YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ"

Transkriptio

1 Erillisliite nro: 1 1 Kainuun maakunta -kuntayhtymä YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ 1. MAAKUNTAHALLITUKSEN ALAINEN TOIMINTA 1.1 Johdanto Rakenneselvityksessä tarkastellaan tulosyksiköittäin hallituksen alaisen toiminnan henkilöstövahvuuden kehittymistä vuoden 2005 alusta hetkeen Henkilöstömäärät ovat tässä aina kyseisenä päivänä palkkaa saaneiden lukumäärä eli poikkileikkaustieto. Maakuntahallituksen alainen toiminta on suurelta osaltaan hallintoa tai sen tukipalvelua. Kanslian alainen puhelinvaihde (välittää sosiaali- ja terveystoimialan ja koulutustoimialan puhelut), yleinen edunvalvonta (antaa suoraa palvelua maakunnan asukkaille), ravintohuolto sekä tekniset palvelut antavat lähes 100 %:sti palvelunsa sairaanhoidon tukemiseen samoin materiaalipalvelut. Ne eivät ole hallintoa, mutta kaikkia tukipalveluita koskee tavoite parantaa tuottavuutta, jotta vapautuisi resursseja varsinaiseen maakunnan ydintehtäviin. 1.2 Hallituksen alainen toiminta tulosyksiköittäin Maakuntahallitus Maakuntahallituksen alaisena välittömästi on viisi henkilöä: maakuntajohtaja, maakuntajohtajan sihteeri, sisäinen tarkastaja, viestintäpäällikkö ja tietoasiantuntija. Näistä uutena vakanssina on erikseen perustettu viestintäpäällikkö, muut on siirretty uudelleen organisoinneissa. Viestintäpäällikön vakanssi on ollut elokuusta 2007 lähtien avoinna ja sitä ei toistaiseksi täytetä Suunnittelu- ja kehittäminen Vakinaisen henkilöstön vahvuus suunnittelu- ja kehittämisen toimialalla oli yhdeksän. Maakuntasihteeri on siirretty alueidenkäyttö ja hanketoimialalle vuonna 2007, jolloin vakituisia oli kahdeksan henkilöä. Toukokuussa 2007 kansainvälisten asioiden sihteeri erosi ja paikkaa ei täytettä tänä vuonna. Toimialan määräaikainen henkilöstö on kasvanut 2:sta 5:een. Määräaikainen henkilöstö on projekteissa, joilla on erillinen rahoitus.

2 Yhteiset palvelut tulosyksiköittäin Hallinto: Hallinnossa (maakunnan kanslia ja puhelinvaihde) oli vuonna 2005 alussa yhteensä 12,5 henkilöä. Määrä on pysynyt samana. Tavoitteena on vähentää tämän vuoden aikana määrä 11 henkilöön. Henkilöstöpalvelut: Henkilöstöpalveluissa oli 52 henkilöä. Määrä on alentunut tämän vuoden aikana kahdella. Henkilöstön vähentäminen jatkuu kuluvana vuonna. Kunnista siirtyi vain palkanlaskentahenkilöstöä, johtavassa asemassa olevat henkilöt siirtyi Kainuun sairaanhoito- ja erityishuoltopiirin kuntayhtymältä. Virkasiirroilla ja nimikemuutoksilla on saatu turvallisuuspäällikkö/työhyvinvointipäällikkö. Resurssointi henkilöstöhallinnon johtamiseen ja kehittämiseen on ollut jopa liian niukkaa. Talouspalvelut: Talouspalveluihin siirtyi kunnilta ja kuntayhtymältä 49 henkilöä. Uusien järjestelmien käyttöön ottoon jouduttiin lisäämään henkilöstöä. Henkilöstömäärä oli 58 henkilöä. Tästä henkilöstömäärää on vähennetty yhdeksällä. Käytännössä enemmänkin, koska nyt on työsuhteessa harjoittelija, työllistetty ja oppisopimuskoulutuksessa oleva. Talouspalveluiden henkilöstössä on määräaikaisia ja eläkkeelle jääviä niin, että suunniteltu henkilöstön vähentäminen on mahdollista. Panostus johtamiseen on pysynyt ennallaan. Tietohallinto: Kullakin kunnalla ja kuntayhtymällä oli oma atk-osasto ja sillä päällikkyydestä vastaava henkilö joko päätoimisena tai oman toimen ohella maakunnalle siirtyi yhteensä 22 henkilöä, joista viisi atk-päällikkö/tietohuoltovastaavaa maakunnalla oli edelleen 22 henkilöä, joista yksi tietohallintopäällikkö ja yksi suunnittelupäällikkö. Maakuntavaltuusto perusti tietohallintoon viisi (5) uutta määräaikaista vakanssia, koska konesalin ostopalvelut siirtyvät omaksi toiminnaksi alkaen. Tietohallinnossa on panostus johtamiseen vähentynyt merkittävästi. Materiaali- ja hankintatoimi: Kunnilta ja kuntayhtymältä siirtyi materiaalipalveluihin 20 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Maakunta on lisännyt materiaalihallinnon tehtäviä. Henkilöresurssi on kasvanut kolmella sisäisin siirroin (neljä henkilöä). Materiaalipalveluissa on panostus johtamiseen pysynyt ennallaan (yksi henkilö).

