FinAlert 90K (90P) robottipuhelin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FinAlert 90K (90P) robottipuhelin"

Transkriptio

1 1 FinAlert 90K (90P) robottipuhelin ASENNUS- JA OHJELMOINTIOHJEET VERSIO 1,4 12 /( ) SISÄLLYSLUETTELO Yleiskuvaus s. 2 Asennus s. 3 Ohjelmointi s. 4 - Yleistä s. 4 - Ohjelmointitila s. 5 - Ohjelmointilaitteen kytkentä s. 6 Ohjelmoinnin aloittaminen s. 7 - Asentajan pääsy kauko-ohjelmointiin s. 8 - Linjakytkentä ominaisuudet s. 8 - Automaattinen vastausaika s. 9 - Puhelinnumerot 1-8 s.10 - Tunnistuskoodit 1-8 s.10 - Teletyyppitiedot 1-8 s.11 - Hälytyskanavien määrittely s.14 - Aktivointitavat s.15 - Koodit (salasanat) s.17 - Paluu tehdasasetuksiin s.17 - Ohjausten käyttö s.17 - Puhelinnumeron testaus s.18 - Hälytyskanavien tilan tarkistus kaukokäyttönä s.18 Asentajan suorittama kauko-ohjelmointi s.19 - Ääniesimerkkejä s.19 - Vaatimuksenmukaisuusvakuutus 1995/5/EC R&TTE s.23

2 2 YLEISKUVAUS FinAlert 90 on monipuolinen robottipuhelin. Varsinaisen robottipuhelintoiminnan lisäksi laitteeseen voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse ja sitä voidaan kauko-ohjelmoida kolmella käyttöoikeustasolla (käyttäjä, asentaja ja vartiointiliike). Asentamalla erillinen relekortti FinAlert 28 (8-kanavaa) tai JS-1 (1-kanava) sillä on mahdollista tehdä ohjauksia. (sytyttää ja sammuttaa valot, hoitaa lämmitys, jne.) Robottipuhelimeen voidaan ohjelmoida kahdeksan eri puhelinnumeroa. Puhelut voidaan välittää hälytysvastaanottimiin(scancom Fast / Slow Franklin) tai puhelimiin. Kukin käynnistystulo voidaan ohjelmoida eri puhelinnumeroihin. Yhteydenotossa tilaaja voi kuitata robottipuhelimen painamalla * -näppäintä, jolloin se lopettaa lähetystoimintansa. Itse ohjelmointi tapahtuu joko ohjelmointilaitteen (Noby 115) kanssa tai puhelinlinjan kautta soittamalla puhelimella robotille (DTMF-signaalit). Kauko-ohjelmoinnin yksinkertaistamiseksi robotin muistiin on tehtaalla valmiiksi ohjelmoitu perustoiminnat. Kaikki ohjelmointitieto on talletettu EEPROM-muistiin ja se säilyy muuttumattomana sähkökatkoista huolimatta. Periaatteessa robottipuhelimeen voidaankin ohjelmoida tarvittavat tiedot jo ennen asennusta. Robotissa on ominaisuus, joka mahdollistaa soittamisen tiettyyn puhelinnumeroon jos käyttöjännite laskee liian alas. Se voi tehdä myös määräaikaisia koesoittoja esim. kerran vuorokaudessa. Puhelinsoittoja ja tietoliikennettä voidaan tarkkailla merkkivalojen avulla. Laitteessa on erillinen liitin puhemodulille. Robottipuhelin on varustettu ylijännitesuojalla ja se maadoitetaan. Laite kytketään analogiseen puhelinlinjaan ensimmäiseksi laitteeksi. ISDN liittymään FinAlert 90K robottia ei voi asentaa. Mikäli robotti kytketään ISDN päätteen analogiseen liitäntään, on syytä muistaa, että ne eivät ehkä toimi sähkökatkoksen aikana eikä robotti voi suorittaa hälytystehtävää.

3 3 ASENNUS (puhemoduli) *) Ylläolevassa kuvassa on esitetty FinAlert 90 robottipuhelin kytkentäliittimineen. Robottipuhelin sijoitetaan hälytyskeskukseen itsekiinnittyvien välikepalojen avulla. HUOM.! Välikepalojen kiinnitysalusta on puhdistettava hyvin. Nastat A ja B: Näihin kytketään kiinteistöön tuleva puhelinlinja. (FinAlert 90 asennetaan linjaan ensimmäiseksi, linjan napaisuudella ei ole merkitystä). Maadoitusnasta B ja C liittimien välissä on robotin maadoittamiseksi. Nastat C ja D: Jos puhelinlinja jatkuu robotilta eteenpäin ja rinnalle kytketään esim. telefax tai puhelin, niiden kytkentä täytyy tehdä C- ja D- nastoihin (linjan napaisuudella ei ole merkitystä). Kuittaus-painike: Keskeyttää puhelinsoiton tai ohjelmoinnin. HUOM. Ulkoinen sulkeutuva kuittauspainike *) voidaan kytkeä nastojen 0 ja D välille (piirilevyn oikeassa alakulmassa ks. kuvaa) Käynnistystulot: FinAlert 90:ssä on kahdeksan käynnistystuloa, jotka voidaan aktivoida toisistaan riippumatta positiivisella tai negatiivisella jänniteellä avaamalla sai sulkemalla jännite. (Katso lukua, jossa annetaan ohjelmointiohjeet). Silloin kun useita hälytyksiä saadaan samanaikaisesti, korkein prioriteetti on tulolla numero 1. Ohjauslähdöt: Kun järjestelmään liitetään transistoriohjattuja relekortteja, näitä lähtöjä käytetään ohjaustoimintoihin. FinAlert 28 on tähän tarkoitukseen tehty erityissovellus, jossa on kuusitoista eri relettä sekä lattakaapeli liitimineen (maks. kosketuskuorma 1 A) kahdeksan ohjauksen takana siten, että yksi ohjaus käyttää kahta erillistä vaihtokosketinrelettä ytäaikaa. (Käyttömahdollisuudet katso yleiskuvausta edelliseltä sivulta) Lisäkortti liitäntä: Tähän tulee puhemoduli kortti HUOM! Se pitää asentaa siten, että kaikki nastat tulevat käyttöön!

4 4 Piirikortilla on kaksi potentiaalivapaata releliitintä. Rele 1: Vaihtaa tilaansa robottipuhelimen aktivoituessa ja vaihtaa tilaansa uudelleen kuittauksen jälkeen, tai sen jälkeen kun puhelinsoitto (kutsu) on käsitelty. Rele 2: Vaihtaa tilaansa 30 sekunnin kuluttua puhelinlinjan irtikytkemisestä. Käytetään puhelinlinjan valvontaan. D-liitin: (Data linja) Tähän kytketään ohjelmointilaite (Noby 115) ohjelmointia varten. Ohjelmointilaitteen käyttöä suositellaan ohjelmoitaessa uutta robottia. 0 V ja 12 V liittimet ovat rinnakkaisia ja kytkettäessä ohjelmointilaite voidaan valita vapaa liitin. Käyttöjännite kytketään muiden laitteiden kytkemisen jälkeen. D-liitin on vain ohjelmointiyksikköä varten. Merkkivalot: Robottipuhelimen merkkivalot osoittavat kutsutoiminnan ja linjan tilan. L1: Palaa kun robotti valitsee numeroa tai odottaa puhelimen hälytysääntä L2: Palaa kun robotti vastaanottaa "kättelyn" L3: palaa kun robotti lähettää viestin L4: palaa kun robotti vastaanottaa "hyvästelyn" (kuittausäänen) Ohjelmointitila osoitetaan siten, että kaikki merkkivalot palavat. Vilkkuva merkkivalo L5 (vihreä) osoittaa, että puhelinlinja on kunnossa ja robottipuhelin normaalitilassa. OHJELMOINTI (Noby 115 kanssa) YLEISTÄ: Robottipuhelin voidaan siis ohjelmoida kahdella tavalla: joko käyttämällä ohjelmointilaitetta Noby 115 tai puhelinverkkoon liitettyä puhelinta. Jos ohjelmoidaan puhelimella on robottipuhelimeen on otettava yhteys soittamalla toisesta puhelinliittymästä,(dtmf-signaaleja käyttävää matkapuhelinta ei suositella mikäli kenttä on heikko) jotta ohjelmointi olisi mahdollista. Suosittelemme ohjelmointilaitteen Noby 115 käyttöä uuden robottipuhelimen käyttöönotossa, ellei puhelimitse tapahtuvaan kauko-ohjelmointiin ole riittävästi perehdytty. On tärkeää huomata, että yhteydenottotasoja on kolme: 1) Käyttäjätaso, 2) Vartiointiliiketaso, 3) Asentajataso. Se yhteydenottotaso, joka mahdollistaa eri käyttäjäkoodien käytön on ilmoitettu käyttäjäkoodin alla symboleilla (K) = käyttäjä, (V) = vartiointiliike ja (A) = asentaja. Käyttäjäkoodilla voidaan vain muuttaa esimerkiksi omaa salasanaa, puhelinnumeroa, aiheuttaa koesoitto numeroihin joita ei ole määritelty vartiointiliikkeen käyttöön ja ohjata ulkopuolista relekorttia. Vartiointiliikekoodilla voidaan muuttaa salasanaa, puhelinnumeroa, saada robottipuhelin soittamaan hälytysvastaanottimelle tiettyinä aikoina (määrätyin väliajoin läsnäoloraportointia varten) sekä aiheuttaa koesoitto. Asentajakoodilla voidaan ohjelmoida koko järjestelmä, käyttäjä- ja vartiointiliikekoodeja lukuun ottamatta (mikäli hän ei tiedä niitä) sekä testata itse järjestelmä.

