinen ratkaisu, joka kokoaa kodin tekniset järjestelmät ja laitteet saumattomaksi kokonaisuudeksi. Se ohjaa kotia kaikissa tilanteissa ja ilmoittaa vahingon sattuessa. Ensto Smartin ohjaus perustuu tilanneohjaukseen, jossa sen muistiin tallennetaan asetuksia siitä, miten sen halutaan eri tilanteissa toimivan. Perustilanteina ovat "kotona", "poissa", "poissa pitkään" ja "kohta kotona". Näistä jokin on aina voimassa. Lisäksi muistiin on tallennettu erikoistilanteita, esimerkiksi "juhlat" ja "yö kotona". Ensto Smart antaa mahdollisuuden myös omien tilanteiden räätälöintiin. "Kotona" kaikki toimii normaalisti Kun olet kotona, haluat, että kotisi viihtyvyys on parhaimmillaan ja lämmitys tasaista. Voit ohjata lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Pihavalot syttyvät ja sammuvat automaattisesti antamiesi asetusten mukaan. Voit myös ohjata autosi lämmitystä koko viikon omien lähtöaikojesi mukaan. Ensto Smart tarkkailee ulkolämpötilaa ja kytkee autolämmityksen päälle 0-3 tuntia ennen lähtöaikaa. Jos ulkolämpötila laskee tuntuvasti, Ensto Smart voi kytkeä myös piha-alueiden ja putkistojen sulanapidon päälle silloin, kun jäätymisvaara on suurimmillaan. Ensto Smart tarkkailee koko ajan kotisi tilaa ja antaa tarvittaessa ilmoituksia esimerkiksi palosta, kosteusvahingoista tai jäätymisestä. Yöllä voit valita tilanne- ohjaukseksi "yö kotona", jolloin Ensto Smart voi esimerkiksi pudottaa makuuhuoneiden lämpötilaa ja kytkeä talon kuorivalvonnan päälle. Voit liikkua sisätiloissa vapaasti ja nukkua yösi rauhassa, kun talon kuorivalvonta on päällä.

7 "Poissa" hetkellisesti tai pidempään Kun lähdet töihin tai esimerkiksi päiväksi kalaan, ei kotisi tilanteeseen tarvitse tehdä suuria muutoksia. Palaat sinne illalla ja Ensto Smart ilmoittaa, jos jokin tilanne on muuttunut. Lähtösi voi kuitenkin kytkeä päälle tilavalvonnan ja katkaista virran esimerkiksi keittiön, lieden, silitysraudan, kiukaan ja TV:n pistorasioista. Ensto Smart lähettää sinulle päivän aikana viestejä haluttuihin matkapuhelimiin, jos kotona on jotain hälytettävää. Jos olet pidempään poissa, Ensto Smart voi sulkea vesijohdon magneettiventtiilin ja kytkeä päälle lämpötilan pudotuksen. Lämpötilan pudotus on erittäin toimiva myös kesämökillä. Ensto Smart säästää sinut turhilta murheilta antamalla ilmoituksen, kun mökkisi lämpötila laskee tuntuvasti poissaollessasi. 07 "Kohta kotona" kaikki on valmista Kun olet palaamassa kotiin tai mökille pitkän poissaolon jälkeen, voit antaa Ensto Smartille matkapuhelimellasi ohjauksen, joka alkaa valmistaa kotiasi paluutasi varten. Ensto Smart kytkee päälle lämpötilan noston normaalitasolle. Se voi myös tehdä olosi mukavaksi esimerkiksi lämmittämällä sinulle saunan valmiiksi*) ja kytkemällä pihavalot päälle. *) Tarkasta kiukaan soveltuvuus etäohjaukseen. "Juhlat" ja muut erikoistilanteesi kerro Ensto Smartille mitä toivot Sinä itse tiedät, mitä erikoistilanteita elämääsi voi kuulua. Ensto Smart voi auttaa sinua myös niissä. Kun esimerkiksi kotiisi kokoontuu paljon ihmisiä vaikkapa juhliin, voit valmistautua siihen pudottamalla hieman lämpötilaa, säätämällä ilmastointia ja valaistusta. Kaikki hoituu automaattisesti "juhlat" tilanneohjauksella. Ensto Smartin muistiin voi tarpeen mukaan ohjelmoida myös muita omia erikoistilanteita: "lapset kotona", "saunailta", "siivous" jne. Tutustu Ensto Smartin tilanneohjauksiin tarkemmin Internet-demomme avulla osoitteessa osiossa Kodin sähköistys.