3 3 Tekniset palvelut: Tekniset palvelut koottiin Kainuun keskussairaalasta ja Kajaanin kaupungin terveyskeskuksen tekniikasta. Tekniset palveluiden vakinainen henkilöstömäärä ei ole muuttunut. Yksi työnjohtajan virka (eläkkeelle jäänti) on jäänyt tyhjäksi tosin tilalle on otettu määräaikainen laitekorjaaja. Teknisiä palveluita johtaa sairaalainsinööri, rakennuksista vastaa rakennusmestari ja toimistotöistä toimistosihteeri. Johtamisen resurssi on vähentynyt yhdellä työnjohtajalla. Ravintohuolto: Ravintohuollon organisointi on pysynyt lähes ennallaan. Keskussairaalan kanttiinin ylläpidosta omana toimintana luovuttiin keväällä Kanttiinin henkilöstö (4) siirtyi muihin tehtäviin. Ruokahuollon henkilöstö kokoaikaiseksi muutettuna on lähinnä kanttiinin lopettamisen myötä vähentynyt 30:stä 26:een, joista kaksi on oppisopimuskoulutuksessa. Syksyn aikana on tarkoitus lopettaa Kuusanmäen jakelukeittiön toiminta, jolloin henkilöstön määrä vähenee yhdellä. Johtamiseen käytetty resurssi (yksi) on ennallaan. Yleinen edunvalvonta: Yleiseen edunvalvontaan siirtyi maakunnalle 10 yleistä edunvalvojaa ja neljä edunvalvontasihteeriä, yhteensä 14 henkilöä. Yleisen edunvalvonnan virkarakennetta kevennettiin v niin, että kuusi edunvalvojan virkaa lakkautettiin ja tilalle perustettiin kuusi edunvalvontasihteerin työsuhteista vakanssia. Yleisen edunvalvonnan henkilöstövahvuus oli yhteensä 16 henkilöä. Yleisen edunvalvonnan hallintoa on muutettu perusteellisesti: on saatu edunvalvontavastaava (lakimies), vähennetty edunvalvontavastaavia ja lisätty samalla edunvalvontasihteereitä. Palkat on tarkistettu muuttuneen työnvaativuutta vastaaviksi. Yleinen edunvalvonta siirtyy v alusta lähtien valtion vastuulle (oikeusaputoimiston) Alueidenkäyttö ja hanketoimiala 1.3 Yhteenveto Alueidenkäyttö ja hanketoimialan vakinainen henkilöstö (kuusi) on pysynyt entisenä. Lisäystä on suunnittelu- ja kehittämisen toimialalta siirretty maakuntasihteeri. Määräaikaisia työntekijöitä on kolme enemmän kuin vuoden 2005 alussa. He ovat erikseen rahoitetuissa projekteissa. Maakuntasihteerin nimikkeenmuutos laitetaan vireille. Maakunnan keskushallinnon henkilöstön määrä on aluksi kasvanut uusien tietojärjestelmien käyttöönoton aikana noin kymmenellä. Vuosien 2006 ja 2007 aikana se on alentunut jokseenkin saman verran. Määräaikaisten osuus ja määrä on kasvanut, mikä mahdollistaa henkilöstön määrän vähentämisen lähitulevaisuudessa. Kasvu on johtunut uusista projekteista.

4 4 Delegointipäätöksillä työnjohtovastuuta on siirretty maakuntajohtajalta suunnittelujohtajalle, aluesuunnittelijalle ja kehittämisjohtajalle. Maakunnan ylin johto on (maakuntajohtaja, hallintojohtaja, talousjohtaja, henkilöstöjohtaja ja sisäinen tarkastaja) Kainuun kuntien vastaavaan nähden keveä huomioon ottaen toiminnan laajuuden. 2. KOULUTUSTOIMIALA 2.1. Organisatoriset muutokset Ammatillinen koulutus - kolmesta oppilaitoksesta yhteen oppilaitokseen, joka toimii kunnallisena liikelaitoksena - ammatillinen perustutkintokoulutus (nuorten koulutus), ammatillinen aikuiskoulutus ja oppisopimuskoulutus yhden oppilaitoksen järjestämäksi Lukiokoulutus - kahdeksasta lukiosta lukiokoulutuksen neljään tulosyksikköön Koulutustoimialan hallinto - uusi elin - koordinoi ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteistyötä - vastaa yhteyksistä maakuntahallintoon 2.2. Muutokset päätoimisesti johtavissa esimiestehtävissä olevien henkilöiden määrissä Ammatillinen koulutus Ammatillisen koulutuksen johtavissa esimiestehtävissä toimivien henkilöiden määrä on alentunut verrattuna neljällä henkilöllä (21 -> 17 eli 16.7 %). Lukiokoulutus Lukioiden rehtoreiden määrä on alentunut neljällä henkilöllä (10 -> 6 eli 40,0%). Koulutustoimiala Koulutustoimialalla uusi esimiestehtävä on koulutustoimialan toimialajohtaja. Koulutustoimialan johtavissa esimiestehtävissä päätoimisesti toimivien henkilöiden kokonaismäärän muutos on vähennystä henkilöä (32 > 24 eli -25,0%).

5 Toiminnan määrälliset muutokset Vuoden 2006 nuorisosasteen vuosiopiskelijamäärä on 241 opiskelijaa (-6,0%) pienempi kuin vuonna Ammatillisen aikuiskoulutuksen määrä vuonna 2006 oli noin suurempi kuin vuonna 2004 (+19,0%). Oppisopimuskoulutuksen määrä säilyi jokseenkin ennallaan. Taulukko 1. Tilanne Oppilaitos AMMATILLINEN KOULUTUS Kainuun ammattiopisto Kajaani, Sotkamo ja Vaala 1 johtava rehtori 3 rehtoria 1 talousjohtaja 1 kehitysjohtaja 10 koulutusjohtajaa 3 apulaisrehtoria Johtavassa asemassa olevat esimiehet Nuorisoasteen opiskelijamäärä, vuosikeskiarvo v [vuosiopiskelijaa] Huomaa! 1843 Aikuiskoulutusta maakunnallisesti (n opiskelijatyöpäivää) Kuhmon oppimiskeskus 1 rehtori 1 apulaisrehtori / kansalaisopiston rehtori 107 Aikuiskoulutusta Kuhmossa ja kansalaisopisto Suomussalmi-opisto 1 rehtori 189 Aikuiskoulutusta Suomussalmella LUKIOKOULUTUS Hyrynsalmen lukio 1 rehtori 68 rehtorilla oli myös kunnan sivistystoimen muita tehtäviä Kajaanin lukio 1 rehtori apulaisrehtoria Kuhmon yhteislukio 1 rehtori 240 Paltamon lukio 1 rehtori 148 Puolangan lukio 1 rehtori 57 rehtorilla oli myös kunnan sivistystoimen muita tehtäviä Sotkamon lukio 1 rehtori 311 Suomussalmen lukio 1 rehtori 174 Vuolijoen lukio 1 rehtori 49 rehtorilla oli myös kunnan sivistystoimen muita tehtäviä YHTEENSÄ