5 TÄRKEÄÄ: S-symbolilla merkityn valinnan käyttöoikeus riippuu siitä, mikä teletyyppi kyseiselle puhelinnumerolle on ohjelmoitu. Ts. onko se määritelty puhelimelle tai kaukohakulaitteelle (käyttäjä) vai hälytysvastaanottimelle (vartiointiliike). Ohjelmointitila: Tässä tilassa robottipuhelin on valmis vastaanottamaan muutoksia käyttäjältä, vartiointiliikkeeltä tai asentajalta. Ohjelmointilaitteen merkkivalot 1-8 palavat päälle kytketyssä ohjelmointilaitteessa samalla kun robottipuhelimen merkkivalot L1 - L5 palavat. Tapa, jolla ohjelmointitilaan päästään, riippuu siitä onko käytössä ohjelmointilaite vai kaukoohjelmointi. Katso lukua, jossa on selitetty Noby 115 ohjelmointilaitteella ohjelmointi sekä kauko-ohjelmointi. Ohjelmointi tapahtuu näppäilemällä ohjelmapaikan numero (jonka sisältöä halutaan muuttaa) ja (odota robotin vastausta "pip" "pip") ja sen jälkeen lukuarvo. Jotta kyseinen lukuarvo tallentuisi, painetaan #, minkä jälkeen kuuluu kuittausmelodia (lukuarvo voi olla joko numeerinen tai binaarinen, seuraa tämän ohjekirjan tietoja). Merkkivalot 1-8 palavat jälleen (robotin merkkivalot L1 - L5) ja robottipuhelin on valmis ottamaan vastaan uuden näppäilemällä annettavan ohjelmapaikan numeron. 5 Esimerkki: (Edellyttää, että ollaan ohjelmointitilassa) Kyseessä on ensimmäisen puhelinnumeron ohjelmointi numerolle Näppäile #(kuittausmelodia kuuluu) Muistipaikasta poistutaan (sitä muuttamatta) kun painetaan kerran *- näppäintä. Ohjelmointitilasta poistutaan painamalla *-näppäintä. Tällöin ohjelmointilaitteen merkkivalot 1-8 alkavat vilkkua nopeasti ja robottipuhelimen LED it (L1 - L5) vilkkuvat samoin. Tämä on välitila, ja ohjelmoinnista voidaan poistua painamalla #-näppäintä tai tulla takaisin ohjelmointitilaan painamalla *-näppäintä. Kun poistutaan täysin (#-näppäimellä), merkkivalot sammuvat ja L5 alkaa vilkkua (jos puhelinlinja on kytkettynä).

6 6 Ohjelmointi Noby 115 -ohjelmointilaitteen avulla Periaatteessa ohjelmointi ohjelmointilaitteen ja puhelimen kautta on varsin samanlaista. Ero on lähinnä siinä, että kauko-ohjelmoinnissa ei ole merkkivalonäyttöä, minkä vuoksi ohjelmoinnissa on seurattava melodiaa / kuittausääntä (katso lisätietoja kauko-ohjelmointia käsittelevästä luvusta). Noby 115 "piippaa" jokaisella näppäimen painalluksella ja ilmoittaa ohjelmoinnin hyväksymisestä säveläänellä. Vikatilanteessa tai kun muistipaikan ohjelmointi keskeytetään painamalla tähtinäppäintä, kuuluu matala säröinen ääni. Yllä olevassa kuvassa FinAlert 90 on liitetty ohjelmointilaitteeseen Noby 115. Varmista, että napaisuus on oikea ennenkuin kytket käyttöjännitteen päälle. Ohjelmointi ensimmäistä kertaa täytyy aina tehdä uudelle robottipuhelimelle: Ellei ohjelmointilaitetta käytetä, toimi sivulla 20 esitetyn ohjelmointi esimerkin mukaisesti. - Varmista, että robottipuhelin on jännitteettömässä tilassa. - Tee kytkentä yllä olevan kuvan mukaan ja tarkista, että puhelinlinja on kytketty laitteeseen. - Pidä #-näppäintä alas painettuna silloin kun kytket käyttöjännitteen. - #-näppäin pidetään täysin alaspainettuna kunnes kuittausääni kuuluu ja merkkivalot 1-8 syttyvät. - Olet nyt ohjelmointitilassa asentajan käyttöoikeustasolla. - Näppäile 79, jotta robotti nollautuisi. (3-4:n sekunnin kuluttua kuuluu uusi kuittausääni). - Robotti on nyt valmis ohjelmoitavaksi Katso ohjelmointiin liittyvät muistipaikat! Kun ohjelmoidaan myöhemmin ja on tarkoitus muuttaa ohjelmaa, näppäillään ainoastaan käyttäjäkoodi, vartiointiliikekoodi tai asentajakoodi.

