OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2009"

Transkriptio

1 LIITE OSELA TAMPEREEN KAUPUNKI OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2009

2 OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMISEN YDINPROSESSIN TAMMI-HUHTIKUU 2009 Toiminta ja talousraportilla seurataan tilaajan vuosisuunnitelman toteutumista. Raportti sisältää ydinprosessin strategisten vuositavoitteiden ja palvelusopimusten laatutavoitteiden seurannan sekä ydinprosessin tuloslaskelman, talouden toteutumisvertailun ja ennusteen palvelukokonaisuuksittain sekä palvelutilauksen toteutumisvertailun tuoteryhmätasolla. Ydinprosessin strategisten vuositavoitteiden osalta toteutuminen etenee pääosin tavoitteiden mukaisesti. Talouden taantuma vaikeuttaa työllisyyteen liittyvien tavoitteiden toteutumista. Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt ja työllisten määrä on vähentynyt työllisyyden hoidon palveluyksikön toimenpiteistä huolimatta. Talouden toteuman osalta tasaisen käytön mukainen laskennallinen toteutumaprosentti on huhtikuussa 33,3 % (4/12). Ydinprosessin tuloista on toteutunut huhtikuun loppuun mennessä vasta 2,7 %. Ydinprosessille on budjetoitu toisen asteen koulutukseen pakolaisten kotouttavan toiminnan laskennallinen korvaus 135 t ja Ranskan suurlähetystön tuki ranskankieliseen opetukseen lukioissa. Ydinprosessin menojen toteutuma on 33,7 %. Oman tuotannon palvelutilaus on toteutunut suunnitellun mukaisesti. Osaamiskeskusohjelmasta on maksettu sovitun mukaisesti 80 % koko vuoden kustannuksista. Palvelusopimusten seurantaryhmät ovat kokoontuneet sovitun mukaisesti. Ryhmissä on seurattu palvelusopimusten laadullisia sekä määrällisiä tavoitteita sekä sovittujen kehittämishankkeiden etenemistä. Sopimusten tavoitteiden osalta tässä raportissa on esitetty kaikki saatavilla olevat toteumatiedot. Sopimustavoitteiden osalta ollaan pääsääntöisesti edetty tavoitteiden mukaisesti. Ydinprosessin tilinpäätösennuste on muutetun vuosisuunnitelman mukainen. Vs. tilaajapäällikkö Tuija Mannila 1(25)

3 Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen Osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen ydinprosessin tehtävänä on vastata osaamis- ja elinkeinopalvelujen tilaamisen valmistelusta ja suunnittelusta, tilaamiseen liittyvistä tuki- ja kehittämisprosesseista sekä osaamis- ja elinkeinolautakunnan toimialaan kuuluvien asioiden valmistelusta ja viranomaistoiminnan järjestämisestä. Osaamisen ja elinkeinojen kehittämisen ydinprosessin palvelukokonaisuudet ovat toisen asteen koulutus (ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus), ammattikorkeakoulukoulutus, osaamisen edistäminen ja elinkeinojen edistäminen. STRATEGIARAPORTOINTI TAMMI-HUHTIKUU 2009 Ydinprosessin toteutumat Vuositavoite 2009 ja mittarit Toteutuma ja pormestarin arvio toteutumasta Toisen asteen koulutuksen vetovoimaisuutta ja kansainvälisyyttä vahvistetaan Mittari: Ammatillisen koulutuksen hakijamäärät kasvavan työvoimakysynnän aloilla Ammatillisen koulutuksen kansainvälisessä vaihdossa olevien määrä Ensisijaisten hakijoiden määrä 2008/2009 ja muutos- %: - sosiaali- ja terveysala 626/747 ~19% - metsäala 28/27 ~ -4% - liiketalous ja tietojenkäsittely 410/477 ~ 16% - kulttuuri 91 /127 ~ 40 % - tekniikka 776/861 ~ 11% - catering-ala 90/109 ~ 21%, - auto- ja kuljetusala 119 /146 ~ 23 % TAOn lähteneet vaihto-oppilaat ja opettajat 2008 (koko vuosi) /2009 (01-04/2009): - Pitkät (väh. 2 vko:a) opiskelijavaihdot 2008: 73 / 2009: 63 - Lyhyet (alle 2 vko:a) opiskelijavaihdot 2008: 104 / 2009: 15 - Lähteneet opettajavaihdot raportoidaan tammi-elokuun tilanteesta. TAOn tulleet oppilaat ja opettajat 2008/2009: - Opiskelijavaihdot (6-16 vko:a) 2008:70 / 2009:37 - Opettajavaihdot 2008:125 / 2009:19 Lukion vieraskielisen opetuksen määrä Lukion vieraskielinen opetus lukuvuoden aikana: - Ranskan ja saksan kielillä on opetettu 3 kurssia reaaliaineita (historia ja yhteiskuntaoppi). Kurssit ovat olleet täysin uusia ja niillä on ollut opiskelijoita yhteensä Sisällöltään reaaliaineita käsitteleviä ko. kielten (englanti, ranska, saksa) soveltavia kursseja on annettu 7 ja niissä on 2(25)

4 Korkeakouluopetusta ja tutkimusta vahvistetaan ollut opiskelijoita yhteensä 137. Lisäyksenä edelliseen lukukauteen on järjestetty kaksi uutta kurssia, joilla on ollut 28 opiskelijaa. - Lisäksi IB:lle on järjestetty valmentavaa opetusta englannin kielellä eri oppiaineissa yhteensä 32 kurssia. Pormestarin arvio: Edetään tavoitteen mukaisesti. Mittarit: Kaupungin tukitoiminnan suuntaaminen kaupunkistrategian näkökulmasta tärkeille opetus- ja tutkimusaloille Kaupunkistrategiassa painotetaan uusien teknologioiden ja palvelukonseptien sekä luovan talouden ja luovien toimialojen yhdistämistä olemassa olevaan teolliseen perintöön ja osaamiseen. Korkeakouluopetuksen ja tutkimuksen edellytyksiä on tuettu talousarvion ja taloussuunnitelman mukaisesti. Tuettuja opetus- ja tutkimusaloja ovat mm. - Laser Competence Centre Finland TTY - Mediakulttuurin professuuri TAY - Liiketoimintaosaamisen lahjoitusprofessuuri TAY - Kudosteknologian professuuri TAY PSHP Bionext - Terveystaloustieteen professuuri TAY PSHP - Tutkivan teatterityön professuuri TAY TAMKin ja PIRAMKin yhtiöittämisen valmistelun loppuun saattaminen TAMKin ja PIRAMKin yhdistämistä valmistellaan ja yhdistetyn korkeakoulun ylläpitäjäksi tulee yhtiö. Työryhmä sai esityksensä valmiiksi syyskuun 2008 loppuun mennessä. Jatkovalmistelut ovat käynnissä ja yhdistämisen linjaukset tehdään vuoden 2009 aikana. Tamperelaisen korkeakouluopetuksen ja tutkimuksen toimintaedellytysten turvaaminen lainsäädännön muutostilanteissa Muutokseen varaudutaan yhdistämällä TAMKin ja PIRAMKin voimavarat. Yliopistolainsäädännön uudistamista seurataan yhteistyössä yliopistojen kanssa ja lainsäädännön sisältöön pyritään vaikuttamaan siten, että pääkaupunkiseudun ulkopuolisen yliopistolaitoksen toimintaedellytykset turvataan. Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopisto ovat perustaneet keväällä 2009 korkean tason työryhmän yhteisten strategisten etujen tunnistamiseksi ja määrittämiseksi sekä niiden toteutumiseen johtavien ohjauskeinojen löytämiseksi. Pormestarin arvio: Edetään tavoitteen mukaisesti Työvoiman saatavuus turvataan Mittari: Pitkäaikaistyöttömien määrä ja sen vähentämiseksi tehdyt keskeiset toimenpiteet Yleisestä taloudellisesta tilanteesta johtuen työttömyys on kasvanut ja työttömyysaste oli huhtikuun 2009 lopussa 12,8 %. Työttömänä oli yhteensä henkilöä. Heistä pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työttöminä olleita oli huhtikuun lopussa Kaupunki on keskittänyt keskeiset työllisyydenhoidon palvelut Työllisyydenhoidon palveluyksikköön, joka perustettiin vuoden 2009 vaihteessa. Työllisyydenhoidon palveluyksikön palvelut pitkäaikaistyöttömille ja nuorille asiakkaille ovat: - kuntouttava työtoiminta, Tampereen kaupunkiseudun työvoiman palvelukeskus sekä välityömarkkinoiden 3(25)

5 kehittämisen Välke projekti (yhteinen asiakastavoite 1000/v) - ostopalveluna hankittavat Koho palvelut nuorille (200 asiakasta/v), kestävät koulutus- ja uravalinnat (200 asiakasta/v) sekä nuorten Verkostotyöpaja (40 asiakasta/v) Lisäksi yksikössä kehitetään sosiaalista yrittäjyyttä, työperusteista maahanmuuttoa, maahanmuuttajien työharjoittelua (35 asiakasta/v) sekä vajaatyökykyisten työllistymistä. Työllisten määrä ja sen lisäämiseksi tehdyt keskeiset toimenpiteet Työllisyysaste on laskussa johtuen suurten vientiyritysten lomautuksista ja irtisanomisista. Kaupunki vaikuttaa työllisyysasteen nousuun ohjaamalla nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä koulutukseen ja varautumalla näin tilanteeseen, jossa työmarkkinat vetävät ja työvoiman kysyntä kasvaa. Tämä tavoite ohjaa Työllisyydenhoidon palveluyksikön asiakastyötä. Pormestarin arvio: Edetään tavoitteen mukaisesti. Työttömyys on kuitenkin lisääntynyt talouden taantuman myötä. Yrittäjämyönteisyys paranee Mittarit: Yrittäjämyönteisyysmittausten tulokset Yhden asiakaspalvelupisteen toimintamallin kehittämistilanne kaupungin tarjoamissa palveluissa Vielä ei ole tiedossa, tehdäänkö yrittäjämyönteisyystutkimuksia vuoden 2009 aikana ja voidaanko yrittäjämyönteisyyden paranemista näin ollen mitata. Vuonna 2008 Suomen Yrittäjien tekemässä Elinkeinopolitiikan mittaristo-kartoituksessa Tampere sai 46 pistettä ja sijoittui kymmenen suurimman kaupungin joukossa seitsemänneksi. Vuonna 2008 tehdyssä kaupungin omassa profiilitutkimuksessa 43 % katsoi kaupungin yritysmyönteisyyden lisääntyneen viimeisen vuoden aikana, noin 40 % katsoi sen heikentyneen ja noin 17 % katsoi sen pysyneen ennallaan tai ei ottanut kantaa. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy ratkaisi asian suurelta osin. Kaupungin tuotettavaksi jääneet yrityksille suunnatut palvelut organisoidaan uudelleen kaupunkikehitysryhmän kokonaisuuden näkökulmasta. Pormestarin arvio: Yrittäjämyönteisyysmittausten osalta ei tavoitteen etenemistä voida vielä arvioida. Muilta osin edetään tavoitteen mukaisesti. Toimialakohtaisten ympäristöjen kehittäminen etenee Mittari: Käynnissä olevat strategiset hankkeet ja niiden yhteisvaikutus BioneXt Tampere Tavoitteena: 100 miljoonan euron investoinnit vuoteen 2010 mennessä Toteuma: - yli 221 miljoonan euron investoinnit - uusia yrityksiä on syntynyt 22 ja yrityksiin on saatu yli 92 miljoonan euron pääomasijoitukset Osaamiskeskusohjelma Tavoitteena: seudullisen kilpailukyvyn ja osaamisen vahvistuminen ja uudistuminen 4(25)

6 Toteuma: - välittömien hankkeiden kokonaisvolyymi on noin 38 miljoonaa euroa Luova Tampere- ohjelma Tavoitteena: saavuttaa 40 miljoonan euron projektisalkku ja 100 miljoonan euron vaikutukset luovan talouden kehittämiseen ohjelman aikana Toteuma: - ohjelman hankkeissa on mukana yli 500 yritystä 77 eri projektissa - hanke-ehdotuksia on yli 400 ja uusia yrityksiä on syntynyt 80 - ohjelman hankekannan arvo on yli 20 miljoonaa euroa Pormestarin arvio: Edetään tavoitteen mukaisesti. 5(25)

7 YDINPROSESSIN TULOSLASKELMA JA TALOUSARVION TOTEUMA Tuloslaskelma ja tilinpäätösennuste Osaamisen ja elinkeinojen edistäminen (1 000 euroa) Toimintatulot VS Tot VS 2009 TP 2009 Enn Myyntitulot Maksutulot Tuet ja avustukset Vuokratulot Muut tulot Tulot yhteensä Valmistus omaan käyttöön Toimintamenot Henkilöstömenot Palveluiden ostot Aineet, tarvikkeet, tavarat Avustukset Vuokramenot Muut menot Menot yhteensä Toimintakate Rahoitustulot ja -menot Vuosikate Suunnitelmapoistot Tilikauden tulos (25)

8 Ydinprosessin talouden toteuma ja tilinpäätösennuste euroa Tot 2008 VS 2009 Tot 2009 TP 2009 Ero TP 2008 TA 2009 VS Enn VS/Enn Toimintatulot Toimintamenot Toimintakate Palvelukokonaisuuksien talouden toteuma ja tilinpäätösennuste Tot 2008 VS 2009 Tot euroa TP 2008 TA 2009 VS 2009 TP 2009 Enn Ero VS/Enn Toisen asteen koulutus Toimintatulot Toimintamenot Ammattikorkeakoulutus Toimintamenot Osaamisen edistäminen Toimintamenot Elinkeinojen edistäminen Toimintamenot YDINPROSESSIN TALOUDEN TOTEUMA JA POIKKEAMAT VUOSISUUNNITELMAAN Ydinprosessin vuosisuunnitelmaan on otettu huomioon KV:n 29.4 tekemät muutokset. Osaamisen edistämisen ostopalveluista ja avustuksista on toteutunut vasta 8 %. Kausille jaettu budjetti on arvioitu väärin. Osaamiskeskusohjelmasta on maksettu sovitun mukaisesti 80 % koko vuoden kustannuksista. TILINPÄÄTÖSENNUSTE Ei olennaisia poikkeamia talousarvioon. MIKSI JA MITEN TILINPÄÄTÖSENNUSTE ON MUUTTUNUT? Tilaajan näkökulmasta KV:n päättämät säästöt toteutuvat. 7(25)

9 Palvelukokonaisuuksien tuoteryhmien talouden toteutuma OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Toisen asteen koulutus VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Ammatillinen koulutus ,5 Lukiokoulutus ,6 Pakolaisten kotouttava toiminta (laskennallinen korvaus) ,3 Oma tuotanto yhteensä ,6 Muut Yhteensä ,6 Ammattikorkeakoulutus VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Ammattikorkeakoulutus ,3 Opettajankoulutus ,1 Oma tuotanto yhteensä ,3 Muut Yhteensä ,3 Osaamisen edistäminen VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Ammatillinen koulutus ,3 Lukiokoulutus ,3 Yhdistelmätutkintokoulutus ,3 Oma tuotanto yhteensä ,3 Muut palvelut ,3 Tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen kehittäminen ,6 Kesäyliopistotoiminta 155 0,0 Avustus Muu tuotanto yhteensä ,1 Muut Yhteensä ,5 Elinkeinojen edistäminen VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Työllisyydenhoidon palvelut ,3 Maahanmuuttajien työharjoittelu ,3 Työllisyyspoliittinen projektitoiminta ,3 Palvelusopimuspohjainen yhteistyö ,3 Oma tuotanto yhteensä ,3 Elinkeinopalvelut ,4 Matkailupalvelut ,4 Maaseutupalvelut 40 Muut palvelut 296 Muu tuotanto yhteensä ,3 Muut Yhteensä ,3 VUSU2009 Toteuma 1-4 Tot-% Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen / OMA ,5 Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen / MUU ,1 Muut 0 0 Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen / YHT ,7 8(25)

10 PALVELUSOPIMUKSEN LAATUTAVOITTEIDEN TOTEUMA Toisen asteen koulutus SUORITUSKYKY Saatavuus Palvelu Tavoite / haluttu vaikutus Lukio-opiskelijoiden opintotarjonta laajenee Opiskelijat saavat korkeaa opetuksen ja ohjauksen laatua Tavoitetaso / Arviointikriteeri Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Lukiolaisille tarjotaan ammatillisen koulutuksen Ammatillisen koulutuksen kanssa sovitun Alkoholilainsäädäntö 2 kurssia lv. järjestämänä yleisiä ja työelämän valmiuksia opetuksen määrä ja : 40 opiskelijaa edistäviä kursseja (työturvallisuus, tulityö, siihen osallistuneiden opiskelijoiden Hygieniaosaaminen 2 kurssia lv. elintarvikehygienia, catering, ensiapu 1, ATKajokorttiopetus) määrä : 40 opiskelijaa (yht. 80 opiskelijaa) Lehtorin viroissa tai vakinaisena tuntiopettajana - vähintään 80% (lukio) - vähintään 80 % (TAO) Mahdollisimman moni opettaja osallistuu täydennyskoulutukseen pakollisen VESOkoulutuksen lisäksi - TAO: 3 päivää Lehtorin viroissa tai vakinaisena tuntiopettajana / opettajakunta - Täydennyskoulutuspäivien määrä / opettajamäärä - Täydennyskoulutuksessa olleiden opettajien määrä / opettajamäärä LUKIOT: 226/256 ~88% TAO: 255/ 374 opettajaa ~68% LUKIOT: v koulutuspäivää /256 opettajaa; 62 osallistunutta opettajaa/ 256 opettajaa. (Luvut sisältävät myös VESOkoulutuspäivät. Tarkempi, eritelty täydennyskoulutusraportti toimitetaan vuoden lopussa.) Toisen asteen koulutuksen työelämäyhteydet paranevat Oppimisessa on saavutettu hyviä tuloksia Lukion opettajien työelämäyhteyksien luomista eli ns. TET-toimintaa jatketaan. Vuositavoitteena 20 lukio-opettajaa TAO: opettajien työelämäjaksoon osallistuu 12,5 opettajaa (2kk) Ylioppilastutkintojen tulos on valtakunnallisessa vertailussa keskiarvon yläpuolella TET ja työelämäjaksoon osallistuneiden opettajien lukumäärä Ylioppilastutkinnon sijoittuminen valtakunnallisessa vertailussa TAO: 396 koulutuspäivää/374 opettajaa, ~1 koul.pvä/opettaja; 212 osallistunutta opettajaa / 374 opettajaa. LUKIOT: 2 opettaja osallistunut TETjaksolle TAO: ei työelämäjaksolle osallistujia. Lisätalousarvion käsittelyn yhteydessä TAO:lle ko. tarkoitukseen varatut määrärahat poistettiin. LUKIO: Raportoidaan vuoden lopussa. 9 (25)

11 Opiskelijoiden kansainväliset valmiudet paranevat Ammatillisessa koulutuksessa (TAO) kansainvälinen opiskelijavaihto lisääntyy, kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuu 90 opiskelijaa (2008 ollut n. 80) Käyttö Sitoutuminen opintoihin Lukio-opinnot ilman erityistä syytä keskeyttäneiden määrä pysyy alle 3 %. TAO: Ilman erityistä syytä eronneiden määrä laskee, tavoite 2009: alle 4,5% (ollut 2008: 4,6 %) Kaikille keskeyttäneille opiskelijoille tehdään jatkosuunnitelma Kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuneiden opiskelijoiden määrä Ilman erityistä syytä keskeyttäneiden lukumäärä / opiskelijamäärä Ilman erityistä syytä eronneet / opiskelijamäärä Tehtyjen jatkosuunnitelmien määrä / ilman erityistä syytä keskeyttäneet opiskelijat TAO: 63 pitkää (väh.2 vkoa) opiskelijavaihtoa ja 15 lyhyttä (alle 2 vkoa) vaihtoa TAO:sta (yhteensä lähteneitä 78). 37 opiskelijavaihtoa (6-16vkoa) TAO:oon. Lähteneet ja tulleet yhteensä 115. LUKIO: Kevätlukukauden osalta raportoidaan syksyllä. TAO: Ilman erityistä syytä eronneita 72 opiskelijaa ~1,9 %. Kaikkiaan eronnut 105 opiskelijaa ~2,7 %, joista 33 vaihtanut oppilaitosta, töihin tai oppisopimuskoulutukseen. TAO: 53 jatkosuunnitelmaa/ 72 ilman erityistä syytä keskeyttäneitä (yhteen henkilöön voi kohdistua useampi suunnitelma). 16:lle henkilölle 72:sta tehty jatkosuunnitelma. Matemaattisten aineiden opiskelu lisääntyy Yli 50 % lukioon tulevista valitsee pitkän matematiikan Pitkän matematiikan oppimäärän suorittaa loppuun vähintään 40% lukiolaisista Pitkän matematiikan valitsevien lukumäärä / lukioon tulevat oppilaat Pitkän matematiikan oppimäärän suorittaneiden lukumäärä. LUKIO: Raportoidaan syksyllä. LUKIO: Raportoidaan syksyllä. Opiskelijoiden opintosisältö monipuolistuu Seudullisella verkkokurssitarjottimella on vähintään 80 kurssia, ja sieltä opintoja suorittaneita lukio-opiskelijoita on vähintään Seudullisen verkkokurssitarjottimen kurssien määrä - Seudulliselta verkkokurssitarjottimelta opintoja suorittaneiden opiskelijoiden lukumäärä lukuvuonna Kursseja tarjottimella 72, joista Tampereen kaupungin lukioiden tarjoamia 48 ja TAO:n 4. Noin 360 opiskelijaa suorittanut kursseja. 520 suoritusta lv Lisäksi 80 osallistumista / keskeytystä. 10 (25)

12 Opiskelija suorittaa jonkin opintojakson korkeakouluissa: - lukio: 50 opiskelijaa - TAO: 30 opiskelijaa Oppisopimuskoulutuksen tietopuolinen opetus lisääntyy, tavoitteena vuonna 2009 yhteensä 750 Korkeakouluissa jonkin opintojakson suorittaneiden opiskelijoiden lukumäärä Voimassaolevien oppisopimusten määrä sopimuskauden aikana LUKIOT: Raportoidaan syksyllä TAO: 5 sähköalan opiskelijaa suorittanut opintoja TAMK:ssa (v.2009) TAO: 606 voimassa olevaa oppisopimusta (25)

13 Seurattavat perussuoritteet / Toisen asteen koulutus Lukiokoulutus *) Aloituspaikkatavoitteet Tot Päivälukiot Aikuislukio, lukion oppimäärä Aikuislukio, aineopiskelijat (ei yhdistelmätutkinto) Ammatillista tutkintoa ja lukion oppimäärää suorittavat, TAO Ammatillista tutkintoa ja lukion oppimäärää suorittavat, muu amm. koulutus Tutkinto- ja suoritustavoitteet: ylioppilastutkintoja Päivälukiot Aikuislukio, aikuisopiskelijat Aikuislukio, ammattilukiolaiset/ TAO Aikuislukio, ammattilukiolaiset/ muut Muut tavoitteet: 55% 55% 55% 45,4 % (v.2006,yo 2005) Korkeakouluihin sijoittuneiden määrä / lukion suorittaneet (vuoden kuluessa yo-tutkinnosta) IB-linjan aloittavien opiskelijoiden määrä *) Lukiokoulutuksen aloittaneet ja yo-tutkinnon suorittaneet raportoidaan syksyllä (tot ja tot ) Tampereen ammattiopisto Opiskelijamäärät Tav Tot Metsä ja liikenne Luonnonvara- ja ympäristöala (metsäala) Tekniikan ja liikenteen ala (lentokoneasennus, logistiikka) Tekniikka Tekniikan ja liikenteen ala (painoviestintä, kone- ja metalliala, pintakäsittelyala, puuala, suunnitteluassistentti, sähköala, kiinteistönhoito, verhoilu) Kulttuuriala (audiovisuaalinen viestintä) Ammattistartti Palvelut ja liiketalous Luonnontieteiden ala (tietojenkäsittelyn perustutkinto) Yht.kuntatiet.liiketalous ja hallinto (liiketalouden perustutkinto) Tekniikan ja liikenteen ala (vaatetus-, jalkine- ja elintarvikeala) Sosiaali-,terveys-ja liikunta-ala (parturi-kampaajan koulutus) Matkailu-,ravitsemis-ja talousala (catering-, hotelli- ja ravintola-ala) Sosiaali ja terveys Sosiaali- ja terveys ja liikunta-ala (lähihoitajat) (25)

14 Aikuiskoulutus Luonnonvara- ja ympäristöala Tekniikan ja liikenteen ala Sosiaali- ja terveys ja liikunta-ala Yht.kuntatiet.liiketalous ja hallinto Luonnontieteiden ala Matkailu-,ravitsemis-ja talousala Maahanmuuttajakoulutus Sosiaali- ja terveys ja liikunta-ala Yht.kuntatiet.liiketalous ja hallinto YHTEENSÄ Ammattitutkinnot Erikoisammattitutkinnot 55 Opiskelijamäärätavoitteet eri koulutusmuodoissa Ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa (koulutustehtävä) AMA 10.-lk 1 ryhmä 1 1 Muut tavoitteet: Opintojen jälkeen töihin tai jatko-opintoihin sijoittuneet (varusmies- ja siviilipalvelu rinnastetaan työhön) 90 % 89,6% 13 (25)

15 Elinkeinojen edistäminen YHTIÖN TOIMINNAN KÄYNNISTYMINEN KEHITTÄMINEN Kansainvälistyminen Yritysten sijoittumispalvelun kehittäminen, ylläpito ja markkinointi Seudullisesti merkittävien yritys- ja elinkeinoaluehankkeiden edistäminen Tontti- ja toimitilapörssi Tavoite / haluttu vaikutus Tavoitetaso / Arviointikriteeri Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Yhtiön toimintaa ohjaavan Yhtiön toimenpideohjelma on valmis Yhtiön toimenpideohjelman Valmistunut toimenpideohjelman valmistuminen maaliskuussa 2009 valmistuminen Yhtiön liiketoimintasuunnitelma on jalkautettu Verkkoportaalipalvelun ja wwwsivuston valmistuminen, kehittäminen ja ylläpito Nykyisten kumppanuuksien ja verkostojen vahvistaminen Seudun kuntien yhdessä sopimien alueiden kehittäminen käynnistetty Osallistuminen kuntien yhdessä sopimien seudullisesti merkittävien yritys- ja elinkeinoalueiden kehittämiseen Tonttien ja kunnallisteknisten palveluiden hinnoittelun yhdenmukaistaminen Tonttipörssin kehittäminen ja käyttöönotto Yhtiön liiketoimintasuunnitelma on jalkautettu koko henkilöstölle kesäkuuhun 2009 mennessä Verkkoportaalipalvelun kehittäminen on käynnistetty vuonna 2009 Toteutetaan selvitys verkostojen elinkeinopoliittisesta hyödyntämisestä Seudullisesti merkittävät yritysalueet on profiloitu vuoden 2009 loppuun mennessä Selvitetään seudullisesti merkittävien yritysalueiden kehittämistarpeet Yhtiön liiketoimintasuunnitelman jalkauttamisen tilanne Verkkoportaalin TBR-osat ovat pääosin valmiita vuonna 2009 Selvityksen valmistuminen Profiloinnin toteumataso Selvityksen toteumataso Liiketoimintasuunnitelma on jalkautettu. Verkkoportaalihakemus valmis Tekeillä Profilointi tekeillä yhdessä seudun elinkeinojohtajien kanssa. Selvitys on tehty ja on siirrytty toteutusvaiheeseen. Tampereen kaupunkiseudun logistiikkakeskus päätetty siirtää Tredean vastuulle alkaen, kehittämishanke kesäkuun loppuun mennessä. Kolmenkulma erillisellä päätöksellä. Tonttien hinnoittelusta ja kunnallisteknisten palvelujen taksoista laaditaan selvitys vuonna 2009 Selvityksen toteumataso Selvitys on valmistunut. Tonttipörssi on valmis elokuussa 2009 Tonttipörssin valmistuminen Tekeillä. 14 (25)

16 Toimitilojen tehokas markkinointi ja tiedottaminen Toimitilapörssin mahdollisuudet selvitetään vuonna 2009 Selvityksen valmistuminen Selvitys tekeillä. MARKKINOINTI Ulkomaisten ja kotimaisten yritysten ja investointien houkuttelu seudulle Kaupunkiseudun markkinointi Yritysten neuvontapalvelujen yhdenmukaistaminen kaupunkiseudulla Ulkomaiset investoinnit kaupunkiseudulle lisääntyvät Seutua markkinoidaan yhtenäisesti Toiminta yhdenmukaistetaan seudulla vuoden 2009 aikana Seudulle sijoittuu 5 uutta ulkomaista yritystä Seudun tunnettuus kasvaa kansainvälisesti ja kansallisesti Yhdenmukaisen toimintamallin kehittäminen, käytössä vuoden 2010 alusta. Seudulle sijoittuneiden uusien ulkomaisten yritysten määrä Seudun tunnettuuden kasvattamiseksi tehdyt toimenpiteet Tekeillä. Alkuvuonna 4 uutta yritystä sijoittunut seudulle. Kaupunkiseudulle ollaan valmistelemassa yhteistä markkinointisuunnitelmaa. 15 (25)

17 Elinkeinojen edistäminen / perussuoritteet Perussuoritteet 2009 Uusyritysneuvonnan määrä (tav /v.) Uusien yritysten määrä Seudun kuntien myymien yritystonttien määrä ja maapinta-ala Seudun kuntien myymien yritystonttien työpaikkavaikutus Uusien toimitilojen rakentamisen kehitys Seurattavat indikaattorit 2009* Työpaikkojen määrän kehitys Työllisyyden kehitys Rakenteellisen työttömyyden kehitys Elinkeinoelämän rekrytointiongelmat Yritysten määrän nettomuutos Strategisten toimialojen liikevaihdon kehitys Uudet investoinnit seutukunnassa Toteuma Toteuma Toteuma uutta asiakasta 318 uutta yritystä uusyritysneuvonnan kautta Raportoidaan vuoden lopussa tilanne. Raportoidaan vuoden lopussa tilanne. Raportoidaan vuoden lopussa tilanne. * Palvelusopimuksen mukaan seurataan mahdollisuuksien mukaan 16 (25)

18 Matkailupalvelut/ laatutavoitteet SUORITUSKYKY Tavoite / haluttu vaikutus Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Saatavuus Alueella käyvät matkailijat saavat monipuolista, kattavaa, laadukasta ja maksutonta matkailuneuvontaa Go Tampere Oy säilyttää Suomen palvelevien Matkailutoimistojen korkeimman tason, viisi tähteä Viiden tähden palvelevan matkailuneuvonnan kriteeristön mittarit* (esitetty taulukon jälkeen) alkaen GoTampere Oy on viiden tähden matkailutoimiston laatukriteerit omaava toimisto. Palvelu GoTampere Oy:n matkailuneuvonta tilastojen kärjessä Matkailuneuvonnan palvelut ovat helposti saatavilla Matkailuneuvonnan sähköiset palvelut ovat kattavia, laadukkaita ja käyttäjäystävällisiä Tampere on imagoltaan Suomen paras perhematkailu- ja teatterikaupunki Matkailuneuvontapalvelujen asiakastyytyväisyys, sijoittuminen kaupunkien vertailussa parhaaseen kolmannekseen. Matkailuneuvonnan kävijämäärät kasvavat vuodesta 2008 vuodelle 2009 Sähköisiä matkailupalveluja kehitetään edelleen vuoden 2009 aikana, käyttäjämäärä kasvaa vuoteen 2008 verrattuna 10% Tampere sijoittuu imagotutkimuksessa kärkeen - Matkailualan Laatuverkon asiakastyytyväisyys-mittaustulokset - Omat asiakastyytyväisyysmittaukset - Asiakasmäärävertailut (- Verkkopalvelujen käyttäjämäärät) Laatuverkon aineisto ei ole tällä hetkellä riittävää asiakastyytyväisyyden mittaamiseksi. Pirkanmaan koulutuskuntayhtymän sidosryhmätutkimuksen aineisto kerätty toukokuun loppuun mennessä. Varsinainen raportti julkaistaan kesäkuussa. Matkailuneuvonnan kävijämäärät kasvaneet 102% (v.2008/8729 ja v.2009/17626) - Verkkopalvelujen käyttäjämäärät Käyttäjämäärät saadaan alkaen seuraavan raportointijakson raporttiin. Taloustutkimuksen matkailukaupunkiimagotutkimus Uusimman tutkimuksen mukaan Tampere on imagoltaan paras matkailukaupunki. Tamperelaisten matkailukohteiden tunnettuus on erittäin korkealla tasolla Tamperelaiset matkailun kärkituoteyritykset ovat toimialojensa halutuimmat Suomessa ja kansainvälisesti tunnettuja 17 (25) - Matkailualan Laatuverkko Teatterit, Tampere-talo ja Särkänniemi eivät ole tehneet lähiaikoina omia tutkimuksia. Särkänniemi on Taloustutkimuksen tyytyväisyystutkimuksen mukaan 1. sijalla 10 parhaan vapaa-ajankeskuksen vertailussa. Käivjämäärät : TTT 2008/ ja 2007/156888, kasvu 6,8% TT 2008/ ja 2007/112050, kasvu 2,5 % Komediat. 2008/73371 ja 2007/62196, kasvu 18%

19 Go Tampereen palvelutarjontaa kehitetään uusilla innovaatioilla Otetaan käyttöön Go Tampere kortti yhteistyössä palveluntarjoajien kanssa Go Tampere kortin käyttöönotto Tampere-talo 2008/ ja 2007/264687, lasku 2,3% Särkänniemi 2008/ ja 2007/672171, lasku 7,4% (Seuraavassa raportointijaksossa teattereiden kevätkauden kävijämäärät.) Kortti valmistuu kesäkuussa ja otetaan käyttöön Go Tampere alkaa vuonna 2009 tuottaa valmismatkaliikkeenä asiakkaille valmiita paketoituja matkailutuotteita Vuoden 2009 matkailupalveluiden myynti- ja välitystoiminnan liikevaihto on 500 t (verollinen summa). Liikevaihto vuonna 2009 Myyntitoiminnan budjetoitu liikevaihto v on 433 t (alv:ton). Käyttö Matkailutulo kasvaa Alueen matkailutulon vuotuinen kasvu on 2 prosenttiyksikköä suurempi kuin maassa keskimäärin Kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvaa Kasvua kansainvälisten matkailijoiden määrässä 3% vuodessa Pirkanmaan liiton selvitys vuonna 2009 Tilastokeskuksen majoitustilastot V.2008 matkailijat ostivat Pirkanmaan palveluita 695 miljoonalla eurolla. Vuodesta 2002 (edellinen tutkimus) matkailutulo kasvoi reaaliarvoin laskettuna runsaat 80 miljoonaa euroa eli 13%. Tampereella matkailutulo v oli 421 miljoonaa euroa ja välitön matkailutulo kasvoi 53 miljoonalla eurolla vuodesta Matkailu työllisti Pirkanmaalla lähes 8400 (6465 v. 2002) ja Tampereella runsaan 5100 (4139 v. 2002) kokoaikaisen työpaikan verran. Koko maata koskevat tutkimukset julkaisee Tilastokeskus. Tilastokeskuksen tiedot ovat maksullisia ja niitä ei ole GoTampere Oy:llä. Näin ollen vertailua koko maahan ei tässä ole. Vertailu tammi-maaliskuu (huhtikuun tiedot puuttuvat.) Ulkomailta tulleiden yöpymiset laskivat 12,5% raportointikaudella edellisvuoteen verrattuna. 18 (25)

20 Kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvaa alueilta, joihin kohdennetaan erityisiä markkinointitoimenpiteitä Niiden maiden, joista on suora lentoyhteys Tampereelle, kansallisuustilastojen kävijämäärissä kasvua vähintään 5% vuodessa Tilastokeskuksen majoitustilasto Suoran lentoyhteyden maat: Ruotsi -18% (3154 v ja 3849 v. 2008) Saksa -1,0% (3495 v ja 4422 v. 2008) Iso-Britannia 37,4% (2812 v.2009 ja 4492 v. 2008) Italia +4,4% (1672 v ja 1601 v. 2008) Tanska +17% (1038 v ja 887 v. 2008) Latvia +1,5% (680 v ja 670 v. 2008) Irlanti -65,5,% (261 v ja 757 v. 2008) Kokonaisluku -21,4% Muut merkittävät maat: Venäjä 2,9% (4282 v ja 4410 v. 2008) Ranska +1% (1377 v ja 1363 v. 2008) Espanja 2,9 (504 v ja 519 v. 2008) Tiedot tammi-maaliskuulta (huhtikuun tiedot puuttuvat.) *) Viiden tähden palvelevan matkailuneuvonnan kriteerit esitetään alla. Aukiolo Henkilökunnan määrä Henkilökunnan ammattitaito ympärivuotinen väh 40 h/viikko sesonkiaikaan la-su väh. 4 h vastuullinen toimiston päällikkö väh. 3 ympärivuotista työntekijää sesonkihenkilöstöä suhteutettuna asiakasmääriin hallitsee lähiseudun ja alueen matkailu- ja oheispalvelut sekä valtakunnallisesti keskeisen matkailutiedon hallitsee paikallisen, seudullisen ja valtakunnallisen yleistiedon 19 (25)

21 Henkilökunnan kielitaito Tieto- ja esiteaineisto Matkailupalvelujen varauspalvelut Sähköiset palvelut Laadunvalvonta Muuta säännöllinen ammattitaitoa ylläpitävä koulutus molempien kotimaisten lisäksi 4 vierasta kieltä paikalliset, seudulliset ja alueelliset palvelut, yleisesitteet pyydettäessä muiden palvelevien i-toimistojen pääesitteet alueorganisaatioiden esitteet ja kartat alueellinen myynti ja varaus, voi olla ostopalvelu ajan tasalla olevat matkailupalveluja esittelevät internet-sivut internet-päätteitä asiakkaiden käytössä jatkuva laadunvalvonta, asiakaspalautteen keruu valtakunnallisen Laatuverkon jäsen yksi vapaavalintainen lisäpalvelu 20 (25)

22 Työllisyydenhoidon palveluyksikkö/ laatutavoitteet SUORITUSKYKY / PALVELUKYKY Saatavuus Tavoite / haluttu vaikutus Tavoitetaso / Arviointikriteeri Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Kuntouttavan työtoiminnan Kuntouttavan työtoiminnassa on 300 Kuntouttavassa työtoiminnassa saatavuus paranee (Tetolan asiakasta. olevien asiakkaiden määrä. tilaus) Työvoiman palvelukeskuksen palvelut avautuvat työnhakijaasiakkaille 6 kk työttömyyden jälkeen Kaupunki tarjoaa työharjoittelupaikkoja maahanmuuttajille Vaihtoehtoinen työllistämistuki (Tetolan tilaus) Työllisyyspoliittiset projektit tukevat ja kehittävät palvelutuotantoa yhteistyössä pysyvien rakenteiden kanssa Asiakasohjaus ja palvelun tarjonta kohtaavat TYP:n palveluita markkinoidaan kohderyhmälle Työharjoitteluun kaupungin omiin yksiköihin ohjautuu 35 maahanmuuttajaa Vaihtoehtoinen työllistämistuki siirtyy sosiaalityön avopalveluista työllisyydenhoidon palveluyksikköön. Tuelle laaditaan uusi kriteeristö sekä käytölle selkeä ohjeistus. Sen avulla parannetaan palkkatukityön vaikuttavuutta ja kehitetään välityömarkkinoita. Palveluihin ohjataan projektisuunnitelmien mukaista kohderyhmää pysyvistä rakenteista, sosiaaliasemilta ja TE-toimistosta Nuorten verkostotyöpaja 40 asiakasta Uusien asiakkaiden määrä (lähtötaso) Omaehtoisesti palveluun hakeutuvien asiakkaiden määrä (lähtötaso) Työharjoittelussa olevien maahanmuuttajien määrä Käytön toteuma. Tuen käyttäjäkunta laajenee. Projektien palvelutuotannossa olevien asiakkaiden määrä projektikohtaisesti 157 asiakasta kuntouttavan työtoiminnan palvelun piirissä 202, joista 102 aloittanut palveluprosessissa 12 aloittanut palveluprosessissa 4 sopimusta tehty. Verkostokoordinaattori kontaktoinut kaupungin eri tuotantoyksiköitä. Paikkoja avautumassa mm. päiväkodeissa, kouluissa ja kirjastoissa. Vaihtoehtoisen työllistämistuen käytön kriteereistä neuvotellaan tilaajan kanssa. Neuvottelujen ratkettua tuki siirtyy sosiaalityön avopalveluista työllisyydenhoidon palveluyksikköön. Nuorten verkostotyöpaja: Asiakasmäärä 0. Projekti aloittanut toimintansa projektipäällikön voimin. Ko. aikavälillä työntekijöiden rekrytointi sekä projektin palveluprosessin kehittämistyötä. 21 (25)

23 Palvelusopimuspohjainen yhteistyö Etapin ja Titryn kanssa Palvelu Käyttö Avustustoiminnasta siirrytään palvelusopimuksiin vuonna 2010 Kuntouttava työtoiminta on vaikuttavaa (Tetolan tilaus) Kuntouttavan työtoiminnan osalta kehitetään yhteistyötä sopimuskumppaneiden ja palvelutuottajien kanssa (Tetolan tilaus) Vajaatyökykyisten työllistymistä edistetään (Tetolan tilaus) Työvoiman palvelukeskuksen kehittämisohjelma valmistuu Kestävät koulutus- ja uravalinnat aloittavia asiakkaita yhteensä 200 Välke projekti 130 asiakasta (Tetolan tilaus) Työmaa-projekti Asiakkaat etenevät palveluprosessissa Yhteistyökumppaneiden kanssa laaditaan kehittämiseen perustuvat puitesopimukset Kehitysvammaisten tuettua työllistämistä kaupunkiorganisaatiossa lisätään Yhteistyökumppanit hyväksyvät kehittämisohjelman ja sitoutuvat siihen Uudet palvelusopimukset on valmisteltu vuoden 2009 aikana Palveluprosessissa edenneiden asiakkaiden osuus kaikista asiakkaista Yhteistyökumppaneiden kanssa laadittujen puitesopimusten määrä Kehitysvammaisten tuetun työllistämisen asiakkaiden määrä Kehittämisohjelman käsitellään osaamis- ja elinkeinolautakunnassa ja terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnassa PROSESSIT Tavoite / haluttu vaikutus Tavoitetaso / Arviointikriteeri Arviointimittari / -menetelmä Työllisyydenhoidon palveluyksikön palveluprosessit on kuvattu ja ne muodostavat työllistämispolun Asiakasohjaus perustuu hyväksyttyyn asiakasprofilointiin ja palvelu vastaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita Palveluprosessit on avattu ja niiden tarjonta sekä asiakkuuskriteerit on yhteistyökumppaneiden tiedossa. Kestävät koulutus- ja uravalinnat: aloittaneita asiakkaita ajalla yhteensä 87 (koko projektin aloittaneet asiakkaat 191 hlö) Välke-projekti: 10 työllistettyä asiakasta. Työmaa-projekti: asiakkuudessa 21 TKL:n työntekijää, joille järjestettiin työhön kytkettyä suomen kielen täydennyskoulutusta. Varsinaisia työnantaja-asiakkaita 2. Sopimusneuvottelut ovat käynnissä ja sopimukset valmistuvat touko-kesäkuussa Kuntouttavaan työtoimintaan on sijoitettu 84 asiakasta Tarjouskilpailu on valmisteilla. Asiakasmäärä 0. Palvelumallia kehitetään yhteistyössä tilaajan kanssa. Kehittämisohjelma on valmistunut ja se on hyväksytty johtoryhmässä ja kaikista taustaorganisaatioista muodostuvassa ohjausryhmässä. Ohjelma tulee lautakuntakäsittelyyn elokuussa Palveluprosessien kuvaustyö on käynnissä. 22 (25)

24 Työllisyydenhoidon palveluyksikkö/ perussuoritteet Perussuorite Tavoite Toteuma 1-4/2009 Kuntouttava työtoiminta (Tetolan tilaus) - uusien asiakkaiden määrä 300 uutta asiakasta 157 asiakasta kuntouttavan työtoiminnan palvelun piirissä, joista osa siirtynyt vuodelta 2008 Aktiivipalveluihin ohjattujen yli 500 päivää työmarkkinatuella olleiden asiakkaiden määrä 200 asiakasta 2009 alussa TYPA:ssa on käynnistynyt 500- päiväisten seulontapilotti postinumeroalueilla 33840, ja Työskentelyyn osallistuvat TYP, kuntouttava työtoiminta, Hatanpään sosiaaliasema ja Välke-projekti. Seulonnassa tullut esiin, että suurella joukolla 500-päiväisistä on ikää yli 55 vuotta, työhallinnon koodi 0900 eli ei työhallinnon keinoin autettavissa, päihdetaustaa tai vakavia terveydellisiä ongelmia. Seulontapilotin kautta on kutsuttu asiakkaita TE-toimistoon ja TYP:een. Väliraportti pilotista valmistuu elokuussa Työvoiman palvelukeskus - uusien asiakkaiden määrä - kuukausittain palvelun piirissä olevien asiakkaiden määrä - tehtyjen yrityskäyntien määrä 750 uutta asiakasta / vuosi 1000 asiakasta kuukausittain 150 yrityskäyntiä / vuosi keskimäärin/kk 42 Maahanmuuttajille hankittujen työharjoittelupaikkojen määrä - kaupungin omista yksiköistä Palvelusopimusten pohjalta toteutuvien työtoimintapaikkojen määrä (Tetolan tilaus) harjoittelupaikkaa 4 Etapin kanssa neuvotellaan kuntouttavan työtoiminnan 5 hengen ryhmästä. 23 (25)

25 Kesäyliopistotoiminta/ laatutavoitteet SUORITUSKYKY Tavoite / haluttu vaikutus Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Saatavuus Opetusta markkinoidaan kaikille tamperelaisille Raportoidaan kerran Palvelu Opetus vastaa osaamistarvekysyntää laadultaan ja määrältään Kurssiesite laaditaan kerran vuodessa, lehti-ilmoittelu sekä asiakasystävälliset ja ajantasaiset kotisivut. Peruuntuneita kurs-seja korkeintaan 10 % tarjonnasta Kurssiesite jaetaan kerran vuodessa mahdollisimman laajalla jakelulla, vähintään yksi lehtiilmoitus ja jatkuvasti päivitetyt kotisivut. Peruuntuneiden kurssien lukumäärä Opiskelijoiden koulutuksista antamien arviointipalautteiden keskiarvo Opetushenkilöstöresurssit Raportoidaan kerran Raportoidaan kerran Raportoidaan kerran Opiskelijoiden koulutuksista antamien arviointipalautteiden keskiarvo asteikolla 1-5 oltava 3,8 Opetuksessa käytetyt henkilöstöresurssit 200 kpl Käyttö Opiskelijat ovat sitoutuneita 90 % suorittaa kurssin loppuun Keskeyttäneiden lukumäärä Raportoidaan kerran ASIAKASTYYTYVÄISYYS Tavoite / haluttu vaikutus Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Opetus on laadukasta ja vastaa asiakkaan tarpeeseen Opiskelijoiden koulutuksista antamien arviointipalautteiden keskiarvo asteikolla 1-5 oltava 3,8 Opiskelijoiden koulutuksista antamien arviointipalautteiden keskiarvo PERUSSUORITTEET Tavoite / haluttu vaikutus Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Laaja ja monipuolinen Toteutuneita kursseja 250 kpl ja Toteutuneet kurssit ja opetustunnit opetustarjonta toteutuneita opetustunteja yht tuntia Koulutettujen tamperelaisten kokonaislukumäärä henkilöä Koulutettujen lukumäärä Raportoidaan kerran Raportoidaan kerran Raportoidaan kerran 24 (25)

26 Mind Trek ry / laatutavoitteet LAATU JA VAIKUTTAVUUS Tavoite / haluttu vaikutus Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Toteuma Saatavuus Tapahtumia markkinoidaan paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti Verkkoyhteisömarkkinointi, interaktiiviset verkkosivut ja yhteisölliset verkkopalvelut - verkkoyhteisöjen kävijäseuranta - verkkosivujen kävijäseuranta Raportoidaan kerran Palvelu ja asiakastyytyväisyys Tarjonta vastaa asiakkaiden odotuksia Osallistujien palaute, keskiarvo vähintään 4 asteikolla 1-5 Osallistujien antamien arviointipalautteiden keskiarvo Raportoidaan kerran PERUSSUORITTEET Tavoite Arviointikriteeri (-taso) Arviointimittari / -menetelmä Laaja ja monipuolinen paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen tarjonta Osallistujien palaute, keskiarvo vähintään 4 asteikolla 1-5 Toteutuneiden tapahtumien määrä (kansainvälisten osuus) Raportoidaan kerran Kilpailu Osallistujamäärätavoitteet - yhteensä 250 Osallistujien lukumäärät Raportoidaan kerran - Launchpad 50 - Ubimedia 40 - opiskelijat 60 - My Tampere 100 Konferenssi Osallistujamäärätavoitteet - yhteensä 900 Osallistujien lukumäärät Raportoidaan kerran - kansainvälisiä 150 Kansalaistapahtumat Osallistujia yhteensä yli Osallistujien lukumäärät Raportoidaan kerran 25 (25)

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta

Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta Elinvoima- ja osaamislautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelma 2018 Esittely, elinvoima- ja osaamislautakunta 20.12.2017 Strateginen johtamisjärjestelmä TAMPEREEN STRATEGIA VISIO JA TAVOITELTAVAT TULOKSET

Lisätiedot

TALOUSALUEPARLAMENTTI

TALOUSALUEPARLAMENTTI TALOUSALUEPARLAMENTTI NÄKEMYKSIÄ NUORTEN TYÖLLISYYSTILANTEESEEN JA TARJOLLA OLEVIIN PALVELUIHIN HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN SEUDULLA 18.8.2010 Viljo Venäläinen Nuoret työttömänä, yleisimmät ammatit Riihimäen

Lisätiedot

TAULUKKOLUETTELO TAULUKKO

TAULUKKOLUETTELO TAULUKKO TAULUKKOLUETTELO TAULUKKO 1: HELSINGIN YLEISSIVISTÄVIEN KOULUJEN LUKUMÄÄRÄ YLLÄPITÄJITTÄIN 2009-2014 TAULUKKO 2: HELSINGIN YLEISSIVISTÄVIEN KOULUJEN OPPILAS- JA OPISKELIJAMÄÄRÄ YLLÄPITÄJITTÄIN 2009-2014

Lisätiedot

Kaupunkistrategiasta ja elinkeinopolitiikasta. Kari Kankaala

Kaupunkistrategiasta ja elinkeinopolitiikasta. Kari Kankaala Kaupunkistrategiasta ja elinkeinopolitiikasta Kari Kankaala Kuka toi o? Kari Kankaala, 47, elinkeinojohtaja, tekn.tri Ydinosaamista osaamisen siirtäminen yhteiskunnan ja yritysten hyötykäyttöön, teknologian

Lisätiedot

Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus

Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus Kuopion kaupunki / Kasvun ja oppimisen palvelualue / Lukiokoulutus Tilastotietoja lukioista lukuvuonna 2012-2013 Sisällys Kuopion lukioiden opiskelijavalinta 2012... 3 Kuopion lukioiden opiskelijat 20.9.2012...

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Lasten ja nuorten lautakunta. Talouden kuukausiraportti 1 9/2017

Kouvolan kaupunki Lasten ja nuorten lautakunta. Talouden kuukausiraportti 1 9/2017 Kouvolan kaupunki Lasten ja nuorten lautakunta Talouden kuukausiraportti 1 9/ Kouvolan kaupunki Kuukausiraportti 1 9/ ketju Lasten ja nuorten palvelut Ismo Korhonen ed. Lasten ja nuorten palvelut Toimintatulot

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA Tilivelvollinen viranhaltija: toimialajohtaja Timo Jalonen Tilivelvollisen viranhaltijan arvio talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Keskeiset

Lisätiedot

Koulutus. Konsultit 2HPO 17.4.2013 2HPO.FI

Koulutus. Konsultit 2HPO 17.4.2013 2HPO.FI Koulutus Konsultit 2HPO 1 Tutkintotavoitteisen koulutuksen opiskelijat 2 Peruskoulun päättäneiden ja ylioppilaiden välitön sijoittuminen jatko-opintoihin Valmistumisvuosi 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN Hallitus 21.9.2012 LIITE 1 VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1-2 Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen, RAMK, LAO, LAMO ja Urheiluopisto mittarit 3-4 Yhteenveto tulosalueiden tuloksista /31.8.2011-10,

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma. Missä mennään helmikuussa 2014

Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma. Missä mennään helmikuussa 2014 Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään helmikuussa 2014 Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma on osa nuorisotakuuta. Ohjelman tavoitteena on vähentää koulutuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI JOULUKUU 2010

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI JOULUKUU 2010 LIITE OSELA 24.2.2011 TAMPEREEN KAUPUNKI OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI JOULUKUU 2010 Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen Osaamisen ja elinkeinojen

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 19.1.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen 6 Voimaan 19.1.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017 Sivistystoimialan kuukausiraportti Syyskuu 2017 Talousraportti Syyskuu 2017 Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala Sivistystoimiala Sivistystoimiala

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Strategiayhteistyö Satakunnan

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 22.1.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Toukokuu 2019 Yhtymähallitus 19.6.2019 Vuosikate 05/2019 10.6.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 5/2019 Toteutunut 1 5/2019 Ero toteumabudjetti

Lisätiedot

Nuorisotakuu määritelmä

Nuorisotakuu määritelmä Nuorisotakuun ensimmäiset kuukaudet ja jatkoaskelet 21.5.2013 Nuorisotakuu 2013 - määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tarjotaan työ-, työkokeilu-,

Lisätiedot

Leonardo-ohjelman kesäpäivät 2014

Leonardo-ohjelman kesäpäivät 2014 Leonardo-ohjelman kesäpäivät 2014 Alkusanat Mika Saarinen Yksikön päällikkö Erasmus+, ammatillinen Ensimmäinen hakukierros 2014 Ensimmäinen hakukierros Erasmus+, ammatillinen 63 liikkuvuushakemusta, n.

Lisätiedot

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset

Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Taloudelliset ja toiminnalliset tulokset Heinäkuu 2019 Yhtymähallitus 29.8.2019 RIVERIA YHTEENSÄ/ULKOISET Budjetti 2019 ulkoiset Budjetti 1 7/2019 Toteutunut 1 7/2019 Ero toteumabudjetti Toteuma % 31.7.2019

Lisätiedot

Ammatillisista opinnoista jatko-opintoihin

Ammatillisista opinnoista jatko-opintoihin Ammatillisista opinnoista jatko-opintoihin Opopatio 13.10.2017 Merja Paloniemi, koordinoiva opo/ Opiskelijapalvelut Raija Lehtonen, vs. kehityspäällikkö/ Opiskelijapalvelut OSAO kouluttaa kuudella paikkakunnalla

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: JOULUKUU 2013 puh. 029 504 8050 ja 029 504 8051 Julkistettavissa 21.1.2014 klo 9.00 www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 350 '000 300 250 200 (1)

Lisätiedot

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü

Tavoitteena on tarjota syksystä 2018 alkaen Omnian ammatillisille opiskelijoille mahdollisuus suorittaa ü ü 2 AMMATTILUKIO Entinen lukiopolku-nimitys Syksystä 2018 alkaen Ammattilukiolla tarkoitetaan lukioopintoja ammatillisten opintojen rinnalla. Visio: päivälukiolaisilla mahdollisuus sisällyttää lukion oppimäärään

Lisätiedot

Sivistystoimien PKS-yhteistyö. Aulis Pitkälä PKS yhteistyöhankkeiden seurantaryhmän kokous

Sivistystoimien PKS-yhteistyö. Aulis Pitkälä PKS yhteistyöhankkeiden seurantaryhmän kokous Sivistystoimien PKS-yhteistyö Aulis Pitkälä PKS yhteistyöhankkeiden seurantaryhmän kokous 12.12.08 Perusopetus: Sivistystoimien PKS-yhteistyö Selvitetään vuosittain raja-alueiden yhteisiä oppilasalueita

Lisätiedot

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2012

OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2012 LIITE OSELA 19.6.2012 TAMPEREEN KAUPUNKI OSAAMISEN JA ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TAMMI-HUHTIKUU 2012 Osaamisen ja elinkeinojen kehittäminen Osaamisen ja elinkeinojen

Lisätiedot

Ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden tavoite on saavutettu. Myös opiskelija- ja henkilökunnan kansainvälinen liikkuvuus kehittyi myönteisesti.

Ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden tavoite on saavutettu. Myös opiskelija- ja henkilökunnan kansainvälinen liikkuvuus kehittyi myönteisesti. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Strategiayhteistyö Turun

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa 1.2.2009-31.12.2012 Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Tilannekatsaus

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI TOUKOKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Työllisyydenhoidon kehitysohjelma. Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut

Työllisyydenhoidon kehitysohjelma. Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Työllisyydenhoidon kehitysohjelma Kaupunkiseudun työllisyyspalvelut Raportointi Kaupungin johtoryhmälle 11.4. ja KH Sukolle 18.4. 1 Kehitysohjelman tilanteen yleiskuvaus Päätös työvoima- ja yrityspalvelujen

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: TOUKOKUU 214 puh. 29 54 85 ja 29 54 8253 Julkistettavissa 24.6.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) Kuvio

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Viestintä ja markkinointi

Koulutuskuntayhtymä Tavastia. Viestintä ja markkinointi Koulutuskuntayhtymä Tavastia 28.4.2015 Viestintä ja markkinointi Ammattiopisto Tavastia Hämeenlinnan lyseon lukio ja aikuislinja Kaurialan lukio Lammin lukio Parolan lukio Vanajaveden Opisto Hämeenlinnan

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot.

Lisätiedot

Oppisopimuskoulutusta koskevien selvitysten tuloksia Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund

Oppisopimuskoulutusta koskevien selvitysten tuloksia Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund Oppisopimuskoulutusta koskevien selvitysten tuloksia 3.6.2015 Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund Käsiteltävät selvitykset: Selvitys nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen toimenpideohjelman tuloksellisuudesta

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: ELOKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 24.9.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 lisätietoja antavat - laatu- ja suunnittelujohtaja Marjo-Riitta Järvinen, Lahden ammattikorkeakoulu - kehittämispäällikkö Sari Mikkola,

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/2010

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/2010 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-8/ SIVISTYSPALVELUKESKUS SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2012 24.7.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017

Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 Sipoon kunta Sivistysvaliokunta- Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2017 1 Sivistysvaliokunna osavuosikatsaus Sivistysosaston osavuosikatsaus on osa koko kunnan kahdeksan kuukauden talous ja toimintaraportointia,

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 213 puh. 29 54 85 ja 29 54 851 Julkistettavissa 23.7.213 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) 28 '9 '1

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO

TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO 1.8.2012 1 Visio ja toiminta ajatus Tampereen teknillinen lukio on Suomessa ainutlaatuinen yleissivistävä oppilaitos, jossa painotuksena ovat matematiikka ja tekniikka sekä

Lisätiedot

MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KOULUTUS

MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KOULUTUS MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KOULUTUS 19.-20.3.2009, Helsinki Marget Kantosalo Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus 19.-20.3.2009 www.oph.fi Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISEN KOULUTUKSEN

Lisätiedot

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS Talousarvio 21 ja taloussuunnitelma 21-212 Uudenkaupungin ammattiopisto Novidan johtokunta 3.9.29 TULOSLASKELMA 21-212 1 euroa 22.9.29 14:9 TP 28 Liikevaihto

Lisätiedot

Taustatietoa selvityksestä

Taustatietoa selvityksestä Taustatietoa selvityksestä TK-Eval yhteistyössä Kajaanin yliopistokeskuksen Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA:n kanssa Toteuttajina YTM Keimo Sillanpää, YTM Tommi Ålander, FM Sirpa Korhonen,

Lisätiedot

ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH

ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH ÄÄNESEUDUN OSAAMIS- JA TYÖLLISYYSOHJELMA 2007-2013 /AH KEHITYSTAVOITE ELINVOIMAINEN ÄÄNESEUTU, JOSSA TOIMIVAT TYÖMARKKINAT TUKEVAT KUNTIEN, KUNTALAISTEN JA YRITYSTEN MENESTYSTÄ JA HYVINVOINTIA Mittarit:

Lisätiedot

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito

Karikoista kartalle. Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari. Kunnat ja työllisyyden hoito Karikoista kartalle Työllisyyden kuntakokeilu -hankkeen loppuseminaari Kunnat ja työllisyyden hoito Taustaa kuntakokeiluun mukaan lähtemiselle Haasteet pitkäaikaistyöttömyyden hoidossa Irralliset palveluprosessit

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Oppilaitosten tutkintoon johtamaton koulutus vuonna 2013 Oppilaitostunnus 12345

Oppilaitosten tutkintoon johtamaton koulutus vuonna 2013 Oppilaitostunnus 12345 Oppilaitosten tutkintoon johtamaton vuonna 2013 Oppilaitostunnus 12345 Oppilaitoksen nimi Täyttäjän sukunimi Täyttäjän etunimi Puhelin esim. 015-12345678 Faksi esim. 015-12345678 Päivämäärä esim. 01032013

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11

TYÖLLISYYSKATSAUS 2006 '07 '08 '09 '10 '11 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 211 puh. 1 64 85 ja 1 64 851 Julkistettavissa 25.1.211 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 35 ' 3 25 2 (1) 15 1 5 (2) Kuvio 1.

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: SYYSKUU 214 puh. 29 54 85 Julkistettavissa 21.1.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 35 3 25 (1) 2 15 1 5 (2) 28 '9 '1 '11 '12 '13

Lisätiedot

KIEPO-projektin kieliohjelmavaihtoehdot (suomenkieliset koulut, yksikielinen opetus)

KIEPO-projektin kieliohjelmavaihtoehdot (suomenkieliset koulut, yksikielinen opetus) Tekijä: Pakkoruotsi.net. Mahdolliset oikaisut: info@pakkoruotsi.net KIEPO-projektin kieliohjelmavaihtoehdot (suomenkieliset koulut, yksikielinen opetus) KIEPO-projektin keskeiset suositukset, sivut 50

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella

Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella Sopimus lukiokoulutuspalvelujen tuottamisesta vuonna 2015 ja taloussuunnitelmakaudella 2015-2017 Sopimuksen tarkoitus Tällä operatiivisella sopimuksella toimialajohtaja ja palvelualuejohtaja sopivat kasvatus-

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Outokummun kaupunki Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1 5.6 Tulosalue: Sivistyspalvelut Toimielin: Sivistyslautakunta Vastuuhenkilö: Sivistysjohtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

TA yhteensä, TOT , TA - TOT 2010, Toteuma-% 2010 Sivistyslautakunta Toimintakate ,7 %

TA yhteensä, TOT , TA - TOT 2010, Toteuma-% 2010 Sivistyslautakunta Toimintakate ,7 % TA yhteensä, TOT 1-12 2010, TA - TOT 2010, Toteuma-% 2010 TA yhteensä TOT 1-12 2010 TA - TOT 2010 Toteuma-% 2010 Sivistyslautakunta Toimintakate -109 952 300-111 792 226 1 839 926-101,7 % Toimintatulot

Lisätiedot

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ

SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Yksi Suomen suurimmista ammatillisen perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksen järjestäjistä n. 8000 opiskelijaa Henkilöstöä n. 850 Koulutamme ammattilaisia neljällä eri paikkakunnalla

Lisätiedot

UUSI PARADIGMA MUN JUTTU!

UUSI PARADIGMA MUN JUTTU! Hannu Soini Hankepäällikkö / Paradigma Itä-Savon koulutuskuntayhtymä/ Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Pohjolankatu 4-6 57200 Savonlinna tel +35844 550 6617 email: hannu.soini@samiedu.fi Toisen asteen

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.

Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700. Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9. NÄKYMIÄ LOKAKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Omaehtoisen koulutuksen työttömyysturvalla aloittaneita Etelä- Savossa tänä vuonna jo lähes 700 Työllisyyskatsaus, syyskuu 2012 23.10.2012 klo 9.00 Omaehtoisen

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Tuulikki Becker, Visit Helsinki 10.9.2015 1 I-lupakriteerit Kaikilta i-toimistoilta edellytetään i-kilpi osoittaa selkeästi palvelupisteen sijainnin. Keskeinen sijainti

Lisätiedot

PERUSTEIDEN TOIMEENPANON SEURANTA: KYSELY KAIKILLE AMMATILLISEN PERUSKOULUTUKSEN JÄRJESTÄJILLE 1

PERUSTEIDEN TOIMEENPANON SEURANTA: KYSELY KAIKILLE AMMATILLISEN PERUSKOULUTUKSEN JÄRJESTÄJILLE 1 JÄRJESTÄJILLE 1 Taustatiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjätyyppi Kunta Kuntayhtymä Muu taustayhteisö Vastaajan nimi Vastaajan asema organisaatiossa Vastaajan sähköpostiosoite Vastaajan

Lisätiedot

Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky)

Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky) Miten ennakointitietoa voidaan käyttää koulutuksen kehittämisessä ja päätöksenteossa (case Pkky) 16.2.2016 Ilkka Pirskanen Kuntayhtymän johtaja Lähtökohdat 2 Perustana on opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

ENNAKOINTI

ENNAKOINTI ENNAKOINTI 10.9.2013 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Aloitti nykymuodossaan 1.1.2005 1.1.2009 alkaen 12 koulutusyksikköä ja hallintoyksikkö Opiskelijoita yhteensä n. 11 300 Perusopetuksessa 6 000 Aikuiskoulutuksessa

Lisätiedot

Palvelu- ja vuosisuunnitelmien osavuosikatsaus Elinvoima- ja osaamislautakunta

Palvelu- ja vuosisuunnitelmien osavuosikatsaus Elinvoima- ja osaamislautakunta Palvelu- ja vuosisuunnitelmien osavuosikatsaus Elinvoima- ja osaamislautakunta Tammi-huhtikuu 2017 1 Strategisen johtamisjärjestelmän asiakirjat KAUPUNKISTRATEGIA VISIO JA TOIMINTATAVAT STRATEGINEN OHJAUS

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Lapin alueella on suuri tarve

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu on laatinut tavoitteellisen toimintasuunnitelman vuosiksi , joka jatkaa korkeakoulun aloittamaa painoalojen kehittämistä.

Ammattikorkeakoulu on laatinut tavoitteellisen toimintasuunnitelman vuosiksi , joka jatkaa korkeakoulun aloittamaa painoalojen kehittämistä. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE OULUN SEUDUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu on laatinut

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.7.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.7.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Strategia Koululautakunta

Strategia Koululautakunta Strategia 2016 2020 Koululautakunta Strategiset pääteemat Kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen elinympäristö -Houkuttelevat asumisen edellytykset -Monipuoliset, helposti saatavilla olevat ja laadukkaat

Lisätiedot

Toimivat työmarkkinat osaajia ja työpaikkoja Keski-Suomeen

Toimivat työmarkkinat osaajia ja työpaikkoja Keski-Suomeen Toimivat työmarkkinat osaajia ja työpaikkoja Keski-Suomeen Kehittämisteemat Elise Tarvainen Keski-Suomen liitto Tavoitetila 2013 Keski-Suomessa on toimivat työmarkkinat. Maakunnan työllisyysaste ylittää

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE SAIMAAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015

Lisätiedot

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Yhteishaku, kevät 2016 Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Mitä ysin jälkeen? Peruskoulun jälkeen voit hakea ammattioppilaitokseen hakea lukioon suorittaa 3-4 vuodessa ammatillisen

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

1.1 Kohderahoitteiset tehtävät. Sitovuustaso. Toiminnan kuvaus/perustehtävä

1.1 Kohderahoitteiset tehtävät. Sitovuustaso. Toiminnan kuvaus/perustehtävä 1.1 Kohderahoitteiset tehtävät Toimiala/Palveluketju Vastuuhenkilö Sitovuustaso Taseyksikkö Kouvolan seudun ammattiopisto Rehtori Timo Olli Toiminnan kuvaus/perustehtävä Kouvolan seudun ammattiopiston

Lisätiedot

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018

LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS Selite TA 2017 Raami 2018 Budjettiyhteenveto Kehittämiskeskus Selite TA 2017 Raami 2018 LTK:n es. TA 2018 TS 2019 TS 2020 Ulkoiset ja sisäiset yht. Myyntituotot 779 960 223 297 190 796 164 025 149 727 Tuet ja avustukset 573 291

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Oheismateriaali nro 1 Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Tilaliikelaitos Toimitilajohtaja Timo Oksanen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Tilaliikelaitos huolehtii Kouvolan

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 4 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % 5 % -1 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 4 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % 5 % -1 % 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14

TYÖLLISYYSKATSAUS 2008 '09 '10 '11 '12 '13 '14 TYÖLLISYYSKATSAUS Lisätiedot: Ennakkotiedot: KESÄKUU 214 puh. 29 4 8 Julkistettavissa 22.7.214 klo 9. www.tem.fi/tyollisyyskatsaus ISSN 1797-3694 (pdf) 4 ' 3 3 2 (1) 2 1 1 (2) Kuvio 1. Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013 KUUKAUSIRAPORTOINTI Väkiluku ja sen muutokset 31.12. Väkiluvun kehitys 54800 Mikkelin kaupungin väkilukuennakko kuukausittain 1.1. lukien (joulukuun 2012 luvussa on myös Ristiina ja Suomenniemi vertailun

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2013 1 Kouvolan talouden yleiset tekijät 2 Väestökehitys Kouvolassa 2009-2017 3 Väestöennuste ikäryhmittäin 2015-2040 Ikäryhmä Muutos-% 2015/2040 0-14 -12,3 15-65 -17,1 65-20,4-12 % - 17 %

Lisätiedot

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa

LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa LAAKERI työelämäyhteistyö sujuvaksi Varsinais-Suomessa 1.2.2009-31.12.2011 Toimintalinja 3: Työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen Tilannekatsaus

Lisätiedot

TE-palveluja alueellisesti

TE-palveluja alueellisesti 1 2015 TE-palveluja alueellisesti Kaakkois-Suomen TE- Toimialue: Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat Toimipaikat: Hamina, Imatra, Kotka, Kouvola ja Lappeenranta Työvoiman palvelukeskukset: Hamina,

Lisätiedot

Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014

Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014 Alueelliset kehitysnäkymät Pohjois-Karjalassa Syksyllä 2014 Strategiapäällikkö Pekka Myllynen AVIn auditorio, Joensuu Pohjois-Karjalan ELY-keskus 18.9.2014 Pohjois-Karjalan vahvuudet ja tulevaisuuden haasteet

Lisätiedot