6 6 Taulukko 2. Tilanne Yksikkö (Oppilaitos) KOULUTUSTOIMIALA AMMATILLINEN KOULUTUS Kainuun ammattiopisto - 6 maakunnallista tulosyksikköä 1 toimialajohtaja 1 johtava rehtori 3 rehtoria 1 talousjohtaja 1 palvelujohtaja 4 koulutuspäällikköä 6 koulutusjohtajaa 1 toimipaikan johtaja / kansalaisopiston rehtori Johtavassa asemassa olevat esimiehet Nuorisoasteen opiskelijamäärä, vuosikeskiarvo v [vuosiopiskelijaa] Huomaa! 1952 Aikuiskoulutusta maakunnallisesti yhden oppilaitoksen toimesta ( vuonna 2006 noin opiskelijatyöpäivää) Kuhmossa kansalaisopisto LUKIOKOULUTUS Filiaalilukiot - Hyrynsalmen lukio - Paltamon lukio - Puolangan lukio - Suomussalmen lukio - Vuolijoen lukio Kajaanin lukio 1 rehtori 492 (62) (149) (64) (177) (40) 1 rehtori apulaisrehtoria Kuhmon yhteislukio 1 rehtori 212 Sotkamon lukio 1 rehtori 324 YHTEENSÄ SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMIALA 3.1 Johdanto Sosiaali- ja terveystoimiala on Kainuun maakunta -kuntayhtymän suurin toimiala. Maakunnan henkilöstöstä toimialalla on noin 77 % eli 2680 henkilötyövuotta 3500:sta (htv2). Kainuun maakunta -kuntayhtymän nettorahoituksesta eli ns. kuntarahoituksesta sosiaali- ja terveystoimialan osuus on 90 %:a. Toimialan kulut ovat noin 200 milj. euroa vuonna 2007 ja niistä katetaan oman toiminnan tuotoilla 35 milj. euroa (17 %).

7 7 Sosiaali- ja terveystoimiala koottiin kahdeksan kunnan sosiaali- ja terveystoimista sekä Kainuun sairaanhoito- ja erityishuoltopiirin kuntayhtymästä. Lasten päivähoito ainoastaan jäi kuntien vastuulle. Kainuun kunnat olivat organisoineet sosiaali- ja terveystoimensa tavanomaisesti. Kainuussa oli sosiaali- ja terveydenhuolto yhdistetty ensimmäisten joukossa jo 1990 luvun alussa. Jokaisessa kunnassa sosiaali- ja terveystoimesta vastasi lautakunta ja sen hallinnosta vastasivat useimmiten kaksitahoinen virkamiesjohto: vastaava lääkäri ja sosiaalijohtaja. Asianomaiset johtavat viranhaltijat osallistuivat lähes kaikissa kunnissa myös kiinteästi asiakaspalveluun. Kainuun sairaanhoito- ja erityishuoltopiirin kuntayhtymään oli jo 1980-luvulla yhdistetty samaan hallintoon kolme eri toimintoa: kehitysvammaisten erityishuolto, mielenterveystyö ja somaattinen erikoissairaanhoito. Kainuun sairaanhoitopiiri ja erityishuoltopiirin kuntayhtymällä oli oma talous- ja henkilöstöhallinto, joka siirtyi Kainuun maakunta -kuntayhtymän talous- ja henkilöstöhallinnoksi yhdessä kunnista siirtyneiden ammattilaisten kanssa. 3.2 Hallintoresurssin muutos Sosiaali- ja terveystoimialalle ei ole otettu ainuttakaan uutta henkilöä organisaation ulkopuolelta merkittäviin hallinnollisiin tai johtamistehtäviin. Osa ennen vuotta 2005 merkittävissä johtamistehtävissä olleista henkilöistä ei ole enää hallinnossa johtamistehtävissä, vaan joko oman koulutuksensa mukaisessa ammatillisessa työssä tai poistunut organisaatiosta. Toisin sanoen kaikille entisille johtajille ei ole riittänyt pomon paikkoja. Sosiaali- ja terveystoimialalla on nyt enemmän päätoimisia johtajia kuin ennen vuotta Tämän takia Marita Pikkarainen selvitti hallintoon ja johtamiseen sosiaali- ja terveystoimessa käytetyn työpanoksen ennen vuotta 2005 ja vuoden 2005 jälkeen. Hallintoon/johtamiseen käytetty työpanos Tulosalue ennen vuotta 2005 vuoden 2005 jälkeen johdon tuki ympäristö th terv. ja sairaudenhoito sairaanhoidolliset p. perhepalvelut vanhuspalvelut Yhteensä