7 7 Perustiedot FinAlert 90 robottipuhelimen ohjelmoinnista Ohjelmointitilaan (kauko-ohjelmointi) mennään soittamalla robotille äänitaajuusnäppäinpuhelimella. Kun se vastaa, näppäillään käyttäjän salasana (tehdasasetus ). Asentaja voi ohjelmoida robottia vasta, kun käyttäjä on ensin aktivoinut muistipaikan 00 ja poistunut ohjelmasta * ja #. Asentaja soittaa robotille, robotti vastaa, asentaja näppäilee asentajan salasanan (tehdasasetus ). Jos ohjelmointi suoritetaan ohjelmointilaitteella, päästään suoraan asentajan ohjelmointitasolle seuraavasti: Kytketään ohjelmointilaite robottiin kiinni sen ollessa jännitteettömänä ja pidetään # näppäintä alaspainettuna jännitettä kytkettäessä. Muussa tapauksessa annetaan ensin käyttäjän salasana ja seuraavaksi '00' sitten * ja #. Seuraavaksi voit näppäillä asentajan salasanan. Ohjelmakäskyt vahvistetaan # -näppäimellä ja näin palataan perusohjelmointitilaan, jossa voidaan antaa uusi ohjelmakäsky. (Poikkeuksena ovat ohjelmakäskyt 80 ja 81, joista poistutaan * näppäimellä perusohjelmointitilaan. Ohjelmakäskyt päättyvät automaattisesti käskyn antamisen jälkeen ja yhteys katkeaa). Jos ohjelmakäsky lopetetaan tähdellä (*) risuaidan (#) sijaan, niin ohjelmakäsky tai -muutos ei tallennu robotin muistiin. Ohjelmakäskyt 01, 03, 21-28, 40-48, 49, 51-58, 59, 80 ja 81 ovat binääriohjelmointia. Ts. muistipaikan tila määritellään joko ykköseksi tai nollaksi. Aina kun näppäintä painetaan bitin tila vaihtuu (joko 1 > 0 tai 0 >1). Ohjelmakäskyt 11/31/21, 12/32/22, 13/33/23, 14/34/24, 15/35/25, 16/36/26, 17/37/27, 18/38/28 kuuluvat yhteen (puh. no:/kohdekoodi/teletyyppi). Ohjelmoinnin aloittaminen 1. Nollataan robotti tehdasasetusarvoihin sivu 17 (uusi robotti tai jos epäillään tehtyä ohjelmaa) (ohjelmakäsky 79) 2. Määrittele millä kosketintiedolla ja jännitteellä hälytystieto annetaan sivu 15 (ohjelmakäskyt 51-58) 3. Määrittele puhelinnumerot joihin hälytykset ohjataan sivu 13 (ohjelmakäskyt 41-48) 4. Anna mahdollinen keskusliitännän kaupunkilinjan numero sivu 10 (ohjelmakäsky 10) 5. Anna puhelinnumerot sivu 10 (ohjelmakäskyt 11-18) 6. Anna robotin sijainti (kohdekoodi) kaukohaku- ja hälytysvastaanotinkäytössä sivu 10 (ohjelmakäskyt 31-38) 7. Määrittele puhelinnumeroille teletyyppi, ts. miten soitto tehdään sivu 11 (ohjelmakäskyt 21-28) 8. Määrittele linjakytkentäominaisuudet sivu 8 (ohjelmakäsky 03) 9. Määrittele sisääntulevan puhelun vastausaika sivu 9 (ohjelmakäsky 04)

8 Tehtaalla annetut asetusarvot on merkitty () tai * -merkeillä. Merkkivalojärjestys ohjelmointilaitteessa : KÄYTTÖ- KÄYTTÖ- KUVAUS KOODI OIKEUS- TASO 00 K Päästä asentaja kauko-ohjelmointiin. Mikäli muistipaikka 04 ei ole ohjelmoituna luvulla 00, käyttäjä voi ottaa yhteyden puhelimella, näppäillä käyttäjäkoodin * + # ja laittaa kuulokkeen takaisin paikalleen. Robotti hyväksyy nyt yhden kerran asentajakoodin, (asentaja voi tulla sisään omalla koodillaan ja tehdä tarvittavat muutokset ohjelmaan.) HUOM.! Vartiointiliike voi tulla suoraan sisään ja muuttaa omaa koodiaan tai puhelinnumeroaan ja tunnistuskoodiaan, jos teletyyppimäärittely on asetettu hälytysvastaanottimeksi (katso muistipaikka 21-28) A Erityisasetukset: Palautumisviesti kanavalta (kanava = OK). 0 = numero 9; 1 = numero 7. Mikäli hälytyksen jälkeen halutaan kertoa vastaanottoasemalle, että aktivoitu kanava ei ole enää hälytystilassa, voidaan lähettää palautumisviesti. Robottipuhelin lähettää numeron 9, mutta luvuksi voidaan muuttaa numero 7. Jos halutaan lähettää kanavakohtainen palautumisviesti, se voidaan ohjelmoida käyttämällä vaihtoehtoja Määrittely kanaville 1-8 (Käynnistyslähdöt) HUOM.!: Koskee vain Slow/Franklin muotoa. Vaihtoehtoarvo saadaan näppäilemällä (merkkivalo 8 palaa) + # 03 A Linjankytkentäominaisuudet 115:n merkkivalot 1 - Signalointi 0 =Pulssi 1*=Ääni 2 - Signalointinopeus 0 =3.5PPS 1*=7PPS 3 - "Vapaa" -äänen kuuntelu 0 =Pois 1*=Päälle 4 - Ei käytössä 5 - Ei käytössä 6 - Ei käytössä 7 - Ei käytössä 8 - Pulssisignaalin katkonkesto 0*=34/66s 1 =40/60s Muistipaikka ohjelmoidaan näppäilemällä 03 + kyseessä oleva numero 1-8. Syttymätön merkkivalo vastaa arvoa 0 ja syttynyt arvoa 1 katso yllä olevaa) (PPS on yhden sekunnin aikana lähetettävien numeroiden lukumäärä)

9 9 04 A Vastausaika (02) Aika, joka kuluu robottipuhelimelta ennen kuin se "nostaa kuulokkeen" ja vastaa tervetulomelodialla. Jos ajaksi asetetaan 00, kauko-ohjelmointia ei voi käyttää. (Tällöin on käytettävä ohjelmointilaitetta Noby 115 arvojen muuttamiseen, samoin kuin silloin jos ohjelmoitu arvo on liian suuri). Ohjelmoitu arvo Soittosignaalien määrä Aika sek n n n n n n. 100 Käytettäessä pitempiä arvoja kuin yllä mainitut, on huomattava, että puhelinlaitoksen keskus saattaa kytkeytyä pois linjalta ennenkuin robottipuhelin "vastaa". Ohjelmointia ei voida suorittaa tämän jälkeen puhelimitse. Muista, että näppäiltävät arvot saadaan vasemmasta sarakkeesta, älä siis näppäile sekunteina annettuja aikoja. Suomessa on myös keskuksia, jotka katkaisevat yhteyden jos vastausaika on 10 soittokertaa (50 sek.) Esimerkki: Robottipuhelimen on vastattava 70:n sekunnin kuluttua (n. 15 soittosignaalia) Näppäile # (kuuluu kuittausmelodia) 07 A Soittokertojen määrä 1-8 (8) Soittokertojen määrä jokaista ohjelmoitua puhelinnumeroa kohden. Katso myös muistipaikat Soitettaessa hälytysvastaanottimeen, aiheuttaa siltä saatu "hyvästijättö" lisäsoittojen estymisen kyseiseen puhelinnumeroon, mutta muihin puhelinnumeroihin soitetaan niin monta kertaa kuin muistipaikassa 07 on määritelty. Soitettaessa yksityiseen puhelinnumeroon, estää *-näppäimellä annettu kuittaus kaikki (myöhemmät) lisäsoitot. Jos on ohjelmoitu kolme puhelinnumeroa, robotti soittaa ensin numeroon 1, sitten numeroon 2 ja lopuksi numeroon 3. Alkanut jakso toistuu kokonaisuudessaan kuittaukseen asti, tai kunnes jaksot on käytetty. 08 A Soittokertojen välinen viive sek (05) Tätä viivettä käytetään silloin kun halutaan odottaa tietty aika ennen uuden numeron valintaa. 09 A Puhelinnumeron valintaa edeltävä tauko sek (04) Käyttöönottossa robotti voi odottaa tietyn ajan ennenkuin se lähettää numeron. Näin tapahtuu vain silloin kun valintaäänen ilmaisua ei ole valittu. Katso koodia 03-3.

