A-poikien sytytys myöhässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A-poikien sytytys myöhässä"

Transkriptio

1 A-poikien sytytys myöhässä

2 FC Haka/HJS yj jatkoi SM-karsintasarjaa sunnuntaina Tampereella TPV:ta vastaan. Tulos ei vierailijoita mairitellut. Kotiin jouduttiin palaamaan selkeä 4-1 tappio niskassa. Ottelu alkoi hyvin, kun ensi minuutilla pallo saatiin kärkeen ja melkein maaliin. Peli ei kuitenkaan sen jälkeen lähtenyt kunnolla käyntiin, vaan kone yski ja piiputti. Valkopaidat sohelsivat, hävisivät ykköspallot ja kaksinkamppailut ja antoivat roppakaupalla osoitteettomia syöttöjä. Yritystäkin puuttui. Vajaan 20 minuutin jälkeen TPV antoi kulmapotkun, ja sitä ei pytytty purkaman kunnolla. Jälkitilanteessa Salomo Ojala pääsi

3 laukomaan maalin. 10 minuuttia myöhemmin Haka/HJS menetti pallon keskikentällä. Nopea syöttö ylös Ojalalle, joka harhautti puolustajat ja ohitti Joonas Immosen toistamiseen. Jälleen kului 10 minuuttia ja sama mies viimeisteli hattutemppunsa juoksemalla puolustuslinjan läpi. Ihme kyllä valkopaidat saivat nöyryytyksistä jonkin verran tsemppiä, ja jakson loppuminuuteilla aikaiseksi muutaman kovan laukauksen maalia päin. Kulmapotkut puolestaan suuntautuivat liian lähelle TPV:n veskaria, jolla oli helppo työ noukkia koppeja. Tommi Virtanen kanveesiin, pallo kimpoaa maaliin. Toinen puoliaikakin alkoi heikosti, kun 6 minuutin pelin jälkeen sattui kömmähdys. Immonen nyrkkeili vaparikudin suoraan Tommi Virtasen päähän, josta se kimposi korkeana kaarena maaliin.

4 Vahinkomaalin jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin Haka/HJS:n hallinnaksi. Eric Bullock pääsi jo kertaalleen yrittämään tuloksetta tyhjään maaliin, mutta 63 minuutilla hän onnistui taidokkaasti jatkamaan kaimansa vaparikeskityksen verkkoihin. Ekin kuti osuu ja uppoaa. Pelikellon edetessä painetta pystyttiin edelleen kasvattamaan. Tekopaikkoja syntyi, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta ei Leevi Lundellin laukomaa paitsiomaalia lähemmäksi ei päästy. Yhteenvetona voi todeta, että ensimmäinen jakso oli yhteisjoukkueen kaikkien aikojen todennäköisesti kehnointa peliä. Osasyynä oli, että edustuksen mukana Espoossa oli Apoikien kokenein kaarti, josta olisi paria konkaria kaivattu mukaan. Alkupuolen pelirakentelu oli heikkoa, ja kärjet saivat turhaan odotella pystysyöttöjä keskikentältä. Peli kulkikin paljolti koko ottelun ajan oikean laidan kautta, jossa Akseli Tiensuu ja Matti Jussila urakoivat ja järjestelivät paikkoja nousuilla, keskityksillä ja tarkoilla syötöillään.

5 Positiivista oli, että Antti Kekkonen ja Matias Cavén palasivat tositoimiin pitkien kuntoutusjaksojensa jälkeen. Varsinkin Vesku vakuutti varmoilla otteillaan topparina ja luodessaan toisella puoliajalla vakautta puolustuspäähän. Viime hetken painetta TPV:n maalilla. Sarjatilanne muuttui A-poikien osalta entistä ahtaammaksi, kun taistelu kuuden parhaan joukkoon on tiukkaa ja tasaista. Kaksi viimeistä matsia MP:tä ja Ilvestä vastaan onkin hoidettava kunnialla maaliin, jos mielitään pelata ensi suvena SM-sarjaa. Haka/HJS TPV-ottelussa: Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Joona Kari, Vilppu Leinonen, Matti Jussila, Antti Kekkonen (Matias Cavén 46 min.), Sargin Ertürk (Leevi Lundell 81 min.), Timo Viljanen (Aku Piispanen 67 min.), Eetu Tapanainen, Eric Bullock. Maalit/syötöt:

6 min. min. min. min. min. Salomo Ojala 1-0 Salomo Ojala 2-0 Salomo Ojala 3-0 Tommi Virtanen 4-0 Eric Bullock (Sargin Ertürk) 4-1 Ottelupöytäkirja: Ottelun kuvat: Jussi Rämä Oskusta SoMe-julkkis Haka-juniorit saivat reilusti huomiota niin sosiaalisessa mediassa kuin valtakunnallisessa mediassakin kun Bjunnujen taiturimaisena laiturina tunnettu Oskari Kukkonen latasi kikkavideonsa Instagramiin. Video päätyi Adidaksen Instagram-sivuille heti siihen Mesut Özilin ja Xabi Alonson viereen. Videon julkaisemisesta Adidas on luvannut palkita Oskarin Adidaksen uusimmilla nappiksilla, jotka on varustettu brassikaima Oscarin nimikirjoituksella. Videon voi katsoa vaikka tästä: Oskua tositoimissa pääsee katsomaan heti ensi lauantaina kun B-juniorit pelaavat kahdella joukkueella Kirkkonummen KYIF:ä vastaan säästä riippuen joko Tehtiksellä alkaen klo 14:00 tai mikäli Tehtis on lumen alla niin Saharassa alkaen 14:45. Pelin aikana voi sitten nauttia makkaraa tai muita kioskin antimia.

7 A-pojat vaikeuksien voittoon kautta

8 A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin Valkeakoskelle tuloksella 3-2. Peli sai dramaattisen alun, kun toisella peliminuutilla Haka/HJS:n laitapakki Niko Äkräs ja Jonas Lerstrand löivät pallontavoittelutilanteessa päänsä yhteen. Ottelu keskeytettiin, ja ambulanssit ajoivat paikalle. Niko selvisi törmäyksestä kuitenkin ilmeisesti aivotärähdyksellä. Tapahtuma vaikutti kuitenkin kotijoukkueen peliesitykseen ja ottelun alku oli hapuilevaa peliä syöttöjen suuntautuessa ajoittain minne sattuu.

9 Edulla oli muutama hyvä paikka kasvattaa maalitiliään. VPS tuli kovaa ja aiheutti kovalla prässillään paljon pallonmenetyksiä. Toisaalta heidän puolustuksessaan löytyi välillä isoja aukkoja. Eetu Tapanaisella ja Eric Bullockilla oli paikkansa heidän päästyään linjan läpi ja nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veskari oli hereillä. Vastaavasti vierailla oli tuhannen taalan paikka mennä johtoon kulmatilanteesta, mutta pelaajamuurin takaa Joonas Immosen huikea reaktiotorjunta esti vierasmaalin.

