POLTTOAINEENJAKELUN VARMISTAMINEN LAAJOISSA JA PITKÄKESTOISISSA SÄHKÖKATKOISSA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLTTOAINEENJAKELUN VARMISTAMINEN LAAJOISSA JA PITKÄKESTOISISSA SÄHKÖKATKOISSA"

Transkriptio

1 Voimatalouspooli Öljypooli Polttoainejakelun varmistaminen laajoissa ja pitkäkestoisissa sähkökatkoissa Loppuraportti Nieminen - Pahkin - Venäläinen

2

3 POLTTOAINEENJAKELUN VARMISTAMINEN LAAJOISSA JA PITKÄKESTOISISSA SÄHKÖKATKOISSA Sisällys 1 Taustaa Hankkeen tavoite Hankkeessa selvitettyjä asioita Mitä lupia kiinteän varavoiman lisääminen vaatii? Mitä sopimuksia kiinteän varavoiman lisääminen vaatii sähköverkkoyhtiön kanssa? Mitä selvityksiä on tehtävä kiinteistön sähkölaitteissa kiinteän varavoiman liittämiseksi? Mitä varavoimakoneen omistajan on huomioitava? Miten hoidetaan sähköhäiriön aikana aseman maksuliikenne? Miten hoidetaan polttoainetäydennykset kohteeseen? Mitä muita palveluita kuin polttoainetta huoltoasemalta saa? Miten huoltoaseman vesi- ja lämpöhuolto hoidetaan sähköhäiriön aikana?. 5 4 Hankkeen tulosten raportointi ja hyödyntäminen Aikataulu ja vastuut Kohteet Hankkeen kustannukset Öljy- ja verkkoyhtiöiden yhteystiedot Ohjausryhmä Yhteenveto ja jatkotoimenpiteet... 6 LIITE 1: Sopimus varavoimakontin sijoittamisesta... 8 LIITE 2: Linkit ET ry:n sähköntuotannon liitymis- ja verkkopalveluehtoihin... 9 LIITE 3: Huolenpitosopimus LIITE 4: Käyttö ja kunnossapitosopimuksen liite LIITE 5: Sopimus polttoaineiden hankinnasta (15)

4 POLTTOAINEENJAKELUN VARMISTAMINEN LAAJOISSA JA PITKÄKESTOISISSA SÄHKÖKATKOISSA 1 Taustaa Suomessa on vain muutama huoltoasema, joka on varustettu varavoimageneraattorilla tai varavoimaliitännällä sähkökatkoja varten. Laajassa sähkönjakelun häiriötilanteessa muodostuu keskeiseksi ongelmaksi polttoaineen saanti. Maakunnan ollessa sähköttömänä polttoainetta ei saada operoivalle korjauskalustolle eikä muillekaan yhteiskunnan toimijoille. Jotta kaikilla toimijoilla Suomessa olisi korkeintaan noin 100 km:n etäisyys liikennepolttoaineen jakelupisteeseen, tarvitaan varavoimalla varustettuja huoltoasemia noin Hankkeen tavoite Hankkeen tavoitteena oli selvittää Suomessa toimivien huoltamoketjujen osalta (yksi kohde/ketju) pilotoimalla kuinka kohteen varustaminen kiinteällä varavoimakoneella ja automaattisella vaihtokytkinautomatiikalla häiriötilanteita varten suoritetaan. Lisäksi selvitettiin, mitä toimenpiteitä ja sopimuksia vaaditaan, jotta polttoainetta voidaan toimittaa yhteiskunnan kannalta tärkeille toimijoille ja muille asiakkaille häiriötilanteen aikana. 3 Hankkeessa selvitettyjä asioita Valittujen huoltoasemien osalta selvitettiin ja raportoitiin seuraavat asiat: 3.1 Mitä lupia kiinteän varavoiman lisääminen vaatii? Jos varavoimakontti sijoitetaan muun maanomistajan maalle, on maanomistajalta saatava lupa kontin sijoittamiseen (Liite 1: Sopimus varavoimakontin sijoittamisesta). Tapauksesta riippuen on hankittava rakennuslupa tai toimenpidelupa ja siitä mahdolliset seuraavat lisävaatimukset. Pohjavesialueella on huomioitava rakennusluvan määrittämät lisävaatimukset. 3.2 Mitä sopimuksia kiinteän varavoiman lisääminen vaatii sähköverkkoyhtiön kanssa? Paikallisen verkkoyhtiön kanssa on tehtävä sopimus varavoiman liittämisestä liittymispisteeseen (Liite 2: Linkit ET ry:n sähköntuotannon liittymisehdot ja verkkopalveluehtoihin). Sähkön liittymissopimus on päivitettävä. On sovittava periaatteet mittausjärjestelyistä varavoimakoneen käytön eri tapauksissa. Ensisijaisesti pyritään mittausjärjestelyyn, jossa varavoimakone kytketään kiinteistön päämittauksen taakse. 3 (15)

5 3.3 Mitä selvityksiä on tehtävä kiinteistön sähkölaitteissa kiinteän varavoiman liittämiseksi? On tarkistettava laitteiston mitoituksen sopivuus (sähkökeskus, kuormitettavuus, maadoitukset, kaapelointi, suojaus/sulakkeet). Jos kiinteistöllä on kaksi tai useampi sähköliittymää, tilanne hankaloituu, mutta on hoidettavissa. Varavoimakontti suositellaan varustettavaksi mittauksella, joka huomioi oman käytön. Uudiskohteissa suositellaan varavoimanrakentamista tai valmiutta varavoiman liittämisen jo suunnitteluvaiheessa. 3.4 Mitä varavoimakoneen omistajan on huomioitava? Pilot-kohteissa Huoltovarmuuskeskus omistaa varavoimakoneet kontteineen. On varmistettava, että rakennuslupa/toimenpidelupa on hankittu varavoimakontille. On selvitettävä vakuutusturva. Varavoimakoneen omistajan on sovittava käytönaikainen huolenpitosopimus (Liite 3: Huolenpitosopimus). Varavoimakoneen omistajan on tehtävä sopimus laitteiston kunnossapidosta (Liite 4: Käyttö- ja kunnossapitosopimuksen liite). Pilot - kohteissa varavoimakontin mahdollinen lunastus on sovittava Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. 3.5 Miten hoidetaan sähköhäiriön aikana aseman maksuliikenne? Laajassa sähköhäiriössä normaalien sirukorttien varmenne ei todennäköisesti toimi. Huoltovarmuuskriittisten yritysten ja viranomaisten kanssa on laadittava etukäteen laskutussopimus luotollisesta tankkauksesta (Liite 5: Sopimus polttoaineiden hankinnasta). Muiden asiakkaiden osalta maksutapa on käteinen (tai öljy-yhtiön oma siruton kortti). Muu luotollinen myynti on yrittäjän vastuulla. 3.6 Miten hoidetaan polttoainetäydennykset kohteeseen? Keskimäärin huoltoasemalla on noin 100 m3:n säiliöt. Jos raskaalle kalustolle on oma mittarikenttä, säiliökapasiteetti tuplaantuu. Täydennykset huoltoasemalta. Jos laaja sähkökatkos kestää useita päiviä, säiliöautokalustoa on saatavilla. Jakeluterminaalien polttoaineen täydennyksien saanti on varmistettava. Kuinka toimitaan pitkissä ja laajoissa sähkökatkossa (yhteydenpito, logistiikka jne.). 4 (15)

