KUNNANHALLITUS No 14/2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANHALLITUS No 14/2016"

Transkriptio

1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2016 KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no , 63 PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVÄNÄPITO PUHEENJOHTAJA Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen. Ilmoitusasiat. Liikelaitoksen talouden kuukausiseuranta/heinäkuu Lausunto Etelä-Pohjanmaan liiton talousarvioehdotuksesta 2017 ja taloussuunnitelmaehdotuksesta Talousarvion toteutuminen /Muutos II. Luottamushenkilöiden palkkiot vuodelle Kiinteistöveroprosenttien hyväksyminen. Tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015/ Kunnanhallituksen selvitys. Karijoen kunnan edustaja Eepos-kirjastojen johtoryhmään. Asuntojen vuokrien tarkistus. Edustajien valitseminen Suupohjan Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen. Luottamustehtäviin toimikaudeksi v valittujen luottamushenkilöiden toimikauden jatkuminen. Kokouksen päättäminen. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Karijoen kunnanvirastossa Merk. Timo Hautaviita Jenni Rankaviita Kunnanhallituksen puheenjohtaja Hallintosihteeri JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulun hoitaja Jenni Rankaviita hallintosihteeri

2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖS- VALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Kunnanhallituksen kokoonpano v : varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Timo Hautaviita, pj Helena Parkkamäki Soile Luoma Salla-Maaria Yliviitala Erkki Viitikko, II-vpj Laura Rinne Terhi Röksä Petri Ahola Mirja Peräsaari Mikko Savolainen Seppo Tienhaara Jarmo Ohriluoma Marjo Ylikärppä Markku Leppinen Veli-Matti Niemelä, I-vpj Anne Niemelä. Kunnanvaltuuston puheenjohtajat: - puheenjohtaja Arja Harjunpää, - I-varapuheenjohtaja Jukka Kohtala, - II-varapuheenjohtaja Jaakko Järvenpää. Kunnanhallitus: Merkitään, että poissa oli Terhi Röksä ja hänen tilalla oli hänen henkilökohtainen varajäsen Petri Ahola. Poissa oli kunnanvaltuuston pj Arja Harjunpää. Kokous yksimielisesti todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää valita keskuudestaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa (vuorossa Soile Luoma ja Erkki Viitikko). Kunnanhallitus: Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Soile Luoma ja Erkki Viitikko.

4 ILMOITUSASIAT. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi seuraavat päätökset/ilmoitukset ja päättää tyytyä niihin: - Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, hallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä, johtokunnan kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, yhtymävaltuuston kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä, yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Oy Kerno Ab, Teollisuushallin vuokrasopimuksen os. Punninportti 1 irtisanominen lähtien. - Valtiovarainministeriö Päätös kunnan peruspalvelujen valtionosuuden muutoksista vuodelle Karijoen osuuden lisäys euroa. - Ely- keskus, Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsaus elokuu 2016: Karijoki 9,2 % (59 henkilöä), Suupohja 10,1 %, Etelä-Pohjanmaan 9,8 %, Koko maa 13 %. - Tarkastuslautakunnan kokouksen pöytäkirjan jäljennös. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

5 266 Johtokunta 90 Liikelaitoskuntayhtymän talouden kuukausiseuranta / heinäkuu Dnro D/267/ /2015 Valmistelija / lisätiedot: taloussuunnittelija Anne Alavillamo, puh etunimi.sukunimi@llky.fi Talouden kuukausiseurannassa raportoidaan johtokunnalle talouden toteutumasta talousarvion sitovuustasot huomioiden ja yhteistoimintalautakunnalle palvelutilauksen toteutumasta palvelusopimuksen mukaan. Heinäkuun raportti on koottu poikkeuksellisesti tuotteistuslaskelman ja elokuun henkilöstökulujen avulla. Kirjanpidon toteutuma on henkilöstökulujen/lomapalkkavarausten osalta muodostunut virheelliseksi palkkaohjelman taustatietojen puutteellisuudesta johtuen. Palkkahallinto on tehnyt korjaukset siten, että henkilöstökuluja n vähentävät korjauskirjaukset tulevat elokuun toteutumaan. Talousarvion toteutuma Talouden tasaisella toteutumalla olisi toteutuma heinäkuun lopussa 58,3 %. Esityslistan lisätietona on kirjanpidon toteutumavertailu saakka, mutta henkilöstökuluja oikaisevan laskelman jälkeen toteutuma osoittaa euron ylitystä seuraavasti:

6 267 Alijäämää selittää asiakaspalvelujen ostoissa erikoissairaanhoidon kustannusten ylittyminen n ja lastensuojelun laitoshuollon kustannusten ylittyminen n Lisäksi kotitalouksille myönnettävät avustukset (mm. henkilökohtainen apu ja omaishoito) ovat ylittyneet n Palvelualueittain toimintakatteet sitovien erien osalta ovat henkilöstökulujen oikaisun jälkeen arvioitu seuraaviksi: Sisäisen tukipalvelun toimintakate on palvelualueille vyöryttyvä. Sisäisen tukipalvelun ylitystä selittävät sijaispankki ja henkilöstön työterveyshuolto. Ylitys vyöryttyy suurelta osin hoidon ja hoivan palveluihin, koska se on sijaispankin käyttäjä.

7 268 Kunnanhallitus No 14/2016 Jäsenkuntien maksuosuudet Yhteistoimintalautakunnan ja LLKY:n välisessä palvelusopimuksessa talousarvion sitovuustasoksi on määritetty jäsenyhteisön kokonaistilauksen määrä. Suoritearviot ja tuotehinnat eivät ole sitovia. Kirjanpidon toteutumatietojen ja elokuun henkilöstökulujen pohjalta on laadittu tuotteistuslaskelma huomioiden eräitä toteutumaa tarkentavia toimenpiteitä ja laskelma osoittaa ylitystä. Ennuste koko vuoden toteutumasta perustuu palvelualueiden osavuosiraportissa 1/2016 antamaan arvioon ja muutoin lähinnä tasaisen toteutuman olettamaan. Esityslistan lisätietona on tuotteistuksen toteutumaraportti tilanteessa Toteutumaraportti kertoo lisäksi toteutuneet suoritemäärät ja tuotehinnat. Tuotteistuslaskelman toteutuma ja ennuste palvelualueittain ja jäsenkunnittain on seuraava: LLKY:n heinäkuun toteutuma näyttää yhteensä n ylitystä, jossa oma toiminta ylittyy n ja erikoissairaanhoito n Ennusteessa on pyritty huomioimaan se, että erityisesti erikoissairaanhoidossa heinäkuussa on toiminnoissa kesäsulkuja ja laskutustoteutumaa muodostuu tuolloin vähemmän. Erikoissairaanhoidon ennuste on tehty vertaamalla elokuun toteutumatilannetta vuoden 2015 vastaavaan tilanteeseen ja tilinpäätökseen.