10 10 10 A Vaihteen ulkolinjavalinta Jos robotti on liitetty keskukseen (ei suora linja), se voi esimerkiksi valita numeron 0, odottaa kaupunkilinjan valintaääntä ja valita puhelinnumeron sen jälkeen. FinAlert 90:ssä käytetty suuntanumero voi sisältää 16 numeroa. Jos suuntanumeroa käytetään, se valitaan sen jälkeen kun 3,5 sekuntia on kulunut lähettimen käynnistämisestä (edellyttäen, että kanavankäynnistysviiveellä varustettu käyttökoodi ei ole ohjelmoitu käyttöön). Tämän jälkeen alkaa kuulua normaali kaupunkilinjan valintaääni. Esimerkki: Robottipuhelin on sisäisellä linjalla ja sen on valittava ulkolinjalle pääsyä varten numero 0. Näppäile 10 (merkkivalot 1-4 vilkkuvat) # (kuittausääni kuuluu) HUOM.! Ohjelmoitu suuntanumero poistetaan näppäilemällä 10 + # K:V:A(s) Puhelinnumerot 1-8 Puhelinnumero voi olla 16 numeroinen. Katso tuonnempana esitettyjä esimerkkejä K:V:A(s) Tunnistekoodi, puhelinnumeroille 1-8 Määrittelee minkä koodin robottipuhelin ilmoittaa soitettaessa hälytysvastaanottimelle. Yksityisiin puhelinnumeroihin ei saa sisällyttää tunnistuskoodia. Hälytysvastaanottimille aktivoitu kanava siirretään automaattisesti viimeisenä numerona (ei ohjelmoida). Mikäli hälytysvastaanottimen ohjelmoinnissa on epäselvyyksiä, ota yhteys vartiointiliikkeen tekniseen henkilökuntaan lisäohjeiden saamiseksi. Selvitä mitä käynnistyslähtöjä on käytettävä kunkin hälytystyypin siirrossa. HUOM.! Varmista, että muistipaikat ohjelmoidaan muistipaikoille 21-28, kun käyttöoikeustasona on asentaja!

11 A TELETYYPIN määrittely puhelinnumeroille 1-8 Valitsee onko puhelinnumero tavallinen puhelinnumero tai hälytysvastaanotin. Ohjelmoitaessa muita teletyyppejä kuin tavallista puhelinnumeroa, täytyy muistipaikka ohjelmoida ensin. HUOM.! Ohjelmointi tapahtuu merkkivaloyhdistelmien mukaisesti (binaarisesti). Jokainen näppäimen painallus muuttaa bitin tilaa. Merkki- Kuvaus valot (kauko-ohjelmoinnissa numeronäppäimet) Robotti ei soita minnekkään, tehdasasetus Vastaanotin Scancom fast Vastaanotin slow/franklin Vastaanotin slow/franklin Signaaliviesti tavalliseen puhelimeen Puhemoduliviesti tavalliseen puhelimeen Ei käytössä Ei käytössä Merkkivalon syttyminen Noby 115 ohjelmointilaitteessa ilmaistaan numerolla 1 (= bitti ylhäällä ), syttymätön numerolla 0 (= bitti alhaalla ). Muistipaikan tultua valituksi painetaan vain vastaavaa / vastaavia merkkivalojen painikkeita, joiden tulee syttyä. Esim. Soitettaessa tavalliseen puhelimeen (ilman puhetta) vain merkkivalon 3 tulee olla syttyneenä. Muistipaikan ohjelmointi lopetetaan tavallisesti painamalla #-näppäintä. SIGNAALIVIESTI: Robottipuhelin soittaa numeroon ja antaa lyhyen melodian, jota seuraa käynnistystuloa vastaava määrä "piippauksia". Tämä toistuu n. 60 sekunnin ajan ennenkuin robotti soittaa seuraavaan numeroon tai lopettaa tultuaan kuitatuksi * näppäimen painalluksella. PUHEMODULIVIESTI: robottipuhelin soittaa numeroon ja antaa lyhyen ohjelmoidun puheviestin, jota seuraa käynnistystuloa vastaava määrä "piippauksia". Viesti toistuu n. 60 sekunnin ajan ennenkuin robotti soittaa seuraavaan numeroon tai lopettaa tultuaan kuitatuksi * näppäimen painalluksella. Muista, että muistipaikat 11, 21, 31 tai 12, 22, 32 tai 13,23, 33, jne. kuuluvat yhteen. Esimerkit edellyttävät ohjelmointitilaa ja asentajan käyttöoikeustasoa. Esimerkki 1: Puhelinnumeron 1 on (tavallinen puhelin). Näppäile 11 (merkkivalot 4,3,2,1 palavat) # kuittausmelodia kuuluu). Näppäile 21 (kaikki merkkivalot sammuvat) + 3 (merkkivalo 3 palaa) + # kuittausmelodia kuuluu). Esimerkki 2: Puhelinnumero 3 on hälytysvastaaonttimelle numerossa Vastaanotin voi kommunikoida Scancom fast- muodossa ja koodi, joka robotin pitää lähettää, on Näppäile 13 (merkkivalot 4,3,2,1 palavat) # (kuittausmelodia kuuluu).

12 Näppäile 33 (merkkivalot 3,2,1 palavat) # (kuittausmelodia kuuluu). Näppäile 23 (kaikki merkkivalot sammuvat) + 1 (merkkivalo 1 palaa) + # (kuittausmelodia kuuluu.) Huom.!: Tunnistekoodi on ohjelmoitava ensin, koska TELETYY- PIN ohjelmoinnin jälkeen sitä ei voida ohjelmoida. Mikäli puhelinnumerolle on määritelty TELETYYPPI hälytysvastaanottimena ja sitä halutaan muuttaa, täytyy menetellä seuraavasti: -Käyttäjä antaa asentajalle luvan ohjelmointiin -Asentaja kirjoittautuu sisään omalla koodillaan (joko ohjelmointilaitteen kautta tai puhelimitse). -Näppäilee ohjelmointipaikan numeron ko. puhelinnumeron TELETYYPIN määrittelemiseksi. -Asettaa TELETYYPIN määrittelyarvoksi (kaikki merkkivalot sammuneina). -Muuttaa kyseisen puhelinnumeron tunnistuskoodin. -Asettaa TELETYYPIN arvon uudelleen entiseksi. 12 Esimerkki 4: Esimerkin 3 vartiointiliike on unohtanut käyttöoikeuskoodinsa ja haluaa, että asentaja muuttaa tilaajan tunnistuskoodin luvuksi Asentaja menettelee seuraavasti: Kirjoittautuu sisään ohjelmointitilaan koodin avulla. Näppäilee 23 (merkkivalo 1 palaa) + 1 merkkivalo 1 sammuu) + # (kuittausmelodia kuuluu). (TELETYYPIN 3 arvoksi tulee tällöin "ei mikään") Näppäilee # (kuittausmelodia kuuluu, tunnistuskoodi on muutettu) Näppäilee 23 (kaikki merkkivalot ovat sammuneina) + 1 (merkkivalo 1 palaa) + # (kuittausmelodia kuuluu ja TELE- TYYPIN 3 määrittely on asetettu takaisin vastaanottimen Scancom Fast muotoon)

13 40 A Automaattinen koesoitto (ohjelmoitava kanava 9) (Puhelinnumerot 8-1) ( ) Käytetään silloin kun halutaan valvoa laitteen tilaa säännöllisin välein tapahtuvilla koesoitoilla. Tässä määritellään ne puhelinnumerot, joihin robottipuhelin soittaa tiettyinä aikoina. Katso myös ohjeita, jotka koskevat aikavälin määritystä (muistipaikka 74), sekä aikaa, joka kuluu ennen ensimmäistä koesoittoa,(muistipaikka 75). Tehdasasetusarvo: : Ei ohjelmoitua puhelinnumeroa A Hälytyskäynnistys 1-8 aktivoi valittavan puhelinnumeron. (Puhelinnumerot 8-1) ( ) Mahdollisuus, jolla kanavien aktivoituessa soitetaan vain tiettyihin puhelinnumeroihin. Toiminta sopii erittäin hyvin tilanteeseen, jossa useammalla käyttäjällä on yhteinen robottipuhelin, tai jos eri hälytykset/tilat lähetetään eri puhelinnumeroille. Tehdasasetusarvo Toisin sanoen, yhden käynnistystulon aktivoituminen aiheuttaa soiton kaikkiin ohjelmoituihin puhelinnumeroihin, Esimerkki: Virtanen saa kanavat (tulot) 1 ja 2, soitto menee puhelinnumeroon 1(valinta 11). Mäkinen saa kanavat (tulot) 3 ja 4, soitto menee puhelinnumeroihin 4 ja 5 (valinnat 14, 15). Lahtinen saa kanavat (tulot) 5 ja 6, soitto menee puhelinnumeroon 2 (valinta 12). Edellytyksenä on, että kaikki puhelinnumerot on ohjelmoitu asianmukaisine määrittelyineen,(käyttöoikeustasona on asen-taja). Ohjelmointi tapahtuu seuraavasti: Virtanen: Näppäile 41 (valinta kanavalle 1) (ts. vain puhelinnumero 1 jää jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). Näppäile 42 (valinta kanavalle 2) (ts. vain puhelinnumero 1 jää jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). Mäkinen: Näppäile 43 (valinta kanavalle 3) (ts. puhelinnumerot 4 ja 5 jäävät jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). Näppäile 44 (valinta kanavalle 4) (ts. puhelinnumerot 4 ja 5 jäävät jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). Lahtinen: Näppäile 45 (valinta kanavalle 5) (ts. vain puhelinnumero 2 jää jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). Näppäile 46 (valinta kanavalle 6) (ts. vain puhelinnumero 2 jää jäljelle) + # (kuittausmelodia kuuluu). 13