10 Joonaksen käsi ilmestyy tyhjästä pallon eteen. Loppuminuuteilla valkopaidat saivat pelin paremmin kontrolliinsa ja rakensivat muutaman hyvän hyökkäyksen. Matti Jussila sai syötön keskikentältä, hankki hieman tilaa ja laukoi tarkasti maaliin. Johtomaali taltutti parhaan terän VPS:n hyökkäyshaluista.

11 Jussila maalinteossa. Masa oli sunnuntaina vaikea pideltävä, ja pelasi muutenkin ehkä kauden parhaan ottelunsa. Taustalla Erkka Helminen. Tauolta palattua kotijoukkueelle tuomittiin sivuvapari. Erkka Helminen keskitti tarkasti vasemmalta. Topparitorni Juuso Ylinen oli oikeassa verkkoihin. paikassa ja puski pallon komeasti Seuraavat kymmenen minuuttia mentiin kohtuullisen vakaasti Haka/HJS:n hallinnassa. Vaikea sanoa, iskikö jonkinlainen hyvänolontunne jäseniin, mutta vastustaja pääsi helpohkosti kaventamaan. Pallo nostettiin puolustuslinjan yli. Varmistus puuttui, ja Samu Alanko pääsi tsippaamaan pallon yli Immosen.

12 Ege Auvinen nousee korkeimmalle, mutta Juuso iskee pallon maaliin. Takaisku sekoitti kotijoukkueen pelin, ja aloite siirtyi vuorostaan vieraille. Kymmenen minuutin päästä VPS nousi tasoihin, kun Hakan puolustus oli muutaman askelen myöhässä eikä kyennyt katkomaan poikittaissyöttöjä. Miro Roukus laukoi boxissa maaliin. VPS jatkoi voimansa tunnossa hyökkäämistään mutta taisi samalla unohtaa puolustamisen merkityksen. Valkopaidat loivat ylivoimahyökkäyksen, ja vastustaja joutui kaataman Jussilan boxissa. Pilli soi, ja pallo pilkulle. Anton Popovitch viimeisteli kylmän viileästi.

13 Sanasta miestä, paidasta Erkkaa. VPS:n rikkeet kostautuivat vapareina ja rankkarina. Osa jäi vielä viheltämättä ja kortittamatta. Viimeiset 20 minuutia olivat kotijoukkueen viivytystaistelua ja vastahyökkäyksiä. Pieni paniikki iski ajoittain, mutta parista pahasta vaaratilanteesta kuitenkin selvittiin. Vaikeasta pelistä otettiin tärkeät pisteet kotiin. Viikon päästä kohdatan Tampereella TPV. Toiveena joukkueelle olisi hieman parempi pallokontrolli ja tasaisempi peliesitys alusta loppuun.

14 Matilta löytyi energiaa ja tehoja, samoin kuin Erkalta. Akselin syöttötarkkuus oli taas omaa luokkaansa. Tähtiraatina oli jalkapallon veteraaniseuraaja Jarmo Pirttijoki, joka kokeneella pelisilmällään arvotti tähdet näin: Matti Jussila Erkka Helminen Akseli Tiensuu Haka/HJS VPS-ottelussa Joonas Immonen, Niko Äkräs (Akseli Tiensuu 6 min.), Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Vilppu Leinonen, Matti Jussila (Timo Viljanen 9o min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock, Eetu Tapanainen (Sargin

15 Ertürk 73 min.). Maalit/syötöt: 44 min. 48min. 59 min. 69 min. 71 min. Matti Jussila (Eero-Matti Auvinen) 1-0 Juuso Ylinen (Erkka Helminen) 2-0 Samu Alanko 2-1 Miro Roukus 2-2 Anton Popovitch (RP) 3-2 Haka/HJS varoitukset: 43 min. Matti Jussila Ottelupöytäkirja: Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu

16 A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla

17 Haka/HJS yj:n A-pojat tekivät lauantaina tuloksellisen pelimatkan Kouvolaan. Vastassa oli sarjan hyvin aloittanut KJP/YJ. Valkopaidat eivät antaneet yhtään siimaa vastustajalle, ja otteluvoitto hoidettiin kotiin suvereenisti numeroin 3-0. Avausmaali syntyi kymmenenennellä peliminuutilla. Matti Jussila syötti boxissa Erkka Hemiselle, joka niittasi pallon sisään. Saman kuvion onnistunut toisinto nähtiin ensimmäisen jakson lopulla, ja tauolle päästiin hyvällä fiiliksellä. Tunti oli pelattu, kun Eric Bullock viimeisteli loppunumerot. Eki otti haltuunsa vastustajan purkupallon, juoksi karkuun ja sijotti tarkasti.

18 Juuso Ylinen puskee keskityksen kohti maalia. KJP:lla ei juurikaan ollut tekopaikkoja, joten Immonen pääsi maalillaan kohtuullisen helpolla. Puolustuksella oli muutama heikko purku, mutta muuten peräpää hoidettiin moitteitta. Kaksikko Popovitch-Helminen toi keskikentälle jämäkkyyttä ja hyökkäystehoja. Kaiken kaikkiaan pallo liikkui mallikkaasti yhden-kahden kosketuksen syötöillä ja omat pelaajat tavoitettiin hyvin.

19 Erkka Helminen, Man of the Match. Askelmerkit ovat kohdallaan, kun ensi sunnuntaina vastaan saadaan VPS:n raitapaidat. Ottelu alkaa Saharassa klo 17. Tervetuloa kannustamaan. Haka/HJS KJP-ottelussa Joonas Immonen, Joona Kari, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä (Vilppu Leinonen 85 min.), Matti Jussila, Anton Popovitch, Erkka Helminen, Niko Äkräs, Eric Bullock (Leevi Lundell 66 min.), Eetu Tapanainen (Timo Viljanen 81 min). Maalit/syötöt: 10 min. Erkka Helminen (Matti Jussila) min. Erkka Helminen (Matti Jussila) min. Eric Bullock 0-3 Ottelupöytäkirja:

20

21 Haka juniorit tasolle 2 Palloliiton FC Haka juniorit pääsivät tiistaina tasolle 2 Suomen Palloliiton Laatujärjestelmässä. Tämä tapahtui yhteistyössä FC Haka Oy:n ja Valkeakosken Nappuliigan kanssa. Palloliiton kehityspäällikkö Henri Alho yhdessä Tampereen piirin Mikko Tulosen ja Petri Puronahon kanssa olivat tarkastamassa seuramme kehitystä. Tason kaksi saavuttaminen on vaatinut mm. erilaisten seuran toimintojen dokumentointia ja dokumentit tulevat pian näkyville myös nettisivuillemme. Ilman sujuvaa yhteistyötä Valkeakosken Nappulaliigan ja Haka Oy:n kanssa emme olisi päässeet tälle tasolle. Taso kolme on tarkoitus saavuttaa syksyn aikana ja se tarkoittaa edelleen syvempää yhteistyötä paitsi valkeakoskelaisten seurojen kesken, niin myös koko EPTK-seuraperheen sisällä. SPL:n Laatujärjestelmässä on tällä hetkellä neljä tasoa, viides taso tulee käyttöön tämän vuoden aikana. Tasolla 4 seuroja on kolme ja tasolla 3 noin kolmekymmentä. Koko järjestelmässä seuroja on yli 150. Seurojen laatujärjestelmällä kehitetään kokonaisvaltaisesti seurojen toimintaa ja se on ensisijaisesti seuran kehittämisen väline. Kokonaisvaltaisen kehittämisen tavoitteena on tukea seuroja pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja seuran jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli. Lue lisää Laatujärjestelmästä.

22 Jalkapalloerotuomarin peruskurssi Jalkapalloerotuomarin peruskurssi, osallistujaa tarvitaan! vähintään viisi Jalkapalloerotuomarin peruskurssi on tarkoitettu uusille, aloittaville erotuomareille. Kesto on yleensä viikonloppu tai kolme arki-iltaa. Kurssilla perustiedot jalkapallosäännöistä sekä muista erotuomaritoimintaan liittyvistä asioista. Kurssin ajankohta voisi olla maaliskuun loppu tai huhtikuun alku Kurssille osallistumisen edellytykset ovat: Vähintään 16 vuoden ikä (syntynyt tai aiemmin) Erotuomarimääräykset ja muu informaatio tulee sähköisesti. Tämän vuoksi tulee olla käytettävissä oleva nettiyhteys ja sähköpostiosoite Vähintään tyydyttävä suomen kielen taito Läsnäolo koko kurssin ajan. Tähän ei myönnetä poikkeuksia Jokaisen hakijan tulee hakea omasta vapaasta tahdostaan.

23 Seuran tai joukkueen ei tule määrätä ketään kurssille. Sitovat ilmoittautumiset Timolle sähköpostilla osoitteeseen: viimeistään to mennessä. A-pojat ja KuPS pisteet Saharassa jakoivat

24 Tuomas Lähdesmäki ja Edu Tapanainen duunissa. A-pojat kohtasivat SM-karsinnoissa Kuopion Palloseuran keskiviikkoiltana Kylmä viima hytisytti, mutta joukkueet tarjosivat katsojille tasatulokseen 2-2 päättyneen kuuman kamppailun. Alkupotkusta lähtien ensimmäinen puoliaika oli erittäin nopeatempoista peliä. Tila ja aika olivat kortilla. Molemmat joukkueet pyrkivät siirtämään nopeilla siirroilla painopisteen hyökkäyspäähänsä. KuPS onnistui tässä kokonaisuudessaan paremmin, ja Haka/HJS:n maalilla nähtiin monia kiperiä tilanteita. Maalivahti Joonas Immonen oli kuitenkin mies paikallaan.

25 Ekin ovela nosto yllättää KuPSin veskarin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun 10 minuuttia oli juostu. Pallo saatiin hyökkäyspäähän, ja sitä liikuteltiin tehokkaasti poikittaissuunnassa. Matti Jussila antoi viimeisen näpäkän syötön Eric Bullockille, joka silpaisi pallon ykkösellä maalin kattoon. Montaa minuuttia ei johtoasemaa saatu juhlia. Kotijoukkueen vasemmalta laidalta onnistuttiin keskittämään, ja Patrik Alaharjula iski takiskumaalin. Muita maaleja ei jakson aikana enää nähty, vaikka KuPS vyörytti välillä pahasti laidoilta ja keskeltä. Savolaisten sihtikin oli kotijoukkueen onneksi epätarkka. Valkopaidoilla oli puolestan pari hyvää vaparipaikkaa.

26 Nopea ja tekninen Joonas Nissinen pääsi ensimmäsellä jaksolla muutaman kerran laukomaan ja piti Akseli Tiensuun oikealla laidalla kiireisenä. Toisella puoliajalla tempo hieman laski, ja pelinrakenteluun jäi enemmän aikaa. Tämä suosi kotijoukkuetta, ja pelin hallinta siirtyi Haka/HJS:lle. Maalialueelle päästiin murtautumaan, mutta laukaukset päättyivät veskarin käsiin. 70 minuuttia alkoi lähestyä, kun Jussila kaadettiin boxissa. Pallo vietiin pilkulle. Eetu Tapanainen asettui jälleen vetämään, eikä jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Johtomaalin jälkeen kotijoukkue pystyi edelleen pitämään pelin näpeissään ja rakentamaan muutaman maukkaan maalipaikan. Lisäaika oli juuri käynnistynyt, kun KuPS:n nopea hyökkäys tuotti tasoitusmaalin, joka oli miltei toisinto heidän edellisestä osumastaan. Kellon vietäri kävi loppuun ja pisteet jouduttiin jakamaan.

27 KuPS:lta nähtiin monia kovia laukauksia, mutta topparit Juuso Ylinen ja Ege Auvinen sekä Joonas Immonen hoitivat hommat. Keskiviikkona kentällä nähtiin kaksi hyvää ja taistelevaa joukkuetta. Ensimmäinen jakso meni KuPS:lle kotijoukkueen hätäillessä liikaa. Toinen jakso oli sitten Haka/HJS:n heiniä. Kun jäljellä oleviin otteluihin saadaan sama boosti ja ripaus lisää yhteistä peli-ideaa, niin homma on raiteillaan. Tähtiraadissa pelaajia tarkkailivat silmä kovana Mikkis Latosaari ja Topi Järvi. Ekan jakson jälkeen ei ollut vielä kommentoitavaa, mutta toinen jakso ratkaisi pisteet: Matti Jussila Joonas Immonen Juuso Ylinen

28 Masa vei 3 tähteä mm. maalisyötöllään ja pilkun arvoisella murtautumisellaan. Haka/HJS KuPS-ottelussa Joonas Immonen, Akseli Tiensuu, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Matti Jussila (Sargin Ertürk 82 min.), Anton Popovitch, Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock, Eetu Tapanainen. Maalit/syötöt: 10 min. Eric Bullock (Matti Jussila) 12 min. Patrik Ala-Harjula 70 min. Eetu Tapanainen (RP) 90+1 min. Ansu Sherrif Haka/HJS varoitukset: 62 min. Jami Kyöstilä, 73 min. matti Jussila Ottelupöytäkirja: Ottelun kuvat: Hannu Tiensuu