8 269 Kunnanhallitus No 14/2016 Isojoen heinäkuun toteutumassa on alitusta niin omassa toiminnassa kuin erikoissairaanhoidossa, yhteensä n Ennusteessa on huomioitu mm. ostopalveluja, joista ei vielä ole laskutustoteutumaa ja erikoissairaanhoidon ennuste on tehty vertaamalla elokuun toteutumatilannetta vuoden 2015 vastaavaan tilanteeseen ja tilinpäätökseen. Karijoen heinäkuun alitusta n selittää hienoinen alitus sekä omassa toiminnassa että erikoissairaanhoidossa. Ennusteessa oman toiminnan alitusta selittää erityisesti alittunut käyttö osastotoiminnassa. Erikoissairaanhoidon ennuste on tehty vertaamalla elokuun toteutumatilannetta vuoden 2015 vastaavaan tilanteeseen ja tilinpäätökseen.

9 270 Kunnanhallitus No 14/2016 Kauhajoen heinäkuun toteutuma näyttää ylitystä n Oman toiminnan ylitykset ovat erityisesti lastensuojelun laitoshuollossa n , vammaispalvelun henkilökohtaisessa avussa n , osastotoiminnassa n ja omaishoidossa n Erikoissairaanhoidossa ylitys on n Ennusteessa on huomioitu palvelualueiden osavuosiraportissa 1/2016 antamat arviot kustannuskehityksestä ja erikoissairaanhoidon ennuste on tehty vertaamalla elokuun toteutumatilannetta vuoden 2015 vastaavaan tilanteeseen ja tilinpäätökseen. Teuvan heinäkuun toteutuma ylittyy n Omassa toiminnassa ylitystä on tapahtunut sosiaalipalveluissa lähinnä lastensuojelun laitoshuollossa n , vammaispalvelun henkilökohtaisessa avussa n ja kehitysvammahuollon laitospalveluissa n Näitä ylityksiä suurelta osin kattaa hoidon ja hoivan palveluiden alitus, joka on syntynyt mm. osastotoiminnan käytön alittumisesta. Erikoissairaanhoidon ylitys on n

10 271 Kunnanhallitus No 14/2016 Ennusteessa näkyy sosiaalipalveluiden kustannuskehityksen keskeinen merkitys. Erikoissairaanhoidon ennuste on tehty vertaamalla elokuun toteutumatilannetta vuoden 2015 vastaavaan tilanteeseen ja tilinpäätökseen. Johtajan ehdotus: Johtokunta merkitsee tiedoksi heinäkuun 2016 talouden toteutuman ja päättää saattaa sen yhteistoimintalautakunnalle tiedoksi. Käsittely: I varapuheenjohtaja Esko Lehtimäki saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn alussa klo Sosiaalipalvelujohtaja Esko Kiviniitty, terveyspalvelujohtaja Kirsti Kähärä ja taloussuunnittelija Anne Alavillamo olivat kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tämän asian käsittelyn ajan. Oheismateriaalina johtokunta sai selvityksen lastensuojelun tilanteesta Suupohjan alueella sekä tietoja LLKY:n henkilökohtaisesta avusta, lastensuojelun ostopalveluista ja kehitysvammaisten kuljetuspalveluista. Palvelujohtajat selvittivät johtokunnalle palvelualueensa talousarvion toteutumista. Lisäksi taloussuunnittelija Anne Alavillamo selvitti LLKY:n talouden kuukausiseurantaa. Johtokunnan päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen. Khall 151 Toteutumaraportti heinäkuun/2016 lähetetään esityslistan liitteenä. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä llky:n heinäkuun/2016 talouden toteutumaraportin tiedokseen. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

11 LAUSUNTO ETELÄ-POHJANMAAN LIITO TA- LOUSARVIOEHDOTUKSESTA 2017 JA TALOUS- SUUNNITELMAEHDOTUKSESTA Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: karijoki.fi Etelä-Pohjanmaan liitto pyytää kunnan lausuntoa vuoden 2017 talousarvioehdotuksesta sekä ehdotuksesta taloussuunnitelmaksi vuodelle Taloussuunnitelma on laadittu aiemmasta poiketen vain yhdelle vuodelle, koska Etelä-Pohjanmaan liiton toiminta lakkaa uusien maakuntien myötä vuoden 2018 lopussa. Lausuntoa pyydetään mennessä. Etelä-Pohjanmaan liiton perussopimuksen 19 :n 1 2 momenttien mukaan: Taloussuunnitelmaa vahvistettaessa jäsenkunnille on varattava tilaisuus esityksen tekemiseen Etelä- Pohjanmaan liiton toiminnan kehittämiseksi. Talousarvio ja -suunnitelma tulee käyttötalouden osalta eritellä tehtävittäin ja investointien osalta hankkeittain. Seuraavan kalenterivuoden alustava talousarvio ja - suunnitelma on toimitettava jäsenkunnille mennessä ja hyväksytty talousarvio ja -suunnitelma mennessä Talousarvioehdotuksessa käyttötalous jakautuu kolmeen tehtävään: 1. Luottamushenkilöhallinto 2. Varsinainen toiminta 3. Liiton toteuttamat hankkeet Lisäksi liitto kerää kuntien toimeksiannosta kuntien rahoitusosuuden EPANET-koordinaation rahoitukseen Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistykselle.