14 14 49 A Akkuvika (ohjelmoitava Kanava 0) (Puhelinnumerot 8-1) ( ) Akkuvian sattuessa robottipuhelin voi soittaa yksittäisiin tai kaikkiin ohjelmoituihin puhelinnumeroihin. Näin tapahtuu käyttöjännitteen laskiessa alle n. 10 V. Esim.: Soittaa ainoastaan puhelinnumeroon 2 akkuvian sattuessa ( ). Näppäile 49 (kaikki merkkivalot sammuvat) + 2 (merkkivalo 2 palaa) + # (kuittausmelodia kuuluu) Tehdasasetusarvo: ( ) ei soita mihinkään puhelinnumeroon akkuvian sattuessa A Hälytyskäynnistysten 1-8 määrittely (Käynnistystulot / binaariohj.) Merkkivalot 1 Aktivointinapaisuus 0 =neg 1*=posit 2 Esijännite 0*=neg 1 =posit 3 Hälytys/palaut. (Scancom Fast) 0*= 1/3 1 = 2/4 4 Palautumisviesti 0*=ei 1 =lähettää 5-6 Yksittäisaktivointi 0*=ei 1 =aktivoitu 7 Ohjaustulolla ohjattu 0*=ei 1 =kyllä 8 Ohjaustulo 0*=pass 1 =aktiiv. Merkkivalo 1 Osoittaa sen mikä jännitetaso aktivoi lähettimen, joko 0 V (0) tai 12 V (1). Merkkivalo 2 Osoittaa esijännitteen. Katso myös kytkentäkaavaa, jossa esitetään eri aktivointi- / esijännitteiden kytkentätavat seuraavalta sivulta alkaen. Merkkivalo 3 Hälytys lähetetään 1:nä ja palautuminen 3:na tai hälytys 2:na ja palautuminen 4:na kun robotti kommunikoi Scancom Fast -muodossa. Merkkivalo 4 Määrää lähettääkö kanava palautumisviestin kun aktivointijännite palautuu. Merkkivalo 5 Ei ole käytössä. Merkkivalo 6 Määrää aktivoiko hälytyskanava lähettimen uudestaan sen jälkeen kun soitto on suoritettu, vai ainoastaan yhden kerran (tällöin robotti on kuitattava käsin, painamalla resetpainiketta). Merkkivalo 7 Määrää onko kanava ohjattu, jolloin sen aktivointi aiheuttaa soiton vain jos ohjaava kanava on aktivoituneena. Merkkivalo 8 Määrää onko kanava ohjaava. HUOM.! Jotta kanavasta tulisi ohjauskanava, täytyy myös merkkivalon 3 olla syttyneenä. Merkkivalot koskevat Noby 115 ohjelmointilaitetta.

15 15 Aktivointitavat: FinAlert 90 K:n aktivointiin on neljä eri kytkentämahdollisuutta Aktivointimahdollisuus 1: Merkkivalo 1 palaa, merkkivalo 2 on sammuneena (bitti 1 = "ylhäällä" ja 2 = "alhaalla"). Robotti aktivoituu, kun 12 V (+) jännite kytketään (tehdasasetusarvo). Aktivointimahdollisuus 2: Merkkivalo 1 on sammuneena, merkkivalo 2 palaa (bitti 1 = "alhaalla" ja 2 = "ylhäällä"). Robotti aktivoituu, kun 0 V (-) jännite kytketään. Aktivointimahdollisuus 3: Merkkivalo 1 on sammuneena, samoin merkkivalo 2 (bitit 1 ja 2 ovat "alhaalla"). Robotti aktivoituu kun 12 V (+) jännite katkeaa. Ts. robotti aktivoituu negatiivisella esijännitteellä. Aktivointimahdollisuus 4: Merkkivalo 1 palaa, samoin merkkivalo 2 (bitit 1 ja 2 ovat "ylhäällä"). Robotti aktivoituu, kun siltä katkeaa 0 V (-) jännite. Ts. robotti aktivoituu positiivisella esijännitteellä.

16 16 59 A Akkuvalvonta - erityisvalinnat On mahdollista valita erityistoimintoja, jolloin soitto tapahtuu jännitteen laskiessa liian alas: Merkkivalojen 4, 6, 7 ja 8 toiminnot, jotka on esitetty muistipaikkojen taulukossa ovat käytettävissä. Akkuvian sattuessa robotti lähettää arvon 0 vastaanottimelle ja "piippaa" 10 kertaa soittaessaan yksityiselle tilaajalle A Kanavan aktivoinnin jälkeen esiintyvä soittoviive min (00) Voidaan käyttää harkintajaksona, esim. turvahälytyksen yhteydessä. Rele 1 on päälle kytkettynä aktivointihetkestä alkaen. 69 A Akkuvikojen raportointi - aktivointiviive min (00) 70 K Käyttäjäkoodi 1-8 numeroa (1234) 71 V Vartiointiliike 1-8 numeroa (9876) 72 A Asentajakoodi 1-8 numeroa (2580) Muista muuttaa käyttäjäkoodi ohjelmoinnin yhteydessä, jotta asiattomat eivät pääse järjestelmään. Älä missään tapauksessa aseta eri käyttöoikeustason koodeja samoiksi koodeiksi. VAROITUS! Jos koodi unohdetaan tai poistetaan painamalla #- näppäintä välittömästi muistipaikan näppäilyn jälkeen, niin se voidaan avata jälleen vain OHJELMOINTILAITTEELLA menemällä takaisin tehdasasetusarvoihin (muistipaikka 79). Kun on tarkoitus muuttaa koodia, niin uusi koodi näppäillään ilman edeltävää poistoa ja kuitataan #-näppäimellä! 74 V:A Koesoittojakso tuntia (00) Tässä määräytyy kunkin puhelinsoiton välinen aika. Poikkeama +/- 10 min vuorokaudessa. Tehdasasetusarvo: 00 ts. ei soittoa. Kyseisen puhelinnumeron määrittelyä varten katso muistipaikka V:A Aktivointiviive ensimmäiseen koesoittoon tuntia (00) Aika, joka kuluu ohjelmointitilasta poistumisen (tai Resetpainikkeen painamisen) ja ensisoiton välillä. Tämän jälkeen aika on jaksoina, jotka on määritelty muistipaikan 74 yhteydessä. HUOM.! Kun jännite kytketään pois lähettimestä ohjelmoinnin jälkeen, tapahtuu ensimmäinen soitto jo 10:n minuutin kuluttua ja sen jälkeen jaksoittain kuten muistipaikan 74 yhteydessä on määritelty.

17 17 79 A Takaisin tehdasasetusarvoihin 80 A:K Lähtöjen ohjaus Robottipuhelin lataa kaikki tehdasasetusarvot, jolloin mahdollinen ohjelmoituna ollut tieto pyyhkiytyy pois ja se on kirjoitettava uudestaan. Jännitteettömänä oleva robotti säilyttää siihen ohjelmoidun tiedon. 1-8 kyseistä lisärelettä varten # + (1-8) tilan muuttamista varten Esimerkki: FinAlert 28 relekortti on kytkettynä ja käyttäjä haluaa muuttaa releen 3 tilaa Kauko-ohjelmointi: Käyttäjä ottaa yhteyden puhelimitse: (robottipuhelin vastaa "tervetulomelodialla"). Käyttäjä näppäilee koodin # + 3 (Rele 3 vaihtaa tilaansa). Käyttäjä näppäilee * (Poistuu muistipaikasta). Käyttäjä näppäilee * + # (robottipuhelin "laskee kuulokkeen"). Käyttäjä laskee kuulokkeen. Releen tila voidaan tarkistaa painamalla 3 ilman edeltävää # -näppäilyä. HUOM.! Tästä muistipaikasta voi poistua painamalla kerran *-näppäintä. 81 K:V:A Käynnistystulojen tilan tarkastus Tulojen 1-8 tilan tarkastuksen lisäksi voidaan tarkastaa myös "0-lähtö" akkuviat ja aktiivisuus. 88 K:A Puheohjelmointi Jos puhemoduli on kytkettynä, tämä muistipaikka avautuu 16 sekunnin puhejakson äänitystä varten. Kun äänitys on suoritettu se viesti toistuu automaattisesti. Puhetta voi äänittää kauko-ohjelmointina soittamalla robottipuhelimelle. Älä vahingossakaan paina tähti (*) näppäintä puhesanoman yhteydessä tai sen päätteeksi, muuten robotti kuittaa itsensä soittaessaan ensimmäistä hälytystä. Puhekanava sulkeutuu automaattisesti 16 sek kuluttua. Jos viesti ei tyydytä voidaan antaa muistipaikka uudelleen ja äänittää viesti 'päälle'. 89 K:V:A Puhesanoman kuunteleminen Kun halutaan kuulla äänitetty puheviesti, niin näppäillään vain muistipaikan numero.

18 K:V (s) Robotin suorittama puhelinnumeron testaus Robottia voidaan käskeä soittamaan haluttuun numeroon, vaikka mikään käynnistystulo ei olisi aktivoituneena. Esim. 1. Halutaan, että robotti testaa vartiointiliikkeen hälytysvastaanottimen numeron, joka on ohjelmoitu muistipaikalle 11. Soitetaan robotille, ja kun se vastaa annetaan vartiointiliikkeen käyttäjäkoodi, näppäillään 91. Robotti katkaisee yhteyden ja soittaa vartiointiliikkeen numeroon ja antaa hälytysvastaanottimelle viestin 9. Esim. 2. Halutaan, että robotti suorittaa muistipaikkaan 17 ohjelmoidun käsipuhelinnumeron testauksen. Soitetaan robotille, ja kun se vastaa annetaan käyttäjän salasana, näppäillään 97. Robotti katkaisee yhteyden ja soittaa käsipuhelimen numeroon ja antaa (puheviestin, jos puhemoduli on asennettu ja jos teletyyppi on määritelty puhemoduliviestikäyttöön, ja) 9 piippausta KAUKO-OHJELMOINTI asentajan suorittamana Lue kokonaisuudessaan luku, joka käsittelee ohjelmointilaitteella Noby 115 tapahtuvaa ohjelmointia, sekä eri muistipaikat ja niiden soveltaminen ohjelmointimalleina. On tärkeää kokeilla ohjelmointia etukäteen ja tutustua eri kuittausääniin.

19 19 Kuittausäänet: Soitetaan numeroon, robottipuhelin vastaa soittamalla seuraavan melodian: Robotti odottaa käyttäjäkoodin näppäilyä (esim. asentajakoodi), Jos näppäillään väärin, on painettava * ja näppäiltävä koodi uudelleen. Saadessaan oikean koodin robotti soittaa seuraavan melodian: Tämä melodia ilmoittaa käyttäjälle/asentajalle/vartiointiliikkeelle, että ollaan ohjelmointitilassa. Robottipuhelin on valmis vastaanottamaan käyttökoodeja (ohjelmoitavaksi). Kun näppäillään muistipaikka (kaksinumeroinen) ja mikäli sen käyttöoikeustaso tunnetaan, kuullaan seuraava merkkiääni: Nyt voidaan näppäillä varsinainen lukuarvo ja päättää näppäily (tallentaa ohjelmoitu arvo) painamalla #. Robotti kuittaa seuraavalla melodialla: Ja odottaa uuden ohjelmapaikan näppäilyä. Jos ohjelmapaikkaan ei ole pääsyoikeutta, kuullaan seuraava virhesignaali: Kun ohjelmoidaan teletyyppiä, täytyy asettaa bittiyhdistelmä, joka osoittaa onko puhelinnumero tavallinen puhelinnumero, kaukohakulaite vai hälytysvastaanotin. Seuraava melodia osoittaa bitin kytkeytymisen päälle (ts. ohjelmointilaitteeseen syttyvän merkkivalon). Seuraava melodia osoittaa bitin kytkeytyvän pois päältä (ts. merkkivalo ei syty ohjelmointilaitteessa).

20 20 Kun ollaan ohjelmointitilassa ja halutaan poistua siitä, näppäillään *. Tällöin kuuluu seuraava melodia: Nyt ollaan välitilassa ja voidaan lopettaa painamalla kerran #-näppäintä, tai voidaan mennä ohjelmointitilaan painamalla * näppäintä (kuullaan ohjelmointitila melodia). Jos halutaan lopettaa ohjelmointi, painetaan # ja kuullaan seuraava lopetusmelodia: Pidä aina ohjelmointikaavio valmiiksi täytettynä ja saatavilla ennen kaukoohjelmoinnin aloittamista. Esimerkki: Asentajan on ohjelmoitava puhelinnumero 1 numeroksi Tämä menee kaukohakulaitteelle ja lähettimen on lähettävä tunnistuskoodi Menettely: Soita robottipuhelimelle ja kuuntele kun se nostaa kuulokkeen ja soittaa tervetulomelodian. Näppäile käyttäjäkoodi (1234). Jos koodi on oikein, kuulet merkkiäänen, joka ilmoittaa, että ollaan ohjelmointitilassa. Näppäile muistipaikka 00. Robotti hyväksyy nyt asentajakoodin kun sille soitetaan kauko-ohjelmointisoitto. (jos asentaja poistuu ohjelmasta, on käyttäjän annettava uusi lupa kauko-ohjelmointiin) Näppäile * (välitila)

21 21 Lopeta näppäilemällä #. Robottipuhelin "laittaa kuulokkeen alas". Asentaja voi nyt soittaa robottipuhelimelle. Asentaja soittaa robottipuhelimelle. Robotti vastaa, jolloin kuulet sen soittavan tervetulomelodian. Näppäile asentajakoodi (2580). Kuullaan ohjelmointitilan merkkiääni. HUOM.! TÄRKEÄÄ ASENTAJALLE Kun ohjelmoidaan ensimmäistä kertaa (uusi robottipuhelin), täytyy näppäillä 79, ja odottaa sen jälkeen 4-5 sekuntia kunnes robottipuhelin vastaa melodialla: Robottipuhelimeen on nyt haettu tehdasasetus arvot ja se on valmis ohjelmoitavaksi. Näppäile 11 (1. puhelinnumeron muistipaikka) Näppäile # Näppäile 31 (tunnistuskoodin syöttö) Näppäile #

22 22 Näppäile 21 teletyypin määrittelemiseksi Vartiointiliikkeen Slow Franklin vastaanoton bittiyhdistelmä on Näppäile 1, jotta bitti 1 kytkeytyy päälle Näppäile 2, jotta bitti 2 kytkeytyy päälle Vahvista ohjelmointi painamalla kerran #-näppäintä Paina * (välitila) Lopeta näppäilemällä #. Ohjelmointi on nyt valmis. HUOM.! Jos ollaan ohjelmointitilassa, mutta ei tehdä mitään 60:n sekunnin kuluessa, robotti poistuu automaattisesti ohjelmointitilasta ja katkaisee yhteyden. Näin käy myös, jos puhelimen kuuloke laitetaan alas ennenkuin lopetus on tehty oikealla tavalla (näppäily * + #).

23 Tämä on vaatimuksenmukaisuusvakuutus, joka osoittaa, että laite on 1995/5/EC R&TTE Direktiivin mukainen 23

SD1+.E ASENNUS- JA OHJELMOINTIOHJE. Maahantuoja: Fin-Alert Electronics Oy

SD1+.E ASENNUS- JA OHJELMOINTIOHJE. Maahantuoja: Fin-Alert Electronics Oy Finlert turvajärjestelmät - - - - Puhuva robottipuhelin SD1+.E hälytysten siirtoon - - - - SENNUS- J OHJELMOINTIOHJE Maahantuoja: Fin-lert Electronics Oy Kylvöpolku 6 00680 HELSINKI Puh. 010 8328 200 Faksi

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI Asentaja/ Käyttäjän käsikirja MINICODE CL-153 1. JOHDANTO MINICODE ACL-153 ACL-153 on varustettu yhdellä releellä jossa on yksi potentiaalivapaa vaihtokärki. Irroitettavassa liitinrimassa on nastat avauspainikkeelle,

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille KÄYTTÖOHJE WT-1010 GSM-välitin hälytysjärjestelmille WT-1010 on langaton laite, jonka avulla voidaan varmistaa hälytysjärjestelmien analogisten puhelinlinjojen (PSTN) toiminta GSM-verkkoa käyttäen. Laite

Lisätiedot

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto

2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto 2. Modeemi- ja ISDN-yhteyden käyttöönotto Asenna ensin tietokoneeseesi modeemi tai ISDN-sovitin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmista myös, että Windowsissa on asennettu puhelinverkkoyhteydet. Seuraa

Lisätiedot

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003

Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Ontech Teleswitch 9001A Ontech Teleswitch 9003 Käyttöohjeet Tervetuloa! Onnittelut laitteen Ontech Teleswitch 9001A valinnasta. Toivomme, että sinulle on tästä tuotteesta paljon iloa ja hyötyä, että sen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE RIKOSILMOITINKESKUS AV-GAD 2016P. V 2.11 30.11.2000 / JSi Vastaa aiempaa keskustyyppiä AV-GAD 8616P

KÄYTTÖOHJE RIKOSILMOITINKESKUS AV-GAD 2016P. V 2.11 30.11.2000 / JSi Vastaa aiempaa keskustyyppiä AV-GAD 8616P RIKOSILMOITINKESKUS AV-GAD 2016P V 2.11 30.11.2000 / JSi Vastaa aiempaa keskustyyppiä AV-GAD 8616P SISÄLLYSLUETTELO JÄRJESTELMÄN OSAT... 3 JÄRJESTELMÄN VALVONTATILAT... 3 SILMUKKATYYPIT... 4 KANSISUOJAHÄLYTYS...5

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

PUHELINNUMEROT KOTI: TYÖ: PUH:

PUHELINNUMEROT KOTI: TYÖ: PUH: ASENNUSKOHDE: OSOITE: YHTEYSHENKILÖ PUHELINNUMEROT KOTI: TYÖ: PUH: ASENNUSLIIKE: ASENTAJA: ASENNUSPÄIVÄ: HÄLYTYSKESKUS: ASENTAJAKOODI TAKUU PÄÄTTYY: PUHELIN: KOODIEN OHJELMOINTI Koodi 1 on pääkäyttäjäkoodi,

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

Porttipuhelimen toiminta.

Porttipuhelimen toiminta. Porttipuhelimen toiminta. Kun vieras saapuu, valitsee hän sinun kutsupainikkeesi porttipuhelimesta. Jonka jälkeen puhelimesi soi. Sinulla on sek. puheaikaa henkilön kanssa joka kutsun lähetti. Jos haluat

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

GSRELE ohjeet. Yleistä

GSRELE ohjeet. Yleistä GSRELE ohjeet Yleistä GSM rele ohjaa Nokia 3310 puhelimen avulla releitä, mittaa lämpötilaa, tekee etähälytyksiä GSM-verkon avulla. Kauko-ohjauspuhelin voi olla mikä malli tahansa tai tavallinen lankapuhelin.

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM8. PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien

PROBYTE GSM ALARM8. PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien PROBYTE GSM ALARM8 PROBYTE GSM ALARM#8 toimii hälyttimenä ja kauko-ohjaimena usealle käyttäjälle. Soitto- tai SMShälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Laite toimii jatkohälyttimenä

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE. Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2

AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE. Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2 AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2 1. JOHDANTO SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO EAR 2000 on pieni itsenäinen automaattivälittäjälaite.

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN)

KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN) PUHELIN KÄYTTÖOHJE OND-2015 NCP (FIN) OND-2015NCP (FIN) Sivu 2 * Pieni ja kätevä äänivalintapuhelin * Ei ole riippuvainen mistään erityisestä sijoitustavasta, sillä puhelun yhdistämiseen tai katkaisuun

Lisätiedot

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä Käyttöohje Thermo Call TC3 Yleisiä ohjeita Hyvä Webaston käyttäjä Kiitämme uuden Thermo Call TC3 kauko-ohjaimen hankinnasta. Tällä laitteella voitte käyttää Webasto-lämmitintä helpolla ja ajanmukaisella

Lisätiedot

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet

NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO Bluetooth 4.0 stereokuulokkeet NOOX XCIO tukee seuraavia protokollia HSP Headset Profile HFP Hands-free Profile A2DP Advanced Audio Distribution Profile AVRCP Audio/Video Remote Control Profile

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY

Yleistä. Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Probyte GSM-PLUG PROBYTE OY Yleistä PROBYTE GSM PLUG on reaaliaikainen ja interaktiivinen GSM-ohjauslaite, jolla käyttäjä voi helposti ohjata puhelimen välityksellä verkkokäyttöistä laittetta. Käyttäjä

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0

Turvapuhelin GMED-2G. Pikaopas Helpmeans. Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Turvapuhelin GMED-2G Pikaopas Helpmeans Greenmoore Oy, Ver. 1.0 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTELMÄN YLEISKATSAUS... 3 1.1. TURVAPUHELINLAITTEEN OSIEN TUNNISTAMINEN... 3 1.2. VIRTALÄHDE... 6 2. GMED-ASENNUS...

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien

PROBYTE GSM ALARM 9. PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien PROBYTE GSM ALARM 9 PROBYTE GSM ALARM#9 toimii SMS-hälyttimenä ja SMS-kauko-ohjaimena. Soitto- tai SMShälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Laite toimii jatkohälyttimenä kahdelle

Lisätiedot

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE

GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE GSM ALOITUSKITIN PIKAOHJELMOINTIOHJE Sivu 2/8 Johdanto Tämä ohje on tarkoitettu helpottamaan Infinite Prime keskuksen ohjelmallista käyttööottoa. Syötä Infinite Prime keskukseesi tässä ohjeessa luetellut

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT KÄYTTÖOHJE LITHOS SISÄLLYSLUETTELO: 1. TEKNISET TIEDOT...3 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT...3 3. OVIPANEELIEN OHJELMOINTI VAS/01 KANSSA...4 3.1 Kytkentäesimerkkejä...4 3.2 Liitinrima...4 3.3 Ovipaneelin manuaalinen

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

DVC/01 DC/01 DVC/01 ME DC/01 ME DPF AL DPF NF DPF ME. Ohjelmointi

DVC/01 DC/01 DVC/01 ME DC/01 ME DPF AL DPF NF DPF ME. Ohjelmointi DVC/0 DC/0 DVC/0 ME DC/0 ME DPF AL DPF NF DPF ME Ohjelmointi 00/0-0-0 THANGRAM, SISÄLLYSLUETTELO:. TEKNISET TIEDOT. Säädöt ja ledien Signalointi. Käyttö virtalähteen kanssa.. Kytkentäesimerkkejä. Liittimien

Lisätiedot

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä

Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje. Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Ascotel Voice Mail System AVS 5150 Käyttöohje Ascotel IntelliGate Telekommunikaatio Järjestelmä Sisällysluettelo Pikaohje.......................................... 2 Käytön periaatteet.................................