6 Hyödynnetään mahdollisesti muilta polttoainejakeluasemilta saatavat polttonesteet. 3.7 Mitä muita palveluita kuin polttoainetta huoltoasemalta saa? Varavoimakoneen teho riittää koko huoltoaseman toiminnan ylläpitoon esim. kauppa- ja ravintolapalvelut. Yrittäjän kanssa on varmistettava kuinka palvelut voidaan hoitaa (logistiikka). Kriisitilanteessa huoltoaseman palveluita tarjotaan kaikille asiakkaille. Jos järjestyksenpito tms. vaikeutuu (virka-apu), voidaan palveluita rajoittaa. Tässä tilanteessa palveluita tarjotaan ensisijaisesti viranomaisille ja sähköverkkoyhtiöiden korjaushenkilöstölle. 3.8 Miten huoltoaseman vesi- ja lämpöhuolto hoidetaan sähköhäiriön aikana? Kaikki Pilot - kohteet saavat veden kunnan verkosta. Veden saannin varmistaminen ja jätevesihuolto on keskeistä ravintolapalvelujen toiminnan kannalta. Toiminta on varmistettava vesihuoltoyhtiön kanssa. Pilot kohteissa lämpöhuollon osalta on erilaisia ratkaisuja (kiinteistökohtainen öljylämmitys Shell Siilinjärvi, Versowoodin sahalta lämpöputki Neste Oil Vierumäki). Teboil Oulu ja ABC Forssa ovat kaukolämmössä. Keskeistä on varmistaa lämpöhuolto. 4 Hankkeen tulosten raportointi ja hyödyntäminen Osahankkeiden tulokset raportoitiin ohjausryhmälle väliraporttina tammikuussa Projektin tulokset esiteltiin jokaisessa Pilot - kohteessa pidetyssä infotilaisuudessa syksyllä Aikataulu ja vastuut Osahankkeet toteutettiin välisenä aikana. Varavoimakoneiden hankinnasta tehtiin päätös lokakuussa Varavoimakoneiden kokoaja ja toimittaja oli kw-set Oy, Tuusulan Nuppulinna. Huoltovarmuuskeskuksen tilaus varavoimakoneista tehtiin lokakuussa Hankkeen loppukustannukset muun muassa liittäminen huoltoasemaan, kaapelointi, varavoimakontin maapohjan tasaus yms. tulivat öljy-yhtiöiden hoidettavaksi. Verkkoyhtiön ja öljy-yhtiön/huoltoaseman välisestä kustannusten jaosta sovittiin kohteittain erikseen. Varavoimakoneet asennettiin kesäkuusta 2014 alkaen. Alkuvuoden aikana kohteet valmisteltiin varavoimakoneiden asennusta varten (konsulttina Jari Takki, Turvatakki Oy). 5 (15)

7 6 Kohteet ABC Forssa, Matkailijankatu 2, Forssa. Neste Oil Vierumäki, Tervalammentie, Heinola. Teboil, Kaakkurinkulma 1, Oulu. Shell Siilinjärvi, Golftie 11,71800 Siilinjärvi. 7 Hankkeen kustannukset Hankkeen kustannuksiksi muodostui noin /kohde. 8 Öljy- ja verkkoyhtiöiden yhteystiedot ABC Forssa, Matkailijankatu 2, Forssa, Jari Takki Neste Oil Vierumäki, Tervalammentie, Heinola, Petri Parikka Teboil, Kaakkurinkulma 1, Oulu, Timo Heiskanen, Jouni Taskila Shell Siilinjärvi, Golftie 11, Siilinjärvi, Risto Kuparinen Verkkoyhtiöiden yhteyshenkilöt varavoimakohteissa olivat Eero Paananen (Siilinjärvi); Matti Lehto (Oulu), Markku Vänskä/Hannu Leppämäki (Vierumäki), Jyrki Tulander (Forssa). 9 Ohjausryhmä Ohjausryhmä koostui seuraavista henkilöistä: Jörgen Dahlqvist, Caruna Oy, Arto Nieminen Järvi Suomen Energia Oy, Jukka Rajala, EPV Alueverkko Oy, Markku Vänskä Elenia Oy, Arto Pahkin Fingrid Oyj, Petri Nieminen Huoltovarmuuskeskus, (Matti Jauhiainen Huoltovarmuuskeskus), Jukka Lemmetyinen Neste Oil, Petri Parikka Neste Oil, (Antti Huurre Neste Oil), Timo Heiskanen Teboil, (Simo Näränen Teboil), Risto Kuparinen St1, Jari Takki ABC-ketju ja Jorma Venäläinen Öljyalan Keskusliitto. 10 Yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Yhteiskunnan kriisivarautumisen kannalta olisi tärkeää toteuttaa alustavasti kartoitettu 70 varavoimakohteen kokonaisuus polttoaineenjakelun turvaamiseksi. Lisäksi olisi varmistettava polttoainejakeluterminaalien toimivuus sähkökatkoissa. Toimijoiden (polttoaineenjakeluyhtiöt, kunnat, pelastuslaitokset, poliisi, sähköyhtiöt, tietoliikenneyhtiöt jne.) toivotaan yhdessä hankkivan varavoiman yhdessä sovittuihin paikkoihin ja näin varmistavan polttoaineenjakelun pitkittyneessä sähkökatkoissa. Toivottavaa olisi, että varavoima varmistukset toteutuisivat markkinaehtoisesti. 6 (15)