12 273 Rahoitukseen kerättävät erät käsitellään siten, etteivät siinä olevat tulot ja menot liity liiton muuhun taloudenhoitoon eivätkä talousarvion toteumista kuvaaviin raportteihin. Myös jäsenkuntien maksuosuudet tähän tarkoitukseen esitetään oman taulukkonaan. Maakuntahallituksen esitys euron avustuksesta Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiölle vuonna 2017 sisältyy talousarvioehdotukseen. Jäsenkuntien maksuosuudet vuodelle 2017 esitetään omana taulukkonaan. Talousarvioehdotus ei sisällä investointeja, joten investointiosaa ei esitetä. Etelä-Pohjanmaan liiton vuoden 2017 talousarvion toimintamenot ovat 3, ja toimintatulot Vuosikate on euroa alijäämäinen. Alijäämä ehdotetaan katettavaksi aikaisempien tilikausien ylijäämistä. Jäsenkuntien maksuosuuksia ei koroteta, vaan ne pysyvät vuoden 2016 tasossa ollen yhteensä euroa. Karijoen maksuosuus on ,05. Ehdotus: Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa esitys jäsenkuntien maksuosuuksien pitämisestä vuonna 2017 kuluvan vuoden tasossa on perusteltua. Kertyneet ylijäämät on syytä purkaa ennen maakuntauudistuksen voimaantuloa. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

13 274 Khall 153 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN / MUUTOS II. Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: karijoki.fi Merkitään, että jäljennös vuoden 2016 talousarvion toteutumisesta ajalta liitteenä no 60. Talousarvion arvioiduista toimintatuloista 1,2 milj. eurosta on kertynyt 0,921 milj. euroa eli 73,9 %. Toimintakulut em. aikana 6,860 milj. euroa arvioidusta 9,6 milj. eurosta, eli käyttö 71,5 % arvioidusta. Vuosikate 0,812 milj. euroa. Toteutumassa llky:n menot on kirjattu talousarvion mukaisena. Toteutumasta puuttuu tammi-syyskuulle kuuluvia menoja, arviolta noin euroa. Marraskuun 2016 verotilityksessä maksuunpanon oikaisu on tämän hetken tiedon mukaan noin euroa. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi vuoden 2016 talousarvion toteutumisen ja hyväksyy muutoksen II liitteen no 60 mukaisesti. Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 275 Khall 154 LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOT VUODELLE Valmistelija/Lisätiedot: Viljo Kurvinen p sähköposti: Vuoden 2016 palkkiot ovat pysyneet samana vuodesta 2011 lukuun ottamatta puheenjohtajien vuosipalkkioita ja vaalilautakunnan kokouspalkkiota, joita on korotettu vuonna 2013.Vuonna 2016 vaalilautakunnan palkkiokohtaan on tehty täsmennys niin, että mikäli jäsen on vain osan vaalipäivästä läsnä, maksetaan palkkio läsnäolotuntien suhteessa. Vuonna 2017 palkkiot ehdotetaan pidettäväksi samana kuin vuonna Ehdotus: Kunnanhallitus päättää ehdottaa kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi luottamushenkilöiden palkkiot vuodelle 2017 seuraavasti: Yleinen toimikunta, johtokunta ym. Kokouspalkkio 42 Kunnanvaltuusto Puheenjohtajan vuosipalkkio 550 Kokouspalkkio 55 (koskee myös puheenjohtajan virkaja toimituspäiviä) Kunnanhallitus Puheenjohtajan vuosipalkkio 550 Kokouspalkkio 55 (koskee myös puheenjohtajan virkaja toimituspäiviä) Tarkastuslautakunta Kokouspalkkio 55

15 276 Lautakunnat Kokouspalkkio 42 (nämä tarkoittavat myös tarkastus-, toimituspäiväpalkkioita) Vaalilautakunnan palkkio vaalipäivältä 120 (mikäli jäsen on läsnä vain osan päivästä, palkkio määräytyy läsnäolotuntien suhteessa) Pöytäkirjan tarkastus Kun valitaan pöytäkirjan tarkastajat 5 Matkakustannusten korvaukset, päivärahat, majoittumiskorvaukset maksetaan luottamushenkilöille luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaan. Viranhaltijalle /työntekijälle, joka toimii kokouksessa puheenjohtajana, sihteerinä, esittelijänä tai asiantuntijana, maksetaan kokouksiin osallistumisesta samansuuruinen kertapalkkio kuin ko. toimielimen kokouspalkkio on, palkkiosäännössä mainituin tarkistuksin. Palkkiot maksetaan puolivuosittain. Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 277 Khall 155 KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN HYVÄKSY- MINEN. Valmistelija/Lisätiedot: Viljo Kurvinen p sähköposti: Kiinteistöverolain 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden vuosittain etukäteen samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin. Kiinteistöveroprosentit määrätään prosentin sadasosan tarkkuudella. Kunnan tulee ilmoittaa kiinteistö-veroprosentit Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä. Jos ilmoitusta ei ole annettu määräajassa, verotuksessa voidaan noudattaa edellisen vuoden kiinteistöveroprosentteja, kuitenkin vähintään alinta lain mukaista prosenttia. Vuoteen 2016 verrattuna joidenkin kiinteistöveroprosenttien vaihteluvälit muuttuvat vuodelle Muutokset on osittain jo vahvistettu Lailla kiinteistöverolain muuttamisesta ( /1291), joka on tullut voimaan Hallitus päätti kuitenkin syksyn 2016 budjettiriihessä lisämuutoksista kiinteistöverotukseen. Tältä osin hallituksen esitys käsitellään eduskunnassa lokakuussa 2016 (annettu eduskunnalle ). Kiinteistöverolain vahvistetut muutokset korottavat yleisen ja vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroprosenttien vaihteluvälien ala- ja ylärajoja verovuodelle Yleisen kiinteistöveroprosentin vaihteluväli nousi 0,80-1,55 prosentista 0,86-1,80 prosenttiin ja vakituisten asuinrakennusten vaihteluväli 0,37-0,80 prosentista 0,39-0,90 prosenttiin.