8 8 4. JOHTOPÄÄTÖKSET JA SUOSITUKSET Hallinto ei ole paisunut vaan päinvastoin entisestään supistunut. Hallinto on kyllä selvästi etääntynyt monien toimijoiden eli työntekijöiden läheltä. Sosiaali- ja terveystoimiala on ryhtynyt korjaamaan perhepalveluiden hallintoa, joka osin on perustunut alueelliseen jakoon. Se on heikentänyt toimintojen kehittämistä, palveluiden saatavuuden, laadun ja resurssoinnin yhdenmukaistamista. Lisäksi se on tuonut yhden vältettävissä olevan hallintoportaan. Suositus 1 Perhepalveluiden uudelleen organisointi on perusteltua ja sen toteuttaminen vuoden 2008 alusta lähtien on varmistettava tekemällä tarvittavat erillispäätökset asiasta pian. Uuden organisaation vastuuhenkilöiden valintaan on ryhdyttävä hetimiten, jotta mahdollisesti organisaation ulkopuolelta valitut henkilöt voivat ottaa tehtävänsä vastaan vuoden 2008 alusta. Marita Pikkaraisen tekemässä selvityksessä on listattu sosiaali- ja terveystoimialalla tehdyt delegointipäätökset, joita löytyi 109 kappaletta. Osa oli jonkin erityislain mukaan sosiaalilautakunnalle kuuluvan oikeuden tai velvollisuuden delegointi yksityiselle viranhaltijalle tai viranhaltijaryhmälle. Toinen osa delegointipäätöksiä oli tehty hallintosäännön 1 :n nojalla. Tällöin jokin viranhaltija on eri johtosäännön mukaista toimivaltaa siirtänyt omalla päätöksellään alaiselleen viranhaltijalle. Tätä delegointivaltaa on käytetty ehkä liian laajasti ja epäyhtenäisesti. Se vaikeuttaa organisaation toimivalta ja vastuusuhteiden hahmottamista ja mahdollistaa kokonaisuuden kannalta ei perusteltujen päätöksien tekemisen. Lisäksi delegointipäätöksissä on kirjavuutta, mikä vaikeuttaa myös vastuiden hahmottamista. Suositus 2 Selvitetään toimivallan jakaantuminen ja selvitetään, miltä osin on perusteltua kumota delegointipäätökset ja miltä osin olisi perusteltua delegoinnin sijaan toimivaltaa antaa oikealle tasolle suoraan johtosäännöllä. Johtosäännöllä annettua toimivaltaa on myös erillisillä toimielimien päätöksillä otettu pois ja nostettu korkeammalle tasolle. Tosiasiassa näin on ollut tilanne lähes koko ajan Kainuun maakunta -kuntayhtymässä. Suositus 3 Käynnistetään johtosääntöjen lähinnä hallintosäännön uudistus, jossa kohdennetaan henkilöstöasioissa toimivalta oikealle tasolle, ettei kaiken aikaa olisi tarve alimpien toimielimien päätöksillä nostaa valtuuston antamaa toimivaltaa korkeammalle tasolle. Se on ollut luottamuksen horjumisen yksi syy ja ponnin puheenvuoroille hallinnon paisumisesta. Delegointimahdollisuus delegoida itselle kuuluvaa päätösvaltaa omalla päätöksellä on vaarallinen valtaoikeus. Se mahdollistaa kokonaisuuden kannalta

9 9 huonoja päätöksiä. Esiin on tullut tapauksia, joissa delegointipäätöksen seurauksena on tullut paineita lisäkustannuksiin eli palkankorotuksiin. Viranhaltijapäätöksellä on usein merkittäviä taloudellisia seuraamuksia. Taloushallinnossa pienenkin laskun maksuunpano edellyttää kahden eri henkilön mukanaoloa toinen tarkastajana ja toinen hyväksyjänä. Valtiolla on yleistä se, että myös viranhaltijapäätökset tehdään esittelystä. Suositus 4 Muutetaan johtosäännöt siten, että kaikki viranhaltijapäätökset (julkistaa valtaa koskevat eli päätökset, joista muutoksenhaku on mahdollista) tehdään esittelystä. Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksiin osallistuvat järjestelmällisesti kaikki toimialan tulosaluejohtajat ja johtavat toimialan yhteisten palveluiden viranhaltijat. Tämä on omiaan vaikeuttamaan lautakunnan kokouksien hallintaa. Lisäksi niihin sitoutuu runsaasti johtavassa asemassa olevien työaikaa. Menettely ei tue esittelijän asemaa toimialan johtajana. Menettely ei ole yleinen suomalaisessa kuntahallinnossa. Lisäksi kokouksiin voivat osallistua ja ovat osallistuneet maakuntahallituksen nimetty edustaja ja hallituksen puheenjohtajat. Lautakunnan kokouksiin voi siis osallistua ja osallistuu usein lähes yhtä monta muuta henkilöä kuin varsinaisia päätöksentekijöitä on lautakunnassa. Suositus 5 Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksiin osallistuvat vain kokouksille välttämättömät lautakunnan alaiset viranhaltijat. Tarvittaessa esittelijä tai puheenjohtaja kutsuu asiakohtaisesti asian valmistelijan(t) kokoukseen kuultavaksi. Johtosääntöjä uudistettaessa maakuntahallitus osaltaan harkitsee riittääkö hallitukselta pienempi edustus kuin neljä henkilöä edustamaan hallitusta lautakuntien kokouksissa. Kainuun maakunta kuntayhtymä on uusi organisaatio. Siihen siirtyneillä on ollut keskenään erilainen organisaatiokulttuuri eli tavat toimia. Muutokset ovat olleet suuria ja se on tuonut myös tullessaan muutosvastarintaa, joka on purkautunut väittämillä hallinnon paisuminen, byrokraattisuuden lisääntyminen jne. Yhtenäisten toimintatapojen käyttöönotto on tietenkin ollut välttämätöntä. Se on edellyttänyt monien uusien ohjeiden laatimista. Ohjeista on tiedotettu ja kaikki löytyvät maakunnan omasta intranetistä, Kaimasta. Niiden löytäminen on koettu vaikeaksi. Suositus 6 Kootaan kaikki esimiestyöhön liittyvät erilliset ohjeet ja lomakkeet (myös sähköiseksi) esimiehen käsikirjaksi samaan paikkaan johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Järjestetään säännöllistä opastusta ohjeiden sisällöstä ja perusteluista. Paljolti talousarvion ylittämisestä ja niistä johtuneista hallinnon puuttumisista on maakunnan organisaatioon eri tasojen välille kehittynyt tai ainakin kehittymässä molemmin suuntaista epäluottamusta. Samaa ilmiötä on osaltaan havaittavissa myös eri toimielimien välillä.

10 10 Suositus 7 Luodaan käytäntöjä, joilla tulosaluejohtajat ja suurimpien vastuualueiden päälliköt sekä maakunnan ylin johto kohtaavat ja voivat tuoda esiin oman toimintansa kannalta tärkeimmät näkökulmat. Maakunnan toiminnan suunnittelussa ja valmistelussa nähtiin mahdollisuudet parantaa tuottavuutta, vaikuttavuutta ja palveluita panostamalla parempaan johtamiseen. Johtaminen edellyttää osaamista, jota voi myös oppia lisää. Suositus 8 Panostetaan johtamisen osaamiseen järjestämällä koulutusta oleville ja mahdollisesti tuleville johtajille. LOPUKSI Maakunnan ongelmat eivät johdu hallinnon paisumisesta eikä laajuudesta. Ongelma on talous. Talouspohja on liian kapea ja menojen kasvuvauhti on ollut liian suurta ja sen lisäksi se on ollut kiihtyvää. Talouskasvun alentaminen tulojen kasvun vauhtiin on täydet mahdollisuudet käyttämällä kaikki ne synergiaedut hyväksi, jotka maakunnalla kootussa sosiaali- ja terveydenhuollon ja keskiasteen koulutuksen kokonaisuudessa on. Suositus 9 Keskitytään synergiaetujen hyödyntämiseen ja sitä kautta tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden parantamiseen.

YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ

YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ 1 Erillisliite nro: 1 (korjaukset mh 17.9.07 mukaisesti) Kainuun maakunta -kuntayhtymä 17.9.2007 YHTEENVETO RAKENNESELVITYKSESTÄ 1. MAAKUNTAHALLITUKSEN ALAINEN TOIMINTA 1.1 Johdanto Rakenneselvityksessä

Lisätiedot

Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö

Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö Aikuiskoulutuksen haasteet ja verkostoyhteistyö Kaukametsä, Kouta-sali Kajaani ti 1.6.2010 Anssi Tuominen koulutustoimialan johtaja Kainuun maakunta -kuntayhtymä KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN KOULUTUS-

Lisätiedot

Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa. Kongressikeskus Fellmanni, Lahti. ke 1.4.2009

Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa. Kongressikeskus Fellmanni, Lahti. ke 1.4.2009 Sivistystoimen yhteistyörakenne Kainuun maakunnassa Kongressikeskus Fellmanni, Lahti ke 1.4.2009 Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja Kainuun maakunta -kuntayhtymä MAAKUNTAKOKEILUN MERKKIPAALUT pääministeri

Lisätiedot

Kainuun mallista Tiimalasiin

Kainuun mallista Tiimalasiin Kainuun mallista Tiimalasiin Uskalla kokeilla verkostofoorumi: Tulevaisuus tehdään kokeillen 15.11.2016 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Marita Pikkarainen Kokeilut Kainuun malli Arjen

Lisätiedot

Siniset ajatukset Kainuun malliksi - tähän on tultu. Kaukametsä, Kajaani ke 25.11.2009. Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja

Siniset ajatukset Kainuun malliksi - tähän on tultu. Kaukametsä, Kajaani ke 25.11.2009. Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja Siniset ajatukset Kainuun malliksi - tähän on tultu Kaukametsä, Kajaani ke 25.11.2009 Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja MAAKUNTAKOKEILUN MERKKIPAALUT pääministeri Paavo Lipponen 16.10.2001 selvitysmies

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI 1 RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI Hallituksen alainen toiminta Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö Yhteiset palvelut Toiminta sopeutuu talousarvion 2007 voimavaroihin vähentämällä

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö

SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö SOTE-uudistus, ammattikorkeakoulutus ja opiskelijat innovatiivinen yhteistyö 18.5.2017 Marjo Huovinen-Tervo, hallintoylihoitaja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä 17.5.2017 Kainuun sosiaali-

Lisätiedot

Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta

Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta Henkilöstö valmisteluryhmän toiminta Tiedotustilaisuus 21.3.2012 Henkilöstöjohtaja Markku Hämäläinen Henkilöstö valmisteluryhmän kokoonpano: Puheenjohtaja Markku Hämäläinen henkilöstöjohtaja / Kainuun

Lisätiedot

Hyrynsalmen lukion lakkauttaminen

Hyrynsalmen lukion lakkauttaminen Koulutuslautakunta 65 14.10.2010 Koulutuslautakunta 72 04.11.2010 Maakuntahallitus I 240 15.11.2010 Maakuntavaltuusto 77 29.11.2010 Hyrynsalmen lukion lakkauttaminen KOLTK 65 Kainuun maakunta -kuntayhtymän

Lisätiedot

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut

Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Maakunnan perustaminen: Hallinnon järjestäminen Väliaikaishallinto Tukipalvelut Paikkakunta: Päivämäärä: Muutosjohtajien maakuntakierros 1 23.2.17 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Maakunta

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS

LUONNOS Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän organisaatio LUONNOS Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän hallitus Sisäinen tarkastus Tilintarkastaja Johtokunta Tulosalueet ERVAlaboratorioliikelaitos Kuntayhtymän johtaja Johtoryhmä Kainuun Työterveys

Lisätiedot

Kainuun maakunta - kuntayhtymän tehtävät siirtyvät jäsenkuntien vastuulle 1.1.2013 lähtien siten, että

Kainuun maakunta - kuntayhtymän tehtävät siirtyvät jäsenkuntien vastuulle 1.1.2013 lähtien siten, että 8 KAINUUN MAAKUNTA - KUNTAYHTYMÄN PURKUSOPIMUS 1. SOPIMUK SEN TAR KOITUS Kainuun maakunta - kuntayhtymä on huolehtinut maakunnan suunnittelusta, alueiden kehittämisestä, terveydenhuollosta, sosiaalihuollosta

Lisätiedot

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö

Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Alueellisen erikoissairaanhoidon tulosalueen toimintasääntö Johtokunta on hyväksynyt tämän toimintasäännön 4.12.2013 ja se on voimassa 1.1.2014 alkaen. Lisäykset (kursivoituna) johtokunta 5.2.2014 YLEISET

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HENKILÖSTÖSUUNNITELMA 2013 Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Hyväksyjä: Kuntayhtymän johtaja Hall 20.11.2012 Valt 28.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 1. Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto

Henkilöstösuunnitelma 2016 2018 Yhteenveto Yhteenveto Henkilöstösuunnitelman yhteenveto TP 2014 TA 2015 TA 2016 TASU 2017 TASU 2018 Yleishallinto htv htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. htv henk.kust. Vakinaiset Yleishallinto 54,31 50,83

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Liite 6, 15, 15.11.2004 Kainuun maakuntavaltuusto SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1. luku Toimiala ja organisaatio 1 Toiminta-ajatus 2 Tulosalueet Sosiaali- ja terveystoimen toimiala vastaa maakunnan

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Maakunnan hallintosääntö Kuntaliiton ja Kainuun liiton maakuntatilaisuus 24.4.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Maakunnan hallintosääntö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Työalajohtajien kelpoisuuksien ja koulutuksen kehittämisestä. Kari Kopperi