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan Valodiodit Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Testipainike Resetointipainike Kytke paristo kytkemällä

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO 1. JOHDANTO UNICARD ACR-201 Unicard:issa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikössä on liitokset kahdelle painonapille, magneettikosketin ja aikaohjaus korteille, ryhmäkoodille ja rekisteröinnille.

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET

DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA KOTILUURI KÄYTTÖOHJEET DNA Kotiluuri -liittymä on perinteisellä kiinteällä lankaliittymänumerolla matka viestinverkossa toimiva liittymä. Voit soittaa minne tahansa ja siihen voi soittaa mistä vain,

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

82 813 A801 FIN. Koodilukko käsikirja

82 813 A801 FIN. Koodilukko käsikirja 82 813 A801 Koodilukko käsikirja Koodilukko käsikirja Sisällysluettelo 1. Näyttö-/hallintaelementit ja niiden toiminto 3 1.1. LED-tilannäyttö 3 1.2. Näppäimistö 3 1.3. Kokoonpano 3 1.4. Tunniste (lisävaruste)

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM. käyttöohje v.1b. Maahantuoja VT-Turva Oy Teollisuuskatu 15 Joensuu vt@vt.fi ncf / 09

VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM. käyttöohje v.1b. Maahantuoja VT-Turva Oy Teollisuuskatu 15 Joensuu vt@vt.fi ncf / 09 VT-Turva oy VT GSM S. 1 VT GSM käyttöohje v.1b VT-Turva oy VT GSM S. 2 Sisällysluettelo 1 Laitteen toiminnat...3 1.1 Toiminnot...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Toiminnot ja valinnat...4 2 Ohjelmointi...6 2.1

Lisätiedot

5 ] ollessasi käyttäjätilassa

5 ] ollessasi käyttäjätilassa 7.3 Käyttäjäkoodien ohjelmointi. Näppäile [ [ 5 ollessasi käyttäjätilassa. Näppäile käyttäjänumero jonka haluat vaihtaa [ 0 - [ numero 4) 5, esim. 04 (käyttäjä 3. Näppäile uusi käyttäjäkoodi (XXXX,X,X)

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja

Rev 2.0. GSM-Line Käsikirja Fin Rev 2.0 Käsikirja Sisältö Sisältö Johdanto 1 LED-diodit 2 SIM-kortti 3 Ongelmanratkaisu 4 Häiriöt 5 Yksikön liittäminen 5 Tekniset tiedot 5 Hisselektronik AB Antennvägen 10, 135 48 TYRESÖ, Sweden.

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi GSM LITE Asennus- ja Ohjelmointiohje HUOMIOITAVAA: Laite on STS EN 55022 normin A luokan mukainen. Se on suunniteltu kytkettäväksi STN EM 60950 mukaiseen keskusyksikköön. Laitteen käyttö ohjeista poiketen

Lisätiedot

DNA Vastaaja käyttöohje

DNA Vastaaja käyttöohje 1 (9) DNA Vastaaja käyttöohje DNA Oy Puhelin Y-tunnus 044 0440 0592509-6 www.dna.fi Ansatie 6a B PL 41 Kotipaikka 01741 Vantaa Vantaa Sisältö 1 DNA Vastaaja... 3 1.1 Hyödyllistä tietoa... 3 2 DNA Vastaajan

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE IV/1989 RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE HUOM.! ENNEN KELLONKYTKIMEN KÄYTTÖÖNOTTOA TULEE VARMISTAA ETTÄ LAITTEEN SUOJAMAADOITUS ON KYTKETTY ASIANMUKAISESTI. 1 KELLON KÄYTTÖÖNOTTO sivu 1.1 Kellonaika

Lisätiedot

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin)

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) MALLI: Nexa MLR-1105 MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) Oppimispainike Äänenvoimakkuuden valintapainike Soittoäänen

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

GSM robottimodeemi. Versio 4.06. GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK

GSM robottimodeemi. Versio 4.06. GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK GSM robottimodeemi Versio 4.06 GSM-4 Ohjelma PIKAKÄYTTÖOHJE GDAŃSK 1. GSM-4 MODULIN OMINAISUUDET Analogisen puhelinlinjan simulointi GSM yhteyden avulla mahdollistaa hälytyksen siirron kohteesta silloinkin

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin kykenee ohjaamaan

Lisätiedot

Teollisuuslaatua olevat SMD radio-ohjauslaitteet SMD järjestelmät. 40MHz ja 433MHz sarjat. Typ: LW Taajuus 40,685MHz Frekv. 433.

Teollisuuslaatua olevat SMD radio-ohjauslaitteet SMD järjestelmät. 40MHz ja 433MHz sarjat. Typ: LW Taajuus 40,685MHz Frekv. 433. s. 1 (5) Teollisuuslaatua olevat SMD radio-ohjauslaitteet SMD järjestelmät. 40MHz ja 433MHz sarjat Käsilähettimet Vastaanottimet Teollisuus-käsilähettimet Ajoneuvolähettimet SMD radiolähetin / -sändare

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje

Elisa Puhekaista. Asennus- ja käyttöohje Elisa Puhekaista Asennus- ja käyttöohje 1 Tervetuloa Elisa Puhekaista -asiakkaaksi Elisa Puhekaista on palvelu, jonka avulla voit käyttää Elisa Laajakaista -liittymääsi myös puhumiseen. Voit soittaa ja

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Kuinka ovipuhelin toimii Saapuva henkilö painaa # ja omaa 2-numeroista kutsunumeroasi (esim. #01) tai puhelinnumeroasi, jonka alkuun ei paineta # [tai suorakutsupainiketta,

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250..

Asennus- ja käyttöohjeet. Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Asennus- ja käyttöohjeet Pinta-asennettava huonekoje handsfree-toiminnolla 1250.. Laitekuvaus Pinta-asennettava huonekoje handsfreetoiminnolla on esivalmistettu, Giraovipuhelinjärjestelmään kuuluva yksikkö.

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

Pikakäyttöopas PowerMax Pro

Pikakäyttöopas PowerMax Pro Sector Alarm Oy Esterinportti 2 00240 Helsinki Puh. 0207 345 000 info@sectoralarm.fi sectoralarm.fi Y-tunnus 0667761-0 Pikakäyttöopas PowerMax Pro Keskusyksikön näppäimistöselitteet 1. Hälytysjärjestelmän

Lisätiedot

Pikaohje Konftel 55Wx

Pikaohje Konftel 55Wx SUOMI Pikaohje Konftel 55Wx Konftel 55Wx on neuvotteluyksikkö, jonka voi kytkeä pöytäpuhelimeen, matkapuhelimeen ja tietokoneeseen. Se muuntaa viestintälaitteesi neuvottelupuhelimiksi varustettuna Konftelin

Lisätiedot

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje

Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kannettava tiedonsiirtolaite yksilötason LIVE paikannukseen! Pikakäyttöohje Kolme erilaista käyttötapaa; Käynnistä laite ja seuraa, Lähetä tekstiviestihälytys ja keskustele, Yhdistä Movescount harjoituspäiväkirjaan.

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L

Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L Asennus- ja käyttöohje UNITEL DI-623-21L Kuinka ovipuhelin toimii Saapuva henkilö painaa # ja omaa 2-numeroista kutsunumeroasi (esim. #01) tai puhelinnumeroasi, jonka alkuun ei paineta # [tai suorakutsupainiketta,

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje

EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje EXPRESS-GSM liikeilmaisin Käyttöohje 1 Lue tämä ohjekirja huolellisesti moitteettoman toiminnan sekä pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Tämä ohjekirja on EXPRESS GSM-liikeilmaisimen asentamista ja huoltoa

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Niclas Nylund 13.4.2016 PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin

Lisätiedot

Hälytinjärjestelmä GSM Touch

Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch Hälytinjärjestelmä GSM Touch GSM, SMS, RFID V2.3 2013 Ominaisuudet Etupaneeli Tukee 10 kaukosäädintä Tukee 50 langatonta sensoria Tukee 50 kulkunappia Toimii matkapuhelinverkossa

Lisätiedot