17 278 Uudessa hallituksen esityksessä, joka on tulossa myös voimaan verovuodelle 2017, esitetään lisäkorotuksia yleisen ja vakituisen asuinrakennuksen veroprosenttien alarajoihin. Esityksen mukaan yleisen kiinteistöveroprosentin vaihteluväli olisi siten 0,93-1,80 prosenttia ja vakituisten asuinrakennusten vaihteluväli 0,41-0,90 prosenttia. Eduskunnalle annetussa hallituksen esityksessä on esitetty myös muutoksia muiden kuin vakituisten asuinrakennusten sekä rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentteihin. Kuntien olisi vuodesta 2017 lähtien päätettävä erikseen muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti. Tähän asti kunta on voinut päättää erityisen veroprosentin näille kiinteistöille, mutta jos kunta ei ole näin tehnyt, niin verotuksessa on sovellettu kunnan yleistä kiinteistöveroprosenttia. Muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti saa vuonna 2016 olla maksimissaan 1,00 prosenttiyksikköä vakituisen asuinrakennuksen veroprosenttia korkeampi. Hallituksen esityksessä kytkös näiden veroprosenttien välillä esitetään poistettavaksi ja muiden kuin vakituisten asuinrakennusten veroprosentti määrättäisiin vapaasti vaihteluvälillä 0,93-1,80 %. Rakentamattoman rakennuspaikan osalta esitetään vaihteluvälin ala- ja ylärajoja korotettavaksi nykyisestä 1,00-4,00 prosentista 2,00-6,00 prosenttiin.

18 279 Kunta Mikäli eduskunta hyväksyy em. hallituksen esityksen kiinteistöveroprosenttien vaihteluväleistä, ovat ne vuonna 2017 siis seuraavat: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93-1,80 %, - vakituisen asunnon kiinteistöveroprosentti 0,41-0,90 %, - muun asuinrakennuksen kiinteistöveroprosentti 0,93-1,80 % - rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosentti 2,00-6,00 % - yleishyödyllisen yhteisön kiinteistöveroprosentti 0,00-1,35 % - voimalaitosten kiinteistöveroprosentti 0,60 3,10 % Vuoden 2016 kiinteistöveroprosentit: Yleinen kiinteistövero-% Vakituinen asuinrakennus Muu kuin vakituinen as.rak. Koko maa 1,00 0,47 1,11 Etelä-Pohjanmaa 1,16 0,54 1,16 Yleishyödyllinen yhteisö Voimalait os Isojoki 0,80 0,50 0,80 0,00 1,00 1,00 Karijoki 0,90 0,40 1,00 0,00 Kauhajoki 0,90 0,65 1,20 0,00 2,10 3,00 Teuva 0,95 0,50 Pohjanmaa 1,04 0,51 1,12 Kaskinen 1,10 0,60 1,20 0,00 3,10 4,00 Kristiinankaupunki 0,86 0,60 1,20 0,00 3,10 Närpiö 0,80 0,50 1,10 0,00 3,10 Rakent. rakennuspaikka Valtuuston vuodelle 2016 hyväksymät kiinteistöveroprosentit ovat: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,90, - vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,40, - muiden asuinrakennusten kuin vakituisten veroprosentti 1,00, - yhdistys- ja seurojentalot 0,00, - rakentamattomalle rakennuspaikalle ei erillistä prosenttia.

19 280 Laskennallinen kiinteistöveron tuottoarvio v on verohallinnon tilaston mukaan noin euroa. Ehdotus: Edellä olevaan viitaten kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi vuodelle 2017 seuraavat kiinteistöveroprosentit: - yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93 %, - vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,41 %, - muiden asuinrakennusten kuin vakituisten veroprosentti 1,00 %, - yhdistys- ja seurojentalot 0,00 %, - rakentamattomalle rakennuspaikalle ei erillistä prosenttia. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

20 281 Khall 156 TULOVEROPROSENTIN VAHVISTAMINEN VUODELLE Valmistelija/Lisätiedot: Viljo Kurvinen p sähköposti: KuntaL 111 Viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on päätettävä kunnan tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista sekä muiden verojen perusteista. Verotusmenettelylain 91 a :n mukaan kunnan tulee ilmoittaa Verohallitukselle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17 päivänä tuloveroprosentin suuruus. Tuloveroprosentti ilmoitetaan neljännesprosenttiyksikön tarkkuudella. Jos ilmoitusta ei ole toimitettu 1 momentissa säädettynä aikana taikka Verohallinnon myöntämässä myöhemmässä määräajassa, verotuksessa voidaan noudattaa edellisen vuoden tuloveroprosenttia. Tuloveroprosentin kehitys v : Kunta Koko maa 18,59 18,98 19,17 19,25 19,38 19,74 19,84 19,87 Etelä-Pohjanmaa 19,34 19,60 19,66 19,98 20,20 21,00 21,07 21,13 Isojoki 20,50 20,50 20,50 21,00 21,75 22,00 22,00 22,00 Karijoki 19,50 20,00 20,00 20,50 21,00 21,50 22,00 22,00 Kauhajoki 20,00 21,00 21,00 21,00 21,50 22,00 22,00 22,00 Teuva 19,25 19,75 20,50 20,50 21,50 22,00 22,00 22,00 Pohjanmaa 19,69 19,74 19,94 20,39 20,60 Kaskinen 18,75 20,00 20,00 20,00 21,00 21,00 21,00 21,50 Kristiinankaupunki 20,00 20,00 20,00 20,00 20,50 21,00 21,50 21,50 Närpiö 19,50 20,00 20,00 20,00 20,50 20,50 21,00 21,00

21 282 Karijoen tuloveroprosentti on vuodesta 2015 lähtien ollut 22,00. V osalta kunnallisveron tuotto oli euroa, kasvu -1,2 %.Koko maassa kasvu oli -0,2 %. V osalta kunnallisveron tuotto oli euroa, kasvu -2,6 %.Koko maassa kasvu oli 3,5 %. V osalta kunnallisveron tuotto oli euroa, kasvu 6,2 %.Koko maassa kasvu oli 5,1 %. V osalta kunnallisveron tuotto olisi euroa, kasvu 1,8 %.Koko maassa kasvu olisi 3,6 % V osalta kunnallisveron tuotto olisi euroa, kasvu 8,5 %.Koko maassa kasvu olisi 3,9 % V osalta kunnallisveron tuotto olisi euroa, kasvu -1,0 %.Koko maassa kasvu olisi 3,7 %. V osalta kunnallisveron tuotto olisi euroa, kasvu -1,6 %.Koko maassa kasvu olisi 1,6 % (tilanne ). Kuntaliiton tilaston mukaan kunnan efektiivinen veroaste v on 13,59 (koko maassa 14,94). Useamman vuoden jatkunut heikko talouskehitys näyttää jatkuvan edelleen. Verotulojen kasvu on ollut viime vuosina negatiivinen. Myös lähivuosien kasvu näyttää vähäiseltä. Valtionosuuksien leikkaukset jatkuvat edelleen. Menojen kasvupaineita on erikoisesti sosiaalija terveystoimessa. Vuoden 2017 talousarvion laadintaohjeissa tavoitteeksi asetettiin toimintakulujen vähentäminen puolellatoista prosentilla kuluvan vuoden talousarviotasosta.