Työalajohtajien kelpoisuuksien ja koulutuksen kehittämisestä. Kari Kopperi Työalajohtajien kelpoisuuksien ja koulutuksen kehittämisestä Kari Kopperi 15.1.2014 Kelpoisuuksien kehittäminen 2 Tausta Kirkkoon on perustettu vähitellen erilaisia väliportaan esimiestehtäviä Tehtävät,

Lisätiedot

Delegointirekisteri (Hallintosäännön mukainen)

Delegointirekisteri (Hallintosäännön mukainen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Delegointirekisteri (Hallintosäännön mukainen) Luettelo tulosalueittain voimassa olevista toimivallan siirtämispäätöksistä, tilanne 2/2016 Hallintosääntö

Lisätiedot

Hallintovaliokunnalle

Hallintovaliokunnalle SIVISTYSVALIOKUNNAN LAUSUNTO 13/2002 vp Hallituksen esitys laiksi Kainuun hallintokokeilusta Hallintovaliokunnalle JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 23 päivänä lokakuuta 2002 lähettäessään hallituksen

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 16.11.2009 1997/nro 4 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala 1 Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen sosiaali- ja terveyskeskuksen

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Maakunnan hallintosääntö Maku verkostotapaaminen 18.1.2018 Johtava lakimies Kirsi Mononen Hallintosäännön valmistelu Hallinto- verkosto» Kokoukset helmi- ja maaliskuussa» Lausuntokierros /nettiin kommentoitavaksi»

Lisätiedot

KORJAUSEHDOTUKSET (merkitty vahvennuksella) Maakuntavaltuusto , luku 1. luku Yleiset määräykset

KORJAUSEHDOTUKSET (merkitty vahvennuksella) Maakuntavaltuusto , luku 1. luku Yleiset määräykset Maakuntavaltuusto 15.11.2004 9, 5.5.2008 39 KORJAUSEHDOTUKSET 30.10.2008 (merkitty vahvennuksella) KAINUUN MAAKUNNAN HALLINTOSÄÄNTÖ KAINUUN MAAKUNNAN HALLINTOSÄÄNTÖ 1. luku 1. luku Yleiset määräykset Yleiset

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 19.1.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen 6 Voimaan 19.1.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Lautakunnan 5.5.2009 hyväksymä versio SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Yleiset määräykset Pietarsaaren sosiaali- ja terveyslautakunta on se toimielin, jolla sosiaali- ja terveydenhuoltolainsäädännön

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä 2 Ivalo 625 km Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain 2009 Kainuu 82 634 henkilöä

Lisätiedot

Hallintopalvelun esimiestehtävien organisointi, hallintoasiantuntijan työsopimussuhteen lakkauttaminen ja viran perustaminen ( )

Hallintopalvelun esimiestehtävien organisointi, hallintoasiantuntijan työsopimussuhteen lakkauttaminen ja viran perustaminen ( ) Henkilöstöjaosto 30 14.03.2017 Henkilöstöjaosto 67 18.04.2017 Kaupunginhallitus 204 08.05.2017 Hallintopalvelun esimiestehtävien organisointi, hallintoasiantuntijan työsopimussuhteen lakkauttaminen ja

Lisätiedot

Ei muutosta. 2 Kokousmenettely. Ei muutosta. Ei muutosta

Ei muutosta. 2 Kokousmenettely. Ei muutosta. Ei muutosta Maakuntavaltuusto 15.11.2004 9, 5.5.2008 39 KORJAUSEHDOTUKSET 30.10.2008 (merkitty vahvennuksella) KAINUUN MAAKUNNAN HALLINTOSÄÄNTÖ KAINUUN MAAKUNNAN HALLINTOSÄÄNTÖ 1. luku 1. luku Yleiset määräykset Yleiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Kainuun hallintokokeilu: Siniset ajatukset -tavoitteista vaikutuksiin Alue- ja paikallishallintopäivät Kuopio 24.8.2010

Kainuun hallintokokeilu: Siniset ajatukset -tavoitteista vaikutuksiin Alue- ja paikallishallintopäivät Kuopio 24.8.2010 Kainuun hallintokokeilu: Siniset ajatukset -tavoitteista vaikutuksiin Alue- ja paikallishallintopäivät Kuopio 24.8.2010 hallintojohtaja Kalevi Yliniemi KAINUU IVALO 625 km KAINUU OULU 181 km KAJAANI Vaala

Lisätiedot

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016

Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kaupunginhallitus 3.10.2016 Liite 2 363 Henkilöstösäästöt Raportti 10/2016 ja hankintojen seuranta 7/ 2016 Kh 3.10.2016 Raportti lokakuussa 2016 Eläkkeelle jää vuonna 2016 (tammi-joulukuu) 81 työntekijää

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2016 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2011

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2011 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 (Ilman liikelaitoksia) Seurantaraportti 1.1. 31.10. TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10. Maakunnan talousarvio ja toimintasuunnitelma 2014 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Kuntayhtymän hallitus Sisäinen tarkastus Tilintarkastaja Johtokunta Tulosalueet NordLab -laboratorioliikelaitos

Lisätiedot

Sote alueen valmistelevakokous Kainuun kokemuksia

Sote alueen valmistelevakokous Kainuun kokemuksia Sote alueen valmistelevakokous 12.8.2014 Kainuun kokemuksia 2005 2013 Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja, sairaanhoitopiirin johtaja Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain 2013 Ivalo 625 km Kainuu 79975

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 09.01.2012 Sivu 1 / 1 13 Lautakuntien ja jaostojen sekä viranhaltijoiden päätökset Päätösehdotus Kaupunginjohtaja: - Kaupunginjohtajan päätöspöytäkirja (Henkilöstöasiat) 33 / 21.12.2011

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen

Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen Kunnanhallitus 20 24.01.2012 Kunnanvaltuusto 4 26.01.2012 Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen 15//2010 KH 20 Valmistelijana:

Lisätiedot

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 Liite nro: TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2010 Maakunnan talousarvio 2010 ja toimintasuunnitelma 2010 2013 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 14.12.2009 134.