8 08 Ensto Smartissa voit valita eri ohjaustasoja Ensto Smartin ohjausominaisuudet voidaan jakaa turvallisuuden, mukavuuden ja taloudellisuuden näkökulmasta neljään erilaiseen tasoon. Näistä voi valita itselleen sopivan ratkaisun kiinteistön koon, varustelutason tai käyttötarkoituksen mukaan. Oheinen taulukko kertoo eri tasojen yhtäläisyydet ja erot sekä auttaa valitsemaan omaan tarkoitukseesi sopivan tason. Ensto Smartin tasot ovat "Basic", "Medium", "High" ja "Superior". TURVALLISUUS Hälytys liian alhaisesta tai korkeasta sisälämpötilasta Ilmoitus vikavirtasuojakytkimen toiminnasta - Murtovalvonta poissaolojen aikana Ulko-ovien ja ikkunoiden murtovalvonta yöaikaan (asukkaat kotona) - Palovalvonta Sähkölaitteiden ja pistorasioiden poiskytkentä poissaolojen ajaksi - Sähkölaitteiden ja pistorasioiden poiskytkentä lyhyiden ja pitkien poissaolojen ajaksi - Vesiventtiilin sulkeminen pitkien poissaolojen ajaksi - Vesivuotojen valvonta ja vesiventtiilin ohjaus - Hälytysten siirto matkapuhelimeen lisävaruste Mahdollisuus välittää hälytystieto vartiointiliikkeelle - Hälytys sähkökatkosta ja varakäyntiakun alijännitteestä - Lisähäytyssireenit murto- ja palotilanteissa - MUKAVUUS Ulkolämpötilan mittaus ja seuranta Muunneltava sisävalaistuksen ohjaus - Kiinteä sähkönsyöttö palovaroittimille (ei pariston vaihtoa) - Poissa-tilanteen ohjaus painonapista - Poissa pitkään -tilanteen painonappiohjaus - Autolämmityspistorasian ajastus ja ulkolämpötilaohjaus - Mahdollisuus lämpötilojen, ilman kosteuden, hiilidioksidipitoisuuden ym. seurantaan ja valvontaan - Tekstiviestiohjaus lisävaruste Portaiden ja ajoluiskan sulanapitolämmityksen ohjaus - TALOUDELLISUUS Basic Veden kulutuksen seuranta (vrk, vko, kk, vuosi) - Sähkön kulutuksen ja yöosuuden seuranta (vrk, vko, kk, vuosi) - Lämmön varaamisen optimointi ulkolämpötilan mukaan - Ilmanvaihdon määrän pienentäminen poissaolojen ajaksi - Ilmanvaihdon tehostaminen tilanteittain tai tehostuspainikkeella - Lämpötilan pudotus pitkien poissaolojen ajaksi Sisälämpötilan asetusarvon muutos tilanteiden mukaan - Pihavalojen ohjaus valoisuuden, kellonajan ja liiketunnistimen mukaan Talon numerovalon ohjaus valoisuuden ja kellonaikojen mukaan - Ensto Smart -järjestelmä integroitu ryhmäkeskukseen -

9 09 Ensto Smart auttaa hallitsemaan kiinteistöä kaikissa tilanteissa. Mukavuuden lisäksi se merkitsee optimaalista energiankulutusta, turvallisuutta ja varmuutta. Medium High Superior

10 10 Ensto Smart -ohjaustasojen tuotteet Oheiset taulukot kertovat, mitkä tuotteet kuuluvat mihinkin Ensto Smart -ohjaustasoon uudisrakentamisessa ja saneerauskohteissa. Uudisrakennuskohteet Superior High Medium Basic ESSV185.45E/4 ESSV185.39E/2 ESMART302.1 ESMART202 ESMART502 ESMART502 ESMART502 ESMART952 ECO16FRJ ECO16FRJ Saneerauskohteet Superior S High S Medium Basic ESMART302.4 ESMART302.2 ESMART302.1 ESMART202 ESMART502 ESMART502 ESMART502 ESMART952 ECO16FRJ ECO16FRJ Ensto Smart -kodinohjaustuotteet Ohjauslaite Ensto Smart-kodinohjausjärjestelmän ohjauslaite. Ominaisuuksia mm. viikkokello, kaksi relelähtöä (230V/ 10A), kaksi hälytyssisääntuloa, ulkovaloisuuden- ja ulkolämpötilan mittaus, sisälämpötilan mittaus. Pakkaus sisältää ulkoanturin. Lisävarusteena saatavana GSM-modeemipakkaus ESMART952. EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE MITAT (mm) RELEET TILATIEDOT Ohjauslaite 176 x 12 6x 39 2 x 10A Teholähde Erillinen DIN-kiskoon kiinnitettävä 230VAC/13,8VDC, 4,4A teholähde+akkulaturi :ta varten. Laturiin voidaan liittää 4Ah, 7Ah tai 14Ah akku. EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE ESMART Teholähde Kosteusvahti Kojeeseen voidaan liittää anturiksi johdinpari, teippianturi tai useimmat markkinoilla olevat anturit. Hälytykselle voidaan valita muisti / ei muistia. Kosteuden ilmaisu tasavirralla 10 µa. Kojeessa jännitteellinen ohjauslinja merkinantokojeille, sekä potentiaalivapaa vaihtokosketin. Merkintämahdollisuus painikkeessa ja nimikilvessä. Kojeen käyttöjännite on 9,5-14 V DC. Virrankulutus:30 ma DC. EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE ESMART Kosteusvahti

11 11 Ensto Smart kodinohjaustuotteet GSM-modeemipakkaus Erillinen GSM-modeemi :ta varten. Pakkaus sisältää GSM-modeemin lisäksi 2m:n kaapelilla varustetun antennin, RJ45-kaapelin (5m) adaptereineen sekä virtakaapelin modeemin tehonsyöttöä varten. EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE ESMART GSM-mod.pakkaus Ohjauskeskukset Ohjauskeskus Ensto Smart-kodinohjausjärjestelmään. Keskuksessa on 1-4 releyksikköä joissa on 8 relettä ja 8 tilatietosisääntuloa /releyksikkö. Lisäksi keskuksissa on yksi tai kaksi pulssisisääntuloa veden ja sähkön mittausta varten. Ohjauskeskus sisältää myös 12 VDC teholähteen, akkuvarmennuksen sekä GSM-modeemin. PULSSI- EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE MITAT (mm) RELEET TILATIEDOT SISÄÄNT ESMART Ohjauskeskus, 1 releyksikkö 520 x 700 x x 8 1 x ESMART Ohjauskeskus, 2 releyksikköä 520 x 700 x x 8 2 x ESMART Ohjauskeskus, 4 releyksikköä 520 x 700 x x 8 4 x 8 2 Waltteri-ryhmäkeskukset Ryhmäkeskukset Ensto Smart-kodinohjausjärjestelmään. Keskuksissa on 2 tai 4 releyksikköä joissa on 8 relettä, 8 tilatietosisääntuloa ja kaksi pulssisisääntuloa veden ja sähkön mittausta varten. Ryhmäkeskus sisältää myös 12 VDC teholähteen, akkuvarmennuksen sekä GSM-modeemin. 50A 400V IP 20 EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE MITAT (mm) JOHDONSUOJIA 6A / 10A / 16A ESSV185.39E/ Ryhmäkeskus, 2 releyksikköä 520 x 1600 x / 20 / ESSV185.45E/ Ryhmäkeskus, 4 releyksikköä 520 x 1600 x / 26 / 16 Yhdistelmätermostaatti Ensto Smart-järjestelmään yhteensopiva termostaatti, joka voi ottaa vastaan tilakohtaisia ohjauskomentoja ohjauslaitteelta. Tekniset tiedot: Maks.kuormitus 3600 W, 16A res., 230 VAC Säätöalueet: lattia +10 C C, huone +5 C C. Lattian lämpötilan rajoitus +25 C C. IP 30 EAN-KOODI TYYPPI SSTL NIMIKE ECO16FRJ Yhdistelmätermostaatti 16 A, Jussi-kalusteille 11

12 wxx401/09/2004/20.000/proimage/prisma Print BUILDING TECHNOLOGY ENSTO ELECTRIC OY PL 110, PORVOO PUH FAX

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART BASIC Ohjauslaite ESMART102

SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART BASIC Ohjauslaite ESMART102 SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART BASIC Ohjauslaite ESMART102 Ensto Smart Basic suunnitteluohje 02/2005 Lisätietoja Ensto Smart järjestelmistä www.ensto.com Ensto Electric Oy PL 110 06101 PORVOO puh. 0204 76

Lisätiedot

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio 1 Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Haluatko mukavamman elämän? liiketunnistimet sytyttävät valot autotalliin, tuulikaappiin ja keittiöön saapuessasi kotiin saat

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART SUPERIOR ENSTO SMART SUPERIOR S. Ryhmäkeskus ESSV185.45E/4. Ohjauslaite ESMART102. Ohjauskeskus ESMART302.

SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART SUPERIOR ENSTO SMART SUPERIOR S. Ryhmäkeskus ESSV185.45E/4. Ohjauslaite ESMART102. Ohjauskeskus ESMART302. SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART SUPERIOR Ohjauslaite ESMART102 Ryhmäkeskus ESSV185.45E/4 ENSTO SMART SUPERIOR S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.4 Ensto Smart Superior suunnitteluohje 02/2005 Lisätietoja

Lisätiedot

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto Hybriditalon helppoa tehokkuutta Hybriditalossa on järkeä. Ja sitä on etenkin ohjauksessa. Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen

Lisätiedot

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä Suunnitteluopas rakentajalle Nykyaikaiseen kotiin kuuluu olennaisena osana ajanmukainen sähköistysratkaisu. Strömfors IHC on kodinohjausjärjestelmä, joka perinteisten

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJE. ENSTO SMART HIGH Ohjauslaite ESMART102 Ryhmäkeskus ESSV185.39E/2 ENSTO SMART HIGH S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.

SUUNNITTELUOHJE. ENSTO SMART HIGH Ohjauslaite ESMART102 Ryhmäkeskus ESSV185.39E/2 ENSTO SMART HIGH S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302. SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART HIGH Ohjauslaite ESMART102 Ryhmäkeskus ESSV185.39E/2 ENSTO SMART HIGH S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.2 Ensto Smart High suunnitteluohje 02/2005 Lisätietoja Ensto

Lisätiedot

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO KUINKA ÄLYKÄS SINUN KOTISI ON? Toisille koti merkitsee lepoa ja rauhaa arjen kiireistä, toisille viihtymistä ystävien, perheen tai harrastusten parissa. Tarpeemme vaihtelevat,

Lisätiedot

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet

LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN. Enston sähkölämmittimet LÄMPÖÄ JA MUKAVUUTTA KOTIIN Enston sähkölämmittimet Mukavaa lämpöä tehokkaasti Sähkölämmitys on joustava ratkaisu kodin kaikkien tilojen lämmitykseen. Se on helppo, luotettava ja tehokas lämmitysmuoto,

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE RAK 53. Ensto Smart. -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE RAK 53. Ensto Smart. -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE RAK 53 Ensto Smart -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S SYSTEM CERTIFICATION SYSTEM CERTIFICATION ISO ISO 14001 9001 Ensto Smart Käyttöönotto-ohje