22 283 0,50 %:n veronkorotuksen tuotto n euroa. Ehdotus: Edellä oleviin perusteisiin viitaten kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että se päättäisi hyväksyä vuodelle 2017 kunnan tuloveroprosentiksi 22,00 %. eli samana kuin vuonna Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

23 Tarkastuslautakunta No 3/2016 Kunnanvaltuusto No 2/2016 Kunnanhallitus No 14/ Tark. ltk TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTI KERTOMUS VUODELTA 2015/ KUNNANHALLITUKSEN SELVITYS. Tarkastuslautakunnan tehtävänä on Kuntalain (410/2015) 121 :n mukaan arvioida, ovatko kunnanvaltuuston vuoden 2015 talousarviossa asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Kvalt 14 Tarkastuslautakunta arvioi tilivelvollisten viranhaltijoiden antamien selvitysten, pöytäkirjojen seurannan, vuoden 2015 tilinpäätöksen ja muun seurannan perusteella kunnan toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden sekä toiminnan tuloksellisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden toteutumista vuodelta Tarkastuslautakunta käsittelee ja hyväksyy vuoden 2015 arviointikertomuksen. Päätös: Tarkastuslautakunta käsitteli ja hyväksyi vuoden 2015 arviointikertomuksen. Tarkastuslautakunta on suorittanut lakisääteisen arviointitehtävänsä ja jättää vuoden 2015 arviointikertomuksen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ja esittää, että valtuusto pyytää kunnanhallitukselta selvityksen arviointikertomuksessa esitettyihin asioihin, niin että ne voidaan käsitellä valtuuston syyskauden kokouksessa Kunnanvaltuusto: Liite no 5 / Kunnanvaltuusto / Vuoden 2015 arviointikertomus. Merkitään, että tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja

24 Tarkastuslautakunta No 3/2016 Kunnanvaltuusto No 2/2016 Kunnanhallitus No 14/ Sami Kaunisto selvitti tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta Kunnanvaltuusto yksimielisesti käsitteli arviointikertomuksen vuodelta 2015 ja pyytää kunnanhallitukselta selvityksen arviointikertomuksessa esitettyihin asioihin Kunnanhallitus : Valmistelija/Lisätiedot: Viljo Kurvinen p sähköposti: etunimi.sukunimi@karijoki.fi Merkitään, että jäljennös arviointikertomuksesta vuodelta 2015 on liitteenä no 61. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa tarkastuskertomuksen johdosta seuraavan lausunnon: Kuntaa koskevat taloudelliset tavoitteet: Tilikauden tulos oli euroa, edellisenä vuonna euroa. Toimintatuotot 1,242 milj. euroa, toteutuma 101,7 %. Toteutuma ylitti talousarvion euroa. Toimintakulut 9,288 milj.euroa, toteutuma 97,2 %. Toimintakulut alittivat talousarvion euroa. Toimintakate 8,045 milj. euroa ja ne alittivat talousarvion euroa. Verotulot ja valtionosuudet olivat yhteensä 8,553 milj. euroa, edellisenä vuonna 8,881 milj.euroa eli vähennystä 0,328 milj.euroa (-3,7 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Vuosikate +0,494 milj.euroa, edellisenä vuonna +0,496 milj.euroa. Poistot 0,250 milj.euroa ja tili-

25 286 kauden tulos poistojen jälkeen +0,244 milj.euroa. Tulokseen vaikutti mm. se, että toimintakulut väheni vuoteen 2014 verrattuna 3,8 % eli euroa. Kunnan maksuosuus Suupohjan Peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle väheni n euroa eli 3,47 %. Investointimenot olivat yhteensä euroa. Investointipuolella keskityttiin olemassa olevien kiinteistöjen korjaamiseen, joka työ jatkuu myös kuluvana vuonna. Korjauksia toteutettiin omana työnä, jolloin pystyttiin vaikuttamaan myös vaikeaan työllisyystilanteeseen. Erityisosaamista tarvittaviin töihin hankitaan ammattiosaamista ostopalveluna. Uutta talousarviolainaa otettiin euroa. Talousarviossa lainaa oli merkitty otettavaksi euroa. Määrää korotettiin eurolla valtuuston hyväksymällä talousarviomuutoksella. Lainoja lyhennettiin 0,350 milj. euroa. Vuoden lopussa kunnan lainamäärä oli 2,581 milj. euroa eli 1.887:76 euroa asukasta kohti. Koko maassa euroa asukasta kohti. Liikunta ja nuoriso: Talousarviossa esitetyt tavoitteet/arviot liikuntatapahtumiin osallistuvista kuntalaisista ja suoritekerroista eivät ole kaikki toteutuneet. Tähän vaikuttaa suuresti mm. sääolosuhteet. Useana vuotena esim. lumitilanne on ollut huono, joka johtaa siihen ettei hiihtosuorituksia kerry odotuksen mukaisesti. Kunnan väestökehitys samoin kuin ikärakenne asettavat lisää haasteita osallistuja-/suoritekertojen pitämiseksi nykytasolla.

