KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE"

Transkriptio

1 KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Puhdistusaine Pakkauksen koko: 1 liter Toimittaja: Struers A/S Pederstrupvej 4 DK-2750 Ballerup Tel: Hätäpuhelinnumero: (Vain työaikana) Käyttöturvallisuustiedotteen laatimisesta vastaa: SDS_info@dhigroup.com 2. VAARAN YKSILÖINTI Tuote on luokiteltu: C;R34 Xn;R21/22 N;R50 Terveysvaara: Syövyttävä. Pitkäaikainen kosketus aiheuttaa vakavia silmä- ja ihovaurioita. Terveydelle haitallista joutuessaan iholle ja nieltynä. On oltava tietoinen siitä, että keuhkopöhö (hengenahdistus) voi kehittyä vuorokauteen asti altistuksen jälkeen. Ympäristövaara: 3. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA Tuote sisältää: Desinfiointiaine ja vettä. %: CAS-numero: EY-nro: Kemiallinen nimi: Luokitus: Huom.: (C12-16) Alkyylibentsyylidimetyyliammoniumkloridi C;R34 Xn;R21/22 N;R50 4. ENSIAPUTOIMENPITEET Hengitys: Henkilö on välittömästi siirrettävä raittiiseen ilmaan ja ambulanssi kutsuttava. On oltava tietoinen siitä, että keuhkopöhö (hengenahdistus) voi kehittyä vuorokauteen asti altistuksen jälkeen. Tämä käyttöturvallisuustiedote on otettava mukaan. Aseta tajuton henkilö kyljelleen ja varmista, että hengitystiet ovat vapaat. Iho: Huuhtele välittömästi runsaalla vedellä ja poista saastunut vaatetus. Ambulanssi on kutsuttava. Huuhtelua on jatkettava kuljetuksen aikana. Tämä käyttöturvallisuustiedote on otettava mukaan. Roiskeet silmiin: Huuhtele välittömästi runsaalla vedellä. Poista mahd. piilolasit ja pidä silmät aivan auki. Ambulanssi on kutsuttava. Huuhtelua on jatkettava kuljetuksen aikana. Käyttöturvallisuustiedote on otettava mukaan. Nieleminen: Suu on välittömästi huuhdeltava ja vettä juotava runsaasti. Ambulanssi on kutsuttava. Käyttöturvallisuustiedote on otettava mukaan. Ei saa oksennuttaa.

2 5. PALONTORJUNTATOIMENPITEET 2/ 7 Sopivat sammutusaineet: Palon sammuttamiseen on käytettävä vaahtoa, hiilihappoa, jauhetta tai vesisumua. Lämpöön joutuneet pakkaukset on viilennettävä vedellä ja poistettava palopaikalta, mikäli sen voi vaaratta tehdä. Erityiset vaarat: Palaessa muodostuu haitallisia kaasuja. Erityiset suojaimet tulipaloa varten: Paloa sammutettaessa on käytettävä raitisilmasuojainta. 6. TOIMENPITEET ONNETTOMUUSPÄÄSTÖISSÄ Ohjeet henkilövahinkojen estämiseksi: Varo! Tuote on syövyttävä. Varottava höyryjen hengittämistä sekä aineen joutumista iholle tai silmiin. Henkilökohtaiset suojaimet, kts. kohta. Ohjeet ympäristövahinkojen estämiseksi: Ei saa päästää viemäriin, maaperään tai vesistöön. Otettava yhteys paikallisiin viranomaisiin vuodoista viemäriin/vesistöön. Puhdistusohjeet: Vuodot on vallitettava ja imeytettävä hiekalla, sahanpurulla tai vastaavalla. Kerää talteen tarkoitukseen soveltuvaan astiaan. Jätteiden käsittelyn osalta, kts. kohta KÄSITTELY JA VARASTOINTI Käsittely: Varottava höyryjen hengittämistä sekä aineen joutumista iholle tai silmiin. Aineella kostuneet vaatteet on heti vaihdettava. Noudata hyvää kemikaalihygieniaa. Tekniset toimenpiteet: Käytä työmenetelmiä, jotka minimoivat kosketusta. Syöminen, juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja tuotetta käsiteltäessä. Tekniset ohjeet: Runsaasti vettä ja silmien huuhtelupullo on oltava helposti saatavilla. Mekaaninen tuuletus saattaa olla välttämätöntä. Tekniset toimenpiteet varastoitaessa: Ei saa säilyttää yhdessä elintarvikkeiden eikä eläinravinnon kanssa. Varastointiolosuhteista: Säilytettävä suljetussa alkuperäispakkauksessa viileässä paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto.