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

SUUNNITTELUOHJE. ENSTO SMART MEDIUM S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.1

SUUNNITTELUOHJE. ENSTO SMART MEDIUM S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.1 SUUNNITTELUOHJE ENSTO SMART MEDIUM S Ohjauslaite ESMART102 Ohjauskeskus ESMART302.1 Ensto Smart Medium S suunnitteluohje 02/2005 Lisätietoja Ensto Smart järjestelmistä www.ensto.com Ensto Electric Oy PL

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen asumisen edistäjänä. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Kiinteistö- ja rakennusfoorumin media-aamiainen 6.9.2012

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE RAK 54. Ensto Smart. -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S

KÄYTTÖOHJE RAK 54. Ensto Smart. -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S KÄYTTÖOHJE RAK 54 Ensto Smart -kodinohjausjärjestelmä Basic Medium S High / High S Superior / Superior S SYSTEM CERTIFICATION SYSTEM CERTIFICATION ISO ISO 14001 9001 Ensto Smart Käyttöohje 04/2005 Lisätietoja

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet Metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Termostaatit Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE ENSTO ECO600

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE ENSTO ECO600 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE ENSTO ECO600 RAK64 12.12.2007 YLEISESITTELY ECO600 on tarkoitettu yksinkertaiseksi kiinteistön valvonta- ja ohjauslaitteeksi. Laitteessa on GSM-yhteys, jonka avulla tiedot hälytyksistä

Lisätiedot

EBTSkodinohjausjärjestelmä

EBTSkodinohjausjärjestelmä 1 Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTS-kodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja -hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Automaatio-, turvallisuus-, mittaus-, valaistuksenohjaus- ja kiinteistötietojärjestelmät

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C FI Asennusohjeet devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C devireg 330-sarjan elektroniset DIN-kisko termostaatit devireg 330 sarjan elektroniset

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

TERMOSTAATIT TFT-termostaatti

TERMOSTAATIT TFT-termostaatti TERMOSTAATIT TFT-termostaatti OHJELMOITAVA KOSKETUSNÄYTTÖTERMOSTAATTI Elektroninen ohjelmoitava kosketusnäyttötermostaatti on suunniteltu ohjaamaan erityyppisiä lämmitysjärjestelmiä. Se on paras kumppani

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 1 Sisällys Toimivuus ja muotoilu tasapainossa 2 Monitoiminen ohjauspaneeli 4 Toimintovalikoima tuo mukavuutta

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito

Sileka lämmittää. Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sileka lämmittää Lattialämmitys Kattolämmitys Elpan-listalämmitys Lämpöpaneelit Lämmönsäätö ja -ohjaus Kiinteistön sulanapito Sähkölämmön asiantuntija SILEKA-lattialämmitys Uudisrakentamiseen ja saneeraukseen

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ CENTRO Centro käyttö- ja asennusohje 2 1. Yleistä Celotron Centro on monikäyttöinen etäohjausjärjestelmä, johon voidaan kytkeä - valvontoja (esim.

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ 1 (8) MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ Made in EU Poland, valmistaja Satel. Micra on aito ammattitason hälytysjärjestelmä omakotitaloihin, verstaisiin, maatalouteen ja muihin pienempiin kohteisiin.

Lisätiedot

Energiatehokkuuspäivä LapinAMK, Toni Semenoja

Energiatehokkuuspäivä LapinAMK, Toni Semenoja Energiatehokkuuspäivä LapinAMK, 15.02.2016 Toni Semenoja Mitä hyötyä on energiatehokkuudesta? Energian järkevä, tehokas ja taloudellinen käyttö on niin asiakkaan kuin energiayhtiönkin etu. Energia-alan

Lisätiedot

Vakio. ominaisuudet ja kytkentäohjeet

Vakio. ominaisuudet ja kytkentäohjeet Vakio ominaisuudet ja kytkentäohjeet SISÄLTÖ Sisältö... 2 TALOMAT... 3 Talomat Vakio... 4 Valaistuksen ohjaus... 7 Yksittäiset valoryhmät... 7 Valaistustilat... 7 Valaistustilojen ohjelmointi... 8 Johdotus...

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen.

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen Pientalon rakentajat vaativat tänä päivänä sähköistykseltä

Lisätiedot

LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO

LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO LISÄLAITTEIDEN KYTKENTÄ 1. NTC-lämpötila-anturi (tuotenro 800-023) Lämpötila-anturi on integroitu käyttövalmiiksi n. 4 m pitkän

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

Tuoteluettelo. Connect

Tuoteluettelo. Connect 08 Tuoteluettelo Connect 2 Sisällys Johdottomat kytkimet 5 Liitäntäyksiköt 10 Ohjauskeskukset 12 Tarvikkeet 13 Connect Langattomaan kodinohjaukseen Connect on helppo ja moderni tapa ohjata langattomasti

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain Tuotekuvasto 27.7.2006 metis A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM-verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötila-anturille,

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 316. Elektroninen termostaatti. www.devi.com

Asennusopas. DEVIreg 316. Elektroninen termostaatti. www.devi.com Asennusopas DEVIreg 316 Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. (Direktiivi 2006/42/EY) Sisällysluettelo 1 Johdanto.................

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Osallistumishakemukseen liittyviä kysymyksiä saapui määräaikaan 15.11.2014 klo 12.00 mennessä 18 kappaletta. Ohessa on yhteenveto

Lisätiedot

ECO601 KÄYTTÖOHJE ME04

ECO601 KÄYTTÖOHJE ME04 RAK 72 9.11.2010 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 # ECO601 KÄYTTÖOHJE ME04 YLEISESITTELY ECO601 on tarkoitettu yksinkertaiseksi kiinteistön valvonta- ja ohjauslaitteeksi. Laitetta voidaan ohjata paikallisesti paikallispainikkeella

Lisätiedot

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite Kotihälyttimet Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite asunnoissa. Turvallisuustaso lisääntyy kytkemällä palovaroittimet yhteen ja mielellään keskukseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä. Ne voivat ohjata sähkö-

Lisätiedot

EC-KASETTIPATTERI PMFC

EC-KASETTIPATTERI PMFC EC-KASETTIPATTERI PMFC Laadukkaat, vesikiertoiset kasettipatterit jäähdytykseen ja / tai lämmitykseen. PMFC-kasettipatterit ovat saatavissa nykyaikaisilla energiatehokkailla ECpuhaltimilla. Kasettipattereiden

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

HL-HEAT Oy. Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 LAHTI PUH 03 525 7700 FAX 03 734 5830 www.hl-heat.fi

HL-HEAT Oy. Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 LAHTI PUH 03 525 7700 FAX 03 734 5830 www.hl-heat.fi HL-HEAT Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 LAHTI PUH 03 525 7700 FAX 03 734 5830 www.hl-heat.fi HIGH LIGHT SMART SYSTEM Kattaa alla mainittujen ohjauksen sekä valvonnan Lämmitykset Ilmanvaihdot Turvallisuuden

Lisätiedot

Omakotitalot. Oulun Taikasähkö www.taikasahko.fi info@taikasahko.fi Y-tunnus: 2580444-3

Omakotitalot. Oulun Taikasähkö www.taikasahko.fi info@taikasahko.fi Y-tunnus: 2580444-3 Omakotitalot LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÄ! SISÄLLYS 1 KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄN TURVALLINEN KÄYTTÖ... 3 2 TILANNEOHJAUKSET KOTONA JA POISSA... 4 2.1 Lämpökojeiden pudotus...

Lisätiedot

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen SUUNNITTELIJAN OPAS Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen 3 Esivalmisteltu asennusjärjestelmä Asennusjärjestelmä on kehitetty helpottamaan asennustyötä ja vastaamaan nykyaikaisen rakentamisen vaatimuksia.

Lisätiedot

OMAKOTITALON AUTOMATISOINTI JA VERKOTTAMINEN

OMAKOTITALON AUTOMATISOINTI JA VERKOTTAMINEN TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU Tietokonetekniikka Tutkintotyö OMAKOTITALON AUTOMATISOINTI JA VERKOTTAMINEN Työn ohjaaja Tampere 2006 Kai Poutanen TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU Tietokonetekniikka Hirvonen,

Lisätiedot

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Tyrnävä 16.11.2017 SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Energiamurros on käynnissä Älykäs energia Tarve tehdä jotain! Puhtaan energian tuotanto Älykäs energian hallinta Sähkölämmitystä on joka puolella Pientalot 485.000

Lisätiedot

Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella.

Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella. Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella. Hyödynnä uuden DEVIreg Smart termostaatin ja DEVIsmart -sovelluksen tarjoamat uudet mahdollisuudet. Intelligent solutions with lasting

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi 7.5 ALARMS SYSTEM CERTIFICATIO SYSTEM CERTIFICATIO KÄYTTÖOHJE BRUKSAVISIG OPERATIG ISTRUCTIO BEDIEUGSALEITUG RAK 48 27.12.2004 L IPUT ESMART 202 AC O OUTPUT COMMO BAT LOW AC FAIL TEMP COMP BAT OK O CUTOFF

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset Kahdeksan tai 12 ryhmää yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa kattava yhteensopivuus kahdella valittavissa olevalla ilmaisinlinja-asetuksella

Lisätiedot

Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus. www.innohome.com

Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus. www.innohome.com Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus www.innohome.com 1 Miksi Tulipalojen vahingot OECD-maissa ovat keskimäärin 1% BKT:stä Kodinkoneet kotien vuotovahinkojen ja sähköpalojen suurin riski Kodinkoneissa käytetyt

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta!

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Eltako langatonta talotekniikkaa Koe arkipäivä vuorokauden ympäri uudella tasolla! Enemmän joustavuutta, enemmän turvallisuutta ja enemmän aikaa! Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Mukava tapa aloittaa

Lisätiedot

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Sähkösuunnittelun vaiheet Tarjouksen laskenta pistekuvien perusteella. Pistekuvat ja niiden hyväksyttäminen Johdotuskuvat I/O-listan ja ohjelman teko johdotuskuvien

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus 16.10.2018 Sisältö OptiWatti Oy Mikä on OptiWatti? Case-esimerkkejä Tuotekehitysputkessa OptiWatti Oy 2013 Yhtiön perustaminen 2014 Palvelun

Lisätiedot

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA Talosi pitää sinusta Ä L Y K K Ä I T Ä SÄHKÖASENNUKSIA Älykkäitä ja mukavuutta lisääviä sähköasennuksia Älykäs sähköasennusjärjestelmä INELS hallinnoi kotisi toimintoja lämmityksen, ilmastoinnin ja valaistuksen

Lisätiedot

TALOMAT BASIC. Asennus- ja käyttöohje. Control Intelligence Oy

TALOMAT BASIC. Asennus- ja käyttöohje. Control Intelligence Oy TALOMAT BASIC Asennus- ja käyttöohje Control Intelligence Oy TALOMAT BASIC 3 ASENNUSOHJE 4 Johdotus 5 Kytkentäkaavio 6 Talomat -kytkimen kytkentä 7 KÄYTTÖOHJE 8 Yksittäiset valoryhmät 8 Valaistustilat

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut 04/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sulanapitoratkaisut Sisältö 1. Miksi Enston sulanapitoratkaisut 2. Sulanapitokaapelit ja -verkot 3. Sulanapidon ohjaus 4. Kiinnitys- ja asennustarvikkeet

Lisätiedot

Modernia tekniikkaa asumiseen

Modernia tekniikkaa asumiseen Modernia tekniikkaa asumiseen kuva: BEMI Automation Maailmanlaajuinen talo- ja rakennusautomaatiostandardi Mikä on KNX? Lyhenne KNX tarkoittaa liitettävyyttä, kytkettävyyttä ja yhteensopivuutta. Ne ovat

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 330 ( C) Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 330 (+5... +45 C) Elektroninen termostaatti www.devi.com Alkuperäisten ohjeiden kieli on englanti. Muut kielet on käännetty alkuperäisestä ohjeesta. DEVIreg 330 (+5... +45 C) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Turvapuhelin Turvapuhelin asennetaan kodissa keskeiselle paikalle, siinä on herkkä kaiutin ja mikrofoni, jonka avulla ääni kuuluu

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite metis GSM-ilmoituksensiirtolaite Tuotekatalogi metis tilausnumero: A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM - verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötilaanturille,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU

SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU SÄHKÖLÄMMITINRATKAISUN SUUNNITTELU 1. Tilan lämpöhäviöt lasketaan huone- tai tilakohtaisesti. Lämmittimen valinta voidaan tehdä huonelämmityksen tehontarpeen mukaan, koska lämmittimien hyötysuhde on n.

Lisätiedot

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan ELKO Living System kokoaa yhteen kaikki kotisi AV- ja sähköjärjestelmät. Samalla asumismukavuus nousee täysin uudelle tasolle Kotini on linnani.

Lisätiedot

Merkinantotuotteet. Muuntaja. Valvontakojeet. Painikkeet ja kytkimet. Kohde. Puh Laatija Pvm. 70 607 65 FLM1000 Muuntaja 230 V ac / 15 V ac

Merkinantotuotteet. Muuntaja. Valvontakojeet. Painikkeet ja kytkimet. Kohde. Puh Laatija Pvm. 70 607 65 FLM1000 Muuntaja 230 V ac / 15 V ac Kohde Yritys Til.nro Toim.os Merkki Lask.os Toim.aika Puh Laatija Pvm. Merkinantotuotteet Muuntaja 70 607 65 FLM1000 Muuntaja 230 V ac / 15 V ac Valvontakojeet 70 607 11 FEH1001 Valvontakoje 1-silmukkainen

Lisätiedot

SIRe. Ilmaverhokojeiden ohjausjärjestelmä. Simple Intelligent Regulation economy

SIRe. Ilmaverhokojeiden ohjausjärjestelmä. Simple Intelligent Regulation economy Ilmaverhokojeiden ohjausjärjestelmä Simple Intelligent Regulation economy OHJAUS SIRe ilmaverhokojeiden ohjausjärjestelmä SIRe on moderni matalajänniteohjausjärjestelmä ilmaverhokojeille. Älykkäämmän ja

Lisätiedot

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1 Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? May 11, 2016 Slide 1 ABB i-bus KNX taloautomaatio May 11, 2016 Slide 2 KNX on maailman ainoa avoin standardi kotien ja rakennusten

Lisätiedot

Temostaatit lämmitys- ja jäähdytysohjausiin

Temostaatit lämmitys- ja jäähdytysohjausiin R20 Temostaatit lämmitys- ja jäähdytysohjausiin Kasvavan käyttäjämäärän siirtyessä käyttämän uusiutuvia energianmuotoja, kiertovesilämmityksestä tulee entistä suositumpi järjestelmä energiatehokkaaseen

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti Strömfors IHC Älykäs sähkönohjausjärjestelmä Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti 2 Strömfors IHC Useita hyviä syitä hankkia Strömfors IHC Strömfors IHC - Intelligent House Control - on älykäs,

Lisätiedot

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI

ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI ITSERAJOITTUVA LÄMMITYSKAAPELI PST-itserajoittuvaa lämmityskaapelia käytetään ensisijaisesti vesijohtojen, viemäreiden, kattokaivojen, räystäskourujen, syöksytorvien tms. sulanapitoon sekä pienten tilojen

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800

Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800 Käyttöönotto-ohje Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille EXP-800 www.ouman.fi Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille MUISTIINPANOJA 2 SISÄLTÖ EXP-800 toisen lämmönlähteen rinnakkaisohjaukseen sivu

Lisätiedot