26 287 Sivistystoimi/opetus: Kasvatus- ja opetuslautakunnan toimintatuotot olivat yhteensä :84 euroa, toimintakulut yhteensä :62 euroa ja toimintakate :78 euroa. Tavoitteiden toteutumista on selvitetty arviokohdassa. Tekninen Toimi: Vuonna 2015 selvitettiin kunnan kiinteistöjen nykykunto ja tarvittavat korjaustoimenpiteet. Yksittäisistä kohteista tehtiin tarkempi kuntoselvitys. Kuntoselvitysten teko jatkuu tulevina vuosina. Talousarvion/taloussuunnitelman investointiosan määrärahoista on tarkempi suunnitelma talousarvion liitetiedoissa. Peruspalvelut: Kunnan menot Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymälle olivat euroa. Vuonna 2014 vastaavasti euroa. Vähennystä oli euroa eli 3,47 %. Suurin vähennys oli erikoissairaanhoidon menoissa, jotka olivat v euroa, vuonna 2014 vastaavasti euroa eli vähennystä euroa eli 8,6 %. Kirjastotoimi: Kirjastotoimen henkilöstöön kuuluu osa-aikainen kirjastonjohtaja (25 %) ja kirjastovirkailija (85 %), joka hoitaa myös kirjaston siivouksen (15 %). Nykyisessä taloustilanteessa resurssien lisäämiseen ei ole mahdollisuutta. Kirjasto toimii Karijoen kirjastossa ja Myrkyssä sivukirjasto koulun tiloissa. Myrkyn sivukirjaston aukiolosta kyläläiset ovat vastanneet talkoovoimin kuluvan vuoden alusta ja kirjasto siirrettiin yläkoulun alakertaan syksyllä 2015.

27 288 Talousarviossa kokonaislainamäärätavoitteeksi oli asetettu lainausta. Tavoitetta on tarkistettu valtuuston hyväksymällä talousarvion muutoksella lainaukseen. Kokonaislainamäärä vuonna 2015 oli Kuntakonserni/Johtopäätökset: Kuntakonsernin omavaraisuusaste oli 46,01 %, edellisenä vuonna 45,29 %. Konsernin lainakanta euroa/asukas. Edellisenä vuonna vastaava luku oli euroa/asukas. Konsernin lainamäärä oli 3,343 milj. euroa, edellisenä vuonna 3,026 milj. euroa. Konsernin lainamäärän kasvu johtuu kunnan lainamäärän kasvusta sekä konserniin kuuluvien Eskoon ky/suupohjan koulutusky/seinäjoen koulutusky/ Sek ky lainamäärän kasvusta. Taloussuunnitelman mukaan uuden kuntalain mukainen kuntastrategian valmistelu käynnistetään. Kiinteistökorttien laatimista ja kuntoarvioiden tekemistä jatketaan osana normaalia kiinteistönhoitoa. Talousarvion/taloussuunnitelman investointiosaan liittyvä määrärahojen tarkempi suunnitelma kohteittain liitetään käyttösuunnitelmakäsittelyyn. Kunnan nettisivujen päivitystä/sähköisten asianhallintajärjestelmien/sähköisen asioinnin käyttöönottoa jatketaan. Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

28 KARIJOEN KUNNAN EDUSTAJA EEPOS- KIRJASTOJEN JOHTORYHMÄÄN. Valmistelija/Lisätiedot: Viljo Kurvinen p sähköposti: Kirjastojen yhteistyösopimuksessa edellytetään, että sopijaosapuolet nimeävät muodostetun kirjastokimpan johtoryhmään edustajakseen kunnan kirjastopalveluista vastaavan johtajan tai hänen valtuuttamansa henkilön. Ehdotus: Kunnanhallitus nimeää Eepos-kirjastojen johtoryhmään Karijoen kunnan edustajaksi kirjastonjohtaja Antero Honkasalon ja hänen varahenkilöksi kirjastovirkailija Anna-Maija Haaranojan. Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

29 ASUNTOJEN VUOKRIEN TARKISTUS. Vuokrasopimusten mukaan vuokria tarkistetaan elinkustannusindeksin muutoksen mukaisesti. Aravavuokriin sovelletaan niistä annettuja säännöksiä. Vuonna 2015 indeksitarkistusta ei tehty indeksin pysyessä lähes ennallaan. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää tarkistaa asuinhuoneistojen vuokria kiinteistökustannusten nousun vuoksi seuraavasti lukien: 1. Vapaarahoitteiset asunnot: - perusindeksinä (elinkust.ind. 1951=100) elokuun 2015 indeksiluku (1906) ja tarkistusindeksinä elokuun 2016 indeksiluku (1913), tarkistus lähtien, 2. Aravahuoneistot: - korotetaan keskivuokria 0,02 /m2/kk Vuokratalo A,B,C, sekä 0,04 /m2/kk Vuokratalo I ja 0,04 /m2/kk Vanhustentalo. 3. Muut korvaukset: - vesimaksu (ei mittaria) +3 %, - saunamaksu 8 /henkilö/kk, (ei korotusta) - autokatos 12 /kk,(ei korotusta) - pihalla olevista autolämmityspylväistä peritään käyttäjältä sähkökorvausta 10 /kk joulu-helmikuulta (ei korotusta). Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

30 EDUSTAJIEN VALITSEMINEN SUUPOHJAN PERUSPALVELULIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEEN. Valmistelija/Lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh , sähköposti: Yhtymäkokouksen kutsuu koolle johtokunta. Yhtymäkokouksen ajankohdaksi ehdotetaan klo Yhtymäkokouksessa käsiteltävät asiat: 1. Yhtymäkokouksen läsnäolijoiden toteaminen ja ääniluettelon hyväksyminen 2. Yhtymäkokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 4. Pöytäkirjantarkastajien valinta 5. Osavuosiraportti 1/2016, neljän ensimmäisen kuukauden toteutuminen 6. Osavuosiraportti 2/2016, kahdeksan kuukauden toteutuminen 7. Palvelukeskus Trillan siirtäminen osaksi Suupohjan koulutuskuntayhtymää 8. Kuntalain mukaiset tilivelvolliset vuodelle Mahdolliset kiireelliset asiat 10. Kokouksen päättäminen ja valitusosoitus Perussopimuksen 5 :n mukaan Karijoen kunta valitsee yhtymäkokoukseen kaksi edustajaa.