29 A-pojilla reissu tulokseton Oulun FC Haka/HJS:n A-pojat tekivät yliyön pelireissun Ouluun kohdatakseen sunnuntaina varasijalta karsintoihin nousseen AC Oulun. Jalat ja mieli taisivat puutua bussimatkasta ja majoituksesta, koska peli ei lähtenyt kulkemaan totutulla tavalla missään vaiheessa. Tuloksena oli 1-0 tappio nuorelle ja motivoituneelle kotijoukkueelle. Mahdollisuuksia toki oli. Ensimmäinen niistä oli jo 6. minuutilla valkopaidoille myönnetty rankkari, jonka Eric Bullock epäonnekseen veti molarin käsien ulottuville. Matti Jussila pääsi kerran läpiajoon, mutta pallo karkasi kovasta kosketuksesta ratkaisevalla hetkellä. Muutama muukin kohtuullinen tilanne saatiin luotua, mutta päättäväisyyttä ratkaisuun puuttui. Muutoinkin peli oli tahmeaa: hosumista, pallonmenetyksiä ja heikkoja syöttöjä oli tarpeettoman paljon. Näytti siltä, että kukaan pelaajista ei päässyt omalle normaalille suoritustasolleen. AC Oulu pääsi rokottamaan 70 peliminuutilla. Heikko pallonpurku omalla puolustusalueella päästi vastustajan avoimeen maalipaikkaan, ja se kostautui. Kirivaihdetta ei saatu kunnolla enää päälle, ja näin jouduttiin palaamaan tyhjin käsin. Otteluita on vielä jäljellä, ja sarjssa pelatan vielä paljon ristiin. Asennetta ja huolellisuutta lisää, niin tavoitteeseen pääsy ei ole mahdottomuus. FC Haka/HJS AC Oulu-ottelussa

30 Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Juuso Ylinen, Eero-Matti Auvinen, Akseli Tiensuu (Aku Piispanen 66 min.), Joona Kari, Sargin Ertürk, (Leevi Lundell 58 min.), Matti Jussila, Eric Bullock, Timo Viljanen (Dani Molin 81 min.). Maalit/syötöt: 77 min. Santeri Kokko 1-0 Haka/HJS varoitukset: 43 min. Akseli Tiensuu 60 min. Juuso Ylinen 84 min. Joona Kari Ottelupöytäkirja: D12 KaaPo-Haka O4-juniorit alueliigakarsinnassa Kaarinassa Hakan 04-juniorien edellisestä alueliigan karsintapelistä oli kulunut kaksi viikkoa. Tuohon kahteen viikkoon mahtui viikkoohjelman mukaiset kuudet harjoitukset ja yksi voitokas harjoituspeli Jalitsuhallissa Hervannassa Ilveksen Alfa 05 joukkuetta vastaan. Nyt hakalaisilla oli tehtävänä mitata Kaarinan Poikien lauantai-illan taitotaso. Kaarinalaiset olivat vieraanvaraisesti järjestäneet paikan päälle paitsi puhvetin kahvitarjoiluineen, niin myös kelvollisen sään ulkona pelatulle pelille: lämpötila nollan tienoilla, poutaa ja vain vähän tuulta. Ottelussa panoksena oli pääsy alueliigaan, joten molemmilla joukkueilla oli tahtoa takoa tulostaululle voitokkaat lukemat. Ennen ottelun varsinaista alkua joukkueet pitivät hiljaisen

31 hetken äskettäin kuolleen HJS:n junioripelaajan muistolle. Ottelu alkaa tasaisissa merkeissä. Vastustaja prässää kovaa pelin alusta alkaen ja pyrki luomaan näin painetta Hakan maalivahdille ja toppareille. Osa vastustajan kovista prässäyksistä päättyy hakalaisten vapaapotkuihin, kun vastustaja rikkoo pelin sääntöjä. Pelin alussa Hakan maalivahti Eino Nyström joutuu heti torjuntatöihin. Samoin topparina pelannut Eetu Kittilä pääsee pelastamaan pallon oman maaliviivan tienoilta. Hakan valmennus kehottaa omiaan pitämään pelin riittävän yksinkertaisena. Valmennus vaihtaa jo alkupuolella peliä tuoreita jalkoja kentälle, jotta pelinopeus pysyy yllä koko tunteikkaan karsintapelin ajan. Vastustajan kova karvaus Hakan maalin lähellä tuottaa tulosta. Vastustaja riistää pallon hakalaisilta ja KaaPo siirtyy 1-0 johtoon. Vastustajalla on muutamia maalipaikkoja ja niin myös Hakalla. Hakan valmennus pelaajilleen, kun Konsta jakaa myönteistä palautetta Mervelä jatkaa syötön Arul Yogaswaranille. Hakan hyökkääjä pääsee yksin maalivahdin kanssa, mutta ei saa palloa tällä kertaa vastustajan maaliin. Peli on tasaista. Vastustaja keskittää pallon Hakan maalille, ja pallo jatketaan zippaamalla maaliin. KaaPo johtaa 2-0. Haka yrittää kavennusta vapaapotkusta, mutta pallo menee vähän ohi maalin. Hakalaiset antavat muutamia hyviä seinäsyöttöjä pelissä ja syöttöjen tarkkuus paranee edellisestä alueliigan karsintapelistä. Ensimmäisellä puoliajalla hakalaiset eivät saa palloa maalipuiden väliin. Se päättyy vastustajan johtaessa 2-0. Haka aloittaa toisen jakson pirteästi, saa aikaan kovia maalitilanteita ja parantaa peliään koko ajan. Santtu Lindgren pelaa itsensä maalipaikkaan, mutta pallo menee tällä kertaa maalin ohi. Haka ei luovuta, vaan jatkaa taistelua ja hakee kavennusta. Hakan kulmasta saadaan hieno pusku, joka menee vain vähän yli vastustajan maalin. Vastustajan hyökkäyksestä syntyy maali ja tilanne on 3-0. Hakan valmennus kannustaa: Jaksaa vielä.

32 Haka saa hienon hyökkäyksen, yleisö kohahtaa ja odottaa maalia, mutta sitä ei tällä kertaa synny. Haka saa kulman ja Hakan hyökkääjä laukaisee pallon ylärimaan. Yleisö kohahtaa toistamiseen. Toisen kulman jälkitilanteesta Konsta Mervelä laukoo vihdoin pallon vastustajan maalin kattoon rangaistusalueen ulkopuolelta. Tilanne on 3-1 ja pelissä alkaa uusi vaihe. Maali selvästi sytyttää hakalaisia. Haka saa kovan hyökkäyksen, ja vastustaja kaataa Hakan pelaajan rangaistusalueella. Tuomari viheltää rangaistuspotkun ja Konsta Mervelä tekee kavennuksen numeroihin 2-3. Haka jatkaa taistelua paitsi vastustajaa, myös pelikelloa, vastaan, kun joukkue löytää uuden vaihteen peliin. Hakan valmennus kannustaa omiaan edelleen: Jaksatte tehdä duunia loppuun asti. Tuloksena on Hakalta hyviä hyökkäyksiä pelin loppuun asti. Tasoitus lukemiin 3-3 jää tällä kertaa syntymättä, kun tuomari viheltää pilliin pelin päättymisen merkiksi. Haka voittaa toisen puoliajan hienosti lukemin 2-1. Koko peli päättyy KaaPon voittoon 3-2. Tällä erää alueliigakarsinta päättyy hakalaisilta tähän. Karsintapelit kasvattivat joukkuetta lisää ja tarjosivat mahdollisuuden pelata monia eri vastustajia vastaan kotona ja vieraskentillä. Tuo kokemus on taatusti hyödyksi kevään ja kesän aikana. Katsojia ilahduttivat erityisesti Hakan joukkueen entisestä edelleen parantunut joukkuepeli ja entistä paremmat syötöt. Teksti: Sami Kautto

33 D-13 tulikokeessa viikonloppuna D-13 pojat iskevät saharassa kovien vastusten kimppuun. Lauantaina klo pelattavaan koitokseen vastaan astelee luun kova TPV Tampereelta ja Sunnuntain klo pelattavaan taistoon laskeutuu JJK Jyväskylästä. Pelit ovat harjoituspelejä 11vs11, mutta jos jotain tässä talven aikana jo pelatuista harkkapeleistä voi päätellä niin Rudin omilla opeilla luotsaamat ja kokoajan huimasti kehittyvät valkoiset tulee ja kovaa.. Tervetuloa kaikki katsomaan varmasti viihdyttäviä pelejä ja täyttämään saharan katsomo..

A-pojat vaikeuksien voittoon

A-pojat vaikeuksien voittoon A-pojat vaikeuksien voittoon kautta A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin

Lisätiedot

Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla

Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla 8. Tsaarin-turnaus JJK:n voittoon päättyi Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla historian havinaa. Niittyaron Jukka muisteli, että

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

A:n pelurit esittelyssä

A:n pelurit esittelyssä A:n pelurit esittelyssä Ville Karirinne Ville Karirinne nuoresta iästä huolimatta vakuuttanut A:ssa hyvillä torjunnoillaan ja varmoilla otteilla. Antton Asikainen Antton Asikainen hyvin peittävä ja sijoittuva

Lisätiedot

A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla

A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla Haka/HJS yj:n A-pojat tekivät lauantaina 27.2. tuloksellisen pelimatkan Kouvolaan. Vastassa oli sarjan hyvin aloittanut KJP/YJ. Valkopaidat eivät antaneet yhtään siimaa

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla

A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla FC Haka j/hjs YJ pelasi karsintasarjan avausottelunsa lauantaina 31.1. TPV:tä vastaan. Pullerin kenttä oli loistokunnossa, lämmityksen tehoa oli nostettu, eikä jäästä

Lisätiedot

Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää

Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää Tähtikisan tilanne Neljän pelatun SM-karsintaottelun jälkeen Tähtikisaa johtaa Matias Caven. Matias on koonnut jo 7 tähteä kasaan. Tähtikisan voittaja saa palkintona Veho Lielahti Tampereelta auton käyttöönsä

Lisätiedot

terveisinä kolme pistettä

terveisinä kolme pistettä A-pojat: Mikkelistä terveisinä kolme pistettä Mikkelissä on hyvänä tapana kuuluttaa ottelut ja esitellä joukkueet yleisölle. FC Haka j/hjs yj kävi keskiviikkona 4.3. hakemassa Mikkelistä SM-karsintasarjan

Lisätiedot

Hakan hyvä vire jatkuu

Hakan hyvä vire jatkuu Hakan hyvä vire jatkuu Hakan A-pojat hakivat lauantaina SM-sarjan ensimmäiset reissupelipisteet Kontulan samettiselta nurmelta. Isäntäjoukkue KäPa joutui lähes samanlaiseen myllytykseen kuin 5 0 edellisessä

Lisätiedot

A-pojat kupsahtivat Pullerilla Kuopion Palloseura

A-pojat kupsahtivat Pullerilla Kuopion Palloseura A-pojat Pullerilla kupsahtivat FC Haka j/hjs yj koki lauantaina 14.3. ensimmäisen tappionsa SM-karsintasarjassa. Pisteet riisti numeroin 1-3 Kuopion Palloseura, joka tuli askeleen verran paremmalla jalalla

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu!

D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu! D13 tytöt taistelivat voiton, Anniinalle hattutemppu! Haka j. D13 tytöt kohtasivat Ylöjärven Ilveksen, tehtaan kentällä. Peli alkoi tasaisesti pienessä vesisateessa, mutta se ei peliä haitannut. Molemmat

Lisätiedot

Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä.

Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä. D13 tytöille piirinsarjassa avaustappio Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä. Peli oli tasaista vääntämistä ja molempien maalivahdit estivät avauspuoliajalla maalien syntymisen. Toisella

Lisätiedot

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN Hakan A-poikien Toukokuun Kuukauden subway-pelaajaksi on valittu Eemi Räsänen. Eemi on joukkueen sisällä hyvin rakastettu persoona, hänen persoonallisuutensa hipoo

Lisätiedot

Ruusuja kevään valmistuneille

Ruusuja kevään valmistuneille Ruusuja kevään valmistuneille Sunnuntai-iltana FC Haka otteli tehtaan kentällä voitokkaasti JJK:ta vastaan. Ottelutauolla kukitettiin FC Haka junioreiden keväällä ylioppilaiksi ja ammattiin valmistuneet

Lisätiedot

Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla

Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla 8. Tsaarin-turnaus JJK:n voittoon päättyi Valeri Vallu Popo Tsaari Popovitchin mukaan nimetty C15poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla historian havinaa. Niittyaron Jukka muisteli, että

Lisätiedot

lopputurnaus; 12. sija

lopputurnaus; 12. sija 2. ja 3. päivä lopputurnaus; 12. sija @ Helle hemmotteli yleisöä Oulussa myös turnauksen kahtena viimeisenä päivänä. Lauantaina valkopaitojen alkulohkon pelin päättyivät TPS:n kohtaamiseen. TPS oli voittanut

Lisätiedot

Ystävyyskaupunki Vecheldestä vieraita

Ystävyyskaupunki Vecheldestä vieraita Ystävyyskaupunki Vecheldestä vieraita Haka juniorit saavat tulevaksi viikonlopuksi vieraita Saksasta, kun Valkeakosken ystävyyskaupungin Vechelden Cpoikien joukkue saapuu Valkeakoskelle. Vieraat saapuvat

Lisätiedot

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0.

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0. D13 Mustat kaatoivat Alueliigassa HJS Akatemian 6-0. Murphyn laki. Olin viime lauantaina todistamassa sitä paikan päällä Paimiossa. Kun jotkut asiat alkavat mennä pieleen, ne todellakin menevät pieleen.

Lisätiedot

Tuloksekas kotiinpaluu

Tuloksekas kotiinpaluu Tuloksekas kotiinpaluu Tähdet ja joukkueen maskotti Jarmo Pirttijoki olivat helatorstaina paikoillaan, kun Haka A teki paluun kotikentälleen Apialle. Kaikki sujui niin kuin taktiikkatauluun oli piirretty,

Lisätiedot

Tuloksekas kotiinpaluu

Tuloksekas kotiinpaluu Tuloksekas kotiinpaluu Tähdet ja joukkueen maskotti Jarmo Pirttijoki olivat helatorstaina paikoillaan, kun Haka A teki paluun kotikentälleen Apialle. Kaikki sujui niin kuin taktiikkatauluun oli piirretty,

Lisätiedot

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin

Lisätiedot

Ilves vei A-poikien derbyn

Ilves vei A-poikien derbyn B-junnuille tappiot Hakan B-junioreiden harjoitusottelut jatkuivat kahdella ottelulla Saharassa sunnuntaina. Tällä kertaa opittiin että pelkkä hallinta ja puolittaiset tekopaikat eivät riitä, jos vastustaja

Lisätiedot

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt osallistuivat kolmen päivän Särkänniemi cupiin, pelit pelattiin Pirkkahallin nurmi kentillä! Ensimmäinen peli oli perjantai aamusella TPV:tä vastaan. Tytöt taistelivat

Lisätiedot

Iloisin ilmein eteenpäin!

Iloisin ilmein eteenpäin! Iloisin ilmein eteenpäin! Näin iloisiin tunnelmiin päättyi tapahtuma Tehtaan kentällä 6.8.. Kuvan ilmeistä päätellen meillä kaikilla oli niin mukavaa ja niinhän meillä oli! D12 pojat aloittivat syyssarjan

Lisätiedot

Ilves vei A-poikien derbyn

Ilves vei A-poikien derbyn Ilves vei A-poikien derbyn A-poikien alavire ei päättynyt sunnuntaina Pullerissa, Ilves vei pisteet Tampereelle maalein 1-4 (0-2). Ottelun alku lupasi parempaa kotijoukkueelle. Pallo liikkui hyvin ja peliä

Lisätiedot

Espoosta ei mitään uutta

Espoosta ei mitään uutta Espoosta ei mitään uutta SM-sarja jatkui lauantaina Espoossa jo tutuksi tulleella tavalla: Haka poistui hyvän pelin päätteeksi pukukoppiin maalin tappio niskassaan. Joukkue ei ole onnistunut miesmuistiin

Lisätiedot

Tampereen piirin juhlavuoden avaus jalkapallomuseolla

Tampereen piirin juhlavuoden avaus jalkapallomuseolla Tampereen piirin juhlavuoden avaus jalkapallomuseolla Palloliiton Tampereen piiri viettää tänä vuonna 70 v. syntymäpäiviään. Juhlavuoden avausta vietetään Valkeakoskella torstaina 26.3. jalkapallomuseolla

Lisätiedot

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ] Testialue [pt_view id= 68411ed84d ] Pe 4.9 Aika Ottelu Paikka Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos 14:00 1 Tehtis Haka JJK 3-0 (2-0) 14:00 2 Sahara TKT HPS 1-1 (0-0) 15:00 3 Tehtis Ilves GrIFK 1-1 (0-0) 15:00

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 RYHMITYS 4 4-2 FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 KÄYNNISTÄMINEN (tarkoitetaan vaihetta, jossa peli käynnistetään maalivahdilta) Pyritään avaamaan peliä lyhyellä -> toppareille / AKK:lle, jos mahdollista (vastustajia

Lisätiedot

Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa

Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa Haka kukisti Ilveksen Tehtiksen iltavaloissa Haka ohitti Ilves-voitollaan sarjataulukossa Hongan. Haka huipensi SM-sarjan kotiottelunsa Suomen kauneimmalla kentällä kukistamalla Ilveksen 1 0. Tehtiksen

Lisätiedot

päätökseen! Hakajuniorit ry onnittelee pelimiestä! Luultavaa on, ettei tähänastinen peliura ja kisan voitto ole pelkkä tähdenlento.

päätökseen! Hakajuniorit ry onnittelee pelimiestä! Luultavaa on, ettei tähänastinen peliura ja kisan voitto ole pelkkä tähdenlento. A-poikien päätökseen! tähtikisa A-pojat ovat kauden aikana kisanneet, kuka tienaa SM-sarjan kotiotteluissa eniten tähtiä. Raatina on ollut jalkapallon ystäviä ja asiantuntijoita. Kriteereinä puolestaan

Lisätiedot

B-poikien syyskausi käyntiin

B-poikien syyskausi käyntiin B-poikien syyskausi käyntiin Moninaisten vaiheiden jälkeen Hakan B-juniorit pelaa tämän syyskauden kahdella joukkueella kakkosdivisioonassa. Joukkueet ovat HJS/Haka Yj ja Haka-j. Kun nyt ollaan samassa

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

Naisille kolmas tappio kevätkierroksella Naisille kolmas tappio kevätkierroksella Hakan Naiset lähtivät kohti Kangasalaa varsin voitokkaan oloisina. 3.7 sunnuntaina pelattu ottelu Suoraman nurmella sai kuitenkin käänteen heti alkupotkusta lähtien.

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0

C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0 C15 Pojat AL: FC HAKA FC TPS valk. 1-0 Australia voittaa jalkapallon EM-kisat? C15 AL FC HAKA-TPS 1-0 Soccer is not just about scoring. It s about winning. Voitto oli tärkeintä. Päästiin sarjan keskivaiheille.

Lisätiedot

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Haka j D12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Iiittalan Palloa vastaan Roukon nurmella. Puolustus pelasi tiiviisti ja keskikenttä

Lisätiedot

TP-47 SPL-turnauksen voittaja

TP-47 SPL-turnauksen voittaja TP-47 SPL-turnauksen voittaja Viikonloppuna Valkeakosken kentillä pelattiin tason 2 SPLturnaus, johon joukkueita oli karsittu keväällä ympäri Suomen. Otteluita pelattiin perinteisessä koskilaisessa auringonpaisteessa

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin A-poikien harjoitusmatsit käyntiin Haka-j/HJS:n A-pojat pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun Tehtaan kentällä lauantaina 5.12. JJK:ta vastaan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa pelaamiseen

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

Valmistuneiden kukitus.

Valmistuneiden kukitus. Valmistuneiden kukitus. Sunnuntaina pelatun Haka AC Oulu ottelun puoliajalla kukitettiin Haka-perinteen mukaisesti sekä uudet yliopilaat että ammattiin valmistuneet Hakalaiset. Tänä vuonna ylioppilaiksi

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! Päättäjäiset ja palkitut Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! B-tytöt: syyskuun Subway pelaaja on Laura Lähdekorpi Valmentajat valitsivat B-tyttöjen syyskuun Subi-pelaajaksi

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ Alueliigan ensimmäinen kaukomatka sattui äänestyspäivälle eli 19. huhtikuuta. Suuntana oli Kaarina tuo Turun Kauniainen. Tiedossa oli hyvä vastus, KaaPo. Kevät on kiireista aikaa;

Lisätiedot

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 FC Haka junioreiden C15 pojat voitti Futsalin piirinmestaruuden 20.3.2016 Pirkkahallissa pelatussa lopputurnauksessa, johon osallistui alkusarjan neljä parasta

Lisätiedot

Tappioputki päättyi maali- ilotteluun

Tappioputki päättyi maali- ilotteluun Tappioputki ilotteluun päättyi maali- Haka päätti viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa sunnuntaina, kun KäPa kaatui kesäisellä ja huippukuntoisella Apian nurmella 7 1. Kotijoukkueen hahmoja

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! FUTSALISTA Maailman huippumaat pelaavat jalkapalloakin kuin futsalia. Katsomalla mitä tahansa maailman huippuliigaa, näkee

Lisätiedot

Ilves vei A-poikien derbyn

Ilves vei A-poikien derbyn B-junnuille tappiot Hakan B-junioreiden harjoitusottelut jatkuivat kahdella ottelulla Saharassa sunnuntaina. Tällä kertaa opittiin että pelkkä hallinta ja puolittaiset tekopaikat eivät riitä, jos vastustaja

Lisätiedot

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Pelaaminen 4-4-2 SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Hyökkääminen Avaaminen on alhaalta alkavan hyökkäyksen ensimmäinen vaihe, eli se miten pelaamme vastustajan ensimmäisen linjan ohi.

Lisätiedot

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta

Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta Raportti Aito Säästöpankki - futiskoulusta varmasti! Haka juniorit järjestivät yhteistyössä Fc Hakan ja Aito Säästöpankin kanssa hiihtoloman futiskoulun innokkaille tulevaisuuden tähdille Valkeakosken

Lisätiedot

Valkeakosken Sanomien liite 2016

Valkeakosken Sanomien liite 2016 Valkeakosken Sanomien liite 2016 FC Haka junioreiden perinteinen VS-liite ilmestyi tänä vuonna 18.5. Nyt voit lukea sen myös nettisivuiltamme! Vuosikokous FC Haka juniorit ry:n vuosikokous pidetään torstaina

Lisätiedot

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 7 Ottelun kesto. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Erotuomarin peruskurssi Sääntö 7 Ottelun kesto Puoliajat Ottelu kestää (tavallisesti) kaksi 45 minuutin puoliaikaa. Näiden välissä pidetään tauko, joka ei saa ylittää 15 minuuttia.

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006

Sääntö 7: PELIAIKA SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND PERUSKURSSI PERUSTASO TEORIA 6 2006 Sääntö 7: PELIAIKA Käsitteet 1. Varsinainen peliaika: yleensä 2 * 45 min = 90 min 2. Erotuomarin määräämä lisäaika 3. Jatko-ottelu 4. Puoliaikojen välinen tauko ei yli 15 min 5. Erotuomarin rankaisuvalta

Lisätiedot

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

B-tytöt: Kauden viimeiden peli B-tytöt: Kauden viimeiden peli Kauden päätös peliin B-tytöt matkasivat Janakkalaan. Ottelussa oli kova paikallislataus ja tottakai, kaikki halusivat päättää kauden hyvin mielin voittoon. Samalla ottelu

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 Lisää pituutta heti! Hirvee flow päällä niin kaikki onnistuu. Mistä se on tullut, en tiedä. Mutta nautitaan. Ja joka hetkestä, kun se on päällä. Kaikki onnistuu. Yksikössä

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

TET- harjoittelija Ville Karirinne

TET- harjoittelija Ville Karirinne TET- harjoittelija Ville Karirinne Minä olen Karirinteen Ville, 9. luokkalainen ja tämän viikon TET-harjoittelussa FC Haka juniorit ry:n toimistolla. Olen siis 15-vuotias toijalalainen, ja pelaan jalkapalloa

Lisätiedot

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle!

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! Haka lähti pikakomennuksella Särkänniemi Cuppiin, kun TPV tarvitsi vielä yhden joukkueen turnaukseensa. Aurinko paistoi koko turnauksen ajan ja useampikin poika

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa. Takana kaksi tahmeaa kierrosta P13 Piiriliigaa

D13 Piiriliigaa. Takana kaksi tahmeaa kierrosta P13 Piiriliigaa D13 Piiriliigaa Takana kaksi tahmeaa kierrosta P13 Piiriliigaa Kauden alla pelattu turnaus ja viime kauden onnistumiset antoivat odottaa kauden avauksesta jo hyviä onnistumisia ja tuloksia. Ensimmäiset

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2011 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA http://www.futsal.fi/mp/db/file_library/x/img/17429/file/futsalsaannot_08.pdf Futsalin sääntömuutokset kaudelle 2010-2011 Futsalin sääntöihin on kaudelle 2010 2011 tehty melko paljon muutoksia. Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

Sarjakärki vahvempi Apialla

Sarjakärki vahvempi Apialla Sarjakärki vahvempi Apialla Niukan 0 1 voiton Valkeakoskelta sunnuntaina hakenut KuPS piti paikkansa A-poikien SM-sarjan kärjessä. Kaksi maalin tappiota viikon aikana Apialla kärsinyt kotijoukkue sen sijaan

Lisätiedot

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

Marja-Vantaa -turnaus

Marja-Vantaa -turnaus Keimolan Kaiku ry Turnausohje Marja-Vantaa -turnaus 12.-13.2.2011 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Marja-Vantaa -turnaukseen. Tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

C14 Musta taisteli Runebergin päivän turnauksessa

C14 Musta taisteli Runebergin päivän turnauksessa C14 Musta taisteli Runebergin päivän turnauksessa Haka junnujen C14 Musta otti ensikosketuksen otteluihin Runebergin päivänä, kun Saharassa kohdattiin harjoitusturnauksessa sekä UrPS että HJS Sininen.

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

Ilves vei A-poikien derbyn

Ilves vei A-poikien derbyn Ilves vei A-poikien derbyn A-poikien alavire ei päättynyt sunnuntaina Pullerissa, Ilves vei pisteet Tampereelle maalein 1-4 (0-2). Ottelun alku lupasi parempaa kotijoukkueelle. Pallo liikkui hyvin ja peliä

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

Anton Popovitch Vehon tähtikisan voittaja

Anton Popovitch Vehon tähtikisan voittaja Anton Popovitch tähtikisan voittaja Vehon Vehon tähtikisan voitto kääntyi viimeisessä pelissä Anton Popovitchin nimiin. Ennen viimeistä karsintasarjan peliä, kisaa johti toppari Matias Caven yhden tähden

Lisätiedot

D12 poikien sarjakausi avattu

D12 poikien sarjakausi avattu D12 poikien sarjakausi avattu Tätä hetkeä on varmasti koko joukkue odottanut syksystä saakka ja nyt se on totta. Futiskausi on korkattu ja ensimmäinen kausi mustavalkoisissa väreissä on virallisesti alkanut

Lisätiedot

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa

Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Keimolan Kaiku jalkapallo Turnausohje Kivistö -turnaus 7.-8.2.2015 Myyrmäkihalli Vantaa Kiitoksia ilmoittautumisestanne Kivistö turnaukseen ja tervetuloa Vantaan Myyrmäkeen viettämään iloinen turnausviikonloppu!

Lisätiedot

B17 kakkonen: HJS/Haka YJ TPV2 4-1

B17 kakkonen: HJS/Haka YJ TPV2 4-1 B17 kakkonen: HJS/Haka YJ TPV2 4-1 HJS/Haka YJ kohtasi TPV2:n Rauhalassa komeassa kelissä. Ensimmäinen hyökkäys, heti kulma, Tomy Nurmesniemi puskee maalin eteen ja Juuso Ahola tökkää maalin. 1-0 kun peliä

Lisätiedot

D-tytöille tappio Iittalassa

D-tytöille tappio Iittalassa D-tytöille tappio Iittalassa D-tytöt pelasivat Iiittalassa paikallista pallo seuraa (IPA) vastaan. Ensimmäisella puoliajalla pääsivät IPAlaiset kaksi kertaa läpiajosta tekemään maalin. Toisella puoliajalla

Lisätiedot

Hakan tappioputki venyi neljään otteluun Matti Jussila Akseli Tiensuu

Hakan tappioputki venyi neljään otteluun Matti Jussila Akseli Tiensuu Hakan tappioputki neljään otteluun venyi Haka kärsi A-poikien SM-sarjassa neljännen peräkkäisen pistemenetyksen. Seinäjoella perjantaina kärsitty niukka 1 2 tappio noudatti edellisotteluista tuttua kaavaa:

Lisätiedot

PELINOHJAAJA. Valioerotuomari

PELINOHJAAJA. Valioerotuomari PELINOHJAAJAKOULUTUS Valioerotuomari Liiton erotuomaritoiminta Piirin erotuomaritoiminta Erotuomarikokelas Pelinohjaaja Pelinohjaaja toimii alle 12 vuotiaiden tyttöjen ja poikien otteluissa. PELINOHJAAJA

Lisätiedot

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010

SÄÄNTÖKYSYMYKSIÄ 2010 1) Joukkueen A maalivahti on aikeissa vapauttaa pallon peliin käsistään pompauttaen palloa kerran kentän kautta potkaistakseen pallon kohti vastustajan maalia. Vastustajan B pelaaja yrittää ja onnistuu

Lisätiedot

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 1. AJO-OHJEET Turnaus on Myyrmäen jalkapallohallissa. Osoite: Raappavuorentie 10, 01601 Vantaa. 2. PYSÄKÖINTI Urheilupuistossa on paljon parkki tilaa. Auton saa jättää

Lisätiedot

keskustelutilaisuus vanhemmille

keskustelutilaisuus vanhemmille Avoin keskustelutilaisuus vanhemmille FC Haka juniorit kutsuu FC Haka junioreiden vanhemmat avoimeen keskustelutilaisuuteen lauantaina 13.5.2017 klo 10 Hotelli Waltikkaan. Aiheina ovat mm. huhtikuisen

Lisätiedot

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN

Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN Uudet säännöt ANNIKA LAAKSONEN 3.9.2016 UUDET SÄÄNNÖT 1.7.2016 1. Passiivinen peli 2. 7 ken0äpelaajaa 3. Sininen kor7 4. Viimeisen 30 sekunnin sääntö 5. Loukkaantunut pelaaja PASSIIVINEN PELI Tuomarit

Lisätiedot

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta

Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta Pelaajamuodostelma 1) Paikallaan juoksu pallo jalkojen välissä. (polvet hieman koukussa) 2) Tikkaus pallon syöttely jalkojen välissä mahd. nopeasti (kisa: lasketaan

Lisätiedot

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0 D12 Ottelut Webasto-turnaus 23.11.2013 JJK haaste D02-pojat 2 1 23.11.2013 FC Loviisa haaste D02-pojat 1 3 23.11.2013 D02-pojat Akilles Green 2 0 24.11.2013 D02-pojat RiPS 5 0 24.11.2013 D02-pojat JJK

Lisätiedot

KENTTÄ- KOULUTUS EROTUOMAREIDEN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND

KENTTÄ- KOULUTUS EROTUOMAREIDEN SUOMEN PALLOLIITTO - FINLANDS BOLLFÖRBUND - FOOTBALL ASSOCIATION OF FINLAND EROTUOMAREIDEN KENTTÄ- KOULUTUS KENTTÄKOULUTUKSEN JÄRJESTELYT (ESIMERKKI) 1. Erotuomarin varusteet 2. Kentän tarkastaminen 3. Ennen ottelun alkua 4. Toimenpiteet ennen alkupotkua 5. Teikkaus 6. Alkupotku

Lisätiedot

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan?

Mitä merkitään pelaajalle pöytäkirjaan? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 2016 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Lahjoita vanhat nappiksesi hyvään tarkoitukseen

Lahjoita vanhat nappiksesi hyvään tarkoitukseen Lahjoita vanhat nappiksesi hyvään tarkoitukseen FC Haka ja FC Haka juniorit järjestävät huomenna to 1.10. nappulakenkäkeräyksen Tehtaan kentällä. Kenkiä voi tuoda päivällä klo 12 alkaen FC Hakan toimistolle

Lisätiedot