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus

VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus VUODEN 2017 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMAN RAPORTOINTI/HALLINTOPALVELUT Kunnanhallitus Yleishallinnon ja elinkeinotoimen toteutuma tulosyksiköittäin ajalla 1.1.- ja tilinpäätösennuste. Yleishallinto,

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kuntayhtymän valtuusto Tarkastuslautakunta Tilintarkastaja Kuntayhtymän hallitus Johtokunta Tulosalueet NordLab -laboratorioliikelaitos Kuntayhtymän johtaja

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2009 HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN KONSERNIPALVELUJEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Kaupunginjohtajan päätös nro 15/5.2.2009 Konsernipalvelujen toimintasääntö

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 02.05.2005 83 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Kaupunginvaltuusto 15.1.2007 8 Voimaantulo: 15.1.2007

Lisätiedot

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija. 1 KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutos: 1.1.2007 Muutos: 8.12.2008 Voimaantulo: 1.1.2009 Muutos: 15.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 11.9.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Maakuntaan siirtyvät tehtäväkokonaisuudet sote pelastuslaitos liitto ELY sosiaali- ja terveyspalvelut ympäristöterveydenhuolto varautuminen

Lisätiedot

Lakkautettava virka/työsuhteen tehtävänimike 1.7.2008. ari (000318) 1.7.2008

Lakkautettava virka/työsuhteen tehtävänimike 1.7.2008. ari (000318) 1.7.2008 Toimiala Tulosalue Sosiaali- ja terveystoimiala Terveyden- sairaudenhoitopalvelut sekä Vanhuspalvelut Tulosalueen esitys 1. Vastuualue Tulosyksikkö Viran-/toimenhaltijan nimi Operatiivine n Osasto 7 Ohtonen

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017

HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 HENKILÖSTÖKERTOMUS 2017 0 1 Sisältö 1. Johdanto 2 2. Henkilöstön määrä ja rakenne 31.12. 3 3. Johtaminen 4 4. Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito 5 5. Työhyvinvoinnin edistäminen 5 6. Henkilöstökustannukset

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Päätän, että sosiaali - ja terveystoimen toimialan tulosyksiköiden toimintayksiköt ovat alkaen seuraavat:

Päätän, että sosiaali - ja terveystoimen toimialan tulosyksiköiden toimintayksiköt ovat alkaen seuraavat: NURMIJÄRVEN KUNTA PÄÄTÖS 18 Sosiaali - ja terveysjohtaja 12.10.2015 Asia n toimintayksiköiden tarkentaminen Selostus Sosiaali - ja terveysjohtaja on päätöksellään 3115.1.2014 tarkentanut toimialan tulosyksiköiden

Lisätiedot

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö

Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö VIRTAIN KAUPUNKI Sivistyspalvelujen päävastuualueen johtosääntö Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 Kaupunginkanslia VIRTAIN KAUPUNKI 1 Sisällysluettelo 1 luku YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Johtosäännön soveltaminen...

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Tilinpäätös Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Tilinpäätös 2013 Talousjohtaja Eija Tolonen-Manninen Tilikauden tulos 2013 Tilinpäätös on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen sen jälkeen, kun on huomioitu kunnille palautettava maksuosuus 3,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku

Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku TIEDOTE Julkaisuvapaa 19.3.2012 heti Kainuun toisen asteen koulutuksen kevään 2012 yhteishaku Toisen asteen koulutuksen valtakunnallinen sähköinen yhteishaku päättyi 16.3.2012. Kainuussa ensisijaisia hakijoita

Lisätiedot

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3

KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 KU-SELVITYS/LOPPURAPORTTI LIITE 3 Hallinto, henkilöstö ja tukipalvelut -työryhmä (29.4.2014, päivitetty 12.6.2014) VAKANSSIEN PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN ARVIOINTI TOIMIALOITTAIN ARVIOITAVINA: JOHTAJAT JA PÄÄLLIKÖT

Lisätiedot

2015 HENKILÖSTÖRESURSSISUUNNITELMA TAE 2016, Liite 7, 28.5.2015 Virasto/liikelaitos ja laatija: Nuorisoasiankeskus

2015 HENKILÖSTÖRESURSSISUUNNITELMA TAE 2016, Liite 7, 28.5.2015 Virasto/liikelaitos ja laatija: Nuorisoasiankeskus 2015 HENKILÖSTÖRESURSSISUUNNITELMA TAE 2016, Liite 7, 28.5.2015 Virasto/liikelaitos ja laatija: Nuorisoasiankeskus 1. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ tilanteesta 31.3. 2013 2014 2015 TAE 2016 Vakinaisen henkilöstön

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Terveydenhuollon atk-päivät. Jyväskylä 26.5.2009

Terveydenhuollon atk-päivät. Jyväskylä 26.5.2009 Terveydenhuollon atk-päivät Jyväskylä 26.5.2009 Yleistä Paras -hanke myllertää maata Sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat odottavat lainsäädäntötyön tuloksia tulevaisuuden toimintoja linjaamaan Lainsäädäntötyön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (5) 6 Sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijoiden päätösten ottovalvonta HEL 2017-005390 T 00 01 00 Päätösehdotus päättää, että sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 (5) SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällys 1 Palvelualueen tehtävät 2 Palvelualueen rakenne 3 Liikelaitokset 4 Perusturvalautakunta ja sen jaostot 5 Lautakunnan ja jaostojen

Lisätiedot

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö

Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö 1.4.2019 lukien LUONNOS Sisällysluettelo Konsernipalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Kainuun lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutuminen -seminaari 4.6.2015 / Markku Herrala / perheneuvolan päällikkö Lainsäädäntötaustaa Koulupsykologipalvelujen

Lisätiedot

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2013 Sisällysluettelo Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari

Hallintopalveluiden talousarvio Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari Hallintopalveluiden talousarvio 2017 Kaupunginhallituksen ja -valtuuston talousarvioseminaari 3.10.2016 Hallinnon tukipalveluiden sitovat tavoitteet Strateginen tavoite ja kriittinen menestystekijä Tavoite

Lisätiedot

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä.

Kuntaliitoksen tapahtuessa Joutsan kunnan henkilöstö muodostuu nykyisestä Joutsan kunnan ja Leivonmäen kunnan henkilöstöstä. Joutsan kunnanhallitus 216 24.09.2007 Kunnanvaltuusto 55 22.10.2007 Henkilöstötoimikunta 7 29.10.2007 Henkilöstötoimikunta 13 12.11.2007 Yhteinen Joutsan kunnanhallitus 37 19.11.2007 Kuntaliitossopimuksen

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja

MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA. Laura Leppänen muutosjohtaja MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNE VARSINAIS-SUOMESSA Laura Leppänen muutosjohtaja 4/2017 MITÄ MAAKUNTIIN SIIRTYMINEN TARKOITTAA? Suomeen perustetaan 18 maakuntaa 1.7.2017. Palveluiden järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

KATSAUS KAINUUN KUNTIEN HYVINVOINTIJOHTAMISEEN

KATSAUS KAINUUN KUNTIEN HYVINVOINTIJOHTAMISEEN KATSAUS KAINUUN KUNTIEN HYVINVOINTIJOHTAMISEEN 3.4.2013 Terveempi Pohjois-Suomi 2, Kainuun osahanke Sari Marita Ikäheimo Kainuun sosiaali ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän perussopimus 3 Toiminta ajatus

Lisätiedot

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat:

Delegointisäännön tullessa voimaan vastuualueet ovat: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Sosiaali- ja terveysjohtajan päätös 11.6.2019 77 Voimassa 1.7.2019 alkaen 1 Delegointisäännön tausta ja tarkoitus 2 Sosiaali- ja terveystoimialan organisaatio

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä ( 86)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä ( 86) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Toimikunta 3.3.2009 ( 24) Yhteistoimintaryhmä 30.3.2009 ( 9) Perusturvalautakunta 31.3.2009 ( 21) Kaupunginhallitus 4.5.2009 ( 196) PERUSTURVAKESKUKSEN

Lisätiedot

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61)

PERUSTURVAKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston hyväksymä 10.12.2012 ( 61) Kristiinankaupunki Perusturvakeskuksen johtosääntö 1 Yhteistoimintamenettely 7.12.2010 Perusturvalautakunta 7.12.2010 ( 101) Kaupunginhallitus 13.1.2011( 16) Perusturvalautakunta 25.10.2011 ( 73) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA

VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA KV 18.5.2009 1999/nro 1 VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN KESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Soveltamisala 1 Sivistystoimen lautakunnan alaisen sivistystoimen keskuksen toimintaan

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (6) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2014 1 (6) 6 Esitys opetustoimen johtosäännön organisaatiomääräysten muuttamiseksi HEL 2014-000422 T 00 01 00 Esitysehdotus esittää kaupunginhallitukselle edelleen kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Uudenkaupungin kaupungin hallintosääntö / /2017 KHALL

Kaupunginhallitus Uudenkaupungin kaupungin hallintosääntö / /2017 KHALL Kaupunginhallitus 234 08.05.2017 Uudenkaupungin kaupungin hallintosääntö 1.6.2017 2764/00.01.01/2017 KHALL 08.05.2017 234 Yleistä Hallintosääntö on kunnan hallinnon ja toiminnan keskeinen ohjausväline.

Lisätiedot

TALOUSARVION VALMISTELU VUODELLE 2008

TALOUSARVION VALMISTELU VUODELLE 2008 TALOUSARVION VALMISTELU VUODELLE 2008 1 LIITE 1 Kainuun maakunta -kuntayhtymän talousarvio vuodelle 2008 tehdään tulosyksiköittäin erillisellä web-taloussuunnitteluohjelmalla. Kunkin tulosyksikön tiedot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12.

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12. Helsingin kaupunki Esityslista 41/2016 1 (5) 7 Palvelukokonaisuuksien johtajien virkojen perustaminen ja täyttömenettely sekä sosiaali- ja terveysviraston osastopäälliköiden virkojen virkanimikkeiden muuttaminen

Lisätiedot

Kuntayhtymän johtaja toimii yhtymähallituksen esittelijänä.

Kuntayhtymän johtaja toimii yhtymähallituksen esittelijänä. Yhtymähallitus 194 07.12.2011 Yhtymävaltuusto 12 14.12.2011 Hallintosäännön muutos YhtHall 194 7.12.2011 Johtotiimi 30.11.2011 Valmistelija: kuntayhtymän johtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto puh: 040-7400

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Sisäinen valvonta ja riskienhallinta käsitteinä Kuntalain säännökset kuntayhtymän sisäisestä

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen,

Kuntayhtymän hallitus Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 121 251/01.01.01.00/2016 Vakansseista luopuminen Kuntayhtymän hallitus 121 Valmistelija henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen@kuh.fi,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1

Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen. Eija Tolonen 7.12.2010 1 Sosiaalipalvelujen valvonta Kainuussa vanhuspalvelujohtaja Eija Tolonen Eija Tolonen 7.12.2010 1 Ivalo 625 km Kainuun väkiluku v. 2009 Kainuu 83160 henkilöä Oulu 181 km SUOMUSSALMI PUOLANKA 9435 3183 HYRYNSALMI

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVA tuottamisesta sekä kunnan hallinnon kehittämistehtävistä.

TEHTÄVÄKUVA tuottamisesta sekä kunnan hallinnon kehittämistehtävistä. TEHTÄVÄKUVA 2018 Jukka15318 15.3.2018 Toimiala/tulosalue/yksikkö: Tehtävänimike: Henkilön nimi: Pätevyysvaatimukset: Välittömät alaiset: KESKUSHALLINNON TOIMIALA Hallintojohtaja Jukka Anttila Virkaan soveltuva

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 31.8.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Voimaan 31.8.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

Kuntayhtymän johtaja toimii yhtymähallituksen esittelijänä.

Kuntayhtymän johtaja toimii yhtymähallituksen esittelijänä. Yhtymähallitus 194 07.12.2011 Yhtymävaltuusto 12 14.12.2011 Yhtymähallitus 70 11.04.2012 Hallintosäännön muutos YhtHall 194 7.12.2011 Johtotiimi 30.11.2011 Valmistelija: kuntayhtymän johtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin organisaatio

Hämeenlinnan kaupungin organisaatio Hämeenlinnan kaupungin organisaatio 1.6.2017 hyvinvointitoimiala Kaupunkirakennelautakunta Kaupunkirakennetoimiala terveystoimiala Hämeenlinnan kaupungin poliittinen organisaatio 1.6.2017 hyvinvointitoimiala

Lisätiedot