31 292 Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokouksessa kuntaa edustivat seuraavat edustajat: varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Ahti Malm Jaakko Järvenpää Anne Niemelä Carita Latikka Ehdotus: Kunnanhallitus valitsee kaksi edustajaa ja varaedustajat Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen Kunnanhallitus: Kunnanhallitus yksimielisesti päätti valita Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen seuraavat edustajat: varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Ahti Malm Jaakko Järvenpää Anne Niemelä Carita Latikka

32 LUOTTAMUSTEHTÄVIIN TOIMIKAUDEKSI V VALITTUJEN LUOTTAMUSHENKI- LÖIDEN TOIMIKAUDEN JATKUMINEN. Uuden kuntalain (410/2015) 15 :n mukaan: 15 Kuntavaalit Valtuutetut ja varavaltuutetut valtuustoon valitaan kunnassa toimitettavissa kuntavaaleissa. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta ja se alkaa vaalivuoden kesäkuun alusta. Kuntavaalit toimitetaan välittöminä, salaisina ja suhteellisina. Kaikilla äänioikeutetuilla on yhtäläinen äänioikeus. Kuntavaalien toimittamisesta säädetään vaalilaissa (714/1998) ja kuntarakennelaissa (1698/2009). Uusi kuntalaki tuli voimaan Osaa kuntalain säännöksistä sovelletaan kuitenkin vasta seuraavan vaalikauden alusta eli lukien. Siihen saakka noudatetaan vuoden 1995 kuntalain säännöksiä. Iso muutos on kuntavaalien siirtyminen huhtikuulle ja uuden vaalikauden alkaminen kesäkuun alusta. Tämä on vaikuttanut myös voimaantulo- ja siirtymäsäännöksiin ja useiden säännösten soveltamiseen vasta lukien, jolloin vuoden 2017 huhtikuun kuntavaaleissa valitun valtuuston toimikausi alkaa. Uuden kuntalain siirtymäsäännöksen 147 :n mukaan: 147 Toimielimiä ja johtamista, asukkaiden osallistumisoikeuksia, luottamushenkilöitä, päätöksenteko- ja hallintomenettelyä sekä oikaisuvaatimusta ja kunnallisvalitusta koskevat siirtymäsäännökset

33 294 Edellä 4 7 lukua, 59 :ää, 60 :n 2 momenttia, 64 :n 4 momenttia ja 10, 12 sekä 16 lukua sovelletaan vuonna 2017 valittavan valtuuston toimikauden alusta lukien. Tätä ennen toimielimiin ja johtamiseen, asukkaiden osallistumisoikeuksiin, luottamushenkilöihin, päätöksenteko-ja hallintomenettelyyn sekä oikaisuvaatimukseen ja kunnallisvalitukseen sovelletaan, mitä tämän lain voimaan tullessa voimassa olleessa kuntalaissa säädetään. Edellä 15 :n 1 momenttia valtuuston toimikaudesta ja 16 :ää valtuutettujen lukumäärästä sovelletaan ensimmäisen kerran vuonna 2017 valittavaan valtuustoon. Lain voimaan tullessa toimivaltaisen valtuuston toimikausi jatkuu toukokuun 2017 loppuun. Valtuutettu tai muu tämän lain voimaan tullessa voimassa olleen kuntalain 32 :ssä tarkoitettu kunnan luottamushenkilö voi niin halutessaan erota toimestaan vuoden 2016 lopussa valtuuston toimikauden jatkumisen perusteella. Tällöin varavaltuutettu kutsutaan valtuutetun tilalle jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja muuhun luottamustoimeen valitaan uusi henkilö. Valtuutetun toimesta tai muusta kunnan luottamustoimesta eroamisesta on ilmoitettava kirjallisesti valtuustolle tai luottamushenkilön valinneelle muulle toimielimelle marraskuun 2016 loppuun mennessä. Luottamushenkilöitä koskeva säännös vuoden 1995 Kuntalaissa (365/1995) 32 :n 1 mom. kuuluu: Kunnan luottamushenkilöt Kunnan luottamushenkilöitä ovat valtuutetut ja varavaltuutetut, kunnan toimielimiin valitut jäsenet, kunnan kuntayhtymän toimielimiin valitsemat jäsenet sekä muut kunnan luottamustoimiin valitut henkilöt. Tehtävänsä perusteella kunnan toimielimen jäseneksi valittu kunnan viranhaltija tai työntekijä ei kuitenkaan ole kunnan luottamushenkilö. Vuoden 1955 kuntalain 32 :n 3 momentin mukaan;

34 295 Kunnan valtion luottamustoimeen valitsemasta henkilöstä on soveltuvin osin voimassa, mitä kunnan luottamushenkilöstä säädetään. Saman lain 39 :n 1 momentin mukaan: Luottamushenkilö pysyy toimessaan sen ajan, joksi hänet on valittu, ja sen jälkeenkin siihen saakka, kunnes toimeen on valittu toinen. Ehdotus: Kunnanhallitus merkitsee edellä olevan tiedoksi ja saattaa sen edelleen tiedoksi valtuustolle sekä lautaja johtokunnille. Kunnanhallitus: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

35 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN. Kokous katsottiin päättyneeksi klo 20:35. Merkitään, että matkakorvausliite on pöytäkirjan liitteenä no 62. Valitusosoitus: Valitusosoitus on liitteenä no 63.

KUNNANVALTUUSTO No 5/2014

KUNNANVALTUUSTO No 5/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 5/2014 KOKOUSAIKA 13.11.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 37 38 39 40 1 41 42 43 44

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2016

KUNNANVALTUUSTO No 3/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2016 KOKOUSAIKA 15.11.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1 22 2 23 24 25 26

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 08/2017

KUNNANHALLITUS No 08/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2017 KOKOUSAIKA 09.05.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 106 107 108 109 31 110 32

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 KOKOUSAIKA 11.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 44 45 46 1 47 2 48 49 3

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 118 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 KOKOUSAIKA 11.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 44 45 46 1 47 2 48 49

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 13/2017

KUNNANHALLITUS No 13/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2017 KOKOUSAIKA 28.8.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 188 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 08/2016

KUNNANHALLITUS No 08/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2016 KOKOUSAIKA 30.05.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 86 87 88 89 90 91 92 93 94