3 . ALTISTUMISEN EHKÄISEMINEN JA HENKILÖNSUOJAIMET 3/ 7 Tekniset ohjeet: Silmien huuhtelupullo on oltava työkohteessa. Huolehdittava tehokkaasta ilmanvaihosta. Henkilökohtaiset suojaimet: Henkilönsuojaimet on valittava voimassaolevien CEN -standardien mukaisesti ja yhdessä henkilönsuojainten toimittajan kanssa. Hengityksensuojaus: Jos ilmanvaihto ei ole riittävä ja työrupeama on lyhytaikainen, voi hyväksyttyä, suodattimella varustettua kasvonsuojainta käyttää. Aerosolien hengittäminen: Käytä hiukkassuodattimella varustettua hengityssuojainta, tyyppiä P. Käsiensuojaus: Käytettävä suojakäsineitä. Polyeteeni/etyleenivinyylialkoholi (PE/EVAL). Neste voi imeytyä käsineiden läpi. Käsineitä on siksi vaihdettava usein. Suojakäsinetoimittaja voi ehdottaa muita käsinetyyppejä. Silmiensuojaus: Käytettävä suojalaseja/kasvonsuojainta. Ihonsuojaus: Roiskevaaran yhteydessä on käytettävä esiliinaa tai erityisiä työvaatteita. Hygieniaohjeita: Pese kädet käytön jälkeen. Syöminen, juominen ja tupakointi on kielletty tuotetta käytettäessä. Saastunut vaatetus on vaihdettava. Ympäristöaltistuksen ehkäiseminen: Ei tiedetä. 9. FYSIKAALISET JA KEMIALLISET OMINAISUUDET Olomuoto: ph: Kiehumispiste: Leimahduspiste: Liukoisuus: Muut tiedot: kellertävä neste C >100 C Sekoittuu veteen. Viskositeetti: < 100 mpa.s VOC (Haihtuvat orgaaniset yhdisteet): 0 g/l (laskettu) 10. STABIILISUUS JA REAKTIIVISUUS Tietoja stabiilisuudesta: Stabiili normaaleissa lämpötiloissa. Vältettävät olosuhteet/materiaalit: Voimakkaita hapettimia. anionisia tensidejä Vaaralliset hajoamistuotteet: Kloorivety (HCl). Typpioksideja (NOx).

4 11. MYRKYLLISYYTEEN LIITTYVÄT TIEDOT 4/ 7 Hengitys: Höyryt vaikuttavat syövyttävästi. Vahingoittunut saattaa tunnin kuluessa saada vakavia hengitysvaikeuksia ja nestekertymää keuhkoihin (vesikeuhkot). Ihokosketus: Vaikuttaa syövyttävästi. Pitkäaikainen kosketus aiheuttaa vakavia ihovaurioita. Pitkäaikainen tai toistuva ihokosketus voi aiheuttaa punotusta, kutinaa ja ihottumaa/haavojen muodostumista. Roiskeet silmiin: Vaikuttaa syövyttävästi. Ensiapua on annettava heti. Sarveiskalvon vaurioitumisen vaara. Nieleminen: Syövyttävä. Voi aiheuttaa vakavia vaurioita jopa pieninä määrinä. Nielemisestä voi seurata pistävää kipua, oksentamista, vatsakipuja, shokki, lihaskouristuksia tai myöhemmin munuaisten vaurioitumista. LD50 (oraalinen, rotta): 250 mg/l 12. TIEDOT KEMIKAALIN VAARALLISUUDESTA YMPÄRISTÖLLE Liikkuvuus: Tuote on vesiliukoinen. Leviää vesiympäristössä. Hajoavuus: >0% Tuotteen uskotaan olevan biologisesti helposti hajoava. Ekotoksisuus: (C12-16) Alkyylibentsyylidimetyyli-ammoniumkloridi: LC50 96 t, kala, mg/l: 1-10 EC50 4 t, näsiä, mg/l: <1 IC50 72 t, levä, mg/l: <1 Biokertyvyyspotentiaali: Ei bioakkumuloidu. 13. JÄTTEIDEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT NÄKÖKOHDAT Päästöt ja jätteet hävitetään paikallisten viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Tuotteen jätteet ovat ongelmajätettä. Jäte jäänteinä: EJL-koodi:

5 5/ KULJETUSTIEDOT YK-numero: 1760 Proper shipping name: CORROSIVE LIQUID, N.O.S. (Quaternary ammonium compounds) Tuote on luokiteltu: Ympäristölle haitallinen aine Meri (IMDG): Class: PG: MP: EmS: MFAG: Sisävesistöt: Ilma (ICAO/IATA): Class: PG: Maa (RID/ADR): Luokka: Pakkausryhmä: Päävaaran varoituslipuke: Lisävaaran varoituslipuke: III Yes F-A, S-B Käsitellään paikallisesti. III III -

6 15. LAINSÄÄDÄNTÖÄ KOSKEVAT TIEDOT Merkintä: 6/ 7 Sisältää: (C12-16) Alkyylibentsyylidimetyyliammoniumkloridi Syövyttävä Ympäristölle vaarallinen R21/22 R34 R50 Terveydelle haitallista joutuessaan iholle ja nieltynä. Syövyttävää. S26 S36/37/39 S45 S60 S61 Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. Käytettävä sopivaa suojavaatetusta, suojakäsineitä ja silmien- tai kasvonsuojainta. Onnettomuuden sattuessa tai tunnettaessa pahoinvointia hakeuduttava heti lääkärin hoitoon (näytettävä tätä etikettiä, mikäli mahdollista). Tämä aine ja sen pakkaus on käsiteltävä ongelmajätteenä. Vältettävä päästämistä ympäristöön. Lue erityisohjeet/käyttöturvallisuustiedote. Tuote sisältää: 30% tai enemmän: kationisia tensidejä. Desinfiointiaine. Alle 1 -vuotiaat nuoret eivät saa pääsääntöisesti työskennellä tämän tuotteen parissa. Käyttäjän täytyy saada perusteelliset ohjeet työn suorittamiseen sekä tiedot tuotteen vaarallisista ominaisuuksista ja välttämättömistä turvatoimenpiteistä. Kansalliset määräykset: 07/2001 Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kemikaalien luokitusperusteista ja merkintöjen tekemisestä, myöhempine muutoksineen. 302/2007. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille työntekijöille vaarallisten töiden esimerkkiluettelosta. 1129/2001 Ympäristöministeriön asetus yleisimpien jätteiden sekä ongelmajätteiden luettelosta. 715/2001 Valtioneuvoston asetus kemiallisista tekijöistä työssä. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1907/2006, annettu 1 päivänä joulukuuta 2006, kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista (REACH), Euroopan kemikaaliviraston perustamisesta, direktiivin 1999/45/EY muuttamisesta sekä neuvoston asetuksen (ETY) N:o 793/93, komission asetuksen (EY) N:o 14/94, neuvoston direktiivin 76/769/ETY ja komission direktiivien 91/155/ETY, 93/67/ETY, 93/105/EY ja 2000/21/EY kumoamisesta, myöhempine muutoksineen. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 64/2004, annettu 31 päivänä maaliskuuta 2004, pesuaineista.

7 7/ MUUT TIEDOT Käyttörajoitusten osalta, ks. kohta 15. Käyttötarkoituksen sanallinen ilmoittaminen ja käyttötarkoituskoodit: TOL200: 721 (Luonnontieteen ja tekniikan tutkimus ja kehittäminen) UC62 34: Laboratoriokemikaalit DHI:n hyväksymä. Vaaralausekkeiden sanamuoto: R21/22 Terveydelle haitallista joutuessaan iholle ja nieltynä. R34 R50 R61 Syövyttävää. Vaarallista sikiölle. Tiedot tässä käyttöturvallisuustiedotteessa perustuvat niihin tietoihin, jotka ovat olleet käytettävissämme laadintapäiväyksenä ja ne on annettu sillä edellytyksellä, että tuotetta käytetään normaalioloissa ja sopusoinnussa pakkauksessa tai relevantissa teknisessä kirjallisuudessa määriteltyjen käyttötapojen mukaisesti. Tuotteen muu käyttö, mahd. yhdessä muiden tuotteiden tai prosessien kanssa, tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla. Laatinut DHI - Centre for Environment and Toxicology, Agern Allé 5, DK-2970 Hørsholm, Denmark.

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden istuttamiseen Pakkauksen koko: 200 ml, 500 ml (*) Toimittaja: Struers

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden istuttamiseen ja imeyttämiseen Pakkauksen koko: 130; 500 ml Toimittaja:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden istuttamiseen Pakkauksen koko: 500 ml, 1 l (*) Toimittaja: Struers

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Lastuamisneste Pakkauksen koko: 1 L, 5 L Toimittaja: Struers A/S Pederstrupvej 84 DK-2750

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/6 Käyttötarkoitus: Voiteluaine Pakkauksen koko: 100 ml (*) Toimittaja: Struers A/S Pederstrupvej 84 DK-2750

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 49900040 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700021, 40700052, 40700054 500 ml, 750 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/5 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden istuttamiseen Pakkauksen koko: 800 g, 3 kg (*) Toimittaja: Struers A/S

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/5 Käyttötarkoitus: Käsienpesuaine Pakkauksen koko: 250 ml Toimittaja: Struers A/S Pederstrupvej 84 DK2750 Ballerup

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden istuttamiseen ja imeyttämiseen Pakkauksen koko: 1 l Toimittaja: Struers

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Pakkauksen koko: Aerosoli. 500 ml Käyttötarkoitus: Toimittaja: Puhdistusaine. fischer Finland Suomalaistentie 7 B 02270 Espoo Tel:puh:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Kolmiulotteisia tai metallografisia jäljennöksiä varten Pakkauksen koko: 40 ml Toimittaja:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Maali Pakkauksen koko: 500 ml Toimittaja: Struers A/S Pederstrupvej 84 DK2750 Ballerup Tel:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Leikkaus ja jäähdytyslisäaine materiaalinäytteiden hiomiseen ja kiillottamiseen Pakkauksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/6 Käyttötarkoitus: Akselissa öljy Pakkauksen koko: - Toimittaja: Svenska Statoil AB Box 194 149 22 Nynäshamn

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Hätäpuhelinnumero: Myrkytystietokeskus, Avoinna 24 t/vrk: Puh. Käyttötarkoitus: Moottoriöljy (09) 471 977 Toimittaja: Svenska Statoil

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/6 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Käyttötarkoitus: Toimittaja: Liima. fischer Finland Suomalaistentie 7 B 02270 Espoo Tel:puh: 020 741 4660 Pakkauksen koko: Hätäpuhelinnumero:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 49900040 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/7 Käyttötarkoitus: Materiaalinäytteiden pinnan etsaamiseen Pakkauksen koko: 960 ml Toimittaja: Struers A/S

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS TIEDOTE 1. 20090728 AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT SDSID: 1/7 20090728 Käyttötarkoitus: Metallografisten näytteiden suojaamiseen Pakkauksen koko: 400 ml

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700021, 40700052, 40700054 500 ml, 750 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 7601-90-3 EY-nro: 231-512-4 REACH-rek.nro: - Säiliön koko: Cat. No. 40900010 (part of 40900008) (*)

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40200053, 40200049 500 ml, 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 141-78-6 EY-nro: 205-500-4 REACH-rek.nro: Säiliön koko: Cat. No. 40900090, 40900092 01-2119475103-46-xxxx

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40600036-40600045 500 ml; 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Cat. No. 49900045, 49900046 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/6 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Käyttötarkoitus:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: - Säiliön koko: Cat. No. 40300076 100 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40300076 100 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700002, 40700003 1; 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Hätäpuhelinnumero: Myrkytystietokeskus, Avoinna 24 t/vrk: Puh. Käyttötarkoitus: Rasva. (09) 471 977 Toimittaja: Svenska Statoil AB Box

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No.40600144, 40600145, 40600146, 40600147, 40600148, 40600149, 40600150, 40600151, 40600152,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: - EY-nro: - REACH-rek.nro: - Säiliön koko: Cat. No. 41000005 90 g 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: 310 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Käyttötarkoitus:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GREASE LTS 1

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GREASE LTS 1 Tarkistus 07.06.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 106383 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700023, 40700024, 40700055 1 l; 5 l; 10 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 49900030 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40600015, 40600016, 40600017, 40600018, 40600019, 40600020, 40600023, 40600024, 40600025,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/7 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 41000005 90 g 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40100068, 40100069 1; 7,5 kg 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 49900058, 49900059 1 l, 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 4 SGT 9200 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 4 SGT 9200 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. VAARAN YKSILÖINTI KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 4 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 409-21-2 EY-nro: 206-991-8 REACH-rek.nro: - Säiliön koko: Cat. No. 40701005, 40701006, 40701007, 40701008,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE UNIVAR GLATTOL 4103 982 Tarkistus 04.12.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 301023 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 112-24-3 EY-nro: 203-950-6 Säiliön koko: Cat. No. 40200031, 40200029 130 ml, 500 ml 1.2 Aineen tai

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40300001 20 g 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8 Tarkistus 06/12/2011 Laadintapäiväys 4 Tarkastuspäivä 17/08/2011 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE ARDEX 8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi ARDEX

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt Industrikitt Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Industrikitt KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yrityksen tunnistetiedot Julkaisupäivämäärä 27.10.2006 1.1. Tuotetunniste Kauppanimi Industrikitt 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Univar grease XTS 0

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Univar grease XTS 0 Tarkistus 24.04.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 10687 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700059, 40700060, 40700061 1, 5, 10 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 9003-42-3 EY-nro: - REACH-rek.nro: - Säiliön koko: Cat. No. 40200067, 40200068 570 g, 2,5 kg 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Univar Lawn Mower Oil 30

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Univar Lawn Mower Oil 30 Tarkistus 17.01.2012 Laadintapäiväys 01 1 / KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Tuoteno 10300 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 CARLAKE Jäähdytinneste käyttövalmis, punainen 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 CARLAKE Jäähdytinneste käyttövalmis, punainen 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE 1 AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Tuotenimi: 10X Instrument Buffer Tuoteno: 4389784 Maahantuoja: Applied Biosystems, UK 7 Kingsland Grange, Woolston

Lisätiedot

PENOSIL Standard Gunfoam

PENOSIL Standard Gunfoam Päiväys: 30.8.2006 Versio nro: 2 Edellinen päiväys: 19.04.2011 1. Aineen tai valmisteen ja yhtiön ja yhtiön tai yrityksen tunnistustiedot Kemikaalin kauppanimi: PENOSIL Premium Gunfoam Valmistaja: OÜ Krimelte

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Pakkauksen koko: - 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Käyttötarkoitus:

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Tuotenimi: Säiliön koko: ABL90 FLEX Sensor Cassette - sis.: 946-005 ABL90 FLEX Sensor cassette 946-008 ABL90 FLEX

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN SEKÄ YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTUSTIEDOT Hyväksytty käyttöön Hyväksytty laboratoriokäyttöön Hyväksynyt: Diskteknik / Jasico KAUPPANIMI KÄYTTÖALUE Puhdistusaine Tuotenumero 211801

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Maston Tasoite 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Maston Tasoite 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi, 1.2

Lisätiedot

PENOSIL Premium Universal Silicone

PENOSIL Premium Universal Silicone Päiväys: 30.8.2006 Versio nro: 1 Edellinen päiväys: 1. Kemikaalin ja sen valmistajan, maahantuojan tai muun toiminnanharjoittajan tunnustiedot Kemikaalin kauppanimi: Maahantuoja: OÜ Krimelte Osoite: Suur-Paala

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Heti Tiski 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2.

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Heti Tiski 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 2. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 15.13261, 13265, 15363 1.2 Kemikaalin

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys 22.10.2002 Edellinen päiväys 14.03.1997 1/5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 LV Astianpesuaine (500ml, 5L) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 LV Astianpesuaine (500ml, 5L) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 15.12205, 92300 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/6 Käyttötarkoitus: Kiertoöljy Pakkauksen koko: - Toimittaja: Svenska Statoil AB Box 194 149 22 Nynäshamn Tel.

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700066, 40700067 1; 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/11 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40200052, 40200048 200 ml, 500 ml 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Päiväys: 8.1.2013 Edellinen päiväys: 31.03.2008. Inline Kalustemaali

Päiväys: 8.1.2013 Edellinen päiväys: 31.03.2008. Inline Kalustemaali KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KEMIKAALI-ILMOITUS Päiväys: 8.1.2013 Edellinen päiväys: 31.03.2008 (*) koskee vain kemikaali-ilmoitusta (**) täytetään joko 3.1 tai 3.2 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/5 Käyttötarkoitus: Lastuamisneste Pakkauksen koko: 5 l 25 l Toimittaja: Emerson Process Management Oy Pakkalankuja 6 FI-01510 Vantaa Hätäpuhelinnumero:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Päiväys : 12.07.2010 Sivu 1 / 5 1. Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Aineen tai valmisteen tunnistus tiedot Aineen ja/tai valmisteen käyttötarkoitus Kiihdytin. Toimialakoodi

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Hyväksytty käyttöön Hyväksytty laboratoriokäyttöön Hyväksynyt: Diskteknik / Jasico KAUPPANIMI KÄYTTÖTARKOITUS Ambio Film Puhdistusaine Tuotenumero

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE asetuksen (EY) 1907/2006 - ISO 11014-1 mukaan

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE asetuksen (EY) 1907/2006 - ISO 11014-1 mukaan KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE asetuksen (EY) 1907/2006 - ISO 11014-1 mukaan SDS numero: 207155 V001.0 Tarkistuspäivämäärä: 22.10.2010 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/8 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40900050, 40900051, 40900052, 40900053, 40900069, 40900047, 40900068, 40900046, 40900071,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Cat. No. 49900045, 49900046 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/8 Käyttötarkoitus: Toimittaja: Liima fischer Finland KIINNITYSJÄRJESTELMÄT Pakkauksen koko: Komp. A Komp. B 25 ml 25 ml Suomalaistentie

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote (direktiivin 2001/58/EY mukaan)

Käyttöturvallisuustiedote (direktiivin 2001/58/EY mukaan) Sivu /4. Tuotteen nimi ja valmistaja.. Valmisteen tunnistustiedot Toilet cleaner.2. Valmisteen käyttötarkoitus Kiinteä, hajustettu, sininen WC:n puhdistusaine.3. Yrityksen tunnistustiedot: BUCK-Chemie

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40700064, 40700065 1; 5 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 49900000 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Käyttöturvallisuustiedote Päiväys: 12.4.2011 1. TUOTE JA VALMISTAJA Aineen tai valmisteen tunnistetiedot: Tuotenimi: AINO 2-teho WC- raikastin, Forest Aineen ja valmisteen käyttötarkoitus: WC:n hoito Valmistajan,

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Viljelmäkohtainen Superex Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Viljelmäkohtainen Superex Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys: 18.01.2003 Edellinen päiväys: 07.04.1995 1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/5 Käyttötarkoitus: Vaihdeöljy (synteettistä öljyä) Pakkauksen koko: - Toimittaja: Svenska Statoil AB Box 194

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/11 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No.40900032 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE BLACK SILICONE, Liimautuva Tiivistysaine Musta Silikoni

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE BLACK SILICONE, Liimautuva Tiivistysaine Musta Silikoni KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1 AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT TUOTENIMI TUOTENO 26-811581, 26-811582, 26-811583 TOIMITTAJA Permatex Europe MAAHANTUOJA: S&N Osakeyhtiö Unit 3

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Cat. No. 40200053, 40200049 500 ml, 1 l 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Korrek Liuotinpesuvaha (Wash & Wax) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 Korrek Liuotinpesuvaha (Wash & Wax) 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 14.114730 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä kanankakka Sivu 1 / 5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Kekkilä kanankakka Käyttöturvallisuustiedote täyttää asetuksen (EY) N:o 1907/2006/EY,453/2010 REACH (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 65104,65105,3105074 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE MIDUN KIVIJULKISIVUMAALI

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE MIDUN KIVIJULKISIVUMAALI Tarkistus 10/02/2012 Laadintapäiväys 1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Kauppanimi Sisäinen Tunnistenro 9200-9299 1.2 Aineen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/9 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: Sanko (20 kg) Laatikko sis. 12 kpl 300 ml:n patruunaa Sanko (1 kg) ja 17 suutinta 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN SEKÄ YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTUSTIEDOT Hyväksytty käyttöön Hyväksytty laboratoriokäyttöön Hyväksynyt: Diskteknik / Jasico KAUPPANIMI KÄYTTÖALUE Ambio-Dor Puhdistusaine Tuotenumero

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS- TIEDOTE 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1/5 Käyttötarkoitus: Leikkausöljy Pakkauksen koko: - Toimittaja: Svenska Statoil AB Box 194 149 22 Nynäshamn

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys 14.1.2004 Edellinen päiväys 8.2.2001 2/5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot Kauppanimi

Lisätiedot

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT

KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 KOHTA 1. AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste 1.1.1 Kauppanimi 1.1.2 Tunnuskoodi 410561,410563,3101440 1.2 Aineen tai seoksen

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys: 28.12.2002 Edellinen päiväys: 4.8.2000 1 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE KÄYTTÖTURVALLISUUS-TIEDOTE 1 AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT Tuotenimi: INSTRUMENT GLYCEROL Tuoteno: 4392215 Maahantuoja: Applied Biosystems, UK 7 Kingsland Grange, Woolston

Lisätiedot

4.3 Iho Iho huuhdellaan saippualla ja runsaalla vedellä. Iho voidellaan rasvaisella voiteella huuhtelun jälkeen.

4.3 Iho Iho huuhdellaan saippualla ja runsaalla vedellä. Iho voidellaan rasvaisella voiteella huuhtelun jälkeen. KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE Sivu 1 / 5 1. AINEEN TAI VALMISTEEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot 1.1.1 Kauppanimi 1.2 Kemikaalin käyttötarkoitus 1.2.1 Käyttötarkoitus

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/11 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 7601-90-3 EY-nro: 231-512-4 REACH-rek.nro: - Säiliön koko: Cat. No. 40900013 (part of 40900011) 60

Lisätiedot

PENOSIL Premium All Weather Sealant

PENOSIL Premium All Weather Sealant Päiväys: 30.08.06 Versio no.: 1 Muutospäivä: 1. Kemikaalin ja sen valmistajan, maahantuojan tai muun toiminnanharjoittajan tunnistustiedot Kauppanimi: Maahantuoja: OÜ Krimelte Osoite: Suur-Paala 10 13619

Lisätiedot

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1/10 KOHTA 1: AINEEN TAI SEOKSEN JA YHTIÖN TAI YRITYKSEN TUNNISTETIEDOT 1.1 Tuotetunniste Säiliön koko: 18 ja 20 kg:n muovipussi. 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT

1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT Päiväys 11.05.2005 Edellinen päiväys 1/5 KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE 1. KEMIKAALIN JA SEN VALMISTAJAN, MAAHANTUOJAN TAI MUUN TOIMINNANHARJOITTAJAN TUNNISTUSTIEDOT 1.1 Kemikaalin tunnistustiedot Kauppanimi

Lisätiedot