8 Puhelinliikenteen toiminta kriisitilanteessa on varmistettava. On sovittava ennakkoon menettelytavat toimijoiden kesken millaisilla puhelinjärjestelmillä liikennöidään ja kuinka liikennöinti varmistetaan sähkökatkon varalta. Maksuliikenteen toimivuus Suomessa kriisitilanteessa on selvitettävä paremmin ja sovittava varmistusjärjestelmät, jotta maksut voidaan hoitaa myös korteilla. Vaihtoehtoisia maksujärjestelyjä on myös ennakkoon mietittävä. Logistiikan toiminta kriisitilanteissa polttoaineiden ja tarvikkeet (nestekaasu, voiteluaineet jne.) lisäyksien osalta on sovittava ennakkoon ja varmistettava niiden saatavuus ja toimivuus. Vesi- ja lämpöhuollon toiminta kriisitilanteissa on selvitettävä ja varmistettava ko. kohteissa yhteistyössä. Voisiko huoltoasemakiinteistö toimia kriisitilanteessa tarvittaessa kunnan johtokeskuksena? Tämä on kunnan valmiussuunnitteluun liittyvä asia, joka on selvitettävä erikseen. Jos kuntaan on palkattu riskienhallinnan ammattilainen, on kyseinen henkilö kytkettävä mukaan varavoimahankkeeseen. Kriisiharjoituksia on järjestettävä ko. kohteissa systemaattisesti (mukaan kunnat, pelastuslaitokset, sähköyhtiöt, öljy-yhtiöt, puolustusvoimat jne..). Harjoitukset voisivat olla pelastuslaitoksen johtamia. Pilotti kohteisiin on laadittava toimintakansio, joka sisältää toimintakortin sähköhäiriötilanteeseen. Kansio laaditaan yhteistyössä. Öljy-yhtiö toimii kokoon kutsujana. 7 (15)

9 LIITE 1: Sopimus varavoimakontin sijoittamisesta KUNTA SIJOITTAJAN NIMI Sijoittajan nimi, puhelinnumero ja Y-tunnus KIINTEISTÖ, jonka alueelle laitteet sijoitetaan Kaava-alue Kylä Kiinteistön nimi RN:o SIJOITETTAVAT LAITTEET Kiinteistön omistajan nimi, osoite ja puhelinnumero Kiinteistön haltija, ellei sama kuin omistaja, ja hänen osoitteensa Tämän sopimuksen perusteella saadaan edellä mainitulle kiinteistölle sijoittaa sijoittajalle kuuluva varavoimakontti seuraavasti : RAKENNUS-/TOIMENPIDELUVAN MUKAINEN VARAVOIMAKONTTI. (RAKENNUS-/TOIMENPIDELUPA SOPIMUKSEN LIITTEENÄ). KORVAUS Kiinteistön omistaja/haltija sitoutuu luovuttaessaan kiinteistön tai sen osan omistus- tai hallintaoikeuden toiselle luovutuskirjassa pysyttämään tässä sopimuksessa tarkoitetut sijoittajan oikeudet varavoimakontin sijoittamiseen luovutuksensaajaa sitovina. Laitteet pysyvät sijoittajan omaisuutena ja saadaan ne sijoittajan toimesta poistaa. Sijoittajalla on myös oikeus korjata, uusia ja huoltaa em. laitteita. Maasto on sijoittajan toimesta töiden suorituksen jälkeen tasattava ja siistittävä. LAITTEIDEN SIJOITTAMISESTA EI MAKSETA KORVAUSTA. KIINTEISTÖN OMISTAJAN/ HALTIJAN ALLEKIRJOI- TUKSET Paikka ja aika Kiinteistön omistajan 2014 allekirjoitus Todistavat Kiinteistön haltijan allekirjoitus (Täytetään vain siinä tapauksessa, kun kiinteistö on muun kuin omistajan hallinnassa.) SIJOITTAJAN HYVÄKSYMINEN Paikka ja aika Allekirjoitus HUOLTOVARMUUSKESKUS xxx xxxx yyy yyyy 8 (15)

10 LIITE 2: Linkit ET ry:n sähköntuotannon liitymis- ja verkkopalveluehtoihin (15)

11 LIITE 3: Huolenpitosopimus Tässä sopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten kesken varavoimalaitoksen ylläpidosta ja tehtävävastuista. 1. Sopijaosapuolet Huoltovarmuuskeskus Pohjoinen Makasiinikatu 7A Helsinki ja 2. Sopimuksen kohde "KAUPPIAS" ( Operaattori/Toimija(t) ) ( Osoitetiedot ) Varavoimalaitoksen ylläpito ja tehtävävastuut. Varavoimakone xxx xxx (yksilöintitiedot) 3. Sopimuksen voimassaolo 4. Sopimuksen ehdot 5. Muut ehdot Tämä sopimus astuu voimaan sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja on voimassa toistaiseksi. Kumpikin sopijapuoli voi irtisanoa sopimuksen 6 kuukauden irtisanomisajalla. Tämä sopimus purkautuu ilman eri toimenpiteitä, jos "KAUPPIAS" lopettaa toimintansa XXX liikenneasemalla. Huoltovarmuuskeskus ja sen valtuuttama palveluntuottaja vastaa varavoimalaitoksen teknisestä ylläpidosta sekä huollosta. Huoltovarmuuskeskus vastaa em. ylläpidosta ja huollosta syntyvistä kustannuksista ml huollon aikana syntyvistä polttoainekuluista. Sähköjakeluverkossa tapahtuvan jakeluhäiriön (sähkökatkon aikana) Operaattori/Toimija vastaa varavoimalaitoksen polttoainetäydennyksistä ja niistä syntyvistä kustannuksista. Varavoimalaitoksessa on käytettävä laitevalmistajan ilmoittamaa polttoainelaatua. Operaattoria/toimijaa ei veloiteta siitä energiasta, joka tuotetaan varavoimalaitoksella operaattorin/toimijan kiinteistölle/liiketoiminnalle. Varavoimalaitoksen sijoituksesta on laadittu oma sopimus. Huoltovarmuuskeskus vastaa siitä, että varavoimalaitos on liitetty sähkönjakeluverkkoon paikallisen sähköverkkoyhtiön ohjeiden mukaisesti. 10 (15)

12 Varavoimalaitos käynnistyy automaattisesti, kun sähköjakeluverkossa tapahtuu jakeluhäiriö ja varavoimalaitos pysähtyy automaattisesti, kun sähköjakeluverkko palautuu normaalitilaan. Varavoimalaitos toimittaa sähköjakeluverkossa tapahtuvassa häiriössä sähköä vain polttoainejakelua harjoittaville toimijoille. Tällöin sähköä ei toimiteta kantaverkkoon. Varavoimakoneen omistaja Huoltovarmuuskeskus vastaa laitteiston alkutäytöstä ja kuukausittaisista koekäytöistä sekä vuosihuolloissa kuluvasta polttoaineesta. Operaattori/Toimija laskuttaa näistä täytöistä Huoltovarmuuskeskusta. Operaattori/toimija vastaa siitä, että liikenneasema siirtyy mahdollisimman nopeasti ympärivuorokautiseen aukioloon sähkönjakeluhäiriön sattuessa, että polttoaineen ja muiden palveluiden jakelu on mahdollista, kuitenkin niin että velvollisuus liikenneaseman ympärivuorokautiseen aukioloon alkaa viimeistään 36 tunnin kuluttua sähkönjakeluhäiriön alkamisesta. 6. Vahingonvastuu osapuolten kesken ja suhteessa kolmasiin osapuoliin Huoltovarmuuskeskus on vastuussa varavoimakoneen käytöstä, koekäytöstä ja toimintahäiriöstä aiheutuneista vahingoista Operaattorille/Toimijalle tai kolmansille osapuolille. 7. Sopimuksesta syntyneet erimielisyydet Tästä sopimuksesta syntyneet erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen, ratkaistaan erimielisyydet XXX käräjäoikeudessa. 8. Sopimuksen allekirjoitukset Tätä sopimusta on laadittu saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopijaosapuolelle. (paikkakunta) OPERAATTORI/TOIMIJA. päivänä kuuta 20 Huoltovarmuuskeskus Allekirjoitus Titteli Allekirjoitus Titteli 11 (15)

13 LIITE 4: Käyttö ja kunnossapitosopimuksen liite 1 Kuukausikoeajo Dieselgeneraattorin ja varavoimalaitteen toimintakunnon ja luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee sitä koeajaa määräajoin. Koeajon tarkoituksena on varmistaa laitteiston (myös ilmanvaihto) sekä mekaaninen että sähköinen toimintavalmius sähkökatkon varalle. Määräaikaistestit eivät vähennä määräaikaishuoltojen tai kuormitustestien tarvetta. Tyhjäkäyntiajo (15 30 min) Tyhjäkäyntiajon tarkoituksena on varmistaa, että laitteiston yleiskunto on hyväksyttävä ja ettei laitteistossa ilmene mitään vuotoja tai ylimääräisiä ääniä. Tyhjäkäyntiajossa koneen lämpötila nousee lähes normaaliin käyttölämpötilaan. Tyhjäkäyntiajo tehdään erillään valtakunnan verkosta eikä aiheuta häiriöitä asiakkaan sähkönjakeluun. Koeajo (0,5-1 tunti) Koeajossa laitteistoa ajetaan kiinteistön varavoimakuormalla. Riippuen laitteiston automatiikasta ja varustuksesta tämä suoritetaan joko tahdistaen verkon kanssa tai katkon kautta. A. Tahdistaen verkon kanssa, kiinteistön kuormalla: Laitteisto käynnistetään ja tahdistetaan verkon kanssa Verkkokatkaisija avataan ja laitteisto kuormittuu kiinteistössä olevan kuorman mukaisesti Laitteiston käyntiä sekä parametreja tarkkaillaan ja ne kirjataan varavoimalaitoksen käyttöpäiväkirjaan Koneen lämpötilan tasaannuttua koeajoa jatketaan vähintään 30 minuuttia, jonka jälkeen tahdistutaan takaisin verkkoon (verkkokatkaisija sulkeutuu) ja kuorma pudotetaan asteittain ja laitteisto pysäytetään takaisin varavoimatilaan. Koeajossa tahdistaen verkon kanssa ei aiheudu sähkökatkoa. B. Katkon kautta kiinteistön kuormalla: Laitteisto käynnistetään ja kuorma siirretään verkolta varavoimalaitteistolle Laitteisto kuormittuu kiinteistössä olevan kuorman mukaisesti Laitteiston käyntiä sekä parametreja tarkkaillaan ja ne kirjataan varavoimalaitoksen käyttöpäiväkirjaan Koneen lämpötilan tasaannuttua koeajoa jatketaan vähintään 30 minuuttia, jonka jälkeen kuorma siirretään takaisin verkolle. Koeajo aiheuttaa katkon sekä siirryttäessä varavoimalle että takaisin verkolle. C. Rinnan verkon kanssa Erityistapauksissa voidaan koeajo suorittaa myös rinnan verkon kanssa. Tähän on saatava lupa paikalliselta verkkoyhtiöltä. Laitteisto käynnistetään ja tahdistetaan verkon kanssa Laitteiston tehoa nostetaan joko esiohjelmoidun asetuksen mukaan tai käsin kunnes se saavuttaa sovitun arvon ( 30% - 100% nimellistehosta). Laitteiston käyntiä sekä parametreja tarkkaillaan ja ne kirjataan varavoimalaitoksen käyttöpäiväkirjaan 12 (15)

14 Koneen lämpötilan tasaannuttua koeajoa jatketaan vähintään 30 minuuttia, jonka jälkeen kuorma pudotetaan asteittain ja laitteisto pysäytetään takaisin varavoimatilaan. Koeajossa tahdistaen verkon kanssa ei aiheudu sähkökatkoa. Koeajon jälkeen varmistetaan, että kaikki laitteiston osat jäävät valmiustilaan. Varavoimakoe (1 tunti), suoritetaan kerran vuodessa Varavoimakokeen tarkoituksena on simuloida sähkökatkosta ja varmistaa laitteiston käynnistyvyys tositilanteessa. Varavoimakokeessa sähkönsyöttö kiinteistöön katkaistaan, jolloin laitteisto käynnistyy ja kuorma siirtyy laitteistolle. Kytkettäessä sähkö takaisin siirtyy kuorma laitteiston automatiikan mukaisesti takaisin verkolle. 2 Määräaikaishuolto (ns. vuosihuolto) Dieselgeneraattorin ja varavoimalaitteen toimintakunnon ja luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee sitä huoltaa ja koeajaa määräajoin. Suoritamme kaikkien valmistajien varavoimalaitteiden määräaikaishuollot kertaluontoisesti tai huoltosopimuspohjaisesti. Huoltosopimusasiakkaiden koneiden huoltoraportit voidaan tallentaa huoltojärjestelmässämme ja muistutamme tulevista huolloista tarvittaessa automaattisesti. 250 tunnin välein tai vuosittain suoritettava huolto: Moottori Öljynvaihto Öljynsuodattimien vaihto Ilmansuodattimen tarkastus ja vaihto tarvittaessa Käyttöhihnojen tarkastus, säätö ja vaihto tarvittaessa Pakoputkiston kunnon visuaalinen tarkastus (liitokset ja eristys) Jäähdytysjärjestelmä Esilämmittimen toiminnan tarkastus Putkiston ja letkujen tarkastus Jäähdytysnesteen pinnan tarkastus ja täyttö tarvittaessa Jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden tarkastus Jäähdytysnesteen visuaalinen kunnon tarkastus Kennon visuaalinen kunnon tarkastus Suodattimien (mikäli on) vaihto Varavoimakoneissa moottoriohjattujen ilmapeltien toiminnan tarkastus Akkuhuolto Akkukenkien kunnon silmämääräinen tarkastus Akkukenkien puhdistus ja voitelu tarvittaessa Nestepinnan tarkastus ja täyttö tarvittaessa Latausjännitteen tarkastus Kapasiteettikoe 13 (15)

15 Polttoainejärjestelmä Polttoainesuodattimien vaihto Polttoaineputkiston ja liitosten tarkastus Generaattori ja säätölaitteet Kytkentäkopan sekä säätäjän johtojen ja liitosten tarkastus Silmämääräinen tarkastus kaapeleille, johdoille ja ohjauskeskukselle Automaatiojärjestelmä Mittareiden toiminnan tarkastus koeajossa Aktiivisten hälytysten tarkastus Koekäyttö Koekäyttö käyttölämpötilaan ( >30 min). Mikäli mahdollista, koekäyttö suoritetaan kuorman kanssa Käyttöpäiväkirjan täyttäminen Raportointi Kaikille huolletuille koneille tehdään konekohtainen huoltoraportti Huoltoraportit lähetetään asiakkaan nimetyille henkilöille sähköpostitse Huoltosopimusasiakkaiden huoltoraportit kirjataan huoltojärjestelmäämme 14 (15)

16 LIITE 5: Sopimus polttoaineiden hankinnasta Tässä sopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten kesken polttoaineiden ostosta ja myynnistä sähköverkkoyhtiön korjauskaluston tarpeisiin sähköjakeluverkon häiriötilanteessa. 1. Sopijaosapuolet ( Myyjä ) ( Osoitetiedot ) ja 2. Sopimuksen kohde ( Ostaja(t) ) ( Osoitetiedot ) 3. Sopimuksen voimassaolo 4. Sopimuksen ehdot Polttoaineiden osto ja myynti sähköjakeluverkon häiriötilanteessa. Tämä sopimus astuu voimaan sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen ja on voimassa toistaiseksi. Ostaja tai ostajan yhteistyöorganisaatio on etuoikeutettu tankkaamaan sähköyhtiön korjauskalustolle polttoaineita myyjän jakeluasemalta/asemilta sähköjakeluverkon häiriötilanteessa, jos myyjän jakeluasemalla/asemilla on mahdollista suorittaa tankkausta. Myyjä veloittaa ostajan tai ostajan yhteistyöorganisaation hankkimat polttoaineet laskua vastaan kyseisen ajankohdan mukaisilla polttoainehinnoilla, jos maksujärjestelmät eivät toimi kyseisellä hetkellä. 5. Sopimuksen allekirjoitukset Tätä sopimusta on laadittu saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopijaosapuolelle. (paikkakunta) OSTAJAORGANISAATIO Allekirjoitus Titteli. päivänä kuuta 20 MYYJÄORGANISAATIO Allekirjoitus Titteli 15 (15)

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus

Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa. Huolenpitosopimus Huollettu varavoimakone turvaa sähkönsaannin jakelukatkon sattuessa Huolenpitosopimus Varmista varavoimakoneen luotettavuus huolenpitosopimuksella Luotettavuuden ylläpitämiseksi tulee varavoimakonetta

Lisätiedot

Varavoimakoneiden huoltopalvelut

Varavoimakoneiden huoltopalvelut Varavoimakoneiden huoltopalvelut pidämme sen käynnissä! Huolettomuutta toimivalla huollolla Hienoinkaan auto ei säilytä käyttövarmuuttaan ilman säänöllistä, ammattitaitoisesti tehtyä huoltoa. Sama pätee

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (jäljempänä kunta) 2. Alue, jota sopimus

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Varavoimajärjestelmän ylläpito ja luotettavuus

Varavoimajärjestelmän ylläpito ja luotettavuus 15.11.2013 Varavoimajärjestelmän ylläpito ja luotettavuus Varavoima- ja aggregaattihuolto Varavoimalaitteita tarvitaan myös tulevaisuudessa! Kuinka on laitteiden ylläpidon laita? Varavoima- ja aggregaattihuolto

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (y-tunnus: 0189766-5), Markkinatie

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON. NAANTALIN KAUPUNKI Vesihuoltolaitos Käsityöläiskatu 2 21100 NAANTALI TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS xx.xx.xxxx SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

Lisätiedot

Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset

Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset Julkinen Käyttötoimikunta 27.11.2018 Arto Pahkin Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset AJANKOHTAISTA VARAUTUMISESTA Energia-alan varautumispäivä 15.11.2018 VANTAA Tilaisuudessa kuultiin

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 16.10.2014 MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopijapuolet Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala (kaupunki) Sopimuksen kohde Asemakaavan laatiminen

Lisätiedot

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen.

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1(7) Liite 1 MAANVUOKRASOPIMUS Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1. Osapuolet Vuokranantaja Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6

Lisätiedot

SÄHKÖNTUOTANNON KÄYTTÖSOPIMUS

SÄHKÖNTUOTANNON KÄYTTÖSOPIMUS SÄHKÖNTUOTANNON KÄYTTÖSOPIMUS Sopijaosapuolet Köyliön-Säkylän Sähkö Oy (KSS) verkonhaltijana (Tuottaja) sähköntuottajana 1. SOPIMUKSEN TARKOITUS 2. SÄHKÖVERKKOON LIITTÄMINEN 2.1. Yleistä Tämän käyttösopimuksen

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Pori Energian tarjoamat kunnossapitopalvelun tuotteet. Kunnossapitoinsinööri Miikka Olin Pori Energia Oy

Pori Energian tarjoamat kunnossapitopalvelun tuotteet. Kunnossapitoinsinööri Miikka Olin Pori Energia Oy Pori Energian tarjoamat kunnossapitopalvelun tuotteet Kunnossapitoinsinööri Miikka Olin Kunnossapitopalvelusopimus - Kunnossapitosopimus on yleissopimus, jonka mukaisin ehdoin toimittaja sitoutuu tilaajan

Lisätiedot

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista,

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Maksuvelvollinen: Osoite: Kiinteistön nimi ja Rn:o : Kiinteistön osoite: Käyttötarkoitus: Maksuvelvollinen on omistaja vuokralainen

Maksuvelvollinen: Osoite: Kiinteistön nimi ja Rn:o : Kiinteistön osoite: Käyttötarkoitus: Maksuvelvollinen on omistaja vuokralainen Kunta: PIEKSÄMÄKI OSUUSKUNNAN LIITTYMISSOPIMUS Päiväys: / 201_ Osuuskunta: JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA Maksuvelvollinen: Osoite: Kiinteistön nimi ja Rn:o : Kiinteistön osoite: Käyttötarkoitus: Maksuvelvollinen

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 Sopijapuolet Polttoaineen myyjä, Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso, seuraavassa myyjä ja polttoaineen ostaja, Pyhäjoen kunta, seuraavassa ostaja, ovat sopineet

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ

1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ 1(5) 14.5.2013 VALAISTUSVERKKOJEN MYYNTIÄ KOSKEVA KAUPPAKIRJA KUNNAN JA SUOMEN KUNTAVALO OY:N VÄLILLÄ 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Kaupan osapuolet... 3 2. Omaisuuden luovutuksen tausta

Lisätiedot

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä.

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä. MAANVUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Suonenjoen kaupunki PL 13 Y-tunnus: 0208061-4 77601 Suonenjoki 2. Vuokralainen Elisa Oyj PL 40 Y-tunnus 0116510-6 00061 ELISA 3. Vuokrakohde Sopimuksen liitteenä (liite

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA Rauniorakentajat

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4)

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu

Lisätiedot

Dnro 1455/10.03.02/2015 S O P I M U S SÄHKÖENERGIAN TOIMITTAMISESTA. 1. Osapuolet. 1.1. Toimittaja. Salo Energia c/o Areva Group Oy.

Dnro 1455/10.03.02/2015 S O P I M U S SÄHKÖENERGIAN TOIMITTAMISESTA. 1. Osapuolet. 1.1. Toimittaja. Salo Energia c/o Areva Group Oy. S O P I M U S SÄHKÖENERGIAN TOIMITTAMISESTA 1. Osapuolet 1.1. Toimittaja Salo Energia c/o Areva Group Oy Satamakatu 20 24100 SALO Yhteyshenkilö: Esa Areva, hallituksen jäsen 1.2. Asiakas Salon kaupunki

Lisätiedot

Varavoiman asiantuntija. Marko Nurmi

Varavoiman asiantuntija. Marko Nurmi Varavoiman asiantuntija Marko Nurmi kw-set Oy (www.kwset.fi) Sähköverkon varmistaminen Sähköverkon varmistaminen Varmistamistavat UPS Kuorma ei havaitse sähkökatkoa Varmistusaika riippuvainen akkujen mitoituksesta

Lisätiedot

Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys

Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys 28.11.2013 FCG KONSULTOINTI OY 26.11.2013 P23155 Kuntarakenneselvitys 2 Sisällys 1. Sopijapuolet...

Lisätiedot

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle

OPAS OMAKOTITALON. rakentajalle OPAS OMAKOTITALON rakentajalle RAKENTAJAN 1. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa oleellisimpia neuvoja omakotitalorakentajalle sähköistämiseen liittyvissä asioissa. Tarkempia tietoja sähköliittymän rakentamisesta,

Lisätiedot

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana.

AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA. Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. AIESOPIMUS IKÄÄNTYVILLE IHMISILLE TARKOITETUN ASUNTO-OSAKEYHTIÖN TOTEUTTAMISESTA 1. Sopimuksen osapuolet Kempeleen kunta (kunta) alueen kaavoittajana. Asunto Oy Lassinpuisto (yhtiö) nykyisenä maanomistajana,

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 1 TUOTANNOLLISEN TILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja: Vuokralainen: Sopimuksen tarkoitus: Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 Siparila Oy (jäljempänä

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1 KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Sopijaosapuolet Tikkamäen Palvelut Oy (jäljempänä vuokranantaja) ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitoja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, (jäljempänä vuokralainen) ovat sopineet

Lisätiedot

Yhdistysrekisterinumero 214.590 (yhdistysrekisteri.prh.fi) Auvo Kuvaja Kotkatlahdentie120 79600 Joroinen 040 8123810

Yhdistysrekisterinumero 214.590 (yhdistysrekisteri.prh.fi) Auvo Kuvaja Kotkatlahdentie120 79600 Joroinen 040 8123810 MAANVUOKRASOPIMUS 1 1. JOHDANTO 1.1. Sopijapuolet Vuokranantaja: Vuokralainen: Joroisten kunta Y-tunnus 0207112-8 Mutalantie 2 79600 JOROINEN puh. (017) 578 440 Joroisten Mäkihyppääjät ry Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta

Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta 1 SOPIMUS Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta 1. Sopijaosapuolet Hankkeen päätoteuttaia: Diakonia -ammattikorkeakoulu Oy PL 12 00551 Helsinki Y-tunnus: 0115776-3 Johtaja

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä

Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä Yhteistoimintasopimus maaseutuhallinnon tehtävien järjestämisestä Yhteistoimintasopimuksen sopijaosapuolet: Maaseutuhallinnon järjestämisvastuun tällä sopimuksella luovuttavat kunnat: Hartolan kunta, Heinolan

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV.

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV. SOPIMUS 1(4) 15.3.2017 KULTTUURIPALVELUJEN TALOUDEN JA TOIMINNAN VERTAILUTIEDOSTO IV PROJEKTI 1 Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan

Lisätiedot

JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS JOHDONOMISTAJA Sopimuksen numero: 11-12 Nimi Tornionlaakson Sähkö Oy Y-tunnus: 0195468-2 Osoite Myllytie 1 95700 Pello Johtorakenteet Maakaapeli Työnumero Yllä mainittu

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

Auroran CAT-varavoimakoneet paljon vartijoina Nesteellä Sähkönsyötön katketessa varavoimakoneilla ajetaan prosessit turvallisesti alas

Auroran CAT-varavoimakoneet paljon vartijoina Nesteellä Sähkönsyötön katketessa varavoimakoneilla ajetaan prosessit turvallisesti alas Auroran CAT-varavoimakoneet paljon vartijoina Nesteellä Sähkönsyötön katketessa varavoimakoneilla ajetaan prosessit turvallisesti alas Nesteen tuotantolaitokset Porvoossa, Kilpilahden teollisuusalueella

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Sopimuksen yhteyshenkilöinä toimivat sopijaosapuolen osalta seuraavat henkilöt:

Sopimuksen yhteyshenkilöinä toimivat sopijaosapuolen osalta seuraavat henkilöt: 1(4) Sopimus Kuuma TVT-verkoston koordinoinnista 1. Sopijaosapuolet 1. Nurmijärven kunta, sivistystoimi, PL 37, 01901 Nurmijärvi 2. Kirkkonummen kunta, 3. Vihdin kunta, 4. Tuusulan kunta, 5. Hyvinkään

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1/5 JOHTOALUEEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Sopimusnumero S-2276 JOHDONOMISTAJA Nimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Tampereen Sähköverkko Oy Voimakatu 17 33100 Tampere MAANOMISTAJA Nimi Osoite Postinumero

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta SOPIMUSPOHJA 19.12.2013 / mh 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista, joiden mukaisesti sopimuksessa

Lisätiedot

VALVE HARJOITUS JATKOTOIMENPITEET

VALVE HARJOITUS JATKOTOIMENPITEET VALVE 2014 -HARJOITUS JATKOTOIMENPITEET SUURHÄIRIÖN PITKITTYMINEN Kaikkien tahojen pitää huomioida varautumissuunnitelmia tehdessään sähkökatkon pitkittyminen. Edelleen viestitettävä eritilaisuuksissa,

Lisätiedot

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde KAUPPAKIRJA LUONNOS 1 Sopijapuolet Myyjä: Ostaja: Juuan kunta Juuan rengasvesiosuuskunta 2 Kaupan kohde Kaupan kohteena on liiketoiminta (vesihuoltotoiminnan liikearvo) ja siihen liittyvä liitteen 1 kartassa

Lisätiedot

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon

Toimittajan Kohteeseen toimittama kuituverkon liittymä mahdollistaa palvelukuvauksessa tarkoitetut viestintäverkon 1 (5) MPY Mikonkatu 16 50100 Mikkeli MPY PALVELUT OYJ:N KUITULIITTYMIEN ERITYISEHDOT 1.6.2015 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki.

Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. 1 SOPIJAPUOLET Myyjä 1.1 Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, jäljempänä kaupunki. Ostaja 1.2 Olli Mäkinen perustettavan yhtiön lukuun. 2 SOPIMUSALUE JA ESISOPIMUKSEN

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Tuottaja), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra), Y-tunnus:

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

Valitun siirtotuotteen voi vaihtaa toiseen tuotteeseen aikaisintaan yhden vuoden käytön jälkeen.

Valitun siirtotuotteen voi vaihtaa toiseen tuotteeseen aikaisintaan yhden vuoden käytön jälkeen. Verkkopalveluhinnasto 1.1.2015 Verkkopalveluhinnasto 1.1.2015 Verkkopalveluhinnaston mukaisilla maksuilla tarjoamme seuraavia palveluita: Siirrämme sähköenergian tuotantolaitokselta asiakkaalle, mittaamme

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (jäljempänä kunta) 2. Alue, jota sopimus

Lisätiedot

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS

KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1 KUNNAN JÄRJESTÄMISVASTUULLA OLEVIEN SAKO- JA UMPIKAIVOLIETTEIDEN VASTAANOTTO- JA KÄSITTELYSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Sopijapuoli 1 Sopijapuoli 2 Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (jäljempänä LSJH) Kuormakatu

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

LIITE VERKKOPALVELUEHTOIHIN KOSKIEN SÄHKÖNTUOTANNON VERKKOPALVELUA

LIITE VERKKOPALVELUEHTOIHIN KOSKIEN SÄHKÖNTUOTANNON VERKKOPALVELUA 1 (3) Energiateollisuus ry:n suosittelema LIITE VERKKOPALVELUEHTOIHIN KOSKIEN SÄHKÖNTUOTANNON VERKKOPALVELUA TVPE 11 A Yleistä, verkkosopimuksen tekeminen, palvelun edellytykset ja aloittaminen 1. Soveltamisala

Lisätiedot

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola

Pär-Gustaf Relander. Y-tunnus: 0151364-1 PL 4, 15561 Nastola Kunnanhallitus 205 08.12.2014 Kauppakirja, Relander 967/41.411/2014 Kunnanhallitus 205 Pär-Gustaf Relanderin ja Nastolan kunnan kesken on 27.11.2014 alle kir joi tet tu seuraavan sisältöinen kauppakirja.

Lisätiedot

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS

KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUONNOS KONSULTTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUSLUOOS 2017-2018 1. Yleistä Puitesopimus edellyttää yhteistyötä, joka vaatii molemmilta osapuolilta käytännön tasolla ansaittua luottamusta, paneutumista toisen toimintaan,

Lisätiedot

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio

Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio KAUPPAKIRJA Myyjä Raision kaupunki y-tunnus 0204428-5 PL 100 21201 Raisio Ostaja Raision seudun Koulutuskuntayhtymä y-tunnus 0204427-7 Eeronkuja 3 21200 Raisio Kaupan kohde Kiinteistö 680-1-156-2 rakennuksineen.

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI 1. Sopimuksen tarkoitus ja osapuolien vastuut Tällä sopimuksella

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen

SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen 1 SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen Versio 30.3.2016: Ekosysteemipalveluiden tuotteistaminen kehittämishanke (Tapio Oy, maa- ja metsätalousministeriö) Sopimuspohja on tarkoitettu

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA Oy Matkahuolto Ab (Matkahuolto) ja Kunta X (Kunta) ovat sopineet Matkahuollon peruskoululaisten matkakorttipalvelusta Kunnassa seuraavaa:

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA - LUONNOS

KAUPPAKIRJA - LUONNOS KAUPPAKIRJA - LUONNOS 1 Luovutus Myyjä Tällä kauppakirjalla myyjä luovuttaa ostajalle omistusoikeuden kaupan kohteeseen alla olevin luovutusehdoin. Haapaveden kaupunki, y-tunnus 0184872-4, osoite PL 40,

Lisätiedot

SÄHKÖNMYYNTISOPIMUS SO-3143 XX.X.2014 SOPIJAPUOLET. Asiakas Toiminimi Asiakkaan nimi Aputoiminimi

SÄHKÖNMYYNTISOPIMUS SO-3143 XX.X.2014 SOPIJAPUOLET. Asiakas Toiminimi Asiakkaan nimi Aputoiminimi XX.X.2014 SOPIJAPUOLET Asiakas Toiminimi Asiakkaan nimi Aputoiminimi Kotipaikka Lappeenranta Y-tunnus xxxxxxx-x Yrityksen osoite Yrityksen laskutusosoite Asiakkaan yhteyshenkilö Puhelin E-mail osoite,

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Vuokrasopimus 1 Luonnos 15.10.2014. 2 Merimaskun Rantamakasiini -rakennus ja siihen kuuluva piha-alue.

Naantalin kaupunki Vuokrasopimus 1 Luonnos 15.10.2014. 2 Merimaskun Rantamakasiini -rakennus ja siihen kuuluva piha-alue. Naantalin kaupunki Vuokrasopimus 1 1 Osapuolet 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 1.2 Vuokralainen T:mi Marita Lamberg, y-tunnus 1979727-5 2 Vuokrauskohde

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

Varavoimakoneiden hyödyntäminen taajuusohjattuna häiriöreservinä ja säätösähkömarkkinoilla

Varavoimakoneiden hyödyntäminen taajuusohjattuna häiriöreservinä ja säätösähkömarkkinoilla Varavoimakoneiden hyödyntäminen taajuusohjattuna häiriöreservinä ja säätösähkömarkkinoilla Pilottiprojektin loppuraportti julkinen versio 1 Juha Hietaoja Raportin sisältö Pilotin tarkoitus, kesto ja osapuolet

Lisätiedot

Voidaanko varavoima hankkia palveluna paikalliselta energialaitokselta ; case Lapin keskussairaalan laajennus / Petri Korventausta

Voidaanko varavoima hankkia palveluna paikalliselta energialaitokselta ; case Lapin keskussairaalan laajennus / Petri Korventausta Voidaanko varavoima hankkia palveluna paikalliselta energialaitokselta ; case Lapin keskussairaalan laajennus 4.2.2019 / Petri Korventausta Varavoimajakelun nykytilanne Sairaalan nykyinen varavoimajakelu

Lisätiedot

VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN

VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 1 VÄHITTÄISKAUPAN

Lisätiedot

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski

SOPIMUS 1/6. Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013. Kannonkosken kunta Opintie 2 C, 43300 Kannonkoski SOPIMUS 1/6 16.12.2014 KESELY/563/2014/KES/2 TOIMEKSIANTOSOPIMUS Viite: Asiantuntijapalvelujen puitesopimus 00I8D,241/2013/KES/1,28.5.2013 1. SOPIJAOSAPUOLET Tilaajat: Keski-Suomen ELY-keskus, PL 250,

Lisätiedot

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1 SOPIMUS Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1. Sopijaosapuolet Hankkeen päätoteuttaja: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy PL 12 00551 Helsinki 0115776-3 Vararehtori Pirjo Hakala yliopettaja Marjo

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski.

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. KAUPPAKIRJA MYYJÄ OSTAJAT Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. KAUPAN KOHDE KAUPPAHINTA, jäljempänä ostaja(t). Valkeakosken kaupungin tila-nnn kiinteistötunnus

Lisätiedot

SUONENJOEN VESI OY. Liittymis- ja käyttösopimusehdot alkaen

SUONENJOEN VESI OY. Liittymis- ja käyttösopimusehdot alkaen SUONENJOEN VESI OY Liittymis- ja käyttösopimusehdot 18.2.2003 alkaen SUONENJOEN VESI OY Liittymis- ja käyttösopimus SOPIMUSEHDOT Yleistä 1 Asiakkaalla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kiinteistön omistajaa,

Lisätiedot

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio

1. Konserttisali 2. Konserttisalin lämpiö- ja aputilat 3. Taiteilijakahvio Salassa pidettävä kohtien 5, 6, 7 ja 8 osalta, JulkL 24 1 mom. 17 ja 20 kohta OSAKASSOPIMUS 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki Y-tunnus 0201256-6 1.2 Yleisradio Oy Radiokatu

Lisätiedot

Fingridin varavoimalaitosten käyttö alue- tai jakeluverkkojen tukemiseen. Käyttötoimikunta Kimmo Kuusinen

Fingridin varavoimalaitosten käyttö alue- tai jakeluverkkojen tukemiseen. Käyttötoimikunta Kimmo Kuusinen Fingridin varavoimalaitosten käyttö alue- tai jakeluverkkojen tukemiseen Käyttötoimikunta Kimmo Kuusinen Yleistä Suomen sähköjärjestelmä on mitoitettu yhteispohjoismaisesti sovittujen periaatteiden mukaisesti.

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA MYYJÄ: Kauhavan kaupunki, y-tunnus 0208852-8 Kauppatie 109, 62200 KAUHAVA. OSTAJA: Eepee-Kiinteistöt Oy, y-tunnus 2285106-8 Osoite: PL 70, 60101 SEINÄJOKI. KAUPAN KOHDE: Kauhavan

Lisätiedot

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus Dnro xxxx-2014 x.x.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet M Roine Oy ja Turun kaupungin Ympäristötoimialan (jäljempänä joukkoliikenne) sopivat

Lisätiedot

Helmivisio Oy ASIAKKAAN SOPIMUSEHDOT 1.9.2010

Helmivisio Oy ASIAKKAAN SOPIMUSEHDOT 1.9.2010 1 (5) 1 Soveltamisala Näitä sopimusehtoja sovelletaan :n (jäljempänä Toimittaja) Wahtikodinvalvontapalvelun toimituksiin kuluttaja- tai yritysasiakkaille (jäljempänä Asiakas). Palvelun tarjoaa ja toimittaa,

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus LUONNOS Dnro xxxx-2014 xx.xx.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto)

Lisätiedot

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa

1. Sopimus rakennerahastotehtävien hoitamisesta, vastuunjaosta ja koordinoinnista Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmassa 1 YHTEISTYÖN TARKENTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS RAKENNERAHASTOTEHTÄVIEN HOITAMISESSA, VASTUUJAOSSA JA KOORDINOINNINNISSA KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 RAKENNERAHASTO-OHJELMASSA Viite: 1. Sopimus rakennerahastotehtävien

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11. Voimassa 1.7.2011 alkaen

Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11. Voimassa 1.7.2011 alkaen Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11 Voimassa 1.7.2011 alkaen Energiateollisuus ry:n suosittelema LIITE VERKKOPALVELUEHTOIHIN KOSKIEN SÄHKÖNTUOTANNON VERKKOPALVELUA

Lisätiedot