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2016

KUNNANHALLITUS No 16/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2016 KOKOUSAIKA 24.11.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 174 175 176 177 178 179 180

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 4/2018

KUNNANHALLITUS No 4/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 4/2018 KOKOUSAIKA 22.2.2018 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 35 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 5/2017

KUNNANVALTUUSTO No 5/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 5/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 41 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2017 KOKOUSAIKA 04.04.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 10 11 1 12 2 13 14 15 3

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 158 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2013 KOKOUSAIKA 21.03.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 104 105 106

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 13/2017

KUNNANHALLITUS No 13/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2017 KOKOUSAIKA 28.8.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 188 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 38 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2017 KOKOUSAIKA 04.04.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 10 11 1 12 2 13 14 15 3

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 6/2014

KUNNANVALTUUSTO No 6/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 6/2014 KOKOUSAIKA 18.12.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 45 46 47 1 48 2 49 50 Kokouksen

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 11/2016

KUNNANHALLITUS No 11/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 11/2016 KOKOUSAIKA 18.08.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 119 120 121 122 123 49 124

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 5/2017

KUNNANVALTUUSTO No 5/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 5/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 42 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 4/2015

KUNNANVALTUUSTO No 4/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 4/2015 KOKOUSAIKA 04.11.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 26 27 28 29 1 30 2 31 32 33

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Asianro 901/02.03.01/2016 107 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 31.10.2016 329 Talousjohtaja

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2015

KUNNANVALTUUSTO No 2/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2015 KOKOUSAIKA 18.05.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 11 12 13 1 14 2 15 3 16 4

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 07/2015 KOKOUSAIKA 23.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 104 105 106 107 108 109

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2015

KUNNANHALLITUS No 18/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2015 KOKOUSAIKA 25.11.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 238 239 240 241 73 242 243

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2015

KUNNANHALLITUS No 17/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2015 KOKOUSAIKA 28.10.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 222 223 224 225 69 226 227

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2015 KOKOUSAIKA 10.09.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 188 189 190 191 192 56 193

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 5/2018

KUNNANHALLITUS No 5/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 5/2018 KOKOUSAIKA 12.3.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 44 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2014 KOKOUSAIKA 06.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 142 143 144 145 62 146 63

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 15/2016

KUNNANHALLITUS No 15/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 15/2016 KOKOUSAIKA 07.11.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 163 164 165 166 167 64 168

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 06/2016

KUNNANHALLITUS No 06/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2016 KOKOUSAIKA 11.04.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 64 65 66 67 68 69 70 71 28

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 14/2017

KUNNANHALLITUS No 14/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2017 KOKOUSAIKA 21.9.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 197 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 5. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 5/2018

KUNNANHALLITUS No 5/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 5/2018 KOKOUSAIKA 12.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 44 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 10/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 10/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 10/2015 KOKOUSAIKA 04.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 142 143 144 145 146 147 148

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 02/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 02/2012 18 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 02/2012 KOKOUSAIKA 16.02.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 03/2016

KUNNANHALLITUS No 03/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 03/2016 KOKOUSAIKA 11.02.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 25 26 27 28 29 30 11 31 12

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 08/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 08/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2015 KOKOUSAIKA 07.05.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 115 116 117 118 31 119 32

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2017

KUNNANHALLITUS No 16/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2017 KOKOUSAIKA 26.10.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 220 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2017

KUNNANHALLITUS No 16/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2017 KOKOUSAIKA 26.10.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 220 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 03/2013 KOKOUSAIKA 31.01.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 4/2014

KUNNANVALTUUSTO No 4/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 4/2014 KOKOUSAIKA 13.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 27 28 29 30 1 31 2 32 3 33

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2017

KUNNANHALLITUS No 16/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2017 KOKOUSAIKA 26.10.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 220 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 69 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2013 KOKOUSAIKA 08.05.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 137 138 139 140 141 40 142

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 14/2017

KUNNANHALLITUS No 14/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2017 KOKOUSAIKA 21.9.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 197 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 3/2018

KUNNANHALLITUS No 3/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 3/2018 KOKOUSAIKA 1.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 25 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2010 Kokousaika 15.11.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 19.12.2018 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Liite

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 5/2015

KUNNANVALTUUSTO No 5/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 5/2015 KOKOUSAIKA 17.12.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 37 38 39 1 40 2 41 3 42 4

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9

KUNNANVALTUUSTO No 2/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2016 KOKOUSAIKA 29.06.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 10 11 1 12 2 13 3,4 14 5

Lisätiedot

Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari

Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari Viitasaaren kaupunginhallitus 212 31.10.2016 Viitasaaren kaupunginvaltuusto 90 07.11.2016 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari 650/211/2016 Viitasaaren kaupunginhallitus

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA Asialuettelo No 10/2018 Kunnanhallitus

KARIJOEN KUNTA Asialuettelo No 10/2018 Kunnanhallitus KARIJOEN KUNTA Asialuettelo No 10/2018 Kunnanhallitus ASIALUETTELO 30.5.2018 101 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 163 102 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen. 164 103 Ilmoitusasiat.

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2017

KUNNANHALLITUS No 17/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2017 KOKOUSAIKA 09.11.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 335 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2018

MERIJÄRVEN KUNTA KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA. 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Tuloveroprosentin vahvistaminen vuodelle 2018 MERIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 8.11.2017 klo 19.00 Paikka Kilpukan ruokala Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Pöytäkirjantarkastajien valinta 3. Tuloveroprosentin

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 22. elokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 111 Sijoitustoiminnan raportti 31.7.2016... 203 112 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015

Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 833/02.03.01/2014 332 Kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2015 Talousjohtaja Heli Lähteenmäki: Kiinteistöverolain mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 3/2018

KUNNANHALLITUS No 3/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 3/2018 KOKOUSAIKA 1.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 25 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 6.11.2017 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 67 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 68

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 12/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 12/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 12/2015 KOKOUSAIKA 08.07.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 161 162 163 164 48 165 49

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 11 / 2016 KOKOUSAIKA 7.12.2016 kello 8.00-13.55 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2016

KUNNANHALLITUS No 18/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2016 KOKOUSAIKA 19.12.2016 klo 19.30-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 194 195 196 197 198 80 199

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot